Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens"

Transkript

1 Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens og Krav til personer December 2011

2

3 3 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Indledning Generelt Bekendtgørelse nr af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift (veteranbanebekendtgørelsen) kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside. Bekendtgørelsens krav er udformet som funktionskrav, dvs. krav der beskriver, hvad der skal opnås (målet), men ikke måden. Formålet med at anvende funktionskrav er, at give jernbaneklubber, foreninger m.v., frihed og råderum til at optimere måden hvorpå målet opnås. Formål Veteranbanebekendtgørelsen samler den hidtidige praksis på området og fastsætter betingelser for udøvelsen af ikke erhvervsmæssig jernbanedrift. Denne vejledning knytter sig til bekendtgørelsens og om helbredsmæssige og uddannelsesmæssige krav til personer veteranbaneområdet. Vejledningen er ikke bindende. Vejledningen er tænkt som en hjælp for jernbaneklubber, foreninger m.v. til hvordan reglerne vedrørende krav til personer skal forstås, idet vejledningen giver uddybende forklaringer til bestemmelserne. Vejledningens struktur Vejledningen er opbygget som en gennemgang af de relevante paragraffer i bekendtgørelsen. Efter gengivelse af de enkelte paragraffers tekst, uddybes disse med forslag og anvisninger til, hvordan kravene konkret kan opfyldes. Vejledningen er bygget op på følgende måde: Paragraf overskrift paragrafs overskrift (fed tekst) Paragraf gengivelse af bestemmelsen (grøn boks) Om paragraffen hvordan bestemmelsen skal forstås (ingen boks)

4 4 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Indhold 1. Krav til personer Krav til personer vedrørende uddannelse, træning og færdigheder 12 - Fysisk og psykisk egnethed Krav til personer, der kører veterantogskøretøjer på jernbanenettet Den sikkerhedsansvarliges ansvar for at udforme procedurer mv Helbredsgodkendelse og certificering af lokomotivførere 6 7

5 5 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen 1. Krav til personer 11 - Krav til personer vedrørende uddannelse, træning og færdigheder 11. Den sikkerhedsansvarlige skal sikre, at behov for uddannelse og træning bliver identificeret, og at personerne, som udfører opgaver med sikkerhedsmæssigt indhold, har de nødvendige færdigheder. Om 11: Den sikkerhedsansvarlige er ansvarlig for at sikre, at behovet for uddannelse og træning bliver identificeret og at de har de fornødne færdigheder. Med andre ord skal den sikkerhedsansvarlige sørge for, at der forefindes opdaterede dokumenter med oplistning af personalet fordelt på personalekategori og hvilke uddannelser- og efteruddannelser der kræves for at kunne bestride den enkelte sikkerhedsfunktion. Derudover skal den sikkerhedsansvarlige identificere forskelle mellem de stillede kompetencekrav og de uddannelser, som personalet er i besiddelse af og sikre sig at de har de nødvendige færdigheder. Opgaver med sikkerhedsmæssigt indhold omfatter bl.a.: 1) Fremføring af veterantogskøretøjer, som befordrer personer og evt. gods, 2) ansvar for arbejde i og ved spor uden sporspærring, herunder opsyn med andre, der arbejder i og ved spor med og uden sporspærring, 3) rangering og sammenkobling af veterantogskøretøjer, 4) sikkerhedsopgaver i veterantogskøretøjer og 5) deltagelse i den sikkerhedsmæssige afvikling af toggangen. Ved nødvendige færdigheder forstås at personen er i besiddelse af de kompetencer der kræves for at udføre den pågældende opgave sikkerhedsmæssigt forsvarligt og desuden opfylder gældende krav og normer på området. For krav til lokomotivførere, der kører veterantogskøretøjer på jernbanenettet, gælder de detaljerede krav i Trafikstyrelsens bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere, samt bekendtgørelse om helbredskrav på jernbaneområdet. Kravet om at personerne skal have de nødvendige færdigheder, kan opfyldes gennem uddannelse og kurser, samt oplæring tilpasset den enkelte funktion eller opgave Fysisk og psykisk egnethed 12. Den sikkerhedsansvarlige skal sikre, at de pågældende personer, jf. 11, er fysisk og psykisk egnede til at udføre deres opgaver. Om 12:

6 6 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen De personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold, skal være fysisk og psykisk egnede til at udføre deres opgaver. Det er den sikkerhedsansvarlige, der har ansvaret for at sikre at dette er i orden. Krav til helbredsgodkendelse af personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold, de såkaldte sikkerhedsklassificerede personer, fremgår af bekendtgørelse om helbredsgodkendelse på jernbaneområdet (helbredsbekendtgørelsen), som findes på Trafikstyrelsens hjemmeside. Helbredsbekendtgørelsen finder anvendelse på personer, der er udfører sikkerhedsklassificerede opgaver på jernbaneområdet. Personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold i forbindelse med veteranbaner og veterantogskøretøjer på jernbanenettet, skal opfylde helbredsbekendtgørelsens bestemmelser. Der findes en vejledning til helbredsbekendtgørelsen og den kan ligeledes findes på Trafikstyrelsens hjemmeside. Personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold i forbindelse med veteranbaner og veterantogskøretøjer på de lukkede baner Personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold i forbindelse med veteranbaner og veterantogskøretøjer på de lukkede baner, er undtaget fra helbredsbekendtgørelsens krav om at skulle have en helbredsgodkendelse. Da det er den sikkerhedsansvarlige, der har ansvaret for, at personer der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold, er fysisk og psykisk egnede, skal den sikkerhedsansvarlige vurdere, hvordan egne regler og procedurer vil sikre at dette krav bliver opfyldt. Der føres tilsyn med at kravet i 3, stk. 2, nr. 4 om at det er en forudsætning for tilladelsen til at køre med veterantogskøretøjer og tilladelse til at drive veteranbane, at der anvendes personer, der besidder de nødvendige faglige og helbredsmæssige kvalifikationer, jf. 23, stk Krav til personer, der kører veterantogskøretøjer på jernbanenettet 18 - Den sikkerhedsansvarliges ansvar for at udforme procedurer mv. 18. Den sikkerhedsansvarlige skal: 1) udforme og vedligeholde procedurer, der sikrer, at behov for uddannelse og træning bliver identificeret, og at personerne opnår de nødvendige færdigheder, der er hensigtsmæssige eller krævede for udførelsen af opgaver med sikkerhedsmæssigt indhold, og 2) beskrive de forskellige kategorier af personer. Om 18: 18 vedrører kørsel med veterantogskøretøjer på jernbanenettet, og gælder dermed ikke for veterantogskørsel, der udføres på lukkede veteranbaner.

7 7 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Da tilslutningskørsel til jernbanenettet fra en lukket veteranbane eller et veteranbane sidespor vil ske på en station, indenfor stationsgrænsen, der er en del af en jernbanestrækning på jernbanenettet, gælder uddannelses- og helbredskravene for den lukkede bane. Det er vigtigt, at den sikkerhedsansvarlige holder for øje, at der gælder skærpede krav til uddannelse og helbred, når der er tale om personer, der udfører opgaver med sikkerhedsmæssigt indhold på jernbanenettet. Ad 18, nr. 1) Sikre nødvendige færdigheder Den sikkerhedsansvarlige skal udforme og vedligeholde procedurer, der sikrer, at uddannelse og træning bliver identificeret, og at personerne opnår de nødvendige færdigheder. Baggrunden herfor er, at den sikkerhedsansvarlige skal have et overblik over personalets behov for uddannelse mv. i forhold til de opgaver, der udføres. Til de nødvendige færdigheder hører relevant og nødvendig teoretisk og praktisk uddannelse, erfaring og personlige egenskaber. Ad 18, nr. 2) Beskrive kategorier af personer Den sikkerhedsansvarlige skal beskrive de forskellige kategorier af personer, der udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold på jernbanenettet. Med andre ord skal den sikkerhedsansvarlige beskrive, hvilke arbejdsfunktioner?, der udfører hvilke opgaver på jernbanenettet. Eksempelvis beskrives arbejdsfunktionerne lokomotivfører, lods, maskinfører, rangerleder, tograngist, stationsbestyrer osv Helbredsgodkendelse og certificering af lokomotivførere 19. Den sikkerhedsansvarlige skal sikre og dokumentere over for den tilsynsførende, jf. 23, stk. 3, at personer, der udfører sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbanenettet, opfylder de til enhver tid gældende regler om helbredsgodkendelse og certificering af lokomotivførere. Om 19: Helbredsgodkendelse Trafikstyrelsens bekendtgørelse om helbredskrav på jernbaneområdet bestemmer hvilke personer, der skal have en helbredsgodkendelse. Bekendtgørelsen kan findes på Trafikstyrelsens hjemmeside under Lovstof. Personer, der udfører følgende sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet, skal helbredsgodkendes af Trafikstyrelsen: 1) Fremføring af trækkraftenheder i henhold til lokomotivførerbekendtgørelsen, 2) ansvar for arbejde i og ved spor uden sporspærring, herunder opsyn med andre, der arbejder i og ved spor med og uden sporspærring, 3) klargøring af tog, herunder sammenkobling af rullende materiel og deltagelse i rangering, 4) sikkerhedsopgaver i tog, og 5) deltagelse i den sikkerhedsmæssige afvikling af toggangen.

8 8 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen I bekendtgørelsen beskrives, hvordan man søger om en helbredsgodkendelse og hvilke helbredskrav man skal opfylde for at kunne blive helbredsgodkendt. Trafikstyrelsen træffer i tvivlstilfælde afgørelse om, hvorvidt en person udfører opgaver med et sikkerhedsmæssigt indhold. Certificering af lokomotivførere Trafikstyrelsens bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere fastsætter uddannelsesmæssige krav mv. til lokomotivførere, der kører tog på jernbanenettet. Bekendtgørelsen gælder ikke for lokomotivførere, der kører tog på veteranbaner, der ikke har forbindelse til jernbanenettet. Såfremt lokomotivførere kører veterantogskøretøjer på jernbanenettet, da skal bekendtgørelsens krav følges. Disse lokomotivførere skal i så fald have lokomotivførercertifikat og licens. Det betyder, at skal et veterantogskøretøj transporteres via jernbanenettet, da skal det fremføres af en lokomotivfører, der har gyldig lokomotivførercertifikat og licens. Førere, som er godkendt til kørsel på veteranbanerne efter gældende regler og som ikke har lokomotivførerlicens og -certifikat, kan føre veterantogskøretøjer på jernbanenettet, hvis en lokomotivfører med gyldig lokomotivførerlicens- og certifikat for den pågældende infrastruktur, sidder ved siden af føreren. Den sikkerhedsansvarliges ansvar Det er den sikkerhedsansvarliges ansvar at sikre, at de personer, der udfører sikkerhedsklassificerede på jernbanenettet, har en helbredsgodkendelse. Desuden er det den sikkerhedsansvarliges ansvar, at lokomotivførere, der kører veterantogskøretøjer på jernbanenettet, har et gyldigt lokomotivførercertifikat og licens mv. Den sikkerhedsansvarlige skal til den tilsynsførende (den person, jf. 23, der bl.a. fører tilsyn med at personerne besidder de nødvendige faglige og helbredsmæssige vilkår) dokumentere, at kravene til helbred og kravene til certificering af lokomotivførere er opfyldt.

9 Vejledningen knytter sig til de bestemmelser i veteranbanebekendtgørelsen, som vedrører krav til personers helbred og uddannelse. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S veteranbaner@trafikstyrelsen.dk

Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m.

Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Juni 2018 3 Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Indledning Generelt

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet. (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet)

Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet. (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet) Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet) I medfør af 40, stk. 7 og 8, og 56, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet I medfør af 66, stk. 2, 68, stk. 1, 101, stk. 3, 102, stk. 1, og 117, stk. 1, i jernbaneloven,

Læs mere

Retningslinjer for certificering af lokomotivførere

Retningslinjer for certificering af lokomotivførere o Retningslinjer for certificering af lokomotivførere Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Uddannelseschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version Dato

Læs mere

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder 1 BAGGRUND Baggrunden for disse retninglinjer er, at personer, der skal færdes eller arbejde tættere end 4 meter fra nærmeste skinne i områder, hvor der normalt ikke er offentlig adgang, skal være i besiddelse

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort

Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort Retningslinjer for udstedelse af legitimationskort BAGGRUND 1 Baggrunden for disse retningslinjer er, at personer, der skal færdes eller arbejde tættere end 4 meter fra nærmeste skinne i områder, hvor

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane m.m. Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner m.m. Marts 2018 3 Vejledning for veteranbanebekendtgørelsen

Læs mere

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år.

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år. Sys 021 DVF - side 1 af 10 1.0 Gyldighedsområde Nærværende instruks vedrører alene forhold ved ikke erhvervsmæssig jernbanedrift i forbindelse med veterantogskørsel og drift af veteranbane på normalsporede

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Målgruppe... 2 1.2 Fagligt ansvar... 2 1.3 Lærere og censorer... 2 2 Teoretisk efteruddannelse (EUSR)... 2 2.1 Mål... 2 2.2 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1 Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på Lokomotivfører - Efteruddannelse (EUSR)/ Prøver/Opfølgning på HR sikkerhedsuddannelser 19.01.2017 Side 1 Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling,

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Notat Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringssvar vedr. ny bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere DSB takker for modtagelsen af høringsudgaven af Bekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef

Læs mere

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring Danske Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) Til: Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen Email: info@tbst.dk Cc. til mago@tbst.dk Hornbæk den 4. december 2018 Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1 Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere Side 1 Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine

Læs mere

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Gyldighed... 2 2 Kategorier... 2 3 Mål... 2 3.1 Efteruddannelse... 2 3.2 Prøve... 2 4 Generelle forhold vedrørende gennemførelsen af kurserne... 2 4.1 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Opsamling på dialogmøde med entreprenører

Opsamling på dialogmøde med entreprenører Opsamling på dialogmøde med entreprenører Afholdt tirsdag d. 24. marts 2015 hos Banedanmark Dagsorden 1) Formål med dialogmøde 2) Hvilke bekendtgørelser sætter rammerne for Banedanmarks håndtering af uddannelse

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane m.m. (Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner) I medfør af 40, stk. 6 og 7, i jernbaneloven,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed... 2 1.2 Formål... 2 1.3 Sikkerhedsydelse... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 3 2.2.1 Firma oplysninger... 3

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen

Læs mere

Pas på, på banen for maskinførere

Pas på, på banen for maskinførere INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe / kompetence... Målbeskrivelse... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse.... Helbredskrav... Beskrivelse af uddannelsen....1 Generelt....

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige 6. oktober 2014 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til:

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til: Helbredsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til: Lokomotivførerlicens Ekg Bekendtgørelse

Læs mere

Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer

Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-13 1349 Kbh. K Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som følge af bekendtgørelsen om udstedelse

Læs mere

Branchenormer for faglærere

Branchenormer for faglærere INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelle forhold... 1.1 Pædagogisk uddannelse... 1. Personlige krav... 1. Faglige krav... 1..1 Særligt for kørelærere... 1.. Særligt for teorilærere... 1.. Særligt for eksaminatorer...

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af uddannelsescentre, eksaminatorer, m.v. ved uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af uddannelsescentre, eksaminatorer, m.v. ved uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1) BEK nr 1029 af 05/11/2012 Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS 10601-00001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-3-2015 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej:

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej: Diabeteserklæring for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Højde og vægt

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.:

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.: Helbredsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.: Lokomotivførerlicens

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen

Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen TUR den 03-07-2019 Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne

Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne 1. Generelle oplysninger 1.1 Oplysninger om navn, kontaktinformation m.v. Navn: CPR-nr.: Adresse: Postnr./by: E-mail: Telefon nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Uddannelse af letbaneførere - m.v.

Uddannelse af letbaneførere - m.v. Uddannelse af letbaneførere - m.v. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Den danske banekonference 14. maj 2014 - Jernbanen i fokus Krav til letbaneførere og andet driftspersonale - Trafikstyrelsen

Læs mere

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin?

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin? Blodtryksskema for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Til den undersøgende

Læs mere

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1)

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1) Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 390 Offentligt BEK nr 985 af 11/10/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin.,

Læs mere

Uddannelse af lærer i materielsikkerhed

Uddannelse af lærer i materielsikkerhed DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-04 1349 Kbh. K Uddannelse af lærer i materielsikkerhed 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som følge af bekendtgørelsen om udstedelse

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse til lokomotivfører

Bekendtgørelse om uddannelse til lokomotivfører BEK nr 689 af 22/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 090.87D.251 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin?

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin? Blodtryksskema Cpr. nr.: Navn: Adresse: Til den undersøgende læge: 3 blodtryksmålinger med mindst 1 minuts mellemrum bedes foretaget, efter at patienten i siddende eller liggende stilling, har haft hvil

Læs mere

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Statens jernbanetilsyn, Sikkerhetsseminar, Oslo, 10. oktober 2006 Programkoordinator Leif Funch Trafikstyrelsen, Danmark Organiseringen, Myndigheder, Sikkerhed

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Foreningen Mariager-Handest Veteranjernbane. Jernbanenævnet har på sit møde den 3. oktober 2014 behandlet sagen og vedtaget nedenstående.

Foreningen Mariager-Handest Veteranjernbane. Jernbanenævnet har på sit møde den 3. oktober 2014 behandlet sagen og vedtaget nedenstående. Version til hjemmeside Afgørelse i sag om klage fra Mariager-Handest Veteranjernbane (MHVJ) af 23. juni 2014 til Jernbanenævnet vedrørende Trafikstyrelsens afgørelse af 3. juni 2014 om afslag på godkendelse

Læs mere

Uddannelseskompendium for faglærere, kørelærere og censorer (SR)

Uddannelseskompendium for faglærere, kørelærere og censorer (SR) Uddannelseskompendium for faglærere, kørelærere og censorer (SR) Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1)

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1) BEK nr 11034 af 16/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10000-00088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabd@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 22. november 2016 Sagsnr.: TS10601-00009 Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere

Læs mere

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen (KATJ)

Læs mere

Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse

Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Pædagogisk konsulent, Lasse Bundgård Kristensen (LBKI) Godkendt af: Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe... 2 2 Mål... 2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset... 2 4 Beskrivelse af uddannelsen... 2 4.1 Generelt... 2 4.2 Varighed... 2 4.3 Undervisningsmateriale...

Læs mere

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08)

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08) BEK nr 639 af 24/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen for Jernbane og Færger, j.nr. T142-000025

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen

Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for togklargøringsuddannelsen Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Niels Kristian Lundberg Jensen (NKJ) Godkendt

Læs mere

Lokomotivfører. Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Lokomotivfører. Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Krav og referencer... 2 1.2 Målgruppe... 2 1.3 Mål... 2 1.4 Vurdering af deltagerforudsætninger... 2 1.5 Fag- og kørelærer... 2 2 Nyerhvervelse... 3 2.1 Uddannelsens

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.:

Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.: Helbredsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: Til administrativ brug Helbredsgodkendelse ansøges i henhold til bekendtgørelse nr.: Lokomotivførerlicens

Læs mere

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser.

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser. Nyhedsbrev for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014 Indhold Dokumentation for Dette nyhedsbrev bedes fordelt til alt personale med lokomotivførerlicens.

Læs mere

Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser

Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser Nr. 14 December 2018 Indhold Ny bekendtgørelse om erstatnings- og forsikringsbeløb på jernbaneområdet Banedanmark har lagt opdaterede Retningslinjer

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet BEK nr 9908 af 12/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. 10201-00005 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 5. maj 2017

Læs mere

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1 Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1 I medfør af 56, 66, stk. 3, 68, stk. 1, 101, stk. 3, 102, stk. 1, og 117, stk. 1, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1)

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1) BEK nr 1378 af 22/11/2016 Udskriftsdato: 8. august 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10601-00009

Læs mere

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1)

Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1) BEK nr 1212 af 20/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

Fører af arbejdskøretøj grundmodul

Fører af arbejdskøretøj grundmodul INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset...2.1 Uddannelse...2.2 Personprofil...2. Helbredskrav...2 Vurdering

Læs mere

Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse

Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse Retningslinjer for Banedanmarks Kørelæreruddannelse Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Pædagogisk konsulent i HR Udvikling Lasse Bundgård Kristensen (LBKI) Godkendt af: Sektionschef i HR Udvikling

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere i henhold til bekendtgørelse 1029.af 5. november 2012 som gennemfører Kommissionens afgørelse 2011/765/EU af 22. november 2011 om kriterier

Læs mere

Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder

Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af - Lokomotivfører/rangerleder Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Niels Kristian Lundberg Jensen (NKJ) Godkendt af:

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse....2 Personprofil.... Helbredskrav... Vurdering

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder Vejledning til BJ 5-2-2014 Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder 1. januar 2014 2 Vejledning til BJ 5-2-2014 3 Vejledning til BJ 5-2-2014 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Formål 4 1.2

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen (KATJ)

Læs mere

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift 6 6 6 AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I I DSB tager vi ansvaret for hele kundens rejse - I DSB tager vi ansvaret for hele

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure. Revision: 3 Dato: Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure. Revision: 3 Dato: Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure Revision: 3 Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Rolf Sundqvist Mikael Lundgren Johnny Restrup-Sørensen

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Version 2 24.

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling Katrine Jensen (KATJ) Version

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-1-2009 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., og 24, stk. 5, i lov om jernbane jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012

Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012 2011 Formandens beretning på Blovstrødbanens generalforsamling den 17. marts 2012 side 1 Idyllisk så det ud, den 5 te januar ved halv otte tiden om aftenen, hvor sneen dækkede landskabet, skodden var taget

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse

Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Retningslinjer for godkendelse af litrauddannelse Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef HR Udvikling Version Dato

Læs mere

Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter

Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter 29. maj 2018 Forord Generelt Bekendtgørelserne kan ses under Lovstof på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Tlf.: 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk Maj 2011 Vejledning om tilladelsesfri buskørsel 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Vagtpost Grunduddannelse

Vagtpost Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse i uddannelsen...2 3.1 Uddannelse...2 3.2 Helbredskrav...2 4 Vurdering

Læs mere