FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE SÅDAN GØR DU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE SÅDAN GØR DU"

Transkript

1 FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE SÅDAN GØR DU

2

3 c:\temp\indhold\ INDHOLD \\ 03 Rekruttering en brownie for din historie 04 Workshop trin for trin 05 Trin 1: Vælg et emne, skriv et manuskript 05 Trin 2: Storycircle 05 Trin 3: Voice-over 05 Trin 4: Billedmateriale 06 Trin 5: Importér, optag, færdiggør 06 Trin 6: Fejring 07 Facilitatorens roller 08 Kreativ vejledning 08 Teknisk vejledning 08 Professionel omsorg 09 Facilitatoruddannelse 11 Hvad lærer du? 11 Skabeloner 12 Eksempler og idékatalog 14 En ny side af biblioteket 14 Ung-til-ung på Palles Gavebod 14 Fortæl din historie - dig og din slægt 14 Temabaseret fortælling i samarbejde med foreninger og fritidsbrugere 14 Map Your Memories - StoryStation på biblioteket 14

4 rekruttering EN BROWNIE FOR DIN HISTORIE... Her er en rekrutteringsmetode, som skaber opmærksomhed om workshoppen og synliggør samarbejdet mellem biblioteket og dets partner(e). Anvend metoden som supplement til den øvrige markedsføring. Metoden er god til unge, da mange unge foretrækker kortsigtet planlægning. Hvis de har planer i weekenden, er det ofte nogle, de har haft i lang tid i forvejen. I forbindelse med Digital fortællingsworkshop for unge i Humlebæk foregik rekrutteringen i ugen lige før workshoppen. Udstyr: 2-3 personer, 1 kurv pr. person med brownies, jordbær, postkort, kuglepenne, tilmelingsliste, flyers Skabeloner: Browniepostkort, flyer Afsæt et par formiddage til at besøge de lokale skoler sammen med din partner - én skole pr. frikvarter. Medbring hver jeres kurv med brownies, jordbær, postkort og kuglepenne. Husk også tilmeldingsliste. Spørg hvem, der vil skrive en historie om jeres tema for en brownie. Vi samlede 84 historier på to dage med temaet Mit yndlingssted. Pitch workshoppen, giv en flyer til dem, der gør sig umage og/eller virker nysgerrige.

5 workshop trin for trin Antal deltagere: 6-10 personer Varighed: 3 dage med 5 timer pr. dag Udstyr: 2 facilitatorer, bord og stole, en pc pr. deltager, god optagemikrofon, ørebøffer, projektor og kamera Skabeloner: 1) drejebog til workshop, 2) Tjekliste, 3) Diplom Trin 1: Vælg et emne, skriv et manuskript Med mindre workshoppen har et forhåndsbestemt emne, forberedes emnevalg og manuskriptskrivning gennem 2-3 kreative øvelser. Følgende øvelser er gode (præsenter en ad gangen): 1) Fortæl om en vigtig hændelse i dit liv. 2) Tegn en person, der betyder noget for dig. 3) Beskriv dit yndlingssted. Deltagerne får et par minutter til at skrive/tegne. Brug postkort til skriveøvelserne. Postkort sætter en god ramme for omfanget. Derefter læser/ fortæller de én efter én. Efter 1-3 øvelser er deltagerne kommet nærmere et emne og er tunet ind på at fortælle historier. De får nu noget tid til at skrive et manuskript på ca. 350 ord. De kan skrive i stikord, som tekst eller i storyboard. WORKSHOP \\ TRIN FOR TRIN \\ 05 Trin 2: Storycircle Deltagere og facilitatorer sidder i rundkreds med deres manuskripter. Facilitator forklarer reglerne for storycircle: 1) Den, der læser op, bliver ikke afbrudt, før han er færdig. 2) Det er ok med pauser og evt. tårer. 3) Al feedback starter med tager udgangpunkt i en selv: hvis det var min historie, ville jeg. Deltagerne læser manuskriptet op en af gangen. Facilitator starter med at takke for fortællingen og spørger fortælleren, om han vil have feedback og om der er noget specielt, han vil have feedback på Efter storycircle får deltagerne tid til at skrive manuskriptet færdigt. Trin 3: Voice-over Når manuskriptet er færdigt, skal det indlæses. Dette foregår i et stille rum sammen med en facilitator, der sørger for tryg stemning. Man kan indspille flere gange, hvis det ikke bliver godt nok første gang. Evt. skal der bruges tid på at klippe i materialet efterfølgende. Lydsporet lægges i en mappe på skrivebordet.

