Studienævnsmøde den 2. marts 2017, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnsmøde den 2. marts 2017, kl"

Transkript

1 Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde Aalborg Ø Janice Vester Telefon: janice@learning.aau.dk Dato: Studienævnsmøde den 2. marts 2017, kl Til stede: Christian Ydesen, Anette Lykke Hindhede (suppleant for Karin Højbjerg), Kurt Dauer Keller, Lone Krogh, Julie Sørensen, Gry Ransdal Hansen, Julie Nørholm Larsen, Thomas Enslev Mikkelsen, Nikolaj Stegeager og Janice Vester (referent) Fraværende: Sofie Hedemann Vermehren, Lise Kjærsgaard Hassing, Jennifer Raun Reenberg Rasmussen, Haris Smajlovic, Camilla Rosenkrantz Brix, Kathrine Vognsen, Karin Højbjerg og Anne Beltoft Ørbæk Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra forrige møde 2. Godkendelse af dagsordenen 3. Siden sidst, orientering v. Christian (Evaluering af uddannelsesporteføljen, opfølgning på punkter fra SL-møde (stress/gruppeproblemer, skrivekursus, IT og specialeomfang), uddannelseszoom, ny LFP-SO på nettet, RES, møde med semesterkoordinatorer, tværgående udvalg vedr. sociale arrangementer (Thomas)) 4. Call Udvikling inden for forskningsbaseret uddannelse og vejledning 5. Specialiseringer under MLP studieordningen 6. Dimissionen på OL 7. Timefordeling på OL-semestrene 8. Aflevering af eksamensopgaver (fysisk/digitalt) 9. Studerendes begrundelse for udmeldelse 10. Eventuelt (studerendes deltagelse i semesterevalueringsmøder, Seminarer på MLP torsdag-fredag, hjemmeside om motiveret ansøgning, næste møde) Tværgående udvalg - sociale arrangementer for studerende på tværs (BA, KA, EVU, studier, campus) Hanne Dauer Keller orienteres/involveres)

2 Mødet blev indledt med en præsentationsrunde af mødedeltagerne. 1. Godkendelse af referat fra forrige møde Godkendt med bemærkning om, at semesterbeskrivelsen for MOC 1. semester nu er godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Karin har punkt under eventuelt: hvordan håndterer man data der lægges ud på google docs? Mødet startes med punkt 8 grundet Nikolaj Stegeagers deltagelse. 3. Siden sidst, orientering v. Christian Evaluering af uddannelsesporteføljen: Alle uddannelser på AAU skal evalueres i 2017 vedr. robusthed. Der er 3 faser der evalueres på. Alle uddannelser gennemgår fase 1, her efter vil udvalgte uddannelser indgå i fase 2, og dekanatet beslutter på baggrund her af, hvilke uddannelser, der også skal indgå i fase 3. Efter denne beslutter dekanatet, om der skal laves ændring i universitetets uddannelsesportefølje. Information om processen er udsendt i notat fra 7. februar Christian sender mail til studienævnsmedlemmerne om processen. Opfølgning på punkter fra SL-møde o Stress/gruppeproblemer Stressfaktoren er en problemstilling der især viser sig på 9. semester LFP. Prodekanen for uddannelse ønsker en kortlægning af de muligheder der er for at hjælpe de studerende der er ramt. Hun søger information i uddannelsesteamet på fakultetet, og ønsker endvidere en afklaring af, hvor mange studier der oplever denne problematik. Christian følger op på punktet. o Skrivekursus Christian har bragt emnet op på SL-møde. Det var dog ikke et udbredt problem i andre studienævn. Studienævnsmedlemmerne spørger, hvor meget studierne skal servicere de studerende i at kunne skrive på dansk? Bør de ikke have et vist fagligt niveau når de når på universitetet? Kurt påpeger imidlertid at det desværre ikke er tilfældet. Der er en række tilbud i forhold til ordblindhed og øvrige særlige omstændigheder, men der er ikke opbakning til at lave et decideret skrivekursus. Kurt er bekymret for, at de manglende skrivefærdigheder kan være årsag til, at studerende melder dig ud, da de f.eks. de eksterne censorer ikke honorerer opgaver der er svære at forstå sprogmæssigt. Kurt efterspørger heller ikke et generelt kursus, men mere et intensivt kursus til den enkelte studerende der har problemet. Han mener, at der er meget at vinde ved det. Christian påpeger dog, at der er et ressourceproblem i forhold til at finde midlerne til et sådant intensivt kursus. Lone fortæller, at de på KU har en instans der afholder sådanne kurser for deres studerende og at man kunne lade sig inspirer af det. Nikolaj mener dog, at man på AAU har meget mere

3 vejledning end på f.eks. KU, og at den studerende kan vælge at bruge sin vejledning i retningen af bedre formulering af opgaven. Lone er enig og fortæller, at hun ofte bliver overrasket over det niveau og de uklare formuleringer hun møder i de skriftlige opgaver, hvilket hun også adresserer når hun er vejleder. Hun mener også, at det er problematisk, at de studerende kan komme til KA-delen uden at kunne formulere sig. Thomas mener, at hvis der skal sættes ind, så skal det være fra semester. Kurt er indstillet på at finde ressourcerene til et skrivekursus og Nikolaj gør opmærksom på, at timerne kan findes inden for studienævnets timebudget ved at der holdes timer tilbage til formålet. Christian mener dog, at hvis der skal afsættes ressourcer, så skal der laves en undersøgelse af, hvor stort problemet egentlig er. Lone mener, at en måde at imødekomme skrivevanskelighederne på er, at opfordre de studerende til at arbejde i grupper. Dette er Annette H enig i. Hun supplerer med, at det er problematisk, at vi er et PBL-universitet og vi så samtidig tillader individuelle opgaver. Grundlæggende mener studienævnet dog, at hvis der er nogle, der har skrivevanskeligheder, så bør de opfordres til at finde en, der kan læse tingene igennem for dem (eventuelt en studerende fra Dansk-studiet), frem for at aflevere noget, som er uforståeligt. Gry mener også, at man skal passe på ikke at lægger for meget på selve gruppen i forhold til skriveproblemer, fordi det giver en stor belastning på gruppen at skulle sidde og omskrive det hele. De konkrete forslag fra mødet bringes videre til de semesteransvarlige som så kan bringe det videre til vejlederne. Vejlederne må gerne give en tilbagemelding i forhold til, hvor stort problemet konkret er. Christian følger op. o Studerendes brug af IT Annette Hindhede har lavet en beskrivelse af problematikken omkring de studerendes brug af it. Hun fortæller, at der er information som vi er forpligtet til at give de studerende omkring samtykke, dataloven, osv. Hun mener, at der bør være en generel politik fra central hånd om de studerendes brug af it og deling af forskelligt materiale. Christian er meget forundret over, at der ikke allerede er en generel politik på området og han følger op på det. o Specialeomfang Karin Højbjerg har undersøgt speciale-omfang på KU, AU, DPU osv. Der er et generelt ønske om at få speciale-omfanget ned på LFP. Studienævnets indstilling er, at vi skal gå i retningen af en reduktion og atr skal arbejdes frem mod kvalitet frem for kvantitet.

4 Uddannelseszoom: De nyeste tal for Uddannelseszoom er blevet offentliggjort. Nikolaj Stegeager synes at der er stor forskel på de faglige kompetencer mellem Aalborg og København kigge på. Christian resultaterne kan tages med til semesterevalueringsmøderne, hvor sammenligningen af tallene for de to campus kan blive drøftet. Ny LFP-SO på nettet: Den nye studieordning for LFP er lagt på nettet. Det der især er nyt er, at der er ændret på prøven på 9. semester på Læringsportfolio som fremover bliver en mundtlig eksamen i stedet for en kombineret skriftlig og mundtlig eksamen. RES: Det er blevet besluttet at alle institutter skal begynde at bruge RES. Overgangen til RES gør, at timerne til semestrene skal udmeldes væsentligt tidligere end de bliver nu. Årsagen til brugen af RES er, at timeforbruget er en væsentlig del af universitetets økonomi og derfor ønsker universitetsledelsen at hele universitetet overgår til brugen af RES for at få det fornødne overblik. Der bliver en indkøringsperiode, men det skulle gerne lette arbejdet omring timerne, især på tværs af institutterne. Der bliver ikke ændring i semesterkoordinatorernes opgaver, men der sker den ændring, at opgaverne skal løses tidligere end i dag. Nikolaj har indkaldt til møde med Lene, Lone, Janice den 7. marts i forhold til opstarten med brugen af RES. Efter mødet kontakter Nikolaj Christian og de øvrige studienævnsformænd, så de kan få informeret de semesteransvarlige i forhold til de nye processer. Brugen af RES betyder, at der i en periode kommer til at være dobbelt arbejde med timeindtastning idet RES ikke giver det fulde overblik over underviserenes samlede timetal. Derfor skal studienævnene fortsat gøre brug af Access-databasen. Kurt bemærker, at det ofte er tæt på semesterstart vi ved, hvilke valgmoduler der bliver udbudt. Nikolaj oplyser dog, der kan revideres i RES efter deadline. Møde med semesterkoordinatorer: (diskuterede vi dette? Jeg har ikke noteret noget..) Tværgående udvalg vedr. sociale arrangementer: Thomas er inde over dette arbejde og oplyser at det går langsomt med udvalget. Dette skyldes bl.a. at det er svært at få CGS med. For ULF er der tanker om at lave en sommerfest på tværs af uddannelserne. Christian nævner at man også ville kunne overveje dette i Sydhavnen, og at man evt. kunne invitere tidligere studerende. Aflønning af studenterstudievejlederne: Dette er ikke afklaret endnu. Christian har skrevet til fakultetet, men fortsat ikke fået svar.

5 4. Call Udvikling inden for forskningsbaseret uddannelse og vejledning Der er oprettet en pulje på kr. til at lave nye forskningsmæssige initiativer. Christian har bedt Kurt og Lone om at kigge på mulige tiltag, og også sendt informationen til studenterstudievejlederne. Christian mener klart, at det er et område vi bør byde ind på grundet universitets pædagogiske arbejde. Lone er i gang med at lave en EU-ansøgning omkring forskningsbaseret undervisning og studiemiljø.; Nye undervisningsformer; udvikling af PBL-modellen og at bruge principperne i andre undervisningsformer. Måske kan der bruges elementer fra denne ansøgning til at søge puljen? Lone ønsker dog ikke at sidde alene med opgaven grundet den anden ansøgning hun også arbejder på. Kurt har forslag om at søge puljen til brugen af det revideringsarbejde OL-studieordningen skal igennem. Det mener de øvrige studienævnsmedlemmer dog ikke er relevant. Beslutningen bliver, at Lone arbejder på en ansøgning med inspiration fra den EUansøgning hun har i spil. Lone laver en skrivelse inden 1. april, og der bevilliges timer til arbejdet via studienævnet. 5. Specialiseringer under MLP studieordningen Studieordningen på MLP rummer efterhånden mange specialiseringer på 3. semester. Der er hvert år specialiseringer, der ikke oprettes grundet for få tilmeldinger. Det store antal specialiseringer øger risikoen for, at studerende søger ind på forkert grundlag, idet de påtænker en særlig toning af uddannelsen. Der er behov for at der kigges på antallet af specialiseringer. Christian følger op på dette. 6. Dimissionen på OL Det første hold BA er uddannes sommer I den forbindelse ønskes der afholdt en dimission for de studerende. Hvad skal linjen være? Der ønskes en uformel reception. Janice og Karina ser på mulighederne. Datoer fremsendes fra Kurt. 7. Timefordeling på OL-semestrene Kurt ønsker at ændre formen i forhold til fordeling af timer til semestrene så timerne ikke fordeles alene ud fra antal studerende. Han mener, at det er vigtigt, at der først og fremmest fordeles timer til undervisning og der efter fordeles timer til vejledning og intern eksamen/intern censur. Problemet, hvis man ikke anvender denne model er, at hvis der er lavt studentertal på et hold, så kan det være svært at få undervisningstimerne til at harmonere. Han ønsker dermed, at undervisningstimebehovet gøres uafhængigt af antallet af studerende, så alene vejledning og intern censur er studentertalsafhængigt. Janice oplyser, at skolen arbejder på et fælles normkatalog. Anette synes at det giver god mening. Hun fortæller endvidere, at der er på LFP er kommet et rigtigt godt samarbejde på tværs af campus København og Aalborg, hvorved det sikres, at uanset hvor uddannelsen følges, ender de studerende med samme uddannelse. Der er opbakning til Kurts model.

6 8. Aflevering af eksamensopgaver (fysisk/digitalt) Fra central hånd ønskes det, at der ved opgaveaflevering alene anvendes aflevering i Digital Eksamen. Censorformanden for censorkorpset for læring ønsker imidlertid ikke, at der kun afleveres digitalt. Det nuværende censorkorps udløber 1. aprill Forslaget til behandling er, at der fra sommereksamen 2018 overgås til ren digital aflevering. På den måde kender det nye censorkorps betingelserne og censorer, der ikke ønsker denne model har mulighed for at melde sig ud. Kurt bemærker, at der er en problematik i at skrive opgaverne ud, og han mener at der bør være hjælp til dette arbejde. Janice oplyser dog, at der i sekretærgruppen ikke er den fornødne tid til at bistå dette, hvorfor denne ressource skal søges hos insitut/skole. Julie mener at det er logisk at der arbejdes frem mod ren digital aflevering og at det et ressourcespild at skrive opgaverne ud. Studienævnet vedtager, at der fra sommer 2018 overgås til ren digital aflevering med ibrugtagning af det nye censorkorps. 9. Studerendes begrundelse for udmeldelse Fakultetet har udsendt udmeldelsesårsager til studienævnene til videre proces. Begrundelserne der er givet på ULF-studienævnet er dog faktorer der ikke kan arbejdes videre på, idet det er personlige årsager der gør, at studerende melder sig ud. Annette Hindhede har lavet forskningsprojekt i forhold til hvornår studerende melder sig ud. Det sker oftest inden for den første måned, og det skyldes ofte forkert studievalg. Så tidligt på studiet har vi dog vanskeligt ved at nå at følge op på dem, idet vi ikke der tilbyder SUS-samtaler før senere på semesteret. De øvrige studerende, der melder sig ud falder fra inden for det første år. Det bedste redskab vi har i forhold til at nå at fange studerende, der ønsker at melde sig ud er via SUS-samtalerne. Studenterstudievejlederne kan dog også ofte nå at følge op på udmeldingstruede studerende. 10. Eventuelt Studerendes deltagelse i semesterevalueringsmøder Jennifer foreslår, at studenterstudierepræsentanterne fra studienævnet deltager i semesterevalueringsmøderne. Gry mener dog, at det er bedre at de deltager i semesterrådet. Lone synes at det giver mening at invitere dem til semesterevalueringsmøderne. Det besluttes, at de gerne må deltage. Janice beder studiesekretæren om at indkalde studenterstudierepræsentanten når datoen er fastlagt. Kan de deltage er det godt, kan de ikke deltage er det ok. Seminarer på MLP torsdag-fredag Karen Andreasen har spurgt til afviklingen af MLP-seminarerne som fortsat afvikles torsdag aften, fredag og lørdag formiddag. Øvrige masteruddannelser afvikles torsdag og fredag grundet det ensrettede fokus. Christian kontakter Karen vedr. årsagen

7 til afviklingen af MLP. Hjemmeside om motiveret ansøgning Der skal laves motiveret ansøgning når der søges optagelse til LFP. Gry mener dog, at beskrivelsen omkring den motiverede ansøgning der står på hjemmesiden er for kort og spørger til, om der kan laves en mere omfattende beskrivelse. Hun fortæller, at de bruger mange vejledningsressourcer på at svare på spørgsmål om den motiverede ansøgning. Gry sender en skrivelse, om hvad det er ansøgerne er i tvivl om. Janice tager fat i studieservice i forhold til, om vi må ændre noget på nuværende tidspunkt, og eller om vi dermed ændrer optagelsesbetingelserne for de studerende (at de ikke stilles ens). Alternativt må vi bruge ændringen til næste års optag. Næste møde Christian laver doodle. Mvh Janice Vester Studienævnssekretær

Studienævnsmøde den 2. marts 2016, kl

Studienævnsmøde den 2. marts 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 02.03.2016 Studienævnsmøde den 2. marts 2016, kl. 9.15-12.00

Læs mere

Studienævnsmøde den 5. januar 2016, kl

Studienævnsmøde den 5. januar 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 05.01.2016 Studienævnsmøde den 5. januar 2016, kl. 9.00-11.00

Læs mere

Studienævnsmøde den 2. maj 2017, kl

Studienævnsmøde den 2. maj 2017, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 06.06.2017 Studienævnsmøde den 2. maj 2017, kl. 9.30-11.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl

Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 14.04.2016 Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl. 9.00-11.00

Læs mere

Studienævnsmøde den 13. juni 2017, kl

Studienævnsmøde den 13. juni 2017, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 13.06.2017 Studienævnsmøde den 13. juni 2017, kl. 13.30-15.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 1. december 2015, kl

Studienævnsmøde den 1. december 2015, kl Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 01.12.2015 Studienævnsmøde den 1. december 2015, kl. 9.00-11.00

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

Studienævnsmøde den 11. august

Studienævnsmøde den 11. august Studienævn for Uddannelse og Læring Nyhavnsgade 14 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Studienævnsmøde den 11. august 2015 9.00-11.00 Dato: 11.08.2015 Til stede:

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. januar 2017, kl

Studienævnsmøde den 27. januar 2017, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 27.01.2017 Studienævnsmøde den 27. januar 2017, kl. 10.00-14.00

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. september 2016, kl

Studienævnsmøde den 27. september 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 28.09.2016 Studienævnsmøde den 27. september 2016, kl.

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. august 2016, kl

Studienævnsmøde den 12. august 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 12.08.2016 Studienævnsmøde den 12. august 2016, kl. 12.30-15.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 3. maj 2016, kl

Studienævnsmøde den 3. maj 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 03.06.2016 Studienævnsmøde den 3. maj 2016, kl. 9.00-12.00

Læs mere

Studienævnsmøde den 3. november 2015, kl

Studienævnsmøde den 3. november 2015, kl Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring Nyhavnsgade 14 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 03.11.2015 Studienævnsmøde den 3. november 2015, kl. 9.00-11.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 20. december 2018

Studienævnsmøde den 20. december 2018 Studienævn for Efteruddannelse i Læring og Filosofi Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 30.1.2019 Studienævnsmøde den 20. december 2018 Til

Læs mere

Studienævnsmøde den 31. oktober 2016, kl

Studienævnsmøde den 31. oktober 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 16.11.2016 Studienævnsmøde den 31. oktober 2016, kl. 12.30-15.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 30. august 2017, kl

Studienævnsmøde den 30. august 2017, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 25.09.2017 Studienævnsmøde den 30. august 2017, kl. 9.30-12.30

Læs mere

Studienævnsmøde den 3. december

Studienævnsmøde den 3. december Studienævn for Uddannelse og Læring Nyhavnsgade 14 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 11.12.2014 Studienævnsmøde den 3. december 2014 13.00-15.30 Til stede:

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 26. september 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 31. oktober 2012 Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Dagsorden til Studienævns-møde for ILOO den , kl. 14:00-16:00

Dagsorden til Studienævns-møde for ILOO den , kl. 14:00-16:00 Dagsorden til Studienævns-møde for ILOO den 27.05.2013, kl. 14:00-16:00 Lokale: ACM 15 / 2.3.007 Indkaldte: Rikke Ørngreen (RØ), Morten Misfeldt (MM), Steen Nielsen (SN), ); Kathrine Vognsen(KV), Tilde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Til stede: Karen Egedal Andreasen, Janice Vester, Inger-Marie Brun, Asbjørn Molly og Lone Hersted Afbud:

Til stede: Karen Egedal Andreasen, Janice Vester, Inger-Marie Brun, Asbjørn Molly og Lone Hersted Afbud: Referat af semesterevalueringsmøde Master i Organisatorisk Coaching og Læring (MOC), 2.+4. semester, efterårssemestret 2014 Koordinatorer: Lone Hersted + Asbjørn Molly Dato: 29.05. 2015 Til stede: Karen

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 4. november 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat af studienævnsmøde 6/ december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE AALBORG

Referat af studienævnsmøde 6/ december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE AALBORG Referat af studienævnsmøde 6/2018 4. december 2018 SKOLEN FOR KULTUR OG GLOBALE STUDIER KROGHSTRÆDE 1-3 9220 AALBORG STUDIENÆVN FOR DANSK TLF +45 9940 9180] FROBERG@CGS.AAU.DK Mødedato og -tidspunkt Tirsdag

Læs mere

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Til stede: Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Aarhus: Thomas Aastrup Rømer, Ditte Philipsen Referent: Tove Pedersen 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 20. MAJ 2016 Forum: Studienævnet for

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde.

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 11.00-12.30 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Tilstede: Betina Jacobsen, Lene Tølbøll, Anne Görlich (KBH), Marianne Kæraa Bülow (KBH), Chilie Strellner (Ref.)

Tilstede: Betina Jacobsen, Lene Tølbøll, Anne Görlich (KBH), Marianne Kæraa Bülow (KBH), Chilie Strellner (Ref.) Studienævnet for MBU Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Fibigerstræde 13 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Anne-Chilie M. Strellner Telefon: 9940 7033 Email: cms@socsci.aau.dk Referat af MBU studienævnsmøde

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Survey Xact evalueringsrapport BA i Organisatorisk Læring, 1. semester efteråret 2014

Survey Xact evalueringsrapport BA i Organisatorisk Læring, 1. semester efteråret 2014 Survey Xact evalueringsrapport BA i Organisatorisk Læring, 1. semester efteråret 2014 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 27 studerende den 23. januar 2015. Der er blevet rykket

Læs mere

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl. 12.00 14.00 Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Benedicte Holm Glæsel Stud.theol. Anne Sofie Aagaard

Læs mere

Studienævnsmøde den 28. august Til stede

Studienævnsmøde den 28. august Til stede H i s t o r i e s t u d i e t Studienævnet for Historie Kroghstræde 1 9220 Aalborg Øst www.historie.aau.dk/ Studie- og studienævnssekretær Susanne Broberg Byrresen Tlf. 99 40 26 11 byrresen@cgs.aau.dk

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017 Referat fra studienævnsmøde mandag den 6. november 2017 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 3. oktober 3. Evalueringer 4. semester (herunder cybercrime/radikaliserings-spørgsmålet)

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 7. juni 2016 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. oktober 2016 Deltagere: Skolen Sune Q. Jensen, Studieleder Mette

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2009

NYHEDSBREV OKTOBER 2009 ERHVERVSØKONOMISK INSTITUT HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET DSBR NYHE NYHEDSBREV OKTOBER 2009 Emnerne i dette nyhedsbrev er: - Optagelsestal - Ny struktur for HD 2. dels specialer - Certifikat projekt

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013 Referat af 8. møde 2013/2014 i Det juridiske fagstudienævn onsdag den 6. november kl. 10.00 i mødelokale 247 i bygning 1410: Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand),

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 11. december 2013 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 15. januar 2014. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Loop, 4. sem., efterårssemesteret 2012

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Loop, 4. sem., efterårssemesteret 2012 Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Loop, 4. sem., efterårssemesteret 2012 Dato: 20. maj 2014 Kl.: 9-11 Til stede: Semesterkoordinator Søren Frimann Claus Elmholdt Studienævnsrepræsentant

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen Møde den: 7. juni 2012, kl. 15.00-17.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester

Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester MLP Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Forår 2015 Evalueringsrapport, MLP 3. semester, forår 2015 Evalueringsundersøgelsen blev

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. maj 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anders Petersen, Claus D. Hansen,

Læs mere

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN.

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN. UN-møde 15.06.2017 Pædagogisk antropologi & AEG Til stede: Emdrup: VIP: Ida W. Winther, Lars Holm, Gritt B. Nielsen, Karen Valentin. Studerende: Sisse Due, Nanna H. Kirk, Pernille M. Kjeldsen, Anders Fromm.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere