Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland"

Transkript

1 Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

2 Medarbejdere: Johan Rosbach, Adm. Direktør & Partner Mario Jensen, Bygningskonstruktør & Partner Malene Rosing, Arkitekt m.a.a. Christian Teller, Arkitekt m.a.a. Edvardt Gedionsen, Bygningskonstruktør m.a.k. Jenan Tharan, Bygningskonstruktør Kontakt: Qarsoq rådgiver private og offentlige bygherrer på baggrund af mange års erfaring indenfor arktisk byggeri. Opgaverne omfatter programmering, skitsering og projektering af om- og nybygninger, lavenergi-renovering og indretningsopgaver. Projektering sker under særlig hensyntagen til budget og seneste målsætninger indenfor varmetab, passivvarme og nedbringelse af CO2 og ønsker om bæredygtighed. Siden 2015 tegnes stadig mere i Revit BIM modeller. Vision: At være den vigtigste leverandør af arkitektur og byggeledelse for bygherrer i Grønland. Steen Haning, Bygningskonstruktør Søren Mortensen, Stud. Bygningskonstruktør Peter Jensen, IT og kontor Lisbeth Kreutzmann, Ekstern bogholder Hovedkontor: Qarsoq Tegnestue ApS Qullilerfik 2, 3. etage Postboks Nuuk Grønland Tlf.: Fax: GER: CVR: ApS Underafdeling: Qarsoq Tegnestue ApS Kronborg Slot 16D 3000 Helsingør Danmark Nyheder og links udbudsannoncer og jobtilbud lægges ud løbende på Facebook og LinkeIn: Mission: Qarsoq løser bygherrens opgave med en arkitektur, der sikrer en overskuelig byggeproces og giver et sundt byggeri til det arktiske klima. Sammen tegner vi det nye Grønland. Qarsoq tegnestue blev stiftet som ApS i 2007 med hovedkontor i Nuuk, Grønland og har i dag en underafdeling i Helsingør, Danmark. Anpartshaverne udgøres af adm. dir. Johan Rosbach og bygningskonstruktør Mario Jensen, der også udgør direktionen. Selskabet er registreret under ApS i Erhvervsstyrelsen og GER i det Grønlandske erhvervsregister. Vi er erhvervsansvarsforsikret i Kalaallit Forsikring med samlet erstatningssum på kr. 10 millioner pr. forsikringsår, police Bankforbindelsen er Grønlandsbanken A/S. Som led i vores CSR ansvar yder Qarsoq tegnestue økonomisk støtte til mange Grønlandske sportsarrangementer og dygtige udøvere. Med venlig hilsen, Johan Rosbach

3 Bygherre: Det Grønlandske Selvstyre - ISAN Projekt: Bæredygtige Boliger Realiseret: 2016 Sted: Ilulissat, Sisimut, Maniitsoq og Qaqortoq, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og ledelse Byggeri med 24 bæredygtige boliger i det kuperede terræn nordøst for Hotel Arctic i IIlulissat. De to blokke tilpasser sig landskabet så sprængning minimeres. Ved byggeriet af de bæredygtige boliger er der særlig fokus på energirigtige og miljøvenlige løsninger. Boligerne er velisolerede og det uopvarmede trapperum forsynes med ventilation drevet af solceller, der udnytter varmen til ventilering og opvarmning af kælderen, ligesom der er forberedt til Genvex anlæg. Der anvendes miljøvenlige kompositmaterialer i eksempelvis altanerne som også er vedligeholdelsesfri i galvaniseret stål med lameller der sikrer afvanding, afstivning og læ. Konstruktionen er primært udført i beton beklædt med en klimaskærm af miljøvenlige, gennemfarvede fibercementplader som kræver minimal vedligehold.

4 Bygherre: Det Grønlandske Selvstyre - ISAN Projekt: Bæredygtige Boliger i Ilulissat Realiseret: 2016 Sted: Ilulissat, Sisimut, Maniitsoq og Qaqortoq, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og ledelse Bygningerne er Qarsoq Boligsystem 234X der løbende videreudvikles og tilpasses efter terræn og by. I Ilulissat er det følgende konfigurationer: 4422 med seks 4 rums og seks 2 rums boliger. 4-rums bolig brutto 83,0 m² + altan 6.1 m² 2-rums bolig brutto 53,1 m² + altan 6.1 m² Til boligerne hører depotrum på 5-9 m² 3333 med tolv 3 rums boliger. 3-rums bolig brutto 68,1 m² + altan 6.1 m² Til boligerne hører depotrum på 4-5 m² Trappen med det lukkede glasparti giver udgang til terræn og fører videre ned til teknik- og depotrum i kælder/ fundamentsplan. Teknikrummet er 27 m² brutto.

5 Bygherre: Det Grønlandske Selvstyre Projekt: Handicap Træningscenter Realiseret: Sted: Sisimut Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og ledelse Handicapcentret er et tilbud for personer i alle aldre og med alle former for handicap. Brugerne har været inddraget fra start. Centret sikrer en optimal træning af borgere med handicap og råder over rum til kursusaktivitet. Det er planlagt med fokus på tilgængelighed, fleksibilitet og design for alle. Den handicappede kan bevæge sig rundt i hele området, uhindret - alene eller med personale. Foyeren er et pulserende hjerte i bygningen med adgang til tre hovedafsnit: Træning, Beboelse og Administration (herunder konferencefaciliteter). De 3 hovedafsnit er private og halvoffentlige, hvor foyeren er offentlig og åben for aktiviteter, ophold og nærvær. Fleksible løsninger gør det let at tilpasse indretningen til gavn for hver handicappedes særlige krav træningsbehov. Foruden administrativt personale er der behandlere i dagog nattetimer. Det samlede bruttoareal er 1544,3 m²

6 Bygherre: Det Grønlandske Selvstyre - Illuut A/S Projekt: 28 studieboliger Byggeår: 2013 Sted: Nuussuaq, Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og byggeledelse De 28 studieboliger henvender sig med en konkav form mod en sænkning med vådområder i landskabet mellem Manguaraq og Siaqqinneq i Nuusuaq. Boligerne fordeler sig i to etager over 2 rums boliger på 59 m² og 3 rums på 71m², alle med egen altan. Studieboligerne ligger i umiddelbar nærhed Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og boligvariationerne med 3-rums gør dem velegnede til par med børn. Grundplanen er 880 m² og samlet bruttoareal 1760 m². Studieboligerne blev projekteret og opført samtidig med 16 større privatboliger i en formation der forlænger buen i en konkav mere så hvorved der opstår et samlet cirkelslag.

7 Bygherre: Det Grønlandske Selvstyre - ISAN Projekt: SUPER G boligbebyggelse Idéoplæg: 2015 Sted: Nuuk centrum, Grønland Rolle: Arkitekt Projekt for boligbebyggelse til Nuuk centrum med 77 boliger og et dagcenter for ældre borgere med et samlet etageareal på m². Super G boligsystemet er udviklet for at give slanke bygningskroppe der kan danne længere og blødere sving. Særlige funktioner som køkken og bad optager og udnytter de skæve vinkler. Beboelsesrummene har regulære former med spise og opholdsfunktioner kombineret i store rum med gode indretningsmuligheder. De slanke bygningskroppe optimerer lysindfaldet, så boligen bliver åben og imødekommende med gode frie kig. Byggeriet kan kombineres på et utal af måder og boligerne varierer størrelsesmæssigt brutto fra 40 m² til 109 m² for 4 rum (133 m² for 5 rum). Solceller kan integreres i trapperummets facade ud for affaldsskakten så de let kan efterses og serviceres fra trapperummet.

8 Bygherre: Sermersooq Kommune Projekt: Forbrændingen Administrationsbygning Ren Zone Realiseret: 2014 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering Kommunens forbrændingsanlæg får ny brænder med større kapacitet og som led i renoveringen har Qarsoq tegnet bedre faciliteter til medarbejderne i Ren Zone. Trapperummet, der giver 270 graders udsyn over pladsen og fjorden med svømmehallen har en stor rød radiator der byder velkommen. Sammen m de grønne vægge fejrer den at bygningen opvarmes med overskudsvarme fra forbrændingsanlægget. I stueplan ligger medarbejdernes frokoststue med ryg mod pladsen og fri udsigt til fjorden. Håndvaskezoner i gangarealet sikrer at god håndhygiejne ligger ligefor. Administrationens kontorer på 1. sal har også fuldt overblik over affaldspladsen og gode kig til fjorden. Det sker gennem en fordelingsgang, der fungerer som en buffer der mindsker gener og reflekser fra sol og varme. Bygningen er forberedt i vestgavlen til udvidelse med en hal der tænkes anvendt til genbrugsmaterialer.

9 Bygherre: Grønlands Naturinstitut Projekt: Bådhus i Vestre Vig Realiseret: 2009 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Projektering og byggeledelse Grønlands Naturinstitut foretager hvert år en lang række undersøgelser af havmiljøet i og omkring Grønland. Foruden de store kystskibe som Pâmiut og Sanna, der har egne laboratorier ombord, råder Naturinstituttet over en flåde af småbåde og joller til kystnære undersøgelser. Bådhuset har laboratorier til undersøgelser af fangst og prøver fra de mindre fartøjer. Det er opført i Vestre Vig med direkte adgang til havnen via egen rampe og god plads til vedligeholdelse og sikkerhedseftersyn af fartøjer under tag. Naturinstituttets Bådhus er en bygning Qarsoq tegnestue har projekteret og haft byggeledelse på, for arkitekten Inge Bisgaard. Bådhuset er formmæssigt i familie med selve Naturinstituttet i Nuuk (KHR) og dets feltstation i Kobbefjorden (IB).

10 Bygherre: Ombudsmanden i Grønland Projekt: Restaurering B7 Hernnhut i Nuuk Byggeår: 2011 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Arkitekt, projektering og ledelse Herrnhuthuset er en historisk bygning i Nuuk der blev opført i 1747 som station for den Herrnhutiske Brødremenigheds mission i Grønland og dengang centrum for missionærernes aktiviteter langs den grønlandske vestkyst. Bygningen husede senere Grønlands Universitet som flyttede til Universitetsparken, Ilimmarfik. I den forbindelse restaurerede Qarsoq bygningen og omdannede den til et kontor for Landstingets Ombudsmand. Bygningen ligger i den sydlige del af byen, vest for Dronning Ingrids Hospital og har med sin placering på spidsen af en større halvø frit udsyn over Godthåbsfjorden. Grundplanen er 415 m² og det samlede bruttoareal er på 655 m²

11 Bygherre: Dansk Arkitektur Center Projekt: Ny arktisk byggeskik Udstillet: 2012 Sted: Venedig Arkitektur Biennale 2012 Rolle: Arkitekt i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten og C&C arkitekter Baggrunden for projektet er den globale opvarmning med hurtigtsmeltende is, som giver flere arealer til landbrug og nye muligheder for at anlægge miner og borebrønde til industriel udnyttelse af landets naturressourcer. Ansejlingen ved Grønland bliver mindre risikabel så klimaforandringerne kan betyde mere gunstige erhvervsmuligheder og tiltrække flere udefra. Forslaget tager udgangspunkt i énfamiliehuset dog med et system af paqibiqboxe der indpasses modulært i det kuperede terræn og det kolde klima. Boligen kommer i dialog med by, mennesker og natur, hvor fleksible kasser udgør kernen i boligen og klimaet udnyttes. Det er et system, der tilpasser sig fjeldet og ikke omvendt. Byggesystemet er tæt-lav skala af lette, montagevenlige boxe, egnet til selv- eller medbyg. De er præfabrikerede af krydsfiner eller birk med transparent klimaskærm, der tillader udnyttelse af det sparsomme dagslys på de kolde vinterdage. Det sociale gangsystem videreudvikles så der opstår fælles adgangsveje på dæk der også er kablingsveje. Dækkene leder til fællesfunktioner som fx vaskeri, rygeovn, udhuse eller overdækninger til slæder og snescootere. Bidrag til Venedig-udstillingen.

12 Bygherre: Grønlands Selvstyre / Naalakkersuisut Projekt: Bolig til Selvstyreformanden Genopførelse og modernisering af B-29 Realiseret: 2011 Sted: Nuuk, Grønland Rolle: Renoveringsarkitekt og byggeledelse Selvstyreformandens bolig på Hans Egedes vej i den gamle kolonihavn i Nuuk måtte genopføres som følge af et omfattende skimmelsvamp angreb. B-29 er oprindeligt en lægebolig. Qarsoq stod for såvel renoveringsprojektet og byggeledelse af den bevaringsværdige bygning, der foruden at være embedsbolig for det højeste embede i Grønland også huser mindre, repræsentative arrangementer. Bygningen er genopført i henhold til ny byggeskik med bedre isolering men med detaljering som oprindelig bygning bl.a. med tagspån der er kendetegnende for en del af de gamle bygninger i Kolonihavnen. Grundplanen er 162 m² og samlet bruttoareal 362 m².

13 Bygherre: Grønlandsbanken A/S Projekt: Lavenergirenovering og modernisering. Realiseret: Ilulissaat 2014, Qaqortoq 2015 Sted: Ilulissat og Qaqortoq, Grønland Rolle: Arkitekt og projektering Grønlandsbankens filialbygninger på kysten fra lavenergirenoveres og får en gennemgribende, nutidig modernisering indvendig. Målet er et ensartet udtryk for hele banken og filialernes interiør er af samme type som hovedkontoret i Nuuk. Den indvendige trappe er flyttet til en central placering i kundearealet og giver en hurtig adgang til møderum, frokoststue og arkivgang på 1.sal. Det udvendige trappetårn er isoleret og ombygget med plads til ventilation og olietank. Taget er efterisoleret med indblæst granulat ligesom samtlige facader er gennemgået og har fået et ny vedligeholdelsesfri klimaskærm. Et energioptimerent varmesystem og vandbårne udeluftsventiler sikrer et behageligt indeklima for såvel medarbejdere som kunder, selv når temperaturen ude falder til minus 40 C. Med niveaufri adgang er brugeroplevelsen også optimeret for gangbesværede og kørestolsbrugere. Bygningens bruttoareal er 440 m².

14 Referenceliste - Projekt Bygherre 24 Bæredygtige boliger i Ilulissat, 24 i Sisimut, 48 i Maniitsoq Ineqarnermut Naalakkersuisoqarfik, Dep. for Boliger Handicapcenter i Sisimiut Ineqarnermut Naalakkersuisoqarfik, Dep. for Boliger 12 Alsidige Boliger i Qaqortoq Illuut A/S Lavenergirenovering og modernisering, Qaqortoq filial Grønlandsbanken A/S Nybyggeri af 16 boliger & 28 studioboliger, Nuuk Illuut A/S Lavenergirenovering og modernisering, Ilulissat filial Grønlandsbanken A/S Inhabiting Greenland med C&C samt Vandkunsten DK DAC Arkitekturbiennalen i Venedig Bådhus i Industrihavnen, Nuuk, med Arkitekt Inge Bisgaard Pinngortitaleriffik (Naturinstituttet) Nybyggeri af 4 Familieboliger i Nanortalik Illuut A/S Genopførelse og modernisering af B-29, Nuuk Naalakkersuisut, Bolig til Selvstyreformanden Restaurering og ombygning af B-7 i Nuuk Landstingets Ombudsmand Nyt affaldscenter og personalefaciliteter, Forbrændingen i Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq Bebyggelsesplaner Tuujuk Øst, Nuuk Illuut A/S Kontorhus med trykkeri, Nuuk Nordatlantisk Venture A/S Emballagelager, nybyggeri, Nuuk Royal Greenland A/S Ombygning af bolig Fjeldvej 4, Nuuk Karen Lyberth Nybyggeri af Kollegielejligheder i Nuukullak Nordatlantisk Venture A/S, Nuuk Redegørelse over Standardelevhjem og minihaller Dir. for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke Placeringsanalyse til Fanger- og fiskerskole i Nuuk Dep. for Erhverv og Arbejdsmarked Katuaq Plads i Nuuk, skitseforslag Imaneq etape II Kommuneqarfik Sermersooq Restaurering af Ilinniarfissuaq i Nuuk Dep. for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke Renovering og ombygning Blok 210, 211 og 176 for IAPP i Qaqortoq Boligselskabet INI A/S Renovering og ombygning af Ny Herrnhut B7 i Nuuk KIIIP Ombygning og renovering af køkken i Timmiaaqqat, Nuuk Iserit A/S Avalaqiaq 14-24, Nuuk Andelsboligforeningen Avalaqiaq Ind- og udvendig renovering, Nuuk Andelsboligforeningen Sukaq 90 Udvendig vedligehold, Nuuk Grønlands Seminarium, Ilinniarfissuaq Totalrenovering af Det Gamle Sygehus B-30 Napparsimavitoqaq i Nuuk KAAN Udvendig vedligehold, Qavaa skole i Nuuk Iserit A/S Udvendig vedligehold af Grønlands Seminarium i Nuuk Ilinniarfissuaq Nybyggeri handicapinstitution Ivaaraq i Qaqortoq Direktoratet for Boliger og Infrastruktur Nybyggeri af Ungdomspsykiatrisk hjem Aja i Nuuk AAN Ombygning af Illorput til husflidsværksted i Nuuk Nuup Kommunea Familiehuse i Grønland, arkitektkonkurrence 1. præmie Grønlands Selvstyre Familiernes hus i Nuuk Kommuneqarfik Sermersooq Ombygning og udvidelse af følgende bygdeskoler: Direktoratet for Boliger og Infrastruktur IAP Niaqornarsuk i Kangaatsiaq, Ikerask i Uummannaq, Tasiusaq i Upernavik Atammik i Maniitsoq, Upernavik Kujalleq i Upernavik, Isortoq i Ammassallip Iginniarfik i Kangaatsiaq, Nuussuaq i Uummannaq

15 Hovedkontor: Qarsoq Tegnestue ApS Qullilerfik 2, 3. etage Postboks Nuuk Grønland Tlf.: Fax: GER: CVR: ApS Underafdeling: Qarsoq Tegnestue ApS Kronborg Slot 16D 3000 Helsingør Danmark

Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland

Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland Suleqatigiilluta nunarput ilusilersussavarput Sammen tegner vi det nye Grønland Medarbejdere: Mario Jensen, Adm. Direktør, Bygn.konstruktør & Partner Johan Rosbach, Byggetekniker & Partner Kontakt: Mario@qarsoq.gl

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia

Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia Boligseminar Boligsituationen udenfor Nuuk eksemplificeret ved Qeqqata Kommunia Laust Løgstrup Direktør for Økonomi, Teknik og Miljø Qeqqata Kommunia Dagsorden 1. Huslejeniveau 2. Ventelister 3. Byggepriser,

Læs mere

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE CASE Integreret institution for godt 100 børn LOKATION:, Snekkersten, Danmark. Arkitekt/ totalrådgivning: Arkitektfirmaet 2r arkitekter. i Snekkersten nord for København er et arkitektonisk nytænkende

Læs mere

BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE

BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE BOLIGFORENINGEN 32 AFDELING 18 48 FAMILIEBOLIGER SKJOLDSGADE/SPANGSBJERGGADE Beliggenhed Afdelingen 18, består af i alt 48 familieboliger hvoraf 32 er handicapvenlige, boligerne er fordelt på 2 ejendomme.

Læs mere

Nyt markant byggeri i Randers midtby

Nyt markant byggeri i Randers midtby Situationsplan Den eksisterende ejendom nedbrydes til fordel for en ny og mere markant bygning. Bygning I forbindelse med opførelsen af bygningen udføres den nye vej til det bagvedliggende område i henhold

Læs mere

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende:

5. Hvor store er omkostningerne for administration m.v. i arbejdet med udsætter af lejere? A/S Boligselskabet INI har svaret følgende: Ineqarnermut, Sanaartornermut Attaveqaqatigiinnermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq Medlem af Inatsisartut

Læs mere

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K

66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K Dette er en illustrativ brochure, der tages forbehold for afvigelser mellem brochurer og det faktiske byggeri. 66 KOLLEGIE / STUDIO LEJLIGHEDER K U J A L L E R PA AT N U U K 10 10 20 20 30 30 40 30 30

Læs mere

1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K

1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K 1 4 E J E R L E J L I G H E D E R K U J A L L E R PA A T N U U K 10 10 20 20 30 30 40 30 30 20 20 STUDIEB OLIGER 14 B OLIGER 10 10 SITUATIONSPLAN MÅL 1:1000 KUJALLERPAAT 1:5000 NORD 0 50 100m OMRÅDET Kujallerpaat

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling 058-28 8 nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Rev.: 12.07.2018 Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen BEBYGGELSEN

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Boliv Vejle 6. april 2011 Direktør Palle Jørgensen Boligforeningen Ringgården Hvad gør vi i Ringgården? Attraktive boliger? Hvad skal der

Læs mere

Med mennesket i centrum Bolig for Livet

Med mennesket i centrum Bolig for Livet Med mennesket i centrum Bolig for Livet - en artikel fra Byggeri 10-2009 Årets Byggeri 2009 - Hædrende omtale i kategorien Boligbyggeri Med mennesket i centrum Bolig for Livet er en helhedsorienteret bolig,

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

gs arkitekter m.a.a. Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger.

gs arkitekter m.a.a. Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger. gs arkitekter m.a.a. Kildegårdsvej 7, Ravnholt 8310 Tranbjerg J Ombygning af hotel Kongens Ege til eksklusive boliger. Bygningerne som udgør hotel Kongens Ege har en helt enestående beliggenhed i Randers

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer.

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer. Levetidsomkostninger Holdbare byggematerialer Holdbarheden af de anvendte byggematerialer har betydning for både totaløkonomien og den samlede miljøbelastning for byggeriet. Jo længere levetid byggematerialerne

Læs mere

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn]

OFFICEPARK SØBORG. [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] [ 0 0 1 ] OFFICEPARK SØBORG [Et moderne kontormiljø med suveræn placering i Storkøbenhavn] OFFICEPARK SØBORG KØBENHAVN OFFICEPARK SØBORG OfficePark Søborg ligger i erhvervsområdet Vandtårnsvej, Gladsaxe

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

Kongsberg A/S ejes af stifterne Jan Nørr Nissen og Per C Hansen gennem respektive holdingselskaber.

Kongsberg A/S ejes af stifterne Jan Nørr Nissen og Per C Hansen gennem respektive holdingselskaber. 2011 2 Kongsberg Kongsberg A/S Kongsberg A/S har siden stiftelsen i 2001 beskæftiget sig med projektudvikling, ejendomsinvestering og gennemførelse af såvel bolig- som erhvervsbyggeri. Kongsberg A/S ejes

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn - til leje... Kontor domicil fra 400-2.000 m 2 Sverigesgade 5, Odense Havn Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2 Særdeles repræsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Enestående mulighed for kontordomicil

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013

BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013 BOLIGBEBYGGELSE VED BADEVEJ I HELSINGØR ILLUSTRATIONSMAPPE DATO: 24.06.2013 EKSISTERENDE FORHOLD VISIONSPLAN - 1:1000 Visionsplan for den samlede Karre. BADEVEJ Planen illustrerer et fremtidigt attraktivt

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe. det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.dk Side 2 Velkommen Velkommen til ArkiTegnRibe, hvor arkitekt

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter løsninger til energirigtig boligventilation, der

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen.

Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske nøgletal om kommunernes udvikling både før og efter kommunesammenlægningen. Aningaasaqarnermut Aatsitassanut Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Medlem af Inatsisartut Suka Frederiksen Siumut -/Her Svar på 37 spørgsmål nr. 59 vedrørende statistiske og demografiske

Læs mere

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Allakkiaq Notat Uunga Til Offentliggørelse Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau I Landsplanredegørelse 2015 er der blandt andet en

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3

SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3 SORGENFRIVANG II PROJEKTTEMAMØDE NR. 3 Projekttemamøde vedrørende facader, vinduer, altaner og tag Lyngby Almennyttige Boligselskab. 2013-02-26 TEMAAVIS for bæredygtig renovering af Sorgenfrivang II HELHEDSPLANEN

Læs mere

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Horten Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Grå skyer hviler tungt over Tuborg Havn og spejler sig i facaden på advokatfirmaet Hortens domicil, imens vi ankommer til det nye hus,

Læs mere

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand Eksempel Energirenovering etageboliger RINGGÅRDEN ÅRHUS - OPFØRT 1939-1941 UDGIVET DECEMBER 2014 Lyst, lunt og populært Ombygningen af seks boligblokke i den almennyttige boligforening Ringgården i Århus,

Læs mere

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN

bolig erhverv undervisning kultur sport & fritid sundhed renovering planlægnig bygherrerådgivning LÆNGE LEVE ARKITEKTUREN Prisme arkitekter Prisme arkitekter a/s blev stiftet i Aarhus i 1992. Prisme arkitekter a/s indehaves af arkitekt m.a.a. Lars Christensen og er medlem af Danske Arkitektvirksomheder. Prisme arkitekter

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 25-08-2016 Sagsnr. 2016-0277288 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 448-1 i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri

Læs mere

Firmapræsentation og referencer

Firmapræsentation og referencer Firmapræsentation og referencer ALGREEN ARKITEKTER Sænevej 4 3770 Allinge T: 56483003/2169 9101 E: kontakt@algreenarkitekter.dk Cvr 21 83 55 79 www.algreenarkitekter.dk Algreen Arkitekter er etableret

Læs mere

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening

Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Qaanaaq Kort og godt om Grønlands Arbejdsgiverforening Upernavik Uummannaq Ittoqqortoormiit Qeqertarsuaq Aasiaat Kangaatsiaq Ilulissat Qasigiannguit Sisimiut Kangerlussuaq Maniitsoq Kangaamiut Tasiilaq

Læs mere

r 0 1 te 0 k /2 je 9 o 0 r 0 P 2

r 0 1 te 0 k /2 je 9 o 0 r 0 P 2 Projekter 2009/2010 Kongsberg Kongsberg A/S Kongsberg A/S har siden etableringen i 2001, forestået udvikling og gennemførelse af en række ejendomsprojekter i eget og fremmed regi. Samlet er mere end 250

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

Campus Living Kolding

Campus Living Kolding Campus Living Kolding Attraktive studieboliger i Kolding 83 1- og 2-værelses ungdomsboliger klar til indflytning i november 2015 Afdeling 958-0 Lejerbo Kolding Pakhustovet 4 6000 Kolding Telefon 7012 1310

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Appendiks A Cases 1 RenovActive Foto: Velux A/S. Billedet viser projektet før / efter renoveringen. Generelle oplysninger Navn RenovActive Bygningstype Tæt-lav to etageres rækkehus Oprindelig opført 1923

Læs mere

Overnatningsstatistik 6. februar 2017

Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatningsstatistik 6. februar 2017 Overnatninger i 2016 Overnattende gæster i 2016 Der har i 2016 været det højeste antal overnatninger siden registreringen begyndte i år 1994. Der blev foretaget i

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

BELIGGENHED. Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur. Tønder

BELIGGENHED. Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur. Tønder TØNDER ERHVERVSPARK BELIGGENHED Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur Tønder SITUATIONSPLAN Kortet viser mulighederne for at etablere

Læs mere

Informationsmøde. VElkommen til. Skoleparken Hillerød 24. JUNI 2014 1. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød

Informationsmøde. VElkommen til. Skoleparken Hillerød 24. JUNI 2014 1. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød VElkommen til Informationsmøde Skoleparken Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød 1 Aftenens program : Velkommen Siden sidst Hvem er med når

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

fremtidsvej 3, hørsholm Kontorer - laboratorier

fremtidsvej 3, hørsholm Kontorer - laboratorier fremtidsvej 3, hørsholm Kontorer - laboratorier Serious about Innovation Ejendommen Ejendommen Beliggende i absolut naturskønne omgivelser udlejes fra 150 1.116 m² - kontor- og laboratorie lokaler. Ejendommen

Læs mere

Nord sketch TA-1703-X

Nord sketch TA-1703-X Ny Carlsberg Vej 140 Dispensation fra lokalplan nr. 432 med tillæg 2,3 og 4 Carlsberg II til nyt byggeri i Carlsberg Byen. Byggefelt 17.3 tegnet af Årstiderne Arkitekter s placering Planen viser byggefelter

Læs mere

Alle interesserede opfordres til at deltage i prækvalifikationen, jfr. Tilbudslovens 12, nr. 4.

Alle interesserede opfordres til at deltage i prækvalifikationen, jfr. Tilbudslovens 12, nr. 4. INI, den 1. september 2014 Journal nr.: Att.: Prækvalifikation af vedligeholdelses- og rengøringsarbejder i de af A/S Boligselskabet INI administrerede ejendomme og boliger samt andre ydelser for Boligselskabet.

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST

Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger. Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST Udviklingstendenser i beboernes krav til almene boliger Lars Vind Scheerer Seniorprojektleder, arkitekt MAA BO-VEST SBI s Rådgivende Forum, 9. november 2016 BO-VEST Administrationsselskab for 3 boligselskaber

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003

RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003 RESSOURCEBEVIDST BYGGERI I ØRESTAD IDÉKONKURRENCE MAJ 2003 5 6 4 3 7 Boliger Mikroklima Kontorer 2 1 Koncept - bygningen som varmepumpe Den bærende idé i konceptet er at det varmeoverskud som produceres

Læs mere

2010 statistisk årbog

2010 statistisk årbog 2010 statistisk årbog Bolig 1. Boliger generelt Boliger generelt Størstedelen af boligerne i Grønland ejes af det offentlige, og udviklingen på boligmarkedet sker først og fremmest på baggrund af politiske

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100.

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100. POLITISKOLE & EFTERUDDANELSESCENTER I SVENDBORG 2 Kirkebyskoven Amalielyst Græsholmene Politiskole Odense - Svendborg Horseskov Skove til hundetræning - :00.000 Fremtidig indkvartering Grund: 8000 m 2

Læs mere

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG

UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG UNGDOMSBOLIGER I TUUJUK KUJALLEQ IDEOPLÆG REVIDERET 23. SEPTEMBER 2016 UNGDOMSBOLIGER 1 UNGDOMSBOLIGER I NUUK Kommunale er Byggegrund til og erhverv Bygninger til offenligt formål Byggefelt til ungdomserne

Læs mere

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen Eksempel 1 ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) UDGIVET JUNI 2012 Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange Dette eksempel viser, hvordan beslutningen om energirenoveringen

Læs mere

Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger?

Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger? Hvordan gennemføres de nye energirammeberegninger? Betons energimæssige fordele og udfordringer 6. december 2006 Søren Aggerholm, SBi Energi og miljø Artikel 3 i EU-direktivet Medlemslandene skal benytte

Læs mere

Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej 90, 3520 Farum Kommunens sagsnr

Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej 90, 3520 Farum Kommunens sagsnr Furesø Kommune Center for By og Miljø Stisager 2 3500 Værløse Att. Lene Vestermann Dato: 15. nov. 2017 J.nr.: 200726123 Side: 1 / 5 Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej

Læs mere

På vegne af P/S Ejby Industrivej 125, Glostrup anmoder vi hermed Glostrup Kommune om at udarbejde en ny lokalplan til matr. nr. 6g Ejby by, Glostrup.

På vegne af P/S Ejby Industrivej 125, Glostrup anmoder vi hermed Glostrup Kommune om at udarbejde en ny lokalplan til matr. nr. 6g Ejby by, Glostrup. Glostrup Kommune 2013.12.19 Anmodning om ny lokalplan til matr. nr. 6g, Ejby by, Glostrup. På vegne af P/S Ejby Industrivej 125, Glostrup anmoder vi hermed Glostrup Kommune om at udarbejde en ny lokalplan

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Forside 312 Dagsorden Møde onsdag den 25. november 2015, kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Uju Petersen (suppleant for Justus Hansen

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013 VIG HALLEN Skitseforslag 31.07.2013 1 genopførelse af vig hallen Sag 13071 31.07.2013 Arkitekt: White arkitekter A/S Vestre Kaj 2, 1.sal DK-4700 Næstved Tlf.: +45 55 70 10 10 Kontaktperson: Gert Lindenskov

Læs mere

Bedre byggeprojekter fra A til Z

Bedre byggeprojekter fra A til Z Bedre byggeprojekter fra A til Z Gymnasier, skoler og institutioner zethner byggerådgivning APS FÅ HJÆLP TIL STYRING AF DIT BYGGEPROJEKT Zethner Byggerådgivning har gjort det til sit speciale at hjælpe

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING

TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN TILGÆNGELIGE BOLIGER INDRETNING SBI-ANVISNING 249 1. UDGAVE 2015 Tilgængelige boliger indretning Lone Sigbrand Philip Henrik Jensen SBi-anvisning

Læs mere

Pressemeddelelse Vestbryggen og Østbryggen på Holbæk Havn Maj 2018

Pressemeddelelse Vestbryggen og Østbryggen på Holbæk Havn Maj 2018 Pressemeddelelse Vestbryggen og Østbryggen på Holbæk Havn Maj 2018 66 nye boliger på Holbæk Havn Kullegaard står endnu engang bag udviklingen af boliger på Holbæk Havn. Boligerne opføres som to stokbebyggelser

Læs mere

BedreBolig. Energirigtig renovering af private boliger. BB_A4_folder_Medarb_Byggemarked_150123.indd 1

BedreBolig. Energirigtig renovering af private boliger. BB_A4_folder_Medarb_Byggemarked_150123.indd 1 BedreBolig Energirigtig renovering af private boliger BB_A4_folder_Medarb_Byggemarked_150123.indd 1 23/01/15 15:31 2 BedreBolig BedreBolig en helhedsorienteret tilgang til energirenovering BedreBolig er

Læs mere

VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00

VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00 BOLIGBYGGERI I NUUK 1 VELKOMMEN Informationsmøde 31. Marts 2015 Kl. 16.30 til 18.00 Kl. 16.30 16.35 Kl. 16.35 16.45 Kl. 16.45 17.05 Kl. 17.05 17.20 Kl. 17.20 17.30 Kl. 17.30 17.55 Kl. 17.55 18.00 Præsentation

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at ombygge den tidligere

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

ORTFOLIO. skitsering. energiberegning VISITKORT. bæredygtig arkitektur. visualisering. lav-energiklasse. ventilationstrategi. Cam-Li Phan.

ORTFOLIO. skitsering. energiberegning VISITKORT. bæredygtig arkitektur. visualisering. lav-energiklasse. ventilationstrategi. Cam-Li Phan. [ lim ] bæredygtig arkitektur skitsering energiberegning visualisering lav-energiklasse ventilationstrategi ORTFOLIO VISITKORT KLIP - FOLD - GEM - HUSK Konceptudvikling Bæredygtig arkitektur Skitseringsstærk

Læs mere

Boligstatistik 2010:2. Boligstatistik

Boligstatistik 2010:2. Boligstatistik Boligstatistik 2010:2 Boligstatistik 2009 Indholdsfortegnelse Tekst Side Indholdsfortegnelse... 2 Tilgangen af boliger for året 2009 3 Figur 1 Byggeriet af boliger fordelt på byer og bygder 1999-2009...

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

ě Ć ė Ē ę ě Ć ē ĉ Ę ć Ć Ę Ę Ď ē ę Ď đ ć ĞČē Ď ēč ę Ď đ Ē Ď ĉ ę ċ Ğ ēę ċ ė Ď ę Ď ĉęĉ Ċ ē ę Ċė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĕ ė Ć Đ Ę Ď Ę Ć ė Đ Ď ę Ċ Đ ę Ċ ė

ě Ć ė Ē ę ě Ć ē ĉ Ę ć Ć Ę Ę Ď ē ę Ď đ ć ĞČē Ď ēč ę Ď đ Ē Ď ĉ ę ċ Ğ ēę ċ ė Ď ę Ď ĉęĉ Ċ ē ę Ċė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĕ ė Ć Đ Ę Ď Ę Ć ė Đ Ď ę Ċ Đ ę Ċ ė 1 8. 0 5. 2 0 1 5 ĒĎĉęċĞēĘ ċėďęďĉęĉċēęċė đěċęċĕęĕ ĊĐĘĎĘęĊėĊēĉĊ ċĕėčĕđĉ VISION Det nye varmtvandsbassin i Midtfyns Fritidscenter bliver et særligt sted i centeret, der med sin beliggenhed i det grønne vender

Læs mere

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 1

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

PROJEKT UCC. Juni 2016

PROJEKT UCC. Juni 2016 PROJEKT UCC Juni 2016 Rev. 16. September 2016 Indholdsfortegnelse Eksisterende fohold Eksisterende situationsplan 4 Eksisterende etageplan, stue 5 Eksisterende etageplan, kælder 6 Eksisterende forhold,

Læs mere

VitaPark. Boligselskabet Domea Odder bygger 36 nye attraktive almene lejeboliger. Udlejning og administration Læs mere på

VitaPark. Boligselskabet Domea Odder bygger 36 nye attraktive almene lejeboliger. Udlejning og administration Læs mere på Boligselskabet omea Odder bygger 36 nye attraktive almene lejeboliger Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk , Odder Projektet er dannet på baggrund af visionen - Odder, sundhed, kultur og

Læs mere

Fra idécamp til helhedsløsning

Fra idécamp til helhedsløsning Fra idécamp til helhedsløsning Om idécamp Hvorfor idécamp Idéen Eksempelprojekt Projektet anno 2013 Kontakter En renoveringsklar bygning på Islands Brygge 37. En vision om Bæredygtigt Byggeri. Det var

Læs mere

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri

Kongsberg. Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri 2007 Kongsberg Et team med mange års erfaring inden for projektudvikling og byggeri Kongsberg A/S Kongsberg er et ejendoms- og udviklingsselskab, der på få år har opnået gode resultater indenfor projektudvikling

Læs mere

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv.

Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. I2 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. SKATTESTYRELSEN Marts 2011 Vejledning om skatteforhold for sæsonansatte i turismevirksomheder mv. 1. Baggrund for vejledningen

Læs mere