6 Trin 4: Billedmateriale Der skal bruges billeder (færre, hvis der også indgår videoklip). Disse skal helst være personlige enten egne eller familie/venners private fotos eller tegninger. Man kan også bruge noget af workshoppen på at få taget nogle billeder. Der undervises i rettigheder i det tilfælde, at der bliver brug for at hente billeder fra nettet. Der undervises også i kreativ brug af billeder, som symbolik m.m. Alle billeder lægges i samme mappe som lydfilen. Trin 5: Importér, optag, færdiggør Importér din indtalte historie til videoprogrammet (f.eks. imovie eller Windows Movie Maker). Placer lydfilen i tidslinjen. Importér billeder. Grov-redigering: Placer billeder/videoklip i den rækkefølge, som du vil have dem, i tidslinjen, så de passer til din lydfil. Tilpas antallet af billeder og/eller billedernes rækkefølge efter behov. Fin-redigering: Lav overgange mellem materialet. Brug fx. zoom på enkelte billeder.

7 WORKSHOP \\ TRIN FOR TRIN \\ 07 Tilføj musik eller anden lyd til din fortælling. Vælg musik til din historie (soundtrack). Find eller skab musikken selv og kopier musikfilen ned i din musik-mappe. Importér musikken (vigtigt: husk copyright regler). Tilføj titel og takketekst til din digitale fortælling. Tilføj rulletekster til sidst, hvor du skriver tak til, lavet af eller denne film er lavet til. Færdiggør din digitale fortælling ved at gemme det i en version, der kan ses. Trin 6: Fejring Deltagerne præsenterer og viser deres fortællinger for hinanden. Der klappes og uddeles diplom.

8 facilitatorens roller Facilitatoren er workshoppens underviser og vejleder. En slags fødselshjælper ved brugernes produktion af digitale fortællinger. Som facilitator har du forskellige roller: kreativ vejledning, teknisk vejledning og professionel omsorg. Kreativ vejledning Facilitator hjælper deltagerne til at finde en historie, de brænder for at fortælle. Via storycircle og individuel vejledning hjælper facilitator med at strukturere fortællingen, så den fungerer godt. Tag afsæt i følgende spørgsmål i den kreative vejledning: 1) Point of View: Hvorfor vil du gerne fortælle den her historie? Er der én bestemt person (eller flere), som du fortæller den her historie til? Hvad er den vigtigste del af din historie? Er der dele af din historie, som ikke er vigtige? Fortæl storytelleren, hvilke dele af historien, som appellerer til dig som lytter. 2)Dramatisk vendepunkt: Har du tænkt over en måde, som du kan strukturere din historie på? Er der et sted i historien, hvor tingene ændrer sig? Kan din historie blive omformuleret til et brev? Hvis du skulle vælge én scene/ting fra din historie, som du skulle dele med andre, hvad skulle det så være? 3)Facilitatoren hjælper også med at vurdere billedmateriale og evt. valg af baggrundsmusik. Teknisk vejledning Facilitator underviser og hjælper deltagerne i brugen af de tekniske. Værktøjerne er: Moviemaker (pc) Imovie (mac, ipad, iphone) Audacity (lydredigeringsprogram) Konverteringsprogrammer og billedbehandlingsprogrammer Websites med gratis musik og billeder.

9 FACILITATORENS ROLLER \\ 09 Desuden skal facilitatoren undervise i copyright vedrørende billeder og musik og sikre, at rettigheder bliver overholdt. Professionel omsorg Da man kommer tæt på egne og andres historier og følelser, er det vigtigt, at facilitatoren skaber trygge rammer og god stemning. Du skal kunne opfange signaler og håndtere følelser, som eventuelt opstår undervejs i workshoppen. Du skal vise omsorg, men det er vigtigt, at det foregår på en professionel måde. Som facilitator er du ikke ven, familie eller psykolog. Facilitatoren skal også facilitere gruppesamarbejdet, det vil sige sørge for, at deltagerne hjælper hinanden både med det kunstneriske og det tekniske. kreativ vejledning teknisk vejledning professionel omsorg

10

11 facilitatoruddannelse \\ 11 Digital StoryLab og Center for Digital Storytelling tilbyder et to-dages grundkursus samt en 5-dages facilitator-uddannelse i at afholde digital storytelling forløb. De har stor faglig ekspertise både i forhold til at afholde workshops og uddanne facilitatorer. Det er en god idé at uddanne sig, så man er rustet til at køre workshops selv, evt. med observation og evaluering fra Digital StoryLab. Hvad lærer du? En 5-dages facilitator-uddannelse giver uddybende undervisning i selve læringsprocessen, de pædagogiske virkemidler samt eksempler på hvordan man integrerer metoden til forskellige grupper og med forskellige mål og i forskellige projekt- og undervisningssammenhænge. Du får færdigheder i at bistå eller lede en digital storytelling workshop og udvikle dine egne evner indenfor historiefortælling, visuel formidling, IT undervisning og facilitering indenfor individuelle og gruppeprocesser. Som deltager kan man selv vælge, om man ønsker at specialisere sig indenfor et specifikt område under workshoppen. Hands-on opgaver undervejs gør deltageren i stand til selv at anvende filmredigering, online værktøjer osv. På kursets sidste dag indgår en prøve/test. Man får feedback på sin forståelse og udførelse af undervisningen, således at man får succes med at køre en hel workshop selv.

12 skabeloner DIPLOM Navn Har gennemført en 3 dages workshop i Digitale Fortællinger, hvor han har produceret en digital fortælling og lært kreative skriveøvelser at skrive et manuskript at deltage i en story circle indtaling af voice-over og lydredigering programmet Moviemaker om copyright på billeder og musik. Tjekliste Brug denne checkliste til at sikre, at du husker alle de vigtige elementer i din digitale fortælling. Emne OK Mangler Kommentar Elementer af Digital Storytelling 1. Filmens pointe er tydelig 2. Det dramatiske spørgsmål besvares (Dramatiske Spørgsmål) 3. Filmen har en personlig/følelsesmæssig vinkel 4. Forfatterens stemme formidler hans/hendes budskab kraftfuldt og komfortabelt 5. Underlægningsmusikken understøtter og forbedrer filmen. Lydeffekter føjer til filmen. 6. Billederne (stillbilleder og videoklip) har en passende længde og passer til filmen, så modtageren kan forstå filmens handling uden at kede sig eller blive forvirret. 7. Filmens tempo er passende. Der er en naturlig rytme i filmen, der giver modtageren en chance for at tænke over, hvad han/hun ser og hører Teknik 1. Der er en titel i begyndelsen af filmen 2. Kreditter er medtaget i slutningen af filmen 3. Mindst en overgang bruges 4. Fortællingen er passende, komfortabel og nem at høre 5. Underlægningsmusikken overholder de gældende rettigheder 6. Billederne understøtter historien 7. Filmen varer 2-3 minutter DIPLOM Navn Har gennemført en 3 dages workshop i Digitale Fortællinger, hvor han har produceret en digital fortælling og lært kreative skriveøvelser at skrive et manuskript at deltage i en story circle indtaling af voice-over og lydredigering programmet Moviemaker om copyright på billeder og musik.

