Vejledning til ansøgningspulje til lokal udvikling og etablering af praksisnær viden om den ny folkeskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til ansøgningspulje til lokal udvikling og etablering af praksisnær viden om den ny folkeskole"

Transkript

1 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax stuk@stukuvm.dk CVR nr Vejledning til ansøgningspulje til lokal udvikling og etablering af praksisnær viden om den ny folkeskole 1. Formål med puljen Med folkeskolereformen har de danske elever fået en længere og mere varieret skoledag. Skolerne er godt i gang med at implementere reformen og gør sig løbende erfaringer med, hvordan reformelementerne bedst muligt implementeres. Der er dog fortsat områder af reformen, som skolerne oplever som udfordrende, ligesom der er reformelementer, som skolerne ser en mulighed for at udvikle yderligere. 13. november 2015 Sags nr.: Q.311 For at give skoler og kommuner mulighed for at udvikle lokale løsninger på nogle af de udfordringer, de oplever, afprøve nogle af de muligheder, de ser for at lykkes bedre med reformimplementeringen og på den baggrund at skabe praksisnær viden, som kan komme alle landets kommuner og skoler til gavn, etablerer Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling en pulje på i alt 10 mio. kr. Kommuner og skoler kan søge om tilskud fra puljen med henblik på at få ekstra ressourcer til i en periode at arbejde målrettet med udvalgte dele af reformimplementeringen. De udviklingsprojekter, der igangsættes, skal bidrage til, at skolerne når længere i deres implementering af reformen samtidig med, at de udvikler lokale løsninger på, hvordan reformens elementer implementeres til størst mulig gavn for elevernes læring og trivsel. Skolernes erfaringer og den praksisnære viden, som etableres i forbindelse med projekterne, skal stilles til rådighed for alle landets kommuner og skoler. Derfor vil der blandt andet blive gennemført en videns- og erfaringsopsamling og afholdt en afslutningskonference, og erfaringerne vil blive videreformidlet gennem læringskonsulenternes løbende dialog med kommuner og skoler.

2 2 2. Udviklingsprojekternes indhold Der kan søges midler til at gennemføre udviklingsprojekter, der bidrager til udvikling og kapacitetsopbygning inden for et af følgende temaer: Tema 1: Udvikling af en længere og mere varieret skoledag Under dette tema kan der søges om støtte til udviklingsprojekter, der har fokus på et eller flere af følgende elementer af den længere og mere varierede skoledag: Udvikling af organisering af skoledagen for almenklasser, specialklasser eller specialskoler med udgangspunkt i elevernes behov, så organiseringen giver optimale muligheder for at indfri intentionerne bag en mere varieret skoledag. Herunder: o Etablering af en klar kobling mellem fagopdelt undervisning og hhv. understøttende undervisning og lektiehjælp og faglig fordybelse. o Forbedret anvendelse af mulighederne for undervisningsaktiviteter uden for klasselokalet, eksempelvis som led i den åbne skole. Styrkelse af motion og bevægelse i udskolingen ved inddragelse af motion og bevægelse i undervisningsaktiviteter, der har et særligt fokus på inddragelse af enten piger i udskolingen eller marginaliserede elevgrupper i udskolingen. Udvikling af indholdet i henholdsvis lektiehjælp og faglig fordybelse og understøttende undervisning, således at alle elever, uanset fagligt niveau, får udbytte af at deltage heri. Understøttelse af skolebestyrelsens rolle i forhold til fastsættelse af principper for den længere og mere varierede skoledag, herunder indarbejdelse af ambitionerne om den åbne skole. Understøttelse af dialog og redskaber, der forbedrer ledelsens samarbejde med det pædagogiske personale om en mere effektiv og fleksibel opgavefordeling. Tema 2: Udvikling af en stærk læringskultur på skolerne Under dette tema kan der søges om støtte til udviklingsprojekter, der har fokus på et eller flere af følgende elementer i forhold til organisering af en stærk læringskultur på skolerne: Styrkelse af de pædagogiske fællesskaber, herunder særligt sammenhængen mellem klasse- og fagteams. Forløb, der understøtter læringsmålstyret undervisning på skoler med en relativ begrænset erfaring på området. Udvikling og organisering af professionelle læringsfællesskaber, herunder at skabe rum for fælles forberedelse, systematisk anvendelse af data og en styrket videndelingskultur. Udvikling af samarbejde mellem lærere og pædagoger, herunder særligt i forbindelse med samarbejde om klasseledelse eller lektiehjælp og faglig fordybelse.

3 3 Udvikling og organisering af pædagogiske læringscentre (PLC) i forhold til: o Samling af skolens centrale vejlederfunktioner. o PLC som et team. o PLC som udviklingsfunktion for skolen. 3. Hvem kan søge om støtte fra puljen? Der kan søges om støtte til kommunale udviklingsprojekter, dvs. kommuner kan søge på vegne af én eller flere skoler. 4. Etablering af regionale netværk Som led i udmøntningen af puljen sammensætter Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling tematiserede regionale netværk, som alle kommuner og skoler, der får tilskud fra puljen, er forpligtede til at deltage i. Formålet med netværkene er: At deltagerne får input og sparring til at udvikle og gennemføre de lokale projekter på et vidensbaseret grundlag. At deltagerne udvikler og videndeler om god praksis for arbejdet med de enkelte temaer. At deltagerne får input og sparring til videreførelse og forankring af projekternes indsatser efter projektperiodens udløb. At skabe grundlag for en tværgående videns- og erfaringsopsamling fra de lokale projekter. Netværkene understøttes af ministeriets læringskonsulenter i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). På det første regionale netværksmøde i foråret 2016 vil kommuner og skoler få processtøtte i forhold til at udarbejde klare målsætninger og forventninger til udbyttet af udviklingsprojekterne. Kommuner og skoler får endvidere mulighed for undervejs i projektperioden at sparre med ministeriets læringskonsulenter inden for nærmere definerede rammer. 5. Erfaringsopsamling og videnspredning Erfaringerne fra udviklingsprojekterne vil blandt andet blive videreformidlet i en videns- og erfaringsopsamling, ved en afslutningskonference i efteråret 2017 samt gennem læringskonsulentkorpsets løbende dialog med kommuner og skoler. 6. Hvilke aktiviteter kan der søges støtte til? Inden for de definerede temaer kan kommunerne søge om støtte til følgende aktiviteter: At igangsætte lokale udviklings- og kapacitetsopbyggende projekter i kommuner og på skoler, herunder midler til: o Kompetenceudvikling. o Frikøb af medarbejdere til udviklingsaktiviteter. o Formidlingsaktiviteter i relation til projektet.

4 4 o Indkøb af konsulentydelser og forskerstøtte til gennemførsel af udviklingsprojekterne. At evaluere udviklingsprojektet med udgangspunkt i en skabelon udarbejdet af EVA og ministeriets læringskonsulenter. At en-to medarbejdere fra forvaltningen, en repræsentant fra skoleledelsen og tre lærere eller pædagoger fra alle deltagende skoler kan deltage i fire møder i de regionale netværk, som etableres for skoler og kommuner, der deltager i udmøntning af puljen. At medarbejdere fra forvaltningen, en repræsentant fra skoleledelsen og et antal lærere og pædagoger fra alle deltagende skoler kan deltage i erfaringsopsamling af projekterne, fx ved interviews. At medarbejdere fra eksempelvis forvaltningen, skoleledelsen og lærere og pædagoger fra deltagende skoler kan deltage i en afslutningskonference med henblik på videnspredning og inspiration til andre kommuner og skoler. 7. Kriterier ved vurdering af ansøgningerne Kommunerne skal fremsende en ansøgning, der så fyldestgørende som muligt beskriver projekternes formål og indhold. Der gives udelukkende støtte til projekter, som skoler og kommuner ikke allerede har iværksat i det igangværende skoleår. Der gives endvidere kun støtte til indsatser på skolerne, som finder sted i skoleåret 2016/2017. Uden for den periode kan der alene søges om støtte til forberedende og afsluttende aktiviteter (forberedelse af indsatser, netværksmøder, kompetenceudvikling, evaluering, deltagelse på konferencer mv.). Projekterne skal desuden ligge inden for rammerne af den eksisterende lovgivning. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling foretager en samlet prioritering af ansøgningerne i forhold til følgende kriterier: Præcis beskrivelse af implementeringsudfordringer eller -muligheder: At ansøger præcist har beskrevet, hvilke implementeringsudfordringer eller implementeringsmuligheder projektet giver mulighed for at arbejde med samt beskrevet, hvordan midlerne vil give mulighed for en ekstraordinær indsats i forhold til dette arbejde. Bidrag til praksisnær viden om den ny folkeskole: At ansøger har beskrevet, hvordan udviklingsprojektet bidrager med praksisnær viden om, hvordan der skabes kvalitet i den ny folkeskole. Overførbart til andre skoler og kommuner: At ansøger sandsynliggør, at: o Der arbejdes med implementeringsudfordringer eller implementeringsmuligheder, som også gør sig gældende

5 5 på andre skoler, hvorfor projektets resultater vil være relevante for andre skoler og kommuner. o At projekternes indhold på sigt er realiserbart inden for skolernes almindelige rammer og vilkår. Temaer: Der vil i udvælgelse af udviklingsprojekterne lægges vægt på en vis spredning i projekter inden for de to temaer: Udvikling af en længere og mere varieret skoledag og Organisering af en stærk læringskultur på skolerne, samt på at de projekter, der udvælges, samlet set bidrager bedst muligt i forhold til at skabe praksisnær viden om, hvordan der skabes kvalitet i den ny folkeskole. Lokal forankring af projektet: Ansøgeren skal redegøre for, hvordan projektet forankres lokalt, og repræsentanter for relevante interessentgrupper inddrages (eks. skoleledelsen, pædagogisk personale, elever og/eller skolebestyrelse) både inden indsatserne på skolerne går i gang og løbende, mens indsatserne er i gang. 8. Forpligtelser ved deltagelse Ved deltagelse forpligter kommuner sig til følgende: Forvalte bevillingen og fordele midler til de deltagende skoler. Aflægge regnskaber, herunder indhente dokumentation hos de enkelte skoler om, at de i budgettet forudsatte udgifter har været afholdt. Tage kontakt til de deltagende skoler og koordinere indsatser, fx i forbindelse med processtøtte, erfaringsopsamling- og videnspredningsinitiativer. Aflægge slutrapport. Deltage i regionale kvalitetsnetværk med andre kommuner og skoler fire gange i med minimum en medarbejder fra forvaltningen. Deltage i erfaringsopsamling af projektet, fx i form af interviews. At være repræsenteret af minimum 2 personer fra forvaltningen eller fra de deltagende skoler i afslutningskonference med henblik på videnspredning og inspiration til andre kommuner og skoler om kommunens projekt (forventes afholdt i efteråret 2017). Materiale m.v., der udvikles i forbindelse med projektet, gøres offentligt tilgængeligt. Ved deltagelse forpligter skolerne sig til følgende: Levere bidrag til ansøgeren (kommunen) til brug for ansøgningen. Deltage i regionale kvalitetsnetværk med andre kommuner og skoler fire gange i med minimum en repræsentant fra skoleledelsen og minimum tre lærere eller pædagoger fra hver skole.

6 6 Udarbejde klare målsætninger og forventninger til udbyttet af udviklingsprojektet i samarbejde med EVA og ministeriets læringskonsulenter forud for gennemførelse af udviklingsprojektet (foråret 2016). Gennemføre forberedende aktiviteter til udviklingsprojekterne i foråret 2016 og gennemførsel af udviklingsprojekterne i skoleåret 2016/2017. At evaluere udviklingsprojektet med udgangspunkt i en skabelon og i samarbejde med EVA og ministeriets læringskonsulenter. På anmodning at kunne levere dokumentation til ansøgeren (kommunen) om afholdte udgifter til brug for aflæggelse af projektregnskab. Deltage i erfaringsopsamling af projektet, fx i form af interviews. Evt. deltage i afslutningskonference med henblik på videnspredning og inspiration til andre kommuner og skoler (forventes afholdt i efteråret 2017). Det aftales nærmere med den kommunale kontaktperson, hvem der deltager på konferencen. Materiale m.v., der udvikles i forbindelse med projektet, gøres offentligt tilgængeligt. 9. Hvordan søger jeg? Ved ansøgning skal det elektroniske ansøgningsskema benyttes. Skemaet ligger på indberetninger.uvm.dk. Skemaet hedder 245 Ansøgning om Forsøgs- og Udviklingsmidler praksisnær viden om den nye folkeskole. Har I tidligere søgt om puljemidler, kan I anvende det samme brugernavn og password. Nye ansøgere kan rekvirere brugernavn og password via til puljefou@uvm.dk. Når ansøgningen er indtastet og afsendt elektronisk, printes denne (inklusiv projektplanen) og underskrives. Den underskrevne og indscannede kopi af ansøgningen, budget og andre bilag mailes til puljefou@uvm.dk. Af emnefeltet skal praksisnær + blanketnummer fremgå. Tre betingelser skal være opfyldt: 1. Ansøgningsskemaet skal være dateret og underskrevet af ledelsen eller den person, der er bemyndiget af ledelsen til at underskrive ansøgninger. 2. Ansøgningsskemaet skal være vedlagt en detaljeret projektplan (maks ord), inklusiv budget. Projektplanen vedhæftes som et særskilt dokument i det elektroniske ansøgningsskema.

7 7 3. Ansøgningsfristen, som udløber med udgangen af den 9. december 2015, skal overholdes. Ansøgninger indkommet efter tidsfristen vil ikke blive behandlet. 10. Ansøgt beløb Der ydes ikke støttebeløb på under kr. 11. Budget Der skal vedlægges et budget til ansøgningen, hvor der tages udgangspunkt i det elektroniske ansøgningsskema. Budgetskemaet kan findes på ministeriets hjemmeside. Retningslinjerne er følgende: 1. Budgettet skal indeholde udgiftsposterne (enkeltvis) for hele den tilskudsudløsende aktivitet. 2. De udgiftsposter, som ansøgeren især ønsker at opnå støtte til, skal fremgå klart af budgettet. 3. Ved beregning af timeløn skal Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings timesatser for 2015 benyttes. Den gennemsnitlige timeløn inkl. overhead er 392 kr. i 2015 (jf.: Timelønssatser for 2015). 12. Ansøgningsfrist Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling skal have modtaget ansøgningen senest den 9. december Tidsplan for ansøgningsproces og udviklingsprojekterne Dato/Periode Aktivitet 13. november 2015 Åbent for ansøgninger 9. december 2015 Frist for indsendelse af elektronisk ansøgning Ultimo december 2015 Meddelelse om godkendelse/afslag på ansøgninger. Afsendelse af bevillingsbreve. Foråret regionale netværksmøde: Udarbejde klare målsætninger og forventninger til udbyttet af udviklingsprojekterne August 2016-juni 2017 Udviklingsprojekterne gennemføres 2. og 3. regionale netværksmøde Juni regionale netværksmøde: Fokus på videreførelse og forankring af projekterne samt erfaringsopsamling September 2017 Offentliggørelse af tværgåede videns- og erfaringsopsamling September/oktober Afholdelse af afslutningskonference med 2017 henblik på videnspredning og inspiration til andre kommuner og skoler

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer: 139666

Læs mere

Pulje til inklusion 2017

Pulje til inklusion 2017 Vejledning om Pulje til inklusion 2017 Ansøgningsfrist: Torsdag den 30. marts 2017, kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens formål... 3 1.2. Hvem kan søge?... 4

Læs mere

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle 2 2620 Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer:

Læs mere

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.:

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.: Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé 5 5610 Assens Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567 www.uvm.dk Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Assens Kommune har fremsendt en

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a 1 - Udmeldebrev.pdf Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-5-17 Udskrevet den 06-04-017 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Udmelding af rammeforsøg om mere

Læs mere

Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen

Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen Vejledning om Pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen Ansøgningsfrist: Tirsdag den 4. december 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen...

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser

Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser Vejledning om Pulje til udvikling af efteruddannelsesmateriale til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser Ansøgningsfrist: 28. november 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel information

Læs mere

Mestring af skoledag og hverdagsliv, skoleåret 2019/2020

Mestring af skoledag og hverdagsliv, skoleåret 2019/2020 Vejledning om spredningsfase for satspuljeprojekt: Mestring af skoledag og hverdagsliv, skoleåret 2019/2020 Tilmeldingsfrist: Mandag den 20. maj 2019, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om forsøget...

Læs mere

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling inviterer udbydere af erhvervsuddannelse til at deltage i:

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling inviterer udbydere af erhvervsuddannelse til at deltage i: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling inviterer udbydere af erhvervsuddannelse til at deltage i: FoU-program: Udvikling af forskningsbaseret viden, der kan anvendes i implementering af eud-reform

Læs mere

Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne

Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne Vejledning om Pulje til Ledelsesudvikling i praksis (LIP) på erhvervsskolerne Ansøgningsfrist: Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Baggrunden

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2018/19 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Torsdag den 4. oktober 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information

Læs mere

Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019

Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019 Vejledning om Sprogprøveprogram i 0. klasse - skoleåret 2018/2019 Tilmeldingsfrist: 12. juni 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om programmet... 3 1.1. Programmets baggrund, formål og indhold...

Læs mere

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Vejledning om pulje indenfor erhvervsuddannelserne: Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Ansøgningsfrist: Tirsdag den 12. december 2017, kl. 12.00 Sagsnr.: 17/15560 Undervisningsministeriet Styrelsen

Læs mere

Parat til læring og undervisning

Parat til læring og undervisning Vejledning om puljen Parat til læring og undervisning (målrettet grønlændere) 1. runde Ansøgningsfrist: 16. november 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Foreløbig vejledning til. ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020

Foreløbig vejledning til. ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020 Foreløbig vejledning til ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020 Ansøgningsfrist Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.

Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40

Læs mere

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019 Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge Den 30. september 2019 Dagens program 1. Baggrund og formål med projektet 2. Hvad indebærer deltagelse i et modningsprojekt?

Læs mere

Vejledning om udviklingsprojektet Praksisfaglighed i skolen i skoleårene 2018/2019 og 2019/2020

Vejledning om udviklingsprojektet Praksisfaglighed i skolen i skoleårene 2018/2019 og 2019/2020 Vejledning om udviklingsprojektet Praksisfaglighed i skolen i skoleårene 2018/2019 og 2019/2020 Indhold 1. Generel information om projektet... 2 1.1. Projektets baggrund, formål og indhold... 2 1.2. Hvem

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev)

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev) Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen (bevillingsbrev) Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567

Læs mere

Pulje til dansk-fransk udvekslingsprogram for hhx og stx

Pulje til dansk-fransk udvekslingsprogram for hhx og stx Vejledning om Pulje til dansk-fransk udvekslingsprogram for hhx og stx Ansøgningsfrist: 8. juni 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund, formål og indhold...

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen

Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen Vejledning om pulje til Styrkelse af maddannelsen i folkeskolen Ansøgningsfrist: 12. december 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40

Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål...

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen Ansøgning om prækvalificering af indsatser med fokus på at mindske betydningen af social baggrund Foråret 2018 Introduktion Det

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Dato Sagsnr /1 og /1

Dato Sagsnr /1 og /1 Dato 23-11-2017 Sagsnr. 4-1214-391/1 og 4-1214-392/1 Puljeopslag: Udmøntning af midler til understøttelse af udarbejdelse af genoptræningsplaner og metoder til patientinddragelse for patienter med erhvervet

Læs mere

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Dato 08-12-2017 Sagsnr. 4-1214-393/1 Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Hermed inviteres patientforeninger på hjerneskadeområdet

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Dato 24-02-2017 Sagsnr. 4-1613-205/1 bpse bpse@sst.dk Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Hermed inviteres regioner til at søge om midler

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Kontorchef Jesper Bøjer Jensen Videnskontoret Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 1 Baggrund og forberedelse Reformens elementer

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2018 Introduktion Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Vejledningen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Pulje til styrkelse af den faglige-pædagogiske ledelse på de gymnasiale uddannelser 2018/2019

Pulje til styrkelse af den faglige-pædagogiske ledelse på de gymnasiale uddannelser 2018/2019 Vejledning om Pulje til styrkelse af den faglige-pædagogiske ledelse på de gymnasiale uddannelser 2018/2019 Ansøgningsfrist: 29. maj 2018, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om forsøgsprojektet...

Læs mere

Vejledning om. forsøgsramme til understøttelse af monitorering af elevcomputere under prøver i gymnasiale fag

Vejledning om. forsøgsramme til understøttelse af monitorering af elevcomputere under prøver i gymnasiale fag Vejledning om forsøgsramme til understøttelse af monitorering af elevcomputere under prøver i gymnasiale fag Tilmeldingsfrist: Løbende, dog senest 1. maj 2019 Indhold 1. Generel information om forsøgsrammen...

Læs mere

Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL

Puljen Håndholdt indsats i ressourceforløb - FL Side 1 af 6 (/da.aspx) Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL 17.46.78.30 Formålet med ansøgningspuljen er at nedbringe sagsmængden for den koordinerende sagsbehandler i jobcenteret samt at

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00 Socialstyrelsen Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2017 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Ansøgningspuljens formål og målgruppe... 2 3

Læs mere

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning

Ansøgning I har ansøgt om midler fra ansøgningspuljen til understøttelse af omlægning Eigil Jensen Lemvig Kommune Vasen 10 7620 Lemvig Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til understøttelse af omlægning til en tidlig og forebyggende indsats på området for udsatte børn og unge og

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Vejledning om ansøgning til grundfinansiering for etablerede frivilligcentre 15.13.28.90

Vejledning om ansøgning til grundfinansiering for etablerede frivilligcentre 15.13.28.90 Socialministeriet Vejledning om ansøgning til grundfinansiering for etablerede frivilligcentre 15.13.28.90 Ansøgningsfrist 9. maj 2011 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål og

Læs mere

Pulje til opsøgende arbejde 2018

Pulje til opsøgende arbejde 2018 Vejledning om Pulje til opsøgende arbejde 2018 Ansøgningsfrist: 5. april 2018 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem kan ansøge?... 4 1.3.

Læs mere

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Dato 07-03-2018 Sagsnr. 4-1611-128/9 Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Hermed inviteres patientforeninger og andre organisationer

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Ansøgningsfrist 1. november Indledning Puljens formål Projektets målgruppe Ansøgerkreds Projektperiode...

Ansøgningsfrist 1. november Indledning Puljens formål Projektets målgruppe Ansøgerkreds Projektperiode... Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40 Ansøgningsfrist 1. november 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Sammen om fastholdelse (FL )

Sammen om fastholdelse (FL ) Side 1 af 5 (/da.aspx) Sammen om fastholdelse (FL 17.46.66.10) Formålet med ansøgningspuljen er at afprøve en model for at bevare sygemeldte medarbejderes tilknytning til arbejdspladsen. Baggrund Det er

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Dagens program 1) Baggrund og formål med projektet v., Center for Børn, Unge og Familier

Læs mere

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Vedlagte ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2017 ( )

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2017 ( ) VEJ nr 9205 af 02/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2016-9789 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR Informationsmøde om puljen Velkommen Formål med informationsmødet Socialstyrelsens perspektiver på den tidlige og forebyggende indsats på børnog

Læs mere

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade.

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade. Dato 01-02-2018 Sagsnr. 4-1613-260/1 Udmøntning af satspuljen Styrket indsats for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade delpulje om afprøvning af redskaber og andre indsatser til målrettet tidlig

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Vedlagt brevet følger en oversigt over de forskellige frister for ansøgning og indberetning af specialundervisning m.v.

Vedlagt brevet følger en oversigt over de forskellige frister for ansøgning og indberetning af specialundervisning m.v. Til skolens forstander Orientering om tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand mm. på almene efterskoler og frie fagskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for

Læs mere

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Satspuljeopslag: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Ansøgningsfrist den 18. maj 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2018-2021 er der

Læs mere

Vejledning om pulje til. Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen

Vejledning om pulje til. Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen Vejledning om pulje til Kompetenceudvikling af nye ledere i folkeskolen December 2017 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Hvem kan deltage?... 4 1.3. Rammen for tilskud...

Læs mere

Børn og Unge-udvalget d. 15. maj. Folkeskolereformen - Følgeforskning

Børn og Unge-udvalget d. 15. maj. Folkeskolereformen - Følgeforskning Børn og Unge-udvalget d. 15. maj Folkeskolereformen - Følgeforskning Følgeforskningsprogrammet To overordnede spørgsmål Hvordan implementeres elementerne i reformen? Hvilke effekter har indsatserne i reformen?

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Praksisnært kompetenceløft i kommuner og regioner Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside (www.sst.dk). De udfyldte

Læs mere

Deltag i modelforsøg. Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge

Deltag i modelforsøg. Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge Deltag i modelforsøg Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge 2 Det nye modelforsøg er Børnekulturens Netværks konkrete strategi for at styrke

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Lokale og landsdækkende aktiviteter skal understøtte et demensvenligt samfund Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Udmøntning af satspuljen Ambulant kontakt efter udskrivning fra psykiatrien til forebyggelse af selvmord

Udmøntning af satspuljen Ambulant kontakt efter udskrivning fra psykiatrien til forebyggelse af selvmord Dato 01-02-2017 Sagsnr. 4-1613-176/1 Udmøntning af satspuljen Ambulant kontakt efter udskrivning fra psykiatrien til forebyggelse af selvmord Hermed inviteres regioner til at søge om midler til et pilotprojekt

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser. Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning

Til samtlige kommunalbestyrelser. Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning Til samtlige kommunalbestyrelser Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning En række kommuner har kontaktet

Læs mere

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1.

Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsfrist fredag d. 1. Ansøgningsskema til pulje til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.1.6. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes til: Skemaet skal udfyldes elektronisk og

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole

FOLKESKOLEREFORMEN. Risskov Skole FOLKESKOLEREFORMEN Risskov Skole Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre

Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre BILAG 4 Dato 02-02-2016 Sagsnr. 1-1010-251/1 kiha kiha@sst.dk Udmøntning af satspuljen Styrket sammenhæng for de svageste ældre Hermed inviteres regioner og kommuner til i samarbejde at søge om midler

Læs mere

Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler

Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler mere frihed til folkeskoler til professionel dømmekraft og praksisudvikling 1. Formål: Her beskrives skoleledelsens og skolebestyrelsens overordnede

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Indhold 1. Indledning... 3 2. Model for forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Vejledning til ansøgning for kommunepulje, forstærket indsats over for storrygere

Vejledning til ansøgning for kommunepulje, forstærket indsats over for storrygere Vejledning til ansøgning for kommunepulje, forstærket indsats over for storrygere Ansøgningsskema, beskrivelsesskema for indsatsen og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Afprøvning af En vej ind. Informationsmøde for kommuner. 10. august 2016

Afprøvning af En vej ind. Informationsmøde for kommuner. 10. august 2016 Afprøvning af En vej ind Informationsmøde for kommuner 10. august 2016 Oplæg v. Faglig leder Birgit Mortensen og specialkonsulent Stine Trøjborg Thomsen Center for Børn, Unge og Familier, Socialstyrelsen

Læs mere

Pulje til opsøgende arbejde 2019

Pulje til opsøgende arbejde 2019 Vejledning om Pulje til opsøgende arbejde 2019 Ansøgningsfrist: 15. januar 2019 kl. 12.00 (Forlænget til 21. februar 2019 kl. 12.00) Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Bilag 1 - Sammenfatning. Strategi for implementering af folkeskolereformen i Køge Kommune

Bilag 1 - Sammenfatning. Strategi for implementering af folkeskolereformen i Køge Kommune Bilag 1 - Sammenfatning Strategi for implementering af folkeskolereformen i Køge Kommune 2015-2019 Sammenfatning Børne- og Ungeforvaltningen, den 25. februar 2015 1 Systematik og overblik Folkeskolereformens

Læs mere

Vejledning til ansøgning for satspuljen. Kultur på Recept

Vejledning til ansøgning for satspuljen. Kultur på Recept Vejledning til ansøgning for satspuljen Kultur på Recept Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Vedlagte ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning

Læs mere

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer. Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer. Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense Dagsorden 1. Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning hvem er vi? 2. Udmelding og udmøntning

Læs mere

At der indsendes en underskrevet og politisk godkendt partnerskabsaftale.

At der indsendes en underskrevet og politisk godkendt partnerskabsaftale. Region Hovedstaden Louise Holm Psykiatrisk Center Glostrup Nordre Ringvej 67-69 2600 Glostrup Tilsagn fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds pulje Forsøg med ansættelse

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte til etablering af hjemmeside med aktivitets- og foreningstilbud til ældre 15.75.40.10 (Puljen genudmeldes

Læs mere

Puljebeskrivelse Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur

Puljebeskrivelse Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur Puljebeskrivelse Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur Hvem uddeler tilskuddet Kulturstyrelsen uddeler midlerne på baggrund af en faglig

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd

Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd Sundhedsstyrelsen inviterer hermed kommuner og private leverandører på ældreområdet

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere