Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager"

Transkript

1 2017 Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT OM AUGUSTENBORG OG BROAGER PROMONITOR Info@promonitor.dk

2 Indhold Rapport om Augustenborg & Broager. Side 1 Indledning... 2 Fakta... 3 Undersøgelsens sikkerhed... 4 Forklaring af indeks... 5 AUGUSTENBORG... 6 Hvor ofte har du været i Augustenborg, inden for det seneste års tid... 7 I hvilke sammenhænge kommer du til Augustenborg... 8 Kendetegn du forbinder med Augustenborg, indbyggere og besøgende... 9 Sammenligning med Broager, besøgsmotiver Sammenligning med Broager, kendetegn ifølge indbyggere Sammenligning med Broager, kendetegn ifølge besøgende BROAGER Hvor ofte har du været i Broager, inden for det seneste års tid I hvilke sammenhænge kommer du til Broager Marker de kendetegn du forbinder med Broager, indbyggere og besøgende Broagers styrker Sammenligning med Augustenborg, besøgsmotiver Sammenligning med Augustenborg, kendetegn ifølge indbyggere Sammenligning med Augustenborg, kendetegn ifølge besøgende Tabeller Åbne svar Kendetegn, Augustenborg Kendetegn, Broager Om svarpersonerne Køn Din aldersgruppe Postnummer Boligtype Bolig ejer form Har du hjemmeboende børn eller unge Din højeste uddannelse Din beskæftigelse Hvilke emner interesserer dig særligt?... 48

3 Indledning Rapport om Augustenborg & Broager. Side 2 Undersøgelsens formål er at belyse borgernes syn på forskellige lokalområder, som led i kommunens udvikling af lokalområder og lokale byer. I forlængelse af undersøgelsen afholdes åbne debatmøder med borgerne, med det formål at skabe dialog mellem borgere og kommune. Det første borgermøde om Augustenborg omfattede cirka 300 deltagere, herunder lokalpolitikere og medarbejdere fra kommunens administration. Oplægget til borgerne: Sønderborg Kommune skal i løbet af de næste par år udarbejde nye strategier for 9 af kommunens byer. Derfor har vi brug for at høre din mening, så vi sammen kan skabe en stærk fremtid for hele kommunen. Vi har fokus på at finde byernes særlige egenskaber og styrker. Nogle af kommunens byer er attraktive for bosætning, andre for virksomheder, turisme, kulturhistorie, kulturliv osv. For at få et godt billede på hvad der kendetegner kommunens forskellige byer og hvilke potentialer de har, har vi brug for din viden og dit syn på byerne. Vi håber du vil hjælpe os med dit syn på, hvordan vi kan udvikle kommunes byer på bedst mulig måde.

4 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 3 Fakta Kunde: Sønderborg Kommune Ekstern leverandør: Promonitor Metode: Online borgerpanel Antal svarpersoner inviteret: Antal svarpersoner: 916 Svarprocent gennemført: 69 % Stikprøveusikkerhed på totaler højst: +/- 3 % Datavejning: nej Rapportdato:

5 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 4 Undersøgelsens sikkerhed Svarprocenten på 69% er høj og imødekommer kravet for svarprocenter i forskningsmæssig sammenhæng. Den statistiske stikprøveusikkerhed er den værdi som svaret med 95% sikkerhed ville være inden for, hvis man havde spurgt alle personer i populationen. Med 916 svar er usikkerheden på totaler højst ca. 3%, mens den på underliggende svargrupper vil være højere, og nedenstående figur kan bruges om guideline for den statistiske usikkerhed.

6 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 5 Forklaring af indeks Indeksværdier anvendes som en gennemsnitsberegning af skalaer, med det formål at beregne sammenlignelige værdier. I denne rapport er indeks anvendt ved styrker/svagheder og vigtigt for fremtiden, som er bedømt på en 1-5 skala. Indeksværdien er et udtryk for den gennemsnitlige bedømmelse omregnet til en almengyldig skala gående fra Indeks er beregnet efter følgende model: Skalatrin 1: indeks 0 = meget lav bedømmelse Skalatrin 2: indeks 25 = lav bedømmelse Skalatrin 3: indeks 50 = hverken/eller bedømmelse Skalatrin 4: indeks 75 = høj bedømmelse Skalatrin 5: indeks 100 = meget høj bedømmelse Eksempel: Indeksværdier

7 AUGUSTENBORG Rapport om Augustenborg & Broager. Side 6

8 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 7 Hvor ofte har du været i Augustenborg, inden for det seneste års tid Svarpersoner som ikke bor i Augustenborg, er blevet bedt om af afkrydse hvor ofte de har været i området inden for det seneste års tid. Gennemsnitligt har cirka 20 procent af borgerne været i Augustenborg hyppigere end 10 gange inden for det seneste års tid. Borgere bosiddende i Sydals topper med en andel på cirka 44 procent som har været i området mere end 10 gange årligt og Nordborg kommer på andenpladsen med 28 procent. Borgere bosiddende i Gråsten og Egernsund/Broager har den laveste besøgsrate i forhold til Augustenborg.

9 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 8 I hvilke sammenhænge kommer du til Augustenborg Svarpersoner som besøger, men ikke bor i Augustenborg, er blevet bedt om af afkrydse i hvilke sammenhænge de besøger området. De hyppigste sammenhænge, hvor man som besøgende kommer til Augustenborg er (bortset fra at køre igennem området), er at besøge familie/venner (36%), gøre indkøb/shoppe (32%), forfølge kulturelle aktiviteter (26%) eller dyrke fritidsaktiviteter i naturen (22%).

10 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 9 Kendetegn du forbinder med Augustenborg, indbyggere og besøgende Svarpersoner som bor i Augustenborg eller besøger området +10 gange årligt, er blevet bedt om af afkrydse hvilke ting de synes kendetegner området. Borgere bosiddende i Augustenborg forbinder særligt ofte området med naturen (87%), et godt sted at bo (79%), områdets lokalhistorie/kulturarv (69%), smukke bygninger (63%), for at nævne de kendetegn, som har den største tilslutning. I bunden af listen for bosiddende finder man kendetegnene spændende byliv, gode jobs, gode skoler og gode transportforbindelser. De kendetegn, som besøgende oftest forbinder med Augustenborg er naturen (64%), smukke bygninger (55%), et sted man gerne vil være i fritiden (52%) og områdets lokalhistorie/kulturarv (42%). De kendetegn som bosiddende og besøgende er mest enige om, er smukke bygninger (63 og 55%), et sted man gerne vil være i fritiden (begge 52%) og den hyggelige stemning (44 og 35%).

11 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 10 Augustenborgs styrker På en skala fra 1 til 5 er bosiddende blevet bedt om at vurdere, hvor attraktiv Augustenborg er i dag. Borgere bosiddende i Augustenborg fremhæver i særlig grad naturen (indeks 87), slottet (indeks 84) og byens kunst (indeks 72) som det mest attraktive ved Augustenborg. Derefter følger boligområder og lystbådehavnen (indeks 67) og området som turistmål (indeks 66). På eller under indeks 50 finder vi skoler (indeks 50), butikker (indeks 47), hovedgaden (indeks 42) og på sidstepladsen Augustenborg som erhvervsby (indeks 35).

12 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 11 Augustenborgs fremtid, hvad er vigtigt På en skala fra 1 til 5 er bosiddende blevet bedt om at vurdere, hvor vigtigt følgende forhold er for Augustenborgs fremtid. Borgere bosiddende i Augustenborg fremhæver alle områder som værende næsten lige vigtige for byens fremtid. De tre vigtigste er dog naturen (indeks 88), slottet (indeks 85) og på samme niveau skoler/institutioner, boligområder og Augustenborg som turistmål (alle indeks 81). På sidstepladsen afviger egenskaben Augustenborg som erhvervsby sig med en lavere prioritering (indeks 65).

13 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 12 Augustenborgs styrker og fremtid, inkl. GAP-tal Sammenligner vi de bosiddendes vurdering af styrker (hvor attraktiv er Augustenborg) med hvad der er vigtigt for fremtiden, kan vi beregne den forskel i indeks, som udtrykker forskellen mellem den nuværende tilstand og borgernes prioritering af samme kaldet GAP. De største gaps finder vi på områderne skoler/institutioner og byens hovedgade (begge indeks -32), Augustenborg som erhvervsby (indeks -31) og butikker (indeks -29). Tæt på med negativt indeks finder vi kollektiv transport (indeks -26). Egenskaberne med de to højeste scorer i attraktivitet, naturen og slottet, har ingen negative gaps og kan dermed siges at leve op til svarpersonernes forestillinger om disses prioritering for fremtiden, hvilket også gælder for egenskaben byens kunst.

14 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 13 Sammenligning med Broager, besøgsmotiver Sammenlignet med Broager, har Augustenborg en højere besøgsrate med begrundelserne kulturelle aktiviteter, café/restaurant og indkøb. Modsat har Broager en højere besøgsrate begrundet med besøg af familie/venner. Det vidner om, at Augustenborg generelt og især på området kultur har en stærkere tiltrækningskraft.

15 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 14 Sammenligning med Broager, kendetegn ifølge indbyggere Sammenlignet med Broager, har Augustenborg en højere andel af bosiddende der mener, at Augustenborg har smukke bygninger og gode jobmuligheder. Omvendt mener flere bosiddende at Broager har gode skoler/institutioner, socialt sammenhold, gode butikker og er et godt sted at bo.

16 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 15 Sammenligning med Broager, kendetegn ifølge besøgende Sammenlignet med Broager, mener flere besøgende i Augustenborg, at området har smukke bygninger, interessant lokalhistorie, smuk natur og er et sted, man gerne ville besøge i fritiden. Omvendt mener flere besøgende i Broager, at dette område har godt socialt sammenhold, gode skoler og er et trygt sted at være.

17 BROAGER Rapport om Augustenborg & Broager. Side 16

18 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 17 Hvor ofte har du været i Broager, inden for det seneste års tid Svarpersoner som ikke bor i Broager, er blevet bedt om af afkrydse hvor ofte de har været i området inden for det seneste års tid. Gennemsnitligt har cirka 15 procent af borgerne været i Broager hyppigere end 10 gange inden for det seneste års tid. Borgere bosiddende i Egernsund topper med en andel på cirka 83 procent som har været i området mere end 10 gange årligt og Gråsten kommer på andenpladsen med 24 procent. Borgere bosiddende i Nordborg, Augustenborg og Sydals har den laveste besøgsrate i forhold til Broager.

19 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 18 I hvilke sammenhænge kommer du til Broager Svarpersoner som ikke bor i Broager, er blevet bedt om af afkrydse i hvilke sammenhænge de besøger området. De hyppigste sammenhænge, hvor man som besøgende kommer til Broager er (bortset fra at køre igennem området), er at besøge familie/venner (45%), gøre indkøb/shoppe (27%), eller dyrke fritidsaktiviteter i naturen (22%).

20 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 19 Marker de kendetegn du forbinder med Broager, indbyggere og besøgende Svarpersoner som bor i Broager eller besøger området +10 gange årligt, er blevet bedt om af afkrydse hvilke ting de synes kendetegner området. Bosiddende i Broager forbinder særligt ofte området med, at det er et godt sted at bo (91%), har en interessant natur (89%), er et trygt sted at være (69%), med gode indkøbsmuligheder (66%), socialt sammenhold og gode skoler/institutioner (begge 60%). I bunden af listen forbinder bosiddende stedet med spændende byliv, gode jobmuligheder og et sted man gerne ville arbejde. Besøgende forbinder oftest området med en interessant natur (52%), et sted man gerne vil bruge fritiden (40%) og den hyggelige stemning (35%). De vurderinger hvor bosiddende og besøgende ligger tættest, er hyggelig stemning og et sted man gerne vil bruge sin fritid.

21 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 20 Broagers styrker På en skala fra 1 til 5 er bosiddende blevet bedt om at vurdere, hvor attraktiv Broager er i dag. Borgere bosiddende i Broager fremhæver i særlig grad landskabernes skønhedsværdi/naturen (indeks 87), områdets kulturhistorie, herunder kirken (indeks 86) og Broager som boligområde (indeks 76) som det mest attraktive. Tæt på følger skoler/institutioner (indeks 73), foreningslivet (indeks 69) og Broager som turistmål (indeks 69). På sidstepladserne finder vi byens hovedgade (indeks 40) og Broager som erhvervsby (indeks 35).

