W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K"

Transkript

1 Odense, 10. marts 2013 Beretning 2012 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen havde i januar medlemmer, i januar medlemmer. Medlemmerne fordeler sig på 17 familiespejdere, 37 mikro, 45 mini, 26 junior, 41 trop, 10 klan og 45 ledere. Der er venteliste hos mikro og mini. Stjernegruppen er i 2012 vokset med 9 medlemmer eller knap 4 procent. Troppen har aldrig været større, mens både mini og især juniorgrenen er mindre end de plejer. Ledere Stjernegruppen har 45 ledere i januar 2012, 45 ledere i januar Stjernegruppen har ingen nævneværdige problemer med at få nye ledere. Der er dog en flaskehals med at få ledere, der vil tage det overordnede ansvar for en gren. Vi har budt velkommen til Anja Nielsen hos juniorerne, Morten Askholm hos mikroerne, og Laila Andresen hos minierne. Rigtig hjertelig velkommen til jer! Vi har sagt farvel til Birthe Nielsen i mikrogrenen, John Fohlmann i minigrenen og Sofia Hellström i juniorgrenen. Hjertelig tak for en stor indsats. Vi anslår, at de frivillige ledere i Stjernegruppen har brugt cirka timer på spejderarbejde i Det svarer til næsten 10 fuldtidsårsværk med en værdi på 3-3½ millioner kroner. Økonomi Stjernegruppen havde en omsætning i 2012 på cirka kroner mod et budget på cirka kroner ved en forventet fondsstøtte på cirka kr. En del af fondsstøtten udeblev med en tilsvarende reduktion af udgiftsniveauet.

2 Side 2 af 12 Stjernegruppen kom ud af 2012 med et driftsoverskud på cirka kr. Heraf udgør de knap kr. dog en udskudt udgift til Dansbo fra 2012 til Stjernegruppens formue er ved udgangen af 2012 på lidt over 3 millioner kroner. Stjernegruppen har et mindre beløb på knap kr. til gode i manglende kontingentbetalinger og et større beløb på cirka kr. til gode hos Odense Kommune i endnu ikke udbetalt tilskud for 2012 Stjernegruppen har to større langfristede gældsposter: Et realkreditlån i DLR på cirka kroner og et boliglån i Sparekassen Fåborg på cirka kroner. Derudover skylder Stjernegruppen Dansbo knap kr., som vil blive betalt, når Dansbo har færdiggjort en byggesag fra Hjemmeside Hjemmesiden er blevet opdateret sjældent i Det betyder at antallet af unikke besøgende er faldet fra cirka 1000 til cirka 800 med et tilsvarende lavere hits per måned. Antallet af unikke besøgende er faldende. Nyhedsbrevet er i 2012 kun udkommet 5 gange til pt. 377 abonnementer. Glædeligt er det at Morten Clausen har taget initiativ til en Facebook side, der bringer et stort antal løbende nyheder. Hjemmesiden er under opdatering, skal lægges om i et andet format og integreres med Facebook. Det bliver en vigtig opgave i Handlingsplan 2012 Handlingsplanen består af 37 arbejdsopgaver, heraf de tre fede : Spejdernes Lejr 2012, Tree Top World og færdiggøre Grejlade 1. Spejdernes Lejr deltog vi i med flyvende faner, 125 spejdere, den største gruppe på lejren. Tree Top World blev gennemført med fantastisk opmærksomhed fra Holstebroborgere og spejdere. Endeligt blev Grejlade I taget i brug Af alle 37 opgaver gennemførte vi de 30 opgaver, heraf to delvist, mens 6 ikke blev gennemført. Alle planlagte spejderaktiviteter blev gennemført i flyvende stil. Vi savner dog et raftestativ og en ny hjemmeside.

3 Side 3 af 12 Bestyrelsen Bestyrelsen består af formand Ole Strøm, kasserer John Reib, gruppeleder Claus Kastberg, gruppeleder Troels Rossen samt bestyrelsesmedlemmerne Morten Skipper Pedersen, Annemarie Schriver og Pia Hansen. Juletræer: Juletræssalget lå i 2012 på budget. Vi havde i 2012 taget en del andre valg, som betød, at det blev lettere for Stjernegruppen. Vi skiftede leverandør og fik den gode ordning, at vi kunne bestille træerne løbende og vi ville få træerne leveret på salgsstederne. Ved samme lejlighed, bestemte vi at sælge træer efter kvalitet og højde, ikke som de forrige år kun efter højde. Dette medførte, at kunderne kunne se, at der er forskel på kvaliteten og at kvalitet og pris følges ad. Der blev næsten udsolgt, de resterende træer vil blive brugt på Hindemosen til bl.a. svedehytte og hulebygning, for til sidst at ende på Sct. Hansbålet. Der skal lyde en stor tak til alle der har bidraget til dette projekt. Vandredag: Vanen tro var der igen i år Store Vandredag på Hindemosen, igen med stor tilslutning. Sct. Georgsdag: Sct. Georgsdag er en traditionsrig dag, hvor spejdere over hele kloden markerer spejdernes idégrundlag, illustreret af Sct. Georg og hans modige og dygtige kamp mod dragen. Spejderne var først rundt på et løb i Sandhusskoven, der bød på mange udfordrende øvelser, inden alle samledes foran bålpladsen overværet af de sædvanlige par hundrede forældre. Herefter aflagde alle 100 fremmødte spejdere spejderløftet og fik overrakt årsmærket. Til sidst var der kage, kaffe m.m. til hele flokken. Arbejdsdage: Hindemosen blev forskønnet hele 2 gange i Det er en stor fornøjelse, at opleve den store opbakning vi har til vores arbejdsdage på Hindemosen. Her et indslag fra Stjernegruppens Facebook side: "Det var en meget glad Ole Strøm (formand i Stjernegruppen), som man kunne møde på Hindemosen i søndags. Ole have sendt indbydelser ud til forældrene om at komme til arbejdsdag. Hvilket der var cirka 30 forældrene og spejdere, der have sagt ja til. Det blev en rigtig hyggelig og produktiv dag, hvor der blev lavet noget overalt på Hindemosen. Der kan nævnes oprydning og rengøring af køkken og resten af hytten, flækket brænde, lavet port til brændeskjulet, hængt lamper op og mange andre ting. Mange tak til de fremmødte, vi er meget glade for Jeres arbejde."

4 Side 4 af 12 Det blev til rigtig mange arbejdstimer på Hindemosen I løbet af de 2 dage tak til alle, vi glæder os til den første arbejdsdag Udlejning: Hindemosen bliver stadig brugt som udeskole for skoler og institutioner i vores lokalområde. Vi har stadig en del faste kunder. Friluftslagerets gårdsalg: Sidste weekend i maj dannede Hindemosen igen rammen om Friluftslagerets gårdsalg. Stjernegruppen sørgede for god mad hen over hele weekenden, noget som vi får stor ros for. Tak til alle for den store hjælp. Kelstrupskov: Jeg vil gerne opfordre alle til at bruge hytten I Kelstrupskov noget mere. Det er blevet en rigtig god lille hytte efter renoveringen tidligere. Husk området omkring hytten er fantastiske. Sct. Hans: I 2012 afholdt vi igen Sct. Hans I Børnehøjde. Det var 10 års jubilæum og denne gang endda på en lørdag. Det betød at vi havde tid til at invitere 2 underholdende indslag, både tryllekunstneren Mr. Mox og musikgruppen Ann & Aberne. Følgende kunne læses på vores Facebookside: "Stjernegruppen holder endnu en hyggelig Sankt Hans aften. For 10. år i træk har Stjernegruppen, afholdt Sankt Hans aften for børn og deres forældre på Hindemosen ved Skibhusskoven. For mange er det blevet en tradition og deltagerantallet stiger for hvert år. Arrangement bliver lavet under temaet Sankt Hans i børnehøjde, så det trækker mange familier til. Spejderne havde arrangeret forskellige aktiviteter for børnene, her kan nævnes rodeotyr, bagning af snobrød, træklatring, tombola og mælkekassestabling, vel at mærke imens, at man skulle står oven på dem. Stjernegruppen diskede op med god mad i form af kamstegsburgere, pølser og mini pizzaer, så der var rig mulighed for at få aftensmad til fornuftige priser, hvis man ikke have spist hjemmefra. Ellers kunne man også købe kaffe, kage og div. til den søde tand. De omkring 1000 besøgende kunne i år opleve to bål, hvor især det første var for de familier med

5 Side 5 af 12 små børn, så børnene kunne komme hjem og blive puttet i ordentlig tid. På scenen kunne Mr. Mox, kendt fra tv2, samt Ann og Aberne opleves. Mr. Mox lavede tryllerier og tricks, mens at Ann og Aberne sang og spillede musik. Begge kunsterne var gode til at fange børnene og inddrage dem i deres optræden. "! Inden at det store bål blev tændt af nogle af de mindre spejdere, kunne man opleve Anders W. Berthelsen, fra Odense byrådet, holde årets båltale. Hvilket han gjorde med en meget fin tale, som var meget sigende samt i en passende længde, hvor han kunne fastholde folks interesse. Vi havde besøg af Waders & Laksko, som lavede en fin reportager fra Hindemosen. Den kan ses eller genses på: I 2012 kan vi byde på båltale af Henrik Lehmann, direktør for Odense Zoo. Gruppeledelse Gruppeledelsen består af gruppeledere Claus Kastberg Nielsen og Troels Rossen samt assistenter Carsten Moldt, Johnny Larsen og Morten Clausen. Gruppeledelsen har i 2012 med stor hjælp fra ledergruppen gennemført: Ledermøder: seks ledermøder i årets løb, 24. januar, 6. marts, 9. maj, 30. august, 27. november og 8. december Spejderture og -møder: Sct. Georgsdag, Oprykningstur til Viggelsø. Spejdernes Lejr 2012 (lejrens største gruppe), Tree Top World 2012 (verdens største træklatreevent) Træning: Special Scout Services blev gennemført ved Gillastig i Sydsverige Andet: Korpsrådsmøde, divisionsmøder. Gruppeledelsen er i 2012 blevet styrket ved at Troels Rosen er tiltrådt som den anden gruppeleder i forbindelse med at Claus Kastberg Nielsen er fratrådt som tropsleder, men også flyttet til Stockholm. Aftalen er at Claus i 2013 har ansvaret for sommerlejr og Special Scout Services, mens Troels varetager ansvaret for ledermøder, Sct Georgsdag, Vandredag og oprykningstur.

6 Side 6 af 12 Familiespejd Leder: Rikke Olsen Familier februar 2012: 14 familier. Familier februar 2013: 22 familier. Tur(e) 1 tur - Sommerlejr på Tyrsbjerg i juni Der er et hold familiespejdere der mødes den sidste søndag i måneden. Mange af familierne er vant til udendørsaktiviteter, hvilket gør holdet meget velfungerende. Familiespejdere er små men seje - så vi er altid udendørs uanset vejret. Vi starter altid vores familiespejdmøder med at hejse flaget, hvor vi synger vores familiespejd hejs nu flaget sang. Bålet tændes også hver gang og der laves noget spiseligt over det. Der er blevet bagt mange fladbrød, brunsviger boller og frugt, og tilberedt blå pastaer, upper, popcorn, mm de fleste gange kun lettere branket... Vi har leget og lavet mange ting i løbet af året vi har klatret i træer, bygget huler og udforsket de huler de større spejdere har bygget, vi har lavet trolde af ting fra naturen, lavet fine dekorationer, lavet fugle mad til fuglene, sået karse, lavet kæmpe sæbebobler, fine efterårsbladkranse, nytårspynt og bygget hindemosens flotteste snefigurer. Vi har kigget nærmere på Hindemosens dyr og natur og leget i skoven. Sommerlejren gik til Tyrsbjerg sammen med Ryds Gruppes familiespejdere, Vi havde en rigtig god tur, selv om vejret endnu engang viste sig fra sin våde side. Vi var på et rigtigt spejderløb, hvor familierne selv stod for posterne, vi afholde et hyggeligt lejrbål og overnattede i telt. Til slut er der nu kun de magiske ord tilbage - Det er så hyggeligt at være familiespejder! Mikro Ledere: Kirsten Zwisler (grenleder), Jette Grøn, Annette, Melanie, Roar, Kåre, Lars, Amanda og Morten. Mikrogrenen i februar 2013: 37 spejdere og 9 ledere Mikrogrenen i februar 2012: 32 spejdere og 8 ledere 6 mikroture (Overnatning Kelstrup Skov, Mikrodag, Landssommerlejr i Holstebro, Oprykning, Tyrsbjergmarch, Skt Knuds kirke) Fremmøde: Møder ca. 80% Mikroerne har i det forgangne år snust til mange forskellige spejderfærdigheder, såsom båltænding, snitning, madlavning over bål, pionerarbejde, førstehjælp, morse, kort og kompas, knob og klatring.

7 Side 7 af 12 Vi bruger både det store gode areal på Hindemosen, men også skoven omkring, samt vandhullerne i nabolaget. Der er blevet fanget og studeret mange småkravl, frøer og dyrespor. At tage mærker er nok en af de aller mest populære aktiviteter i mikrogrenen, Det har vi gjort 4 gange à 3 møders varighed i årets løb. Snitte-, Bål-, Bålmad-, 3-kamp-, orienterings- og morsemærke. Af særlige aktiviteter i årets løb kan nævnes: April. Kilometerfræs. Hvor adskillige brave mikroer gik 5 km. og enkelte 10 km. Maj. Mikrodag, hvor vi sammen med ca. 100 andre mikroer fra Sct. Knuds div tog til Højstrup militære øvelsesanlæg, hvor vi som riddere bla. prøvede at skyde med blide/katapult. Juni. En rigtig god sommerlejr i Holstebro sammen med spejdere fra hele Danmark. Alle tiders oplevelse. Det var stort! Vi havde lejrbål sammen med de andre spejdere på lejren. August. Oprykningstur Vigelsø. September. Tyrsbjergmarch. En vandredag arrangeret af Ryds gruppen, hvor vi gik 5 km. November. Som sidste år, har vi forsøgt at nedsætte antallet af lørdagsmøder fra nov-jan. I stedet var vi igen på hyttetur til Skovdam ved Gelsted. Det blev igen i år en fantastisk tur. December. Juleløb. En gruppe tropsspejdere havde arrangeret et rigtig godt løb i skoven ved Hindemosen for os. Januar. Opstart efter en lang juleferie, hvor vi inviterede forældrene med til at bygge huler. Det blev en rigtig god oplevelse for alle. Februar. Udflugt til Sct. Knuds kirke for at se på knogler. På oprykningsdagen i august sendte vi 18 børn videre til Minigrenen og modtog 20 nye og er nu oppe på 37 Mikroer. Der er 10 på venteliste. Fremtidigt set kan vi glæde os til endnu en sommerlejr sammen resten af gruppen i Sverige. Den kommer til at ligge i uge 27 i sommerferien. Mini Leder2: Karin Skovhus, Mads Leth, Marianne Harfot, Hanne Skov Olesen, Laila Vemgaard, Morten Aagaard, Rune Toft og Marcel Savatier Minigrenen i februar 2013: 46 spejdere og 7 ledere og 2 hjælpere Minigrenen i februar 2012: 47 spejdere og 9 ledere Ture: Hylkedam-I Amerika (weekend i marts), Miniskæg med Egon, Keld og Benny til Hylkedam (weekend i maj), lørdag i Kelstrupskov (juni), Den store sommerlejr med Spejdernes Lejr ved Holstebro (5 dage i juli), oprykningstur til Vigelsø (weekend i august), lørdag på kelstrupskov (september), Juletur (weekend i november).

8 Side 8 af 12 Fremmøde: Møder %, Turer % Som stort tema først på året, gik vi tilbage i tiden til Gøngehøvdingen og slaget ved Nyborg Slot i Der blev smuglet mad i skoven, støbt kugler og vagtmestermærke (garderne), snitte træknive, lavet fakler og meget mere inden vi alle tog i audiens hos kongen på Nyborg Slot. Fantastisk aften med fakkeltog gennem byen og modtagelse af slotsfruen (Tones mor) på trappen, madpakker i riddersalen med ild i pejsen og rundvisning. Spejdernes lejr i Holstebro var et andet højdepunkt sammen med resten af Stjernegruppen og alle andre spejdere i hele Danmark. Den stod på vandlege, rollespil og træklatring samt bare at se og opleve en så stor lejr. I foråret var vi 9 ledere: Marianne, Aagaard, Mads, Jesper, Rune, John, Hanne, Marcel og Karin. I august fik Jesper lov at rykke op til juniorerne og Laila startede hos os. Samtidig begyndte Karin sit halve liv i Stockholm dvs. 2 uger i hver måned er hun i Stockholm og deltager ikke i møderne. Mads deler tjansen som minilder med Karin. Ved juletid valgte John at stoppe. Samlet er det en god, erfaren lederflok. Junior Ledere: Jesper Hahn (Grenleder), Karen Eltang, Jan Taudal, Anders Floridon, Heidi Thorsen, Anja Nielsen, Jesper Brody, Lene Strøm (PL/PA) Juniorgrenen i februar 2012: 36 spejdere og 8 ledere Juniorgrenen i februar 2013: 26 spejdere og 8 ledere 7 Juniorture: Vinter tur til Rue Skov, Hemmelig tur til Davindesøerne, Sommerlejr til Spejdernes Lejr, Opryknings tur med gruppen, Ryste-sammen-tur til Hindemosen, Jule tur til Skovbrynet, samt Divisions turnering for PL/PA erne. Fremmøde: næsten 80% Anja startede i Stjernegruppen og juniorgrenen i foråret Troels Rossen flyttede fokus fra Junior til Gruppeledelsen. Fra Minierne rykkede Jesper Brody Ligeledes sagde vi farvel til Morten og Sofia, der grundet arbejde er flyttet til Sjælland (Og blevet til 3). Lars Thorsen stoppede i sommeren 2012 som grenleder, efter mange år ved roret (Lars har nu en konsulentfunktion som indebærer enkelte roller fx på ture.). Grenlederstafetten blev givet videre til Jesper Hahn der jo stadig som ny spejder udnytter grenlederrollen ved at uddelegere opgaver til de i forvejen yderst erfarende ledere. Derved er Juniorgrenledelsen bred og godt repræsenteret, hvor alle efterhånden har hver deres opgaver

9 Side 9 af 12 Den overordnede strategi og planlægning. Vi har som udgangspunkt afholdt møder hver torsdag aften, enkelte weekendtimer (Orientering) og 1 ekstra aften om måneden for PL/PA. Fra sæsonstart september 2012 ændrede vi lidt i konceptet ved at rette fokus på stjernegruppens visioner og juniorgrenens virkelighed. Fx ville vi gerne bringe spejderånden tilbage. Hvorfor er vi egentlig spejdere? Hvad betyder det for vores samvær? Hvad betyder det for spejderen? og lederen? Vi tager udgangspunkt i spejderloven. Og arbejder os hen i mod vores spejderløfte. Løftet skal ikke bare gives 1 gang om året, men forstås og menes. Vi indførte cafemøder Planen var at lade de spejdere der havde lyst mulighed for at komme noget før og starte med noget der kunne berige vores møder. Ligeledes skulle vi spise sammen (Medbragt madpakke). Det virker ikke helt efter planen (endnu). Der er ledere og spejdere men alt for lidt mening. Vi har ligeledes haft meget mere fokus på patruljerne. De skal give mening. Spejderne skal kende sine patruljemedlemmer. Spejderne skal arbejde i patruljen, for patruljen og sammen med patruljen. Patruljelederne skal have ansvar og opgaver. Assistenterne skal hjælpe med at planen lykkedes. Det kræver respekt og anerkendelse. Vi har reduceret i antallet af patruljerne fra 6 til 4, da der var for meget frafald i patruljerne. Ledergruppen i junior har også været i fokus. Med alt lige fra hvordan vi er sammen med børnene, vores roller, talemåde, forståelse og ledernes egen samvær. Vi har indført fællesspisning ved hvert møde, hvor vi ledere i fællesskab får mulighed for at drøfte aftenens udfordringer og får grint, snakket og fyldt energi på en sidst-på-ugen-arbejdsslidt-krop. Det har højnet vores fællesskabsfølelse betragteligt! Torsdagsmøderne har budt på temaer som Orientering, produktion af knive og skeder, Udeliv, Kniv, økse og sav, fokus på patruljen og dyste, juniortræf, forældre-pølse-løb, juleløjer. Årets højdepunkter: - Vintertur i minus 28 graders kulde i Rue skov (Hytte). - Juniordivisionsturnering, der for stjernegruppens vedkommende kun var for PL/PA. Samarbejdet blev sat på prøve, og færdighederne (eller mangelen på samme ) blev synliggjort. - Hemligtur (Shhh) til Davindesøerne. En god weekend med orienteringsløb, kanosejlads, lejrbål og overnatning i hængekøjer i kølig blæst - Spejdernes lejr i Holstebro. Den bedste lejr nogensinde! citat juniorspejder.. - Oprykningstur til Viggelsø. - Ryste-sammen-tur på Hindemosen med forhindringsbane, træklatring og hængekøjesovning højt i træerne. - Juletur med resten af Stjernegruppen.

10 Side 10 af 12 Trop Ledere: Lars Odgaard (tropsleder), Michael Mørk, Lasse Stig Hansen, Tommy Johansen, Tina Jensen, Kent Skov Jessen (ny leder i 2013), Kirsten Zwisler (PL/PA arbejde), Klaus Nørregård (i øjeblikket pause som tropsleder). Tropsgrenen februar 2012: 32 spejdere og 11 ledere Tropsgrenen februar 2013: 40 spejdere og 6 ledere (1 har pause og 1 er tilknyttet PL/PA-arbejdet) Spejderture / spejderløb: 7 tropsture (Vintertørn Gillastugan, Divisionsturnering Odense, Spejdernes Lejr Holstebro, Oprykningstur Vigelsø, Adventurerace Gråsten, Juletur Skovbrynet, Vintertørn Langeland) Spejderdeltagelse i Apokalypseløbet, Divisionsturnering, Solarisløbet, Dilleløbet, Fenrisløbet, CCMR, Zaxzez 2012 har spejdermæssigt budt på mange gode oplevelser og præstationer fra spejderne ved spejderløb rundt omkring i Danmark. Flere spejdere har vundet krævende løb - Solarisløbet i august og Dilleløbet i oktober. Dilleløbet blevet vundet for 2. år i træk af Stjernegruppens spejdere. Spejderløb er blevet en integreret del af tropsarbejdet, som det har været gennem de sidste år. Udfordringen er at få flere spejdere med på løbene. Indtil videre har det været 2 små håndfulde, der har været meget aktive i at deltage ved spejderløb. Et højdepunkt for tropsspejderne var Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro. Mange gode aktiviteter, stort fremmøde, mange nye kontakter, spejderne var med til at afholde Tree Top World. Samlet set en fantastisk oplevelse, som kræver en gentagelse. Tropsgrenen har haft en pæn vækst i antallet af spejdere i Fra ca. 35 registrerede spejdere til ca. 45, der dog senere er blevet reduceret til 40 spejdere. Der har således ikke været det store frafald gennem 2012, hvilket må betyde at spejderaktiviteterne er relevante for spejderne og at de trives. Hvis udviklingen fortsætter, vil der blive en udfordring skal grenen deles op 2 tropsgrene eller skal det stadigvæk være en gren. Foranlediget af det store antal spejdere, har der været nogle organisatoriske udfordringer bl.a. med antallet af ledere. Desværre blev ledergruppen kraftig reduceret efter sommeren 2012 af forskellige årsager således at der på et tidspunkt kun var 3 ledere tilbage. Sidst på året kom tidligere ledere heldigvis tilbage igen, men det er stadig en udfordring at få flere ledere i tropsgrenen og især hvis grenen fortsætter fremgangen i antallet af spejdere. Fra sommeren 2012 har det været planen at spejderne skulle være en mere aktiv del af planlægningen og udførelsen af de ugentlige møder i tropsgrenen. Der blev opstartet PL/PA møder i sensommeren, men desværre løb det ud i sandet grundet ledersituationen. Dette arbejde er opstartet igen i dec og kører i øjeblikket fint bl.a. på grund af en tilgang af lederkræfter

11 Side 11 af 12 specifikt rettet mod PL/PA arbejdet. Spejderne har fået mere ansvar både i planlægningsfasen og udførelsesfasen til gavn for både spejderne og lederne. Lederne har fået en mere coachende tilgang til aktiviteterne, hvilket har været et ønske fra lederne. Samtidig har PL/PA også udtrykt tilfredshed med at blive involveret i større grad. Alt i alt ser fremtiden lys ud for både spejdere og ledere - både med hensyn til aktivitetsniveau og antallet af spejdere Klan Galakseblaffere Ledere: Kasper Vikær Mouridsen og Ida-Emilie Fredberg Nilsson - I februar 2012: 14 spejdere herunder 3 ledere. - I februar 2013: 13 spejdere herunder 2 ledere 7 Klanture: Apokalypse som postmandskab, OST, Sommerlejr, Juletur, vandretur på Øhavstien, vandretur til Enebærodde, op til flere vandreture til Stige Ø derudover. Hvad der efterhånden kan betegnes som traditionen tro, udnyttede vi årets første måneder til at bygge en sauna oppe i Sibirien. Den var mindre kompleks, fysisk mindre, men til gengæld også mere effektiv end forrige års omfattende sauna projekt. I det tidlige forår 2012, stod vi som postmandskab på post på Apokalypseløbet inde i Munkemose, hvor spejder patruljerne efter at have talt sig til vigtige informationer - blev sendt over Odense Å i hjemmelavede flodpramme. Da vores post var færdig, deltog vi i Stjernegruppens slutpost, som statister. Det skal også nævnes, at vi var med til den samlede planlægning af alle Stjernegruppens poster på løbet, samt bidrog med fremstilling af rekvisitter. Klanen var også på en rigtig god vandre- og kanotur til Enebærodde, hvor vi med flot antal fremmødte gik fra Otterup, og ud på odden, hvor vi afhentede kanoer. Vi overnattede i bivuakker og næste morgen sejlede vi ad fjorden, og senere åen, tilbage til Odense. I perioden efter stod den også på flere mindre ture med overnatning, bl.a. til Stige Ø. I perioden forinden Mikrodagen fik klanen til opgave at konstruere en funktionel og transportabel blide (katapult) til dagen. Bliden blev en stor succes og på selve Mikrodagen deltog klanen med blide og bemanding til en post på løbet. Vi fik meget positiv respons, og gav ved løbets afslutning et ekstranummer af vores vidundermaskine, foran børn og forældre.

12 Side 12 af 12 Efterhånden som den store fælleslejr og dermed Tree Top World 2012 skred nærmere, blev der naturligves stor fokus på dette. 5 klanspejdere blev uddannet facilitatorer, og derudover blev der også klatret til klanmøderne i den periode Til Skt. Hans bidrog klanen som vandt med opsætning af mastesejl, bemanding af boder, madlavning og klatring. Bliden var også med her som underholdning. I løbet af sommeren var der valg af nye ledere: Skipper, Kasper og Ida; hvoraf Kasper skulle være væk resten af året (2012). Efter kort tid, måtte Skipper stoppe som aktivt medlem i klanen, grundet håndhævelse af aldersgrænsen i klanen

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2014 Beretning 2013 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 7. marts 2012 Beretning 2011 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 16. February 2015 Beretning 2014 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 14. marts 2010 Beretning 2009 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015 Grupperådsmøde 2015 Søndag 8. marts 2015 www.stjernespejder.dk/grupperaad2015 Stjernegruppens vision Stjernegruppen er et attraktivt og vidtfavnende mødested for alle med interesse i spejder- og friluftsliv.

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. marts 2009 Beretning 2008 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. March 2016 Beretning 2015 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2008 Beretning 2007 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN januar 2009 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Indkaldelse til grupperådsmøde Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten Tilmelding

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 7. March 2017 Beretning 2016 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Program for August september 2019

Program for August september 2019 Program for August september 2019 Mikro 6-7 år grenfarve Børnehaveklasse og 1. klasse Mini 8 10 år grenfarve 2. og 3. klasse Junior 10 12 år grenfarve 4. og 5. klasse Trop 6. 9. klasse 12 16 år grenfarve

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Bestyrelse- og ledelses beretning

Bestyrelse- og ledelses beretning Bestyrelse- og ledelses beretning 2018-19 Året startede med vores arbejdsdag i hytten i april måned, hvor vi fik ryddet op og gjort rent inde i hytten og udenfor fik vi startet på at bygge vores overdækning

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Hej Mini spejdere. Efter en lang sommer ferie og en fantastisk sommerlejr, er vi mere end klar til at tage fat på et nyt spejder år. Vi starter med at tage afsked med dem

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200 forside Adresseliste Formand Linda Hjort Brinken 33 5270 Odense NV 66 18 27 33 Kassere: Helle Vibeke Berg Karenvænget 9 5270 Odense NV 66 18 30 40 Gruppeledere Henriette Stæhr Bjarkevej 4 1. tv 5200 Odense

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2018/2019 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Møderne starter med flaghejsning Møderne slutter med mikroråb, håndtryk og spejderbror Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S S T E N L I L L E S P E J D E R N E Gruppelederberetning for 2005 L A U R E N T I U S Gruppeleder Torben Poulsen Lårupvej 45 4293 Dianalund 58260124/28408530 info@naturplejecenter.dk

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

Udkast. Stjernegruppen

Udkast. Stjernegruppen as t dk U Foto: Tropspatrulje på hike i Apuseni bjergene i Transsylvanien, sommer 2010 Stjernegruppen Stjernegruppen er en del af Det Danske Spejderkorps, de blå spejdere i Danmark. Stjernegruppen er en

Læs mere

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2015 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formandens beretning Broager Drengegruppe er i den situation, at vi mangler en formand til bestyrelsen. Tirsdag den 17. april,

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 95 17. årgang august 2011 BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 2 Indholdsfortegnelse 13 Troppen

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018

Thistedspejdernes Udviklingsplan for 2016-2018 I Thistedspejderne har vi siden 2013 arbejdet for, at alle frivillige i foreningen kan have indflydelse på udviklingsplanen. Målet med dette har været at give alle bestyrelsesmedlemmer, ledere, assistenter,

Læs mere

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat:

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat: Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe 2019 Mødereferat 19. Februar 2019, klokken 19-21, Mariendalsvej 74. Dagsorden: 1. Valg af Dirigent og referent. 2. Beretning 3. Fremlæggelse af årsregnskab for 2018 til

Læs mere

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) Marts. 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26.

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) Marts. 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26. SENIORER Torsdag klokken 20.15 21.30 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26. Seniormøde 9. Seniormøde 16. Ledermøde 24. LederFredag 30. Seniormøde 7. Ledermøde 11. Ledermøde 18. Seniormøde

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps Grupperådsmøde Onsdag 15. februar 2017 kl 18.30 20.00 Dagsorden Indledning (velkommen, dirigent, referent) Årets gang i Svend Grate Gruppe (formandens beretning,

Læs mere

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder:

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Divisionschefernes beretning 2013 I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Styrke patruljearbejdet og børn leder børn Styrke ledertræningen i divisionen Gøre samarbejdet i divisionsledelsen

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten)

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) Tilstede var: Formand, Gruppeledere, Kasserer, Bestyrelsesmedlemmer, Ledere og Forældre. Gruppeleder Preben Larsen bød fremmødte velkommen

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 24. december Juleaften Generalforsamling 2012 22. februar 2012 12 3-2011 Indhold i Kratluskeren Langesø Spejdernes

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Det Danske Spejderkorps 1 2. Århus Gruppe

Det Danske Spejderkorps 1 2. Århus Gruppe Universet Det Danske Spejderkorps 1 2. Århus Gruppe December 201 2 / Januar 201 3 1Fødselsdage spejder år 1 8/1 2 Kristoffer Brix Vartenberg 1 6 år 29/1 2 Astrid Ørbæk Seliger 1 0 år 6/1 Joakim Townsley

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2015/2016 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3.

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 4 55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Program for April Maj Juni

Program for April Maj Juni Program for April Maj Juni Side 1 8 April 2. Klar dig selv / Rafter og knob Klar dig selv Spejderen skal have en lille taske med, med lidt tøj i så de kan lære at pakke den og deres sovepose. Raftebygger

Læs mere

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015

Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Aalborghus Gruppes udviklingsplan 2015 Mål: I Aalborghus gruppe vil vi arbejde hen imod disse mål: Vi vil have flere indmeldelser end udmeldelser Vi vil bibeholde flere af de større spejdere Vi vil have

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 Find os på facebook, og vores hjemmeside se mere på side 2... Jacob har været i Ballerup Gruppe i 25 år Tillykke! Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord.

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2014 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et endnu et spejder-år; vi er dog lige nu i en mørk periode af året

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august GraastenSpejderne DDS

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august GraastenSpejderne DDS TUPLA GråstenSpejderne Juni-juli-august 2015 GraastenSpejderne DDS 1 Oprykningen 2015 er den 22. 23. august Information om selve arrangementet følger! 2 Gruppen Det føles ikke længe siden, at jeg skrev

Læs mere

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Fellowposten Januar - Februar 2006 Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Adresseliste LEDERNE Gruppeleder Morten Nilsson, Haderslevgade 28, 1671 København V 26 32 29 36 Gruppeass. Steen Mærkelund, Karlslunde

Læs mere

Gruppelederens side...

Gruppelederens side... 1 2 Gruppelederens side... Foråret er sprunget ud i fuld flor. Det er fantastisk at gå en tur og se vintergækker og krokus nikke til os når vi går forbi, mens påskelammene springer rundt på marken. Vi

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE Januar 2018 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Året er ved at gå på hæld og det er tid til et tilbageblik på året der er gået. Den altoverskyggende aktivitet

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Gruppeledernes årsberetning 2017

Gruppeledernes årsberetning 2017 Gruppeledernes årsberetning 2017 I løbet af året er der sket mange ting i spejdergruppen. Vi har været på de traditionsrige gruppeture pinselejr, juletur og oprykningstur. Der har også været vandredag,

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 116.700 116.700 103.900

Læs mere

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks December 2013 nr. 107 19. årgang DDS Sjølund Koks Til Sjølund Koks læsere Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Tak for i år! Vi glæder os til at se jer igen mandag den 6. januar

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere