Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber"

Transkript

1 Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være direkte kobling over til det politisk besluttede serviceniveau - de opstillede spilleregler skal sikre, at de besluttede tiltag gennemføres - modellen skal være aktivitetsbaseret dvs. midlerne skal følge eleven - modellen skal sikre en ressourcetildeling, hvor der er genkendelighed over til kommunens øvrige budgetmodeller - udgangspunktet var en udgiftsneutral model ift. tidligere (dog med ekstra midler fra skoleåret 2013/14 iht Byrådsbeslutning 12. oktober 2011). - fra skoleåret 2014/15 er modellen tilpasset skolereformen og tilført ekstra midler iht Børne- og Uddannelsesudvalgets beslutning 26. november Budgetnøgler Følgende nøgler i modellen kan bruges til at beregne konsekvenserne af ændringer i det besluttede politiske serviceniveau. Budgetnøgle 1 - Timetal: Fagdelte timer og understøttende undervisning. Budgetnøgle 2 - Klassekoefficient: Fagdelte timer: Modellen indebærer, at alle elever får det vejledende timetal i overensstemmelse med lov om folkeskolen. Ledelsen udmønter og styrer de tildelte ressourcer. Udmøntning sker, så ressourcerne anvendes bedst muligt set i forhold til skolens opgave. Tildeling finder sted på grundlag af det vejledende timetal i de fagdelte fag, minimumstimetal, som beskrevet i lov om folkeskolen og et fastlagt antal timer til understøttende undervising, der er vægtet anderledes end fagtimer og tildeles ud fra en vejledende normering på 50 % lærere og 50 % pædagoger. Budgettildelingen pr. elev er fastlagt efter en gennemsnitlig klassestørrelse på: - 20 elever i skoler fra 0 til 149 elever (primært 1 spor) - 22 elever i skoler fra 150 til 549 elever (primært 2 spor) - 24 elever på skoler med mere end 550 elever (primært 3 spor) Såfremt timetildelingen, grundet elevtallets udvikling i det enkelte skoleår, medfører en væsentlig uhensigtsmæssig budgettildeling i snittet ved 149 elever samt ved 549 elever, kan skolen kompenseres via fællesområdet indenfor politikområde 15. Her reguleres der ligeledes for det fremsatte politiske mål om maksimalt kr.s forskel mellem den billigste og den dyreste skole via klassekoefficienten. Klassedannelse finder sted inden for rammerne af lovgivningen. Skolen vælger derfor selv den bedste løsning i forhold til et samspil mellem økonomi og faglighed.

2 Budgetnøgle 3 - Nettoundervisningsprocent: Budgetnøgle 4 - Tildeling til anden tid: Der planlægges i overensstemmelse med den politisk vedtagne andel af lærernes nettotimetal, der skal anvendes til undervisning. Den er sat til at udgøre 42,85% af den årlige nettoarbejdstid (1.648 timer). Udover de tildelte ressorcer til ledelse/sekretær og undervisningen er der afsat midler til anden tid: - Klasselærerfunktionen - Prøver (overbygningen) - Anden tid (rummer en række forskellige elementer - se under stamdata) De her nævnte tre tildelinger gives til hver skole som en samlet ramme. Slutteligt er der afsat midler på inklusionsområdet, som skolerne er forpligtiget til at udmønte på inklusion. Prognose for antal elever Prognose: Prognosematerialet er det af Byrådet godkendte. Prognosen gøres op fra august til august. Budgettildelingens øvrige vilkår Følgende øvrige vilkår er også gældende for budgettildelingen dvs. de rammer som skolen har fået midler til at løse. Hovedreglen er, at alt er lagt ud decentralt til skolerne med mindre der er nævnt en specifik undtagelse fx puljerne på fællesområdet. Alle øvrige formål må skolerne derfor regne med at være blevet kompenseret for forlods via tildeling. Ledelsestid Sekretærtid Der afsættes 75 timer pr. lærerårsværk til ledelse, dog således at skolerne altid er garanteret minimum timer til ledelse. De tildelte ressourcer til ledelse og sekretariat anvendes til løsning af samtlige ledelsesopgaver og administrative opgaver. Ressourcen kan ikke suppleres med decentrale midler. Forvaltningen vil drøfte med lederne, hvilke opgaver der ligger under kategorien ledelsesopgaver. Det fastlagte timetal til sekretær/løsning administrative opgaver fordeles årligt mellem skolerne i forhold til antal pædagogiske medarbejdere. Budgetbeløbet indgår sammen med ledelsestiden til løsningen af skolens administrative opgaver.

3 Lønsumsstyring En budgetramme Lønbudgetterne indeholder alle arbejdsgiverrelaterede udgifter, og det er skolelederens ansvar at styre lønudgifterne indenfor den udmeldte ramme. Budgettet gives som én samlet ramme jf. Sønderborg Kommunes styringsgrundlag. Som udgangspunkt er alle udgifterne med at drive skolerne dermed lagt ud decentralt. Undtagelser omfatter puljerne og dele af midler til specialundervisning. Overførselsadgang Nettobevillinger Sygdom Barsel Der henvises til "Styringsgrundlaget". Der henvises til "Styringsgrundlaget". Skolerne får refunderet udgiften til personale, der har været sygemeldt over 30 dage fra en central pulje. Såfremt udgiften er større end det afsatte budget deles merforbruget solidarisk af skolerne. Skolerne får fra første dag fra en central pulje refunderet udgiften til personale, der er på barsel eller sygemeldt med graviditetsgener. 10. klasse Er samlet under Sønderskovskolen. Den hidtidige aftales indhold med mere fortsættes uændret. Rent tildelingsmæssigt indgår 10. klasse på undervisningssiden i modellen under de fire budgetnøgler. Specialklasser Inklusion De tre specialklassekategorier vægtes forskelligt i tildelingen, der dels rummer en faktor og dels tager udgangspunkt i antallet af elever der skal til for at udløse en klasse: - Generelle indlærlingsvanskeligheder med faktor 1,15 og hvor der er 6 elever i hver klasse. - Opmærkhed/koncentrationsvanskeligheder med faktor 1,35 og hvor der er 5 elever i hver klasse. - Socioemontionelle med faktor 1,45 og hvor der er 4 elever i hver klasse. Med hensyn til visitation til disse tilbud samt til Kløverskolen henvises til dokumentet "Administrationsgrundlaget for specialundervisning og inklusion". I skoleåret 2015/16 sker forældrebetalingen til visiterede efterskoleelever centralt. Provenu for efterskoleelever opgøres og tildeles specialklasserækker for elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Der henvises til det særskilte dokument "Administrationsgrundlag for specialundervisning og inklusion".

4 Modtageklasser Tosprogede Modersmålsundervisning Der er aktuelt modtageklasser/hold på to skoler. Midler tildeles som et fastlagt timetal pr. elev. Der henvises til det særskilte dokument "Tildeling af ressourcer til skoler med tosprogede elever". Midler tildeles specifikt efter antal elever. SFO'erne SFO er en del af skolens virksomhed, der bidrager til den samlede målopfyldelse. Der er på skolen et naturligt internt samarbejde, der også omfatter SFO. Dette gælder også i ledelsesteamet, hvor den samlede ledelse inkl. SFO-lederen bidrager til løsning af den samlede ledelsesopgave Åbningstiden Personale PAU-Uddannelsen Vippenormering Det pædagogiske personales deltagelse i undervisningen Åbningstid og belastningsgrad er ikke parametre i tildelingsmodellen på SFO-området. Det overlades til den enkelte skoleledelse /skolebestyrelse at tilrettelægge den vejledende SFO-åbningstid på 21,5 time/uge, ud fra den vejledende åbningstid mellem kl og og rammeåbningstiden på timer. Der tildeles resourcer ud fra en vejledende normering på 70% pædagoger og 30% øvrigt personale. Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er oprettet på baggrund af trepartsaaftalen i 2008, og den forpligter Sønderborg Kommune til at optage 18 elevpladser årligt. PAU-uddannelsen varer 2 år og 9 måneder, og er kun delvist centralt finansieret. Det betyder, at institutionerne må påregne at skulle medvirke til dækning af løn til praktikvejledning, supervision samt øgede personaleadministrative udgifter. Vippenormering udgør + / - 9%. Målsætningen og forventningerne til udviklingen i skolefritidsordningernes samlede børnetal er, at belægningsgraden i normeringsperioden udgør 100%. Der foretages en årlig regulering af ressourcetildelingen, såfremt institutionens gennemsnitlige belægningsgrad i normeringsperioden er under 91% henholdsvis over 109%. Førskolebørnene holdes udenfor denne beregning, idet disse afregnes særskilt efter oprykningen pr. 1. maj hvert år. Pædagogisk deltagelse i indskolingen tilrettelægges i et omfang af minimum 10 % af det tildelte timetal (ekskl. ledelsestid). De 10 %, kan efter intern vedtagelse øges. Skolens ledelse kan beslutte at pædagogmedhjælpere indgår i indskolingen.

5 Overgangsordning for førskolebørn Ferie og lukkedage I december 2008 beslutter Byrådet, at overgang fra børnehave til SFO skal ske pr. 1. maj. Der tildeles en SFO-normering (2,7 timer pr. barn pr. uge) i perioden maj juli (uden vippenormering). Se styrelsesvedtægt for folkeskolen. På lukkedagene afvikles ferie eller 0-dage/afspadsering. Klubberne Åbningstiden Morgenpasning Personale Der henvises til styrelsesvedtægten Der udarbejdes et supplerende tilbud om morgenpasning før skolestart for elever i 3. klasse. Ordningen, som arrangeres i samarbejde med SFO en, er et tilkøb til klubtilbuddet, og forældrebetalingen er 450 kr. pr. måned (2012). SFO en kompenseres med et beløb svarende til forældrebetalingen. Der tildeles resourcer ud fra en vejledende normering på 50% pædagoger og 50% øvrigt personale. Øvrige forhold Hvis der ikke opnås fornøden tilslutning til at oprette klubtilbud (færre end 9 elever), skal elever i 3. klasse tilbydes en klub-lignende ordning i ordinær SFO-regi (0.-2.kl.) herunder supplerende tilbud om morgenpasning. Version 27. marts 2015

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august 2008. SFO omfatter børn fra børnehaveklasse til og med 3. klasse. SFO-klub omfatter børn fra

Læs mere

Takst-tabel 2013/ /15. Undervisning. Skolefritidsordninger. Bemærkninger til budget Folkeskolereformen

Takst-tabel 2013/ /15. Undervisning. Skolefritidsordninger. Bemærkninger til budget Folkeskolereformen Bemærkninger til budget 2014 Folkeskolereformen Som følge af folkeskolereformen er der sket en ajourføring af den model, der blev besluttet i Børne-, Unge og Familieudvalget den 19.3.2012 til beregningen

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling:

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: TIMETILDELING LÆRERE Den enkelte skole tildeles et samlet timetal gældende for et skoleår, som skal dække alle lærernes

Læs mere

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017

BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017 BLIV KLOGERE PÅ DIN SKOLES ØKONOMI TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2017 FORORD Et velfungerende samarbejde mellem ledelse og tillidsvalgte er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet og tilrettelæggelse

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Bilag 5: Andre forhold. 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud Skolefritidsordninger (SFO)

Bilag 5: Andre forhold. 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud Skolefritidsordninger (SFO) Bilag 5: Andre forhold 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud 5.1.1 Skolefritidsordninger (SFO) Alle børn i børnehaveklasse, 1. og 2. klasse tilbydes pasning i egen skoles skolefritidsordning. Skolefritidsordningen

Læs mere

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse

Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse Punkt 2. Godkendelse - 1. behandling af principper for skoleledelse og tildelingsmodel for DUS-ledelse 2018-026210 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at principper for skoleledelse

Læs mere

Budgetgrundlag for Hillerød fritidsordninger. HFO 1 og HFO 2. Udkast til direktionens behandling endnu ikke færdigforhandlet med BUPL

Budgetgrundlag for Hillerød fritidsordninger. HFO 1 og HFO 2. Udkast til direktionens behandling endnu ikke færdigforhandlet med BUPL Budgetgrundlag for Hillerød fritidsordninger HFO 1 og HFO 2 Udkast til direktionens behandling endnu ikke færdigforhandlet med BUPL gældende fra 1. august 2016 udkast til høring i skolebestyrelserne 1

Læs mere

Bilag 5: Andre forhold. 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud Skolefritidsordninger (SFO)

Bilag 5: Andre forhold. 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud Skolefritidsordninger (SFO) Bilag 5: Andre forhold 5.1 Skolefritidsordninger og klubtilbud 5.1.1 Skolefritidsordninger (SFO) Alle børn i børnehaveklasse, 1. og 2. klasse tilbydes pasning i egen skoles skolefritidsordning. Skolefritidsordningen

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE Forord Styrelsesvedtægten gælder fra tidspunkt for vedtagelse i byrådet vedtaget 17. december 2015. Styrelsesvedtægten er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Historik og henvisning til planer og politikker Alt vedr. skolens rammer er beskrevet i Bilag til styrelsesvedtægt. Bilaget opdateres løbende. Timebevilling udmeldes

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Fredericia Kommune. Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring

Fredericia Kommune. Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring Fredericia Kommune Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring 2014 Indledning Daginstitutionsområdet skal pr. 1. januar 2014 overgå til lønsumsstyring. Dermed overgår området fra at styre

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015

Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015 Evaluering af administrationsgrundlaget til 2015 Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND... 2 2 PULJER... 2 3 NY SÆRLIG GRUNDTILDELING TIL KOMMUNALE UDENOMSAREALER... 3 4 NY PULJE TIL BASISLEDERUDDANNELSE FOR NYE

Læs mere

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter

Forslag til økonomiske beredskab - Udvalget for Familie og Børn. Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Økonomisekretari atet Notat Til: Sagsnr.: 2010/15164 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: - Udvalget for Familie og Børn Kirsten Schaksen og Annette Espenhain - Økonomikonsulenter Administrationen har

Læs mere

Budget og økonomiske rammer for skoler og SFO er

Budget og økonomiske rammer for skoler og SFO er Budget og økonomiske rammer for skoler og SFO er Indhold 1. Opbygning af budgetterne... 2 2. Centrale budgetpuljer... 2 3. Overførselsadgang... 3 4. Årshjul for budgetarbejdet... 4 5. Tildelingsmodellen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Bliv klogere på økonomien i din SFO klasse

Bliv klogere på økonomien i din SFO klasse Bliv klogere på økonomien i din SFO 0.-3. klasse Tallene i pjecen refererer til budget 2017 Forord Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsvalgte er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i SFOen og den

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1. Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.2008 Der resterer endnu en harmonsiering af tildeling af løn- og

Læs mere

OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET INDLEVELSE SKABER UDVIKLING OPLÆG NYE BUDGETMODELLER PÅ SKOLE- OG BFO OMRÅDET SKOLEMODEL: MODELOPBYGNING SKOLERAMMEN: HVAD FORDELER VI? Udgangspunktet er det korrigerede budget pr. 30/6 2016 og samme budgetramme som før. Der tildeles

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGTEN FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGTEN FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGTEN FOR SKOLERNE I GULDBORGSUND KOMMUNE Indhold Styrelsesvedtægten er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens 41. Bilagene til styrelsesvedtægten indeholder de bestemmelser, der er truffet

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL Hvidovre Kommune April 2018 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Overordnede konklusioner 2 2. Evaluering 4 2.1 Tildelingsmodel til skole 4 2.2 Tildelingsmodel til SFO 5

Læs mere

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Model A: Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles en samlet ressource,

Læs mere

Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUK-udvalget:

Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUK-udvalget: Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUKudvalget: Modellen skal være ressourceneutral Modellen skal være retfærdig

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde 1 Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde Principper for en ny budgettildelingsmodel.. 2 Forskelle mellem den nuværende budgettildelingsmodel og nye modeller.

Læs mere

Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser

Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser Lille skole Mellem skole Stor skole Antal elever 100 350 700 Antal klasser 7 20 30 Grundtildeling 5.459 8.217

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018

Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem. Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Forslag til ressourcetildeling fra skoleår 2019/2020 og frem Workshop med Skolebestyrelser 7. november 2018 Dagsorden Ny styring Grundforudsætninger Almen skolen: Budget 2019 2022 Forslag til ressourcetildelingsmodel/forudsætninger:

Læs mere

Budget for Højvangskolen 2014

Budget for Højvangskolen 2014 Budget for Højvangskolen 2014 Skolens samlede økonomiske situation er som bekendt udfordret af tidligere års merforbrug i forhold til det udmeldte budget. Derfor blev der i januar nedsat en økonomisk taskforce

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ ØKONOMIEN I DIN SFO KLASSE

BLIV KLOGERE PÅ ØKONOMIEN I DIN SFO KLASSE BLIV KLOGERE PÅ ØKONOMIEN I DIN SFO 0.-3. KLASSE TALLENE I PJECEN REFERERER TIL BUDGET 2019 FORORD Et godt samarbejde mellem ledelse og tillidsvalgte er betydningsfuldt for arbejdsmiljøet i SFOen og den

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Bevilling 13 Undervisning

Bevilling 13 Undervisning Bevilling 13 Undervisning Beskrivelse Bevilling Undervisning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter normal- og specialundervisning, modtageundervisning, skolefritidsordninger og ungdomsskole

Læs mere

Økonomi/BP Dok.nr

Økonomi/BP Dok.nr Dok.nr. 7272011145756 Arbejdsgruppens kommissorium: Arbejdsgruppen har arbejdet ud fra det kommissorium, som blev vedtaget på møde d. 19. april 2011 i BUKudvalget: Modellen skal være ressourceneutral Modellen

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget

Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget Referat fra mødet den 2. marts 2006 i Børne- og skoleudvalget 17.02.05 G01 Timetildeling til skolerne På baggrund af statusrapport for skoleområdet, er der udarbejdet 2 modeller, der begge er en harmoniseringsløsning,

Læs mere

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service

Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service Punkt 7. Godkendelse af udmøntning af besparelse på teknisk service 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller til godkendelse i at en ny bevillingsmodel til teknisk service på skolerne skal give en besparelse

Læs mere

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Høring vedr. budgettildelingsmodeller på skole og SFO-området Center for Skole og Uddannelse, 2019. 1 Principper for en ny budgettildelingsmodel

Læs mere

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1.

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. januar 2009 1. Indledning Dette administrationsgrundlag beskriver principper for tildeling af løn- og driftsmidler til daginstitutioner

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel til undervisning

Beskrivelse af tildelingsmodel til undervisning 2.2 Skole Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: Ref.: Henny Jørgensen Direkte tlf. 97 11 32 37 hejor@mariagerfjord.dk Dato: 21. marts

Læs mere

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Dette bilag beskriver de tildelingsprincipper og beregningsgrundlag, som danner grundlag for oplægget

Læs mere

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1

Kolding Kommune Uddannelsesudvalget Sidenr. 1 Sidenr. 1 Organisering og økonomisk styring af særligt tilrettelagt specialundervisning J.nr.: 17.03.00.A00 Sagsid.: 10/2629 SAGSFREMSTILLING: Børne- og uddannelsesdirektøren fremsender forslag til organisering

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra:

Notat. Ny folkeskolereform 2014. Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: Fra: Ny folkeskolereform 2014 Tildeling til skolerne som følge af skolereformen. Et væsentligt element i den nye folkeskolereform er den udvidede skoledag, hvor understøttende

Læs mere

Nøgletal på skoleområdet

Nøgletal på skoleområdet Budget 2017-2020 Nøgletal på skoleområdet Skoleudvalget 21. juni 2016 Tabel 1 Elevtal på folkeskoler Elevtal 0.-9. klasse på folkeskoler Fra 2011/12 (sept.) til 2016/17 (feb.) Udvikling viser 2011/12 2015/16

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Baggrund Den nuværende ressourcetildelingsmodel er fra 2011. I 2013 blev ressourcetildelingsmodellerne for dagtilbud, og SFO

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune

Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune 2018-2020 1. Indledning Ressourcetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Udvalg BFU Børne- og Familieudvalget 8a SFO-området Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Forslaget indebærer at tildeling pr. barn i SFO nedjusteres. Hvis tildelingen nedjusteres betyder det en

Læs mere

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019

Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Administrationsgrundlag dagtilbud April 2019 Indhold Indledning... 2 Normeringsprincipper... 2 Normering til deltidspladser... 2 Almindelige deltidspladser... 2 Deltidspladser i forbindelse med barsel

Læs mere

Faglighed og trivsel hænger nøje sammen og er en høj prioriteret indsats. Det skaber et godt skole liv.

Faglighed og trivsel hænger nøje sammen og er en høj prioriteret indsats. Det skaber et godt skole liv. Initialer: ANE Sag: 306-2017-19949 Dok.: 306-2018-186855 Oprettet: 29. august 2018 Aftale om fremtidens skole i Odsherred Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre,

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Indledning Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 30. marts 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til dagtilbudsområdet

Læs mere

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune 16. juni 2016 Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, at der skal foretages en vurdering

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Att.: Borgmesterens Afdeling Side 1 af 6 Børn og Unges svar på forespørgsel vedrørende implementering af folkeskolereformen Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har 9. februar

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Samlet Overskrift. Parametre/håndtag Lovkrav Bemærkninger

Samlet Overskrift. Parametre/håndtag Lovkrav Bemærkninger Samlet Overskrift økonomi () Fagdelt undervisning 539,5 Parametrene udgør i alt: - Grundtildeling (pr. klassetrin) 112,8 - Elevtildeling (klassetrinsafhængig tildeling pr. elev) 338,1 - Holdtildeling (afhængig

Læs mere

NOTAT Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 4

NOTAT Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 4 NOTAT 3.9.2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 4 Arbejdsgruppe 4 Økonomi i relation til reformen Kommissorium: Arbejdsgruppen skal sikre at konsekvenserne af reformen bliver belyst og indarbejdet i budget

Læs mere

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Budgettal på skoleområdet Budget 2014-2017 Budget 2014 (i 1.000 kr.) Drift Anlæg Skoler 2.043.124 58.500 Administration 34.193 0 I alt 2.077.317 58.500 Budget 2014 2017

Læs mere

NYE TILDELINGSMODELLER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

NYE TILDELINGSMODELLER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dagtilbud Folkeskoler SFO NYE TILDELINGSMODELLER DEN GODE TILDELINGSMODEL SIKRER HVAD ER EN TILDELINGSMODEL? Kort og godt: en måde at fordele det samlede budget ud på jeres skoler og institutioner Men

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Analyse af skolernes merforbrug i 2010 Til: Familie- og uddannelsesudvalget Dato: 3. marts 2011 Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Baggrund for analysen 3 af

Læs mere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Bilag 3 til Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommunes skolevæsen Rammer for kommunens skolevæsen

Bilag 3 til Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommunes skolevæsen Rammer for kommunens skolevæsen Bilag 3 til Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommunes skolevæsen Rammer for kommunens skolevæsen Indskrivning og optagelse Bilag til Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommunes Skolevæsen Alle børn har

Læs mere

Oplæg til ny ressourcefordelingsmodel til folkeskolerne

Oplæg til ny ressourcefordelingsmodel til folkeskolerne Oplæg til ny ressourcefordelingsmodel til folkeskolerne På baggrund af erfaringerne med den nuværende ressourcefordelingsmodel til folkeskolerne er det forvaltningens vurdering, at der er behov for en

Læs mere

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15.

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Skolernes ressourcefordeling for skoleåret 2015/16 Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Der er dog indarbejdet en enkelt ændring i forhold

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

Budget 2016: Temadrøftelse af tosprogsområdet

Budget 2016: Temadrøftelse af tosprogsområdet Punkt 7. Budget 2016: Temadrøftelse af tosprogsområdet 2015-004510 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere