Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017."

Transkript

1 Forslag til Kommuneplan 2017 Opfølgning på offentlig høring Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september Sammen med forslag til Kommuneplan 2017 var fremlagt et forslag til miljøvurdering og en udbygningsaftale i forbindelse med et konkret projekt på Store Ravnsbjerg i Viby. Endvidere var forslag til lokalsamfundsbeskrivelser fra 18 fællesråd fremlagt. På baggrund af høringen arbejder Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø på at færdiggøre indstilling om endelig vedtagelse af Kommuneplan Der arbejdes efter følgende tidsplan for politisk behandling af indstillingen: 6. november magistratsbehandling 15. november byrådsbehandling 27. november evt. udvalgsbehandling 4. december evt. udvalgsbehandling 13. december evt. 2. behandling i byrådet Det foreslås, at TU drøfter de centrale temaer, der er rejst i den offentlige høring, samt de anbefalinger, der foreløbig arbejdes med. Side 1 af 7 TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuset Postboks Pboks Aarhus C Telefon: post@mtm.aarhus.dk Sag: 12/ Sagsbehandler: Niels-Peter Mohr I det følgende præsenteres de vigtigste temaer fra høringen: 1. Bemærkninger fra statslige styrelser 2. Forhold, der har afstedkommet mange høringsbidrag Holme Bjergevej 3, Skåde Østergårdsgrunden, Hjortshøj Nyt rammeområde syd for Harlev og igangsætning af den nye by ved Harlev 3. Øvrige udvalgte emner Danmarks Naturfredningsforening Lokale butikscentre Aarhus Havn og Erhverv Aarhus sammen med virksomheder på havnen og virksomheder, der arbejder med detailhandelsudvikling Forslag om rammeændringer i eksisterende by Forslag om inddragelse af landzonearealer til byformål Øvrige høringsbidrag, der ikke fører til ændringer 4. Rettelser

2 1. Bemærkninger fra statslige styrelser Erhvervsstyrelsen, Vejdirektoratet, Miljøstyrelsen og Energistyrelsen fremsendte under høringen forskellige bemærkninger, hvoraf nogle havde karakter af veto. Der er gennemført drøftelser med styrelserne om bemærkningerne, og aftalt en række ændringer i kommuneplanens Hovedstruktur, Rammer og Redegørelse. Med byrådets vedtagelse af disse ændringer vil staten ikke nedlægge veto imod planens endelige vedtagelse. Ud over tilføjelse af en retningslinje om, at byudviklingen i forbindelse med inddragelse af bar mark skal ske indefra-og-ud, det vil sige at nye byområder skal ligge i direkte forbindelse med eksisterende byområder og ikke løsrevet (hvilket under alle omstændigheder er en statslig interesse, der skal sikres i kommuneplanlægningen), er der alene tale om uddybninger og redegørelser, som ikke ændrer indholdsmæssigt på kommuneplanen. Side 2 af 7 2. Forhold, der har afstedkommet mange høringsbidrag Særligt tre forhold har givet anledning til et betydeligt antal høringsbidrag: Holme Bjergevej 3, Skåde Ejendommen er beliggende i det bynære landskab syd for Ringvej Syd og er i forslaget foreslået anvendt til en boligbebyggelse til udsatte grupper. De oprindelige forslagsstillere - ejeren og Sociale Forhold og Beskæftigelse har imidlertid trukket deres forslag tilbage. På baggrund heraf foreslås det, at arealet ikke medtages i kommuneplanen til byudviklingsformål. Østergårdsgrunden, Hjortshøj Østergårdsgrunden i Hjortshøj er en kommunal ejendom beliggende midt i byen. Ejendommen er udlagt til boligformål, og der er overslagsmæssigt budgetteret med en nettoindtægt på 5 mio. kr. via salg til en boligbebyggelse. Et lokalplanarbejde er under opstart, men aktuelt sat i bero. Hjorthøj Landsbyforum og en stor kreds af foreninger og borgere ønsker at videreføre den hidtidige anvendelse af ejendommen til rekreative formål/mødested for Hjortshøjs beboere og peger desuden bl.a. på, at der er bevaringsværdige træer på grunden. På baggrund heraf foreslås det, at der efter kommuneplanens endelige vedtagelse og i dialog med Hjorthøj Landsbyforum gennemføres en workshop og nedsættes en arbejdsgruppe, som får til opgave at beskrive forskellige løsningsmodeller. På baggrund heraf tages der stilling til en efterfølgende planproces.

3 Nyt rammeområde syd for Harlev og igangsætning af den nye by ved Harlev Harlev Fællesråd, grundejerforeninger og borgere i Harlev og Tåstrup har udtalt sig meget kritisk overfor forslaget om at udvide Harlev med 13 ha. i sydlig retning og foreslår i stedet, at udviklingen af den nye by ved Harlev igangsættes i den kommende byrådsperiode. Side 3 af 7 På baggrund heraf foreslås det, at arealet syd for Harlev reduceres til ca. 9,5 ha., og at der i kommuneplanrammen indarbejdes et krav om, at der skal etableres et grønt bælte syd for udstykningen Ketting Parkvej Endvidere foreslås det, at arbejdet med en helhedsplan for den eksisterende by, som byrådet allerede har besluttet igangsat, suppleres med indledende analyser og dialog omkring den fremtidige nye by ved Harlev. Endelig foreslås det, at et forslag om et nyt byudviklingsareal vest for Harlev ikke imødekommes. 3. Øvrige udvalgte emner Danmarks Naturfredningsforening DN har en række kommentarer til hovedstrukturen, herunder et ønske om at skærpe retningslinje 161, så den bringes i overensstemmelse med Naturkvalitetsplanen. Dette forslag foreslås imødekommet. Det betyder, at retningslinje 161 foreslås ændret fra følgende ordlyd: I planlægning for byudvikling skal bynære naturområder og natursammenhænge bevares og indgå i byområderne som et værdifuldt aktiv. Der bør etableres respektafstand til naturområder for at undgå, at tilstanden i naturområderne ændrer sig. Til følgende ordlyd: I planlægning for byudvikling, grønne områder, friluftsliv og klimatilpasning mv. skal naturområder og natursammenhænge bevares for at sikre den biologiske mangfoldighed og dermed indgå i byområderne som et værdifuldt aktiv. Der bør etableres respektafstand til naturområder for at undgå, at tilstanden i naturområderne ændrer sig. Lokale butikscentre I Rosenhøj og Bispehaven planlægges for ombygning af de nuværende butikstorve. Ejerne har udtrykt bekymring for, om omdannelsen kan gennemføres indenfor rammerne af de foreslåede retningslinjer.

4 På den baggrund foreslås det, at der ved kommuneplantillæg kan udlægges nye lokale butikscentre i Rosenhøj og Bispehaven, uanset at kommuneplanforslaget ellers udelukker denne mulighed uden for Ringgaden af hensyn til styrkelse af by- og bydelscentrene. Side 4 af 7 Synspunkter vedr. anden planlægning Synspunkter, der retter sig mod anden aktuel planlægning, så som letbanens 2. etape, helhedsplanen for Tangkrogen, udviklingsplanen for det nye brokvarter, eventpladsen i Eskelund, Helhedsplanen for Gellerup mv. foreslås henvist til den relevante konkrete planlægning. Aarhus Havn og Erhverv Aarhus sammen med virksomheder på havnen og virksomheder, der arbejder med detailhandelsudvikling Aarhus Havn og Erhverv Aarhus m.fl. havde gerne set, at kommuneplanen havde været udarbejdet i henhold til den nye planlov. For så vidt angår havnens virksomheder og andre industrivirksomhederne, vil der ske den ønskede opdatering i næste byrådsperiode. For så vidt angår detailhandelsplanlægningen, foreslås det, at spørgsmålet rejses, når det nye byråd skal vedtage næste periodes planstrategi. Forslag om rammeændringer i eksisterende by En del høringsbidrag drejer sig om konkrete rammeændringer. Heraf omhandler mange erhvervsområder, der ønskes omdannet til boligformål. Forslagene foreslås enten belyst i forbindelse med den kommende temaplanlægning for erhvervsarealer, konkret lokalplanlægning eller ikke imødekommet. Forslag om inddragelse af landzonearealer til byformål En del høringsbidrag drejer sig om nye og tidligere fremsendte forslag om inddragelse af arealer i landzonen til byformål. Der er overordnet set ikke behov for yderligere arealer til byudvikling i den kommende 12-års periode Det foreslås derfor, at forslagene ikke imødekommes. Øvrige høringsbidrag, der ikke fører til ændringer Mange bidragsydere, heriblandt flere fællesråd, Foreningen for Bykultur i Aarhus og Lokalt Kulturmiljøråd, udtrykker bekymring i forhold til eller er imod den overordnede byudviklingsstrategi om fortætning og omdannelse, de nye opholdsarealkrav, om der er plads til børn, tilstrækkeligt fokus på arkitektur og kulturværdier mm. Det handler blandt andet om Hovedstrukturens afsnit og retningslinjer i relation til opholdsarealer og parkering mv.:

5 Side 5 af 7

6 Side 6 af 7

7 Med kommuneplanforslaget lægges der vægt på, at der i den efterfølgende planlægning fx via helhedsplaner, brug af 360-graders værktøjet og gennem en åben dialog - sikres transparens i bestræbelserne på at sikre den gode by for alle. Der lægges ligeledes vægt på, at de projekter, som realiseres, giver værdi for byen i form af en højere kvalitet i opholdsarealer, parker, byrum og bygninger mv. i overensstemmelse med kommuneplanforslagets mål og retningslinjer. Side 7 af 7 På den baggrund foreslås det, at høringsbidragene ikke medfører ændringer i kommuneplanforslaget. 4. Rettelser Der er fundet enkelte fejl, som foreslås rettet. Den væsentligste er, at retningslinje nr. 21 ikke er tilrettet forud for fremsendelse af byrådsindstillingen om offentliggørelsen. Retningslinjen ændres, så et parkareal i forbindelse med en helhedsplan for et større område kan forskydes, såfremt parkarealet efterfølgende har samme størrelse og kvalitet. Ændringen skal bl.a. ses på baggrund af forberedelserne af helhedsplanen for Bispehaven. Konkret foreslås retningslinje 21 ændret til følgende ordlyd (tilføjelse og ændringer i kursiv): Det samlede fælles parkareal, udlagt som vist på kortet En grønnere by med mere blåt, s. xxx, skal bevares i sin fulde udstrækning inden for Ringvejen og i vækstakserne. Parkområderne kan ændres og udvikles til nye former for rekreativ anvendelse, men skal fastholdes bevares som et ubebygget grønt areal med offentlig adgang. Det enkelte parkareal kan også ændres i afgrænsning, når det sker i forbindelse med en helhedsplanlægning for et større område, såfremt der i tilknytning til det eksisterende parkområde kan tillægges et i størrelse og kvalitet tilsvarende areal. Dernæst er det fundet hensigtsmæssigt at tilføje til retningslinje 90, en mulighed for at lokalplanlægge for nye butikker på op til m2 udenfor centerstrukturen, når eksisterende butikker over 400 m2 lukker. Herudover opdateres kommuneplanen i forhold til de kommuneplantillæg, der er vedtaget af byrådet siden offentliggørelsen af forslaget. Øvrige rettelser er af redaktionel karakter. Niels-Peter Mohr

INDHOLD. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune. Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 24. april Notat til Teknisk Udvalg

INDHOLD. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune. Punkt 4 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 24. april Notat til Teknisk Udvalg Notat til Teknisk Udvalg Side 1 af 9 Forslag til Kommuneplan 2017 offentlig høring KONKLUSION Dette notat indkredser de emner byrådet den 5. april ønskede drøftet under udvalgsbehandlingen. Dernæst præsenteres

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring

Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 23. marts 2017 Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring Forslag til Kommuneplan 2017 fremlægges i offentlig høring

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Gennemgang af Fokuspunkterne for kommuneplanrevisionen 2016 og proces indtil nu Indstillede væsentlige ændringer i forbindelse med den endelige

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Notat om forslag om ændret anvendelse af arealer indenfor de gældende kommuneplanrammer

Notat om forslag om ændret anvendelse af arealer indenfor de gældende kommuneplanrammer Forslag til Kommuneplan 2017 offentlig høring Bilag 10 Rev. 21. marts 2017 Side 1 af 5 Notat om forslag om ændret anvendelse af arealer indenfor de gældende kommuneplanrammer Konklusion Dette notat indeholder

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Teknisk Udvalgs konklusioner i forhold til konkrete ændringsforslag og foretræder

Teknisk Udvalgs konklusioner i forhold til konkrete ændringsforslag og foretræder Forslag til Kommuneplan 2017 offentlig høring Teknisk Udvalgs konklusioner i forhold til konkrete ændringsforslag og foretræder Nedenfor følger skemaet der blev benyttet under Teknisk Udvalgs behandling

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Tillægget er offentlig bekendtgjort den 12. juni 2019 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 19. marts 2019 Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi 2019

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder Tillæg 14 KP17 Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra d. 24.11.2017

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11.

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. forslag 1 Tillæg nr. 30 - Forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i offentlig høring fra den 19. juni til den 14. august 2018 Indsigelser, ændringsforslag

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren

Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren April 2015 VORDINGBORG KOMMUNE Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 30. april 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 13. Vedtagelsen er offentliggjort

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE

OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER 30.10.2018 HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE Dagsorden Lokalsamfundet Kolt-Hasselager og lidt om hvorfor det er mig, der er kommet i dag Planhierarkiet Den historiske

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Forslag til Planstrategi offentlig høring

Forslag til Planstrategi offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 24. september 2015 Forslag til Planstrategi 2015 - offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig

Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. september 2017 Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1059, Boliger og erhverv

Læs mere

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 PLANSTRATEGI 2019 Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 HVAD ER EN PLANSTRATEGI? Planlovens krav Planloven Inden udgangen af det andet år af en byrådsperiode skal Byrådet fremlægge sit forslag til Planstrategi

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK

NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK BILAG 3 - NYE REVIDEREDE HOVEDSTRUKTURTEKSTER: NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK Lisbjerg og Nye perspektivarealer Udviklingen af den nye by ved Lisbjerg og Nye skal op i gear frem mod 2030.

Læs mere

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. februar 2017 Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1047 - Byområde

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Notat om temaplaner ved siden af kommuneplanrevisionen

Notat om temaplaner ved siden af kommuneplanrevisionen Side 1 af 7 Notat om temaplaner ved siden af kommuneplanrevisionen Konklusion Kommuneplan 2017 kommer ikke rundt om alt. Derfor er der sideløbende med kommuneplanrevisionen igangsat temaplanlægning inden

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2013 Boligområde Faa.B.24 - nord for Bjernevej i den vestlige bydel, Faaborg

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2013 Boligområde Faa.B.24 - nord for Bjernevej i den vestlige bydel, Faaborg Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2013 Boligområde Faa.B.24 - nord for Bjernevej i den vestlige bydel, Faaborg Tillæg nr 18 1 Hvad er et kommuneplantillæg? KOMMUNEPLAN Kommuneplanen fastsætter de overordnede

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund Samarbejdsaftale Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2011 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene 1. Baggrund Denne beskrivelse af samarbejdet mellem Aarhus Kommune

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

Februar 2016 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 1

Februar 2016 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 1 Februar 2016 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 1 Hvad er en rammeændring? Glostrup Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR TANGKROGEN

HELHEDSPLAN FOR TANGKROGEN TEKNIK OG MILJØ AARHUS KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR TANGKROGEN Supplerende forudgående høring om kommuneplantillæg og miljøvurdering BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Byråd vedtog den 22. august 2018 en indstilling

Læs mere

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger

Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. april 2017 Udvidelse af boligområde ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj - til landbrugsbygninger Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder gladsaxe.dk Udpegning af områder til Har du forslag og idéer? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Målforhold 1:50000 Dato 23-03-2018 Udskrevet af RIKJAG 1 Udpegning af områder til Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. januar 2017 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 46. Sydhavnen, Thisted. Juni Thisted

FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 46. Sydhavnen, Thisted. Juni Thisted FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 46 Sydhavnen, Thisted Juni 2017 Thisted Redegørelse Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød.

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød. Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9.013 for området ved Poul Smeds Vej i Gandrup Aalborg Byråd godkendte den xx.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Forslag til Tillæg nr. 64 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- X. XXXXX 2016 FORORD

Læs mere

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Borgmesterens Afdeling 14. juni 2017 Side 1 af 4 Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

forslag til kommuneplan 2013

forslag til kommuneplan 2013 forslag til kommuneplan 2013 fornyet offentlig høring fornyet offentlig fremlæggelse af fire ændringer til det offentligt fremlagte forslag juli 2013 Ændring 1 kulturmiljøet; Skovvejen 21-51 På grund af

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 20. Til Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 20. Til Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 20 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Silkeborg Byråd 24.august 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 20 til Kommuneplan 2013-2025 Silkeborg Byråd har 24. august 2015

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund Kommuneplan 2017 Projektnavn Kommuneplan 2017 Projektejer Peer M. Rexen Direktørområde Ole Slot Projektleder Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen Baggrund - Formål Baggrund Vejen Kommune skal jf. Planloven

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 R I N G E L M O S E S K O V 3.12.R5 3.14.O3 Ny ramme E G E N S V I G Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Rekreativt område, Nappedam Bådehavn HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?

Læs mere

Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have

Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have Byens Anvendelse Drift og Myndighed Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C UDKAST Side 1 af 7 Høringssvar fra Aarhus Kommune angående Fredningsforslag for Botanisk Have Fremsat af Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Forslaget er fremlagt fra den 20. december 2018 til den 14. februar 2019

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.063 for et område ved Saltumvej Aalborg Byråd godkendte den XX. måned 20XX et

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere