Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann."

Transkript

1 Borgermåling Lind

2 Borgermåling i Lind Indledning. Den 13. december 2012 var Lind Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer vedligeholdt af DRIFT angivet som parker og grønne arealer, grønne vejarealer og legepladser. Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann. Borgermålingen tog udgangspunkt i en besigtigelse (mark/byvrandring) af udvalgte arbejdssteder med deltagelse af repræsentanter fra DRIFT og Natur og Grønne Områder. Efter endt besigtigelse blev et elektronisk spørgeskema udfyldt. Borgermålingen tog ca. 3 timer. Formål og baggrund Hvem er DRIFT og hvorfor gør vi det? DRIFT er Herning Kommunes entreprenørenhed. DRIFT er driftsherre hvilket betyder at der både produceres med eget mandskab og samtidig udbydes der driftsopgaver til private entreprenører hvor det giver mening. DRIFT er ansvarlig for den daglige vedligeholdelse af parker, legepladser, grønne områder og grønne vejarealer i Lind. Væsentlige dele af den grønne vedligeholdelse i Lind er i udbud hvor det er HedeDanmark som gennem en årrække har været den udførende entreprenør. DRIFT arbejder helhedsorienteret. Det helhedsorienterede består i, at DRIFT som virksomhed måles på 4 særskilte områder nemlig økonomi, kvalitet, medarbejdertilfredshed og borger/brugertilfredshed. I dagligdagen betyder det, at DRIFT som virksomhed skal vedligeholde parkerne og de grønne arealer i den rigtige kvalitet, være konkurrencedygtig, have dygtige og motiverede medarbejdere og levere en ydelse der giver værdi hos borgerne/brugerne. Hvad giver værdi i Lind? Det ved Lind-borgerne måske bedst. Netop medlemmerne af borgerforeningerne har typisk et godt lokal-kendskab, engagement, ved hvad der rør sig og har lyst til at bruge lidt tid på opgaven. Derfor har vi valgt at spørge ind til netop Lind Borgerforenings medlemmers mening omkring Linds grønne udtryk. Det grønne udtryk drejer sig både om de private og kommunale arealer, men primært drejer det som om kommunale træer, beplantninger, blomster, buske, græs, borde og bænke m.m. Sagt med andre ord Hvordan syntes I om den oplevede kvalitet eller rettere, opfylder områderne jeres behov, hvor vigtige er de grønne elementer og hvor er der mulighed for forbedringer?.

3 Via borgerforeningen er der mulighed for en kontinuerlig, fremadrettet dialog og eventuelt samarbejde omkring anvendelsen af de grønne midler. Det betyder ikke, at vi kommer med en pose penge men derimod hvordan vi giver Lind-borgerne mest værdi for de penge som er til rådighed og som samtidig sikrer en overordnet planlægning og langsigtet udvikling på det grønne område. Gør det en forskel.? Måske det håber vi på. Måske kan driften af arealerne tilrettelægges bedre eller anderledes så det giver en større brugsværdi eller glæde i Lind. Vi kan i hvert fald få en forbedret dialog. Borgermåling i Lind..hvorfor? Der er tale om et pilotprojekt hvor DRIFT har valgt at starte ud med at spørge Arnborg, Aulum og Lind. Der er gennemført måling i Arnborg og Lind hvorimod Aulum Borgerforening har tilkendegivet at de syntes at ideen er god, men målingen er endnu ikke gennemført. Borgermålingen i Aulum er foreløbig udskudt til sommeren De valgte byer/bydele er et godt mix af nord og syd, by og land, by og centerby samt intern kommunal drift og udliciteret drift. Billedligt talt vil vi gerne byde op til dans og som bekendt skal der to til tango. Såfremt der er vilje skal vi i fællesskab finde rytmen, holde takten, være enige om hvad vi danser til, have en god oplevelse og ikke mindst kunne byde hinanden op til dans igen og blive bedre og bedre hen ad vejen. Denne måling skal gerne kunne anvendes som et arbejdsdokument både internt hos Lind Borgerforening og i samarbejdet med DRIFT.

4 Resultater og analyser Målingen har taget afsæt i nedenstående skabelon: Kort orientering omkring de overordnede planlægningsmæssige rammer særligt omkring Herning Kommunes Parkpolitik. Besigtigelse (mark/byvandring) af et bredt og repræsentativt udsnit af de arbejdssteder hvor DRIFT har indflydelse på det grønne udtryk. Udfyldelse af et elektronisk spørgeskema som er udarbejdet med hjælp fra Herning Kommunes forretningsudvikling. Nærværende afrapportering til brug for prioritering internt i Lind Borgerforening samt som arbejdsdokument for samarbejdet for mellem DRIFT og Lind Borgerforening efterfølgende. Analysen kan være subjektiv men er forsøgt at være så realitetsbaseret som muligt med baggrund i den dialog der hidtil har været med Lind Borgerforening.

5 Besigtigelsen: Som nævnt deltog der 2 medlemmer fra Lind Borgerforening. Kan disse 2 medlemmer repræsentere hele Lind? Jo flere deltagere, jo mere repræsentativ vil målingen alt andet lige være. Forholdet blev diskuteret og der var enighed om at målingen/ analysen netop kunne danne baggrund for en afklaring og prioritering internt i Lind Borgerforening. Det blev gjort klart at medlemmerne skulle kommentere på vegne af Lind-borgerne. Udgangspunktet for besigtigelsen var nedenstående rute foreslået af DRIFT. Målet var, at man kom godt rundt på de forskellige arbejdssteder i Lind. Følgende arbejdssteder blev besigtiget: - Legeplads Vesterled. - Kilen i Lind. - Sygekassegrunden, v/ Lind Hovedgade/Vestertofen - Beplantningsbælterne i Tofterne. - Legeplads Mellemtoften. - Lind Torv. - Kollundvej. - Koustrup Allé. - Koustrupparken. - Nr. lindvej v/ Nr. Lindvænget. Besigtigelsen skulle bidrage til at kunne foretage en kvalificeret stillingtagen til den oplevede kvalitet af de konkrete/faktiske arbejdssteder. Ved besigtigelsen var der naturligvis snak om problemer som knyttede sig til de konkrete arbejdssteder. Kortfattet oplistning heraf er givet i bilag I.

6 Spørgeskema samt analyse: Spørgeskemaet var inddelt 4 hovedspørgsmål hvor de 3 første spørgsmål gik på de generelle forhold såsom Hvilke områder er de vigtigste i Lind, Hvad syntes du godt om og Hvad kan forbedres. Det vil sige, at de 3 første spørgsmål gik på det overordnede indtryk (dvs. både uden og med indflydelse på driften) af de vigtigste områder i Lind. Det 4. spørgsmål, som igen var opdelt i 8 underspørgsmål, gik på dels tilfredsheden med de specifikke arbejdsområder og indhold samt vigtigheden heraf (altså de områder hvor DRIFT har indflydelse) Spørgsmål 1-3: På spørgsmålet Hvilke grønne områder er vigtigst i Lind? blev der svaret: Sygekassegrunden, legepladserne, Lind Hovedgade, beplantningsbælterne i Tofterne samt Kilen i Lind. På spørgsmålet Hvad syntes du godt om ved de grønne områder i Lind? blev der svaret: At der er åndehuller i byen, legepladserne bliver holdt pænt, at der er friplads for børn, græsarealer slåes som aftalt, man er og kan let komme tæt på naturen for alle. På spørgsmålet Nævn 3 ting som vil forbedre de grønne områder? blev der svaret: Arealet ved Tavlundvej: kælkebakke, flere borde-bænkesæt, lukkede cirkler. Beplantninger skal indeholde spiselige frugter såsom nødder, æbler, blommer m.v. og ikke stikkende buske. Flere stier i Vandværksskoven v/ Nr. Lindvej Stiforløb, -forbedring af, fra Ingridsvej til Rind Kirkevej Forårsløg på både kommunale og private arealer. På spørgsmålet Hvilke legepladser er vigtigst i Lind? blev der svaret: Mellemtoftens legeplads, Lind Skoles legeplads, Højgårdsskolens legeplads. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved legepladserne blev der svaret: Tilpas med redskaber. Gode redskaber. Velholdte og godt med bord-bænkesæt. Godt at de er indhegnet (legepladsen Vesterled og Mellemtoftens legeplads) På spørgsmålet Hvad vil forbedre legepladserne? blev der svaret: Flere skraldespande. Tættere dialog med dag institutioner, dagplejere, skoler omkring lokale ønsker evt. via borgerforeningen med spørgeskemaer. Redskaber med net og klatrevæg. Det vurderes at standarden på redskaberne er tilfredsstillende og at udskiftningen til tilpas.

7 På spørgsmålet Hvilke grønne vejarealer er vigtigst for Lind blev der svaret: Udtrykket på Lind Hovedgade, Sygehusgrunden, Lind Torv, velslåede grøftekanter. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved de grønne vejarealer blev der svaret: Rigtig godt med beplantning ved byggemodninger og rundkørselen v/ Kollundvej. På spørgsmålet Hvad vil forbedre de grønne vejarealer? blev der svaret: Lave buske med forskellig farve ved rundkørsel ved motorvejen. Ændret beplantning i midterrabat på Kollundvej. Kollundvej: vejtræer som er grønne hele året. Cykeltunnel ved Nr. Lindvej. Sti fra Kollund til Tavlundvej ender i ikke stabilgrus.

8 Spørgsmål 4: Tilfredshed og vigtighed på de arealer som DRIFT har indflydelse på: Vedligeholdelsen af græsområder: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen på græsarealer: Der er enighed om at vedligeholdelsen af græsarealerne ikke er ligegyldig og der er tilfredshed med antallet af klipninger i forhold til formålet.

9 Vedligeholdelsen af træer og buske: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af træer og buske: Der er enighed om at vedligeholdelsen af træer og buske er vigtig. Der er dog mere uenighed omkring den nuværende vedligeholdelse. Det kan dog anføres at beplantningen i Koustrupparken er og bliver trimmet i 2012/2013. Der arbejdes på at gøre beplantningsbælterne i Kilen i Lind mere indbydende fra Vesterlindvej til Adelvej.

10 Vedligeholdelse af beplantninger med blomster: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af beplantninger med blomster: Der er ikke enighed omkring hverken vedligeholdelse og vigtighed. Fakta er, at der kun er meget få blomster i Lind. Enkelte kummer på Lind Torv samt stauder på Sygekassegrunden. Lind Torv er under ombygning hvilket udsmykningen også har båret præg af gennem længere tid.

11 Vedligeholdelsen af stier og pladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af beplantninger med blomster: Der er faktisk god overensstemmelse mellem indsats og vigtighed.

12 Vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Der er god overensstemmelse mellem indsats og vigtighed. Området anses for vigtigt og vedligeholdelsen er tilfredsstillende.

13 Vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Der er faktisk god overensstemmelse mellem indsats og vigtighed. Området er vigtigt og vedligeholdelsen er tilfredsstillende. Det anføres at Lind Hovedgade ser beskidt ud hvilket nok skyldes byggeriet af Lind Plejehjem samt ukrudt på fortove hvilket er grundejers forpligtigelse.

14 Vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Det er ikke entydig om vedligeholdelsen er tilfredsstillende og om hvor vigtigt den er. Der er angivet følgende under uddybende bemærkninger: Generelt tilfredshed men der mangler udstyr eksempelvis i Koustrupparken og mere udstyr på Mellemtoftens legeplads. Generelt mangler der skraldespande og en toiletbygning ved Mellemtoftens legeplads er ønskelig.

15 Konklusion: Der er enighed om at de vigtigste grønne områder og grønne vejarealer i Lind faktisk er kommunale og at DRIFT også har indflydelse på de fleste af disse dog undtaget Lind Hovedgade. På legepladsområdet var især skolerne vigtige for børnene hvorimod de mindre børn anvender Vesterleds- og Mellemtoftens legeplads. Generelt er legepladser udmærket udstyret men der er for få skraldespande. De grønne områder udmærker sig ved at alle aldersgrupper kan anvende arealerne. Via de grønne områder er der god forbindelse ud til resten af naturen omkring Lind. På forbedringsindsatser var der følgende: Hvor nemt er det at gennemføre: Let Sværere Svært Grønne områder Tavlundvej, kælkebakke Kræver jord og forarbejdning Tavlundvej, skraldespande (Placering) Spiselige frugter Nyanlæg Nyanlæg Stier i vandværksskoven NGO-Naturafd. Forårsløg (Placering, evt. nyanlæg.) Legepladser Spørgeskemaer Samarbejde Skraldespande (Placering og størrelse) Andre redskaber Samarbejde Grønne vejarealer Beplantning i rundkørsler Skal laves som etab. Nybeplantning v/ Kollundvej Svære livsbetingelser Cykeltunnel v/ Nr. Lindvej Vejafd. Sti Kollundvej-Tavlundvej Forbedret underlag Analyse af tilfredshed og vigtighed: Græs: Træer og buske - vedligeholdelse: Beplantning med blomster: Stier og pladser Legeredskaber Publikumsfaciliteter God overensstemmelse Ikke entydig tiltag i Kilen og Koustrupparken. Ikke god primært pga. ombygning af Lind Torv. God overensstemmelse God overensstemmelse Ikke entydig antal og evt. størrelse på skraldespande

16 Bilag I Under besigtigelsen blev der snakket løst og fast omkring arbejdsstederne, deres funktion samt øvrige generelle betragtninger. Besigtigelsen blev gennemført i en positiv stemning og der blev givet udtryk for at det var udmærket lige at komme ud at se på de konkrete forhold. Kilen i Lind: - en stiforbindelse øst-vest for bunden af kilen til Lind Hovedgade kunne være en god idé. - boldbanen i Kilen bliver ikke anvendt til boldspil. - forslag omkring afgræsning af arealerne med kvæg/får. - der var kun sure frugter. Sygekassegrunden: - vigtigt at der netop her ser pænt ud. - mulighed for at plante et grantræ til brug som juletræ. Tofterne i Lind: - det var ikke indtrykket at de store træer giver så voldsomme gener at de skal fjernes. Tværtimod ses det som et værdifuldt element i boligområdet samt byen som helhed. Mellemtoftens legeplads: - busstoppet skulle flyttes så det ikke er lige ud for indgangen til legepladsen. Dette kan give risiko for tilskadekomst og uheld med mindre børn. Lind Torv: - Glade for invitationen til udformning af torvet. - Ønske om et juletræ herunder strømforsyning. - Ønske om en anden beplantning. Koustrupparken: - der blev snakket om at der var en usynlig opdeling af Lind idet der var de nye kvarterer og de gamle kvarterer og at der ikke var meget dialog på tværs. Der var dog enighed om Lind var det dejligt sted at bo hvad enten man var ung eller gammel. Området ved Nr. Lindvej: - Godt med gode stisystemer. Dette var dog mangelvare i Vandværksskoven.

Borgermåling Arnborg

Borgermåling Arnborg Borgermåling Arnborg Borgermåling i Arnborg Indledning. Den 17. december 2012 var Arnborg Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

Borgermåling Skarrild

Borgermåling Skarrild Borgermåling Skarrild Borgermåling i Skarrild Indledning. Den 12. september 2013 var Skarrild Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer,

Læs mere

Borgermåling i Sørvad

Borgermåling i Sørvad Borgermåling Sørvad Borgermåling i Sørvad Indledning. Den 15. september 2016 var Vinding Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016

TEMA// Unge & uddannelse. 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 TEMA// Unge & uddannelse 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler på samarbejder fra Vej og Park //december 2016 Gode råd - og eksempler på samarbejder Der findes mange gode eksempler på

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 26.02.14 Nordea-fonden: Det gode liv i byen Side 1 af 5 Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 100.000 danskere er de seneste 10 år flyttet fra land til by, og syv ud af otte

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune Evaluering af Materielgården 2016 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Konklusion 3. Snerydning, saltning og asfalt 4. Fejning, bekæmpelse

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Det er nu blevet en tradition i borgerforeningen, at bestyrelsen en gang om året ca. Midt mellem to generalforsamlinger omdeler folderen Midtvejsnyt. Midtvejsnyt orientere

Læs mere

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet.

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet. Referat dialogmøde 1 - Rugtoften, og Rådgiver EnviDan Mødedato: 28/8 Deltagere: Kristian Kilsgaard Østertoft (EnviDan), Simon Toft Ingvertsen (EnviDan), samt beboere fra de fire veje i delområdet,, Lupinmarken,

Læs mere

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen 1 Konklusion Københavns Kommune har relativt høje enhedspriser sammenlignet med de øvrige 6-byer Københavns Kommune har lavere enhedspriser på grønne

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Evaluering af: Pilotprojekt der skal forbedre det helhedsorienterede samarbejde med kommunes landsbysamfund.

Evaluering af: Pilotprojekt der skal forbedre det helhedsorienterede samarbejde med kommunes landsbysamfund. Evaluering af: Pilotprojekt der skal forbedre det helhedsorienterede samarbejde med kommunes landsbysamfund. Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 198538 Brevid. 1342593 Ref. TISJ Dir. tlf. 46

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Rammeområde 61.B3 Boligområde ved Indertoften i Lind Fremlægges fra den 18. maj til den 3. august 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm Afdeling 20

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm Afdeling 20 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm Afdeling 20 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN HVAD ER EN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE? JERES VURDERING! Sundby Hvorup Boligselskab har ønsket at få en status

Læs mere

Parkindsatsen i Herning Kommune 2013 og prioritering 2014

Parkindsatsen i Herning Kommune 2013 og prioritering 2014 Parkindsatsen i Herning Kommune 2013 og prioritering 2014 Herning Kommune vedtog i 2010 en parkpolitik, som beskriver, hvilke indsatsområder kommunen vil arbejde med, på hvilken baggrund kommunen har valgt

Læs mere

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør.

Byggesagen er afsluttet. Tagudhæng, udskiftning af plader, og nye nedløbsrør. Aktivitet Ansvarlig Status Underlag parkeringspladserne Bestyrelsen Vi vil til foråret smide ekstra jord eller gødning på P- pladserne så græsset måske kan vokse mere op. Der er mange beboer der er faldet

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

INFORMATIONSBREV JULI 2014

INFORMATIONSBREV JULI 2014 INFORMATIONSBREV JULI 2014 Lidt om hvad der rør sig i afdelingen: Renovering af ventilationsanlæg. Renoveringen af vores ventilationsanlæg fortsætter efter planen. En kort status på dette er at når anlægget

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Jeg vil hermed gerne benytte lejligheden til på bestyrelsens vegne, at byde velkommen til dette års generalforsamling i Ø-Kvarterets

Læs mere

o I høj grad o I nogen grad o I mindre grad o Slet ikke

o I høj grad o I nogen grad o I mindre grad o Slet ikke UMV 2014 Undervisningsmiljøvurdering med tilhørende elevtrivselsundersøgelse er udarbejdet af elevrådet i samarbejde med ledelsen. Undersøgelsespunkterne tager dels afsæt i de tidligere undersøgelser,

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Handlingsplan for bynære grønne områder Opgaveliste (bilag 1) De 10 mål i Herning Kommunes parkpolitik:

Handlingsplan for bynære grønne områder Opgaveliste (bilag 1) De 10 mål i Herning Kommunes parkpolitik: TEKNIK OG MILJØ Handlingsplan 2018-2020 for bynære grønne områder Opgaveliste (bilag 1) I investeringsoversigten er der fra 2017 og frem afsat 1,652 millioner kr. til følgende: Pulje til forbedrings- og

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 DRONNINGBORG BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET RANDERSEGNENS

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille.

Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille. Generalforsamling Tunehaverne 2 24. februar 2009. Tune skole. Bestyrelsens beretning: Nye grundejere: Vi byder velkommen til Torben & Sandie, som er flyttet ind i Nr. 94, og tillykke med den lille. Reparation

Læs mere

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde.

Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Notat Vurdering af beplantningsbælte/hegn omkring Helnæs Campingplads Formål med dokumentet Grundlag for fastlæggelse af bestemmelser for beplantningsbælte/hegn med hensyn til bredde, arter og højde. Revideret

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Bestyrelsens beretning fremlagt, af formanden på afdelingsmødet. 22. februar 2017.

Bestyrelsens beretning fremlagt, af formanden på afdelingsmødet. 22. februar 2017. Bestyrelsens beretning fremlagt, af formanden på afdelingsmødet 22. februar 2017. Vi bor i en dejlig afdeling med en god og sund økonomi. En god beboersammensætning, gode forhold og en eksklusiv beliggenhed.

Læs mere

Bårse Søerne et rekreativt område

Bårse Søerne et rekreativt område Bårse Søerne et rekreativt område Introduktion til området I Bårse har vi et vidunderligt sted, et grønt område med to store søer. Søerne skulle egentligt havde været til brug af vandski, og derfor har

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Havevandring 16. april 2018 kl. 16. Deltagere:

Havevandring 16. april 2018 kl. 16. Deltagere: Havevandring 16. april 2018 kl. 16. Deltagere: Peter Sørensen, Per Sørensen, Drude Jørgensen, Niels Trolle, Pia Andersen, Lasse Ejby, Lars Sejr Problemer Løsning Dato for løsning Per giver forslag til

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup afdeling 19

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup afdeling 19 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Sundby-Hvorup Boligselskab Nr. Uttrup afdeling 19 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN HVAD ER EN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE? JERES VURDERING! Sundby-Hvorup Boligselskab har ønsket at få en

Læs mere

Formand Steen Andersen Telefon 4497 1114

Formand Steen Andersen Telefon 4497 1114 Måløv Bylaug 28. februar 2009 Høringssvar til Forslag til Grøn Plan for Ballerup Kommune Måløv Bylaug har med stor interesse studeret Forslag til Grøn Plan for Ballerup Kommune (i det følgende refereret

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014

Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Noter fra borgermøde den 30. oktober 2014 Cafe nr. 1: Fjerritslevs udvikling Slagterigrunden : Området bør anvendes til grønt område. Et alternativ kunne være ungdomsboliger der bygges uden at fjerne alle

Læs mere

Referat fra det 48. bestyrelsesmøde

Referat fra det 48. bestyrelsesmøde Referat fra det 48. bestyrelsesmøde Dato: 7. September 2015 kl. 17:00 Sted: Hanne, Liseborgvej Deltagere Per B Jørgensen (PBJ) Søren Roslyng (SR) Juel (HJJ) Knudsen (BK) Lene Christensen (LC)- afbud Hanne

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Maj nyheder Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Peter plys Kære Forældre Kom maj, du søde, milde... gør skoven atter grøn. Sådan lyder de første strofer i en kendt, dansk forårssang.

Læs mere

Køkkenløftet bedre mad og måltidskvalitet

Køkkenløftet bedre mad og måltidskvalitet Køkkenløftet bedre mad og måltidskvalitet Organisering Køkkenløftet handler om at skabe bedre måltider for borgere, der spiser i offentlige institutioner. Hvad skulle indsatsen løse eller udvikle? Køkkenløftet

Læs mere

UANMELDT TILSYN DEN: D.

UANMELDT TILSYN DEN: D. SOCIALAFDELINGEN 7 Botilbud ved : Skredsande afdeling A UANMELDT TILSYN DEN: D. 27.11.2013 Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvimaj Seneste gemt: 10-05-2012 16:23

Læs mere

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Det er nu blevet en tradition i borgerforeningen, at bestyrelsen en gang om året ca. midt mellem to generalforsamlinger omdeler folderen Midtvejsnyt. Midtvejsnyt orienterer

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel

Helhedsplan for Højene Øst. Hjørrings nye bydel Helhedsplan for Højene Øst Hjørrings nye bydel Indholdsfortegnelse En helt ny bydel Hvorfor byudvikle i Højene Øst? Området Helhedsplanen Scenarier Planen 3 4 4 6 8 9 2 En helt ny bydel Højene Øst er udviklet

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse for elever på Pilehaveskolen maj 2012.

Undervisningsmiljøundersøgelse for elever på Pilehaveskolen maj 2012. Undervisningsmiljøundersøgelse for elever på Pilehaveskolen maj 2012. Baggrund for Undervisningsmiljøundersøgelsen Den lovpligtige Undervisningsmiljøundersøgelse (lov nr. 166 af 14. marts 2001 om elevers

Læs mere

Parkindsatsen i Herning Kommune 2011 og prioritering 2012

Parkindsatsen i Herning Kommune 2011 og prioritering 2012 Parkindsatsen i Herning Kommune 2011 og prioritering 2012 Herning Kommune vedtog i 2010 en ny parkpolitik, som beskriver, hvilke indsatsområder kommunen vil arbejde med, på hvilken basis kommunen har valgt

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014

Tilsynsrapport. Veje og grønne områder. Center for Teknik. Maj 2014 Tilsynsrapport 2013 Veje og grønne områder Center for Teknik Maj 2014 lndholdsfortegnelse Generelt 2 Indledning Ændringer i udbud Kvalitetskrav Kvalitetskontrol 3 Almen vejdrift Græsslåning i landområder

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hvalsø Ældrecenter. Generelt er formålet

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 OMRÅDET OMKRING ENERGIVEJ BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål. Emnet "Klassen og kammeraterne" indeholder følgende spørgsmål

Emnet Generel tilfredshed indeholder følgende spørgsmål. Emnet Klassen og kammeraterne indeholder følgende spørgsmål Spørgsmål Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål Er du glad for din skole? Er du glad for dine lærere? Hvor tit... - glæder du dig til at komme i skole? Hvor tit... - glæder du dig til

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 ROMALT OG HORNBÆK BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 KRISTRUP BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET RANDERSEGNENS

Læs mere

BørneMiljøVurdering. Troelstrupgård fritidshjem i perioden

BørneMiljøVurdering. Troelstrupgård fritidshjem i perioden BørneMiljøVurdering Troelstrupgård fritidshjem i perioden 2010-2012 Ifølge dagtilbudsloven skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, i daglig tale en BMV, mindst hvert tredje år.

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 LØVENHOLMVEJ BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET RANDERSEGNENS

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 bakkeskolen 7.a, bakkeskolen 7.b, bakkeskolen 7.c, bakkeskolen 8. a, bakkeskolen 8.b, bakkeskolen 9.c, bakkeskolen 10.a M, K Ikke

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Elev APV Indledning

Elev APV Indledning Indledning I undersøgelsen af elevernes undervisningsmiljø er programmet Termometeret blevet brugt. Vi vil i den efterfølgende bearbejdning af undersøgelsen skitsere de forskellige svar eleverne har givet,

Læs mere

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken

LUNDEGÅRDS- PARKEN. Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken LUNDEGÅRDS- PARKEN Talerør for beboere i Grundejerforeningen Lundegårdsparken Nr. 110 Årgang 40 December 2014 2 Lundegårdsparken Glædelig Jul Beboerne i Lundegårdsparken ønskes en rigtig glædelig jul samt

Læs mere

Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse

Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen 20. maj 2019 Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse Indledning På baggrund af ændringsforslag ÆF3 vedr. indstilling på TMU-mødet

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven

Hvor? Problem Hvad gør vi? Bestyrelsens beslutning Æbletræer på trekanten v. stien til skoven Noter fra havevandring på Terrasserne 14. september 2015.09.15 Vi havde en rigtig fin vandring sammen med Allan. 10 12 medlemmer trodsede udsigten til regn og deltog nogle stødte til, andre faldt fra.

Læs mere

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Illustration af Toosbuys Torv set fra Storegade Mer a kite ur hverd gen! www.movearkitektur.dk Eng i blomsterflor Åen løber I forbindelse med områdefornyelsesprojektet

Læs mere

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013 Idéer til legeaktivitet sendt via email til i perioden 19. 27. juni 2013 Fra: Anne Guldbjerg [mailto:angu@yousee.dk] Sendt: 19. juni 2013 11:30 Til: Offentlig Postkasse Emne: Legeaktivitet i Rebæk Søpark

Læs mere

Grundejerforeningen Søgården. Generalforsamling, 24. februar 2016, Bestyrelsens beretning

Grundejerforeningen Søgården. Generalforsamling, 24. februar 2016, Bestyrelsens beretning Grundejerforeningen Søgården Generalforsamling, 24. februar 2016, Bestyrelsens beretning 1 Agenda Kommunikation Kommunale områder Havedage Vort kvarter Snerydning og asfalt Hastighed Afsluttende bemærkninger

Læs mere

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6%

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Trivselsundersøgelse april 09 3.a, 3.b, 3.c, 4.a, 4.b, 4.c, 4.d, 5.a, 5.b, 5.c, 5.d, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7.a, 7.b, 7.c, 8.a, 8.b, 8.c, 9.a, 9.b, 9.c M, K Resultater i antal og

Læs mere

Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune

Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune Den 15.05.2009 Sagsnummer: 09/4217 Udarbejdet af: Anders Laursen Evaluering af borgerinddragelsesindsatsen i Egedal Kommune Baggrund for evalueringen Borgerinddragelsesudvalget udarbejdede i efteråret

Læs mere