Dette interne styringsdokument har til formål at sætte rammer for realiseringen af byudviklingsprojektet i PH-Park.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette interne styringsdokument har til formål at sætte rammer for realiseringen af byudviklingsprojektet i PH-Park."

Transkript

1 Jes Møller Styringsdokument for projektudvikling af PH-Park fra udviklingsplan via grundsalg til færdigt byggeri Indledning Dette interne styringsdokument har til formål at sætte rammer for realiseringen af byudviklingsprojektet i PH-Park. Styringsdokumentet har været drøftet i Advisory Board, og de væsentligste anbefalinger er blevet fremlagt for kommunalbestyrelsen på temamødet Det skal bemærkes, at alle anbefalinger i dokumentet står for rådgivers regning, og at der enkelte steder mangler konkrete talangivelser. I den videre proces er tanken, at de budskaber i styringsdokumentet, som retter sig imod de kommende bygherrer, indarbejdes i udbudsbetingelserne og de betingede købsaftaler samt i bilag til disse to hoveddokumenter i salgsprocessen. Styringsdokumentet er således tænkt som et internt dokument for Hørsholm Kommune og kan forhåbentlig også være til nytte i den interne styring af projektet i kommunen. Der anvendes to forkortelser i notatet: HK for Hørsholm Kommune og BH for bygherrerne. Grundsalg For at opnå en høj bykvalitet og en optimal koordinering mellem landskab og byggeri på Hospitalsgrunden anbefales det at udbyde byggeretterne i PH-Park som 4 storparceller (klynger), hvoraf de to første (1 og 2) foreslås udbudt i 2018, mens de to andre (3 og 4) udbydes på et senere tidspunkt. På denne måde er der mulighed for at fuldføre det samlede byggeri i PH-parken inden for en tidshorisont på 3-4 år ( ), hvis de markedsmæssige betingelser herfor fortsat er til stede. Processen kan også forlænges med nogle år, uden at det får afgørende indflydelse på bykvaliteten i mellemperioden, da landskabet omkring storparcellerne planlægges etableret, inden de første nye beboere flytter ind.

2 Grundlaget for udbuddet er udviklingsplanen, som beskriver HKs intentioner med byudviklingen i PH-Park, men også efterlader et væsentligt spillerum for bygherrernes kreativitet, når det gælder udformning af byggeriet og udearealerne, både teknisk, funktionelt og arkitektonisk. I udbuddet efterspørger HK tilbud fra interesserede selskaber, som kan se perspektivet og mulighederne i at bygge i PH-Park og dermed bidrage til at realisere intentionerne i udviklingsplanen. Tilbuddene skal overordnet bestå af 3 elementer: - En tilbudspris, baseret på et forventet etageareal - En vision for byggeriet - Referencer fra tidligere (og så vidt muligt sammenlignelige) byggerier Tilbudsprisen skal gives på baggrund af de vilkår for fordeling af byggeomkostningerne, der fremgår af dette dokument. Visionen for byggeriet skal indeholde en beskrivelse af de grundlæggende kvaliteter, som byggeriet skal indeholde, både for de kommende beboere og for Hørsholm i bredere forstand. Her tænkes særligt på: - Boligernes målgrupper - Boligtyper, -størrelser og ejerformer - Evt fællesfaciliteter for beboerne i klyngen - Evt publikumsorienterede funktioner (cafe, butik, værksted, forsamlingslokale el lign) - Foreløbige arkitektoniske ideer - Et første tilbagespil på HKs kvalitetsmål (se særskilt afsnit herom) Evt butikker skal være udvalgsvarebutikker af beskeden størrelse (fx max 200 kvm pr butik). De arkitektoniske ideer ønskes illustreret med skitser, der bl a viser fodaftryk, bygningsformer, facadeudtryk og materialevalg. Evt afvigelser fra de principper, som er beskrevet eller illustreret i udviklingsplanen, skal begrundes. Forslag til arkitektrådgiver(e) ønskes. Det foreslås at give mulighed for at deltagerne i udbuddet kan byde på et af byggefelterne (1 eller 2) eller begge byggefelter (1 og 2). Hvis der bydes på 2 klynger, ønskes variationen mellem klyngerne beskrevet. HK vil på baggrund af tilbuddene udvælge det eller de økonomiske mest fordelagtige tilbud, idet - Prisen foreslås vægtet med 30% - Visionen (kvaliteten) foreslås vægtet med 50% - Referencerne foreslås vægtet med 20% HK indgår herefter betingede købsaftaler, som fastlægger de økonomiske vilkår og den videre proces for projektudviklingen i de første 2 storparceller. En af de vigtigste betingelser vil være, at HK efterfølgende kan godkende et skitseprojekt for bebyggelsen i hver enkelt storparcel.

3 Skitseprojekt Første skridt efter underskrift af de betingede købsaftaler er udarbejdelse af skitseprojekter for byggeriet, baseret på tegninger og beskrivelser i udviklingsplanen samt en række kvalitetsmål (se særskilt afsnit herom). Skitseprojektet udarbejdes af BHs arkitektrådgiver, men i tæt dialog med HK og en tilknyttet ekstern arkitekt. Skitseprojektet skal afleveres senest 4-6 måneder efter indgåelse af den betingede købsaftale og skal opfylde flg krav til formater og detaljeringsgrad: - Situationsplan af bebyggelsens fodaftryk og disponering af friarealerne i hele storparcellen (1:500) - Etageplaner for hver enkelt bygning (1:200) - Udvalgte snit og facadeopstalter (1:200) - Sol- og skyggediagrammer på forskellige årstider og tidspunkter - Visualiseringer med særligt fokus på bebyggelsens indpasning i landskabet - En fysisk model af byggeriet, der kan indpasses i HKs basismodel (og evt en digital 3dmodel) HK leverer som udgangspunkt for skitseprojekterne en koteplan for det omgivende landskab samt information om stier, beplantning mv på arealet. Der afholdes henigennem processen koordinerende møder, hvor byggeprojekt og landskab på et detaljeret niveau tilpasses hinanden, så samspillet i hele projektet bliver optimeret. HK vil senest 1 måned efter aflevering godkende skitseprojektet eller give en ny tidsfrist for justering af projektet på konkrete punkter. Når skitseprojektet er godkendt, overdrages byggefeltet til køber, og købsaftalen gøres endelig. På dette tidspunkt betaler BH for grunden. Den videre projektering, indlevering af byggeandragende mv varetages herefter af BH, idet HK i byggesagsbehandlingen tilser, at intentionerne i skitseprojektet fastholdes. Kvalitetsmål Skitseprojektet skal udover ovennævnte tegninger og modeller indeholde en redegørelse for opfyldelse af de kvalitetsmål, som er centrale for HK. Der foreslås flg 7 kvalitetsmål: Det arkitektoniske greb Det forudsættes, at BH tager udgangspunkt i den samlede bebyggelsesplan for PH-Park og udnytter storparcellens byggemuligheder bedst muligt i forhold til landskab og naborelationer. Alle klynger skal rumme rækkehuse, etagehuse og tårnhuse.

4 BH SKAL i redegørelsen beskrive hvordan dette mål opnås ved et arkitektonisk greb, som både omfatter disponering af bygningerne inden for storparcellen, variationen i bygningshøjder og hver enkelt bygnings form. Ligeledes skal der redegøres for samspillet mellem bygninger og landskab, både i det lille landskab inden for storparcellen og i det store landskab i hele PH-Park. Materialer og farver Det forudsættes at valget af materialer og farver tager udgangspunkt i udviklingsplanens ideer til det samlede udtryk for hele PH-Park, samtidig med at der lægges op til en vis variation mellem klyngerne. BH SKAL i redegørelsen beskrive og begrunde sit konkrete valg af facadematerialer og -farver. Trafik og parkering Det forudsættes, at BH som en del af skitseprojektet udarbejder en samlet trafikløsning for bilister, cyklister og fodgængere, der sikrer gode adgangs- og parkeringsforhold for alle med en særlig prioritet til fodgængere og cyklister. BH SKAL i redegørelsen beskrive trafikløsningen for fodgængere, cyklister og bilister, herunder parkeringsforholdene for både biler og cykler. Miljø- og energimæssig bæredygtighed Det forudsættes, at byggeriet som minimum er lavenergibyggeri, der opfylder bygningsreglement 2020, og det ses gerne, at BHs ambitioner er højere, særligt hvad angår miljøforhold. BH SKAL i redegørelsen beskrive målene for bæredygtighed og begrunde de byggetekniske valg, der er truffet for at nå målene. Social bæredygtighed Det forudsættes, at BH i sin udformning og indretning af bebyggelsen inden for storparcellen gør det realistisk at tiltrække forskellige grupper af beboere, og at beboerne får mulighed for både at leve individuelt uden nabogener og at dyrke fællesskabet med øvrige beboere i PH-Park. BH SKAL i redegørelsen beskrive sine overvejelser hvad angår målgrupper, fællesskab og individualitet, og hvordan disse tanker er udmøntet i skitseprojektet. Smart City HK er interesseret i, at PH-Park bliver et laboratorium for Smart City-løsninger. BH SKAL i redegørelsen komme med forslag til hvordan den digitale infrastruktur, som HK leverer, kan anvendes til teknologiske løsninger, som kommer beboerne til gode.

5 Bidrag til Hørsholms udvikling Der opfordres til, at BH i sin udformning af bebyggelsen overvejer hvordan bebyggelsen og landskabet kan tiltrække andre af Hørsholms borgere og dermed gøre PH-Park til et nyt centralt sted i byen. BH SKAL i redegørelsen beskrive hvilke positive bidrag byggeriet tilfører Hørsholm som bysamfund. Hørsholm Kommunes leverancer HK sælger som nævnt ovenfor storparceller og gennemfører dermed selv al byggemodning af de øvrige arealer i PH-Park. Storparcellerne omfatter dels fodaftrykkene fra de enkelte bygninger i hvert byggefelt og dels et indre fællesareal mellem bygningerne. Det betyder, at HK har ansvaret for - At udføre den grundlæggende terrænbearbejdning af hele grunden med dertil hørende beplantning, stianlæg, udgravning af søen mv inden indflytning i første storparcel - At sikre, at HK og forsyningsselskaberne inden byggestart fører alle relevante ledninger (herunder digital infrastruktur) frem til storparcellen - At sikre, at der er inden byggestart er adgangsvej til byggefelterne - At færdiggøre stikvejene frem til storparcellen (og dennes P-kælder) inden indflytning - At anlægge P-pladser til handicap- og gæsteparkering ved hver af storparcellerne Bygherrens leverancer BH har ansvaret for - At opføre alle bygninger og anlæg af alle friarealer inden for storparcellen i overensstemmelse med det godkendte skitseprojekt og byggetilladelsen - At etablere alle nødvendige forsyningsledninger inden for storparcellens skelgrænse - At etablere en parkeringskælder inden for storparcellen med tilslutning til stikvejen som angivet i udviklingsplanen - At anlægge en velbeliggende cykelparkering med mindst 2 pladser pr bolig i storparcellen hvoraf en del af pladserne ønskes placeret i P-kælderen Der er derudover mulighed for at disponere en kantzone på 2 m uden om alle bygninger, hvis fodaftryk går til kanten af storparcellen. Kantzonen kan anvendes til forhaver og terrasser. Parkeringskælderen skal opfylde HKs parkeringsnorm på 1,5 pladser pr bolig, for boliger under 70 kvm dog kun 1,0 plads. For bygninger med andre funktioner end boliger tages stilling til parkeringsnormen i hvert enkelt tilfælde.

6 Fordeling af omkostninger Som udgangspunkt følger fordelingen af omkostninger mellem HK og BH afgrænsningen af storparcellerne. BH har ansvaret for alle bygge- og anlægsaktiviteter inden for storparcellernes grænser, mens HK og forsyningsselskaberne har ansvaret for alle anlæg uden for storparcellerne. Dette indebærer, at BH skal afholde evt ekstraomkostninger til ekstra fundering eller miljømæssige foranstaltninger, som er nødvendige forudsætninger for byggeriets gennemførelse. BH skal betale normale tilslutningsbidrag til vand, kloak og fjernvarme. Affaldshåndteringen finder sted i molokker (tanke i jorden med nedkast), som af HK placeres ved hver klynge. Planforhold HK udarbejder en byggeretsgivende lokalplan for hele PH-parken. Lokalplanen godkendes senest i oktober For den skitseprojektering, der skal foretages inden lokalplanens vedtagelse kan tages udgangspunkt i flg rammer: - en byggeret i storparcel 1 på xxxx kvm og i storparcel 2 på yyyy kvm. - en max bygningshøjde på xx meter - en mulighed for mindre publikumsorienterede funktioner (værksted, galleri, café, butik el lign) i alle klynger (kun udvalgsvarebutikker med max 200 kvm pr butik). Byggeriets gennemførelse Købsaftalerne indgås med det krav, at byggeriet igangsættes senest 12 måneder efter at byggetilladelse er opnået. Det forudsættes, at alle byggeaktiviteter kan holdes inden for den enkelte storparcel plus en omkringliggende zone på max 5 m bredde. Efter afslutning af byggeriet skal BH retablere denne zone efter HKs anvisninger.

UDBUDSVILKÅR. TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL 2. [med præcisering af 22. marts 2018]

UDBUDSVILKÅR. TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL 2. [med præcisering af 22. marts 2018] UDBUDSVILKÅR TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL 2 [med præcisering af 22. marts 2018] 1. INDLEDNING Hørsholm Kommune udbyder i offentligt udbud ejendommen, der udgøres af del nr. 2 af matr.nr. 6bc, 6e,

Læs mere

UDBUDSVILKÅR. TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL [XX]

UDBUDSVILKÅR. TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL [XX] UDBUDSVILKÅR TIL BRUG FOR SALG AF PH Park PARCEL [XX] Udkast af 8. januar 2018 1. INDLEDNING Hørsholm Kommune udbyder i offentligt udbud ejendommen, der udgøres af del nr. [XX] af matr.nr. [6e, 6g, 6h,

Læs mere

Slettebjerggård. Sorø Kommune udbyder nu storparcel til opførelse af tæt-lav bebyggelse i det nye boligområde ved

Slettebjerggård. Sorø Kommune udbyder nu storparcel til opførelse af tæt-lav bebyggelse i det nye boligområde ved Sorø Kommune udbyder nu storparcel til opførelse af tæt-lav bebyggelse i det nye boligområde ved Slettebjerggård Overordnet planlægning Den udbudte storparcel indgår i et nyt planlagt boligområde med både

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg.

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. Til Tilbudsgiver Den 25. marts 2019 Offentligt udbud for del af Brofæstet i Viborg Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. 1. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 BYPLAN IDÉKONKURRENCE FOR DE BYNÆRE HAVNEAREALER 1999 Helhedsplanen må gerne være visionær i sin karakter og skal på det overordnede niveau belyse ideer og

Læs mere

Ejendom og arealer til salg

Ejendom og arealer til salg PostNord AB Ejendom og arealer til salg Allerød Kommune 50 meter fra Allerød St. 30 min. fra København City Allerød Kommune og PostNord Real Estate udbyder i fællesskab attraktiv ejendom og areal til bebyggelse

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd Udkast 12. juni 2015 Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Indhold ASGER JORNS ALLÉ SOM AKTIV HOVEDGADE...

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til privat tæt-lav boligbebyggelse (delområde 2 og delområde 3) på Kløvkærgrunden i Seest, 6000 Kolding

UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til privat tæt-lav boligbebyggelse (delområde 2 og delområde 3) på Kløvkærgrunden i Seest, 6000 Kolding UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til privat tæt-lav boligbebyggelse (delområde 2 og delområde 3) på Kløvkærgrunden i Seest, 6000 Kolding De 2 storparceller som er under udstykning udbydes til salg i henhold

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58, 60, 62,

Læs mere

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 Notat Til: De almene boligorganisationer i Assens Kommune. 14. juni Sags id: 17/1771 Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 I dette notat beskrives den proces,

Læs mere

Storparcel etape 3 i Havdrup Vest

Storparcel etape 3 i Havdrup Vest SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Storparcel etape 3 i Havdrup Vest 1. Generelle salgsvilkår Indledning Solrød Kommune udbyder storparcel 3 i Havdrup Vest til opførelse af ca. 35 almene familieboliger i tæt/lav

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Bilag 9 // Lokalplanforudsætninger Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Forudsætninger for lokalplanens indhold 2 3 Forudsætninger for lokalplansprocessen 3 1 Indledning Nærværende dokument oplister

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 1 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58,

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Masterplan Hersted Industripark

Masterplan Hersted Industripark Masterplan Hersted Industripark 1. Fastlæggelse af bebyggelsesprocenter 2. Modeller for privat medfinansiering af byudvikling i HIP 3. Scenarie for byudvikling i HIP 4. Udkast til masterplan Parametre

Læs mere

SALGSVILKÅR Salg af storparceller ved Godthåbsdalen i Faxe

SALGSVILKÅR Salg af storparceller ved Godthåbsdalen i Faxe SALGSVILKÅR Salg af storparceller ved Godthåbsdalen i Faxe Attraktivt område i den vestlige del af Faxe by, smukt beliggende ned mod Faxe Å. Afstanden til Faxe Bymidte er ca. 1,5 km og til Faxe Syd Station

Læs mere

Der er ikke efter planloven pligt til at regulere alle de emner, som fremgår af lokalplankataloget.

Der er ikke efter planloven pligt til at regulere alle de emner, som fremgår af lokalplankataloget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 1 Den lovgivningsmæssige ramme for lokalplaner mv. Formålet med dette notat er at belyse det retlige grundlag for lokalplaner

Læs mere

BILAG 1: SKYTTEHUSENE

BILAG 1: SKYTTEHUSENE BILAG 1: SKYTTEHUSENE ALMENE FAMILIE- OG UNGDOMS- BOLIGER I KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG 17 INDHOLD: OVERSIGT s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG

Læs mere

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 06-07-2015 Sagsnr. 2015-0137435 Dokumentnr. 2015-0137435-1 SUPPLERENDE HØRING Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Startredegørelse for forslag til Lokalplan Området omkring sundhedshuset

Startredegørelse for forslag til Lokalplan Området omkring sundhedshuset Startredegørelse for forslag til Lokalplan 1.154 Området omkring sundhedshuset Oversigt over kommuneplanrammer Oversigtskort Området omfatter ejendommen matr.nr. 81id og ejendommen matr.nr. 81ok. Ejendommen

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle

Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle Punkt 16. Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle 2015-040715 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der meddeles dispensation

Læs mere

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager.

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager. 15-03-2016 Side 5 4. ØU - Arkitektkonkurrence for Degnejorden Sagsnr.: 13/18661 Resumé: har besluttet, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence for udviklingen af Degnejorden. Torsdag den 11. februar

Læs mere

Storparcel 23 i Trylleskov Strand

Storparcel 23 i Trylleskov Strand SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Storparcel 23 i Trylleskov Strand 1. Generelle salgsvilkår Indledning Solrød Kommune udbyder storparcel 23 til opførelse af almene familieboliger i etagebyggeri i max. 3

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt 01.01.2017 Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag

Læs mere

ØRESTAD SYD BYGGEFELT

ØRESTAD SYD BYGGEFELT ØRESTAD SYD BYGGEFELT 1.2 09.09.2016 ILLUSTRATIONSPLAN MASTERPLAN BYGGEFELT 1.2 Grundareal: Byggeret: Anvendelse: Parkering: 5.040 m2 9.100 m2 Bolig I konstruktion MASTERPLAN 2 BYGNINGSVOLUMEN 17 M 20

Læs mere

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018 NYE I SULSTED BYEN / LANDSBYEN - kultur og identitet - beboersammensætning - overblik - tryghed - liv og omsorg SUNDHED - motion - kreativitet - lys og luft / udeliv - boligfleksibilitet og -hensyn BOLIGEN

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

AT SKABE ET BOFÆLLESSKAB

AT SKABE ET BOFÆLLESSKAB AT SKABE ET BOFÆLLESSKAB Alle har deres specifikke drøm om et hjem. Det er vildt fedt når alle de drømme kan tegnes ind i de samme huse. Det er rart - børnene leger selv ude. Mange gange kommer der andre

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan Notat om høringssvar om forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne Forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne har været i offentlig

Læs mere

BILAG 1 12 SKÆVE HUSE

BILAG 1 12 SKÆVE HUSE BILAG 1 MARTS 2016 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 s. 4-5 12 skæve huse ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE HUSE 12 Skæve huse ved 3B Projekt Boligselskab

Læs mere

Udbudsbetingelser. for. Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen. Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt

Udbudsbetingelser. for. Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen. Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt Udbudsbetingelser for Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG OVERORDNET EJENDOMSBESKRIVELSE... 3 2 BYGGEMODNING... 3 3 AREALER,

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018

BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ. Matr. nr RYESGADE. Udenbys Klædebo Kvarter, København FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 2018 BLEGDAMSVEJ TREPKASVEJ Matr. nr. 600 Udenbys Klædebo Kvarter, København RYESGADE FREDENSGADE BLEGDAMSVEJ HØRINGSSVAR TIL KOMMUNEPLANSTRATEGI 08 ATP EJENDOMME Oktober 08 BYGGEØNSKER I forbindelse med Københavns

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

NOTAT. Bilag 25. Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent. Søren Tegen Pedersen. Michael Soetmann

NOTAT. Bilag 25. Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent. Søren Tegen Pedersen. Michael Soetmann Bilag 25 Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent NOTAT Til: Søren Tegen Pedersen Fra: Michael Soetmann Emne: Økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser af øget bebyggelsesprocent

Læs mere

BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER

BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER BILAG 1 10 SKÆVE BOLIGER DECEMBER 2016 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 10 SKÆVE BOLIGER s. 4-5 10 skæve boliger ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE BOLIGER

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for areal ved Pakhuskajen 1, Haderslev Havn.

Købstilbud med salgsvilkår for areal ved Pakhuskajen 1, Haderslev Havn. NOTAT Haderslev Kommune Ejendomsudvikling Gåskærgade 26 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 17 20 kfld@haderslev.dk 15-03-2016 Sagsident: 15/21830 Sagsbehandler: Kurt Frede Lopdrup Købstilbud

Læs mere

Tjekliste til lokalplaner med bidrag fra bygherre

Tjekliste til lokalplaner med bidrag fra bygherre Notat Tjekliste til lokalplaner med bidrag fra bygherre Revideret 18. maj 2017 Tjeklisten indeholder en oversigt over bygherres mulige bidrage til udarbejdelse af lokalplaner. Tjeklisten udfyldes for den

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger marts 2017 Indhold: OVERSIGT s. 2 baggrund OG ØKonomi s. 3 vestre teglgade s. 4 Ungdomsboliger og små familieboliger AKB v/ KAB Arkitema Architects oversigt Vestre teglgade

Læs mere

Betinget købsaftale Del af Brofæstet.

Betinget købsaftale Del af Brofæstet. Betinget købsaftale Del af Brofæstet. Viborg Kommune [Dato] Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Baggrund... 3 3. Projektet... 3 4. Grunden... 3 5. Bebyggelsesmuligheder og planbestemmelser... 3 6.

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Godkendelse af udbudsmateriale, Vierdigetgrunden

Godkendelse af udbudsmateriale, Vierdigetgrunden Godkendelse af udbudsmateriale, Vierdigetgrunden J.nr.: 82.02.00.G10 Sagsnr.: 14/1934 BESLUTNING: ØKONOMIUDVALGET DEN 11-12-2014 Forslag fra T T foreslår at der gennemføres en arkitektkonkurrence. For

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

Nord sketch TA-1703-X

Nord sketch TA-1703-X Ny Carlsberg Vej 140 Dispensation fra lokalplan nr. 432 med tillæg 2,3 og 4 Carlsberg II til nyt byggeri i Carlsberg Byen. Byggefelt 17.3 tegnet af Årstiderne Arkitekter s placering Planen viser byggefelter

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Fredag den 23-01-2015 Kl. 9:30 Udvalgsværelse 2

Referat Økonomiudvalget's møde Fredag den 23-01-2015 Kl. 9:30 Udvalgsværelse 2 Referat Økonomiudvalget's møde Fredag den 23-01-2015 Kl. 9:30 Udvalgsværelse 2 Deltagere: Lars Erik Hornemann, Henrik Nielsen, Jørgen Lundsgaard, Mads Fredeløkke, Finn Olsen, Bo Hansen, Hanne Klit, Bruno

Læs mere

Skjeberg Allé Dispensationsøgning

Skjeberg Allé Dispensationsøgning Side 1/5 Høje-Tåstrup Kommune, Byggesagsbehandling. Skjeberg Allé Dispensationsøgning MT Højgaard har i samarbejde med Høje-Tåstrup Kommune udarbejdet helhedsplan for området ved Skjeberg Allé, omfattet

Læs mere

Slagteriet. Etablering af byrum. Bilag - ØK

Slagteriet. Etablering af byrum. Bilag - ØK Slagteriet Etablering af byrum Vinderprojektet for konkurrencen om Slagteriets byrum udgør grundlaget for det videre arbejde med byrummene frem mod anlægsprojekter. Konkurrenceprojektet er et skitseprojekt

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Højt til himlen, tæt på vandet. Attraktive boliger i hjertet af Danmark

Højt til himlen, tæt på vandet. Attraktive boliger i hjertet af Danmark Nyborg Havn Højt til himlen, tæt på vandet. Attraktive boliger i hjertet af Danmark Engang hovedsæde for Danmarks konger. I dag aktiv bosætningskommune. Nyborg har altid været centralt placeret. Med tog

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

UDBUDSVILKÅR TIL BRUG FOR SALG AF CHRISTIANSHUSVEJ 179

UDBUDSVILKÅR TIL BRUG FOR SALG AF CHRISTIANSHUSVEJ 179 UDBUDSVILKÅR TIL BRUG FOR SALG AF CHRISTIANSHUSVEJ 179 1. INDLEDNING Hørsholm Kommune udbyder i offentligt udbud ejendommen, der udgøres af matr.nr. 11f, Usserød By, Hørsholm, som er en grund beliggende

Læs mere

Udbudsbetingelser. for. Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen. Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt

Udbudsbetingelser. for. Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen. Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt Udbudsbetingelser for Ringsted Kommunes salg af storparcel i Kasernebyen Matr.nr. 60bz, 60ea og 60bt INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG OVERORDNET EJENDOMSBESKRIVELSE... 3 2 BYGGEMODNING... 3 3 AREALER,

Læs mere

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. maj 2017 Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 1061,

Læs mere

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge

Notat, december Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Notat, december 2018 Opdatering af helhedsplan for stationsområdet i Vinge Indhold 1. Indledning... 3 2. Opdateret helhedsplan for stationsområdet i Vinge... 4 3. Planer for Vinge... 8 4. Vinges vision

Læs mere

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter Afdeling: Sekretariat for udviklingsdirektør Dato: 27-10-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 16/17192 Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Læs mere

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning)

Område Byggeønske: Forvaltningens bemærkninger Løsning Underområde (Se vedhæftede tegning) Bilag 2. Oversigt over byggeønsker og -problemer ved Krimsvej Nedenstående oversigt over byggeønsker er lavet på baggrund af oplysninger fra grundejerne. Forvaltningens bemærkninger til de fremkomne ønsker

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1 MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1 MARKEDSDIALOG Hvad Frederikssund Kommune er i gang med at planlægge salg af byggeretter til Vinge Centrum. Vi vil derfor gerne

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 25-08-2016 Sagsnr. 2016-0277288 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 448-1 i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri

Læs mere

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 LOKALPLANEN...6 1 - Områdets afgrænsning...7 2 - Lokalplanens formål...7 3 - Områdets anvendelse...7 4 -

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere