Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 8. Indhold. Gentofte Hospitals forskning er helt i top"

Transkript

1 Mandag den 21. oktober 2013 Side 1 af 12 Indhold Gentofte Hospitals forskning er helt i top... 1 Ny cykelkælder... 3 Nu genbruges vores madaffald... 4 Forskningens Dag Brunchcafé om diabetes... 7 Snyd ikke dine kolleger i kantinen... 8 Flere skal på NemSMS... 9 Billig offentlig transport Nye id-kort og nye uniformer Gentofte Hospitals forskning er helt i top Region Hovedstaden har evalueret forskningsaktiviteterne i hele regionen, og resultatet viser, at Gentofte Hospital er et af de mest aktive forskningshospitaler. Forskningen på Gentofte Hospital har et meget højt niveau Gentofte er et hospital, hvor der tænkes, forskes og innoveres. Det har en ny rapport som evaluerer hele regionens forskning netop slået fast. Faktisk forskes der her på hospitalet omtrent lige så meget som på de store akuthospitaler Hvidovre, Bispebjerg og Herlev. Der satses meget på forskning i Region Hovedstaden, og derfor er der over de seneste år sket en stigning over alt. Men på Gentofte Hospital er den særlig markant, siger Gentofte Hospitals forskningschef Jüri Rumessen. Årsagen til stigningen kan ifølge Jüri Rumessen være, at vi er lykkedes med at skabe nogle frugtbare og dynamiske

2 Mandag den 21. oktober 2013 Side 2 af 12 forskningsmiljøer blandt andet fordi, forskning har været prioriteret højt både organisatorisk og ledelsesmæssigt. Forskningschef Jüri Rumessen er meget tilfreds med evalueringen. Et godt eksempel er, at der her på hospitalet er afsat 5 millioner kr. til delestillinger. Det er denne særlige type stillinger, som giver medarbejdere mulighed for både at være ansat som forsker og som læge eller sygeplejerske/fysioterapeut eller andet. Den type stillinger er enestående i Danmark, hvor det normale er, at man enten arbejder som læge i klinikken eller som forsker. På Gentofte Hospital er der lige nu ansat 8 personer i delestillinger, hvilket både er med til at øge forskningsaktiviteten og bringe forskningen tættere på patientbehandlingen, siger Jüri Rumessen. Flotte point til Gentofte Forskningsevalueringen opgør hospitalernes forskningsaktiviteter i point. Point gives både efter kvaliteten af forskningen og mængden af forskning. Region Hovedstaden har uddelt point til alle afdelinger, og hvis en afdeling får 200 point eller derover karakteriseres den som en afdeling med et højt forskningsniveau. Især Hjertemedicinsk afdeling, Hud- og allergiafdelingen og Medicinsk afdeling F får en flot evaluering Hjertemedicinsk afdeling er en af de mest forskningsaktive i hele regionen

3 Mandag den 21. oktober 2013 Side 3 af 12 Tre afdelinger på Gentofte Hospital markerer sig særlig flot med mange points. Det er Medicinsk afdeling F, der har lidt over 200 points, Hud- og allergiafdelingen, der har over 600 points samt ikke mindst Hjertemedicinsk afdeling, der når over forskningspoint. Det er næsthøjest i hele Region Hovedstaden den højest placerede afdeling ligger på Rigshospitalet, fortæller Jüri Rumessen. Se man på forskningsaktiviteten pr. fastansatte medarbejder på hele hospitalet, er vi bortset fra Rigshospitalet - det mest forskningsproduktive hospital i regionen. Forskningsevalueringen kan ses på Ny cykelkælder Den 1. november får Gentofte Hospital en indendørs aflåst cykelkælder. Der har været nogle uheldige tilfælde af cykeltyverier på Gentofte Hospital og flere medarbejdere har derfor efterspurgt, muligheden for at låse sin cykel inde. Der skal helst ikke skal være nogen som helst forhindringer for, at Gentoftes medarbejdere cykler på arbejde, og derfor indretter vi nu en aflåst cykelkælder, som man kun kan komme ind i via sit id-kort. Den nye cykelkælder bliver placeret i det gamle nødhospital der lå i kælderen Der er stadig lidt gammelt rod i cykelkælderen, men den 1. november står den klar til cyklerne. Cykelkælderen kommer til at ligge i det gamle nødhospital under Hjertemedicinsk operationsklinik. Her var der en underjordisk ambulancevendeplads og gamle underjordiske sengestuer, der kunne bruges i nødsituationer f.eks. i tilfælde af krig.

4 Mandag den 21. oktober 2013 Side 4 af 12 Der er indgang til cykelkælderen både udefra og inde fra hospitalet. Indgangen til cykelkælderen udefra bliver gennem den gamle ambulanceport på den ydre ringvej til venstre for opgang 38. Godt behandlet God arbejdsplads Inde fra hospitalet vil også kunne gå ned i kælderen via døren ved siden af Hjertemedicinsk operationsklinik. Nu genbruges vores madaffald Køkkenet har fået installeret et anlæg til madaffald, så vores overskydende mad nu bliver omdannet til biogas og genbrugt. Siden september 2012 har vi alle sammen sorteret madaffald i centralkøkkenet, kantinens køkken, cafeen, kantinen og afdelingskøkkenerne. Indtil videre har formålet primært været at få madaffaldet vejet for at finde ud af, hvor meget madaffald, hospitalet producerer men nu er vi rent faktisk også klar til at genbruge det. Resultatet af et års madsortering har vist, at Gentofte Hospital producerer ca kg madaffald om ugen, dvs.

5 Mandag den 21. oktober 2013 Side 5 af 12 ca. 86 ton madaffald om året. Det er temmelig meget madaffald, som kan genanvendes som biogas. De ene af de to kværne, som kan lave alt madaffald om til mos. Bæredygtighed: Hvis vi sorterer rigtigt laver vi ca. 1½ tons madaffald om ugen Centralkøkkenet har derfor netop fået installeret et anlæg til madaffald, dvs. at alt vores madaffald hældes i to kværne i køkkenet. Her bliver det kværnet helt til mos. Når madaffaldet er kværnet, pumpes det over i to store tanke, som tømmes ca. en gang om måneden. Indholdet i tankene kan stå og gære. Men de er konstrueret således, at der kan komme luft ud af dem uden at der kommer lugt ud. Køkkenchef Trine Mossman betragter den nye tank, som alt madaffaldet bliver lagret i. Når tankbilen kommer og henter madaffaldet, bliver det hele kørt til Hashøj Biogasanlæg. Her omdannes vores madaffald til biogas, som bl.a. kan bruges til forsyning af varme og el. I processen, hvor madaffald omdannes til biogas opstår der rester. Resterne kan bruges som kompost i landbruget, og er rig på næringsstoffer, bl.a.

6 Mandag den 21. oktober 2013 Side 6 af 12 fosfor. Det er vigtigt at holde fosfor i kredsløb, fordi det er en begrænset ressource. Selv om vi har fået en god genbrugsordning er det stadig vigtigt at sortere madaffaldet Husk at sortere rigtigt Madsorteringen er vigtig jo mere vi sorterer, jo mere bæredygtig bliver Gentofte Hospital. Ligesom det også er vigtigt at sortere bestik, plastik, poser mv. fra, så madaffald bliver en ren fraktion, som kan genbruges på markerne syd for Slagelse. Men vi skal selvfølgelig også huske, at det allervigtigste er at holde madspildet så lavt som muligt. I køkkenet er der fokus på at genbruge f.eks. daggammelt brød til rasp, koge fond på dild- og broccolistænger osv. Og i kantinen skal folk selvfølgelig ikke tage mere mad på deres tallerkener, end de kan spise, siger køkkenchef Trine Mossman. Forskningens Dag 2013 Gentofte Hospital holder Forskningens Dag torsdag 14. november kl i Auditoriebygningen Forskningens dag starter kl , hvor posterudstillingen åbner. Kl byder vicedirektør Lars Juhl Petersen og forskningschef Jüri Rumessen velkommen, og derefter er der foredrag ved Simon Denegri om patientinvolvering i forskningsprocessen. Simon Denegri er direktør for INVOLVE, som rådgiver det engelske National Health Service. Efter foredraget vil man kunne høre 10 af Gentofte Hospitals mest talentfulde unge forskere holde mundtlige oplæg om deres forskning. Det præcise program kan hentes her. Kom til Forskningens Dag og hør om alle de spændende projekter, der er gang i på Gentofte Hospital Til Forskningens Dag kan man blandt andet høre Aziza Azimi fra Hjertemedicinsk afdeling fortælle om sin forskning i sammenhængen mellem kvinders vægttab og hjertekarsygdomme.

7 Mandag den 21. oktober 2013 Side 7 af 12 Efter de ti oplæg er der foredrag ved læge Andreas Lundh fra Det Nordiske Cochrane Center om bias i industrisponsorerede kliniske forsøg. Præmieoverrækkelser Dagen slutter kl med præmieoverrækkelse for bedste postere og bedste mundtlige præsentationer. Der er meget flotte præmier på spil i år. 1. præmie for bedste foredrag er på kr præmie for bedste foredrag er på kr Derudover er der tre præmier til de bedste posters på hver kr Alle er velkomne til Forskningens Dag den 14. november. Brunchcafé om diabetes Kom til brunchcafé søndag den 10. november kl i kantinen opgang 3A og hør foredrag om diabetes ved professor og overlæge Tina Vilsbøll. Ved brunchcaféen om diabetes kan man både møde professor Tina Vilsbøll og hendes patient Linda Bak fra U-turn Professor og overlæge Tina Vilsbøll fra Diabetologisk forskningsenhed på Medicinsk afdeling F fortæller om de nyeste behandlinger, og om hvad man selv kan gøre for at bedre sin diabetes. I foredraget medvirker også en af Tina Vilsbølls patienter Linda Bak fra Gentofte der var blandt deltagerne i tvprogrammet U-turn, hvor hun med Chris MacDonalds hjælp ændrede sin livsstil og fik forbedret sin diabetes. Før og efter foredraget kan man møde nogle af hospitalets fysioterapeuter, der vil fortælle om, hvordan motion påvirker diabetes, og hos dem vil man også kunne få målt sin kondition. Derudover vil der være mulighed for at få målt sit blodsukker - både før og efter man har spist sin brunch.

8 Mandag den 21. oktober 2013 Side 8 af 12 Bruncharrangementerne plejer normalt at foregå i caféen. Men foredraget om diabetes er rykket til kantinen af hensyn til pladsen til kondicykler m.m. Arrangementet finder sted søndag den 10. november. Foredraget starter kl i Gentofte Hospitals kantine. Men allerede fra kl er der mulighed for at tale med fysioterapeuterne og få målt blodsukker og kondition. Det er gratis og kræver ingen tilmelding. Brunch koster dog 50 kr. Snyd ikke dine kolleger i kantinen Vi har en super kantine og et effektivt betalingssystem baseret på tillid. Men der er desværre noget, der kniber lidt for nogle Siden april har man kunnet betale sin mad via sit medarbejderkort i kantinen. Det er nemt og hurtigt, og det betyder, at man er fri for at gå rundt på jobbet med dankort eller kontanter. Et rigtigt godt system, synes langt de fleste af kantinens ca. 500 daglige gæster. Men desværre oplever kantinens personale, at der er medarbejdere, der tager mere mad, end de betaler for eller helt undlader at betale.

9 Mandag den 21. oktober 2013 Side 9 af 12 Husk at betale for din mad i kantinen Køkkenet har ikke noget præcist tal, men et skøn fra kantineleder Thomas Hjorth Holm lyder på, at ca. 10 personer om dagen slet ikke betaler, og derudover er der en del, der f.eks. skjuler frikadeller nederst i salatskålen eller laver lignende tricks. Vi ser dagligt, at der er folk, der går forbi betalingsstanderen uden at betale. Det kan selvfølgelig skyldes, at de har lavet aftaler med deres kolleger, om de betaler for hinanden. Men vores daglige opgørelser viser desværre, at der må være nogle medarbejdere, der slet ikke betaler eller ikke overholder vores anvisninger om, hvor meget man må tage, siger Thomas Hjorth Holm og giver følgende eksempel: I sidste uge serverede vi fiskefrikadeller og satte et max på to stk. pr person. Der var lavet 900 stk. så der burde være nok til 450 personer. Men da kun 385 gæster havde været igennem kantinen, løb vi tør. Hvis kantinen ikke får pengene fra maden ind, kan det i sidste ende betyde, at priserne må sættes op. Det vil være trist for alle, så derfor vil køkkenet opfordre alle til at huske at betale for deres mad, og til at overholde køkkenets ansvisninger om, hvor meget man må tage. Flere skal på NemSMS I uge 43 starter en kampagne, som skal få flere borgere til at tilmelde sig NEM-sms. NEM-sms husker aftalen for dig. Tilmeld dig NemSMS på borger.dk, så sender hospitalet dig en påmindelse om din næste aftale. Sådan lyder budskabet i den NemSMS kampagne, der kommer til at køre i oktober, november og december, og som skal få flere borgere til at tilmelde sig NemSMS. NemSMS er en service til patienterne,

10 Mandag den 21. oktober 2013 Side 10 af 12 men samtidig er det håbet, at jo flere patienter, der tilmelder sig NemSMS jo færre udebliver fra undersøgelser og behandlinger. NemSMS-kampagnen kører fra uge 43 og nogle måneder frem Informationen kan hjælpe borgerne med at blive tilmeldt NemSMS Tilmelding via borger.dk Rigtig mange patienter er positivt stemt over for NemSMS, men udfordringen med NemSMS er, at man ikke kan tilmelde sig ordningen fra sin mobiltelefon. Tilmeldingen til NemSMS kræver digital signatur, som kræver JAVA, og JAVA understøttes ikke på mobile enheder. Man kan derfor ikke sidde i venteværelset og tilmelde sig via sin smartphone eller tablet, hvilket mange patienter formentlig gerne ville. Man er nødt til at logge sig ind på borger.dk via en computer, hvilket vil sige, at de fleste patienter er nødt til at vente til de kommer hjem. Dog kan vi her fra hospitalet tilmelde patienterne via GS, uden at de har deres digitale signatur med. Hvis sekretærerne har tid er de meget velkomne til at oprette patienterne. Men ellers tilbyder Informationen fra uge 43 og resten af året særlig assistance til tilmelding til NemSMS i Informationen. I kampagneperioden vil der være nogle ekstra studentermedhjælpere tilknyttet Informationen, som kan hjælpe borgerne med at blive oprettet. Kampagne NemSMS-Kampagnen kører på både infoskærme, postkort, plakater samt på informationsark, der udsendes sammen med indkaldelsesbrevene. På postkortene står der blandt andet, at man kan spørge medarbejderne om, hvordan man kommer på NemSMS. Det er derfor vigtigt, at alle medarbejdere ved, at man kan henvise

11 Mandag den 21. oktober 2013 Side 11 af 12 NemSMS det er gratis og det er nemt patienterne til Informationen. Derudover opfordres alle medarbejdere til også selv at gå ind på borger.dk og tilmelde sig NemSMS. Billig offentlig transport Som ansat i Region Hovedstaden kan du købe et erhvervskort til offentlig transport. Det betyder, at du får trukket udgifterne til dit månedskort fra din bruttoløn altså før der bliver trukket skat. Et erhvervskort er en sms-billet til al offentlig transport. Der er mange penge at spare Godt behandlet god arbejdsplads Erhvervskortet gælder til bus, tog og metro. Du kan købe lige så mange zoner, du vil, og det gælder hele døgnet. Rent praktisk er erhvervskortet en sms, man modtager den 1. i hver måned. Sms en er lige så gyldig som et almindeligt månedskort. Der er mange penge at spare ved at skifte til erhvervskort. Især hvis man skifter bilen ud med offentlig transport. Men også blot i forhold til den fulde pris for et almindeligt abonnementskort. Læs mere om, hvordan du bestiller et erhvervskort på regionens intranet Regi - >>

12 Mandag den 21. oktober 2013 Side 12 af 12 Nye id-kort og nye uniformer Nye id-kort kan nu hentes i butikken ved siden af kantinen. Husk at hente dit nye id-kort. Du skal bruge det for at få din nye uniform udleveret Alle medarbejdere skal have nye id-kort. Kortene er trykt og ligger klar til at blive afhentet i lokalet lige ved siden af kantinen i opgang 3A. Nå man henter sit nye id-kort, skal man medbringe det gamle. Man skal personligt møde op og kan ikke hente kort for sine kolleger. Morgenbrød til de hurtige De tre afdelinger, der først er i mål med at hente 75 % af alle afdelingens kort får gratis morgenmad. Butikken er åben i uge 42 og 43, og åbningstiderne kan ses på Geni. Nye uniformer Det er meget vigtigt, at alle har hentet deres nye id-kort, før udrulningen af de nye uniformer går i gang. Det it-system, der styrer uniformsudleveringen, er afhængig af de nye id-kort. Man vil derfor ikke kunne få udleveret sin uniform, hvis ikke man har et nyt id-kort. Vi forventer, at Medicinsk afdeling F som de første går i gang med at bruge de nye uniformer den 6. november. Resten af hospitalet følger med den 13. november. Der kan dog være tekniske udfordringer, som gør, at det må udskydes. Uniformsdatoerne bliver dog endeligt bekræftet på Geni.

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2

Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Velkommen til Medicinsk Sengeafsnit 2 Beliggende på plan 8 Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Medicinsk Afdeling I denne pjece er der oplysninger, som kan have betydning for dig og dine

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1. Indhold. Ny strategi - Godt behandlet

Nyhedsbrev nr. 1. Indhold. Ny strategi - Godt behandlet Tirsdag den 29. januar 2013 Side 1 af 8 Indhold Ny strategi - Godt behandlet...1 Sundhedsdage...3 Flere ortopædkirurgiske operationer til Gentofte...4 Infoskærme i alle venteværelser...5 A la carte mad

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Det Nordiske Køkken Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Kære patient Nordisk menu I Det Nordiske Køkken på Herlev Hospital ønsker vi at servere velsmagende mad for vores gæster,

Læs mere

Tomas Joen Jakobsen konstitueret vicedirektør

Tomas Joen Jakobsen konstitueret vicedirektør Nr. 37 27. oktober 2014 INDHOLD: Tomas Joen Jakobsen konstitueret som vicedirektør To mio. kr. til motionstilbud til overvægtige børn Er du klar til Windows 7? Ny og forbedret kursusportal Ansættelsesstop

Læs mere

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM MERE ENERGI MINDRE CO2 SUND ØKONOMI BÆREDYGTIG OMLÆGNING Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i Syd-

Læs mere

Indhold Hospitalets budget for 2015 2

Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Indhold Hospitalets budget for 2015 2 Strategimøde i kantinen 3 TrivselOP indsatsområder 3 Oplev Sundhedsplatformen 5 Kompetenceudviklingspuljen 6 DHL Stafet den 25. august 6 Side 1 / 6 Hospitalets budget

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller advisering. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller  advisering. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller e-mailadvisering August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Hvad er sms- og e-mailadvisering om ny Digital Post?

Læs mere

Gratis kurser. digital københavner. Lær at bruge selvbetjening på internettet

Gratis kurser. digital københavner. Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet AUGUST, SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER OG DECEMBER 2014 Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde

Læs mere

Region Hovedstaden Psykiatri

Region Hovedstaden Psykiatri Region Hovedstaden Psykiatri Psykiatrisk Center Glostrup Opus Valby 3. kvartal 2017 Kære modtager af Opus Valbys nyhedsbrev. Hermed årets 3. nyhedsbrev sommernyhedsbrevet. Jeg håber du får en dejlig sommer,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsmail. Lokalforeningen i Albertslund. Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien er d. 26. maj.

Nyhedsmail. Lokalforeningen i Albertslund. Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien er d. 26. maj. Nyhedsmail gggggggg fra Lokalforeningen i Albertslund Udgivet maj 2015 E-mail: albertslund@diabetes.dk Hjemmeside: albertslund.diabetes.dk Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2017 Lørdag d. 23. september Intro Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? 2 På indsamlingsdagen Briefing Inden I forlader

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Rådgivning Region syd

Rådgivning Region syd Rådgivning Region syd Aktivitetsplan efterår 2015 Hjerteforeningens rådgivning kommer tættere på dig 1 INDHOLD 3-4 Få rådgivning 5-10 Aktiviteter i Rådgivning Odense 11 Aktiviteter i Rådgivning Varde 12

Læs mere

En ny vej til større overskud, trivsel og velvære. Mandag den 24. september

En ny vej til større overskud, trivsel og velvære. Mandag den 24. september En ny vej til større overskud, trivsel og velvære Mandag den 24. september 2 Godt med målrettet program til SoSu ere Bedre fællesskab og samhørighed Rigtig sjovt Godt med helbredstjek Mere opmærksomhed

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Da Timon og Pumba opdager, at deres yndlingsferiested er blevet skadet af forurening, lærer de, hvordan de kan være Safety Smart i forbindelse med miljøet. Elever i børnehaveklasse til og med

Læs mere

SGF s Sommer og Sportsfest 2014

SGF s Sommer og Sportsfest 2014 SGF s Sommer og Sportsfest 2014 Torsdag 14.august - søndag 17.august (program udsendes senere) Sponsorcykelløbet afholdes torsdag 14. august kl.18.30-20.30 N B! Nyt starttidspunkt og tilmelding. Cykelløb

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013

NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 NEMID IMAGEMÅLING 2013 MEC - OKTOBER 2013 # METODE METODE Evaluering af holdningen til NemID MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 18 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Tage-Hansens Gade 2 Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil vide mere

Læs mere

Ny forskning: Sådan sænker du dit kolesteroltal

Ny forskning: Sådan sænker du dit kolesteroltal Ny forskning: Sådan sænker du dit kolesteroltal Er dit kolesteroltal for højt, så snup en pille og løb en tur. Ny forskning viser, at du lever længst ved en kombination Af Torben Bagge, 20. december 2012

Læs mere

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 1 Indhold Kort om hvad spejdernes lejr er for noget:... 3 Fællestransport:... 4 Besøgsdag/ Afhentningsdag for mikro og minier:... 4 Oppakning:... 5 Ordensregler:...

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde.

Nyhedsbrev nr. 2. Indhold. Hvad er Godt behandlet? 131 medarbejdere havde indsendt bud på, hvad udtrykket Godt behandlet kan betyde. Tirsdag den 5. Marts 2013 Side 1 af 12 Indhold Hvad er Godt behandlet?... 1 Tryksår skal snart være fortid... 4 Stor interesse for nye uniformer... 5 Forskningens Døgn 2013... 6 Ny CT-skanner til Gentofte

Læs mere

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Team am: Dine kon onta ktpersoner er: Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Afdeling O er en ortopædkirurgisk afdeling, som primært modtager patienter i akutte

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast.

Nyhedsbrev nr. 4. Indhold. Sensommerfest 2013. Så er det atter tid til at sætte kryds i kalenderen. Datoen for årets fest ligger fast. Mandag den 3. juni 2013 Side 1 af 10 Indhold Sensommerfest 2013... 1 Nyt lænde-rygafsnit... 2 Livsstilsløbet på Gentofte Hospital... 4 DHL 2013... 6 Enkelhed i VIP-systemet... 6 Feedback-postkort... 7

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne

Nyhedsbrev nr. 9. Indhold. Akutkampagne Tirsdag den 10. december 2013 Side 1 af 7 Indhold Akutkampagne... 1 Nye uniformer... 3 To afsnit har fået bugt med tryksår... 5 Mindre aktivitet i 2013... 6 Nyt eksponeringskammer... 7 Akutkampagne Region

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2 forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22)

Evaluering af klinik på modul 2 forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22) Evaluering af klinik på modul 2 forår 2015 (klinikperiode uge 19-20, 21-22) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 Kvalitative besvarelser fra studerende i

Læs mere

Ophold på Patienthotellet

Ophold på Patienthotellet Til patienter og pårørende Ophold på Patienthotellet Vælg farve Vælg billede Patienthotellet ved Odense Universitetshospital Fra Patient til hotelgæst Velkommen på Patienthotellet Patienthotellet ved Odense

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Nørrebrogade 44 Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil vide mere om,

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen

SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen PROGRAM 15.00 Velkommen og præsentation af dagens program. Bordet rundt. 15.30 Inspirationsoplæg om madspild

Læs mere

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør.

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Kan alt affald genbruges? Hvor kommer affaldet hen? Hvordan får vi mere ud af vores affald? Foto: Emil Thomsen Affald er en ressource. Baggrund for

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Til patienter og pårørende Regionshospitalet Randers Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Telefon 7842 2020 Vi vil hermed byde velkommen til Ortopædkirurgisk Sengeafsnit.

Læs mere

BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV

BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV WWW.60DAGE.DK Alle burde investere 60 dage af sit liv for at blive en bedre udgave af sig selv. 60dage er en nem, uhøjtidelig og ikke formanende måde at formidle sundhed

Læs mere

Ny affaldsordning fra 1. oktober 2016 HVER FOR SIG HVER SIN VEJ

Ny affaldsordning fra 1. oktober 2016 HVER FOR SIG HVER SIN VEJ Ny affaldsordning fra 1. oktober 2016 HVER FOR SIG HVER SIN VEJ BIOAFFALD RESTAFFALD NY BEHOLDER med 2 rum til dit affald Du får snart en ny affaldsbeholder med 2 rum. Fremover skal du nemlig sortere dit

Læs mere

POST 1: UDVINDING DILEMMA:

POST 1: UDVINDING DILEMMA: POST 1: UDVINDING DILEMMA: Din mobiltelefon er blevet stjålet, og du skal have ny. Hvad vælger du? 1. Jeg køber en model, der er lavet af 50 % genanvendte materialer. 2. Jeg vælger den nyeste model, som

Læs mere

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ

Spørgeskema. Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Spørgeskema Patienttilfredshed ved indsættelse af ny hofte eller nyt knæ Juni 2005 Udsendt af Health Care Consulting på vegne af Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Daka ReFood FULDT SKRALD PÅ GRØN ENERGI DAKA REFOOD

Daka ReFood FULDT SKRALD PÅ GRØN ENERGI DAKA REFOOD FULDT SKRALD PÅ GRØN ENERGI DAKA REFOOD KORT FILM OM DAKAREFOOD Daka ReFood indsamler og genanvender madaffald og brugt fritureolie fra fødevareindustrien, detailhandel, restauranter og storkøkkener. Det

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser

Se dette nyhedsbrev i en browser Se dette nyhedsbrev i en browser Medlemsmøde og generalforsamling d. 26. april kl. 16-20 OBS - Tryk på "Se dette nyhedsbrev i en browser" (øverst) eller tryk "Vis billeder" i dit mailprogram. Der indkaldes

Læs mere

Rådg ivningsce n t e r. Aktivitetsplan efterår 2013

Rådg ivningsce n t e r. Aktivitetsplan efterår 2013 Rådg ivningsce n t e r a a lb o rg Aktivitetsplan efterår 2013 1 indhold 3-4 Faste tilbud 5 Foredrag 6-8 Temamøder 9 Kurser 10 Motion 11 Uderådgivning Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld dig ind

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Rådg ivningsce n t e r. Aktivitetsplan forår 2014

Rådg ivningsce n t e r. Aktivitetsplan forår 2014 Rådg ivningsce n t e r E s bj e rg Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-5 Foredrag 6 Kurser 7 Inspiration 9 Kurser 8 Uderådgivning 9-11 Faste tilbud Hjertepatient eller pårørende? så bliv gratis medlem

Læs mere

PATIENTUDVALGET SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012. Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London

PATIENTUDVALGET SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012. Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN SAMMENHÆNG I PATI- ENTFORLØBET Onsdag den 7. november 2012 Kl. 15.30 til 18.30 på Kings Fund, Maynard 3, Cavendish Square, London Møde nr. 5 Medlemmer: Flemming Pless

Læs mere

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide

Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide April 2012 Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide Velkommen til Akut Modtagelse for Gravide På Akut

Læs mere

Vores affald. Sådan nedbringer vi vores affaldsmængder og øger genanvendelsen.

Vores affald. Sådan nedbringer vi vores affaldsmængder og øger genanvendelsen. Vores affald Sådan nedbringer vi vores affaldsmængder og øger genanvendelsen. mener, at vi i fremtiden skal minimere mængden af affald. Det skal især ske ved at forebygge, at affaldet opstår, og ved at

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder sammen om at skabe et digitalt Danmark, som frigør resurser til bedre kernevelfærd samtidig med at servicen moderniseres

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014

Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Udarbejdet december 2014 Tilfredshedsundersøgelse af borger.dk Udarbejdet december 2014 Bag om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført af Peytz Analyse via SurveyMonkey. Besvarelserne er indsamlet via pop-up på borger.dk Overordnet

Læs mere

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor?

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Side Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Mand Køn Kvinde - - Alder - - + Et landdistrikt En by med under. indbyggere En by med mellem. og. indbyggere En by med mellem. og.

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00 * Udover de 653 kr. om mdr. indbetales der hver mdr. 100 kr. for klubben daglige madordning, der serveres kl. 14.00. Dette beløbe indsættes på følgende konto: Reg. nr. 2267 Konto: 4379299747 Vores Åbningstider

Læs mere

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig Velkommen Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Velkommen til Det Danske Madhus Velkommen som kunde hos Det Danske Madhus. Vi vil gøre vort bedste til, at du bliver tilfreds med vores samarbejde. I denne

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER?

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN. GRATIS RÅDGIVNING 80 31 31 31 t godt ummer til n røgfri remtid: 0 31 31 31 Når du

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Blod Management en succes på Nordsjællands Hospital

Blod Management en succes på Nordsjællands Hospital Nr. 40 18. november 2014 INDHOLD: Blod Management en succes Hurtigere behandling til hjertepatienter Brugerprocessen gør status Spørg når du spiser er tilbage Husk at tilmelde dig årets partnerskabskonference

Læs mere

Her er symptomerne: Opdag diabetes i tide

Her er symptomerne: Opdag diabetes i tide Her er symptomerne: Opdag diabetes i tide Hjertekarsygdomme, dårlige øjne og nyreproblemer. Det er blot nogle af de sygdomme, som sender folk til lægen, hvorefter de kommer hjem med ikke blot én, men hele

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!

Nyhedsbrev nr. 5. Indhold. Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.! Mandag den 8. juli 2013 Side 1 af 10 Indhold Strategipris: Vind 3 x 10.000 kr.!... 1 Ondt i ryggen?... 3 Sundhedsuge i uge 39... 4 Betal med dit personalekort i kantinen... 6 Nye uniformer... 6 Fremskridt

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Artikel til Vejforum 2011 Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Civilingeniør Troels Andersen, Fredericia Kommune, troels.andersen@fredericia.dk CykelScore er et helt nyt kampagnekoncept til

Læs mere

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden

Center for HR Region Hovedstaden. Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR Region Hovedstaden Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Center for HR - rev 2018 Praktikinfo til erhvervspraktikanter i Region Hovedstaden Her kan du få oplysninger om

Læs mere

GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015

GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015 GULDBORGSUND SÆT- TER FOKUS PÅ MILJØET Energiavisen Oktober 2015 Børn og unge har i denne uge påbegyndt et forløb om miljø. I skolerne er der startet et forløb om miljø, da Guldborgsund Kommune sætter

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard, Skejby Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget,

Læs mere

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører:

Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Frydenhøj Klub News!!! Maj MÅNED 2018 Denne avis tilhører: Indhold Info fra klubben Kalenderen Sommerferien i klubben Cykelværksted Billeder: Afslutningstur 8.klasserne Pigeaften Lasses Party Bus Quiz

Læs mere

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews Der

Læs mere

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4

Velkommen til. Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Regionshospitalet Randers Medicinsk sengeafsnit 4 Velkommen til Medicinsk sengeafsnit 4 Medicinsk sengeafsnit 4, der har plads til 18 patienter, er et afsnit for patienter

Læs mere

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din rejse,

Læs mere

Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n. Aktivitetsplan efterår 2013

Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n. Aktivitetsplan efterår 2013 Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n Aktivitetsplan efterår 2013 1 indhold 3-4 Faste tilbud 5 Foredrag 6-8 Temamøder 9 Kurser 10 Hjertebilen, uderådgivning 11 Lad dig inspirere 12 Nyheder Bliv gratis medlem

Læs mere

Aktivitetsdata i forbindelse med Strategi for at nedbringe overbelægning

Aktivitetsdata i forbindelse med Strategi for at nedbringe overbelægning Til: Forretningsudvalget/Regionsrådet Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet Enhed for Hospitals- og Psykiatriplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2 efteråret (klinikperiode uge 48-49, 50-51)

Evaluering af klinik på modul 2 efteråret (klinikperiode uge 48-49, 50-51) Evaluering af klinik på modul 2 efteråret 2014 (klinikperiode uge 48-49, 50-51) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 2 Gennemførelsesoversigt Gennemførselsoversigt

Læs mere

Region Hovedstaden. Patientrettigheder Januar 2012. Patientrettigheder. en kort orientering til patienter og pårørende. Region Hovedstaden SPROG

Region Hovedstaden. Patientrettigheder Januar 2012. Patientrettigheder. en kort orientering til patienter og pårørende. Region Hovedstaden SPROG Januar 2012 en kort orientering til patienter og pårørende SPROG Kære patient Det er regionsrådets ønske, at du med denne pjece kort kan orientere dig om dine rettigheder som patient. Du er altid velkommen

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2015 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på syv emner: Grundlæggende IT Begynder-internet Lær din

Læs mere

Det Medicinske Selskab i København. > Efterår 2012

Det Medicinske Selskab i København. > Efterår 2012 Det Medicinske Selskab i København > Efterår 2012 > Sæsonplan for efterår 2012 Møderne afholdes i Domus Medica, Kristianiagade 12 Tirsdag den 25. september Kl. 20.00 Astrid Krag, Ministeriet for Sundhed

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Brendstrupgårdsvej 100, Skejby Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil

Læs mere

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5 »Virkeligheden er desværre, at nogle patienter cykler meget rundt i systemet. De er i behandling hos flere forskellige specialister, men de har det stadig skidt.,«fortæller Linda Jeffery, Klinik for Multisygdomme.

Læs mere

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD gladsaxe.dk/affald Hit med dit ren så får du energi Så er det tid til at sortere madaffald Her er din nye køkkenspand til indsam Når du er kommet godt i gang med ling af madaffald i køkkenet. Den er sorteringen

Læs mere

SGF s Sommer og Sportsfest 2017

SGF s Sommer og Sportsfest 2017 SGF s Sommer og Sportsfest 2017 Torsdag 17. august - søndag 20. august (program udsendes senere) Sponsorcykelløbet afholdes torsdag 17. august NB! Nyt starttidspunkt og tilmelding. kl.18.30-20.30 Cykelløb

Læs mere

Rehabilitering, omsorg og genoptræning

Rehabilitering, omsorg og genoptræning Velkommen til Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering For borgere på aflastningsophold Rehabilitering, omsorg og genoptræning 12 Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering Nordre Fasanvej 57 Vej 6, indgang

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

HIV, liv & behandling. Krop og psyke

HIV, liv & behandling. Krop og psyke HIV, liv & behandling Krop og psyke Denne folder er beregnet til hiv-smittede, som ønsker information om de fysiske og psykiske sider ved at leve med hiv. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling,

Læs mere

Miljøet omkring måltidet. Lise Munk Plum MKS Klinisk sygeplejespecialist Kirurgisk klinik, Rigshospitalet

Miljøet omkring måltidet. Lise Munk Plum MKS Klinisk sygeplejespecialist Kirurgisk klinik, Rigshospitalet Miljøet omkring måltidet Lise Munk Plum MKS Klinisk sygeplejespecialist Kirurgisk klinik, Rigshospitalet Miljø fysiske omgivelser og betingelser som mennesker, dyr og planter lever under i et gensidigt

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer

Nyhedsbrev nr. 3. Indhold. Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug. De første patienter er i dag flyttet ind i Danmarks smukkeste sengestuer Tirsdag den 9. april 2013 Side 1 af 11 Indhold Sydfløjens sengeafsnit er taget i brug... 1 Mere renovering... 4 Gentofte Hospital på TV... 5 Ablation ny metode og fuld narkose... 6 Løb med Gentofte Hospital...

Læs mere

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråds forskningskonference 16. november 2011 Store auditorium, Herlev Hospital Koncerndirektør

Læs mere

Telefonliste / åbningstider

Telefonliste / åbningstider Telefonliste / åbningstider HUSK: Klub fritid nu hedder www.klub-skovbo.dk. På hjemmesiden kan I se klubaktiviteterne. Klub Skovbo Marianne Tlf. 21 78 61 26 (VEST) Mandag kl. 19:00-21:30 Sanne Tlf. 24

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

Indhold Regionens mest tilfredse patienter 2

Indhold Regionens mest tilfredse patienter 2 Indhold Regionens mest tilfredse patienter 2 Bemanding af sundhedsplatformen 4 Papirløse patientbreve 5 Nyt klassisk køkken 7 Find vej app 8 Side 1 / 9 Regionens mest tilfredse patienter Trods rekordstor

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 01. Indhold. Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken

Nyhedsbrev nr. 01. Indhold. Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken Tirsdag den 21. januar 2014 Side 1 af 9 Indhold Lægevagten er nu integreret i Akutklinikken... 1 Nyt klassisk køkken... 2 Sensommerfest 2014... 4 Røntgenbussen er kommet... 5 DUP digitalisering af udgående

Læs mere