Sundhedsberedskabsplanen for Aalborg Kommune er ansvars- og ledelsesmæssigt forankret i Ældre- og Handicapforvaltningen, Direktørens sekretariat.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsberedskabsplanen for Aalborg Kommune er ansvars- og ledelsesmæssigt forankret i Ældre- og Handicapforvaltningen, Direktørens sekretariat."

Transkript

1 Sundhedsberedskab Ifølge LBK nr. 95 af 07/02/ , stk. 1 skal Regionsrådet og Byrådet planlægge og gennemføre sådanne foranstaltninger, at der sikres syge og tilskadekomne nødvendig behandling i tilfælde af ulykker og katastrofer, herunder krigshandlinger. Planen skal vedtages af henholdsvis Byrådet og Regionsrådet i et møde. Sundhedsberedskabet udgøres af sygehusberedskabet, det præhospitale beredskab, lægemiddelberedskabet samt beredskabet i den primære sundhedstjeneste. Sidstnævnte omfatter i kommunalt regi hjemmesygepleje, hjemmepleje, lokal-, pleje- og omsorgscentre samt sundhedsplejen. Den primære sundhedstjeneste i regionsregi omfatter praksislægerne, speciallæger, psykologer, fysioterapeuter m.v. Sundhedsberedskabsplanen er koordineret med Aalborg Kommunes Plan for fortsat Drift, Regionsrådets plan for sundhedsberedskabet og den præhospitale indsats samt med de omkringliggende kommuners sundhedsberedskabsplaner. Denne Sundhedsberedskabsplan er en indsatsplan under Aalborg Kommunes samlede Plan for Fortsat Drift (tidligere kaldet beredskabsplanen). Sundhedsberedskabsplanen er udarbejdet på baggrund af en lokal Risiko- og Sårbarhedsanalyse, hvori lokale og nationale trusselsvurderinger indgår. Sundhedsberedskabsplanen for Aalborg Kommune er ansvars- og ledelsesmæssigt forankret i Ældre- og Handicapforvaltningen, Direktørens sekretariat. Sundhedsberedskabsplanen er udarbejdet i en tværfaglig projektgruppe med deltagelse af Beredskabscenter Aalborg (planlægger Jesper Sejersen), Forvaltningen for Sundhed og Bæredygtig Udvikling (afdelingsleder Ole Jensen) Ældre- og Handicapforvaltningen (områdesygeplejerske Marianne Lange, sygeplejerske fra Vagtcentralen Anne Marie Kristensen, arbejdsmiljøkoordinator Jan Valentin Ohlsen, sekretariatsleder i handicapsekretariatet Carsten Lindgaard Johansen, sekretariatsleder i ældresekretariatet Jess Mørch Gertsen, sekretariatschef i Direktørens sekretariat Birgitte Guldberg, konsulent i Direktørens sekretariat Anders Lystrøm). Endvidere har Sundhedsberedskabsplanen været til gennemlæsning i Aalborg Kommunes stående udvalg. Beredskabsplanen vedligeholdes ved årlige revisioner og løbende ved udskiftning af personale, der indgår i krisestyringsstabe. [Sundhedsberedskabsplanen er vedtaget af Byrådet i et møde den xx-xx-2012].

2 Definitioner Sundhedsberedskabet defineres som sundhedsvæsenets evne til at udvide og omstille sin behandlings- og plejekapacitet m.v. udover det daglige beredskab ved større ulykker og hændelser, herunder krig. Planerne for denne udvidelse og omstilling skal tage udgangspunkt i det daglige beredskab og baseres på en fleksibel tilpasning af det daglige beredskab til den aktuelle situation. Det samlede sundhedsberedskab inddeles organisatorisk i følgende delelementer: Sygehusberedskabet, herunder den præhospitale indsats. Beredskabet i den primære sundhedstjeneste. Lægemiddelberedskabet. Sygehusberedskabet er beredskabet i det samlede sygehusvæsen, dvs. på offentlige og private sygehuse med henblik på, at der under større ulykker og hændelser samt under krigsforhold kan ydes syge og tilskadekomne behandling på sygehus eller på behandlingssteder uden for sygehusene. Den præhospitale indsats er en del af sygehusberedskabet og betegner den indsats, der foregår uden for hospital, fra en person bliver ramt af sygdom eller kommer til skade, og til vedkommende er færdigbehandlet eller modtages på et sygehus eller tilsvarende behandlingssted. Beredskabet i den primære sundhedstjeneste er sundhedsberedskabet i den del af sundhedsvæsenet, der ligger uden for sygehusene. Kommunernes opgaver omfatter hjemmesygepleje, hjemmepleje og plejecentre. Regionernes opgaver omfatter planlægning og inddragelse af praksisområdet, herunder praktiserende læger, speciallæger, psykologer, fysioterapeuter m.v. Side 6 Lægemiddelberedskabet er beredskabet af lægemidler og medicinsk udstyr, der kan imødekomme de ændrede krav til forbrug, forsyning og distribution, som må forudses at ville opstå ved en større hændelse. Indenfor alle delelementerne skal der planlægges for håndtering af følgerne af såvel konventionelle som CBRNE-hændelser (kemiske, biologiske, radiologiske, nukleare eller eksplosive hændelser). Udbrud af smitsomme sygdomme falder under kategorien biologiske hændelser.

3 Aalborg Kommunes målsætning for sundhedsberedskabet Formålet med Sundhedsberedskabet er specifikt at sikre, at den primære sundhedstjenestes evne til at udvide og omstille sin behandlings- og plejekapacitet ud over det daglige beredskab. Sundhedsberedskabet skal derfor hurtigt og fleksibelt med udgangspunkt i den daglige drift og de opgaver, der løses til hverdag kunne håndtere større ulykker og katastrofer, når de indtræffer og genoprette samfundets funktioner så hurtigt som muligt, evt. i form af en midlertidig udvidelse af det daglige beredskab, såfremt det vurderes at være nødvendigt. Det betyder at: Sundhedsberedskabet skal være sammenhængende med det øvrige beredskab i Aalborg Kommune; herunder i særlig grad den overordnede Plan for fortsat drift Sundhedsberedskabet skal sikre en entydig ledelse, koordination og kommunikation mellem de involverede sektorer, Sundhedsberedskabet skal være koordineret med Regionen og skal koordineres med de omkringliggende kommuner efter behov, Sundhedsberedskabet tager afsæt i grundaftalen om udskrivningsforløb med tilhørende bilag, der er indgået mellem Region Nordjylland og kommunerne i regionen, Sundhedsberedskabsplanen skal være kendt i den primære sundhedstjeneste og udgøre rammerne med det videre arbejde med de konkrete arbejdspladsers egne overvejelser og planer for håndtering af Beredskabs- og Sundhedsberedskabsplanen Aalborg Kommunes opgaver i sundhedsberedskabet Sundhedsberedskabsplanen beskriver hvordan en udvidelse og omstilling af beredskabet kan dække de behov, der opstår i forbindelse med katastrofesituationen samtidig med, at de daglige opgaver fortsat løses på en måde, så ressourcerne udnyttes bedst muligt. Kommunes opgaver i sundhedsberedskabet omfatter opgaver inden for hjemmesygeplejen, hjemmepleje, plejecentre, og sundhedsplejen. Detaljerede beskrivelser af opgaveløsning er beskrevet nedenfor under de enkelte indsatsområder. De overordnede opgaver for det kommunale sundhedsberedskab omfatter: modtagelse, pleje og behandling af ekstraordinært udskrevne patienter fra sygehusene samt andre smittede og syge i eget hjem, varetagelse af hygiejniske foranstaltninger, forebyggelse og behandling af infektioner og epidemiske sygdomme, plejeopgaver i relation til en hedebølgesituation, ydelse af anden omsorg til tilskadekomne syge og handicappede, herunder evt. krisehjælp.

