Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!"

Transkript

1 Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange. Udenfor har sneen allerede givet mange timers rigtig dejlig leg, og bidraget til en juleagtig stemning ude og inde. Alle børn skal ud at lege: Nu hvor det er blevet vinter, har vi flere forældre, der ønsker, at deres børn skal være inde i frikvarter og SFO-udetid f.eks. på grund af ondt i halsen. Det breder sig desværre som ringe i vandet, så flere børn gerne vil slippe for at komme ud. Derfor vil vi helst ikke lave disse aftaler! Med den rigtige påklædning, mener vi godt, at børn, der er friske nok til at være i skole, kan være ude at lege i minutter også om vinteren! Og lidt mere byggeri.. også højt. Forældrekaffe og juleåbenthus: Tak for sidst til jer, der deltog i vores forældrekaffe i går, torsdag. Vi glæder os til at se alle børn, søskende og forældre igen til vores store julearrangement i Fritterhøjen på onsdag! Mange hilsner fra 0. årgang Nissen Pernille laver sang og musik med børnene i en stor rundkreds. Flot byggeri af tårne.

2 Og her danses der. Et stort arbejde at indøve trin og bevægelser. Nyt fra 1. årgang De sidste 14 dage: Vi har jo haft travlt, men meget hyggeligt, med julegave- produktion!!, nu er vi næsten færdige. Vi har ikke været i hallen i sidste uge, af den grund. De næste 14 dage:i denne uge pakker vi julegaver ind og afslutter der ved julegave produktionen. I december vil vi sørge for at skabe en rolig og afslappet stemning. Vi kan mærke at børnene har travlt i december måned, så vi har fokus på at skabe ro over børnene. Det vil vi gøre bl.a. ved at farvelægge, tegne, klippe, bygge med plus plus, m.m. Af denne grund er der lukket og slukket for julegave fremstilling fra på fredag.

3 Juleåbenthus:I næste uge har vi juleåbent hus og vi glæder os til at se jer alle sammen. I har jo alle fået invitationen og I har jo næsten alle sammen prøvet det før, men følgende vil vi dog fremhæve: Forældrene har opsyn med sine egne børn fra de kommer. Fra kl. 15:30 ankommer forældrene. Vi går i kælderen fra kl. 15 den dag (torsdag d. 2. dec), hvor vi kan hygge med juleklip, glögg, kaffe/te, saftevand, mandariner og småkager. Ca. kl. 17:50 går vi i gang med oprydning i kælderen, DET ER VIGTIGT AT ALLE HJÆLPER MED AT RYDDE OP, INGEN KOMMER OP I INDEGÅRDEN FØR VI ER FÆRDIGE MED OPRYDNING. Følgende skal laves: borde skal tørres af, der skal stoles op, gulvet skal fejes, materiale skal lægges på plads, legetøj skal lægges på plads. Der er rigelig plads og mad til alle. Ca. kl. 18:00 starter vi med fællessang i Inde gården, hvor efter øl og vand kan købes og maden stilles frem. Vi opfordrer jer KRAFTIGT til at rydde jeres stole/bord væk inden i tager hjem, eftersom 1. årgang er det sidste hold som afholder juleåbenthus i år. Alle borde, stole skal ryddes væk samt at Inde gården skal fejes. Borgfolket Durierne er klar til kamp. Skovfolket Elbrierne er kampklare. Nyt fra 2. årgang I sidste uge 46 fik vi endelig gennemført vores Rollespil en herlig dag. Alle børn var vildt optaget, solen skinnede det bedste den kunne på denne årstid, ingen børn kom til skade osv. Billederne taler for sig selv. Så skal der kæmpes.

4 Nyhedsbrev Fritterhøjen uge Waiterne (krofolkene) vover sig udenfor kroen og går til angreb. Så våger Elbrierne sig ud af skoven. Hortensia har total mistet sin hukommelse og går forvirret rundt jamre sig. Ja, denne gang tabte Michell, så hun må aflevee alle sine værdier til vinderen, undtagen 1 grunk. På kirkegården kan man lige tage sig et hvil.

5 Jonas hart fået fat på et skattekort. Victor er hurtig til at foreslå at tallene måske har noget med alfabetet på Kroen at gøre. Så er det vigtigt at kunne tabe og vinde med samme sind. Desvære Mads af med grunkerne. Durierne forsvarer deres borg. Vups! Mathias; desværre så vinder man ikke hver gang.

6 Hvad er der med hende Hortensia. Hvem mon vandt denne kamp. Til kamp med et stort smil. Skønt at man I døden igen kan mødes som venner. Ingen våben måttes medbringes i kroen, da det var fredsområde. Elbrierne holde møde i deres hule. Hvad skal vi bruge disse brikker til.

7 Durierne har løst en opgave. Der er et eller andet i nettet, men hvad og hvor. Åhhhh! Er der nogen af disse seje krigerer der ved, hvor den sidste nøgle er. Hvad sker der nu!. Endnu en opgave er løst, den sidste nøgle sat i Hortensia's eget halssmykke. Mon nøglen passer.

8 Hvad mon det er for en opskrift Nocklas står med. Får Hortensia sin hukommelse igen eller hvad. Mon denne drik kan ophæve alle forbandelser i hele verden. Den blå freds-drik. Hvad sker der nu. Så blev der igen fred mellem Elbrierne og Durierne.

9 Og alle kan få en freds-drik. Hvad sker der lige med den stige. Så kan Durierne og Elbrierne endelige i fred og ro finde skatten. Torsdag var vi på tur. Først en skøn og flot bustur til Risskov, derefter en vild, sjov, udfordrede, herlig, modig, udholdende og ikke mindst svedig eftermiddag i Springhallen. Her fortæller billederne også mere end ord, samt dette lille spørgsmål fra flere af børnene Kan vi ikke få disse ting i vores Indegård? Emma gav den hele armen i trampolinen. Velkomst i Springhallen i Risskov. Der skal bruges meget energi på at komme op igen.

10 Hej Hej - kom op til os. Fuldfart nedad. OK, vi kan da gøre et forsøg. Og en slapper. Vuuu, hvor kom Jane lige fra. Tid til en lille pause.

11 Sara hopper med stil. Jonna flyver gennem luften. Rolig nu - der er et net for. Mon Frederik tør at hoppe.

12

13

14 Fælles info Vigtige datoer: Tirsdag d. 30. nov.: Julehygge (Juleåbent hus) for alle i 2. årgang fra kl. 15 til ca. 20, Onsdag d. 1. dec: Går vi i gymnastiksalen fra til 15.00, derefter er vi i 0. kl., da 0. kl. har juleåbenthus i kælderen den dag. Torsdag d. 2.dec.: Vi går i Galten Bio fra kl til ca , derefter går vi hjem og er i køkkenet, da 1. årgang har juleåbenthus i kælderen. Vi skal se filmen Sådan træner du din drage. Så se frem til en rigtig god eftermiddag med god eftermiddag med en god film sammen med alle børn fra 2. årgang. Åbningstider i julen. Skolebestyrelsen har netop behandlet og vedtaget et oplæg fra SFO om åbning i ferier, bl.a. nu her mellem jul og nytår. Vi er efterhånden ved at være den sidste institution både i Galten området, men også i både Skanderborg kommune og landsplan, som ikke har indført lukkedage/uger i f.eks. julen, sommerferien m.v. Jeg vil gerne slå fast at jeg som leder har den holdning at vi helst skal undgå egentlig lukkedage og lukkeuger i Fritterhøjen. Derfor var min indstilling til skolebestyrelsen også, at vi fortsætter uden egentlig lukkedage/uger, men i stedet reducerer lidt i åbningstiden i ferierne. Og Skolebestyrelsen tiltrådte denne indstilling. Første gang denne nye regel træder i kraft bliver mellem jul og nytår. Her vil vi først åbne kl og lukke kl Vi ved at det også helt sikkert vil give nogle af jer problemer, men vi har vurderet at det samlet set alligevel var bedre end egentlige lukkedage/uger. Så vores åbningstider i julen bliver: 22.12: til : til : Lukket 27.12: til (de nye tider!!) 28.12: til (de nye tider!!) 29.12: til (de nye tider!!) 30.12: til (de nye tider!!) 31.12: Lukket Henvendelse vedr. dette bedes venligst rettet direkte til undertegnede, herunder, hvis åbningstiderne giver anledning til problemer: Ole Drøgemüller: mobil Mail: Hilsen de voksne på 2. årgang

15 Praktiske oplysninger: Kontakt os: Du kan kontaktes os på følgende måder: SFO kontor: (ikke fast bemandet!!) SFO leder: eller mobil årgang: årgang: årgang: Sende børn: Vi sender børn til fritidsaktiviteter, men det kræver I har informeret os om det. Vi sender også børn hjem fra SFO. Vi sender kl og og umiddelbart før vi lukker. På dage, hvor vi har arrangementer (f.eks. OL, fastelavn, karneval m.v. sender vi IKKE børn). Disse dage skal I som udgangspunkt selv sørge for at hente! Åbningstider: Hverdage: til og igen fra skolen er slut til 17.00, fredage dog Ferier: I skoleferier har vi som åben fra til 17.00, fredage dog Der skal ikke ske tilmelding til ferierne. Har i behov for pasning kommer I bare med barnet, dog helst inden Ved senere end så ring lige og check. Dog har vi reducerede åbningstider (07.00 til 16.00) i følgende ferier: Uge 42 (efterårsferien) Dagene mellem jul og nytår Uge 7 (vinterferien) De 3 dage op til påske Uge 28, 29 og 30 (den gamle industriferie) Dagen er Kristi Himmelfartsdag og Grundlovsdag er der helt lukket. Sygdom: Der skal IKKE gives besked til SFO, når barnet er sygt. Der skal alene skrives i meddelelsesbogen som både skole og SFO ser. Ledelsen: Du kan altid sende mail til enten SFO leder Ole Drøgemüller eller souschef Ulla Nielsen på følgende mailadresser:

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS BØRNEHAVE & VUGGESTUE Forord Dette er en håndbog, som er udarbejdet til forældre med barn/ børn i Langsø Børnehus - børnehave og vuggestue. Håndbogen har til hensigt at

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30 BEBOERBLADET Kongevænget HILLERØD ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Så er vi klar til BONBON-LAND turen Et kæmpe vandområde på 550 m 2 og en stor vandborg med 10 rutsjebaner med navnet Pelle Piratsprøjt er BonBon-Lands

Læs mere

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise)

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise) 1 1 1 1 1 1 0 1 Bilag 1: Observationer 1:1: Observation (Rebecca) 1:: Observation (Louise) 1:: Observation (Dogan) : Interviews :1: Aden :: Andreas :: Efe :: Izel :: Jakub :: Karl Emil :: Kim :: Ozan ::

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset.

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Det er en stor begivenhed for dit barn og sikkert også for jer, da I skal aflevere det dyrebareste I har, at starte i vuggestue/børnehave,

Læs mere

INDHOLD J U L E N 2 0 0 6

INDHOLD J U L E N 2 0 0 6 Højbladet INDHOLD Redaktørernes hjørne 2 Præsentation af den nye leder 3 Velkomsten til Højvangskolens nye skoleleder 4 Hvad laver vi i skolebestyrelsen? 6 7. AE havde temauge om biler 7 Bryllup på 3.

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere