Velkommen til Klaksvík

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Klaksvík"

Transkript

1 Velkommen til Klaksvík

2 Føroya Sjómannadagur Med sine 5000 indbyggere er Klaksvík kommune land ets næststørste. Foruden byen Klaksvík omfatter kommunen bygderne Norðoyi, Ánir, Strond, Árnafjørð, Mikladal, Trøllanes og Svínoy. Klaksvík ligger ved landets bedste naturhavn, som danner rammen om stor virksomhed inden for fiskeindustrien, både til lands og til vands. Disse omstændigheder har dannet grundlaget for, at Klaksvík i dag er landets vigtigste sted, hvad angår fiskeri. Ti procent af landets befolkning bor i Klaksvík kommune, men Klaksvík står for 30% af den samlede eksportværdi. Af nævnte årsag bliver Klaksvig ofte omtalt som Færøernes fiskerihovedstad. Fra gammel tid har Klaksvík været og er fremdeles centrum for Nordøerne og bærer også navnet Nord øernes moder. Der bor her et virksomt folk, som sætter pris på nat uren og er rodfæstet i færøsk kulturarv, hvilket har udviklet byen til noget særligt. Klaksvíkar Kommuna 100 år I historiske skrifter fra 1554 findes der i området, hvor Klaksvík ligger i dag, fem små bygder, í Gerðum, á Myrkjanoyri, á Uppsølum, í Vági og á Norðoyri. Stedet kaldtes í Bø af folk fra Norderøerne og af dem, der boede på østsiden af Østerøen, men folk ellers brugte navnet í Vági eller Norðuri í Vági. Den første bosættelse i området går helt tilbage til vikingetiden, men det er først i det 20. århundrede, at de spredte beboelser vokser sammen til en moderne færøsk by, som udvikler sig til et kulturelt og erhvervsmæssigt centrum for Norderøerne og for Færøerne. Fra 1873 var Norderøerne én kommune, men i 1908 blev Klaksvík en selvstændig kommune. I 1901 boede der i de fem små bygder 545 mennesker, men 50 år senere boede der mere en mennesker i området. I første del af det 20. århundrede var Klaksvík den by på Færøerne, som havde langt den største erhvervsmæssige fremgang, således at den i 1960 var den største fiskerihavn på øerne. Det var derfor helt naturligt, at Klaksvík, som ligger ved den bedste naturhavn på Færøerne, blev det erhvervsmæssige midtpunkt i området. I dag bor der omkring mennesker i Færøernes største fiskeriby, og flere kommuner på Norderøerne ønsker sammenlægning med Klaksvíkar Kommunu, således at Norderøerne inden for de nærmeste år igen er én kommune med omkring indbyggere. Forud ligger der nye udfordringer og muligheder for Klaksvíkar Kommunu. I 2006 blev Norderøerne forbundet med centralområdet via en tunnel, kaldet Noroyatunnulin. Dette er en udfordring for Klaksvík som et naturligt centrum for den nordligste del af Færøerne, men samtidig en mulighed for, at Klaksvík kan blive et stærkt centrum her i området, hvilket vil være i stand til at optage konkurrencen med den centrale del af Færøernei en globaliseret verden uden kommunikative begrænsninger. Hans Andreas Sølvará Steinbjørn O. Jacobsen, borgmester

3 Byen er tæt bygget og har et ret stort udbud til sine borgere og besøgende når det drejer sig om industri og handel, samt sport- og fritidsaktiviteter. Endskønt sin begrænsede størrelse, så giver disse forskellige aktiviteter byen en særlig atmosfære og udseende med spændende tilbud og mulighed for god trivsel. Klaksvík ligger i højlandet, så de fleste af de højeste fjeldtoppe findes i området, også det imposante forbjerg, Enniberg, der med sine 750 meter falder lodret ned i havet. Den smukke ø, Kunoy (koneøen) tårner sig op som en storslået pyramide ud for indsejlingen til Klaksvík og danner en almægtig havnemole og værge mod Nordhavets bølger. Der er ti fjeldtoppe over 800 meter på Færøerne, af dem ligger de seks på Kunoy. Med sine stejle klippeskrænter og lier er Kunoy et imponerende skue. Det er muligt, at sådan et landskab har været medvirkende til, at nogle af vore kendteste kunstnere stam mer fra dette område, både når det kommer til musik, litteratur og malerkunst. Der er stor sportsaktivitet i byen, og flere af sportsforeningerne har været blandt de mest sejrrige i landet. Denne kendsgerning udmønter sig i øjeblikket med et storslået stadionprojekt midt i byen, omfattende indendørs svømmehal, idræts haller, fodboldbaner, gymnastiksale m. m. PF Miðbýurin á Sandinum FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Klaksvíkar Sjúkrahús Víkavegur FO-700 Klaksvík Tel. (+298) P/F Maru Seafood Kósarskákið FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298) Christian í Grótinum Klaksvíksvegur 77 FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298) KBI Klingrugarður 2 FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298) Norðoya Sparikassi Ósavegur 1 FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298) Føroya Bjór Klaksvíksvegur 19 FO-700 Klaksvík Tel: (+298) Fax: (+298) Norðoya Kunningarstova Varpabrúgvin Klaksvík Tel: (+298) Fax: (+298) Mikladalur Árnafjørður Trøllanes Norðoyri Klaksvíkar Kommuna N. Pálsgøta 32 FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298)

4 ... Nogle af de højeste fjeldtoppe på Færøerne omringer Klaksvík Et af de store arbejdspladser i byen er Klaksvík sygehus, som for få år siden kunne fejre 100 årsdagen for sin grundlæggelse. Dette initiativ er et levende bevis på den pionerånd, som har præget befolkningen i området, som i 1890erne havde mod til med egne midler at oprette et sygehus, sum nu i et helt sekel har stået for tryghed og trivsel i byen og det omliggende område. I 1930 etablerede Klaksvík kommune et vanddrevet elværk i bygden Strond, som ligger nord for byen. Elværket har siden været medvirkende til byens vækst og udvikling. For en by, som er så afhængig af fiskeriet, er Klaksvik havn rammen om en betydelig del af den industri, som står for de industrielle fremskridt i byen. Med den nye containerhavn nord for byen har man skabt grundlag for yderligere muligheder for fremskridt. Med denne nye havn har Klaksvík Færøernes bedste anlægskaj, hvor skibe kan sejle ind og lægge til 365 dage om året. Turistinformation Norðoya Kunningarstova ligger i Klaksvík og omfatter seks øer bedre kendte som Nordøerne. Disse øer er Fugloy, Svínoy, Viðoy, Borðoy, Kunoy og Kalsoy. På Turistinformationen kan du finde/få forskellige oplysninger af lokal historisk, kulturel og anden art. Besøgende på Turistinformationen har mulighed for skrive i vores gæstebog og læse nogle af vores spændende bøger og brochurer om Nordøerne. Overnatning lad os hjælpe dig. Vi står for udlejning af sommerhuse, lejligheder og B&B. Overnatning på hotel er også en mulighed. Vi har nyrenoverede hoteller i Klaksvík og Viðareiði, samt telt-/campingplads, hvor der er adgang til køkken-, toilet-, og bade- faciliteter. Arrangerede vandreture, busture, fisketure og sightseeing ture er også en mulighed. Hvad med at opleve Enniberg, verdens højeste forbjerg Scuba diving er et stort spændende eventyr, hvor man får mulighed til at se forskellige planter, tangskove, fisk, skaldyr og muslinger. I havet er der store klipper, kæmpestore sten og dybe kløfter.

5 Sømandsdagen 2006 Christianskirkjan Dávavirkið Andre spændende begivenheder, som man ikke må gå glip af er: Sommer Festivalen i Klaksvík, Sømandsfestivalen og Kulturfestivalen. Sommer Festivalen er en musikfestival, som varer i tre dage, mens Kultur Festivalen er en festival hvor lokale traditioner så som kædedansen, kaproning og midnatssangen er nogle af højdepunkterne. Derudover arrangeres der en række kulturelle begivenheder i Klaksvík og de nærliggende bygder, alt fra færøske kulturaftener til koncerter med kor, solister, orkester, til forskellige slags udstillinger. Klaksvík er også meget kendt for sine strikke-, væve- og spinde traditioner Aktieselskabet Senta Den foretrukne virksomhed, når det gælder løsninger af IT-opgaver. Senta blev etableret i Klaksvík í Formålet var at udvikle løsninger især inden fiskeforædlings industrien, således at denne kunne blive mere effektiv og produktiv. Senta har i årenes løb udviklet flere løsninger, som i dag bruges af forskellige enheder inden fiskeindustrien. Aktieselskabet er førende, når det gælder løsninger af hardware og software til nævnte industri. Udover de nævnte løsninger inden fiskeindustrien har Senta tidligt i fir ser ne udviklet en ERP løsning, kaldet Lundin Financials. Lundin har gennem de sidste 25 år vedvarende været under ud vikling, således at den i dag er den mest benyttede EPR løsning på øerne. Senta leverer en omfattende teknologisk information til det færøske samfund og er således med sine 30 ansatte, sine to detailforretnigner i Klaksvík og Saltangará, og med kunder inden for alle færøske forretningsenheder blandt de største leverandører af IT på øerne. Senta repræsenterer HP gruppen, salg og service for Konica Minolta, har agentur for DynamicWeb s løsninger og Super Office s CRM på Færøerne. Svømmehallen Klaksvík sygehus med mere end 100 års historie, har en vigtig funktion i byen - er også en stort arbejdsplads Svømmehallen "Húsið"

6 Bryggeriet Føroya Bjór, er kendt for sin gode kvalitet Den nye dybvandshavn (ved Ánirnar) Klingrugarður Føroya Bjór Føroya Bjór er Klaksvíks bryggeri med stolte traditioner, der igennem tre generationer har stået for kvalitet og naturlig ekspansion. Virksomheden, der blev etableret i 1888 er i dag et moderne bryggeri, som brygger øl af så høj kvalitet, at Føroya Bjór i international konkurrence har vundet flere medaljer deriblandt guldmedalje for sin gode kvalitet. Føroya Bjór laver ikke kun øl, men også forskellig sortimenter af mineralvand. Føroya Bjór beskæftiger 40 medarbejdere. Industriparken Ved indkørslen til Klaksvík, som foregår via den unders øiske tunnel, ligger den nyanlagte industripark. Parken består af en blanding af lettere industriog handelsbygninger. Området har fået det poetiske navn Klingrugarður (Cirkelgården) et gammelt stednavn og bygningerne ligger omkring et center, således at der er fri interaktion mellem de forskellige virksomheder. Området er velegnet til forskellige fælles arrangement er. Der er planer om at anlægge en endnu større industripark syd for marinaen i Borðoyavík. Kósin Kósin er datterselskab af Maru-Seafood, der bl. a. ejer fiskefillétfabrikkerne Norðís og Eystís og flere fiske fartøjer. Sammenlagt har Maru-Seafood en omsætning på 300 mill. Kósin producerer fiskefilét og saltfisk; virksomheden beskæft iger ca. 150 folk. Kvalitet og forsigtig ekspansion sammen med moderne tankegang har løftet Maru-Seafood og Kósin på er meget højt niveau, og er derfor en vigtig brik i byens erhvervsliv. JFK JFK er et firma, der med sine linebåde og store fabrikstrawlere er på forkant med fremtiden. De seneste år har JFK udviklet sig til at være en af verdens førende producenter af høj kvalitets fiskevarer, fremstillet på flydende fabrikker ombord på fiske trawlere. Målsætningen er at være en foretrukken leverandør af fiskevarer af højeste kvalitet til eksklusive kunder på det globale marked. Og det har høj prioritet for firmaet, at de personlige faciliteter ombord på skibene er i overens stemmelse med kraverne i dagens samfund. Skibene, produkterne og JFK's omdømme ude i verden fortæller os, at det ikke kun er en fjern drøm, men en håndgribelig realitet. Fremtidens kunder vil lægge vægt på værdier som bæredygtigt fiskeri, gode arbejdsforhold, samt ikke mindst fødevarekvalitet og sikkerhed. Krav som JFK er klar til at møde. Christian í Grótinum Aktieselskabet Christian í Grótinum har to pelagiske trawlere og er i øjeblikket i gang med at opføre et stort køle- og frysehus, samtidig som de er i gang med at bygge en endnu større og mere avanceret trawler til pelagisk fiskeri. Christian í Grótinum Norðborg Atlantic Navigator og Christian í Grótinum Skálaberg

7 Den tekniske skole Tekniski Skúlin í Klaksvík er en selvejende institution etableret i 1936 af håndværkserhvervet i Klaksvik. Skolens elevtal er ekspanderet de sidste 10 årene til nu at være ca Foruden skolegang for maskin-, tømmer/snedker og elektriker- lærlinge er her desuden teknisk gymnasium og teknisk basis ud dannelse. Elever, som kommer langvejs fra, har mulighed for at bo på skolehjemmet, hvor der også er kantine. Primo 2007 står skolen for en spændende udbygning, som omfatter undervisingslokaler og specielle lokaler til bl.a. fysik, kemi og proces. Klaksvíks havn At Klaksvík er Færøernes fiskerihovedstad, kan til skri v es de gennem tiderne gode havneforhold i Klaksvík. Klaksvík havn har en samlet kaj-længde på m. Det nyeste skud på stammen er godshavnen i "Ánunum" på 200 m men en dybde på 12 m. Med investering i en denne nye dybvands container terminal, sammen med en imponerende 6 km lang undersøisk tunnel, der forbinder Borðoy med Eysturoy, er Klaksvík i løbet af 2006 kommet ind i en betydelig erhvervsudviklingen. Klaksvík havn er udviklet med fokus på fiskeri og transport. I dag består Klaksvík havn af fire hoved terminaler: 1. Ánir industri- og fragthavn, med 200 meters kajside, 12 meters dybde og m2 opland med 30 meter bred ro-ro rampe, trykvandslevering. Max længde af skibe 200 meters LOA. 2. Havnelængden på vestsiden er 300 m kajside, 8,75 meters dybde. Max længde af skibe 160 meters LOA. 3. Kósin, med 260 meter kajside, 8-9 meters dybde. Max længde af skibe 160 meters LOA. 4. Oliehavnen, med 55 meter kajlængde og 8 meters dybde. Den nye dybvandshavn (ved Ánirnar) Fiskerierhverv og eksport ekspanderer i Klaksvik Teknisk Skole Sommer Festivalen i Klaksvík

8 Mai-mynd Áarinnar hvítu blettir tekkjast gilsins botni í og við ósan alduslettir sælir berjast barnastríð Og við vágsins smáu brotum duffar æðuríkisverð ríðandi á alduskotum summarmjørkafleyrið fer. Klaksvík Midtby På et nyt udlagt område på m2 i Klaksvík er et revolutionerende midtbycenter under vejs. Der bygges et kultur- og handelscenter på m2, sammen med en multihal på ca m2. Byggeriet forventes at stå færdigt om to år. Centeret kommer til at indbyde færingerne til alt fra kunstudstillinger, proformens, idræt og indkøb. Området vil blive byens dynamiske hjerte, med stor tyngde gennem tilstødende roklub, bibliotek, sparekasse, kontor- og forsamlingslokaler. Midtbycenteret vil få sit eget liv med optimal kontakt til havnerummet og kajen, færingens bedste tilholdssted. Med store åbne konstruktioner, og derved synlighed via optimal transparens, vil alle kulturbærende arrangementer ske i sammenhæng med såvel de liberale som kulturelle aktiviteter i bygningen. Området vil få stisystemer, veje og en bro som knytter øst- og vestsiden af Klaksvik sammen på en ny og spændende måde, inspireret af det færøske landskab, med flotte kig til hele byen. Ydermere vil centeret medføre et stort parkeringsareal og et lille havneanlæg foran centret - et spændende og vigtigt aktiv for byen. Bygningen vil leve ude og inde med mulighed for koncerter i de store rumligheder og årlige sommerfestivaler med op mod tilskuere på de tilstødende grønne arealer. Úti í Grøv I 1916, seksten år gammel sad vores største lyriker, Christian Matras, Úti í Grøv (et sted i nærheden af Klaksvík) og skrev sit første officielle digt, mai-mynd (maj-reflektioner). Dette maleriske sted med de to bække, som kommer strømmende ned gennem dalen og forenes i bugten nedenunder, har givet inspiration til såvel digtere som malere, og er i dag et fredfyldt sted med blomster, buske og træer, et hvilested fra den daglige gænge, ofte besøgt, og er en veritabel perle, når solen står i vest og ikke en ånd rører sig. Her findes spor af et langhus fra vikingetiden, og det første svømmebassin på øerne blev anlagt her i WC Undan fjallatokusløri hómast blettir, skúmi líkir kavalægd hjá grønum svørði dikst við dalsins mórudíkir. Chr. Matras Café Hospital Restaurant WC WC Automat Kirke Busstop Svømmehal WC Toiletter Båd Klingrugarður Helikopterplads Seværdigheder Museum Hotel Postkontor Information Sportsstadion Bar Sport Stadium Camping Apotek

9 Klaksvíkar Kommuna N. Pálsgøta 32. FO-700 Klaksvík Tel. (+298) Fax (+298)

fremtidens oliemekka

fremtidens oliemekka Eysturoy Færøernes Turistblad Føroya Ferðamannablað Eysturoy Janus Kamban Nr. 3 / 2014 Eysturoy fremtidens oliemekka Tórbjørn fik nok af politik Balsam for legeme og sjæl Eksport af saltfisk Eysturoy er

Læs mere

Lad os vise, hvad vi gør

Lad os vise, hvad vi gør Lad os vise, hvad vi gør Puls er et udtryk for, hvor mange gange hjertet trækker sig sammen og pumper blod ud i minuttet. Bevægelsen kaldes også for et hjerteslag. At få pulsen op forebygger sygdomme og

Læs mere

PROJEKTKONKURRENCE ROCK. magneten

PROJEKTKONKURRENCE ROCK. magneten PROJEKTKONKURRENCE ROCK magneten OM ROCKmagneten E T B A N E B R Y D E N D E K O N C E P T Orange Stage - fotograf Nanna Kreutzmann, Rockphoto PROJEKTKONKURRENCE Bag projektet Bag idéen om ROCKmagneten

Læs mere

Gabøl/Nustrup landdistrikt. Udviklingsplan

Gabøl/Nustrup landdistrikt. Udviklingsplan Gabøl/Nustrup landdistrikt Udviklingsplan indhold Udviklingsplaner... 3 Livet i landistriktet... 4 Udvikling i landistriktet... 6 Landistriktets styrker og udfordringer... 8 Mere bevægelse i landistriktet...

Læs mere

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010 MERE BORNHOLM til flere mennesker MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM

Læs mere

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet.

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet. Notatark Sagsnr. 04.21.00-G01-2-14 Sagsbehandler Susanne Ernst 14.3.2014 Ansøgningsskema Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne Branding og bosætning i Hornsyld og Bråskov Formål Projektet skal

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik.

BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER. Livet på. Blomstergården. Fra første spadestik. BLOMSTERGÅRDEN SLAGELSE KOMMUNES NYE PLEJE- OG REHABILITERINGSCENTER Livet på Blomstergården Fra første spadestik til første beboer INDHOLD 3 VELKOMMEN TIL BLOMSTERGÅRDEN 6 FRA FØRSTE SPADESTIK TIL FØRSTE

Læs mere

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Opsamling på indkomne forslag til drøftelse i Byrådet. 1 Indhold Læsevejledning s. 3 Hvad kan Helsingør få ud af Værftshallerne? s. 5 Hvad kan Værftshallerne

Læs mere

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG Godt begyndt Et tilbageblik OVER ørestads UDVIKLING INDHOLD 4 6 26 2 1989-2012 ØRESTAD OVER TID s. 4 Vendepunkt for københavn s. 6 behov for en ny bydel s. 8 Helhedsplanen s. 14 infrastrukturen s. 20 byens

Læs mere

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013

Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Undersøgelse om projekt Borgernes Hus Udarbejdet for Frederikssund Kommune, maj 2013 Indhold Fakta om undersøgelsen... 6 Hovedrapportering... 7 Generel mening om projektet er det en god ide?... 7 Generel

Læs mere

FREMTIDEN I VESTERHEDE

FREMTIDEN I VESTERHEDE FREMTIDEN I VESTERHEDE Helhedsplan for udvikling i Vesterhede VI SER FREMAD OG VI HANDLER! VI BYGGER PÅ DET LANGE SEJE TRÆK OG PÅ MOD, SAMARBEJDSEVNE OG FREMSYNETHED Juni 2011 Vesterhede Koordinationsråd

Læs mere

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense

Fra stor by til storby. Radikale visioner for fremtidens Odense Fra stor by til storby Radikale visioner for fremtidens Odense Indhold Trafik og byplan i Odense 3 Der er brug for handling 4 De andre store byer trækker fra Odense 4 Nye arbejdspladser i Odense 5 Befolkningsudvikling

Læs mere

helhedsplan parallelopdrag FOLKEMØDET & ALLINGE PROGRAM FOR april 2015 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REALDANIA

helhedsplan parallelopdrag FOLKEMØDET & ALLINGE PROGRAM FOR april 2015 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REALDANIA helhedsplan FOLKEMØDET & ALLINGE PROGRAM FOR parallelopdrag april 2015 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE REALDANIA PARALLELOPDRAG Parallelopdraget er udbudt af Bornholms Regionskommune i samarbejde med Realdania

Læs mere

Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Hovedstruktur

Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Hovedstruktur Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Hovedstruktur Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen er den overordnede plan, hvor borgere, offentlige og private virksomheder, investorer og mange flere kan orientere sig

Læs mere

Dit Lolland - din fremtid

Dit Lolland - din fremtid Dit Lolland - din fremtid Det konservative valgprogram ved kommunalvalget 2009 Side 1 af 15 Konservative Lolland 2009 Dit Lolland din fremtid Vi konservative arbejder på en spændende og positiv fremtid

Læs mere

UDVIKLING GENNEM AFVIKLING. Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø

UDVIKLING GENNEM AFVIKLING. Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø UDVIKLING GENNEM AFVIKLING Udviklingsplan for området omkring Vilsted Sø April 2012 1 INDHOLD VILSTED SØ...4 OVERLADE...6 VILSTED...10 RANUM...14 BORGERNE omkring Vilsted Sø...20 BORGERNE Hvad mener de

Læs mere

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør.

det slut. Forud var gået mange år, hvor glasværksarbejderne, ofte i tre-holds skift, arbejdede på Glasværket i Korsør. fra råt til flot Det gamle glasværk Korsør Glasværk var en meget vigtig arbejdsplads i byen og kommunen med en bred produktvifte og markedsførende i Danmark og Sverige. Op til 800 personer havde deres

Læs mere

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera LISELEJE BYDER VELKOMMEN Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB nyt billede Den danske riviera LISEleje LISEleje LISELEJE BYDER VELKOMMEN Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion:

Læs mere

Faxe Kommune i udvikling

Faxe Kommune i udvikling - i udvikling Faxe Kommune i udvikling Faxe Kommune har meget at byde på. Ikke mindst en smuk natur og en central placering, tæt på hovedstaden. Området har derfor mange gode udviklingsmuligheder. På trods

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse BOSÆTNING 2014 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse - Fokusgruppeinterviews Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opsummering... 2 Gruppe 1: Seniorboligen...

Læs mere

Kulturarven - et aktiv

Kulturarven - et aktiv Kulturarven - et aktiv Anbefalinger fra fire kulturarvskommuner KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA titel kulturarven - et aktiv anbefalinger fra fire kulturarvskommuner udgiver kulturarvsstyrelsen og realdania

Læs mere

Det handler om fremtidens. velfærd for os alle også de kommende generationer. Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune

Det handler om fremtidens. velfærd for os alle også de kommende generationer. Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune Udvikling, Vækst, Køge September 2013, Køge Kommune Tekst: Kommunikation, Køge Kommune Layout: Kühnel Design AS Fotos: Køge Kommune, Mike Reuter, C.F. Møller, Alecitia & Rambøl, Banedanmark, Køge Kyst/Martin

Læs mere

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne

Det Konservative Folkepartis partiprogram. Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Giv ansvaret tilbage til borgerne Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative Folkepartis partiprogram Indhold Giv ansvaret tilbage til borgerne Det Konservative

Læs mere

Det Nye Storetorv Vores torv

Det Nye Storetorv Vores torv Det Nye Storetorv Vores torv Juni 2013 Et nyt fællesskab DEBATOPLÆG OM DET NYE STORETORV Det Nye Storetorv skal være byens store, rummelige og åbne mødested. Både det folkelige mødested for borgerne og

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM

ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM HOVEDSTADENS NYE HYGGELIGE HAVNEKVARTER FULDENDER KØBENHAVNS HAVN Side 3 Københavns Havn er den livsnerve, som er fælles for nogle af byens

Læs mere

BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL. 2014 Udviklingsplan for Brenderup

BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL. 2014 Udviklingsplan for Brenderup BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL DIG 2014 Udviklingsplan for Brenderup I og omkring Brenderup er der en del erhvervsliv og forretninger. Meget centralt ligger både vuggestue, børnehave, kommunal og privat

Læs mere