4 Aktivering af Aalborg Kommunes sundhedsberedskab Ved en krises opståen er det af afgørende betydning, at de ansvarlige aktører kan skabe sig et situationsbillede inden for sundhedsberedskabet og bidrage til fælles situationsbillede tværsektorielt. I en krisesituation styres kommunens aktiviteter af sundhedskrisestaben, der består af ældrechef Kristian Cronwald bistået af områdesygeplejerske med ansvar for Vagtcentralen samt relevante medarbejdere. Hvis der er tale om større kriser, der involverer flere forvaltninger, inddrages disse i nødvendigt omfang. Det kan for eksempel være i forbindelse med større epidemier og massevaccinationer. Ved aktivering af sundhedsberedskabet skal sundhedskrisestaben STRAKS og UDEN OPHOLD møde ind på Beredskabscenter Aalborg for sammen med Aalborg Kommunes krisestab at koordinere indsatsen. Se endvidere Notat om Aalborg Kommunes Krisestab Informationshåndtering Sundhedskrisestaben indhenter informationer om hændelsen/situationen og tager stilling til hvem, der kan vejlede regionen i indsatsen hvordan der iværksættes øget overvågning af mail, telefoner mv. samt medieovervågning procedurer for iværksættelse af rapportering og hastemeldinger fra sygehuse fordeling af information internt i kommunen og ift. eksterne samarbejdspartnere (se endvidere næste afsnit om krisekommunikation) dokumentation (logføring) I forhold til kommunikation med borgere og medier se afsnit om krisekommunikation i beredskabsplan for Ældre- og Handicapforvaltningen. Et overblik over hvem, der er kontaktpersoner og hvilke opgaver, de har i forbindelse med en krisesituation findes i Krisekommunikation i Aalborg Kommune - plan for kommunikation i tilfælde af krise Koordination Sundhedsberedskabsplanen er del af den overordnede beredskabsplan for Aalborg Kommune (Plan for fortsat drift), og er endvidere sammenhængende med den ordinære beredskabsplan for Ældre- og Handicapforvaltningen. Sundhedsberedskabsplanen er tillige koordineret med Region Nordjyllands Sundhedsberedskabsplan jf. Region Nordjyllands sundhedsberedskab Det et Region Nordjyllands præhospitale beredskab, der sikrer koordinationen. Aalborg Kommune er langt den største af de kommunale aktører i Region Nordjylland. Derfor er sundhedsberedskabsplanen sendt til orientering til Jammerbugt, Vesthimmerland, Mariagerfjord og Brønderslev kommuner. Der tages kontakt til disse kommuner med henblik på fælles strategi og opmærksomhed på afledte konsekvenser for andre niveauer og sektorer anmodning om akut bistand fra/til og øvrigt samarbejde med samarbejdspartnere, for eksempel praktiserende læger og speciallæger.

5 Større ulykker og hændelser (central alarmering) Ved større ulykker og hændelser alarmeres sundhedsvæsenet fra 112-centralen. Når der er tale om 12 eller flere tilskadekomne aktiveres AMK (Akut Medicinsk Koordinationscenter). AMK koordinerer herefter den samlede sundhedsfaglige indsats i regionen. (Se actioncard: Alarmering via AMK) Mindre hændelser (lokal alarmering) De fleste situationer opdages af den enkelte medarbejder. Det forudsættes, at den der opdager situationen melder dette til sin nærmeste chef, der handler umiddelbart og evt. giver meldingen videre til Aalborg Kommunes vagtcentral. Vagtcentralen vil bistå med den øvrige alarmering. Aalborg Kommunes vagtcentral er døgnbemandet og har tlf.: Actioncards indeholder korte instrukser til personalet, der skal handle i en given krisesituation. Actioncards skal bæres af personalet til dagligt og/eller være placeret let tilgængeligt og synligt på steder, hvor personalet færdes dagligt. (Se actioncard: Alarmering via medarbejder)

6 Alarmering via AMK (større hændelser) Ved større ulykker og hændelser alarmeres sundhedsvæsenet fra 112-centralen. Når der er tale om 12 eller flere tilskadekomne aktiveres AMK (Akut Medicinsk Koordinationscenter). AMK koordinerer herefter den samlede sundhedsfaglige indsats i regionen. AMK kan uddelegere opgaver fra sygehus til praktiserende læger m.v. AMK har kompetencen til at aktivere på forhånd udpegede undersøgelses-, behandlings-, isolations- og karantænefaciliteter. AMK/Sygehuset har ansvaret for at medicinsk udstyr, lægemidler og hjælpemidler følger med borgeren i tilfælde af ekstraordinær udskrivning. Hvis der opstår en situation med udsigt til mangel på medicin og medicinsk udstyr i regionen, eller kommunerne i regionen, pga. en sundhedsberedskabshændelse, vil regionen søge at afhjælpe situationen. Patienter vil ved en ekstraordinær udskrivelse fra sygehuset få medicin med indtil det er muligt for patienten/hjemmeplejen selv at skaffe medicinen. AMK/Sygehuset har ansvaret for transporten af de ekstraordinært udskrevne patienter til det opholdssted, der er valgt i sundhedsberedskabet i Aalborg Kommune. Aalborg kommune forudsætter i en sundhedsberedskabssituation, at praksis-sektoren/vagtlægerne løser de opgaver, som de normalt løser, f. eks. ved ekstraordinær udskrivelse fra sygehusene. Det forudsættes, at de praktiserende læger tager sig af opgaven med massevaccination. Hvis en sundhedsberedskabssituation gør det nødvendigt, så vil AMK iværksætte varsling/information til de praktiserende læger/vagtlægerne i regionen. Ved behov for ekstraordinær udskrivelse varsles kommunen af AMK. Her efter foregår kontakten vedrørende den enkelte patient mellem sygehusafdelingen og kommunen. Region Nordjylland har ansvaret for massevaccine. Herunder har almen praksis opgaven med massevaccination ved pandemier, hvor der vil være mange syge borgere og medarbejdere. Sundhedsstyrelsen, herunder Embedslægerne, Regions AMK, Kommunaldirektør, Direktør for ÆHF, Direktør for SBU eller Beredskabschefen kontakter Egen stab Beredskabschefen som aktiverer Beredskabscentrets døgnbemandede kommunikations og vagtcentral Tlf som aktiverer ÆHF s Vagtcentral Intern sundhedskrise stab for ÆHF: Ældrechef eller i dennes fravær områdechef/ områdesygeplejerske med ansvar for Vagtcentral Nødvendige ressourcer

7 Alarmering via kommunale medarbejdere (lokalt) De fleste situationer opdages af den enkelte medarbejder for eksempel ved ualmindeligt mange sygdomstilfælde, mulig forgiftning via mad eller drikkevand eller andre sundhedsmæssige hændelser. Det forudsættes, at den der opdager situationen melder dette til sin nærmeste chef, der handler umiddelbart og eventuelt giver meldingen videre til Aalborg Kommunes Vagtcentral. Vagtcentralen vil bistå med den øvrige alarmering. Situation drøftes med nærmeste leder. ÆHF s Vagtcentral tlf kan kontaktes i en akut situation. Vagthavende indsatsleder tlf som opretter log og aktiverer Intern sundhedskrisestab for ÆHF: Ældrechef eller i dennes fravær områdechef / områdesygeplejerske med ansvar for Vagtcentral Egen stab Nødvendige ressourcer, herunder eksempelvis ekstra mandskab kommunikationsansvarlig

8 Indsatsområder Debriefing Ekstraordinær udskrivning fra Aalborg Sygehus Ekstremt vejrlig snestorm, oversvømmelse, hedebølge Hjælpemidler og andre forebyggende foranstaltninger Smitsomme sygdomme

9 Debriefing Definition Debriefing er en arrangeret struktureret samtale i en gruppe efter en traumatisk hændelse. Et møde for mennesker, der oplever normale reaktioner på usædvanlige hændelser. Hvornår afholdes debriefing? Enhver medarbejder kan anmode om en debriefing efter en voldsom eller ekstrem hændelse. Formål At give det implicerede personale mulighed for at dele oplevelsen samt at lære af hændelsen. At fremme deltagerens bevidsthed om rolle og praksis i hændelsen /forløbet og dermed kvalificere hans/hendes professionelle praksis. At reducere risiko for senfølger Ledelsesansvar Lederelsen er ansvarlig for at indkalde relevante deltagere såvel fra egen som fra andre områder snarest muligt efter hændelsen. Leder er ansvarlig for processens forløb - og kan evt. rekvirere hjælp eller sundhedsfaglig supervision ved AK Arbejdsmiljø. Forudsætninger for debriefing Der skal være en traumatisk hændelse som flere er direkte relateret til/involveret i. Deltagerne skal finde det meningsfuldt at deltage. Der skal være struktur på processen. Gruppens leder skal have den fornødne viden og kompetence til at lede processen Forslag til spørgsmål til debriefing Nedenstående spørgsmål er udarbejdet med henblik på støtte og inspiration til afholdelse af debriefing: Hvad skete? Start evt. med en runde hvor den enkelte fortæller sin oplevelse af forløbet uden afbrydelser Husk at oplevelser kan være forskellige og påvirke forskelligt. Fungerede samarbejdet? Hvordan var tonen? Var det relevante udstyr til stede? Personlige behov - undervisningsbehov? Ændringsforslag til behandling/ forløbet/ organisationen? Skal hændelsen indberettes som utilsigtet hændelse? ( Skal hændelsen indberettes som en arbejdsskade? Hvad skal meldes ud i afdelingen efterfølgende? Aftaler om opfølgning! Hvem er ansvarlig for hvad? Hvad blev den samlede konklusion/ læring omkring hændelsen?

10 Referencer 1.How to facilitate a Debriefing. Barbera Steinwachs. Simultation & Gaming vol. 23 No. 2, June Crisis Resource Management Among Strangers: Principles of organizing a multidisciplinary group for crisis resource management. W. Bosseau Murray, MD., Patrick A., Foster, MD ChB 3.Psykologisk debriefing, Gruppeprocesser efter traumatiske hændelser. Atle Dyregrov. Psykologisk forlag Rørt, ramt, rystet. Supervision og den sårede hjælper. Susanne Bang. Socialpædagogisk bibliotek 2002

11 Ekstraordinær udskrivning fra sygehus til Aalborg Kommune Opgave Aalborg Kommune skal kunne modtage ekstraordinært udskrevne patienter på alle tider af døgnet. Sygehusene skal ved behov for ekstraordinære udskrivninger bestræbe sig på, at udskrive de mindst pleje- og behandlingskrævende patienter. Ligesom sygehusene ved ekstraordinære udskrivninger udelukkende skal udskrive patienter, som kommunerne er i stand til at pleje og behandle. Der vil ikke være tid til undervisning/oplæring af personale i kommunen. Ledelse Den Interne Sundhedskrisestab for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og tilkalde relevante aktører. Aktivering AMK (Akut Medicinsk Koordinationscenter) i Regionen kontakter Beredskabscenter Aalborgs døgnbemandede kommunikations- og vagtcentral - KVC. Samtalen viderestilles til Ældre- Handicapforvaltningen Vagtcentral - ÆHV, der modtager en foreløbig melding om antallet af ekstraordinært udskrevne patienter til Aalborg Kommune og hvilke behandlings- og plejekategorier, der er tale om. ÆHV kontakter ÆHF s interne sundhedskrisestab, der vurderer situationen herunder aktiveringsniveau og behovet for eventuelle støttefunktioner i andre forvaltninger. For at skabe overblik over situationen på sygehuset kan Myndighedsafdeling leder kontakte udskrivningskoordinatorerne (Udskrivningsenheden), der kan sende medarbejdere til sygehusets opsamlingssted for ekstraordinært udskrevne patienter i forhallen på Aalborg Sygehus Syd eller nærmere angivet sted. Udskrivningskoordinatorerne triagerer patienter til Aalborg kommune: For hver enkelt patient noteres CPR nummer og det vurderes om patienten kan plejes hjemme eller har behov for døgnovervågning på et plejehjem. Begynd med de sengeliggende patienter kunne være kategori 4 = patienter, der har behov for døgnovervågning. (Link til log - etableres senere). Om muligt sorteres oplysningerne, så der opnås overblik over, hvor mange patienter de 5 områder skal modtage. Alle patienter får udleveret et visitkort med kontaktoplysninger til kommunen. Udskrivningskoordinatorerne giver løbende tilbagemelding til ÆHF s sundhedskrisestab. Hvis der er plejekrævende patienter, der har brug for en midlertidig plads på plejehjem = kategori 4, tages kontakt til Boligstyrer i Visitationen.

12 Den fuldstændige liste over ekstraordinært udskrevne patienter (log) afleveres ved sundhedskrisestaben. Hvis det kan nås, giver krisestaben tilbagemelding til AMK angående hjemtransport. Hvem skal hvorhen. Alternativt kontaktes borgerne hjemme og omdirigeres eventuelt til plejehjem. Sundhedskrisestaben kontakter områdechefer / områdesygeplejersker, der skal tage hånd om plejeopgaver ved de udskrevne patienter. Udenfor almindelig dagtid kontaktes de vagthavende sygeplejersker, der aktiverer områdets interne tilkald. Områdesygeplejerskens telefon bemandes med koordinerende sygeplejerske. I CARE læses og behandles udskrivningsadvis og plejeforløbsplan for de kendte borgere, som tilgår området. Behov for plejeindsats vurderes sædvanlig procedure for udskrivning følges. Øvrige patienter indvisiteres til et etableringsbesøg ved hjemmesygeplejerske alene på deres CPR nummer. Der aflægges besøg i hjemmet hurtigst muligt. Her vurderes den fremtidige plejeindsats. Sygehuset medsender nødvendige midlertidige hjælpemidler. Actioncards 1. Beredskabscentrets døgnbemandede vagtcentral 2. ÆHF s Vagtcentral 3. ÆHF s Interne Sundhedskrisestab 4. Udskrivningsenhed 5. Områdechefer/-sygeplejersker/hjemmeplejeledere/institutionsledere/lsundhedsplejeledere

13 ACTIONCARD NR. 1 FOR EKSTRAORDINÆR UDSKRIVELSE BEREDSKABSCENTER AALBORGS DØGNBEMANDEDE KOMMUNIKATIONS- OG VAGTCENTRAL (KVC) 1. Modtag opkald fra AMK 2. Viderestil samtalen til ÆHV 3. Orienter Beredskabschef 4. Opretter log Til top

14 ACTIONCARD NR. 2 FOR EKSTRAORDINÆR UDSKRIVELSE ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS VAGTCENTRAL (ÆHV) 1. Modtag opkald fra AMK 2. Udfyld Meldeskema for ekstreme hændelser (rød beredskabsmappe) Find Skema til inddeling af udskrevne patienter i behandlings- og plejekategorier (Bilag: Inddeling af udskrevne patienter) Noter foreløbig antal ekstraordinært udskrevne patienter til Aalborg Kommune i skemaet Noter antal ekstraordinært udskrevne patienter under hver af de 4 behandlings- og plejekategorier i skemaet Forespørg om placering af opsamlingssted på sygehuset for de ekstraordinært udskrevne patienter Bed om et kontakttelefonnummer, som kan anvendes ved tilbagemelding om hvortil patienterne skal hjemtransporteres 3. Kontakt ældrechef eller dennes stedfortræder i ÆHF s Interne Sundhedskrisestab Videregiv oplysninger fra skema Videregiv oplysninger om opsamlingssted på sygehuset for de ekstraordinært udskrevne patienter Videregiv kontakttelefonnummer, som kan anvendes ved tilbagemelding om hvortil patienterne skal hjemtransporteres 4. Åbn evt. tlf også i dagtid på hverdage. 5. Tilkald evt. en kollega til at bemande telefon 6. Vær evt. behjælpelig med at orientere områdesygeplejersker i de berørte områder i dagtid, vagthavende sygeplejerske i vagttid Til top

15 ACTIONCARD NR. 3 FOR EKSTRAORDINÆR UDSKRIVELSE ÆHF S INTERNE SUNDHEDSKRISESTAB 1. Ældrechefen eller dennes stedfortræder modtager oplysninger fra Ældre- og Handicapforvaltningens Vagtcentral (ÆHV) Skema til inddeling af udskrevne patienter i behandlings- og plejekategorier med angivelse af foreløbig antal ekstraordinært udskrevne patienter til Aalborg Kommune samt behandlings- og plejekategori Placering af opsamlingssted på sygehuset for de ekstraordinært udskrevne patienter Kontakttelefonnummer, som kan anvendes ved tilbagemelding om hvortil patienterne skal hjemtransporteres 1. Sundhedskrisestaben indkaldes aftal hensigtsmæssigt mødested 2. Vurder aktiveringsniveau 3. Kontakt Myndighed med henblik på: 4. Behov for at skabe overblik over situationen. Hvis ja: Myndighedsafdelingen kan kontakte leder af Udskrivningsenheden, som kan sende udskrivningskoordinatorer ud på sygehusets opsamlingssted for ekstraordinært udskrevne patienter. Modtag løbende tilbagemelding fra Udskrivningskoordinatorer på sygehusets opsamlingssted 5. Kontakt boligstyrer i Visitationen såfremt Der er plejekrævende patienter, der brug for en midlertidig plads på plejehjem (kategori 4 patienter i Skema til inddeling af udskrevne patienter i behandlings- og plejekategorier ) 6. Kontakt AMK på modtagne kontakttelefonnummer (såfremt det kan nås) Giv tilbagemelding om hvortil de ekstraordinært udskrevne patienter skal hjemsendes. 7. Modtag fuldstændig liste over ekstraordinært udskrevne patienter (log) 8. Formidl kontakt til områdechefer, områdesygeplejersker eller vagthavende sygeplejersker og fremsend LOG. Brug evt. ÆHV I dagtimerne kontaktes områdechefer og områdesygeplejersker Aften, nat og weekend kontaktes de vagthavende sygeplejersker Orienter dem om de ekstraordinært udskrevne patienter til deres områder

16 ACTIONCARD NR. 4 FOR EKSTRAORDINÆR UDSKRIVELSE UDSKRIVNINGSENHED Efter at lederen af udskrivningsenheden har modtaget melding om at sende medarbejdere ud på sygehusets opsamlingssted: 1. Kontakt relevante udskrivningskoordinatorer (se action card for udskrivningskoordinatorer) 2. Klargøring Udskriv log Udskriv visitkort link: 3. Send relevante udskrivningskoordinatorer til opsamlingssted for udskrevne patienter medbringende visitkort 4. Find og kontakt de sengeliggende patienter til Aalborg Kommune Noter CPR nummer Vurder plejebehov kan patienten plejes hjemme eller døgnovervågning på plejehjem? Noter plejebehovet ned Noter hvis muligt tilhørsforhold til et givet ældreområde Udlever visitkort til med kontaktoplysninger til kommunen. Kontakt ÆHF s interne krisestab løbende på telefon med tilbagemelding om patienters CPR nummer, vurderet plejebehov og tilhørsforhold til et givet ældreområde 5. Find og kontakt de ikke sengeliggende patienter til Aalborg Kommune Noter CPR nummer Vurder plejebehov kan patienten plejes hjemme eller døgnovervågning på plejehjem? Noter plejebehovet ned Noter hvis muligt tilhørsforhold til et givet ældreområde Udlever visitkort til med kontaktoplysninger til kommunen. Kontakt ÆHF s interne krisestab løbende på telefon med tilbagemelding om patienters CPR nummer, vurderet plejebehov og tilhørsforhold til et givet ældreområde. 6. Skab overblik over, hvor mange patienter de enkelte ældreområder skal modtage Til top

17 ACTIONCARD NR. 5 FOR EKSTRAORDINÆR UDSKRIVELSE OMRÅDECHEF/OMRÅDESYGEPLEJERSKE/VAGTHAVENDE SYGEPLEJERSKE 1. Modtag besked fra ÆHF s Interne Sundhedskrisestab eller ÆHV vedrørende ekstraordinært udskrevne patienter fra sygehuset til jeres område. 2. Områdechef orienterer områdesygeplejerske eller områdesygeplejerske får direkte besked 3. I vagttid: vagthavende sygeplejerske tilkalder og orienterer ledelsesrepræsentant 4. Leder Opgør behovet for personale Indkald personale v.h.a. intern telefonliste Orienter løbende områdechefen om situationen 5. Områdesygeplejerskens telefon bemandes med en koordinerende sygeplejerske 6. Den koordinerende sygeplejerske: Læs og behandl udskrivningsadvis og plejeforløbsplan i CARE Vurder behovet for pleje og opret afvigelse Send hjemmesygeplejerske ud til et etableringsbesøg 7. Øvrige patienter Indvisiter øvrige patienter på deres CPR nummer. Brug oplysninger fra tilsendt LOG Opret afvigelse Send hjemmesygeplejerske ud til et etableringsbesøg 8. Hjemmesygeplejerske vurderer det videre plejebehov ved borger 9. Anvend de sædvanlige visitationsveje 10. OBS. Nødvendige midlertidige hjælpemidler bør være med fra sygehuset. Til top Mangler at udarbejde forslag til LOG og visitkort Udskrivningsenheden!

18 Ekstremt vejrlig snestorm, oversvømmelser, hedebølge. Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også under ekstreme vejrforhold. Ledelse Den interne sundhedskrisestab for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og iværksætte relevante tiltag. Aktivering Beredskab, leder eller medarbejder i Ældre- Handicapforvaltningen kontakter KVC eller ÆHV og orienterer om vejrsituationen. Oplysningerne noteres af medarbejder i ÆHV. ÆHV kontakter medlem af ÆHF s interne sundhedskrisestab, der vurderer situationen herunder aktiveringsniveau og behovet for eventuelle støttefunktioner i andre forvaltninger.. Casemix: Det er uforsvarligt at færdes udendørs på grund af ekstremt stormvejr, snevejr - der afvikles kun livsnødvendige besøg ved borgere. Koordinering af nødvendig udbringning af mad - Myndighedsafdelingens ansvar. Ekstreme oversvømmelser i visse boligområder sundhedsrisiko, eksempelvis forurenet drikkevand. Hedebølge - dehydrering af ældre og sårbare borgere. Planlæg strategi for væskebehandling. Nyttige hjemmesider: Ældre- og Handicapforvaltningens arbejdsmiljøhåndbog, herunder Vinterberedskab Overtrækssko Infektionshygiejne Actioncards 1. Beredskabscentrets døgnbemandede vagtcentral 2. ÆHF s Vagtcentral 3. ÆHF s interne sundhedskrisestab 4. Områdechefer/-sygeplejersker/hjemmeplejeledere/institutionsledere/lsundhedsplejeledere

19 ACTIONCARD NR. 1 FOR EKSTREMT VEJRLIG BEREDSKABSCENTER AALBORGS DØGNBEMANDEDE KOMMUNIKATIONS- OG VAGTCENTRAL (KVC) 1. Modtag besked om vejrsituationen fra vagthavende indsatsleder 2. Orienter ÆHV om situationen 3. Orienter Beredskabschef 4. Opret log Til top

20 ACTIONCARD NR. 2 FOR EKSTREMT VEJRLIG ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS VAGTCENTRAL (ÆHV) 1. Modtag besked fra KVC Personale, som er berørt Borgere, som er berørt enten per telefon eller Nødkald 2. Noter på Meldeskema for ekstreme hændelser (rød Beredskabsmappe) 3. Orienter ældrechefen eller dennes stedfortræder i ÆHF s Interne Sundhedskrisestab 4. Åbn evt. tlf også i dagtid på hverdage. 5. Tilkald evt. en kollega 6. Vær evt. behjælpelig med at orientere områdesygeplejersker i berørte områder i dagtid / vagthavende sygeplejerske i vagttid. 7. Hold jer orienteret om vejrsituationen i tæt samarbejde med KVC 8. Modtag besked, hvis udkørsel indstilles videregives til områdechef 9. Vær behjælpelig med koordinering af livsnødvendige / livstruende besøg i samarbejde med områder og KVC 10. Vær behjælpelig med at koordinere transport af medarbejdere ved vagtskifte i samarbejde med KVC. 11. Modtag besked, når udkørsel genoptages videregives til områdechef og til områderne. 12. Informer og sørg for at berolige borgere, pårørende, personale, der kontakter Vagtcentralen. Til top

21 ACTIONCARD NR. 3 FOR EKSTREMT VEJRLIG ÆHF S INTERNE SUNDHEDSKRISESTAB 1. Modtag oplysninger fra Ældre- og Handicapforvaltningens Vagtcentral (ÆHV) 2. Overvej om sundhedskrisestaben skal mødes samt et hensigtsmæssigt mødested 3. Vurder situationen Casemix: Det er uforsvarligt at færdes udendørs på grund af ekstremt stormvejr, snevejr - der afvikles kun livsnødvendige besøg ved borgere. Koordinering af nødvendig udbringning af mad - Myndighedsafdelingens ansvar. Ekstreme oversvømmelser i visse boligområder - sundhedsrisiko? Hedebølge - dehydrering af ældre og sårbare borgere. Planlæg strategi for væskebehandling. 4. Vurder aktiveringsniveau og indsats 5. Overvej om personale i andre forvaltninger kan blive berørt 6. Formidl kontakt til relevante ledere: områdechefer, områdesygeplejersker eller vagthavende sygeplejersker, ledere af hjemmepleje evt., institutionsledere og ledere af sundhedsplejen. Brug evt. ÆHV som formidler. Til top

22 ACTIONCARD NR. 4 FOR EKSTREMT VEJRLIG OMRÅDECHEF/OMRÅDESYGEPLEJERSKE/ VAGTHAVENDE SYGEPLEJERSKE / HJEMMEPLEJELEDERE / INSTITUTIONSLEDERE / LEDERE AF SUNDHEDSPLEJEN 1. Modtag besked fra ÆHF s Interne Sundhedskrisestab vedrørende VEJRLIG. 2. Områdechef orienterer områdesygeplejerske, ledere i hjemmeplejen (og på plejehjem). 3. I vagttid: vagthavende sygeplejerske orienterer ledelsesrepræsentant. Vagthavende i hjemmeplejegruppe orienterer ledelsesrepræsentant 4. Planlæg nødberedskab der afvikles kun livsnødvendige besøg ved borgere 5. Vær kreative i forhold til samarbejde på tværs af fag og områder. 6. Hold tæt kontakt med ÆHV og aftal, hvem der gør hvad i forhold til de berørte borgere. Til top

23 Hjælpemidler og andre forebyggende foranstaltninger Opgave I forbindelse med aktivering af det sundhedsfaglige beredskab kan der være behov for diverse hjælpemidler og/eller andre forebyggende foranstaltninger herunder massevaccination. Ledelse Den Interne Sundhedskrisestab for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og iværksætte relevante tiltag. Aktivering Krisestaben kan ved behov aktivere leder af hjælpemiddeldepotet på alle tider af døgnet. Leder af Hjælpemiddeldepot: Udkørsel af hjælpemidler foretages af medarbejder ved Beredskabscenteret Massevaccination De praktiserende læger varetager den egentlige vaccination af borgerne. I særlige situationer kan det blive nødvendigt, at kommunens sundhedspersonale deltager i afviklingen af vaccinationer.

24 Smitsomme sygdomme Opgave Sundhedspersonalet i Aalborg Kommune skal kunne aflaste og støtte regionens sygehuse i situationer med et større udbrud af smitsom sygdom. Der kan være tale om alvorlig farlig smitsom sygdom, om biologisk terrorisme, større udbrud af smitsom sygdom i et område, eller en naturlig epidemi, f.eks. influenza. De kritiske funktioner vil formentlig kun kortvarigt være under voldsomt pres, idet sygdommens varighed hos det i øvrigt raske individ normalt er 3-7 dage, længere tid ved ældre svækkede borgere. Dog vil den samlede belastning af sundhedsvæsenet være betragtelig, idet der også må forventes et betydeligt frafald blandt sundhedspersonalet. Personalet i det nære sundhedsvæsen skal i samarbejde med praktiserende læger iværksætte hygiejniske foranstaltninger, forebygge og behandle infektioner / epidemiske sygdomme af borgerne i eget hjem/plejehjem. Massevaccination kan komme på tale. Ledelse Den interne sundhedskrisestab for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og iværksætte relevante tiltag. Aktivering Sundhedsstyrelsen, herunder Embedslægerne, Regionens AMK eller leder i kommunen kontakter Beredskabscenter Aalborgs døgnbemandede kommunikations- og vagtcentral - KVC. Samtalen kan viderestilles til Ældre- Handicapforvaltningen Vagtcentral ÆHF eller direkte til et medlem af ÆHF s interne sundhedskrisestab, der modtager besked om trusselsbilledet. Sundhedskrisestaben vurderer situationen herunder aktiveringsniveau og behov for inddragelse af andre forvaltninger. Sundhedskrisestaben udpeger relevant sundhedsfagligt personale og sikrer, at de har den fornødne viden og uddannelse til at udføre sygepleje til berørte borgere. Nyttige hjemmesider med sundhedsfaglige instrukser Sundhedsstyrelsen Statens Serum Institut Arbejdsmiljøhåndbogen i ÆHF Ældre- og Handicapforvaltningens arbejdsmiljøhåndbog Brug af værnemidler Influenzainstruks og brug af værnemidler (hvor er lageret og hvordan får man fat i det) Actioncards 1. Beredskabscentrets døgnbemandede vagtcentral 2. ÆHF s Vagtcentral 3. ÆHF s Interne Sundhedskrisestab 4. Områdechefer/-sygeplejersker/hjemmeplejeledere/institutionsledere/lsundhedsplejeledere

25 ACTIONCARD NR. 1 FOR SMITSOMME SYGDOMME BEREDSKABSCENTER AALBORGS DØGNBEMANDEDE KOMMUNIKATIONS- OG VAGTCENTRAL (KVC) 1. Modtag opkald fra AMK, Sundhedsstyrelsen herunder Embedslæger eller leder i kommunen 2. Viderestil samtalen til ÆHV eller et medlem af ÆHF Sundhedskrisestab 3. Orienter Beredskabschef 4. Opret log Til top

26 ACTIONCARD NR. 2 FOR SMITSOMME SYGDOMME ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS VAGTCENTRAL (ÆHV) 1. Modtag opkald fra AMK, Sundhedsstyrelsen herunder Embedslæger eller leder i kommunen 2. Udfyld Meldeskema for ekstreme hændelser Noter hvilken form for smitte, der er tale om, eventuelle symptomer, forslag til behandling /plejeindsats Spørg om smitterisiko og dermed nødvendig beskyttelse af personale Er der tale om ekstraordinær udskrivning fra sygehus anvend actioncard for denne indsats 3. Kontakt ældrechefen eller dennes stedfortræder i ÆHF s interne sundhedskrisestab Videregiv oplysninger angående trusselsbilledet Til top

27 ACTIONCARD NR. 3 FOR SMITSOMME SYGDOMME ÆHF S INTERNE SUNDHEDSKRISESTAB 1. Modtag oplysninger angående trusselsbilledet 2. Vurder situationen 3. Vurder aktiveringsniveau 4. Vurder behov inddragelse af andre forvaltninger 5. Udarbejd i samråd med områdechefer/ områdesygeplejersker og evt. ledere af sundhedsplejen en strategi for sundhedsfaglig vejledning af det berørte personale. Til top

28 ACTIONCARD NR. 4 FOR SMITSOMME SYGDOMME OMRÅDECHEFER/ OMRÅDESYGEPLEJERSKER / HJEMMEPLEJELEDERE / INSTITUTIONSLEDERE / LEDERE AF SUNDHEDSPLEJEN 1. Udarbejd på anmodning af eller i samarbejde med Sundhedskrisestaben en strategi for sundhedsfaglig vejledning af det berørte personale. 2. Søg oplysninger om smittemåder og smitteveje på følgende hjemmesider: Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Statens Serum Institut på: Aalborg Kommunes arbejdsmiljøhåndbog: aandbog/arbejsmiljeohaandbogen.htm 3. Skal personalet anvende beskyttelsesudstyr i forbindelse med pleje? Link til instruks om Værnemidler 4. Udpeg derefter uddannet personale til at udføre pleje ved de berørte borgere. Til top

Ekstraordinær udskrivning fra sygehus til Aalborg Kommune

Ekstraordinær udskrivning fra sygehus til Aalborg Kommune Ekstraordinær udskrivning fra sygehus til Aalborg Kommune Opgave Aalborg Kommune skal kunne modtage ekstraordinært 1 udskrevne patienter på alle tider af døgnet. Sygehusene skal ved behov for ekstraordinære

Læs mere

Ledelse Den operative sundhedsstab (OSS) for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og iværksætte relevante tiltag.

Ledelse Den operative sundhedsstab (OSS) for Ældre- Handicapforvaltningen har ansvaret for at bedømme situationen og iværksætte relevante tiltag. Smitsomme sygdomme Opgave Sundhedspersonalet i Aalborg Kommune skal kunne aflaste og støtte regionens sygehuse i situationer med et større udbrud af smitsom sygdom. Der kan være tale om alvorlig farlig

Læs mere

Ekstremt vejrlig snestorm, oversvømmelser, hedebølge.

Ekstremt vejrlig snestorm, oversvømmelser, hedebølge. Ekstremt vejrlig snestorm, oversvømmelser, hedebølge. Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også under ekstreme vejrforhold. Ledelse Den operative sundhedsstab

Læs mere

Krisestøttende beredskab

Krisestøttende beredskab Krisestøttende beredskab Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal kende til krisehåndtering og kunne identificere behandlingsbehov både når det gælder psykosocial omsorg og støtte for en kollega

Læs mere

Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også ved nedbrud i nødkaldsanlægget.

Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også ved nedbrud i nødkaldsanlægget. Nedbrud af nødkald Opgave Aalborg kommunes sundhedspersonale skal sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også ved nedbrud i nødkaldsanlægget. Ledelse Den operative sundhedsstab (OSS) i Ældre- Handicapforvaltningen

Læs mere

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet

Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet BEK nr 971 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600730 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

KALUNDBORG KOMMUNES SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN

KALUNDBORG KOMMUNES SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN KALUNDBORG KOMMUNES SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. 16. december 2009 1 INDLEDNING Den primære sundhedstjeneste er forankret i både regionalt og kommunalt regi. Sundhedsberedskabet

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan Faaborg-Midtfyn Kommune

Sundhedsberedskabsplan Faaborg-Midtfyn Kommune 1. Forord:...2 2. Rammer og ansvar for sundhedsberedskabet:...2 2.1. Det kommunale ansvar:...3 2.2. Sundhedsberedskabsplaner i Region Syddanmark:...4 3. Lokal risiko og sårbarhedsvurdering:...5 3.1 Risikoanalyse...5

Læs mere

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Kort beskrivelse af centret opgaver og målgrupper 2. Beskrivelse af centrets kritiske funktioner 3.

Læs mere

Planlægning og implementering af sundhedsberedskab. Områdeleder Gitte Nørgaard og udviklingskonsulent Mie Toft

Planlægning og implementering af sundhedsberedskab. Områdeleder Gitte Nørgaard og udviklingskonsulent Mie Toft Planlægning og implementering af sundhedsberedskab Områdeleder Gitte Nørgaard og udviklingskonsulent Mie Toft Torvehallerne i Vejle 21. september 2011 Beredskabsplan og sundhedsberedskab Omfattende krise

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.10.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Michael Gammelgaard Indholdsfortegnelse: 82. Sundhedsberedskabsplan... 3 83.

Læs mere

Billund Kommune. Sundhedsberedskabsplan Niveau II

Billund Kommune. Sundhedsberedskabsplan Niveau II Billund Kommune Sundhedsberedskabsplan Niveau II Indholdsfortegnelse Del 1 Krisestyringsorganisationen... 3 1.0 Indledning... 3 1.1 Overordnede opgaver... 5 1.2 Organisering og ledelse af sundhedsberedskabet...

Læs mere

Holbæk Kommunes sundhedsberedskabsplan

Holbæk Kommunes sundhedsberedskabsplan Holbæk Kommunes sundhedsberedskabsplan Del 1 Organisering af krisestyringen... 3 1. Indledning... 3 Formål... 3 Gyldighedsområde... 3 Lovgrundlag... 4 Ajourføring og afprøvning... 4 Opbygning... 4 Præmisser...

Læs mere

Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker (herunder epidemier, pandemier og CBRNE hændelser)

Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker (herunder epidemier, pandemier og CBRNE hændelser) maj 2018 Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker. Herunder epidemier, pandemier og hændelser med kemiske, biologiske eller radioaktive stoffer, nukleart materiale og, eksplosive

Læs mere

Sundhedsberedskabs planen

Sundhedsberedskabs planen Sundhedsberedskabs planen Historik Godkendt af Byrådet 8/1 2013 Skal revideres og godkendes i indeværende byrådsperiode Revisionen har afventet Ny overordnet kommunal beredskabsplan Udmelding af tidsplan

Læs mere

Kriseberedskab. - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation

Kriseberedskab. - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation Kriseberedskab - information til personale om, hvordan du skal handle, når der opstår en akut situation Akutte situationer En akut situation opstår pludseligt, er uforudsigelig og svær at forberede sig

Læs mere

koordinering af sundhedsberedskabet

koordinering af sundhedsberedskabet Dagsordenens punkt 1: Ramme- og hensigtserklæring vedr. sundhedsberedskabet koordinering af sundhedsberedskabet Ved Sundheds- og omsorgschef Lis Kaastrup, Viborg Kommune Og Konsulent Frede Dueholm Nørgaard,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar vedr. Gladsaxe kommunes sundhedsberedskabsplan

Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar vedr. Gladsaxe kommunes sundhedsberedskabsplan Gladsaxe Kommune Kvalitetskonsulent Anette Westphal Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar vedr. Gladsaxe kommunes sundhedsberedskabsplan Med mail af 28. juni 2017 har Gladsaxe Kommune fremsendt kommunens

Læs mere

Frederiksberg Kommunes Sundhedsberedskabsplan 2013-2017

Frederiksberg Kommunes Sundhedsberedskabsplan 2013-2017 Frederiksberg Kommunes Sundhedsberedskabsplan 2013-2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Formål... 3 Gyldighedsområde... 3 Lovgrundlag... 3 Ajourføring og afprøvning... 3 Opbygning... 4 Præmisser...

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan.

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan. Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan. Med mail af 28. juni 2017 har Høje Taastrup Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til Sundhedsstyrelsen med

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Herning Kommunes sundhedsberedskabsplan

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Herning Kommunes sundhedsberedskabsplan 1 - Høringssvar fra Sundhedsstyrelsen Hører til journalnummer: 29.30.10-P15-1-15 Herning Kommune Att: Mie Kaastrup Toft Sundhedsstyrelsens rådgivning til Herning Kommunes sundhedsberedskabsplan Med mail

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedr. Frederiksberg Kommunes sundhedsberedskabsplan 15. august 2013

Sundhedsstyrelsens rådgivning vedr. Frederiksberg Kommunes sundhedsberedskabsplan 15. august 2013 Frederiksberg Kommune Att.: Susanne Mikkelsen Sundhedsstyrelsens rådgivning vedr. Frederiksberg Kommunes sundhedsberedskabsplan 15. august 2013 Med mail af 27. juni 2013 har Frederiksberg Kommune fremsendt

Læs mere

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB December 2015 Indhold SIDE 1. OPGAVER 3 1.1 Lovgivning 3 1.2 Opgaver 3 1.3 Den kørende lægevagt 4 2. LEDELSE 4 3. ORGANISATION 4 3.1 Snitflader

Læs mere

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne

Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Styrket samarbejde mellem Præhospitalet og kommunerne Møde i Klyngestyregruppen i Vestklyngen 22. januar 2018 Elin Høymark, Oversygeplejerske AMK-vagtcentralen www.regionmidtjylland.dk Præhospitalet et

Læs mere

Sundhedsberedskab og det præhospitale beredskab Region Midtjylland

Sundhedsberedskab og det præhospitale beredskab Region Midtjylland Sundhedsberedskab og det præhospitale beredskab Region Midtjylland v/chefkonsulent Frede Dueholm Nørgaard 16.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Lov- og plangrundlaget Ansvaret for sundhedsberedskabet ligger

Læs mere

29.5 Vejledning til kommunernes sundhedspersonale

29.5 Vejledning til kommunernes sundhedspersonale 29.5 Vejledning til kommunernes sundhedspersonale Håndtering af pandemisk influenza Formål Denne vejledning er målrettet sundhedspersonale i kommunerne. Formålet er at vejlede personalet i håndtering af

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar til Skanderborg Kommunes sundhedsberedskabsplan

Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar til Skanderborg Kommunes sundhedsberedskabsplan Skanderborg Kommune Beskæftigelse og Sundhed Att.: Udviklingskonsulent Mads Filtenborg Christensen Sundhedsstyrelsens rådgivningssvar til Skanderborg Kommunes sundhedsberedskabsplan 15. november 2017 Med

Læs mere

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB Høringsversion Juli 2015 Indhold 1. Opgaver...3 1.2 Lovgivning...3 1.2 Opgaver...3 1.3 Den kørende lægevagt...4 2. Ledelse...4 3. Organisation...4

Læs mere

Billund Kommune Sundhedsberedskabsplan Niveau II

Billund Kommune Sundhedsberedskabsplan Niveau II Billund Kommune Sundhedsberedskabsplan Niveau II Acadre: Sagsnr. 17/7895 Godkendt i Billund Byråd d. 19.12.2017 0 1 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Definition... 3 1.3 Sundhedsberedskabsplanen er udarbejdet

Læs mere

juni 2016 Sundhedsberedskabsplan Thisted Kommune

juni 2016 Sundhedsberedskabsplan Thisted Kommune juni 2016 Sundhedsberedskabsplan Thisted Kommune 2017-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1 Sundhedsberedskabsplanens formål... 4 1.2 Sundhedsberedskabsplanens lovgrundlag... 4 1.3 Planens præmisser...

Læs mere

Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft. Rådgivning til Rebild Kommune

Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft. Rådgivning til Rebild Kommune Rebild Kommune Att. Bolette Abrahamsen Toft Rådgivning til Rebild Kommune Med mail af 28. februar 2013 har Rebild Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til Sundhedsstyrelsen med henblik på

Læs mere

Håndtering af varsler og alarmer

Håndtering af varsler og alarmer Instruks nr. 1 Håndtering af varsler og alarmer Opgave: Iværksættelse af informationer til relevante chefer og nøglepersoner hurtigst muligt efter at varslet / alarmen er modtaget. Modtagelsen af et varsel

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan Nr. Afsender Høringssvarenes indhold Forvaltningens bemærkninger/ændringsforslag

Sundhedsberedskabsplan Nr. Afsender Høringssvarenes indhold Forvaltningens bemærkninger/ændringsforslag 1. Sundhedsstyrelsen Rådgivning til Rebild Kommune Med mail af 28. februar 2013 har Rebild Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til Sundhedsstyrelsen med henblik på at indhente rådgivning

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan Ærø Kommune

Sundhedsberedskabsplan Ærø Kommune 1. Forord:...3 2. Rammer og ansvar for sundhedsberedskabet:...3 2.1. Det kommunale ansvar:...4 2.2. Sundhedsberedskabsplaner i Region Syddanmark:...5 3. Lokal risiko og sårbarhedsvurdering:...5 3.1 Risikoanalyse...5

Læs mere

Sundhedsstyrelsen og beredskabet

Sundhedsstyrelsen og beredskabet Sundhedsstyrelsen og beredskabet Panel: Beredskabsplanlægning en kapacitet i sig selv DIIS seminar 17. juni 2009: Dansk beredskab perspektiver for et samfund i konstant forandring Disposition 1. Sundhedsberedskabets

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan for Aalborg Kommune

Sundhedsberedskabsplan for Aalborg Kommune Sundhedsberedskabsplan for Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 5 1. AKTIVERING OG DRIFT AF KOMMUNENS SUNDHEDSBEREDSKAB... 7 1.1 STABENS SAMMENSÆTNING 7 1.1.1 AALBORG KOMMUNES KRISESTAB (AKK)

Læs mere

KLU 11. juni Sundhedsberedskabsplan for Tel.:

KLU 11. juni Sundhedsberedskabsplan for Tel.: 1 KLU 11. juni 2019 Sundhedsberedskabsplan for 2019-2023 Side 1 2 Sundhedsberedskabsplanen skal ifølge Sundhedsloven (LBK nr. 913 af 13/07/2010) 210, stk. 1, planlægge og gennemføre foranstaltninger, der

Læs mere

Sundhedsstyrelsen rådgivning vedr. Ishøj Kommunes sundhedsberedskabsplan

Sundhedsstyrelsen rådgivning vedr. Ishøj Kommunes sundhedsberedskabsplan Til Ishøj Kommune Att: Heidi Jensen Sundhedsstyrelsen rådgivning vedr. Ishøj Kommunes sundhedsberedskabsplan Med mail af 27. august 2013, har Ishøj Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til

Læs mere

BILAG 9 MASSEVACCINATION

BILAG 9 MASSEVACCINATION BILAG 9 December 2015 Beslutning om at vaccinere hele befolkningen eller større grupper heraf udmeldes af Sundhedsstyrelsen sammen med den overordnede handleplan. Sundhedsstyrelsen er endvidere ansvarlig

Læs mere

Skabelon til indsatsplaner

Skabelon til indsatsplaner Skabelon til indsatsplaner Indsatsplan SMITSOMME SYGDOMME i Handicap Situation Socialområdets tilbud adviseres om udbrud af en særlig smitsom sygdom. En særlig smitsom sygdom udgør specielt en trussel

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan

Sundhedsberedskabsplan 2017 Sundhedsberedskabsplan Odense Kommune Sundhedssekretariatet Odense Kommune 20-11-2017 Indholdsfortegnelse Del 1...1 1.0 Indledning...1 Formål...1 1.1 Overordnede opgaver...1 1. Sygehusberedskabet:...1

Læs mere

Beredskabsplan for Holstebro Kommune

Beredskabsplan for Holstebro Kommune Beredskabsplan for Holstebro Kommune Ajourført september 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 1.1 Formål...2 1.2 Sammenhæng mellem niveau I, II og III-beredskabsplaner...2 1.3 Opbygning...2 1.4 Afprøvning

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan

Sundhedsberedskabsplan 2017 Sundhedsberedskabsplan Odense Kommune Sundhedssekretariatet Odense Kommune 25-10-2017 Indholdsfortegnelse Del 1...1 1.0 Indledning:...1 Formål:...1 1.1 Overordnede opgaver:...1 1. Sygehusberedskabet:...1

Læs mere

Delplan for SOCIALOMRÅDET I JOB & VELFÆRD

Delplan for SOCIALOMRÅDET I JOB & VELFÆRD Delplan for SOCIALOMRÅDET I JOB & VELFÆRD Delplan for Handicap Afdelingens kritiske ydelser Tage vare på borgeres og medarbejderes sikkerhed, når de bruger, bor på, arbejder på eller besøger vores tilbud.

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan

Sundhedsberedskabsplan Sundhedsberedskabsplan 2017-2021 Plan for fortsat drift af Sundhedsområdet Sundhedsberedskabsplan 2017-2021 1 INDHOLD 1. INDLEDNING...4 1.1. Sundhedsberedskabsplanens formål...5 1.2. Sundhedsberedskabsplanens

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningens Beredskabsplan

Ældre- og Handicapforvaltningens Beredskabsplan Ældre- og Handicapforvaltningens Beredskabsplan Indhold 1. Om Ældre- og Handicapforvaltningens Beredskabsplan... 3 1.1 Formål med Ældre- og Handicapforvaltningens Beredskabsplan... 3 1.2 Beredskabsplanens

Læs mere

Roskilde Kommune Beredskabsafdelingen og Socialforvaltningen. Sundhedsberedskab. Hjemmeplejen

Roskilde Kommune Beredskabsafdelingen og Socialforvaltningen. Sundhedsberedskab. Hjemmeplejen Roskilde Kommune Beredskabsafdelingen og Socialforvaltningen Sundhedsberedskab Hjemmeplejen 2013-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kontakt... 3 Ekstraordinære udskrivninger... 4 Personale... 5 Utensilier

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan Til Regionssekretariatet Att: Lone Kibsgaard Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan 27. juli 2018 Med mail af 17. maj 2017 har Region Midtjylland

Læs mere

Udkast til aftale om indlæggelses- og udskrivningsforløb

Udkast til aftale om indlæggelses- og udskrivningsforløb Indsatsområde 1: Udskrivningsforløb for svage, ældre patienter Krav 1. Hvordan parterne sikrer rettidig afklaring af den enkelte patients behov efter udskrivning fra sygehus, herunder koordinering af udskrivningstidspunkt

Læs mere

Placering af materiel til opfyldelse af anvisninger Implementeringsplan

Placering af materiel til opfyldelse af anvisninger Implementeringsplan Beredskabsplan [Bilags-/referencenr.] ACTION CARD FOR KOMMUNIKATIONSANSVARLIG Version: 1 af 11-09-2017 Godkendt af: Assens Byråd dec.2017 ACTION CARD FOR KOMMUNIKATIONSANSVARLIG Kommunikationsansvarlig

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan. maj 2013

Sundhedsberedskabsplan. maj 2013 Sundhedsberedskabsplan 1. maj 2013 Indhold Side Forord Opdateringer Formål med sundhedsberedskabet Krisestaben Alarmering og aktivering af sundhedsberedskabsplanen Informationshåndtering Kommunens overordnede

Læs mere

Den modtagne rådgivning bærer præg af, at der er genbrugt rådgivning til andre kommuner, og at man har glemt at slette irrelevante dele.

Den modtagne rådgivning bærer præg af, at der er genbrugt rådgivning til andre kommuner, og at man har glemt at slette irrelevante dele. GLADSAXE KOMMUNE Bilag 2: Kommentarer til Sundhedsstyrelsens rådgivning vedr. Gladsaxe Kommunes sundhedsberedskabsplan NOTAT Dato: 23. juli 2013 Af: Ole Nedahl og Herle Klifoth Kommentarerne til Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan. Silkeborg Kommune 2014-2017

Sundhedsberedskabsplan. Silkeborg Kommune 2014-2017 Sundhedsberedskabsplan Silkeborg Kommune 2014-2017 Godkendt af Byrådet 16. december 2013 Birthe Krarup Juhl Johanne Helboe Nielsen Sagsnr.: 13/36622 Analyse & Udvikling Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600

Læs mere

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar Punkt 8. Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar 2015-004182 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre-

Læs mere

BILAG 2 PLAN FOR DET CIVILE BEREDSKAB

BILAG 2 PLAN FOR DET CIVILE BEREDSKAB BILAG 2 PLAN FOR DET CIVILE BEREDSKAB Høringsversion Juli 2015 Indhold 1 Indledning...3 2 Opgaver...3 3 Ledelse og organisation af Region Sjællands krisestab...3 4 Aktivering og drift af krisestaben...4

Læs mere

Definitioner. Målgruppe. Formål. Mål PROCEDURE

Definitioner. Målgruppe. Formål. Mål PROCEDURE BRØNDBY KOMMUNE Ældre og Omsorg Udarbejdet af: EBD Erik Brandt / Careteamet & SBR Sanne Borris / Visitationen Godkendt i Topledergruppen: Ansvarlig: Revideret: jan. 2014 Revideres senest: Procedure vedrørende:

Læs mere

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse,

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, Indsatsplan vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning under delplan for Center for Ejendomme maj 2018 1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning I forbindelse med større

Læs mere

Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark

Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark Journal nr.: Dato:14 februar 2014 Udarbejdet af: Maiken Klitgaard Høst E-mail: maiken.klitgaard.host@rsyd.dk Telefon: 21 58 99 64 Beredskabsplan for Esbjerg afdelingen i Psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere

Odense Kommune. Beredskabsplan. Odense Kommune

Odense Kommune. Beredskabsplan. Odense Kommune Odense Kommune Beredskabsplan Odense Kommune 11-10-2012 Odense Kommune Internbrug Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Information om beredskabsplanen... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Beredskabsplanens

Læs mere

Ramme- og hensigtserklæring:

Ramme- og hensigtserklæring: Notat Ramme- og hensigtserklæring for samarbejdet om sundhedsberedskabet mellem Region Midtjylland, kommunerne i regionen og Praktiserende lægers organisation i regionen Ramme- og hensigtserklæring: Der

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan

Sundhedsberedskabsplan 2018-2022 Sundhedsberedskabsplan Varde kommune Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Overordnede opgaver... 5 1.2 Organisering og ledelse af sundhedsberedskabet... 5 1.3 Aktivering og drift af kommunens sundhedsberedskab...

Læs mere

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune Plan for Beredskab og Fortsat Drift Skanderborg Kommune September 2018 Indhold Indledning...3 Ansvarsfordeling... 4 Østjyllands Brandvæsen: Koordinering og rådgivning... 4 Byrådet og direktionen: Plan

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan for Silkeborg Kommune

Sundhedsberedskabsplan for Silkeborg Kommune Sundhedsberedskabsplan for Silkeborg Kommune 2018-2021 Marie Louise Daugård mlda@silkeborg.dk Søvej 3, 8600 Silkeborg Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tlf.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDRETNING AF KRISESTYRINGSRUM

INDRETNING AF KRISESTYRINGSRUM INSTRUKS FOR INDRETNING AF KRISESTYRINGSRUM INDRETNING AF KRISESTYRINGSRUM Indretning af krisestyringsrum Udarbejdet 30.oktober 2017 At sikre tilgængelighed af nødvendigt udstyr for iværksættelse af hurtig

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Holbæk kommunes generelle beredskabsplan, Plan for fortsat drift. UDKAST Dato for gennemgang: 051113 Planens dato: 23. oktober 2013 BRS sagsnr.

Læs mere

Beredskabsplanlægning i Region Syddanmark, herunder indsats på mindre øer

Beredskabsplanlægning i Region Syddanmark, herunder indsats på mindre øer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 12/442 Dato: 28. marts 2012 Udarbejdet af: Martin Grum Nymann E mail: Martin.Grum Nymann@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631364 Notat

Læs mere

Lokal beredskabsplan for FAM Svendborg, OUH Svendborg Sygehus Generelle oplysninger

Lokal beredskabsplan for FAM Svendborg, OUH Svendborg Sygehus Generelle oplysninger Lokal beredskabsplan for Generelle oplysninger Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING 3 2. FLOWCHART VED KIRURGISK (+E) OG CBRN- BEREDSKAB 5 9. OVERORDNEDE ANSVARSOMRÅDER 7 10. GENERELLE OPLYSNINGER 9 11.

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer

Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer TSN-møde d. 26. november 2014 www.regionmidtjylland.dk Vejledning om fravalg af livsforlængende behandling og genoplivning på sygehusene

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse

Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Jammerbugt Kommune Hjemmepleje og Plejecentre Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse Dokumenttype: Instruks Dokumentansvarlig: VIP-Gruppen Version: 1.0 Gældende fra: 01.07.2016 Revideres senest: 01.07.2019

Læs mere

Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune. Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: /1.7.

Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune. Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: /1.7. Dokument Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune Udarbejdet af: Arbejdsgruppe for akut udekørende besøg Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: 3.6.16/1.7.17 Type

Læs mere

KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet om bidrag vedr. Frederiksberg Kommunes praksis

KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet om bidrag vedr. Frederiksberg Kommunes praksis NOTAT 7. august 2013 Sagsbehandler: Praksis i akut tilbud i Frederiksberg Kommune Dok.nr.: 2013/0015495-1 Social- Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Plan og Projektstab KL har i brev af 27. juni 2013 anmodet

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Plan for fortsat drift - Skanderborg Kommune Dato for gennemgang: 17. maj 2013 Planens dato: 9. april 2013 BRS sagsnr. 2010/015296 Anledning til

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Beredskabsplan 2013 - Plan for fortsat drift for Varde Kommune Dato for gennemgang: 3. april 2013 Planens dato: 1. februar 2013 BRS sagsnr. 2010/015302

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan for Svendborg Kommune

Sundhedsberedskabsplan for Svendborg Kommune Sundhedsberedskabsplan for Svendborg Kommune Godkendt af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den xx. marts 2013 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Overordnede opgaver for sundhedsberedskabet...5 3.0 Organisering

Læs mere

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Beredskabsplan - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Forebyggelse Forberedelse Alarmering Krisehåndtering Værktøjer Overblik Kommunikation Evaluering Kontakt

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE Sundhedsberedskabsplan for Solrød kommune

SOLRØD KOMMUNE Sundhedsberedskabsplan for Solrød kommune SOLRØD KOMMUNE Sundhedsberedskabsplan for Solrød kommune Opdateret juli 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅL MED SUNDHEDSBEREDSKABET... 3 1.2 SAMMENHÆNG MED ANDRE BEREDSKABSPLANER... 4 1.3 IMPLEMENTERING

Læs mere

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan http://beredskab.htk.dk November 2010 1 Beredskab Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker,

Læs mere

SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE

SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE SUNDHEDSBEREDSKABSPLAN FOR VIBORG KOMMUNE November 2009 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 Baggrund og formål... 3 1.2 Udarbejdelse af plan samt organisering... 3 2. AKTIVERING... 4 2.1 Hvornår aktiveres planen?...

Læs mere

Handleplan for ekstraordinære udskrivninger fra sygehuse til kommuner i Region Nordjylland

Handleplan for ekstraordinære udskrivninger fra sygehuse til kommuner i Region Nordjylland Handleplan for ekstraordinære udskrivninger fra sygehuse til kommuner i Region Nordjylland Indledning Ved større ulykker, katastrofer eller pandemier, hvor et stort antal syge eller tilskadekomne personer

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB Beredskab Værd at vide om beredskab Indledning Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker, katastrofer og andre ekstraordinære

Læs mere

PLAN FOR DE SOMATISKE SYGEHUSES OG PSYKIATRIENS BEREDSKABER

PLAN FOR DE SOMATISKE SYGEHUSES OG PSYKIATRIENS BEREDSKABER BILAG 4 PLAN FOR DE SOMATISKE SYGEHUSES OG PSYKIATRIENS BEREDSKABER December 2015 Indhold SIDE 1. FORORD 3 1.1 Det formelle grundlag for beredskabsplanen 3 1.2 Beredskabspligt 3 1.3 Beredskabsplanens overordnede

Læs mere

Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail

Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail Dato 24. maj 2006 Til Sundhedsforvaltning Københavns Kommune Sjællandsgade 40 22 København N Direkte telefon Lokal fax Sagsnummer E-mail Sundhedsfaglig Afdeling 3348 3814 3348 3829 fkl@hsd.hosp.dk Høringssvar

Læs mere

Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser

Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser Side 1 23-01-2019 Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser Udarbejdet af: Sygeplejefaglig konsulent Christine Vammen Revideret af: Risikomanager Christine Vammen Dato: 2011-01-19 Dato: 2019-01-23

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan. Brønderslev Kommune

Sundhedsberedskabsplan. Brønderslev Kommune #split# FAS - Sundhed og Velfærd Dato: 27-08-2014 Sags. nr.: 29.00.00-K04-4224-11 Sagsbeh Louise Meyer Ebdrup Lokaltlf.: +4599454504 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: 8. december 2017 Revideret: Tilbuddets navn og adr. Lysbro Uddannelsescenter, Lysbrohøj 14, 8600 Silkeborg. Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Der

Læs mere

Beredskabsplan. for Stormflodsberedskabet i. Faaborg-Midtfyn Kommune 2012

Beredskabsplan. for Stormflodsberedskabet i. Faaborg-Midtfyn Kommune 2012 Beredskabsplan for Stormflodsberedskabet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2012 Stormflodsberedskab i Faaborg- Midtfyn Kommune Afsnit : Side : 1 Dato : 08-01-2014 FORORD Denne beredskabsplan er udarbejdet med

Læs mere

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB

INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB INSPIRATION TIL KRISEBEREDSKAB i menigheder og kirkelige fællesskaber Når livet gør ondt, har vi brug for mennesker, der tør stå ved siden af og bære med. Samtidig kan vi ofte blive i tvivl om, hvordan

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Thisted Kommune og Morsø Kommune Morsø Kommune Hvad er Tidlig

Læs mere

Sundhedsberedskabsplan for Viborg Kommune

Sundhedsberedskabsplan for Viborg Kommune Sundhedsberedskabsplan for Viborg Kommune 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Baggrund... 3 Formål... 3 Planens præmisser... 3 Gyldighedsområde... 4 DEL 1. KRISESTYRING... 5 ORGANISERING OG LEDELSE

Læs mere

Arbejdsgange for praktisk bistand for Servicecentre og Private leverandører

Arbejdsgange for praktisk bistand for Servicecentre og Private leverandører Arbejdsgange for praktisk bistand for Servicecentre og Private leverandører Opdateret d. 13.04.2018 Arbejdsgangene tager afsæt i en ny borger i ÆHF's Rehabiliteringsforløb, men tidligere visiterede borgeres

Læs mere

Fravalg af livsforlængende behandling og genoplivningsforsøg - Instruks

Fravalg af livsforlængende behandling og genoplivningsforsøg - Instruks Fravalg af livsforlængende behandling og genoplivningsforsøg - Instruks Formål: Gældende for: Borgermålgruppe- Hvornår kan der ske fravalg af livsforlængende behandling og genoplivning Ansvar og kompetencer:

Læs mere

Beredskabsplan, brand og evakuering

Beredskabsplan, brand og evakuering Beredskabsplan, brand og evakuering Plejeboligerne Bronzealdervej September 2011 Side 1 Forord Denne delplan er gældende for plejeboligerne på Bronzealdervej og indgår som en del af Odder kommunes samlede

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: Revideret: Tilbuddets navn og adr. Botilbuddet Bakkehuset Fuglemosevej 13-19, 8620 Kjellerup Der alarmeres automatisk til Beredskabsstationen, når alarmen går i gang. Hvordan alarmeres

Læs mere

file:///d:/migration%20server/work/ t / t /17926bd2-e43...

file:///d:/migration%20server/work/ t / t /17926bd2-e43... file:///d:/migration%20server/work/20131205t095616.302/20131205t095616.646/17926bd2-e43... Page 1 of 2 05-12-2013 From: K.F.B. Bøtker Sent: 12-11-2013 12:39:36 To: Jesper Sejersen Subject: SV: Plan for

Læs mere

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by

Formål med en Beredskabsplan for Børnehusene i Assens by Beredskabsplan/psykisk førstehjælp i forbindelse med traumatiske hændelser i arbejdet ved Børnehusene i Assens by. Indledning: Beredskabsplanen beskriver, hvordan man skal forholde sig på arbejdspladsen,

Læs mere

Vaccination i forbindelse med influenza A (H1N1)

Vaccination i forbindelse med influenza A (H1N1) Dato: 29.10 2009 Reference: PM, DB Direkte telefon: 89593201 89593206 E-mail: pm@norddjurs.dk dorb@norddjurs.dk Journalnr.: Vaccination i forbindelse med influenza A (H1N1) Den samlede opgave omkring planlægning

Læs mere