Instruktionsbog til Infotainment

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Instruktionsbog til Infotainment"

Transkript

1 Instruktionsbog til Infotainment

2

3 Indhold Navi 5.0 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink R

4

5 Navi 5.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening Radio Cd-afspiller Eksterne enheder Navigation Talegenkendelse Telefon Stikordsregister... 52

6 6 Indledning Indledning Generelt... 6 Oversigt over betjeningsorganer... 8 Brug Generelt Infotainment systemet byder på avanceret infotainment i bilen. Ved brug af FM-, AM- eller DABradiofunktioner kan der registreres op til 15 stationer. CD-afspilleren underholder dig med lyd-cd'er og MP3/WMA-CD'er. Du kan tilslutte eksterne datalagringsenheder til Infotainment-systemet som yderligere lydkilder; enten via et kabel eller via Bluetooth. Navigationssystemet med dynamisk ruteplanlægning leder dig sikkert frem til bestemmelsesstedet så du, hvis det ønskes, automatisk undgår trafikkøer og andre trafikhindringer. Derudover er Infotainment-systemet udstyret med en telefonportal, der tillader bekvem og sikker brug af din mobiltelefon i bilen. Ved hjælp af telefonprojektionsfunktionen kan du betjene specifikke applikationer på din smartphone via Infotainment-systemet. Man har også mulighed for at bruge Infotainment-systemet ved hjælp af knapperne på rattet eller talegenkendelsessystemet. Betjeningselementernes velgennemtænkte design, berøringsskærmen og de tydelige display giver en nem og intuitiv betjening af systemet. Denne instruktionsbog beskriver alle tilgængelige indstillinger og funktioner for de forskellige Infotainmentsystemer. Visse beskrivelser, inklusive dem for display- og menufunktioner, gælder muligvis ikke for denne bil pga. modelvariant, landespecifikationer, specialudstyr eller tilbehør. Navi 5.0 IntelliLink-systemet inkluderer tredjepartssoftware. Hvad angår de dermed forbundne meddelelser, licenser og andre oplysninger i henseende til denne software, henvises til navi5intellilink/.

7 Indledning 7 Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Kør altid sikkert. Betjen kun Infotainment-systemet, hvis trafikforholdene giver mulighed for sikker brug. Af hensyn til sikkerheden kan det være hensigtsmæssigt at standse bilen, før du betjener Infotainmentsystemet (f.eks. for at indtaste adresser). 9 Advarsel Anvendelse af navigationssystemet fritager ikke føreren for ansvaret for korrekt, opmærksom færdsel i trafikken. Følg altid gældende færdselsregler. 9 Advarsel I visse områder er ensrettede veje og andre gader og indkørsler (f.eks.fodgængerområder), hvor det ikke er tilladt at køre ind, ikke afmærket på kortet. I disse områder udsender infotainmentsystemet muligvis en advarsel, som skal efterkommes. Hér skal man være særligt opmærksom på ensrettede veje, gader og indkørsler, hvor det ikke er tilladt at køre ind. Radiomodtagelse Ved radiomodtagelse kan der opstå støj, forvrængninger eller afbrydelse af modtagelsen som følge af: varierende afstand til senderen modtagelse af flere signaler på grund af refleksion slagskygge

8 8 Indledning Oversigt over betjeningsorganer Midterdisplay med betjening

9 1 Vis/tryk på skærmen med Startmenu (Startmenu er kun synlig efter berøring med 3 fingre på skærmen) AUDIO Åbn audiomenu: Radio Cd-afspiller Eksterne enheder (USB, Bluetooth) NAV Vis navigationskort v Åbn telefonmenu X Ved deaktiveret tilstand: slå strømmen til/fra Ved aktiveret tilstand: sæt systemet i lydløs tilstand Drej: juster lydstyrke 6 SET Åbn indstillingsmenuen Ì Åbn app-menu Í Åbn bilindstillingsmenu, se instruktionsbog Knapper på rattet 1 SRC (Kilde) Indledning 9 Vælg lydkilde, bekræft valg med G Langt tryk: sæt systemet i lydløs tilstand 2 ä / å Vælg næste/foregående forvalgte radiostation, når radio er aktiv eller vælg næste/forrige spor/billede, hvis eksterne enheder er aktive... 26

10 10 Indledning 3 G eller vælg næste/forrige post på stationslisten, medielisten, opkalds-/ kontaktlisten, når betjening er startet med ratknapper Bekræft valg med G Bekræft valgt post eller åbn stationsliste, medieliste 4 x Aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion À / Á Drej opad/nedad: forøg/ sænk lydstyrke 6 v Kort tryk: acceptér indgående opkald; langt tryk: afvis indgående opkald, afslut opkald eller åbn opkalds-/ kontaktliste Hvis telefonopkald er aktivt: åbn opkald i forløbsmenu 7 w Kort tryk: aktivér indbygget talegenkendelse; langt tryk: aktivér talegenkendelse i Apple CarPlay eller Android Auto, hvis telefonen er tilsluttet via USB-port Brug Betjeningsdele Infotainment-systemet betjenes via funktionsknapper, en berøringsskærm og menuer, som vises i displayet. Input kan foretages valgfrit via: den centrale betjeningsenhed i kontrolpanelet 3 8 berøringsskærmen 3 14 audioknapper på rattet 3 8 talegenkendelse 3 41 Tænd eller sluk for Infotainmentsystemet Tryk på X. Når systemet er tændt, aktiveres den senest valgte Infotainment-kilde. Visse funktioner i Infotainmentsystemet er kun tilgængelige, hvis tændingen er slået til, eller motoren går.

11 Indledning 11 Slukkeautomatik Hvis Infotainment-systemet er tændt med X, mens tændingen var afbrudt, slukkes der automatisk for det igen, når ECO-funktionen bliver aktiv. Funktionsmåder Lydmedier Tryk på AUDIO for at vise hovedmenuen i den sidst valgte lydfunktion. Indstil lydstyrke Drej på X. Den aktuelle indstilling vises på skærmen. Når der tændes for infotainmentsystemet, er den sidst valgte lydstyrke indstillet. Hastighedsstyret lydstyrke Når den hastighedsstyrede lydstyrke er aktiveret 3 18, tilpasses lydstyrken automatisk for at kompensere for vej- og vindstøj under kørslen. Mute Tryk på X for at afbryde lyden til Infotainment-systemet. Annullering af den lydløse funktion: tryk på X igen. Den sidst valgte lydstyrke er indstillet igen. Ændring af mediekilden Vælg SOURCES for at vise menuen for valg af mediekilde. For en detaljeret beskrivelse af menubetjening via berøringsskærm Vælg ønsket mediekilde. For en detaljeret beskrivelse af: Radiofunktioner 3 21 Cd-afspiller 3 25 Eksterne enheder (USB, Bluetooth) 3 27 Navigation Tryk på NAV for at vise navigationskortet, der viser området omkring den aktuelle position.

12 12 Indledning For en detaljeret beskrivelse af forberedelse og etablering af en Bluetoothforbindelse mellem Infotainmentsystemet og en mobiltelefon Hvis mobiltelefonen er tilsluttet, skal der trykkes på v for at vise telefonportalens hovedmenu. Se en detaljeret beskrivelse af navigationssystemets grundlæggende funktioner Navigationsmenu Vælg MENU for at vise navigationsmenuen. Navigationsmenuen fungerer som central indgang til: Adressesøgning og -indtastning 3 34 Definition af ruter med flere deldestinationer 3 34 Definition af kriterier for rutevejledning 3 39 Annullering og genoptagelse af rutevejledning 3 39 Telefon Før telefonportalen kan bruges, skal der etableres en forbindelse mellem Infotainment-systemet og mobiltelefonen. For en detaljeret beskrivelse af mobiltelefonbetjening via infotainmentsystemet Apps Tilslut din smartphone for at vise specifikke apps i din smartphone på Infotainment-systemets display.

13 Indledning 13 Tryk på Ì for at vise appfunktionens hovedmenu. Tryk på CarPlay eller Android Auto. Der vises en menu med forskellige apps, der kan vælges. For en detaljeret beskrivelse Indstillinger Tryk på SET, og vælg derefter Indstilling af lyd for at se den pågældende menu. For en detaljeret beskrivelse Bilindstillinger Vælg Í for at åbne en menu for forskellige bilrelaterede indstillinger. Bilindstillinger beskrives i instruktionsbogen. For en detaljeret beskrivelse Tryk på SET og derefter OPTIONS for at vise en menu for forskellige systemrelaterede indstillinger.

14 14 Grundlæggende betjening Grundlæggende betjening Grundlæggende betjening Toneindstillinger Lydstyrkeindstillinger Systemindstillinger Grundlæggende betjening Infotainment-systemets display har en berøringsfølsom overflade, der giver mulighed for direkte aktivering af de viste menubetjeningselementer. Forsigtig Benyt ikke spidse eller hårde genstande, som f.eks. kuglepenne, blyanter eller lignende, til brug med berøringsskærmen. Menubetjening Valg eller aktivering af en skærmknap eller menupost Berør en skærmknap eller menupost. De fleste ikoner, der vises i en menu, såsom e eller d i det illustrerede eksempel, fungerer som skærmknapper, der indleder visse handlinger, hvis du trykker på dem. Den pågældende systemfunktion aktiveres, der vises en meddelelse eller en undermenu med yderligere alternativer.

15 Grundlæggende betjening 15 I efterfølgende kapitler beskrives proceduren for valg og aktivering af en skærmknap eller menupost via berøringsskærmen som "...vælg <knapnavn>/<menupost>/<ikon>". Skærmknapperne Ù og G Efter at have valgt menuposter eller udført indstillinger i en menu skal du trykke på G for at bekræfte dine indstillinger. Ellers går alle udførte valg eller indstillinger tabt. Genveje til vigtige menuer Rulning i en liste Når menuerne betjenes, skal du trykke på Ù i den pågældende undermenu for at vende tilbage til næste højere menuniveau. Når der ikke vises nogen Ù-skærmknap, er du på øverste niveau i den pågældende menu. De tekster og ikoner, der vises på den øverste linje i f.eks. navigationens hovedmenu, fungerer som genveje til nogle vigtige menuer. For eksempel kan du trykke på stationsnavnet for at åbne stationslistemenuen. Hvis der er flere tilgængelige poster, end der kan vises på skærmen, skal der rulles i listen. For at bladre igennem en liste med menuposter, kan du vælge at: Anbringe din finger overalt på skærmen og flytte den opad eller nedad. Der skal anvendes konstant tryk, og fingeren skal flyttes med en konstant hastighed. Berør H eller I i toppen eller bunden af rullepanelet.

16 16 Grundlæggende betjening Sæt en finger hvor som helst på rullepanelets styrelinje. Bevæg rullepanelets skyder op og ned med fingeren. Opdatering af en liste Tryk på Ü (se billedet ovenfor) for manuel opdatering af f.eks. stationslister, kontaktlister eller destinationslister. Indtastningsfelter og tastaturer Indtastningsfelter vises med o. Tryk på indtastningsfeltet for at åbne et tastatur til at indtaste tekst eller tal. Afhængigt af den aktuelt aktive applikation eller funktion vises der forskellige tastaturer. Tastaturer til tekstindtastning Tastaturer til tekstindtastning kan indeholde flere indtastningsfelter. Et felt aktiveres for indtastning af tekst ved at trykke på det. Indtast et tegn ved at berøre den pågældende skærmknap. Tegnet indtastes, når knappen slippes. Berør og hold en bogstavskærmknap for at vise tilknyttede bogstaver i en bogstav pop-op-menu. Slip og vælg så det ønskede bogstav. Tryk på 0..# for at skifte til symboltastaturet. Skift tilbage til bogstavtastaturet eller skift mellem store og små bogstaver ved at trykke på Aa. Skift bogstavtastaturet mellem normal rækkefølge og alfabetisk rækkefølge ved at trykke på ç. Slet det senest indtastede tegn eller symbol ved at trykke på k. Slet et tegn eller symbol når som helst under indtastningen: tryk på det ønskede sted for at anbringe en blinkende markør og tryk derefter på k. Tastaturer til talindtastning

17 Grundlæggende betjening 17 Tastaturer til talindtastning kan indeholde flere indtastningsfelter. I det viste eksempel skal du først trykke på indtastningsfeltet bag decimalpunktet, før du kan indtaste decimalcifrene. I efterfølgende kapitler bliver proceduren for tryk på et indtastningsfelt og indtastning af tekst eller tal via et tastatur beskrevet som "...vælg <feltnavn> og indtast...". Justering af en indstilling En indstilling som det illustrerede eksempel kan også justeres på følgende måde: Tryk på < eller >. Berør et vilkårligt sted på linjen. Flyt skyderen med fingeren. I senere kapitler bliver proceduren for at justere en indstilling på berøringsskærmen beskrevet som "...juster <indstillingsnavn>. Toneindstillinger Tryk på SET, vælg Indstilling af lyd og vælg derpå fanen Klanggengivelse. Der findes flere tilgængelige forvalgsindstillinger til at optimere tonen til en specifik musikstil (f.eks. Pop-Rock eller Klassisk). Indstil tonen individuelt ved at vælge Bruger. Foretag de ønskede indstillingsændringer og bekræft derefter dine indstillinger. Hvis du ændrer indstillingerne for en forvalgsindstilling, f.eks. Pop-Rock, anvendes disse indstillinger for Brugerindstillingen. Aktivering af funktionen Lydstyrke kan optimere tonen ved lave lydstyrkeniveauer. Balance og fader Vælg fanen Fordeling.

18 18 Grundlæggende betjening Der findes flere tilgængelige forvalgsindstillinger til at justere lydstyrkefordelingen inde i bilen (f.eis. Alle passagerer eller Foran alene). Den aktuelle indstilling, f.eks. Alle passagerer, ændres ved at vælge den pågældende indstilling og dernæst vælge den ønskede, nye indstilling på den viste liste. Du kan individuelt indstille forvalgsindstillingerne. Definition af det punkt i kabinen, hvor lydstyrken er på højeste niveau, sker ved at bevæge markøren på illustrationen i højre side af skærmen til det ønskede punkt. Gå til bage til fabrikkens standardindstillinger ved at vælge Fejl. Lydstyrkeindstillinger Tryk på SET, vælg Indstilling af lyd og vælg derpå fanen Lyd. Hørbart berøringsfeedback Hvis funktionen hørbart berøringsfeedback er aktiveret, angives hver berøring på en skærmknap eller menupost med en bippende lyd. Lydstyrken for berøringsbip indstilles ved at aktivere Tastelyde og derefter justere indstillingen. Hastighedsstyret lydstyrke Aktivér eller deaktivér Lydstyrke forbundet til hastigheden. Hvis funktionen er aktiveret, tilpasses Infotainment-systemets lydstyrke automatisk, så der kompenseres for vej- og vindstøj under kørslen. Taleoutput Vælg fanen Stemme. Juster lydstyrken for alle systemets taleoutput, f.eks. trafikmeldinger, navigationsmeddelelser osv. Ringetone Vælg fanen Ringetoner. Juster lydstyrken på ringetonen for indgående opkald. Systemindstillinger Tryk på SET, og vælg derefter OPTIONS.

19 Grundlæggende betjening 19 Konfigurering af systemet Vælg Systemparametre for at udføre nogle grundlæggende systemkonfigurationer, f.eks.: Juster visningen af enheder for temperatur eller brændstofforbrug. Nulstil systemkonfigurationen til fabriksstandarder. Opdater den installerede softwareversion. Skift af displaysprog Indstil sproget i menuteksterne ved at vælge Sprog, og vælg derpå ønsket sprog. Hvis det valgte displaysprog understøttes af den indbyggede talegenkendelse, ændres talegenkendelsens sprog tilsvarende; hvis det ikke er tilfældet, er indbygget talegenkendelse ikke tilgængelig. Indstilling af klokkeslæt og dato Vælg Indstilling af dato og tid. Ændring af formater for klokkeslæt og dato Tids- og datoformaterne ændres ved at vælge de relevante faner og dernæst vælge de ønskede formater. Indstilling af klokkeslæt og dato Den viste tid og dato indstilles som standard automatisk af systemet. Manuel indstilling af den viste tid og dato sker på følgende måde: Vælg fanen Tid. Indstil Synkronisering med GPS (UTC): på OFF og vælg derpå feltet Tid for at indstille ønsket klokkeslæt. Vælg fanen Dato og vælg derpå feltet Dato: for at indstille ønsket dato. Justering af skærmen Vælg Skærm-konfiguration. Tekstrullefunktion Vælg fanen Aktiviteter. Hvis lange tekster på skærmen skal rulles automatisk, aktiveres Automatisk tekstrulning. Hvis Automatisk tekstrulning er deaktiveret, afkortes lange tekster. Justering af lysstyrke Vælg Lysstyrke og indstil skærmens lysstyrke til ønsket niveau. Lagring af dine personlige indstillinger Vælg Styring af profiler.

20 20 Grundlæggende betjening Du kan lagre en lang række indstillinger i en personlig profil. For eksempel alle aktuelle toneindstillinger, alle radioforvalg, én telefonbog, kortindstillingerne og dine foretrukne adresser. Hvis du deler bilen med andre mennesker, gør dette, at du kan gendanne dine personlige indstillinger fra din profil når som helst. Der kan gemmes højst tre personlige profiler. Desuden er en Fælles profil tilgængelig. Alle indstillinger, der foretages på et hvilket som helst tidspunkt, gemmes automatisk i den pågældende profil. Hvis der ikke er aktiveret nogen personlig profil, er Fælles profil aktiv. Lagring af din personlige profil Efter at du har udført alle dine personlige indstillinger: Vælg én af den personlige profils faner. Vælg indtastningsfeltet o og indtast ønsket navn på din personlige profil. Hvis du vil tilføje et foto til profilen: Tilslut en USB-enhed, hvorpå det ønskede foto findes, til USB-porten 3 26, tryk på fotorammen og vælg derpå det ønskede foto. Bekræft, at du har valgt at downloade det valgte foto til systemet. Bekræft til sidst dine indstillinger for at gemme dem i din personlige profil. Aktivering af din personlige profil Tryk på SET og vælg derpå fanen med navnet på din personlige profil. Aktivering af Fælles profil Hvis en personlig profil er aktiv for øjeblikket: Tryk på SET, og vælg derefter Deaktiver brugerprofil. Nulstilling af en personlig profil Du kan når som helst nulstille en personlig profil for at gendanne fabrikkens standardindstillinger på den profil. Vælg den pågældende profil og vælg så Nulstil profil. Nulstilling af Fælles profil Du kan når som helst foretage en nulstilling af Fælles profil for at gendanne fabrikkens standardindstillinger på den profil. Vælg Fælles profil og vælg derefter Nulstil fælles profil.

21 Radio Brug Radio Data System (RDS)...23 Digital Audio Broadcasting Brug Aktivering af radio Tryk på AUDIO. Den sidst valgte audiohovedmenu vises. Hvis radioens hovedmenu ikke er aktiv, vælges SOURCES og derefter vælges Radio. Den sidst indstillede station modtages. Vælge et bølgeområde Vælg gentagne gange Bånd for at skifte mellem de forskellige bølgebånd. Søgning efter stationer Radio 21 Stationshukommelse: Automatisk lagring Tryk kort på < eller > for at afspille forrige eller næste station, der kan modtages. Stationssøgning: Manuel Tryk på < eller > og hold knappen nede. Slip, når den krævede frekvens næsten er nået. Den næste station, der kan modtages, søges og afspilles automatisk. Stationsindstilling Hvis du ved nøjagtigt, hvilken modtagefrekvens en radiostation har, kan du indtaste den frekvens manuelt. Vælg OPTIONS, vælg Liste over radiostationer og vælg derpå det ønskede bølgeområde. Vælg Frekvens, indtast modtagefrekvensen og bekræft din indtastning. Hvis en station kan modtages på den frekvens, afspilles den pågældende station.

22 22 Radio Stationslister I stationslisterne kan alle radiostationer i det aktuelle modtagelsesområde vælges. For at vise stationslisten for det aktuelt aktive bølgeområde vælges Liste. Vælg den ønskede station. Opdatér stationslister Hvis de stationer, der er gemt på den frekvensområdespecifikke stationsliste, ikke længere kan modtages, skal AM og DAB stationslisterne opdateres. FM-stationslisten opdateres automatisk. Vælg OPTIONS, vælg Liste over radiostationer og vælg derpå det ønskede bølgeområde. Start en opdatering for det valgte bølgeområde ved at vælge Ü. Lagring af favoritstationer Der kan lagres op til 15 radiostationer i alle bølgeområder som favoritter i listen Hukommelse. Vælg Hukommelse for at vise forvalgsknapper. Lagring af den aktuelt aktive station Hold den ønskede knap inde i nogle sekunder. Den pågældende frekvens eller stationsnavnet vises på knappen. Hvis en station allerede er gemt på en forvalgsknap, bliver den station overskrevet af den nye. Lagring af en station fra en stationsliste Vælg OPTIONS, vælg Liste over radiostationer og vælg derpå det ønskede bølgeområde. Tryk kort på knappen ved siden af den ønskede station. Alternativt vælges Û for at gå over til visning side om side. Tryk derefter kort på på den ønskede stations felt. Vælg Gem og tryk dernæst med et langt tryk på den listerække, hvor du vil gemme stationen. Hvis en station allerede er gemt på en listerække, bliver den station overskrevet af den nye. Genfinding af stationer I radioens hovedmenu vælges Hukommelse, hvorefter der trykkes kort på den ønskede stations forvalgsknap.

23 Radio Data System (RDS) RDS er en tjeneste, der tilbydes af FM-stationerne, som gør det væsentligt nemmere at finde den ønskede station og modtage den helt uden støj. Fordelene ved RDS På displayet vises programnavnet for stationen i stedet for dens frekvens. Under en stationssøgning stiller Infotainment-systemet kun ind på RDS-stationer. Infotainment-systemet stiller altid ind på den sendefrekvens, der modtages bedst, for den indstillede station ved hjælp af AF (alternativ frekvens). Afhængigt af den station, der modtages, viser Infotainmentsystemet radiotekst, som kan indeholde eksempelvis oplysninger om det aktuelle program. RDS-konfiguration I radioens hovedmenu vælges OPTIONS, og derpå vælges Indstilling af radio for at åbne menuen for RDS-konfiguration. Aktivering af RDS Vælg Generelt og aktivér derefter Følg stationen. Hvis Alternativ frekvens er aktiveret, vises RDS på den nederste linje i radioens hovedmenu. Radiotekst Hvis RDS er aktiveret, vises oplysninger om det radioprogram, der er aktivt for øjeblikket, eller det musikspor, der afspilles for øjeblikket, under programnavnet. Aktivér eller deaktivér Visning af radiotekst for at vise eller skjule oplysninger. Trafikmeldinger Mange RDS-stationer sender trafiknyheder. Hvis trafikmeldingsfunktionen er aktiveret, afbrydes radio- eller medieafspilning under trafikmeldinger. Radio 23 Vælg Meldinger og aktivér eller deaktivér derpå Trafikmeldinger. Hvis Trafikmeldinger er aktiveret, vises TA på den nederste linje i radioens hovedmenu. Digital Audio Broadcasting DAB sender radiostationer digitalt. DAB-stationerne angives med programnavnet frem for sendefrekvensen. Generel information Med DAB kan flere radioprogrammer (tjenester) sendes på en enkelt ensemble. Ud over digitale lydtjenester af høj kvalitet kan DAB også sende data i tilknytning til programmer samt en masse andre datatjenester herunder rejse- og trafikinformation. Gengivelse af lyden er sikret, så længe en givet DAB-modtager kan opsamle det signal, der sendes ud af en station (selvom signalet er meget svagt).

24 24 Radio Hvis modtagelsen er dårlig, sænkes lydstyrken automatisk for at undgå udsendelse af ubehagelig støj. Hvis DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren, afbrydes modtagelsen helt. Dette kan undgås ved at aktivere automatisk DAB-FM-sporing, se herunder. Interferens, der skyldes stationer på nærliggende frekvenser (en fænomen, der er typisk for modtagelse af AM og FM) forekommer ikke med DAB. Hvis DAB-signalet reflekteres af naturlige forhindringer eller bygninger, forbedres kvaliteten for modtagelse af DAB, hvorimod modtagelse af AM eller FM forringes betydeligt i sådanne tilfælde. Når DAB-modtagelse er aktiveret, forbliver Infotainment-systemets FM-tuner aktiv i baggrunden og søger løbende efter FMstationer med den bedste modtagelse. Hvis Trafikmeldinger 3 23 er aktiveret, udsendes trafikmeldinger fra den FM-station, der har den bedste modtagelse. Deaktivér Trafikmeldinger hvis DABmodtagelse ikke skal afbrydes af FM-trafikmeldinger. DAB-meddelelser Foruden deres musikprogrammer sender mange DAB-stationer også meddelelser i forskellige kategorier. Hvis du aktiverer nogle eller alle kategorier, afbrydes den DAB-service, der lige nu modtages, når kommer en meddelelse fra disse kategorier. I radioens hovedmenu vælges OPTIONS, dernæst Indstilling af radio og derefter Meldinger. Aktivér de ønskede meddelelseskategorier, f.eks. Nyheder eller Vejret. Forskellige meddelelseskategorier kan vælges samtidigt. Automatisk DAB-FM-sporing Hvis denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til en tilsvarende FMstation i den aktive DAB-service (hvis tilgængelig), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Aktivér eller deaktivér FM-/DABopfølgning:.

25 Cd-afspiller Generelt Brug Generelt I handskerummet findes en cd-afspiller til afspilning af lyd-cd'er og MP3- cd'er. Forsigtig Sæt under ingen omstændigheder dvd'er, single-cd'er med en diameter på 8 cm eller formede cd'er i afspilleren. Der må ikke sættes etiketter på cd'erne. Disse cd'er kan sætte sig fast i cd-drevet og ødelægge afspilleren. I så fald vil det være nødvendigt at udskifte enheden. Brug Start på cd-afspilning Skub en lyd- eller MP3-cd med etiketten vendt opad ind i cd-sprækken, indtil den trækkes ind. Cd-afspilningen starter automatisk, og cd-hovedmenuen vises. Hvis der allerede er sat en cd i, men cd-hovedmenuen ikke er aktiv: Cd-afspiller 25 Tryk på AUDIO, vælg SOURCES og vælg derefter cd. Cd-afspilningen startes. Betjening Se en detaljeret beskrivelse af afspilningsfunktioner for musikspor Udtagning af en cd Tryk på R. CD'en skubbes ud af CDindstikket. Hvis cd'en ikke fjernes, når den er skubbet ud, vil den blive trukket ind efter et par sekunder.

26 26 Eksterne enheder Eksterne enheder Generel information Audioafspilning Visning af billeder Brug af smartphoneapplikationer Generel information Der findes to USB-porte for tilslutning af eksterne enheder i midterkonsollen bag et dæksel. Forsigtig For at beskytte systemet må der ikke anvendes en USB-hub. USB-portene skal altid holdes rene og tørre. USB-porte Der kan tilsluttes en MP3-afspiller, en USB-enhed, et SD-kort (via USBstik/-adapter) eller en smartphone i hver USB-port. Infotainment-systemet kan afspille lydfiler eller vise billedfiler, der findes i USB-lagringsenheder. Når de er tilsluttet til USB-porten, kan forskellige funktioner på enhederne nævnt ovenfor betjenes via Infotainment-systemets knapper og menuer. Ikke alt eksternt udstyr understøttes af Infotainment-systemet. Hvis der findes to USB-porte: For at du skal kunne benytte Infotainmentsystemets telefonprojektionsfunktion 3 29, skal du tilslutte din smartphone til den USB-port, der er mærket med Ç. Tilslutning/afbrydelse af en enhed Tilslut én af ovennævnte enheder til USB-porten. Om nødvendigt anvendes det korrekte tilslutningskabel. Musikfunktionen starter automatisk. Hvis der tilsluttes en ikke-læsbar USB-enhed, vises der en tilsvarende fejlmeddelelse, og Infotainmentsystemet skifter automatisk til den forrige funktion. USB-enheden afbrydes ved at vælge en anden funktion og derefter fjerne USB-lagringsenheden.

27 Forsigtig Undlad at afbryde enheden under afspilning. Det kan ødelægge enheden eller Infotainment-systemet. Bluetooth audio streaming Streaming giver dig mulighed for at lytte til musik fra din smartphone. En detaljeret beskrivelse af, hvordan en Bluetooth-forbindelse etableres, findes på side Hvis lydafspilning ikke starter automatisk, kan det være nødvendigt at starte afspilningen på din smartphone. Indstil først lydstyrken på din smartphone (på et højt niveau). Juster dernæst Infotainment-systemets lydstyrke. Filformater Lydudstyret understøtter forskellige filformater. Audioafspilning Aktivering af musikfunktionen Tilslutning af USB- eller Bluetoothenhed Hvis en enhed allerede er tilsluttet, men afspilning af lagrede musikfiler ikke er aktiv: Tryk på AUDIO, vælg SOURCES og vælg derefter den pågældende kilde. Afspilning af audiosporene starter automatisk. Eksterne enheder 27 Afspilningsfunktioner Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør = for at afbryde afspilningen. Skærmknappen skifter til l. Berør l for at genoptage afspilningen. Afspilning af forrige eller næste spor Tryk på < eller >. Hurtig frem- og tilbagespoling Berør < eller > og hold knappen nede. Slip for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion. Alternativt kan du bevæge skyderen, der viser den aktuelle sporposition til højre eller venstre. Afspilning af spor vilkårligt Tryk gentagne gange på knappen for at skifte mellem de tilgængelige, vilkårlige funktioner. : afspil spor på den aktuelt valgte liste (album, kunstner osv.) i tilfældig rækkefølge.

28 28 Eksterne enheder æ: afspil alle spor, der er lagret på den tilsluttede enhed, i vilkårlig rækkefølge. Ý: afspil spor på den aktuelt valgte liste (album, kunstner osv.) i normal afspilningsfunktion. Gentagelse af spor Tryk gentagne gange på knappen for at slå gentagefunktion til eller fra. : gentag spor på den aktuelt valgte liste (album, kunster osv.). Þ: afspil spor på den aktuelt valgte liste (album, kunstner osv.) i normal afspilningsfunktion. Bladr i musikfunktioner (kun på enheder, der er tilsluttet via USB) Du kan få dine musikfiler sorteret efter forskellige kriterier. Der er to valgmuligheder, hvis du vil bladre i de musikfiler, der er gemt på den tilsluttede USB-enhed. Bladring via hovedmenu Hvis du vil ændre den aktuelt aktive USB-kilde, skal du vælge SOURCES og dernæst vælge den ønskede kilde. Den pågældende hovedmenu vises. Vælg den knap, der viser de aktuelt valgte sorteringskriterier, f.eks. Album eller Artist, og vælg derpå de ønskede, nye sorteringskriterier. Der udføres en sorteringsproces. Vælg Liste og vælg derpå det ønskede spor. Afspilning af det valgte spor startes. Bladring via enhedsmenu Vælg OPTIONS og vælg derefter Musiklister. Hvis du vil ændre den aktuelt aktive USB-kilde, skal du vælge Andet. Vælg de ønskede sorteringskriterier, f.eks. Albummer eller Kunstnere, og vælg så det ønskede spor. Afspilning af det valgte spor startes. Visning af billeder Du kan vise billeder, der er gemt på en USB-enhed. Aktivering af billedfremviseren Tilslutning af USB-enheden Hvis enheden allerede er tilsluttet, men billedfremviseren ikke er aktiv: Tryk på AUDIO, vælg OPTIONS og vælg derefter Billedstyring. Vælg det ønskede billede. Et slideshow med alle gemte billedfiler starter automatisk. Berør skærmen for at vise menulinjen.

29 Eksterne enheder 29 Funktionsknapper Visning af forrige eller næste billede Tryk på l eller m. Start eller stop af et slideshow Vælg l for at se de billeder, der er lagret på USB-enheden, i et diasshow. Berør / for at afslutte slideshowet. Brug af smartphoneapplikationer Telefonprojektion Telefonprojektionsapplikationerne Apple CarPlay og Android Auto viser udvalgte apps fra din smartphone på Infotainment-skærmen og gør det muligt at betjene dem direkte via Infotainment-knapperne. Kontakt enhedens producent for at høre, om denne funktion er kompatibel med din smartphone, og om denne applikation fås i det land, hvor du befinder dig. Forberedelse af smartphonen iphone : Kontrollér, at Siri er aktiveret på din telefon. Android telefon: Download Android Auto-appen til din telefon fra Google Play Store. Tilslutning af smartphonen iphone Tilslut telefonen til USB-porten Hvis telefonen allerede er tilsluttet via Bluetooth, ved tilslutning til USBporten og start af Apple CarPlay, afbrydes Bluetooth-tilslutningen. Android-telefon Tilslut telefonen via Bluetooth 3 45, og tilslut dernæst telefonen til USBporten Start af telefonprojektion Tryk på Ì og tryk dernæst på CarPlay eller AndroidAuto. Den viste telefonprojektionsskærm afhænger af din smartphone og softwareversion. Tilbage til Infotainment-skærmen Tryk f.eks. på knappen AUDIO på kontrolpanelet.

30 30 Navigation Navigation Generelt Brug Indlæsning af destination Vejvisning Generelt Navigationssystemet vil guide dig sikkert til din destination. Der tages hensyn til den aktuelle trafiksituation ved ruteberegningen. Til dette formål modtager infotainment-systemet trafikmeddelelser i det aktuelle modtageområde via RDS- TMC. Navigationssystemet kan dog ikke tage højde for trafikulykker, regulering af trafik, der er sker med kort varsel, samt pludseligt opståede farer eller problemer (f.eks. vejarbejde). Forsigtig Anvendelse af navigationssystemet fritager ikke føreren for ansvaret for korrekt, opmærksom færdsel i trafikken. De gældende færdselsregler skal altid overholdes. Hvis rutevejledningsforslaget frem til destinationen strider mod færdselsreglerne, skal færdselsreglerne altid overholdes. Navigationssystemets funktioner Bilens position og bevægelse registreres via navigationssystemets følere. Den tilbagelagte afstand bestemmes af bilens speedometersignal, drejebevægelser ved sving bestemmes af en sensor. Positionen bestemmes af GPS-satellitterne (globalt positionssystem). Ved at sammenligne sensorsignalerne med de digitale kort er det muligt at bestemme positionen med en nøjagtighed på ca. 10 meter. Systemet vil også fungere med dårlig GPS-modtagelse. Præcisionen i positionsbestemmelsen vil dog være mindsket. Efter indtastning af destinationsadresse eller interessepunkt (nærmeste tankstation, hotel osv.) beregnes ruten fra den aktuelle position til den valgte destination. Rutevejledningen sker med en stemmevejledning og en pil samt ved hjælp af en kortvisning i flere farver.

31 Oplysninger TMC-trafikinformationssystem og dynamisk vejvisning TMC-trafikinformationssystemet modtager alle aktuelle trafikinformationer fra TMC-stationerne. Denne information indgår i beregningen af den samlede rute. Derved planlægges ruten, så trafikhindringerne i henhold til de forudindstillede kriterier undgås. Modtagelse af TMC-stationerne i den relevante region er en forudsætning for udnyttelse af TMC-trafikinformationerne. Kortdata Alle nødvendige kortdata er lagret i Infotainment-systemet. For opdatering af navigationskortdata anbefaler vi, at du kontakter din Opel Service Partner. Brug Oplysninger på kortdisplayet Tryk på NAV for at vise navigationskortet, der viser området omkring den aktuelle position. Rutevejledning ikke aktiv Kortvisningen vises. Den aktuelle position angives med en pil. Navnet på den gade, som du befinder dig på for øjeblikket, vises i kortvisningens nederste venstre hjørne. Rutevejledning aktiv Navigation 31 Kortvisningen vises. Den aktive rute vises med en farvet linje. Den kørende bil markeres med en pil, der peger i kørselsretningen. Næste svingmanøvre vises i et separat felt i kortvisningens øverste venstre hjørne. Alt efter situationen kan der derudover vises oplysninger om vognbanevejledning eller

32 32 Navigation nummer to af de kommende svingmanøvrer. Ankomsttidspunkt og resterende afstand til destinationen vises i kortvisningens øverste højre hjørne. Individuel indstilling af kortdisplay Kortvisninger Der kan vælges tre forskellige kortvisninger: Fladt, vendt mod nord, Fladt, vendt ind mod bilen og Perspektiv. Tryk gentagne gange på û for at skifte mellem disse kortvisninger. Kortfarver Afhængigt af lysforholdene udenfor kan farverne på kortskærmen tilpasses (lyse farver om dagen og mørke farver om natten). Tryk på ø for at vise en menu i højre side af skærmen. Vælg Map colour flere gange for at skifte mellem lyse og mørke farver. POI-ikoner (interessepunktsikoner) på kortet POI'er er punkter af almen interesse, f.eks. tankstationer eller parkeringspladser. Visningen af de viste POI-kategorier på kortet kan tilpasses personligt. Aktivér de ønskede POI-kategorier. Kortvisningen ændres tilsvarende. Alternativt vælges POI på kort for at vise en menu med en lang række POI-kategorier og underkategorier at vælge imellem. Aktivér de ønskede POI-kategorier. Trafikhændelser Trafikhændelser kan angives på kortet. Desuden kan der vises oplysninger om disse hændelser på en liste. Vælg Vis kort for at skifte til et alternativt kortdisplay med nye menualternativer. Kortvisningen ændres til funktionen Fladt, vendt mod nord og kan vise en større del af ruten. Tryk på trafikpropikonet for at vise trafikhændelser på kortet. Tryk på Ï for at vise en liste med oplysninger om disse trafikhændelser. Hvis du vil vise et andet kortafsnit:

33 Tryk på õ for at vise området omkring den aktuelle position. Tryk på ö for at vise hele ruten. Tryk på for at vise området omkring destinationen. Gå til bage til den navigationsvisning, der er standard, ved at trykke på Ù. Automatisk zoomfunktion Hvis den automatiske zoomfunktion er aktiveret (AUTO vises under kortvisningen), ændres zoomningsniveauet automatisk, når du nærmer dig en svingmanøvre under aktiv rutevejledning. På den måde får du altid et godt overblik over den pågældende manøvre. Hvis den automatiske zoomfunktion er deaktiveret, forbliver det valgte zoomningsniveau konstant under hele rutevejledningsprocessen. Funktionen aktiveres eller deaktiveres på følgende måde: Vælg MENU, vælg Indstillinger og vælg derpå fanen Aspekt. Aktivér eller deaktivér Automatisk zoomindstilling. Betjening af kort Flytning af synligt kortafsnit Anbring din finger hvor som helst på skærmen og flyt den i den ønskede retning. Kortet bevæger sig tilsvarende og viser et nyt afsnit. Der vises en ny værktøjslinje. Navigation 33 ñ: vis området omkring aktuel position igen. ò: vis området omkring privatadresse. ó: vis området omkring destination. Gå til bage til den navigationsvisning, der er standard, ved at vælge Ù. Centrering af synligt kortafsnit Tryk på ønsket position på skærmen for at centrere kortet omkring denne position. Et rødt d vises ved den pågældende position og den tilhørende adresse vises på en mærkat.

34 34 Navigation Manuel zoomning Hvis du vil zoome ind på en valgt kortposition, skal du anbringe to fingre på skærmen og bevæge dem væk fra hinanden. Alternativt trykkes der på < under kortvisningen. Hvis du vil zoome ud og vise et større område omkring den valgte position, skal du anbringe to fingre på skærmen og bevæge dem mod hinanden. Alternativt trykkes der på ] under kortvisningen. Visning af en oversigt over ruten Tryk på ø, vælg Vis kort og tryk dernæst på ö. Kortvisningen ændres til Fladt, vendt mod nord og viser en oversigt over den aktuelle rute. Gå til bage til den navigationsvisning, der er standard, ved at trykke på Ù. Stemmevejvisning Rutevejledningsprocessen kan understøttes med stemmemeddelelser, som udsendes af systemet. Funktionen aktiveres eller deaktiveres på følgende måde: Vælg MENU i navigationens hovedmenu, vælg Indstillinger og vælg derefter fanen Vokal. Aktivér eller deaktivér Aktiver meddelelser. Navigations-indstillinger Vælg MENU i navigationens hovedmenu, og vælg så Indstillinger for at vise den pågældende menu med en række navigationsrelaterede indstillinger. Udforsk de forskellige indstillinger. Nogle er allerede beskrevet ovenfor, andre beskrives i følgende afsnit. Indlæsning af destination Navigationssystemet tilbyder forskellige valgmuligheder for indtastning af en destination til rutevejledning.

35 Tryk på NAV for at vise navigationens hovedmenu. Valg af en adresse på et kort Tryk på ønsket position på kortet. Kortet centreres omkring denne position. Et rødt d vises ved den pågældende position og den tilhørende adresse vises på en mærkat. Rutevejledning startes ved at vælge û. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Hurtig adresse- eller POI-søgning Vælg Søg. Der vises en menu med en liste over de seneste destinationer samt et tastatur. Afgræns området for din adresseeller POI-søgning ved at vælge og vælg derpå ønsket alternativ. Skjul tastaturet og vis hele listen ved at vælge ù. Vis tastaturet igen ved at vælge ú. Hvis du kun vil søge efter POI'er (interessepunkter), skal du vælge fanen Interessepunkter. Navigation 35 Indtast en adresse eller et søgeord. Så snart tegnene er indtastet, udføres en adressesøgning, og listen med fundne adresser opdateres kontinuerligt. Vælg det ønskede punkt på listen. Alt efter den aktuelle situation og dit valg kan navigationssystemet reagere forskelligt: Hvis den valgte listepost er en gyldig destinationsadresse, og rutevejledning ikke er aktiv for øjeblikket: Navigationens hovedmenu vises igen, og rutevejledning startes. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Hvis den valgte listepost er en gyldig destinationsadresse, men rutevejledning allerede er aktiv: Der vises en meddelelse, og du skal først afgøre, om den gamle destination skal erstattes, eller om du vil tilføje den valgte adresse som en mellemdestination på en rute med deldestinationer. Detaljeret beskrivelse af

36 36 Navigation ruter med deldestinationer, se herunder. Vælg den ønskede option. Hvis navigationssystemet har brug for mere detaljerede oplysninger til ruteberegning: Indtast endnu et søgeord for at afgrænse din søgning. Detaljeret adresseindtastning Vælg MENU og vælg dernæst Indtast adresse for at vise et tastatur til adresseindtastning. Så snart der indtastes tegn, startes en adressesøgning. Hvert yderligere tegn tages med i matchningsprocessen, og der vises en liste med matchende adresser. Vælg den ønskede adresse eller foretag ændring af din indtastning for at indlede en ny søgning. Fortsæt med adresseindtastningen, indtil hele den adresse, du søger efter, er fundet. For at starte rutevejledning til den pågældende adresse skal du bekræfte din indtastning. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Lagring af dine favoritadresser Hvis du vil gemme den indtastede adresse, skal du vælge ü. Du kan gemme adressen f.eks. med adressetitlen Hjem eller Kontor. Vælg ønsket valgmulighed, bekræft dit valg og indtast så et navn på adressen. Den gemte adresse kan derefter let vælges som destinationsadresse via destinationslisterne Foretrukne eller Kontakter, se herunder. Destinationslister Vælg MENU og vælg derefter Mine destinationer.

37 Vælg Seneste for at vise en liste med alle de senest indtastede destinationer. Vælg Foretrukne for at vise alle destinationer, som tidligere har været gemt som hjemadresse, arbejdsadresse eller foretrukken adresse. Vælg Kontakter for at vise en liste med kontaktnavne og alle relaterede adresser, som tidligere har været gemt som personlige kontakter. Start rutevejledning til den pågældende adresse ved at vælge en listepost. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Interessepunkter Et interessepunkt (POI) er et bestemt sted, der kan være a generel interesse, fx en benzinstation, et parkeringsareal eller en restaurant. De data, som er gemt i navigationssystemet, indeholder et stort antal prædefinerede POI'er, som vises på kortet (hvis aktiveret 3 31). Valg af et POI på kortet Tryk på ønsket POI-ikon på kortet. Kortet centreres omkring denne position. Tryk på ikonet igen. Et rødt d vises ved den pågældende position og den tilhørende adresse vises på en mærkat. Rutevejledning startes ved at vælge û. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Visning af en liste med POI'er omkring en position Tryk på ønsket position på kortet. Kortet centreres omkring denne position. Navigation 37 Et rødt d vises ved den pågældende position og den tilhørende adresse vises på en mærkat. Hold d inde. Der vises en liste med POI'er omkring positionen. Vælg ønsket POI for at starte rutevejledning. Se en detaljeret beskrivelse af rutevejledning Søgning efter POI'er via kategorier Vælg MENU og vælg derefter Interessepunkter.

38 38 Navigation Vælg en hovedkategori for POI'er, f.eks. Rejse og vælg derpå en underkategori, f.eks. Lufthavne. Der vises en ny menu. Vælg et søgeområde, f.eks. Rundt om bilen for at afgrænse søgningen. Når POI-søgningen er udført, vælges det ønskede POI. Søg efter POI'er på en anden position ved at vælge Adresse. Søg efter POI'er via tastaturet (se herunder) ved at vælge Søg. Søgning via nøgleord Vælg MENU, vælg Søg, indtast et nøgleord, f.eks. "Station", indtast eller vælg et bynavn og bekræft din indtastning. Når POI-søgningen er udført, vælges det ønskede POI. Vejpunktsture Et vejpunkt er en mellemdestination, som der tages højde for ved beregning af en rute til dens slutdestination. For at oprette en vejpunktstur, kan du tilføje et eller flere vejpunkter. Indtast eller vælg slutdestinationen for din vejpunktstur og start rutevejledningen. Mens aktiv rutevejledning er i gang, vælges MENU, og derpå vælges Rute / Etaper. Vælg Tilføj etape og vælg dernæst et alternativ for adresseindtastning, f.eks. Find interessepunkter. Indtast eller vælg en ny adresse. Adressen indsættes i listen med vejpunkter. Hvis det ønskes, kan flere vejpunkter indtastes som beskrevet ovenfor. Hvis du vil ændre rækkefølgen på vejpunkterne: Tryk på Ú og tryk dernæst på de viste pile for at flytte listeposterne op eller ned. Vælg Beregn for at omberegne ruten i overensstemmelse med den ændrede rækkefølge. Gå tilbage til navigationens hovedmenu ved at vælge Udfør. Vis en detaljeret ruteliste for ruten med deldestinationer ved at vælge fanen Rute.

39 Vejvisning Vejvisning gives af navigationssystemet ved hjælp af visuelle instruktioner og med stemmeprompter (stemmeinstruktioner). Visuelle instruktioner Visuelle instruktioner vises på displayet. Når rutevejledning er aktiv, og du ikke er i navigationsapplikationen, vises svingmanøvrer på instrumentgruppedisplayet. Stemmevejvisning Stemmemeddelelser for navigation angiver, hvilken retning der skal følges, når man nærmer sig et vejkryds, hvor der skal drejes. Stemmemeddelelsesfunktionen aktiveres eller deaktiveres ved at vælge MENU i navigationens hovedmenu. Derefter vælges Indstillinger, dernæst fanen Vokal, og til sidst aktiveres eller deaktiveres Aktiver meddelelser. Hvis stemmemeddelelser er aktiveret, kan du desuden angive, om gadenavne skal siges eller ej. Afspil den sidste stemmevejvisningsinstruktion igen ved at trykke på drejepilen i venstre side af skærmen. Indstillinger for rutevejledning Vælg MENU i navigationens hovedmenu og vælg derpå Kriterier for navigation for at vise den pågældende menu. Navigation 39 Når menuen er åbnet, beregnes flere alternative ruter automatisk af navigationssystemet, f.eks. den hurtigste rute eller den mest økonomiske rute. Vis de forskellige alternative ruter på et kort ved at vælge Se på kort. Hvis du f.eks. vil undgå motorveje på ruten, skal du indstille det pågældende alternativ til OFF. Forbehold for trafik Trafikhændelser tages med i betragtning, når systemet bestemmer en rute til en destination. Under aktiv rutevejledning kan ruten blive ændret alt efter indkommende trafikmeldinger.

40 40 Navigation Der findes tre alternativer til Forbehold for trafik: Hvis du vil, at systemet automatisk skal ændre ruten efter nye trafikmeldinger, skal du vælge Automatisk. Hvis du vil blive spurgt, når en rute ændres, skal du vælge Manuel. Hvis du ikke vil, at ruter skal ændres, skal du vælge Ingen. Start, annullering, genoptagelse af rutevejledning Start rutevejledning ved at indtaste eller vælge en destinationsadresse Alt efter situationen kan rutevejledningen muligvis starte automatisk, eller også skal du følge nogle instruktioner på skærmen. Rutevejledning annulleres ved at vælge MENU i navigationens hovedmenu og dernæst vælge Stop navigation. En annulleret rutevejledning genoptages ved at vælge MENU i navigationens hovedmenu og dernæst vælge Genoptag navigation. Svingliste Næste svingmanøvre vises i venstre side af skærmen. En liste med alle kommende sving på den aktive rute vises ved at vælge MENU i navigationens hovedmenu, vælge Rute / Etaper og derpå vælge fanen Rute. En svingmanøvre på vises kortet ved at trykke på drejepilikonet ved siden af den ønskede listepost. Kortet springer til den pågældende position på kortet. Forrige eller næste svingmanøvre vises på kortet ved at trykke på < eller >. Tryk på þ for at undgå det ruteafsnit, der for øjeblikket vises på kortet. Hvis det ønskes, kan du vælge flere ruteafsnit, der skal undgås. Bekræft dit/dine valg.

41 Talegenkendelse Generel information Brug Generel information Indlejret talegenkendelse Infotainment-systemets indbyggede talegenkendelse gør det muligt at betjene forskellige funktioner i Infotainment-systemet ved hjælp af talte kommandoer. Det genkender kommandoer og numre uafhængigt af, hvem der taler. Kommandoerne og numrene kan indtales uden stemmepause mellem de enkelte ord. I tilfælde af forkert betjening eller forkerte kommandoer afgiver systemet et synligt og/eller hørbart signal og anmoder om gentagelse af den ønskede kommando. Dertil kommer, at talegenkendelsen kvitterer for vigtige kommandoer og forespørger, om nødvendigt. Der er generelt forskellige måder at sige kommandoer til udførelse af de ønskede handlinger. For at undgå at samtaler i bilen fører til utilsigtet aktivering af systemets funktioner, starter talegenkendelsen først, når systemet aktiveres. Talegenkendelse 41 Oplysninger Understøttelse af sprog Ikke alle de sprog der er til rådighed for visning i Infotainmentsystemet, er tilgængelige med hensyn til talegenkendelse. Hvis det aktuelt valgte displaysprog ikke understøttes af talegenkendelsen, er talegenkendelse ikke tilgængelig. I givet fald er man nødt til at vælge et andet sprog til displayet, hvis man ønsker at betjene Infotainment-systemet med stemmeinput. Ændring af displaysprog Adresseindtastning af destinationer i udlandet For at indtaste adressen på en destination i et andet land med stemmeinput skal infodisplayets sprog ændres til sproget i det andet land. Hvis fx displayet aktuelt er indstillet til engelsk og du ønsker at indtaste navnet på en by i Frankrig, skal du ændre displaysproget til fransk.

42 42 Talegenkendelse Oplysninger om at ændre displaysproget findes under "Sprog" i kapitlet "Systemindstillinger" Inputrækkefølge for destinationsadresser Rækkefølgen for input af en adresses dele med talegenkendelsessystemet afhænger af, i hvilket land destinationen ligger. Hvis talegenkendelsessystemet afviser din adresseindtastning, gentages kommandoen med adressedelene i en anden rækkefølge. Applikation for stemmegennemføring Infotainment-systemets applikation for stemmegennemføring tillader adgang til talegenkendelseskommandoer på din smartphone. Stemmegennemføring er tilgængelig via telefonprojektionsapplikationerne Apple CarPlay og Android Auto3 29. Brug Indlejret talegenkendelse Aktivering af talegenkendelse Talegenkendelse er ikke tilgængelig under et aktivt telefonopkald. Aktivering via w knappen på rattet Tryk på w på rattet. Lyden fra audiosystemet afbrydes, du bliver mundtligt opfordret til at indtale en kommando, og hjælpemenuer med de vigtigste tilgængelige kommandoer vises på displayet. Så snart talegenkendelsessystemet er klar til stemmeinput, høres der en biplyd. Du kan nu sige en stemmekommando for at indlede en systemfunktion (f.eks. afspilning af en forudindstillet radiostation). Justering af lydstyrke for stemmemeddelelser Tryk lydstyrkeknappen på rattet opad (øg lydstyrken) À eller nedad (sænk lydstyrken) Á. Afbrydelse af en stemmemeddelelse En erfaren bruger kan afbryde en stemmemeddelelse ved at trykke kort på w på rattet. Alternativt kan du sige "Indstil dialogfunktion som ekspert". Der høres en biplyd med det samme, og man kan sige en kommando uden at skulle vente. Annullering af en dialogsekvens Hvis du vil annullere en dialogsekvens og deaktivere talegenkendelse, skal du trykke på v på rattet. Hvis du ikke siger nogen kommando i et bestemt stykke tid, eller hvis du siger kommandoer, som ikke genkendes af systemet, annulleres en dialogsekvens automatisk. Betjening med talekommandoer Følg instruktionerne, der gives i form af et taleoutput og vises på displayet.

43 Talegenkendelse 43 Man opnår de bedste resultater på følgende måde: Lyt til stemmemeddelelsen, og afvent biplyden, før der siges en kommando eller besvares. Sig "Hjælp" eller læs kommandoeksemplerne på skærmen. Stemmemeddelelsen kan afbrydes ved at trykke på w igen. Vent på bippet og sig så kommandoen naturligt, ikke for hurtigt, ikke for langsomt. Deaktivering af talegenkendelse Tryk på v på rattet. Talegenkendelse afsluttes. Applikation for stemmegennemføring Aktivering af talegenkendelse Tryk og hold s på rattet inde, indtil en talegenkendelsessession startes. Justering af lydstyrke for stemmemeddelelser Drej m på kontrolpanelet eller tryk lydstyrkeknappen på rattet opad (øg lydstyrken) À eller nedad (sænk lydstyrken) Á.

44 44 Telefon Telefon Generelt Bluetooth-forbindelse Nødopkald Betjening Mobiltelefoner og CB-radioer Generelt Telefonportalen giver mulighed for mobiltelefonsamtaler via en mikrofon i bilen og bilens højtalere og betjening af de vigtigste mobiltelefonfunktioner gennem bilens Infotainment-system. For at kunne bruge telefonportalen skal mobiltelefonen tilsluttes til Infotainment-systemet via Bluetooth. Ikke alle telefonfunktioner understøttes af alle mobiltelefoner. De brugbare telefonfunktioner afhænger af den relevante mobiltelefon og af netværksudbyderen. Yderligere information kan findes i betjeningsvejledningen til mobiltelefonen eller rekvireres fra netværksudbyderen. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Mobiltelefoner kan påvirke omgivelserne. Af denne årsag er der blevet udarbejdet sikkerhedsregler og vejledninger. Det er en god idé at sætte sig ind i disse vejledninger, før telefonfunktionen anvendes. 9 Advarsel Det kan være farligt at anvende håndfri anordninger, mens man kører, da anvendelse af telefonen nedsætter koncentrationen. Parker bilen før anvendelse af den håndfri anordning. Følg bestemmelserne, der er i kraft i det land, hvor De befinder Dem. Husk at overholde de specielle regler, som gælder i specifikke områder, og sluk altid for mobiltelefonen, hvis brug af mobiltelefoner er forbudt, hvis forstyrrelser forårsages af mobiltelefonen, eller hvis der kan opstå farlige situationer. Bluetooth Telefonportalen er certificeret af Bluetooth Special Interest Group (SIG).

45 Yderligere oplysninger om specifikationen kan findes på internettet på adressen Bluetooth-forbindelse Bluetooth er en radiostandard for trådløs tilslutning af f.eks. mobiltelefoner, smartphones eller andet udstyr. Parring af en enhed Under parringsprocessen udføres pinkodeudveksling mellem Bluetooth-enheden og Infotainmentsystemet samt tilslutning af Bluetooth-enheder til Infotainment-systemet. Oplysninger To parrede Bluetooth-enheder kan være tilsluttet Infotainmentsystemet samtidig. Én enhed i håndfri funktion, den anden i funktionen audio streaming, se beskrivelse på Bluetooth-profilindstillinger herunder. Der kan dog ikke benyttes to enheder i håndfri funktion samtidig. Parring behøver kun at udføres én gang, medmindre enheden er slettet på listen over parrede enheder. Hvis enheden er blevet tilsluttet tidligere, etablerer Infotainment-systemet automatisk forbindelsen. Bluetooth-betjening dræner enhedens batteri betydeligt. Tilslut derfor enheden til USBporten til opladning. Parring af en ny enhed 1. Aktivér Bluetooth-enhedens Bluetooth-funktion. Yderligere oplysninger findes i Bluetooth-enhedens brugervejledning. 2. Hvis en anden Bluetooth-enhed allerede er tilsluttet: Tryk på v, vælg OPTIONS, vælg Bluetooth-tilslutning og tryk derefter på o Søg. Hvis der ikke er tilsluttet nogen Bluetooth for øjeblikket: Tryk på v og tryk dernæst på Bluetooth-søgning. Telefon 45 Der udføres en søgning efter alle Bluetooth-enheder i de nærmeste omgivelser. 3. Vælg den Bluetooth-enhed du vil parre på den viste liste. 4. Bekræft parringsproceduren: Hvis SSP (sikker enkel parring) understøttes: Bekræft meddelelserne på Infotainment-systemet og Bluetooth-enheden. Hvis SSP (sikker enkel parring) ikke understøttes: På Infotainment-systemet: der vises en meddelelse, hvor du bliver bedt om at indtaste en PIN-kode på din Bluetooth-enhed. På Bluetooth-enheden: Indtast PIN-koden, og bekræft din indtastning. 5. Aktivér de funktioner, du vil have den parrede smartphone til at udføre, og bekræft dine indstillinger. Du kan ændre disse Bluetooth-profilindstillinger når som helst, se herunder.

46 46 Telefon Infotainment-systemet og enheden er parret. 6. Telefonbogen downloades automatisk til Infotainment-systemet. Afhængigt af telefonen skal Infotainment-systemet gives tilladelse til at få adgang til telefonbogen. Ved behov skal de meddelelser, der vises på Bluetooth-enheden, bekræftes. Hvis denne funktion ikke understøttes af Bluetooth-enheden, vises en meddelelse om dette. Indstillinger m.m. på parrede enheder Tryk på v, vælg OPTIONS og vælg derefter Bluetooth-tilslutning. Der vises en liste med alle parrede enheder. Ændring af Bluetoothprofilindstillinger Tryk på ved siden af den ønskede parrede enhed. Aktivér eller deaktivér profilindstillingerne efter ønske og bekræft dine indstillinger. Tilslutning af en parret enhed Enheder, som er parret men ikke tilsluttet, er angivet med. Vælg ønsket enhed for at tilslutte den. Afbrydelse af en enhed Den enhed, der er tilsluttet i øjeblikket, er angivet med. Vælg enheden for at frakoble den. Sletning af en parret enhed Tryk på e i skærmens øverste venstre hjørne for at vise e-ikonerne ved siden af hver parret enhed. Tryk på e ved siden af den Bluetoothenhed, du vil slette, og bekræft den viste meddelelse. Nødopkald 9 Advarsel Oprettelse af forbindelse kan ikke garanteres i alle situationer. Derfor bør De ikke udelukkende stole på en mobiltelefon, når det drejer sig om en særdeles vigtig kommunikation (f.eks. en nødsituation der kræver lægehjælp). I nogle netværk kan det være nødvendigt, at et gyldigt SIM-kort sættes rigtigt i mobiltelefonen. 9 Advarsel Vær opmærksom på at det er muligt at foretage og modtage opkald med mobiltelefonen hvis signalet i et serviceområde er kraftigt nok. Under visse omstændigheder er det ikke muligt at foretage nødopkald i alle mobiltelefonnetværk; det kan forekomme, at det ikke er muligt, når bestemte netværkstjenester og/eller telefonfunktioner er aktive. Der kan indhentes oplysninger derom hos de lokale netværkstjenesteydere. Nødtelefonnummeret kan variere i de enkelte egne og lande. Man bør sørge for at få fat i nødtelefonnumrene, der anvendes i de egne, man har tænkt sig at tage til.

47 Kald nødopkaldsnummeret (f. eks. 112). Telefonforbindelse til alarmcentralen etableres. Svar, når vagtpersonalet udspørger dig om nødssituationen. 9 Advarsel Afslut ikke opkaldet, før alarmcentralen beder dig afslutte samtalen. Betjening Så snart en tilslutning er etableret via Bluetooth mellem din mobiltelefon og Infotainment-systemet, kan du betjene mange andre funktioner på din mobiltelefon via Infotainmentsystemet. I håndfri funktion er det fortsat muligt at anvende mobiltelefonen, f.eks. besvare et opkald eller indstille lydstyrken. Efter etablering af en tilslutning mellem mobiltelefonen og Infotainmentsystemet, overføres mobiltelefonens data til Infotainment-systemet. Dette kan tage et stykke tid afhængigt af mobiltelefonen og den datamængde, der skal overføres. I dette tidsrum er betjening af mobiltelefonen via Infotainment-systemet kun mulig i begrænset omfang. Ikke alle mobiltelefoner understøtter alle funktioner i telefonportalen. Der er derfor mulighed for afvigelser fra det herunder beskrevne funktionsområde. Telefonens hovedmenu Tryk på v for at vise telefonens hovedmenu. Telefon 47 Telefonens hovedmenu er kun tilgængelig hvis en mobiltelefon er forbundet med Infotainment-systemet via Bluetooth. For en detaljeret beskrivelse Mange funktioner i mobiltelefonen kan nu styres via telefonens hovedmenu (og tilhørende undermenuer) og via de telefonspecifikke knapper på rattet. Indledning af et telefonopkald Indtastning af et telefonnummer Indtast et telefonnummer ved hjælp af tastaturet i telefonens hovedmenu.

48 48 Telefon Så snart der indtastes tal, vises matchende poster fra kontaktlisten i alfabetisk rækkefølge. Tryk på den ønskede listepost for at indlede et telefonopkald. Brug af kontaktlisten Kontaktlisten indeholder alle telefonbogsposter fra den tilsluttede Bluetooth-enhed og alle kontakter fra navigationssystemet. Vælg Kontakter og vælg derpå den ønskede listetype. Søgning efter en kontakt Skift mellem <ordnet efter fornavn> og <ordnet efter efternavn> ved at trykke på ï. Rul gennem listen ved at trykke på et bogstav i rullepanelet, H eller I. Søg efter en kontakt via tastaturet ved at trykke på Søg. Ændring eller sletning af en kontakt Vælg ð ved siden af kontakten og vælg dernæst det ønskede alternativ. Hvis du vil tilføje et foto til kontakten: Tilslut en USB-enhed, hvorpå det ønskede foto findes, til USB-porten 3 26, tryk på fotorammen og vælg derpå det ønskede foto. Bekræft, at du har valgt at downloade det valgte foto til systemet. Brug af opkaldshistorikken Alle indgående, udgående eller mistede opkald bliver registreret. Vælg Opkald og vælg derpå den ønskede liste. Vælg den ønskede listepost for at indlede et opkald. Indkommende telefonopkald Hvis en audiofunktion, f.eks. radioeller USB-funktion, er aktiv når der kommer et opkald, frakobles lyden til lydkilden, og lyden er frakoblet, indtil opkaldet afsluttes. Der vises en meddelelse med opkalderens telefonnummer eller navn. Besvar opkaldet ved at trykke på v. Afvis opkaldet ved at trykke Sæt opkaldet i venteposition ved at trykke på /. Genoptag opkaldet ved at trykke på l. Under det igangværende opkald vises følgende menu.

49 Infotainment-systemets mikrofon frakobles ved at trykke på Mikro fra. Fortsæt samtalen via mobiltelefonen (privat funktion) ved at trykke på ý Privat. Genaktivér samtalen via Infotainment-systemet ved at trykke på ÿ Privat. Hvis du forlader bilen og låser den, mens du stadig er midt i en telefonsamtale (privat funktion), kan Infotainment-systemet fortsat være slået til, indtil du forlader Infotainment-systemets Bluetooth-modtagelsesområde. Sæt altid indgående opkald i venteposition Af sikkerhedsmæssige grunde kan telefonportalen som standard sætte alle indgående opkald i venteposition. Aktivér denne funktion ved at vælge OPTIONS. Vælg dernæst Sikkerhedog vælg derpå Automatisk sat på hold. Mobiltelefoner og CB-radioer Monteringsvejledning og betjeningsvejledning Følg bilens monteringsvejledning og telefonleverandørens betjeningsvejledning ved installation og brug af mobiltelefon og det håndfri sæt. Ellers risikerer bilens typegodkendelse at bortfalde (EU-direktiv 95/54/EF). Telefon 49 Anbefalede forudsætninger for problemfri betjening: Professionelt monteret udvendig antenne for at opnå størst mulig rækkevidde Maksimal sendekraft på 10 watt Montering af telefonen på et egnet sted. Der henvises til den relevante Bemærkning i instruktionsbogen, afsnittet Airbags. Få råd om, hvilke steder der er beregnet til montering af henholdsvis udvendig antenne og holdere til udstyret, samt om brug af apparater, der har en sendeeffekt på mere end 10 watt. Brugen af et håndfrit sæt uden udvendig antenne i mobilstandarderne GSM 900/1800/1900 og UMTS må kun ske, hvis mobiltelefonens maksimale sendestyrke ikke overstiger 2 watt ved GSM 900 og ellers 1 watt. Af sikkerhedsgrunde anbefaler vi, at der ikke tales i mobiltelefon under kørslen. Selv brugen af håndfri betjening kan tage opmærksomhed fra trafikken.

50 50 Telefon 9 Advarsel Mobiltelefoner og radioudstyr (CB), som ikke opfylder ovennævnte standard for mobiltelefoner, må derfor kun bruges, hvis de er sluttet til en udvendig antenne. Forsigtig Brug af mobiltelefoner og radioudstyr (CB) med indbygget antenne inde i bilen kan forårsage forstyrrelser i bilens elektroniske systemer, hvis ovenstående forskrifter ikke overholdes.

51 Telefon 51

52 52 Stikordsregister A Adressebog Aktivere cd-afspilleren Aktivering af Bluetooth-musik Aktivering af navigationssystemet 31 Aktivering af radio Aktivering af telefon Aktivering af USB-audio Aktivering af USB-billede Audioafspilning Audiofiler Automatisk lydstyrke B Balance Betjening CD Eksterne enheder Menu Navigationssystem Radio Telefon Betjeningsdele Infotainment-system... 8 Rat... 8 Billedfiler Bluetooth Bluetooth-forbindelse Bluetooth-musikmenu Generel information Telefon Tilknytning Tilslutning af udstyr Bluetooth-forbindelse Brug... 10, 21, 25, 31, 42 Bluetooth CD Menu Navigationssystem Radio Telefon USB Brug af smartphone-applikationer 29 Bølgeområdevalg C Cd-afspiller D DAB Dato juster Digital Audio Broadcasting Display juster lysstyrke skift sprog Displayindstillinger E Equalizer... 17

53 F Fabrikkens standardindstillinger Fader Filformater Audiofiler Billedfiler Forudindstillinger Genfinding af stationer Lagring af stationer G Generel information... 26, 41 Bluetooth DAB Infotainment-system... 6 Navigation Smartphone-applikationer Telefon USB Generelt... 6, 25, 30, 44 Genfinding af stationer Grundlæggende betjening I Indlæsning af destination Infotainment-kontrolpanel... 8 Intellitext Interessepunkter J Juster klokkeslæt og dato K Klokkeslæt juster Kontakter... 34, 47 Kort L Lagring af stationer Liste over frakørsler Lydstyrke Automatisk lydstyrke Hastighedsstyret lydstyrke Indstil lydstyrke Lyd fra Lydstyrke for berøringsbip Ringetonelydstyrke Taleoutput Lydstyrke for berøringsbip Lydstyrke for taleoutput Lydstyrkeindstillinger M Menubetjening Mobiltelefoner og CB-radioer Mute N Navigation Betjening af kort Indlæsning af destination Kontakter Kortopdatering Kortudsnit Liste over frakørsler Nuværende position Rute med deldestinationer Seneste destinationer TMC-stationer... 30, 39 Trafikale problemer Vejvisning Nødopkald O Opdater software Opkald Funktioner under samtalen Indgående opkald Indledning af et telefonopkald Ringetone Opkaldshistorik Oversigt over betjeningsorganer... 8 P Personlige indstillinger Profilindstillinger R Radio Aktivering Brug DAB-meddelelser... 23

54 54 Digital audio broadcasting (DAB) Forudindstillinger Genfinding af stationer Intellitext Konfiguration af RDS Konfigurering af DAB Lagring af stationer Radio Data System (RDS) Regional Regionalisering Stationsindstilling Stationssøgning Valg af bølgeområde Radio Data System (RDS) RDS Regional Regionalisering Ringetone Ringetonelydstyrke Rute med deldestinationer S Skift displaysprog Smartphone Telefonprojektion Stemmevejvisning Systemindstillinger T Talegenkendelse Telefon Bluetooth Bluetooth-forbindelse Funktioner under samtalen Generel information Indgående opkald Indtastning af et nummer Kontakter Nødopkald Opkaldshistorik Telefonbog Telefonens hovedmenu Telefonbog Telefonprojektion Tilknytning TMC-stationer Toneindstillinger Trafikale problemer Tænd for Infotainment-systemet U USB Generel information Tilslutning af udstyr USB-audiomenu USB-billedmenu V Vejvisning Visning af billeder... 28

55 R 4.0 IntelliLink Indledning Grundlæggende betjening Radio Eksterne enheder Talegenkendelse Telefon Stikordsregister... 94

56 56 Indledning Indledning Generelt Tyverisikring Oversigt over betjeningsorganer Brug Generelt Infotainment systemet byder på avanceret infotainment i bilen. Ved hjælp af radioindstillingsfunktionerne kan du registrere op til 25 stationer på fem favoritsider. Du kan tilslutte eksterne datalagringsenheder til Infotainment-systemet som yderligere lydkilder, enten via kabel eller via Bluetooth. Desuden giver Infotainment dig mulighed for bekvem og sikker brug af din mobiltelefon i bilen. Du kan også betjene specifikke smartphoneapplikationer via Infotainment-systemet. Du kan også vælge at betjene Infotainment-systemet ved hjælp af berøringsskærmen og knapperne på kontrolpanelet, knapperne på rattet eller - hvis funktionen findes på din mobiltelefon - via talegenkendelse. Betjeningselementernes velgennemtænkte design, berøringsskærmen og de tydelige display giver en nem og intuitiv betjening af systemet. Denne instruktionsbog beskriver alle tilgængelige indstillinger og funktioner for de forskellige Infotainmentsystemer. Visse beskrivelser, inklusive dem for display- og menufunktioner, gælder muligvis ikke for denne bil pga. modelvariant, landespecifikationer, specialudstyr eller tilbehør. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Infotainment-systemet skal anvendes således, at man er i stand til at køre bilen sikkert til enhver tid. I tvivlstilfælde skal bilen standses og Infotainment-systemet anvendes, mens bilen holder stille.

57 Indledning 57 Radiomodtagelse Ved radiomodtagelse kan der opstå støj, forvrængninger eller afbrydelse af modtagelsen som følge af: varierende afstand til senderen modtagelse af flere signaler på grund af refleksion slagskygge Tyverisikring Infotainment-systemet er udstyret med et elektronisk sikkerhedssystem som tyverisikring. Infotainment-systemet fungerer derfor kun i Deres køretøj og er værdiløst for en tyv.

58 58 Indledning Oversigt over betjeningsorganer Kontrolpanel

59 1 Display/berøringsskærm Menuen Hjem Skærmknapper til adgang til: Lyd: lydfunktioner Galleri: billed- og filmfunktioner Telefon: mobiltelefonfunktioner Projektion: telefonprojektion Indstillinger: systemindstillinger 3 Indikatorer for tid, dato og temperatur g Kort tryk: åbn telefonmenu eller åbn telefonprojektionsfunktion (hvis aktiveret)...81 Langt tryk: aktivér talegenkendelse v Kort tryk: spring til næste station, når radioen er aktiv.. 70 eller spring til næste nummer, når eksterne enheder er aktive Langt tryk: søg op, når radioen er aktiv eller hurtigt fremad, når eksterne enheder er aktive m Kort tryk: tænd for Infotainment-systemet, hvis det er slukket eller lyddæmp systemet, hvis det er tændt Langt tryk: sluk for Infotainment-systemet Drej: juster lydstyrke t Kort tryk: spring til forrige station, når radioen er aktiv.. 70 eller spring til forrige nummer, når eksterne enheder er aktive Langt tryk: søg ned, når radioen er aktiv eller hurtigt tilbage, når eksterne enheder er aktive ; Indledning 59 Kort tryk: åbn hjem-menuen. 61 Langt tryk: åbn telefonprojektionsfunktion (hvis aktiveret)...81

60 60 Indledning Knapper på rattet 1 SRC (Kilde) Vælg lydkilde ä / å Vælg næste/foregående forvalgte radiostation, når radio er aktiv eller vælg næste/forrige spor/billede, hvis eksterne enheder er aktive eller vælg næste/forrige post på opkalds-/ kontaktlisten, hvis telefonportalen er aktiv og opkalds-/kontaktlisten er åben G Kort tryk: vis startmenuen Langt tryk: hvis Apple CarPlay eller Android Auto er aktiveret, vis pågældende menu x Aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion À / Á Drej opad/nedad: forøg/ sænk lydstyrke 6 v Besvar telefonopkald eller åbn opkalds-/ kontaktliste eller skift imellem opkald, når opkald venter w Aktivér talegenkendelse... 83

61 Brug Betjeningsdele Infotainment-systemet betjenes via funktionsknapper, en berøringsskærm og menuer, som vises i displayet. Input kan foretages valgfrit via: den centrale betjeningsenhed i kontrolpanelet 3 58 berøringsskærmen 3 64 audioknapper på rattet 3 58 talegenkendelse 3 83 Tænd eller sluk for Infotainmentsystemet Tryk kort på X for at tænde for systemet. Når der tændes for systemet, bliver den sidst valgte Infotainmentkilde aktiv. Visse funktioner i Infotainmentsystemet er kun tilgængelige, hvis tændingen er slået til, eller motoren går. Tryk med et langt tryk på X for at slukke for systemet. Slukkeautomatik Hvis Infotainment-systemet er tændt ved tryk på X, mens tændingen var afbrudt, slukkes der automatisk for det igen 10 minutter. Indstil lydstyrke Drej på X. Den aktuelle indstilling vises på skærmen. Når Infotainment-systemet tændes, er den sidst valgte lydstyrke valgt, hvis den er lavere end den maksimale startlydstyrke. For en detaljeret beskrivelse Hastighedsstyret lydstyrke Når den hastighedsstyrede lydstyrke er aktiveret 3 67, tilpasses lydstyrken automatisk for at kompensere for vej- og vindstøj under kørslen. Mute Tryk på X for at afbryde lyden til Infotainment-systemet. Indledning 61 Annullering af den lydløse funktion: tryk på X igen. Den sidst valgte lydstyrke er indstillet igen. Funktionsmåder Tryk på ; for at vise hjem-menuen. For en detaljeret beskrivelse af menubetjening via berøringsskærm Lyd Vælg Lyd for at åbne hovedmenuen i den sidst valgte lydfunktion. Vælg Kilde på skærmen for at vise interaktionsvælgerbjælken.

62 62 Indledning Skift til en anden lydfunktion sker ved at berøre ét af punkterne i interaktionsvælgerbjælken. For en detaljeret beskrivelse af: Radiofunktioner 3 70 Eksterne enheder (USB, Bluetooth) 3 78 Gå hurtigt tilbage til den aktuelt aktive audioskærm ved at berøre A på en vilkårlig skærms øverste linje. Galleri Vælg Galleri for at åbne billed- og filmmenuen for filer, der er gemt på en ekstern enhed som f.eks. USB-enhed eller smartphone. Vælg l eller m for at vise billed- eller filmmenuen. Vælg ønsket billed- eller filmfil for at vise det pågældende element på displayet. For en detaljeret beskrivelse af: Billedfunktioner 3 79 Filmfunktioner 3 80 Telefon Før telefonfunktionen kan bruges, skal der oprettes en forbindelse mellem Infotainment-systemet og mobiltelefonen. For en detaljeret beskrivelse af forberedelse og etablering af en Bluetoothforbindelse mellem Infotainmentsystemet og en mobiltelefon Hvis mobiltelefonen er tilsluttet, vælges Telefon for at vise hovedmenuen. For en detaljeret beskrivelse af mobiltelefonbetjening via infotainmentsystemet Projektion Tilslut din smartphone for at få vist specifikke apps i din smartphone på Infotainment-systemet. Vælg Projektion for at starte projektionsfunktionen. Afhængigt af den tilsluttede smartphone vises en hovedmenu med forskellige apps, der kan vælges. For en detaljeret beskrivelse 3 81.

63 Indstillinger Vælg Indstillinger for at åbne en menu for forskellige systemrelaterede indstillinger, f.eks. deaktivering af Lyd ved berøring. Indledning 63

64 64 Grundlæggende betjening Grundlæggende betjening Grundlæggende betjening Toneindstillinger Lydstyrkeindstillinger Systemindstillinger Grundlæggende betjening Displayet i Infotainment-systemet har en berøringsfølsom overflade, der giver mulighed for direkte aktivering af de viste menubetjeningselementer. Forsigtig Benyt ikke spidse eller hårde genstande, som f.eks. kuglepenne, blyanter eller lignende, til brug med berøringsskærmen. Når menuerne betjenes, skal du trykke på 9 i den pågældende undermenu for at vende tilbage til næste højere menuniveau. Når der ikke vises nogen 9-skærmknap, er du på øverste niveau i den pågældende menu. Tryk på ; for at vise hjem-skærmen. Valg eller aktivering af en skærmknap eller menupost Skærmknappen 9 Berør en skærmknap eller menupost. Den pågældende systemfunktion aktiveres, der vises en meddelelse eller en undermenu med yderligere alternativer.

65 Grundlæggende betjening 65 I efterfølgende kapitler beskrives proceduren for valg og aktivering af en skærmknap eller menupost via berøringsskærmen som "...vælg <knapnavn>/<menupost>". Flytning af poster på menuen Hjem Berør og hold det element, du ønsker at flytte, indtil der fremkommer røde rammer omkring ikonerne. Flyt fingeren til det ønskede sted og slip elementet. Der skal anvendes konstant tryk, og fingeren skal flyttes med en konstant hastighed. Der flyttes om på alle andre poster. Tryk på én af knapperne på kontrolpanelet for at afslutte redigeringsfunktionen. Redigeringsfunktion forlades automatisk efter 30 sekunder inaktivitet. Rulning i lister Hvis der er flere tilgængelige poster, end der kan vises på skærmen, skal der rulles i listen. For at bladre igennem en liste med menuposter, kan du vælge at: Anbringe din finger overalt på skærmen og flytte den opad eller nedad. Der skal anvendes konstant tryk, og fingeren skal flyttes med en konstant hastighed. Berør S eller R i toppen eller bunden af rullepanelet. Bevæg rullepanelets skyder op og ned med fingeren. Vend tilbage til toppen af listen ved at berøre listetitlen. I efterfølgende kapitler vil betjeningstrinnene for at bladre til et punkt på en liste via berøringsskærmen blive beskrevet som "...rul til <punktnavn>".

66 66 Grundlæggende betjening Bladring i sider Der kan kun bladres i siderne, hvis der findes mere end én side. For at bladre fra en side til en anden: Anbring fingeren et vilkårligt sted på skærmen og flyt den til venstre for at bladre til næste side eller til højre for at bladre til foregående side. Der skal anvendes konstant tryk, og fingeren skal flyttes med en konstant hastighed. Berør q eller p på skærmen. I efterfølgende kapitler vil betjeningstrinnene i forbindelse med bladring i sider via berøringsskærmen blive beskrevet som "...rul til...side...". Toneindstillinger Tonekarakteristikken kan vælges i toneindstillingsmenuen. Der er adgang til menuen fra hver lydhovedmenu. For at åbne toneindstillingsmenuen skal du vælge Menu på den nederste linje i den pågældende audiohovedmenu. Rul om nødvendigt gennem listen af menuposter, og vælg Toneindstillinger. Den pågældende menu vises. Equalizer-tilstand Brug denne indstilling til at optimere tonen for musikstilen, f.eks. Rock eller Klassisk. Vælg ønsket lydstil på interaktionsvælgerbjælken i bunden af skærmen. Hvis du vælger Brugerdef., kan du manuelt indstille de følgende indstillinger. Bas Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe de dybe frekvenser i lydkilderne. Berør + eller - for at justere indstillingen.

67 Grundlæggende betjening 67 Mlm.tone Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe mellemtonefrekvenserne i lydkilden. Berør + eller - for at justere indstillingen. Diskant Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe de høje frekvenser i lydkilderne. Berør + eller - for at justere indstillingen. Indstilling af balance og fader Brug illustrationen i højre side af menuen til at indstille balance og fader. For at definere det punkt i kabinen, hvor lyden er på sit højeste niveau, berøres det pågældende punkt på illustrationen. Alternativt kan du bevæge den røde markør til det ønskede punkt. Balance- og faderindstillinger gælder for alle lydkilder. De kan ikke indstilles individuelt for hver lydkilde. Lydstyrkeindstillinger Indstilling af maksimal startlydstyrke Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Radio, rul gennem listen, og vælg derpå Maks. startlydstyrke. Berør + eller - for at justere indstillingen. Indstilling af den hastighedsstyrede lydstyrke Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Radio, rul gennem listen, og vælg derpå Auto lydstyrke. Omfanget af tilpasningen af lydstyrken justeres ved at vælge ét af alternativerne på listen. Fra: ingen forøgelse af lydstyrken ved øget bilhastighed. Høj: maksimal forøgelse af lydstyrken ved øget bilhastighed. Aktivering eller deaktivering af funktionen lydfeedback ved berøring Hvis funktionen lydfeedback ved berøring er aktiveret, angives hver berøring på en skærmknap eller menupost med en bippende lyd. Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Radio og rul dernæst gennem listen til Lyd ved berøring. Berør skærmknappen ved siden af Lyd ved berøring for at aktivere eller deaktivere funktionen.

68 68 Grundlæggende betjening Lydstyrke for trafikmeldinger Lydstyrken for trafikmeldinger justeres ved at indstille den ønskede lydstyrke, mens en trafikmelding sendes af systemet. Den pågældende indstilling lagres derpå af systemet. Systemindstillinger Følgende indstillinger angår hele systemet. Alle andre indstillinger er beskrevet i de relevante kapitler i denne vejledning. Klokkeslæt- og datoindstillinger Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Klokkeslæt og dato for at få vist den relevante undermenu. Indstil tidsformat Det ønskede klokkeslætformat vælges ved at berøre en af skærmknapperne 12 h eller 24 h. Indstil datoformat Det ønskede datoformat vælges ved at trykke på Indstil datoformat og vælge en af valgmulighederne på undermenuen. Auto Indstil Vælg Auto Indstil for at afgøre, om klokkeslæt eller dato skal indstilles automatisk eller manuelt. For automatisk indstilling af klokkeslæt og dato vælges Til - RDS. For manuel indstilling af klokkeslæt og dato vælges Fra - Manuel. Hvis Auto Indstil indstilles til Fra - Manuel, bliver undermenupunkterne Indstil klokkeslæt og Indstil dato tilgængelige. Indstil klokkeslæt og dato Indstillingerne for klokkeslæt og dato justeres ved at vælge Indstil klokkeslæt eller Indstil dato. Indstillingerne justeres ved at berøre + og -. Sprogindstillinger Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Sprog(Language) for at vise den pågældende menu. Sproget i menuteksterne indstilles på følgende måde: berør ønsket sprog. Tekstrullefunktion Hvis en lang tekst vises på skærmen, f.eks. sangtitler eller stationsnavne, kan teksten enten rulles vedvarende eller rulles én gang og vises i afkortet form.

69 Grundlæggende betjening 69 Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Radio. Hvis du vil, at teksten skal rulles vedvarende, aktiveres Tekstrulning. Hvis teksten skal rulles i blokke, deaktiveres indstillingen. Sort displayfunktion Hvis du ikke ønsker at se det oplyste display, fx om natten, kan du slå displayet fra. Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Bladr igennem listen og vælg Sluk display. Displayet er slukket. Lydfunktionerne er stadig aktive. Tænd for displayet igen ved at berøre skærmen eller trykke på en knap. Fabriksindstillinger Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Rul gennem listen, og vælg Gå tilbage til fabriksindstillinger. Alle individuelle indstillinger gendannes ved at vælge Gendan bilindstillinger. Vælg Slet alle private data for at slette de parrede Bluetooth-enheder, kontaktlisterne og de gemte telefonsvarernumre. Vælg Gendan radioindstillinger for at nulstille tone- og lydstyrkeindstillinger, slette alle favoritter og slette den valgte ringetone. I hvert tilfælde vises en advarselsmeddelelse. Vælg Fortsæt for at nulstille indstillingerne. Systemversion Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Rul gennem listen, og vælg Softwareinformation. Hvis der er tilsluttet en USB-enhed, kan du gemme bilinformationerne på denne USB-enhed. Vælg Systemopdatering og derefter Gem bilinfo på USB. Kontakt dit værksted angående en systemopdatering. Bilindstillinger Bilindstillinger beskrives i instruktionsbogen.

70 70 Radio Radio Brug Stationssøgning Favoritlister Radio Data System (RDS)...72 Digital Audio Broadcasting Brug Aktivering af radio Tryk på ;, og vælg derefter Lyd. Den sidst valgte audiohovedmenu vises. Vælg Kilde på nederste linje i den aktive radiohovedmenu for at åbne interaktionsvælgerbjælken. Stationssøgning Stationshukommelse: Automatisk lagring Vælg det ønskede bølgeområde. Den station, som sidst blev spillet i det valgte bølgeområde, modtages. Tryk eller berør kort t eller v på kontrolpanelet eller på skærmen for af spille foregående eller næste station i stationshukommelsen. Stationssøgning: Manuel Tryk og hold t eller v på kontrolpanelet. Slip, når den krævede frekvens næsten er nået. Den næste station, der kan modtages, søges og afspilles automatisk.

71 FM-bølgeområde: Når RDS-funktionen er aktiv, søges kun RDSstationer 3 72, og når trafikradioen (TP) er aktiveret, søges kun trafikservicestationerne Stationsindstilling Berør B på skærmen. Displayet Direkte indstilling vises. Indtast ønsket frekvens. Anvend r til at slette indtaste cifre. Om nødvendigt berøres d eller c for efterfølgende at justere inputtet. Bekræft inputtet for at afspille stationen. Stationslister Vælg Menu på nederste linje i den aktive radiohovedmenu for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Vælg Stationsliste. Alle de stationer, der kan modtages i det relevante bølgeområde og i det aktuelle modtagelsesområde, er vist. Vælg den ønskede station. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. Kategorilister Mange radiostationer sender en PTYkode, som angiver, hvilken type program der sendes (f.eks. nyheder). Visse stationer skifter også PTYkode, alt efter hvilket indhold, der udsendes på det pågældende tidspunkt. Infotainment-systemet lagrer disse stationer, sorteret efter programtype, i den tilsvarende kategoriliste. Radio 71 Kategorier listeposten er kun tilgængelig for FM- og DAB-bølgeområderne. Vælg Kategorier for at søge efter en programtype, der er bestemt af stationerne. Der vises en liste over programtyper, der er tilgængelige for tiden. Vælg den ønskede programtype. Der vises en liste over stationer, som sender et program af den valgte type. Vælg den ønskede station. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. Opdatér stationslister Hvis de stationer, der er gemt på den frekvensområdespecifikke stationsliste, ikke længere kan modtages, skal AM og DAB stationslisterne opdateres. Listen med FM-stationer opdateres automatisk.

72 72 Radio Vælg Menu på nederste linje i den aktive radiohovedmenu og vælg dernæst Opdater stationsliste. Hvis en bølgeområde-specifik stationsliste opdateres, opdateres den tilsvarende kategoriliste ligeledes. En stationssøgning startes, og en tilsvarende meddelelse vises. Når søgningen er afsluttet, vises den pågældende stationsliste. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. Favoritlister Stationer i alle bølgeområder kan lagres manuelt i favoritlisterne. Der er fem tilgængelige favoritlister, som hver især kan lagre fem stationer. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet. Lagring af en station Ved behov berøres < eller > for at rulle gennem favoritsiderne. Den aktuelt aktive radiostation lagres på en forindstillet skærmknap på følgende måde: berør og hold den ønskede skærmknap i nogle sekunder. Den pågældende frekvens eller stationsnavnet vises på skærmknappen. Genfinding af stationer Ved behov berøres < eller > for at rulle til den ønskede favoritside. Vælg den forudindstillede skærmknap, på hvilken den ønskede radiostation er gemt. Definition af antallet af tilgængelige favoritsider Det antal favoritsider, der vises for valg, defineres ved at trykke på ; og derefter vælge Indstillinger på skærmen. Vælg Radio og derefter Administrer favoritter for at se den pågældende undermenu. Afhængigt af hvilke favoritsider du vil have vist, aktiveres eller deaktiveres siderne. Radio Data System (RDS) RDS er en tjeneste, der tilbydes af FM-stationerne, som gør det væsentligt nemmere at finde den ønskede station og modtage den helt uden støj.

73 Fordelene ved RDS På displayet vises programnavnet for stationen i stedet for dens frekvens. Under en stationssøgning stiller Infotainment-systemet kun ind på RDS-stationer. Infotainment-systemet stiller altid ind på den sendefrekvens, der modtages bedst, for den indstillede station ved hjælp af AF (alternativ frekvens). Afhængigt af den station, der modtages, viser Infotainmentsystemet radiotekst, som kan indeholde eksempelvis oplysninger om det aktuelle program. RDS-konfiguration Berør Menu på nederste linje i hovedmenuen for FM-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Rul til RDS. Aktivér eller deaktivér RDS. Trafikprogram Radiotrafikservicestationerne er RDS-stationer, der sender trafikmeddelelser. Hvis trafikradioen er tændt, afbrydes den aktive lydkilde i den tid, som trafikmeldingen varer. Aktivering af trafikprogramfunktionen Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for FM-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Berør skærmknappen ved siden af Trafikprogram for at aktivere eller deaktivere funktionen. På stationslisten vises TP ved siden af de stationer, der udsender trafikprogrammer. Radio 73 Hvis trafikradioservicen er aktiveret, vises [TP] på øverste linje i alle hovedmenuer. Hvis den aktuelle station ikke er en trafikradiostation, er TP nedtonet, og der startes automatisk en søgning efter den næste trafikradiostation. Så snart trafikradiostationen bliver fundet, er TP fremhævet. Hvis der ikke findes en trafikradiostation, forbliver TP nedtonet. Hvis der sendes en trafikmeddelelse på den pågældende station, vises der en meddelelse. Afbryd meddelelsen og vend tilbage til den tidligere aktiverede funktion ved at berøre skærmen eller trykke på m. Regionalisering Nogle gange kan RDS-stationer sende regionalt forskellige programmer på forskellige frekvenser. Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for FM-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu og rul til Region. Aktivér eller deaktivér Region. Hvis regionalisering er aktiveret, vælges alternative frekvenser med samme regionalprogrammer, hvor det er nødvendigt. Hvis regionalisering er deaktiveret, vælges alternative frekvenser for stationerne uden hensyn til regionalprogrammer.

74 74 Radio Digital Audio Broadcasting DAB sender radiostationer digitalt. DAB-stationerne angives med programnavnet frem for sendefrekvensen. Generel information Med DAB kan flere radioprogrammer (tjenester) sendes på en enkelt ensemble. Ud over digitale lydtjenester af høj kvalitet kan DAB også sende data i tilknytning til programmer samt en masse andre datatjenester herunder rejse- og trafikinformation. Gengivelse af lyden er sikret, så længe en givet DAB-modtager kan opsamle det signal, der sendes ud af en station (selvom signalet er meget svagt). Hvis modtagelsen er dårlig, sænkes lydstyrken automatisk for at undgå udsendelse af ubehagelig støj. Hvis DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren, afbrydes modtagelsen helt. Dette kan undgås ved at aktivere DAB- DAB linkning og/eller DAB-FM linkning i DAB-menuen (se nedenfor). Interferens, der skyldes stationer på nærliggende frekvenser (en fænomen, der er typisk for modtagelse af AM og FM) forekommer ikke med DAB. Hvis DAB-signalet reflekteres af naturlige forhindringer eller bygninger, forbedres kvaliteten for modtagelse af DAB, hvorimod modtagelse af AM eller FM forringes betydeligt i sådanne tilfælde. Når DAB-modtagelse er aktiveret, forbliver FM-tuneren i Infotainment-systemet aktiv i baggrunden og søger løbende efter de FM-stationer, som modtages bedst. Hvis TP 3 72 er aktiveret, udsendes trafikmeldinger fra den FM-station, der har den bedste modtagelse. Deaktivér TP hvis DAB-modtagelse ikke skal afbrydes af FM-trafikmeldinger. DAB-meddelelser Foruden deres musikprogrammer sender mange DAB-stationer også meddelelser i forskellige kategorier. Hvis du aktiverer nogle eller alle kategorier, afbrydes den DAB-service, der lige nu modtages, når kommer en meddelelse fra disse kategorier. Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for DAB-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Rul gennem listen og vælg DABmeddelelser for at vise en liste med tilgængelige kategorier. Aktivér alle eller kun de ønskede meddelelseskategorier. Forskellige meddelelseskategorier kan vælges samtidigt. DAB-DAB linkning Hvis denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til samme tjeneste (program) på en anden DAB-ensemble (hvis tilgængelig), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren.

75 Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for DAB-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Rul gennem listen og aktivér eller deaktivér DAB-DAB linkning. DAB-FM linkning Hvis denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til en tilsvarende FMstation i den aktive DAB-service (hvis tilgængelig), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Rul gennem listen og aktivér eller deaktivér DAB-FM linkning. L-bånd Med denne funktion kan du evt. definere, hvilke DAB-bølgeområder der skal modtages af Infotainment-systemet. L-bånd (jord- og satellitradio) er et andet radiobånd, der kan modtages derudover. Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for DAB-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Rul gennem listen og aktivér eller deaktivér L-bånd. Intellitext Funktionen Intellitekst muliggør modtagelse af yderligere oplysninger, f.eks. finansiel information, sport, nyheder osv. Det tilgængelige indhold afhænger af station og region. Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for DAB-radioen for at åbne den pågældende bølgeområdespecifikke undermenu. Rul gennem listen, og vælg Intellitekst. Vælg en af kategorierne, og vælg en specifik post for at vise detaljerede oplysninger. EPG Radio 75 Den elektroniske programguide giver oplysninger om det aktuelle og kommende program fra den pågældende DAB-station. Vælg Menu på nederste linje i hovedmenuen for DAB-radioen og vælg dernæst Stationsliste. Den ønskede stationsprogram vises ved at berøre ikonet ved siden af stationen.

76 76 Eksterne enheder Eksterne enheder Generel information Audioafspilning Visning af billeder Filmafspilning Brug af smartphoneapplikationer Generel information Der findes en USB-port for tilslutning af eksterne enheder i midterkonsollen. USB-porten skal altid holdes ren og tør. USB-port Der kan tilsluttes en MP3-afspiller, et USB-drev, et SD-kort (via USB-stik/- adapter) eller en smartphone til USBporten. Der kan tilsluttes op til to USB-enheder til Infotainment-systemet ad gangen. For at kunne tilslutte to USB-enheder kræves en ekstern USB-hub. Infotainment-systemet kan afspille lydfiler, vise billedfiler eller afspille filmfiler, der findes i USB-lagringsenheder. Når de er tilsluttet til USB-porten, kan forskellige funktioner på enhederne nævnt ovenfor betjenes via Infotainment-systemets knapper og menuer. Ikke alt eksternt udstyr understøttes af Infotainment-systemet. Kontrollér kompatibilitetslisten på vores websted. Tilslutning / afbrydelse af en enhed Tilslut én af ovennævnte enheder til USB-porten. Om nødvendigt anvendes det korrekte tilslutningskabel. Musikfunktionen starter automatisk. Hvis der tilsluttes en ikke-læsbar USB-enhed, vises der en tilsvarende fejlmeddelelse, og Infotainmentsystemet skifter automatisk til den forrige funktion. USB-enheden afbrydes ved at vælge en anden funktion og derefter fjerne USB-lagringsenheden. Forsigtig Undlad at afbryde enheden under afspilning. Det kan ødelægge enheden eller Infotainment-systemet.

77 USB automatisk start Som standard vises USB-audiomenuen automatisk, så snart der tilsluttes en USB-enhed. Om ønsket kan denne funktion deaktiveres. Tryk på ; og vælg dernæst Indstillinger for at åbne indstillingsmenuen. Vælg Radio, rul til USB automatisk start og berør skærmknappen ved siden af funktionen. Fornyet aktivering sker ved at berøre skærmknappen igen. Bluetooth Enheder, som understøtter Bluetooth-musikprofilerne A2DP og AVRCP, kan tilsluttes trådløst til Infotainment-systemet. Infotainmentsystemet kan afspille musikfiler, der findes i disse enheder. Tilslutning af en enhed En detaljeret beskrivelse af, hvordan en Bluetooth-forbindelse etableres, findes på side Filformater og mapper Den maksimale kapacitet for en enhed understøttet af Infotainmentsystemet er på musikfiler, billedfiler, 250 filmfiler, mapper og 10 trins mappestruktur. Kun enheder formateret i FAT16 / FAT32-filsystemet understøttes. Hvis der er billeder inkluderet i audiometadataene, vises disse billeder på skærmen. Nogle filer afspilles måske ikke korrekt. Det kan skyldes et andet indspilningsformat eller filens tilstand. Filer fra onlinebutikker, hvor DRM (digitale rettighedskontrol) er blevet anvendt, kan ikke afspilles. Infotainment-systemet kan afspille følgende audio-, billed- og lydfiler lagret på eksterne enheder. Audiofiler De lydfilformater, der kan afspilles, er MP3 (MPEG-1 Layer 3, MPEG-2 Layer 3), WMA, AAC, AAC+, ALAC Eksterne enheder 77 OGG WAF (PCM), AIFF, 3GPP (kun lyd), lydbøger og LPCM. ipod - og iphone -enheder afspiller ALAC, AIFF, lydbøger og LPCM. Ved afspilning af en fil med ID3-taginformation kan Infotainment-systemet vise oplysninger om f.eks. sportitel og artist. Billedfiler De billedfilformater, der kan vises, er JPG, JPEG, BMP, PNG og GIF. JPG-filer skal være 64 til 5000 pixels i bredden og 64 til 5000 pixels i højden. BMP-, PNG- og GIF-filer skal være 64 til 1024 pixels i bredden og 64 til 1024 pixels i højden. Billederne bør ikke have en filstørrelse på mere end 1MB. Filmfiler De filmfilformater, der kan afspilles, er AVI og MP4. Den maksimale opløsning er 1280 x 720 pixels. Billedhastigheden skal være mindre end 30 fps.

78 78 Eksterne enheder Den codec, der kan anvendes, er H. 264/MPEG-4 AVC. De lydformater, der kan afspilles, er MP3, AC3, AAC og WMA. Det undertekstformat, der kan vises, er SMI. Audioafspilning Aktivering af musikfunktionen Hvis enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, tilsluttes den Normalt vises den pågældende audiohovedmenu automatisk. Hvis afspilningen ikke startes automatisk, f.eks. hvis USB automatisk start er deaktiveret 3 76, udføres følgende: Tryk på ; og vælg dernæst Lyd for at åbne den sidst valgte audiohovedmenu. Vælg Kilde på interaktionsvælgerbjælken og vælg derpå ønsket lydkilde for at åbne den pågældende audiohovedmenu. Afspilning af audiosporene starter automatisk. Funktionsknapper Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør = for at afbryde afspilningen. Skærmknappen skifter til l. Berør l for at genoptage afspilningen. Afspilning af næste eller forrige spor Berør v for at afspille næste spor. Berør t inden for de første to sekunder af sporafspilningen for at gå tilbage til forrige spor. Sådan vendes der tilbage til starten af det aktuelle spor Berør t to sekunder efter, at afspilningen af sporet er begyndt. Hurtig frem- og tilbagespoling Berør t eller v og hold knappen nede. Slip for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion. Alternativt kan du bevæge skyderen, der viser den aktuelle sporposition til højre eller venstre. Afspilning af spor vilkårligt Berør n for at afspille sporene i vilkårlig rækkefølge. Skærmknappen skifter til o. Berør o igen for at deaktivere blandingsfunktionen og gå tilbage til normal afspilning. Funktionen Browse musik Søgeskærmen vises ved at berøre skærmen. Alternativt vælges Menu i audiohovedskærmens nederste linje for at vælge den pågældende audiomenu og dernæst vælge Browse musik.

79 Der vises forskellige kategorier, på hvilke sporene er sorteret, f.eks. Afspil, Kunstnere eller Albums. Vælg den ønskede kategori, underkategori (hvis tilgængelig), og vælg derefter et spor. Vælg nummeret for at starte afspilningen. Visning af billeder Du kan se billeder fra en USB-enhed, der er tilknyttet USB-porten. Af hensyn til din sikkerhed er visse funktioner deaktiveret under kørsel. Aktivering af billedfunktionen Hvis enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, tilsluttes den Tryk på ; og vælg dernæst Galleri for at åbne mediehovedmenuen. Berør l for at åbne billedhovedmenuen for at vise en liste med elementer, der er lagret på USB-enheden. Vælg det ønskede billede. Berør skærmen for at skjule menulinjen. Berør skærmen én gang til for igen at vise menulinjen. Eksterne enheder 79 Funktionsknapper Fuld skærmtilstand Vælg x for at vise billedet i fuld skærmtilstand. Berør skærmen for at afslutte fuld skærmtilstand. Visning af næste eller forrige billede Berør j eller stryg til venstre for at se næste billede. Berør i eller stryg til højre for at se foregående billede. Rotering af et billede Vælg v for at rotere billedet. Zoom ind på et billede Berør w én eller flere gange for at zoome ind på et billede eller vende tilbage til dets oprindelige størrelse. Visning af et slideshow Vælg t for at se de billeder, der er lagret på USB-enheden, i et slideshow. Berør skærmen for at afslutte slideshowet.

80 80 Eksterne enheder Billedmenu Vælg Menu på skærmens nederste linje for at vise Billedmenu. Slideshowtid Vælg Diasshowtid for at vise en liste med mulige tidssekvenser. Aktivér den ønskede tidssekvens, som et billede skal vises i et slideshow. Ur- og temperaturdisplay Tid og temperatur vises i fuldskærmstilstand ved at aktivere Ur. Temp. Display. Displayindstillinger Vælg Displayindstillinger for at åbne en undermenu for indstilling af lysstyrke og kontrast. Berør + og - for at justere indstillingerne. Filmafspilning Du kan se film fra en USB-enhed, der er tilknyttet USB-porten. Af sikkerhedshensyn er filmfunktionen ikke tilgængelig under kørsel. Aktivering af filmfunktionen Hvis enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, tilsluttes den Tryk på ; og vælg dernæst Galleri for at åbne mediehovedmenuen. Berør m for at åbne filmhovedmenuen og vælg derpå ønsket mappe og/ eller film. Filmen vises. Funktionsknapper Fuld skærm Vælg x for at vise filmen i fuld skærmtilstand. Berør skærmen for at afslutte fuld skærmtilstand. Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør = for at afbryde afspilningen. Skærmknappen skifter til l. Berør l for at genoptage afspilningen. Afspilning af næste eller forrige spor Berør c for at afspille næste filmfil.

81 Berør d inden for de første fem sekunder af filmfilens afspilning for at gå tilbage til forrige filmfil. Sådan vendes der tilbage til starten af den aktuelle film Berør d fem sekunder efter, at afspilningen af filmen er begyndt. Hurtig frem- og tilbagespoling Berør d eller c og hold knappen nede. Slip for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion. Filmmenu Vælg Menu på skærmens nederste linje for at vise Filmmenu. Ur- og temperaturdisplay Tid og temperatur vises i fuldskærmstilstand ved at aktivere Ur. Temp. Display. Displayindstillinger Vælg Displayindstillinger for at åbne en undermenu for indstilling af lysstyrke og kontrast. Berør + og - for at justere indstillingerne. Brug af smartphoneapplikationer Telefonprojektion Telefonprojektionsapplikationerne Apple CarPlay og Android Auto viser udvalgte apps fra din smartphone på Infotainment-skærmen og gør det muligt at betjene dem direkte via Infotainment-knapperne. Kontakt enhedens producent for at høre, om denne funktion er kompatibel med din smartphone, og om denne applikation fås i det land, hvor du befinder dig. Eksterne enheder 81 Forberedelse af smartphonen Android telefon: Download Android Auto-appen til din smartphone fra Google Play Store. iphone: Kontrollér, at SIRI er aktiveret på din smartphone. Aktivering af telefonprojektion i indstillingsmenuen Tryk på ; for at vise hjem-skærmen og vælg så Indstillinger. Rul gennem listen til Apple CarPlay eller Android Auto. Kontrollér at den pågældende applikation er aktiveret. Tilslutning af mobiltelefon Tilslut smartphonen til USB-porten Start af telefonprojektion Telefonprojektionsfunktionen startes ved at trykke på ; og dernæst vælge Projektion. Hvis applikationen genkendes af Infotainment-systemet, kan applikationsikonet ændres til Apple CarPlay eller Android Auto.

82 82 Eksterne enheder Funktionen kan også startes ved at holde ; inde i nogle sekunder. Den viste telefonprojektionsskærm afhænger af din smartphone og softwareversion. Tilbage til Infotainment-skærmen Tryk på ;.

83 Talegenkendelse Generel information Brug Generel information Infotainment-systemets applikation for stemmegennemføring tillader adgang til talegenkendelseskommandoer på din smartphone. Se brugervejledningen fra producenten af din smartphone for at finde ud af, om din smartphone understøtter denne funktion. For at bruge stemmegennemføringsapplikationen skal din smartphone være tilsluttet Infotainment-systemet via et USB-kabel 3 76 eller via Bluetooth Brug Aktivering af talegenkendelse Tryk og hold g på kontrolpanelet eller w på rattet for at starte en talegenkendelsessession. En stemmekommandomeddelelse vises på skærmen. Så snart der høres et bip, kan du sige en kommando. Oplysninger om de understøttede kommandoer finder du i brugervejledningen til din smartphone. Talegenkendelse 83 Justering af lydstyrke for stemmemeddelelser Drej m på kontrolpanelet eller tryk på + / - på højre side af rattet for at vælge en højere eller lavere lydstyrke for stemmeprompterne. Deaktivering af talegenkendelse Tryk på g på rattet. Stemmekommandomeddelelsen forsvinder, og talegenkendelsessessionen er slut.

84 84 Telefon Telefon Generelt Bluetooth-forbindelse Nødopkald Betjening Mobiltelefoner og CB-radioer Generelt Telefonfunktionen giver mulighed for mobiltelefonsamtaler via en mikrofon i bilen og bilens højttalere samt betjening af de vigtigste mobiltelefonfunktioner gennem bilens Infotainmentsystem. For at kunne bruge telefonfunktionen skal mobiltelefonen tilsluttes til Infotainment-systemet via Bluetooth. Ikke alle telefonfunktioner understøttes af alle mobiltelefoner. De brugbare telefonfunktioner afhænger af den relevante mobiltelefon og af netværksudbyderen. Yderligere information kan findes i betjeningsvejledningen til mobiltelefonen eller rekvireres fra netværksudbyderen. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Mobiltelefoner kan påvirke omgivelserne. Af denne årsag er der blevet udarbejdet sikkerhedsregler og vejledninger. Det er en god idé at sætte sig ind i disse vejledninger, før telefonfunktionen anvendes. 9 Advarsel Det kan være farligt at anvende håndfri anordninger, mens man kører, da anvendelse af telefonen nedsætter koncentrationen. Parker bilen før anvendelse af den håndfri anordning. Følg bestemmelserne, der er i kraft i det land, hvor De befinder Dem. Husk at overholde de specielle regler, som gælder i specifikke områder, og sluk altid for mobiltelefonen, hvis brug af mobiltelefoner er forbudt, hvis forstyrrelser forårsages af mobiltelefonen, eller hvis der kan opstå farlige situationer. Bluetooth Telefonfunktionen er certificeret af Bluetooth Special Interest Group (SIG).

85 Yderligere oplysninger om specifikationen kan findes på internettet på adressen Bluetooth-forbindelse Bluetooth er en radiostandard for trådløs tilslutning af f.eks. mobiltelefoner, smartphones eller andet udstyr. Parring (pinkodeudveksling mellem Bluetooth-enhed og Infotainmentsystem) og tilslutning af Bluetoothenheder til Infotainment-systemet udføres via menuen Bluetooth. Bluetooth menuen Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth for at vise Bluetoothmenuen. Parring af en enhed Oplysninger Der kan parres op til ti enheder med systemet. Der kan kun tilsluttes én parret enhed til Infotainment-systemet ad gangen. Parring behøver kun at udføres én gang, medmindre enheden er slettet på listen over parrede enheder. Hvis enheden er blevet Telefon 85 tilsluttet tidligere, etablerer Infotainment-systemet automatisk forbindelsen. Bluetooth-betjening dræner enhedens batteri betydeligt. Tilslut derfor enheden til USBporten til opladning. Parring af en ny enhed 1. Aktivér Bluetooth-enhedens Bluetooth-funktion. Yderligere oplysninger findes i Bluetooth-enhedens brugervejledning. 2. Tryk på ; og vælg dernæst Indstillinger på infodisplayet. Vælg Bluetooth og derefter Enhedshåndtering for at vise den pågældende menu.

86 86 Telefon Hvis der ikke er tilsluttet nogen telefon, er der også adgang til menuen Enhedshåndtering via telefonmenuen: Tryk på ; og vælg dernæst Telefon. 3. Berør Søg enhed. Alle Bluetoothenheder, der kan identificeres i nærheden, vises på en ny søgeliste. 4. Berør den Bluetooth-enhed, du vil parre. 5. Bekræft parringsproceduren: Hvis SSP (sikker enkel parring) understøttes: Bekræft meddelelserne på Infotainment-systemet og Bluetooth-enheden. Hvis SSP (sikker enkel parring) ikke understøttes: På Infotainment-systemet: En Info-meddelelse vises, hvor du bliver spurgt, om du vil indtaste en PIN-kode på Bluetooth-enheden. På Bluetooth-enheden: Indtast PIN-koden, og bekræft din indtastning. 6. Infotainment-systemet og enheden er parret. Hvis parring af Bluetooth-enheden lykkes, angiver h ved siden af Bluetooth-enheden, at telefonfunktionen er aktiveret, og y angiver, at Bluetooth-musikfunktionen er aktiveret. 7. Telefonbogen downloades automatisk til Infotainment-systemet. Afhængigt af telefonen skal Infotainment-systemet gives tilladelse til at få adgang til telefonbogen. Ved behov skal de meddelelser, der vises på Bluetooth-enheden, bekræftes. Hvis denne funktion ikke understøttes af Bluetooth-enheden, vises en meddelelse om dette. Ændring af Bluetooth-PIN-koden Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth og derefter Skift pinkode for tilknytning for at se den pågældende undermenu. Der vises et tastatur. Indtast den ønskede firecifrede PINkode. Slet et indtastet nummer ved at vælge. Bekræft dit valg med Indtast. Tilslutning af en parret enhed Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth og derefter Enhedshåndtering for at vise den pågældende menu. Vælg den Bluetooth-enhed, du vil tilslutte. Enheden er tilsluttet.

87 Den tilsluttede enhed og de tilgængelige valgmuligheder er fremhævet. Afbrydelse af en enhed Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth og derefter Enhedshåndtering for at vise den pågældende menu. Vælg den Bluetooth-enhed, der lige nu er tilsluttet. Der vises en meddelelse. Vælg Ja for at afbryde enheden. Sletning af en enhed Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth og derefter Enhedshåndtering for at vise den pågældende menu. Vælg SLET ud for Bluetoothenheden. Der vises en meddelelse. Vælg Ja for at slette enheden. Information om enheden Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth og derefter Enhedsinformation for at vise den pågældende menu. Den viste information omfatter Enhedsnavn, Adresse og Pinkode. Nødopkald 9 Advarsel Oprettelse af forbindelse kan ikke garanteres i alle situationer. Derfor bør De ikke udelukkende stole på en mobiltelefon, når det drejer sig om en særdeles vigtig kommunikation (f.eks. en nødsituation der kræver lægehjælp). I nogle netværk kan det være nødvendigt, at et gyldigt SIM-kort sættes rigtigt i mobiltelefonen. Telefon 87 9 Advarsel Vær opmærksom på at det er muligt at foretage og modtage opkald med mobiltelefonen hvis signalet i et serviceområde er kraftigt nok. Under visse omstændigheder er det ikke muligt at foretage nødopkald i alle mobiltelefonnetværk; det kan forekomme, at det ikke er muligt, når bestemte netværkstjenester og/eller telefonfunktioner er aktive. Der kan indhentes oplysninger derom hos de lokale netværkstjenesteydere. Nødtelefonnummeret kan variere i de enkelte egne og lande. Man bør sørge for at få fat i nødtelefonnumrene, der anvendes i de egne, man har tænkt sig at tage til. Kald nødopkaldsnummeret (f. eks. 112). Telefonforbindelse til alarmcentralen etableres. Svar, når vagtpersonalet udspørger dig om nødssituationen.

88 88 Telefon 9 Advarsel Afslut ikke opkaldet, før alarmcentralen beder dig afslutte samtalen. Betjening Så snart en tilslutning er etableret via Bluetooth mellem din mobiltelefon og Infotainment-systemet, kan du betjene mange andre funktioner på din mobiltelefon via Infotainmentsystemet. I den håndfri funktion er det fortsat muligt at anvende mobiltelefonen, f.eks. besvare et opkald eller indstille lydstyrken. Efter etablering af en tilslutning mellem mobiltelefonen og Infotainmentsystemet, overføres mobiltelefonens data til Infotainment-systemet. Dette kan tage et stykke tid afhængigt af mobiltelefonen og den datamængde, der skal overføres. I dette tidsrum er betjening af mobiltelefonen via Infotainment-systemet kun mulig i begrænset omfang. Ikke alle mobiltelefoner understøtter telefonfunktionen fuldt ud. Der er derfor mulighed for afvigelser fra det herunder beskrevne funktionsområde. Telefonens hovedmenu Tryk på ;, og vælg derefter Telefon for at se den pågældende menu. Hovedmenuen Telefon er kun tilgængelig hvis en mobiltelefon er forbundet med Infotainment-systemet via Bluetooth. For en detaljeret beskrivelse Mange funktioner i mobiltelefonen kan nu styres via telefonens hovedmenu (og tilhørende undermenuer) og via de telefonspecifikke knapper på rattet. Indledning af et telefonopkald Indtastning af et telefonnummer Tryk på ;, og vælg derefter Telefon. Indtast et telefonnummer ved hjælp af tastaturet i telefonens hovedmenu. Ét eller flere tegn slettes ved at berøre eller berøre og holde. Tryk på v for at starte et opkald. Brug af telefonbogen Når en mobiltelefon parres med Infotainment-systemet via Bluetooth, downloades mobiltelefonens telefonbog automatisk Tryk på ;, og vælg derefter Telefon. Vælg Kontakter på telefonens hovedmenu.

89 Hurtig søgning 1. Vælg u for at se en liste over alle kontakter. 2. Rul gennem listen over kontakter. 3. Berør den kontakt, du vil ringe til. En menu med alle de telefonnumre, der er gemt for den valgte kontakt, vises. 4. Vælg det ønskede telefonnummer for at starte opkaldet. Søgemenu Hvis telefonbogen indeholder et stort antal poster, kan du søge efter den ønskede kontakt via søgemenuen. Vælg o i menuen Kontakter for at åbne søgefanen. Bogstaverne er organiseret i alfabetiske grupper på skærmknapperne: abc, def, ghi, jkl, mno, pqrs, tuv og wxyz. Brug til at slette en indtastet gruppe bogstaver. 1. Vælg den knap, der indeholder det første bogstav i den kontakt, du vil søge efter. For eksempel: Hvis den kontakt, du vil søge efter, starter med 'g', skal du vælge skærmknappen ghi. Alle kontakter, der indeholder ét af bogstaverne på denne knap, i dette eksempel 'g', 'h' og 'i', vises. Telefon Vælg den knap, der indeholder det andet bogstav i den kontakt, du vil søge efter. 3. Bliv ved med at indtaste flere bogstaver på den kontakt, du vil søge efter, indtil den ønskede kontakt vises. 4. Berør den kontakt, du vil ringe til. En menu med alle de telefonnumre, der er gemt for den valgte kontakt, vises. 5. Vælg det ønskede telefonnummer for at starte opkaldet. Følgende display vises.

90 90 Telefon Kontaktindstillinger Kontaktlisten kan sorteres efter efternavn eller fornavn. Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger for at se den pågældende menu. Vælg Bluetooth og derefter Sorteringsrækkefølge. Aktivér den ønskede indstilling. Brug af opkaldshistorikken Alle indgående, udgående eller mistede opkald bliver registreret. Tryk på ;, og vælg derefter Telefon. Vælg Opkaldshistorik på telefonens hovedmenu. Vælg q for udgående opkald, r for ikke besvarede opkald, s for indgående og p for alle opkald. Den pågældende opkaldsliste vises. Vælg den ønskede post for at starte et opkald. Genindtastning af et nummer Det senest opringede telefonnummer kan ringes op igen. Tryk på ;, vælg Telefon og vælg derefter v. Brug af hurtigopkaldsnumre Hurtigopkaldsnumre, der er gemt på mobiltelefonen, kan der også ringes til med tastaturet i telefonens hovedmenu. Tryk på ;, og vælg derefter Telefon. Berør og hold det pågældende ciffer på tastaturet for at indlede opkaldet. Indkommende telefonopkald Modtag et opkald Hvis en audiofunktion, f.eks. radioeller USB-funktion, er aktiv når der kommer et opkald, frakobles lyden til lydkilden, og lyden er frakoblet, indtil opkaldet afsluttes. Der vises en meddelelse med opkalderens telefonnummer eller navn (hvis det findes). Besvar opkaldet ved at vælge v. Afvis et opkald Vælg J for at afvise opkaldet.

91 Ændring af ringetone Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth, og vælg derefter Ringetoner for at vise den pågældende menu. Der vises en liste med alle de parrede enheder. Vælg den ønskede enhed. Der vises en liste over alle tilgængelige ringetoner til denne enhed. Vælg én af ringetonerne. Funktioner under samtalen Under et igangværende telefonopkald vises hovedmenuen for telefonen. Midlertidig deaktivering af den håndfri funktion Du kan fortsætte samtalen via mobiltelefonen ved at aktivere m. Du kan gå tilbage til den håndfri funktion ved at deaktivere m. Midlertidig deaktivering af mikrofon Aktivér n for at afbryde mikrofonlyden. Aktivér mikrofonens lyd igen ved at deaktivere n. Afslutning af et telefonopkald Vælg J for at afslutte opkaldet. Telefonsvarer Du kan betjene din telefonsvarer via Infotainment-systemet. Telefonsvarernummer Tryk på ;, og vælg derefter Indstillinger. Vælg Bluetooth. Rul gennem listen, og vælg Talebeskednumre. Der vises en liste med alle parrede enheder. Telefon 91 Vælg den pågældende telefon. Der vises et tastatur. Indtast telefonsvarernummeret for den pågældende telefon. Opkald til telefonsvareren Tryk på ;, og vælg derefter Telefon. Vælg t på skærmen. Der ringes til telefonsvareren. Telefonsvarernummeret kan også indtastes via telefonens tastatur. Mobiltelefoner og CB-radioer Monteringsvejledning og betjeningsvejledning Følg bilens monteringsvejledning og telefonleverandørens betjeningsvejledning ved installation og brug af mobiltelefon og det håndfri sæt. Ellers risikerer bilens typegodkendelse at bortfalde (EU-direktiv 95/54/EF).

92 92 Telefon Anbefalede forudsætninger for problemfri betjening: Professionelt monteret udvendig antenne for at opnå størst mulig rækkevidde Maksimal sendekraft på 10 watt Montering af telefonen på et egnet sted. Der henvises til den relevante Bemærkning i instruktionsbogen, afsnittet Airbags. Få råd om, hvilke steder der er beregnet til montering af henholdsvis udvendig antenne og holdere til udstyret, samt om brug af apparater, der har en sendeeffekt på mere end 10 watt. Brugen af et håndfrit sæt uden udvendig antenne i mobilstandarderne GSM 900/1800/1900 og UMTS må kun ske, hvis mobiltelefonens maksimale sendestyrke ikke overstiger 2 watt ved GSM 900 og ellers 1 watt. Af sikkerhedsgrunde anbefaler vi, at der ikke tales i mobiltelefon under kørslen. Selv brugen af håndfri betjening kan tage opmærksomhed fra trafikken. 9 Advarsel Mobiltelefoner og radioudstyr (CB), som ikke opfylder ovennævnte standard for mobiltelefoner, må derfor kun bruges, hvis de er sluttet til en udvendig antenne. Forsigtig Brug af mobiltelefoner og radioudstyr (CB) med indbygget antenne inde i bilen kan forårsage forstyrrelser i bilens elektroniske systemer, hvis ovenstående forskrifter ikke overholdes.

93 Telefon 93

94 94 Stikordsregister A Aktivering af Bluetooth-musik Aktivering af radio Aktivering af telefon Aktivering af USB-audio Aktivering af USB-billede Aktivering af USB-film Audioafspilning Audiofiler Automatisk lydstyrke B Betjening Eksterne enheder Menu Radio Telefon Betjeningsdele Infotainment-system Rat Billedfiler Bluetooth Bluetooth-forbindelse Bluetooth-musikmenu Generel information Telefon Tilknytning Tilslutning af udstyr Bluetooth-forbindelse Brug... 61, 70, 83 Bluetooth Menu Radio Telefon USB Brug af smartphone-applikationer 81 Bølgeområdevalg D DAB Digital Audio Broadcasting Displayindstillinger... 79, 80 F Favoritlister Genfinding af stationer Lagring af stationer Filformater Audiofiler Billedfiler Filmfiler Filmafspilning Filmfiler G Generel information... 76, 83 Bluetooth DAB Infotainment-system Smartphone-applikationer... 76

95 Telefon USB Generelt... 56, 84 Genfinding af stationer Grundlæggende betjening H Hurtigopkaldsnumre I Infotainment-kontrolpanel Intellitext L Lagring af stationer Lydkontakter på rattet Lydstyrke Automatisk lydstyrke Hastighedsstyret lydstyrke Indstil lydstyrke Lyd fra Lydstyrke for berøringsbip Lydstyrkebegrænsning ved høje temperaturer Maksimal startlydstyrke Ringetonelydstyrke TP-lydstyrke Lydstyrke for berøringsbip Lydstyrkeindstillinger M Maksimal startlydstyrke Menubetjening Menuen Hjem Mobiltelefoner og CB-radioer Mute N Nødopkald O Opkald Funktioner under samtalen Indgående opkald Indledning af et telefonopkald Ringetone Opkaldshistorik Oversigt over betjeningsorganer..58 R Radio Aktivering Brug DAB-meddelelser Digital audio broadcasting (DAB) Favoritlister Genfinding af stationer Intellitext Konfiguration af RDS Konfigurering af DAB Lagring af stationer Radio Data System (RDS) Regional Regionalisering Stationsindstilling Stationssøgning Valg af bølgeområde Radio Data System (RDS) RDS Regional Regionalisering Ringetone Ringetonelydstyrke Ændring af ringetone S Smartphone Telefonprojektion Stationssøgning Systemindstillinger T Talegenkendelse Telefon Bluetooth Bluetooth-forbindelse Funktioner under samtalen Generel information Hurtigopkaldsnummer Indgående opkald Indtastning af et nummer... 88

96 96 Nødopkald Opkaldshistorik Telefonbog Telefonens hovedmenu Valg af ringetone Telefonbog Telefonprojektion Tilknytning Toneindstillinger TP-lydstyrke Tyverisikring Tænd for Infotainment-systemet U USB Generel information Tilslutning af udstyr USB-audiomenu USB-billedmenu USB-filmmenu V Visning af billeder... 79

97 R 4.0 Indledning Grundlæggende betjening Radio USB-port Bluetooth-musik Talegenkendelse Telefon Stikordsregister

98 98 Indledning Indledning Generelt Tyverisikring Oversigt over betjeningsorganer Brug Generelt Infotainment systemet byder på avanceret infotainment i bilen. Ved brug af FM-, AM- eller DABradiofunktioner kan du afspille en lang række forskellige radiostationer. Hvis det ønskes, kan du registrere stationer på radioens forvalgsknapper. Du kan tilslutte eksterne datalagringsenheder til Infotainment-systemet som yderligere lydkilder, enten via et kabel eller via Bluetooth. Derudover er Infotainment-systemet udstyret med en telefonfunktion, der giver dig mulighed for bekvem og sikker brug af din mobiltelefon i bilen. Infotainment-systemet kan betjenes med kontrolpanelet eller knapperne på rattet. Denne instruktionsbog beskriver alle tilgængelige indstillinger og funktioner for de forskellige Infotainmentsystemer. Visse beskrivelser, inklusive dem for display- og menufunktioner, gælder muligvis ikke for denne bil pga. modelvariant, landespecifikationer, specialudstyr eller tilbehør. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Kør altid forsigtigt ved betjening af Infotainment-systemet. Hvis du er i tvivl, så stands bilen inden betjening af Infotainmentsystemet. Radiomodtagelse Ved radiomodtagelse kan der opstå støj, forvrængninger eller afbrydelse af modtagelsen som følge af: varierende afstand til senderen modtagelse af flere signaler på grund af refleksion slagskygge Tyverisikring Infotainment-systemet er udstyret med et elektronisk sikkerhedssystem som tyverisikring.

99 Infotainment-systemet fungerer derfor kun i Deres køretøj og er værdiløst for en tyv. Indledning 99

100 100 Indledning Oversigt over betjeningsorganer Kontrolpanel

101 1 X Hvis slukket: kort tryk: tænd apparatet Hvis tændt: kort tryk: system på mute: langt tryk: sluk for apparat Drej: juster lydstyrke Forvalgsknapper Kort tryk: vælg favoritter Langt tryk: gem radiostationer som favoritter AUDIO Kort tryk: åbn menu for tone- og lydstyrkeindstillinger Î Kort tryk: skift gennem de forskellige displayfunktioner Langt tryk: sluk for display (mens lyden stadig er aktiv) Q / P Radio: kort tryk: manuel stationssøgning Medier: kort tryk: vælg næste eller forrige mappe, genre, kunstner eller afspilningsliste; langt tryk: rul i en liste N / O Radio: kort tryk: automatisk stationssøgning efter forrige eller næste station; langt tryk: søg op eller ned. 110 Medier: kort tryk: vælg forrige eller næste spor; langt tryk: hurtig frem- eller tilbagespoling OK Kort tryk: bekræft en indstilling eller åbn en undermenu MENU Kort tryk: vis startsiden BAND Indledning 101 Kort tryk: skift mellem bølgeområderne Display 10 TA Kort tryk: aktivér eller deaktivér trafikmeldinger Langt tryk: åbn TAindstillingerne LIST Radio: kort tryk: vis stationsliste; langt tryk: opdater stationsliste Medier: kort tryk: vis mappeliste; langt tryk: vis valgmulighederne for sporoversigt BACK Menu: ét niveau tilbage Indlæsning: slet sidste tegn eller hele indlæsningen

102 102 Indledning 13 SRCq Kort tryk: skift mellem lydkilderne Langt tryk: åbn telefonmenuen, hvis der er tilsluttet en telefon Knapper på rattet 1 SRC Vælg lydkilde, bekræft valg med G ä / å Vælg næste/forrige forvalgte radiostation, når radio er aktiv eller vælg næste/forrige spor, når mediekilder er aktive G eller vælg næste/forrige post på opkalds-/ kontaktlisten, hvis telefonfunktionen er aktiv og opkalds-/kontaktlisten er åben Bekræft valg med G Bekræft valgt post Åbn lister 4 x Aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion À / Á Drej opad/nedad: forøg/ sænk lydstyrke 6 v Besvar telefonopkald eller afvis telefonopkald eller åbn opkalds-/ kontaktliste

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink FAQ

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink FAQ Indholdsfortegnelse 1. Audio... 1 2. Navigation (kun med og Navi 650)... 2 3. Telefon... 3 4. Stemmegenkendelse (kun med CD 600 IntelliLink og )... 5 5. Andet... 6 1. Audio Sp.: Hvordan kan jeg skifte

Læs mere

OPEL ADAM. Infotainment System

OPEL ADAM. Infotainment System OPEL ADAM Infotainment System Indhold IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 59 FlexDock... 101 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 21 Eksterne enheder... 31 Talegenkendelse... 43 Telefon... 45 Stikordsregister...

Læs mere

Radio R 4.0 IntelliLink FAQ

Radio R 4.0 IntelliLink FAQ Indholdsfortegnelse 1. Audio... 1 2. Telefon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleri... 7 6. Andet... 8 1. Audio Sp.: Hvordan kan jeg skifte mellem forskellige lydkilder (f.eks. FM-radio

Læs mere

CORSA Instruktionsbog til Infotainment

CORSA Instruktionsbog til Infotainment CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 105 R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio...

Læs mere

Instruktionsbog til Infotainment

Instruktionsbog til Infotainment Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 105 R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio...

Læs mere

OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment

OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment Indhold Berør R700 IntelliLink/Navi 900 IntelliLink... 5 R300 Color / R400 Color... 85 Berør R700 IntelliLink/Navi 900 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende

Læs mere

OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment

OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment Indhold Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 101 Touch R700 / Navi 900 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio... 46 CD-afspiller...

Læs mere

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2. Navigation Quick guide Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.1 Navigation og Multimedia System Start navigationen ved at trykke på Navigation

Læs mere

SENSUS Web edition. Infotainment guide VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT I dette tillæg finder du en kort oversigt over de mest almindelige funktioner i Sensus Infotainment og hjælp til at få mest muligt

Læs mere

Opel Insignia Infotainment System

Opel Insignia Infotainment System Opel Insignia Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 29 CD-afspiller... 45 AUX-indgang... 51 USB-port... 53 Digital billedramme... 57 Navigation... 60 Talegenkendelse... 106 Telefon... 121

Læs mere

Advarsel 1 VIGTIGE SIKKERHEDS INFORMATIONER.

Advarsel 1 VIGTIGE SIKKERHEDS INFORMATIONER. Advarsel FOR AT FORHINDRE ILDEBRAND SAMT MULIGHEDEN FOR AT FÅ ALVORLIGE STØD, BØR DER IKKE BENYTTES FORLÆNGERLEDNINGER TIL DENNE ADAPTER. UDSÆT IKKE ADAPTEREN FOR REGN, FUGT ELLER ANDRE FORMER FOR VÆSKE.

Læs mere

Opel Antara Infotainment System

Opel Antara Infotainment System Opel Antara Infotainment System Indhold Touch & Connect... 5 CD 30 / CD 30 MP3 Type 1... 91 Mobiltelefon-portal... 119 Touch & Connect Indledning... 6 Radio... 21 Cd-afspiller... 26 AUX-indgang... 31

Læs mere

OPEL CORSA. Infotainment System

OPEL CORSA. Infotainment System OPEL CORSA Infotainment System Indhold Touch & Connect... 5 CD 30 / CD 30 MP3 Type 1... 91 CD 30 / CD 30 MP3 Type 2... 119 Mobiltelefon-portal... 145 Touch & Connect Indledning... 6 Radio... 21 Cd-afspiller...

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO INDHOLD Funktioner... 3 Produkt beskrivelse... 4 DAB Tilstand... 4 FM Tilstand... 7 Alarm indstilling... 8 Standby... 10 2 Funktioner 1 STAND BY Tænd / Sluk radioen ON or

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

OPEL ASTRA. Infotainment System

OPEL ASTRA. Infotainment System OPEL ASTRA Infotainment System Indhold Navi 950/650 / CD 600... 5 CD 400plus/400/300... 75 Navi 950/650 / CD 600 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 16 Radio... 24 Cd-afspiller... 30 Eksterne

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, /FM mini Radio VIGTIGT: Læs vejledningen omhyggeligt, før du bruger produktet, og gem den til senere brug. Indhold Udpakning 25 Knap instruktion 26 OLED display 28

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 28 Cd-afspiller... 44 AUX-indgang... 50 USB-port... 52 Digital billedramme... 56 Navigation... 59 Talegenkendelse... 105 Telefon... 120

Læs mere

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 45 FlexDock... 87 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 19 Eksterne enheder... 25 Talegenkendelse...

Læs mere

Tillæg AvMap Geosat 5 BLU / Geosat 5 GT Bærbar satellitnavigator. Indhold

Tillæg AvMap Geosat 5 BLU / Geosat 5 GT Bærbar satellitnavigator. Indhold DK Tillæg AvMap Geosat 5 BLU / Geosat 5 GT Bærbar satellitnavigator Indhold I. Tillæg til tekniske specifikationer for Geosat 5 BLU I.I Tekniske specifikationer I.II Pakkens indhold I.III Tilbehør I.IV

Læs mere

zūmo 590 Lynstartvejledning

zūmo 590 Lynstartvejledning zūmo 590 Lynstartvejledning Marts 2014 190-01706-56_0A Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige produkt- og sikkerhedsinformationer i æsken med produktet for at se produktadvarsler

Læs mere

nüvi 3700-serien til Volvo

nüvi 3700-serien til Volvo nüvi 3700-serien til Volvo lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3760, 3790 Juli 2010 190-01265-56 Rev. A Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om

Læs mere

OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment

OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment Indhold Navi 950 / CD 600... 5 CD 400... 81 Navi 950 / CD 600 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 16 Radio... 24 Cd-afspiller... 30 Eksterne enheder...

Læs mere

Din brugermanual PIONEER AVIC-F220 http://da.yourpdfguides.com/dref/5597111

Din brugermanual PIONEER AVIC-F220 http://da.yourpdfguides.com/dref/5597111 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

CORSA Instruktionsbog til Infotainment

CORSA Instruktionsbog til Infotainment CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 47 FlexDock... 89 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 20 Eksterne enheder... 26 Talegenkendelse... 33

Læs mere

INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment

INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment Indhold Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 83 Navi 900 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 13 Radio... 30 Eksterne enheder...

Læs mere

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog Oplysningerne i denne publikation var korrekte, da materialet blev trykt. For at vi til stadighed kan udvikle og forbedre vores produkter,

Læs mere

P4000. DK Brugervejledning

P4000. DK Brugervejledning DK Brugervejledning Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 OVERSIGT OG FRONT- OG BAGPANEL 06 TILSLUTNING AF DIN RADIO 06 BETJENING AF DIN RADIO DAB 07 VALG AF EN STATION DAB 07 INFORMATIONSTJENESTER DAB

Læs mere

Tillykke med dit nye Navigationssystem

Tillykke med dit nye Navigationssystem Tillykke med dit nye Navigationssystem BEMÆRK : Der må IKKE afspilles film på skærmen under kørsel Musik som skal afspilles fra din mobiltelefon SKAL afspilles via blue-tooth Bilens originale USB kan bruges

Læs mere

Brugermanual. OpenScape Voice. Siemens OpenStage 40. Opsætning på bordtelefon. Version 07/15

Brugermanual. OpenScape Voice. Siemens OpenStage 40. Opsætning på bordtelefon. Version 07/15 Brugermanual OpenScape Voice Siemens OpenStage 40 Opsætning på bordtelefon Version 07/15 Udskriv denne brugermanual Denne manual er designet til at blive udskrevet som et hæfte, du kan gemme og bruge som

Læs mere

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset Hvad er Bluetooth? Manual Bluetooth headsettet er en transportabel headsetløsning, der baserer på trådløs Bluetooth teknologi. Trådløs

Læs mere

OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment

OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 R300 BT... 47 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio... 20 Eksterne enheder... 26 Talegenkendelse...

Læs mere

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere.

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere. GENERELLE SPECIFIKATIONER FOR LCD FJERNBETJENINGEN Fjernbetjeningen har en transmissionsfrekvens på 434,5 MHz. Den strømforsynes med 3 AAA batterier på følgende måde: fjern dækslet til batterirummet ved

Læs mere

ASTRA Instruktionsbog til Infotainment

ASTRA Instruktionsbog til Infotainment ASTRA Instruktionsbog til Infotainment Indhold Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 89 R300 BT... 131 Telefonholder... 161 Navi 900 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 15

Læs mere

Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang

Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang Nokia 500-autonavigation Kom godt i gang 9205371 3. udgave DA OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret PD-14 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante bestemmelser

Læs mere

ANTENNE For den bedste modtagelse, bør FM antennen benyttes.

ANTENNE For den bedste modtagelse, bør FM antennen benyttes. 1. Funktionsvælger CD/BÅND (OFF)/RADIO 2. FM-stereo vælger 3. FM antenne 4. CD låge 5. Stations søgehjul 6. Bass Boost søgehjul 7. CD springe/søge frem 8. CD springe/søge tilbage 9. CD programmerings knap

Læs mere

Brugervejledning HERE Drive

Brugervejledning HERE Drive Brugervejledning HERE Drive 1.0. udgave DA HERE Drive HERE Drive guider dig til det sted, du vil hen, med rutevejledning sving for sving og taleinstruktioner. Du kan: finde vej i dit hjemland eller det

Læs mere

MyLock quick-guide DK

MyLock quick-guide DK MyLock quick-guide DK 01 MyLock installation: Afmontering af den eksisterende dørlås 02 Strøm på din MyLock 03 Base-plade montering 04 Monter din MyLock på base-pladen 05 Lås / lås op med brugerknappen

Læs mere

Multimedia Navigation New York 830 New York 835

Multimedia Navigation New York 830 New York 835 www.blaupunkt.com Multimedia Navigation New York 830 New York 835 Betjeningsvejledning Navigation Tak fordi du har valgt Blaupunkt Navigation som dit navigationssystem. Du kan begynde at bruge din enhed

Læs mere

Phonak RemoteControl App. Betjeningsvejledning

Phonak RemoteControl App. Betjeningsvejledning Phonak RemoteControl App Betjeningsvejledning Sådan kommer du i gang Remote Control App er udviklet af Phonak, som er en af verdens førende virksomheder inden for høreteknologi. Læs denne betjeningsvejledning

Læs mere

Multimedia Navigation Philadelphia 835

Multimedia Navigation Philadelphia 835 www.blaupunkt.com Multimedia Navigation Philadelphia 835 Betjeningsvejledning Navigation Tak fordi du har valgt Blaupunkt Navigation som dit navigationssystem. Du kan begynde at bruge din enhed med det

Læs mere

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 INTRODUCING YOUR MOBILE PHONE Learn about your mobile phone s keys, display and icons. Nøgler Fra forenden af apparetet vil du observere følgende elementer: (Se 1.1 Side 3)

Læs mere

Præsentation af knapper

Præsentation af knapper 8 Præsentation af knapper DAB/FM DAB/FM-knap tilstand ENTER Gå ind systemmenuen (tryk på ENTER i 3 sekunder) og vælg funktion INFO Kontroller softwareversion (tryk på INFO i 3 sekunder) og kontroller programmet

Læs mere

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til iphone

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til iphone 1 TDC Erhverv P.A Brugermanual til iphone 2 Indhold Installation og opsætning... 3 Kontakter... 4 Fjernkontor... 6 Vil ikke forstyrres... 7 Omstil opkald... 8 Viderestilling af opkald... 9 Parallelringning...10

Læs mere

nüvi 2300-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

nüvi 2300-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 nüvi 2300-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige produkt- og sikkerhedsinformationer i æsken med

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual Navigation og Multimedia system Composition Media - Volkswagen Golf 7 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede din opmærk- - somhed på en vigtig information. Pas på det

Læs mere

NISSAN NissanConnect

NISSAN NissanConnect NISSAN NissanConnect Oplev verden online: din bil en integreret del af din online livsstil. Forvent at blive begejstret Det nye NissanConnect er spækket med smarte features og utroligt nemt at bruge takket

Læs mere

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App)

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) 1. Indholder: a. En hjelm b. Et USB kabel c. En Bling Jet fjernbetjening d. En brugsanvisning 2. Sæt USB-kablet i hjelmen

Læs mere

Instruktionsbog til Infotainment

Instruktionsbog til Infotainment Instruktionsbog til Infotainment Indhold Navi 950/650 / CD 600... 5 CD 400/300... 77 CD 400plus... 111 FlexDock... 153 Navi 950/650 / CD 600 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 16 Radio... 23

Læs mere

DAB+ og FM-RADIO DAB-42 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne vejledning omhyggeligt inden brugen, og gem den som reference.

DAB+ og FM-RADIO DAB-42 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne vejledning omhyggeligt inden brugen, og gem den som reference. DAB+ og FM-RADIO DAB-42 BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning omhyggeligt inden brugen, og gem den som reference. OVERSIGT OVER PRODUKTET 2 4 1 Power/Mode Preset Scan 5 7 8 Menu Vol- Vol+ Prev 9 6

Læs mere

Clarion NX702E softwareopdatering MPU, MCU og Bluetooth - Okt. 2013 13SN017-R

Clarion NX702E softwareopdatering MPU, MCU og Bluetooth - Okt. 2013 13SN017-R VIGTIGT: Denne opdateringspakke er KUN beregnet for Clarion 2-DIN modellen NX702E!!!! Opdateringspakke 1 af 3. Denne opdatering indeholder tre forskellige opdateringer. Derudover findes der en MPEG opdatering,

Læs mere

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning DENVER DPF-407 Digital Billedramme Betjeningsvejledning 1 INDHOLD : FEATURES:...3 KNAPPER OG KONTROLLER:...4 FJERNBETJENINGEN...5 GRUNDLÆGGENDE BETJENING:...6 1. MENUEN VALG AF FUNKTION...6 2. MENUEN VALG

Læs mere

Din brugermanual BLAUPUNKT CHICAGO 600 http://da.yourpdfguides.com/dref/4260178

Din brugermanual BLAUPUNKT CHICAGO 600 http://da.yourpdfguides.com/dref/4260178 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Opel Ampera Infotainment System

Opel Ampera Infotainment System Opel Ampera Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 19 Audio-afspillere... 30 Navigation... 52 Genkendelse af stemme... 79 Telefon... 87 Stikordsregister... 100 4 Indledning Indledning Introduktion...

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Linio Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Linio Pocket 1. Vend Linio Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder

Læs mere

Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode

Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode Opdateringsinstruktioner for navigationsmodeller: AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT og AVIC-F8430BT som er blevet

Læs mere

Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning

Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning Nokia-bilhåndsæt Installationsvejledning Brugervejledning HSU-4 CUW-3 9232831 2. udgave 2004-2006 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering, overførsel, overdragelse eller lagring af en del eller

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed og produkter i æsken med produktet for

Læs mere

Amplicomms Telefonsvarer AB900 med ekstra forstærkning

Amplicomms Telefonsvarer AB900 med ekstra forstærkning Amplicomms Telefonsvarer AB900 med ekstra forstærkning Brugervejledning 1. Display 2. Højttaler 3. Forøg lydstyrken 4. Forrige besked 5. Justér hastigheden 6. Optag 7. Tænd/sluk, stop afspilning 8. Reducér

Læs mere

Brugermanual Model Raxtune Oxygen

Brugermanual Model Raxtune Oxygen VST DAB+yourCar v2 DAB bil-receiver og Kontrolsystem (DAB/DAB+) Brugermanual Model Raxtune Oxygen Professionel installation er påkrævet Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Hvordan systemet virker 3.

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Pocket 1. Vend PLEXTALK Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder i bunden

Læs mere

Orava Crater 4 brugsvejledning

Orava Crater 4 brugsvejledning Orava Crater 4 brugsvejledning Kære kunde Tak fordi du valgte at købe vores Crater 4 udendørs højtaler med Bluetooth og FM radio. For at sikre at enheden anvendes korrekt, så læs venligst brugsanvisningen

Læs mere

Brugervejledning Alpine Navigation

Brugervejledning Alpine Navigation Brugervejledning Alpine Navigation Navigationssoftware til Alpine INE-W920R/INE-W928R Dansk (DK) Tak fordi du har valgt Alpine-NAVI som dit navigationssystem. Du kan begynde at bruge din enhed med det

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

nüvi 2400-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460

nüvi 2400-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460 nüvi 2400-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 2440, 2450, 2460 Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige produkt- og sikkerhedsinformationer i æsken med produktet for at

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes

D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes Sidste opdatering: 1. marts 006 1 Understøttede JVC-bilmodtagere Denne adapter understøtter følgende JVC-bilmodtagere* 1 : Bilmodtagere,

Læs mere

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til Android

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til Android 1 TDC Erhverv P.A Brugermanual til Android 2 Indhold Installation og opsætning... 3 Kontakter... 4 Fjernkontor... 6 Vil ikke forstyrres... 7 Omstil opkald... 8 Viderestilling af opkald... 9 Parallelringning...10

Læs mere

DAB-VW1 brugermanual. VW AutoDAB interface DAB-VW1. www.autodab.dk. Ukompliceret DAB integrering. Designed and engineered in the UK

DAB-VW1 brugermanual. VW AutoDAB interface DAB-VW1. www.autodab.dk. Ukompliceret DAB integrering. Designed and engineered in the UK Ukompliceret DAB integrering DAB-VW1 brugermanual VW AutoDAB interface DAB-VW1 Caravelle 2010> Scirocco 2008> EOS 2007> Tiguan 2007> Golf 2004> Touran 2004> Jetta 2004> Touareg 2010> Multivan 2003> Transporter

Læs mere

INA-W910R Brugervejledning Navigationssoftware til INA-W910R

INA-W910R Brugervejledning Navigationssoftware til INA-W910R INA-W910R Brugervejledning Navigationssoftware til INA-W910R Dansk Februar 2011, version 1.0 Tak fordi du har valgt Alpine INA-W910R som dit navigationssystem. Du kan begynde at bruge din enhed med det

Læs mere

Orava Crater 4 brugsvejledning

Orava Crater 4 brugsvejledning Orava Crater 4 brugsvejledning Kære kunde Tak fordi du valgte at købe vores Crater 4 udendørs højtaler med Bluetooth og FM radio. For at sikre at enheden anvendes korrekt, så læs venligst brugsanvisningen

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

Som bruger af vores produkt er du den vigtigste person hos INTONO.

Som bruger af vores produkt er du den vigtigste person hos INTONO. BRUGER MANUAL Tillykke med købet af din Intono Home Radio. Denne brugervejledning giver dig oplysninger og instruktioner om, hvordan du installerer og bruger din radio. Den vil give dig tekniske specifikationer

Læs mere

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Navigation og Multimedia system. Composition color. Volkswagen Golf 7. Brugermanual

Navigation og Multimedia system. Composition color. Volkswagen Golf 7. Brugermanual Navigation og Multimedia system Composition color - Volkswagen Golf 7 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede opmærksomheden på en vigtig information. Pas på det nøglekort

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

BeoSound 3000. Vejledning

BeoSound 3000. Vejledning BeoSound 3000 1 Vejledning BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Denne vejledning indeholder 3 Der findes to vejledninger, du kan læse for at lære dit Bang & Olufsen produkt at kende. Vejledning

Læs mere

Vejledning til Nokia N9

Vejledning til Nokia N9 Vejledning til Nokia N9 1. udgave 2 Kort og navigation Kort og navigation Kort Om Kort Med Kort kan du se, hvilke steder der er i nærheden, og blive guidet til dit bestemmelsessted. Find byer, veje og

Læs mere

OPEL COMBO. Infotainment System

OPEL COMBO. Infotainment System OPEL COMBO Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 24 Cd-afspiller... 31 AUX-indgang... 35 USB-port... 37 Genkendelse af stemme... 42 Telefon... 51 Stikordsregister... 64 4 Indledning Indledning

Læs mere

Magic Remote BRUGERVEJLEDNING. Læs denne vejledning grundigt inden betjening af fjernbetjeningen, og behold den til senere evt. brug.

Magic Remote BRUGERVEJLEDNING. Læs denne vejledning grundigt inden betjening af fjernbetjeningen, og behold den til senere evt. brug. BRUGERVEJLEDNING Magic Remote Læs denne vejledning grundigt inden betjening af fjernbetjeningen, og behold den til senere evt. brug. AN-MR18BA Copyright 2018 LG Electronics Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

BeoSound Vejledning

BeoSound Vejledning BeoSound 3000 Vejledning BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Vejledningens indhold 3 For at du kan lære dit Bang & Olufsen produkt at kende, har du to vejledninger til rådighed. Din nøgle

Læs mere

Informationerne i dette dokument bliver ikke ændret eller udvidet uden varsel. Uret skal lade i mindst 2 timer inden brug.

Informationerne i dette dokument bliver ikke ændret eller udvidet uden varsel. Uret skal lade i mindst 2 timer inden brug. Informationerne i dette dokument bliver ikke ændret eller udvidet uden varsel. Uret skal lade i mindst 2 timer inden brug. 1.Produktspecifikationer CPU MTK2502D ARM7 260MHz Hukommelse: RAM 32Mb+ ROM 32Mb,

Læs mere

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING 1: KNAPPER OG KONTROLLER S1. LCD display S2. REW / søg tilbage / MENU / FF / søg frem S3. Volumen ned - S4. Volumen op + S5.

Læs mere

GUIDE TIL DAGLIG BRUG. ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner

GUIDE TIL DAGLIG BRUG. ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner GUIDE TIL DAGLIG BRUG ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner J uno er et stærkt undervisningsværktøj i klasseværelser. Adskillelige undersøgelser viser

Læs mere

BeoSound Vejledning. CENTER v/henriksens ELEKTR

BeoSound Vejledning. CENTER v/henriksens ELEKTR BeoSound 3000 1 Vejledning BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Denne vejledning indeholder 3 Der findes to vejledninger, du kan læse for at lære dit Bang & Olufsen produkt at kende. Vejledning

Læs mere

Din brugermanual BLAUPUNKT BOSTON RCC45 http://da.yourpdfguides.com/dref/4225480

Din brugermanual BLAUPUNKT BOSTON RCC45 http://da.yourpdfguides.com/dref/4225480 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i BLAUPUNKT BOSTON RCC45 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

Brugervejledning Alpine Navigation

Brugervejledning Alpine Navigation Brugervejledning Alpine Navigation Navigationssoftware til Alpine INE-W987D/X800D-U/X800D Dansk Januar 2014, version 1.0 Tak fordi du har valgt Alpine INE-W987D/X800D-U/X800D som dit navigationssystem.

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Listener eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle

Læs mere

Brugervejledning. Funktionsvejledning. Afspiller. Software version eller nyere. Rev B DK

Brugervejledning. Funktionsvejledning. Afspiller. Software version eller nyere. Rev B DK Brugervejledning Funktionsvejledning Afspiller Software version 5.3.2 eller nyere Rev B DK Indhold 1. Indledning... 3 2. Mapper og medieinformation... 3 3. Anvend Afspilleren... 4 3.1 Afspilningsliste...

Læs mere

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER Holder din ører fri til dine omgivelser! TILBEHØR: Artikel Antal USB til mikro USB Oplader kabel 1 Indstillingsbånd (med introduktions folder)

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010

i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 i7 0 Hurtig ve jle dning Dans k Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 Dansk Dokumentets nummer: 86141-1 Dato: 11-2010 Kontrolknapper på instrumentet Knapper og funktioner. Sådan slukker du displayet

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere