Sundhedsudvalget SUU alm. del Svar på Spørgsmål 400 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 400 Offentligt"

Transkript

1 Sundhedsudvalget SUU alm. del Svar på Spørgsmål 400 Offentligt Folketingets Sundhedsudvalg Folketingets Sundhedsudvalg har den 26. februar 2010 stillet følgende spørgsmål nr. 400 (Alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som hermed besvares endeligt. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF). Spørgsmål nr. 400: På baggrund af artiklen Farlig fange fortsat på fri fod fra JP.dk den 24. februar 2010 anmodes ministeren om, at redegøre for personalenormeringen på de forskellige psykiatriske hospitaler og for hvilke sikkerhedsbestemmelser der stilles krav om på psykiatriske hospitaler, der har indlagt farlige fanger. Svar: Slotsholmsgade DK-1216 København K Tlf Fax sum@sum.dk Hjemmeside Dato: 23.marts 2010 Sags nr.: Sagsbeh.: SUMLPJ/Center for sundhed og psykiatri Dok nr.: Til brug for besvarelsen er indhentet en udtalelse fra Danske Regioner, som ved brev af 18. marts 2010 har oplyst følgende: Danske Regioner har indhentet bidrag fra regionerne. Danske Regioner har i den forbindelse afgrænset spørgsmålet til at omhandle personalenormeringen på de lukkede retspsykiatriske afdelinger, hvor farlige domsanbragte og behandlingsdømte patienter behandles. Herudover har Danske Regioner bedt regionerne beskrive sikkerhedsniveauet på de lukkede retspsykiatriske afdelinger. I det omfang afdelingernes sikkerhedsniveau er en udmøntning af centrale retningslinjer, henviser Danske Regioner til Justitsministeriet. Region Hovedstaden Region Hovedstadens Psykiatri har to specialiserede retspsykiatriske behandlingstilbud med lukkede afsnit. Det drejer sig om Retspsykiatrisk Center Glostrup og Psykiatrisk Center Sct. Hans. Der er desuden åbne og skærmede retspsykiatriske senge på Psykiatrisk Center Sct. Hans, ligesom der er retspsykiatriske patienter indlagt på almenpsykiatriske afdelinger på såvel åbne som lukkede afsnit. Denne besvarelse omhandler de lukkede retspsykiatriske senge på hhv. Retspsykiatrisk Center Glostrup og Psykiatriske Center Sct. Hans. Retspsykiatrisk Center Glostrup har to lukkede retspsykiatriske afsnit med 12 senge pr. afsnit i alt 24 lukkede senge. Personalenormeringen i forhold til plejepersonale pr. afsnit (12 senge) er i alt 13 pr. døgn. Normeringen fordeler sig med 5 personalenormeringer i dagtimerne, 5 personalenormeringer i aftentimerne og 3 personalenormeringer i nattetimerne.

2 2 Psykiatrisk Center Sct. Hans har i alt 5 lukkede afsnit med i alt 46 senge. Senge og personalenormering i forhold til plejepersonale pr. afsnit fordeler sig på følgende måde: Afsnit R1 9 senge personalenormering 10 i døgnet fordelt med 4 i dagtimerne, 3 i aftentimerne og 3 i nattetimerne. Afsnit R2 9 senge personalenormeringen er 11 i døgnet fordelt med 4 i dagtimerne, 4 i aftentimerne og 3 i nattetimerne. Afsnit R6 9 senge personalenormeringen er 11 i døgnet fordelt med 4 i dagtimerne, 4 i aftentimerne og 3 i nattetimerne. Afsnit R7 12 senge personalenormeringen er 15 i døgnet fordelt med 7 i dagtimerne, 5 i aftentimerne og 3 i nattetimerne. Afsnit R8 7 senge personalenormeringen er 17 i døgnet fordelt med 8 i dagtimerne, 5 i aftentimerne og 4 i nattetimerne. Afsnit R8 er et subakut modtageafsnit. Region Hovedstadens Psykiatri arbejder kontinuerligt med sikkerhed i forhold til følgende aspekter: De fysiske rammer, der skal til for at give gode behandlingsmæssige og sikkerhedsmæssige forhold. Der er i den forbindelse fokus på alarmsystemer, vinduer med brudsikkert glas, forstærkede låse og sluser ved indgangs- og udgangsdøre samt høje hegn og mure ved udearealer. Procedurer omkring sikkerhed, f.eks. visitation af patienter ved indlæggelse, hvor der bl.a. foretages en screening i forhold til farlighed og risiko. Relationen mellem patient og personale i plejen og behandlingen. Der er i den forbindelse fokus på, at personalet er særligt uddannet til at pleje, behandle og håndtere vanskelige retspsykiatriske patienter. Det er Region Hovedstadens Psykiatris vurdering, at sikkerheden på de lukkede retspsykiatriske afsnit i Region Hovedstaden er tilstrækkelig. Region Sjælland Det lukkede retspsykiatriske afsnit på Retspsykiatrisk afdeling har plads til 10 patienter. Til afsnittet er der aktuelt ansat 28 medarbejdere i plejen. Hertil kommer læger, aktivitetsmedarbejdere m.v., som ikke indregnes i normeringen. Der er i forbindelse med indgangen til afsnittet etableret en sluse til forebyggelse af ikke-planlagt udgang. Afsnittets vinduer er sikrede, og der er installeret et alarmsystem omkring hele afsnittet. For yderligere at minimere risikoen for flugt er der i direkte tilknytning til afsnittet et indhegnet og trådoverdækket udeareal på ca. 60 kvadratmeter. Udearealet dækker behovet for udgang til de patienter, der ikke må komme udenfor afdelingen.

3 3 Flere af patientstuerne på afsnittet har vindue ud til det indhegnede udeareal, hvilket yderligere vanskeliggør flugtforsøg. Dette har bl.a. været medtænkt i situationer, hvor afsnittet har haft en meget flugtfarlig patient indlagt. Det skal oplyses, at afsnittet har patienter indlagt, som er så langt i behandlingsforløbet, at de har udgang uden ledsagelse. De fleste patienter har ledsaget udgang sammen med 1, i særlige tilfælde 2 personaler. Enkelte patienter, bl.a. varetægtsfængslede har ingen udgang. Nærværende beskrivelse omfatter ikke Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland, hvor helt særlige sikkerhedsforanstaltninger gælder. Region Syddanmark Indledningsvis skal det slås fast, at Psykiatrien i Region Syddanmark vurderer, at sikkerhedsniveauet på regionens retspsykiatriske afsnit er tilfredsstillende. Region Syddanmark har pt. 3 retspsykiatriske afsnit, fordelt på 14 pladser i Odense, 18 pladser i Middelfart og 12 senge i Hviding. Hele retspsykiatrien samles fra 2014 i Middelfart og udvides til i alt 70 pladser. Afsnittet i Odense er etableret i september 2009 som en midlertidig løsning, indtil udvidelsen i Middelfart er gennemført. Afsnittet har tidligere været et almenpsykiatrisk afsnit. Psykiatrien i Region Syddanmark er som udgangspunkt lønsumsstyret og ikke normstyret. Det kan dog oplyses at stillingsforbruget i 2009 i Middelfart var på 2,33 plejepersonale pr. seng, mens det i Hviding var på 1,79 plejepersonale pr. seng. Odense er opstartet i 2009, og der er i projektansøgningen budgetteret med et stillingsforbrug af plejepersonale pr. seng på 2,17. Forskelle i normeringer afspejler forskelle i patientgrundlaget, således at de mest komplekse retspsykiatriske patienter som udgangspunkt indlægges i Middelfart. Udover ovennævnte normeringer er der tilknyttet øvrigt personale til afsnittene. Det drejer sig om bl.a. læger, aktivitetsmedarbejdere m.v., som primært er til stede i dagtimerne og ofte fungerer på tværs af flere afsnit. Herudover er der på de 3 afsnit, afsat budget til vikarforbrug, for at kunne imødekomme behov for ekstraordinære personaleressourcer med kort varsel. Vedr. sikkerhedsniveauet på de retspsykiatriske afsnit har alle tre afsnit flugtsikker mur, slusesystem, alarmsystemer samt adgang til udearealer. Sikkerhedssystemerne på de tre matrikler er lidt forskelligt udformet, men afsnittene vurderes alle at være flugtsikre. Det bemærkes, at sikkerhedsaspektet er i fokus i forbindelse med udbygningen af retspsykiatrien i Middelfart. Der har i 2009 været ganske få patienter, der er undveget under indlæggelse. I Middelfart i alt 3 patienter og i Hviding 2 patienter, heraf den ene i forbindelse med udgang. Disse afsnit har ikke oplevet at patienter er undveget i I Odense er der i 2010 undveget 1 patient gennem et vindue. Dette har bevirket, at afdelingen har udskiftet alle vinduer. Ingen af de undvegne patienter, har været personfarlige.

4 4 Af hensyn til personalets og medpatienters sikkerhed, er det nødvendigt at anvende skærmning og fiksering af patienter. Der er dog fokus på at minimere brugen af tvang, bl.a. via en tæt og kontinuerlig observation af patienterne. Desuden motiveres patienterne til fysisk aktivitet og anden meningsfyldt beskæftigelse, idet det er erfaringen, at det bidrager til at forebygge konflikter. De tre retspsykiatriske afsnit har konstant fokus på at vedligeholde sikkerhedsniveauet. Indsatsen går på at blive bedre til at afværge farlige episoder via god psykiatrisk behandling. Derfor prioriteres løbende intern og ekstern efteruddannelse. Internt afholdes der f.eks. konflikthåndteringskurser og kurser i etik og sikkerhed. I Middelfart stilles der krav om, at hver medarbejder skal dokumentere deltagelse i træning mindst en gang om året. Region Midtjylland I Region Midtjylland har Retspsykiatrisk Afdeling, Århus Universitetshospital, Risskov 1,82 basismedarbejdere pr. seng. Retspsykiatrisk afsnit, Regionspsykiatrien Viborg: 2,40 basismedarbejdere pr. seng. Normeringerne inkluderer afdelingssygeplejerske, souschef og gruppeledere, men er eksklusiv læger, psykologer, fysioterapeuter, sekretærer m.fl.. Til sammenligning kan det oplyses, at der på et psykoseafsnit med tilsvarende antal senge er en personalenormering på 1,38 basismedarbejdere pr. seng. Den konkrete vagtnormering på sengeafsnittene varierer henover døgnet, der er således en højere normering i dagtimerne, hvor patienterne er aktive og modtager behandling, og en lavere normering i nattetimerne, hvor patienterne forventes at sove. Både i Risskov og i Viborg ligger de retspsykiatriske sengeafsnit i umiddelbar nærhed til almenpsykiatriske sengeafsnit, og kan derfor i akutte situationer tilkalde hjælp fra andre afsnit. Ved behov for fast vagt eller skærmning indkaldes der endvidere ekstra personale. Sikkerhedsniveau på de specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit: Region Midtjylland arbejder til stadighed på at optimere de fysiske rammer og sikkerhedsprocedurer. På den baggrund har Retspsykiatrisk Afdeling, Risskov som følge af de seneste episoder med absenterede patienter rettet henvendelse til Kriminalforsorgen med henblik på rådgivning i forhold til den samlede sikkerhed på afsnittet. Endvidere arbejdes der til stadighed på at optimere fagligheden gennem kompetenceudvikling og implementering af ny viden i den specialiserede retspsykiatri i Region Midtjylland. Det er blandt andet i forbindelse med Retspsykiatrisk rapport fra 2009 besluttet fremadrettet at anvende en række risikovurderingsredskaber som en standardpakke i forhold til retspsykiatriske patienter i den specialiserede retspsykiatri. Endvidere kan det påpeges, at placeringen af det retspsykiatriske sengeafsnit i Regionpsykiatrien Viborg på 5. og 6. etage, har en forebyggende effekt på absenteringer. Med undtagelse af enkelte episoder, har absenteringer fra de specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit i Region Midtjylland været i forbindelse med ledsaget udgang. Dette betyder, at patienten er velbehandlet og vurderet til ikke at være farlig. Disse pa-

5 5 tienter vil således ikke være farlige for sine omgivelser med mindre, de er væk fra afdelingen i flere uger eller måneder. Erfaringsmæssigt er absenterede patienter tilbage på de retspsykiatriske sengeafsnit indenfor få dage. Region Nordjylland Psykiatrien i Region Nordjylland har tre lukkede retspsykiatriske sengeafsnit E1, E2 og S6 med henholdsvis 12, 10 og 12 sengepladser. Sengeafsnittene E1 og E2 er organiseret i retspsykiatrisk afdeling E, mens sengeafsnittet S6 er organiseret i almenpsykiatrisk afdeling Syd. Alle afdelinger er beliggende på Aalborg Psykiatriske Sygehus. Målgruppen for retspsykiatrisk afdeling E er psykiatriske patienter med dom til psykiatrisk behandling eller anbringelse samt patienter med kendelse om mentalobservation. Afsnit E1 er et højtsikret lukket retspsykiatrisk sengeafsnit. Afsnit E2 er et lukket retspsykiatrisk afsnit. Retspsykiatrisk afdeling E modtager akutte retspsykiatriske patienter. Målgruppen for afsnit S6 er psykiatriske patienter med behov for længerevarende, intensiv psykiatrisk behandling og pleje. En del af patienterne har en dom til behandling på en lukket psykiatrisk afdeling. Andre indlægges, fordi de som følge af deres psykiske sygdom - evt. kombineret med et misbrug - har en voldelig/truende adfærd, der gør, at der er stor risiko for, at de begår kriminalitet. Afsnit S6 er et lukket sengeafsnit. Det højsikrede Afsnit E1 har en personale-normering på i alt 30,63 fuldtidsstillinger svarende til 2,55 fuldtidsstillinger pr. seng. Hertil kommer en stilling som afdelingssygeplejerske. Der er desuden normeret 2,90 fuldtidsstillinger til afløsning ved sygdom, kursusdeltagelse og andet fravær, disse stillinger er ikke medregnet i personalenormeringen pr. seng. Afsnit E2 har en personalenormering på i alt 19,40 fuldtidsstillinger svarende til 1,94 fuldtidsstillinger pr. seng. Hertil kommer en stilling som afdelingssygeplejerske. Der er desuden normeret 1,79 fuldtidsstillinger til afløsning ved sygdom, kursusdeltagelse og andet fravær, disse stillinger er ikke medregnet i personalenormeringen pr. seng. Afsnit S6 har en personalenormering på i alt 30,63 fuldtidsstillinger svarende til 2,55 fuldtidsstillinger pr. seng. Hertil kommer en stilling som afdelings-sygeplejerske. Der er desuden normeret 2,90 fuldtidsstillinger til afløsning ved sygdom, kursusdeltagelse og andet fravær, disse stillinger er ikke medregnet i personalenormeringen pr. seng. Indgangen til det højsikrede Afsnit E1 sker via sluse (to låste døre med en mellemgang). Nøgle/ kortsystemet er separat for retspsykiatrisk afsnit. Der er pansret glas i alle vinduer, og vinduerne kan ikke åbnes. Sengeafsnittet har enestuer. Afsnit E 1 har en lukket gårdhave og et areal med en græsplæne til boldspil begge udendørs arealer er omkranset af meget høje trævægge med skråt udhæng foroven, som gør det svært at klatre over. Indgang til Afsnit E 2 sker via sluse. Nøgle/ kortsystem er separat for retspsykiatrisk afsnit. Alle vinduer i afsnittet er forsynet med sikkerhedshaspe, således at de kun kan åbnes ca. 2 cm. Derudover er vinduerne forsynet med en speciel type sikkerhedsglas.

6 6 Fra afsnit E 2 er der adgang til en stor lukket sikret have, som grænser op til retspsykiatrisk afsnit S 6 og udadtil er haven afgrænset af et højt træhegn, der sikrer mod flugt. Det fælles haveareal mellem E2 og S6 er adskilt af et hegn, som giver de to sengeafsnit eget haveområde. Indgang til S 6 sker via sluse. Alle vinduer i afsnittet er forsynet med sikkerhedshaspe, således at de kun kan åbnes ca. 2 cm. Derudover er vinduerne forsynet med en speciel type sikkerhedsglas. Sengeafsnittet har udelukkende enestuer. Der er en stor lukket sikret have - som beskrevet ovenfor under E 2. Alle medarbejdere på sengeafsnit E 1, E 2 og S 6 bærer personalarm, når de er i aktiv tjeneste. Dette gælder alle medarbejdere, der har sin gang på sengeafsnittene. På kontorgangene forefindes ur-alarmer på alle kontorer - personalet er instrueret i brugen af alarmerne. Disse tjekkes med fastlagte intervaller De i husordenerne for de tre sengeafsnit fastsatte bestemmelser er i vidt omfang fastsat ud fra sikkerhedsmæssige overvejelser. Eksempelvis må der på sengeafsnit E 1 ikke forefindes glasflasker (fx sodavand skal være i plastflaske), og der er ikke adgang for patienter til knive og gafler uden for spisetiderne. Personale oplæres i konflikthåndtering og voldsforebyggelse. Personalet på det retspsykiatriske afsnit S6 som er etableret ultimo har gennemført kompetenceudvikling i forhold til målgruppen efter specialiseringen af afsnittet. Personalets kompetencer er vigtige i forhold til sikkerheden på afsnittet både i forhold til patienternes og personalets sikkerhed. En relevant og kompetent pleje og behandling er en væsentligt faktor ift. sikkerhed og i den forbindelse er en del af sikkerheden, at personalenormeringen er høj alle ugens dage og hele døgnet, jfr. beskrivelsen under spørgsmål. Jeg henholder mig til ovenstående besvarelse fra Danske Regioner. Med venlig hilsen Bertel Haarder / Lene Paikjær Jensen

Redegørelse for sikkerheden i retspsykiatrien, april/maj 2010

Redegørelse for sikkerheden i retspsykiatrien, april/maj 2010 N O T A T Redegørelse for sikkerheden i retspsykiatrien, april/maj 2010 Danske Regioner besluttede i foråret 2010 at bede regionerne om at foretage et sikkerhedstjek af de retspsykiatriske afdelinger bl.a.

Læs mere

Normering i retspsykiatrien

Normering i retspsykiatrien Center for Sundhed POLITIKERSPØRGSMÅL Journal-nr.: 19038410 Dato: 05-07-2019 Spørgsmål nr.: 067-19 Dato: 14. juni 2019 Stillet af: Christine Dal (V) Besvarelse udsendt den: 5. juli 2019 Normering i retspsykiatrien

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade København K Psykiatri og Social Administrationen Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Center for Primær Sundhed Holbergsgade 6 1057 København K Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Sengetyper i psykiatrien 1

Sengetyper i psykiatrien 1 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.rm.dk Sengetyper i psykiatrien 1 I dette notat beskrives syv sengetyper, som anvendes i psykiatrien i Region Midtjylland: 1) Retspsykiatriske

Læs mere

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit

Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om normeringen på psykiatriens sengeafsnit Formålet med notatet er at belyse forhold omkring personalenormeringen

Læs mere

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr.

Slutevaluering af satspuljeprojektet Etablering af 11 psykiatriske sengepladser i hovedfunktion i Region Midtjylland, projektnr. Psykiatri og Social Administrationen Sundheds- og Ældreministeriet Att. Center for Primær Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30.

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30. Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade 54 4100 Ringsted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til udbygning af retspsykiatrien i Region Syddanmark

Ansøgning om økonomisk støtte til udbygning af retspsykiatrien i Region Syddanmark Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Berit Matzen/Jane V. Møller Afdeling: Planlægning og Udvikling E-mail: Jane.Moeller@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/7107 Telefon: 76631098 Dato: 12. juni

Læs mere

Danske Regioners udtalelse vedrørende vold mod personalet i psykiatrien

Danske Regioners udtalelse vedrørende vold mod personalet i psykiatrien Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 471 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Lene Paikjær Jensen Slotsholmsgade 10-12 1216 København K 05-05-2010 Sag nr. 10/1046 Dokumentnr.

Læs mere

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien Midt, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag om etablering af 14 midlertidige særlige pladser i Regionspsykiatrien Vest, Holstebro, eller Regionspsykiatrien

Læs mere

Tilsynet i henhold til grundlovens Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt

Tilsynet i henhold til grundlovens Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Tilsynet i henhold til grundlovens 71 2016-17 71 Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets 71-tilsyn

Læs mere

Retspsykiatrisk Afsnit P401

Retspsykiatrisk Afsnit P401 Information til patienter og pårørende Retspsykiatrisk Afsnit P401 Almenpsykiatrisk Afdeling Odense (Universitetsfunktion) Psykiatrien i Region Syddanmark Retspsykiatrisk Afsnit P401 Oversigtskort 2 Indhold:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 685 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 685 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 685 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets Sundheds-

Læs mere

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelsen 2018

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelsen 2018 Psykiatri og Social Administrationen Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser

Læs mere

Region Nordjylland 5 forløb

Region Nordjylland 5 forløb Region Nordjylland 5 forløb Forløb 1 Yderligere 01-12-2015 30-11-2016 Aalborg Universitetshospital, psykiatrien 1. halvår i Psykosesøjle, 2. halvår i Akutsøjle 01-12-2016 30-11-2017 Aalborg Universitetshospital,

Læs mere

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Den 26. maj 2004 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 18. og 24. februar 2004 af Sct. Hans Hospital. I rapporten

Læs mere

Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning.

Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning. N O T A T 31-08-2010 Fakta om retspsykiatri Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning. Siden 2004 er antallet af retspsykiatriske

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 251 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 251 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 251 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets Sundheds-

Læs mere

Anvendelse af tvang i psykiatrien Anvendelse af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2010

Anvendelse af tvang i psykiatrien Anvendelse af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2010 ANVENDELSE AF TVANG I PSYKIATRIEN 2008 2010 Anvendelse af tvang i psykiatrien 2008 Sundhedsstyrelsen, 2010 Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: psykiatri,

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted

Alternativt forslag til Psykiatriplan vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Alternativt forslag til Psykiatriplan 2015-2020 vedr. udvikling af specialiserede sengepladser i N8, Thisted Psykiatriledelsen Baggrund I høringsudgaven til psykiatriplan 2015-2020 indgår der et forslag

Læs mere

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelsen 2017

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelsen 2017 Psykiatri og Social Administrationen Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Forslag til etablering af 12 nye retspsykiatriske senge i Risskov delvist finansieret af tilskud fra satspuljen til mere personale i retspsykiatrien 2008 og 2009 Bilag til Regionsrådets

Læs mere

PSYKIATRISK CENTER SCT HANS

PSYKIATRISK CENTER SCT HANS Tilsynet i henhold til grundlovens 71 2012-13 71 Alm.del Bilag 91 Offentligt RISIKOVURDERINGER PSYKIATRISK CENTER SCT HANS Tine Wøbbe, ledende psykolog, afd. R, Psykiatrisk Center Sct Hans Retspsykiatrisk

Læs mere

RETSPSYKIATRI KORT FORTALT

RETSPSYKIATRI KORT FORTALT RETSPSYKIATRI KORT FORTALT hvad kan og hvad gør vi Søren Clemensen overlæge TEMA Retspsykiatri organisering i Region Syddanmark Senge geografisk Ålborg 22 Viborg 17 Århus 66 Nykøbing Sj. 10 + 30S Sct.

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1536 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsen Dato: 27. oktober Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov.

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. Risskov, d. 18 maj, 2010. Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. LMU har på sit møde d. 11-5, 2010, drøftet forslag

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 68 Offentligt N O T A T 10-11-2015 Sag nr. 14/123 Dokumentnr. 56006/15 Status for indsatsen på regionernes afdelinger med særligt ansvar for patienter

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense.

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. I rapporten anførte jeg at jeg

Læs mere

Bilag: Udviklingen i fuldtidsstillinger og vikarudgifter for perioden Fuldtidsstillinger i de psykiatriske afdelinger.

Bilag: Udviklingen i fuldtidsstillinger og vikarudgifter for perioden Fuldtidsstillinger i de psykiatriske afdelinger. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Bilag: Udviklingen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til mere personale i retspsykiatrien 2008 og 2009

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til mere personale i retspsykiatrien 2008 og 2009 Region Midtjylland Ansøgning om tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til mere personale i retspsykiatrien 2008 og 2009 Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 5

Læs mere

Til regionsrådet. Psykiatri og Social Administrationen

Til regionsrådet. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatri og Social Administrationen Til regionsrådet Planlægning Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Psykiatri- og socialledelsens redegørelse om

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 15. april 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 2014 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig spørgeskemaundersøgelse af

Læs mere

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelserne

Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelserne Psykiatri og Social Administrationen Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Retspsykiatriske patienter i Region Midtjylland - tendenser fra tværsnitsundersøgelserne

Læs mere

Fakta om retspsykiatri Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning.

Fakta om retspsykiatri Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning. N O T A T 31-08-2010 Fakta om retspsykiatri Regionerne varetager den psykiatriske behandling af de kriminelle, der af domstolene er idømt en psykiatrisk særforanstaltning. Siden 2004 er antallet af retspsykiatriske

Læs mere

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Baggrundsnotat Etablering

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1096 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1096 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1096 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets Sundheds-

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 B 68 endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 B 68 endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 B 68 endeligt svar på spørgsmål 10 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets Sundheds-

Læs mere

Klinik for selvmordsforebyggelse

Klinik for selvmordsforebyggelse Klinik for selvmordsforebyggelse Information til samarbejdspartnere Regionspskyiatrien Vest Klinik for Selvmordsforebyggelse Selvmordstanker og selvmordsforsøg skal altid tages alvorligt Alle mennesker

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt Sygehusregion Overafdeling/afdeling Afdeling Nord Afdeling Nord Afdeling Syd Børne- og ungdomspsykiatrisk

Læs mere

Jeg har i den anledning modtaget et brev af 2. august 2007 fra Region Hovedstadens Psykiatri.

Jeg har i den anledning modtaget et brev af 2. august 2007 fra Region Hovedstadens Psykiatri. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 3 vedrørende min inspektion den 8. december 2004 af Hvidovre Hospital, Psykiatrisk Afdeling. Jeg har i den anledning modtaget

Læs mere

Psykiatrisk afdeling. Organisation:

Psykiatrisk afdeling. Organisation: + Psykiatrien i Region Syddanmark Ledende ergoterapeut tlf.: 99 44 83 91 Psykiatrisk afdeling Klinisk underviser tlf.: 99 44 83 92 Ergoterapien Ergoterapien tlf.: 99 44 83 90 Østre Hougvej 70 5500 Middelfart

Læs mere

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien

Psykiatri og Social. Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Psykiatri og Social Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om omlægning af sengekapaciteten i Regionspsykiatrien Horsens.

Læs mere

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri Psykiatrisk Rådgivningstelefon Patienter og pårørende, der står i en akut psykiatrisk krise, kan ringe til Psykiatrisk

Læs mere

De aktuelle ventetider i Region Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser, der har de længste ventetider.

De aktuelle ventetider i Region Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser, der har de længste ventetider. Område: Det psykiatriske område Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: Dato: 15. september 2010 Notat De aktuelle ventetider i Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser,

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 646 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Restudvalg Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø Ca. 12 min. Tid og

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 25. juni 2018 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret Sagsbeh:

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1100 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Retsudvalg REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ

Læs mere

Jeg har nu færdigbehandlet sagen vedrørende retspsykiatriske patienter på Regionshospitalet Holstebro.

Jeg har nu færdigbehandlet sagen vedrørende retspsykiatriske patienter på Regionshospitalet Holstebro. ANONYMISERET VERSION AF AFSLUTTENDE UDTALELSE OM RETSPSYKIATRISKE PATIENTER PÅ REGIONSHOSPITALET HOLSTEBRO Retspsykiatriske patienter på Regionshospitalet Holstebro Jeg har nu færdigbehandlet sagen vedrørende

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram

Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Psykiatrisk Afdeling, Middelfart Konvertering af et almenpsykiatrisk afsnit til et retspsykiatrisk afsnit Resumé af byggeprogram Den 24. februar 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning

Læs mere

Psykiatriplan 2015-2020. Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015

Psykiatriplan 2015-2020. Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015 Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation ved borgermøde i Thisted 9. april 2015 Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb med mennesket i centrum

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriets psykiatriaftalepulje Ansøgningsskema til pulje 1

Indenrigs- og Sundhedsministeriets psykiatriaftalepulje Ansøgningsskema til pulje 1 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Telefon: 72 26 90 00 Telefax: 72 26 90 01 Indenrigs- og Sundhedsministeriets psykiatriaftalepulje 2007-2010 Ansøgningsskema til

Læs mere

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00363-17/PH 2/9 Indholdsfortegnelse Ad 5.4. Behandlingsplaner... 3 Ad 5.7. Aflåsning, forholdene for

Læs mere

Samarbejdet. Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner. (.. og, øh, kommunerne) mellem. Dansk Kriminalist forening temadag

Samarbejdet. Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner. (.. og, øh, kommunerne) mellem. Dansk Kriminalist forening temadag Dansk Kriminalist forening temadag Systemer og mennesker i grænselandet Samarbejdet mellem Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner (.. og, øh, kommunerne) Temamøde 28 oktober 2014 - mette.brandtchristensen@regionh.dk

Læs mere

Samarbejdsaftale om mennesker med sindslidelse

Samarbejdsaftale om mennesker med sindslidelse Samarbejdsaftale om mennesker med sindslidelse Proces: Opdateret august 2014 tilrettet december 2016 Den Tværsektorielle Grundaftale Samarbejdsaftale om Mennesker med sindslidelse Dato Arbejdsgruppens

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december Niels Peter Hansen Center for Økonomi, Budget & Byggestyring De Store Hospitalsbyggerier Der bygges for 41,4 mia. kr. nye hospitaler

Læs mere

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017

Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Notat Orientering om belægningssituation på hospitalerne i Region Nordjylland for 2016 og første halvdel af 2017 Sundhedskoordinationsudvalget bad på deres møde den 10. marts 2017 administrationen om at

Læs mere

Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning

Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning Journal nr.: 16/1022 Dato: 29. september 2016 Udarbejdet af: Planlægning Konvertering af almene senge til retspsykiatriske senge i Psykiatrisk Afdeling Middelfart Forslag til realisering af den politiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit

VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit juni 2014 Psykiatrisk Center Glostrup Afdeling Q Den retspsykiatriske funktion Til patienter og pårørende: VELKOMMEN TIL AFSNIT Q-172 det lukkede delafsnit nyttige oplysninger om vores regler og husorden

Læs mere

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322 Personer, der er dømt for incest eller anden form for seksualkriminalitet har i visse tilfælde mulighed for at få behandling i stedet for at komme i fængsel. I denne folder kan du læse, hvad denne behandlingsordning

Læs mere

Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder

Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder Psykiatri Visitation til de særlige pladser - information til den kommunale medarbejder Denne pjece er til den kommunale medarbejder, der overvejer at visitere en borger til de særlige pladser i Region

Læs mere

KL tager forbehold for de økonomiske konsekvenser af lovforslaget i henhold til DUT-princippet.

KL tager forbehold for de økonomiske konsekvenser af lovforslaget i henhold til DUT-princippet. Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København Att: Ellinor Colmorten Vedrørende forslag til Lov om ændring af lov om social service lov ( styrkelse af indsatsen over for kriminalitetstruede

Læs mere

Tilsynet i henhold til grundlovens Alm.del Bilag 29 Offentligt

Tilsynet i henhold til grundlovens Alm.del Bilag 29 Offentligt Tilsynet i henhold til grundlovens 71 2016-17 71 Alm.del Bilag 29 Offentligt ENDELIG RAPPORT SIKRINGSAFDELINGEN, SLAGELSE 71-TILSYNET, FOLKETINGSÅRET 2015/16 Endelig rapport om 71-tilsynets anmeldte besøg

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. april 2015 Kontor:

Læs mere

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK)

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) Målgruppe: Unge der har begået kriminalitet eller er i risiko for at komme ud i kriminalitet. Hemmedvej 1, 8585 Glesborg

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau LUP 2013 - Indlagte Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Konference d. 8. maj 2019

Konference d. 8. maj 2019 Konference d. 8. maj 2019 Kapacitet og organisering Oplæg ved Administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen Kapacitet og organisering 2019 2007 Retspsykiatri Sammen sætter vi borgeren

Læs mere

20. september Høringssvar fra FOA vedr. afrapportering fra arbejdsgruppen om forebyggelse af vold på botilbud.

20. september Høringssvar fra FOA vedr. afrapportering fra arbejdsgruppen om forebyggelse af vold på botilbud. 20. september 2016 Høringssvar fra FOA vedr. afrapportering fra arbejdsgruppen om forebyggelse af vold på botilbud. FOA takker for høringen og vil overordnet gerne give positivt udtryk for arbejdsgruppens

Læs mere

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien

Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om tvang på de enkelte afsnit i psykiatrien Uddrag af lovgrundlaget Ligesom i somatikken sker indlæggelse,

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien

Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien Benchmarking af psykiatrien Dette er en opgørelse over relevante nøgletal for psykiatriområdet. Opgørelsen indeholder tal opdelt på bopælsregion for: 1. Organisering og kapacitet

Læs mere

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg

Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Psykiatri og social Administrationen, Planlægning Tingvej 15 Postboks 36 8800 Viborg Den 26. maj 2010 Ref.: RSA/EW Medlems nr.: Sagsnr.: Høringssvar vedr. masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov

Læs mere

Notat vedr. udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter

Notat vedr. udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: 14/45837 Dato: 5. maj 2015 Udarbejdet af: Annemarie Hansen / Heidi Hougaard E mail: Annemarie.Hansen@rsyd.dk Notat vedr. udviklingen i antallet

Læs mere

Velkommen til Sikringsafdelingen

Velkommen til Sikringsafdelingen Velkommen til Sikringsafdelingen Velkommen til Sikringsafdelingen Sikringsafdelingen er en landsdækkende retspsykiatrisk afdeling, der yder professionel psykiatrisk behandling og sygepleje, samtidig med

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade København K Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 32 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Att.: Jesper Lihn Slotsholmsgade 10-16 København K 26-10-2010 Sag nr. 09/1570 Dokumentnr. 51076/10

Læs mere

Ekspertpanelet: Før-screening af sygehusprojekter. Henvendelse fra Hillerød Kommune vedrørende placering af nyt hospital

Ekspertpanelet: Før-screening af sygehusprojekter. Henvendelse fra Hillerød Kommune vedrørende placering af nyt hospital Forretningsudvalgets møde den 20. oktober 2009 Bilag til meddelelser Meddelelse nr. 36.01 Meddelelse nr. 36.02 Meddelelse nr. 36.03 Meddelelse nr. 36.04 Meddelelse nr. 36.05 Meddelelse nr. 36.07 Meddelelse

Læs mere

Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen

Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen Page 1 of 5 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Psykiatri Birkevangen Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen Socialpsykiatrisk

Læs mere

Budget og nøgletal 2014

Budget og nøgletal 2014 Budget og nøgletal 2014 BUDGET BUDGET 2014 Region Sjælland 17.154 Sundhed 15.970 Socialområdet 625 Regional Udvikling 559 Sundhed 93,1% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,3% SUNDHED / BUDGET 2014

Læs mere

1500 C30 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro, sengeafd. 647 289 358 569 14 6 14 0 44 630 17. Bispebjerg sengeafd. 564 289 275 552 1 0 10 0 1 554 10

1500 C30 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro, sengeafd. 647 289 358 569 14 6 14 0 44 630 17. Bispebjerg sengeafd. 564 289 275 552 1 0 10 0 1 554 10 Tabel 2 Side 1 1500 A10 Psyk. Center Amager, sengeafd. 1242 669 573 1031 55 53 94 0 9 1048 194 1500 B10 Bispebjerg børne/ungd, sengea. 187 42 145 181 2 3 0 0 1 180 7 1500 C10 Psyk. Center Bispebjerg, Nørrebro,

Læs mere

Visitation til ophold på de særlige pladser information til den kommunale medarbejder

Visitation til ophold på de særlige pladser information til den kommunale medarbejder Visitation til ophold på de særlige pladser information til den kommunale medarbejder Foto: xxxxxxxxxx Denne pjece er til den kommunale medarbejder, der påtænker at visitere en borger til de særlige pladser

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2019

BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET BUDGET 2019 Millioner kroner Region Sjælland 19.232 - heraf: Sundhed 17.884 Socialområdet 761 Regional Udvikling 587 Sundhed 93,0% Socialområdet 4,0% Regional Udvikling 3,0%

Læs mere

Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien

Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Scenarier for udmøntning af ramme på 25 mio. kr. til psykiatrien 1. Baggrund Regionsrådet vedtog den 27.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling August 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om voksnes adgang til psykiatrisk

Læs mere

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus

Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Projektbeskrivelse: Projekt brugerstyrede senge i Klinik Nord, Brønderslev Psykiatriske Sygehus Indhold 1. Projektets formål... 2 2. Projektets målgruppe/patientgruppe... 2 3. Beskrivelse af projektets

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Bilag 2 - til Den Sociale Masterplan status 2019 planlægning

Bilag 2 - til Den Sociale Masterplan status 2019 planlægning + 1 Masterplan for det specialiserede voksenområde: To nye botilbud: - For borgere med svær psykisk sygdom - For borgere i målgruppen geronto-psykiatri/geronto-udviklingshæmning Bilag 2 - til Den Sociale

Læs mere

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd.

idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd. idéoplæg Psykiatrien i Region Syddanmark, Odense Etablering af midlertidig retspsykiatrisk afsnit, Samt intensiv rehabiliterings afsnit i afd. P IDÉOPLÆG Etablering af retspsykiatriske sengepladser samt

Læs mere

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering

18. juni På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 18. juni 2019 På vej mod ny psykiatriplan Kapacitet og organisering 1 Løsningsscenarier i forhold til sengekapaciteten Udfordringer: Flere retspsykiatriske sengedage Pres på trekantsområdet Ønske om styrket

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Retspsykiatrien

Dine rettigheder som patient i Retspsykiatrien Dine rettigheder som patient i Retspsykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg København Ø J.nr inspektion af Psykiatrisk Center Glostrup

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg København Ø J.nr inspektion af Psykiatrisk Center Glostrup Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Psykiatriplan

Psykiatriplan Psykiatriplan 2015-2020 Præsentation borgermøde i Aars 19. marts 2015 v. Psykiatridirektør Per Lund Sørensen Hovedvision for Psykiatrien 2015-2020 Patienter og pårørende oplever sikre og effektive patientforløb

Læs mere