13 SKABELONER \\ 13 F O R T Æ L L IN G E VIS DIN HISTOR IE R F O R T Æ L L IN G E VIS DIN HISTOR IE asser Kære 7. kl lkomne! ve så I er og 2.06 Se digitale histor ier Skan koden med skabt af unge fra din smartphone Du kan også se - og se filmene. finde filmene på m/ung3050 DEL DIN... Kom og prøv de muligheder, de r er for dig som un g i Fredensborg Kommune. Hent skabeloner på nettet - scan koden med din smartphone eller tast adressen R

14 se film på nettet Kristoffers grafittihistorie Annas fortælling Anniqas telttur

15 FILM PÅ NETTET \\ 15 Frej om stopmotion Marcus om karate Se filmene på

16 eksempler og idekatalog Temabaserede fortællinger i samarbejde med foreninger og fritidsbrugere Samarbejd med lokale foreninger og fritidsbrugere om workshopforløb med temabaserede digitale historier. Kombinér forløbet med et tilsvarende tema på biblioteket, så I kobler fysiske materialer med film på skærme, og hvad I ellers har fantasi til. Inddrag gerne de unge i at lave udstillingerne. Læg også filmene på YouTube og på bibliotekets hjemmeside. En ny side af biblioteket Digitale fortællinger produceret af bibliotekets personale kan give udlånet og bibliotekets hjemmeside nyt liv. Den personlige synsvinkel giver modtageren adgang til at komme et skridt tættere på mennesket bag skranken. Se Lisas digitale fortælling om sit engagement i Palles Gavebod og Ramasjang konkurrencen Danmarks længste tegning. Fortæl din historie - dig og din slægt Tre dages workshop på biblioteket for voksne som del af arrangementsprogrammet: Har du noget på hjerte? Kunne du tænke dig at lave en lille digital fortælling om dig og din slægt? bibliotekets personale viser dig, hvordan du kan producere din egen fortælling med billeder og lyd i Movie Maker. Det er en fordel, at du er vant til at benytte computer. Se Kristoffers digitale fortælling om Graffiti, Frejs film om Stopmotion og Annas fortælling om kærlighed: digitale+fortællinger

17 EKSEMPLER OG IDEKATALOG \\ 17 Ung-til-ung på Palles Gavebod Digitale fortællinger kan bruges til ung-til-ung formidling på Palles Gavebod. Se her, hvordan Sille formidler sin interesse for spillet Sims med en digital fortælling: StoryStation på biblioteket en ny samling Pitch: Del din historie med fremtidens generationer. Vær med til at give biblioteket din historie og bliv en del af lokalsamfundets kultur og historiebevaring. Storystation på biblioteket gør det muligt for besøgende i alle aldre at fortælle og lagre deres historie på biblioteket med brug af de digitale medier. StoryStation er en mulighed for at bevare noget vigtigt i den enkelte borgers liv inden for rammerne af ens by eller kommunes historie. Historierne vil være til rådighed for kommende generationer til at se og høre, som et udklip af lokalhistorien som det skete for den enkelte borger personligt og autentisk. Med Storystation vil bidragydernes historier være en del af en stadig voksende samling på biblioteket, som vil hjælpe os til at forstå os selv og hinanden i vores hverdag, valg, prioriteringer og livsformer. Et nyt samlingspunkt for historiebevaring. En ny samling på biblioteket. Læs mere på

18 Tak til

FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK

FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK FORTÆLLINGER VIS DIN HISTORIE I FREMTIDENS BIBLIOTEK fremtidens Se introduktionsfilmen til arbejdet med Digitale Fortællinger bibliotek DIGITALE FORTÆLLINGER 3 Brugerne og biblioteket 3 Hvad er digitale

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Redigering af video i Nero Vision

Redigering af video i Nero Vision Redigering af video i Nero Vision Nero Vision er et enkelt og let anvendeligt videoredigeringsprogram, som er en del af den store Nero-pakke. Det er ikke så avanceret som Pinnacles Studio, bl.a. er det

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012 PhotoStory Et fedt program til præsentation af digitale billeder Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PhotoStory 3?...4 PhotoStory 3 i undervisningen / på skolen...4 Hvad skal jeg bruge?...4

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst)

Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst) Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst) Problemstilling: Jeg ønskede at bruge slideshow til at vise mange forskellige billeder i undervisningen. Jeg har i lokalet

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

Selvfortælling - Gennemførelse

Selvfortælling - Gennemførelse Selvfortælling - Gennemførelse Undervisningsaktiviteter Hvad gør læreren? Introduktion Lektion 1-2 Læreren fortæller klassen, at de skal i gang med et forløb om digitale selvfortællinger, hvor hver elev

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal elevernes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING ØVELSESSSKORT 45+ min PROTOTYPEUDVIKLING VEJLEDNING: I skal nu bruge jeres første udkast til jeres problemformulering (fra tema 2) og finde frem til, hvilken prototype I vil lave som en del af jeres samlede

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Lav animationer i undervisningen det er sjovt og lærerigt!

Lav animationer i undervisningen det er sjovt og lærerigt! Lav animationer i undervisningen det er sjovt og lærerigt! Af Pernille Ulla Andersen & Benny Lindblad Johansen, lektorer I biologiundervisningen ved Læreruddannelsen i Århus arbejder de studerende med

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

UNI C. Video/billeder og lyd: Tastevejledning. Photo Story 3

UNI C. Video/billeder og lyd: Tastevejledning. Photo Story 3 Video/billeder og lyd: Tastevejledning Photo Story 3 Lav dine egne fortællinger med billeder og lyde...2 Download...2 Opret ny fortælling...2 Indsæt billeder...2 Rediger billederne...3 Ændring af rækkefølgen...4

Læs mere

Tastevejledning til Photo Story 3 for Windows

Tastevejledning til Photo Story 3 for Windows Tastevejledning til Nyt projekt... 2 Import af billeder... 2 Tekster og billedeffekter... 4 Billedbevægelse og speak... 5 Lydeffekter... 7 Konvertering til film... 9 Afslutning... 11 Photo Story 3 er et

Læs mere

Digital Storytelling på Humlebæk Bibliotek partnerskab om ungetilbud. Udviklingsforum, Gentofte Fredag d. 29. april 2011

Digital Storytelling på Humlebæk Bibliotek partnerskab om ungetilbud. Udviklingsforum, Gentofte Fredag d. 29. april 2011 Digital Storytelling på Humlebæk Bibliotek partnerskab om ungetilbud Udviklingsforum, Gentofte Fredag d. 29. april 2011 Hvad? 1. Baggrund for projektet 2. Partnerskab om kultur- og fritidstilbud til unge

Læs mere

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 FILM-X lærervejledning, Lav gyserfilm 1 LAV GYSERRFILM Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Eleverne producerer i dette

Læs mere

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012 MonkeyJam Stopmotion i undervisningen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Denne manual...4 Programmer?...4 Monkey Jam det grundlæggende...4 Start dit projekt...5 Hent dine billeder...6 Færdig film

Læs mere

CIRKEL TIL ELEV START

CIRKEL TIL ELEV START Kære elev. Herunder ser du en oversigt over, en oversigt over hele forløbet i SevenJob. Du kan følge med undervejs og samtidig følge med i, hvilke opgaver eller hvilke ting du skal huske. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

PRODUCER FILM MED IMPROVISATION

PRODUCER FILM MED IMPROVISATION 1 PRODUCER FILM MED IMPROVISATION I dette forløb skal eleverne skabe en filmfortælling frem ved at improvisere. Improvisation kræver mod til at turde stå frem men det kræver i lige så høj grad evnen til

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide.

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen Side 1 Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Du skal starte med at klik på Start, derefter klik på Programmer, til sidst skal du tryk på Windows Movie

Læs mere

Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter

Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter Analyse og refleksion Forflytning og samarbejde med Apopleksipatienter At fremme elevernes læring ved brug af forskellige IT- redskaber At fremme elevernes motivation og læring ved inddragelse af æstetiske

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b UU længere forløb Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b Mål: Eleverne skal opleve, mærke og indse, at de har medansvar for og medindflydelse på at udarbejde en værdifuld løsning til en problemstilling

Læs mere

PhotoStory et fedt program til præsentation af elektroniske billeder!

PhotoStory et fedt program til præsentation af elektroniske billeder! PhotoStory et fedt program til præsentation af elektroniske billeder! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: Februar 2011 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

Screencast/film - metoder og værktøjer

Screencast/film - metoder og værktøjer Cand.pæd. i it-didaktisk design Peder Møgelvang Screencast/film - metoder og værktøjer kl. 11:45-13.15 - Afdeling for læringsteknologi - Biblioteksdidaktik Program Introduktion Digitale teknologier- teknologiforståelse

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Opgavehæfte. Hæleri. - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri

Opgavehæfte. Hæleri. - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri Opgavehæfte Hæleri - er det prisen værd? Undervisning for 8.-9. klasse om hæleri Hæleri - er det prisen værd? Opgavehæfte Indhold Novellen Straffe, opgaver..................................... 3 Filmen

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

QR står for Quick Response (hurtigt svar), og koden kan scannes med kameraet på en mobiltelefon hvis man har det rette program installeret på den.

QR står for Quick Response (hurtigt svar), og koden kan scannes med kameraet på en mobiltelefon hvis man har det rette program installeret på den. QR-koder En QR-kode er en billedkode der fungerer ligesom en stregkode. QR står for Quick Response (hurtigt svar), og koden kan scannes med kameraet på en mobiltelefon hvis man har det rette program installeret

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige VEJLEDNING Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

Læs mere

Vejledning til Photo Story 3

Vejledning til Photo Story 3 Vejledning til Photo Story 3 Start på billedfortælling Når du har startet programmet, får du dette vindue. Du får 3 valg: 1. Opret en ny fortælling. 2. Redigere et projekt 3. Afspille en fortælling. Den

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

PROGRAM FOR DAGEN ONE-DAY FILM MAKER. Lav jeres egen kortfilm på en dag. Tirsdag den 10. januar. Tirsdag den 10. januar

PROGRAM FOR DAGEN ONE-DAY FILM MAKER. Lav jeres egen kortfilm på en dag. Tirsdag den 10. januar. Tirsdag den 10. januar ONE-DAY FILM MAKER Lav jeres egen kortfilm på en dag Tirsdag den 10. januar Jeres egne fiktions- eller dokumetarfilm På workshoppen skal I lave film i grupper. Hver gruppe skal skrive, optage og klippe

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: omsorg for andre. at lyve. forskellen på at sladre og hjælpe. Formål Når man er sammen hver dag, er det naturligt, at der indimellem opstår konflikter og uenigheder. Heldigvis

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Hvad er animation? 30 min: grupperne tegner storyboard, karakter- og elementdesign, fx en fisk, sky, figurer.

Hvad er animation? 30 min: grupperne tegner storyboard, karakter- og elementdesign, fx en fisk, sky, figurer. Hvad er animation? Animation er en ny genre i folkeskolen, som går ud på, at børnene selv skal skabe små fortællinger. Det er en sjov måde for børn at eksperimentere med historiefortælling, da børnene

Læs mere

Intro til Windows Live Movie Maker

Intro til Windows Live Movie Maker Intro til Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker er efterfølgeren til Windows Movie Maker. I denne version er der blevet tilføjet slideshow-funktion, altså en funktion hvor du kan lave et lysbilledshow

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg

Mobiltelefonen som videokamera i undervisningen. Steen Grønbæk Mercantec Viborg Mobiltelefonen som videokamera i Steen Grønbæk Mercantec Viborg 1 Video i - Lærer-/skoleproduceret video Typer Barfodsoptagelse fra en undervisningssituation Ved barfodsmetoden anvendes der ikke tid på

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

04/KIG I KAMERAET præmateriale 1 lærer

04/KIG I KAMERAET præmateriale 1 lærer præmateriale 1 lærer Kære lærer Her er nogle aktiviteter, der kan sætte fokus på billeder, så eleverne gennem deres forberedelse får mere ud af kurset på Station Next. Nedenstående aktiviteter er også

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Stop Motion Animator. Et alternativ/et supplement til Monkey Jam. Version: August 2012

Stop Motion Animator. Et alternativ/et supplement til Monkey Jam. Version: August 2012 Stop Motion Animator Et alternativ/et supplement til Monkey Jam Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Stop Motion Animator...4 Få programmet...4 Andre programmer...5 Lav din første film!...5 Brugerfladen...5

Læs mere

Tænd herefter for projektoren, så søger den selv efter signal.

Tænd herefter for projektoren, så søger den selv efter signal. PROJEKTOREN Tænd video eller computer efter korrekt tilslutning. Tænd herefter for projektoren, så søger den selv efter signal. Efter endt brug, så følg vejledningen. Tommelfinger-reglen er dog at projektorens

Læs mere

Soundslides workshop

Soundslides workshop Soundslides workshop Soundslides Workshop Sådan fortæller du din historie i Soundslides Sådan virker programmet Øvelse Dag 2: 9.00 10.00: Opsamling på øvelse 10.15-11.00: Underviser viser en egenproduktion

Læs mere

Pædagogisk inspiration

Pædagogisk inspiration Pædagogisk inspiration til Børnenes Grundlovsdags 20 års jubilæum d. 4. juni 2015 Hvis I gerne vil sætte fokus på børns rettigheder i dit dagtilbud, skole og fritidsinstitution kan I hente inspiration

Læs mere

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012 Movie Maker En manual til den MovieMaker i Windows XPTM Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4 Ulemper...4 Ekstra overgange med mere!...4 Krav til udstyr...5 Det

Læs mere

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Digital indsamling hvorfor det? Fordelene ved at digitalisere er, at undersøgelsen bliver mere dynamisk og I, udstillingsstederne, får bedre

Læs mere

Manual til VideoPad Video Editing freeware

Manual til VideoPad Video Editing freeware Manual til VideoPad Video Editing freeware Google efter VideoPad Video Editor free download Vælg henvisningen til download.cnet.com (Her er der anmeldelse af programmet og henvisninger til andre gratis

Læs mere

3) Hvis du vælger at følge en trailer template, kan du vælge mellem. 4) Hvis du tilgengæld vil skabe din egen video fra bunden, er der

3) Hvis du vælger at følge en trailer template, kan du vælge mellem. 4) Hvis du tilgengæld vil skabe din egen video fra bunden, er der imovie er et filmredigeringsprogram tilknyttet macos og ios. Programmet giver dig mulighed for at skabe dine egne film baseret på billeder, lyd og videoklip. Programmet tilbyder et bredt, men overskueligt

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Modelfoto: Ulrik Jantzen SÅDAN BIDRAGER. personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en. til en antimobbestrategi, der virker

Modelfoto: Ulrik Jantzen SÅDAN BIDRAGER. personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en. til en antimobbestrategi, der virker SÅDAN BIDRAGER personalet i fritidshjemmet, -klubben og SFO en Modelfoto: Ulrik Jantzen til en antimobbestrategi, der virker INDHOLDSFORTEGNELSE KORT OM DROPMOB Personalets opgaver i DropMob 3 PERSONALETS

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 6: Video for viderekomne Om at oprette et projekt Når man arbejder med videoprojekter, er det en god ide at få en god struktur og organisering på de filer,

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on En didaktisk model til ipadagogik Fagligt indhold Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog Rammesætning Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Kobling )l praksis Produk)on Individuelt Gruppe

Læs mere

Udvikling af digital kultur

Udvikling af digital kultur Udvikling af digital kultur Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein Gripsrud 2005) Det er vigtigt

Læs mere

Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint:

Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint: Projekter. Projekter er ny i Picasa. Her vises som navnet indikerer, to af de projekter, du laver i programmet. Skærmprint: Når Picasa er åben, gemmer Picasa en kopi af det skærmprint du har taget af f.eks.

Læs mere

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at komme med oplæg på møder, præsentere

Læs mere

High Speed Kamera og Redigering

High Speed Kamera og Redigering digital Vejledning High Speed Kamera og Redigering Vejledning til læreren: Fra high speed optagelser til slowmotion film 2013 TEMA: BESKYT DIN HJERNE Introduktion Xciters Digital er et undervisningsforløb,

Læs mere

PowerPoint præsentation

PowerPoint præsentation PowerPoint præsentation Gå først i Start programmer Microsoft Office PowerPoint 1. Du begynder med et enkelt dias helt blankt, medmindre du vil bruge en af de forudlavede skabeloner. Det gør vi ikke her

Læs mere

HUSET OVERFOR. Læs hele opgaven igennem, inden du åbner klippeprogrammet.

HUSET OVERFOR. Læs hele opgaven igennem, inden du åbner klippeprogrammet. HUSET OVERFOR Filminfo: Instruktør: Ask Hasselbalch, Four Hands Film / Filmværkstedet, 2009. Filmens historie: I 'Huset overfor' udfordrer to drenge hinanden til at gå på opdagelse i det uhyggelige hus

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab

Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Udvikling af digital kultur Det eksperimenterende fællesskab Digitalisering er et vilkår i dag Digitale medier er med til at definere virkeligheden omkring os og dermed er de med til at definere os (Jostein

Læs mere

Formidling og undervisning - MBK A/S

Formidling og undervisning - MBK A/S Jeg skal undervise mine kollegaer eller folk udefra. Jeg bruger for megen tid på forberedelsen. Mine tilhørere har svært ved at forstå, hvad jeg mener. Jeg drukner i detaljer, bliver nervøs og mister overblikket.

Læs mere

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker

Filmprojekt 1 Vær opmærksom på dit publikum! En kommentar på en vens væg kan sagtens nå ud til 600 mennesker SO:ME? Dette projekt sker på baggrund af Furesø Bibliotekernes ønske om at skabe ung-til-ung formidling i forhold til retningslinjer for brugen af de sociale medier. Marie Kruse Gymnasium skal derfor lave

Læs mere

Vurdering af digitalt læringsmiddel:

Vurdering af digitalt læringsmiddel: Vurdering af digitalt læringsmiddel: Indholdsfortegnelse: 1) Beskrivelse af Photo Story 3.. 2 a. Trin 1.. 3 b. Trin 2.. 5 c. Trin 3.. 5 d. Trin 4.. 6 e. Trin 5.. 6 2) Konklusion. 7 Claus B. Jensen Side

Læs mere

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer?

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Nyborg Strand Den 8. november 2010 Workshop nr. 109 Jette Vangslev og Rikki Hørsted Formålet med Workshoppen Hvordan laver man god formidling om

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity Den digitale Underviser Lydfiler: Audacity Sabine Kramer maj 2014 Indholdsfortegnelse side Optag med Audacity.. 3 Gem og eksportér i MP3 format.... Indtal og klip en lydfil (metode 1)... 5 6 Indtal og

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen

Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen Tutorials vha. MovieCut (skoletube/pc), overbygningen RAMMESÆTNING I dette forløb lærer eleverne at arbejde med film og i særdeleshed filmværktøjet MovieCut fra Skoletube. Mere specifikt skal eleverne

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune

Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune FORLAG Undervisningsforløb til Randulf Af Rie Borre, Læsekonsulent i Dit Læsekompagni og læsevejleder i Hvidovre Kommune Til eleven Indledning Du skal nu læse bogen Randulf. Bogen består af to dele, en

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring?

Evaluering af superbrugerfunktionen Til hvilke tekniske emner har du brugt superbrugernes hjælp eller sparring? Evaluering af superbrugerfunktionen Lidt under 80 % svarer at de er tilfredse eller meget tilfredse med de workshops som superbrugerne har afholdt og tilsvarende mange svarer at workshoppene er væsentlige

Læs mere