10 gode råd 1. Sortering 6. Terrænafstand 7. Skrå snit 2. Opbevaring 8. Samlinger 3. Overfladebehandling 4. Tagudhæng 9. Ventilering 5.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10 gode råd 1. Sortering 6. Terrænafstand 7. Skrå snit 2. Opbevaring 8. Samlinger 3. Overfladebehandling 4. Tagudhæng 9. Ventilering 5."

Transkript

1 10 gode råd 1. Sortering Sortér træet før anvendelse. Undgå at bruge emner med store endetræsrevner eller store fordybninger. Fejl kan ofte saves bort, og emnet kan bruges på steder, hvor der kun er behov for korte stykker. De bedste emner kan med fordel bruges, hvor træet er mest udsat mod syd, nær jorden og i vindskeder. 2. Opbevaring Sørg for at holde træet tørt på byggepladsen. Brug en ventileret overdækning og undgå jordkontakt. 3. Overfladebehandling For at få den bedste beskyttelse og vedhæftning bør træet behandles umiddelbart efter udpakning. Husk at fjerne harpiksplamager på overfladen og at male træets endeflader. 4. Tagudhæng Et stort tagudhæng beskytter facaden mod opfugtning og udtørring. En fornuftig beskyttelse af op til 4 m høje facader fås ved et udhæng på cm. Bemærk: På trods af stort tagudhæng er det fortsat nødvendigt at montere tagrender. 5. Orientering Tilstræb at vende marvsiden udad /opad. Denne side optager vand langsomst, revner mindst, er mest stabil og giver den bedste vedhæftning for overfladebehandling. Ved kløvede brædder vil hvert andet bræt vende forkert. Disse brædder kan med fordel bruges på de mindst udsatte steder: Mod nord og under tagudhæng. 6. Terrænafstand Der skal være god afstand mellem træet og terrænet (min. 20 cm). Hvis denne afstand ikke er mulig, bør der lægges sten langs fundamentet med hældning væk fra dette. 7. Skrå snit Vand skal ledes væk fra konstruktionen ved at lave skrå snit (drypnæser) og overflader. Drypnæser skal have en hældning på 1:2. 8. Samlinger Undgå bræddestød ved så vidt muligt at anvende gennemgående brædder. Benyt eventuelt forskudt beklædning i gavle eller indskudte vandbrædder. Samlinger må aldrig udføres helt tæt, da dette vil medføre fugtlommer. En afstand på 10 mm vil modvirke vandopsugning i endesnittet og tillade vedligeholdelse af endefladeforseglingen. 9. Ventilering Træ skal ventileres, hvis det er udsat for fugtpåvirkning. Ved bræddebeklædninger benyttes afstandslister mellem beklædning og træskelet. Plantevækst nær konstruktionen skal undgås. 10. Søm, skruer og beslag Der bør kun anvendes befæstelse godkendt til udendørs brug, som minimum galvaniserede søm og skruer bedst er dog rustfri (kvalitet A2). Da træet er tørt, anbefales forboring, specielt ved endetræ.

2 Produkttekniske data superwood tm er gennemimprægnerede granbrædder uden tungmetaller, normalt leveret i kvaliteten US/kvinta med et fugtindhold på 12-20%. Der anvendes PEFC godkendt træ. superwood behandlingen vil normalt ikke ændre ved det behandlede træs fysiske og mekaniske egenskaber. superwood vil derfor opføre sig som ubehandlet gran med hensyn til fx vejrgråning, revner, vindridser og fordybninger omkring marven. Der kan sporadisk forekomme procesrelaterede ændringer, som fx revner og mindre indtrykninger i veddet. Træbeskyttelseseffekt superwood er beskyttet mod råd, svamp og blåsplint i henhold til DS/EN 335-1, Anvendelsesklasse 3: Træ over jordkontakt, der ofte fugtes op til en fugtighed på over 20%. Imprægneringsmiddel Imprægneringsmidlet, SC200, består af tre organiske svampemidler (propiconazol, tebuconazol og IPBC). Imprægneringsmidlet er farveløst. superwood er PEFC certificeret og har modtaget EU s miljøpris er godkendt af Miljøstyrelsen i henhold til gældende lovgivning og er langtidstestet efter gængse standarder med godt resultat. Udlevering Når imprægneringen er afsluttet, kan træet umiddelbart udleveres, og der kræves ingen ekstra fikseringstid eller tørringstid før anvendelse.

3 Procesbeskrivelse Imprægneringen foregår i et lukket procesteknisk anlæg med genbrug af alle hjælpestoffer i følgende proces: 1. Træet placeres i imprægneringsbeholderen og SC200 tilføres. 2. Kuldioxid tilføres, og trykket øges i beholderen. Når det er nået over 74 bar, og temperaturen øges til 31ºC, går kuldioxiden over i den såkaldte superkritiske tilstand, hvor det virker som bæremiddel for svampemidlerne i SC Herefter vandrer SC200 med kuldioxiden ind i træet. Trykket i imprægneringsbeholderen sænkes til atmosfæretryk ved at lede kuldioxiden ud af træ og beholder. Svampemidlerne bliver tilbage i træet. Anvendelsesområde superwood er velegnet til udendørs anvendelse, fx til facadebeklædninger. superwood bør ikke anvendes i permanent kontakt med jord eller vand, og det må ikke benyttes i direkte kontakt med levnedsmidler og foderstoffer. Håndtering og bearbejdning superwood er gennemimprægneret. Derfor kan det bearbejdes, uden at det blotlægger uimprægneret træ. Bemærk at de yderste 6 mm er bedre beskyttet på grund af højere indhold af imprægneringsmiddel. Når træet

4 bearbejdes maskinelt, skal man iagttage de samme forsigtighedsregler som ved bearbejdning af almindeligt ubehandlet nåletræ. Det vil sige, at støvbelastningen ved bearbejdning med hurtiggående værktøj skal reduceres mest muligt. Værktøj superwood kan bearbejdes med værktøj som ved uimprægneret nåletræ og med samme omfang af slitage. Søm, skruer og beslag superwood indeholder ikke stoffer, der er korrosive overfor metaller. Der bør kun anvendes søm, skruer og beslag, der er godkendt til udendørs brug. Som minimum galvaniserede søm og skruer bedst er dog rustfri (kvalitet A2). Da træet er tørt, anbefales forboring specielt ved endetræ. Bortskaffelse Da superwood ikke indeholder tungmetaller, kan det bortskaffes som almindeligt brændbart affald. For spørgsmål omkring montage af træfacader og træ generelt henvises til Træinformation,

5 superwood tm har modtaget EU s miljøpris for renere teknologi. For yderligere information se

6 Gennemimprægneret gran Vedligeholdelse & vejledning

7 Tillykke med dit valg af superwood Superimprægneret Superholdbart Supermiljøvenligt Gennemimprægneringen er en revolutionerende og effektiv teknologi som beskytter mod råd og svamp hele vejen igennem træet og mangedobler træets holdbarhed uden at opfugte eller farve træet. Imprægneringsmidlet er organiske fungicider og der anvendes ikke tungmetaller eller opløsningsmidler. Det anvendte træ er PEFC godkendt nordisk gran. Et levende naturmateriale med træs fordele og ulemper. I det følgende informeres omkring forhold om vedligehold og overfladebehandling af superwood tm produkter. Hvis du følger disse anvisninger, vil superwoods lange levetid bliver yderligere forlænget og din glæde ved produktet bevares.

8 Overfladebehandling og vedligehold Den generelle opfordring i forbindelse med overfladebehandling er, at følge producenterne af overfladebehandlingprodukternes anvisninger. Det er vigtigt at rengøre overfladen inden der påføres overfladebehandlingsprodukter. I handlen findes en række rensemidler til det formål. Løse træfibre børstes eller slibes væk. For superwood tm produkter er det vigtigt at fjerne harpiks (foto 1a) fra overfladen ved at skrabe det af eller børste det af med en stålbørste. Efterfølgende fjernes de sidste rester af harpiks med en klud med husholdningssprit. Hvorvidt der skal anvendes grunder eller primer, afhænger af producenternes anvisninger for de forskellige overfladebehandlinger. Det samme gælder for vedligeholdelsesintervaller. Generelt vil heldækkende overfladebehandlinger typisk holde længere end transparente. Vandrette overflader har generelt behov for genbehandling med korte intervaller op til flere gange årligt efter behov.

9 Ved vandrette overflader, som på terrasser, vil mange typer overfladebehandling ofte skalle af og blive slidt af. Det er en fordel at overfladebehandle snarest muligt i forbindelse med opsætning af træet, så overfladen er mindst muligt nedbrudt. Dette er muligt med superwood tm produkter, fordi de ikke er opfugtet og typisk har et fugtindhold på 16-18% ved levering. Generelt skal døgntemperaturen overstige 5, luftfugtigheden skal ikke overstige 80% og træfugtigheden skal ikke overstige 18% ved overfladebehandlingen. Det er ikke optimalt at male i direkte solskin da træbeskyttelsen tørrer op, inden den trænger ordentligt ind. Husk også at overfladebehandle endetræet (hvor træet er savet over), da det er et udsat område med stor opfugtning.

10 Nedbrydning af overflader Gennemimprægneringen er ikke en overfladebehandling. Det betyder, at superwood tm med tiden bliver nedbrudt og snavset i overfladen, hvis det ikke vedligeholdes. Disse forhold gælder også for andre træprodukter. Overfladen nedbrydes når den udsættes for sol, vind og vejr. Træet revner, gråner, bliver beskidt af snavs og alger, der kan komme overfladesvamp og træfibrene i overfladen løsner sig. Træet er mest udsat når det er vandret eksponeret som på terrasser. Nedbrydning af træoverfladen kan imødekommes med overfladebehandling og vedligehold. Har der været harpiksplamager på overfladen inden påføring af overfladebehandling, vil overfladebehandlingen løsne sig fra overfladen i takt med at hapiksen størkner og krystalliserer. Her kan man børste overfladen ren med en stålbørste, inden der genbehandles på pletten. Det må forventes at en sådan pletbehandling i et vist omfang adskiller sig fra den oprindelige overfladebehandling ind til hele træbeklædningen genbehandles. I forbindelse med genbehandling er det ligeledes vigtigt at fjerne harpiks, rengøre overfladen og i øvrigt følge anvisningerne fra producenten af overfladebehandlingen.

11 1a. 1c. ikke superwood 1b. 1d. ikke superwood Harpiks Nåletræ indeholder harpiks. I gran ligger det i lommer i træet. superwood er under gennemimprægneringen varmet op til ca. 50 grader herved sveder harpikslommerne ud og ligger som plamager på overfladen. (1a) De vil samtidig kunne afsætte plamager på de træemner de ligger op ad i træpakken. Hvis der overfladebehandles direkte på harpiksplamager vil overfladebehandlingen falde af her før andre steder, da harpiksen tørrer og krystalliserer. (1b) Fordelen er, at det harpiks, der er svedt ud og efterfølgende fjernet inden overfladebehandlingen, ikke vil drive ned ad træet, når det opvarmes af solen, som det ellers er tilfældet. Et forhold der er specielt udtalt på almindeligt sortmalet gran (1c og 1d).

12 Revner Når træet ændrer fugt, opstår der vindridser og revner, især i endetræ og omkring marven, specielt ved vandret eksponering. Revner er mere synlige på høvlede produkter som terrassebrædder, end på ru brædder. Revner i gran kan opleves som flige, der løsner sig, hvilket kan være ubehageligt, ved gang i bare fødder. Efter behov kan det være nødvendigt at fjerne fligene og pudse efter, eller skifte brædtet. (2) Defibrering Træfibrer løsner sig og ligger på overfladen som træuld. Det gælder især for vandrette overflader som terrasser, fordi de er mest udsatte og da træfibrene bliver liggende på overfladen. (3) Vejrgråning og sorte pletter UV-stråling, vind og vejr nedbryder overfladen. Påvirkning fra nærmiljø kan give smudsig overflade, alger og sorte pletter. Sorte pletter kan også skyldes begyndende overfladesvamp. (4)

Vedligeholdelse & vejledning

Vedligeholdelse & vejledning Gennemimprægneret gran Vedligeholdelse & vejledning Tillykke med dit valg af superwood Superholdbart Supermiljøvenligt Gennemimprægneringen er en revolutionerende og effektiv teknologi som beskytter mod

Læs mere

Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får

Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får Superimprægneret 1 2 3 Superimprægnering er en revolutionerende ny og effektiv måde at beskytte træ. Helt ind i kernen, så Superwood træ bliver mere holdbart, og så det får længere levetid. Samtidig er

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed

Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed Træ- og facadebeklædning med unik gennemimprægnering og holdbarhed Det bedste gran Superwood er Verdens Bedste Bræt! Det er gennemimprægneret gran fra udvalgte nordiske skove. Perfekt til smukke, miljøvenlige

Læs mere

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning

Moelven ThermoAsk. Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk Beklædning ThermoAsk Beklædning Moelven ThermoAsk Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke Moelven ThermoAsk er et nyt og spændende produkt til dansk byggeri. ThermoAsk, det spændende nye alternativ

Læs mere

Montagevejledning. Tak fordi du valgte Superwood

Montagevejledning. Tak fordi du valgte Superwood Montagevejledning Tak fordi du valgte Superwood Superwood er gennemimprægneret grantræ i høj kvalitet. Den unikke Superwood-imprægneringen beskytter træet effektivt mod råd og svamp, uden brug af tungmetaller

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 2137 2170 2400 1900 3200 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd.

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Jotun Tips Ude Nr. 1 Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Tjek derfor specielt disse områder: Lod- og vandrette træbeklædninger, endetræ,

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse!

TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! TIL-TAG! den bedste investering du kan gøre på din terrasse! Oplevelsen af udemiljøet omkring huset kan med enkle Til-Tag forvandles fra ubehageligt, vådt og trækkende, til behageligt, tørt og lunt. Med

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ 2010 og facade i hårdttræ Rosewood terrassebrædder Plantage Teak terrassebrædder Plantage Teak er en eksklusiv og formstabil træsort med de samme gode egenskaber som asiatisk teak. Plantage Teak er hurtigt

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere!

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere! T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R holder længere! 2 T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at når træet er

Læs mere

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De Montagevejledning: Brænderum vare nr. 16632-1 Grundmål: 198x198 cm. 2050 2868 2170 1980 2170 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der

Læs mere

Miljønyt Nr. 56 2000. Håndbog om trykimprægneret træ og mulige alternativer

Miljønyt Nr. 56 2000. Håndbog om trykimprægneret træ og mulige alternativer Miljønyt Nr. 56 2000 Håndbog om trykimprægneret træ og mulige alternativer Indhold 1 HVORFOR DENNE HÅNDBOG OM TRYKIMPRÆGNERET TRÆ? 5 2 HVORFOR BØR VI BEGRÆNSE BRUGEN AF TRYKIMPRÆGNERET TRÆ? 7 2.1 GODE

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Behandling af trækonstruktioner med brandhæmmende produkt skal ske

Læs mere

Moelven Eastern Cypress

Moelven Eastern Cypress Cypress Beklædning Moelven Eastern Cypress Smukke farvenuancer, med stor formstabilitet og styrke Moelven Eastern Cypress er en ny og spændende træsort til dansk byggeri. Moelven Eastern Cypress Moelven

Læs mere

Træbeskyttelse med lang holdbarhed

Træbeskyttelse med lang holdbarhed Træbeskyttelse med lang holdbarhed ÅR Unik varmereflekterende træbeskyttelse med køleeffekt, der reflekterer solens varme og skadelige infrarøde (IR) stråler Se alt om COOLINGPAINT på coolingpaint.dk SOLENS

Læs mere

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm.

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. 1900 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der noget, eller

Læs mere

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER PRODUKT INFORMATION RAW TRÆBESKYTTELSE BESKYTTER OG FORLÆNGER LEVETIDEN PÅ DIT TRÆVÆRK. I KOMBINATION MED OPTIMALE GRUNDINGSMIDLER OPNÅR DU EN

Læs mere

ThermoAsk fra Moelven. Moelven ThermoAsk. Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke

ThermoAsk fra Moelven. Moelven ThermoAsk. Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke ThermoAsk fra Moelven Moelven ThermoAsk Smukke mørke farvenuancer med stor formstabilitet og styrke ThermoAsk, det spændende nye alternativ ThermoAsk er en ny generation Thermo behandlet træ, der til udvendig

Læs mere

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE Verdi 3, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare nyde og ikke tænke på vedligeholdelse,

Læs mere

Montagevejledning Pavillon Femø Side 1 Montagevejledning for Pavillon Femø www.pavillongruppen.dk Type: PAV-3030 Bredde 300 x længde 300 cm Forbehold for ændringer af pavillonen www.pavillongruppen.dk

Læs mere

Panelbrochure Miljøklassificeret træ

Panelbrochure Miljøklassificeret træ Panelbrochure Miljøklassificeret træ ORGANOWOOD PLUS-PANELTRÆ OrganoWood Plus-paneltræ er miljøklassificeret træ modificeret med kisel, som giver en lang holdbarhed og en skøn, sølvgrå nuance. Den patenterede

Læs mere

Sioo:x imprægnering SIOO:X SORTIMENT MILJØVENLIG, MAL-KODE 00-1 OPTIL 12 ÅRS HOLDBARHED VEDLIGEHOLDELSESFRIT

Sioo:x imprægnering SIOO:X SORTIMENT MILJØVENLIG, MAL-KODE 00-1 OPTIL 12 ÅRS HOLDBARHED VEDLIGEHOLDELSESFRIT 160143 SIOO:X SORTIMENT SIOO:X SORTIMENT REV.D.: 24.05.19 Sioo:x imprægnering MILJØVENLIG, MAL-KODE 00-1 OPTIL 12 ÅRS HOLDBARHED VEDLIGEHOLDELSESFRIT Perfekt til altaner, broer og terrasser m.m Vedligeholdelsesfri

Læs mere

Gør-det-selv TIPS. Gode råd til træbeskyttelse. Solignum. Til træværk værd at bevare

Gør-det-selv TIPS. Gode råd til træbeskyttelse. Solignum. Til træværk værd at bevare Gør-det-selv TIPS Gode råd til træbeskyttelse Solignum Til træværk værd at bevare 1. Forarbejde For at opnå optimal udnyttelse af træbeskyttelsens lang tids egenskaber er det vigtigt at forarbejdet er

Læs mere

Samle- og opstillingsvejledning dobbelt carport 600 x 500 uden tag.

Samle- og opstillingsvejledning dobbelt carport 600 x 500 uden tag. Samle- og opstillingsvejledning dobbelt carport 600 x 500 uden tag. Varenummer 26393700030 Side 1 Tillykke med købet af deres nye carport! For at lette opstilling og montering anbefaler vi, at man starter

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Kebony terrasse og brodæk Generel information Selve underkonstruktionen skal være fagmæssigt udført i henhold til gældende standarder og forskrifter. Sørg for god luftcirkulation under terrassen og undgå

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr. 530 089 3200 2800 2113 2153 4200 3700 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Kære Kunde De materialer vi anvender er 100% naturligt massiv træ, der altid påvirkes af vejrforholdene i omgivelserne også selvom det er ovntørret. Derfor

Læs mere

ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre

ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre ProDeck KOMPOSIT ,2 ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre 3 ProDeck Komposit ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet

Læs mere

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER Pleje og vedligeholdelse JUNCKERS.DK 1 WALKING O N DANISH DESIGN JUNCKERS TRÆPLEJE Når du bruger Junckers Træpleje produkter, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine

Læs mere

AMROC VENTILERET FACADE

AMROC VENTILERET FACADE DK / OKTOBER 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VENTILERET FACADE 2 MOLAND AMROC VENTILERET FACADE MONTAGEVEJLEDNING JUNI 2018 3 Indhold Produkter...4 Montage på metal og træ...5 Montage af facadeplader...6

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Stenløse Kommune Stenløse Syd Billigste køb? 1 kvm beklædningsbrædder lærk, ubehandlet 1 kvm beklædningsbrædder fyr, trykimprægneret.

Læs mere

DK / APRIL 2018 PRODUKTOVERSIGT SIBIRISK LÆRK

DK / APRIL 2018 PRODUKTOVERSIGT SIBIRISK LÆRK DK / APRIL 2018 PRODUKTOVERSIGT SIBIRISK LÆRK PRODUKTOVERSIGT SIBIRISK LÆRK APRIL 2018 3 INDHOLD Fakta om Sibirisk Lærk fra Wimex...5 Facadebeklædning...6 Terrasse...8 Regler og stolper...9 Råtræ... 10

Læs mere

Sea West, Lønne Feriepark

Sea West, Lønne Feriepark Sea West, Lønne Feriepark 6830 Nr. Nebel Undersøgelse af træbeklædning på Skipperhuse 7. juni 2018 Titel: Sea West, Lønne Feriepark, 6830 Lønne Undersøgelse af træbeklædning på Skipperhuse Rekvirent: Ejerforeningen

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Malinger som er velegnet på træ udendørs

Malinger som er velegnet på træ udendørs Malinger som er velegnet på træ udendørs Acryl NB: Betegnelsen "Acryl..." (fx Acrylmaling) benyttes ofte i handelsnavne, men desværre i vidt forskellig betydning. "Acrylplast...", er den vedtagne MBK-betegnelse

Læs mere

Nedbrudte gipsvindspærreplader. Efteråret 2017

Nedbrudte gipsvindspærreplader. Efteråret 2017 Nedbrudte gipsvindspærreplader Efteråret 2017 1 Valg af vindspærre til ventilerede facader opbygget efter to-trins-princippet Vindspærrens primære funktion er at beskytte den bagvedliggende varmeisolering

Læs mere

Sølund Huse. Pakke nummer. Købers adresse:

Sølund Huse. Pakke nummer. Købers adresse: Pavillon PAV-3333 (Ø 337 cm) Pas godt på dette dokument! Dansk: huset du har købt, er blevet fremstillet ifølge høje kvalitets krav. Bygningselementerne er blevet omhyggeligt kontrolleret og pakket. For

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Side 1 INDHOLD Materialeliste 2 General vejledning til afsætning 3-5 Montageforløb og arbejdsvejledning 6-10 Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Generel vejledning til behandling af trykimprægneret

Læs mere

Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads

Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads Indhold: Vedligeholdsopgaver og interval 2013 2017... 2 Vejledning 1 - Rens og smør beslag... 3 Vejledning 2 - Kontrol af vindues træ rammer... 4 Vejledning

Læs mere

Ropox Dock-in. Brugermanual. Denne manual skal altid ledsage produktet

Ropox Dock-in. Brugermanual. Denne manual skal altid ledsage produktet Ropox Dock-in Brugermanual Denne manual skal altid ledsage produktet PDF 6172 / 13.06.2017 Indholdsfortegnelse Produktinformation... 3 Teknisk data... 4 Målskitser... 4 Instruktion... 4 Daglig brug...

Læs mere

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 650 cm 336 cm Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler der noget,

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM NORDISK MILJØMÆRKNING Hvad er Kebony? Kebony er kvalitetstræ til terrasser og facadebeklædning, som er anbefalet af førende arkitekter. Kebony træ er bæredygtigt, holdbart

Læs mere

gennemfarvet facadeplade

gennemfarvet facadeplade power board gennemfarvet facadeplade POWER BOARD POWER BOARD C facadeplader gennemfarvet fibercementplade i 3 farver Bredde mm 1200 Længde mm 2400 Tykkelse mm 8 Vægt kg pr. plade 33,41 Vægt kg pr. m 2

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹 ProDeck KOMPOSIT ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹 , 2 ProDeck Komposit er et grønt miljøvenligt og økologisk produkt, som er fremstillet af HDPE og plantefibre (bambus pulver) 3 ProDeck Komposit

Læs mere

Indadgående kip-drejevindue type BSI, UNI-JET S-CONTURA Brugs- og vedligeholdelsesvejledning Udluftning sker i kipstillingen, rengøring kan foretages i drejestillingen. Når grebet peger nedad, er vinduet

Læs mere

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING VINDSPÆRRE VINDSPÆRRE SORTIMENT UV-VINDSPÆRRE 9721902 1,5 x 50 m PRO VINDSPÆRRE 9699245 1,5 x 50 m 9721903 1,5 x 13,5 m 20 m 2 UV TAPE 9721904 60 mm x 25 m ALL-ROUND TAPE 9698152 60 mm x 25 m ALL-YEAR

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Lynge Carport 2.0 Eksklusiv Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE DOBBELT CARPORT! Denne eksklusive model er uden stolper i midten. Dette giver en meget enkelt og stilren carport og den øgede bredde og længde gør den ideel til familie

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2019-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT. Lynge Carport 1.0 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 9 Side 1 af 9 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. Side 2 af 9 PLANTEGNING Side 3 af 9

Læs mere

ColorWood fra Moelven. Moelven ColorWood. Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge

ColorWood fra Moelven. Moelven ColorWood. Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge ColorWood fra Moelven Moelven ColorWood Fabriksmalet træbeklædning giver besparelser i tid og penge Moelven ColorWood Spar Tid og Penge Moelven ColorWood er en industrimalet facadebeklædning i gran. Sammenlignet

Læs mere

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Unikt udvalg Med mere end 400 forskellige FT træprofiler og mulighed for specialfremstilling sørger vi for, at der er flere muligheder end begrænsninger.

Læs mere

VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING

VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING ramme VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING OVERSIGTSTEGNING F UPONRMME 1 1 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 C MEDFØLGER I PKKEN x stort monteringsbeslag 1 x elastik, 1 x snor x lille monteringsbeslag x tekstil 1

Læs mere

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING VINDSPÆRRE VINDSPÆRRE SORTIMENT PRO VINDSPÆRRE 9699245 1,5 x 50 m UV-VINDSPÆRRE 9721902 1,5 x 50 m 9721903 1,5 x 13,5 m 20 m 2 UV TAPE 9721904 60 mm x 25 m ALL-ROUND TAPE 9698152 60 mm x 25 m ALL-YEAR

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW VINDSPÆRRE

MONTAGEVEJLEDNING RAW VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW VINDSPÆRRE UV-VINDSPÆRRE 9721902 1,5 x 50 m PRO VINDSPÆRRE 9699245 1,5 x 50 m 9721903 1,5 x 13,5 m 20 m 2 UV TAPE 9721904 60 mm x 25 m ALL-ROUND TAPE 9698152 60 mm x 25 m ALL-YEAR

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Projektering og anvendelse Indhold Power Board - C plader Power Board - C montering Detaljer 5 Facader byggeeksempler 6 Power Board -C Plank 7 Power Board - C Plank

Læs mere

Velkommen TIL vores verden

Velkommen TIL vores verden Sibirisk Lærk Det naturlige og miljørigtige valg Velkommen TIL vores verden Vælg Sibirisk Lærk fra Wimex og få: Lang levetid Stor styrke Smuk glød»» minimalt vedligehold www.wimex.dk 1 Vi står klar til

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 230 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93226ASX2VIII 2017-11 Kære kunde! Dit nye højbed har en aftagelig drivbænk,

Læs mere

Terrasse og facade I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Terrasse og facade I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com Terrasse og facade I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade - træ fra bæredygtige kilder Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING. Tegl Facadebeklædning NORDIC

MONTAGEVEJLEDNING. Tegl Facadebeklædning NORDIC MONTAGEVEJLEDNING Tegl Facadebeklædning NORDIC TEGL FACADEBEKLÆDNING Montagevenligt facadebeklædningssystem Prodateks beklædningssystem tilbyder overflader i tegl - et materiale som kræver minimal vedligeholdelse

Læs mere

DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG

DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG SIBIRISK LÆRK DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG VELKOMMEN TIL VORES VERDEN VÆLG SIBIRISK LÆRK FRA WIMEX OG FÅ: LANG LEVETID STOR STYRKE SMUK GLØD»» MINIMALT VED- LIGEHOLD www.wimex.dk 1 VI STÅR KLAR TIL

Læs mere

SAGA WOOD MONTAGEVEJLEDNING

SAGA WOOD MONTAGEVEJLEDNING SAGA WOOD MONTAGEVEJLEDNING NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE NORDENS ÆDELTRÆ OM SAGA WOOD Saga Wood producerer og markedsfører termomodificeret og linolieimprægneret træ til facade- og terrasseløsninger.

Læs mere

DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG

DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG SIBIRISK LÆRK DET NATURLIGE OG MILJØRIGTIGE VALG VELKOMMEN I VORES VERDEN VÆLG SIBIRISK LÆRK FRA WIMEX OG FÅ: LANG LEVETID STOR STYRKE SMUK GLØD»» MINIMALT VED- LIGEHOLD www.wimex.dk 1 VI STÅR KLAR TIL

Læs mere

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11

TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Lynge Carport 2.1 Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Side 1 af 11 Side 1 af 11 TILLYKKE MED DERES NYE CARPORT! Inden byggeriet påbegyndes, anbefaler vi at der foretages kontrol af de leverede materialer i henhold til materialelisten. PLANTEGNING Lynge Carport 2.1 Side

Læs mere

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7 Arkitektonik og husbygning Program lektion 7 8.30-10.00 H+H Fiboment/ Lars Nøbbe 10.00 10.30 Pause 10.30 12.00 Træ som byggelement Kursusholder Poul Henning Kirkegaard, institut 5, Aalborg Universitet

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 150 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Kære kunde! Din plantekasse udstyres indvendigt med en perforeret folie, så vand ikke bliver stående

Læs mere

Charlottegården. MONSTRUM Nordholmen 14 DK - 2650 Hvidovre +45 33221077. post@monstrum.dk www.monstrum.dk

Charlottegården. MONSTRUM Nordholmen 14 DK - 2650 Hvidovre +45 33221077. post@monstrum.dk www.monstrum.dk Charlottegården MONSTRUM Nordholmen 14 DK - 2650 Hvidovre +45 33221077 post@monstrum.dk www.monstrum.dk Den flyvende Hollænder (legeplads vest) Den flyvende Hollænder eller dødssejleren er et spøgelsesskib,

Læs mere

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve.

Overdækningen er bygget, så den passer til huset, fordi vi har brugt samme materiale og malet med samme farve. LET SVÆRHEDSGRD: Opgaven er ikke svær. Du skal bare bruge vaterpas og tommestok flittigt. TIDSFORRUG: Selve arbejdet kan udføres på to enkelte arbejdsdage med flere dages mellemrum (tørretid for stolpebetonen).

Læs mere

Brændeskur Tegningsmateriale og arbejdsvejledning

Brændeskur Tegningsmateriale og arbejdsvejledning Tegningsmateriale og arbejdsvejledning 00005 side 1 INDHOLD Materialeliste Afsætning Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail Efterbehandling og vedligeholdelse

Læs mere

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før]

Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. [før] 0 Færdig på en weekend Det er nemmere at lægge ståltrapezplader oven på det gamle tag end at lægge et nyt tag af tagpap. Sværhedsgrad: LeT svært Du skal have målt op og bestilt pladerne, så du har alle

Læs mere

Malerfagligt Behandlings-Katalog

Malerfagligt Behandlings-Katalog Malerfagligt Behandlings-Katalog Vægge > Nybehandling > Gipsplade, forsænket kant til spartling Nybehandling V 2820 Byggemateriale: Gipsplade, forsænket kant til spartling Funktionsklasse: Æstetiske og

Læs mere

Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ

Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ Udgiver: Miljøstyrelsen Strandgade 29, 1401 København K Tlf. 32 66 01 00 Fax 32 66 04 79 www.mst.dk Udgivelsesår: 2002 Titel: Håndbog til hjælp ved sortering

Læs mere

ProDeck Komposit. ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre.

ProDeck Komposit. ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre. ProDeck KOMPOSIT 2 ProDeck Komposit ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre. ProDeck Komposit har i kraft af materialesammensætningen en flot og hård

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 10 kg max 20 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug. Ved videregivelse af produktet til tredjemand

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser.

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser. Træbeskyttelse Træbeskyttelse God træbeskyttelse. Vandig og alkyd træbeskyttelse, dækkende og transparent/laserende, samt træolie. Mere end 50 år på det danske marked og stor erfaring med træbeskyttelse

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500

Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500 Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500 Tillykke med købet af deres nye carport! For at lette opstilling og montering anbefaler vi, at man starter med at sortere træelementer og beslag, skruer

Læs mere

BMT-Notat Sag nr.: N JMB

BMT-Notat Sag nr.: N JMB BMT-Notat Sag nr.: N6298-001 JMB Hejnsvig, hal og børnehave Bakkevej 9, Hejnsvig 7190 Billund Side 1 af 15 Hejnsvig, hal og børnehave Baggrund Bygge- og Miljøteknik er rekvireret af projektleder Mona Frederiksen,

Læs mere

Udendørs TRÆBESKYTTELSE

Udendørs TRÆBESKYTTELSE It s all wood needs Udendørs TRÆBESKYTTELSE 14385 Pinotex outdoor brochure DK.indd 1 23/01/12 10.24 It s all wood needs Pinotex dækker dit træværks behov Fra naturens side nedbrydes træ, der ikke længere

Læs mere

ANVISNINGER til Bygningsbevaring TRÆBEKLÆDNINGER I DANMARK. Center for Bygningsbevaring i RAADVAD. af Søren Vadstrup.

ANVISNINGER til Bygningsbevaring TRÆBEKLÆDNINGER I DANMARK. Center for Bygningsbevaring i RAADVAD. af Søren Vadstrup. Center for Bygningsbevaring i RAADVAD ANVISNINGER til Bygningsbevaring af Søren Vadstrup Dato: Januar 2010 Træfacader er ikke så almindelige i Danmark, men de fleste taggavle på sjællandske bindingsværkshuse

Læs mere

Overfladebehandling af udendørs træværk

Overfladebehandling af udendørs træværk Overfladebehandling af udendørs træværk t Anbefale af pr Nemt og effektivt... Naturligvis ll e AFRENSNING OLIERING RENGØRING ofe s sio n e p 2 fe s l sio n e l e An f befalet a ro Indhold Grundafrensning......................

Læs mere