22 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 21 Broagers fremtid, hvad er vigtigt På en skala fra 1 til 5 er bosiddende blevet bedt om at vurdere, hvor vigtigt følgende forhold er for Broagers fremtid. Borgere bosiddende i Broager fremhæver alle områder som værende næsten lige vigtige for byens fremtid. De tre vigtigste er dog landskabernes skønhedsværdi/naturen (indeks 91), fritidsmulighederne i naturen (indeks 90) og Broager som boligområde samt skoler/institutioner (begge indeks 88). De øvrige egenskaber tildeles også en ret høj vigtighed, mens særligt Broager som erhvervsby på en sidsteplads synes mindre vigtigt (indeks 64).

23 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 22 Broagers styrker og fremtid, inkl. GAP-tal Sammenligner vi de bosiddendes vurdering af styrker (hvor attraktiv er Broager) med hvad der er vigtigt for fremtiden, kan vi beregne den forskel i indeks, som der er mellem den nuværende tilstand og borgernes prioritering af samme kaldet GAP. De største gaps finder vi på områderne byens hovedgade (indeks -31), Broager som erhvervsby (indeks -30) og kollektiv transport (indeks -25), efterfulgt af indkøbsmuligheder (indeks -21). Egenskaberne landskaber/natur og kulturhistorie har ingen negative gaps og kan dermed siges at leve op til svarpersonernes forestillinger om disses prioritering for fremtiden.

24 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 23 Sammenligning med Augustenborg, besøgsmotiver Sammenlignet med Augustenborg har Broager kun en højere besøgsrate med begrundelserne besøg hos familie/venner, hvilket som før nævnt vidner om, at Augustenborg har en stærkere tiltrækningskraft end Broager på besøgende, hvilket særligt er udtalt på kulturelle aktiviteter, til Augustenborgs fordel.

25 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 24 Sammenligning med Augustenborg, kendetegn ifølge indbyggere Sammenlignet med Augustenborg, har Broager en højere andel af bosiddende der mener at Broager har gode skoler/institutioner, socialt sammenhold, gode indkøbsmuligheder og er et godt sted at bo. Modsat mener flere, at Augustenborg har smukke bygninger, en interessant kulturarv og gode jobmuligheder.

26 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 25 Sammenligning med Augustenborg, kendetegn ifølge besøgende Sammenlignet med Augustenborg, mener flere besøgende i Broager, at området har gode skoler/institutioner og socialt sammenhold. Omvendt mener flere besøgende, at Augustenborg har smukke bygninger, interessant natur / lokalhistorie og er et sted, man gerne vil bruge fritiden.

27 Tabeller Rapport om Augustenborg & Broager. Side 26 Hvor ofte har du været i Augustenborg, inden for det seneste års tid, besøgende Respondenter Procent Slet ikke % 1-2 gange % 3-10 gange % Mere end 10 gange % Husker ikke 5 1% Total % Hvor ofte har du været i Augustenborg, inden for det seneste års tid, besøgende efter egen bopæl 6300 Gråsten 6310 Broager 6320 Egernsund 6400 Sønderborg 6430 Nordborg 6470 Sydals I alt Slet ikke 31% 11% 22% 15% 10% 5% 14% 1-2 gange 47% 50% 50% 36% 27% 16% 34% 3-10 gange 16% 29% 17% 34% 34% 36% 32% Mere end 10 gange 6% 11% 6% 15% 28% 44% 20% Husker ikke 0% 0% 6% 0% 1% 0% 1% Total

28 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 27 I hvilke sammenhænge kommer du til Augustenborg Respondenter Procent Kører gennem området % Besøger familie eller venner % Indkøb eller shopping % Kulturelle aktiviteter % Fritidsaktiviteter i naturen - andet 93 22% Andet 89 21% Arbejde/job 54 13% Motion/sport 54 13% Café eller restaurant 29 7% Forening eller aftenskole 22 5% Fritidsaktiviteter i naturen - sejlsport 14 3% Fritidsaktiviteter i naturen - lystfiskeri 7 2% Bibliotek 3 1% Børns skole/institution 3 1% Uddannelse 0 0% Total %

29 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 28 Kendetegn du forbinder med Augustenborg, besøgende Respondenter Procent Et sted jeg gerne vil besøge i fritiden % Et sted jeg gerne ville arbejde 32 8% Fællesskab og socialt sammenhold 43 10% Gode indkøbsmuligheder 88 21% Gode muligheder for jobs i nærområdet 41 10% Gode skoler/institutioner 32 8% Gode transportforbindelser til/fra området 74 18% Godt sted at bo 78 19% Godt udvalg af boliger 57 14% Hyggelig stemning % Ingen af disse 33 8% Interessant lokalhistorie/kulturarv % Smuk eller interessant natur % Smukke bygninger % Spændende byliv 7 2% Trygt sted at være 74 18% Varieret udbud af fritidsmuligheder 48 12% Total %

30 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 29 Kendetegn du forbinder med Augustenborg, indbyggere Respondenter Procent Et sted jeg gerne vil bruge min fritid 51 52% Et sted jeg gerne vil/ville arbejde 28 28% Fællesskab og socialt sammenhold 46 46% Gode indkøbsmuligheder 50 51% Gode muligheder for jobs i nærområdet 27 27% Gode skoler/institutioner 32 32% Gode transportforbindelser til/fra området 43 43% Godt sted at bo 78 79% Godt udvalg af boliger 45 45% Hyggelig stemning 44 44% Ingen af disse 1 1% Interessant lokalhistorie/kulturarv 68 69% Smuk eller interessant natur 86 87% Smukke bygninger 62 63% Spændende byliv 7 7% Trygt sted at være 65 66% Varieret udbud af fritidsmuligheder 46 46% Total %

31 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 30 Kendetegn du forbinder med Augustenborg Indbyggere Besøgende Smuk eller interessant natur 87% 64% Godt sted at bo 79% 19% Interessant lokalhistorie/kulturarv 69% 42% Trygt sted at være 66% 18% Smukke bygninger 63% 55% Et sted jeg gerne vil besøge i fritiden 52% 52% Gode indkøbsmuligheder 51% 21% Varieret udbud af fritidsmuligheder 46% 12% Fællesskab og socialt sammenhold 46% 10% Godt udvalg af boliger 45% 14% Hyggelig stemning 44% 35% Gode transportforbindelser til/fra området 43% 18% Gode skoler/institutioner 32% 8% Et sted jeg gerne ville arbejde 28% 8% Gode muligheder for jobs i nærområdet 27% 10% Spændende byliv 7% 2% Ingen af disse 1% 8% Total 100% 100%

32 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 31 Augustenborgs styrker, hvor attraktiv indeks Gennemsnit Indeks Respondenter Naturen 4, Slottet 4, Byens kunst 3, Augustenborg som boligområde 3, Lystbådehavnen 3, Augustenborg som turistmål 3, Foreningslivet 3, Bymidtens huse og bygninger 3, Kollektiv transport 3, Augustenborgs skoler/institutioner 2, Butikker og indkøbsmuligheder 2, Byens hovedgade 2, Augustenborg som erhvervsby 2, Augustenborgs fremtid, hvor vigtigt indeks Gennemsnit Indeks Respondenter Naturen 4, Slottet 4, Augustenborgs skoler/institutioner 4, Augustenborg som boligområde 4, Augustenborg som turistmål 4, Kollektiv transport 4, Butikker og indkøbsmuligheder 4, Foreningslivet 4, Lystbådehavnen 4, Bymidtens huse og bygninger 3, Byens hovedgade 3, Byens kunst 3, Augustenborg som erhvervsby 3,

33 Augustenborgs styrker og fremtid indeks Hvor attraktiv Vigtigt for fremtiden GAP Naturen Slottet Augustenborgs skoler/institutioner Augustenborg som boligområde Augustenborg som turistmål Kollektiv transport Butikker og indkøbsmuligheder Foreningslivet Lystbådehavnen Bymidtens huse og bygninger Byens hovedgade Byens kunst Augustenborg som erhvervsby Rapport om Augustenborg & Broager. Side 32

34 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 33 Hvor ofte har du været i Broager, inden for det seneste års tid Respondenter Procent Slet ikke % 1-2 gange % 3-10 gange % Mere end 10 gange % Husker ikke 7 1% I alt % Hvor ofte har du været i Broager, inden for det seneste års tid 6300 Gråsten 6320 Egernsund 6400 Sønderborg 6430 Nordborg 6440 Augustenborg 6470 Sydals I alt Slet ikke 10% 0% 19% 46% 26% 25% 25% 1-2 gange 33% 11% 35% 34% 54% 41% 36% 3-10 gange 33% 6% 29% 14% 7% 21% 22% Mere end 10 gange 24% 83% 18% 5% 10% 13% 15% Husker ikke 0% 0% 1% 1% 3% 0% 1% I alt

35 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 34 I hvilke sammenhænge kommer du til Broager Respondenter Procent Besøger familie eller venner % Kører gennem området % Indkøb eller shopping 87 27% Fritidsaktiviteter i naturen - andet 73 22% Arbejde/job 52 16% Andet 52 16% Motion/sport 46 14% Kulturelle aktiviteter 45 14% Forening eller aftenskole 19 6% Bibliotek 14 4% Børns skole/institution 8 2% Fritidsaktiviteter i naturen - lystfiskeri 8 2% Fritidsaktiviteter i naturen - sejlsport 6 2% Café eller restaurant 2 1% Uddannelse 1 0% Total %

36 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 35 Marker de kendetegn du forbinder med Broager, besøgende Respondenter Procent Smuk eller interessant natur % Et sted jeg gerne vil besøge i fritiden % Hyggelig stemning % Interessant lokalhistorie/kulturarv 88 27% Gode indkøbsmuligheder 85 26% Trygt sted at være 83 26% Godt sted at bo 66 20% Fællesskab og socialt sammenhold 62 19% Godt udvalg af boliger 57 18% Gode skoler/institutioner 56 17% Gode transportforbindelser til/fra området 49 15% Smukke bygninger 47 15% Ingen af disse 42 13% Varieret udbud af fritidsmuligheder 42 13% Gode muligheder for jobs i nærområdet 20 6% Et sted jeg gerne ville arbejde 17 5% Spændende byliv 7 2% Total %

37 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 36 Marker de kendetegn du forbinder med Broager, indbyggere Respondenter Procent Godt sted at bo 32 91% Smuk eller interessant natur 31 89% Trygt sted at være 24 69% Gode indkøbsmuligheder 23 66% Fællesskab og socialt sammenhold 21 60% Gode skoler/institutioner 21 60% Interessant lokalhistorie/kulturarv 20 57% Et sted jeg gerne vil bruge min fritid 19 54% Varieret udbud af fritidsmuligheder 17 49% Hyggelig stemning 16 46% Gode transportforbindelser til/fra området 15 43% Godt udvalg af boliger 14 40% Et sted jeg gerne vil/ville arbejde 10 29% Gode muligheder for jobs i nærområdet 6 17% Smukke bygninger 6 17% Spændende byliv 2 6% Ingen af disse 0 0% Total %

38 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 37 Marker de kendetegn du forbinder med Broager Indbyggere Besøgende Godt sted at bo 91% 20% Smuk eller interessant natur 89% 52% Trygt sted at være 69% 26% Gode indkøbsmuligheder 66% 26% Fællesskab og socialt sammenhold 60% 19% Gode skoler/institutioner 60% 17% Interessant lokalhistorie/kulturarv 57% 27% Et sted jeg gerne vil bruge min fritid 54% 40% Varieret udbud af fritidsmuligheder 49% 13% Hyggelig stemning 46% 35% Gode transportforbindelser til/fra området 43% 15% Godt udvalg af boliger 40% 18% Et sted jeg gerne vil/ville arbejde 29% 5% Smukke bygninger 17% 15% Gode muligheder for jobs i nærområdet 17% 6% Spændende byliv 6% 2% Ingen af disse 0% 13%

39 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 38 Broagers styrker, hvor attraktiv indeks Gennemsnit Indeks Respondenter Landskabernes skønhedsværdi 4, Områdets kulturhistorie, herunder kirken 4, Broager som boligområde 4, Broagers skole/institutioner 3, Broagers fritidsmuligheder i naturen 3, Foreningslivet 3, Broager som turistmål 3, Butikker og indkøbsmuligheder 3, Kollektiv transport 3, Byens hovedgade 2, Broager som erhvervsby 2, Broagers fremtid, hvor vigtigt indeks Gennemsnit Indeks Respondenter Landskabernes skønhedsværdi 4, Broagers fritidsmuligheder i naturen 4, Broager som boligområde 4, Broagers skole/institutioner 4, Foreningslivet 4, Broager som turistmål 4, Områdets kulturhistorie, herunder kirken 4, Butikker og indkøbsmuligheder 4, Kollektiv transport 4, Byens hovedgade 3, Broager som erhvervsby 3,

40 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 39 Broagers styrker og fremtid indeks Hvor attraktiv Hvor vigtigt GAP Landskabernes skønhedsværdi Broagers fritidsmuligheder i naturen Broager som boligområde Broagers skole/institutioner Foreningslivet Broager som turistmål Områdets kulturhistorie, herunder kirken Butikker og indkøbsmuligheder Kollektiv transport Byens hovedgade Broager som erhvervsby

41 I hvilke sammenhænge kommer du til området Augustenborg Broager Gens Besøger familie eller venner 36% 45% 40% Kører gennem området 36% 43% 40% Indkøb eller shopping 32% 27% 29% Fritidsaktiviteter i naturen - andet 22% 22% 22% Andet 21% 16% 19% Arbejde/job 13% 16% 15% Motion/sport 13% 14% 14% Kulturelle aktiviteter 26% 14% 20% Forening eller aftenskole 5% 6% 6% Bibliotek 1% 4% 3% Fritidsaktiviteter i naturen - lystfiskeri 2% 2% 2% Børns skole/institution 1% 2% 2% Fritidsaktiviteter i naturen - sejlsport 3% 2% 3% Café eller restaurant 7% 1% 4% Uddannelse 0% 0% 0% Rapport om Augustenborg & Broager. Side 40

42 Åbne svar Rapport om Augustenborg & Broager. Side 41 Svarene på de åbne spørgsmål har kommunen i særskilt form, og de fremgår ikke direkte af denne rapport. De følgende billeder viser de mest forekommende ord og begreber, som er anvendt i de åbne svar.

43 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 42 Kendetegn, Augustenborg Augustenborg kendetegn, indbyggere Augustenborg kendetegn, besøgende

44 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 43 Kendetegn, Broager Broager kendetegn, indbyggere Broager kendetegn, besøgende

45 Om svarpersonerne Rapport om Augustenborg & Broager. Side 44 Køn Din aldersgruppe

46 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 45 Postnummer Boligtype Bolig ejer form

47 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 46 Har du hjemmeboende børn eller unge Din højeste uddannelse

48 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 47 Din beskæftigelse

49 Rapport om Augustenborg & Broager. Side 48 Hvilke emner interesserer dig særligt?

Sønderborg 2009 borgerundersøgelse

Sønderborg 2009 borgerundersøgelse Sønderborg 2009 borgerundersøgelse I N D H O L D BOSÆTNING OG KENDETEGN Motiver til bosætning, opfattelser af kommunens kendetegn, styker og svagheder. STATUS OG TILFREDSHED Tilfredshed og betydningen

Læs mere

Sønderborg 2009 borgerundersøgelse

Sønderborg 2009 borgerundersøgelse Sønderborg 2009 borgerundersøgelse I N D H O L D BOSÆTNING OG KENDETEGN Motiver til bosætning, opfattelser af kommunens kendetegn, styker og svagheder. STATUS OG TILFREDSHED Tilfredshed og betydningen

Læs mere

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 ERHVERVSMÅLING PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold - erhvervsmåling ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 1. Indledning 2. Rapportafsnit

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2016 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, 21. OKTOBER 2016 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation 2016. Side 1 Indhold...

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune 2015 Frederikssund Kommune RAPPORT OM KOMMUNIKATION OG KONTAKT BORGERUNDERSØGELSE 2015 PROMONITOR www.promonitor.net Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 4 Undersøgelsens sikkerhed... 5 Om indeks...

Læs mere

TILFLYTTERANALYSEN 2016

TILFLYTTERANALYSEN 2016 Sagsnr. 00.13.02-P05-1-15 Sagsbehandler Anette Olsen TILFLYTTERANALYSEN 2016 18.07.2016 FAKTA OM TILFLYTTERNE FRA TILFLYTTERANALYSEN - 34 % af tilflytterne har tidligere boet i Hedensted Kommune. - 29

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2019 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, JANUAR 2019 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation, kontakt og inddragelse 2018.

Læs mere

TILFLYTTERANALYSEN 2016

TILFLYTTERANALYSEN 2016 Sagsnr. 23.00.00-P05-8-16 Sagsbehandler Anette Olsen 23.02.2017 TILFLYTTERANALYSEN 2016 I januar 2017 blev der gennemført en spørgeskemaundersøgelse for alle tilflyttere over 18 år, som flyttede til Hedensted

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon

Borger Monitor Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 Indhold Om 2017 undersøgelsen... 2 Undersøgelsens brug af indeks... 3 Læsning af grafik... 4 Overblik over kommunes image... 5 Udvikling af

Læs mere

Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt

Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Strategi og Analyse Dato: Marts 2009 Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt Borgerpanelet. 6 ud af 10 i borgerpanelet vil helst bo grønt

Læs mere

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73. Borger Monitor

Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73. Borger Monitor Borger Monitor august 2011 Samlet Kommunerapport 640 svar. Svarprocent: 73 Borger Monitor Samlet Kommunerapport 2 Indholdsfortegnelse Fakta om undersøgelsen... 7 Om undersøgelsens sikkerhed... 8 Måleområder

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner

Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner Side 1 af 10 Kendskab og holdning til Syddjurs Kommune Nulpunktsmåling maj 2016 analyse og konklusioner Metode Spørgeskemaundersøgelse blandt 510 respondenter som: - er bosiddende i Favrskov, Norddjurs,

Læs mere

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Sønderborg Kommune Hvad er en kommunal omdømmeanalyse? Et strategisk værktøj til kommunal branding Kommunal udvikling som en styret proces består grundlæggende i at politiske beslutningstagere vælger at

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

Furesø Kommune Byplan borgerpanelundersøgelse November 2009

Furesø Kommune Byplan borgerpanelundersøgelse November 2009 Furesø Kommune Byplan borgerpanelundersøgelse November 2009 Kort om undersøgelsen Metode Dataindsamlings metode Borgerpanelet Periode November 2009 Stikprøve 1.043 Svarprocent 77 % Antal svar 805 Vægtning

Læs mere

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER INDHOLD INTRODUKTION Metode, undersøgelsens spørgsmål og baggrundsvariable RESULTATER PÅ TVÆRS AF SYV BYER Største gaps, borgernes

Læs mere

Danmarks Bedste Handelsby

Danmarks Bedste Handelsby Danmarks Bedste Handelsby 2008 Indholdsfortegnelse Danmarks Bedste Handelsby 2008 1 Kundeinterviews 2 Resultater - Top 5 17 Danmarks Bedste Handelsby I et samarbejde mellem og Detail-forum gennemføres

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Lyngallup om København september Public 57344

TNS Gallup - Public Tema: Lyngallup om København september Public 57344 TNS Gallup - Public Tema: Lyngallup om København 24-27. september 2010 Public 57344 Metode Feltperiode: 24-27. spetember 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere i Københavns Kommune på 18 eller

Læs mere

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Sønderborg Kommune Slesvig/Holsten Hvad er en kommunal omdømmeanalyse? Et strategisk værktøj til kommunal branding Kommunal udvikling som en styret proces består grundlæggende i at politiske beslutningstagere

Læs mere

Udviklingsstrategi for Ringkøbing Skjern Kommune. Borgerpanelsundersøgelse, juni 2014

Udviklingsstrategi for Ringkøbing Skjern Kommune. Borgerpanelsundersøgelse, juni 2014 Udviklingsstrategi for Ringkøbing Skjern Kommune Borgerpanelsundersøgelse, juni 2014 Borgernes positive associationer til Ringkøbing-Skjern Kommune Nedenfor er angivet tendenser til, hvad de adspurgte

Læs mere

Boligområders omdømme. Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel

Boligområders omdømme. Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel Boligområders omdømme Center for Sikker By Økonomiforvaltningen Københavns Kommune og Københavns Borgerpanel Formål med undersøgelsen I december 2013 gennemførte Center for Sikker By (Økonomiforvaltningen)

Læs mere

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Århus Kommune 26. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og sammenfatning... 4 1.1 Resumé... 4 2 Brug og værdisætning af

Læs mere

Ishøj Kommune. Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013. Ishøj Kommune TNS

Ishøj Kommune. Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013. Ishøj Kommune TNS Tryghed i Vildtbanegård og Vejleåparken Maj 2013 Indhold 1 Indledning 3 2 Design 5 3 Baggrundsdata 7 4 Tryghedsbarometer 9 5 Konkrete tryghedsskabere 16 6 Konkrete utryghedsskabere 18 7 Trygge og utrygge

Læs mere

IDÉhøring Kommuneplan

IDÉhøring Kommuneplan IDÉhøring Kommuneplan 2017-2029 Sønderborg Kommune ønsker at indsamle lokal viden og gode idéer til arealudlæg og andet, som kan gavne det videre arbejde med revisionen af kommuneplanen. Temaerne der skal

Læs mere

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Indledning Om undersøgelsen Undersøgelsen er udsendt via e-mail, til Ringsted Kommunes Borgerpanel. Deltagernes

Læs mere

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2 FREDERIKSBERG KOMMUNE DECEMBER 2018 INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød

Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød Holdnings- og adfærdsanalyse - de unge i Birkerød De unges rolle i revitaliseringen af bymidten I processen hen imod at re-vitalisere bycentrene i Rudersdal fokuserer vi i denne undersøgelse på Birkerød

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Hvad giver værdi ved at bo i Frederikssund Kommune? Præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelsen Udvalget for By og Land, 27.

Hvad giver værdi ved at bo i Frederikssund Kommune? Præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelsen Udvalget for By og Land, 27. Hvad giver værdi ved at bo i Frederikssund Kommune? Præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelsen Udvalget for By og Land, 27. maj 2019 Hvem har svaret? I alt 1.039 besvarelser 40% mænd, 60%

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Borger monitor borgernes syn på kommunen Side 0. Guldborgsund Kommune. Borger monitor 2018

Guldborgsund Kommune. Borger monitor borgernes syn på kommunen Side 0. Guldborgsund Kommune. Borger monitor 2018 Guldborgsund Kommune. Borger monitor borgernes syn på kommunen. 2018.07.06. Side 0 2018 Guldborgsund Kommune. Borger monitor 2018 Fakta Guldborgsund Kommune. Borger monitor borgernes syn på kommunen. 2018.07.06.

Læs mere

JELLING - BYPROFIL. Jelling er altså turistbyen. Med kommunens, måske Jyllands, mest kendte og velbesøgte turistattraktion Jelling monumenterne.

JELLING - BYPROFIL. Jelling er altså turistbyen. Med kommunens, måske Jyllands, mest kendte og velbesøgte turistattraktion Jelling monumenterne. JELLING - PROFIL JELLING - BYPROFIL Jelling er en turistby med flere besøgende end nogen anden centerbyer. Jelling er en kulturby, med festival og et stærkt lokalt kulturliv, et stærkt foreningsliv og

Læs mere

HILLERØD BYKERNE - FRA KØBSTAD TIL MØDESTAD

HILLERØD BYKERNE - FRA KØBSTAD TIL MØDESTAD HILLERØD BYKERNE - FRA KØBSTAD TIL MØDESTAD 28-07-2016 BYKERNE- UNDERSØGELSEN Bykerneundersøgelsen tager udgangspunkt i de fire pejlemærker for visionen for Hillerøds bykernen, som skal være levende, tilgængelig,

Læs mere

7 By Hvilken by bor du i? Én svarmulighed kan angives (liste over alle byer i Frederikssund Kommune)

7 By Hvilken by bor du i? Én svarmulighed kan angives (liste over alle byer i Frederikssund Kommune) # Kort om dig Spørgsmål Svarmuligheder 1 Køn Køn: Kvinde Mand 2 Alder Alder: Én valgmulighed (18 125) 3 Civilstand Hvad er din civilstand? Enlig Parforhold Gift 4 Hjemmeboende børn Har du hjemmeboende

Læs mere

RESILIENCE - BEDRE BYER

RESILIENCE - BEDRE BYER RESILIENCE - BEDRE BYER HVAD ØNSKER BORGERNE? En undersøgelse baseret på 3 Temaer: Miljø og Klima Vækst og Mobilitet Livskvalitet BEDRE BYER - VEJLE HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? INTRODUKTION Denne

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Ringsted Kommune budgetundersøgelse. Udarbejdet for Ringsted Kommune. T

Ringsted Kommune budgetundersøgelse. Udarbejdet for Ringsted Kommune. T 2016 Ringsted Kommune budgetundersøgelse UNDERSØGELSE AF BORGERNES HOLDNINGER TIL UDGIFTSREDUKTIONER I RINGSTED KOMMUNE, 2016 Udarbejdet for Ringsted Kommune. info@promonitor.dk. T. +45 4444 9100 OM UNDERSØGELSEN

Læs mere

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELUNDERSØGELSE VEJLE 2007 Vejle Kommune 2007 Side 1 LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET UDARBEJDET AF PROMONITOR SYDDANSKE FORSKERPARKER, august 2007 BORGERPANELUNDERSØGELSE

Læs mere

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Bosætningsundersøgelse, Hvem flytter til, fra og internt i kommunen og hvorfor?

Bosætningsundersøgelse, Hvem flytter til, fra og internt i kommunen og hvorfor? Bosætningsundersøgelse, 2016 Hvem flytter til, fra og internt i kommunen og hvorfor? Kolofon Udarbejdet af Cecilie Kjærgaard, studentermedhjælp Fællescenter Sekretariat i efteråret 2016. Side 2 af 52 Indhold

Læs mere

Borgernes holdning til bolig og bosætning I Århus og på landsplan

Borgernes holdning til bolig og bosætning I Århus og på landsplan Borgernes holdning til bolig og bosætning I Århus og på landsplan Århus Kommune 26. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og sammenfatning...3 1.1 Resumé...3 2 Bolig og bosætning...5 2.1 Boform...5

Læs mere

Bosætningsanalyse. Esbjerg Kommune. Rapport. Juni 2014

Bosætningsanalyse. Esbjerg Kommune. Rapport. Juni 2014 Bosætningsanalyse Esbjerg Kommune Rapport Juni 2014 Indledning Introduktion til rapporten Esbjerg Kommune ønsker viden om, hvordan forskellige målgrupper opfatter kommunen. Det skal styrke Esbjerg Kommune

Læs mere

Bosætningspotentialet i Hedenstederne. Tilflytteranalyse 2016

Bosætningspotentialet i Hedenstederne. Tilflytteranalyse 2016 Bosætningspotentialet i Hedenstederne Tilflytteranalyse 2016 Spørgsmål Hvad hæfter I jer ved som de væsentligste resultater fra tilflytteranalysen i et bosætningsperspektiv? Har det betydning for vores

Læs mere

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018 BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Evaluering af arrangementet Viden & Strategi 2018 1 Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune har for femte år i træk afholdt åbent seniormøde for alle borgere som er 65 år

Læs mere

BØRKOP - BYPROFIL. En ung by, en tilflytterby, et stort økonomisk potentiale til lokal udvikling, hvis man kan få borgerne engageret.

BØRKOP - BYPROFIL. En ung by, en tilflytterby, et stort økonomisk potentiale til lokal udvikling, hvis man kan få borgerne engageret. BØRKOP - PROFIL BØRKOP - BYPROFIL En ung by, en tilflytterby, et stort økonomisk potentiale til lokal udvikling, hvis man kan få borgerne engageret. Børkop er en pendlerby, velplaceret i forhold til arbejdspladser

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Bibliotekerne. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Bibliotekerne. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Bibliotekerne Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen. Analyse, Viden & Strategi Efteråret 2017

Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen. Analyse, Viden & Strategi Efteråret 2017 Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen Analyse, Viden & Strategi Efteråret 207 Baggrund og formål Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune vedtog i 204 politikken om det gode liv.

Læs mere

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Trivselsstyrelsen Måling 21 Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt suppleret med spørgsmål

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

Borgernes meninger om Ringsted Kommune

Borgernes meninger om Ringsted Kommune Borgernes meninger om Ringsted Kommune PROMONITOR 2011 360 graders tilfredshedsundersøgelse med Ringsted Kommune Rapporten er udarbejdet af: Promonitor, Syddanske Forskerparker For Ringsted Kommune Den

Læs mere

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG HJEMMEPLEJE 2019 INDHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. BAGGRUND OG METODE..... 3 OPSUMMERING OG SAMMENLIGNING AF RESULTATER.... 8 SAMLET TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN.......

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Work-life balance Lederne Februar 2015

Work-life balance   Lederne Februar 2015 Work-life balance Lederne Februar 15 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet om respondenterne har en god balance mellem arbejdsliv og privatliv om de overvejer at skifte job for at få en bedre balance

Læs mere

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Undersøgelsen er gennemført af YouGov i perioden 26. marts 8. april 2013 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs mere

GYMNASIELÆRERNES STRESSRAPPORT

GYMNASIELÆRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Tryghed og holdning til politi og retssystem

Tryghed og holdning til politi og retssystem JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JANUAR Tryghed og holdning til politi og retssystem Danmark i forhold til andre europæiske lande. UNDERSØGELSENS MATERIALE I etableredes European Social Survey (ESS),

Læs mere

Nordals Tæt på Befolkning, arbejdspladser og boliger

Nordals Tæt på Befolkning, arbejdspladser og boliger BYER I BEVÆGELSE Nordals Tæt på Befolkning, arbejdspladser og boliger INDHOLD Indhold FN s verdensmål Denne publikation handler om: Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund Verdensmål 17: Partnerskaber

Læs mere

Del 6: Spørgeskemabaseret analyse

Del 6: Spørgeskemabaseret analyse BOSÆTNING 2012 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 6: Spørgeskemabaseret analyse -Planområder: Oplandsområder Byggerier på forsiden: Billedet til venstre: Almene boliger Adresse:

Læs mere

Danmarks bedste handelsby

Danmarks bedste handelsby Danmarks bedste handelsby 2006 Indholdsfortegnelse Danmarks bedste handelsby 2006 1 Kundeinterviews 2 Resultater - Top 5 17 Danmarks bedste handelsby 2006 I et samarbejde mellem og MMM-Klubben gennemføres

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSINDEKS

POLITIETS TRYGHEDSINDEKS POLITIETS TRYGHEDSINDEKS EN MÅLING AF TRYGHEDEN I: DE SÆRLIGT UDSATTE BOLIGOMRÅDER DE FEM STØRSTE BYER I DANMARK DE 12 POLITIKREDSE I DANMARK HELE DANMARK DECEMBER 2015 1. INDHOLD 2. INDLEDNING... 3 3.

Læs mere

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe Kommune Udviklingssekretariatet Januar 2007 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe, januar 2007 Indholdsfortegnelse: Rapportens opbygning:... 2 1. Sammenfatning...

Læs mere

LOKALBEFOLKNINGENS HOLDNING TIL TURISME

LOKALBEFOLKNINGENS HOLDNING TIL TURISME LOKALBEFOLKNINGENS HOLDNING TIL TURISME TELEFONUNDERSØGELSE I DANSKE KYSTFERIEOMRÅDER LOKALBEFOLKNINGENS HOLDNING TIL TURISME Undersøgelsen er del af projekt Oplevelsesbaseret Kystturisme ERDFK-12-0030

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT JANUAR 2017 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

1.1 Den kulturelle superbruger

1.1 Den kulturelle superbruger 1.1 Den kulturelle superbruger Jeg bruger biblioteket meget. Jamen, minimum én gang om ugen, sommetider hyppigere. Kvindelig kulturel superbruger Den kulturelle superbruger er særligt kendetegnet ved at

Læs mere

Det gode liv i Faaborg-Midtfyn Kommune. Opfølgning på den regionale vækst- og udviklingsstrategi og Faaborg-Midtfyn Kommunes Udviklingsstrategi

Det gode liv i Faaborg-Midtfyn Kommune. Opfølgning på den regionale vækst- og udviklingsstrategi og Faaborg-Midtfyn Kommunes Udviklingsstrategi Det gode liv i Kommune Opfølgning på den regionale vækst- og udviklingsstrategi og Kommunes Udviklingsstrategi Baggrund Region Syddanmark og Kommune arbejder med at skabe det gode liv for borgere og gode

Læs mere

Sammenligning af Sønderborg og Åbenrå som studiebyer med et studiemiljø

Sammenligning af Sønderborg og Åbenrå som studiebyer med et studiemiljø Sammenligning af Sønderborg og Åbenrå som studiebyer med et studiemiljø Konklusion Sønderborg er en bedre studieby end Aabenraa. Sammenlignet på fem parametre af betydning for studiemiljøet bymæssighed,

Læs mere

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Del 5: Spørgeskemabaseret analyse

Del 5: Spørgeskemabaseret analyse BOSÆTNING 2012 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 5: Spørgeskemabaseret analyse -Planområder: Byområder Byggerier på forsiden: Yderst billede til venstre: Strandholmen, Nørresundby

Læs mere

Evaluering af unges brug af alkohol social pejling april 2013

Evaluering af unges brug af alkohol social pejling april 2013 Evaluering af unges brug af alkohol social pejling april 213 83 respondenter har gennemført undersøgelsen. Respondenternes baggrund På figur 1 kan det ses at de fleste respondenter har været henholdsvis

Læs mere

Skive Kommune Landdistriktsundersøgelsen

Skive Kommune Landdistriktsundersøgelsen Skive Kommune Landdistriktsundersøgelsen Potentialer for tiltrækning og fastholdelse af borgere 2 3 4 Grundlæggende analysespørgsmål Hvad får folk til at flytte på landet? Hvad får folk til at blive boende

Læs mere

Sønderborg Kommune Undersøgelse af digitale kanaler 2013

Sønderborg Kommune Undersøgelse af digitale kanaler 2013 Digitale kanaler 18-12-2013 Svarprocent: 51 / 47 1 Sønderborg Kommune Undersøgelse af digitale kanaler 2013 Undersøgelse af brugertilfredshed med kommunes digitale kanaler Gennemført i november 2013 overfor

Læs mere

Evaluering af arrangementet 75 års fødselsdag

Evaluering af arrangementet 75 års fødselsdag Evaluering af arrangementet 75 års fødselsdag Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune fejrede for andet år i træk fødselsdag for alle borgere over 75 år. Arrangementet fandt sted fire steder i kommunen

Læs mere

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE INDLEDNING Videncenter for Kystturisme (CKT) har i 2013 gennemført en analyse omkring turisternes oplevelse

Læs mere

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017

CORPORATE RELATIONS. Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater. November 2017 CORPORATE RELATIONS Ringsted Kommune Bosætterkampagne Online survey Resultater November 2017 FORMÅL OG METODE Formålet med undersøgelsen er at evaluere respondenternes ønsker til og behov for information

Læs mere

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad?

FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Det brændende spørgsmål FAKTAARK DEN PÆNE FORSTAD Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i den pæne forstad? Den pæne forstads centrale karakteristika Definition af den pæne forstad Her defineres

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Danmarks Bedste Handelsby Kundeinterviews 5. Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20. Juryens bedømmelser 26.

Indholdsfortegnelse. Danmarks Bedste Handelsby Kundeinterviews 5. Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20. Juryens bedømmelser 26. Danmarks Bedste Handelsby 2018 Indholdsfortegnelse Danmarks Bedste Handelsby 2018 2 Kundeinterviews 5 Resultater Top 5 (ifølge kunderne) 20 Juryens bedømmelser 26 Kåringer 33 1 Danmarks Bedste Handelsby

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Frederiksværk Skole

Rapport - Trivselsundersøgelsen Frederiksværk Skole Rapport - Trivselsundersøgelsen - Frederiksværk Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Træning og Aktivitet

Rapport - Trivselsundersøgelsen Træning og Aktivitet Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Træning og Aktivitet Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Tandplejen. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Tandplejen. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Tandplejen Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Rådhuset. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Rådhuset. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 2012 - Rådhuset Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

BOSÆTNING 2012. Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune

BOSÆTNING 2012. Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune BOSÆTNING 2012 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 7: Spørgeskemabaseret analyse Alderssegmenter: De 17-29 årige og de 30-39 årige BOSÆTNING 2012 Bosætningsmønstre og boligpræferencer

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2 KOLDING KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Metode 2 3 Spørgeskemaets indhold

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave

Rapport - Trivselsundersøgelsen Lynæs Børnehave Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Lynæs Børnehave Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 12 - Arresø Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Attraktive Nyborg. En attraktivitetsanalyse af Nyborg Kommune Nyborg by, Ullerslev, Ørbæk og Øvrige Nyborg

Attraktive Nyborg. En attraktivitetsanalyse af Nyborg Kommune Nyborg by, Ullerslev, Ørbæk og Øvrige Nyborg Attraktive Nyborg En attraktivitetsanalyse af Nyborg Kommune Nyborg by, Ullerslev, Ørbæk og Øvrige Nyborg VIDEN TIL VÆKST OG TIL HANDLING Med fokus på at etablere et solidt grundlag for udviklingsstrategier

Læs mere

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Tilfredshedsundersøgelse

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Tilfredshedsundersøgelse Holbæk Regionens Erhvervsråd Tilfredshedsundersøgelse September 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om tilfredshedsundersøgelsen Gennemført i perioden: 30. august 9. september 2010 Målgruppe: 413 virksomheder

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Botilbudene. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Botilbudene. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 01 - Botilbudene Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

OFFICERERNES STRESSRAPPORT

OFFICERERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Skole

Rapport - Trivselsundersøgelsen Hundested Skole Rapport - Trivselsundersøgelsen 2 - Hundested Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere