Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top"

Transkript

1 Mandag den 21. oktober 2013 Side 1 af 12 Indhold Gentofte Hospitals forskning er helt i top... 1 Ny cykelkælder... 3 Nu genbruges vores madaffald... 4 Forskningens Dag Brunchcafé om diabetes... 7 Snyd ikke dine kolleger i kantinen... 8 Flere skal på NemSMS... 9 Billig offentlig transport Nye id-kort og nye uniformer Gentofte Hospitals forskning er helt i top Region Hovedstaden har evalueret forskningsaktiviteterne i hele regionen, og resultatet viser, at Gentofte Hospital er et af de mest aktive forskningshospitaler. Forskningen på Gentofte Hospital har et meget højt niveau Gentofte er et hospital, hvor der tænkes, forskes og innoveres. Det har en ny rapport som evaluerer hele regionens forskning netop slået fast. Faktisk forskes der her på hospitalet omtrent lige så meget som på de store akuthospitaler Hvidovre, Bispebjerg og Herlev. Der satses meget på forskning i Region Hovedstaden, og derfor er der over de seneste år sket en stigning over alt. Men på Gentofte Hospital er den særlig markant, siger Gentofte Hospitals forskningschef Jüri Rumessen. Årsagen til stigningen kan ifølge Jüri Rumessen være, at vi er lykkedes med at skabe nogle frugtbare og dynamiske

2 Mandag den 21. oktober 2013 Side 2 af 12 forskningsmiljøer blandt andet fordi, forskning har været prioriteret højt både organisatorisk og ledelsesmæssigt. Forskningschef Jüri Rumessen er meget tilfreds med evalueringen. Et godt eksempel er, at der her på hospitalet er afsat 5 millioner kr. til delestillinger. Det er denne særlige type stillinger, som giver medarbejdere mulighed for både at være ansat som forsker og som læge eller sygeplejerske/fysioterapeut eller andet. Den type stillinger er enestående i Danmark, hvor det normale er, at man enten arbejder som læge i klinikken eller som forsker. På Gentofte Hospital er der lige nu ansat 8 personer i delestillinger, hvilket både er med til at øge forskningsaktiviteten og bringe forskningen tættere på patientbehandlingen, siger Jüri Rumessen. Flotte point til Gentofte Forskningsevalueringen opgør hospitalernes forskningsaktiviteter i point. Point gives både efter kvaliteten af forskningen og mængden af forskning. Region Hovedstaden har uddelt point til alle afdelinger, og hvis en afdeling får 200 point eller derover karakteriseres den som en afdeling med et højt forskningsniveau. Især Hjertemedicinsk afdeling, Hud- og allergiafdelingen og Medicinsk afdeling F får en flot evaluering Hjertemedicinsk afdeling er en af de mest forskningsaktive i hele regionen

3 Mandag den 21. oktober 2013 Side 3 af 12 Tre afdelinger på Gentofte Hospital markerer sig særlig flot med mange points. Det er Medicinsk afdeling F, der har lidt over 200 points, Hud- og allergiafdelingen, der har over 600 points samt ikke mindst Hjertemedicinsk afdeling, der når over forskningspoint. Det er næsthøjest i hele Region Hovedstaden den højest placerede afdeling ligger på Rigshospitalet, fortæller Jüri Rumessen. Se man på forskningsaktiviteten pr. fastansatte medarbejder på hele hospitalet, er vi bortset fra Rigshospitalet - det mest forskningsproduktive hospital i regionen. Forskningsevalueringen kan ses på Ny cykelkælder Den 1. november får Gentofte Hospital en indendørs aflåst cykelkælder. Der har været nogle uheldige tilfælde af cykeltyverier på Gentofte Hospital og flere medarbejdere har derfor efterspurgt, muligheden for at låse sin cykel inde. Der skal helst ikke skal være nogen som helst forhindringer for, at Gentoftes medarbejdere cykler på arbejde, og derfor indretter vi nu en aflåst cykelkælder, som man kun kan komme ind i via sit id-kort. Den nye cykelkælder bliver placeret i det gamle nødhospital der lå i kælderen Der er stadig lidt gammelt rod i cykelkælderen, men den 1. november står den klar til cyklerne. Cykelkælderen kommer til at ligge i det gamle nødhospital under Hjertemedicinsk operationsklinik. Her var der en underjordisk ambulancevendeplads og gamle underjordiske sengestuer, der kunne bruges i nødsituationer f.eks. i tilfælde af krig.

4 Mandag den 21. oktober 2013 Side 4 af 12 Der er indgang til cykelkælderen både udefra og inde fra hospitalet. Indgangen til cykelkælderen udefra bliver gennem den gamle ambulanceport på den ydre ringvej til venstre for opgang 38. Godt behandlet God arbejdsplads Inde fra hospitalet vil også kunne gå ned i kælderen via døren ved siden af Hjertemedicinsk operationsklinik. Nu genbruges vores madaffald Køkkenet har fået installeret et anlæg til madaffald, så vores overskydende mad nu bliver omdannet til biogas og genbrugt. Siden september 2012 har vi alle sammen sorteret madaffald i centralkøkkenet, kantinens køkken, cafeen, kantinen og afdelingskøkkenerne. Indtil videre har formålet primært været at få madaffaldet vejet for at finde ud af, hvor meget madaffald, hospitalet producerer men nu er vi rent faktisk også klar til at genbruge det. Resultatet af et års madsortering har vist, at Gentofte Hospital producerer ca kg madaffald om ugen, dvs.

5 Mandag den 21. oktober 2013 Side 5 af 12 ca. 86 ton madaffald om året. Det er temmelig meget madaffald, som kan genanvendes som biogas. De ene af de to kværne, som kan lave alt madaffald om til mos. Bæredygtighed: Hvis vi sorterer rigtigt laver vi ca. 1½ tons madaffald om ugen Centralkøkkenet har derfor netop fået installeret et anlæg til madaffald, dvs. at alt vores madaffald hældes i to kværne i køkkenet. Her bliver det kværnet helt til mos. Når madaffaldet er kværnet, pumpes det over i to store tanke, som tømmes ca. en gang om måneden. Indholdet i tankene kan stå og gære. Men de er konstrueret således, at der kan komme luft ud af dem uden at der kommer lugt ud. Køkkenchef Trine Mossman betragter den nye tank, som alt madaffaldet bliver lagret i. Når tankbilen kommer og henter madaffaldet, bliver det hele kørt til Hashøj Biogasanlæg. Her omdannes vores madaffald til biogas, som bl.a. kan bruges til forsyning af varme og el. I processen, hvor madaffald omdannes til biogas opstår der rester. Resterne kan bruges som kompost i landbruget, og er rig på næringsstoffer, bl.a.

6 Mandag den 21. oktober 2013 Side 6 af 12 fosfor. Det er vigtigt at holde fosfor i kredsløb, fordi det er en begrænset ressource. Selv om vi har fået en god genbrugsordning er det stadig vigtigt at sortere madaffaldet Husk at sortere rigtigt Madsorteringen er vigtig jo mere vi sorterer, jo mere bæredygtig bliver Gentofte Hospital. Ligesom det også er vigtigt at sortere bestik, plastik, poser mv. fra, så madaffald bliver en ren fraktion, som kan genbruges på markerne syd for Slagelse. Men vi skal selvfølgelig også huske, at det allervigtigste er at holde madspildet så lavt som muligt. I køkkenet er der fokus på at genbruge f.eks. daggammelt brød til rasp, koge fond på dild- og broccolistænger osv. Og i kantinen skal folk selvfølgelig ikke tage mere mad på deres tallerkener, end de kan spise, siger køkkenchef Trine Mossman. Forskningens Dag 2013 Gentofte Hospital holder Forskningens Dag torsdag 14. november kl i Auditoriebygningen Forskningens dag starter kl , hvor posterudstillingen åbner. Kl byder vicedirektør Lars Juhl Petersen og forskningschef Jüri Rumessen velkommen, og derefter er der foredrag ved Simon Denegri om patientinvolvering i forskningsprocessen. Simon Denegri er direktør for INVOLVE, som rådgiver det engelske National Health Service. Efter foredraget vil man kunne høre 10 af Gentofte Hospitals mest talentfulde unge forskere holde mundtlige oplæg om deres forskning. Det præcise program kan hentes her. Kom til Forskningens Dag og hør om alle de spændende projekter, der er gang i på Gentofte Hospital Til Forskningens Dag kan man blandt andet høre Aziza Azimi fra Hjertemedicinsk afdeling fortælle om sin forskning i sammenhængen mellem kvinders vægttab og hjertekarsygdomme.

7 Mandag den 21. oktober 2013 Side 7 af 12 Efter de ti oplæg er der foredrag ved læge Andreas Lundh fra Det Nordiske Cochrane Center om bias i industrisponsorerede kliniske forsøg. Præmieoverrækkelser Dagen slutter kl med præmieoverrækkelse for bedste postere og bedste mundtlige præsentationer. Der er meget flotte præmier på spil i år. 1. præmie for bedste foredrag er på kr præmie for bedste foredrag er på kr Derudover er der tre præmier til de bedste posters på hver kr Alle er velkomne til Forskningens Dag den 14. november. Brunchcafé om diabetes Kom til brunchcafé søndag den 10. november kl i kantinen opgang 3A og hør foredrag om diabetes ved professor og overlæge Tina Vilsbøll. Ved brunchcaféen om diabetes kan man både møde professor Tina Vilsbøll og hendes patient Linda Bak fra U-turn Professor og overlæge Tina Vilsbøll fra Diabetologisk forskningsenhed på Medicinsk afdeling F fortæller om de nyeste behandlinger, og om hvad man selv kan gøre for at bedre sin diabetes. I foredraget medvirker også en af Tina Vilsbølls patienter Linda Bak fra Gentofte der var blandt deltagerne i tvprogrammet U-turn, hvor hun med Chris MacDonalds hjælp ændrede sin livsstil og fik forbedret sin diabetes. Før og efter foredraget kan man møde nogle af hospitalets fysioterapeuter, der vil fortælle om, hvordan motion påvirker diabetes, og hos dem vil man også kunne få målt sin kondition. Derudover vil der være mulighed for at få målt sit blodsukker - både før og efter man har spist sin brunch.

8 Mandag den 21. oktober 2013 Side 8 af 12 Bruncharrangementerne plejer normalt at foregå i caféen. Men foredraget om diabetes er rykket til kantinen af hensyn til pladsen til kondicykler m.m. Arrangementet finder sted søndag den 10. november. Foredraget starter kl i Gentofte Hospitals kantine. Men allerede fra kl er der mulighed for at tale med fysioterapeuterne og få målt blodsukker og kondition. Det er gratis og kræver ingen tilmelding. Brunch koster dog 50 kr. Snyd ikke dine kolleger i kantinen Vi har en super kantine og et effektivt betalingssystem baseret på tillid. Men der er desværre noget, der kniber lidt for nogle Siden april har man kunnet betale sin mad via sit medarbejderkort i kantinen. Det er nemt og hurtigt, og det betyder, at man er fri for at gå rundt på jobbet med dankort eller kontanter. Et rigtigt godt system, synes langt de fleste af kantinens ca. 500 daglige gæster. Men desværre oplever kantinens personale, at der er medarbejdere, der tager mere mad, end de betaler for eller helt undlader at betale.

9 Mandag den 21. oktober 2013 Side 9 af 12 Husk at betale for din mad i kantinen Køkkenet har ikke noget præcist tal, men et skøn fra kantineleder Thomas Hjorth Holm lyder på, at ca. 10 personer om dagen slet ikke betaler, og derudover er der en del, der f.eks. skjuler frikadeller nederst i salatskålen eller laver lignende tricks. Vi ser dagligt, at der er folk, der går forbi betalingsstanderen uden at betale. Det kan selvfølgelig skyldes, at de har lavet aftaler med deres kolleger, om de betaler for hinanden. Men vores daglige opgørelser viser desværre, at der må være nogle medarbejdere, der slet ikke betaler eller ikke overholder vores anvisninger om, hvor meget man må tage, siger Thomas Hjorth Holm og giver følgende eksempel: I sidste uge serverede vi fiskefrikadeller og satte et max på to stk. pr person. Der var lavet 900 stk. så der burde være nok til 450 personer. Men da kun 385 gæster havde været igennem kantinen, løb vi tør. Hvis kantinen ikke får pengene fra maden ind, kan det i sidste ende betyde, at priserne må sættes op. Det vil være trist for alle, så derfor vil køkkenet opfordre alle til at huske at betale for deres mad, og til at overholde køkkenets ansvisninger om, hvor meget man må tage. Flere skal på NemSMS I uge 43 starter en kampagne, som skal få flere borgere til at tilmelde sig NEM-sms. NEM-sms husker aftalen for dig. Tilmeld dig NemSMS på borger.dk, så sender hospitalet dig en påmindelse om din næste aftale. Sådan lyder budskabet i den NemSMS kampagne, der kommer til at køre i oktober, november og december, og som skal få flere borgere til at tilmelde sig NemSMS. NemSMS er en service til patienterne,

10 Mandag den 21. oktober 2013 Side 10 af 12 men samtidig er det håbet, at jo flere patienter, der tilmelder sig NemSMS jo færre udebliver fra undersøgelser og behandlinger. NemSMS-kampagnen kører fra uge 43 og nogle måneder frem Informationen kan hjælpe borgerne med at blive tilmeldt NemSMS Tilmelding via borger.dk Rigtig mange patienter er positivt stemt over for NemSMS, men udfordringen med NemSMS er, at man ikke kan tilmelde sig ordningen fra sin mobiltelefon. Tilmeldingen til NemSMS kræver digital signatur, som kræver JAVA, og JAVA understøttes ikke på mobile enheder. Man kan derfor ikke sidde i venteværelset og tilmelde sig via sin smartphone eller tablet, hvilket mange patienter formentlig gerne ville. Man er nødt til at logge sig ind på borger.dk via en computer, hvilket vil sige, at de fleste patienter er nødt til at vente til de kommer hjem. Dog kan vi her fra hospitalet tilmelde patienterne via GS, uden at de har deres digitale signatur med. Hvis sekretærerne har tid er de meget velkomne til at oprette patienterne. Men ellers tilbyder Informationen fra uge 43 og resten af året særlig assistance til tilmelding til NemSMS i Informationen. I kampagneperioden vil der være nogle ekstra studentermedhjælpere tilknyttet Informationen, som kan hjælpe borgerne med at blive oprettet. Kampagne NemSMS-Kampagnen kører på både infoskærme, postkort, plakater samt på informationsark, der udsendes sammen med indkaldelsesbrevene. På postkortene står der blandt andet, at man kan spørge medarbejderne om, hvordan man kommer på NemSMS. Det er derfor vigtigt, at alle medarbejdere ved, at man kan henvise

11 Mandag den 21. oktober 2013 Side 11 af 12 NemSMS det er gratis og det er nemt patienterne til Informationen. Derudover opfordres alle medarbejdere til også selv at gå ind på borger.dk og tilmelde sig NemSMS. Billig offentlig transport Som ansat i Region Hovedstaden kan du købe et erhvervskort til offentlig transport. Det betyder, at du får trukket udgifterne til dit månedskort fra din bruttoløn altså før der bliver trukket skat. Et erhvervskort er en sms-billet til al offentlig transport. Der er mange penge at spare Godt behandlet god arbejdsplads Erhvervskortet gælder til bus, tog og metro. Du kan købe lige så mange zoner, du vil, og det gælder hele døgnet. Rent praktisk er erhvervskortet en sms, man modtager den 1. i hver måned. Sms en er lige så gyldig som et almindeligt månedskort. Der er mange penge at spare ved at skifte til erhvervskort. Især hvis man skifter bilen ud med offentlig transport. Men også blot i forhold til den fulde pris for et almindeligt abonnementskort. Læs mere om, hvordan du bestiller et erhvervskort på regionens intranet Regi - >>

12 Mandag den 21. oktober 2013 Side 12 af 12 Nye id-kort og nye uniformer Nye id-kort kan nu hentes i butikken ved siden af kantinen. Husk at hente dit nye id-kort. Du skal bruge det for at få din nye uniform udleveret Alle medarbejdere skal have nye id-kort. Kortene er trykt og ligger klar til at blive afhentet i lokalet lige ved siden af kantinen i opgang 3A. Nå man henter sit nye id-kort, skal man medbringe det gamle. Man skal personligt møde op og kan ikke hente kort for sine kolleger. Morgenbrød til de hurtige De tre afdelinger, der først er i mål med at hente 75 % af alle afdelingens kort får gratis morgenmad. Butikken er åben i uge 42 og 43, og åbningstiderne kan ses på Geni. Nye uniformer Det er meget vigtigt, at alle har hentet deres nye id-kort, før udrulningen af de nye uniformer går i gang. Det it-system, der styrer uniformsudleveringen, er afhængig af de nye id-kort. Man vil derfor ikke kunne få udleveret sin uniform, hvis ikke man har et nyt id-kort. Vi forventer, at Medicinsk afdeling F som de første går i gang med at bruge de nye uniformer den 6. november. Resten af hospitalet følger med den 13. november. Der kan dog være tekniske udfordringer, som gør, at det må udskydes. Uniformsdatoerne bliver dog endeligt bekræftet på Geni.

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring

Forsikring. Sådan bruger du hjemmesiden. Tema. arbejdstid. Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Nr. 6 - Oktober 2012 Forsikring Medlemsblad for DFL foreningen for ansatte i forsikring Tema arbejdstid I Topdanmarks alarmcentral banker pulsen hele døgnet tema side 4-17 Fokus på timebanken: Læs her,

Læs mere

kostskolen høring kommunalvalg ledelse

kostskolen høring kommunalvalg ledelse kostskolen høring kommunalvalg ledelse nr 19 2005 3. november Kost & Ernæringsforbundet leder Ernæringen er i spil Høringen på Christiansborg har sat bolden i spil. Nu er opgaven at samle et godt hold

Læs mere

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 Udnyttet som fleksjobber Fleksjobberen Malene Kristoffersen fik 5.000 kroner mindre i løn end sin kollega for præcis det samme arbejde. Men den slags forskelsbehandling

Læs mere

Godt og billigt forsikret

Godt og billigt forsikret 10 MINUTTER med GF Viborg Generalforsamling Se invitationen inde i bladet Godt og billigt forsikret Sammen sparer vi hinanden for meget Hvordan kan din bilforsikring være både god og billig? Svaret er:

Læs mere

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik Hør mere om projektet hos din tillidsmand, på www.mad-paa-arbejde.dk eller ring til os på telefon 33 95 60 00 / 70 300 300 Mad på arbejde er et fællesprojekt udarbejdet af Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender

Læs mere

DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN

DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN Fire anbefalinger fra Danske Fysioterapeuter om brugen af fysioterapi og superviseret fysisk aktivitet i psykiatrien. DET GØR EN FORSKEL

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø. til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg

Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø. til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø i byggeri og anlæg fra projektering til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg UDARBEJDET AF: FLEMMING PEDERSEN OG STUDENTERMEDHJÆLPERE JENNY

Læs mere

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Kolofon Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser Chefkonsulent Rikke Gut Evalueringskonsulent

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

GNIST. Spar masser af penge på indkøb. TV fra Skive om Skive. Gratis billetter til musical. Personaleblad for Skive Kommune nr.

GNIST. Spar masser af penge på indkøb. TV fra Skive om Skive. Gratis billetter til musical. Personaleblad for Skive Kommune nr. GNIST Personaleblad for Skive Kommune nr. 1 februar 2010 Spar masser af penge på indkøb TV fra Skive om Skive Gratis billetter til musical medarbejder.skivekommune.dk 2 Gnist Leder Indhold 3: Politiker

Læs mere

rapport NULskrald mindre affald mere liv

rapport NULskrald mindre affald mere liv rapport NULskrald mindre affald mere liv intro NULskrald Boligforening I 2014 har vi i Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning udført projekt Nulskrald Boligforening hos boligforeningen B42s lokale

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

nr. 28 - September 2012 medarbejderbladet Sygefravær: Nedsat med 30% Giv tid: Når tale tager lang tid Digitalisering: Den levende politik

nr. 28 - September 2012 medarbejderbladet Sygefravær: Nedsat med 30% Giv tid: Når tale tager lang tid Digitalisering: Den levende politik nr. 28 - September 2012 medarbejderbladet Sygefravær: Nedsat med 30% Giv tid: Når tale tager lang tid Digitalisering: Den levende politik Rosendahls Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Thomas Reil

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

DebatMagasin. Sundhedsvæsenet. værdier og udfordringer. om det danske sundhedsvæsen

DebatMagasin. Sundhedsvæsenet. værdier og udfordringer. om det danske sundhedsvæsen DebatMagasin om det danske sundhedsvæsen Sundhedsvæsenet værdier og udfordringer Regionernes borgertopmøder Forår 2011 Indhold Tema 000 Op op og atter op 5 Tema 001 Hvad skal sundhedsvæsenet tilbyde? 9

Læs mere

JAg ten På den gemte energi energi. den gemte. Følg kampagneguiden, og hjælp kollegerne med at finde. energi! Guide til adfærdskampagne

JAg ten På den gemte energi energi. den gemte. Følg kampagneguiden, og hjælp kollegerne med at finde. energi! Guide til adfærdskampagne JAg ten På den JAg ten gemte På Følg kampagneguiden, og hjælp kollegerne med at finde! Guide til adfærdskampagne Indhold 1Få ledelsens opbakning side 4 2Sæt mål Side 5 Spar penge med gode vaner! Spar 5-10

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Arbejdslederne: Lange arbejdsdage, usikkerhed og for lidt i løn - side 12 OST. Nr. 1 - februar 2014. bladet

Arbejdslederne: Lange arbejdsdage, usikkerhed og for lidt i løn - side 12 OST. Nr. 1 - februar 2014. bladet Arbejdslederne: Lange arbejdsdage, usikkerhed og for lidt i løn - side 12 1 Nr. 1 - februar 2014 OST bladet Ned med forbruget af tilkaldevikarer! Mange steder har der været et overforbrug af vikarer. Fællestillidsrepræsentanterne

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Hjælp til selvhjælp. Social Fokus. med en rehabiliterende indsats. Han vil nå sine mål. Det taler vi ikke om. Jens Erik træner både ude og hjemme

Hjælp til selvhjælp. Social Fokus. med en rehabiliterende indsats. Han vil nå sine mål. Det taler vi ikke om. Jens Erik træner både ude og hjemme Social Fokus ældre april 2011 Han vil nå sine mål Jens Erik træner både ude og hjemme Det taler vi ikke om Ældre har også en seksualitet Hjælp til selvhjælp med en rehabiliterende indsats fra min stol

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8

Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv Fokus Kundeblad nr. 8 Erhverv TEMA: Undgå driftstab Hvad ville det betyde for din forretning, hvis det værste skulle ske? Sikring mod driftstab er mere end bare forsikring Stadig undertøj til danske

Læs mere

Gør noget ved dit arbejdsmiljø

Gør noget ved dit arbejdsmiljø Gør noget ved dit arbejdsmiljø Forord Denne bog giver en række eksempler fra garageanlæg, der deltog i Projekt SundBus, på hvordan man kan iværksætte interventioner, som forbedrer sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål.

Vi vil først bede om nogle informationer til identifikation af besvarelser og med henblik på yderligere spørgsmål. Bilag 1 Side 1 af 13 Kære respondent, Endnu en gang tak for din medvirken i vores kortlægning af danske kommuners brug af sociale medier. Afhængigt af dine svar ventes undersøgelsen at tage maksimalt ti

Læs mere