NOTAT. Holstebro Byråd P / P Kommentering af høringssvar mv. vindmølle syd for Nørre Vosborg. Dato: 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Holstebro Byråd P / P Kommentering af høringssvar mv. vindmølle syd for Nørre Vosborg. Dato: 4."

Transkript

1 Side 1/11 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P / P Kommentering af høringssvar mv. vindmølle syd for Nørre Vosborg Dato: 4. april 2016 Dette notat er udarbejdet som et grundlag for den politiske beslutningsproces angående vedtagelsen af kommuneplantillæg nr. 10 og lokalplan nr for én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Planforslagene har været i 8 ugers offentlig høring fra den 27. januar til den 23. marts I forbindelse med høringsperioden er der kommet fire høringssvar. Nogle høringssvare vedrører planlægningen generelt og andre er rettet mod lokalplanforslag nr Indlæggene i høringen behandles samlet i dette notat, der forelægges såvel TU, ØK og Byrådet. Notatet indeholder et resume af hvert enkelt høringssvar. Teknik og Miljø giver bemærkninger til de dele af høringssvarene, der relaterer til konkrete forhold vedrørende vindmølleprojektet og det offentliggjorte materiale. Der foretages i yderste højre kolonne en vurdering af, om bemærkningerne og indsigelserne bør medføre ændringer i planerne. Endvidere indeholder notatet en beskrivelse af en klage til Natur- og Miljøklagenævnet over afgørelse om ikke, at gennemføre en miljøvurdering af kommuneplantillægget, og kommentarer og anbefaling i forhold hertil. Høringssvarene er vedlagt dagsordenspunktet samlet i én pdf.

2 Side 2/11 Afsender af høringssvar 1. RAH Ringkøbing Amts Højspændingsforsyni ng - Vedrører 10 kv luftledning syd for vindmøllens fremtidige placering 2. Vestforsyning - Vedrører forsyningen i området 3. Energistyrelsen, Center for Telekommunikation Resume af høringssvaret Teknik og Miljøs bemærkninger Indstilling RAH skriver at lokalplanredegørelsens beskrivelse om, at bygherre har meddelt Holstebro Kommune, at RAH, der ejer luftledningen, er indstillet på at luftledningen bliver gravet ned senest inden nettilslutningen af vindmøllen ikke er helt korrekt. RAH skriver at Energicenter Nord har haft en dialog med RAH s anlægsafdeling om den omtalte luftledning. I denne dialog meddelte anlægsafdelingen, at RAH generelt kabellægger 10 kv luftledning. Men der blev ikke givet tilsagn om, at den omtalte strækning bliver kabellagt inden møllen eventuelt skal opstilles. RAH skriver videre, at når vindmøllesagen er længere fremskreden, er Energicenter Nord velkommen til at kontakte RAH, hvor det kan drøftes om der kan laves en fælles plan. Vestforsyning meddeler at området ligger uden for vandforsyningens forsyningsområde, udenfor kloakopland, udenfor Vestforsynings Varmes forsyningsområde, udenfor Vestforsyning Nets forsyningsområde og at Vestforsyning Belysning ikke har ledninger i området. Energistyrelsen henleder opmærksomheden på eventuelle radiokæder i området. Vindmøller bør placeres mindst 200 meter fra Formuleringen i lokalplanens redegørelse bør som følge af henvendelsen fra RAH ændres til følgende: Syd for den nye vindmølles placering har en 10 kv luftledning forløb i retningen syd sydvest nord nordøst. Bygherre har indledt dialog med RAH, der ejer luftledningen. Dialogen har ledt frem til aftale om, at nedgravning af luftledningen drøftes nærmere, når en realisering af vindmøllen nærmer sig. Energicenter Nord (anmelder) har tilsluttet sig den ændrede formulering. - - Der er tale om en standardbesked som Erhvervsstyrelsen sender ud til kommunerne, når de modtager planforslag for vindmøller. Formuleringen i lokalplanens redegørelse ændres til tekst i kursiv i kolonnen til venstre. til ændringer.

3 Side 3/11 - Vedrører eventuelle radiokæder i området en radiokædes sigtelinje. Der er i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen konstateret, at tre teleselskaber kan have radioforbindelser i området og der er sendt forespørgsel til dem. Pt. har to af selskaberne meldt tilbage, at vindmøllen ikke medfører gener for selskabernes radiokædeforbindelser. Det tredje er rykket for svar adskillige gange. Det Energistyrelsen henleder opmærksomheden på er således undersøgt. 4. Advokatfirmaet Johansen og Bliddal på vegne af Orla Vanting, Moesgårdvej 10 - Vedrører påvirkningen af ejendommen Moesgårdvej 10, landskabelige og natumæssige forhold mv. Der fremsættes indsigelse mod forslag til lokalplan nr for én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Der er ikke udarbejdet miljøvurdering, og i afgørelse om ingen VVM-pligt konkluderes det, at omstilling af vindmøllen ikke vil påvirke miljøet væsentligt. Den påtænkte vindmølle er 13 meter højere end den eksisterende og flyttes nærmere skel til klientens ejendom.. Visualiseringer viser, at den 44 meter høje vindmølle vil række op over trætoppene i området, modsat den nuværende 31 meter høje vindmølle. Det visuelle indtryk vil blive betydeligt voldsommere. Tålegrænsen i forhold til beliggenheden i kystnærhedszonen vurderes overskredet. Der er ikke udført visualiseringer fra klientens ejendom, hvor de ændrede visuelle forhold særligt gør sig gældende. Den påtænkte vindmølle vil være markant højere end Opstilling af en 45 eller 50 meter høj vindmølle er visualiseret fra fire punkter i landskabet set fra øst, syd, sydvest og fra nord. Visualiseringerne fremgår af lokalplanens bilag 3. Visualiseringerne har til formål, at belyse den landskabelige påvirkning, herunder påvirkningen indenfor kystnærhedszonen, påvirkningen af kulturmiljøet omkring Nørre Vosborg, og det visuelle samspil med eksisterende vindmøller. Visualiseringerne giver de omkringboende mulighed for, at danne sig et indtryk af den nye vindmølle, og dens påvirkning af landskabet. Det fremgår ikke af lovgivningen, at vindmøller skal visualiseres set fra de enkelte naboboliger heller ikke i forbindelse med en eventuel miljøvurdering af en lokalplan. Visualiseringerne viser, at den nye vindmølle bliver større og mere synlig i landskabet end den eksisterende vindmølle. På grund af vindmøllens lave højde, mængden af bevoksning i nærområdet kombineret med et fladt terræn er det vurderet at vindmøllen ofte ikke vil være synlig i landskabet. Når den er synlig fremtræder den ikke særlig markant. Det er vurderet at vindmøllen vil have minimal betydning til ændringer.

4 Side 4/11 trætoppene og vil have en betydelig større dominans både set fra boligen og de udendørs opholdsarealer ved klientens ejendom. Det gøres gældende, at lokalplanforslaget ikke er tilstrækkeligt oplyst, og at lokalplanforslaget derfor ikke skal vedtages. Hverken afgørelse om ingen VVM-pligt eller lokalplanen behandler nærheden til vidtstrakt moseområde, som har sin nordlige grænse under 100 meter fra den påtænkte vindmølle. I mosen er der et varieret dyreliv som bl.a. omfatter odder, grønbenet rørhøne og flagermus. Det gøres gældende, at lokalplanforslaget ikke er tilstrækkeligt oplyst, og at lokalplanforslaget derfor ikke skal vedtages. for oplevelsen af landskabet, og at den ikke vil forringe landskabets karakter. Den visuelle påvirkning vurderes at være tilstrækkeligt oplyst i lokalplanen, hvorfor lokalplanen kan vedtages på det foreliggende grundlag. I lokalplanen er nævnt det beskyttede naturområde - en sø - der ligger tættest på den kommende vindmølle og tilkørselsvejen hertil. Området berøres ikke ved opstilling af vindmøllen. Der er ingen grund til, at nævne andre beskyttede naturområder, der ligger i større afstand - herunder moseområdet - da de ikke berøres ved opstilling af vindmøllerne. Der er foretaget vurdering af, om etablering af en vindmølle med tilhørende adgangsvej og vendeplads, får nogen indvirkning på de dyre- og plantearter eller de naturtyper, som de nærmest liggende Natura-2000 områder er udpeget for at beskytte. Endvidere er det vurderet om arter på EF-habitatdirektivets bilag IV vil blive påvirket - herunder bl.a. odder og flagermus. Ingen af de relevante dyre- og plantearter eller naturtyper forventes, at kunne blive påvirket ved udnyttelse af de muligheder lokalplanen åbner mulighed for. På baggrund af vurderingen er det konkluderet, at der ikke skal foretages en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000 områder eller bilag IV-arter. Det skyldes, at projektet ikke i sig selv eller i forbindelse med andre projekter vurderes at til ændringer.

5 Side 5/11 Der er udarbejdet støjkonsekvensberegninger for klientens ejendom. Heraf fremgår det at den nuværende støjbelastning ved ejendommen er 33,1 db(a) ved 6 m/sek. og 34,5 db(a) ved 8 m/sek. Derudover synes der at være en del vaklen om støjkonsekvenserne ved den planlagte vindmølle. De to beregninger viser forskelle i den beregnede støjbelastning ved klientens ejendom og forskel i placeringen af vindmøllen, og dermed forskelle i afstanden til klientens ejendom. I begge tilfælde er der tale om ganske markante stigninger i støjbelastningen ved klientens ejendom, henholdsvis + 3,5 db(a) ved 6 m/sek. og + 3,3 db(a) ved 8 m/sek., og + 6,8 db(a) ved 6 m/sek. og + 6,6 db(a) ved 8 m/sek. Mest påfaldende ved de to beregninger er kildestøjen, som burde være den samme. kunne påvirke Natura 2000-områder eller konkrete bilag IV-arter væsentligt. Orientering om ovenstående fremgår af lokalplanens redegørelse på side 13. Oplysningerne skal fremgå af en lokalplan uanset om den miljøvurderes eller ej. Lokalplanen vurderes dermed, at være tilstrækkeligt oplyst. Advokaten har forud for indsendelse af indsigelsen søgt om aktindsigt i beregninger af støjpåvirkningen af naboejendomme, og de udarbejdede visualiseringer. I sagen er der journaliseret to sæt støjberegninger. De første støjberegninger blev sendt til Holstebro Kommune, da Energicenter Nord i april 2015 anmeldte udskiftning af vindmøllen ved Nørre Vosborg. Teknik og Miljø bad efterfølgende om, at eksisterende vindmøller i nærområdet skulle indgå i beregningerne, og Holstebro Kommune modtog efterfølgende nye støjberegninger. Alle støjberegningerne er sendt til advokaten som led i anmodning om aktindsigt. Det er de nyeste beregninger som planlægningen er baseret på. De nyeste beregninger indgår i en opdateret anmeldelse fra august Her er vindmøllen flyttet lidt længere væk fra Moesgårdvej 10 ift. den oprindelige anmeldelse. De oprindelige og de nye støjberegninger er foretaget med to forskellige kildedata. I Miljøstyrelsens vejledning (nr. 1/2012) om støj fra vindmøller indgår et bilag med generelle data for støjudsendelse fra til ændringer.

6 Side 6/11 Kildestøjen viser forskel på 3,2 el. 3,1 db(a). Det er uacceptabelt at grundlaget for kommunens behandling af lokalplanen fremstår med sådanne forskelle. Holstebro Kommune opfordres til at redegøre nærmere for, hvor præcist vindmøllen planlægges opstillet, den korrekte kildestøjsmåling, den præcise afstand fra vindmøllen til klientens bolig og udarbejde nøjagtige støjkonsekvensberegninger samt visualiseringer for den planlagte vindmølle fra klientens ejendom. vindmøller. Vindmøllerne er opdelt i klasser efter deres nominelle effekt. For vindmøller med en effekt på kw angives der kildestyrkerne på 100,0 db(a) og 101,1 db(a) ved henholdsvis 6 m/sek. og 8 m/sek. Det er disse kildestyrker, der blev anvendt i den første støjberegning. I juni 2014 udkom publikationen Støjkatalog over ældre vindmøller i Danmark. Den er udarbejdet af Grontmijs lydafdeling, Acoustica og EMD, og angiver støjdata for de enkelte mølletyper, herunder Vestas V kw. Data er baseret på et antal akkrediterede støjrapporter for mølletyperne. Holstebro Kommune accepterer anvendelse af data fra dette katalog, og det er disse, der er anvendt i de seneste beregninger. Kildestøjen som danner udgangspunkt for støjberegningerne er 96,8 db(a) ved 6 m/sek. og 98,1 db(a) ved 8 m/sek. Beregningerne viser, at den nye vindmølle vil medføre en støjbelastning ved Moesgårdvej 10 på 36,6 db(a) ved 6 m/sek. og 37,8 db(a) ved 8 m/sek. Dette er en øget støjbelastning på 3,5 db(a) ved 6 m/sek. og 3,3 db(a) ved 8 m/sek. i forhold til i dag. Grænseværdierne for støjbelastningen for fritliggende boliger i det åbne land er 42,0 db(a) ved 6 m/sek. og 44,0 db(a) ved 8 m/sek. Støjen ved Moesgårdvej 10 ligger dermed pænt under grænseværdierne. Som beskrevet ovenfor danner anmeldelsen fra august 2015 og de seneste støjberegninger udgangspunkt for planlægningen. Udgangspunktet er dermed entydigt både hvad angår placering af vindmøllen, kildestøjen og

7 Side 7/11 Klienten undrer sig generelt over, at Holstebro Kommune påtænker at vedtage lokalplan nr. 1120, når en række andre ansøgere i området tidligere har fået afslag til opstilling af husstandsmøller. Det overvejes om der foreligger en interessekonflikt, idet Holstebro Kommune har en økonomisk interesse i driften af Nørre Vosborg. Såfremt klienten modtager yderligere oplysninger, der peger i retning af en interessekonflikt, vil han ikke afholde sig fra en henvendelse til Tilsynet herom. støjkonsekvensberegningerne. Afstanden mellem boligen på ejendommen Moesgårdvej 10 og den nye vindmølle er ca. 330 meter, hvilket fremgår af side 4 i lokalplanen. Ved behandling af ansøgninger om opstilling af husstandsmøller tages konkret stilling til omgivelserne og placeringen vurderes. I vurderingen indgår landskabelige forhold på stedet og i de nærmeste omgivelser, herunder elementer i landskabet såsom terræn, beplantning og andre tekniske anlæg. Der er tale om individuelle vurderinger fra sag til sag. Det følger af Natur- og Miljøklagenævnet praksis, at der meddeles afslag på opstilling af husstandsvindmøller i områder med særlige landskabsudpegninger, medmindre det på baggrund af en konkret vurdering i den enkelte sag kan udelukkes, at opstilling af husstandsvindmøllen vil få en væsentlig negativ indvirkning på oplevelsen af landskabet. Større vindmøller kan opstilles i områder udlagt til vindmøller i kommuneplanen. Arealudlæg til vindmøller udspringer af et ønske om øget elproduktion fra vindmøller. Ved udlæg af vindmølleområder foretages afvejninger af en række af hensyn, herunder også de landskabelige. Men samtidig indgår også erkendelsen af, at det vil kræve mange husstandsmøller at producere den samme mængde energi som én stor vindmølle. Store vindmøllers landskabelige påvirkning afvejes i forhold til, at én stor vindmølle bidrager med en langt større elproduktion end mange små husstandsmøller. I lokalplanen for én vindmølle syd for Nørre Vosborg til ændringer.

8 Side 8/11 er den nye vindmølles påvirkning af omgivelserne belyst, bl.a. med fire visualiseringer. Det er vurderet at påvirkningen af landskabet, herunder kystnærhedszonen, kulturmiljøet mv. er af underordnet karakter. Natur- og Miljøklagenævnet har fornylig stadfæstet Holstebro Kommunes afgørelse om afslag på landzonetilladelse til opstilling af en husstandsmølle på ejendommen Nørrevej 21, 6990 Ulfborg. Af Klagenævnets afgørelse fremgår bl.a. at Nævnet finder, at klare planlægningsmæssige og landskabelige forhold taler afgørende imod en tilladelse til opstilling af husstandsmøllen i det åbne land. Nabohensyn indgår også i afgørelser om husstandsmøller, men den afgørende vægt lægges på det planlægningsmæssige og det landskabelige. Nørre Vosborg ejes af RealdaniaByg A/S, der er et ejendomsselskab under Realdania. Nørre Vosborg drives af Fonden Nørre Vosborg, der er en erhvervsdrivende fond. Fonden er en selvejende institution, og Holstebro Kommune har intet ejerskab i fonden. Holstebro Kommunes engagement i fonden er, at to medlemmer af Holstebro Byråd sidder med i bestyrelsen. Holstebro Kommune har dermed ingen økonomisk interesse i driften af Nørre Vosborg. 5. Klage til Natur- og Miljøklagenævnet Klage over afgørelse Holstebro Kommune har den 23. februar 2016 modtaget besked om, at der er oprettet en klage i Natur- og Miljøklagenævnets klageportal. En nabo syd for Nørre Vosborg De enkelte klagepunkter er kommenteret i et brev til Natur- og Miljøklagenævnet. Ændringens omfang og baggrunden herfor er til ændringer

9 Side 9/11 om ikke at gennemføre en miljøvurdering af kommuneplantillæg nr. 10 og vindmøllens placering har klaget over Holstebro Kommunes afgørelse om, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af den tilretning af kommuneplanen, som muliggør opstilling af én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Af klagen fremgår fem punkter. Rammerne i Kommuneplan 2013 er ændret for at muliggøre opstilling af en vindmølle Manglende orientering om ændringen Restriktioner på energibeplantning af hensyn til landskabet Vindmøllen placeres inden for kystnærhedszonen Holstebro Kommune er både part som VVM myndighed og opstiller. beskrevet. En så lille ændring af kommuneplanen kræver ikke indkaldelse af ideer og forslag (forudgående høring). Klager har modtaget orientering om offentliggørelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 10. Vilkåret om høst af energiafgrøde mindst hvert 5. år i sag om tilladelse til energibeplantning har baggrund i 9 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur og kommuneplanens afgrænsning af områder, hvor skovrejsning er uønsket. Vilkåret har dermed ikke baggrund i en konkret vurdering ift. landskabet. Da rammeområde 34.T.19 blev udlagt til én vindmølle i Kommuneplan 2013 blev der foretaget en vurdering af arealudlæggets beliggenhed og givet en særlig planlægningsmæssig begrundelse for beliggenhed i kystnærhedszonen. Nørre Vosborg drives af Fonden Nørre Vosborg, der er en erhvervsdrivende fond. Fonden er en selvejende institution, og Holstebro Kommune har intet ejerskab i fonden. Holstebro Kommune finder ikke, at engagementet i fonden medfører, at kommunen ikke kan være planlæggende myndighed i sagen. Med klagepunkterne gives ikke oplysninger eller indsigt i viden, der ville have medført, at Planafdelingen havde truffet anden afgørelse. Der kan gå adskillige måneder før der foreligger en afgørelse

10 Side 10/11 fra Natur- og Miljøklagenævnet. Kommuneplantillægget kan vedtages endeligt uanset klagen. Men såfremt Natur- og Miljøklagenævnet træffer afgørelse om, at tillægget skulle have været miljøvurderet kan Klagenævnet samtidig træffe afgørelse om, at vedtagelsen er ugyldig. Punkt ovenfor vedrørende kystnærhedszonen har givet anledning til overvejelser om den særlige planlægningsmæssige begrundelse for beliggenhed i kystnærhedszonen, der indgår i Kommuneplan 2013, bør nævnes i redegørelsen til kommuneplantillæg nr. 10. Planafdelingen vurderer, at det er relevant at informere om begrundelsen i redegørelsen. Det foreslås derfor, at der indføjes følgende tekst i kommuneplantillæggets redegørelse: Området ligger indenfor Kystnærhedszonen. Ved udlæg af rammeområde 34.T.19 i Kommuneplan 2013 er der givet en særlig planlægningsmæssig begrundelse for beliggenhed i kystnærhedszonen. Heraf fremgår blandt andet, at der er tale om en overordentlig god placering, idet beliggenheden tæt på vestkysten indeholder stort potentiale for produktion af el til opvarmning af de gamle bygninger på Nørre Vosborg. En ny vindmølle på stedet vil bidrage med væsentlig mere energi, end hvis vindmøllen blev placeret i større afstand til kysten, og dermed udenfor kystnærhedszonen. Redegørelsen til kommuneplantillæg nr. 10 suppleres med tekst i kursiv i kolonnen til venstre.

11 Ændringen af områdeafgrænsningen, der foretages med kommuneplantillæg nr. 10 anses for ubetydelig i henseende til kystnærhed og de hensyn der skal varetages i forhold hertil, og giver ikke anledning til ændring eller supplement til den tidligere givne begrundelse. Side 11/11

Fra: Michael Møller Til:

Fra: Michael Møller Til: Fra: Michael Møller [MM@rah.dk] Til: TM - Planafdelingen Postkasse [TM-Planafdelingen-Postkasse@holstebro.dk] Kopi: Tommy Bonde Christensen [TBC@rah.dk];Per Nielsen [PNI@rah.dk] Sendt dato: 18-02-2016

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/5 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-6-16 Dato: 25-10-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017 og lokalplan nr. 1129 for et område

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato:

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato: Side 1/10 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: ØK 01.02.00-P20-7-14 Notat status for vindmølleplanlægningen Dato: 01-12-2014 Dette notat har til formål, at give indblik i status for planlægningen for nye vindmølleprojekter

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle Side 1/6 Benny Olsen torpvej@hotmail.com Torpvej 6 7500 Holstebro Dato: 04-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-101-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Landzonetilladelse - Holstebrovej 13, 6990 Ulfborg - Husstandsmølle

Landzonetilladelse - Holstebrovej 13, 6990 Ulfborg - Husstandsmølle Side 1/6 VICTOR ENERGY ApS mvp@victor-energy.dk Møllegårdsvej 22 6893 Hemmet Dato: 12-05-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-92-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af en husstandsmølle på Vester Trabjergvej 7, 7500 Holstebro

Landzonetilladelse til opstilling af en husstandsmølle på Vester Trabjergvej 7, 7500 Holstebro Side 1/6 SOLENERGI DANMARK A/S mette@solenergidanmark.dk Søkærvej 11 8970 Havndal Dato: 12-05-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-102-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Afgørelse om at ændring af vindmølleprojekt ved Gedmose ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at ændring af vindmølleprojekt ved Gedmose ikke er VVM-pligtigt Annonce: Afgørelse om at ændring af vindmølleprojekt ved Gedmose ikke er VVM-pligtigt Holstebro Kommune, Teknik og Miljø, har truffet afgørelse om, at en ændring af Gedmose III-projektet til at omfatte

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes tilladelse til husstandsvindmølle på ejendommen Skovbrynet 60, Aalestrup

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes tilladelse til husstandsvindmølle på ejendommen Skovbrynet 60, Aalestrup Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. juni 2013 J.nr.: NMK-31-00900 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes tilladelse til husstandsvindmølle på ejendommen

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 17 - Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby 3 Beskrivelse 4 Rammer 8 900.8111.95 - Vindmølleområde mellem Sdr.

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig Steen Lundgaard Madsen Houdamvej 20 Vandborg 7620 Lemvig 28. maj 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Maj 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE 33A

Lokalplan nr Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Maj 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE 33A 43 35 33 33A 10 Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg Maj 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til lokalplanen Byrådet har besluttet at offentliggøre et forslag til en lokalplan

Læs mere

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Thomas Borum Jensen Tolsgårdvej 12 7600 Struer Sendt som digital post samt på mail: thj78dk@yahoo.dk

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 67 til Rammeområde 54.OF1 og 54.T1 Teknisk anlæg for solceller ved DNV Gødstrup ved Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Ny Vindenergi Aps Langelinjeparken 1B, 8000 Aarhus C Att. Lise Nørgård Sendt på mail: ln@nyvindenergi.dk

Læs mere

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk 2013 18 Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk id 1486324 Tillæg nummer 18 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Ridecenter i Vestbirk Nej Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Kommuneplantillæg Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Silkeborg Kommune VEDTAGET Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 er vedtaget

Læs mere

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde HVIDBOG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 OG LOKALPLAN 179 for område til bolig- og erhvervsformål i Holtug Bemærkning Lokalplanens / kommuneplantillæggets tekst Teknik og Miljøs indstilling 1. Fra Stig Hessellund,

Læs mere

Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID , , , , , og

Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID , , , , , og Planklagenævnet Miljø- og Fødevareklagenævnet 20. december 2018 Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID 1002230, 1002229, 1002223, 1002264, 1002245, 1002250 og 1002238

Læs mere

Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk

Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Solenergi Danmark Att. Anders Ztorm Søkærvej 11 8970 Havndal Sendt pr. mail til: mette@solenergidanmark.dk

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Sendt pr. mail og til digitalpostkasse

Sendt pr. mail og til digitalpostkasse POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Carsten Grud Bjerregaard Jegindøvej 3 7790 Thyholm Sendt pr. mail og til digitalpostkasse Husstandsvindmølle

Læs mere

Sendt som digital post

Sendt som digital post POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Tage Andersen Fælledevej 3 7790 Thyholm Sendt som digital post Husstandsvindmølle - landzonetilladelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Lemvigvej 21, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Lemvigvej 21, 7620 Lemvig Erling Lundsgaard Veje Lemvigvej 21 Tørring 7620 Lemvig 12. juni 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle på Lemvig Kommune har behandlet

Læs mere

Januar Debatoplæg

Januar Debatoplæg Januar 2019 Debatoplæg Område til solcellepark øst for Bur og udpegning af potentielt egnede områder til solcelleplanlægning i Holstebro Kommune. Indkaldelse af idéer og forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Måned

Læs mere

Lasse Rasmussen Ndr Hindsigvej Varde. Landzonetilladelse til opsætning af husstandsvindmølle. Direkte tlf.:

Lasse Rasmussen Ndr Hindsigvej Varde. Landzonetilladelse til opsætning af husstandsvindmølle. Direkte tlf.: Lasse Rasmussen Ndr Hindsigvej 12 6800 Varde Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Dato: 28. april 2017 Landzonetilladelse

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Herning Kommune Byplanudvalget

Herning Kommune Byplanudvalget 3 41. Ny planlægning for vindmøller ved St. Soels i Herning og Holstebro Kommuner Sagsnr.: 01.16.06-P19-1-17 Sagsbehandler: Louise Kruse Hansen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

NOTAT. Holstebro Byråd P / P / P Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Skave

NOTAT. Holstebro Byråd P / P / P Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Skave Side 1/10 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.16.06-P05-1-13/01.02.05-P16-13-13/ 01.02.15-P15-3-15 Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Skave Dato: 11-01-2016 Dette notat er udarbejdet

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune Opstilling af husstandsmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune 1. Bevaringsværdige landskaber Natur- og Miljøklagenævnet: Natur- og Miljøklagenævnets praksis for hustandsvindmøller indenfor Bevaringsværdige

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon

Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw. Bygherre rådgiver Urhøj Smedje ApS, Heidi Johansen, telefon VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Opførelse af en husstandsvindmølle, KVA 6, 10m kw Sags nr. 2013/0011625 Navn og adresse på bygherre Bygherrens kontaktperson og tlf. Lars

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-4-05 Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt er udarbejdet

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø. Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune.

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø. Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø natur-miljoe-plan@guldborgsund.dk Aarhus den 25. maj 2012 Bidrag til planlægningen for større vindmøller i Guldborgsund Kommune vil hermed gerne på vegne af nedennævnte

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Ophævelse af lokalplan nr. 101

Ophævelse af lokalplan nr. 101 Forslag til Ophævelse af lokalplan nr. 101 For et område udlagt til Vindmøllegruppe ved Albækvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 2016 (begge dage incl.) Offentlig høring Dette forslag til ophævelse

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne

Husstandsvindmølle - landzonetilladelse og afgørelse efter VVMreglerne POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Ny Vindenergi Aps Langelinjeparken 1B, 8000 Aarhus C Att. Lise Nørgård Sendt på mail: ln@nyvindenergi.dk

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund Fornyet opstart af planlægningsforløbet. Dette

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig Brian Hansen Damgårdvej 12 Dybe 7620 Lemvig 16. juni 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle på Damgårdvej

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Silkeborg Kommune Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af husstandsvindmølle nr. 2 på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer

Landzonetilladelse til opstilling af husstandsvindmølle nr. 2 på ejendommen Kobbervold 4, 6280 Højer PROBUS ApS Timianvej 23 8800 Viborg Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-9-17 11-05-2017 Landzonetilladelse til opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Castberggård Kommuneplantillæg nr. 15 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 1098, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 15, for at sikre den fremtidige disponering

Læs mere

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013.

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013. Vindmøller Kærhuse Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Kærhuse mellem Lørsted og Holmsø. Det nye vindmølleområde vil bestå af 4 vindmøller

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

UDKAST SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE TIL TILLÆG 3 TIL KOMMUNEPLAN 2013-25 FOR HOLBÆK KOMMUNE OG LOKALPLAN 6.13 FOR ET AFFALDSHÅND- TERINGSANLÆG OG ET SOLENERGIANLÆG VED AUDEBO UDKAST VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

Læs mere

Lokalplan nr Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Forslag. Januar 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE 33A

Lokalplan nr Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg. Forslag. Januar 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE 33A 43 35 33 33A 10 Lokalplan for et område til én vindmølle syd for Nørre Vosborg Forslag Januar 2016 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til lokalplanforslaget Offentlig fremlæggelse Forslaget til lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 95 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 95 til Rammeområderne 21.OF2 - Offentligt område ved Sunds Kirke 21.B1 - Boligområde vest for Sunds Hovedgade. Boligområde Præstegårdvej 22 i Sunds Fremlægges fra xx. måned 20xx til

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Allan Sarsgaard Hellesøvej 23, Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på matr.nr. 72 Holm, der ligger på Hellesøvej 23, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har den 21.

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt. Punkt 2. Kommuneplantillæg 8.006 for solfangeranlæg i Mou, Lokalplan 8-5-101 og Redegørelse for Bæredygtighed vedr. Teknisk anlæg - Solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou, Landområde Sejlflod. (2. forelæggelse).

Læs mere