Skole og klubområdet m.v

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skole og klubområdet m.v"

Transkript

1 Skole og klubområdet m.v Opgaver under området Opvækst- og uddannelsesudvalgets ansvarsområde er opdelt i flere politikområder hvoraf skole- og klubområdet omfatter undervisning, i form af folkeskoler, efterskoler, privatskoler, ungdomskostskoler, specialundervisning, samt fritidstilbud som SFO samt klub- og ungdomsskolevirksomhed. Endvidere inkluderer området formål relateret til undervisning som eksempelvis skolekørsel. Den samlede budgetramme for 2013 for skole- og klubområdet kan opgøres således: Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Folkeskoler Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Syge- og hjemmeundervisning Skolefritidsordninger Befordring af elever i grundskolen Specialundervisning i regionale tilbud Kommunale specialskoler. Jf. folkeskoleloven Bidrag til statslige og private skoler Efterskoler og ungdomskostskoler Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskoler Erhvervsgrunduddannelser Teatre (børneteatre) Ungdomsskolevirksomhed Kommunale tilskud til statsligt finans. selvej. udd. inst Kommunal tandpleje Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud I alt En række udgiftsområder er ikke omfattet af den økonomiske decentralisering eller skal behandles på en særlig måde i forbindelse med opgørelsen af årets resultat: Skatter og afgifter, Vand ( og ) Budget for Skatter og afgifter, renovation, servicekontrakter og vand kvalificeres i 2013, og der pågår overvejelser om at lade budgetansvaret for samtlige servicekontrakter overgå til kommunens servicekorps. El og varme ( og ) Det samlede energibudget er med virkning fra budget 2013 samlet i politikområdet Energi, tilhørende Teknik, Miljø- og Erhvervsudvalget. Det er byggeri og natur der har det overordnede budgetansvar på kr., hvorimod den enkelte institution er ansvarlig for det udmeldte budget på enheder. Det faktiske forbrug af enheder registreres løbende i kommunens energistyringsprogram, og i forbindelse med opgørelse af årets resultat, vil institutionerne blive reguleret med baggrund i deres faktiske forbrug af enheder, sammenholdt med et graddagereguleret budget i enheder.

2 Hovedvedligeholdelse (grp ) Det samlede budget til hovedvedligeholdelse af kommunens bygninger og dermed budgetansvaret, er placeret under politikområdet Hovedvedligeholdelse, tilhørerende Teknik- Miljø- og Erhvervsudvalget. På budgetområdet afholdes udgifter til store renoveringsopgaver. Servicekorpset (grp ) Udgifter til servicekorpset samt småreparationer i de kommunale institutioner er centraliseret under Teknik- Miljø og erhvervsudvalget på hovedkonto 0. Det samlede budget og dermed budgetansvaret er placeret under politikområdet servicekorpset, tilhørende Teknik- Miljø- og Erhvervsudvalget. For at give et retvisende budgetgrundlag til beregning af afledte takster m.v., er der med baggrund i fordelingsnøgler, sket en budgetlægning af servicekorpsets forventede ydelser til skoler, daginstitutioner m.v. Betalingerne er budgetlagt på denne tværgående gruppering Udearealer (grp ) Vedligeholdelsen af kommunens uderarealer er udliciteret til en privat leverandør. Det samlede budget er samlet i politikområdet udearealer, tilhørende Teknik- Miljø- og Erhvervsudvalget. For at give et retvisende budgetgrundlag til beregning af afledte takster m.v., er der med baggrund i de faktiske opmålinger, sket en budgetlægning af Hede Danmarks forventede ydelser til skoler, daginstitutioner m.v. Betalingerne er budgetlagt på denne tværgående gruppering Rengøring (grp ) Det samlede budget og dermed budgetansvaret, til rengøring af kommunens bygninger, er placeret under politikområdet Rengøring, tilhørende Økonomiudvalget og bogføres på art 4.9. Budgettet er tildelt efter opmåling af samtlige institutioner, og selve rengøringsopgaven er udlagt til en privat leverandør. Budget til øvrige forbrugsartikler, hører fortsat til under de enkelte steder og dermed de enkelte fagudvalg. Øvrige forbrugsartikler konteres på art Folkeskoler Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget, korrigeret med den forventede udvikling i pris- og lønskøn. Generelt er der på området overførselsadgang således, at overskud/underskud overføres mellem budgetårene, ligesom der på området er mulighed for budgetomplaceringer inden for bevillingsniveauet. Der henvises til bilag Principper for økonomistyring for Frederikssund Kommune, hvor de konkrete regler og forudsætninger for overførsler og omplaceringer fremgår. Lønrammen Skoleområdets lønramme reguleres ved budgetlægningen med den forventede udvikling i pris- og lønudviklingen. Lønbudgettet reguleres ikke automatisk som følge af ændringer i elevtallet, jf. demografiafsnittet. Antallet af stillinger fordeles til skolerne i forbindelse med timetildelingen, der udarbejdes i foråret forud skoleårets start. Fordelingen foretages ud fra følgende principper:

3 1. Timerne tildeles efter en model der vægter elevtallet med 100%. Efterfølgende er der sket en sikring af, at alle skoler har mulighed for at tilbyde eleverne undervisning efter ministeriets vejledende timetal. 2. Indskolingen tildeles herudover timer op til 25 lektioner om ugen i 1. & 2. klasse. 3. Til Specialundervisning afsættes der 6 lektioner pr. elev i klasse og 5 lektioner pr elev i 7.-9.klasse. 4. Til undervisning i dansk som andet sprog afsættes der 20 lektioner pr. elev med anden etnisk baggrund end dansk. 5. Til holddeling afsættes 6 % af det samlede undervisningstimetal. 6. Ledelsestimetallet er beregnet med ½ årsværk pr skole samt en faktor på 0,046 time pr undervisningslektion. 7. Ressourcemodellen er udtryk for et tildelingskriterium. På baggrund af de tildelte ressourcer skal skolen sikre, at lovens bestemmelser om minimumstimetal indenfor den enkelte faggruppe er overholdt. Ligeledes skal skolen sikre, at folkeskolens vejledende timetal overholdes for den enkelte klasses samlede timetal. Rammen giver herudover en mindre pulje timer som skolechefen fordeler. Aktivitetsbestemte beløb Ud over stillingsbudgettet er der en ramme til øvrig drift. Rammen til øvrig drift består af en fast del, som prisfremskrives samt en elevtalsafhængig del, som reguleres i forhold til elevtallet. Styringsprincip på skoleområdet Ændres elevtallet i løbet af året, sker der ikke nogen regulering af timetallet. Elevtalsafhængige bevillinger for så vidt angår øvrig drift reguleres årligt på baggrund af elevtallet 5. september. Demografiregulering - folkeskoler Demografipuljerne udgør en korrektion af budgettet for at fastholde et uændret serviceniveau pr. elev og er beregnet med udgangspunkt i den gældende befolkningsprognose for Frederikssund Kommune. De beregnede afledte ændringer i antal folkeskoleelever som følge af den prognosticerede befolkningsudvikling fremgår af den efterfølgende tabel. Prognose for ændring i antal skoleelever Målgruppe årige - antal skoleelever Ud fra ovenstående prognosticerede ændring i antal pladser og enhedsudgiften pr. elev er der beregnet årlige demografieffekter og demografipuljer, jf. den efterfølgende tabel. I enhedsudgiften indregnes alene udgifter til øvrige driftsudgifter pr. elev og ikke lønudgifter. Budgetlægningen af lønudgifter håndteres i forbindelse med den øvrige budgetlægning. Bemærk at demografieffekten af befolkningsbevægelser i f.eks indgår med 50% i beregningen af demografipuljen i 2013, men med 100% fra 2014.

4 Demografipuljer og effekter inden for folkeskoler Udgiftsområde/udvalg Folkeskoler effekt (prognose) effekt (prognose) effekt (prognose) effekt (realiseret) Demografipuljerne vil blive reguleret ved ændringer i befolkningsprognosen, ligesom demografimodellen vil blive opdateret ved ændringer i beregningsgrundlaget (enhedspriser og dækningsgrader). Enhedsudgiften pr. elev i demografireguleringen for skoleområdet udgør kr. pr årige, kr. pr årige, og kr. pr årige. Forudsætninger for budgetlægningen Lønrammen Lønbudgettet for skoleområdet tager udgangspunkt i ressourcefordelingen for skoleåret 2012/2013, hvor årsværksnormeringen for kommunen er fordelt på skolerne som følger: Ressourcefordelingen i årsværk, skoleåret 2012/2013 Skole Alm. normering Anbragte Enkelt integrerede Inkl. tillægsnorm Falkenborgskolen 37,4 0 3,5 40,9 Marienlystskolen 39,9 1,0 1,6 42,6 Ådalens Skole 90,4 0 1,8 92,2 Græsebakkeby skole 25,2 0,0 0 25,2 Marbækskolen 31,9 1,7 1,5 35,1 Skuldelev Skole 10,6 0,7 0,5 11,8 Ferslev skole 9,0 2,0 0,5 11,5 Solbakkeskolen 22,0 1,4 0,3 23,8 Kingoskolen 28,1 0,0 1,1 29,2 Byvangskolen 22,7 0,0 1,8 24,5 Lindegårdskolen 36,2 0,0 0,5 36,7 Jægerspris Skole 65,6 1,9 0,5 68,0 Fælles ressourcer 6,8 0,0 0,0 6,8 I alt 425,8 8,7 13,8 448,3 Det fremgår at den totale ressource til almindelig normering udgør 425,8 årsværk. Tillægsnormeringen udgøres af henholdsvis 8,7 og 13,8 årsværk for anbragte og enkelt integrerede børn. Ressourcen til de anbragte og/ eller særligt støttekrævende børn, er finansieret ved indtægter fra andre kommuner, samt særlig bevilling på budgetområdet kommunale specialskoler ( ). Vikarudgifter Skolernes ressource til vikarudgifter til korterevarende sygdom, udgøres af en fast pulje som prisfremskrives fra et budgetår til andet, og udgør i budget 2013 et beløb på kr Beløbet er fordelt efter skolernes relative andel af tildeling af fagressourcen.

5 Aktivitetsbestemte beløb Skolerne tildeles flere aktivitetsbestemte beløb til henholdsvis; elever, kurser og uddannelse, samt administration. Rammen fordeles efter et elevafhængigt normtal der i dets vægtning forholder sig til klassetrins og elevers særlige behov. Det er således fordeling af elevantallet på skoler og på klassetrin, der danner nøglen i rammebeløbets fordeling blandt skolerne. I 2013 budgetlægges med elever (eks. spu-elever) fordelt på 12 folkeskoler og klassetrin som følger: Elevantal fordelt på skoler og klassetrin, skoleåret 2012/2013 Skole/ klassetrin I alt Falkenborgskolen Marienlystskolen Ådalens Skole Græse Bakkeby skole Marbækskolen Skuldelev Skole Ferslev Skole Solbakkeskolen Kingoskolen Byvangskolen Lindegårdskolen Jægerspris Skole I alt Elevbeløbet anvendes til dækning af udgifter til undervisningsmaterialer, elevaktiviteter, inventaranskaffelser herunder eks. bøger, lejrskoler, pc-udstyr, faglokaleudstyr o.s.v. Beløbet er vægtet som følger: Det normtalsvægtede elevbeløb Grundbeløb kl kl. 10. kl. To-sprogselev (tillæg) Vægtningstal 1 0,95 1,35 1,66 0,21 1,75 SPU-elev Normtal Faste grundbeløb Elevantal > 400 Administration Kursusbeløb pr. ansat Skolebestyrelse Beløbet til kurser og videreuddannelse af personale udgør kr pr. årsværk og dækker uddannelse til samtlige ansatte på den enkelte skole. Som det fremgår, er beløbet til skolebestyrelser uafhængigt af både elevantal og årsværksnormeringen. Skolebibliotekernes normbeløb

6 Budgettet for 2013 til skolebiblioteker er på i alt kr kr. som er fordelt på skolerne med et beløb svarende til 250 kr. per elev. inklusiv et fast beløb til bogopsættere på henholdsvis 7.100, og kr. afhængigt af skolernes størrelse. Fællesudgifter og indtægter for folkeskolen Folkeskolernes samlede budget omfatter endvidere midler til dækning af udgifter og indtægter, der henregnes til et fælles formål for området, og administreres centralt af skoleafdelingen: Herunder forefindes bl.a.: Vikarpulje til dækning af langtidssygdom. Demografipulje IT-pulje til afgifter vedr. TEA-Tabulex-skolesystem samt drift og vedligehold af IT-systemer. Fælles kursusvirksomhed/ temadage/ aktiviteter. Mellemkommunale betalinger vedr. undervisning af egne og andre kommuners elever. Svømmeundervisning Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen, udgøres af budget til Pædagogisk Center Frederikssund, som er en fællesordning for skolerne omkring biblioteks- og kursusvirksomhed med det formål, at yde skolerne en pædagogisk service i supplement til de lokale skolebiblioteker. Centret administreres af en leder samt en administrativ medarbejder, der planlægger og implementerer aktiviteter, indkøb etc. og således forvalter budgettet der i 2013 er på kr og bl.a. anvendes til: Personaleomkostninger Fællessamlingen af læremidler dvs. klassesæt IT-baserede skole uv.-programmer og andre materialer Kulturelle aktiviteter såsom tilbud om teater, forfatterbesøg, foredrag osv. til skoler Det fælles skolebiblioteksudlånssystem Koordinerende kursusfunktion Fællesnettet som kommunalt IT-forum Udvikling og afholdelse af kurser, konferencer og fyraftensmøder Syge- og hjemmeundervisning Dette område vedrører syge- og hjemmeundervisning af elever, der gennem længere tid, ikke kan undervises i skolen. Det kan være på grund af smittefare, eller af hensyn til deres sundhed og velfærd. Eleverne kan undervises i deres egne hjem, på den institution de opholder sig, eller hospital ved længerevarende indlæggelser. Undervisningen kan således indrettes på andre institutioner eller hospitaler, beliggende i kommunen/regionen, som modtager børn i alderen 6-18 år. I budget 2013 er afsat kr Disse midler bliver primært brugt til, at betale regninger fra sygehuse, hvor der er foretaget undervisning på grund af længerevarende indlæggelser.

7 Skolefritidsordninger (SFO) SFO er er i Frederikssund Kommune er oprettet i henhold til Folkeskoleloven. SFO-tilbuddet er et tilbud for elever i 0. til 3. klasse. Kommende SFO-børn indskrives i Mini-SFO, hvor der tildeles børnehavenormering, i maj og juni, hvorefter tilbuddet fortsætter som almindeligt SFO-tilbud. Børn i 3. klasse indskrives i Mini-klub i maj og juni. 3. klasser kan i maj og juni benytte sig af morgenpasning i SFO. Budget- og styringsprincipper Fleksnormering omfatter alle SFO er og indebærer, at budgettet tildeles efter princippet Pengene følger barnet. SFO ernes budget til løn, uddannelse og materialeudgifter beregnes ud fra det forventede antal indmeldte børn. Når det faktiske antal indmeldte børn kendes ultimo året, korrigeres personalenormering, uddannelsesog materialebudget for den enkelte SFO, ligesom øvrige aktivitetsafhængige konti herunder forældrebetalingen korrigeres. Den variable personalenormering i SFO er under 65 enheder tildeles forholdsmæssigt flere ressourcer end SFO er på 65 enheder eller derover. Generelt er der på området overførselsadgang således, at overskud/underskud overføres mellem budgetårene, ligesom der på området er mulighed for budgetomplaceringer inden for bevillingsniveauet. Der henvises til bilag Principper for økonomistyring for Frederikssund Kommune, hvor de konkrete regler og forudsætninger for overførsler og omplaceringer fremgår. Demografiregulering kommunal SFO Demografipuljerne udgør en korrektion af budgettet for at fastholde et uændret serviceniveau pr. plads og er beregnet med udgangspunkt i den gældende befolkningsprognose for Frederikssund Kommune. De beregnede afledte ændringer i antal kommunale SFO-elever som følge af den prognosticerede befolkningsudvikling fremgår af den efterfølgende tabel. Prognose for ændring i antal SFO-børn Målgruppe årige - antal sfo-børn Ud fra ovenstående prognosticerede ændring i antal pladser og enhedsudgiften pr. plads er der beregnet årlige demografieffekter og demografipuljer, jf. den efterfølgende tabel. Bemærk at demografieffekten af befolkningsbevægelser i f.eks indgår med 50% i beregningen af demografipuljen i 2013, men med 100% fra Demografipuljer og effekter inden for SFO Udgiftsområde/udvalg SFO effekt (prognose) effekt (prognose) effekt (prognose) effekt (realiseret)

8 Enhedsudgiften i demografireguleringen udgør kr. pr. SFO-barn. Demografipuljerne vil blive reguleret ved ændringer i befolkningsprognosen, ligesom demografimodellen vil blive opdateret ved ændringer i beregningsgrundlaget (enhedspriser og dækningsgrader). Forudsætninger for budgetlægningen Normberegning: For hver SFO-del (Heldag, eftermiddag, og Mini-SFO) beregnes normen (antal fuldtidsstillinger) som: Børnetal * Åbningstimer pr. år Belastningsgrad * 1924 SFO2 Ferslev og SFO2 Skuldelev følger den normeringsgivende åbningstid og belastningsgrad som for klubberne beskrevet under punkt Åbne- og lukkeuger: Beregningsmæssigt udgør året 52 uger med 48,2 åbningsuger (40 skoleuger og 8,2 skolefri uger) og 3,8 lukkeuger (uge 29 og 30 samt 1,8 uger søgne- og helligdage). Mini-SFO udgør 8 uger. Belastningsgrad Belastningsgrader Grænsetal > 45 9,47 9,97 Børnehave SFO 65 12,35 14,00 Klub 65 29,55 29,55 Special-SFO en Åbjerg 4 er tildelt en særlig normering, idet hvert barn tæller som 2,55. Normtal Heldag Eftermiddag Mini-SFO Uddannelse Materialer pr. år pr. barn Uddannelse pr. år pr. fuldtidsstilling Forældrebetaling pr. måned pr. barn Åbningstider SFO SFO Åbner morgen Det ringer IND til 1. lektion 8:00 8:15 Det ringer UD efter 5. lektion. Jægerspris Solbakke :45 13:00 Falkenborg 8:05 12:50 Lukker eftermiddag mantors fre

9 Ådalen afd. syd 8:10 12:55 Ådalen afd. nord 8:10 12:55 Græse Bakkeby 8:00 12:45 Ferslev 7:55 12:40 Skuldelev 7:55 12:40 Marbæk 8:15 13:00 Lindegård 8:15 13:00 Byvang 8:15 13: I skoleuger tildeles SFO erne personaleressourcer til 55 min. pr. dag ud over den faktiske åbningstid. Disse ressourcer forudsættes anvendt til skolesamarbejde. SFO og skole kan, hvis der er enighed herom, afsætte flere ressourcer til anvendelse til fælles samarbejde. Åbningstider SFO2 Skoleuger Skolefri- SFO2 uger SFO2 Ferslev SFO2 Skuldelev Børnetal og norm SFO Børnetal Mini SFO Heldag Eftermiddag Mini- Klub Børnetal total Fuldtidsstillinger pr. år (incl. vikar) Jægerspris 8,4 124,2 142,1 1, ,73 Solbakke 2,3 51,1 15,7 0,5 70 5,14 Falkenborg 9,3 131,0 93,6 2, ,66 Ådalen afd. syd 6,8 82,8 111,3 1, ,90 Ådalen afd. nord 7,7 70,7 113,8 1, ,32 Ådalen afd. nord sp. 0,3 17, ,57 Græse 7,8 96,8 90,3 0, ,03 Ferslev 1 2,8 37,7 39,7 0,3 81 5,62 Skuldelev 1 2,2 34,8 36,2 0,3 74 5,15 Skibbyssen 7,8 89,3 60,9 0, ,81 Lindegård 9,5 114,7 132,6 1, ,42

10 Byvang 8,1 94,5 78,7 0, ,10 Ferslev 2 (klubvilkår) 27,5 1,8 29 0,87 Skuldelev 2 (klubvilkår) 55,8 3,7 59 1,74 I alt 73,2 945,3 998,0 16, ,06 Vikarmidler Vikarmidler udgør 7% af normen excl. vikar: 4,5% dækker vikar ved sygdom og ferie og står på institutionens budget. 2,5% dækker vikar ved langtidssygdom og står på central pulje. Løn Budgettet er fastlagt ud fra en gennemsnitsårsløn på kr for fagpersonale og kr for ledelse. Gennemsnitsårslønnen er beregnet ved prisfremskrivning af det faktisk kendte lønniveau 2011 fremskrevet til 2013-niveau. SFO erne (med undtagelse af special-sfo en Åbjerg 4)skal under ét overholde en 60%- og 40%-fordeling. Det vil sige, at personalesammensætningen skal bestå af 60% uddannet og 40% ikke-uddannet personale. Den enkelte SFO er forpligtet til ved alle beslutningsanledninger, at arbejde mod at tilpasse personalesammensætningen, så den er i overensstemmelse hermed. Såfremt pædagoguddannede overstiger 60% (herefter kaldet 60%-skred), vil den enkelte SFO i forbindelse med overførselssagen blive modregnet den mergennemsnitsløn, som 60%-skreddet medfører. Med baggrund i ovenstående er budgettet fordelt på de enkelte institutioner som følger: SFO Budget kr. Fastansatte Vikarer Materiale Uddannelse I alt Jægerspris Solbakke Falkenborg Ådalen afd. syd Ådalen afd. nord Åbjerg Sp Græse Ferslev Skuldelev Skibbyssen Lindegård Byvang Ferslev 2 (klubvilkår) Skuldelev 2 (klubvilkår) I alt

11 Lukkedage Uden behovspasning: 5. juni 24. december Med behovspasning: Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag Uge 29 og december Der tildeles særligt budget til institutioner, der efter aftale holder åbent i uge 29 og 30 samt 25. til 31. december. Søskendetilskud Der betales fuld pris for den dyreste plads, og søskendetilskuddet udgør 50% af øvrige pladser Der ydes ikke søskenderabat i klub. Der budgetteres med, at der gives søskendetilskud til 21% af forældrebetalingen svarende til andelen ultimo Friplads Kommunalbestyrelsen skal give et økonomisk fripladstilskud under hensyn forældrenes økonomiske forhold. Ved indkomst under kr ydes fuld friplads. Ved indkomst på kr eller derover ydes der ingen friplads. Der budgetteres med, at der gives fripladstilskud til 20% af forældrebetalingen svarende til andelen i Forældrebetaling kr. Mini-SFO Heldag Eftermiddag I alt Forældrebetaling før rabat og tilskud Søskenderabat Fripladstilskud Forældrebetaling efter rabat og tilskud

12 Skolefritidsordninger specialskoler Forudsætninger for budgetlægningen Udgiften til SFO på specialskoler er takstbaserede, der sælges pladser til egne børn og udenbys børn. Der er indregnet budget til nedenstående elever. SFO på Specialskoler og opholdsteder Frederikssund elever Elever fra andre kommuner elever i alt Skolen ved kæret Kølholmskolen Kølholmskolen SFO er på grund af faldende børnetal nedjusteret fra 33 børn til 29 børn. Der afsættes 7% til vikarudgifter som fordeles som nedenstående 4,5 % af lønbudget til sygdom og ferie, som står på institutionens budget 2,5 % af lønbudget til en pulje til vikar ved barsel og langtidssygdom. heraf er 60% af budget overført til en central barselpulje. Beregning af barselskompensation. Den enkelte institution får barselskompensation som vil blive beregnet med antal barseltimer x timetakst fratrukket dagpenge = kompensation. Timetaksten bliver beregnes som gennemsnitlig timetakst for SFO specialskoler * 85%, idet det er forudsat at en vikar typisk oppebærer en lavere løn. Takstberegning SFO på Specialskolerne Skolen ved Kæret og Kølholmskolen finansieres fuldt ud ved salg af pladser til egne og udenbys børn. Taksten er beregnet jf. Socialministeriets bekendtgørelse af 10. november 2006, om omkostnings baserede takster for kommunale tilbud. Budgettet vedr. køb af pladser budgetteres på SFO på Specialskoler takst pr. år Skolen ved kæret Kølholmskolen Befordring af elever i grundskolen Funktionen vedrører transport af elever og omfatter skolebuskørsel, taxakørsel, sygdom og udgifter til buskort samt forældrekompensation. Der er samlet til befordring af elever i grundskolen efter folkeskolelovens 26 afsat kr i budget 2013.

13 Kommunale specialskoler Forudsætninger for budgetlægningen Enkelt integrerede og læse tilbud ( 20 stk. 1) Der er til enkelt integrerede elever og læsetilbud i folkeskolen afsat 364 lektioner som fordeles til skolerne i timetildelingen for skoleåret 2012/2013, svarende til 16,50 årsværk. Lektioner er fordelt med 288 lektioner vedrørende enkelt integrerede elever 76 lektioner vedrørende læseklasse/ læsetilbud lokalt Her udover er der afsat kr. til IT-udstyr bl.a. i 10 klasse. Specialskoler Videnscenter for tale, læse og sprog ligger på Ådalens skole syd. Centret er dannet på baggrund af de tidligere centerklasser for elever med svære tale-sprogproblemer på de yngste klassetrin og læseklasser for klasse. Der er fortsat taleklasser med ca. 19 elever og læseklasser med ca. 30 elever. De fleste elever er fra Frederikssund. Herudover har Videnscentret en udadgående rådgivningsfunktion i forhold til alle skoler i kommunen i forbindelse med at kvalificerer læseundervisningen mest muligt. Skolen ved Kæret er en specialskole for børn med generelle indlæringsvanskeligheder. Omkring halvdelen af eleverne kommer fra Frederikssund og resten fra nærliggende kommuner, der ikke selv har specialskole. Gyldenstenskolen består af 5 afdelinger: Kølholmskolen har elever med ADHD/DAMP fra hele Nord Sjælland. Knasten er et heldagsskoletilbud til børn og unge med udviklingsforstyrrelser indenfor autismespektret. Bakketoppen og Svinget er heldagsskoler for elever med behov for særlig hjælp i forbindelse med tilpasning til skolesituationen, eleverne er fra bh.klasse til 7.klasse, og det er både skole- og fritidstilbud. Hanghøj har samme målgruppe, men her er aldersgruppen klasse. Kong Frederik VII er en døgninstitution med intern skole. Den består af 2 afdelinger Birkebo til 8 børn og Hjortholm til 10 samt en intern skole med plads til 16 elever, som benyttes udelukkende af børn fra de 2 afdelinger. Kong Frederik VII er en selvejende institution med driftsaftale med Frederikssund kommune. Pladserne sælges fortrinsvis til udenbys børn. Der er i de takstbaserede specialskoler indregnet budget til nedenstående elever. Udgiften er dækket af salg af pladser til egne børn og udenbys børn samt budget til elever der bliver undervist på interne skoler på private opholdsteder. SFO på Specialskoler og opholdsteder Frederikssund elever Elever fra andre kommuner elever i alt Skolen ved kæret Kølholmskolen Børn på andre kommuners og regionale SFO Børn på private opholdssteders SFO 0 0 I alt

14 Kølholmskolen er nedjusteret fra 33 børn til 29 børn, som svarer til et forventet gennemsnit af børn i Specialskoler Frederikssund Elever fra andre elever kommuner elever i alt Skolen ved Kæret Videncenteret på Ådalens skole Kølholmskolen Knasten 7 7 Slotsskolen Kong Frederik VII Elever på andre kommuners specialskoler og regionale specialskoler Undervisning på private opholdsteder og heldagsskoler I alt På grund af færre elever er Skolen ved kæret nedjusteret fra 82 elever til 80 elever og Kølholmskolen er på grund af færre elever nedjusteret fra 33 elever til 29 elever, som svarer til et forventet gennemsnit af elever i Transport til specialskoler, Heldagsskoler og specialklasserækken. Der er i budgettet afsat kr. til transport til specialskoler, interne skoler på opholdsteder, heldagsskolen og specialklasserækken. Transport til specialskoler og interne skoler på opholdsteder er der afsat budget svarende til kørsel for 115 børn. Transport af elever til/fra deres hjem til specialundervisning i specialklasserække og heldagsskole, er der afsat budget til ca. 75 elever i 200 skoledage. Vikar Der afsættes 7% til vikarudgifter som fordeles som nedenstående 4,5 % af lønbudget til sygdom og ferie, som står på institutionens budget 2,5 % af lønbudget til en pulje til vikar ved barsel og langtidssygdom. heraf er 60% af budget overført til en central barselpulje. Beregning af barselskompensation. Den enkelte institution får barselskompensation som vil blive beregnet med antal barseltimer x timetakst fratrukket dagpenge = kompensation. Timetaksten bliver beregnes som gennemsnitlig timetakst for SFO specialskoler * 85%, idet det er forudsat at en vikar typisk oppebærer en lavere løn. Heldagsskole Der er oprettet følgende tilbud: 2 tilbud for bh.kl. 7 kl. med kapacitet til 50 elever 1 tilbud for 8-10 kl. med kapacitet til 20 elever Heldagsskole antal elever Bakketoppen 20 Svinget 30

15 Takstberegning Hanghøj 20 Specialskolerne Videncenter Ådalens skole syd, Skolen ved Kæret, Kølholmskolen samt Kong Frederik VII Slotsskolen finansieres fuldt ud via takstbetaling, jf. Socialministeriets bekendtgørelse af 10. november 2006 om omkostningsbaserede takster for kommunale tilbud. Takster i 2013: Specialskoler Takst pr. år Skolen ved kæret Videncenter Ådalens skole syd Kølholmskolen Slotsskolen Der sælges ikke pladser på Heldagsskolen men der betales for anbragt børn i Frederikssund kommune som går på Heldagsskolen taksten er ikke omfattet at socialministeriet bekendtgørelse om omkostningsbaserede takster. Heldagsskoler bh.kl. 7 kl. Svinget og Bakketoppen takst pr. år kl. 10 kl. - Hanghøj Knasten Bidrag til statslige og private skoler Budget- og styringsprincipper På denne funktion afholdes kommunens udgift til elever i friskoler og private grundskoler. Budget 2013 udgør kr. Af dette samlede beløb angår kr. betaling til skoledelen og kr. angår betaling for SFO. Undervisningsministeriet udmelder det årlige bidrag pr. elev, som i 2013 udgør kr. pr. skoleelev og kr. pr. SFO barn. Området fremgår af positivlisten hvilket vil sige, at der kan afløftes moms med 5 % af bidraget pr. elev. Den reelle betaling i 2013 vil altså være kr. pr. elev og kr. pr. SFO barn. Der er således afsat midler i budget 2013 til 905 skoleelever, og til 308 elever der udover skoledelen i privatskole også anvender SFO. Bidraget og takst afregnes en gang årligt i kalenderåret efter det bidragspligtige finansår.

16 Efterskoler og ungdomskostskoler Budget- og styringsprincipper Budgettet dækker tilskud til elever på godkendte efterskoler og kostskoler. Budgettet udgør i kr. Taksten pr. elev vil i 2013 være kr. Området fremgår af positivlisten hvilket vil sige, at der kan afløftes moms med 5 % af bidraget. Den reelle betaling i 2013 vil altså være kr. pr. elev. Der er således afsat budget til 210 elever i Bidraget og takst afregnes en gang årligt i kalenderåret efter det bidragspligtige finansår Ungdommens Uddannelsesvejledning Budget- og styringsprincipper Ungdommens Uddannelsesvejledning er et center for uddannelses- og karrierevejledning for unge under 25 år. Opgaven løses af UU-vest, som er et 60 selskab der betjener Egedal og Frederikssund kommuner. Frederikssund Kommunes bidrag for 2013 udgør kr Produktionsskoler Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget korrigeret for den forventede pris- og lønudvikling samt udviklingen i antallet af elever der benytter sig af tilbuddet. Budget 2013 udgør samlet kr. Produktionsskolen, er et tilbud til unge under 25 år. Skolen skal styrke de unges personlige, sociale og faglige udvikling og føre til uddannelse eller arbejde. Det pædagogiske udgangspunkt er praktisk arbejde og produktion med afsæt i forskellige værksteder. Kommunen betaler et årligt bidrag med ca. kr Derudover betales en takst for hver elev der går på produktionsskoler. Taksten er for 2013: kr. pr. årselev under 18 år kr. pr. årselev over 18 år Optagelse på en produktionsskole kræver godkendelse fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), som skal vurdere, at ansøgeren er i produktionsskolernes målgruppe. Forventet antal elever Udgifter Indtægter 30 u/18 år o/18 år Bidraget og takst afregnes en gang årligt i kalenderåret efter det bidragspligtige finansår.

17 Erhvervsgrunduddannelser Budget- og styringsprincipper Frederikssund kommune opretter erhvervsgrunduddannelser (EGU) for unge, der har vanskeligt ved at tage en erhvervsuddannelse på almindelige vilkår. Området har fra 2012 fået tilført ekstra midler, da der forventes øget aktivitet indenfor erhvervsgrunduddannelserne. Der er mulighed for at søge statsrefusion via Undervisningsministeriet til udgifterne. Samlet udgør budget 2013 netto kr Ungdomsskolevirksomhed Budget- og styringsprincipper Frederikssund ungdomsskole og klub er et undervisningstilbud fra 7. klasse. Ungdomsskolen har fire afdelinger i Skibby, Jægerspris, Slangerup og Frederikssund, der alle tilbyder såvel undervisning, klub som SSP aktiviteter. Ungdomsskolens budget er rammestyret.. Budgettet er i kr. Budgettet dækker undervisning, klub, ungdomsråd, eftermiddagscafe, SSP (skole, social og politi samarbejde) og dele af Kingo Fritidscenter Kommunale tilskud til statsligt finansierede selvejende uddannelsesinstitutioner Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget, korrigeret med den forventede udvikling i pris- og lønskøn. Budgettet for 2013 udgør kr. Området skal bære udgifter til transport ved midlertidigt sygdom til ungdomsuddannelser, samt betaling for unge under 18 år der uddanner sig i et AVU-forløb (voksenuddannelse) Kommunal tandpleje Kommunal tandpleje omfatter: Børne- og ungetandpleje til 0-17-årige (til og med 17 år) Omsorgstandpleje (plejehjemsbeboere og lignende) Specialtandpleje (psykisk og fysisk handicappede) Der udføres alle former for tandbehandling: caries, kirurgi, tandregulering samt tandbehandling i narkose. Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget, korrigeret med den forventede udvikling i pris- og lønskøn. Generelt er der overførselsadgang således, at overskud overføres til to år efter regnskabsåret, mens underskud overføres til året efter regnskabsåret. Der er mulighed for budgetomplaceringer inden for

18 bevillingsniveauet. Der henvises til bilag Principper for økonomistyring for Frederikssund Kommune, hvor de konkrete regler og forudsætninger for overførsler og omplaceringer fremgår. Demografiregulering Området demografireguleres ikke. Forudsætninger for budgetlægningen Der forventes ydet tandpleje til: Skoletandplejen: børn (0-17 år, individuel behandling efter behov) Herudover 100 patienter I fuld narkose fra andre kommuner Omsorgstandplejen: 250 patienter incl. patienter fra andre kommuner Specialtandplejen: 170 patienter incl. patienter fra andre kommuner Gruppen af børn indkaldes første gang, når de er 10 måneder. Derefter tilbydes individuel behandling. For børn med bedste tandstatus kan intervallet være op til 18 måneder. Der tilbydes ikke transport i forbindelse med tandbehandling. Takstberegning Den maksimale egenbetaling pr. år for deltagere i omsorgstandplejen udgør 470 kr. i Den maksimale egenbetaling pr. år for deltagere i specialtandplejen udgør kr. i Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud Budget- og styringsprincipper: Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget, korrigeret med den forventede udvikling i pris- og lønskøn. Generelt er der på området overførselsadgang således, at overskud/underskud overføres mellem budgetårene, ligesom der på området er mulighed for budgetomplaceringer inden for bevillingsniveauet. Der henvises til bilag Principper for økonomistyring for Frederikssund Kommune, hvor de konkrete regler og forudsætninger for overførsler Fra 2012 overgår klubberne til rammestyring, forudsætningerne for rammen er følgende: Ledelse: Fælles ledelse: 37,0 timer pr. uge Fælles administration: 18,5 timer pr. uge Forebyggende arbejde i klubberne: Fuldtidsansat: 111,0 timer pr. uge Vikar: 4,5 timer pr. uge Indskrivning af SFO børn 1/5:

19 Over 65 enheder regnes med en belastningsgrad på 14 Under 65 enheder regnes med en belastningsgrad på 12,35 Normering: Normeringen beregnes med udgangspunkt i klubbens ugentlige åbningstid, børnetal samt belastningsgrad. Den variable personalenormering er fastlagt ud fra, at belastningsgraden er 35. Der er afsat 27,5 timer til ledelse i hver afdeling og åbningstiden er 26 timer pr. uge. Hver enkel klub bestemmer selv tidspunktet for åbningstiden. Aftenåben: Klub Højen Klub 107 Klub Mix Klub Nord Klub Græse Bakkeby Klub 200 Klub Toppen 6 timer pr. uge 9 timer pr. uge 9 timer pr. uge 9 timer pr. uge 9 timer pr. uge 3 timer pr. uge 6 timer pr. uge Budget 2013 Antal børn gennemsnit pr. måned Mini-klub Klub I alt Klub Højen incl. Klub Himmelblå Klub Klub Mix incl. Dyreklubben Klub Nord Klub Græse Bakkeby Klub Klub Toppen I alt Vikar, uddannelse, normtal, administration, klubrådskurser: Budget 2012 fremskrevet til 2013 priser. Lukkedage Følgende dage er central fastsatte årlige lukkedage for Frederikssund Kommunes daginstitutioner, SFO er og klubber: Lukkedage: 5. juni 24. december Dage hvor der skal tilbydes behovspasning: Fredag efter Kr. Himmelfartsdag Uge 29 og 30

20 På dagene mellem jul og nytår inkl. nytårsaftensdag Med henvisning til Opvækst- og Uddannelsesudvalgets møde den 16. august 2010 sag nr. 57 er følgende kriterier ved lukkedage og ferielukning besluttet: Kriteriet for lavt fremmøde afspejler den situation, hvor det er uforholdsmæssigt omkostningstungt for institutionen at holde åbent. Grænsen er opfyldt når det vurderes, at under 20 % af børnene har et pasningsbehov. Lederen får kompetence til, i samarbejde med bestyrelsen, at aftale sampasning for dage med lavt fremmøde f.eks.: - i sommerferien ud over uge 29 og 30, - mellem Jul og Nytår, - indeklemte dage fra 1. januar og frem til normal arbejdsdag dog således, at der altid stilles en alternativ pasningsmulighed til rådighed i en anden institution. Den enkelte Institution kan indgå aftale med anden institution om sampasning på dage med lavt fremmøde. Såfremt institutionen holder ferielukket, skal forældrene informeres senest 3 måneder før lukningen. Demografiregulering Med omlægningen af budgetmodellen for klubberne bortfalder demografireguleringen af området. De indarbejdede demografipuljer for er blevet neutraliseret i forbindelse med revideringen af demografipuljerne i Takstberegning: Taksterne er baseret på udgiftsbudgettet i det vedtagne budget og beregnet i henhold til dagtilbudsloven. Kommunalbestyrelsens tilskud udgør 80%, og forældrenes egenbetaling udgør 20% af de budgetterede bruttodriftsudgifter incl. moms bortset ejendomsudgifter herunder husleje og udvendig vedligeholdelse. Taksterne for 2013: Klub Kr. 312,00 Mini klub Kr ,00 Friplads Kommunalbestyrelsen skal iflg. Dagtilbudsloven give et økonomisk fripladstilskud under hensyn til forældrenes økonomiske forhold. Ved en indkomst på under kr ydes der fuld friplads. Ved en indkomst på kr eller derover ydes der ingen friplads, Der budgetteres med en procentdel af forældrebetalingen til fripladstilskud 17 % klub

Skole og klubområdet m.v

Skole og klubområdet m.v Skole og klubområdet m.v Opgaver under området Opvækst- og uddannelsesudvalgets ansvarsområde er opdelt i flere politikområder hvoraf skole- og klubområdet omfatter undervisning, i form af folkeskoler,

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet Budget 2011

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet Budget 2011 Opvækst- og uddannelsesudvalgets ansvarsområde er opdelt i flere politikområder hvoraf skoleog klubområdet omfatter undervisning, i form af folkeskoler, efterskoler, privatskoler, ungdomskostskoler, specialundervisning,

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet Opvækst- og uddannelsesudvalgets ansvarsområde er opdelt i flere politikområder hvoraf skoleog klubområdet omfatter undervisning, i form af folkeskoler, efterskoler, privatskoler, ungdomskostskoler, specialundervisning,

Læs mere

Skole og klubområdet m.v

Skole og klubområdet m.v Skole og klubområdet m.v Opgaver under området Skole- og klubområdet omfatter undervisning, i form af folkeskoler, efterskoler, privatskoler, ungdomskostskoler, specialundervisning, samt fritidstilbud

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Skole- og klubområdet Den samlede budgetramme for 2008 for skole- og klubområdet kan opgøres således: Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto 03.22.01 Folkeskoler 287.050-12.790 274.260 03.22.02 Fællesudgifter for kommunens

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver Kvalitet og Særopgaver varetager opgaver inden for følgende områder: Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Specialskoler og SFO på specialskoler Dagbehandling/ heldagsskole Støttepædagoger Specialbørnhaver

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Kvalitet og særopgaver Kvalitet og Særopgaver varetager opgaver inden for følgende områder: Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Specialskoler og SFO på specialskoler Dagbehandling/ heldagsskole Støttepædagoger Specialbørnhaver

Læs mere

Overførsler i alt

Overførsler i alt Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 776.335.822 010 Skole- og klubområdet 464.958.697 03 Undervisning og kultur 445.347.634 22 Folkeskolen m.m. 428.748.442 01 260.629.003 001780 FORSIKRINGER

Læs mere

Skole og klubområdet m.v.

Skole og klubområdet m.v. Skole og klubområdet m.v. Opgaver under området Skoleområdet omfatter budgetter til undervisning i kommunale folkeskoler, privatskoler, efterskoler, ungdomskostskoler, specialundervisning, specialskoler

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 783.919.634 010 Skole- og klubområdet 480.956.015 03 Undervisning og kultur 465.450.436 22 Folkeskolen m.m. 448.750.470 01 Folkeskoler 249.755.599

Læs mere

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 102 Opvækst og Uddannelsesudvalget samlet bevilling 877.991 10 Skole og klubområdet 434.250 03 Undervisning og kultur 394.175 22 Folkeskolen m.m. 377.679 01 Folkeskoler

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 801.426.622 010 Skole- og klubområdet 481.803.154 03 Undervisning og kultur 458.757.934 22 Folkeskolen m.m. 447.449.022 01 Folkeskoler 247.138.174

Læs mere

Dagtilbud. Opgaver under området Fælles formål UDDANNELSESUDVALGET

Dagtilbud. Opgaver under området Fælles formål UDDANNELSESUDVALGET Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 kan opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 kan opgøres som følger: Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 802.196.141 010 Skole- og klubområdet 473.600.505 03 Undervisning og kultur 451.529.265 22 Folkeskolen m.m. 440.671.724 01 Folkeskoler 243.806.411

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er tre bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse (serviceudgifter) Sundhed og Forebyggelse (Kommunal medfinansiering) Administration mv. (Serviceudgifter) Den samlede

Læs mere

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199

Overførsler i alt 12.378-6.179 6.199 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019 BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI Maj 2019 LÆSEVEJLEDNING Denne præsentation indeholder et overblik over budgettet på skoleområdet i Randers Kommune for 2019. Præsentationen skal

Læs mere

Mødregrupper etableres i lokalområderne med tilstedeværelse af sundhedsplejersken 1 2 gange.

Mødregrupper etableres i lokalområderne med tilstedeværelse af sundhedsplejersken 1 2 gange. Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

Mængdekorrektioner Budget

Mængdekorrektioner Budget Mængdekorrektioner Budget 2017-2020 1 Mængder -2020 Udvalg Nr. Tekst 2017 2018 2019 2020 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi 3,201 4,210 4,212 4,167 Økonomiudvalget

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Mængdereguleringer Budget

Mængdereguleringer Budget Mængdereguleringer Budget 2016-2019 Mængder budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -0,401-0,434-0,401-0,480 Økonomiudvalget

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Tilskud til puljeordninger og privatinstitutioner Tilbud til børn og unge med særlige behov

Tilskud til puljeordninger og privatinstitutioner Tilbud til børn og unge med særlige behov Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor.

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor. Politikområde Undervisning - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet undervisning består af følgende delområder: Inden for selvforvaltningen 1. Skoler - almen undervisning (391 mio. kr.) - specialundervisning,

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2019-2022 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2019 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2019-2022, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

I denne revision af demografipuljerne til Budget 2020 er hovedkonklusionerne følgende:

I denne revision af demografipuljerne til Budget 2020 er hovedkonklusionerne følgende: Forslag til demografiske beregninger til Budget 2020 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2020-2023, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august 2008. SFO omfatter børn fra børnehaveklasse til og med 3. klasse. SFO-klub omfatter børn fra

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Mødregrupper etableres i lokalområderne med tilstedeværelse af sundhedsplejersken 1 2 gange.

Mødregrupper etableres i lokalområderne med tilstedeværelse af sundhedsplejersken 1 2 gange. Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget Notat Forvaltning: Økonomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. april 2013 Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2017 2018 2019 03.22.05 Skolefritidsordninger 29.774 31.985 30.135 05.25.10 Fælles

Læs mere

Bevilling 13 Undervisning

Bevilling 13 Undervisning Bevilling 13 Undervisning Beskrivelse Bevilling Undervisning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter normal- og specialundervisning, modtageundervisning, skolefritidsordninger og ungdomsskole

Læs mere

Formål med guiden Organisering Visitationsudvalgenes rolle Visitation af supplerende undervisning på skolen (under 9 timer)...

Formål med guiden Organisering Visitationsudvalgenes rolle Visitation af supplerende undervisning på skolen (under 9 timer)... august 2013 sguide Vedr. visitation til supplerende undervisning og specialpædagogisk bistand på skoleområdet Indhold Formål med guiden... 2 Organisering... 2 sudvalgenes rolle... 2 af supplerende undervisning

Læs mere

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1 Børne- og kulturudvalget Bemærkninger til Budget 2017-2020 Version 1 1 Driftskonti Hovedkonto 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 28 Fritidsområder Det afsatte budgetbeløb dækker de årlige

Læs mere

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER CENTER FOR BØRN OG LÆRING OG CENTER FOR UDVIKLING OG ØKONOMI HERNING KOMMUNE, 2019 Indhold

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole varetager den samlede indsats på dagtilbuds- og skoleområdet med det sigte, at det enkelte barn trives, udvikler sig og tilegner sig kundskaber og

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med at udarbejde et demografikatalog er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen, Naturskolen og

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.

Aftaleholder Thyholm Skole 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681.910. Thyholm Skole 1520040001 16.681.904 16.681.910 16.681.910 16.681. Børne- og Uddannelsesudvalgets basisbudget - -prisniveau Budgetforslag Samlet resultat 334.982.387 332.989.296 331.599.019 331.599.019 32201 Folkeskoler 144.153.655 143.539.151 143.527.886 143.527.886

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Dagtilbud Budget 2011

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Dagtilbud Budget 2011 Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver. Endvidere omfatter området Sundhedsplejen,

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget VERSION 1

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget VERSION 1 Børne- og kulturudvalget Bemærkninger til Budget 2018-2021 VERSION 1 1 Driftskonti Hovedkonto 03 Undervisning og kultur 03 22 Folkeskolen Konti udenfor ramme (ej overførselsadgang) Mellemkommunal betaling

Læs mere

Folkeskolereformen Ressourcetildeling på almenområdet

Folkeskolereformen Ressourcetildeling på almenområdet Høringsmateriale 24. januar 2014 Folkeskolereformen Ressourcetildeling på almenområdet Indhold Hvorfor ny ressourcetildelingsmodel... 2 Ressourcemodellens område... 2 Ressourcetyper... 3 Ressourcetilførsel

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget er tildelt en nettoramme for en række områder.

Opvækst- og uddannelsesudvalget er tildelt en nettoramme for en række områder. DRIFTSBEVILLING Ordinær nettorammebevilling Opvækst- og uddannelsesudvalget er tildelt en nettoramme for en række områder. Den samlede budgetramme for 2007 kan opgøres som følger: Udgifter Indtægter Netto-udgifter

Læs mere

Ressourcetildeling til skoler

Ressourcetildeling til skoler Ressourcetildeling til skoler Model, demografi, skolestruktur Model Den nuværende ressourcetildelingsmodel er elevtalsbaseret. Ressourcer tildeles i forhold til antallet af undervisningstimer på de enkelte

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator

Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator Område Budget Anvendelse Folkeskolen 01Fælles skoleudgifter IT-koordinator Skolebibliotekskoordinator Folkeskoler - budget overslagsår DER MÅ IKKE KONTERES Projekter med kommunal finansiering Personale

Læs mere