BYRÅDS- OG REGIONSRÅDSVALG DEN 21. NOVEMBER Information nr. 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYRÅDS- OG REGIONSRÅDSVALG DEN 21. NOVEMBER Information nr. 1"

Transkript

1 1 BYRÅDS- OG REGIONSRÅDSVALG DEN 21. NOVEMBER 2017 Information nr. 1 om lovændringer, blanketter, vigtige datoer i forbindelse med indlevering af kandidatlister og anmeldelse af forbund, kandidatuddannelse, udpegning af valgstyrere og tilforordnede, kursus i forholdstalsvalg, kontaktoplysninger m.v. til kandidatlister

2 2 LOVÆNDRINGER Siden sidste byrådsvalg i 2013 og i det hele taget siden sidste valghandling i december 2015 er der kommet en del ændringer til valglovgivningen. Nedenfor kan du se et kort overblik over de ændringer, der har særlig betydning for kandidatlisterne. Afskaffelse af borgerligt ombud Det er ikke længere et borgerligt ombud at lade sig opstille til byrådet. Det vil sige, at pligten til at lade sig opstille er afskaffet. Der er dog fortsat pligt til som opstillet kandidat at modtage valg samt til at varetage hvervet, medmindre medlemmet har en rimelig grund til at blive fritaget efter reglerne i den kommunale- og regionale valglov. Kandidatens underskrift er nødvendig for opstilling Kandidaten skal fremover underskrive kandidatanmeldelsen for at give samtykke til at stille op som kandidat for den pågældende liste. En kandidat, der ikke har skrevet under, skal slettes af kandidatlisten. Hvis kandidaten har underskrevet mere end én kandidatliste til samme valg, kan kandidaten ikke anses for at være kandidat for nogen af kandidatlisterne. Ret til at trække sit tilsagn som kandidat tilbage Kandidaten kan fremover trække sit tilsagn om at virke som kandidat tilbage, indtil kandidatlisten er indleveret til valgbestyrelsen. Kandidatlister kan fritages for kravet om indsamling af underskrifter fra stillere Kandidatlister, der blev valgt ved sidste kommunalvalg og stadig, 9 uger før valgdagen, er repræsenteret i byrådet, kan fritages fra kravet om at indsamle underskrifter fra mindst 25 stillere. Det mindste antal stillere fastlægges i loven De kandidatlister, som ikke blev valgt ind i byrådet ved sidste kommunalvalg, eller som 9 uger før valgdagen ikke længere sidder i byrådet, skal mindst have 25 stillere. Byrådet kan ikke beslutte at forhøje det mindste antal stillere. Fremrykning af frist for kandidater og stilleres opfyldelse af valgretsbetingelserne Fristen for kandidaters og stilleres opfyldelse af valgretsbetingelserne ændres fra fredag 25 dage før valgdagen til fredag 46 dage før valgdagen, mens den endelige frist for opfyldelse af betingelserne ændres fra kl. 12 mandagen 22 dage før valgdagen til kl. 12 mandagen 43 dage før valgdagen.

3 Afvisning af kandidatlister der ikke opfylder de formelle krav Valgbestyrelsens formand får adgang til at afvise at kandidatlister, der ikke er gyldige, fordi de ikke opfylder valglovens krav til kandidatlisters gyldighed. Denne afvisningsbeføjelse kan benyttes ved åbenbare formelle mangler ved en kandidatliste. Eksempelvis kandidatlister, der indeholder: Underskrifter fra væsentligt færre stillere end det påkrævede mindsteantal. Mangelfulde oplysninger om mere end halvdelen af kandidatlistens stillere. Mangelfulde oplysninger om mere end halvdelen af kandidaterne på den pågældende kandidatliste. Manglende underskrifter fra mere end halvdelen af kandidaterne på den pågældende kandidatliste. Manglende oplysning om kandidatlistens listebetegnelse. 3 Kandidatlistens repræsentant En kandidatlistes ledelse skal fremover meddele formanden for valgbestyrelsen, hvilken repræsentant for listen, der må udøve en række dispositioner på listens vegne, uden at det kræver samtykke fra listens stillere. Det skal ske senest samtidig med at kandidatlisten indleveres. Repræsentanten behøver ikke at være kandidat eller stiller for kandidatlisten og har beføjelser til: At underskrive kandidatlisten og påføre oplysninger om navn, bopæl og kontaktoplysninger. At godkende, ved sin underskrift, de opstillede kandidater for en kandidatliste, som Valgbestyrelsen efter listens anmodning har fritaget for kravet om indsamling af underskrift fra et mindsteantal stillere. At foretage senere ændringer i kandidaters rækkefølge. At foretage senere ændringer i kandidatlistens opstillingsform. Efterfølgende at slette en eller flere kandidater fra kandidatlisten. At tilbagekalde en indleveret kandidatliste over for Valgbestyrelsen. At være den person, Valgbestyrelsen med bindende virkning kan underrette om afhjælpning af mangler m.v. ved kandidatlisten og tilsende en udskrift af valgbogen. At anmode om tildeling af samme bogstavbetegnelse som andre kandidatlister med samme listebetegnelse. At anmelde indgåelse af og tilbagetrækning fra listeforbund og valgforbund. At anmelde hvilken forening eller hvilke vælgere der på kandidatlistens vegne kan ansøge om og modtage partistøtte. Af samme grund tiltræder stillere, for de kandidatlister der ikke er fritaget for stillerkravet, ved deres underskrift på kandidatlisten alene, at kandidatlisten stiller op til kommunalvalget med den anførte listebetegnelse og de kandidater, der er anført på underskriftstidspunktet. Offentlig tilgængelighed (aktindsigt) til oplysninger om kandidatanmeldelse og kandidatlister m.v. Ved kommunalvalget er der fremover ikke offentlig adgang (heller ikke aktindsigt) til oplysninger om kandidatlisterne før de godkendte lister er bekendtgjort af byrådet efter anmeldelsesfristen er udløbet. Det gælder oplysninger om de enkelte kandidater, kandidatlisternes opstillingsform, deres anmodning om bogstavbetegnelse og deres anmeldelse af liste- og valgforbund.

4 Ophævelse af særregel om offentlig tilgængelighed til stillerlister Reglen om, at oplysninger om stillernes navne og bopæl er offentlig tilgængelige, er ophævet og oplysningerne anses nu for at være om private forhold (politisk overbevisning). 4 Mulighed for instruktion af valgstyrere og tilforordnede vælgere før valgdagen Byrådet får mulighed for at indkalde valgstyrere og/eller tilforordnede vælgere til møde på et tidspunkt før valgdagen med henblik på at give disse den fornødne instruktion samt at yde valgstyrere og tilforordnede vælgere diæter herfor. Der er mødepligt for valgstyrere og/eller de tilforordnede vælgere til et møde før valgdagen.1 Bedre adgang for skiftehold for valgstyrere Valgstyrerformanden kan tillade, at valgstyrerne forlader afstemningsstedet for en kortere periode i løbet af valgdagen, og de kan derfor indgå i skiftehold eller lignende. Derved kan det sikres, at valgstyrerne får de fornødne pauser, så de kan varetage deres opgaver under afstemningen og ved den efterfølgende stemmeoptælling på forsvarlig vis. Det bliver dog samtidig slået fast, at der altid skal være et flertal af de udpegede valgstyrere til stede på afstemningsstedet under valghandlingen og optællingen af stemmer, at valgstyrerne skal rette sig efter valgstyrerformandens anvisninger og at alle valgstyrerne skal være til stede ved underskrivningen af afstemningsbogen.2 Ophængningstidspunkt for valgplakater Fremover må valgplakater tidligst hænges op kl. 12 den fjerde lørdag før valgdagen. Tidligere måtte ophængning af valgplakater ske fra døgnets begyndelse. Kontaktoplysninger på valgplakater Valgplakaterne skal både være forsynet med oplysninger om og en adresse på den person, der har sat ophængningen af plakaterne i værk. OBS - NYE BLANKETTER - I KAN IKKE BRUGE BLANKETTERNE FRA VALGET I 2013 På grund af de mange lovændringer, bliver der udarbejdet nye blanketter, som I skal bruge i forbindelse med jeres indlevering af kandidatlister og/eller forbund. Ministeriet er pt. ved at opdatere blanketterne. Herefter sættes de i produktion hos Rosendahls. 1 Valgbestyrelsen har besluttet ikke at benytte sig af muligheden denne gang. Introduktionen vil foregå om morgenen på valgdagen. 2 Valgbestyrelsen har besluttet ikke at sætte denne mulighed i faste rammer. Eventuelle ønsker om at forlade afstemningsstedet i kortere perioder styres lokalt af valgstyrerformanden og gruppelederen på det enkelte afstemningssted.

5 Så snart vi får besked om, at de nye blanketter er færdige, vil vi sende besked videre ud til alle kandidatlister. Herefter kan I hente blanketterne på rådhuset. Vi forventer, at de er klar inden sommerferien. 5 VIGTIGE DATOER INDLEVERING AF KANDIDATLISTER OG ANMELDELSE AF FORBUND Dato Handling Tirsdag den 5. september 2017 Første dag hvor kandidatlister, som ønsker og kan - blive fritaget for kravet om indsamling af underskrifter fra 25 stillere, kan indlevere kandidatlister. Tirsdag den 19. september 2017, kl Tirsdag den 19. september 2017 Afleveres i valgsekretariatet på rådhuset i Ikast, 2. sal, kontor 208. Sidste frist for indlevering af kandidatlister, der ønsker at blive fritaget for kravet om indsamling af underskrifter fra 25 stillere. Første dag hvor kandidatlister, der ikke er fritaget for kravet om indsamling af underskrifter fra 25 stillere, kan indlevere kandidatlister Tirsdag den 26. september 2017, kl Tirsdag den 3. oktober 2017, kl Afleveres i valgsekretariatet på rådhuset i Ikast, 2. sal, kontor 208. Sidste frist for, at valgbestyrelsen fortæller kandidatlisten, om den er fritaget for kravet om underskrifter fra 25 stillere. Sidste frist for at indlevere kandidatlister, der skal indsamle underskrifter fra 25 stillere, Lørdag den 7. oktober 2017 Mandag den 9. oktober 2017, kl Afleveres i valgsekretariatet på rådhuset i Ikast, 2. sal, kontor 208. Sidste frist for valgbestyrelsens underretning til kandidatlistens repræsentant om mangler ved en kandidatliste. Sidste frist for afhjælpning over for valgbestyrelsen af mangler ved en kandidatliste eller indlevering af en ny kandidatliste til valgbestyrelsen. Sidste frist for kandidatlistens repræsentant til at tilbagekalde kandidatlister over for valgbestyrelsens formand. Sidste frist for at anmelde indgåede listeforbund eller valgforbund over for valgbestyrelsens formand.

6 Anmeldelsen skal for hver kandidatliste være underskrevet af kandidatlistens repræsentant. 6 Sidste frist for at trække anmeldelser om listeforbund eller valgforbund tilbage over for valgbestyrelsens formand. Meddelelsen skal være underskrevet af kandidatlistens repræsentant. KANDIDATUDDANNELSE Fem aftener i september indbyder vi alle kandidater dog primært målrettet de nye kandidater til en kandidatuddannelse, hvor vores direktion gennemgår centrale kommunale emner. Et af formålene med uddannelsen er at klæde kandidaterne godt på til at skulle møde vælgerne i efteråret. Der udsendes særskilt information om kandidatuddannelsen til alle lister. Der vil være tilmelding til de fem aftener. UDPEGNING AF VALGSTYRERE OG TILFORORDNEDE VÆLGERE Valgbestyrelsen har godkendt en fordeling af de valgstyrere og tilforordnede vælgere, der skal styre slagets gang på valgdagen. Inden sommerferien udsendes særskilt information om udpegningerne til alle lister. Listernes tilbagemelding skal ske til valgsekretariatet senest den 1. september. KURSUS I FORHOLDSTALSVALG (D HONDTS METODE) Fordelingen af mandater mellem de forskellige kandidatlister sker efter d Hondts metode. Metoden kaldes også forholdstalsmetoden. Samme metode bruges også ved udpegningerne i forbindelse med konstitueringen. Skulle enkelte kandidatlister og/eller (spids)kandidater være interesseret i et lille kursus i metoden og teknikken, kan I kontakte Karen Ravn Bach fra valgsekretariatet på mail kabac@ikast-brande.dk eller telefon

7 7 Er denne information sendt til de rigtige personer fra jeres kandidatliste? Mængden af information til jer om valg bliver ikke mindre i løbet af efteråret. Derfor er det vigtigt, at vi har de rigtige kontaktoplysninger fra de enkelte lister. Den eller de mailadresser vi bruger, når vi sender informationer til jer, skal være adresser, som bliver set ofte, da mange af vores informationer vil være af hastende karakter og sommetider med en kort tilbagemeldingsfrist. Send eventuelle ændringer til Linda Eis fra valgsekretariatet på mail lieis@ikast-brande.dk.

Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016

Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016 Til Statsforvaltningen og samtlige kommuner og regioner Sagsnr. 2016-2390 Doknr. 334427 Dato 29-04-2016 Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. april 2016 Ved dette brev orienteres Statsforvaltningen,

Læs mere

Notat. Indholdsfortegnelse:

Notat. Indholdsfortegnelse: Not Not - Orientering om nye regler vedr. Kommunal- og Regionsrådsvalg 2017 Sag: 84.03.00-G01-1-17 Tina Bernsdorf Jungfeldt Politik og Stregi 11-07-2017 Social- og Indenrigsministeriet har den 17. maj

Læs mere

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg

a) Bekendtgørelse af frister og valg af valgbestyrelse ved kommunale og regionale valg NOTAT Dato Orientering om ændringerne i valglovgivningen pr. 1. april 2016, herunder administrative og økonomiske konsekvenser Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Ved lov nr. 1742 af 22. december 2015 blev

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2015-16. Fremsat den 7. oktober 2015 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann) til

Forslag. Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2015-16. Fremsat den 7. oktober 2015 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann) til Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af social- og indenrigsministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om valg af danske medlemmer

Læs mere

LOV nr 1742 af 22/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juli 2016

LOV nr 1742 af 22/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juli 2016 LOV nr 1742 af 22/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juli 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-5646 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om valg af valgstyrere og tilforordnede vælgere samt bistand af kommunalt ansat personale på valgdagen og fintællingsdagen OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Hvornår skal en kommunalbestyrelse

Læs mere

Valgbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer og 7 stedfortrædere:

Valgbestyrelsen består af følgende 7 medlemmer og 7 stedfortrædere: Vedrørende Kommunalvalg 2017 Dato: 09.08.2017 Center for Politik Udvikling og Borgerservice Team Jura horsholm.dk Kommunalbestyrelsens opgaver i forbindelse med kommunalvalget den 21. november 2017 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Procedure for Ældrerådsvalg 2017

Procedure for Ældrerådsvalg 2017 Procedure for Ældrerådsvalg 2017 Version 3 - Maj 2017 Side 1 af 5 Lovgrundlag LBK nr. 930 af 17/9 2012 om Retssikkerhed og administration på det sociale område 30 33. Socialministeriets vejledning nr.

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 146 Folketinget Fremsat den 25. februar 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) til

Forslag. Lovforslag nr. L 146 Folketinget Fremsat den 25. februar 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) til Lovforslag nr. L 146 Folketinget 2014-15 Fremsat den 25. februar 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om valg af danske

Læs mere

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af de kommunale og regionale valg skal ske inden for de tidsfrister,

Læs mere

Dagsorden. 105 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: P Lukket punkt Lukket. 107 Udkast til Digitaliserings- og IT-strategi

Dagsorden. 105 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: P Lukket punkt Lukket. 107 Udkast til Digitaliserings- og IT-strategi Dagsorden Dato: 10-05-2017 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Fælleden, lokale 1.Ø.07 105 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-P35-1-17 Beslutning Fraværende: Lone Rasmussen Dagsordenen blev godkendt.

Læs mere

FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg

FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Spørgsmål om listebetegnelser Må en kandidatliste, der stiller op for et parti, der er opstillingsberettiget

Læs mere

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL

OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om valg af valgstyrere og tilforordnede vælgere samt bistand af kommunalt ansat personale på valgdagen og fintællingsdagen OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Hvornår skal en kommunalbestyrelse

Læs mere

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013

Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013 Enhed VALG-ENH, Valgenheden Sagsbehandler DEPNNM Koordineret med Sagsnr. 2012-03114 Doknr. 31837 Dato 06-02-2013 Oversigt over tidsfrister ved de kommunale og regionale valg tirsdag den 19. november 2013

Læs mere

Retningslinjer for Ældrerådsvalg 2013 Side 1 af 5. Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013

Retningslinjer for Ældrerådsvalg 2013 Side 1 af 5. Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013 Side 1 af 5 Retningslinjer for valg til Faxe Ældreråd 2013 Ældrerådsvalg torsdag den 10. oktober 2013 i Faxe Kommune VALGREGLER Ældrerådet har besluttet at indstille til Byrådet i Faxe Kommune, at der

Læs mere

FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg

FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg FAQ (hyppigt stillede spørgsmål) om kandidatlister til kommunale og regionale valg OVERSIGT OVER SPØRGSMÅL Spørgsmål om listebetegnelser Må en kandidatliste, der stiller op for et parti, der er opstillingsberettiget

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg Dokumentnr.: 387231 Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg I medfør af 17 f og 17 g, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007, fastsættes:

Læs mere

www.ikast-brande.dk Pressen 29. august 2013

www.ikast-brande.dk Pressen 29. august 2013 Pressen 29. august 2013 Presse-information - Vigtige datoer og praktisk information til Byråds- og Regionsrådsvalget 2013 i Ikast-Brande Kommune Byråds- og regionsrådsvalget tirsdag den 19. november 2013

Læs mere

Bogstavbetegnelse: Kandidatliste. ved. valget til medlemmer af kommunalbestyrelsen for Kommune

Bogstavbetegnelse: Kandidatliste. ved. valget til medlemmer af kommunalbestyrelsen for Kommune KOMMUNALBESTYRELSESVALG Udfyldes af valgbestyrelsen: Modtaget den kl. På valgbestyrelsens vegne: (underskrift) Bogstavbetegnelse: Listebetegnelse: Kandidatliste ved valget til medlemmer af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Valgoverblik valgforsamling

Valgoverblik valgforsamling Valgoverblik valgforsamling Opgaverne er sorteret i farver alt efter hvem, der har opgaven. Valgbestyrelsens opgaver er mokka, menighedsrådets opgaver er turkise og kandidaternes og stillernes opgaver

Læs mere

VALGOVERBLIK. Alle opgaver samlet i én liste

VALGOVERBLIK. Alle opgaver samlet i én liste VALGOVERBLIK Alle opgaver samlet i én liste VALGOVERBLIK - ALMINDELIGT VALG TID FØR VALGET Søndag den 7. og 14. september 2014 VALG- CIRKULÆRE, 2.4. Valgbestyrelsen bekendtgør reglerne for opstilling og

Læs mere

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde 20170910 04. oktober 2017 - Sagsnr. 16/7234 - Løbenr. 184998/17 Møde dato 9. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 08:00-09:00 Mødeleder Borgmester Jørn Pedersen Mødested

Læs mere

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer:

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer: Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Liste nr. dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Eventuel listebetegnelse på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Valget af medlemmer til menighedsrådet i

Læs mere

Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november

Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november Annonceringsplan for Kommune- og Regionsrådsvalget 21. november 2017. Uge 33 Stevnsbladet 16-08-2017 Valg til kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune I henhold til Kommunal- og Regionalvalglovens 22 bekendtgøres

Læs mere

Sogn. Provsti. Stift. Kandidatliste Underskrevne vælgere i ovennævnte sogn anmelder hermed omstående kandidatliste til valget

Sogn. Provsti. Stift. Kandidatliste Underskrevne vælgere i ovennævnte sogn anmelder hermed omstående kandidatliste til valget Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Liste nr. dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Eventuel listebetegnelse på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Valget af medlemmer til menighedsrådet i

Læs mere

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-1763 Doknr. 461790 Dato 27-04-2017 Orientering om ændringer af valglovgivningen pr. 1. juli

Læs mere

UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd

UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd UDKAST TIL Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg og stiftsråd I medfør af 17 f, 17 g, stk. 2, og 23, stk. 5, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 298 af 14. marts 2013,

Læs mere

Menighedsrådsvalget den 8. november Tidsskema

Menighedsrådsvalget den 8. november Tidsskema Menighedsrådsvalget den 8. november 2016 Tidsskema OPGAVER DATOER -erne henviser til lov om valg til menighedsråd og afsnittene i cirkulæret. Seneste frist for meddelelse til biskoppen i stiftet om oprettelse

Læs mere

Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. november 2016

Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. november 2016 Tidslinje vedrørende menighedsrådsvalget den 8. -erne henviser til lov om valg til menighedsråd og afsnittene i cirkulæret. FØR VALGET: Onsdag 1. juni 2.6. Sidste frist for meddelelse til biskoppen i stiftet

Læs mere

Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2006

Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2006 Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2006 Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Dag Måned År Klokkeslæt Liste nr. Eventuel listebetegnelse Valgbestyrelsens formands underskrift Kandidatliste Kandidatliste

Læs mere

I. FORBEREDELSE TIL VALGET

I. FORBEREDELSE TIL VALGET Afstemningsvalg Udskrift af beslutningsprotokol for Sogns Menighedsråd i Provsti Stift angående valget til menighedsrådet den I. FORBEREDELSE TIL VALGET dag måned år Menighedsrådet har valgt følgende valgbestyrelse:

Læs mere

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer:

Sogn. Provsti. Stift. Ved fælles menighedsråd angives tillige det samlede antal af valgte medlemmer: Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Liste nr. dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Eventuel listebetegnelse på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Sogn Valget af medlemmer til menighedsrådet

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem Kommunale- og regionale valg Det danske kommunale og regionale valgsystem er reguleret i lov om kommunale og regionale valg. Endvidere fastslår grundlovens 88, at valgretsalderen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg LBK nr 138 af 07/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2019-58 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Byrådscentret Kandidatlisteformularen fås ved henvendelse i Borgerbetjeningen på telefon eller

Byrådscentret Kandidatlisteformularen fås ved henvendelse i Borgerbetjeningen på telefon eller NOTAT Byrådscentret 30-08-2017 Vejledning om fritagelse for stillerkrav Kandidatlisteformularen fås ved henvendelse i Borgerbetjeningen på telefon 43 59 15 01 eller 43 59 17 86. Man kan finde mere information

Læs mere

Velkommen til Valgorienteringsmøde. Augustenborg Skole

Velkommen til Valgorienteringsmøde. Augustenborg Skole Velkommen til Valgorienteringsmøde Augustenborg Skole Program A. Indledning skoleleder, Bjarne Tønnies B. Orientering om arbejdet i skolebestyrelsen formanden for skolebestyrelsen, Karsten Madsen C. Opstillingsregler

Læs mere

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon

Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade København K Telefon Til samtlige kommuner og regioner Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2016-665 Doknr. 470656 Dato 28-06-2017 Orientering om ændring af valglovgivningen pr. 1. juli

Læs mere

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5

Valg til. Viborg Ældreråd. Viborg Kommune. for perioden. Side 1 af 5 Valg til Viborg Ældreråd i Viborg Kommune for perioden 01.01.2014-31.12.2017 Side 1 af 5 Valgdato: Valget afholdes i perioden 05. 11. 19.11.2013. Valgform: Brevafstemning. Stemmeseddel, kandidatliste og

Læs mere

Brevstemmeafgivning i udlandet til kommunal- og regionalvalget den 19. november

Brevstemmeafgivning i udlandet til kommunal- og regionalvalget den 19. november Udenrigsministeriet um@um.dk, cc: tironi@um.dk 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2013-08650 Doknr. 114949 Dato 15-08-2013

Læs mere

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08)

Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) ÆLDRERÅDSVALG I NORDDJURS KOMMUNE Bekendtgørelse om VALGREGLER (udkast, version 03.11.08) Kommunalbestyrelsen i Norddjurs kommune har besluttet, at valg til ældrerådet holdes på samme tidspunkt som valg

Læs mere

Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2013

Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2013 Valg af læge medlemmer til provstiudvalg 2013 Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget Dag Måned År Klokkeslæt Liste nr. Eventuel listebetegnelse Valgbestyrelsens formands underskrift Kandidatliste Kandidatliste

Læs mere

VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET

VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 4-05 Pkt.: 9 Bilag: B Valgregler af juni 2005 J.nr. 2005-021/01-0001 VALGREGLER FOR AALBORG UNIVERSITET Valg til bestyrelsen Kap. 1. Lovgrundlag og organisatoriske

Læs mere

Menighedsrådsvalg. Kandidatliste. Udfyldes af valgbestyrelsen. Menighedsråd. Kandidatliste. Kandidatrækkefølge (sæt kryds ved det gældende)

Menighedsrådsvalg. Kandidatliste. Udfyldes af valgbestyrelsen. Menighedsråd. Kandidatliste. Kandidatrækkefølge (sæt kryds ved det gældende) Udfyldes af valgbestyrelsen Modtaget dag måned år kl. Menighedsrådsvalg Liste nr. Eventuel listebetegnelse Underskrift på valgbestyrelsens vegne Kandidatliste Menighedsråd Sogn/Kirkedistrikt Valget af

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 96357 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Alternativet (alternativet@alternativet.dk), df@ft.dk (df@ft.dk), Enhedslisten (landskontoret@enhedslisten.dk), 'info@konservative.dk' (info@konservative.dk),

Læs mere

Forældrerepræsentanters valgperiode er 4 år, gældende fra konstitueringsperiodens start. Medarbejder- og elevrepræsentanters valgperiode er 1 år.

Forældrerepræsentanters valgperiode er 4 år, gældende fra konstitueringsperiodens start. Medarbejder- og elevrepræsentanters valgperiode er 1 år. Vejledning for skolebestyrelsen Denne vejledning er udarbejdet i henhold til kapitel 6 i Lov om Folkeskolen, jf. LBK nr. 521 af 27/05/2013, med senere ændringer i Lov nr. 1650 af 26/12/2013, Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg Bilag 1 Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg Herved bekendtgøres lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr. 585 af

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet. Indhold

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet. Indhold Vedtægter for Procedure Ældrerådet for valg til Ældrerådet Vedtægter for Ældrerådet Indhold Procedure for... 1 valg til Ældrerådet... 1 Lovgrundlag... 2 Valgdato... 2 Valgbestyrelse... 2 Valgbarhed...

Læs mere

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i vælgernes hjem

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i vælgernes hjem BEK nr 128 af 19/02/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2009-1061 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. april Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg. 26. april Nr. 391.

Lovtidende A Udgivet den 27. april Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg. 26. april Nr. 391. Lovtidende A 2017 Udgivet den 27. april 2017 26. april 2017. Nr. 391. Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg Herved bekendtgøres lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 4. april Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg. 3. april Nr. 250.

Lovtidende A Udgivet den 4. april Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg. 3. april Nr. 250. Lovtidende A 2018 Udgivet den 4. april 2018 3. april 2018. Nr. 250. Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg Herved bekendtgøres lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet Indhold

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet Indhold Vedtægter for Procedure Ældrerådet for valg til Ældrerådet 2017 Vedtægter for Ældrerådet Indhold Procedure for...1 valg til Ældrerådet...1 Lovgrundlag...2 Valgdato...2 Valgbestyrelse...2 Valgbarhed...2

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 15 Folketinget Fremsat den 3. oktober 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) til

Forslag. Lovforslag nr. L 15 Folketinget Fremsat den 3. oktober 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) til Lovforslag nr. L 15 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll-Bille) Forslag til Lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om kommunale

Læs mere

LOV nr 1739 af 27/12/2018 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juli 2019

LOV nr 1739 af 27/12/2018 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juli 2019 LOV nr 1739 af 27/12/2018 Udskriftsdato: 17. juli 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j. nr. 2018-224 Senere ændringer til forskriften LBK nr 47

Læs mere

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater -- AKT 235882 -- BILAG 1 -- [ Dag 1- brev 9 - partierne ] -- Til de opstillingsberettigede partier 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 3. november 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit.

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit. Høring om Forslag om skolebestyrelsers sammensætning, vederlag for elev- og forældrerrepræsentanter i skolebestyrelser, regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen samt tidsplan for

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg LBK nr 391 af 26/04/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-2902 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning nr af 3. juli 2017 om afholdelse af kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION

Vejledning nr af 3. juli 2017 om afholdelse af kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION Vejledning nr. 9624 af 3. juli 2017 om afholdelse af kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 UOFFICIEL TRYKVENLIG VERSION 1 Indhold 1. Indledning... 8 2. Oversigt over opgavefordelingen

Læs mere

Udkast. Forslag til. 1. I 21, 1. pkt., indsættes efter»økonomi- og indenrigsministeren«:»på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside og«.

Udkast. Forslag til. 1. I 21, 1. pkt., indsættes efter»økonomi- og indenrigsministeren«:»på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside og«. Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Koordineret med Sagsnr. 2018-1694 Doknr. 540352 Dato 28-06-2018 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om kommunale

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet Indhold

Vedtægter for Ældrerådet. valg til Ældrerådet Indhold Vedtægter for Procedure Ældrerådet for valg til Ældrerådet 2017 Vedtægter for Ældrerådet Indhold Procedure for...1 valg til Ældrerådet...1 Lovgrundlag...2 Valgdato...2 Valgbestyrelse...2 Valgbarhed...2

Læs mere

Sag Ældrerådsvalg 2013 Sagsnr. 13/661 Initialer anetha. Åben sag

Sag Ældrerådsvalg 2013 Sagsnr. 13/661 Initialer anetha. Åben sag Sag Ældrerådsvalg 2013 Sagsnr. 13/661 Initialer anetha Åben sag Resumé Ældrerådets valgperiode udløber med udgangen af 2013, og der skal således afvikles ældrerådsvalg i indeværende år. I henhold til Lov

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsættet er tiltrådt af Børneudvalget 10.03.2014 Kapitel 1 - Indledning I henhold til Folkeskolelovens kapitel 6, er der fastsat følgende

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 I forbindelse med at Bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014 Enhed Valgenheden Sagsbehandler NNM Koordineret med Sagsnr. 2013-07910 Doknr. 197506 Dato 31-01-2014 Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 25. maj 2014 Forberedelse, gennemførelse

Læs mere

Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune

Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune Skolebestyrelsens sammensætning i Aalborg Kommune 2018 2022 - Skolebestyrelsen består af op til 7 forældrerepræsentanter (undtagen ved specialskoler, se nedenfor), 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter,

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 24. august 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

1. Indledning og lovgrundlag

1. Indledning og lovgrundlag Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 516203 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

Vejledning om opstilling til kommunalvalg

Vejledning om opstilling til kommunalvalg Kære Alternativist. Vejledning om opstilling til kommunalvalg Dette er første version af vores vejledning, hvor du kan finde formelle og praktiske informationer om hvordan man stiller op til kommunalvalget.

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem Valg til Europa-Parlamentet Hvert femte år afholdes der Europa-Parlamentsvalg i EU s medlemsstater. Ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 blev der valgt 13 danske medlemmer. Siden Europa-Parlamentsvalget

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes:

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes: BEK nr 89 af 23/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-11866 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes:

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-355 Doknr. 47142 Dato 13-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til kommunale og regionale valg af statsborgere

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september 2011

Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPNNM Sags nr.: 1006916 Dok. Nr.: 376665 Dato: 26. august 2011 Oversigt over tidsfristerne ved folketingsvalget torsdag den 15. september

Læs mere

7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune

7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune 7. Valgregler til skolebestyrelsesvalg i Dragør Kommune 7.1 Valgbestyrelsen a) Valgbestyrelsen består af skolens leder som formand for valgbestyrelsen, formanden for den afgående skolebestyrelse og et

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Kapitel 1 - Indledning I henhold til folkeskolelovens kapitel 6 og skolebestyrelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 28 af 14/01/2014)

Læs mere

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love:

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 502780 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter. Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S

Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter. Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S Valgregulativ Forbrugerrepræsentanter Aalborg Vand A/S og Aalborg Kloak A/S Godkendt på bestyrelsesmødet den 18. april 2017 1 Formål og baggrund 1.1 Dette valgregulativ fastsætter reglerne for valg af

Læs mere

Vedtægt af 1. februar 2009

Vedtægt af 1. februar 2009 Vedtægt af 1. februar 2009 for valg af menighedsråd i bispedømmet København Kap. I Valg til menighedsråd m. v. Definitioner og valgperiode 1 Ved "menighed" forstås i denne vedtægt en bestemt gruppe katolikker,

Læs mere

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019

Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-221 Doknr. 20457 Dato 12-03-2019 Oversigt over tidsfristerne ved Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Forberedelse, gennemførelse

Læs mere

Bilag 1. Valgregulativ - Repræsentantskabet

Bilag 1. Valgregulativ - Repræsentantskabet Bilag 1 Valgregulativ - Repræsentantskabet 1. Indledning 1.1 Dette valgregulativ har til formål at fastlægge den nærmere valgprocedure, definitioner af valgområder og regler for valg til Selskabets repræsentantskab.

Læs mere

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015

Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Oversigt over tidsfrister til folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Forberedelsen, gennemførelsen og opgørelsen af folketingsvalg skal ske inden for de tidsfrister, der er fastsat i eller i henhold

Læs mere

Bilag: Erklæring om private og anonyme tilskud til kandidatlisten og opstillede kandidater i kalenderåret 2018

Bilag: Erklæring om private og anonyme tilskud til kandidatlisten og opstillede kandidater i kalenderåret 2018 Bilag: Erklæring om private og anonyme tilskud til kandidatlisten og opstillede kandidater i kalenderåret 2018 På grundlag af deltagelse i kommunalbestyrelsesvalget/regionsrådsvalget i 2017 ansøges om

Læs mere

Regler om valg ved Syddansk Universitet

Regler om valg ved Syddansk Universitet Regler om valg ved Syddansk Universitet 1. Valg udskrives i september måned og afholdes senest medio december måned, se dog stk. 3. Stk. 2. Funktionsperioden regnes fra den 1. januar det følgende år, se

Læs mere

BEKENDTGØRELSE NR. 780 FRÁ 7. JULI 2004 FOR FÆRØERNE OM ARBEJDSTAGERES VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN I VÆRDIPAPIRCENTRALEN *)

BEKENDTGØRELSE NR. 780 FRÁ 7. JULI 2004 FOR FÆRØERNE OM ARBEJDSTAGERES VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN I VÆRDIPAPIRCENTRALEN *) BEKENDTGØRELSE NR. 780 FRÁ 7. JULI 2004 FOR FÆRØERNE OM ARBEJDSTAGERES VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN I VÆRDIPAPIRCENTRALEN *) Bekendtgørelse nr. 780 af 07.07.2004 Kapitel 1 Arbejdstagernes beslutning

Læs mere

VALGSTATUT FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET

VALGSTATUT FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 8. Bilag 2 UDKAST VALGSTATUT FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET I medfør af vedtægt for Københavns Universitet 55 fastsættes følgende regler: Kapitel 1: ALMINDELIGE

Læs mere

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-223 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v.

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v. Bilag A Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune Kapitel 1 Generelt om valgene m.v. 1. Byrådet sørger for, at der vælges forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Læs mere

Vejledning om afholdelse af kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017

Vejledning om afholdelse af kommunale og regionale valg tirsdag den 21. november 2017 VEJ nr 9624 af 03/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-5210 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BILAG 1 VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 1 INDHOLD Bekendtgørelsen af 14. januar 2014... 3 Kapitel 1... 4 Generelt om valgene m.v.... 4 Valgbestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

Lov om ændring af lov om valg til menighedsråd

Lov om ændring af lov om valg til menighedsråd LOV nr 312 af 25/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. april 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 2633/18 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af lov om valg

Læs mere

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen udpeger en central kommunal koordinator. Regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Jf. Folkeskolelovens 43, stk. 1 fastsætter kommunalbestyrelsen regler om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen efter godkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg LBK nr 363 af 02/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-7580 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Z^.o/.Zo^ I Liberal Alliance

Z^.o/.Zo^ I Liberal Alliance Kommunens/regionens navn og adresse Udfyldes af kommunen/regionen Modtaget dato KLE 84.00.10040 Sagsidentifikation Ansøgning om tilskud til politisk arbejde efter partistøtteloven - 2019 Erklæring om påregnede

Læs mere

LOGBOG - Ældrerådsvalget i Rebild Kommune 2009

LOGBOG - Ældrerådsvalget i Rebild Kommune 2009 LOGBOG - Ældrerådsvalget i Rebild Kommune 2009 Møder i valgbestyrelsen Ældrerådet udgør valgbestyrelsen, sammen med en medarbejder fra kommunen. Ældrerådets formand er formand for valgbestyrelsen. Til

Læs mere

Regler om valg ved Syddansk Universitet

Regler om valg ved Syddansk Universitet Regler om valg ved Syddansk Universitet 1. Valg udskrives i september måned og afholdes senest medio december måned, se dog stk. 3. Stk. 2. Funktionsperioden regnes fra den 1. januar det følgende år, se

Læs mere

Ansøgning om tilskud til politisk arbejde efter partistøtteloven

Ansøgning om tilskud til politisk arbejde efter partistøtteloven Kolding kommune Akseltorv 1 6000 Kolding Dato 09.10.2018 Sagsidentifikation - 84.00.10Ø40 31304601 Ansøgning om tilskud til politisk arbejde efter partistøtteloven - 2018 Erklæring om påregnede og afholdte

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg

Bekendtgørelse af lov om kommunale og regionale valg LBK nr 127 af 11/02/2013 Gældende (Kommunal- regionalvalgloven) Offentliggørelsesdato: 13-02-2013 Økonomi- og Indenrigsministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4

Læs mere

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i visse boformer og boliger efter lov om social service og boliglovgivningen

Bekendtgørelse om brevstemmeafgivning i visse boformer og boliger efter lov om social service og boliglovgivningen BEK nr 130 af 19/02/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 22. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2009-1061 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune 1. Formål Venstres mål er et liberalt samfund, der bygger på frihed, frisind og fællesskab: - Retten til at leve et liv

Læs mere