ESB-sekretariatet. Nyt fra. Leder ETU. Nr , 3. og 4. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESB-sekretariatet. Nyt fra. Leder ETU. Nr , 3. og 4. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen"

Transkript

1 Leder Så kom den langt om længe den nationale ETU-spørgeramme for gymnasieområdet. Den var ellers varslet til ultimo september, men dukkede først op 21. november. Det kunne have været rart, at blive varskoet om forsinkelser undervejs, så kvalitetsmedarbejdere på skolerne helt og aldeles kunne koncentrere sig om de øvrige tunge opgaver EUD/ETU og HPØG. Nå, en lille undskyldning fra STUK til et rykkende sekretariatet lukkede lidt luft ud og nu har vi den så. På opfordring fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har en lille arbejdsgruppe udarbejdet et frivilligt tilvalgsmodul til ETU-Gym. om digitalisering (se nedenfor). Tilvalgsmodulet erstatter det eksisterende modul om Anvendelse af pc og it i undervisningen. Nu skal skolerne så til at arbejde med den nationale spørgeramme på gymnasieområdet. Det bliver spændende at se, om førstegangsresultatet også viser en langt større trivsel (i modsætning til tilfredshed fra de gamle målinger) som det gjorde, da den nationale EUD/ETU havde premiere! Fra vores helt egen verden ETU Onlinerapporteringsgruppen, der i samarbejde med Ennova - har arbejdet på det dynamiske online-værktøj for EUD-ETU kun endelig afholde sit sidste udviklingsmøde Efter et års tids arbejde med værktøjet fra idé til at arbejde med det hos den enkelte kvalitetsmedarbejder, kunne det så endelig præsenteres med henblik på feedback og anvendelighed for tilmeldte skole på en temadag Dagen var tilrettelagt med masser hands-on for de 24 deltagere med Ennova-gennemgang af ETU2016- resultater fremvist via dashboard og Explorer. Efterfølgende kunne deltagerne med log-in på egen ETU2016-rapporteringen arbejde med værktøjet. Tilfredsheden med værktøjet og temadagen var stor, hvilket også viste sig i den afsluttende onlinedeltagerevaluering (nylig indført på alle kommende ESB-arrangementer se senere!)

2 Værktøjet lægges frem for en endnu bredere skare blandt ESB-netværkets medlemsskoler i 1. kvartal 2018, hvor der så kan arbejde med egne ETU2017-data. Opsamling Trivsels- og tilfredshedsundersøgelser Selv om der er aftalt møde om evaluering af de to først gennemførte centrale ETUer mellem Uddannelses- Benchmark, ESB-netværket og STUK har dette møde endnu ikke fundet sted. Stafetten ligger hos STUK, der vil blive rykket for møde umiddelbart efter sommerferien. Hovedpunkter på dagsordenen er justering af den nationale spørgeramme, sammenlignelighed mellem datavarehusets opgørelsessystem og leverandørernes og ajourføring/aktualisering af frafaldstal i forbindelse med HPØG. Dertil foreslås det også at evaluere den først kørte VTU. Dette møde er stadig ikke afholdt bl.a. pga. jobskifter i STUK. På en igen! MTU Der er pt. to medlemsskoler der ønsker at afholde MTU i Tilmeldingsfristen er den 19. januar Det ser ud til, at frekvensen med afholdelse af MTU hvert andet år i ulige år fortsat holder! Datatræk - workshopdag De altid populære og velbesøgte workshopdage med Jes Barkler fra nu IST Uddata fik endnu et kapitel i november. Denne gang var der sat fokus på relevante data til årets HPØG med udgangspunkt i Z-udskrifter. Tallene skulle bruges til at give et realistisk bud på måltal for fx 2017 samt som input til analysen, og der var fokus på følgende måltal: Mål 2 Frafald Mål 3 Udfordre elever: Talentelever, EUX-elever, elever på højere niveau end obligatorisk. Deltagerne arbejdede med egne 2017-tal, så motivationen var høj.

3 Der arbejdes fuldt koncentreret i bordgrupperne 25 deltagere i alt Jette Lunding Toft, Herningsholm konfererer lige med Jes Barkler Mia Rasmussen, Aarhus Tech (og styregruppen), der altid samarbejder med Jes om disse workshop-dagsordener Opsamling hvor der er henvisninger til Z-udskrifter vedr. mål 1, 2 og 3. Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser temadag deltagere var mødt frem til temadagen om kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser. Vi havde håbet på, at lande temadagen på ETU-Gym.-spørgerammens dag for offentliggørelse, men kom lige 12 dage for tidligt! Så oplægget fra Camilla Hutters der har siddet i STUKs ekspertgruppe og som vi havde aftale om at holde oplæg - måtte begrænse sig til et generelt oplæg om elevtrivsel i gymnasiet. Før vi kom til Camillas oplæg havde vi dog entreret med læringskonsulent Trine Rhein-Knudsen fra STUK, der berettede om kravene til kvalitetsarbejdet i gymnasiereformen. Trine fremlagde på inspirerende og levende vis lovens intentioner og hvilke elementer, der indgår i tænkningen om kvalitetssystemet.

4 Kvalitetssystem En fast defineret procedure i en samlet systematik Selvevaluering gennemføres årligt til afdækning af potentialer for forbedring Trine lagde til sidst op til borddiskussioner, hvor spørgsmål som hvilke strukturer på skolen, der bedst kan understøtte kvalitetsarbejdet og hvor hyppigt og på hvilken måde konkrete data indgår i skolernes drøftelse af undervisningens kvalitet og skolens kvalitetsarbejde i øvrigt? Borddiskussionerne kom vidt omkring og efterlyste mere åbne tilgange til kvalitetsarbejdet på gymnasierne, illustreret i bl.a. følgende udsagn: Der kan være udfordringer i at få åbnet døre til gymnasieklasserummet. Der er en anden kultur både ift. undervisningsevaluering og kvalitet på gymnasieområdet end på EUD. Gymnasierne får et behov for at ændre tilgangen til arbejdet med kvaliteten/evaluering. Det opleves, som om at gymnasierne ønsker at gøre tingene på deres egen måde. Dorthe Howalt og Lone Kulawig, Hansenberg Diskussionslyst

5 Efter temadagens frokost lagde Camilla Hutters ud med bl.a. denne definition på trivsel: Trivsel kan med en snæver definition oversættes med velbefindende eller på engelsk well-being. Trivsel i denne forståelse er således udtryk for et velbefindende, der giver det enkelte menneske følelsen af overskud, gåpåmod, handlekraft og glæde ved livet. Hvordan står det så til med de danske unges livstilfredshed? Ja, den er lavere end andre aldersgrupper i Danmark er lavere end unge i en del andre lande og har været faldende over tid. Vi står således med noget af en udfordring, konkluderede Camilla, og hvordan kan vi gøre noget for at rette op på de triste fakta? Hun sluttede sit oplæg af med følgende forslag og dem ud til diskussion: - Fokus på at skabe gode læringsfællesskaber og et godt læringsmiljø - Fokus på feedback og på at skabe en god læringskultur - En sammenhængende og koordineret ramme omkring undervisningen - Hjælpe elever med at udvikle gode studie- og balanceringsstrategier - Opmærksomhed og hjælp til elever med trivselsproblemer og der blev diskuteret!

6 Områdechef hos EVA Camilla Hutters Camilla sluttede af med at annoncere for to kommende rapporter fra EVA: Elevtrivsel på de gymnasiale uddannelser (foråret 2018) Kortlægning af indsatser til psykisk sårbare på ungdomsuddannelserne (foråret 2018) Som afslutning på temadagen holdt Niels Tange oplæg om Data og Dannelse. Niels er forsker og lektor på VIA UC og arbejder med (og vil gerne nedbryde!) det tilsyneladende modsætningsforhold mellem data og dannelse der hersker i det danske uddannelsessystem. Et modsætningsforhold, der bl.a. viser sig i to yderpolholdninger, som Niels kalder henholdsvis dannelsespositionen og den målstyrede og evidens-baserede position. Niels mener, at fortalerne for dannelsestraditionen argumenterer for, at målstyringen og data er udtryk for en dannelsesfjendtlig pædagogik og styringsform, der flytter fokus fra frihed til styring og fra mennesket som mål til mennesket som middel. Omvendt finder evidenspositionen, at diskussionen er en pseudodiskussion, fordi den kunstigt fremmaner en modsætning mellem dannelse og data, som ikke er reel.

7 Niels Tange, VIA UC Oplægget konkluderede, at modsætningsforholdet dikotomien hæmmer muligheden for konstruktiv tænkning og ageren i uddannelsesverdenen, og at der må tales om et både-og. At omforandre dikotomien til dialektisk refleksion. Opsamling STUK EVA Niels B. Tange Styregruppen strategi Som det er fremgået af de forrige nyhedsbreve og årsmødet i marts er der en on-going status på ESB-netværkets udviklings- og strategipotentialer. En sådan status foretog styregruppen på strategidagen og her følger et resumé af de vigtigste debatter og beslutninger: Kontingent: På grund af (omend nogle få) udmeldelser, men især skolefusioner sker der i 2018 en nedgang af kontingentindbetalingerne. Som konsekvens heraf og da styregruppen ikke ønsker af reducere aktivitetsniveauet vil der med al sandsynlighed blive foreslået en kontingentstigning på årsmødet 2018 med virkning fra årsskiftet 2018/2019. Styregruppen har en langsigtet økonomidiskussion sammenholdt med aktiviteter på sit møde , hvor der vil blive taget endelig stilling til ovenstående. Samarbejde med UddannelsesBenchmark: Der afholdes et årligt ERFA-møde med UddannelsesBenchmark, hvor det kan drøftes, på hvilken måde og hvilke initiativer, der kan igangsættes for at få mere indflydelse og blive lyttet mere til i den samlede ungdomsuddannelsesverden. I løbet af foråret 2018 tager ESB-netværket initiativ til et møde UddannelsesBenchmark.

8 Deltagersurvey til arrangementer: For at få et målbart indtryk af deltageres indtryk og tilfredshed ved netværkets arrangementer blev det besluttet at udarbejde en spørgsmålsurvey, så vi kan få feedback fra deltagerne på dagens indhold, hvorfor de er kommet, og om deres forventninger blev indfriet. Survey en blev taget i brug første gang på den tidligere omtalte datatræk-dag og gentaget på temadagen (i øvrigt begge dage med stor tilfredshed!) ESB-bruger- og tilfredshedsundersøgelse blandt medlemsskolerne: Vi har ikke foretaget en sådan undersøgelse siden 2012, så efter at have revideret og opdateret spørgeskemaet er en ny undersøgelse nu sendt ud til skolerne. Vi opfordrer hermed skolerne til at deltage i undersøgelsen! Kvalitative metoder som supplement til ETU, VTU og MTU og andre undersøgelser: Styregruppen har nedsat en udvikling-/arbejdsgruppe fra sin egen midte, der skal se på mulighederne for at undersøge/udvikle kvalitative metoder. I gruppen indgår Ole Rømer (SOSU C), Kristina Birch (TEC) og Heidi B. Nielsen (CELF). Gruppen holder sit første møde i forlængelse af styregruppemødet Styregruppen gik viralt i efteråret 2017 og skulle i dette efterår have afholdt ordinære møder og Travlhed halverede imidlertid gruppen begge de planlagte dage og man enedes om, at klare information og beslutninger via mails. Må der blive mere luft i foråret 2018! Fra vores samarbejde med omverdenen Samarbejde skole-praktik på SOSU-området Som nævnt i forrige nyhedsbrev har ESB-netværket nedsat en planlægningsgruppe mhp. at afholde en større konference om Udvikling og kvalitet i SOSU-uddannelsernes praktikdel. Planlægningsgruppen afslutter p.t. den første indledende fase af planlægningen og har udsendt denne appetizer til alle landets SOSU-skoler. Praktikstederne og SOSU-skolerne er målgruppe for konferencen og skolerne er blevet opfordret til at bruge deres VTU-kontaktnetværk til udsendelse af appetizer og egentligt program som er lige på trapperne.

9 Foreløbigt tak til skolerne for jeres medvirken og tak til den arbejdsomme planlægningsgruppe: Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg, Merete Lerche F. Christensen, ZBC Velfærd og Ole Rømer, SOSU C. Bemærk at konferencedatoen er rykket til , men det er stadig i Esbjerg det sner! Digitalisering frivilligt tillægsmodul til Gym./ETU På initiativ af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DE-G) har en gruppe bestående af repræsentanter fra DE-G, UddannelsesBenchmark og ESB-netværket udviklet et frivilligt tillægsmodul til Gym/ETU-spørgerammen. I processen har DE-Gs udvalgsrepræsentanter, leverandører og elever fra arbejdsgruppens skoler bidraget til tilpasninger og korrektioner. Den endelige spørgeramme som i ESB-regi bliver sendt med ud i Ennovas udsendelser ser ud som følger:

10 1. Lærerne/undervisere er gode til at afgøre, hvornår jeg som elev skal bruge digitale værktøjer, og hvornår jeg ikke skal. 2. Når jeg bruger digitale værktøjer i undervisningen, forbedrer det mig fagligt. 3. Når jeg bruger digitale værktøjer i undervisningen, giver det mig mulighed for at arbejde på mit eget niveau. 4. På skolen lærer jeg at forholde mig kildekritisk til medier og information fundet gennem digitale medier. 5. På skolen lærer jeg at tænke over, hvad der er etisk rigtigt og forkert, når jeg bruger digitale medier (fx respektfuldt sprogbrug og deling af billeder). 6. På skolen lærer jeg at producere digitale produkter som en del af undervisningen (fx portfolio, blog, præsentationer, programmering, videoer, m.m.). 7. På skolen lærer jeg at overveje sikkerhed og lovlighed, når data gemmes og deles i forbindelse med undervisning og prøver. 8. Jeg kan få hjælp til it-problemer, hvis jeg har behov for det. Svarkategori: (helt enig; delvist enig; hverken enig eller uenig; delvist uenig; helt uenig; ved ikke) Tak for sejt samarbejde til Stine Sund Hald (DE-G), Jan Christensen (UB/Niels Brock), Ida Konggaard (College 360/UB), Heidi Rønnov Lund (VUC Roskilde/ESB) og Lea Bergstedt (Roskilde Tekniske Skole/ESB) Konferencer har i efteråret deltaget i følgende konferencer: EUD i Finland Tænketanken DEA, Årsmøde i Dansk Evaluerings Selskab,

11 VUC deler viden -konference VUC Videnscenter, Ungdomsuddannelsernes Topmøde 2017 Tænketanken DEA, Kommende styregruppemøder i Kommende møder i foråret aftales i nyvalgt styregruppe på årsmødet. Øvrige møder og Temadage foreløbigt planlagte : - ETU/VTU2017-præsentation : - SOSU-konference Udvikling og kvalitet i SOSU-uddannelsernes praktikdel : - ÅRSMØDE i ESB-netværket. For årets arrangementer, arbejdsgrupper, mødevirksomhed og løbende eksterne konferencer med links se Årshjul 2017 og 2018 på hjemmesiden. Referater, materialer m.m. kan altid rekvireres hos sekretariatet. Mange hilsner rigtig glædelig jul og et knaldgodt nytår til alle medlemskontakter og samarbejdspartnere! Lajla Pedersen og Ebbe Schou Hargbøl

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ Til ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o Sanne K.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Lene Smidt, EUC Nordvestsjælland o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

Resultatet af ETU & VTU-2017

Resultatet af ETU & VTU-2017 Opsamling fra præsentationsmøde den 16. januar 2019 1. Velkomst v/ Ebbe S. Hargbøl ESH bød velkommen og gennemgik kort dagens program, som tager udgangspunkt i rapportens highlights fra trivselsundersøgelser

Læs mere

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 1. Velkomst v. Ebbe Schou Hargbøl/ESB-netværket og Jan Christensen/UddannelsesBenchmark.

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser 2018 Ny spørgeramme Ny model Trivsel Drivkræfter til trivsel Øvrige temaer Digitalisering Undervisningsmiljøvurdering Pres Frafald Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Ny spørgeramme

Læs mere

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl. 09.30 15.00 Hvorfor er det så svært at anvende data som et konstruktivt element i pædagogiske drøftelser

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Morsø Gymnasium. Svarprocent: 82% (179 besvarelser ud af 219 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Morsø Gymnasium. Svarprocent: 82% (179 besvarelser ud af 219 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Morsø Gymnasium Svarprocent: 82% (179 besvarelser ud af 219 mulige) Elevtrivsel Morsø Gymnasium Landsgennemsnit Alm. GYM 83 80 71 75 69 65

Læs mere

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter.

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018

Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018 Elevtrivselsundersøgelse ETU 2018 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Aarhus Katedralskole STX (Alment Gymnasium) Svarprocent: 86% (761 besvarelser ud af 888 mulige) Elevtrivsel

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kolding HF & VUC. Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kolding HF & VUC. Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Kolding HF & VUC Svarprocent: 67% (86 besvarelser ud af 129 mulige) Elevtrivsel Kolding HF & VUC Landsgennemsnit VUC 78 77 72 75 79 77 75

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC & HF Nordjylland. Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC & HF Nordjylland. Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser VUC & HF Nordjylland Svarprocent: 34% (1186 besvarelser ud af 3527 mulige) Elevtrivsel VUC & HF Nordjylland Landsgennemsnit VUC 79 77 79 75

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC Vestsjælland Syd. Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. VUC Vestsjælland Syd. Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser VUC Vestsjælland Syd Svarprocent: 31% (362 besvarelser ud af 1184 mulige) Elevtrivsel VUC Vestsjælland Syd Landsgennemsnit VUC 77 72 77 Elevtrivsel

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HANSENBERG Tekniske Gymnasium Svarprocent: 86% (166 besvarelser ud af 192 mulige) Elevtrivsel HANSENBERG Tekniske Gymnasium Landsgennemsnit

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: 68% (538 besvarelser ud af 795 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: 68% (538 besvarelser ud af 795 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser NEXT Uddannelse København (STX) Svarprocent: % (538 besvarelser ud af 795 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København (STX) Landsgennemsnit

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Ringkjøbing Gymnasium. Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Ringkjøbing Gymnasium. Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Ringkjøbing Gymnasium Svarprocent: 89% (254 besvarelser ud af 284 mulige) Elevtrivsel Ringkjøbing Gymnasium Landsgennemsnit Alm. GYM 83 83

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kalundborg Gymnasium og HF. Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. Kalundborg Gymnasium og HF. Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser Kalundborg Gymnasium og HF Svarprocent: 64% (460 besvarelser ud af 715 mulige) Elevtrivsel Kalundborg Gymnasium og HF Landsgennemsnit Alm.

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

Aktuelt omkring den kommende elevtrivselsundersøgelse på gymnasieområdet

Aktuelt omkring den kommende elevtrivselsundersøgelse på gymnasieområdet At arbejde med kvalitetsudvikling på ungdomsuddannelsesområdet er en kompleks affære, med mange interessenter. Alle involverede skal orientere sig på kryds og tværs, og kompleksiteten øges af, at alle

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HTX Roskilde. Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. HTX Roskilde. Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser HTX Roskilde Svarprocent: 60% (300 besvarelser ud af 503 mulige) Elevtrivsel HTX Roskilde Landsgennemsnit HTX/HHX 76 75 69 69 82 81 73 70

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 74% (573 besvarelser ud af 778 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 74% (573 besvarelser ud af 778 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser EUC Nordvestsjælland Svarprocent: 74% (573 besvarelser ud af 778 mulige) Elevtrivsel EUC Nordvestsjælland Landsgennemsnit HTX/HHX 75 75 67

Læs mere

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne 15. september 2010 Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne Med henblik på ressourceregnskabet for 2010 skal skolerne gennemføre elevtrivselsmålinger på erhvervsuddannelserne i uge 41-44. Undervisningsministeriet,

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

2018 Elevtrivselsundersøgelsen

2018 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Antal svar: 731 Benchmarking rapport - ESB Netværket Fortroligt Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold Del I: Sammenfatning af undersøgelsens resultater Del II:

Læs mere

2018 Elevtrivselsundersøgelsen

2018 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Antal svar: 26 Benchmarking rapport - ESB Netværket Fortroligt Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold Del I: Sammenfatning af undersøgelsens resultater Del II:

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige)

Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser. NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige) 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser NEXT Uddannelse København (HTX/HHX) Svarprocent: 76% (2063 besvarelser ud af 2719 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København (HTX/HHX)

Læs mere

Brug af data på erhvervsuddannelserne. Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019

Brug af data på erhvervsuddannelserne. Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019 Brug af data på erhvervsuddannelserne Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019 Dette oplæg Om EVA s undersøgelse Undersøgelsens dataforståelse Datatyper og databrug på erhvervsuddannelser

Læs mere

Kvalitetsplan. EUC Syd

Kvalitetsplan. EUC Syd Kvalitetsplan EUC Syd Marts 2013 Indhold Indledning... 3 Kvalitetsplanens opbygning... 3 Trivsels- og tilfredshedsmålinger... 3 2 års model... 3 Elevtrivselsundersøgelse (ETU)... 4 Undervisningsmiljøvurdering

Læs mere

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3).

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3). Kvalitetskoncept Juni 2015 På ZBC arbejder vi med kvalitet og udvikling for at lære og for at blive endnu bedre. Vi følger løbende op på skolens resultater og gennemfører systematisk evalueringer med henblik

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 ESB-netværkets styregruppe har for at sikre, at netværket varetager de opgaver, som medlemsinstituionerne ønsker, afholdt en missionsdag. Formålet

Læs mere

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag.

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag. Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Peter Müller,

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

Kvalitetsudvikling. Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur. Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt

Kvalitetsudvikling. Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur. Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt Kvalitetsudvikling Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt Henriette Knudsen Fredericia Gym 1 Historien om de 5 s samarbejde

Læs mere

2018 Elevtrivselsundersøgelsen

2018 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Elevtrivselsundersøgelsen December 18 ESB - EUD ekskl. SOSU Antal svar: 15119 Benchmarking rapport - ESB Netværket Fortroligt Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold Del I: Sammenfatning af

Læs mere

DIGITAL DANNELSE PRINCIPPER OG HVORDAN KOMMER VI VIDERE?

DIGITAL DANNELSE PRINCIPPER OG HVORDAN KOMMER VI VIDERE? DIGITAL DANNELSE PRINCIPPER OG HVORDAN KOMMER VI VIDERE? Eller: HVORFOR, HVAD OG HVORDAN? Anne Wieth-Knudsen Specialkonsulent, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Digital dannelse i erhvervsuddannelserne

Læs mere

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Selvevaluering med opfølgningsplaner Med afsæt i selvevaluering er der udarbejdet opfølgningsplaner, hvor indsatser er prioriteret. Selvevalueringer

Læs mere

2018 Elevtrivselsundersøgelsen

2018 Elevtrivselsundersøgelsen 18 Elevtrivselsundersøgelsen December 18 ESB - SOSU Antal svar: 59 Benchmarking rapport - ESB Netværket Fortroligt Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold Del I: Sammenfatning af undersøgelsens

Læs mere

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen.

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen. Velkommen Som I vil kunne se på udgivelsesdatoen signalerer vi, at Nyt fra for fremtiden udkommer hvert kvartal. Beslutningen er en følge af ESB-netværkets strategiudvikling, der fremover vil få netværket

Læs mere

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde.

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne

Læs mere

Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser. - en vejledning

Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser. - en vejledning Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser - en vejledning Marts 2013 Indhold Indledning... 3 Tidsmæssig ramme... 4 Trin i evalueringsprocessen... 5 Trin 1: Dataindsamling... 5 Trin 2: Analyse... 5

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater HHX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F... 17

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater af HTX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F...

Læs mere

HADERSLEV HANDELSSKOLE

HADERSLEV HANDELSSKOLE EUD & EUX Elevtrivselsundersøgelse og Handlingsplan 216 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Handlingsplan... 3 4. Metode... 3 5. Svarprocent... 4 6. Hyppighed... 4 7. Offentliggørelse...

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2011

Elevtrivselsundersøgelsen 2011 Elevtrivselsundersøgelsen 11 EUD ekskl. SOSU, SOSU og HTX/HHX Anders Filtenborg, Afdelingschef, Ennova Odense, 25. januar Ennova A/S Datagrundlag EUD ekskl. SOSU 21.616 svar (1:13.632) SOSU 6.6 svar (1:

Læs mere

VTU OPSTART. Gennemgang af VTU 2019 setup

VTU OPSTART. Gennemgang af VTU 2019 setup VTU 2019 - OPSTART Gennemgang af VTU 2019 setup AGENDA 1. VTU 2019 tilmeldte skoler 2. Milepæle for årets projekt 3. Historik hvorfor nyt setup? 4. Gennemgang af proces 5. Gennemgang af diverse systemer

Læs mere

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde 10.15: Hvor står vi, og hvor vil vi hen? Oplæg: Fremtidens organiseringsformer 11.30: ESB-netværkets beretning

Læs mere

Gymnasiefremmede i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer

Gymnasiefremmede i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Gymnasiefremmede i de gymnasiale uddannelser Seminar for skolekoordinatorer Nyborg Gymnasium 15. maj 2013 Lars Ulriksen Christine Holm Aase Bitsch Ebbensgaard Institut for Naturfagenes Didaktik Formål

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret!

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret! Forårsrengøring Det pibler og bobler, pollen går i næsen, og man kan næsten høre græsset gro! (Det skal jo også slås, det skidt!) Nå, nyt forår, og det er lige fantastisk hver gang. Der er have- eller

Læs mere

ETU 2016 Elevtrivselsundersøgelse December 2016

ETU 2016 Elevtrivselsundersøgelse December 2016 ETU 2016 Elevtrivselsundersøgelse December 2016 Benchmarkingrapport for EUD Ekskl. SOSU Rapporten er baseret på 20937 svar Indhold Indhold Del I Datagrundlag Del II Resultater for Elevtrivsel på institutionsniveau

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Intro og bro Formål Temadagen vil stille skarpt på, hvordan den enkelte skole kan arbejde systematisk og kvalitetsudvikle

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

SELVEVALUERING GHG

SELVEVALUERING GHG SELVEVALUERING GHG 2017-18 I forbindelse med gymnasiereformen er der indført et nyt krav om, at gymnasierne som led i det samlede kvalitetsarbejde skal udarbejde en selvevaluering. Det fremgår af BEK nr.

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Rapport Elevtrivsel EUD

Rapport Elevtrivsel EUD Rapport Elevtrivsel EUD 20. december 2017 Elevtrivsel EUD 2017 Side 1 af 6 Elevtrivsel 2017 1.1 Indledning Denne rapport viser elevers tilfredshed med deres uddannelse på EUC Nordvest. 1.2 Formål Brugertilfredshed

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. I forlængelse af tidligere drøftelser i ESB-styregruppen var konsulent Julie Sigsgaard, Clavis inviteret til at facilitere styregruppens

Læs mere

Kompetenceudvikling i den lærende og eksperimenterende organisation

Kompetenceudvikling i den lærende og eksperimenterende organisation Kompetenceudvikling i den lærende og eksperimenterende organisation Workshoppens indhold: Bæredygtig kompetenceudvikling Antropologisk ledelse Antropologisk frafaldsanalyse At lede på viden Tove Christensen

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til.

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til. Deltagere: ESB-styregruppen ESB-sekretariatet August 2014 Opsamling fra ESB-styregruppens strategi- og visionsdag den 19. august 2014 kl. 10.00 14.00/15.00 på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter,

Læs mere

VIDEN DJURS. Resultater ETU 2018 EUD/EUX Business samlet rapport

VIDEN DJURS. Resultater ETU 2018 EUD/EUX Business samlet rapport VIDEN DJURS Resultater ETU 18 EUD/EUX Business samlet rapport euxbiz3g218 euxbiz3k218 biz1d218 biz1e218 biz1s218 biz2f218 biz2r-1218 & biz2r218 biz2sg218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse 18 EUD/EUX BUSINESS

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. MS Oktober 2016

Virksomhedstilfredshedsundersøgelse. MS Oktober 2016 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 2016 MS Oktober 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Metode og dataindsamling 4 Konklusion på undersøgelsen 4 Præsentation af resultaterne 6 Virksomhedstilfredshedsevaluering

Læs mere

VIDEN DJURS. Resultater ETU 2018 Detaildivision samlet Elevtrivselsundersøgelse 2018 ETU 2018 DETAILDIVISION SAMLET RAPPORT 1

VIDEN DJURS. Resultater ETU 2018 Detaildivision samlet Elevtrivselsundersøgelse 2018 ETU 2018 DETAILDIVISION SAMLET RAPPORT 1 VIDEN DJURS Resultater ETU 218 Detaildivision samlet rapport @Ventures Elevtrivselsundersøgelse 218 ETU 218 DETAILDIVISION SAMLET RAPPORT 1 Indhold Personoplysninger... 3 Uddannelsesforløb... 5 Egen indsats...

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for SOSU Til stede: Ulla Kappel Jonna Thuesen Søren Josefsen Anne Marie Jakobsen Jeanette Schmidt Christensen* Ruth Nykjær Marianne Brogaard Jensen Arne Højvang Jensen* Helle Saksager Linette Finne Lisbeth Nørgaard

Læs mere

Elevtrivsel i gymnasiet Hvad influerer på elevernes trivsel og hvad kan vi gøre for at forbedre den?

Elevtrivsel i gymnasiet Hvad influerer på elevernes trivsel og hvad kan vi gøre for at forbedre den? www.eva.dk Elevtrivsel i gymnasiet Hvad influerer på elevernes trivsel og hvad kan vi gøre for at forbedre den? Oplæg i ESB-netværket 9. november 2017 Hvad er EVA? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College Kvalitetsplan og kvalitetssystem til selvevaluering Vejen Business College Senest revideret: Juni 2015 Indledning Denne plan skal ses som et element i det krævede kvalitetsarbejde på Vejen Business Colleges

Læs mere

Redskaber der kan kvalificere

Redskaber der kan kvalificere Redskaber der kan kvalificere At arbejde med dokumentation i en frivillig-kontekst Jes Jessen Kvalitets- og udviklingskonsulent Tænkning i oplægget Målgruppe: Dem, der planlægger dokumentationsindsats,

Læs mere

Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Ressourcepersonkursus modul 2 Region Hovedstaden den 27. januar 2010 www.socialkvalitetsmodel.dk Dagens fokus Selvevalueringens rolle i den samlede

Læs mere

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Gitte Jensen, CSV Kolding o Peter Madsen, SOPU o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal, SOSU

Læs mere

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer:

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: 621401 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Opfølgning på arbejdet med skolens fælles pædagogiske og didaktiske grundlag (FPDG) 4 4

Læs mere