Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v."

Transkript

1 Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Udvalget for Børn og Unge den 10. august De træder i kraft den 11. august Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår skal jeg skrive mit barn op Hvordan skriver jeg mit barn op Hvornår kan mit barn blive passet Hvordan kan mit barn blive passet Regler ved opskrivning til plads Pasnings- og pladstyper i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Regler ved anvisning af plads Søskendefordel Alderstrin ved optagelse i forskellige dagtilbud Regler for oprykning til anden plads i dagtilbud Flytteplads til et andet dagtilbud Orlovsmulighed i dagtilbud Udmeldelse Hvad koster pladsen Forældrebetaling Fripladstilskud Søskendetilskud Tilskudsordninger Privat børnepasning med kommunalt tilskud Pasning af egne børn Privat dagtilbud med kommunalt tilskud Pasning i anden kommune med kommunalt tilskud Ikrafttrædelse

2 Side 2/7 Opskrivning til dagtilbud Hvornår skal jeg skrive mit barn op Skriv dit barn op til pasning så tidligt som muligt. Du får pasningsgaranti 3 måneder efter, at dit barn er skrevet op, eller senere hvis du ønsker det. Pasningsgaranti gives tidligst, fra dit barn er 26 uger og indtil barnets skolealder. Hvordan skriver jeg mit barn op Du skal skrive dit barn op til pasning via Digital Pladsanvisning på Holstebro Kommunes hjemmeside eller Borger.dk. Her kan du også se dit barns placering på ventelisten, ændre pasningsønsker eller udmelde det. Du kan henvende dig i Borgerservice, hvis du har brug for hjælp. Hvornår kan mit barn blive passet 1. Med pasningsgaranti sikrer kommunen dig pasning til dit barn senest til din pasningsgarantidato. Hvis det er muligt, tilbyder vi dig den plads, du ønsker til dit barn. Med en pasningsgaranti kan vi ikke garantere pasning et bestemt sted, i en bestemt pasningsform eller i en bestemt institution/dagpleje. 2. Ønsker du dit barn optaget i et bestemt pasningstilbud, f.eks. en bestemt daginstitution, får du ikke garanti fra en bestemt pasningsdato. Borgerservice tilbyder dig den plads, du ønsker til dit barn, når det bliver barnets tur, jævnfør gældende kriterier. Du får ingen pasningsgaranti. Hvordan kan mit barn blive passet Holstebro Kommune tilbyder forskellige pasningsmuligheder. Inden for de givne muligheder kan du ønske den løsning, der passer bedst til din families behov. 1. Dagtilbud dagpleje, vuggestue, børnehave, integrerede institutioner, skolefritidshjem (SFH). 2. Pædagogisk værested Brumleby. 3. Kommunale tilskudsordninger, hvor du kan vælge andre pasningsmuligheder: Privat børnepasning, hvor du selv kan ansætte eller benytte en privat børnepasser. Pasning af egne børn. (Tilskudsordningen er bevilget af Byrådet) Optagelse i en privat institution. Pasning i en anden kommune. Ønsker du at benytte en af de kommunale tilskudsordninger, skal du skrive dit barn op til pasning til et dagtilbud. Når dit barn er berettiget til et dagtilbud i Holstebro kommune, er du også berettiget til det kommunale tilskud til en anden pasning. Læs mere om alle muligheder inden du beslutter dig for, hvilket pasningstilbud du ønsker. Har du brug for yderligere oplysninger, så kontakt Borgerservice.

3 Side 3/7 Regler ved opskrivning til plads Du får pasningsgaranti 3 måneder efter, at du har skrevet dit barn op, eller senere hvis du ønsker det. Pasningsgaranti gives tidligst, fra dit barn er 26 uger og indtil skolealderen. Ved opskrivning via Digital Pladsanvisning kan du vælge 3 ønsker i prioriteret rækkefølge. Du vil blive tilbudt plads efter den prioriterede rækkefølge, hvis der er mulighed for det. Kan dine ønsker ikke opfyldes når du har pasningsgaranti, får du tilbudt en anden plads, så du sikres en aldersvarende plads i henhold til pasningsgarantien. Skriv også dit barn op til de dagtilbud, du ønsker dit barn optaget i, når det bliver ældre, og hvilke institutioner du ønsker til den tid. Ved optagelse på ventelisten får dit barn anciennitet fra fødselsdatoen. Hvis du senere vil ændre ønskeinstitution, skal du gøre det via Digital Pladsanvisning på Holstebro Kommunes hjemmeside eller Borger.dk. Dit barns anciennitet ændres ikke, selv om du ønsker en anden institution. Pasnings- og pladstyper i dagtilbud I dagtilbud er der følgende pasningstyper: Dagpleje Institutioner: Vuggestue, Børnehave, Integreret institution (f.eks. 0-6 år), Skolefritidshjem (SFH) I dagtilbud er der følgende pladstyper: Dagpleje: Heltidsplads. Daginstitutioner: Heltidsplads eller 35 timers plads. Opskrivning til 35 timers plads skal ske i institutionen, når barnet er optaget. Skolefritidshjem: Heltidsplads, morgen- eller eftermiddagsplads. Optagelse i dagtilbud Regler ved anvisning af plads Børn bliver anvist plads efter pasningsgarantidato og efter alder. Ældste barn anvises plads før yngste. Forældres pasningsønske søges opfyldt. Børn passes som hovedregel i eget skoledistrikt, dog således at pasning af 0-2 årige børn kan forekomme uden for eget distrikt. Børn med særlige pædagogiske eller sociale behov kan efter en individuel vurdering anvises plads før børn efter alder og børn med søskende. Der skal medsendes dokumentation fra relevante fagpersoner, når en sag skal vurderes. Vurderingen foregår i Dagtilbudsafdelingen, Børn og Unge. Sagen fremsendes til: borgerservice@holstebro.dk att: Pladsanvisningen. Søskendefordel Der indføres søskendefordel for børn der har søskende indskrevet i institution eller dagpleje efter følgende principper:

4 Side 4/7 Når der er ledige pladser i institutionen anvendes søskendefordelen, når barnet står blandt de tre første på ventelisten. Søskendefordelen betinger, at der er tale om søskende med samme bopæl og søskende kan være indskrevet i samme institution i en periode på minimum 3 mdr. Er der ledig plads i dagplejehjemmet anvendes søskendefordelen, til søskende der står på venteliste til en dagplejeplads. Søskendefordelen betinger, at der er tale om søskende med samme bopæl og søskende kan være indskrevet i samme dagpleje i en periode på minimum 3 mdr. Alderstrin ved optagelse i forskellige dagtilbud Integreret vuggestueafsnit og vuggestue: 6 mdr. til 2 år. o Tilflytterbørn i alderen 0-3 år kan såfremt der er en ledig vuggestueplads på tilflytningstidspunktet til Holstebro Kommune anvises en vuggestueplads. Dagpleje: 6 mdr. til 3 år. Småbørnsgruppe i børnehave (2 år): fra 2 år. Øvrige børnehaver og børnehaveafsnit i integrerede institutioner: fra 3 år til og med 5 år. Skolefritidshjem (SFH) 1 fra 0. kl kl. Skolefritidshjem (SFH) 2 fra 3. kl kl. Skolefritidshjem (SFH) 2 for børn med særlige behov efter ansøgning i 5. kl. Regler for oprykning til anden plads i kommunale dagtilbud Er dit barn optaget i dagpleje eller vuggestue, anviser vi dit barn plads i børnehave den måned, hvor barnet fylder 3 år. Om muligt tilbydes den ønskede institution. Har barnet særlige behov, der skal tages hensyn til, skal der ske en vurdering, senest når barnet er 2 år og 9 mdr. Når dit barn rykkes op fra et dagtilbud til et andet i det videre forløb, f.eks. fra dagpleje til børnehave, ophører det dagtilbud, som dit barn er optaget i, automatisk fra den startdato, som dit barn er tilbudt i andet dagtilbud. Vær opmærksom på, at du selv må sørge for pasningen, hvis du fravælger den oprykningsplads, du anvises, og du f.eks. vælger at vente på et pladstilbud til din ønskeinstitution. Er dit barn optaget i en integreret institution, sker oprykning automatisk den måned, hvor dit barn fylder 3 år. Børnehavebørn, der er kommende skolebørn, optages i SFH-førskolegruppe d. 1. maj.

5 Side 5/7 Flytteplads til et andet dagtilbud Bliver dit barn ikke optaget i det ønskede pasningstilbud har du mulighed for at stå til en flytteplads. Det betyder f.eks. at, dit barn har mulighed for: At flytte institution eller dagpleje i samme skoledistrikt og mellem skoledistrikter At flytte fra dagpleje til vuggestue indtil barnet bliver 2 år At flytte mellem vuggestuer/vuggestueafsnit indtil dit barn bliver 2 år At flytte plads i dagplejen hvis du ønsker det Dit barn vil blive tilbudt en flytteplads efter de gældende regler, når det er dit barns tur. Orlovsmuligheder i dagtilbud Børneorlov Særlige situationer giver mulighed for at søge om midlertidig orlov for børn, der er optaget i dagtilbud. Det betyder, at du kan tage dit barn ud af institutionen og være sikker på at få plads dér igen. Læs mere om reglerne for børneorlov på Holstebro Kommunes hjemmeside. Udmeldelse Udmeldelse Du skal udmelde dit barn via Digital Pladsanvisning, når dit barn ikke længere skal passes i dagtilbud. Pladsen skal opsiges med 1 måneds varsel, til den 1. eller 16. i måneden. Barnet skal ikke meldes ud, når barnet rykkes op fra et dagtilbud til et andet kommunalt dagtilbud eller til en plads i kommunal SFH. Pasning i et dagtilbud ophører automatisk, fra den dato dit barn er tilbudt ny kommunal plads i det videre forløb. Eksempelvis ophører pasning i dagpleje den dato, der er tilbudt en børnehaveplads. Børn, der er optaget i børnehave, udmeldes automatisk herfra, når der tilbydes en plads i et kommunalt skolefritidshjem (SFH). Du skal udmelde dit barn af det kommunale dagtilbud, hvis dit barn f.eks. skal gå i en privat institution, optages i pasning i en friskole eller dit barn er optaget i en kommunal dagpleje/institution, og du ønsker at benytte en tilskudsordning. Hvad koster pladsen Forældrebetaling Se den aktuelle forældrebetaling for børnepasning på kommunens hjemmeside om forældrebetaling. Forældrebetaling opkræves fra det tidspunkt, hvor dit barn optages i dagtilbud. Forældrebetaling for dit barn i dagtilbud forfalder til betaling forud, senest den 1. i måneden.

6 Side 6/7 Har du børn i dagtilbud, kan du vælge 11 måneders betaling. Læs mere om reglerne på kommunens hjemmeside. Fripladstilskud Friplads betyder at kommunen nedsætter din betaling for dagtilbud eller lader betalingen helt bortfalde. Dit barn kan få hel- eller delvis friplads, afhængigt af husstandens aktuelle indtægter. Har du mere end et hjemmeboende barn under 18, forhøjes indtægtsgrænsen for hvert barn ud over det første. For enlige forsørgere forhøjes fripladsgrænsen. Læs mere om fripladstilskud på kommunens hjemmeside om betaling for børnepasning. Søskendetilskud Familier med mere end et barn i dagtilbud kan få søskendetilskud. Der betales fuld pris for den dyreste plads (bruttodriftsudgiften). Søskendetilskud udgør 50 % af prisen for de øvrige pladser. Når der ydes økonomisk tilskud, beregnes søskendetilskud herefter. Søskendetilskud ydes til det ældste barn, når der er søskende i samme pasningsmodul. Børn, som er optaget i ungdomsklubber, væresteder, legestuer m.m., er ikke omfattet af reglerne om søskendetilskud, og kan heller ikke udløse tilskud for søskende, der er optaget i andre dagtilbud. Tilskudsordninger Privat børnepasning med kommunalt tilskud Kommunen yder kommunalt tilskud til børn i alderen 0-5 år. Der ydes søskendetilskud til familier med mere end ét barn i dagtilbud eller privat pasning. Søskendetilskud til børn i privat pasning udgør 85 % af søskendetilskuddet. Dit barn skal være skrevet op i Pladsanvisningen og berettiget til en plads i dagtilbud, for at kunne modtage tilskud til privat børnepasning. Der er pasningsgaranti i dagtilbud, når kontrakten med den private børnepasning udløber. Ved afbrydelse af kontrakten har forældre ved ophør af den private dagpasningsordning ret til en plads i en kommunal pasningsordning med en måneds varsel fra førstkommende 1. eller 16. i måneden. Læs mere om reglerne om privat børnepasning. Privat institution med kommunalt tilskud Dit barn skal være berettiget til en plads i kommunalt dagtilbud, for at kunne modtage et tilskud til plads i en privat institution. Pasning i anden kommune med kommunalt tilskud Dit barn skal være berettiget til en plads i dagtilbud i Holstebro kommune, for at kunne modtage et tilskud til en plads i anden kommune.

7 Side 7/7 Det kan blive dyrere for dig at benytte pasningstilbud i en anden kommune, fordi du selv skal betale en eventuel difference. Ønsker du at benytte denne mulighed, skal du kontakte Pladsanvisningen i Holstebro Kommune. Ikrafttrædelse De reviderede regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. er gældende fra den 11. august 2017.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår skal jeg skrive mit barn

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/7 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Revideret i Udvalget for Børn og Unge den xx. xxxxxxxx 2014 28. januar 2010 Indhold Opskrivning til dagtilbud Hvornår

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/6 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Udvalget for Børn og Unge den 22. oktober 2015, og de træder i kraft d. 23.oktober 2015. Indhold

Læs mere

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v.

Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Side 1/6 Regler for opskrivning på venteliste og optagelse i kommunale dagtilbud m.v. Reglerne er revideret i Børne- og Familieudvalget den 6. december 2018. Reglerne er gældende fra d. 1. januar 2019.

Læs mere

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune

Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Retningslinier for optagelse i dagtilbud, SFO og Klubber i Faxe Kommune Faxe Kommune, Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Tlf. 5620 3000 Pladsanvisningen, Tingvej 7, 3.sal, 4690 Haslev 1 111111 Indholdsfortegnelse

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Nye tilrettede/korrigerede anvisningsregler 1 ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Børneudvalget har vedtaget anvisningsreglerne for dagtilbud til børn. Anvisningsreglerne træder i kraft den 1. januar

Læs mere

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud

Bilag nr. 1 til B&U 6/ Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud Bilag nr. 1 til B&U 6/5 2008 Forslag til retningslinier for visitation og venteliste til dagtilbud I Viborg Kommune har vi følgende dagtilbud: Dagpleje For børn i alderen 24 uger til 2 år og 11 måneder.

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Ændring nr. 2 Institutionstyper Frederiksberg Kommune tilbyder forskellige kommunale og privat/selvejende pasningstilbud.

Ændring nr. 2 Institutionstyper Frederiksberg Kommune tilbyder forskellige kommunale og privat/selvejende pasningstilbud. Ændring nr. Nuværende anvisningsregler Forslag til nye anvisningsregler 1 Kontakt Børne- og Ungeområdet administrerer kommunens dagtilbud til børn og unge i alderen 0-19 år. Dagtilbudsafdelingen er den

Læs mere

Retningslinjer for dagtilbud

Retningslinjer for dagtilbud Retningslinjer for dagtilbud Retningslinjerne omfatter opskrivning og anvisning af pladser til Faxe Kommunes dagpleje, aldersintegrerede daginstitutioner, børnehaver og SFO samt fritidsklubber ifølge lov

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven

Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for Småbørn Retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Faglig enhed for småbørn 1. Pasningsgaranti Der er pasningsgaranti til alle børn i alderen 26 uger og indtil skolestart.

Læs mere

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET Børneudvalget har vedtaget anvisningsreglerne for dagtilbud til børn. Anvisningsreglerne træder i kraft den 1. januar 2015. Vi anbefaler, at du læser reglerne igennem,

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud

Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Regler for optagelse af børn i Hørsholm kommunes dagtilbud Indholdsfortegnelse PASNINGSMULIGHEDER I HØRSHOLM...2 1. DAGTILBUD TIL BØRN FRA 0 6 ÅR...2 2. TILSKUDSORDNINGER...2 PROCEDURE VED OPSKRIVNING

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af kommunalbestyrelsen [DATO] og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er udarbejdet

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere

Du kan ønske 3 institutioner/dagpleje indenfor hver aldersgruppe (0-2 årige og 3-5 årige), som så vidt muligt vil blive opfyldt.

Du kan ønske 3 institutioner/dagpleje indenfor hver aldersgruppe (0-2 årige og 3-5 årige), som så vidt muligt vil blive opfyldt. Opskrivning på venteliste Du kan opskrive dit barn til dagtilbud, når barnet er født. Opskrivning skal ske digitalt med NemId via Den digitale Pladsanvisning på www.fredensborg.dk. Opskrivning på venteliste

Læs mere

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start):

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start): 01.04.2012 sagnr.:09/8119 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er udarbejdet i henhold til lov nr. 501

Læs mere

Dragør Kommunes anvisningsregler. Pixiudgave

Dragør Kommunes anvisningsregler. Pixiudgave Dragør Kommunes anvisningsregler Pixiudgave På baggrund af ønske fra Forældrenævnet om uddybning af Dragør Kommunes anvisningsregler har forvaltningen udarbejdet denne pixiudgave af anvisningsreglerne

Læs mere

Regelsæt for plads i dagtilbud

Regelsæt for plads i dagtilbud Regelsæt for plads i dagtilbud Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Indledning...2 Generelle bestemmelser...2 Opskrivning til en plads...2 Ønske om en specifik plads...3 Optagelse...3 Pasningsgaranti...3

Læs mere

Retningslinjer for børnepasning

Retningslinjer for børnepasning 2018 Retningslinjer for børnepasning Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Egedal Kommune er godkendt af Familieudvalget d. 4. december 2018 og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne er

Læs mere

Plads i Halsnæs Kommune... 3. Målsætning... 3. Pladsanvisningen:... 3. Nedsættelse af forældrebetaling:... 3. Betalingsspørgsmål:...

Plads i Halsnæs Kommune... 3. Målsætning... 3. Pladsanvisningen:... 3. Nedsættelse af forældrebetaling:... 3. Betalingsspørgsmål:... Visitationsregler for s Dagtilbud Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Plads i... 3 Målsætning... 3 Pladsanvisningen:... 3 Nedsættelse af forældrebetaling:... 3 Betalingsspørgsmål:... 4 Opskrivning af

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber Retningslinjer for pladsanvisning Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber R e t n i n g s l i n i e r f o r p l a d s a n v i s n i n g Her kan du læse om, hvordan

Læs mere

Pladsanvisningen. Retningslinjer for optagelse i dagtilbud. Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO?

Pladsanvisningen. Retningslinjer for optagelse i dagtilbud. Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO? Pladsanvisningen Retningslinjer for optagelse i dagtilbud Skal du have dit barn i dagpleje, børnehave eller SFO? Langeland Kommune har pasningsgaranti. Der tilbydes heldagspladser i dagplejen, børnehaverne

Læs mere

Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud

Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud 2018 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er godkendt af kommunalbestyrelsen 6. juni 2018 og træder i kraft samme dag. Retningslinjerne

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...3 HVAD BETYDER

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Lovgrundlag Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Det fremgår af Servicelovens 12, at Kommunen træffer afgørelse om optagelse i et dagtilbud. Afgørelsen kan

Læs mere

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Svendborg Kommune anviser pladser til de kommunale og selvejende dagtilbud, herunder dagpleje og børnehuse. Du kan læse om Svendborg Kommunes kommunale og selvejende

Læs mere

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i Albertslund Kommune GENERELT Dato: 12.02.2019 Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens 23 og 27 er der pasningsgaranti for alle børn, der er

Læs mere

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE 1 Albertslund Kommune Børne- og Ungeforvaltningen 3. september 2012 Institutionsafdelingen GENERELT REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens

Læs mere

Anvisningsregler fra 1. maj 2019

Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Opskrivning Man kan først skrive sit barn op på venteliste, når barnet er født, dette gøres via den Digitale Pladsanvisning. Modtager Pladsanvisningen ansøgningen senest

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Opdateret oktober 2018 Indhold

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. marts 2017 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE RETNINGSLINJER OPTAGELSE OG UDMELDELSE JUNI 2018 INDHOLD Forord... 3 Retningslinjerne gælder for... 4 Retningslinjerne gælder ikke for... 4 Retningslinjer

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 07-09-2017 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skrive dit barn op. Kontrollere

Læs mere

Daginstitutionsafdelingen

Daginstitutionsafdelingen Daginstitutionsafdelingen Indhold Indhold... 2 Pladsanvisningen... 3 Dagplejen... 4 Pladsanvisning til dagpleje... 4 Optagelse på venteliste... 5 Placering på ventelisten... 6 Digital Pladsanvisning...

Læs mere

Hermed informerer vi om ændringer på dagtilbudsområdet fra samt nye takster og tilskud, vedtaget i Byrådet.

Hermed informerer vi om ændringer på dagtilbudsområdet fra samt nye takster og tilskud, vedtaget i Byrådet. ADMINISTRATIONEN - DAGTILBUD & SKOLE Pladsanvisningen Dato: 16. november 2018 Kære forældre E-mail: dagtilbudogskole@vejen.dk Information om dagtilbud, førskole, SFO og fripladsskala 2019 Hermed informerer

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier og administrative

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. april 2018 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...

Læs mere

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år September 2015 Forord Dette er Tønder Kommunes retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som nybagt forældre eller tilflytter

Læs mere

Sådan får dit barn en plads i dagtilbud

Sådan får dit barn en plads i dagtilbud Sådan får dit barn en plads i dagtilbud - og andre nyttige oplysninger Indhold Pladsanvisning... 3 Dagpleje... 4 Optagelse på venteliste... 5 Placering på ventelisten... 5 Tildeling af plads... 6 Søskendehensyn...

Læs mere

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Indhold 1 Generel information...2 1.1 Dagtilbud til børn fra 0 år og indtil skolestart...2

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Gældende fra 1. januar 2019 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning. Regler gældende fra 1. januar

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinjer og administrative praksis i

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem institutioner og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem institutioner og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 20. april 201023. januar 2007 Social, Børn og Kultur SBK - Børneservice Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem institutioner og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: Godkendt i BUU 4.5.2009

INDHOLDSFORTEGNELSE: Godkendt i BUU 4.5.2009 Børn og Kultur Retningslinjer for pladsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE: RETNINGSLINJER FOR PLADSANVISNING:...3 PASNINGSGARANTI:...3 ANCIENNITET:...3 PASNINGSOMRÅDE:...3 OPSKRIVNING TIL VENTELISTE:...4 ANVISNING

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 23. maj 2011 Social, Børn og Kultur SBK Børn og Pædagogik Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 12. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 5912 Jour. nr.: Ref.: MSM Frit valg af dagtilbud til børn over kommunegrænser 1.

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper

Private pasningsordninger. Godkendelse. Hvem kan passes? Aftaletyper PRIVAT PASNING 1 Private pasningsordninger Norddjurs kommune giver jævnfør dagtilbudslovens 80, forældre med børn i alderen 30 uger og indtil det tidspunkt, hvor børn normalt optages i børnehaveklasse,

Læs mere

Generelt. Svar: Alle med forældremyndighed kan logge på systemet (tilsvarende den eksisterende digitale løsning i dag).

Generelt. Svar: Alle med forældremyndighed kan logge på systemet (tilsvarende den eksisterende digitale løsning i dag). Børne- og Ungdomsforvaltningen Bilag 2: Spørgsmål og svar om book en plads Generelt? Hvem kan booke plads til et barn? Svar: Forældremyndighedsindehaver, som bor sammen med barnet.? Er der forsat sikret

Læs mere

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017

Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Administrationsgrundlag for anvisning af pladser til dagpleje og daginstitutioner Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2017 Indhold 1. Pasningsgaranti i Aalborg Kommune 3 1.1 Lovgrundlaget 4 2. Optagelsesregler..

Læs mere

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune

Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Information om tilskud til privat børnepasning i Norddjurs Kommune Børn og unge Torvet 1-8500 Grenaa - tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Gældende fra juli 2015 1 Hvad er privat pasning: Kommunen skal give

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning - gældende pr.??. juni 2014 Gæ ldende fra 1. oktober 2014 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Børneudvalget. Området omfatter udgifter til dagpleje, vuggestuer, børnehaver, integrerede daginstitutioner samt tilskud til privat pasning. Området omfatter både almindelige

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning. Børn og Undervisning

Retningslinjer for pladsanvisning. Børn og Undervisning Retningslinjer for pladsanvisning Børn og Undervisning INDHOLDSFORTEGNELSE: RETNINGSLINJER FOR PLADSANVISNING:...3 PASNINGSGARANTI:...3 PASNINGSOMRÅDE:...3 OPSKRIVNING TIL VENTELISTE:...4 ANVISNING AF

Læs mere

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5,

Læs mere

Notat. Til: Fra: 11-10-2011 Sags Id. 727-2011-25002

Notat. Til: Fra: 11-10-2011 Sags Id. 727-2011-25002 Notat Til: Fra: Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Reglerne for fripladstilskud Retsgrundlag: Lovbekendtgørelse nr. 314 af 11. april 2011 om dag-, fritids-

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2017 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016

TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 / TEMADRØFTELSE OM ANVISNINGSREGLER, BOOK EN PLADS MV. Børne- og Ungdomsudvalget 23. november 2016 Disposition for temadrøftelsen Anvisningsreglerne i dag 1) Lovgivningsmæssige rammer 2) Anvisningsregler

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud

Regler om optagelse i dagtilbud Regler om optagelse i dagtilbud - gældende pr. 6. marts 2013 Foto: Modelfoto Optagelse af børn i dagtilbud Regler gældende fra 06.03.2013 Udarbejdet i henhold til LBK nr. 668 af 17/06/2011 1. Rudersdal

Læs mere

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år.

Dagpleje- og vuggestuepladser tilbydes børn i alderen 26 uger til barnet fylder tre år. UDKAST Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2959976 31. oktober 2018 Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 2013 Generelt om ordningen Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (skolestart) kan benytte ordningen. I

Læs mere

Tilskud til privat pasning 2019

Tilskud til privat pasning 2019 Børn og Uddannelse Tilskud til privat pasning 2019 Orientering til forældre Indholdsfortegnelse Den private pasningsordning.3 Generelt-uanset valg-vær opmærksom på.3 Godkendelse af privat passer 5 Tilsyn

Læs mere

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016 Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Tlf. 72 33 33 33 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år REGLER OG RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år Oktober 2014 Forord Du sidder nu med Tønder Kommunes Regler og Retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som

Læs mere

Økonomisk friplads til dagpleje/daginstitution/skolefritidsordning 2012

Økonomisk friplads til dagpleje/daginstitution/skolefritidsordning 2012 Økonomisk friplads til dagpleje/daginstitution/skolefritidsordning 2012 Husstandsindkomst: Der betales: Kr. 156.301 og derunder 0% Kr. 156.301 159.765 5% Kr. 159.766 485.499 Indenfor dette interval forhøjes

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Mål for dagtilbud 0-6-års området...

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD

TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Børn og Unge TILSKUD TIL PRIVAT PASNING KOMBINERET MED ET DAGTILBUD Pladsanvisningen Borgerservicecentret Privat pasning Fredericia Kommune tilbyder forældre et økonomisk tilskud til privat børnepasning

Læs mere

Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud

Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud NOTAT Dato: 19. november 2018 Høring om pasningsgaranti, optagelse på venteliste og administration af ventelister i dagtilbud Børne- og Undervisningsudvalget behandlede i møde d. 19. november 2018 sagen

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Dagpleje og Daginstitution, 20.11.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Venteliste- og optagelseskriterier. daginstitutioner og skolefritidsordninger. Kommune gældende fra 1. januar Struer Kommune

Venteliste- og optagelseskriterier. daginstitutioner og skolefritidsordninger. Kommune gældende fra 1. januar Struer Kommune Venteliste- og optagelseskriterier for dagpleje, daginstitutioner og skolefritidsordninger i Struer Kommune gældende fra 1. januar 2007 Struer Kommune Struer Kommunes serviceniveau Struer Kommune har pasningsgaranti

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? ( Forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen, dog er

Læs mere

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019

Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformationer Gældende fra 1. januar 2019 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2019 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen

Læs mere

Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012

Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012 Regler for optagelse af børn i dagtilbud fra 1. maj 2012 1) Rudersdal Kommune har følgende dagtilbud til børn Kommunal dagpleje (0-2 år) Vuggestuer (0-2 år) Børnehaver (3-6 år) Aldersintegrerede institutioner

Læs mere

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE

REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Tårnby Kommune Børne- og Kulturforvaltningen REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Fra hvornår kan jeg få tilskud Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud om

Læs mere

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn Skjal B Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af 17.01.2000 om social service 7 26. Kapitel 4 Dagtilbud til børn 7. Kommunen sørger for, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud

Læs mere

Dagtilbud og Skole. Børnepasning i Assens Kommune

Dagtilbud og Skole. Børnepasning i Assens Kommune Dagtilbud og Skole Børnepasning i Assens Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE RETNINGSLINJER FOR PLADSANVISNING...3 PASNINGSGARANTI...3 ANCIENNITET...3 PASNINGSOMRÅDE...4 OPSKRIVNING TIL VENTELISTE...4 ANVISNING

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service. (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud)

Forslag. Lov om ændring af lov om social service. (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud) Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2004-05 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Landsdækkende pasningsgaranti til børn i dagtilbud) 1 I lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81

Tilskud til Privat pasning. Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Tilskud til Privat pasning Tilskud til forældre Efter dagtilbudslovens 80 og 81 Hvem er omfattet? Alle forældre med børn i aldersgruppen 24 uger til 5 år (indtil skolestart) kan benytte ordningen. I enkelte

Læs mere

Takster - Dagtilbud gældende pr. 1. januar 2017

Takster - Dagtilbud gældende pr. 1. januar 2017 Takster - Dagtilbud gældende pr. 1. januar 2017 under forudsætning af Byrådets godkendelse den 30. november 2016 Sagsnr. 09/50015 Dok.nr. 176 Her kan du se taksterne i de forskellige dagtilbud i Aabenraa

Læs mere

Privatinstitutioner træffer selv, indenfor særlige regler, afgørelse om optagelse og fastsætter selv niveauet for forældrenes egenbetaling.

Privatinstitutioner træffer selv, indenfor særlige regler, afgørelse om optagelse og fastsætter selv niveauet for forældrenes egenbetaling. Notatark Private Dagtilbud, Kravspecifikation Private dagtilbud Hedensted kommune Baggrund. Reglerne om etablering af private dagtilbud til børn i alderen 6 måneder (26 uger) og indtil barnet begynder

Læs mere

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune

Administrationsgrundlag. for. dagtilbudsområdet. i Halsnæs Kommune Administrationsgrundlag for dagtilbudsområdet i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring 12.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 3 1.1. Organisering

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere