Opgave. Tid: Dato Hvad skal der nåes DESIGN KOPIBOGEN. Aflevering OBS. Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgave. Tid: Dato Hvad skal der nåes DESIGN KOPIBOGEN. Aflevering OBS. Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg"

Transkript

1 DESIGN KOPIBOGEN Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg

2 Kopibogen Kopibogen Denne kopibog er et supplement til bogen Design - industriel - grafisk - tekstil - arkitektur Første del af bogen er kopiark til hver opgave, som læreren kan udfylde med de specifikke oplysninger for hver opgave, og kopiere dem til eleverne. Siderneer sat op på en indbydende måde, med tekst på elevernes niveau samt inspirationsskitser. Siderne har en projektbeskrivelse samt en forklaring af hvordan projektet skal afleveres. Herudover er der afsat plads til at læreren kan indskrive datoer for projektet samt hvad der skal ske de enkelte gange. Herudover er der et felt, hvis læreren har Tid: Dato supplerende Hvad oplysninger. skal der nåes Bag i bogen findes kopiark af de illustrationer som også findes i bogen, som læreren kan kopiere over på transparenter og holde oplæg ud fra. Derudover findes der skabeloner til sengetøj- og cd-cover opgaverne, så eleverne ikke skal spilde tiden med at opmåle og tegne konturerne af produkterne, når det er indholdet der er vigtigt. Til sidst er der målestoksark i 2:1, 5:1, 1:10, 1:50 og 1:100. Disse kan læreren udlevere til eleverne, når der i opgaven står at de skal aflevere i målestokstegninger. Dette gør det meget nemmere at forholde sig til som elev.

3

4 Redesign Redesign Redesign et produkt, som du ikke synes fungerer godt nok. - Vælg et produkt du ser i din hverdag, som ikke fungerer optimalt, ikke er særligt pænt eller som let går i stykker, og design den om, så den bliver både flottere, bedre og mere holdbar! Projektet skal afleveres som tegninger på planche og som model

5 Lampedesign Lampedesign Design en lampe, specielt til et sted, du definerer. Det kan f.eks. være dit værelse, dine forældres stue, entréen eller måske en kedelig mørk trappeopgang. Skal det være en sengelampe, en skrivebordslampe eller måske en loftslampe? Tænk over udseende/materialer. Hvordan ser den ud slukket? Hvordan ser den ud tændt?. Hvor skal den stå/hænge? Projektet skal afleveres vha en 1:1 model som virker.

6 Vægur Vægur Design et ur til væggen på dit værelse. Er dit værelse gult med hyggelige lænestole og akvarium eller gråt med hi-tech metalpersienner og stort TV med sourroundanlæg? Uret skal passe til lige netop din stil! Projektet skal afleveres vha en 1:1 model som virker og som er så flot at du selv vil bruge den bagefter.

7 Armbåndsur Armbåndsur Design et armbåndsur. Du skal tegne et ur, som du syntes kunne passe helt perfekt til dig selv. Skal det være et festur, et dykkerur, et hverdagsur eller et ur med udskiftelige forsider så det passer til alle situationer. Er du til plast, stål eller guld? Projektet skal afleveres som tegninger i 1:1 samt 2:1 (dobbelt størrelse), på planche.

8 Oplukker Oplukker Design en oplukker til øl og sodavandsflasker. Den gode gamle oplukker med smal hals og stort hoved fungerer, men kunne den ikke være lidt smartere, bedre, mere ergonomisk eller virke på en helt anden måde end den kendte!? Projektet skal afleveres som tegninger på planche og som model som virker, hvis (det er muligt).

9 Tandbørste Tandbørste Design en tandbørste som enten er flot, sjov eller super god ergonomisk. Hvordan er din tandbørste? Er den elektrisk, formet som en hund? Eller bare kedelig hvid? Den kunne også være gennemsigtig med stjernestøv. Tæmk også på materialer og målgruppe. Metal, plast, gummi, træ, genbrug? Projektet skal afleveres som tegninger på planche og som model.

10 Æggebakke Æggebakke Design en æggebakke som kan tåle at falde ned fra 1 meters højde, uden at æggene ødelægges. Du skal både tænke over funktionen - altså at æggene holder og bakken er let at åbne/lukke. Men du skal også tænke over udseendet, hvordan ser den ud i Brugsen? Hvordan ser den ud i køleskabet? Hvem er målgruppen - skal æggene være øko eller fra burhøns? Det spiller altsammen ind, når man skal designe en æggebakke. Projektet skal afleveres som en model i 1:1 som kan klare faldet.

11 Emballage til McDonalds Emballage til McDonalds Redesign McDonald s take away emballage, så det fungerer bedre. Der skal være plads til ét meal, men du kan også vælge at lave en til 2 meals, 4 meals eller måske et helt fodboldhold (dog ikke nødvendigvis i EN pakke/pose) Tænk over udseendet/materialer. vælg et antal meals. Hvilke farver skal den have? Skal logoet være dominerende eller er farverne nok? Emballagen er en reklame i sig selv. Projektet skal afleveres som model i 1:1.

12 Madkasse Madkasse Design en madkasse til madpakken. Skal den være lag-inddelt med mulighed for udvidelse eller bare en kasse med låg. Skal den være sjov eller trendy? Af plast eller metal eller måske en pose af stof? Og hvad med frugt, yoghurt og drikkevarer? Projektet skal afleveres som tegninger på planche og evt. som model.

13 Cykellygte Cykellygte Design en cykellygte. Skal lygten bruges uden for byen hvor der er behov for en stærk halogenlygte som skal oplades en gang om dagen? Eller skal lygten bruges i byer med gadebelysning, så man kun behøver en lille diodelygte som slet ikke lyser op på vejen? Skal den sidde fast på cyklen? Eller skal vi måske tilbage til de gammeldags dynamolygter, som trækkes ved hjælp af hjulet, og som derfor er miljøvenlige? Projektet skal afleveres som tegninger på planche og som model

14 Møbler Møbler At designe et møbel. Møblet skal være til dine forældres hjem eller til et andet bestemt sted. Det kan være en restaurant, en café, en skoleklasse eller måske et museum. Det kan være et bord, en stol, en lænestol eller måske en kommode til tøj. Projektet skal afleveres som tegninger på planche og som model i 1:5.

15 Transportmiddel Transportmiddel Design et transportmiddel, det kan f.eks. være en bil, et tog, en cykel eller måske en flyvemaskine. Det kan også være rulleskøjter eller en barnevogne, et løbehjul eller måske en kængurustylte. Projektet skal afleveres som tegninger på planche.

16 Logo Logo Design et logo til Logo et kan enten være sat sammen med navnet eller bestå af selve navnet. Det skal både kunne trykkes i sort/hvid og farver. n skal afleveres i form af en tegning af logo et i 5:1 (5 dobbelt størrelse) Logo et kan f.eks. vises på et visitkort, brevpapir og konvolutter i 1:1.

17 Grafisk tryk til trøje Grafisk tryk til trøje Design et tryk til en t-shirt, det kan være om dit yndlingsband, et personlige tøjlogo eller et billede af din lillesøster med overskæg. Det skal blive den t-shirt du vælger i skabet de næste 2 år! Alternativt kunne det også være en t-shirt til en ven eller søster. Projektet skal afleveres i form af en t-shirt med påtrykt tegning.

18 Plakat Plakat Tegn en plakat til ungdomsskolen. Det kan være til hele ungdomsskolen, til et enkelt fag eller til en rejse. Tænk over målgruppe, synliggørelse og reklameværdi. En god reklameplakat kan ses på lang afstand blandt mange andre. n afleveres som en færdig plakat i mindst A3 størrelse, som ungdomsskolen kan bruge.

19 CD-covers Illustrér et cd-cover. Find din yndlingsmusik frem. Lyt til musikken og design et cdcover, som passer til musikken og dens stemning. n afleveres i form af et cover, som er tegnet eller malet, samt evt. forside til selve cd en. Designet præsenteres i funktion.

20 Reklamekampagne Reklamekampagne Lav en reklamekampagne for den nye Magnum is med lakridsovertræk. Du er reklameleder af den nye kampagne for en ny magnumis. Hvem er målgruppen? Hvorfor vælger de isen, eller rettere sagt, hvad kan få dem TIL at vælge denne is? Er det en TV2 reklame eller en helsides annonce i Ekstra Bladet? Eller måske en stor pap is foran alle isbutikkerne? Projektet afleveres som en planche med tegninger til, hvordan de valgte reklameelementer skal se ud. F.eks. isens indpakning, reklameside til ugeblade, plakat til DSB, TV reklame idé, papfigur i butikker eller andet.

21 Bogforside Bogforside Illustrér forsiden til din yndlingsbog. En bogs forside er vigtig for, om man vælger at læse bogen. Den skal fænge med det samme. Det skal være den bog, man ser i bunkerne i bogbutikken. Tænk over målgruppen og hvordan man udtrykker bogens indhold i en enkelt tegning. n afleveres som en 1:1 tegning af forside og ryg.

22 DSB pose DSB pose Lav en illustration til en DSB pose. En pose er ikke bare en pose. Billedet på en pose kan være en reklame, kunst, et digt eller en historie. Illustrationen skal give de togrejsende en oplevelse på turen. Projektet skal aflevers som bærepose påsat en tegning i 1:1.

23 Frimærker Frimærker Design et frimærke, som viser noget om jeres egn eller om dine egne interesser. Det kan være naturen, noget specielt for byen eller for skolen. Eller det kan være om Playstation, sport, musik el.lign. Frimærkerne skal være som en serie på minimum 3 frimærker, som både er flotte sammen og hver for sig. Projektet skal afleveres i form af en tegning af frimærkerne i både 1:1 samt 5:1

24 Kostumer Kostumer Design og lav dit eget kostume til festen med temaet Der er selvfølgelig store præmier til de bedste. en sker i form af udklædningen til festen.

25 Kostumer Kostumer Design og lav et kostume til teaterstykket. Lev dig ind i rollen som skal have et kostume, og forsøg at skabe figuren med enkle midler. Der afleveres i form af det endelige kostume til forestillingen.

26 Tegne mode/-kollektioner Tegne mode/-kollektioner Design det sæt tøj, som bliver smart til næste forår/efterår. Stilen skal passe til din egen målgruppe. Tænk over farver, materialer, kjolelængder osv. Designet afleveres som tegninger på planche, samt evt. stofprøver på modeldukker eller giner.

27 Den Den flotteste flotteste festkjole festkjole Du skal til gallafest med alle de rige, smarte og kendte. Hvad skal du have på? Design den flotteste festkjole du kan forestille dig. - Store modeldukker eller miniginer med modeller af tøjet - Tegninger på plancher - Stofprøver

28 Sengetøj Sengetøj Design dit nye sengetøj. Sengetøj bruger vi faktisk ca. 1/3 af døgnet. Hvorfor så finde sig i at ligge i Moster Oda s storblomstrede julegave? Eller dine forældres aflagte fra midt i 70 erne hvor brun og orange var hotteste mode? Design et sengetøj som passer til dig. Hvilke farver har du på værelset? Skal det være mønstret eller med motiv? Japanske skrifttegn? Eller et billede af kæresten? Projektet skal afleveres som en tegning.

29 Sko-design Sko-design Design et par sko til en selvdefineret målgruppe. Hvad bliver smart næste år? Måske er skoene til sjov, til vandring eller som skal passe til den vildeste festkjole? Der findes også snesko, svømmefødder eller balletsko. Projektet skal afleveres som en tegning samt modeller i ca. 1:1.

30 Et Et personligt personligt minihus minihus Forestil dig, at dit værelse er et minihus i dine forældres have. Tegn det og indret det. Tænk over værelsets funktioner - sove, læse lektier, have venner på besøg osv. Skal der også være eget køkken, bad? Projektet skal afleveres som en tegning med mål på. Der skal også indtegnes møbler. Hvis der er tid kan der laves en model i f.eks. pap.

31 Indretning Indretning Forestil dig at dit eget værelse er tomt!- Hvordan kunne du tænke dig at bo? Køb, design eller behold det gamle. Indret dit værelse helt fra bunden af. Hvidt antikt og feminint eller ungkarle med plads til barskab og sure sokker. Projektet skal afleveres som en planche indeholdende 1:10 tegning over værelset med møbler. Desuden tegninger og/eller udklip af møbler og andet interiør, samt farveprøver.

32 Fremtidens Fremtidens skole skole Tegn fremtidens skole. har man stadig klasseværelser og tavleundervisning? Eller foregår det hele i grupperum med fællesborde? Projektet skal afleveres som en tegning i 1:50 af skolen, set oppefra (flere etager tegnes ved siden af hinanden) Samt forklaring af hvad hver enkelt rum skal bruges til. Herudover en tegning af skolen set udefra.

33 Et Et drømmehus drømmehus Tegn drømmehuset til dig og din familie. Hvor meget plads er der behov for og hvilke funktioner skal huset løse. Tænk anderledes og nyskabende. Projektet skal afleveres ii form af en tegning med mål på. Samt forklaring af, hvad rummene skal bruges til. Hvis der er tid afleveres der også modeller i pap m.m.

34 Konstruktionsopgave Konstruktionsopgave Lav en konstruktion udfra de udleverede materialer. Konstruktionen skal kunne holde en 1 kg s sten eller 1 kg småsten i en højde af 15 cm over bordet. Materialerne må gerne knækkes, skæres i osv. Du skal tænke over æstetik (det skal være smukt) og være opfindsom (des mere avanceret, jo bedre) Materialer Tid: Dato 1 stk karton Hvad i A2 størrelse skal der nåes 5 stk. blomsterpinde 5 meter snor 1 kg sten efter eget valg (man henter dem altså selv) Konstruktinen skal a everes til sidst i timen, hvor alle projekterne gennemgåes og evalueres udfra æstetik og op ndsomhed. Holdbarheden afprøves også. Der må ikke anvendes andre end de udleverede materialer.

35 Modelbygning Modelbygning Vælg en eksisterende bygning og lav en model af den Projektet skal afleveres som en model i passende målstok: 1:50 eller 1:100

36 Tegning Tegning Eksempel på skitser

37 Tegning Tegning Croquistegninger 1 minutters stillinger 5 minutters stillinger Specielle øvelser

38 Skitseforløb Skitseforløb De første håndtegnede skitser De bedste er scannet ind og sat sammen med tekst. Til sidst er håndtegningen tegnet rent inde på computeren, og teksten er placeret som den skal. Eksempel på et skitseforløb

39 Brainstorm Brainstorm

40 Cd-cover Cd-cover skabelon skabelon

41 Sengetøj Sengetøjskabelon skabelon 1:50 1:50

42 2:1 2:1 0.0 cm 0.5 cm 1.0 cm 1.5 cm 2.0 cm 2.5 cm 3.0 cm 3.5 cm 4.0 cm 4.5 cm 5.0 cm 5.5 cm 6.0 cm 6.5 cm 7.0 cm 7.5 cm 8.0 cm 0.0 cm 0.5 cm 1.0 cm 1.5 cm 2.0 cm 2.5 cm 3.0 cm 3.5 cm 4.0 cm 4.5 cm 5.0 cm 5.5 cm 6.0 cm 6.5 cm 7.0 cm 7.5 cm 8.0 cm 8.5 cm 9.0 cm 9.5 cm 10.0 cm

43 5:1 5:1 0.0 cm 1.0 cm 2.0 cm 3.0 cm 0.0 cm 1.0 cm 2.0 cm 3.0 cm 4.0 cm

44 1:10 1:10 0 cm 10 cm 20 cm 30 cm 40 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm 90 cm 100 cm 110 cm 120 cm 130 cm 140 cm 150 cm 160 cm 0 cm 10 cm 20 cm 30 cm 40 cm 50 cm 60 cm 70 cm 80 cm 90 cm 100 cm 110 cm 120 cm 130 cm 140 cm 150 cm 160 cm 170 cm 180 cm 190 cm 200 cm

45 1:50 1: m 0.5 m 1.0 m 1.5 m 2.0 m 2.5 m 3.0 m 3.5 m 4.0 m 4.5 m 5.0 m 5.5 m 6.0 m 6.5 m 7.0 m 7.5 m 8.0 m 0.0 m 0.5 m 1.0 m 1.5 m 2.0 m 2.5 m 3.0 m 3.5 m 4.0 m 4.5 m 5.0 m 5.5 m 6.0 m 6.5 m 7.0 m 7.5 m 8.0 m 8.5 m 9.0 m 9.5 m 10 m

46 1:100 1: m 1.0 m 2.0 m 3.0 m 4.0 m 5.0 m 6.0 m 7.0 m 8.0 m 9.0 m 10.0 m 11.0 m 12.0 m 13.0 m 14.0 m 15.0 m 16.0 m 0.0 m 1.0 m 2.0 m 3.0 m 4.0 m 5.0 m 6.0 m 7.0 m 8.0 m 9.0 m 10.0 m 11.0 m 12.0 m 13.0 m 14.0 m 15.0 m 16.0 m 17.0 m 18.0 m 19.0 m 20.0 m

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

DESIGN. for 8.-10. klasse. og andre begyndere. Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg

DESIGN. for 8.-10. klasse. og andre begyndere. Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg DESIGN for 8.-10. klasse og andre begyndere Laila Beltofte Sørensen & Nikolaj Hygebjerg S1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse S4 S5 S6 S7 S8 S11 S13 S14 S16 S19 S21 Forord Vores erfaring med faget

Læs mere

Kampange STop vold mod børn //

Kampange STop vold mod børn // Opgave Denne opgave går ud på, at fremstille materiale til en kampange, som skal agitere for holdninger til et konkret emne eller tema. Afsender Afsenderen her er organisation Omsorg, som vi har opfundet.

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

DESIGN DIT EGET CD-COVER!

DESIGN DIT EGET CD-COVER! ELEV DESIGN DIT EGET CD-COVER! Emil de Waal + Spejderrobot Det er ikke kun i selve musikken, at Emil de Waal + Spejderrobot kan lide at improvisere - det er nærmest et livsprincip! Så da deres første plade

Læs mere

Fang en krabbe. Husk redningsvest!

Fang en krabbe. Husk redningsvest! Fang en krabbe Prøv at fang en krabbe med: madding (små stykker fisk, et fiskeskellet eller muslinger) net, snor eller fiskesnøre klemme spand eller akvarium med vand Sådan fanger du en krabbe Få fat i

Læs mere

ssækken højst 25 kg affald i d

ssækken højst 25 kg affald i d ssækken affald højst 25 kg affald i r Læs he får u d n a, hvord ald f f a e r mind FÅ mindre affald KVIT OVERFLØDIG INDPAKNING UNDGÅ MADSPILD Vælg produkter, der ikke er pakket ind Køb kun det mad, som

Læs mere

ER PANT KUN FOR DÅSER OG FLASKER? AKTIVITET 2 FORLØB NR. 7. Design en pantordning

ER PANT KUN FOR DÅSER OG FLASKER? AKTIVITET 2 FORLØB NR. 7. Design en pantordning FORLØB NR. 7 De fleste af jer har nok prøvet at betale og få udbetalt pant for dåser og flasker til sodavand. Men har du tænkt nærmere over, hvad der ligger bag, og om det er muligt at bruge en pantordning

Læs mere

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E VANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E INDIVIDUELLE SKYDEDØRE Din stil. Dine skydedøre. Dit hjem, nyt eller gammelt, i byen eller på landet, stort eller småt Svane har et skydedørs sortiment, der kan tilpasses

Læs mere

Læsetræning 1A - læs og forstå

Læsetræning 1A - læs og forstå Læsetræning 1A - læs og forstå Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup OBS! Sidetallene gælder ikke i denne prøve. Se på opgavernes numre. Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst MATERIALEJAGT Tema: Målgruppe: FAG: Varighed: VI SKAL lære om arkitekturens elementer og materialer opnå en forståelse for materialernes forskellige styrker lære om forskellige strukturer, materialer og

Læs mere

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP

VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP VI VIL GERNE SKÆRE DET UD I PAP MEN DET ER SLET IKKE NØDVENDIGT...... når du har læst denne folder... Ingen ny ordning - og kun ét fif, til at gi dit affald højere værdi Papir, karton og pap består af

Læs mere

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi

HVIS ER DET? * 4 kegler * Lærertyggegummi HVIS ER DET? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER - Sætningskort (gerne i 2 holdfarver til større At øge elevernes evne til at klasser eller konkurrence) analysere sig frem til og bruge det - Skilte med

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Måtter med valgfrit design.

Måtter med valgfrit design. Måtter med valgfrit design. Mørke og ofte grå nuancer er glimrende om efteråret og om vinteren, hvor måtten belastes meget. Der er snavset udenfor, og vi trækker både sne, sjap og grus ind med fodtøjet.

Læs mere

Grafisk design. Grafisk produktion og workflow Side 57

Grafisk design. Grafisk produktion og workflow Side 57 Grafisk design Grafisk produktion og workflow Side 57 Side 58 Grafisk design Grafisk design Opgavebeskrivelse Arbejdsplan Research Målgruppe Design af grafisk tryk til tasker. Trykket skulle promovere

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

PATRULL. Sikkerhedsprodukter

PATRULL. Sikkerhedsprodukter 38_014 PATRULL Sikkerhedsprodukter Gør hjemmet mere sikkert At skabe en bedre hverdag vil også sige at gøre den mere sikker. Derfor har IKEA udviklet PATRULL serien. Den er med til at minimere risikoen

Læs mere

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM TEGNE-BATTLE Beskrivelser af Tegne-Battle discipliner Som deltagere i Tegne-Battle stiller I op som et hold fra jeres efterskole eller gymnasium. I skal dyste mod andre gymnasier eller efterskoler, der

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

Kæmpe reklame balloner

Kæmpe reklame balloner Kæmpe reklame balloner Grundet den helt specielle form, tager denne ballon meget lidt plads ved jorden, men giver meget stor synlighed i luften. I modsætning til mange andre visuelle elementer, er budskabet

Læs mere

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11.

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11. Velkommen til optagelsesprøven på EDesign 2012 mandag d. 16. april, Kl. 911.30 Velkommen til optagelsesprøven På uddannelsen til edesigner lærer du at udvikle, planlægge og organisere og gennemføre design

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER LED EFTER LED FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne eleverne i at finde 5 forskellige sætningsled og forklare sammenhængen mellem led og ordklasser. Grundled udsagnsled genstandsled hensynsled

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE HVEM BOR HER? OPGAVE 1 1: Gå på opdagelse i huset og find de 11 dyr, som gemmer sig i husets forskellige rum. du får brug for: 2: Tegn eller skriv dyrene i de forskellige rum på plantegningen efterhånden

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

2577- Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v.

2577- Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. 2577- Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. 2577- Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. Udlevering / Eftersyn Udlevering På adressen: Stydingvej 2, PORT 4 6500 Vojens Fredag d.

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. Udlevering. Eftersyn.

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. Udlevering. Eftersyn. 2577 - Div. retro møbler, PH lamper, Piet Hein bord m.v. Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: Stydingvej 2, PORT 4 6500 Vojens Fredag d. 17. marts 2017, 08:00-14:00 Eftersyn

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Da Timon og Pumba opdager, at deres yndlingsferiested er blevet skadet af forurening, lærer de, hvordan de kan være Safety Smart i forbindelse med miljøet. Elever i børnehaveklasse til og med

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2016 sommerhuse 2 3 Borgerne svarer på spørgsmål om Genbrugsekspressen Thisted Kommune gennemførte i efteråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse om Genbrugsekspressen. En række tilfældigt udvalgte borgere

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014

Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Boushra Chami Årsplan for billedkunst i 2. klasse 2013-2014 Fagligt emne Læringsmål Hvordan Evaluering Fotografi og ramme Ting der starter med det bogstaver som deres navn starter med. Tegne dyr Tage et

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

INTELLIGENT BELYSNING

INTELLIGENT BELYSNING Alberte Maria Lodahl & Alberte Emma Ahrensbøll Antvorskovskole 7. a Vores projekt indeholder: INTELLIGENT BELYSNING - En rapport - En model af en vej med intelligent belysning - To plakater - En model

Læs mere

50 BO BEDRE Nr. 1 2014. Af Marina Lykkesteen. Foto Andreas Mikkel Hansen

50 BO BEDRE Nr. 1 2014. Af Marina Lykkesteen. Foto Andreas Mikkel Hansen Hjem med sjæl Den gamle 1800-tals patriciervilla i oprindelig stand nord for København var umiddelbart ikke, hvad Helle Holstein og hendes familie havde forestillet sig som deres minimalistisk og stramt

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Flexa Baby. - et hjerterum at vokse i. www.flexaworld.com

Flexa Baby. - et hjerterum at vokse i. www.flexaworld.com Flexa Baby - et hjerterum at vokse i www.flexaworld.com Et hjerterum at vokse i aby Hans Sandgren Jakobsen, som er kendt ikke kun for hans forkærlighed for træ, men også for hans lyse og luftige designunivers,

Læs mere

Opgaver til Jagten på guldkruset Bind 1 af serien De magiske lys

Opgaver til Jagten på guldkruset Bind 1 af serien De magiske lys Opgaver til Jagten på guldkruset Bind 1 af serien De magiske lys 1 Jagten på guldkruset af Jørn Jensen Før du læser 1. Kig på bogens forside og bagside. 2. Hvornår tror du historien foregår: (I fortiden,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommereksamen 2015 Institution HF VUC Vestegnen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HF Design C TBN og RF Hold

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Vor færdig pakkede Nytårssæt, en stor succes de seneste år

Vor færdig pakkede Nytårssæt, en stor succes de seneste år Jul og Nytår 2015 Café & Restaurant Johan Schlichting Kære Kunde. Sæson 45 Snart er det atter Jul, samt Nytår. Vi har også i år, samlet nogle af vore Jule & Nytårs artikler, i dette katalog, hvor De kan

Læs mere

Et æble i madkassen - event for 2. klasse

Et æble i madkassen - event for 2. klasse Et æble i madkassen - event for 2. klasse Introduktion Ideen med Et æble i madkassen er at sætte fokus på, hvordan en sund madpakke er skruet sammen. Eleverne skal i eventugen arbejde med fødevarestyrelsens

Læs mere

- et undervisningsmateriale til dansk som andetsprog

- et undervisningsmateriale til dansk som andetsprog - et undervisningsmateriale til dansk som andetsprog De følgende sider er et uddrag fra kopimaterialet Fart på dansk Ord og begreber med CL. Materialet henvender sig til elever i hele skoleforløbet. Fart

Læs mere

SORTERINGS- GUIDEN 2016

SORTERINGS- GUIDEN 2016 SORTERINGS- GUIDEN 2016 VILLA / RÆKKEHUS DIT AFFALD ER FOR GODT TIL AT SMIDE UD Sortering skal være så nemt som muligt for dig og din familie. I sorteringsguiden kan du se, hvordan du sorterer dit affald.

Læs mere

Affaldet på skolen på jagt efter papiret

Affaldet på skolen på jagt efter papiret Affaldet på skolen på jagt efter papiret Natur/teknik, (matematik, dansk), 4.-6. klasse Forfatter: Freya Grossmann og Flemming Sjølin Bauer, Vestforbrænding Dokumentet er sidst opdateret: november 2013

Læs mere

Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen

Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen Undervisningsmateriale MYKA My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen Polar Bear Et undervisningmateriale til forestillingen Polar Bear for 0. 2. klasse Du skal bruge: Til læreren tuscher saks Isbjørnen er i

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER

Stof / metervarer - efterår 2014. KreStoffer. Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER KreStoffer Stof / garn / mønstre / tilbehør / syskole METERVARER Efterår 2014 1 Bomuld - ensfarvet denim look En lækker metervare i bomuld, polyester og lycra i ensfarvet denim look - strækstof - God til

Læs mere

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual Designmanual Celf s logo: Jeg har valgt at designe mit logo for celf således: Jeg har valgt bogstaverne N E G, som så står for Nakskov Erhvervs Gymnasium. Men Det store N kan også bruges til Nykøbing Erhvervs

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

2/ Sofia Seidler H3 Svendeprøve

2/ Sofia Seidler H3 Svendeprøve GRAFISK DESIGN OPGAVEN: Jeg har valgt at lave en fiktiv opgave for et nystartet brand ved navn, som sælger t-shirts og plakater med dyreprint som motiver. Jeg har haft fokus på deres logo, visitkort, gogards,

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Lampeshoppen. Funky design i topkvalitet

Lampeshoppen. Funky design i topkvalitet Lampeshoppen Funky design i topkvalitet Om os Vi har mere end 14 år på bagen som lampeforhandler med hovedvægt på kvalitetslysekroner og ekstravagante lamper til den kræsne forbruger. Vi har altid bestræbt

Læs mere

SYNERGI TA R G E T OUSE. Tryk & Grafisk Design. Medieplanlægning. Profil & Jobtøj. saml muligheder og fordele ét sted! Strø & Gaveartikler

SYNERGI TA R G E T OUSE. Tryk & Grafisk Design. Medieplanlægning. Profil & Jobtøj. saml muligheder og fordele ét sted! Strø & Gaveartikler TA R G E T SYNERGI saml muligheder og fordele ét sted! TV & radioreklamer Webdesign & hosting Skilte & bilreklame Hvem er vi? Hans Jørgen Rene Susanne Finn Vagn Vi er et hold, der i hverdagen prioriterer

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

fra papirklip til designerstol

fra papirklip til designerstol fra papirklip til designerstol flexible luxury De hollandske designere Tom Schouten og Douwe Jacobs står bag tilblivelsen af en af nutidens hotteste stole - flux chair. Stærkt inspireret af små foldede

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

SKENINGE. Produktguide. Skinnesystem. GODT AT VIDE Maks. elektrisk strømbelægning i 1 skinnesystem: 3680W

SKENINGE. Produktguide. Skinnesystem. GODT AT VIDE Maks. elektrisk strømbelægning i 1 skinnesystem: 3680W SKENINGE Produktguide Skinnesystem 28_018 GODT AT VIDE Maks. elektrisk strømbelægning i 1 skinnesystem: 3680W SIKKERHED Skinnesystemet skal installeres af en uddannet elektriker. Kun til loftmontering.

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

Særtryk Elevhæfte ALINEA. Anders Artmann Per Buskov Jørgen Løye Christiansen Peter Jepsen Lisbeth Vive. alinea.dk Telefon 3369 4666

Særtryk Elevhæfte ALINEA. Anders Artmann Per Buskov Jørgen Løye Christiansen Peter Jepsen Lisbeth Vive. alinea.dk Telefon 3369 4666 Særtryk Elevhæfte Anders Artmann Per Buskov Jørgen Løye Christiansen Peter Jepsen Lisbeth Vive ALINEA alinea.dk Telefon 3369 4666 Alle de ting, du kan købe i butikkerne, har en historie eller en rygsæk.

Læs mere

Orden i tingene. men bordet er nok det mest vellykkede. Familien Dobernovski der tæller mor, far og 3 små børn,

Orden i tingene. men bordet er nok det mest vellykkede. Familien Dobernovski der tæller mor, far og 3 små børn, EFTER: Kontoret er nu blevet et sted, man gerne vil opholde sig. Bordet er lavet til lejligheden og passer perfekt til rummet. Opbevaringskasserne Frame på væggen er en anderledes og dekorativ måde at

Læs mere

Det grønne. fingeraftryk. House of Science. House of Science. Kontakt House of Science

Det grønne. fingeraftryk. House of Science. House of Science. Kontakt House of Science Kontakt Det grønne Projektleder for Rasmus Andreassen Mobil. +45 2671 5963 Tlf. +45 7488 9529 Raan@danfossuniverse.com fingeraftryk Projektkoordinator for børnehaver og folkeskoler Maria Wandahl Mobil

Læs mere

Henfaldstid i naturen Farligt for dyr (1-20) Mængde i naturen (1-50) Hvor ulækkert? (1-20) Genbrugsværdi (1-20)

Henfaldstid i naturen Farligt for dyr (1-20) Mængde i naturen (1-50) Hvor ulækkert? (1-20) Genbrugsværdi (1-20) METAL DÅSE MED PANT 500 år 16 30 3 20 15% af alle dåser kommer aldrig retur. METAL INDKØBS- VOGN 800 år 7 2 2 17 En ny indkøbsvogn koster 1200-1500 kr. METAL KAPSEL 100 år 10 41 1 15 7 kapsler svarer til

Læs mere

Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT

Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT Afsluttende opgave 2009 Kommunikation/IT Tema: Kulløse Miljømesse Rapport af: Jacob Almann Tinnesen, Oliver Mørk og Oscar Helmersen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 1.1 Afleveret: 24-04-2009 Side 1 af

Læs mere

Mobiltelefoner og matematik

Mobiltelefoner og matematik Mobiltelefoner og matematik Forord og lærervejledning Mobiltelefonen er blevet et meget vigtigt kommunikationsredskab i de sidste år. Mange af skolens elever har i dag en mobiltelefon, som de ofte bruger.

Læs mere

Opgave 1 - Komposition og mellemrum Opgave 1 tager udgangspunkt i de tre ting, som du har medbragt. Du skal betragte, arrangere og tegne tingene.

Opgave 1 - Komposition og mellemrum Opgave 1 tager udgangspunkt i de tre ting, som du har medbragt. Du skal betragte, arrangere og tegne tingene. Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen Opgave 1 Optagelsesprøve til arkitektuddannelsen 2017 Lørdag den 20. maj kl. 9 12 Velkommen til optagelsesprøven

Læs mere

ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY

ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY ØGET AFFALDSSORTERING MEN HVORDAN? SMÅ GÅRDE I INDRE BY Udgivet af Miljøpunkt Indre by - Christianshavn Rådhuspladsen 77 st. 1550 København V www.a21.dk CVR: 31 69 00 80 Publikationen er udarbejdet af

Læs mere

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole:

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole: Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Navn: Klasse: Skole: 1 Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Varme fødder i Grønland kan være en udfordring. Men du skal nu lære, hvordan du kan

Læs mere

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen.

PANTOMIMETEATRET. Udarbejdet af Helle Houkjær og Lone Skafte Jespersen. PANTOMIMETEATRET Pantomimeteatret er noget helt for sig. Der findes ikke magen til i hele verden. Bygningen er da også fredet, så den må ikke rives ned eller forandres; den skal forblive, som den er. Bygningen

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk og islamisk kunst har i mange år præget store dele af verden. Bortset fra algebra, trigonometri, optikken, astronomi og de mange andre videnskabelige

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

victor vil ikke vaske hænder

victor vil ikke vaske hænder victor vil ikke vaske hænder Frederik, Emilie og Victor er venner. De går alle tre på Blå Stue, og lige nu leger de på legepladsen. Frederik cykler på en trehjulet cykel. Emilie fylder sand i en spand.

Læs mere

Tegning og konstruktion

Tegning og konstruktion Tegning og konstruktion l hverdagen kan 1 finde eksempler på mange forskellige slags tegninger INTRO Nogle tegninger er til pynt, mens andre tegninger fx skal vise, hvordan et planlagt hus kommer til at

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

25%* Små detaljer gør den store forskel for dine gæster. Reducerer servietforbruget med mindst. Tork Xpressnap Serviet-dispensersystem

25%* Små detaljer gør den store forskel for dine gæster. Reducerer servietforbruget med mindst. Tork Xpressnap Serviet-dispensersystem Tork Xpressnap Serviet-dispensersystem Små detaljer gør den store forskel for dine gæster Reducerer servietforbruget med mindst 25%* * sammenlignet med almindelige servietter Tork Xpressnap Servietdispenser

Læs mere

Har du oplevet situationer på skolen som du synes var for farlige evt. hvilket?

Har du oplevet situationer på skolen som du synes var for farlige evt. hvilket? Har du oplevet situationer på skolen som du synes var for farlige evt. hvilket? det syntes jeg ikke nogle gange Det synes jeg ikke, at jeg har. Ikke noget speciel jeg har ikke oplevet nogle farlige situationer

Læs mere

inspirationskatalog PAP emballage & display

inspirationskatalog PAP emballage & display inspirationskatalog PAP emballage & display Disney showroom hos egmont Opgaven blev stillet at vi skulle bistå med at få dekoreret egmonts showroom, til et større møde. Vi fik tilsendt tegninger, som

Læs mere

RRN Elev-manual X-købing (Respekt, Rehabilitering, Ny chance) Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv.

RRN Elev-manual X-købing (Respekt, Rehabilitering, Ny chance) Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv. Velkommen til RRN-programmet hvor du i en fastsat periode skal arbejde med dig selv. For at gøre din oplevelse i programmet så behagelig som muligt, så læs denne manual og overhold de regler, som programmet

Læs mere

KR? MINIGUIDE. NULskrald mindre affald mere liv

KR? MINIGUIDE. NULskrald mindre affald mere liv KR? MINIGUIDE NULskrald mindre affald mere liv Guiden omhandler ikke alt affald, men de mest almindelige typer. På de sidste sider kan du selv notere gode råd, og så kan du til enhver tid få hurtige svar

Læs mere

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i XXX EFTER: Det store rum er opdelt i to med en delvist åben skillevæg. På den ene side er der et ryddeligt og luftigt soveværelse. Og på den anden side en rummelig garderobe med masser af opbevaringsplads.

Læs mere

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug

genialt genbrug Lækre lopper og ı genbrug bolig ı genbrug Lækre lopper og genialt genbrug Har du også besøgt nogle af sommerens mange loppemarker og fundet skønne sager og møbler med historie og sjæl? Så er det måske ved at være tid til at friske

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE FARVER PÅ SPROGET LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Træning af farverne inkl. bøjningsformerne ift. køn, bestemthed, tal og grader. Mere varieret ordforråd og kulør på sproget + dannelse af korte

Læs mere

DIY GØR-Det-Selv. Bliv inspireret til hvordan du kan gi dit møbel mere personlighed

DIY GØR-Det-Selv. Bliv inspireret til hvordan du kan gi dit møbel mere personlighed DIY GØR-Det-Selv IKEA + ARTREBELS Bliv inspireret til hvordan du kan gi dit møbel mere personlighed HUSK INDHOLD ------------ Tænk altid på sikkerheden først. Brug egnede materialer og værktøj. Din reklamationsret

Læs mere