Strategisk blok - S01

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategisk blok - S01"

Transkript

1 14. Myndighed SSU S01 udmøntning af budgetaftalen Ændring af tildeling på 103 og 104 dag- og beskæftigelsestilbud Ændring af tildeling på dag-og beskæftigelsestilbud med 5 % Mindre indtægt på salg af pladser I alt netto Dag- og Beskæftigelsestilbud er rammebudgetteret i forhold til antallet af pladser på den enkelte adresse. Rammebudgettet dækker blandt andet løn, drift, befordring og indkøb. Denne blok reducerer rammebudgettet med 5% og betydningen heraf vil være en justering af stedernes aktivitetstilbud, indkøbsmuligheder og personaletilstedeværelse. Blokken udmøntes som anført nedenfor: - Vestervangen, psykiatri dagtilbud jf. 104 på kr. - Café Tusindfryd, uvisiteret kr. (sammenhæng til blok omkring lukning af Café Tusindfryd) - Lindebjerg, handicap dagtilbud jf. 104 på kr. - Odensevej, handicap dagtilbud jf. 104 på kr. - Pilevej, handicap beskæftigelsestilbud jf. 103 på kr. Særlig sammenhæng til S01 Reduktion på 5% betyder, at der skal stilles et øget fokus og krav på rehabilitering og habilitering. Nytænkning af de kendte tilbud samt organisering (arbejdsplanlægning) og BUM struktur. Mængdeforudsætninger: Personalereduktion -2,5-2,5-2,5-2,5

2 Drøftet på møderne i FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017 og den 7. juni 2017: Vigtigt at arbejdet med rehabilitering fortsat prioriteres. Blokken skal ses i sammenhæng med de øvrige blokke (Ændring af timetildeling af ressourcemodel Social Assens og blokkene vedrørende Tusindfryd og ledsagerpuljen).

3 Udmøntning af budgetaftalen Myndighed SSU Ændring af timetildeling i ressourcemodel Social Assens Ændring i timetildeling i ressourcemodel på niveau 7-16 med 3% Mistet indtægt på salg af pladser I alt netto Med denne blok ændres timetildelingen i Ressourcemodel Social Assens med 3 %. Borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og som har brug for et botilbud udredes efter voksenudredningsmetoden VUM. På baggrund af udredning tildeles botilbuddet ressourcer, der tilgodeser den samlede faglige indsats. Modellen har 16 niveauer. For hvert niveau tildeles ressourcer til den samlede faglige indsats og et beløb til drift (ikke løntildeling). En reduktion på 3 % medfører nedenstående ændring af timetildeling pr. uge på de enkelte niveauer: Match niveau Timeantal efter reduktion på 3% Time antal 7 10,50 10, ,50 13, ,25 15, ,75 18, ,50 21, ,50 23, ,75 25, ,75 29, ,50 33, ,00 59,17

4 Udmøntningen af denne blok vil betyde en ændret timetildeling for borgere i botilbud (Lindebjerg, Pilebakken, Østerbo, Møller Eriksens Vej, Stærevænget, Poul Mose Parken, Duedalen samt Skovvangen, Bryggervangen og Nyholmgården). - Det kræver et særligt fokus på samarbejdet mellem udfører og myndighed. - Højt fokus på god og effektiv arbejdsplanlægning og koordinering - Udvikling af faglige metoder og rehabiliteringsfokus. - Rammesætning af opgaven (handleplan), bestilling og udførsel - Praksisnær ledelse (personale- og faglig ledelse) Særlig sammenhæng til S01 Organisering og Struktur, nye arbejdsgange, BUM-struktur. Nytænkning af de kendte tilbud og tilgange. Drøftet på FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017: Blokken skal ses i sammenhæng med udmøntning af blokken Ændring af tildeling på 103 og dag- og beskæftigelsestilbud. Medarbejdersiden ytrer en vis bekymring for dagligdagen de enkelte steder

5 14. Myndighed SSU S01 budgetaftalen Ledsagerpuljen Ledsagerpuljen I alt netto Denne blok blev vedtaget i forbindelse med budget , som et supplement til den ledsagelse og socialpædagogiske støtte (i botilbud), som kan udmøntes efter servicelovens 97/ 85. Særlig sammenhæng til S01: Nuværende serviceniveau ej lovbundet. Drøftet på FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017: Ingen bemærkninger.

6 Udmøntning af S01 fra budget Ældre, Sundhed og Sygepleje Lukning af Café Tusindfryd Lukning af Café Tusindfryd I alt netto Café Tusindfryd er et uvisiteret samværstilbud (ej-lovbundet). Café Tusindfryd er et åbent café-tilbud, hvor borgere med begrænsninger i deres psykiske og sociale funktionsevne kan deltage i forskellige aktiviteter og netværk. Disse borgere kan føle sig ekskluderet af det omgivende samfund, men kan som bruger af tilbuddet opleve sig som en del af et fællesskab. Brugerne vil miste det åbne café-tilbud. Nogle af brugerne kan være i målgruppen for et visiteret samværstilbud. Aktuelt er der mellem brugere af tilbuddet. Blokken er gensidigt udelukkende med Tusindfryds andel af blokken: Ændring af tildeling i 103 0g 104 dag- og beskæftigelsestilbud. Særlig sammenhæng til S01: Nuværende serviceniveau (ej-lovbundet). -0,6-0, ,6 Drøftet på møderne i FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017 og den 7. juni Der er brug for, at der findes uvisiterede tilbud i forhold til social- og psykiatriområdet. Nytænkning af tilbuddet kan derfor være i fin tråd med udviklingen af området, men en lukning kan ikke anbefales.

7 Udmøntning af budgetaftalen Ældre, Sundhed og Sygepleje Ændring og nytænkning af Café Tusindfryd Ændring og nytænkning af Café Tusindfryd I alt netto Café Tusindfryd er et uvisiteret samværstilbud (ej-lovbundet). Café Tusindfryd er et åbent café-tilbud, hvor borgere med begrænsninger i deres psykiske og sociale funktionsevne kan deltage i forskellige aktiviteter og netværk. Disse borgere kan føle sig ekskluderet af det omgivende samfund, men kan som bruger af tilbuddet opleve sig som en del af et fællesskab. Med denne blok nytænkes og tilpasses tilbuddet med fokus på borgerinddragelse. Særlig sammenhæng til S01: Øget fokus på frivilliges muligheder og det aktive medborgerskab Nytænkning af de kendte tilbud Årsværk netto Drøftet på møderne i FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017og den 7. juni Der er brug for, at der findes uvisiterede tilbud i forhold til social- og psykiatriområdet. Nytænkning af tilbuddet kan derfor være i fin tråd med udviklingen af området, men en reduktion kan ikke anbefales.

8 Udmøntning af S01 fra budget Ældre, Sundhed og Sygepleje Reduktion i timetildeling og ekstern undervisning - pårørenderådgiverfunktion Sundhedsfremme og forebyggelse - reduktion i pårørenderådgiverfunktionen løn, uddannelse og aktiviteter I alt netto Pårørenderådgiverfunktionen blev etableret i 2013 som en del af budgetaftalen Formålet var, at tilbyde pårørenderådgivning i forhold til borgere, der modtager tilbud indenfor det specialiserede socialområde. Pårørenderådgiveren tilbyder i dag information, rådgivning og støtte til pårørende indenfor en bredere målgruppe. Tilbuddet gives både på individ- og gruppeniveau. Den nuværende stilling som pårørenderådgiver er en fuldtidsstilling hvortil der også købes ekstern undervisning. Med denne blok reduceres der dels i antal timer til funktionen svarende til -7 timer/uge og dels til mindre køb af ekstern undervisning ved at nytænke og effektivisere opgaverne. Hjerneskadecafe samt demenscafe, hvor fagpersoner fra områderne også deltager, kunne eksempelvis afvikles uden pårørenderådgiveren, ligesom pårørende til borgere, som er i botilbud kunne undtages fra indsatsen, da den kan på anden vis af selv botilbuddet. Særlig sammenhæng til S01: Nytænkning af de kendte tilbud, organisering og struktur, nye arbejdsgange, smartere løsninger. Nuværende serviceniveau (ej lovbundet). Reduktion i antal årsværk -0,2-0,2-0,2-0,2 Drøftet på FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017: Ingen bemærkninger.

9 Udmøntning af budgetaftalen Ældre, Sundhed og Sygepleje Ændring i Borgere på kanten af arbejdsmarkedet Borgere på kanten af arbejdsmarkedet fjernelse af mentortimer I alt netto Da Ældremilliarden overgik til bloktilskud blev der tilført kr. til plejeboligerne, hvoraf skulle bruges til ansættelse af mentorer (buddies). Den resterende del af midlerne skulle forbeholdes midlertidige ansættelser af ledige (borgere på kanten af arbejdsmarkedet), hvormed EBU ville opnå en gevinst via reduktion i forsørgelsesudgifter. Med denne blok fjernes det beløb, som er afsat til mentortimer, hvorimod midlerne til ansættelser af ledige bibeholdes og dermed den forventede reduktion under EBU. Plejehjemmene er også del af Handlingsscenarie 1 En virksomhedsrettet indsats for ledige på kanten af arbejdsmarkedet (Budgetaftale , EBU) og i Projekt Social Ansvarlighed i Assens Kommune. Begge er projekter, der ligesom projekt Borgere på kanten af arbejdsmarkedet handler om, at bringe forskellige målgrupper af borgere på kanten af arbejdsmarkedet tættere på deltagelse på arbejdsmarkedet via praktikker og træningsbaner på offentlige arbejdspladser. Andre kommunale arbejdspladser deltager ligeledes i disse projekter, dog uden særlig tilførsel af mentortimer (buddies). Med denne blok ensartes vilkår for at levere og medvirke i en social ansvarlig indsats. Denne blok skal ses i sammenhæng med øvrige blokbeskrivelser i relation til plejeboligerne. Særlig sammenhæng til S 01: Organisering og struktur, nytænkning af de kendte tilbud -5,63-5,63-5,63-5,63 Drøftet på FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017: Ingen bemærkninger.

10 Ønskeblok - Ø Ældre, Sundhed og Sygepleje Klippekort plejehjem indarbejdes i tildeling Lønudgifter til ekstraydelse til plejehjemsbeboere I alt netto Med Finansloven for 2017 har man afsat 380 mio. kr. årligt fra 2017 og frem til en ny klippekortsordning hvor målgruppen er beboere i plejeboliger. I 2017 og 2018 er midlerne udmøntet via en ansøgningspulje, hvorefter den i 2019 udmøntes via det kommunale bloktilskud. Ordningen indebærer, at beboerne har ret til hvad der svarer til en halv times ekstra hjælp og støtte om ugen til en valgfri aktivitet. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet skal midlerne skabe en permanent forbedring af tilbuddet om plejebolig ved at tilbyde aktiviteter, som ligger ud over den eksisterende plejeindsats. Ønske Social og Sundhedsudvalget ønsker, at forsætte med at tilbyde plejehjemsbeboere den tilsvarende ydelse fra 2019 og frem, men for midler der ligger indenfor den økonomiske ramme på plejecentrene. Således frigives de 2,785 mio., disse ønskes anvendt til finansiering af en del af den samlede udmøntning af reduktionspuljen fra budget , strategiblokken S01 God langsigtet gennemtænkt omstilling. Finansiering Midlerne til ordningen vil fra og med 2019 blive udmøntet via det kommunale bloktilskud og blokken ønskes finansieret herfra. Dog vil midlerne tilgå kassen såfremt blokken bliver vedtaget. Drøftet på FællesMED-udvalg Social og Sundhed den 30. maj 2017: Ingen bemærkninger.

Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for

Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for Notat 16. juni 2017 Sags id: 17/13135 Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for 2017-2020 1. Høringssvar fra Lokalt

Læs mere

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018.

Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Assens den 22. maj 2018 Social og Sundhed Assens Kommune Rådhus Alle 5 5610 Assens Høringssvar Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018. Danske Handicaporganisationer

Læs mere

Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap

Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap Vurdering af behov for etablering af botilbud målrettet unge med handicap Indhold 1. Indledning 2. Sammenfatning 3. Definition af målgruppe 4. Målgruppens behov 5. Assens Kommunes tilbud 6. Målgruppens

Læs mere

SSU-model ,70-55,70-55,70-55,70. SSU-model ,60-65,60-65,60-65,60

SSU-model ,70-55,70-55,70-55,70. SSU-model ,60-65,60-65,60-65,60 Social- og Sundhed Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 SSU-model1-16.070-16.070-16.070-16.070-43,53-43,53-43,53-43,53

Læs mere

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd 19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August 2019 Socialtilsyn Syd To typer af tilsyn Driftsorienterede tilsyn Udføres mindst en gang om året på alle fuldt re-godkendte tilbud,

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Genopretningsplan Social og Sundhed Nr. 1 AE 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Revurdering af sager. Fokus på timetakster hos private leverandører. Det tilstræbes at støtte efter SEL 85 fremadrettet

Læs mere

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken Temaer/ indikatorer Dato for tilsynsbesøg Tema 1: Uddannelse og beskæftigelse Kriterium 01: Tilbuddet støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse Indikator

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - Jf. overførselsreglerne Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 26.998 0 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og

Læs mere

Effekt i budget Status på realisering

Effekt i budget Status på realisering Status på realisering af administrative og politisk effektiviseringer i forbindelse med omstillingspuljen S01 fra budget 2017-2020 (Alle beløb i 1.000 kr. og i 2018-niveau) 2018 2019 2020 2021 Effekt i

Læs mere

Socialpsykiatrien Assens Kommune

Socialpsykiatrien Assens Kommune Socialpsykiatrien Assens Kommune Om Socialpsykiatrien Hvad er socialpsykiatri? Hvilke kommunale opgaver? Hvem er målgruppen? Hvor kommer de fra? Hvordan gør vi? Hvorfor? Rehabilitering, vækst og udvikling

Læs mere

Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne Reduktion i normering - dagtilbud Social

Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne Reduktion i normering - dagtilbud Social Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne 2020 2021 2022 2023 1 Reduktion i normering - dagtilbud Social -1.477-1.477-1.477-1.447 2 Reduktion i tildelingsmodel Social Assens - Botilbud med døgn -3.005-3.005-3.005-3.005

Læs mere

Referat. Tid Onsdag den 2. april Assens Rådhus

Referat. Tid Onsdag den 2. april Assens Rådhus Referat AcadreUserId Forum Dialogforum Tid Onsdag den 2. april 2014 Sted Deltager Afbud Assens Rådhus Birthe Horsens, pårørende Duedalen Kirsten Rusbjerg, pårørende Poul Mose Parken Egon Lorentzen, pårørende

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3. Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 17.615 454 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.320 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre

Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Opslag: Klippekort til beboere på plejecentre Ansøgningsfrist den 3. marts 2017 kl. 12.00 Indhold 1. Indledning... 2 2. Puljens formål... 2 3. Puljens anvendelsesområde... 3 4. Ansøgerkreds... 3 5. Projektperiode...

Læs mere

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning.

Tilbud om beskyttet beskæftigelse er subsidiær i forhold til anden beskæftigelseslovgivning. Bornholms Regionskommunes kvalitetsstandard - Beskyttet beskæftigelse SEL 103 1. Målgruppe Borgere under folkepensionsalderen med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Den Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse. Fra Socialtilsyn Syd

Den Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse. Fra Socialtilsyn Syd Den 31.08 2017 Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse Fra Socialtilsyn Syd Socialtilsynets kvalitetsmodel De 7 temaer i kvalitetsmodellen: 1)Uddannelse og beskæftigelse 2) Selvstændighed og relationer

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til øget livskvalitet for de svageste hjemmehjælpsmodtagere Klippekortmodellen 15.75.01.10

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde

Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde Social- og Borgerservice Voksenafdelingen, Handicap og Psykiatri Beskrivelse af Myndighedsfunktionens opgaver ved visitation til tilbud på det specialiserede socialområde for voksne September 2012 INDHOLD

Læs mere

2017 (1.000 kr.) Blokbeskrivelse fra forlig 2015 (1.000 kr.) 2016 (1.000 kr.) 2018 Evt. supplerende/præciserende

2017 (1.000 kr.) Blokbeskrivelse fra forlig 2015 (1.000 kr.) 2016 (1.000 kr.) 2018 Evt. supplerende/præciserende forligstekst Sundhed R02: Implementering af skylletoilet i hjemmeplejen R06: Effektivisering/afvikling af møder, uddannelse, planlægning, pauser -150-400 -400-400 Råderumsblokken tager afsæt i implementering

Læs mere

Kvalitetsstandard 107 og 108

Kvalitetsstandard 107 og 108 Baggrund og formål Social- og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har de seneste år arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor Handicap- og Psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Notat. Ny organisering af Social, Sundhed og Arbejdsmarked. Til: FællesMED-udvalg Social og Sundhed. Indledning

Notat. Ny organisering af Social, Sundhed og Arbejdsmarked. Til: FællesMED-udvalg Social og Sundhed. Indledning Notat Til: FællesMED-udvalg Social og Sundhed 22. september 2016 Sags id: 16/21866 Ny organisering af Social, Sundhed og Arbejdsmarked Indledning Nærværende notat beskriver den nye organisering af Social,

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Forskellige behov forskellige indsatser

Forskellige behov forskellige indsatser 1 Forskellige behov forskellige indsatser I Ikast-Brande Kommune er tilgangen at borgerne skal opleve et ensartet serviceniveau. Da borgerne har forskellige behov skal de have forskellige indsatser for

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne Reduktion i normering - dagtilbud Social

Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne Reduktion i normering - dagtilbud Social Råderumskatalog Social og Sundhed Nr. Emne 2020 2021 2022 2023 1 Reduktion i normering - dagtilbud Social -1.477-1.477-1.477-1.447 2 Reduktion i tildelingsmodel Social Assens - Botilbud med døgn -3.005-3.005-3.005-3.005

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 28. marts 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Svend Sønnichsen Pkt. Tekst Side 19 Godkendelse af referat fra mødet den 28. februar 2017 1 20 Orientering: Klippekort til beboere

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Introduktion til kvalitetsstandarder

Introduktion til kvalitetsstandarder Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde for voksne Introduktion til kvalitetsstandarder Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Introduktion

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Socialudvalget Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Socialudvalget Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 1 Ændring af aktivitetstilbud Tønder borgere 12,627-1,500-1,500-1,500-1,500

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab

Handleplan for voksenområdet. Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Handleplan for voksenområdet Social og Sundhedsudvalget d. 5. marts 2018 Ældre og Social Service Stab Udfordringen Budgetudfordring i 2018 på 10 mio. kr. i Voksenafdelingen Høj andel af borgere som modtager

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for visiteret aktivitets-

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Da vi ikke oprindeligt havde budgetteret med denne udgift, vil det overførte mindreforbrug fra 2015 blive anvendt til dette formål.

Da vi ikke oprindeligt havde budgetteret med denne udgift, vil det overførte mindreforbrug fra 2015 blive anvendt til dette formål. Bilag4 Tilbagemeldinger vedr. mindreforbrug i 2015 Assens Misbrugscenter 0 Socialpsykiatrien 0 Bofællesskabet Skelvej 0 Ældrecenter Æblehaven 0 Boenheden Kildebakken 0 Strandgården 0 Lindebjerg 0 CSA Duedalen

Læs mere

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud.

Midlertidig botilbud Servicelovens 107. Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud. Midlertidig botilbud Servicelovens 107 Sådan arbejder vi sammen med dig for at vurdere dit behov for et midlertidigt botilbud Lejre Kommune Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Del 1 -

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem.

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem. Baggrund om ViSP samarbejdet Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) er oprettet 1. august 2003 ved en sammenlægning af de hidtidige Specialskoler for Voksne i Næstved og i Nykøbing F. Borgerne har fri

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Indsatser finansieret af værdighedspuljen

Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatsbeskrivelse 2016 2017 2018 2019. Styrkelse af kvaliteten i den midlertidige indsats 1 stilling á 32 timer/uge Den nuværende Centersygepleje blev finansieret

Læs mere

Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud

Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud Ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud Indledning Velkommen til Ishøj Kommuners ydelseskatalog for socialpædagogisk støtte og dag- og botilbud. I dette ydelseskatalog har Ishøj

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:15-17:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Handicap og Psykiatri hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

2016 (1.000 kr.) 2017 (1.000 kr.) 2018 Evt. supplerende/præciserende. Blokbeskrivelse fra forlig 2015 (1.000 kr.)

2016 (1.000 kr.) 2017 (1.000 kr.) 2018 Evt. supplerende/præciserende. Blokbeskrivelse fra forlig 2015 (1.000 kr.) 2016 2017 2018 Evt. supplerende/præciserende forligstekst Tekst fra budgetblok Sundhedsfaglig bistand Ø01: Sundhedskoordinatorfunktionen 300 300 300 300 Den vedtagne sygedagpengereform, der træder i kraft

Læs mere

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed 06. Ældre og 07. Sundhed Rammen 3.370.000 Tiltag Beløb Alternativt Beløb 01 Klippekort Frit Valg 1.080.000 Konsekvensskema anvender allerede udarbejdet fra runde 1 02 Klippekort Frit valg 500.000 Nyt Konsekvensskema

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Ledsagelse og støtte i ferier, weekender mv. til borgere i sociale botilbud mv. Godkendt 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Formål...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Borgerens første henvendelse Borgeren retter selv henvendelse Henvendelser fra interne samarbejdspartnere f.eks. Jobcenteret, Sundhed, Pleje & Omsorg, Den

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Oversigt over sager til Social- og Sundhedsudvalget

Oversigt over sager til Social- og Sundhedsudvalget Oversigt over sager til Social- og Sundhedsudvalget Afdeling Sundhed og Omsorg Sagsnummer 18-037215 Dato 14. maj 2019 26. juni 2019 Social- og Sundhedsudvalget Sundhedscenter Vest, Tarm Godkendelse af

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed

Kvalitetsstandarder. Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85. Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder Socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Omsorg og Sundhed Kvalitetsstandarder for socialpædagogisk støtte, Lov om Social Service 85 Introduktion Odsherred Kommune bevilger

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse.

Der er kun to hvor ydelsen skal stoppe når borgerne fylder 65 år, og det er 100 merudgifter, og 103 beskyttet beskæftigelse. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Handicapydelser efter borgeren fylder 65 år NOTAT Dato: 02.10.2007 Af: Birgitte Hebo Schmidt Bilag a Dette notat beskriver

Læs mere