Oplev ridefysioterapiens mange positive virkninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplev ridefysioterapiens mange positive virkninger"

Transkript

1 Oplev ridefysioterapiens mange positive virkninger

2 O m Me fys næ At l den

3 Oplev ridefysioterapiens mange positive virkninger Mennesker med handicap oplever mange positive virkninger ved ridefysioterapi den eneste lægeordinerede behandling, hvor man er i nærkontakt med levende dyr. At lære sin hest grundigt at kende, kunne styre den og blive fortrolig med dens bevægelser.

4 Træner kroppens balance, muskler og motorik på en ny måde Fordelene ved at bruge ridning som fysioterapi er mange. Hestens naturlige varme og bevægelser skaber en behagelig følelse og træner kroppens balance, muskler og motorik på en ny måde. Når hesten skridter, overføres et bevægelsesmønster til rytteren, svarende til gangbevægelsen. Det betyder bl.a.: Bedre balance Afspænding af spastiske muskler Forbedring af gangmønster og koordination Forbedret sansemotorik Kontraktur forebyggelse (udspænding af for korte muskler) Bedre postural kontrol (hoved- og kropskontrol) Blodcirkulationen øges St ud Nog kro bru bliv Det gen

5 Styrker koncentrationen med udfordringer og leg Nogle af de positive forandringer, ridefysioterapi skaber, er en større kropsbevidsthed, forbedret vejrtrækning og øget blodcirkulation. Man bruger masser af muskler og hjernen kommer på arbejde uden, at man bliver forpustet og det er med til at styrke koncentrationen. Det samme er de udfordringer og lege, som altid er en del af undervisningen i Jægerspris Ridecenter.

6 Lægeordineret behandling Jægerspris Ridecenter ligger i den lille, idylliske landsby Dråby i udkanten af Jægerspris. Vi har tilbudt ridefysioterapi siden 2004 ved ridefysioterapeut Susanne Gønss og handicaprideinstruktør Philippa Holfelt. Ridefysioterapi er en lægeordineret behandling, og centret er godkendt af Region Hovedstaden (tidl. Frederiksborg Amt) med eget ydernummer. Det officielle bevis for, at vi har de kompetencer og faciliteter, der kræves af et moderne handicapridecenter. Samværet og glæden ved dyr og natur En af de største værdier ved ridefysioterapi er det sociale samvær og de dejlige oplevelser med dyr, rytterne har hver gang. At dele rideglæden med andre og komme ud i naturen det er noget, man ser frem til!

7 t- t- t r. s e n

8 For kun fun Hj Når for sel Hjæ og Try Alle rytt farn rytt Sådan foregår ridefysioterapien hos Jægerspris Ridecenter Vi Beh mu og

9 Vi finder den helt rigtige hest Behandlingen, tager altid udgangspunkt i, at hesten skal passe bedst muligt til den enkelte rytter. Det gælder højde, bredde, gangart, rygsving og temperament. For rytteren er hestens anatomi og bevægelser hele fundamentet for at kunne ride og dermed opnå den fysiske bedring, som kan give et højere funktionsniveau i dagligdagen. Hjælpemidler sikrer den bedste træning Når hesten er valgt, sikrer vi, at rytteren bliver styrket og kompenseret for sit handicap med forskellige hjælpemidler. Fx bestemte sadler, skind, seler, hjælpetøjler, vægte eller specialbøjler. Hjælpemidlerne udvælges, så man kan opnå den bedste fysiske træning og samtidig træner de ridemæssige færdigheder. Tryghed for børn og voksne Alle dele af rideundervisningen foregår i det tempo, som den enkelte rytter barn eller voksen er tryg ved. Foruden rideinstruktøren er der erfarne hjælpere til stede, som går ved siden af hesten eller kan sidde bag rytteren. Man er også velkommen til at have sin egen hjælper med.

10 Færdighederne trænes individuelt og i små hold Undervisningen, som foregår i små hold på indtil 5 ryttere, er med både fælles og individuelle øvelser, tilpasset den enkelte rytters behov. Grundlæggende lærer man at styre hesten rundt i forskellige volter, slangegange og gennem forhindringer, samt hestens forskellige gangarter. Instruktøren lægger vægt på, at rytteren hurtigt bliver fortrolig med hestens reaktioner og bevægelser og dermed får øvet sig mest muligt på balancen, midtlinien, vægtoverføringen, afspændingen og optræningen. Men samtidig skal ridningen være sjov. Derfor er undervisningen præget af leg i form af tilpassede forhindringsbaner med bomme, kegler, tønder, bolde m.v. Der går sport i at gennemføre og rytterne udfordres endnu mere på balance, koncentration, koordination og overblik. St fa Jæ arra Stæ han Det væ glæ som

11 Stævner, udfordringer og familieglæde Jægerspris Ridecenter arrangerer 2 handicapridestævner om året samt arrangementer til jul og sommer. Stævnerne har stor betydning, især fordi de flytter fokus fra rytternes handicap til selve det at lære at ride og klare forskellige udfordringer. Det er også en festdag, mange ser frem til på grund af det hyggelige samvær med andre ryttere, deres familie og vores personale. Især børnene glæder sig, fordi de har mulighed for at vinde rosetter og præmier, ligesom deres sportsdyrkende søskende gør.

12 Erh Fx p pol (ap Fys Her sam Ned som pso Beh det For aut me Ridefysioterapi er en lægeordineret behandling Hv Per dom par elle

13 Hvem kan modtage ridefysioterapi? Personer med medfødte eller arvelige lidelser (Neurologiske sygdomme) Fx muskelsvind, rygmarvsbrok, spastiske lammelser (cerebral parese), Spiel-Meyer-Vogts syndrom, muskeldystrofi og andre medfødte eller arvelige sygdomme. Erhvervede neurologiske lidelser Fx polio, dissemineret sclerose, parkinsonisme, paraplegi, følger efter polyradiculitis og andre neuropatier, som følge efter hjerneblødning (apopleksi), menigitis m.fl. Fysiske handicap som følge af ulykke Herunder para/tetraplegi efter læsion af rygmarven, større amputationer samt andre varige og omfattende lammelser som følge af ulykke Nedsættelse af led og/eller muskelfunktionen som følge af inflammatoriske gigtlidelser. Fx kronisk leddegigt, psoriasisgigt, MB Bechterew m.fl. Behandlingen af disse 4 grupper dækkes fuldt ud af sygesikringen, dvs. det er gratis fysioterapi (lægehenvist til vederlagsfri ridefysioterapi). For blinde og svagtseende samt personer med Downs syndrom autisme, cystisk fibrose, m.fl. træffes særskilte beslutninger, (her forekommer delvis egenbetaling).

14 Ho Rid og fys rytt må Sam bel båd

15 Hos os er du i bedste hænder Ridefysioterapien i Jægerspris Ridecenter foregår på højt fagligt niveau og i de bedst tænkelige omgivelser. Centrets handicaprideinstruktør, ridefysioterapeut og kompetente team af hjælpere tager hånd om hver enkelt rytter og tilrettelægger al undervisning ud fra individuelle hensyn og mål. Samtidig er såvel de indendørs som udendørs faciliteter i top, ligesom beliggenheden i den lille landsby Dråby er en naturskøn ramme, hvor både ryttere og heste stortrives.

16 I Jægerspris Ridecenter møder du: Handicaprideinstruktør Philippa Holfelt Philippa er uddannet træner fra England: GCSE Horsemastership, British Horse Society, Btec Horse Studies og NDNS Horse Studies. Er ejer af Jægerspris Ridecenter og har arbejdet som handicap-rideinstruktør siden 2004, hvor hun gennemførte Specialkursus i handicapridning 1 og 2. Ridefysioterapeut Susanne Gønss Susanne er uddannet fysioterapeut og har beskæftiget sig med handicapridning og fysioterapi siden Tidligere har hun bl.a. arbejdet på psykiatrisk dagafsnit i Frederikssund. Er medlem af en ERFA gruppe, hvor fysioterapeuter mødes for at videreudvikle handicapridningen ud fra den seneste viden og brug af nye hjælpemidler.

17 ish inn- di- på viye

18 Er På hjæ gru erfa

19 Erfarent team af hjælpere På Jægerspris Ridecenter råder vi desuden over et fast team af erfarne hjælpere, der kan lide at have med mennesker at gøre og har en grundlæggende viden om heste og deres adfærd. Ligesom de fagligt har erfaring med handicapridning, ridefysioterapi og pædagogisk arbejde.

20 Et alsidigt hestemateriale Vi har siden 2004 opbygget et godt og alsidigt hestemateriale udvalgt efter forskellige højder, bredder, rygsving, takter, gangarter og temperamenter. Det sikrer, at vi kan finde den idéelle hest til enhver rytter. Fælles for vores valg af heste er sikkerheden. Alle heste er rolige, samarbejdsvillige og pålidelige. De kan let styres individuelt rundt i ridehallen. Ridecentrets daglige pleje af hestene har velfærd som højeste prioritet og lever op til målsætningerne fra Dyrenes Beskyttelse og Dansk Rideforbund. Ridehal og rytterstue Centrets store ridehal betyder, at der uanset vejrforholdene altid er god plads til undervisningen med de udfordrende og sjove lege, der er en vigtig del af den. Den opvarmede rytterstue med udsigt til aktiviteterne i hallen sikrer komforten i de kølige vintermåneder. Ligesom der er handicapvenlige toiletfaciliteter ved ridehallen.

21 lgt ra- ar- n. tet e- m- fa- od en

22 Ud Ude spr hvo enh rytt Ri I da alle ford sam bar Væ o

23 Udendørs baner og et smukt nærmiljø Udendørs råder Jægerspris Ridecenter over to dressurbaner og en springbane. Og ikke mindst et pragtfuldt nærmiljø ud mod fjorden, hvor vi færdes flittigt, når vejret tillader det. Vi benytter i det hele taget enhver lejlighed til at komme ud i fri luft og nyde naturen sammen med rytterne. Ridefysioterapi en glad behandlingsform I dagligdagen opleves ridefysioterapi som en glad behandlingsform for alle de ryttere, vi arbejder med. En aktivitet, man virkelig ser frem til, fordi den foregår i et miljø, der er så anderledes. Og hvor det sociale samvær og nærværet med hestene har stor positiv indflydelse ikke bare fysisk, men i høj grad også psykisk. Værdier, som gør det til en fornøjelse at bringe ryttere og heste sammen og skabe ny livskvalitet for alle her på Jægerspris Ridecenter.

24 Gl. Dråbyvej Jægerspris Mob. Susanne: Mob. Philippa:

25

Rosenkilde Gods www.middelfart-ridecenter.dk

Rosenkilde Gods www.middelfart-ridecenter.dk STUTTERI Rosenkilde Gods www.middelfart-ridecenter.dk Rosenkilde Gods ApS Røjlevej 30 5500 Middelfart Tlf. 6441 3252 Mobil 2729 3146 Mail: handicapcenter2013@gmail.com www.midelfart-ridecenter.dk CVR:

Læs mere

Velkommen til. Højris Rideklub - vi har plads til dig

Velkommen til. Højris Rideklub - vi har plads til dig Velkommen til Højris Rideklub - vi har plads til dig Historie Højris rideklub blev startet i 1979, og i årenes løb er der kommet skub i udviklingen. Der er kommet flere faciliteter til - nye stalde, 2

Læs mere

Flowchart vedrørende borgerhenvendelse fra borgere med funktionstab eller risiko for funktionstab

Flowchart vedrørende borgerhenvendelse fra borgere med funktionstab eller risiko for funktionstab Flowchart vedrørende borgerhenvendelse fra borgere med funktionstab eller risiko for funktionstab Ukompliceret samt omfattet af diagnoselisten Henvisning til vederlagsfri fysioterapi individuelt og/eller

Læs mere

Speciale 62: Vederlagsfri Fysioterapi 20.6.2011 Forbrug, januar - december

Speciale 62: Vederlagsfri Fysioterapi 20.6.2011 Forbrug, januar - december Speciale 62: Vederlagsfri Fysioterapi 20.6.2011 Forbrug, januar - december Tabel 1A: Samlede udgifter, løbende priser Udgift, løbende priser Stigning 2009-10 2008-2010 Januar 11.851.831 13.043.408 13.535.269

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi kan efter lægehenvisning gives til børn og voksne med enten

Vederlagsfri fysioterapi kan efter lægehenvisning gives til børn og voksne med enten Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.4.3 VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI Hvem kan få vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi kan efter

Læs mere

Henvisningen skal indeholde beskrivelse af sygdomsbillede samt den funktionsnedsættelse, som fysioterapien skal rettes mod.

Henvisningen skal indeholde beskrivelse af sygdomsbillede samt den funktionsnedsættelse, som fysioterapien skal rettes mod. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet d. 19.12.2017 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.4.3 VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI Hvem kan få vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi kan efter lægehenvisning

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data 2014-2016 Vederlagsfri fysioterapi er fastsat i Sundhedsloven 140a og omfatter to specialer: speciale 62 er almindelig vederlagsfri fysioterapi, og speciale 65 er

Læs mere

FYSISK HANDIKAPPEDE PERSONERS ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI

FYSISK HANDIKAPPEDE PERSONERS ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI FYSISK HANDIKAPPEDE PERSONERS ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI 2006 Fysisk handikappede personers adgang til vederlagsfri fysioterapi Fysisk handikappede personers adgang til vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Bilag 62.1 til vejledning om samarbejdsudvalgenes vurdering af udgiftsudviklingen Samarbejdsudvalgenes løbende overvågning af udviklingen

Bilag 62.1 til vejledning om samarbejdsudvalgenes vurdering af udgiftsudviklingen Samarbejdsudvalgenes løbende overvågning af udviklingen Bilag 62.1 til vejledning om samarbejdsudvalgenes vurdering af udgiftsudviklingen Samarbejdsudvalgenes løbende overvågning af udviklingen Speciale 62: Samlede udgifter Udgifter løbende priser Stigning

Læs mere

Overblik over praksisforhold for ridefysioterapi i Region Midtjylland

Overblik over praksisforhold for ridefysioterapi i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overblik over praksisforhold for ridefysioterapi i Region Midtjylland Samarbejdsudvalget

Læs mere

Optagelsesprøve: Rideprøve og undervisningsprøve (Afholdes en lørdag 10 16). Næste optagelsesprøve vil være november 2012 og februar 2013.

Optagelsesprøve: Rideprøve og undervisningsprøve (Afholdes en lørdag 10 16). Næste optagelsesprøve vil være november 2012 og februar 2013. Handicapinstruktøruddannelsen: Adgangskriterium: Dansk Ride Forbunds Træner 1 uddannelse. Optagelsesprøve: Rideprøve og undervisningsprøve (Afholdes en lørdag 10 16). Næste optagelsesprøve vil være november

Læs mere

HAR DU ONDT I RYGGEN?

HAR DU ONDT I RYGGEN? HAR DU ONDT I RYGGEN? LÆS MERE ONLINE www.ofeldt.dk DET SKAL DU IKKE FINDE DIG I Effektiv behandling af patienter med rygsmerter og andre smerter i bevægeapparatet gennem målrettet optræning. VI GØR DIN

Læs mere

HAR DU ONDT I RYGGEN?

HAR DU ONDT I RYGGEN? HAR DU ONDT I RYGGEN? SE MERE PÅ www.ofeldt.dk DET SKAL DU IKKE FINDE DIG I Effektiv behandling af patienter med rygsmerter og andre smerter i bevægeapparatet gennem målrettet optræning. VI GØR DIN RYG

Læs mere

VEJLEDNING OM ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI

VEJLEDNING OM ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI VEJLEDNING OM ADGANG TIL VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI 2008 Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Fysioterapi;

Læs mere

Tilsynsrapport - høring

Tilsynsrapport - høring Tilsynsrapport - høring Uanmeldt servicetilsyn i Faxe kommune Lysholm Ridecenter. Den 22.11.2018 Indhold Tilsynets formål: 2 Kort resume af tilsynet: 2 Læsevejledning 2 Tilsynspunkter: 3 Fysiske rammer:

Læs mere

Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 2. UDGAVE

Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 2. UDGAVE Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 2. UDGAVE 2017 Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi Sundhedsstyrelsen, 2008. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi

Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 2019 Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 3. udgave Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi Side 2/24 Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi 3. udgave Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration.

GOLF FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN. Du går meget, når du er til golf, og det er god træning for både krop og koncentration. GOLF GOLF Golf er en udendørs sport, hvor du spiller med et sæt golfkøller og en golfbold på en bane, der har huller markeret med et lille flag. Det gælder om at slå bolden i hul ved at bruge så få slag

Læs mere

Kvalitetsstandard for vederlagsfri fysioterapi i kommunalt regi i Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandard for vederlagsfri fysioterapi i kommunalt regi i Mariagerfjord Kommune Kvalitetsstandard for vederlagsfri fysioterapi i kommunalt regi i Mariagerfjord Kommune Lovgrundlag Sundhedsloven 140a og Sundhedsstyrelsens vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi fra 2000.

Læs mere

Program Ridefysioterapi

Program Ridefysioterapi Program Ridefysioterapi Modul 1: 19. - 21. maj 2017 Modul 2: 15. 17. september 2017 Kolding Vandrerhjem, Ørnsborgvej 10, 6000 Kolding og Skærgården, Center for Ridefysioterapi og Handicapridning, Skærsøvej

Læs mere

Slutevaluering af frikommuneforsøget. 02 Vederlagsfri fysioterapi

Slutevaluering af frikommuneforsøget. 02 Vederlagsfri fysioterapi Slutevaluering af frikommuneforsøget 2 Vederlagsfri fysioterapi Forsøget er udført af: Sundhedstaben, Genoptræningscentret, v/ ledende terapeut Ellen E. Schultz Pedersen og teamleder Heidi Pedersen, heidi.pedersen@fredericia.dk,

Læs mere

Holdplan Forår der tages forbehold for ændringer. Sidst rettet d. 7/

Holdplan Forår der tages forbehold for ændringer. Sidst rettet d. 7/ Holdplan Forår 2019 - der tages forbehold for ændringer. Sidst rettet d. 7/5 2019. Mandage: Hold 426 Begynderhold alt optaget 1/4 2019 kl. 17-18 6/5 2019 Ingen træning 3/6 2019 kl. 17-18 8/4 2019 kl. 17-18

Læs mere

AT RIDE LÆR. På en let måde. Atelier. Jane Holderness-Roddam. Lær ridningens grundlæggende principper og føl dig sikker som rytter på bare to dage.

AT RIDE LÆR. På en let måde. Atelier. Jane Holderness-Roddam. Lær ridningens grundlæggende principper og føl dig sikker som rytter på bare to dage. Lær ridningens grundlæggende principper og føl dig sikker som rytter på bare to dage. Find ud af, hvordan du kan kommunikere med din hest og få den til at gøre, hvad du vil have den til. Følg de let forståelige

Læs mere

Hold 462 Fortsætterhold - ALT optaget Instruktør: Helle Huber Stenberg August September Oktober November

Hold 462 Fortsætterhold - ALT optaget Instruktør: Helle Huber Stenberg August September Oktober November Foreløbig Holdplan Efterår 2019 - der tages forbehold for ændringer Opdateret d. 5/8 2019 Mandage: Hold 460 Begynderhold/Hvalpehold Alt optaget November 5/8 2019 kl. 17-18 2/9 2019 kl. 17-18 7/10 2019

Læs mere

Et aktivt liv med Myastenia Gravis

Et aktivt liv med Myastenia Gravis Et aktivt liv med Myastenia Gravis V. fysioterapeut Inge Bjerregaard RCFM Hvad vil du gerne kunne fysisk i hverdagen Snak med sidemanden i to min. hver Dagligdag Fritid Arbejde / Uddannelse Myastenia Gravis

Læs mere

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.:

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.: Puls og styrke Dag: Mandag Kl.: 18.30-20.00 i bevægelseshuset. Holdet er både for mænd og kvinder. Her er drøn på. Vi giver den gas, laver aerobicserier, går på steppen med høj puls, hopper og laver effektive

Læs mere

Det sidste kvarter er afsat hyggeligt samvær og hundeleg. Hundeleg er dog kun muligt hvis din hund er social og hvis

Det sidste kvarter er afsat hyggeligt samvær og hundeleg. Hundeleg er dog kun muligt hvis din hund er social og hvis Foreløbig Holdplan Efterår 2019 - der tages forbehold for ændringer Mandage: Hold 460 Begynderhold November 5/8 2019 kl. 17-18 2/9 2019 kl. 17-18 7/10 2019 kl. 17-18 4/11 2019 kl. 17-18 12/8 2019 kl. 17-18

Læs mere

Hold 462 Fortsætterhold - ALT optaget Instruktør: Helle Huber Stenberg August September Oktober November

Hold 462 Fortsætterhold - ALT optaget Instruktør: Helle Huber Stenberg August September Oktober November Foreløbig Holdplan Efterår 2019 - der tages forbehold for ændringer Opdateret d. 25/9 2019 Mandage: Hold 460 Begynderhold/Hvalpehold Alt optaget November 5/8 2019 kl. 17-18 2/9 2019 kl. 17-18 7/10 2019

Læs mere

Holdplan Vinter Redigeret d. 11/

Holdplan Vinter Redigeret d. 11/ Holdplan Vinter 2018-2019 Redigeret d. 11/11 2018 Mandage: Hold 400 Begynderhold II Alt optaget. 7/1 2019 kl. 17-18 4/2 2019 kl. 17-18 17/12 2018 kl. 17-18 14/1 2019 kl. 17-18 11/2 2019 kl. 17-18 31/12

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen Aktive børn lærer bedre og trives bedst Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt, at de hos os oplever glæden

Læs mere

Tilbud om vederlagsfri fysioterapi i Høje-Taastrup

Tilbud om vederlagsfri fysioterapi i Høje-Taastrup Vederlagsfri fysioterapi Tilbud om vederlagsfri fysioterapi i Høje-Taastrup Hvad er vederlagsfri fysioterapi? Vederlagsfri fysioterapi er et gratis tilbud om træning og behandling som betales af den kommune

Læs mere

Holdplan Vinter Redigeret d. 4. januar 2019

Holdplan Vinter Redigeret d. 4. januar 2019 Holdplan Vinter 2018-2019 Redigeret d. 4. januar 2019 Mandage: Hold 400 Begynderhold II Alt optaget. 7/1 2019 kl. 17-18 4/2 2019 kl. 17-18 17/12 2018 kl. 17-18 14/1 2019 kl. 17-18 11/2 2019 kl. 17-18 24/12

Læs mere

Holdplan Vinter Redigeret d. 17/

Holdplan Vinter Redigeret d. 17/ Holdplan Vinter 2018-2019 Redigeret d. 17/12 2018 Hold 424 Nytårshundetræf 31/12 2018 kl. 13 ca. 15 Vi fejrer gerne nytåret med et brag, så vore hunde har brug for at være godt og grundigt trætte, fysisk

Læs mere

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig!

DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING. Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! DRONNINGLUND GYMNASTIKFORENING Vi har sæsonopstart i uge 36, og glæder os til at se dig! Om Dronninglund Gymnastikforening 2 Dronninglund Gymnastikforening er en forening med omkring 250 medlemmer. Vi

Læs mere

Krumtappen. et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE

Krumtappen. et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE Krumtappen et aktivitets- og samværstilbud 104 DAGTILBUD FOR VOKSNE UDVIKLINGSHÆMMEDE 1 Velkommen Aktivitets - og samværstilbuddet Krumtappen er et 104 tilbud, der drives af Ballerup Kommune. Krumtappen

Læs mere

FERIEAKTIVITETER EFTERÅRSFERIEN 2015. Spændende oplevelser i uge 42

FERIEAKTIVITETER EFTERÅRSFERIEN 2015. Spændende oplevelser i uge 42 FERIEAKTIVITETER EFTERÅRSFERIEN 2015 Spændende oplevelser i uge 42 1 EFTERÅRSFERIEN CIRKUS GADEMIX BRYDESKOLE Isabella Enoch fra Cirkus Danneborg og Gademix vil igen prøve kræfter med at sætte en cirkusforrestilling

Læs mere

Det er så sjovt på Sydbank SommerCamp

Det er så sjovt på Sydbank SommerCamp Hundredvis af hesteglade børn har i løbet af sommeren uploadet videoer og billeder til Sydbank SommerCamps hjemmeside i håbet om at vinde en plads på den eftertragtede ridelejr. 13 heldige vindere, som

Læs mere

HJÆLP I HJEMMET til personer med polio. Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere

HJÆLP I HJEMMET til personer med polio. Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere HJÆLP I HJEMMET til personer med polio Til visitator, hjemmesygeplejerske, social- og sundhedsassistenter/ hjælpere 2 HJÆLP I HJEMMET TIL PERSONER MED POLIO Hjælp i hjemmet til personer med polio Særlige

Læs mere

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI

ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI ERGOTERAPI OG FYSIOTERAPI Ergoterapi og fysioterapi, august 2012 Psykiatrisk Center Hvidovre Brøndbyøstervej 160 2605 Brøndby Psykiatrisk Center Hvidovre Psykiatrisk Center Hvidovre 2 Indledning På Psykiatrisk

Læs mere

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Motion og Kost i dit SundhedsHus. Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol www.ballerup.dk/sundhedshuset Information til borgeren Motion og Kost i dit SundhedsHus Et gratis tilbud til dig, der har diabetes 2 eller forstadier hertil, forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol

Læs mere

Holdplan Vintersæson

Holdplan Vintersæson Holdplan Vintersæson 2017-2018 - revideret 28/11 2017. Mandage: Hold 320 Begynderhold Indendørs i opvarmet hal - ALT OPTAGET 6/11 2017 kl.17 18 4/12 2017 kl.17-18 1/1 2018 5/2 2018 kl. 17-18 Teori uden

Læs mere

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende

Turtle. Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende Turtle Optimale formstøbte løsninger for et langt større v elbefindende 1 I trygge hænder Etac og R82 har siden 1997 arbejdet tæt sammen om produktionen af formstøbte enheder. Vi har i fællesskab opbygget

Læs mere

PROJEKT. Information Forventningsafstemning. Aktiviteter Andre aktiviteter. Udviklingsprogrammets faser og aktiviteter kan opdeles i følgende:

PROJEKT. Information Forventningsafstemning. Aktiviteter Andre aktiviteter. Udviklingsprogrammets faser og aktiviteter kan opdeles i følgende: PROJEKT BØRN I BALANCE FORMÅL BalanceGolf er et helhedsorienteret intuitivt udviklingsprogram for særligt udfordrede børn i aldersgruppen 7-15 år samt deres familier. BalanceGolf tilbyder et effektivt

Læs mere

Bilag til punkt 5 SU fysioterapi d. 18. december 2014

Bilag til punkt 5 SU fysioterapi d. 18. december 2014 Bilag til punkt 5 SU fysioterapi d. 18. december 2014 Konkrete ændringsforslag til høringsudkast Praksisplan 2015-2018 Høringspart: Indkommet ændringsforslag: Administrationens indstilling: Danske fysioterapeuter

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi Min fritid 78 Det er forskelligt, hvad man bruger sin fritid til. Nogle slapper af ude i naturen, mens andre elsker at sidde indendørs og hygge sig med en hobby. Prøv forskellige aktiviteter for at se,

Læs mere

Holdplan vinter

Holdplan vinter Holdplan vinter 2016 2017 - Revideret 2/1 2017 Mandage: Hold 215 Begynderhold Alle pladser optaget, venteliste oprettet. 5/12 2016 kl. 17-18 2/1 2017 6/2 2017 kl. 17-18 14/11 2016 kl. 17-18 12/12 2016

Læs mere

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg Læreplan for Børnehaven Augusta 2016-2019 Børnehaven Augusta Primulavej 2-4 6440 Augustenborg 74 47 17 10 Arbejdet med de pædagogiske læreplaner i Børnehaven Augusta skal som minimum omfatte 7 temaer:

Læs mere

Værd at vide om Cerebral Parese (spastisk lammelse) Spastikerforeningen

Værd at vide om Cerebral Parese (spastisk lammelse) Spastikerforeningen Værd at vide om Cerebral Parese (spastisk lammelse) Spastikerforeningen Et ud af 400 danske børn fødes med cerebral parese, og omkring 10.000 danskere har cerebral parese i varierende grad. 10-15 procent

Læs mere

Motion. for polioramte

Motion. for polioramte Motion for polioramte 2 Motion for polioramte Motion for polioramte Som polioramt kan man opleve, at kræfterne svinder, når man bliver ældre, og det er vigtigt at overveje, om den nedsatte styrke skyldes,

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Vejledning Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre for holde

Læs mere

JUNI 2019 KONKURRENCER VED DET FYNSKE BØRNEDYRSKUE

JUNI 2019 KONKURRENCER VED DET FYNSKE BØRNEDYRSKUE 14.-16. JUNI 2019 KONKURRENCER VED DET FYNSKE BØRNEDYRSKUE HVEM KAN DELTAGE? Kun den der er udstiller kan deltage i konkurrencerne med sit dyr. Beskrivelserne herunder er vejledende. Vi vil tilpasse konkurrencerne

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Informationspjece 2010. Byskovgård. Specialafdelingen

Informationspjece 2010. Byskovgård. Specialafdelingen Informationspjece 2010 Byskovgård Specialafdelingen Byskovgård Specialafdelingen Søløverne En del af en integreret institution Byskovgård er en integreret børneinstitution med en vuggestueafdeling, en

Læs mere

Submission #143 Roskilde Kommune

Submission #143 Roskilde Kommune Submission #143 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/17513 Side 1 af 2 03-05-2018 Forening Roskilde Rideklub Foreningens CVR nummer 68 23 54 13 Hvad søger du til? Udvidelse af Rideareal

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Hjørring Dyrskue. Byder velkommen til D-Stævne. d juni 2017

Hjørring Dyrskue. Byder velkommen til D-Stævne. d juni 2017 Hjørring Dyrskue Byder velkommen til D-Stævne d. 16.-17. juni 2017 Fredag: Dressur Kl. Program Yderligere info 01 Showklasse Skridtprogram Dressur for de yngste Åben for ponyer og heste 02 CUP-KLASSE 03

Læs mere

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig

Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig Forbedret livskvalitet! INNOWALK Op, stå og bevæg dig OP, STÅ OG BEVÆG DIG Børn bevæger sig normalt til stående stilling i 9-12 måneders alderen. En opretstående stilling med muligheden for bevægelse har

Læs mere

Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub

Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub Vision for Fredericia Ridecenter og Fredericia Rideklub at det skal være et samarbejdsforum, hvor man i et fælles samarbejde vil fremme ridesporten i Danmark

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj GIGT & FØDDER Gigt i fødderne Gigt kan gøre tilværelsen besværlig, men det behøver livet ikke at blive ringere af. Ofte drejer det sig om at gribe tingene lidt anderledes an. Den moderne behandling af

Læs mere

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi.

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Holstebro Kommune Kultur og Sundhed - Økonomi og Analyse. Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal 4116. senest revideret: 28. maj 2014. Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Resume:

Læs mere

Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015

Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015 Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015 Aflastning udenfor hjemmet i mindre omfang Egen kompetence / forebyggelsesvisitation. Det drejer sig typisk om børn,

Læs mere

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015

Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Dialogmøde om velfærdsteknologi 26. Marts 2015 Mitii koncept til individuel og superviseret hjemmetræning Mitii er næste generations sundhedsteknologi - funderet på forskning fra Helene Elsass Center

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Holdplan Vinter Redigeret d. 13/9 2018

Holdplan Vinter Redigeret d. 13/9 2018 Holdplan Vinter 2018-2019 Redigeret d. 13/9 2018 Mandage: Hold 400 Begynderhold 7/1 2019 kl. 17-18 4/2 2019 kl. 17-18 17/12 2018 kl. 17-18 14/1 2019 kl. 17-18 11/2 2019 Ingen træning 24/12 2018 Ingen træning

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 20 Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Sundhedsloven 140a 2016 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder vederlagsfri fysioterapi til svært

Læs mere

Vejledende serviceniveau for bevilling af aflastning på handicapområdet i. Kolding Kommune: Aflastning i hjemmet (hjemmepassere)

Vejledende serviceniveau for bevilling af aflastning på handicapområdet i. Kolding Kommune: Aflastning i hjemmet (hjemmepassere) Aflastning i hjemmet (hjemmepassere) r Servicelovens 41 og 84. - Barnets behov for praktisk støtte og tilsyn. diagnosen, udtalelser fra familier og skole/institutioner. - Hvorvidt forældrene har frasagt

Læs mere

Træningsprincipper Generelle guidelines. Træning og Dystrofia myotonica Marts 2015 Bente Kristensen

Træningsprincipper Generelle guidelines. Træning og Dystrofia myotonica Marts 2015 Bente Kristensen Træningsprincipper Generelle guidelines Træning og Dystrofia myotonica Marts 2015 Bente Kristensen Formålet med træning: At forbedre eller vedligeholde funktioner At forebygge senfølger Konditions-forbedrende

Læs mere

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne Tryg fritid i en gammel gård med sjæl De rette fysiske rammer til personer med specielle behov Skovridergården ligger midt i

Læs mere

STRESS. En guide til stresshåndtering

STRESS. En guide til stresshåndtering STRESS En guide til stresshåndtering Kend dine signaler Vær opmærksom på følgende symptomer: Anspændthed Søvn Har du problemer med at slappe af? Er du irritabel? Er du anspændt? Er du mere træt end du

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Lovgrundlag og baggrundsmateriale Sundhedslovens 140a - Kommunal bestyrelsen tilbyder vederlagsfri fysioterapi behandling hos praktiserende

Læs mere

GRINDSTED RIDEKLUB GRINDSTED RIDEKLUB HEDEMARKEN 4 A-B 7200 GRINDSTED FACEBOOKSIDE: GRINDSTEDRIDEKLUB VELKOMSTFOLDER

GRINDSTED RIDEKLUB GRINDSTED RIDEKLUB HEDEMARKEN 4 A-B 7200 GRINDSTED   FACEBOOKSIDE: GRINDSTEDRIDEKLUB VELKOMSTFOLDER GRINDSTED RIDEKLUB GRINDSTED RIDEKLUB HEDEMARKEN 4 A-B 7200 GRINDSTED WWW.GRRK.DK INFO@GRRK.DK FACEBOOKSIDE: GRINDSTEDRIDEKLUB VELKOMSTFOLDER INDHOLD VELKOMMEN Velkommen Forventninger Værdigrundlag Undervisning

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright 2014 - Ute Lehmann - www.horseinharmony.dk Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad også krop. De oplever verden gennem kroppen, de lærer

Læs mere

1. Overordnede rammer Genoptræning efter sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Sundhedslovens 140

1. Overordnede rammer Genoptræning efter sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Sundhedslovens 140 Kvalitetsstandard Genoptræning efter sygehusindlæggelse 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Genoptræning efter sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Sundhedslovens 140 1.2 Formål med lovgivningen Formålet

Læs mere

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20

Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Alle hold starter op i uge 36. Gymnastikopvisningen er d. 28 marts kl. 14.00 Alle aktiviteterne foregår i Egehuset i Jegerup Program over hold for vintersæsonen i Jegerup 19/20 Floorball for børn/unge.

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

VI INDRETTER OS EFTER BORGERNE REHABILITERING SOM KOMMUNAL STRATEGI

VI INDRETTER OS EFTER BORGERNE REHABILITERING SOM KOMMUNAL STRATEGI VI INDRETTER OS EFTER BORGERNE REHABILITERING SOM KOMMUNAL STRATEGI DANSK - SVENSK Sygeplejerske - sjuksköterska Social- og sundhedsassistent - undersköterska Fysioterapeut - sjukgymnast Ergoterapeut -

Læs mere

Din hjemmepleje din støtte

Din hjemmepleje din støtte Din hjemmepleje din støtte Kære borger I denne pjece kan du læse om; hvad praktisk hjælp og personlig pleje omfatter, hvad du kan forvente af Horsens Kommune, samt hvad du selv skal være opmærksom på i

Læs mere

Analyse af vederlagsfri ridefysioterapi

Analyse af vederlagsfri ridefysioterapi 2015 Analyse af vederlagsfri ridefysioterapi i Lemvig Kommune Billede med tilladelse fra Lovelane.org Vivi Altenburg Lemvig Kommune ISBN 978-87-998590-0-9 01-09-2015 0 Indledning / baggrund Lemvig Kommune

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

VOSK Uddannelsesplan. Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg

VOSK Uddannelsesplan. Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg 2018 VOSK Uddannelsesplan Vordingborg Sportsrideklub Lergravevej 14, 4760 Vordingborg 30-06-2018 Indhold Generelt:... 2 Minihold... 3 Begynder 1... 4 Begynder 2... 5 Let øvet... 6 Øvet... 7 Breddeaktivitet...

Læs mere

Genoptræning efter Sundhedsloven

Genoptræning efter Sundhedsloven Ydelsestype Genoptræning efter sundhedsloven Ydelsens Formålet med ydelsen Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt begrundet

Læs mere

TREC- den nye breddeaktivitet - en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest.

TREC- den nye breddeaktivitet - en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest. TREC- den nye breddeaktivitet - en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest. Hvad er TREC? TREC eller Technique De Randonneé Equestre De Competition (TREC) startede i Frankrig

Læs mere

Tænk som en topatlet!

Tænk som en topatlet! At eliterytteren er en atlet på lige fod med alle andre atleter, og at det kræver benhårdt fysisk arbejde at ride sig i toppen og blive der - det er de fleste hestemennesker klar over. Men at man rent

Læs mere

Bevægelsespolitik i Kastaniehuset, Pusterummet og Hylke SFO.

Bevægelsespolitik i Kastaniehuset, Pusterummet og Hylke SFO. 1 Gadebakken 5e, 8660 Skanderborg Virring, 29. juni 2011 Tlf. 87 94 26 60 Fax. 87 94 26 80 E-mail: vs@virring-skole.dk Hjemmeside: http://si.virring-skole.dk Kastaniehuset tlf. 87 94 26 58 Hjemmeside:

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Information til børnehaver, fritidsinstitutioner, skoler m.v. omkring. Børneleddegigt. Udgivet af GBF - Gigtramte Børns Forældreforening

Information til børnehaver, fritidsinstitutioner, skoler m.v. omkring. Børneleddegigt. Udgivet af GBF - Gigtramte Børns Forældreforening Information til børnehaver, fritidsinstitutioner, skoler m.v. omkring Børneleddegigt Udgivet af GBF - Gigtramte Børns Forældreforening Sygdommen Jamen, kan børn få gigt? Det er et spørgsmål, der ofte stilles

Læs mere

Virksomhedsplan Gl. Landevej Albertslund. Albertslund Ridecenter.

Virksomhedsplan Gl. Landevej Albertslund. Albertslund Ridecenter. Virksomhedsplan 2016 Albertslund Ridecenter Albertslund Ridecenter Gl. Landevej 24 2620 Albertslund albertslund.ridecenter@albertslund.dk SIDE 2 Indhold Indledning...5 Hvem er vi?...5 Hvorfor er vi her?...7

Læs mere

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright Ute Lehmann -

Horse in Harmony. Uddannelse. Copyright Ute Lehmann - Horse in Harmony Uddannelse Hvorfor denne uddannelse? Denne uddannelse er blevet udviklet i harmoni med min vision om at gøre verden til et bedre sted at være for heste og deres mennesker. Jeg ønsker at

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Nyhedsbrev nr. 4. 2017 ------------------------------------------------------------------------------------- Onsdag d.22/2 afholdte vi vores årlige generalforsamling. Referat kan læses på hjemmesiden.

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Guldsmeden en motorikinstitution

Guldsmeden en motorikinstitution Guldsmeden en motorikinstitution Hvad er det Guldsmeden gør anderledes end andre vuggestuer og børnehaver? Guldsmedens børnehave- og vuggestue-børn bliver udfordret motorisk hver dag. Vi laver motorikbaner,

Læs mere