Som hidtil i Erhverv Hjørrings nyhedsbrev vil du på denne plads finde aktuelle erhvervspolitiske holdninger og kommentarer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som hidtil i Erhverv Hjørrings nyhedsbrev vil du på denne plads finde aktuelle erhvervspolitiske holdninger og kommentarer."

Transkript

1 FREDELIGE HJØRRING: KRIMINALITETEN ER LANGT LAVERE END I STORBYERNE SIDE 4 Formanden orienterer... Nyhedsbrevet ser anderledes ud denne gang. Designet er nyt, indholdet er bredere, og læsergruppen er vokset. Årsagen er, at Erhverv Hjørring og Hjørring ErhvervsCenter fra og med i dag har slået formidlingen af nyheder og informationer sammen. Nyhedsbrevets udgangspunkt er at formidle information, som er relevant for virksomheder i Hjørring kommune og for personer med interesse for erhvervslivet. Formidlingen vil bestå i en blanding af journalistiske artikler og analyser, korte nyheder med henvisning til andre kilder samt konkret information om arrangementer innovationstilbud, støtteordninger osv. Som hidtil i Erhverv Hjørrings nyhedsbrev vil du på denne plads finde aktuelle erhvervspolitiske holdninger og kommentarer. Modtagerne af nyhedsbrevet vil fra starten være medlemmerne af Erhverv Hjørring, alle virksomheder med tilknytning til Hjørring ErhvervsCenter samt en række erhvervspolitiske aktører. Enhver kan fra i dag tegne et abonnement på nyhedsbrevet. Det er gratis. Tilmelding kan ske med en mail til hjec.dk. Automatiseret til- og framelding bliver mulig, når den nye fælles hjemmeside for Erhverv Hjørring og Hjørring ErhvervsCenter inden længe er klar. Nyhedsbrevet udsendes hver anden mandag året rundt med undtagelse af juli måned og sidste halvdel af december. Forslag til nyheder og informationer i nyhedsbrevet er velkomne og kan mailes til Henrik Willadsen, advokat formand, Erhverv Hjørring Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: 1.

2 En levende by med attraktive arbejdspladser og uddannelser Unikke arrangementer præsenterer Hjørring for de unge Tour de Hjørring: Nyuddannede akademikere besøger Brüel, en af Hjørrings store og attraktive virksomheder. Tour de Hjørring og Hjørring Live er to unikke arrangementer, der på hver sin måde og med hver sin målgruppe præsenterer Hjørring for unge mennesker. Tour de Hjørring henvender sig til unge, der studerer eller har netop har afsluttet en uddannelse på Aalborg Universitet. Hjørring Live er den fælles studiestart for de omkring 4000 unge, der uddanner sig på Hjørrings mange uddannelsesinstitutioner. Mens Tour de Hjørring for i år netop er afviklet, er årets udgave af Hjørring Live i september under planlægning. Tour de Hjørring havde i år deltagelse af 35 nyuddannede kandidater spændende fra civilingeniører til erhvervsjurister. De blev præsenteret for en halv snes private og offentlige virksomheder i Hjørring med det tilfælles, at de anvender akademisk uddannet arbejdskraft. Se 24Nordjyskes reportage fra Tour de Hjørring ved at klikke her: Hjørring Live er et enestående samarbejde mellem Hjørring Kommune, samtlige uddannelses- og kulturinstitutioner i Hjørring, handelsstanden, erhvervslivet, foreningslivet og en række virksomheder. Målet er at vise, at Hjørring er en levende by med en stor spændvidde af tilbud og muligheder. Midlet er at indlede studieåret med at aktivere de studerende gennem involverende, engagerende, kreative, dannende og underholdende aktiviteter. Du kan se præsentationsvideoen for Hjørring Live 2013 her: Projektleder for Hjørring Live, Dorte Reinholdt, Hjørring Kommune, vil meget gerne i forbindelse med virksomheder og andre, som ønsker at være en del af Hjørring Live 2014 som sponsorer eller på anden måde. Dorte Reinholdt kan kontaktes på mail 2.

3 Til søs med beskyttelse fra Sindal Scanfiber Composites leverer til både danske og finske marine-fartøjer Ivar Huitfeld - ny dansk fregat. Danske marinesoldater på de nye fregatter Ivar Huitfelt og Peter Willemoes beskyttes af ballistiske paneler fra Scanfiber Composites i Sindal. Det samme bliver tilfældet for finske marinere på 12 nyudviklede fartøjer, som frem til 2016 skal leveres til den finske flåde. Lige nu tripper direktør Erik Bundgaard Christensen og hans folk på fabrikken i Sindal utålmodigt rundt og venter på de endelige tegninger fra den finske producent, Marine Alutech. Vi skulle faktisk i følge kontrakten have været i gang nu. Alt er klar bortset fra information om de helt nøjagtige mål på de produkter, vi skal lave. Det er lidt frustrerende, siger Erik Bundgaard Christensen. Scanfiber Composites har siden slutningen af 1990 erne produceret skudsikre plader opbygget af multi-oplagte højteknologiske fibre, der bindes sammen med plast ved varmepresning. Produkterne anvendes til beskyttelse mod skud i køretøjer, skibe og fly både militære og civile. Komposit-materialernes fordel er at yde beskyttelse på linje med skudsikkert stål, men med en meget lavere vægt. Erik Bundgaard Christensen Fra en beskeden iværksætter-start har Erik Bundgaard Christensen udviklet Scanfiber Composites til en moden virksomhed med 16 ansatte i moderne produktionslokaler i Sindals industri-område. Scanfiber Composites eksporterer den overvejende del af produktionen. Men også det danske forsvar er en betydelig kunde. Som nævnt har Scanfiber leveret til flådens nye fregatter, og Erik Bundgaard Christensen håber også at komme ind i billedet, når hæren efter planen indkøber et større antal nye pansrede mandskabsvogne i de kommende år. Virksomheden er primært ordre-producerende. Hvert produkt skræddersys specielt til kunden. På det seneste har Scanfiber Composites dog udviklet et par standard-produkter, som er blevet patenteret. Der gælder bl. a. en særlig taske, som kan bruges til opbevaring af detonatorer til sprængstoffer, som yder beskyttelse, hvis en detonator ved et uheld skulle eksplodere. Scanfiber Composites s filosofi er at udvikle og producere høj kvalitet. Det betyder, at vi kan have svært ved at konkurrere på prisen især når budgetterne hos kunderne er små, som de har været det under de seneste års krise, siger Erik Bundgaard Christensen. Vi tror dog på, at vi står os ved at levere produkter, som giver bedst mulig beskyttelse. Også efter mange års brug. Og det håber vi også på, at kunderne har forståelse for. For eksempel går vi da ud fra, at danske politikere og det danske forsvar sørger for bedst mulig beskyttelse af danske soldater, når de sendes ud i verden. 3.

4 Fredelige Hjørring: Langt mindre kriminalitet end i de store byer Antallet af anmeldte forbrydelser er faldet fra 5184 i 2007 til 4333 i 2013 Som borger i Hjørring kommune er du langt mindre udsat for kriminalitet, end hvis du bor i en af Danmarks store byer. For eksempel begås der næsten tre gange så mange forbrydelser pr. indbygger i København end i Hjørring. Det fremgår af beregninger, som Erhverv Hjørring har foretaget på baggrund af Danmarks Statistik tal for anmeldte forbrydelser i de danske kommuner. Vi har sammenholdt den samlede kriminalitet med indbyggertallet. Resultatet kan ses på vedstående graf Anmeldte forbrydelser pr indbyggere Ikke bare ligger Hjørring lavt i forhold til såvel Københavns Kommune som Aarhus og Aalborg Kommuner. Kriminaliteten i Hjørring er også svagt faldende, mens den ligger ret konstant i de tre store kommuner. I 2007 blev der anmeldt 73 forbrydelser pr indbyggere i Hjørring kommune. Sidste år var tallet faldet til 66. I Københavns kommune var tallet sidste år 189, i Aarhus 120 og i Aalborg 100. Anmeldte forbrydelser dækker over et meget bredt spektrum af kriminalitet spændende fra manddrab, voldtægt og røveri i den tunge ende til cykeltyverier og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer København Aarhus Aalborg Hjørring I oversigten over hovedgrupperne af de anmeldte forbrydelser i Hjørring kommune er det bemærkelsesværdigt, at antallet af ejendomsforbrydelser er faldet kraftigt siden Det er primært indbrud og tyverier, der er blevet færre af. Hvor mange af forbrydelserne opklares? Det fremgår ikke direkte hos Danmarks Statistik. Derimod opgøres antallet af sigtelser, som må formodes at være rejst, når en forbrydelse menes opklaret. Kilde: Danmarks Statistik (Bearbejdet af Erhverv Hjørring) I Hjørring blev der i 2007 rejst 1297 sigtelser svarende til 25 pct. af de anmeldte forbrydelser. I 2013 blev der rejst 1597 sigtelser svarende til 33 pct. af anmeldelser. Tallene giver en klar indikation af, at et stigende antal forbrydelser opklares. Anmeldte forbrydelser i Hjørring kommune Seksualforbrydelser Voldsforbrydelser Ejendomsforbrydelser Andre forbrydelser Kilde: Danmarks Statistik (Bearbejdet af Erhverv Hjørring) 4.

5 Nyt netværk: Vækst via USA Netværksforløbet henvender sig til nordjyske IT-virksomheder med en skalérbar teknologi og forretningsmodel. Du bliver ikke bare klædt på, men også introduceret løbende for mulige investorer, samarbejdspartnere og kunder med det ene formål at få din virksomhed etableret på det amerikanske marked. om netværket Lær om motivation og eksekvering Vil du vide mere om motivation af medarbejdere og eksekvering? Eksekver og motiver excellent er et nyt netværk i Yderlig Vækst-programmet. Formålet med netværket er at give produktionsvirksomheder en mulighed for at udvikle deres virksomheder gennem udvikling af deres produktionsledere. om netværket Afrikansk forretningskultur Access2Innovation og Globaliseringsprogrammet tilbyder et Crash course, som giver dig et ABC kursus i afrikansk forretningskultur. Hvad er de største udfordringer? Hvordan håndterer du lokale traditioner, værdier og skikke? Hvordan identificerer du de rigtige afrikanske partnere? om arrangementet Afklaring for ejerledere Ejerledere står ofte alene med nogle af de vigtigste overvejelser omkring deres virksomhed. Netværket Ejerlederafklaring og bestyrelsesudvikling under Yderlig Vækst skaber et forum, hvor du fx Bliver afklaret om egne kompetencer som ejerleder og behovet for tilførsel af nye strategiske ledelseskompetencer Får redskaber til udvælgelse af bestyrelsesmedlemmer ift. kompetenceprofiler mv. om netværket Kulturel innovation til kvart pris Få tilskud til at bruge en kunstner til at udvikle nye produkter, forretningsmodeller og koncepter for branding, organisation, salg og formidling. Kulturel innovation til kvart pris kan støt- te projekter, hvor samarbejdet med en kunstner styrker virksomhedens forretningsgrundlag og udviklingsmuligheder. for at downloade brochuren Invitation til vindindustrien Hub North inviterer til gratis, målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Der er tale om et højtprofileret kompetenceudviklingsprojekt, som skal ruste den nordjyske vindindustri til fremtidens krav fra developere, energiselskaber og de store vindmølleproducenter. for at downloade invitationen Nye krav til stålkomponenter Om godt 3 måneder er det slut med at levere dragere, stolper, altaner, trapper og andet stål og aluminium til byggeriet, hvis din virksomhed ikke er certificeret og kan CE-mærke stålet. DS Håndværk & Industri holder i den anledning en række informationsmøder over hele landet. I Vendsyssel foregåre det på Hotel Søparken i Åbybro den 13. for at downloade invitationen 5.

6 Invitation til INSPIRATIONSMØDE Tirsdag d. 22. april 2014 kl SYGEFRAVÆR og den svære samtale Den positive forandring skabes i dialogen hvordan? Samtalerne om sygefravær, mellem leder/hr og medarbejder betegnes ofte som den svære samtale. Svær - da der er noget på spil i dialogen. Samtidig er det at skabe en forandringspræget dialog vanskelig, hvis ingen af parterne oplever at have nogle gode og håndgribelige værktøjer, der kan sættes i spil for at give samtalen den ønskede effekt. At kunne kommunikationen, særligt om svære emner, er en livslang læringsproces for alle, der arbejder med mennesker. Og det er vigtigt, at de redskaber, vi arbejder med, er praktiske og letanvendelige. Erhverv Hjørring har inviteret Signe Bloch-Krarup, konsulent hos Cabi til at give inspiration til, hvordan vi med simple værktøjer kan skabe en dialog, der er præget af at være nysgerrig på det rigtige, at stille de gode spørgsmål og sikre, at vi har fokus på det, der kan skabe forandringer. Signe Bloch-Karup konsulent hos Cabi, som tilbyder gratis rådgivning og deltagelse i arrangementer og erfagrupper fx indenfor sygefravær, psykisk arbejdsmiljø eller mangfoldighedsledelse. Praktisk Pris: Gratis for medlemmer af Erhverv Hjørring. 250 kr. for ikke-medlemmer. Indbetales på konto: Sted: Vækstcenter Nord ( 9. sal ), Åstrupvej 10, 9800 Hjørring Tilmelding: hjec.dk Tilmeldingsfrist: Senest onsdag d. 16. april Først til mølle Derudover kommer Carsten Lanzky Jensen, produktionschef hos Krone Vinduer og fortæller om deres erfaringer med den svære samtale og de mange tiltag der gøres i virksomheden for at medarbejderne trives. 6.

7 scantech a/s Spændende og inspirerende møde hvor jeg fra casen kunne trække paralleller til vores egen virksomhed. Efter mødet er vi i ejerkredsen optaget af at afstemme forventninger - en givende proces og strategiens fundament Udtaler Tom Hassing, partner og Adm. direktør ScanTech a/s, Sindal Arrangementet er målrettet virksomhedsejere og direktører i små og mellemstore nordjyske virksomheder. Invitationerne er fremsendt personligt. Arrangementets indhold er bygget op omkring eksempler og praktiske erfaringer, som du kan bruge til inspiration for din egen virksomhed. Gode ideer kommer sjældent ud af ingenting vi anbefaler derfor alle inviterede til at deltage. det er gratis at deltage InvItatIon onsdag den 23. april 2014 kl du inviteres hermed til deltagelse i morgenmødet MenIngsFYLdt UdvIKLIng MANge ejere og ledere Spørger Sig SelV: er du tilfreds med virksomhedens resultat - kunne det være bedre? involverer du virksomhedens eksterne samarbejdspartnere i virksomhedens udvikling? Får du den sparring du ønsker? Ved du hvilken retning udviklingen i din virksomhed skal tage? Ved du hvad du skal og hvad du konkret kan gøre? Står dine forberedelser til 2014 også for døren? Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af spørgsmålene, så kunne det helt sikkert være interessant for dig at deltage i vores morgenmøde, der gennemføres ved nordjyske Bank (indgang fra p-plads bag banken) Østergade 4, 9800 Hjørring Vi vil kontakte dig - i mellemtiden kan du se programmet for mødet på næste side. tilmelding til Nordjyske Bank senest 15. april på mail: eller telefon Der er begrænsede pladser tilmelding: Først til mølle inden 15. april h a/s spirerende møde unne trække paralgen virksomhed. jerkredsen optaget entninger - en giventegiens fundament assing, r ScanTech a/s, målrettet direktører e nordjyske er. e er onligt. dhold er ksempler og som du kan for din egen d. sjældent ud efaler derfor præfa Byg a/s Et inspirerende seminar som belyser hvor vigtig en klar defineret strategi er for virksomheden. den kan enten betyde succes eller fiasko. Man bliver klædt på med redskaber som er let omsættelig til hverdagen program FoR MenIngsFYLdt UdvIKLIng onsdag den 23. april 2014 kl østervråinvitation onsdag den 23. april 2014 kl VelkoMMeN - Der er reserveret en plads og kaffe Til Dig Udtaler ole godtliebsen, fabrikschef præfa Byg a/s, Et ønske... Nogle spørgsmål... Tilfældige valg... Velovervejede valg... initiativtagerne er : Nordjyske Bank, Dansk revision, peak³ og Hjørring erhvervscenter har sammensat et program, hvor du ved din aktive deltagelse får inspiration udfra konkrete eksempler du inviteres hermed til Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af spørgsmålene, så kunne det helt sikkert være interessant for dig at deltage i vores morgenmøde, der gennemføres ved nordjyske Bank deltagelse i morgenmødet MenIngsFYLdt UdvIKLIng Dagens program Værdiskabelse i virksomheden en historie fra virkeligheden. Vi præsenterer en virksomhed udfordringerne og de mulige løsninger Udfordring i - diskussion af valgmuligheder og eventuelle løsninger Hvad gjorde virksomheden konkret i forhold til udfordring i Virksomhedens videre arbejde Udfordring ii - diskussion af valgmuligheder og eventuelle løsninger Hvad gjorde virksomheden konkret i forhold til udfordring ii Nordjyske Bank, Dansk revision, peak³ og Hjørring erhvervscenter Mødelokalet er åbent vi snakker og deler oplevelser MANge ejere og ledere Spørger Sig SelV: er du tilfreds med virksomhedens resultat - kunne det være bedre? involverer du virksomhedens eksterne samarbejdspartnere i virksomhedens udvikling? Får du den sparring du ønsker? Ved du hvilken retning udviklingen i din virksomhed skal tage? Ved du hvad du skal og hvad du konkret kan gøre? Står dine forberedelser til 2014 også for døren? Afrunding og tak for nu. Arrangementet forventes afsluttet kl , men hvis du har lyst, er du velkommen til at blive lidt længere. Vi vil kontakte dig - i mellemtiden kan du se programmet for mødet på næste side. tilmelding til Nordjyske Bank senest 15. april Der er begrænsede pladser 7.

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR!

DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2. FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3. SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4. KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! Marts 2013 DET SOCIALE LANDSKAB UNDER FORANDRING side 2 FOKUS PÅ CSR-PARTNERSKABER side 3 SYNLIGHED OG SAMARBEJDE side 4 KOFOEDS SKOLE FYLDER 85 ÅR! side 9 Det sociale landskab under forandring Det sociale

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol.

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol. Nr. 5 marts 2009 Amerikansk koncern bygger fabrik i Holbæk... Det er medarbejderne, der skaber succesen... Når direktøren får brug for sparring... Fokus på det gode liv... Netværk deler viden - og finder

Læs mere

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore virksomheder Forord Af Camilla Kølsen, områdechef, Business & Processes Lab, Alexandra Instituttet, og afdelingsleder, Forskning

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE FORORD Bestyrelser kan gøre en forskel Hvert år ser tusindvis af nye danske virksomheder dagens lys. Det styrker konkurrencen

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

AAU WHITE PAPER DIgITAlIsERIng vejen TIl vækst!

AAU WHITE PAPER DIgITAlIsERIng vejen TIl vækst! AAU WHITE PAPER Digitalisering vejen til vækst! Introduktion: Hvorfor giver vi dig dette white paper?... 4 Forord Vil du være en vinder i din branche?... 6 Baggrund: Vi befinder os i en digital revolution!

Læs mere

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet.

Notatark. Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne. Formål. Navne på projektansvarlige. Baggrund for projektet. Notatark Sagsnr. 04.21.00-G01-2-14 Sagsbehandler Susanne Ernst 14.3.2014 Ansøgningsskema Hornsyld og Bråskov,- en del af Hedenstederne Branding og bosætning i Hornsyld og Bråskov Formål Projektet skal

Læs mere

Studie- og praktikophold i udlandet. Undersøgelser af studerendes udbytte og anbefalinger til en styrket indsats på området

Studie- og praktikophold i udlandet. Undersøgelser af studerendes udbytte og anbefalinger til en styrket indsats på området Studie- og praktikophold i udlandet Undersøgelser af studerendes udbytte og anbefalinger til en styrket indsats på området Studie- og praktikophold i udlandet Undersøgelser af studerendes udbytte og anbefalinger

Læs mere

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match GODE DM-MEDLEMMER KØRER SIG IGEN TIL REKORDOVERSKUD Christina Geertsen - medlem af GF Bonuscheck på 38,07% til medlemmerne

Læs mere

SOCIAL MEDIA FACTBOOK

SOCIAL MEDIA FACTBOOK SOCIAL MEDIA FACTBOOK EU-DK 2011 DANSK ERHVERVSLIVS BRUG AF SOCIALE MEDIER Undersøgte anvendelsesområder: Produktudvikling/R&D Personale & HR Kommunikation & PR Salg & Marketing IT & Web Service & Support

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

FAI og D A F fusionerer 1. januar 2014 Side 4

FAI og D A F fusionerer 1. januar 2014 Side 4 EKSTRA SPRØJTEN 35. UDGAVE juni 2013 EKSTRA SPRØJTEN Hårdere straf for overtrædelse af konkurrenceloven Side 8 Det nye Autobranchens Videncenter Side 4 Lærlinge fra Skandinavien samlet Side 6 Kvalitet

Læs mere

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Forord 5 Slip brugerne

Læs mere

SETTLEMENTETS GÆLDSRÅDGIVNING. - et gratis og uvildigt tilbud

SETTLEMENTETS GÆLDSRÅDGIVNING. - et gratis og uvildigt tilbud SETTLEMENTETS GÆLDSRÅDGIVNING - et gratis og uvildigt tilbud 1 Jeg har fået en tro på, at jeg kan komme godt ud på den anden side. Rådgivningen har både været konkret, men har også været en moralsk/psykologisk

Læs mere

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie nr. 21 april 2012 middelfart erhvervscenter Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie + Virksomhedsportræt + Golfdag + Nye cafémøder

Læs mere

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche

Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens. Ihærdig, ung virksomhed mærker ikke krisen - Dansk Gasteknik har fundet sin niche 1. årgang. nr. 1. Lørdag 26. februar 2011 www.horsens-erhverv.dk ErhvervH rsens Magasinet om virksomheder, dynamik og udvikling i Horsens Northern Greens indtager Europa - I starten handlede det om mange

Læs mere

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising

Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising Strategi 2015 Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation Fortalerarbejde Fundraising 1 2 Indhold Rammer for frivilligheden Målrettet udvikling Social innovation Kommunikation

Læs mere

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012 1 g Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsudvikling g g g g g g g g g g g g g g virksomhedsudvikling Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsvirk somhedsudvikling virksomhedsudvikling

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse En ny generation af faglige politikere, der kan og vil vise lederskab, skabe værdi for medlemmerne, udvikle fagbevægelsen

Læs mere