Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle."

Transkript

1 Træning af motorik - Kravle / krybe Træning af motorik - Kravle / krybe Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Byg to tunneler, hvor den ene er høj og den anden er lav. Kravl under den høje tunnel, og kryb under den lave. Sidekasser (Varenr. 4105) Endekasser (Varenr. 4110) 2 stk. nedspringsmåtter 2x2 m (Varenr. 4202)

2 Træning af motorik - klatre Træning af motorik - klatre Med den viste øvelse kan børnene træne deres motorik, ved at klatre op og rutsche ned. Byg banen op omkring en bom. Lad børnene lege motorikken ind i kroppen, ved at klatre op ad de store trappetrin, rutsje ned ad bænken for at lande blødt på et blødspringsbanefelt eller nedspringsmåtte. 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Saltoplint (Varenr. 4801) Blødspringsbanefelt (Varenr. 1102) Bænke (Varenr. 8453)

3 Træning af motorik - Trille/rulle Træning af motorik - trille/rulle Denne opstilling indeholder mange motorikøvelser - klatre, springe, lande og trille/rulle. Alle redskaber er fremstillet af skum, og er bløde, så børnene er trygge ved dem. Spring ud fra skumplinten, og land på tæppeflisen. Tril/rul ned ad skumkilen. Saltoplint (Varenr. 4801) 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Tæppeflise (Varenr. 7133) Stor skumkile (Varenr. 4805) Frimærke (Varenr. 4115)

4 Træning af motorik - springe Træning af motorik - springe Denne opstilling er ideel til træning af motorik ved både at kravle og springe. Alle redskaberne er fremstillet af skum, og er dermed bløde, hvilket giver tryghed. Klatrer op ad skumplinten, hop ned på saltoplinten og videre ned på nedspringsmåtten. Eller spring ud direkte fra skumplinten og ned i nedspringsmåtten. 4-delt skumplint (Varenr. 4808) Saltoplint (Varenr. 4801) Nedspringsmåtte (Varenr. 4206)

5 Træning af motorik - Hoppe Træning af motorik - Hoppe Denne opstilling træner motorik ved at klatre og springe. Klatre op på skumplinten, hop ned på frimærket, hop over den delte skumcylinder og klatre over skumplinten med den delte rullecylinder. Tilføj evt. andre redskaber som forhindringer. 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Rullecylinder Ø 70 cm (Varenr. 4815) 2-3 frimærker (Varenr. 4115)

6 Træning af motorik - balance Træning af motorik - balance Denne redskabsopstilling er ideel til træning af balance. Vip og find balancen på den delte rullecylinder. Gå balancegang på sidekasserne, som skiftevis ligger med toppen og bunden øverst. Dette giver blødt og hårdt underlag og styrker derved balancen. Delt rullecylinder set i profil. Rullecylinder Ø 70 cm (Varenr. 4815) 2-4 frimærker (Varenr. 4115) 4 sidekasser (Varenr. 4105)

7 Træning af indspring - 1 Træning af indspring - 1 I øvelsen træner børnene indspring, så de lærer at sætte rigtigt af i f.eks. en trampolin. Opbyg en tilløbsbane, hvor de sidste 3 skridt tages på tæppefliser (med tæppesiden op). Der skal landes på begge ben i hulahop-ringen. Øvelsen kan udføres uden tæppefliser, og i stedet øves som længdespring med afsæt fra f.eks. et sjippetov og landing i hulahop-ringen. 3 stk. tæppefliser (Varenr. 7133) 1 stk. hulahop-ring (Varenr. 6505) 1 stk. sjippetov (Varenr )

8 Træning af indspring - 2 Træning af indspring - 2 I øvelsen træner børnene indspring og afsæt, så de lærer at sætte rigtigt af i f.eks. en trampolin. Indspringet i en børnetrampolin kan øves ved at lade børnene sætte en fod på den nederste del af kantpuden. Hop i trampolinen med samlede ben og land i Softtoppen. Senere øves indspringet med tilløb og afsæt fra gulvet. Afsættet i trampolinen skal ske i den øverste tredjedel af trampolindugen. Børnetrampolin (Varenr. 3010) Softtop (Varenr. 4005) Stor kilemåtte (Varenr. 4805)

9 Træning af afsæt - 1 Træning af afsæt - 1 Asæt er et af de helt grundlæggende spring. I den viste øvelse trænes afsæt med samlede ben. Lad børnene hoppe ned på Team-Track en fra noget højt, som f.eks. en del af en skumplint. Lad dem hoppe op og ned et par gange, inden de lander på benene i Softtoppen. Afsættet kan også trænes på andre underlag, som f.eks. springbræt eller trampolin. Del af 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Softtop (Varenr. 4005) Team-Track Mini (Varenr. 1516)

10 Træning af afsæt - 2 Træning af afsæt - 2 I øvelsen træner børnene indspring og afsæt, så de lærer at sætte rigtigt af i f.eks. en trampolin. Indspringet i en børnetrampolin kan øves ved at lade børnene sætte en fod på den nederste del af kantpuden. Hop i trampolinen med samlede ben og land i Softtoppen. Senere øves indspringet med tilløb og afsæt fra gulvet. Afsættet i trampolinen skal ske i den øverste tredjedel af trampolindugen. Børnetrampolin (Varenr. 3010) Softtop (Varenr. 4005) Stor kilemåtte (Varenr. 4805)

11 Træning af ophop Træning af ophop Ophop er et af de vigtigste grundspring. I den viste øvelse trænes kropsspændingen. Lad børnene hoppe op og ned i en vandret børnetrampolin, for derefter at hoppe ud i Softtoppen og lande på benene. Opstillingen kan anvendes både med og uden kilen, men højden hjælper børnene med at hoppe højt. Børnetrampolin (Varenr. 3010) Del af 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Softtop (Varenr. 4005) Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Stor kilemåtte (Varenr. 4805)

12 Træning af forlæns ruller Træning af forlæns ruller Start med at sætte en ærtepose i klemme mellem hagen og brystet på det barn, som skal lave en kolbøtte. Det hjælper barnet til at krumme sig sammen, mens kolbøtten laves. 1. Lad børnene lave kolbøtter ned ad en kile. Den hjælper dem til at få mere fart på kolbøtten, og derved lettere komme rundt. Stor kilemåtte (Varenr. 4805) Nedspringsmåtte 2x2 m (Varenr. 4202) Ærtepose (Varenr. 6880)

13 Træning af forlæns ruller - 2 Træning af forlæns ruller - 2 Start med at sætte en ærtepose i klemme mellem hagen og brystet på det barn, som skal lave en kolbøtte. Det hjælper barnet til at krumme sig sammen, mens kolbøtten laves. 1. Lad børnene lave kolbøtter hen over en delt skumplint. Skumplinten er med til at give børnene det sidste skub efter kolbøtten, så de kan komme op og sidde, og være klar til næste kolbøtte. 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Ærtepose (Varenr. 6880)

14 Træning af baglæns ruller Træning af baglæns ruller Denne redskabsopstilling er ideel til træning af baglæns ruller. Sæt en ærtepose i klemme mellem hagen og brystet på barnet. Sid på kanten af den liggende skumplint og rul bagover. Brug evt. trampolinen til at få et lille afsæt for derved lettere at komme rundt. Børnetrampolin (Varenr. 3010) 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Bævermåtte 2x2 m (Varenr. 4025) Saltoplint (Varenr. 4801) Ærtepose (Varenr. 6880)

15 Træning af håndstand - 1 Træning af håndstand - 1 Redskaberne, som anvendes til denne øvelse, er bløde, hvilket giver børnene tryghed og mod til at svinge sig op i en håndstand. Børnene træner både styrke, spænding og balance. Lad børnene ligge på maven på saltoplinten og svinge benene op i en håndstand. Kropsspændingen skal holdes, mens børnene lader sig falde bagover til landing i Softtoppen. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Blødspringsfelter (Varenr. 1103) Softtop (Varenr. 4005) Saltoplint (Varenr. 4801)

16 Træning af håndstand - 2 Træning af håndstand - 2 Redskaberne, som anvendes til denne øvelse, er bløde, hvilket giver børnene tryghed og mod til at svinge sig op i en håndstand. Børnene træner både styrke, spænding og balance. 1. Ved at svinge op på hænder, når det går lidt nedad bakke, bliver øvelsen meget lettere. Når børnene kan denne øvelse, kan kilen fjernes, så underlaget bliver vandret. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Blødspringsfelter (Varenr. 1103) Stor kilemåtte (Varenr. 4805)

17 Træning af vejrmøller - 1 Træning af vejrmøller - 1 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af vejrmøller på begynderniveau. Læg forskellige typer af skumredskaber på tværs af banen, og lade børnene lave vejrmøller hen over dem. På den måde får de en fornemmelse af at springe over noget. Det bevirker, at de lettere løfter benene. Ligeledes får børnene et fast punkt, hvor hænderne skal placeres, når de sætter dem på redskaberne. Team-Track Mini (Varenr. 1516) Rullecylinder Ø 70 cm (Varenr. 4815) 2 stk. sidekasser (Varenr. 4105)

18 Træning af vejrmøller - 2 Træning af vejrmøller - 2 Denne opstilling er ideel til træning af vejrmøller for begyndere og let øvede. Lav en vejrmølle ned gennem tunnelen bygget af to sidekasser. Tunnelen hjælper gymnasten med at få benene op i lodret. Stor kilemåtte (Varenr. 4805) 2 sidekasser (Varenr. 4105) Frimærker (Varenr. 4115)

19 Træning af vejrmøller - 3 Træning af vejrmøller - 3 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af vejrmøller for let øvede. Sandhedens korridor. Rejs 2 blødspringsfelter op, og lad børnene lave en vejrmølle igennem korridoren. Her gælder det om at lave en helt strakt vejrmølle, ellers rammer benene væggen. Begynd evt. med god afstand mellem blødspringsfelterne for langsomt at gøre afstanden kortere. Team-Track Mini (Varenr. 1516) Blødspringsfelter (Varenr. 1103)

20 Træning af araberspring/rondat Træning af araberspring/rondat Denne redskabsopstilling er ideel til træning af araberspring/rondat. Ved at arbejde med niveau-forskelle fra hænder til fødder, når der øves araberspring, får børnene længere tid til at nå at samle benene i luften, inden de lander på måtten. 1. Ved den første øvelse er der en niveauforskel på 35 cm. Når børnene kan lave araberspring på denne bane kan niveauforskellen gøres mindre. 35 cm 2. Ved den anden bane er der kun en niveauforskel på 15 cm. Niveauforskellen bevirker, at det er lettere at lave araberspringet på denne bane, end på en helt flad måtte. 15 cm Stor skumkile (Varenr. 4805) Blødspringsfelter (Varenr. 1103)

21 Træning af flik-flak - 1 Træning af flik-flak - 1 Den viste redskabsopstilling er ideel til træning af flik-flak. Læg ryggen mod den flade side af rulleplinten, sæt af og lad rulleplinten vippe bagover. Barnet kan nu sætte hænderne på kanten af nedspringsmåtten, og lande på blødspringsfeltet. I denne opstilling er der en niveauforskel på 15 cm, som gør landingen på benene lettere. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Blødspringsfelter (Varenr. 1103) Rulleplint Maxi (Varenr. 4803)

22 Træning af flik-flak - 2 Træning af flik-flak - 2 Den viste redskabsopstilling er ideel til træning af flik-flak. Træd op på trampolinen og læg ryggen ind mod rullecylinderen. Ved et let afsæt i trampolinen, ruller cylinderen baglæns. Barnet kan herefter sætte hænderne i måtten, og lande på samlede fødder på måtten. 1. Lav et togskinne-spor med de 2 combikasser oven på et blødspringsfelt. Læg herefter rullecylinderen oven på combikasserne. Børnetrampolin (Varenr. 3010) Rullecylinder (Varenr. 4815) 4 sidekasser (Varenr. 4105) Blødspringsfelter (Varenr. 1103)

23 Træning af flik-flak - 3 Træning af flik-flak - 3 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af flik-flak. Stå på den øverste kant af trampolinen med ryggen op ad rullecylinderen. Med et let afsæt bagud hjælper cylinderen barnet rundt i en flikflak. Øvelsen kan justeres ved at fjerne nedspringsmåtten, så opstillingen bliver mindre stejl. Børnetrampolin (Varenr. 3010) Stor skumkile (Varenr. 4805) 3-4 frimærker (Varenr. 4115) Rullecylinder Ø 70 cm (Varenr. 4815) Evt. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206)

24 Træning af kraftspring - 1 Træning af kraftspring - 1 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af kraftspring. Niveauforskellen fra nedspringsmåtten til blødspringsfeltet gør det lettere at komme op på hænderne. Sæt fødderne på nedspringsmåtten og hænderne på blødspringsfeltet. Stå op på hænder og fald henover den buede rulleplint. Plinten sørger for, at børnene kommer sikkert rundt. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Rulleplint (Varenr. 4803) Blødspringsfelt (Varenr. 1103)

25 Træning af kraftspring - 2 Træning af kraftspring - 2 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af kraftspring. For at gøre det lettere at lære at lave kraftspring, kan du bygge en trappe, som børnene kan springe nedad. Gå op på hænder fra skumplinten og ned på saltoplinten. Fald bagover, så der laves kraftspring hen over rullecylinderen. 4-delt skumplint (Varenr. 4808) Saltoplint (Varenr. 4801) Rullecylinder Ø 70 cm (Varenr. 4815) Nedspringsmåtte 4x2 m (Varenr. 4205) Nedspringsmåtte 2x2 m (Varenr. 4202)

26 Træning af kraftspring - 3 Træning af kraftspring - 3 Denne redskabsopstilling er ideel til træning af kraftspring. For at gøre det lettere at lære at lave kraftspring, kan du bygge en trappe, som børnene kan springe nedad. 1. Sæt fødderne på det højeste punkt, og hænderne på det midterste niveau. Lav kraftspringet, så der landes med fødderne på det laveste niveau. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Saltoplint (Varenr. 4801) 3-delt skumplint (Varenr. 4807)

27 Træning af salto - 1 Træning af salto - 1 Træning af salto kan indøves i flere niveauer. Denne opstilling er for begyndere. Ved at hæve børnetrampolinen i den ene ende, så dugen er vandret, kan trampolinen benyttes i stil med en stortrampolin. Lad barnet hoppe et par gange i trampolinen, sætte af, og lave en kolbøtte på saltoplinten. Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Saltoplint (Varenr. 4801) 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Børnetrampolin (Varenr. 3010)

28 Træning af salto - 2 Træning af salto - 2 Træning af salto kan indøves i flere niveauer. Denne opstilling er for begyndere og let øvede. Når børnene er blevet fortrolige med trampolinen, og har øvet indspring, afsæt og ophop, kan trampolinen sættes i normal position. Lad herefter børnene løbe hen til trampolinen for at sætte af, og lave en kolbøtte på Softtoppen. Softtop (Varenr. 4005) Stor kilemåtte (Varenr. 4805) Børnetrampolin (Varenr. 3010)

29 Træning af Salto - 3 Træning af salto - 3 Træning af salto kan indøves i flere niveauer. Denne opstilling er for begyndere og let øvede. Lad børnene løbe hen til trampolinen for at sætte af i den øverste tredjedel af trampolindugen, og lave en forlæns rulle ned af den liggende skumplint. Børnetrampolin (Varenr. 3010) 3-delt skumplint (Varenr. 4807) Nedspringsmåtte (Varenr. 4206) Bævermåtte 2x2 m (Varenr. 4025)

30 Boldcirkel Boldcirkel Denne leg styrker både børns koordination samt motorik og kondition. Lad børnene stille sig i én stor cirkel med én til to meters afstand imellem hver person. Kast boldene rundt i cirklen. Taber man en bold, skal man løbe en omgang rundt om hele cirklen og tilbage på sin plads. De øvrige børn i cirklen fortsætter med at kaste bolde rundt, mens der løbes. 4-6 bolde i forskellige størrelse

31 Skyd frøen Skyd frøen! Med denne form for stik-bold trænes både samarbejde, kondition og motorik. Ét af børnene vælges som jæger og får bånd/overtræksvest på. Resten af børnene er frøer, som kravler og hopper rundt på 4 ben. Bolden gives op blandt frøerne, som med forbenene (armene) må slå/skubbe til bolden (ikke tage den op i hænderne). For jægeren gælder det om at få fat i bolden og skyde en frø. En ramt frø går ud til instruktøren, og får status som jæger. 1 stk. skumbold (Varenr. 7173) Evt. bånd/overtræksveste (Varenr )

32 Rullebræt stafet SLUT Rullebræt stafet START Leg med rullebrætter er med til at træne børns motorik og give dem styrke, samtidig synes børn altid, at det er sjovt at fræse afsted på rullebrætter. Ved at opbygge en forhindringsbane, kan du gøre børnenes leg endnu sjovere. Som vist på forsiden af kortet, kan du hurtigt opbygge en forhindringsbane ved hjælp af ganske få redskaber. Opbyg f.eks. to ens baner ved siden af hinanden, og del børnene i 2 hold. Hvilket hold er hurtigst? Du kan evt. også selv finde på en forhindringsbane, som opbygges af helt andre redskaber. Rullebrætter (Varenr. 7050) Kegler (Varenr ) Kravletunnel (Varenr. 7072)

33 Tæppeflise stafet Tæppeflise stafet Ved at lege stafet med tæppefliser, trænes både samarbejde, styrke, kondition og motorik! Marker en stafetbane ved hjælp af 4 kegler. Del holdet i to og giv hvert hold 2 tæppefliser. Læg tæppefliserne med tæppesiden nedad. Børnene kan f.eks. stille sig, én ad gangen, med ét ben på hvert tæppe, og glide hen over gulvet til enden af banen og tilbage igen. Hvilket hold er hurtigst? Prøv evt. også de andre øvelser, som er vist på forsiden af kortet. 4 stk. tæppefliser (Varenr. 7133) 4 stk. kegler (Varenr )

34 Terningebold Terningebold Denne leg er både med til at give børn styrke og til at forbedre deres motorik. Kast skumterningerne efter hinanden. Hvis man bliver ramt, dør man. Man er fri igen, når man har udført en valgt øvelse. Det antal øjne, som terningen lander på, viser hvor mange gange øvelsen skal udføres. (F.eks. 4 er = 4 armbøjninger) Bliver terningen grebet, dør kasteren. Han bliver fri igen, når en valgt øvelse er udført 6 gange, f.eks. 6 sprællemænd, 6 mavebøjninger m.v. 1-2 stk. skumterninger (Varenr. 7120)

35 Vagtpost Vagtpost I denne leg skal børnene samarbejde om at slippe fri og om at fange. Start med at dele holdet i to. Hold A står i en rundkreds med faldskærmen, som løftes langsomt op og ned. Èn fra hold A går rundt om faldskærmen og fungerer som vagtpost. Hold B sidder under skærmen og aftaler, hvem der først skal løbe ud fra faldskærmen. Der må kun løbe ét barn af gangen. Det gælder om at komme hjem til sit hus (hulahop-ring), uden at blive fanget af vagten. I huset er man fri. Bliver man fanget skal man hjælpe vagten med at fange. Når alle er ude, tælles hvor mange der nåede i hus, inden holdene skifter plads. Hvem vinder? Én faldskærm (Varenr. 7023) 4 kegler (Varenr ) 4 hulahop-ringe (Varenr. 6505)

36 Hulahop stafet Hulahop stafet Denne leg styrker både børns motorik og evne til at samarbejde. Del holdet i 2. Deltagerne på hvert hold tager hinanden i hånden, så de danner én lang række. Hulahop-ringen placeres på armen af den person, som står først. Det gælder nu om at få hulahopringen ned i den anden ende af rækken. Alle på holdet skal kravle/hoppe igennem ringen, uden at de slipper hinandens hænder. Det hold, som først får ringen ned i den anden ende af rækken, har vundet. 2 eller flere hulahop-ringe (Varenr. 6505) 4 kegler (Varenr )

37 Skovtrolde og gode feer Skovtrolde og gode feer Byg en skov med træer (kegler) og søer (tøndebånd) og put fisk (ærteposer) i søerne. Del børnene i to hold - ét i hver sin ende af salen. Det ene hold er skovtrolde, det andet er gode feer. Skovtroldene vælter træer og tager fisk ud af søerne, mens de gode feer putter fiskene tilbage i søerne og planter nye træer ved at rejse keglerne op igen. Efter et stykke tid stoppes legen, og der tælles væltede træer og fisk uden for søerne. Derefter bytter man roller. Kegler (som træer) (Varenr ) Tøndebånd/sjippetove (som søer) (Varenr. 6505/500268) Ærteposer (som fisk) (Varenr )

38 Redskabsrundbold Redskabsrundbold Redskabsrundbold er en god aktivitet, som giver tryghed ved brug af redskaberne. På samme tid er legen med til at styrke børns kondition, samarbejde og motorik. 3 2 Byg en lille, nem redskabsbane op, f.eks. med: Bænke og plinte (springopstillinger og balance) Skråpuder (ruller og kolbøtter) Skumredskaber (klatre) Nedspringsmåtter (løb, kolbøtter, m.v.) Hulahop-ringe (som helle ) Selve spillet spilles lige som rundbold, dog skal bolden have 3 afleveringer i marken, inden den må sendes ind til opgiver. Der må kun være to spillere i hver helle-ring. Mål 1 Forskellige redskaber, f.eks. som nævnt ovenfor

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale

Formål Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Formål Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring, flikflak Materiale Materiale Nr.5623 Alder: 2-80 år - Tid: 10 min. Nr.5487 Alder: 6-80 år - Tid: 5 min. Skråtstillet springbord Forøvelser til kolbøtter, salto, vejrmålle, Abegang i bomme Træne styrke i arme og skuldre. kraftspring,

Læs mere

Stigeøvelser anno 2008 HEST

Stigeøvelser anno 2008 HEST Stigeøvelser anno 2008 HEST STIGE 1: Øvelse 2: Tilløb indspring over måtte ophop på springbræt landing på springbræt. Arme ved ører, hulning i kropsposition, let knæbøjning i afsæt og landing. Bemærk korrekt

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Koordinationsøvelser uden bold

Koordinationsøvelser uden bold Koordinationsøvelser uden bold Det er helt afgørende at arbejde bevidst med koordination og bevægelsestræning for at give børnene det motoriske grundlag, der gør dem i stand til at udføre teknikkerne og

Læs mere

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet

1. Gå på hænder. 2. Gå bagover i bro + overslag. 3. Kraftsspring uden hovedet Teknikmærke 1. Gå på hænder Beskrivelse: Hænderne sættes på madrassen, hvorefter der sættes af med fødderne fra madrassen, således at man står på sine hænder. Gå derefter mindst 3 m fremad. 2. Gå bagover

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Op på måtten. Komme i og op ELEMENTSKIFT ELEMENTSKIFT

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Op på måtten. Komme i og op ELEMENTSKIFT ELEMENTSKIFT Nr.10376 Nr.10375 Alder: 4-6 år - Tid: 3 min. Op på måtten Elementskift: Lære at komme fra bunden og Komme i og op Lære at komme i vandet og op igen uden op på flyderedskab hjælp Måtte eller stort flydereskab

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Foto: colourbox. Navn. Operation og dato. Fokusområde

Foto: colourbox. Navn. Operation og dato. Fokusområde Foto: colourbox Navn Operation og dato Fokusområde 1 Styrke 1. Grundtræning a. Lig på siden med begge ben bøjede. Sæt elastikken om det øverste lår. Løft øverste knæ op og ned, men fødderne holdes samlede.

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser

Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser Det Danske Trinsystem for Kvindelig Idrætsgymnastik Januar 2018 Trin 1-6 Beskrivelse af øvelser 1.1 Indledning Generelt trin 1-6 Materialet er opdelt i kapitler, hvor kapitel 2 beskriver de generelle fradrag.

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke På de følgende sider kan du læse lidt om det nye idrætsmærke, som idrætskoordinatorerne i samarbejde med Hillerød Kommune og Mats Mejdevi

Læs mere

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD SUNDT, SJOVT OG SOCIALT FORORD TIL STYRKEØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER

Læs mere

Naturfitness Tekster til illustrationerne

Naturfitness Tekster til illustrationerne Naturfitness Tekster til illustrationerne OBS! Ved brug af illustrationerne, skal tegneren Bettina Reimer krediteres med sin signatur: Løft af egen vægt 1. Armhævninger i gren Udfordringen til denne øvelse

Læs mere

Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion

Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion Korsbåndsprogram - genoptræning efter ACL-rekonstruktion Navn Operation Operationsdato Dato efter operation Fokusområde Uge 3: Uge 5: Uge 7: Uge 11: Uge 13: Uge 16: Forventet slutdato: Roskilde kommune.

Læs mere

Gymnastikhåndbogen en trænerguide

Gymnastikhåndbogen en trænerguide Gymnastikhåndbogen en trænerguide Kom godt igang Du er startet som gymnastiktræner, og vi i gymnastikudvalget vil gerne byde dig velkommen. Du vil ikke stå alene, og er der brug for hjælp, står din kontaktperson

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ SENIORØVELSER 60+ LET - LÅRØVELSE Sæt dig så langsomt ned på en stol som muligt uden at falde det sidste stykke Rejs dig op igen på letteste måde SENIORØVELSER 60+ LET

Læs mere

Sundhedsstien i Gyttegård

Sundhedsstien i Gyttegård Balancebomme Her kan du træne din balance. Du kan gå almindelig linegang frem og tilbage over bommen eller konkurrere med en ven. For at gøre det sværere kan du prøve at lukke øjnene, sætte tempoet op

Læs mere

4 forskellige produkter! Team-Track serien består af 4 forskellige produkter, som kan indgå i spændende springopstillinger.

4 forskellige produkter! Team-Track serien består af 4 forskellige produkter, som kan indgå i spændende springopstillinger. Team-Track Serien Det er sjovt! Det skal være sjovt og spændende! Baggrunden for Team-Track Serien er et behov for redskaber, som gør det sjovt og spændende at gå til gymnastik. Multifunktionalitet, lydløs,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Motorikstyrkende lege

Motorikstyrkende lege Motorikstyrkende lege Et inspirationshæfte fra Fællesrådgivningen for Børn og Unge, PPR side 1 Indhold Bage boller... 3 Lege med fokus på kropsbevidsthed... 3 Find to ens billeder... 3 Lege med fokus på

Læs mere

Træningsmateriale Spring. Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale

Træningsmateriale Spring. Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Træningsmateriale Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Indhold Forord... 2 Generelt om spring... 3 - basisviden for underviseren... 3 Grundlæggende bevægelser...

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

OFF SEASON Styrketræning med fokus på kropstamme. Programmet skal gennemføres mindst 3 4 gange om ugen.

OFF SEASON Styrketræning med fokus på kropstamme. Programmet skal gennemføres mindst 3 4 gange om ugen. OFF SEASON 2012 På de følgende sider følger de træningsprogrammer, som alle spillere skal arbejde med i løbet af sommerperioden (fra start juni til slut august). Styrketræning med fokus på kropstamme Programmet

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut:

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER der har fået foretaget inforation i KNÆleddet

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut:

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER der har fået foretaget INforation under KNÆskallen

Læs mere

Træningsøvelser til længdespring Indhold

Træningsøvelser til længdespring Indhold Træningsøvelser til længdespring Indhold Generelt om spring... 1 Lektion 1 afsættet... 3 Lektion 2 - tilløb... 4 Lektion 3 svævefasen... 6 Træningsøvelser og lege... 7 Konkurrencen... 9 Generelt om spring

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Nedenfor kan du læse en samlet beskrivelse af de forskellige øvelser og lege, som er blevet tilrettet, så de er nemme at gennemføre.

Nedenfor kan du læse en samlet beskrivelse af de forskellige øvelser og lege, som er blevet tilrettet, så de er nemme at gennemføre. Sej, Sund & Synlig Du kan selv lave din egen Sej, Sund & Synlig -event på din skole, i din idrætsforening eller derhjemme til børnefødselsdagen. Målgruppen er primært yngre børn i folkeskolealderen. Nedenfor

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

1. Gå i rask tempo i 1 3 min. Kig frem. Gentag efter kort pause (4 gange).

1. Gå i rask tempo i 1 3 min. Kig frem. Gentag efter kort pause (4 gange). Vandrende pind & Ugle Her får du grundtræning af hele kroppen. Du får trænet dit kredsløb og din balance og styrket arme, ben, mave og ryg. Dertil trænes en bedre bevægelighed i corpus (mave/ryg regionen).

Læs mere

Introduktion til step

Introduktion til step Øvelser til step Introduktion til step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler

Læs mere

Links. Brydeskole brydning for børn. Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk

Links. Brydeskole brydning for børn. Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk Links Brydeskole brydning for børn Danmarks Brydeforbund www.brydning.dk Databaser med lege: FDF legedatabasen www.fdf.dk Legepatrulje www.legepatruljen.dk/lege Instruktionshæfte udarbejdet af: Palle Nielsen,

Læs mere

Udgangsposition: Rygliggende med underbenene på en bold, bolden placeret under hælene.

Udgangsposition: Rygliggende med underbenene på en bold, bolden placeret under hælene. Boldøvelse 03 3 Rygliggende med underbenene på en bold, bolden placeret under hælene. Spænd muskelkorsettet og løft bagdelen fri af gulvet, lad tæerne pege opefter. Bliv oppe med kroppen, løft den ene

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Målmandstræning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem.

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 Elastik føres under stolesædet. Bøj og stræk albuerne skiftevis med hver arm. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. 1.3 1.4 Elastik føres under stolesædet.

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut:

TRÆNINGSPROGRAM. Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER med rekonstruktion af knæskallens indvendige

Læs mere

Odderen. Deltagere Alene.

Odderen. Deltagere Alene. Nr.7863 Alder: 6-8 år - Tid: 4 min. Nr.7841 Alder: 7-10 år - Tid: 4 min. Ottetalsskodning Start langsomt og bredt og varier herefter med mindre og hurtige skodninger. Odderen Ved hjælp af en pullbuoy kan

Læs mere

Placering for en målmand: Ny og uerfaren.

Placering for en målmand: Ny og uerfaren. MÅLMANDS ØVELSER Placering for en målmand: Ny og uerfaren. Stå i udgangsstilling med arme oppe hele tiden mens modstander kører bolden rundt. Arme skal falde naturligt med ned med spændte håndled (når

Læs mere

Træningsmateriale Længdespring

Træningsmateriale Længdespring Træningsmateriale Længdespring Længdespring Indhold Forord... 2 Generelt om spring... 3 Lektion 1 afsættet... 5 Lektion 2 - tilløb... 6 Lektion 3 svævefasen... 8 Træningsøvelser og lege... 9 Konkurrencen...

Læs mere

Redskabsgymnastik i skolerne

Redskabsgymnastik i skolerne Redskabsgymnastik i skolerne Hvad Formål Musik, øvelser m.m. 1. Introduktion 2. Tilvending - Kommandol eg: Konkurrence med at finde ting. 3. Gang med øvelser på airtrack Hvem er jeg? Mine tanker og erfaringer!

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I KNÆET

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I KNÆET ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER DER HAR FÅET FORETAGET TRILLAT-OPERATION I

Læs mere

Sådan træner du, når du er opereret i knæet

Sådan træner du, når du er opereret i knæet Sådan træner du, når du er opereret i knæet Du skal træne efter din knæoperation for at styrke musklerne omkring knæet. Det er nødvendigt for at du kan opnå normal bevægelighed i knæleddet, og for at du

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING TRILLIUMS CIRKELTRÆNING Med Cirkeltræning kan du inden for en begrænset tid opnå effekt på både styrke, kondition og sundhed. Her får du alle redskaber, der skal til for at dit første cirkelprogram kan

Læs mere

Begynder Bedømmelsesreglement for

Begynder Bedømmelsesreglement for Begynder Bedømmelsesreglement for Vedtaget og udgivet august 2014, mindre korrektur januar 2015 Af Udvalget for TeamGym Alle dele af reglementet kan findes på GymDanmark s hjemmeside Copyright GymDanmark,

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

VÆR MED I SKOLE OL 2014! Skole OL er tilbage, og det er NU du skal tilmelde din 4., 5., 6. eller 7. klasse på skoleol.tv2.dk!

VÆR MED I SKOLE OL 2014! Skole OL er tilbage, og det er NU du skal tilmelde din 4., 5., 6. eller 7. klasse på skoleol.tv2.dk! LÆNGDE REGLER Til OL-springerne: Der skal sættes af på ét ben og landes på to. Der må sættes af i hele den 1 meter brede afsætszone og der måles fra afsætsfodens tå og ud til netop den del af landingsmærket

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET. Nr.8846 Nr.8840 Benøvelse med Armstrækning viskestykke Fokus: Styrke, arme og core. Fokus: udholdenhed. Viskestykke eller lignende som let kan glide over trægulv. Start i armstræk position og sænk dig

Læs mere

Omvendt dråbe. Hvad er det? I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig

Omvendt dråbe. Hvad er det? I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig Omvendt dråbe I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig Forlæns udspring og under springet lukke sammen til hoftebøjet stilling ved at gribe om underbenene og derved danne en omvendt

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Teknisk progression Kuglestød

Teknisk progression Kuglestød Teknisk progression Kuglestød Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse for at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Øvelser til større børn

Øvelser til større børn som bedrer bevægelse, styrke, balance og stabilitet i fødderne. KONTAKT OG MERE VIDEN Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt Fysio- og Ergoterapi Tlf. 97 66 42 10 SÅDAN GØR DU ØVELSE

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Instruktørmappe for ØSVN-IF gymnastik

Instruktørmappe for ØSVN-IF gymnastik INFO: læs dette Dokumentet har bogmærker og links. - klik i indholdsfortegnelsen for at springe frem til ønsket afsnit - klik på logoet i toppen for at returner til indholdsfortegnelsen VIGTIGE DATOER

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

Forlæns benspring strakt (100A)

Forlæns benspring strakt (100A) Forlæns benspring strakt (100A) Stående afsæt fra kant eller vippe med front mod vandet. Landing i vand på ben i strakt stilling Opspring med hænder strakt over hovedet. Under springet trækkes armene ned

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre for holde

Læs mere

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre!

Det er aldrig for sent at begynde at træne. - vi kan gøre det bedre! Hold dig aktiv hver dag Det er aldrig for sent at begynde at træne - vi kan gøre det bedre! Vejledning Når du bliver ældre og skridtene lidt kortere, kan det være fristende at give lidt efter og gøre mindre

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning. Redskabsaktiviteter

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning. Redskabsaktiviteter Idrætsundervisning Redskabsaktiviteter Læringsmål Redskabsaktivitet Begrebsboks Eleven kan justere og udvikle aktiviteter. Eleven kan optimere aktiviteter til egen og gruppens bedste. Eleven opnår forståelse

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

Motionsplan: Uge 1-6

Motionsplan: Uge 1-6 Motionsplan: Uge 1-6 Her er en god workout, der passer til begyndere. Kan fuldstændigt tilpasses din livstil. Hvis du følger dette program, kan du gøre workout, når det passer dig bedst og uden et kostbart

Læs mere

Nakkeøvelser. Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100. www.fysioterapiogsmerteklinik.dk

Nakkeøvelser. Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100. www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Nakkeøvelser Fysioterapi og smerteklinik Tagtækkervej 8, 5.sal 5230 Odense M 66 104100 www.fysioterapiogsmerteklinik.dk Øvelser som styrker, stabiliserer og forbedrer udholdenhed af din nakke og giver

Læs mere

Lege og aktiviteter der styrker motorikken

Lege og aktiviteter der styrker motorikken Lege og aktiviteter der styrker motorikken 1 Ideer til at styrke indskolingsbarnets motorik Jeres barn er nu startet i 0. klasse og er ca. 6 år gammelt. Det betyder at det som oftest kan: løbe, hoppe med

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

APPENDIX A1 - RYTMEMOMENTER

APPENDIX A1 - RYTMEMOMENTER APPENDIX A1 - RYTMEMOMENTER Sværhedskrav Udførelseskrav Sværhedsværdier på gulv Pivoter 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 1,2 Forlæns drejning Valgfri placering af det frie ben og arme Drejningen skal være på tå. Støttebenet

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL)

TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) ERGOterapi- OG FYSIOTERAPIAFDELINGEN Tlf. 8949 7350 Mail: aarhus.ergofys@rm.dk (mandag-fredag: kl. 8-15) Kontakt fysioterapeut: TRÆNINGSPROGRAM TIL PATIENTER MED REKONSTRUERET FORRESTE KORSBÅND (ACL) Ophavsretten

Læs mere

APPENDIX A1 - RYTMEMOMENTER

APPENDIX A1 - RYTMEMOMENTER Pivoter 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 1,2 drejning Valgfri placering af det frie ben og arme P201 P401 P601 P1001 P1201 900 1080 Valgfri placering af det frie ben og arme P202 P402 P602 P1002 P1202 900 1080 Placering

Læs mere

ØVELSER TIL ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1

ØVELSER TIL ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1 ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1 VELKOMMEN... INDHOLD Kære læser Denne folder introducerer dig til stepøvelser, hvor du bruger en stepbænk eller et trappetrin. Folderen er udarbejdet

Læs mere

Program for styrketræning

Program for styrketræning Program for styrketræning Her er dit personlige styrketræningsprogram til Go Gentofte Kort fortalt skal du styrketræne ca. 2 gange om ugen de første 6 uger og 2½ gang pr. uge de næste 8 uger. Hver træning

Læs mere

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang.

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang. Børn i bevægelse Legekoncept med 14 sjove lege Legene stimulerer børns motoriske udvikling og kan gøre bevægelse til det lette valg i hverdagen for professionelle, der arbejder med udvikling af børns motorik.

Læs mere

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens)

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) Udspring - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) - Sikkerhed: Det første, man starter med at gøre, når man skal lave udspring med en gruppe, er at definere nogle færdselsregler,

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Teknisk progression Diskoskast

Teknisk progression Diskoskast Teknisk progression Diskoskast Diskoskast er en teknisk disciplin, hvor der skal læres en del før man mestrer en god teknik. En af de allervigtigste elementer er, at man har en god rotationsteknik. Derfor

Læs mere

Viivaa.dk. Træningsprogram FRISK-genoptræning albue generelt. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar

Viivaa.dk. Træningsprogram FRISK-genoptræning albue generelt. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar 1 - Triceps og bryst Stå med front mod væggen, Placer begge hænder bag hovedet og albuerne mod væggen. Pres overkroppen frem og ned til det strækkes på bagsiden af overarmene. Hold 15-20 sek. og byt arm.

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hanekamp. Nærværkamp KOORDINATIONSTRÆNING KOORDINATIONSTRÆNING. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Hanekamp. Nærværkamp KOORDINATIONSTRÆNING KOORDINATIONSTRÆNING. Formål. Nr.5006 Alder: 8-50 år - Tid: 8 min. Nr.5002 Alder: 5-80 år - Tid: 5 min. Hanekamp 10-20 spillere At spillerne arbejder med koordination, motorik og balance. Succes Nærværkamp 2 spillere sammen. Gerne

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Aktivitetsudvikling for tweens og teens

Aktivitetsudvikling for tweens og teens Aktivitetsudvikling for tweens og teens - Et opgør med banetove Hvorfor går tweens (og teens) til sport? At have det sjovt (90 pct.) Det SKAL være sjovt og man skal hygge sig med de andre At have det godt

Læs mere

Golføvelser og lege for drenge 6-9 år og piger 6-8 år

Golføvelser og lege for drenge 6-9 år og piger 6-8 år Golføvelser og lege for drenge 6-9 år og piger 6-8 år Nedenstående finder du inspiration til golfrelaterede øvelser. Øvelserne bygget op efter den fundamentale cirkel. Cirklen indeholder øvelser der udvikler

Læs mere

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Nogle gange går den grovmotoriske udvikling ikke helt som ventet. Børn udvikler sig forskelligt og nogle børn har brug for, at man stimulerer dem ekstra meget

Læs mere

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013

CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 CORETRÆNINGS PROGRAM LSK-TRI EFTERÅRET 2013 Øvelserne bør gentages 4 gange ugentligt. Øvelse Planken Diagonal løft Mavebøjninger (korte) Mavebøjninger (høje) Squats Squats på 1 ben Sideplanken Rygstræk

Læs mere

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Motorisk træning Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Hermed inspiration til motorisk træning og forskellige rammer, man kan

Læs mere