hestens naturlige måltid

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "hestens naturlige måltid"

Transkript

1 hestens naturlige måltid

2 Der har gennem de seneste år været et positivt øget fokus på korrekt fodring af heste og der findes en stigende interesse fra rideskoler, opdrættere, konkurrenceryttere, væddeløbssporten og private hestefolk. Kvalitet -uden kompromis

3 Dangrønt Speciality Feeds A/S er som den eneste foderproducent i Danmark totalleverandør af alle former for hestefoder. Det startede i 1996 med Green Power Lucerne og siden er sortimentet blevet løbende udvidet. I dag dækker man alle former for foderprodukter fra de grønne tørrede produkter med fordøjelige fibre over højt forædlede specialprodukter indenfor fuld- og tilskudsfoder til de mere specifikke specialtilskud. Dangrønt Speciality Feeds A/S lægger stor vægt på at alle produkter, der forlader fabrikken er gennemtestede og at kvaliteten er i top. Dangrønt Speciality Feeds A/S har som den eneste hestefoderproducent kvalitetscertificeringen ISO 9001:2000. Dangrønt Products A/S er Nordeuropas største grønttørringsvirksomhed med fabriksanlæg i Ribe og Ringkøbing. De omkringliggende landmænd dyrker markerne efter Dangrønts foreskrifter og kontrolleres løbende af markforvaltere således, at afgrøderne høstes på det mest optimale tidspunkt. Desuden sikres, at vårbrandbæger og andre skadelige planter ikke findes i det færdige produkt. Græs udgør den største del af produktionen, men lucerne udgør efterhånden en større og større del, da lucerne er egnet til heste på grund af et større naturligt forekommende indhold af vitaminer og mineraler. Man følger kvaliteten gennem hele tørringsprocessen frem til den afsluttende analyse og på den måde sikrer man sig indholdet af blandt andet energi og protein, som er vigtig i udarbejdelse af den endelige foderplan. Græsset/lucernen snittes og tørres ved varmluftstemperaturer på op til 600 grader. Vandet fordamper og svampesporer m.m. uskadeliggøres. Dangrønt Speciality Feeds samarbejder med førende udenlandske hestefoderproducenter, nemlig KRAFFT og Danisco. Et samarbejde der gennem forskning og udvikling giver mulighed for optimering af eksisterende blandinger og frembringelse af nye. Dette samarbejde kommer danske hestefolk til gode i form af et bredt og dækkende kvalitetsprogram at vælge i mellem. Fordøjelige grønne fibre, som findes i blandt andet hø bør altid udgøre basen (mindst 60%) af hestens fodersammensætning. De sidste 40% kan være et kraftfoder med et nøje afbalanceret tilskud af de vigtige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Det er ikke nemt for den enkelte hesteejer at overskue det store udvalg på markedet og få sammensat en korrekt foderplan, der tager hensyn til alle hestens behov og ejerens pengepung. Hos Dangrønt Speciality Feeds findes den know-how og erfaring, der skal til for at udarbejde individuelle foderplaner til alle typer heste. Udarbejdelsen sker i samarbejde med hesteejeren således, at det er muligt at tage hensyn til den enkelte hesteejers forhold og konditioner.

4 Green Power -hestens naturlige måltid Hesten er skabt som en planteæder og derfor unik til at omsætte græs og planter til energi. Dette er meget vigtigt at huske på, når vi udvælger fodermidler og udregner foderplaner. Forskning har vist, at især fibre har en afgørende betydning for problemfri fordøjelse og foderudnyttelse. I udlandet er lucerne et af de mest anvendte strukturfodermidler til alle slags heste. Sammenlignet med andre fodermidler er lucerne en god og naturlig kilde til proteiner, vitaminer og mineraler. Green Power sortimentet indeholder fem forskellige varianter, således at det altid er muligt at finde en velegnet variant til alle typer heste.

5 Green Power Lucerne: Green Power Alfalfa: Green Power Lucerne Light Green Power Grass: Green Power O-Grass: Snittet lucerne tilsat melasse. God og naturlig energi-, protein- og lysinkilde til heste. 1-3 kg dagligt giver gode fordøjelige fibre og bidrager til et sundt miljø for mikroorganismerne i stortarmen, og behovet for stivelsesholdigt korn kan mindskes. Yderst anvendeligt både til heste i avl og vækst og til heste i arbejde. Snittet lucerne tilsat soyaolie. Da lucerne ikke indeholder stivelse og sukker, er det et velegnet fodermiddel til heste med tendens til forfangenhed. Lucerne kan bruges som krybbefoder blandet med en vitamin- og mineralblanding til ponyer og andre nøjsomme hestetyper (islændere, goldhopper etc.) Snittet lucerne, snittet græs og strå tilsat en blanding af melasse og soyaolie. Denne variant har et lavere indhold af protein til heste med behov for dette. Indeholder en god struktur og mange fibre, der sikrer hestens grovtarmsfunktion. Snittet og varmluftstørret græs. Absolut støvfrit og kan erstatte hø og bruges som eneste grovfoder til heste med luftvejsallergi. Hvis man har hø med et lavt næringsindhold kan kvaliteten af høet hæves ved at fodres sammen med Green Power Grass. Snittet græs tilsat soyaolie. Hø af høj kvalitet som ikke tilfører hesten yderligere sukkestoffer. Dangrønt speciality feeds Green Power har et naturligt højt indhold af de vigtige vitaminer og mineraler. Mange fordøjelige fibre og et højt energi indhold giver hesten et sundt og sikkert foder. Ved fremstilling af Green Power anvendes naturlige råvarer af højeste kvalitet, der dyrkes og behandles under overvågning af Dangrønt Speciality Feeds kvalitetskontrol. Da Green Power er snittet kan det med fordel blandes med hestens øvrige krybbefoder for at øge tyggetiden og derved hestens spytproduktion. En øget spytproduktion medvirker en øget dannelse af enzymer, og en bedre udnyttelse af foderet og mindre risiko for dannelse af mavesår. Alle råvarerne, der anvendes til fremstilling af Green Power, er varmluftstørret og er således garanteret fri for svampe- og andre allergifremkaldende sporer. Green Power er støvfrit og velsmagende og kan ligeledes an-wwvendes til heste med luftvejsallergi.

6 FiberLux -en ny generation af tilskudsfoder Hestens grundlæggende næringsbehov også behovet for energi bør tilgodeses gennem et godt grovfoder. Nødvendigheden for tildeling af kraftfoder er en følge af vores nutidige brug af hesten. Vi forlanger præstationer af hesten, som ikke kan dækkes af grovfoderet, da et højt energiniveau ikke kan dækkes gennem hø og andre letfordøjelige fibre alene, fordi hesten ikke kan nå at spise så store mængder dagligt. Da FiberLux indeholder mange fibre, får hesten forlænget ædetiden, hvilket øger spytdannelsen, holder hesten beskæftiget og giver en bedre udnyttelse af foderet

7 FiberLux Basic: FiberLux Champ: 1 kg FiberLUX Basic dagligt sammen med en passende mængde af havre og hø/halm sikrer hestens dækning af vitaminer, mineraler og protein. Dette gælder for en 550 kg hest i almindeligt arbejde. Andre typer af heste kan også fodres optimalt med en ændret dosering af FiberLUX Basic. Højtpræsterende heste får ved daglig tildeling af 1 kg FiberLUX Champ sammen med havre og hø dækket sine behov for vitaminer og mineraler. FiberLUX Champ har en anderledes sammensætning og er tilsat en anden blanding af urter og råvarer for at tilgodese disse hestes behov. Samtidig er det vigtig at nævne, at dækning af energibehovet ikke udgør en god foderplan alene. Der skal også tages hensyn til, hvor energien stammer fra. Minimum 50% af foderets energi bør komme fra grovfoderet. For store mængder af stivelsesholdigt foder vil sænke ph-værdien i grovtarmen og give en dårlig udnyttelse af foderet samt øge risikoen for visse fodringsrelaterede sygdomme. FiberLUX er en serie lucernebaseret tilskudsfoder, der blandes med havre (byg) under hensyntagen til hestens størrelse, huld og arbejdsmængde. Da FiberLUX indeholder mange fibre og en grov struktur bliver hestens ædetid væsentligt forlænget, hvilket holder hesten beskæftiget længere, øger spytdannelsen og forbedrer udnyttelsen af foderet. Det er vigtigt, at den samlede foderplan er nøje afstemt til den enkelte hest og som hesteejer er der mange faktorer der spiller ind, da hesten skal fodres minimum 3 gange dagligt hver eneste dag. Det er derfor vigtigt, at man fodrer med foder af høj kvalitet, økonomisk indkøbt og har en simpel, men korrekt foderplan.

8 GrønhøHest kunsttørres ved ca. 600 for at udskadeliggøre alle svampesporer Grøn Hø -græs fra danske marker Hesten er fra naturens side skabt til at spise græs, urter, grene og lignende naturlige produkter i størstedelen af døgnet. Derfor har hesten en lille mavesæk (tømmes hurtigt), en in effektiv tyndtarm (til at omsætte korn og fedt) samt en meget veludviklet blind- og tyktarm (tilsammen kaldet grovtarmen), hvor store mængder mikroorganismer omsætter, hvad hesten spiser. Foruden Green Power-sortimentet, der findes i praktiske og hygiejniske plast poser, kan kunsttørret græs (grønhø) købes i bigballer af ca. 400 kg.

9 At mange hesteejere desværre glemmer grovfoderets betydning i foderplanen, skyldes at mange overfører menneskelige egenskaber til hesten. Det er hurtigere at købe korn og et koncentrat, der er nemt at overskue og dækker hestens behov for vitaminer og mineraler, men desværre helt uden tanke for hestens fordøjelse. Ud over en sund, naturlig hest med en flot, blank pels, masser af energi og et godt humør, vil en foderplan der indeholder tilstrækkeligt med grovfoder, holde hesten beskæftiget på en naturlig måde og undgå diverse adfærdsproblemer i stalden samt afværge de fleste tilfælde af kolik og mavesår. Under vores breddegrader er der behov for at konservere grovfoderet på en eller anden måde, da der ingen vækst finder sted i vinterperioden. Vejret er for ustabilt til at kvaliteten bliver god nok ved tørring på marken. Wrap kræver maskinel og er tungt håndterbart, desuden kan kvaliteten være kraftigt svingende og prisen kan først gøres op ved sæsonens afslutning. Når græs kunsttørres er det nødvendigt, at snitte det til længde på 4-8 cm. Snitlængden betyder intet for hestens optagelse af næringsstoffer, men alternative måder at udfodre grovfoderet på bør overvejes. Det anbefales at benytte store baljer, der placeres på jorden, da hesten bør spise større mængder grovfoder fra et lavt niveau både af hensyn til hestens rygmuskler og optagelse gennem munden og spiserøret. Alternativt kan bruges en særlig høkrybbe, hvor der skubbes et tungt gitter ind ovenpå høet så hesten naturligt skal bruge mulen til at finde og sortere høet, præcis som de vil gøre i naturen. Ved kunsttørring sikres, at grønhøet er fuldstændig fri for svampe og andre sporer. Dernæst presses græsset i baller på 90 cm x 110 cm x 140 cm. I processen bliver noget af det tørrede græs til smuld, som er fin-delte/ pulveriserede bladdele. Vælges GrønhøHest med en snitlængde på 6-8 cm er det meste af dette smuld siet fra inden presningen. Grønhø, standard med en snitlængde på 4-6 cm har ikke siet smuldet fra på samme måde. Dette smuld er ganske ufarligt og de fleste heste spiser det gerne. Hvis man selv har problemer med disse plantedele er det nemt at binde med en smule vand. GrønhøHest har en holdbarhed som almindeligt hø, men kræver tør opbevaring, da ballerne ellers vil suge fugt fra omgivelserne på grund af ballernes høje tørstofindhold. Ved levering af enkelte baller er disse omviklet med strækfilm, men dette har intet med holdbarhed eller opbevaring at gøre. Dangrønt Speciality Feeds kan tilbyde en nem, enkel og kvalitetssikker måde at købe grovfoder på i de mængder og den kvalitet der passer netop til den enkeltes behov.

10 Rapsolie med et særlig højt indhold af lecithin, der er med til at øge hestens udnyttelse af olien. Danolic -hurtig energi og øget udholdenhed Fedt og dermed olie er et af de mest energirige foderemner, der findes og er derfor optimalt til heste i hård træning. Dels kan olien hjælpe til med at reducere måltidets størrelse så hesten har mulighed for at spise det hele. Dels har olie vist sig nyttig ved, at hesten kan lære musklerne at udnytte fedtet før det tærer på kroppens glykogendepoter samt at holde kropstemperaturen nede. større daglig ration foder, uden at måltidet bliver for stort. Ved heste som mangler muskelmasse, kan man se en forbedring ved tildeling af olie. Dette skyldes at proteinerne, som skal bruges til opbygning af musklerne i stedet bruges til energi. Ved at give hesten et energitilskud frigøres protein til opbygning af muskler. Heste som har svært ved at holde huldet kan også med fordel tildeles et tilskud af olie. Da 3 dl olie svarer til 1 FE kan man tildele heste en En foderplan bør altid være optimeret således, at den samlede plan har passende mængder af energi, proteiner, fibre, vitaminer og mineraler afstemt efter den enkelte hests alder, arbejdsmængde og foderstand.

11 I forbindelse med konkurrence, hård træning og transport mister hesten en del kropsvæske gennem sved og vejrtrækning. Fibrerne i Betfor binder væske, så det er hurtigere tilgængeligt som kompensering for det mistede. Betfor SKAL altid opblødes i vand i mindst en time inden fodring og blandes i forholdet 1 del Betfor til 3 dele vand. Dangrønt Speciality Feeds har udviklet en særlig spand med låg til iblødsætning af Betfor som passer netop til dagsbehovet for en ridehest. Betfor -skånsom og velsmagende Dangrønt speciality feeds Betfor er et svensk kvalitetsprodukt med oprindelse i sukkerproduktionen. Betfor er langtsnittede tørrede roefibre med et lavt indhold af stivelse og protein samt et højt indhold af energi. Betfor er desuden velsmagende og en effektiv hjælp til at bevare en god væskebalance og en problemfri fordøjelse. Betfor tilfører hesten energi uden at tilføre stivelse og den naturlige melassedel giver et hurtigt energitilskud, idet en del består af druesukker (glucose). Fibrene i Betfor er med til at sikre en sund mikroflora i hestens grovtarm og da produktet ALTID SKAL OPBLØDES I VAND får hesten automatisk ekstra vand med, når den æder foderet. Forskning har desuden vist at heste, der fodres med Betfor har en højere præstationsevne og mindre mælkesyre i musklerne. Betfor er velegnet til heste med et stort behov for energi og ekstra væske, men samtidig er Betfor også velegnet til heste med et lavt energibehov, da det er muligt at opbløde en lille mængde Betfor i ekstra meget vand, tilsætte de nødvendige vitaminer og mineraler og dermed sikre at den nøjsomme hest kan tildeles et krybbefoder sammen med de andre heste og ligeledes opnå en større mæthedsfornemmelse uden at blive overvægtig. Betfor er derfor et særdeles velegnet fodertilskud til alle slags heste.

12 KRAFFT Fuldfoder En konkurrence hest skal være fuld af energi, men samtidig kontrollerbar og fodringen kan være afgørende for denne balance. Sortimentet hos KRAFFT gør det muligt at anvende KRAFFT GROOV som et stabiliserende, fiberrigt basisfoder for at dæmpe temperamentet hos hede heste eller som eneste kraftfoder i perioder med mindre arbejdsintensitet. Der er så mulighed for at udskifte dele af kraftfoderet med KRAFFT SPORT for at øge energien inden og under krævende præstationer. Da de to slags kraftfoder har ens ingredienser, kan disse foderforandringer gøres så ofte man ønsker uden at forstyrre hestens tarmsystem. Mange førende topryttere og travtrænere benytter sig af denne formel. KRAFFT Groov 90: Udviklet til føl, plage, ungheste og drægtige hopper for at sikre en sund og jævn tilvækst. KRAFFT GROOV indeholder protein af en meget høj kvalitet, mange fibre samt en balanceret tilførsel af vitaminer og mineraler. Dette giver en stabil grovtarmsfunktion og en sund muskeludvikling. -kvalitetsfoder til alle hestetyper KRAFFT der er Nordens største producent af kvalitetshestefoder er i tæt sam-arbejde med hesteejere og sørger for at foderet løbende optimeres efter de seneste forskningsresultater. Hver enkelt pille indeholder blandingens ingredienser i helt identiske mængder. Hesten får hver gang den samme foderblanding og har heller ikke selv mulighed for at frasortere enkelte dele.

13 KRAFFT Groov 125: KRAFFT Sport: KRAFFT Grund: KRAFFT Ponny: KRAFFT Rehab: KRAFFT GROOV 125 er en ny variant, hvor indholdet af energi og protein er forhøjet, således at foderet kan tilfredsstille kravene til en hurtigere udvikling og større præstationskrav. Et fuldfoder tilpasset højtpræsterende heste. Indeholder skånsom energi i form af fedt, hvilket giver mindre ophobninger i musklerne ved hårdt arbejde. KRAFFT SPORT indeholder desuden protein af høj kvalitet, mange fibre samt vitaminer og sporelementer, der er tilpasset behovet hos hårdtarbejdende heste. Et basis fuldfoder for udvoksede heste og heste i normalt arbejde. Garanterer en afbalanceret tilførsel af vitaminer, mineraler, fedt og fibre uden at du behøver at stå og blande flere forskellige ingredienser med risiko for at blande i forkerte forhold. Samtidig slipper du for store og komplicerede indkøb. Et fuldfoder der er tilpasset med energi, fibre, protein, vitaminer og mineraler til ponyer og andre mindre heste i normalt arbejde. Mange ponyer og andre nøjsomme heste har problemer med forfangenhed, så en velafbalanceret foderplan er særlig vigtig. Konkurrence ponyer bør have et tilskud af mere energirigt foder fra KRAFFT sortimentet. Et særligt fuldfoder til heste som rører sig mindre på grund af skader, behandling eller rekonvalsens. Den type heste har tidligere været en risikogruppe, når det gælder tilførsel af næringsstoffer, da man ofte har reduceret kraftfodermængden for at mindske energitilførslen. KRAFFT REHAB modvirker denne effekt. Et velegnet foder til ældre heste. Dangrønt speciality feeds Pelleteret foder er et bevidst og sikkert valg. I foderblandinger, som ikke er i pilleform vil de enkelte komponenter i foderet nemmere kunne fordeles ujævnt ved opsækning og transport, og ikke mindst når hesten selv sorterer i krybben mens den spiser. Ulemperne ved en ujævn fordeling gør at nogle heste vil kunne få meget af en enkelt ingrediens og andre heste ingenting af pågældende foderingrediens, hvilket gør det vanskeligt at lave en afbalanceret foderplan i praksis. Ved pelleteret foder kan dette helt undgås. Hver enkelt pille indeholder blandingens afbalancerede ingredienser i helt identiske mængder. Hesten får hver gang den samme foderblanding og har heller ikke selv mulighed for at frasortere enkelte dele. Desuden er der en højere hygiejne ved pelleteret foder, da pillerne kun kan angribes på overfladen og største delen af foderet er beskyttet inde i pillen. KRAFFT piller er fremstillet helt uden kunstige tilsætningsstoffer af nogen art og er kun bundet sammen af varme og tryk. Da KRAFFT har et højt indhold af fibre, vil hesten bruge lang tid på tygge pillerne. Ønskes denne tyggetid forlænget væsentligt gøres dette nemt ved at blande en stor håndfuld Green Power Lucerne sammen med KRAFFT i krybben. KRAFFT producerer fuldfoder samt tilskudsfoder, hvor der skal suppleres med korn. Fodres hesten med grovfoder (grønhø, hø, wrap, høsilage) af en god fodermæssig og hygiejnisk kvalitet sammen med et KRAFFTprodukt, vil din hest være dækket ind nærringsmæssigt. Den primære foderomsætning vil således foregå i hestens grovtarm og du vil opleve en glad og velfungerende hest, der samtidig ser godt ud.

14 KRAFFT Tilskudsfoder -koncentreret energi Tilskudsfoder er et koncentrat der gives sammen med havre eller byg således at den færdige blanding bliver et afbalanceret foder med hensyn til næringsstoffer. Havre er den mest brugte kornsort til heste i Danmark. Om havrens egenskaber kan siges, at den er energirig og letfordøjelig, men da havre indeholder meget stivelse, som nedbrydes i tyndtarmen, bør man være opmærksom på, at den samlede havremængde ikke bliver for stor. Da heste ikke har problemer med at fordøje hel havre bør dette foretrækkes, da den hygiejniske kvalitet er højere end ved valset havre.

15 KRAFFT Pluss Blårød: KRAFFT Plus Grøn: KRAFFT Energi: Komplementerer foderet hos voksne heste som ligeledes fodres med havre. Tilfører fedt, fibre, mineraler og vitaminer som afbalancerer havrens eget indhold af næringsstoffer. Dækker hele spektret af B-vitaminer og sporemner. Afhængigt af mængden kan KRAFFT BLÅRÖD dække behovet både hos den normalt arbejdende og den hårdt arbejdende hest. Komplementerer foderet hos avlshopper, føl og ungheste som fodres med havre. Sikrer protein af høj kvalitet samt vigtige vitaminer, mineraler og sporemner selv i tilfælde hvor kvaliteten på havre og grovfoder varierer. Et nyudviklet velsmagende foder med et særligt højt energiindhold. Gives som et ekstra tilskud, når der er ekstra behov for energi. Den optimale balance af fedtsyrer samtidig med indholdet af mange fibre sikrer den sunde og udholdende energi, som udvikles i grovtarmen uden at danne affaldsstoffer i musklerne. Dangrønt speciality feeds For yderligere information kan rettes henvendelse til Dangrønt Speciality Feeds foderkonsulenter.

16 KRAFFT Groov 90/125: KRAFFT GROOV er et fuldfoder til både avlsdyr og sportsheste. Indholdet af fedt og værdifuld protein er øget, mens indholdet af nyttige fibre stadig er bibeholdt. KRAFFT GROOV passer derfor perfekt til de krav, der i dag stilles til unghestens hurtige og tidlige træningsstart. KG/DAG GRUND HØ Føl 1-3 Frit 1-årige 2-4 Frit 2-årige, ikke i træning årige, i træning Hopper i drægtighedsmåned Hopper i drægtighedsmåned Diegivende hopper FIBERLUX & KRAFFT KRAFFT Sport: KRAFFT SPORT er et fuldfoder til præstationsheste. Tilfører skånsomt energi i form af fedt. Til ungheste i træning kan KRAFFT SPORT suppleres eller erstattes med KRAFFT GROOV. KG/DAG GRUND HØ Voksen konkurrencehest, let træning Normal træning Hård træning KRAFFT Grund: KRAFT GRUND er et fuldfoder til alle slags heste. Gives som eneste kraftfoder til heste i normalt arbejde. Suppleres med KRAFFT ENERGI eller KRAFFT SPORT til heste i hårdt arbejde. KG/DAG GRUND HØ Let arbejde Normalt arbejde Foderanvisninger for FIBERLUX & KR FIBERLUX BASIC Hest i normalt arbejde Fiberlux Basic Havre Hø BASIC Hest i hårdt arbejde Fiberlux Basic Havre Hø CHAMP Hest i normalt arbejde Fiberlux Champ Havre Hø 1 Kg. 2 Kg. 6 Kg. 1,5 Kg. 3 Kg. 6 Kg. 1 Kg. 2 Kg. 6 Kg. CHAMP Hest i hårdt arbejde Fiberlux Champ Havre Hø BASIC Hoppe ifol Fiberlux Basic Havre Hø *Greenpower Lucerne 1,5 Kg. 3 Kg. 6 Kg. 1,5 Kg. 2 Kg. 7 Kg. 1 Kg. BASIC Diegivende hoppe Fiberlux Basic Havre Hø *Greenpower Lucerne 1,5 Kg. 2 Kg 6 Kg. 2 Kg. *Der tilføres Lucerne til avlshoppe for at dække hoppens ekstra behov for protein.

17 KRAFFT Ponny: KRAFFT PONNY er et fuldfoder til ponyer. Rig på fedt og nyttige fibre. KRAFFT PONNY passer også til voksne heste, hvis man ønsker er lavt indhold af proteiner f.eks. til heste med forfangenhedsproblemer. KATEGORI 3. PONY 2. PONY 1. PONY STR. 125 CM 135 CM 145 CM Ponny, kg/dag Hø, kg/dag KRAFFT Plus grøn: KRAFFT PLUS GRØN er et tilskudsfoder der sikrer proteinindholdet af avlshoppens, føllets og unghestens foderplan. KG/DAG PLUSS HAVRE HØ Føl 1,0 1-2 Frit 1-årige 1,0 1-3 Frit 2-årige, ikke i træning 1, årige, i træning 1, Hopper i drægtighedsmåned 0, Hopper i drægtighedsmåned 1, Diegivende hopper 1, KRAFFT Pluss Blårød: KRAFFT PLUSS BLÅRØD er et tilskudsfoder der, sammen med havre passer til voksne heste. KG/DAG PLUSS HAVRE HØ Let arbejde 0, Normalt arbejde 1, Hårdt arbejde 1, KRAFFT Rehab: KRAFFT REHAB er et unikt havrefrit specialfoder til heste, som på grund af skade eller behandling er mindre rørlige end normalt. Udfodres sammen med frisk grovfoder og vand. Fungere også udemærket som fuldfoder for senior heste. KG/DAG GRUND HØ Let arbejde Normalt arbejde AFFT Dangrønt speciality feeds For at hesten skal kunne yde sit bedste og befinde sig i sit selværs midtpunkt er det vigtigt med det helt rigtige foder, i den helt rigtige mængde

18 KRAFFT Vitamin E, 1 liter Vitamin E er særlig vigtig for problemfri muskelfunktionen hos hårdtarbejdende heste. KRAFFT Vitamin E er ren koncentreret E-vitamin uden unødvendige tilsætningsstoffer. KRAFFT Vitamin B, 1 liter B-vitaminer i en velsmagende sirup, som giver en sund muskeludvikling og velfungerende grovtarmsfunktion. Heste, som får tilstrækkeligt med kvalitets grovfoder kan selv danne B-vitaminer, men denne funktion kan let forstyrres. Velegnet kur ved pelsskifte. KRAFFT Tilskud -særlige behov KRAFFT tilskudsprodukter tilfører de emner, der er behov for uden en masse unødvendige og dyre hjælpeprodukter. Denne type af rene tilskudsprodukter kan afhjælpe eller forebygge mangler og tilpasse særlige behov i foderplanen på lang og kort sigt. Heste kan have brug for et ekstra tilskud - her er KRAFFT tilskud en hurtig og effektiv kilde til at opfylde de særlige behov.

19 KRAFFT Multivitamin, 1 liter Kombinerer vigtige vitaminer i en velsmagende sirup. Sikrer det daglige behov til eksempelvis drægtige hopper og hopper inden bedækning. KRAFFT Multivitamin sikrer desuden svage steder i forbindelse med kraft- og grovfoderskifte. KRAFFT MagTarm, 500 g Genopretter og bibeholder en sund grovtarmsfunktion gennem tilførsel af B-vitaminer, gærorganismer og ingredienser der modvirker fald i ph (forsuring). KRAFFT KobberJärn, 700 g Tilfører de to vigtige sporstoffer i organisk bundet form, som hesten let optager. KRAFFT KobberJärn forebygger jernmangel og hæver et lavt nivaue til normalen. Behovet for jern fastslås via en blodprøve eller efter kontakt med dyrlægen. KRAFFT Magnesium Heste, der er i underskud med magnesium er ofte nervøse og stressede. Magnesium påvirker ligeledes hestens muskelfunktion. Et dagligt tilskud af KRAFFT Magensium modvirker dette. KRAFFT Svettersättare, 5 liter Erstatter tabte elektrolytter fra kraftig sved og vandig afføring. Forkorter tiden indtil hesten igen er på sit højeste præstationsniveau efter hårde anstrengelser og giver hesten større lyst til at drikke. KRAFFT Saltslicksten, 2 kg Slikstenen består af ren kogesalt i levnedsmiddelkvalitet, fri for forurening Hestens saltbehov er stort og ofte overset. Med en sliksten af ren salt kan hesten opretholde sit forbrug uden at overforsynes med andre næringsstoffer.

20 Dangrønt Green Green Green Power Green Green Indhold FiberLUX FiberLUX Power Power Lucerne- Power Power Grønhø pr. kg: Basic Champ Lucerne Alfalfa Light Grass O-Grass Hest Energi / FE pr. kg (vejl.) 0,8 0,9 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 MJ (vejl.) 11,0 12,0 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 Tørstof 89% 90% 90% 90% 90% 90% 90% 92% Råprotein 13% 12% 15% 15% 9% 12% 12% 13% Ford.råprotein 110 g 89 g 105 g 116 g 72 g 92 g 92 g 92 g Råfedt 7% 9% 3% 3% 3% 3% 3% 3% Fibre 18% 15% 30% 30% 28% 28% 28% 28% Calcium 12 g 13 g 15 g 15 g 8 g 5 g 5 g 5 g Fosfor 8 g 2,3 g 3 g 3 g 2 g 2 g 2 g 2 g Magnesium 4 g 1,4 g 3 g 3 g 2 g 2 g 2 g 2 g Kopper 122 mg 157 mg Selen 1,3 mg 1,6 mg Vitamin A IE IE Vitamin D IE IE Vitamin E IE IE Vitamin B1 47 mg 60 mg Vitamin B2 20 mg 24 mg Vitamin B6 10 mg 12 mg Vitamin B12 0,1 mg 0,12 mg Niacin 96 mg 121 mg Folinsyre 10 mg 12 mg Biotin 0,5 g 0,5 g Lysin 8 g 5 g

21 KRAFFT Indghold: Nya Pluss Pluss pr. kg: Groov Groov Sport Grund Ponny Rehab BlåRöd Grøn Energi Energi / FE pr. kg (vejl.) 0,7 0,8 0,9 0,85 0,7 0,8 0,85 0,8 1,0 MJ (vejl.) 9, ,0 11,0 9, Tørstof 87% 87% 87% 87% 87% 87% 89% 89% 89% Råprotein 11% 13,50% 11% 11% 8,50% 13% 11% 24% 13% Ford.råprotein 90 g 125 g 80 g 80 g 50 g 110 g 80 g 200 g 100 g Råfedt 4,0% 5% 6% 4,50% 4% 5% 5% 4,5% 7% Fibre 18% 18% 9% 12% 16% 14% 12% 10% 12% Calcium 6 g 6 g 5 g 5 g 4 g 6 g 15 g 20 g 5 g Fosfor 5 g 5 g 3 g 3 g 3 g 5 g 3 g 10 g 2 g Magnesium 3 g 3 g 3 g 3 g 3 g 4 g 8 g 8 g 1,5 g Natrium 8 g 8 g 8 g 8 g 8 g 8 g 25 g 20 g 16 g Kobber 35 mg 35 mg 35 mg 35 mg 35 mg 45 mg 120 mg 120 mg 200 mg Selen 0,4 mg 0,4 mg 0,4 mg 0,4 mg 0,4 mg 0,4 mg 1,2 mg 1,2 mg Vitamin A IE IE IE IE IE IE IE IE Vitamin D IE IE IE IE IE IE IE IE Vitamin E 400 mg 400 mg 400 mg 200 mg 200 mg 520 mg mg mg Vitamin C 50 mg 50 mg 50 mg 65 mg 150 mg 150 mg Vitamin K3 0,1 mg 0,1 mg 0,1 mg 0,13 mg 0,3 mg 0,3 mg Vitamin B1 10 mg 10 mg 10 mg 13 mg 30 mg 30 mg Vitamin B2 10 mg 10 mg 10 mg 13 mg 30 mg 30 mg Vitamin B6 2 mg 2 mg 2 mg 3 mg 6 mg 6 mg Vitamin B12 0,1 mg 0,1 mg 0,1 mg 0,13 mg 0,3 mg 0,3 mg Calciumpantotenat 5 mg 5 mg 5 mg 6 mg 15 mg 15 mg Niacin 10 mg 10 mg 10 mg 13 mg 30 mg 30 mg Folinsyre 2 mg 2 mg 2 mg 3 mg 6 mg 6 mg Biotin 0,1 mg 0,1 mg 0,1 mg 0,13 mg 0,3 mg 0,3 mg Lysin 5,4 g 7,0 g 5,0 g 4,7 g 3,9 g 6,6 g 4,7 g 14,0 g

22 foderrådgivning ring Dangrønt Speciality Feeds A/S Industrivej Ølgod Tel Fax

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris!

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! Udvikles og produceres i et samarbejde mellem Miljøfoder og Vestjyllands Andel. Findes i flere varianter, som tilgodeser de forskellige behov heste

Læs mere

S O U T H - W E S T C O M P L E T O H I G H V I T HORSE MÜSLI MIX MEGET VELSMAGENDE MÜSLI FODER MIX TIL ALLE TYPER HESTE 25 KG

S O U T H - W E S T C O M P L E T O H I G H V I T HORSE MÜSLI MIX MEGET VELSMAGENDE MÜSLI FODER MIX TIL ALLE TYPER HESTE 25 KG S O U T H - W E S T C O M P L E T O H I G H V I T HORSE MÜSLI MIX MEGET VELSMAGENDE MÜSLI FODER MIX TIL ALLE TYPER HESTE 25 KG BESKRIVELSE: Afbalanceret all-round foder i müsliform, uden tilsætning af

Læs mere

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris!

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! Særlige råvarer i HorseLux Udvikles og produceres i et samarbejde mellem Miljøfoder og Vestjyllands Andel. Findes i flere varianter, som tilgodeser

Læs mere

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris!

HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! HorseLux hestefoder - høj kvalitet til en fornuftig pris! Udvikles og produceres i et samarbejde mellem Miljøfoder og Vestjyllands Andel. Findes i flere varianter, som tilgodeser de forskellige behov heste

Læs mere

Spørgsmål & svar. Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu

Spørgsmål & svar. Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu Spørgsmål & svar 2011 Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu Betfor en rigtig klassiker! Jo mere du ved om fodring, desto flere muligheder har du for, at tage hånd om din hest på bedste

Læs mere

Betfor en rigtig klassiker!

Betfor en rigtig klassiker! Spørgsmål & svar Betfor en rigtig klassiker! Jo mere du ved om fodring, desto flere muligheder har du for, at tage hånd om din hest på bedste måde. Men det er bestemt ikke så enkelt endda, for der er

Læs mere

Vi tilbyder gratis foderrådgivning til alle HorseLux kunder. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

Vi tilbyder gratis foderrådgivning til alle HorseLux kunder. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte: HorseLux hestefoder udvikles og sammensættes af Miljøfoder og produceres af Vestjyllands Andel. Vores målsætning for HorseLux hestefoder er, at tilbyde et foder i højeste kvalitet til en fornuftig pris.

Læs mere

BROGAARDEN LANCERER BROGAARDEN OPTIMAL MELLEM BROGAARDEN OG DODSON & HORRELL

BROGAARDEN LANCERER BROGAARDEN OPTIMAL MELLEM BROGAARDEN OG DODSON & HORRELL BROGAARDEN LANCERER BROGAARDEN OPTIMAL MELLEM BROGAARDEN OG DODSON & HORRELL BROGAARDEN OPTIMAL er resultatet af mange års ernæringsforskning og erfaring med hestefoder. Med serien ønsker vi, sammen med

Læs mere

Duvil foder. Duvil - når kun det bedste er godt nok til din hest. Du vil din hest det bedste

Duvil foder. Duvil - når kun det bedste er godt nok til din hest. Du vil din hest det bedste Duvil foder Du vil din hest det bedste Din hest fortjener et langt og sundt liv det er den mindste tak, vi kan sige for timerne med glæde, tillid, samarbejde. Duvil er hestefoder af aller højeste kvalitet,

Læs mere

KUN DET BEDSTE TIL DIN ISLÆNDER

KUN DET BEDSTE TIL DIN ISLÆNDER KUN DET BEDSTE TIL DIN ISLÆNDER s Året re d n islæ ed nyh ICELAND 15 KG, BIG BAG Bestseller fuldfoderblanding. Særlig udviklet til at dække den islandske hests behov Iceland er et fuldfoder udviklet specielt

Læs mere

Heste, som træner meget eller ofte bliver introduceret for nye heste i stalden, har brug for et stærkt immunforsvar.

Heste, som træner meget eller ofte bliver introduceret for nye heste i stalden, har brug for et stærkt immunforsvar. Vinter - hvad nu? Heste, som træner meget eller ofte bliver introduceret for nye heste i stalden, har brug for et stærkt immunforsvar. Det styrkes blandt andet gennem fodringen og særligt med grovfoder,

Læs mere

Sommer - hvad nu? Det bedste fra naturen

Sommer - hvad nu? Det bedste fra naturen Sommer - hvad nu? Det bedste fra naturen Sommerperioden er tidspunktet, hvor hesten fylder kropsdepoterne op, som den så tærer på i løbet af vinteren. Det forudsætter en arealmæssig stor sommerfold med

Læs mere

»Det naturlige danske valg«gmo-fri. Produktinformation

»Det naturlige danske valg«gmo-fri. Produktinformation »Det naturlige danske valg«gmo-fri Produktinformation Dansk produktion af hestefoder og grovvarer Hos Dangro Nordic fastholder vi en lang tradition med produktion og salg af foder til heste. Dangro Nordic

Læs mere

Desuden bliver hesten forsynet

Desuden bliver hesten forsynet Mere velvære I heste bliver foderet fordøjet i enten den forreste del af tarmsystemet (mave og tyndtarm), hvilket går stærkt, eller i den bagerste del (blind- og tyktarm), som er et stort gæringskammer

Læs mere

Hestefoder. Viden Kvalitet Troværdighed

Hestefoder. Viden Kvalitet Troværdighed Hestefoder Viden Kvalitet Troværdighed MM Hestefoder Hvorfor vælge hestefoder fra Mollerup Mølle? Vores hestefoder er sammensat med henblik på at dække hestens behov i flest mulige situationer, så man

Læs mere

Junior og Senior spørgsmål

Junior og Senior spørgsmål Junior og Senior spørgsmål Sektion 2 Fodring 1) Protein i fodring tilfører hesten A) Energi til at arbejde B) Calcium for udvikling af hestens knogler C) Aminosyrer som styrker opbygning af nyt væv D)

Læs mere

GARANETRET I HUNDEMADEN. Food for uniq dogs UNIQ KVALITET. Når din hund har smagt et UniQ-produkt, går den aldrig mere på kompromis med kvaliteten.

GARANETRET I HUNDEMADEN. Food for uniq dogs UNIQ KVALITET. Når din hund har smagt et UniQ-produkt, går den aldrig mere på kompromis med kvaliteten. GARANETRET I HUNDEMADEN Food for uniq dogs UNIQ KVALITET Når din hund har smagt et UniQ-produkt, går den aldrig mere på kompromis med kvaliteten. UNIQ START er et super premium kvalitets hundefoder udviklet

Læs mere

Når hestens fodring er en tillidssag...

Når hestens fodring er en tillidssag... Når hestens fodring er en tillidssag... Hestefodersortiment Det bedste til heste fra Forord A/S TJØRNEHØJ MØLLE En målsætning om at være førende med hensyn til kvalitet og udvikling af hestefoder A/S Tjørnehøj

Læs mere

SALVIMIN Vitamin- og mineraltilskud

SALVIMIN Vitamin- og mineraltilskud SALVIMIN Vitamin- og mineraltilskud Vitamin- og mineraltilskud SALVIMIN GRÅ 15 kg Salvimin Grå er en granuleret vitamin- og mineralblanding, som kan gives i krybben sammen med andet foder. Salvimin Grå

Læs mere

PRODUKTINFORMATION. Marstall Faser-Light

PRODUKTINFORMATION. Marstall Faser-Light PRODUKTINFORMATION Marstall Faser-Light Ved kontinuerlig fodring med foder af høj glykemisk effekt ( som forbedrer blodsukkeret) og foder med stort indhold af stivelse og sukker, kan udsatte heste* belastes

Læs mere

MARIANNE SØNDERKJÆR. Marianne Sønderkjær

MARIANNE SØNDERKJÆR. Marianne Sønderkjær MARIANNE SØNDERKJÆR Marianne Sønderkjær HESTENS UDVIKLING Hesten har kunnet overleve 50 mil. år på græs Hesten er meget selektiv Udvælger græs vha. smag, lugt og erfaring Selektiviteten aftager i takt

Læs mere

Hestens Mave-Tarmkanal Tyggefunktion - spytproduktion

Hestens Mave-Tarmkanal Tyggefunktion - spytproduktion Den optimale fodring af konkurrencehesten Aftenens program Nanna Luthersson, dyrlæge Hestedoktoren I/S Hestens fordøjelse Foderets negative indflydelse Principper i foderplaner Pause Energistofskifte /

Læs mere

Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2011-12

Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2011-12 Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2011-12 Hercules Hestefoderserie Danish Agro Danmarks næststørste grovvarevirksomhed har mange års erfaring med at udvikle, producere og sælge

Læs mere

UniQ Moments. Food f or uniq dogs. Uniq kvalitet. w w w. u n i q. d k. Mange producenter har har flere flere

UniQ Moments. Food f or uniq dogs. Uniq kvalitet. w w w. u n i q. d k. Mange producenter har har flere flere UniQ Moments Uniq kvalitet Mange producenter har har flere flere kvaliteter, vi vi har har kun kun én én og og det det har har vi vi for for at at leve leve op op til til missionen: missionen: skabe At

Læs mere

Sundt og ernæringsmæssigt korrekt foder Høj kvalitet. Hund Hvalp Kat Killing ERNÆRINGSRIGTIGT FODER I TOPKVALITET TIL HUNDE OG KATTE

Sundt og ernæringsmæssigt korrekt foder Høj kvalitet. Hund Hvalp Kat Killing ERNÆRINGSRIGTIGT FODER I TOPKVALITET TIL HUNDE OG KATTE Sundt og ernæringsmæssigt korrekt foder Høj kvalitet Hund Hvalp Kat Killing SKYTTENS DÆKKER ALLE NÆRINGSBEHOV FOR HUND OG KAT SKYTTENS produkter til hunde og katte er produceret af let fordøjelige råvarer

Læs mere

Vallepulver Fedtholdigt vallepulver Dextrose Monohydrat. Methionin 0,06 % Kalcium 0,8 % Fosfor 0,7 % Magnesium 0,1 % Natrium 0,5 % Klorid 1,05 %

Vallepulver Fedtholdigt vallepulver Dextrose Monohydrat. Methionin 0,06 % Kalcium 0,8 % Fosfor 0,7 % Magnesium 0,1 % Natrium 0,5 % Klorid 1,05 % Equilac - mælkeerstatning til føl Mælkeerstatning til moderløse føl eller som supplement, hvis hoppen ikke producerer tilstrækkelig mælk. Equilac indeholder et letfordøjeligt og høj kvalitets tørret skummetmælkspulver,

Læs mere

Foderkatalog. Tilskud som hjælper din hest til at have det godt DIREKT KRAFFT. Nyheder! Vinter/forår 2016 +46 10 556 30 40 DIREKT@KRAFFT.

Foderkatalog. Tilskud som hjælper din hest til at have det godt DIREKT KRAFFT. Nyheder! Vinter/forår 2016 +46 10 556 30 40 DIREKT@KRAFFT. Foderkatalog Vinter/forår 016 Nyheder! Tilskud som hjælper din hest til at have det godt KRAFFT DIREKT +6 6 0 0 DIREKT@KRAFFT.NU KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN VORES PRODUKTLØFTE Heste der trives Det spiller

Læs mere

Mere vitalitet. Det bedste fra naturen

Mere vitalitet. Det bedste fra naturen Mere vitalitet Det bedste fra naturen Heste med en sund fordøjelse og et stærkt immunforsvar har sjældent helbredsmæssige problemer. Heste i naturen æder ofte op mod 60 forskellige planter om dagen, og

Læs mere

Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2013

Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2013 Hercules Hestefoder Danskproduceret kvalitetsfoder - sæson 2013 Hercules Hestefoderserie Danish Agro er en af Danmarks største grovvarevirksomheder. Vi har mange års erfaring med at udvikle, producere

Læs mere

Hvad er en nøjsom hest? Størrelsen ikke afgørende

Hvad er en nøjsom hest? Størrelsen ikke afgørende Hvorfor er den islandske hest anderledes? Del I Del II Pause Program Generel fodring af heste og forebyggelse af sygdomme Fodring af islandske heste Hvorfor er islænderen anderledes? Nanna Luthersson,

Læs mere

Den optimale fodring af militaryhesten. Den gode præstation. Hvad er hesten for et dyr? Moderne heste under unaturlige forhold

Den optimale fodring af militaryhesten. Den gode præstation. Hvad er hesten for et dyr? Moderne heste under unaturlige forhold Den optimale fodring af militaryhesten Nanna Luthersson, dyrlæge Hestedoktoren I/S Den gode præstation Korrekt træning Optimal Protein styrke korrekt mængde og høj kvalitet Tilstrækkeligt Hurtighed med

Læs mere

ALFA-A ORIGINAL. Indeholder hele lucerneplanten og dermed også den vigtige bladmasse med alle de gode næringsstoffer

ALFA-A ORIGINAL. Indeholder hele lucerneplanten og dermed også den vigtige bladmasse med alle de gode næringsstoffer ALFA-A ORIGINAL Lucerne 88%, lavsukkerholdig melasse 10%, Rapsolie 2% Indeholder hele lucerneplanten og dermed også den vigtige bladmasse med alle de gode næringsstoffer Optimal at tilsætte krybbefoderet

Læs mere

AV LARSEN HORSELUX FORHANDLER Ø. THORUPVEJ 12, 9330 DRONNINGLUND TLF.

AV LARSEN HORSELUX FORHANDLER Ø. THORUPVEJ 12, 9330 DRONNINGLUND TLF. Brochure: Horselux Tilskudsfoder Tilskudsprodukter HorseLux B-vit Koncentreret B-vitamintilskud til heste med hele B-vitaminpaletten, MSM og ølgær. Til afhjælpning af B-vitaminmangel, f.eks. ved ældning/pelssætning,

Læs mere

Sportsman s Pet Food ApS. Thorsvej 106 7200 Grindsted Danmark Tlf. 75 33 75 55 Fax 75 33 75 56 email@sportsmans.dk. www.samsfield.

Sportsman s Pet Food ApS. Thorsvej 106 7200 Grindsted Danmark Tlf. 75 33 75 55 Fax 75 33 75 56 email@sportsmans.dk. www.samsfield. Sportsman s Pet Food ApS. Thorsvej 106 7200 Grindsted Danmark Tlf. 75 33 75 55 Fax 75 33 75 56 email@sportsmans.dk www.samsfield.dk super premium dog food Super Premium Kvalitetsfoder Grain -NO RISK OF

Læs mere

Når årstiden skifter til efterårets fugtige vejr, er heste mere sårbare for infektioner fordi immunforsvaret belastes.

Når årstiden skifter til efterårets fugtige vejr, er heste mere sårbare for infektioner fordi immunforsvaret belastes. Efterår - hvad nu? Når årstiden skifter til efterårets fugtige vejr, er heste mere sårbare for infektioner fordi immunforsvaret belastes. Reduceret græsvækst resulterer i nedbidte marker og heste risikerer

Læs mere

Betfor Ikke kun nyttigt

Betfor Ikke kun nyttigt Betfor Ikke kun nyttigt Videnskabelige undersøgelser bekræfter erfaringer igennem 50 år. De gode egenskaber ved roefibre har vakt forskernes nysgerrighed. Hvad er det for mekanismer og egenskaber, som

Læs mere

hele benet og op ad piben. Tilstanden

hele benet og op ad piben. Tilstanden Muk Muk er en betændelsestilstand i huden som ofte starter i kodebøjningen. Det starter med en hudfortykkelse, som videreudvikler sig til sår og skorpedannelse med mere eller mindre udvikling af betændelse

Læs mere

Hundens Tarv. Hvalp. Hvalp er uden konserveringsmidler & kunstige smags- eller farvestoffer.

Hundens Tarv. Hvalp. Hvalp er uden konserveringsmidler & kunstige smags- eller farvestoffer. Hvalp Ekstruderet fuldfoder til hvalpe, unghunde & drægtige tæver. Drægtige tæver: Drægtige tæver bør anvende Hvalp de sidste 3 uger inden fødslen. Drægtige og diegivende tæver, har et større behov for

Læs mere

Fodring af konkurrenceheste

Fodring af konkurrenceheste Fodring af konkurrenceheste Nanna Luthersson Hestedoktoren I/S Program 1. Hestens fordøjelse Hestens tarmkanal Udnyttelse af foder egnet og uegnet foder Forebyggelse af kolik via foder 2. Konkurrenceheste

Læs mere

CARNIVOR DANSK KVALITET MED KØD PÅ

CARNIVOR DANSK KVALITET MED KØD PÅ CARNIVOR DANSK KVALITET MED KØD PÅ Menneskets bedste ven En kliché bliver ikke til uden grund! Alle vi der har hund kender det: Du kommer hjem - måske fra en dejlig dag, måske fra en hård dag - men uanset

Læs mere

messe 149,- 489,- 469,- 135,- 85,- Efterårs Hundefoder Kvalitetshundefoder fra CIBAU 3 kg fra 15 kg fra

messe 149,- 489,- 469,- 135,- 85,- Efterårs Hundefoder Kvalitetshundefoder fra CIBAU 3 kg fra 15 kg fra L-H foder Oktober 2013 Equishure Stabiliserer miljøet i hestens stortarm 1,25 kg 469,- 2 Hundefoder Kvalitetshundefoder fra CIBAU 3 kg fra 15 kg fra 489,- 149,- 6 Nøddeautomat Med zinktag til egern 85,-

Læs mere

Fagmandens. Katalog 2014. pond

Fagmandens. Katalog 2014. pond Fagmandens Katalog 2014 Foder til HAVEDAMME Det bedste til havedammen Fagmandens havedamsfodre er alle fra samme fabrik i Tyskland. De har et meget højt kvalitetsniveau og er både ISO 9001 og ISO 22000

Læs mere

Dengie Foder på den naturlige måde

Dengie Foder på den naturlige måde Dengie Foder på den naturlige måde Hos Dengie er vi dedikeret til at udvikle og producere den bedste og mest naturlige form for foder til heste. Vi anvender udelukkende naturlige og næringskorrekte ingredienser

Læs mere

Fodring af får Vissenbjerg 19. november 2012

Fodring af får Vissenbjerg 19. november 2012 Fodring af får Vissenbjerg 19. november 2012 Drøvtygger Fødepræference Muligheder på bedriften for fodervalg Fodermidlernes fordele og ulemper Foderplan DB kalkuler Konklusion Fåret er drøvtygger En drøvtygger

Læs mere

Sygdomme og foder Er der en sammenhæng?

Sygdomme og foder Er der en sammenhæng? Sygdomme og foder Er der en sammenhæng? Nanna Luthersson, dyrlæge Mavesår Diarré Nyreslag Forstoppelse Spiserørsforstoppelse Vækstproblemer Adfærdsproblemer Forfangenhed 1 Mavesår hos heste Hvad er mavesår?

Læs mere

S u n d h e d y d e l s e & p r æ s t a t i o n

S u n d h e d y d e l s e & p r æ s t a t i o n S u n d h e d y d e l s e & p r æ s t a t i o n S p e c i a l m ü s l i t i l h e s t e 100% specialbehandlet korn garanterer optimal udnyttelse Korn og flager som indgår i Marstalls foder er alle varmebehandlede,

Læs mere

MicroFeeder. Mineralfoderautomater. MineralRocker BasisFeeder PitStop

MicroFeeder. Mineralfoderautomater. MineralRocker BasisFeeder PitStop MicroFeeder Mineralfoderautomater MineralRocker BasisFeeder PitStop PitStop PitStop - Ta selv mineraler PitStop automaten giver malkekøerne et ekstra tilskud mineraler og vitaminer udover dem, de får fra

Læs mere

FODRING AF SLAGTEKALVE I OVERGANGSPERIODEN (10 TIL 18 UGER) KRAFTFODERPILLER, TMR ELLER BEGGE DELE?

FODRING AF SLAGTEKALVE I OVERGANGSPERIODEN (10 TIL 18 UGER) KRAFTFODERPILLER, TMR ELLER BEGGE DELE? FODRING AF SLAGTEKALVE I OVERGANGSPERIODEN ( TIL 8 UGER) KRAFTFODERPILLER, TMR ELLER BEGGE DELE? ANNEDORTE JENSEN, NATASHA DRAKE OG MOGENS VESTERGAARD EFTERÅRSMØDER DLBR SLAGTEKALVE 7 HVORFOR INTERESSERE

Læs mere

LIGHT - THE FAMILY DOG THE FAMILY CAT

LIGHT - THE FAMILY DOG THE FAMILY CAT DANSK PRODUCERET PREMIUMFODER TIL DIN HUND OG KAT ARCTIC - THE ACTIVE DOG PERFORMANCE - THE ACTIVE DOG ADULT - THE FAMILY DOG PUPPY - THE GROWING DOG LIGHT - THE FAMILY DOG THE FAMILY CAT Erling Mischorr

Læs mere

Fodring. Jeg vil vove at kalde disse ytringer for u-underbyggede postulater.

Fodring. Jeg vil vove at kalde disse ytringer for u-underbyggede postulater. Fodring Her i opdrættet bliver dyrene fodret med Mifuma (tidligere Ovator) og hestespark 1 som grundfoder og derudover hø. Grønt er ikke på daglig basis, men et supplement jævnligt afhængig af årstid,

Læs mere

MicroFeeder. MineralRocker BasisFeeder

MicroFeeder. MineralRocker BasisFeeder MicroFeeder MineralRocker BasisFeeder MineralRocker MineralRocker - sikrer kreaturernes mineralforsyning i græsningsperioden MineralRocker er designet som en væltepeter, så mineralerne beskyttes mod både

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Et komplet næringsprogram til ethvert stadie i din kats liv

Et komplet næringsprogram til ethvert stadie i din kats liv Et komplet næringsprogram til ethvert stadie i din kats liv www.arion-premium.dk 12 2 Arion sikrer dig den bedste kvalitet. Før et Arion foderprogram eller produkt når på markedet, er det udviklet på forskningscentre

Læs mere

Slikbaljer, -spande og -sten

Slikbaljer, -spande og -sten Slikbaljer, -spande og -sten Slikbaljer og -spande Slikbaljer og -spande bør placeres et sted i folden, hvor dyrene ofte kommer f.eks. i nærheden af drikkevandsforsyningen. Det er vigtigt, at produktet

Læs mere

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering.

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering. HP-Pulp på tre måder. HP-Pulp i silo absolut laveste pris! Du får HP-Pulp til den billigste pris når du ensilerer i plansilo. Du får desuden et foder som er let at pakke og som har en enkel og rationel

Læs mere

28% 18% PUPPY - GROWTH SMALL & MEDIUM BREEDS. 4190 kcal/ 2-12 VEJLEDENDE FODERANVISNING

28% 18% PUPPY - GROWTH SMALL & MEDIUM BREEDS. 4190 kcal/ 2-12 VEJLEDENDE FODERANVISNING www.pronature.dk 2-12 MÅNEDER PUPPY - GROWTH SMALL & MEDIUM BREEDS 28 Hvalpe er energibomber, og de har brug for komplet og afbalanceret kost for at sikre optimal vækst. Den ne saftige blanding indeholder

Læs mere

Program 2013-2014. Kvægmineraler. inspiration. tillid. vækst www.vilomix.dk

Program 2013-2014. Kvægmineraler. inspiration. tillid. vækst www.vilomix.dk Program 2013-2014 Kvægmineraler inspiration. tillid. vækst www.vilomix.dk Kvægmineraler Vilomix tilbyder et komplet mineralsortiment af høj kvalitet: VILOMIN SPECIAL NOVAMIN STANDARD KOMIN TYPE ORGAMIN

Læs mere

Intet slår den ægte Pronature Original! Sunde måltider tilberedt med kærlighed og passion! Det bedste du kan få til din kat!

Intet slår den ægte Pronature Original! Sunde måltider tilberedt med kærlighed og passion! Det bedste du kan få til din kat! www.pronature.dk Intet slår den ægte Pronature Original! Når din kat er glad, er du også glad! Det er derfor Pronature Original tilbyder din bløde ven en række foder-varianter, der er sunde, velafbalancerede

Læs mere

Nyheder: Hercules FibreMash Hercules Treats - gulerod, lakrids æble og urter

Nyheder: Hercules FibreMash Hercules Treats - gulerod, lakrids æble og urter 2018 Nyheder: Hercules FibreMash Hercules Treats - gulerod, lakrids æble og urter Hercules Treats Hercules Treats er velsmagende og lækre bolcher til din hest eller pony og laves i 4 forskellige smagsvarianter

Læs mere

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering.

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering. HP-Pulp på to måder. HP-Pulp i silo absolut laveste pris! Du får HP-Pulp til den billigste pris når du ensilerer i plansilo. Du får desuden et foder som er let at pakke og som har en enkel og rationel

Læs mere

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering.

HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering. HP-Pulp Fremtidens foder nr. 1 Nem håndtering. Side HP-Pulp 2 HP-Pulp kort fortalt 3 HP-Pulp i plansilo 4-7 HP-Pulp i Hård-Pak 8-9 Eksempler på foderplaner 10-11 2 HP-Pulp HP-Pulp er et unikt foderstof

Læs mere

Program 2011/12. Kvægmineraler. inspiration. tillid. vækst www.vilomix.dk

Program 2011/12. Kvægmineraler. inspiration. tillid. vækst www.vilomix.dk Program 2011/12 Kvægmineraler inspiration. tillid. vækst www.vilomi.dk Kvægmineraler Vilomi tilbyder et komplet mineralsortiment af høj kvalitet: Komin Type: Den billigste løsning. Optimeret efter koens

Læs mere

Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning. På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten.

Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning. På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten. Et foderprogram til smågrise baseret på den nyeste forskning På vej mod zinkfri smågrisefodring uden at gå på kompromis med effektiviteten. Vores nye foderprogram indeholder udelukkende gennemtestede kvalitetsråvarer

Læs mere

KVÆGMINERALER 2014-2015

KVÆGMINERALER 2014-2015 KVÆGMINERALER 2014-2015 Kvægmineraler Vilomix tilbyder et komplet mineralsortiment af høj kvalitet: VILOMIN SPECIAL Specialløsning. Tilpasset de aktuelle fodermidler på bedriften og dyrenes behov. NOVAMIN

Læs mere

SPORTSMAN S PET FOOD APS.,THORSVEJ 106, 7200 GRINDSTED, DANMARK TLF. 75337555, FAX 75337556, EMAIL@SPORTSMANS.DK WWW.SAMSFIELD.COM

SPORTSMAN S PET FOOD APS.,THORSVEJ 106, 7200 GRINDSTED, DANMARK TLF. 75337555, FAX 75337556, EMAIL@SPORTSMANS.DK WWW.SAMSFIELD.COM SPORTSMAN S PET FOOD APS.,THORSVEJ 106, 7200 GRINDSTED, DANMARK TLF. 75337555, FAX 75337556, EMAIL@SPORTSMANS.DK WWW.SAMSFIELD.COM SUPERPREMIUM DOG FOOD SUPER PREMIUM KVALITETSFODER Grain LIVSLANG, FOREBYGGENDE

Læs mere

HUNDE- OG KATTEFODER VÆLG MED

HUNDE- OG KATTEFODER VÆLG MED HUNDE- OG KATTEFODER VÆLG MED Hvad står der - og hvad står der ikke - i deklarationerne? Myndighederne har fastsat regler for, hvad der skal, og hvad der ikke må stå i en deklaration for hunde- eller kattefoder.

Læs mere

AVEVE DET ER HER DET HELE BEGYNDER

AVEVE DET ER HER DET HELE BEGYNDER AVEVE DET ER HER DET HELE BEGYNDER 1 HVORFOR VÆLGE AVEVE? AVEVEs foder er udviklet til at kunne lidt mere end andre gode produkter. For os er det ikke nok, at foderet har det nødvendige næringsindhold.

Læs mere

Hestens udvikling. Mavetarmsystemet. Hvad er hesten for et dyr? Miljøændringer skabte en specialiseret mave-tarmkanal.

Hestens udvikling. Mavetarmsystemet. Hvad er hesten for et dyr? Miljøændringer skabte en specialiseret mave-tarmkanal. Hestens mavetarmsystem: Hvad sker der med foderet Mavetarmsystemet Hestens udvikling Hestens fordøjelsessystem Hvad er koblingen mellem kolik og foder Hvad kan vi gøre for at formindske risikoen for kolik?

Læs mere

Foder og foderplaner Jens Chr. Skov

Foder og foderplaner Jens Chr. Skov Foder og foderplaner Jens Chr. Skov Fåret er drøvtygger En drøvtygger er et klovdyr, der fordøjer sin føde i 2 trin Først ved at spise råmaterialet og dernæst gylpe det op, tygge det igen og synke det

Læs mere

Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass

Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass Jeg har valgt at lave en artikel omkring forskellen på hø, wraphø, ensilage, halm og frøgræs halm, da jeg gang på gang støder på folk, både indenfor

Læs mere

Ernæring i topklasse

Ernæring i topklasse Ernæring i topklasse Z403 Indhold Skræddersyet ernæring... 4 Præbiotiske fibre... 6 Livsstadier Kitten & Junior... 8 Adult...10 Multi-Cat...12 Light...14 Hairball...15 Senior & Mature...16 Pouches - vådfoder...18

Læs mere

nyhed Den gyldne løsning til ernæringssensible bedste venner Premium-vådfoder fra SELECT GOLD Sensitive. KÆRLIGHED ER GULD VÆRD. SELECT GOLD.

nyhed Den gyldne løsning til ernæringssensible bedste venner Premium-vådfoder fra SELECT GOLD Sensitive. KÆRLIGHED ER GULD VÆRD. SELECT GOLD. nyhed Den gyldne løsning til ernæringssensible bedste venner Premium-vådfoder fra SELECT GOLD Sensitive. KÆRLIGHED ER GULD VÆRD. SELECT GOLD. Det nye SELECT GOLD Sensitive høj kvalitet og letfordøjeligt!

Læs mere

Fåret er drøvtygger En drøvtygger er et klovdyr, der fordøjer sin føde i 2 trin Først ved at spise råmaterialet og dernæst gylpe det op, tygge det

Fåret er drøvtygger En drøvtygger er et klovdyr, der fordøjer sin føde i 2 trin Først ved at spise råmaterialet og dernæst gylpe det op, tygge det Føns fårelaugh Føde præference Fåret er drøvtygger En drøvtygger er et klovdyr, der fordøjer sin føde i 2 trin Først ved at spise råmaterialet og dernæst gylpe det op, tygge det igen og synke det ned i

Læs mere

Sportsdrikke - ren sukker eller rå energi?

Sportsdrikke - ren sukker eller rå energi? Sportsdrikke - ren sukker eller rå energi? Af Fitnews.dk - mandag 10. juni, 2013 http://www.fitnews.dk/artikler/sportsdrikke-ren-sukker-eller-ra-energi/ Inden for de sidste 15-20 år er der sket en eksplosiv

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

TUR NA SERIEN N U T R I T I O N C O N C E P T S

TUR NA SERIEN N U T R I T I O N C O N C E P T S NATUR SERIEN NUTRITION CONCEPTS NUTRITION CONCEPTS Hvad får du, når du handler hos St. Hippolyt? Sortimentet består af en række basisfodere tilpasset alle livssituationer, hvad enten det drejer sig om

Læs mere

Kraftfoder med naturen som forbillede. Af Maja Mandrup Jacobsen Jordbrugsteknolog og Konsulent

Kraftfoder med naturen som forbillede. Af Maja Mandrup Jacobsen Jordbrugsteknolog og Konsulent Kraftfoder med naturen som forbillede Af Maja Mandrup Jacobsen Jordbrugsteknolog og Konsulent Islandshestekongres 2015 1 En balanceret diæt Den individuelle hest Behov Ernærringsstatus Mineralmangler Musli

Læs mere

ER DIN HEST PÅ KUR? ABCD

ER DIN HEST PÅ KUR? ABCD ER DIN HEST PÅ KUR? ABCD Slankekur og træning med en plan! I denne brochure finder du både en diæt- og en træningsplan. Her kan din dyrlæge notere, hvordan fodring og motion skal tilrettelægges ud fra

Læs mere

CARNIVOR HVALP DANSK KVALITET MED KØD PÅ DANSK KVALITET MED KØD PÅ

CARNIVOR HVALP DANSK KVALITET MED KØD PÅ DANSK KVALITET MED KØD PÅ CARNIVOR DANSK KVALITET MED PÅ HVALP DANSK KVALITET MED PÅ Menneskets bedste ven En kliché bliver ikke til uden grund! Alle vi der har hund kender det: Du kommer hjem - måske fra en dejlig dag, måske fra

Læs mere

NYT. Det helt rigtige til ethvert energibehov. SELECT GOLD premium tørfoder til hunde af alle størrelser med specielle krav til ernæringen.

NYT. Det helt rigtige til ethvert energibehov. SELECT GOLD premium tørfoder til hunde af alle størrelser med specielle krav til ernæringen. NYT Det helt rigtige til ethvert energibehov. SELECT GOLD premium tørfoder til hunde af alle størrelser med specielle krav til ernæringen. KÆRLIGHED ER GULD VÆRD. SELECT GOLD. Active Mini Medium Maxi SELECT

Læs mere

Super Premium fuldfoder - til alle hunderacer Lækkert fuldfoder med fersk kylling Fremstillet uden GMO og hvede Udviklet og testet af danske dyrlæger

Super Premium fuldfoder - til alle hunderacer Lækkert fuldfoder med fersk kylling Fremstillet uden GMO og hvede Udviklet og testet af danske dyrlæger Super Premium fuldfoder - til alle hunderacer Lækkert fuldfoder med fersk kylling Fremstillet uden GMO og hvede Udviklet og testet af danske dyrlæger Fakta om The Dog People s Formula: Formula består af

Læs mere

Kalve - programmet. Elitekalv. Flydende mælkeprodukter. Elitekalv. Elitekalvprogram. Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet.

Kalve - programmet. Elitekalv. Flydende mælkeprodukter. Elitekalv. Elitekalvprogram. Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet. Elitekalv Kalve - programmet Flydende mælkeprodukter Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet Elitekalvprogram Foderplan Diarré problematikken Morgendagens Malkeko eller Kalvefilet Om du ønsker en veludviklet

Læs mere

www.vomoghundemat.dk

www.vomoghundemat.dk www.vomoghundemat.dk Vom og Hundemat Vom og Hundemat er et norskproduceret vådfoder beregnet til hunde. Foderet er udelukkende lavet af norske råvarer og består hovedsagligt af animalske produkter. Råvarer,

Læs mere

Fodring af geder Jens Chr. Skov

Fodring af geder Jens Chr. Skov Fodring af geder Jens Chr. Skov Geden er drøvtygger En drøvtygger er et klovdyr, der fordøjer sin føde i 2 trin Først ved at spise råmaterialet og dernæst gylpe det op, tygge det igen og synke det ned

Læs mere

Hvordan agerer vi med de nye foderstofregler? Markedsføringsforordningen

Hvordan agerer vi med de nye foderstofregler? Markedsføringsforordningen Hvordan agerer vi med de nye foderstofregler? Markedsføringsforordningen Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet Temadag om

Læs mere

VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge-

VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge- VitaMeal -Roasted Maize & Soya Bean Porridge- "Vores mission har helt fra starten været at arbejde i den gode sags tjeneste rundt om i verden. Initiativet Nourish the Children giver os mulighed for at

Læs mere

BoviFlex Kvægmineraler. Fremtidens mineraler til kvæg. Mosegårdens BoviFlex er ikke som traditionelle kvægmineraler på det danske marked

BoviFlex Kvægmineraler. Fremtidens mineraler til kvæg. Mosegårdens BoviFlex er ikke som traditionelle kvægmineraler på det danske marked BoviFlex Kvægmineraler Fremtidens mineraler til kvæg Mosegårdens BoviFlex er ikke som traditionelle kvægmineraler på det danske marked De anvendte råvarer er altid af høj kvalitet Ved anvendelse af en

Læs mere

Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer

Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer PlantedirektoratetSFG Den 27. februar 2006 Faktablad om Foderblandinger, Forblandinger og Tilsætningsstoffer Indhold: 1. Indledning 2. Fuldfoder, tilskudsfoder og diætetisk foder (kan bruges med basis)

Læs mere

INSTITUT FOR HUSDYRBIOLOGI OG -SUNDHED DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET RAPPORT

INSTITUT FOR HUSDYRBIOLOGI OG -SUNDHED DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET RAPPORT RAPPORT Næringsværdien i gastæt lagret korn sammenlignet med lagerfast korn Hanne Damgaard Poulsen Forskningsleder Dato: 24. september 2010 Side 1/5 Baggrund: Traditionelt lagres korn ved at det tørres

Læs mere

Anbefalinger fra økologiske mælkeproducenter og deres rådgivere om forebyggelse af mælkefeber

Anbefalinger fra økologiske mælkeproducenter og deres rådgivere om forebyggelse af mælkefeber Foder til goldkøer om vinteren 3) Det er vigtigt at du får lavet en goldko-foderplan, som mixes i fodervogn og tilpasses ved foderskift Brug goldmineraler af god kvalitet Undgå bælgplanter Begræns mængde

Læs mere

RÅDGIVNING TIL KVÆG ISO 9001 C E R T IF IE D ISO 14001

RÅDGIVNING TIL KVÆG ISO 9001 C E R T IF IE D ISO 14001 KVÆGMINERALER 2016 RÅDGIVNING TIL KVÆG I Vilomix implementeres den nyeste viden og forskning i mineralfoderet og i vores rådgivning i stalden. Vi yder dig en seriøs suppleringsrådgivning omkring fodring,

Læs mere

Fuldfoder til alle hunde og katte. - udviklet i samarbejde med dyrlæger og top-opdrættere

Fuldfoder til alle hunde og katte. - udviklet i samarbejde med dyrlæger og top-opdrættere hunde og katte - udviklet i samarbejde med dyrlæger og top-opdrættere hvalperacer Aktiv Hvalp er et danskproduceret premium-fuldfoder til hvalpe. Da det er vigtigt, at hvalpen får en sund og nærende kost,

Læs mere

PRO SPORT DOG Koncentreret energipasta

PRO SPORT DOG Koncentreret energipasta PRO SPORT DOG Koncentreret energipasta SPORT X Pulver til energidrik Til aktive og hårdt arbejdende hunde APTUS PRO SPORT DOG Produktbeskrivelse Aptus Pro Sport er en velsmagende koncentreret energipasta

Læs mere

endelig et vitamintilskud der ikke går til spilde

endelig et vitamintilskud der ikke går til spilde Designet til din krop mærk forskellen i dag! endelig et vitamintilskud der ikke går til spilde Dansk produceret Pharma Nord er en dansk GMP-registreret virksomhed, hvilket er ensbetydende med, at der stilles

Læs mere

Alle produkter kan bestilles via DLG s kundeportal www.dlg.dk. Effektive løsninger til professionel kalveopdræt

Alle produkter kan bestilles via DLG s kundeportal www.dlg.dk. Effektive løsninger til professionel kalveopdræt Alle produkter kan bestilles via DLG s kundeportal www.dlg.dk Effektive løsninger til professionel kalveopdræt Husk de naturlige vitaminer Succes Natuvit Tidligere Natuvit Succes Natuvit indeholder naturligt

Læs mere

Horsepro Tilskudsserie. HorsePro

Horsepro Tilskudsserie. HorsePro Horsepro Tilskudsserie 2016 HorsePro HorsePro - dansk produceret kvalitetsfoder NAG HorsePros foderserie har igennem mange år leveret kvalitetsfoder til heste, den dækker behovene fra føl til senior, fra

Læs mere

Varekatalog for foder

Varekatalog for foder 0 Varekatalog for foder Opdateret den 25. marts 2013 Basis Foder Stør Foder Koi Foder FD FOOD Build Up Color Emphasize HI Growth Supplement Primo Plus JPD Foder Yamato Nishiki Fujiyama Fujizakura Nishiki

Læs mere

Kvægmix. Kvalitet året rundt

Kvægmix. Kvalitet året rundt Kvægmix Produktkonsulenten fra Vitfoss giver råd og vejledning Vore konsulenter dækker hele landet. Der er således altid mulighed for en faglig drøftelse på basis af en foderplan eller en konkret situation

Læs mere

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Fermenteret med mælkesyrebakterier Fermenterede urteekstrakter til dit daglige velbefindende siden 1959 Rødkløver ekstrakt Til kvinder i og efter overgangsalderen

Læs mere

KORREKT FODRING EFTER RACE PÅ DEN NEMME MÅDE!

KORREKT FODRING EFTER RACE PÅ DEN NEMME MÅDE! *Bedarfs- und artgerecht richtig füttern / Behovs- og artsbestemt korrekt fodring. Ikke hele udvalget i sortimentet er råt, afhængigt af tilgængeligheden i de enkelte lande. KORREKT FODRING EFTER RACE

Læs mere