Kapitel december Drage eller ikke drage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 9. 5. december Drage eller ikke drage"

Transkript

1 Kapitel december Drage eller ikke drage Et sommerhus i Blåvand Efter en absolut kedelig hjemrejse fra England, trådte vi endelig indenfor i sommerhuset i Blåvand, belæsset med pakker. Køkkenet lignende et bombet et eller andet, og det gjorde resten af huset for den sags skyld også. Vi kunne se, at de andre igen havde bestilt mad fra Turisthotellet. Næsetiptop gik grund med et sagligt og forelsker smil på sine læber og der var tomme kagefade overalt i huset. Freja satte en stor kande kaffe over. Torben begyndte at rydde af bordene og jeg startede med at vaske op. Da sommerhuset igen var til at være i, sætte vi os alle sammen omkring spisebordet. Vi viste alle vores indkøb frem, altså dem som vi kunne vise og som ikke var julegaver. Så var det tid til at arbejde igen. Vi blev opdateret med sidste nyt på alle fronterne. Alle Torbens billeder, som var sendt aftenen før, blev nu vist via kommunikationsdimsen. Olaf tonede frem midt i stuen. Overalt hvor Olaf gik, var der altid mindst 2 bodyguards efter ham. Jeg sad og legede lidt med edb programmet, så jeg kunne forstørre og formindske billederne. Det der undrede mig var, at Olaf ifølge optegnelserne skulle være en ældre herre, men det var bestemt ikke det indtryk jeg fik, når jeg så nogle af de videosekvenser som Torben havde optaget. Ind i mellem gik Olaf som en adstadig ældre herre, men når han blev ivrig, sprang han rundt som om han stadigvæk var 19 år. Jeg begyndte at studere billedmaterialet meget grundigt. Og så, så jeg det. 1.

2 Olafs hår var ikke gråt, det var kul sort. Hans hår var farve gråt, og der var lige kommet en farvekant ned til den rigtige hårfarve. Olaf var ikke rynket, det var makeup. Der var kommet en ridse i makeuppen, formentlig fordi Olaf havde kløet sig. Der var en rynke som pludselig - mellem to billeder - var ændret en smule. Den top mave som Olaf havde bevægede sig ikke naturligt, det var en pude. Det her var en helt ung mand, som forsøgte at se gammel ud. Som forsøgte at ligne den alder han rettelig burde havde haft, hvis altså han havde været et menneske. Som om jeg ikke kendte alle triksene til at komme til at se ældre ud. Var der her virkelig tale om et dragemenneske? Vores tidligere antagelse om, at aldersprocessen ikke var helt som den skulle være, var nu mere endelig bekræftet. Jeg tog en chance. Jeg skrev et brev som jeg var det meste af dagen om at formulere. Det blev læst højt for de andre utroligt mange gange, for at beskeden skulle være helt korrekt, inden den blev sendt. Det var en besked som skulle være så neutral, at hvis Olaf læste den og ikke var et dragemenneske, så ville han tænke sikke noget bras. Men hvis han var et dragemenneske, så ville han være nødt til at reagere på beskeden. Sidst på eftermiddagen sms ede Freja beskeden til Olaf, jeg mailene den og Torben indtalte beskeden på telefonsvareren. Torben og Freja var begyndt at små kede sig i løbet af dagen, for der skete ikke så meget de kunne være med til. Begge sms ede livligt med alle deres kammerater. Jeg kunne se på Freja, at hun var begyndt at savne sin bedste veninde. Også det at hun havde en hemmelig forelskelse i skole,n som hun nu - i det skjulte - ikke kunne se. Min samvittighed blev øjeblikkelig sort og jeg følte at jeg var en dårlig mor, fordi jeg i øjeblikket havde hele mit fokus på noget andet i stedet for Freja. 2.

3 Jeg smed alt hvad jeg havde i hænderne og gik hen og satte mig ved siden af hende. Hvad vil du? var hendes spørgsmål, hvorefter hun sms ede videre. Altså mor, kan du ikke flytte dig, jeg sidder lige og snakker. Øv, det var da en afvisning der var til at forstå, men den lettede alligevel på den dårlige samvittighed, for hun var nok ikke så ked af det, som jeg havde forestillet mig. Jeg rykkede mig nogle centimeter væk fra hende og betragtede hende. Det er utroligt så hurtigt børn vokser og udvikler sig. Jeg syntes ikke det er særlig lang tid siden, at Freja lå i min arme og sagde "gu gu", og kiggede på mig med sine store blå øjne. Jeg kan godt forstå at det er en svær periode for teenagere, fordi vi som forældre skal afvendes med at kramme, nusse og hjælpe, men det er altså lidt af et tab for os forældre. En gang i mellem kommer man lige til at ønske at kramme ens unge igen, selvom det for mange teenagere nærmest er en katastrofe hvis forældrene krammer dem. Jeg krammede nu min mor hele hendes liv. Alle har ind i mellem behov for et kram uanset alderen. Det skal bare være uden nåaaar lille skat nu skal jeg hjælpe dig attituden. Torben havde også ændret sig meget fra sidste år, hvor hans kropslige facon lignede et stort spørgsmålstegn. Musklerne i ryggen var nu udviklet så de passede til længden, og hans holdning var blevet flot og elegant. Han var på det ene år blevet en ganske flot fyr. Han havde også haft et par kærester i det forløbne år. Jo, jo, det var ganske heldigt at han ikke havde en kæreste lige nu, for ellers havde han sikkert ikke villet være med til denne mission, for når mange unge får en kæreste på, så glemmer de alt omkring sig, deres venner bliver forsømt og bliver nærmest forvandlet til kærstesingler. Dragemenneskebørn følger udviklingen med andre menneskebørn. Når de når alderen 19 år sådan cirka, bliver aldersprocessen nedsat, så den kommer til at svare til en gennemsnitlig levetid. 3.

4 Sent om aftenen kom der et svar på mailen, om at Olaf ville se os. Vi skulle blot komme til hans adresse. Men det skulle jeg ikke nyde noget af. At have bodyguard til at passe på sig er en rigtig dyr affære. Meget dyrere end en almindelig professorlønning kan opretholde. Der var noget der ikke stemte her, og jeg havde ikke lyst til at vade direkte ind i en fælde. Det undrede Torben hvorfor jeg pludselig blev så bange eller forsigtigt. Ganske enkelt, jeg troede at Olaf var fanget. Det ville ikke være første gang i historien, at mennesker igennem en lang årrække har haft dragemennesker i fangenskab. Det var typisk dragermennesker, som ikke havde vidst at de var drager, og derfor ikke havde prøvet alle deres færdigheder, men bare set sig selv som unormale. Drageunger hvis forælder af en eller anden årsag var døde, så de ikke kunne fortælle hvad de var og hvad de kunne. Men det kunne også være et dragemenneske som kommer langt ude i familien, ligesom det var tilfældet med Torben. Havde jeg ikke haft styr på mine familieled, så ville Torben aldrig have vidst, at der var andre som ham. Det kunne være at det var tilfældet med Olaf. Jeg sad længe og tænkte over hvor jeg ville mødes med Olaf. Indtil tanken slog mig. Vi skulle da mødes i Paris, på pladsen foran Notre Dame. Det var et område jeg kendte ud og ind, med masser af flugtveje, hvis det var en fælde jeg var ved at gå i. Set med et menneskesynspunkt var to dragemennesker bedre end et. Jeg skrev tilbage, at vi kunne mødes om to dage i Paris på pladsen foran Notre Dame. 10 minutter senere kom svaret tilbage, at det var en aftale. Alene det var underligt, for så mange penge har en professor altså heller ikke, at han bare kan sige ja til at snuppe et par dage fri og så rejse til Paris. Olaf var helt sikkert fanget. 4.

5 Det passede også med den hurtige reaktion fra politiet da vi var i England. Præsidentens mænd fulgte nøje med i denne del af missionen. De fortalte, at for god ordens skyld, ville de iværksætte plan gem dragen som var en standard rutine, som blev iværksat for alle dragemennesker, når de skulle skifte identitet, fordi vi var nødsaget til at lege død med passende mellemrum. Før mødet i Paris var der en hel masse planlægning der skulle på plads. Det var blandt andet nødvendigt at kontakte nogle af varulvene. De skulle være vore bodyguards, bare sådan hvis der skulle gå noget galt. Varulve var ikke nær så slemme som myterne siger, men selvfølgelig skal man passe gevaldigt på ved fuldmåne, for så blev de en anelse aggressive. Men ikke aggressive på den måde, at de tog ud og flænsede mennesker og åd dem og alt det som man så i skrækfilmene. Men omvendt skulle man heller ikke provokere dem for meget, for deres lunte var kort, og så kunne man risikere at få et par flade. Behandlede man varulvene med ganske almindelig respekt, så skete der ikke noget, så var de fredelige nok. Det med at de bliver aggressive ved fuldmåne, det er der jo også mange mennesker der bliver. Min mor kaldet det at mennesker ved fuldmåne blev månesyge. Så blev de mere aggressive og mange sover ikke særlig godt når det er fuldmåne. Tænk blot på, at når månens tiltrækningskraft kunne fjerne så meget vand som der sker ved ebbe og senere ved flod, så var det vel ikke underligt, at der også kunne ske noget med levende væsners kroppe, som jo for en stor andel består af vand. En varulv var blot en genetisk defekt. Varulvene styrede deres forvandling til ulvemennesker, lige som jeg styrede mit skift fra drage til mennesker. Da der var en del flere ulvemennesker end der var dragemennesker, havde deres hemmelighed være opdaget af nogle flere, og derfor var der flere myter om dem, end der var om os. 5.

6 Varulve levede utroligt intenst, men blev ikke særlig gamle. I modsætning til os, havde de ikke to hjerter, så det var et hårdt træk på blot et enkelt hjerte, at lave disse transformationer fra almindeligt menneske til varulv. Det var sjældent at de blive mere end i midten af halvtredserne, men hele deres liv foregik altid i overhalingsbanen. Jeg ville unægtelig føle mig mere tryg ved at have toptrænede ulvemennesker ved min side. De var bedre end de bedste elitesoldater. De så ting, lugtede ting og fornemmede ting, på samme måde som ulve, der vogtede deres flok. De få varulve der var gået ind i militæret, havde altid klaret sig forbløffende godt, men det var meget sjældent at en varulv valgte at arbejde under så stive kommandosystemer som et militær tilbød. Det passede slet ikke til deres sind. De kunne som ulven lide de små flokke. Men endnu engang var det blot et spørgsmål om at ringe til præsidentens mænd, og så ville de arrangere det hele, så vi ville få de bedste varulve til hjælp. Mens præsidentens mænd var fremme på skærmen, i fuld størrelse, brasede mig kære mand Sven frem. I stærke vendinger forklarede han, at han slet ikke var tilfreds med alt det her. Han mente at jeg udsatte mig for unødig stor risiko. Jeg kunne blive taget til fange, jeg kunne blive slået ihjel, jeg kunne blive såret og hvad så? Det var slet ikke en mission som jeg skulle være en del af. Det var meget bedre med en varulv til at varetage det hele, for jeg var slet ikke i stand til at kunne forsvare mig ordentlig hvis der skete noget. Årh hvor var han bare sød min kære mand. Jeg blev nærmest nyforelsket af at se ham stå der og forsvare mig og passe på mig. Præsidentens mand kiggede målløst på Sven og troede at han tog fis på ham. Han smilede og endte med at knække samme af grin og hikkende gennem latteren fik han mumlet, du skal vist tale med din kone, hvorefter billedet tonede væk. Sven, Freja og Torben kiggede på mig, de afventede en forklaring. 6.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

TORNEROSE var et vakkert barn

TORNEROSE var et vakkert barn TORNEROSE var et vakkert barn - en beretning om angst og forvandling HANNE BOM 1 Indholdsfortegnelse. 1. Når livet bryder samen 3 2. Et barndoms-eventyr 7 3. Voksen i Danmark 30 4. 3 måneder på Montebello

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder?

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder? Bilagsmappe - Tilhørende specialet: Hvad siger patienterne? En undersøgelse af patienters forestillinger om hvad læger kan og skal i læge-patientkommunikationen Transskriberingsmappe Specialeafhandling

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

21.11.1996. Tillæg til "En alkoholiker i storm og stille"

21.11.1996. Tillæg til En alkoholiker i storm og stille 21.11.1996 1 Tillæg til "En alkoholiker i storm og stille" Der er nu gået næsten 20 år siden "En alkoholiker i storm og stille" udkom første gang. Nogen vil måske spørge: har bogen været til hjælp for

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød Når I har mistet Når I har mistet Rymarksvej 1 2900 Hellerup Telefon: 3961 2451 Kontonr.: 9884 104990 www.spaedbarnsdoed.dk forening@spaedbarnsdoed.dk Landsforeningen Spædbarnsdød er på Facebook Tekst:

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Manden der blandt andet var en sko

Manden der blandt andet var en sko Manden der blandt andet var en sko Jens Blendstrup 1 Det er lørdag formiddag i et hus i Smørum Nedre. Der sidder en mand under køkkenbordet. Nu kommer der en kvinde ind og sætter sig i en stol og trækker

Læs mere

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget.

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. 1 De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. Og jeg burde vide det. Jeg døde for næsten et år siden. 13 2

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere