Brugermanual Lønbudgettering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugermanual Lønbudgettering"

Transkript

1 [Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse af dokumentets indhold. Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse af dokumentets indhold.] Brugermanual Lønbudgettering PROPHIX10 Økonomiafdelingen August 2012 Version: 1.1

2 1 Indhold 1. Lønbudgettering Fremskrivningsgrundlag Lønbudget Indtastning Parametre løn Lønfremskrivningen Korrektion af den fremskrevne løn Korrektion af beløb i hver eneste måned Korrektion af den samlede årsløn Indtastning Timelønnede Indtastning - TAP NN-medarbejder Indtastning - VIP NN-medarbejdere Indtastning Refusioner Rapport Totalrapport... 15

3 2 1. Lønbudgettering Lønbudgetteringen indeholder en fremskrivning af den realiserede løn i august Lønfremskrivninger tager udgangspunkt i data fra SLS. I denne brugermanual er der taget afsæt i augustlønnen OBS!! Budgetlønnen som vi tidligere har modtaget fra Ole Garsdal Hansen bliver ikke udarbejdet længere. For at kunne udarbejde en fuld lønbudgettering af sine medarbejdere skal følgende templates i Prophix gennemgås. RES På TEK NAT & SUND anvendes RES til lønbudgettering. RES modtager den fremskrevne løn fra Prophix og derefter skal det videre arbejde foretages i RES. TEK NAT & SUND skal anvende Prophix til at budgettering af refusioner. Vejledning til lønbudgettering i RES udarbejdes af Fakultetskontoret på TEK NAT & SUND. 1.1 Fremskrivningsgrundlag Lønnen bliver tillagt en lønstigningsfaktor i april på 1½% og i oktober med 1½%. Lønnen er tillagt 1½ % af årets samlede lønsum i ferietillæg. Tillægget er placeret i april. De samlede personaleomkostninger er tillagt AER bidraget. Beløbet tastes som et årsbeløb, hvorefter det deles med 12 og placeres på hver enkelt måned. AER bidraget placeres automatisk på art når lønfremskrivningen foretages. AER-bidraget bliver placeret på baggrund af årsværk. Fremskrivningen tager højde for om medarbejdere er registret med en Tildato (her menes en fratrædelsesdato) i SLS. Såfremt en medarbejder har en Tildato, vil der ikke blive fremskrevet i de efterfølgende måneder. Dette gælder kun hele måneder dvs. medarbejder med en Tildato bliver fremskrevet 100% i den måned Tildato gælder uanset hvilken dag i måneden Tildato er. Der fremskrives ikke på timelønnede. Lønfremskrivningen indeholder ikke engangsvederlag og de overenskomstmæssige anciennitetsstigninger. Lønbudgetteringen påbegyndes i følgende billede:

4 3 Klikke en gang på din Document Explorer og nedenstående billede kommer frem. Udvid derefter på det lille kryds ved lønfremskrivningen og derefter marker feltet med templates. Templates, der skal anvendes til budgetteringen, kommer frem. Her er templates, som dækker lønbudgetteringen. 2. Lønbudget 2.1 Indtastning Parametre løn Denne del bruges til at taste de dele som indgår i lønfremskrivningen. Parametrene bliver reguleret i Økonomiafdelingen.

5 4 Når der klikkes på den, ses at der i lønfremskrivningen indgår en stigning i april og oktober og at AER bidraget for 2013 er sat til kroner per fuldtidsansat. 2.2 Lønfremskrivningen I lønfremskrivningen ligger den fil, som vil være tilgængelig for lønbudgettet. Tryk på filen og du kommer frem til dette billede. Når dit skærmbillede fremkommer, skal omkostningsstedet, der skal budgetteres på, findes. I eksemplet er et tilfældigt omkostningssted. For at skjule oplysningerne på de enkelte personer er disse overskrevet.

6 5 Her er rapporten for det enkelte omkostningssted. I måneden aktuel august vil der stå lønnen for august måned, som der danner baggrund for fremskrivningen. Til budget 2013 vil det være den realiserede løn for august 2012, der tages afsæt i. I eksemplet er der taget udgangspunkt i augustlønnen Vælg et omkostningssted. Find evt. en enhed frem, der er lille og overskuelig til at starte med. For hver enkelt person vil der være opgivet en fremskrevet løn per måned, samt et årsværk. Vær opmærksom på, hvilket år du kigger på. På nuværende tidspunkt er det 2012, som står forrest. For at se budgetlønnen for 2013 skal du gå ud til højre i billedet. Der vil i bunden af billedet fremkomme en total på både stillinger og årsværk. Bemærk at kriterierne alle står til at vise totalerne Korrektion af den fremskrevne løn Er der lønninger i fremskrivningen, som på den ene eller anden måse skal korrigeres, er der to muligheder: 1). Korrektion af beløb i hver eneste måned 2). Korrektion af den samlede årsløn Korrektion af beløb i hver eneste måned Inden der kan foretages en korrektion af lønnen, skal kontostrengen på medarbejderen, der skal korrigeres findes. Denne opgave kan blive meget besværlig, hvis man ikke kender kontostrengen på medarbejderen. Det kan være en hjælp, at slå medarbejderen op i Qlikview for at se kontostrengen. Som det ses i nedenstående står analysenummer, finansieringskilde, underkonto, projektnummer og formål alle med ALL eller T. For at kunne korrigere lønne skal vi have fundet frem til kontostrengen for medarbejderen. Kontostrengen som lønnen skal lægge på skal vælges. (NB!! Hvis du ikke fandt kontostrengen ville Prophix fordele din korrigerede løn ud på alle analysenumre, alle finansieringskilder, alle underkonti, alle projektnumre og alle formål.) Jeg ved, at lønnen på den medarbejder jeg vil korrigere, ligger på følgende dimensioner.

7 6 Du vil i dit skærmbillede have alle medarbejder stående, der har overstående dimensioner i kontostrengen. Der vises her et skærmbillede, hvor jeg kun viser den ene medarbejder. Resten er i dette eksempel manuelt taget væk. Jeg vil nu korrigere den løn, der er fremskrevet i hver eneste måned. Dette gøres ved at overskrive det fremskrevne beløb inde i cellen, for den måned jeg gerne vil korrigere. Jeg taster nu kroner oven i de kroner. Du bliver spurgt, hvordan du vil fordele på de forskellige løndele. Her trykker du ok. Placerer på samme måde kroner i marts og i april. Når der trykkes GEM viser eksemplet, at totalen for 2012 ændrer sig. Dette sker ude til højre i billedet. På denne måde korrigeres medarbejderen i de enkelte måneder. Husk at gemme. TIP!! Når du har gemt, er der ikke mulighed at komme tilbage til beløbet, som stod i cellen før du korrigerede beløbet. Og der er ingen knap, der hedder Undo.

8 Korrektion af den samlede årsløn Inden der kan foretages en korrektion af lønnen, skal kontostrengen på den medarbejder, der skal korrigeres, findes. Denne opgave kan blive meget besværlig, hvis du ikke kender kontostrengen på medarbejderen. Det kan være en hjælp at slå medarbejderen op i Qlikview for at se kontostrengen. Som du kan se i nedenstående står analysenummer, finansieringskilde, underkonto, projektnummer og formål alle med ALL eller T. For at kunne korrigere lønne skal vi have fundet frem til kontostrengen for medarbejderen. Du skal altså finde den kontostreng som lønnen skal lægge på. (NB!! Hvis du ikke fandt kontostrengen ville Prophix fordele din korrigerede løn ud på alle analysenumre, alle finansieringskilder, alle underkonti, alle projektnumre og alle formål.) Jeg ved at lønnen på den medarbejder jeg vil korrigere ligger på følgende dimensioner. I skærmbilledet vil du have alle medarbejder stående, der har overstående dimensioner i kontostrengen. Der vises her et skærmbillede med kun en medarbejder. Resten er manuelt taget væk. Helt ude til højre i billedet i den grå kolonne findes totallønnen for Den står her til kroner. Korrigerer beløbet til kroner ved at stå i totalen for året. Tryk fordel ligeligt til fordeling på tid. Tryk fordel ligeligt til fordeling på løndele. Tryk ok til at sætte processen i gang. Skærmbilledet ser således ud: Tryk GEM TIP!! Når du har gemt, er der ikke mulighed at komme tilbage til beløbet som stod i cellen før du korrigerede beløbet. Og der er ingen knap, der hedder Undo.

9 8 For et opdateret billede af lønbudgetteringen, skal der anvendes rapport nr. 7 Rapport Totalrapport, der bliver gennemgået i punkt Indtastning Timelønnede I template nr.3 kan der tastes lønnen for de timelønnede. Beløbet kan lægges, som et samlet beløb eller det kan lægges i flere små beløb og adskilles enten ved hjælp af linjebeskrivelser/cellekommentarer (se Brugermanual Driftsbudget, Workflow, Ad Hoc & konsolidering). Dobbeltklik på templaten og følgende skærmbillede kommer frem I templaten skal der som det første startes med at vælge omkostningssted. Vælg omkostningssted Husk at ALLE kriterier skal være udfyldt inden beløb tastes. Når der tastes et beløb, vil Prophix med det samme huske beløbet på de ovenstående kriterier også selvom der ikke er trykket GEM. Placer derefter kroner i 2012 under Censor. Beløbet fordeles ligeligt ud på året.

10 9 Placerer på samme måde kroner på eksamenstilsyn. Såfremt der ikke tages stilling til yderligere dimensioner i budgetbilledet, vil kontostrengen for begge budgetposter være, som anført øverst i billedet. Den eneste dimension, der er taget stilling til er omkostningssted, de andre dimensioner er foruddefineret til at være udfyldt med nul. Tryk Gem. For et opdateret billede af lønbudgetteringen skal der anvendes rapport nr. 7 Rapport Totalrapport, der bliver gennemgået i punkt Indtastning - TAP NN-medarbejder I template nr. 4 kan tastes omkostninger til NN-medarbejdere på TAP. Dobbeltklik på templaten. I templaten skal der som det første, startes med at vælge omkostningssted. Vælger omkostningssted Husk at ALLE kriterier skal være udfyldt beløb tastes. Når der tastes et beløb, vil Prophix med det samme huske beløbet på de ovenstående kriterier også selvom der ikke er trykket GEM.

11 10 Placerer følgende beløb: kroner på TAP NN 1 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på TAP NN 2 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på AC-TAP NN 1 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på AC-TAP NN 2 Medarbejder i april og august måned. Tast direkte i månederne. Tryk derefter GEM Såfremt der ikke tages stilling til yderligere dimensioner i budgetbilledet, vil kontostrengen for begge budgetposter være, som anført øverst i billedet. Den eneste dimension, der er taget stilling til er omkostningssted, de andre dimensioner er foruddefineret til at være udfyldt med nul. For et opdateret billede af lønbudgetteringen skal der anvendes rapport nr. 7 Rapport Totalrapport, der bliver gennemgået i punkt 2.7

12 Indtastning - VIP NN-medarbejdere I template nr. 5 kan tastes omkostninger til NN- medarbejdere på VIP. Dobbeltklik på templaten. Husk at ALLE kriterier skal være udfyldt inden beløb tastes. Når der tastes et beløb, vil Prophix med det samme huske beløbet på de ovenstående kriterier også selvom der ikke er trykket GEM. Placerer følgende beløb kroner på Professor NN 1 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på Professor NN 2 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på Lektor, adjunkt, institutleder NN 1 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på Lektor, adjunkt, institutleder NN 2 Medarbejder i Fordel ligeligt over året kroner på Studie lektor/studie adjunkt NN 1 Medarbejder i Fordel ligeligt over året. Budgettering af Ph.d.-studerende skal laves nederst i billedet. Der er ikke foretaget en budgettering, idet skærmbilledet bliver for lille i dette eksempel.

13 12 Tryk GEM. Såfremt der ikke tages stilling til yderligere dimensioner i budgetbilledet, vil kontostrengen for begge budgetposter være, som anført øverst i billedet. Den eneste dimension, der er taget stilling til er omkostningssted, de andre dimensioner er foruddefineret til at være udfyldt med nul. For et opdateret billede af lønbudgetteringen skal der anvendes rapport nr. 7 Rapport Totalrapport, der bliver gennemgået i punkt Indtastning Refusioner Budgettering af refusioner skal laves i template nr. 6. Budgettering af refusioner sker på omkostningsstedsniveau. Det er ikke muligt at lave en budgettering af refusioner per person. Ved budgettering af refusioner fås et overblik over forbruget i 2011, som der kan tages udgangspunkt i, når der budgetteres. Denne oplysning kan anvendes til at vurdere, hvilken type refusion der kommer på kendte medarbejdere. Den anden del kan anvendes til at vurdere, hvad der typisk kommer af refusioner på barsel og sygdom. Overblikket kan yderligere anvendes til at vurdere, hvilke måneder refusionerne typisk falder i.

14 13 Dobbeltklik på templaten for at åbne og vælg omkostningssted med det samme. Skærmbilledet ser ud som følgende (jeg har skjult medarbejdernes navne bag den grå boks): Den grå boks viser navn og stillingstype på de medarbejdere, der har modtaget refusion på det valgte omkostningssted i Den røde boks viser, hvilken refusionstype der er tale om - f.eks. 805 er barselsrefusion. Talværdien 805 henviser til en SLS-kode, som refusionen er indtægtsført på. Der stå en total for året og der er på samme måde vist, hvilken måned refusionen er indtægtsført i. De nederste linjer i boksen er totaler for den enkelte refusionstype. Totalerne er angivet med ALL under den grå boks. Husk at den røde boks er informationer, der trækkes fra SLS. Der kan ikke tastes eller redigeres i nogle af felterne. Den grønne boks viser i den lyseblå kolonne de realiserede SLS data fra den røde boks, fordelt på refusionsarterne i kontoplanen 12xxxx. De realiserede tal 2011 i den grønne boks viser nu kun totaler og er ikke længere fordelt på de enkelte medarbejdere. Beløbene er fordelt på arterne ud fra refusionstype: 1211xx: Rummelige arbejdsmarked 1241xx: Barselrefusion Stat 1281xx: Barselsrefusion Kommune

15 xx: Sygdom/fleks/løntilskud/kursus Skærmbilledet er nu klar til at der kan budgetteres. Der kan kun tastes i de grønne felter. Inden der tastes i de grønne felter skal der sikres, at ALLE dine kriterier er udfyldt. Når der tastes et beløb, vil Prophix med det samme huske beløbet på de ovenstående kriterier også selvom der ikke er trykket GEM. Når der ændres i kriterierne til den kontostreng, du vil placere din aktuelle budgettering på forsvinder beløbene for Skærmbilledet er nu udfyldt med kontostrengen og kan påføres den budgetterede refusion. Der laves følgende budgettering kroner placeres på art i totalen for Fordel ligeligt over året kroner placeres på art i marts måned kroner placeres på art i september måned.

16 15 Tryk GEM For et opdateret billede af lønbudgetteringen skal der anvendes rapport nr. 7 Rapport Totalrapport, der bliver gennemgået i punkt Rapport Totalrapport Som beskrevet under de øvrige afsnit er templaten med totalrapporten der, hvor der kan holdes et overblik over lønbudgetteringen på det enkelte omkostningssted. Der er her talte om en rapport, der viser alle de tastede oplysninger og det er derfor ikke muligt at ændre nogen form for oplysninger. Dobbeltklik på templaten for at åbne. Denne template indeholder rigtig mange informationer og giv derfor Prophix lidt tid til at åbne den. Fortvivl endelig ikke, men der er enormt meget data. Når rapporten åbnes er den tom for oplysninger, men overskrifterne svarer til den budgettering, som der er lavet i Template 2 til 6. Vælg omkostningssted

17 16 Rapporten viser med det samme lønfremskrivningen fra template nr. 2, med alle de kendte medarbejdere og indeholde de korrektioner, der er foretaget. Jeg viser ikke billedet i eksemplet, idet data er fortrolige. Dernæst vises data på dine timelønnede (template nr. 3), TAP NN medarbejdere (template nr. 4), VIP NN Medarbejdere (template nr. 5). Når beløbene vises i totalrapporten fra disse template er listet i rækkefølgen NN_1, NN_2, NN_3 osv. Timelønnede (template nr. 3) = er den blå understregning TAP NN medarbejdere (template nr. 4) = er den røde understregning VIP NN Medarbejdere (template nr. 5) = er den sorte understregning Den nederste del af totalrapporten viser refusioner (template nr. 6)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Refusionstemplate. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Refusionstemplate. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Timelønnede template. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Lønbudgettering - Timelønnede template. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering gennem Workflows (Kun til Standard-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering gennem Workflows (Kun til Standard-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Standard-brugere) Opdateret: September

Læs mere

Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template

Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Projektbudgettering Projektbuffer template

Læs mere

Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport

Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport

Læs mere

Vejledning Projektbudgettering UK90, 95, 97 projektbudgettering

Vejledning Projektbudgettering UK90, 95, 97 projektbudgettering PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Projektbudgettering UK90, 95, 97 projektbudgettering

Læs mere

Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport

Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Projektbudgettering Brug af Projektopfølgningsrapport

Læs mere

Vejledning Brug af Ad hoc analyser

Vejledning Brug af Ad hoc analyser PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

7. Lønbudgettering. 7.1 Løndata gennemsnit pr. stillingstype. 7.2 Redigering af løn

7. Lønbudgettering. 7.1 Løndata gennemsnit pr. stillingstype. 7.2 Redigering af løn 7. Lønbudgettering 7.1 Løndata gennemsnit pr. stillingstype Når man har oprettet et stillingskort, så bliver der autogenereret en løn pr. år i det 5-årige vindue, som er åbent. Hvis ansættelsen er tidsbegrænset

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af Konsolideringsrapporterne. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Brug af Konsolideringsrapporterne. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning Placering af medarbejdere i rum

Vejledning Placering af medarbejdere i rum PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 1 1.

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning Huslejebudgettering

Vejledning Huslejebudgettering PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 1 1.

Læs mere

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2015 Version: 4 1.

Læs mere

6. Konteringer og finansieringsplaner

6. Konteringer og finansieringsplaner 6. Konteringer og finansieringsplaner 6.1 Definition af default-kontostrengsbegrebet Inden man går i gang med oprettelse af finansieringsplanen/frikøb for en medarbejder, så skal man lige tjekke om medarbejderen

Læs mere

Vejledning Brug af Workflows (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning Brug af Workflows (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Vejledning Brug af Huslejerapporterne

Vejledning Brug af Huslejerapporterne PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 1 1.

Læs mere

Indstillinger af ØS LDV

Indstillinger af ØS LDV Indstillinger af ØS LDV Indledning Denne vejledning omhandler rapporten Indstillinger af ØS LDV, hvorfra I tilgår webapplikationerne til at foretage ændringer i jeres ØS LDVs opsætning. Herved kan I løbende

Læs mere

Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix

Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix Økonomiafdelingen Procedurebeskrivelse for brug af intern handel modul i Prophix FORMÅL OG AFGRÆNSNING Dokument dato: 11/07-2019 Dokumentansvarlig: Økonomistyringsenheden Senest revideret: 07/10-2019 Senest

Læs mere

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix

Vejledning Brug af linjedetaljer i Prophix PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

PROGRAM. Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen. Livepræsentation på demodata

PROGRAM. Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen. Livepræsentation på demodata LØNFREMSKRIVNING - Et budgetsimulationsværktøj PROGRAM Præsentation af lønfremskrivningsværktøj: Hvad er det? Hvor tilgås det? Et kig på brugergrænsefladen Livepræsentation på demodata Lønfremskrivningsværktøjet

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Projektbudgettering Åbning af templates (Kun for Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Projektbudgettering Åbning af templates (Kun for Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning (Kun for Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af Rum-planlægningsrapporterne. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Brug af Rum-planlægningsrapporterne. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 1 1.

Læs mere

Brugsanvisning til. AF Storstrøms. Lønstyringsprogram

Brugsanvisning til. AF Storstrøms. Lønstyringsprogram Brugsanvisning til AF Storstrøms Lønstyringsprogram Januar 2002 Copyright 2002 AF Storstrøm og Peter Heinesen Mail: heinesen@cool.dk 1. Formål Det primære formål med programmet er at muliggøre automatiske

Læs mere

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB.

I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB I denne vejledning kan du lære, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har søgt på en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Opdateringstidspunkter for Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Opdateringstidspunkter for Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: Maj 2018 Version: 5 1. Som budgetsystem

Læs mere

Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview

Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview Få navn på analysenr. i excel-fil og ind i pivottabel med data fra qlikview Opret en excel-fil med analysenr. og navn. Gemt som dataliste_til_pivottabeller Analysenr. skal stå i nr. orden, og cellen skal

Læs mere

Når du har importeret går du ind i den orange boks i decentral lønstyring og klikker på økonomisk oversigt. Så kommer følgende billede frem.

Når du har importeret går du ind i den orange boks i decentral lønstyring og klikker på økonomisk oversigt. Så kommer følgende billede frem. Brugervejledning decentral lønstyring: Beregning af anslået lønforbrug: I programmet kan du, når du står i den orange boks økonomi få beregnet et anslået lønforbrug for resten af året. Du skal være opmærksom

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau. PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2015 Version: 4 1.

Læs mere

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Hovedproceduren er 1. I excel dannes en fil med en bestemt kolonnerækkefølge 2. Denne fil gemmes som semikolonsepareret fil (CSV MSDOS) 3.

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Brugermanual SÅDAN GØR DU:

Brugermanual SÅDAN GØR DU: Brugermanual SÅDAN GØR DU: Uanset hvad du skal lave i Klubcms, skal du altid logge dig på og det gør du ved at indtaste følgende i din browser: http://klubcms.dbu.dk/admin/login.aspx Indtast dit brugernavn

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Opdateringstidspunkter for Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Opdateringstidspunkter for Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: August 2018 Version: 6 1. Som

Læs mere

3. Medarbejderdatabase

3. Medarbejderdatabase 3. Medarbejderdatabase 3.1 Tjek om medarbejderen allerede findes i RES Inden man går i gang med oprettelsen af en medarbejder i RES, skal man tjekke om vedkommende allerede er oprettet i RES. Dette gøres

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Fra rapporten kan rapportadministrator tilgå følgende indstillingsfunktioner: Bemærk, at der løbende vil blive udarbejdet nye indstillingsfunktioner.

Fra rapporten kan rapportadministrator tilgå følgende indstillingsfunktioner: Bemærk, at der løbende vil blive udarbejdet nye indstillingsfunktioner. Indstillinger af LDV Indledning Denne vejledning omhandler rapporten Indstillinger af LDV, hvorfra I tilgår webapplikationerne til at foretage ændringer i jeres LDVs opsætning. Herved kan I løbende tilpasse

Læs mere

TrivselAPV 2010 Teknisk guide til sikkerhedsgrupperne2 (supplement)

TrivselAPV 2010 Teknisk guide til sikkerhedsgrupperne2 (supplement) TrivselAPV 2010 Teknisk guide til sikkerhedsgrupperne2 (supplement) Flere rapporter muligheder supplement til del 2 Denne guide beskriver, hvordan I kan udtrække flere oplysninger fra spørgeskemaundersøgelsen.

Læs mere

Sådan bruges budget 2011 i økonomiportalen

Sådan bruges budget 2011 i økonomiportalen Sådan bruges budget 2011 i økonomiportalen Version 1.0 02-05-2010 Udarbejdet af Brandsoft. 1 Før man kan bruge økonomiportalen, skal man have et kasse nr. og en adgangskode. Det er provstiet, der udleverer

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Angivelse af antal mulige personer i rum. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Angivelse af antal mulige personer i rum. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 1 1.

Læs mere

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID TIDSHÅNDTERING I REGISTRERING AF PROJEKTTID 1 Denne vejledning er til medarbejdere, der skal foretage registrere projekttid i ProMark. Indhold 0. Indledning... 2 1. Sådan indsætter du projekter herunder

Læs mere

Delta Rengøring. vejledning. Timeregnskab v Overordnet

Delta Rengøring. vejledning. Timeregnskab v Overordnet Delta Rengøring Timeregnskab v. 09.04 Overordnet gule (og mørke orange) felter er der hvor du må taste (hvis du taster andre steder, risikerer du at overskrive vigtige formler) blå felter = taster som

Læs mere

Vejledning til ØS LDVs lønfremskrivningsværktøj

Vejledning til ØS LDVs lønfremskrivningsværktøj Vejledning til ØS LDVs lønfremskrivningsværktøj Januar 2014 Denne vejledning introducerer ØS LDVs lønfremskrivningsværktøj og indbefatter svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor lønfremskrive / lønbudgettere?...3

Læs mere

Nyheder til version 2013-3

Nyheder til version 2013-3 Nyheder til version 2013-3 En stærk brancheløsning fra Inventio.IT 1 Indledning... 3 2 C5 2012 SP 2 Nyheder... 3 2.1 Generelle revisor nyheder i C5... 3 3 C5 online Integration (fra version 2013)... 3

Læs mere

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID

TIDSHÅNDTERING I PROMARK REGISTRERING AF PROJEKTTID TIDSHÅNDTERING I REGISTRERING AF PROJEKTTID 1 Denne vejledning er til medarbejdere, der skal foretage faktisk tidsregistrering - dvs. medarbejdere som tidligere har brugt ARS. Indhold 0. Indledning...

Læs mere

Anvendelse af Finanssaldi

Anvendelse af Finanssaldi Anvendelse af Finanssaldi Funktionaliteten Finanssaldi kan være anvendelige når du eksempelvis vil: Trække et budget ud og arbejde videre med det i Excel. Lave periodiske analyser af forbrug. Lave prognoser

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Qlikview Projektlederrapport

Qlikview Projektlederrapport Økonomiafdelingen Dokument dato: 2. februar 2018 Dokumentansvarlig: Tina Ryding Senest revideret: - Senest revideret af: - Dato for næste revision: 1. oktober 2018 Godkendt dato: 1. februar 2018 Godkendt

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering I det efterfølgende gennemgås de tre standard afgrænsnings-/filtrerings metoder i Prisme Klient: Avanceret filter Er den overordnede

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013)

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013) Sådan lægger du et budget Det kan være en god ting at lægge et budget for sin virksomheds forventede indtægter og udgifter, således at man kan holde øje med, om man møder sine budgetkrav. Et budget giver

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Opgaver Aarhus Universitet august/september 2012 Budgetkontoret Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: 87150000 E-mail: budget@au.dk www.au.dk/budget

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Prophix investeringsbudget til budget 2017

Prophix investeringsbudget til budget 2017 Revideret af ØA i januar 2017 Prophix investeringsbudget til budget 2017 Målgruppe for denne vejledning: Ansatte på niveau 1 i økonomiafdelingen (ØA) som har ansvar for processen omkring budgettering og

Læs mere

Vejledning til LDV s lønfremskrivningsværktøj

Vejledning til LDV s lønfremskrivningsværktøj Vejledning til LDV s lønfremskrivningsværktøj November 2015 Denne vejledning introducerer LDV s lønfremskrivningsværktøj og indbefatter svar på spørgsmålene: 1. Hvad bruges fremskrivningsværktøjet til

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

B R A N D S O F T B R A N D S O F T

B R A N D S O F T B R A N D S O F T Budgetmodul Budget for 2011 Budgettet skal i år indtastes manuelt. Tallene kan ikke hentes fra Økonomiportalen, men skal tastes manuelt. Vejledning til Budgetmodul Husk at tjekke hvilket regnskabsår du

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Konteringsvejledning AAU

Konteringsvejledning AAU 1. Kontostreng Konteringsvejledning AAU AAU s kontostreng består af 30 cifre fordelt på 7 segmenter. Segmenterne er karakteriseret ved, at disse indeholder oplysninger, som fungerer uafhængigt af hinanden.

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 AFGIV TILBUD ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Bolig OMK budget Tips og tricks til ny OMK-skabelon

Bolig OMK budget Tips og tricks til ny OMK-skabelon NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Bolig OMK budget Tips og tricks til ny OMK-skabelon BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

6. Udskrifter og eksport

6. Udskrifter og eksport 6. Udskrifter og eksport 6.1 Listeopsætning - Grid 6.1.1 Generelt Ved søgninger i DOFPro vil man ofte støde på den såkaldte grid. Gridden indeholder alle kolonnerne i søgeresultatet. Det er også et redskab,

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt.

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013 Meget kort fortalt om Visio og Banedesign:

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Det bliver klart og tydeligt, når en medarbejder er oprettet og klar til planlægning.

Det bliver klart og tydeligt, når en medarbejder er oprettet og klar til planlægning. Medarbejder i ét flow (MIF) Medarbejder i ét flow kaldes i daglig tale MIF. Løsningen er indeholdt i SD Tjenestetid. Når der kommer nye medarbejdere ind fra lønsystemet, så kan man opdatere dem i ét samlet

Læs mere

Vejledning. Målgruppe: rapportadministratorer og brugere af LDV. Indstillinger af LDV. Januar Vejledning Indstillinger af LDV Side 1 af 15

Vejledning. Målgruppe: rapportadministratorer og brugere af LDV. Indstillinger af LDV. Januar Vejledning Indstillinger af LDV Side 1 af 15 Vejledning Indstillinger af LDV Målgruppe: rapportadministratorer og brugere af LDV Januar 2019 Vejledning Indstillinger af LDV Side 1 af 15 Indledning Vejledningen her omhandler rapporten Indstillinger

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand PENSAB Ændring af oplysninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med ændringer af oplysninger på en tjenestemand i PENSAB. Når du har fremsøgt en tjenestemand i PENSAB, er oplysningerne

Læs mere

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Vejledning - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Indhold 1.0 Foreningens visitkort... 2 1.1 Rediger oplysninger... 3 1.2 Kontaktpersoner... 9 1.2.1 Opret ny eller flere

Læs mere

Udbetaling via finanskladde

Udbetaling via finanskladde Udbetaling via finanskladde Åbn Finans-modulet Vælg Finanskladde under Kladder Du kan afgrænse om du ønsker, at se: Alle, Åbne eller bogførte kladder Du kan afgrænse om du kun ønsker at se de kladder du

Læs mere

Prophix investeringsbudget til budget 2017

Prophix investeringsbudget til budget 2017 Revideret af ØA i august 2017 Prophix investeringsbudget til budget 2017 Målgruppe for denne vejledning: Ansatte på niveau 1 i økonomiafdelingen (ØA) som har ansvar for processen omkring budgettering og

Læs mere

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU

7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU 7DVWHYHMOHGQLQJ#²#,QWHUQHW#([SORUHU,QGKROGVIRUWHJQHOVH BROWSEREN - DE VIGTIGSTE FUNKTIONER OG BEGREBER.... 2 TILPAS BROWSEREN... 3 GÅ DIREKTE TIL EN KENDT ADRESSE... 5 LAV ET BOGMÆRKE... 6 ORGANISÉR DINE

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid

AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid AKKO og afgangsårsag Rettelser tilbage i tid Side 1 af 6 I denne brugervejledning kan du læse om, hvordan du foretager rettelser af afgangsårsager mere end 11 måneder tilbage i tiden. Indhold 1. Sådan

Læs mere

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote Indhold Manuel tilpasning af investeringsbevisnote... 2 Rettelse af summer fælles... 2 Rettelse af summer person 1... 5 Rettelser af summer person

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende forskningsprojekter i personcentreret almen medicin Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

Vejledning til Jobloggen

Vejledning til Jobloggen Vejledning til Jobloggen Indhold: Hvad finder du på jobloggens forside? s. 2 Sådan opretter du en log om jobsøgning s. 3 Sådan ændrer du status på en log s. 7 Sådan vedhæfter du en ansøgning til en log

Læs mere