Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre, Åbningstider. side 3 Personale... side 4 Pædagogisk målsætning. side 5 Metode/sådan gør vi..

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre, Åbningstider. side 3 Personale... side 4 Pædagogisk målsætning. side 5 Metode/sådan gør vi.."

Transkript

1 Skals SFO

2 2 Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre, Åbningstider. side 3 Personale... side 4 Pædagogisk målsætning. side 5 Metode/sådan gør vi.. side 5 Avisen..... side 6 Månedsplaner, Aktiviteter..... side 6 Fødselsdage side 8 Forældresamarbejde.... side 8 Trivsel/mobning... side 8 Forældreråd... side 9 Forsikring side 9 Samarbejde m. skolen. side 10 Priklister... side 10 Pladstyper... side 11 Ind-/udmeldelse, overflytning. side 12 Forældrebetaling, Friplads side 11 Ferie, Morgenmad, Utilfredshed.. side 13 Legetøj, Besøgende,.. side 14 Skiftetøj, Sygdom.... side 15 Problemer side 16 Åbning side 16 Afhentning... side 16 Ture ud af huset, Opslagstavler.... side 17 Informér os når.... side 17 Vi beder om... side 18 I kan forvente.... side 18 Rettelser.. side 18 Færdsel ved skolen. side 19 Færdselskort side 20 Fagre nye verden..... side 21

3 3 Skals Skolefritidsordning/SFO Gl. Skolevej Skals Skoleinspektør: Afdelingsleder: Jess-Ole Jensen Kristian Schmidt Telefonnumre: Kristian Schmidt mobil Skals Skole Maj-Britt Bjerregaard Solstrålen SFO-klubben Der kan sendes sms er, som altid besvares! Forældrene opfordres til at ringe ml eller adr.: Hjemmeside: Åbningstid SFO: Kl og (fredag kl ) Personalet: Afdelingsleder Kristian Schmidt Pæd/Koordinator Maj-Britt Rosenskjold Bjerregaard Pædagog Christina Nielsen-Grøn - Mette Stisen - Anne Christine Huusfelt Medhjælper Bente Møller - Birgit Jespersen - Bente Worsøe Sekretær Doris Skov Pedel Ole K. Pedersen - Børge Dalsgaard Nielsen Klub: Klubmedarbejder Marianne R. Madsen Klubmedarbejder Camilla Jacobsen Klubmedarbejder Martin Stisen Vi forsøger at have en personalepolitik, der skaber lyst og livsglæde i pædagogerne, således at de får overskud og energi til jeres børn! Medarbejderne skal fokusere på barnets egne ressourcer og samtidig være med til at danne grobund for, at der kan finde en videreudvikling sted i hele organisationen.

4 4 Personalet i Skals SFO/-Klub Kristian Maj-Britt Christina Mette Anne Bente M Birgit Bente W Marianne Camilla Martin

5 5 Pædagogisk målsætning i Skals SFO/ Klub: Den pædagogiske målsætning er overordnet at leve op til Viborg Kom munes politik på området (Lys i øjnene) den er løbende til evaluering, så vi hele tiden forsøger at gøre tingene bedre og bedre. Nogle mål er som følgende: - at vi altid er opmærksomme på barnets grundlæggende behov - at der er tid og mulighed for, at barnet kan lege på egne præmisser - at hvert enkelt barn gives mulighed for at udvikle sig individuelt og styrke sit selvværd - at værne om barnets egen identitet og understøtte barnet i troen på sig selv - at lære barnet på en hensigtsmæssig måde at blive en del af et fællesskab, ved - at fremme de sociale relationer til og i barnet således, at barnet får en positiv opfattelse af f.eks. at samarbejde - at barnet får mulighed for at bevare og udvikle sin kreativitet og livsglæde, forandringsvillighed og evner. Metode/sådan gør vi - at vi voksne, så langt det lader sig gøre, får et ligeværdigt forhold/ relation til barnet, således at barnet får mulighed for at deltage på lige fod, når ting skal afgøres. Gennem nærhed/ nærvær kommer vi langt! - at vi værner om barnets identitetsudvikling, og vi bruger anerkendende kommunikation ved - at vi altid holder in mente, at barnet ikke altid selv kan klare denne opgave - at vi skaber nogle ydre og indre rum, hvor der er tryghed, således at barnet kan få selvværd, hvilket jo er næring for al positiv udvikling, psykisk og fysisk - at vi voksne skal klare at få positive relationer til barnet, således: - at barnet bliver tillidsfuldt over for personalet og føler nærhed til nogle af dem - at vi voksne hele tiden holder en god og frugtbar dialog med barnets forældre om alt, der har relation til deres barn.

6 Avisen SFO/KLUB-avisen er en lille skrivelse, der udkommer med passende mellemrum på nettet. I denne avis, som I bør læse, finder I altid en hel række praktiske oplysninger, der har relation til jeres barn. Det kan være om, hvornår vi holder lukket/åben på specielle dage, når vi tager på tur ud af huset, om at bade, o.s.v. Vigtige informationer står altid på sidste side i avisen. I denne avis kan I også som forældre komme med indlæg, der har relation til SFO/KLUB. NB! Vi vil gerne have respons på, om I/børnene har noget udbytte af vores lille avis? 6 Månedsplan Vi holder børnemøder hver måned. Her er månedsplanen altid på programmet, så vores børn kan være med til at udarbejde en spændende månedsplan sammen med pædagogerne. Det ville være fint, hvis I som forældre også vil komme med forslag til månedsplanen. Hvis I f.eks. har idéer til virksomhedsbesøg (evt. din arbejdsplads) eller andre spændende ting, der kan være med til at give børnene nogle spændende oplevelser og udfordringer. Aktiviteter Vi har alle skolens værksteder til fri disposition, når skolen ikke bruger dem. Vi har også mulighed for at bade ovre i Skals Svømmehal, det er også en meget populær aktivitet her er også en svømmeskole, hvor de fleste børn lærer at svømme. Vi har træsløjd om vinteren, og når svømmeskolen stopper om foråret, begynder rulleskøjteskolen. Svømmeskole Hvert efterår og forår holder vi svømmeskole i Skals Svømmehal. Alle børn, der kommer med i svømmeskolen, lærer at svømme. Det er derfor vigtigt, at I forældre støtter op om svømmeskolen, hvis I da synes, det er OK at gå i svømmehallen. Når børnene kan svømme 50 m, får de et svømmediplom.

7 7 Hvorfor svømmeskole? Danmark er et land med mange tusinde kilometer kyststrækning. Derfor er den kompetence at kunne svømme meget vigtig for alle i dette land. Det kan redde liv! Det giver også børnene større tryghed at vide, de behersker det våde element. Samtidig udvikler børnene også deres motoriske kompetencer ved at bevæge sig i vand. Når man er i en aktivitet, der foregår i andre fysiske rammer, ændres også de sociale relationer mellem børnene, hvilket kan udvikle nye relationer/kammeratskaber. Ture ud af huset Når vi tager på ture, er det vigtigt, at I forældre støtter op om det. Primært fordi jeres barn vil få en masse positive oplevelser, men også at de rent udviklingsmæssigt vinder ved at deltage i forskellige fællesskaber, hvor de sociale relationer styrkes. På vore ture er der også store muligheder for at lære at håndtere en foranderlig verden. Så: Kære forældre! Gør alt for, at jeres barn kommer med på vores ture i SFO! Ellers laver vi forskellige aktiviteter igennem året, alt efter årstiden, f.eks. : 1. Julefest med forældre og søskende. 2. Forårsfest Følg med i Avisen! I juli tager vi på en heldagsudflugt alle sammen, som afslutning på SFO-året. 3. klasserne holder også deres egen afslutning. Ansvarlighed: Vi i Skals SFO mener, det er meget vigtigt, at børnene lærer at tage ansvar for deres egne valg. Vi vil derfor opfordre jer forældre til at støtte op om det princip, at når man har tilmeldt sig en aktivitet, så deltager man.

8 Børnefødselsdag Hver årgang holder fødselsdag med passende intervaller for de børn, der har haft fødselsdag i den forløbne tid. P.S. Inviterer I en gruppe børn hjem til fødselsdag, vil vi gerne vide det nogle dage før, så vi bedre kan planlægge aktiviteter og personalets arbejdstid. 8 Forældresamarbejde Vi har fælles forældremøder 2 gange om året: én i efteråret og én i foråret. På efterårsmødet vælges et forældreråd. Formålet er, at vi i fællesskab kan skabe bedst mulige udviklingsvilkår for vore børn og unge, således vi lykkes med at få det hele barn i fokus! I vores avis kan I også følge med i, hvad der sker i Forældrerådet. I kan på opslagstavlen se, hvem der til hvilken tid er valgt i Forældrerådet. Forældresamtale tilbydes én gang hvert år sammen med lærerne på skolen. Derudover kan I altid få en samtale, hvis det ønskes. For at kunne give børnene de bedste opvækstvilkår overhovedet er det utrolig vigtigt, at vi har et tæt og godt samarbejde med jer forældre. Vi ønsker hele tiden dialog, så det vil være godt lige at lade et ord falde en gang imellem, når I er her. Trivsel Har I forældre den mindste mistanke om, at jeres barn mistrives, så tøv ikke tag kontakt øjeblikkeligt. Det er vigtigt, at vi har en dialog omkring trivsel! Vi tager mistrivsel meget alvorligt!

9 9 Forældrerådet Ved SFO/KLUB er nedsat et forældreråd bestående af valgte forældremedlemmer samt en repræsentant fra skolebestyrelsen, en fra personalegruppen og Kristian som afdelingsleder. Forældrerådet er en instans, som er et samarbejdsorgan med SFO/ KLUB - et bindeled mellem forældre og SFO/KLUB/Skolebestyrelse. Der afholdes møder ca. hver anden måned eller efter behov. Arbejdet i forældrerådet er spændende og lærerigt, og du får mulighed for at give dine meninger/holdninger til kende. Forsikring Generelt er børn ikke forsikret af Viborg Kommune kun i meget få, specielle tilfælde. Vi vil derfor opfordre til, at I tegner en Ulykkesforsikring på jeres børn. Børns Erstatningsansvar Lov om hæftelse for børns erstatningsansvar VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: 1. Den, der har forældremyndighed over et hjemmeboende barn, hæfter umiddelbart over for skadelidte for skader, som barnet er erstatningsansvarlig for efter den almindelige erstatningsregel, med indtil kr. for hver skadegørende handling eller undladelse. Stk. 2. Er der fælles forældremyndighed, hæfter de, der har forældremyndigheden, solidarisk for det i stk. 1 nævnte beløb. 2. Loven træder i kraft den 1. juli 2009 og finder anvendelse på skader, der forvoldes ved skadegørende handlinger eller undladelser efter lovens ikrafttræden. 3. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning sættes i kraft for disse landsdele med de afvigelser, som de særlige færøske og grønlandske forhold tilsiger. Givet på Amalienborg, den 13. maj 2009 MARGRETHE R.

10 Samarbejde med skolen 10 SFO og SFO-Klub er hele tiden i tæt dialog med lærerne på skolen om jeres børns trivsel. Dette samarbejde, synes vi, giver os endnu flere muligheder for at kunne forstå og hjælpe jeres barn mest muligt.. Helhedsskolen Som SFO-personale er vi også med i børnenes skoleliv i indskolingen. Vi er støttepersoner i forskellige fag, og enkelte underviser i bl.a. idræt, billedkunst mm. I 0. og 1. klasserne. Desuden deltager SFO- og Klubpersonale også i 2. og 3. klassernes emneuger et par gange om året. Priklister i SFO Personalet sikrer sig, at de tilmeldte børn møder frem, og de har pligt til at henvende sig til forældrene, hvis barnet udebliver. Når barnet holder fri eller er sygt, skal forældrene give SFO besked det er meget vigtigt! HUSK: - Når barnet kommer, skal det prikkes ind - Ligeledes når I går om aftenen, skal det prikkes ud. Det er vores eneste mulighed for at vide, hvilke børn vi har til enhver tid. Så husk at sige goddag og farvel til en voksen.

11 Pladstyper Skolefritidsordningen kan tilbyde 3 forskellige pladstyper: 11 - Morgenplads, fra åbningstidspunktet til undervisningen begynder - Eftermiddagsplads, fra undervisningens slutning til lukketid - Fuldtidsplads På skolefridage, hvor skolefritidsordningen holder åbent, kan en eftermiddagsplads også benyttes i det tidsrum, hvor barnet normalt går i skole. Altså fra kl Indmeldelse, udmeldelse og overflytning Overflytning fra én ordning til en anden skal ske pr. samme dato. Barnet kan ikke udmeldes i én måned - f.eks. i sommerferien - for derefter at blive meldt ind i samme eller en anden ordning måneden efter. Ved udmeldelse kan barnet normalt først indmeldes igen 3 måneder efter. Barnet kan udmeldes af skolefritidsordningen med 1 måneds varsel til den 1. i måneden. Samme regler gælder ved nednormering af pladstype. Indmeldelse og opnormering af pladstype kan ske fra den førstkommende mandag eller efter aftale med den enkelte skolefritidsordning. Forældrebetalingen vil blive beregnet fra optagelsesdato. Når børn går ud af 3. klasse, bliver de automatisk udmeldt SFO pr. 31. juli. Opsigelse, indmeldelse samt ændringer af pladstype skal ske skriftligt. Skemaer kan fås i skolefritidsordningerne. Optagelse i skolefritidsordningen for det kommende skoleår tilbydes ved indskrivning til børnehaveklasse- eller 1. klasse. Når barnet er optaget i skolefritidsordningen, er det sikret en plads til og med 3. klasse. Barnet kan kun indskrives i den SFO, der er knyttet til barnets skole. Børn, der flytter fra én skole til en anden, er garanteret plads i den nye skole, som barnet flytter til. Ind- og udmeldelse Al kontakt herom skal gå via SFO/SFO-KLUB.

12 12 Søskenderabat Hvis forældrene har flere børn i dagpleje, daginstitution og skolefritidsordning, kan de få søskenderabat. Der betales fuld pris for den dyreste plads og halv pris for øvrige pladser. Forældrebetaling Takster i skolefritidsordninger 2011/2012 Morgenplads Eftermiddagsplads Heldagsplads Morgenplads til 4. klasses elever 519 kr kr kr kr. Betalingen sker forud pr. giro eller pr. betalingsservice. Inden den 1. i hver måned udsendes et giroindbetalingskort, hvor det angivne beløb dækker den følgende måned. Man betaler til en skolefritidsordning i 11 af årets måneder. Juli måned er betalingsfri. Tilmelding til betalingsservice kan ske ved henvendelse til pengeinstitut eller postkontor. Beløbet vil så automatisk blive overført til Viborg Kommune. Hvis beløbet indbetales efter sidste rettidige betalingsdag, vil der blive opkrævet renter med 1% pr. påbegyndt måned. I forbindelse med eventuel udsendelse af rykkerskrivelse på grund af manglende betaling skal der betales et rykkergebyr på 250 kr. Friplads Oplysning om reglerne for at opnå hel eller delvis økonomisk friplads samt ansøgningsskema kan fås ved henvendelse til Borgerservice, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg, tlf. nr

13 Ferie 13 Vi har lukket 3 uger i sommerferien: uge samt mellem jul/nytår. Der vil altid være en SFO/SFO-KLUB åben i vores område Spørg i SFO/KLUB. Vi har lukket fredag efter Kr. Himmelfartsdag. Grundlovsdag åbnes efter behov. Når det gælder alle andre fridage: følg med i Avisen, på ForældreIntra og på Opslagstavlen, der vil I finde information om dette. IntraNettet Har I ikke adgang til Internettet, må I gøre os opmærksomme på det, så I kan få informationerne i papirform. Morgenmad/Sund mad Børnene har mulighed for at spise morgenmad fra kl til kl SFO kan tilbyde havregryn, Cornflakes eller HavreFras og mælk. Vi opfordrer til, at morgenbørnene spiser den morgenmad, vi har i SFO! Spiser man morgenmad børster man tænder!! Barnet får en tandbørste i SFO. Børnenes medbragte madpakke kan opbevares i køleskabe i PII. Bliver børnene sultne hen på dagen, tilbydes de rugbrød m. smør om eftermiddagen. Utilfredshed Når I er utilfredse med noget i SFO: Gå først til personalet, der er tilknyttet jeres barn. Føler I, at I ikke bliver hørt: Gå til lederen. Der kan jo også være sager, hvor forældrerådet er en mulighed.

14 14 Legetøj (kun om fredagen) Barnet kan tage forskellige legesager med i SFO. Men det er altid på eget ansvar, derfor bør det ikke overdrives. Har barnet rulleskøjter, skateboard eller andet med, der kræver sikkerhedsudstyr, skal dette altid medbringes. Børnene kan cykle/rulle på PII s legeareal hver dag. Man låner ikke rulleskøjter og udstyr af hinanden i SFO! OBS! Elektroniske medier Gameboy/Nintendo o.l. kun på fredage! Når børnene har lov at bruge de elektroniske medier, må de ikke optage hinanden hverken med billeder eller lyd! Skriver man tekster til hinanden, må disse ikke være negative over for andre. Vi håber på denne måde at undgå, at børnene mobber hinanden gennem disse medier! Besøgende Alle, der har relation til barnet, kan komme på besøg, hvis det aftales dagen før. Det kan være en ven, mormor eller rig onkel fra Amerika. Kommende og tidligere SFO/KLUB-børn er også velkomne. Alle besøgende færdes på eget ansvar!

15 15 Skiftetøj Det danske vejr er en underlig en, derfor er det vigtigt, at børnene altid har tøj på, der passer til årstiden. SE DAGENS VEJRUDSIGT! HUSK SKIFTETØJ! Indesko er fint at have med i vinterhalvåret! HUSK at skrive navn i tøjet, på madkassen og i skoletasken! Sygdom HUSK at se efter glemt tøj! Er barnet for sygt til at gå i skole, er det også for sygt til at gå i SFO. Har det en smitsom sygdom, må barnet også blive hjemme. Er barnet frisk, men skal have medicin, kan I give os besked, så skal vi sørge for, at barnet får sin medicin. Det er dog kun lægeordineret medicin, vi kan give på jeres opfordring. Sygdomme I skal være opmærksomme på: Børnesår, Lus, Bylder, Vorter, Fnat, Kighoste, Mæslinger, Skoldkopper, Røde hunde, Skarlagensfeber, Betændelser, Diarre, Smitsom leverbetændelse, Meningikokmeningitis, Forkølelse, Influenza, Lussingesyge. Vi forsøger i videst muligt omfang at følge embedslægens retningslinier. I tvivl, så ring til SFO! Vi har haft en del lus. HUSK derfor at sætte behandling i gang straks efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvis jeres barn er blevet smittet. Bliver barnet ikke behandlet, må det blive hjemme, indtil behandling er begyndt. Vi skal have besked øjeblikkeligt, hvis I konstaterer lus hos jeres barn. Ligesom I vil blive kontaktet øjeblikkeligt, hvis vi finder lus på jeres barn. Har et barn levende lus, må det ikke komme i skole/sfo!

16 16 Er I i tvivl, om barnet kan komme til os, - tag en telefon, så snakker vi om det. Problemer Vi har i Viborg Kommune forskellige muligheder for at hjælpe, hvis der opstår problemer i familien eller med det enkelte barn. Kontakt i så fald Kristian eller Jess-Ole. Åbning Skulle det ske en morgen, at der ikke er noget personale til at åbne SFO, kan I aflevere barnet i børnehaven Rosengården, Kildedalsvej 11, tlf Afhentning Skulle I komme for sent til at hente jeres barn, må I ringe, så vi ved, om I er på vej. Vi vil ringe til jer på de telefonnumre, vi har på jer. HUSK derfor at meddele ændringer i tlf.nr. og mail både på Intra og i SFO! Afhentning af barnet Hvis et barn bliver hentet af andre, end det er aftalt med forældrene, skal skolefritidsordningen have besked i forvejen. Som udgangspunkt er det forældrenes aftale med skolefritidsordningen, der er afgørende for, hvor længe barnet skal opholde sig i ordningen. Forældre aftaler selv med SFO-personalet, hvor længe barnet skal blive på stedet, om det eventuelt selv må gå hjem på et bestemt tidspunkt. Personalet har ikke ansvar for barnet på vej til og fra skolefritidsordningen. Forældre skal respektere SFO s åbningstider. Hvis forældre forsømmer at hente barnet inden lukketid, kan personalet i helt særlige og graverende tilfælde blive nødt til at kontakte den sociale døgnvagt. Afhentningen af børn skal ske, inden vi lukker!

17 17 Vi opfordrer til at give jer tid ved afhentning, så barnet kan nå at rydde op efter sig, inden I går hjem. Vi vil også bede om, at I lader mobiltelefonen ligge i bilen, når I bringer/henter børn! Vi vil så gerne have nærvær, når I er her, Ture ud af huset På hverdage (undtagen fredage) tager vi nogle gange på småture i lokalområdet mellem kl og (kernetid). Disse ture bliver I ikke altid varslet om, men det er forholdsvis let at få fat på børnene. Opslagstavler I SFO er der en lille opslagstavle på søjlen ved den store indgang, hvor der kan være informationer, som af den ene eller anden grund ikke er kommet med i avisen, så vær lige opmærksom på, at der også kan være nogle praktiske oplysninger. Der er f.eks. månedsplaner med planlagte aktiviteter. Informér os når - jeres barn holder fri fra SFO eller er sygt. (ring også til skolen) - eller hvis barnet selv har lov til at gå hjem. - eller barnet har fået lov at gå hjem med en ven. - eller hvis der er sket noget i barnets hverdag, som I mener, det er godt, vi får at vide. - eks. dødsfald i familien, skilsmisser/mistrivsel i hjemmet, skole eller SFO. HUSK: Vi har tavshedspligt!! - I inviterer en stor gruppe børn hjem til fødselsdag, er det vigtigt for os at vide, om vi får et reduceret antal børn. - der er andre end jer forældre, der henter barnet, - børnene skal hjem og lege hos hinanden. Det er en god idé at aftale det dagen før så undgår vi en masse problemer. - I flytter, - vi må have den nye adresse samt evt. nyt tlf. nr. - I skifter arbejde, - vi vil gerne have tlf. nr. til det nye arbejde med det samme.

18 Vi beder om 18 Når barnet begynder at gå i SFO, beder vi jer udfylde en indmeldelsesblanket samt et stamkort, hvor I som forældre skal tage stilling til bl.a. nogle tilladelser. I kan forvente - at I altid vil få information fra os, hvis der opstår en speciel situation med jeres barn. - altid at få besked, hvis vi føler, at jeres barn har det vanskeligt, er ked af det, har fået feber o.s.v. - at hvis der opstår nogle uhensigtsmæssige hændelser i SFO, vil vi altid informere alle på ForældreIntra Men også, - at personalet har underretningspligt til ifølge Lov om social service - at underrette kommunen, hvis et barn efter vores opfattelse har brug for særlig opmærksomhed eller støtte. - at vi altid giver jer besked senest dagen før, hvis vi tager på tur ud af huset ud over kernetiden , således at I ved, hvilket tidspunkt vi er tilbage på. - Hav overbærenhed med os, hvis det med klokken skulle gå hen og glippe en enkelt gang. - Hvis personalesituationen ændrer sig, bliver I informeret. Rettelser/tilføjelser Mangler I noget i denne folder? Er der noget, som ikke burde stå i folderen? Har I en god idé til folderen o.s.v. - kontakt Kristian, så ser vi på det i foråret 2013, når vi skal lave en ny folder. Venlig hilsen Personalet i Skals SFO/KLUB

19 19 Færdsel ved skolen Der sker i Danmark alt for mange trafikulykker, hvor børn er indblandet. Her er vores bud på, hvordan vi kan mindske denne risiko i skoleområdet: a) Når jeres barn skal begynde i skole og SFO, vil det være godt, at I forældre har gået ruten igennem flere gange sammen med jeres barn, inden starten på skoleåret. Det samme gælder, hvis barnet skal cykle. b) Cykling på skolens område er forbudt i tidsrummet c) HUSK: Ingen færdsel over parkeringspladsen. SE NÆSTE SIDE! d) HUSK: Voksne er rollemodeller for børn også når det gælder trafik. e) Når børnene har forladt SFO og enten tager bus, cykler eller går hjem er det forældrenes ansvar! f) Husk, der er lavet ensretning på Gl. Skolevej, så kør efter pilens retning (se skitsen på næste side) eller parker ved Krudttønden, da bliver den trafikale situation mere overskuelig. (Jo flere, der kører deres barn til skole, jo større bliver problemet!!) Al kørsel i skolegården mellem kl og er forbudt!

20 20 BOM Blind vej HUSK at læsse af ved fortovskanten ud for cykelskuret (hvid pil), så barnet ikke går tværs over parkeringspladsen!

21 21 ForældreIntra Kære forældre! HUSK at gå ind på ForældreIntra regelmæssigt. Næsten al information fra os til jer kommer via ForældreIntra. Der kommer mange beskeder og oplysninger, som vedrører jeres barns dagligdag. F.eks. månedsplaner, indbydelser og masser af billeder fra SFO året rundt! Kun ind- og udmeldelser samt vores lille avis kommer i papirudgave. Har I ikke adgang til en computer og Internettet, giv os besked, og I vil få oplysningerne i papirudgave. For at kunne bruge Skals Skoles IntraNet skal man bruge den kode, som alle har fået udleveret. Har man mistet sin kode, kan man nemt få en ny. Man skal bare henvende sig til Karen Margrethe Sørensen, som så vil hjælpe jer i gang. Hun træffes på tlf.: dagligt mellem kl og Denne måde at kommunikere på er selvsagt rimelig ny for os, og vi vil uden tvivl begå en mængde fejl. Derfor vil vi gerne have at vide, hvis det ikke fungerer optimalt eller, hvis I har gode idéer til nye tiltag.

Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre.. side 4 Personale... side 5 Pædagogisk målsætning. side 6 Metode/sådan gør vi.. side 6 Avisen...

Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre.. side 4 Personale... side 5 Pædagogisk målsætning. side 6 Metode/sådan gør vi.. side 6 Avisen... Skals SFO Caroline 2 3 Indholdsfortegnelse: Adresse, telefonnumre.. side 4 Personale... side 5 Pædagogisk målsætning. side 6 Metode/sådan gør vi.. side 6 Avisen..... side 7 Månedsplaner, Aktiviteter.....

Læs mere

SFO-Klubben Junior-Klatten, Multihuset, Kærvej 12, 8832 Skals

SFO-Klubben Junior-Klatten, Multihuset, Kærvej 12, 8832 Skals 1 SFO-Klubben Junior-Klatten, Multihuset, Kærvej 12, 8832 Skals Afdelingsleder: Kristian Schmidt tlf.: 87 87 25 10 mobil 29 16 19 86 E-mail adr.: krs@viborg.dk Hjemmeside: www.skalsskole.dk Personale:

Læs mere

Skals SFO-Klub

Skals SFO-Klub Skals SFO-Klub 2018 2018 Indholdsfortegnelse. Klubbens åbningstider, priser og personale. Side 2 Pædagogisk målsætning Side 3 Indmeldelse/udmeldelse, friplads, fremmøde.. Side 4 Regler for mobiltelefoni.

Læs mere

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\folder østerbyaug17.doc

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\folder østerbyaug17.doc 1 Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) August 2017 tlf.79965611 2 Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen(SFO) er det kommunale tilbud om pasning af børn uden for skoletid. Ordningen omfatter elever

Læs mere

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\Folder Østerbyjan2015.doc

Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf G:\skole\Oesterbyskolen\Østerby\SFO\foldere\Folder Østerbyjan2015.doc 1 Østerbyskolens FRITIDSORDNING(SFO) Januar 2015 tlf.79965610 2 Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen(SFO) er det kommunale tilbud om pasning af børn uden for skoletid. Ordningen omfatter elever

Læs mere

Næsbjerg SFO. FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 79 94 85 76/20 45 29 03

Næsbjerg SFO. FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 79 94 85 76/20 45 29 03 Næsbjerg SFO FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 79 94 85 76/20 45 29 03 Åbningstider: Mandag til torsdag: kl. 6.00 til 16.45 Fredag: kl. 6.00 til 15.30 Næsbjerg SFO har lukket i uge 29 og 30 i sommerferien.

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2012/2013 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2009/2010 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE

Informationsfolder. Olympen SÆBYGAARDSKOLEN SFO - OLYMPEN. Sæbygaardskolens SFO TIL BØRN OG FORÆLDRE TIL BØRN OG FORÆLDRE Informationsfolder SÆBYGAARDSKOLEN SFO - Sæbygaardvej 34, 9300 Sæby ATHENE 4021 0813 - APOLLON 4021 3913 Olympen Sæbygaardskolens SFO Indhold Kære forældre... 3 Personale... 4 Generel

Læs mere

Velkommen I. Højslev SFO. Højslev SFO. Skolevej Højslev Tlf Tlf

Velkommen I. Højslev SFO. Højslev SFO. Skolevej Højslev Tlf Tlf Velkommen I Højslev SFO Højslev SFO Skolevej 13 7840 Højslev Tlf. 99 15 66 73 Tlf. 51 40 06 10 Kære forældre Vi vil med denne folder byde Jer velkommen til Højslev Skolefritidsordning og fortælle lidt

Læs mere

AUGUST 2012. Velkommen til Svebølle SFO

AUGUST 2012. Velkommen til Svebølle SFO AUGUST 2012 Velkommen til Svebølle SFO Forord Forord Med denne folder vil Svebølle SFO gerne byde nye børn og forældre VELKOMMEN. Formålet med folderen er samtidig at informere vore nye børn og forældre

Læs mere

Henvendelse vedr. ind- og udmeldelse kan ske ved henvendelse til SFO ( )

Henvendelse vedr. ind- og udmeldelse kan ske ved henvendelse til SFO ( ) 1 Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen(SFO) er det kommunale tilbud om pasning af børn uden for skoletid. Ordningen omfatter elever fra indskolingen og 3.klasse. Formålet med ordningen er at give

Læs mere

Tlf. nummer Åbningstider Fremmødekontrol Morgenmad Skoletasker Garderober... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Tlf. nummer Åbningstider Fremmødekontrol Morgenmad Skoletasker Garderober... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Information og praktiske oplysninger Tlf. nummer... 3 Åbningstider... 3 Fremmødekontrol... 3 Morgenmad... 4 Skoletasker... 4 Garderober... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. P.Plads... 4 Aflevere børn...

Læs mere

Skolefritidsordningen

Skolefritidsordningen Skolefritidsordningen - en orientering til forældre Skoleåret 2015/2016 2 Skolefritidsordninger (SFO er) Skole E-mail Telefon Brattingsborgskolen Skoleleder Lars Ziethen SFO-leder Torben Bailey Bøgeskovskolen

Læs mere

Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING

Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING Velkommen til HAVBAKKESKOLENS FRITIDSORDNING Indholdsfortegnelse: Skelund Hovedgade 20, 9560 Hadsund Tlf. 97 11 57 07 51 31 39 72 1 Velkommen til Havbakkeskolens fritidsordning (SFO). Vi er en kommunal

Læs mere

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse

Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse Velkommen i Arresø Skole, Ølsted pædagogiske tilbud 0. - 3. klasse 3300 Natur Frederiksværk og Udvikling Indledning På alle 8 SFOer i arbejder vi professionelt med at styrke barnets kompetencer til at

Læs mere

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk 2013 Vildbjerg Skoles SFO Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk Tlf.nr. Susanne 96 28 77 13 Pia 96 28 77 15 Afd. 1 96 28 77 11 Afd. 2 96 28 77 14 SFO leder: Susanne

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

Bøgeskovskolens Fritidsordning

Bøgeskovskolens Fritidsordning Velkommen Til Bøgeskovskolens Fritidsordning Skoleåret 2010/2011 Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen til Bøgeskovskolens Fritidsordning. Vi håber på et godt og positivt samarbejde omkring

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540 Leder af SFO Viceskoleleder Rasmus Andreassen Tlf. skolens kontor. 88 72 44 07 Hverdagens beskeder: Tlf. SFO køkkenet 27 90 82 60 Tlf. Klub 27 90 82 62 Åbningstider i SFO Mandag torsdag: 6.30 8.00 / 12.55

Læs mere

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO.

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Vi har lavet denne velkomstinformation for at orientere jer om nogle praktiske oplysninger, der er rare også at have på tryk. Nu starter der endnu en vigtig periode

Læs mere

Næsbjerg SFO. FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 7676 7629

Næsbjerg SFO. FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 7676 7629 Næsbjerg SFO FORÆLDREINFORMATION NÆSBJERG SFO Telefon: 7676 7629 Ansatte: Leder: Souschef: Pædagog: Pædagog: Pædagog: Kirsten Poulsen Lotte Lambertsen Jonna Kvist Jeanett Holm Due Hanne Tilde Jensen Åbningstider:

Læs mere

. VELKOMMEN TIL SEDEN SKOLES FRITIDSORDNING

. VELKOMMEN TIL SEDEN SKOLES FRITIDSORDNING . VELKOMMEN TIL SEDEN SKOLES FRITIDSORDNING Vores SFO er en vigtig del af dit barns hverdag på Seden Skole fordi: Her er trygt og rart at være. Vi er med til at styrke relationer mellem børnene Vi er et

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Ullerup Bæk Skolen Skjoldborgsvej 25 DK-7000 Fredericia Tlf. 7210 5930 britta.madsen@fredericiakom.dk www.fredericiakommune.dk I denne folder kan du læse lidt

Læs mere

SFO UGLEREDEN. SkolefritidSordningen Uglereden en del af nørre alslev Skole

SFO UGLEREDEN. SkolefritidSordningen Uglereden en del af nørre alslev Skole SFO UGLEREDEN SkolefritidSordningen Uglereden en del af nørre alslev Skole 1 VELKOMMEN TIL SFO PÅ NØRRE ALSLEV SKOLE Med denne lille folder, vil vi gerne byde velkommen til skolefritidsordningen og samtidig

Læs mere

Velkommen til SFO Hulen.

Velkommen til SFO Hulen. SFO Hulen Velkommen til SFO Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen

Læs mere

Velkommen til Sfo Hulen.

Velkommen til Sfo Hulen. Velkommen til Sfo Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen lægger vi

Læs mere

Her trives. spirerne... DUS. Vesterkæret

Her trives. spirerne... DUS. Vesterkæret Her trives spirerne... DUS Vesterkæret Indhold: Velkommen til DUSSEN...3 Historie...4 DUSSEN på Vesterkæret...5 Hvad vil vi kendes på...6 Dagligdagen i DUSSEN...7 Personalet...8 Forældresamarbejde...9

Læs mere

Forældreråd. Formål med førskolen.

Forældreråd. Formål med førskolen. Egne noter Formål med førskolen. Formål med førskolen er at lette overgangen fra dagtilbud til Skole/SFO. Børnene skal føle tryghed og tillid til personalet i førskolen og SFOen. De skal præsenteres for

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holebyafdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holebyafdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50 Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holebyafdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50 0. og 1. klasse tlf.: 54 69 15 50 2. og 3. klasse tlf.: 41 62 27 28 4.- 6. klasse tlf.: 54 69 15 59 eller

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Praktiske oplysninger:

Praktiske oplysninger: VELKOMMEN TIL SKOVHUSET Skovhuset er Vrejlev-Hæstrup skoles fritidsordning. Det er et pædagogisk pasningstilbud til børn fra bh-klassen til og med 3. klasse. Man kan vælge fuldtidsplads eller morgenplads.

Læs mere

Velkommen i DUS Gistrup Skole

Velkommen i DUS Gistrup Skole Velkommen i DUS Gistrup Skole Praktisk pjece 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Velkommen i DUS 2 Hvad er DUS? 3 Ind og udmeldelse 3 Åbningstider 3 Lukkedage 4 Kontaktinformation til DUS 4 Telefonnumre

Læs mere

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE VORBASSE DAGPLEJE VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE Kære Forældre Denne pjece er tænkt som information om de praktiske spørgsmål der kan være i forbindelse med Jeres barns start i

Læs mere

Åbningstider Mandag til Torsdag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.30 Fredag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.00

Åbningstider Mandag til Torsdag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.30 Fredag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.00 Åbningstider Mandag til Torsdag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.30 Fredag 6.00 til 8.00 og 13.00-16.00 Gørding SFO Skolegade 16 6690 Gørding SFO leder, John Pedersen 76167706 Morgen SFO 76167733 SFO eftermiddag

Læs mere

SFO Højvangskolen 2013 Info

SFO Højvangskolen 2013 Info SFO Højvangskolen 2013 Info VELKOMMEN Vi vil gerne byde Jer velkommen i Højvangskolens SFO. Vores mål er at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

MYRETUEN WEBUDGAVE. Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN

MYRETUEN WEBUDGAVE. Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN MYRETUEN Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN VELKOMMEN TIL LANGMARKSKOLEN OG MYRETUEN Kære børn og forældre Nu skal I snart begynde på noget nyt, og der melder sig sikkert en masse spørgsmål om det nye og ukendte.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 6 Forældresamtaler.. side 6 Sprogvurdering... side 6 Tavshedspligt... INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN Børnehavens adresse side 2 Børnehavens email og hjemmeside. side 2 Åbningstider side 2 Bestyrelsen.. side 2 Personalet side 3 Antal børn side 4 PRAKTISKE OPLYSNINGER Betaling

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Børnehave

Velkommen til Glyngøre Børnehave Velkommen til Glyngøre Børnehave En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os

Læs mere

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner.

I perioder har vi derforuden tilknyttet støttepædagoger, øvelsesstuderende og jobtræningspersoner. Praktiske oplysninger Åbningstider: Mandag torsdag: 6.25 17.00 Fredag: 6.25 16.50 I morgen- og eftermiddagstimerne vil børnehaven og småbørnsgruppen være samlet i institutionen. Organisering: Vi er organiseret

Læs mere

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

2010/2011 Skolefritidsordningen ved 2010/2011 Skolefritidsordningen ved Grundlagt 1898 Hovedgaden 47, 4270 Høng Information SFO: Direkte telefonnummer er 5884 1775 Høng Privatskole Hovedgaden 47 4270 Høng SFO Skolefritidsordning modtager

Læs mere

MARKLEDETS BØRNEHAVE

MARKLEDETS BØRNEHAVE VELKOMMEN TIL MARKLEDETS BØRNEHAVE Indhold Velkommen. side 2 Om os. side 3 En god start.. side 4 Praktiske informationer side 5 Garderobe og tøj.. side 6 Sove. side 6 Mad og drikke. side 7 Fødselsdage

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden

Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden Kære forældre Velkommen til Tistrup Skoles fritidsordning: Lærkereden Vores hensigt med denne folder er at give en kort beskrivelse af Lærkereden. Hvordan huset fungerer i det daglige og andre praktiske

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Lama SFO I Tlf.: Afdelingsleder Nete Hansen tlf

Lama SFO I Tlf.: Afdelingsleder Nete Hansen tlf Velkommen til Lama SFO I Tlf.: 20 21 17 14 Afdelingsleder Nete Hansen tlf. 29 66 07 94 Distrikt Øst - Østofte-matriklen Østoftegade 42 4951 Nørreballe Østofte-matriklen består af flere institutioner, bestående

Læs mere

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole Forsikring: Du/I skal selv tegne ulykkesforsikring på Jeres barn/børn, da SFO/skole/kommunen ikke har en forsikring som dækker børnene. Information 2013 Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole 12

Læs mere

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50 Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50 0. og 1. klasse tlf.: 40 35 62 73 2. og 3. klasse tlf.: 41 62 27 28 4.- 6. klasse tlf.: 40 79 78 60 Leder

Læs mere

Uvelse SFO Information

Uvelse SFO Information Uvelse SFO Information Velkommen til Uvelse SFO. Vi er en skolefritidsordning, som har lokalefællessskab med indskolingen. Det giver os nogle pædagogiske muligheder og et tættere samarbejde omkring børnene,

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid!

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Skolefritidsordningen er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse. SFO en er en udvidelse af skolen og tilbyder: kreativitet, kunst & håndværk,

Læs mere

A-Z folder for Klintholm

A-Z folder for Klintholm A-Z folder for Klintholm Klintholm Aktiviteter udenfor huset. Skal en børnegruppe på tur ud over det sædvanlige, bliver det skrevet på tavlen. Alle aktiviteter foregår som udgangspunkt i børnehavens åbningstid.

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave Det er en god måde at opleve stemningen, tonen og alle vores skønne aktiviteter, og du kan spørge ind til vores daglige

Læs mere

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase.

Kære. huse man kan sidde og lege i, biller, mariehøns og mange andre spændende ting. Det er vores egen lille oase. Kære Du skal snart starte i Børnehaven Bølgen, og du kan tro, vi glæder os til at møde dig og dine forældre. Inden du starter på, må du og din mor og far gerne komme på besøg. Det er en god ide, hvis din

Læs mere

FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP. KVISTEN A, tlf KVISTEN B, tlf BIKUBEN, tlf

FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP. KVISTEN A, tlf KVISTEN B, tlf BIKUBEN, tlf 2017/2018 FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP KVISTEN A, tlf. 99 669338 KVISTEN B, tlf. 99 669339 BIKUBEN, tlf. 99 669340 LEDER MONA ELMGREEN PETERSEN, tlf. 51588083 **************************************

Læs mere

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning Side 1 af 8 Aabenraa Friskoles Fritidsordning Side 2 af 8 Adresse: Bakketoppen Aabenraa Friskole Bjerggade 26 6200 Aabenraa Tlf. 74 62 86 10 / 51 92 79 97 Mail: kr@aabenraafriskole.dk Åbningstider: Mandag

Læs mere

Børnegrotten 2018/19

Børnegrotten 2018/19 Børnegrotten 2018/19 Sct. Mariæ Skole Valdemarsgade 14 Postboks 1522 9100 Aalborg Telefon 98 13 60 03 E-mail: Sct.Mariae.Skole.Aalborg@sct-mariae-skole.dk www.sct-mariae-skole.dk Velkommen Hermed vil vi

Læs mere

VELKOMMEN I TURBOHUSET

VELKOMMEN I TURBOHUSET VELKOMMEN I TURBOHUSET VELKOMMEN I TURBOHUSET. Turbohuset er en sfo, med daglig drift af Højmark børnehus. Vi har til huse på Højmark skole om morgenen og eftermiddagen. Vi er som regel i børnehuset i

Læs mere

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa Velkommen i dagplejen i Område Grenaa 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Velkommen. til SFO ved Saksild-Nølev skole. Rudevej 100, Saksild, 8300 Odder, tlf. 8780 3860

Velkommen. til SFO ved Saksild-Nølev skole. Rudevej 100, Saksild, 8300 Odder, tlf. 8780 3860 Velkommen til SFO ved Saksild-Nølev skole Rudevej 100, Saksild, 8300 Odder, tlf. 8780 3860 VELKOMMEN TIL. Vi byder dig og dine forældre velkommen til skolefritidsordningen på Saksild Skole, hvor vi håber,

Læs mere

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 KLUBBEN HYLDGÅRD Grundtvigsvej 88 Tlf. 9960 4840 Mailadr.: trbak@ikast-brande.dk Klubben Hyldgård er en afdeling af skolefritidsordningen ved Hyldgårdsskolen. SFO 2 er for

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP. KVISTEN A, tlf KVISTEN B, tlf BIKUBEN, tlf

FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP. KVISTEN A, tlf KVISTEN B, tlf BIKUBEN, tlf 2016/2017 FAKTA OM KVISTEN VESTERGADE 99, 9620 AALESTRUP KVISTEN A, tlf. 99 669338 KVISTEN B, tlf. 99 669339 BIKUBEN, tlf. 99 669340 LEDER MONA ELMGREEN PETERSEN, tlf. 51588083 **************************************

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

6.15 SFOen åbner i børnehavens lokaler. Der serveres morgenmad frem til kl. 7.15

6.15 SFOen åbner i børnehavens lokaler. Der serveres morgenmad frem til kl. 7.15 Rudemøllevej 1-3, 7800 Skive, Hem SFO 99153615 Skolen 99153600 Børnehaven Kontor 99153606 Børnehaven 99153605 Udflugt-telefon(BH og SFO) 40143188 Åbningstider SFO: Mandag -torsdag 6.15-7.45 14.00-17.00

Læs mere

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS TOFTHØJSK LEN Velkommen i Tofthøjskolens DUS Side 2 Velkommen til nye børn Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Tofthøjskolens DUS. Vi håber, vi vil få et godt samarbejde omkring

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

Fristedet. Holmeåskolen`s SFO Hovborgvej Brørup Tlf

Fristedet. Holmeåskolen`s SFO Hovborgvej Brørup Tlf Fristedet Holmeåskolen`s SFO Hovborgvej 1 6650 Brørup Tlf. 79 96 51 57 Revideret 20.8.2013 Indholdsfortegnelse Velkommen i Fristedet 3 Ansatte i Fristedet 3 Åbningstider 3 Lokaler 4 Udendørsfaciliteter

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Velkommen til Trollskoven

Velkommen til Trollskoven Velkommen til Trollskoven Information til nye børn og forældre TROLLESGAVE 5 A, Fensmark, 4684 Holmegaard, Tlf. 55884634 / 25450090. Mail-adresse: Frit Fensmark@naestved.dk Hjemmeside: www.holmegaard.dk/holmegaardskolen

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785

Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785 Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785 Nedenstående er udarbejdet i et forsøg på at afhjælpe nogle af de spørgsmål som forældre ofte stiller i forbindelse med en start i Vilstrup Skoles Fritidsordning.

Læs mere

VELKOMMEN I BØRNEHUSET DYRUP

VELKOMMEN I BØRNEHUSET DYRUP VELKOMMEN I BØRNEHUSET DYRUP 1 Revideret oktober 2009. Børnehusets telefonnummer: 6375 0275. Rød stues telefonnummer: 6375 0276. Blå stues telefonnummer: 6375 0277. Børnehusets mailadresse: dyrupbh.buf@odense.dk

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse

Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Velkommen til Selde Børnehave Natur, leg og Bevægelse Skolebakken 10, Selde 7870 Roslev Tlf. 99 15 64 70 www.seldeboernehave.dk chls@skivekommune.dk Mobil: 2497 8609 Velkommen til Selde Børnehave. Med

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.:

Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.: Velkommen til SFO Nøddeknækkeren Ved Søndre skole, Holeby afdeling Maribovej 3 A Tlf.: 54 69 15 50 0. og 1. klasse tlf.: 40 35 62 73 2. og 3. klasse tlf.: 41 62 27 28 4.- 6. klasse tlf.: 40 79 78 60 SFO-afdelingsleder

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Velkommen til. SFO Fristedet og klubben

Velkommen til. SFO Fristedet og klubben Velkommen til SFO Fristedet og klubben Åbningstider SFO Fristedet og klub Lysabild Børneunivers Lysabildgade 2 A 6470 Sydals Tlf.: 8872 6941 bhabild@sonderborg.dk www.lysabild-skole.dk www.sfoweb.dk SFO:

Læs mere

FIREHØJESKOLENS SFO Maj 2018

FIREHØJESKOLENS SFO Maj 2018 FIREHØJESKOLENS SFO Maj 2018 Personalet Afd. Vandel SFO personale: Foto kommer Lill Jensen Karin Hansen Gitte Pedersen Christian Studts Merethe Lavindsgaard Pædagog Pædagog Medjælper Medhjælper Pædagog

Læs mere

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer

Nyager SFO 1. Praktiske Informationer Nyager SFO 1 Praktiske Informationer April 2018 Velkommen men til forældre med børn i SFO1. Rigtig hjertelig velkommen til Nyager skoles SFO1. For at hjælpe jer og jeres barn med at få en god start i SFO,

Læs mere

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg

Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Velkomstpjece dagplejen Norddjurs Kommune Børneby Glesborg 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs Kommune Børneby Glesborg Børneby Glesborg Glesborg Bygade 81 8585 Glesborg Distriktsleder -

Læs mere

Daginstitutionen Tumlehøj

Daginstitutionen Tumlehøj Daginstitutionen Tumlehøj Velkommen 1 Velkommen i Daginstitutionen TUMLEHØJ At starte i en daginstitution og skulle tilpasse sig en masse nye ting, kan være svært. Barnet skal omgås mange børn og voksne

Læs mere

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer.

Beskeder: Det er vigtigt at være opmærksom på beskeder i skoleintra, det er også her, man informeres om evt. arrangementer. Værd at vide om SFO. Aflevering/afhentning: Når I afleverer jeres barn om morgenen, er det vigtigt, at l lige kommer ind og siger godmorgen, så vi ved, hvem vi har i huset. Ligeledes at sige farvel ved

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

MINI VULKANEN. Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer.

MINI VULKANEN. Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer. MINI VULKANEN 2013 Mini SFO-en børnehaveplads i skolens rammer. MINI VULKANEN Østermarkskolens førskolegruppe Mini Vulkanen er et tilbud til børn, som er indmeldt i skole og forventes at påbegynde undervisningen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 7 Forældresamtaler.. side 7 Tras.. side 8 Tavshedspligt... side 8

INDHOLDSFORTEGNELSE. FORÆLDRESAMARBEJDE Forældresamarbejde. side 7 Forældresamtaler.. side 7 Tras.. side 8 Tavshedspligt... side 8 INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN Børnehavens adresse side 2 Børnehavens email og hjemmeside. side 2 Åbningstider side 2 Bestyrelsen.. side 2 Bestyrelsesmedlemmer side 3 Drifts- og Udviklingsaftale med Vejen

Læs mere

FIREHØJESKOLENS SFO Oktober 2018

FIREHØJESKOLENS SFO Oktober 2018 FIREHØJESKOLENS SFO Oktober 2018 Personalet Afd. Vandel SFO personale: Lill Jensen Charlotte H. Hansen Gitte Pedersen Cecilie Bækgaard Ulsø Pædagog Pædagog Medjælper Medhjælper Afd. Nørup SFO personale:

Læs mere

Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole

Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole Forord Velkommen til SFO Lovsøen. I denne pjece finder I oplysninger, som er værd at vide, når jeres barn starter hos os. Tal også med jeres

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere