Side 1 Uge 21 // Maj // 2010 EU-SPOT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 Uge 21 // Maj // 2010 EU-SPOT"

Transkript

1 Side 1 Uge 21 // Maj // 2010 EU-SPOT Uge 21 // Maj // 2010

2 Side 2 Uge 21 // Maj // 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor med Bruxelles Talk, partnersøgninger, indkaldelser, EU-programmer og invitationer til events. Indholdsfortegnelse Bruxelles talk... 3 Aalborg Universitet på besøg i Bruxelles:... 3 Indkaldelser... 5 Forskning inden for territorial udvikling og sammenhørighed:... 5 Nye iværksættere tilbydes erfaringsudveksling:... 6 Forberedende foranstaltning inden for sport... 6 Partnersøgninger... 7 Det Pommerske Voivodskab (Polen) søger partnere til projektet Promote Energy Saving Kommende arrangementer... 8 Konference om Innovative Medicines Initiative (IMI) - EU s 7. rammeprogram... 8 Samarbejde mellem EU og Kina... 8 Kontakt til EU-kontorerne Kontaktpersoner... 11

3 Side 3 Uge 21 // Maj // 2010 Bruxelles talk Bruxelles talk bringer et udpluk af de nyeste tendenser fra byen, både de store linjer og de specifikke emner. Aalborg Universitet på besøg i Bruxelles: 6 ansatte fra de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser på Aalborg Universitet var d. 19./20. maj i Bruxelles. Anledningen var en fælles studietur for forskningspersonale for at gøre opmærksom på mulighederne inden for samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning inden for EU-programmerne. Studieturen var arrangeret af regionskontorerne og DANRO i fællesskab og var blevet til i et forsøg på at udbrede kendskabet til EU s muligheder for samfundsvidenskaberne og humaniora. Til studieturen blev der fortalt om mulighederne for multidisciplinær forskning, som står centralt i EU s syvende rammeprogram for forskning. Derfor blev emnerne også spredt et godt stykke ud over det sædvanlige med inklusion af ICT, sikkerhed og miljø. Derudover var der fokus på Marie Curie programmet, som giver forskere mulighed for at tage til andre EU-lande og forske. Der blev dog også talt om mulighederne for samarbejde med tredjelande (lande udenfor EU). Da studieturen var arrangeret af alle kontorerne (NDEU, Central Denmark EU office, ZealandDenmark EU office, South Denmark EU office, CreoDK og DANRO) var der dermed også i rig grad mulighed for at netværke med andre og dermed udveksle erfaringer, hvilket der blev gjort flittigt brug af i pauserne.

4 Side 4 Uge 21 // Maj // 2010 Deltagerne lyttende til Peter Witlev-Jensen fra ICT for aldring og Eva-Maria Engdahl fra kommissionen.

5 Side 5 Uge 21 // Maj // 2010 Indkaldelser Forskning inden for territorial udvikling og sammenhørighed: Der indkaldes til forslag under ESPON programmet. Programmet ligger under Interreg 3 og er finansieret delvist af kommissionen og af medlemsstaterne, samt Island, Lichtenstein, Norge og Schweiz. Programmet har 5 hovedprioriteter, hvoraf 3 er med i denne indkaldelse. Disse er anvendt forskning, målrettede analyser og tværnationale netværksaktiviteter. Herunder defineres der for hver indkaldelse en række underprioriteter. Ansøgning til programmet afhænger af hvilken hovedprioritet, der vælges. For prioritet 1 og 2 kan offentlige og private organer søge, men prioritet 3 kun kan søges af institutioner, som er bekræftet som ESPON-kontakter. For denne indkaldelse er der følgende underprioriteter, som har hvert deres budget: Prioritet 1: Anvendt forskning 1. Europas have i forbindelse med territorial udvikling (budget: EUR) 2. Indikatorer og perspektiver for tjenesteydelser af almen interesse i territorial samhørighed og udvikling (budget: EUR) Et enkelt forslag vil blive udvalgt for hvert af de 2 angivne temaer. Prioritet 2: Målrettede analyser 1. EITA ESPON og TIA territoriale konsekvensanalyser (budget: EUR) 2. ULYSSES Brug af anvendte resultater fra ESPON som en målestok for grænseoverskridende fysisk planlægning og udvikling (budget: EUR) 3. RISE Indkredsning og udveksling af bedste praksis i udviklingen af regionale integrerede strategier i Europa (budget: EUR) 4. POLYCE Metropolisation og polycentrisk udvikling i Centraleuropa: evidensbaserede strategiske valg (budget: EUR) 5. TPM Territorial ydelsesovervågning (budget: EUR) 6. BEST METROPOLIS Bedste udviklingsbetingelser i de europæiske hovedstæder: Paris, Berlin, Warszawa (budget: EUR) 7. SEMIGRA Selektiv migration og ubalanceret kønsbalance i landdistrikterne (budget: EUR) 8. SMART-IST Smarte institutioner til territorial udvikling (budget: EUR) Et enkelt forslag vil blive udvalgt for hvert af de 8 angivne temaer. Prioritet 3: Tværnationale netværksaktiviteter Kapitaliseringsaktiviteter på tværnationalt plan via ESPONkontaktpunktsnetværket (budget: EUR).

6 Side 6 Uge 21 // Maj // 2010 Deadline: 28. juni 2010 Se for mere information eller kontakt NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles. Nye iværksættere tilbydes erfaringsudveksling: Der indkaldes til forslag under Erasmus for unge iværksættere. Indkaldelsen har fokus på at hjælpe nye iværksættere i EU tilat udbygge deres erfaringer, læring og netværk ved at tilbringe et stykke tid på virksomheder, der drives af erfarne iværksættere i andre EU-medlemsstater. Formålet med dette er at styrke iværksætterkulturen samt internationalisering og konkurrenceevnen hos potentielle iværksættere. Aktiviteterne er målrettet mod personer, der har til hensigt at oprette selvstændig virksomhed og nyetablerede iværksættere. I indkaldelsen er der to former for aktiviteter: Formidlerorganisationer og støtte til koordinering og netværkssamarbejde. Indkaldelsen kan ansøges af ethvert offentligt eller privat organ, der beskæftiger sig med erhvervsfremme. I forhold til del 1 kan ansøgere ansøge individuelt eller som et konsortium, som skal bestå af mindst to uafhængige juridiske personer fra samme eller forskellige medlemsstater. I forhold til del 2 skal ansøgerne søge individuelt. Budget: med en medfinansiering på 90 %. For del 1 er det maksimale tilskud på ofr partnerskaber og for individuelle ansøgere. For del 2 er maksimumtilskuddet på Deadline: 28. juni For yderligere information se eller kontakt NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles. Forberedende foranstaltning inden for sport Der indkaldes til forslag under sportsprogrammet. Formålet er at forbedre fremtidige EU-handlinger på dette område på grundlag af de prioriteter, som fremgår af hvidbogen om idræt. Indkaldelsen vil støtte tværnationale projekter fremlagt af offentlige organer og civilsamfundsorganisationer med henblik på at identificere og afprøve hensigtsmæssige netværk og bedste praksis inden for følgende områder: Kampen mod doping Fremme af social inklusion i og gennem sport. Fremme af frivilligt arbejde inden for sport Indkaldelsen kan ansøges af offentlige organer og civilsamfundsorganisationer. Der skal for at søge være deltagelse fra mindst fem EU-medlemslande. Budget: med en medfinansiering på maksimalt 80 % Deadline: 31. august For yderligere information se eller kontakt NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles.

7 Side 7 Uge 21 // Maj // 2010 Partnersøgninger NordDanmarks EU-kontor modtager jævnligt partnersøgninger fra andre regionskontorer i Bruxelles. Det er typisk regioner eller organisationer, der ønsker samarbejdspartnere til et projekt indenfor et program, der for tiden er åbent for projektansøgninger. Yderligere oplysninger og mere detaljeret information om partnersøgningerne kan fås ved at kontakte NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles. Det Pommerske Voivodskab (Polen) søger partnere til projektet Promote Energy Saving. Det Pommerske Voivodskab (Polen) er en administrativ del af Polen, en af 16 provinser skabt efter den administrative refom i Województwo pomorskie ligger i det nordlige Polen, ved Østersøen. De er ledende partner i projektet "Promoting Energy Saving" og de søger partnere til det projekt, som vil blive forelagt under Intelligent Energy Europe 2010 indkaldelsen af forslag. Formålet med projektet er at skabe større opmærksomhed på energibesparelser, at udbrede best practice og inddrage lokale aktører i at organisere en informationskampagne der blandt andet dækker følgende aktiviteter: Seminarer / Workshops Konkurrencer for børn og unge Oprettelsen af hjemmeside Energimesse for familier og børn Energibasar for virksomheder og institutioner Energivenlige koncerter Projektet søger under Intelligent Energy Europe-programmet, SAVE og har et buget på Fristen for partner søgning er allerede d. 1. juni 2010 (ansøgningsfristen til SAVE er d. 24. juni 2010) så hvis du er interesseret i at være med i dette projekt så tag hurtigst muligt kontakt til: Anna Drazek Regional Office of Pomorskie Scotland House 6, Rond-Point Schuman B-1040 Bruxelles Tlf Fax a.drazek@pomorskieregion.eu Eller kontakt NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles og vi skal med glæde hjælpe dig videre.

8 Side 8 Uge 21 // Maj // 2010 Kommende arrangementer Konference om Innovative Medicines Initiative (IMI) - EU s 7. rammeprogram Hvad er de fremtidige udfordringer for IMI? Hvad er mulighederne i det kommende IMIopslag? Det er blot et par af de emner, som er i højsædet, på en konference om IMI i Bruxelles. Konferencen finder sted i dagene den 14. og 15. juni 2010 i Bruxelles Expo Center, Place de Belgique 1, Bruxelles, Belgien. Konferencen lægger op til diskussion om fremtidens udfordringer for IMI og vil sætte fokus på det kommende 3. opslag under EU s 7. rammeprogram. Opslaget forventes offentliggjort af Europa-Kommissionen og den europæiske farmaceutiske industris brancheorganisation, EFPIA, i sensommeren Konferencen strækker sig over to dage. Fokus den første dag er på de konkrete erfaringer fra igangværende IMI-projekter. Den efterfølgende dag er det primært IMI's fremtid, og mulighederne i det kommende 3. opslag, der er på dagsordenen.konferencen er arrangeret af IMI s sekretariat. Arrangementet henvender sig til forskellige typer interessenter og især: Forskere fra universiteter, forskningsinstitutioner og hospitaler Små og mellemstore virksomheder Patientforeninger Repræsentanter fra industrien Innovationscentre og forskningskoordinatorer Offentlige institutioner og politiske beslutningstagere på forskningsområdet. Foreløbigt konferenceprogram kan ses rammeprogram/stakeholderforum2010prelimagenda-en.pdf Det er gratis at deltage og mødet bliver holdt på engelsk. Tilmelding skal ske elektronisk via denne hjemmeside: Samarbejde mellem EU og Kina D. 6. til d. 8. sep. vil NordDanmarks EU-Kontor gerne invitere til EU China Partnership 2010 (ECP2010), et event som giver dig mulighed for at finde kinesiske forretningspartnere og få nye kontakter og markedsoplysninger. ECP2010 vil tage udgangspunkt i en række 30 minutters møder, der er planlagt i forhold til din virksomheds behov og ønsker; en nem og billig måde at møde mange potentielle forretningspartnere på kort tid. CP2010 kan hjælpe dig med at få nye kontakter inden for områder som: Trading Udvidelse til det kinesiske marked

9 Side 9 Uge 21 // Maj // 2010 Sourcing Udveksling af viden og joint ventures Vi forventer deltagelse fra flere nordeuropæiske lande, hvilket giver dig en mulighed for at møde både kinesiske og europæiske virksomheder. Arrangementet er specielt rettet mod virksomheder inden for følgende sektorer: Fødevare & teknologi og udstyr til forarbejdning af fødevarer, Energi- & miljøteknologi og konsulentydelser ECP2010 er rettet mod små og mellemstore virksomheder. For at deltage i begivenheden, er international erfaring er at foretrække. Foreløbigt program: Mandag den 6. september: Aalborg Kongres & Kultur Center Officiel åbning Workshop / introduktion til partnerskabs-model Business-to-business møder Tirsdag den 7. september: Aalborg Kongres & Kultur Center Business-to-business møder Festmiddag om aftenen Onsdag den 8. september: Aalborg Kongres & Kultur Center Virksomhedsbesøg for de kinesiske deltagere Mulighed for at arrangere individuelle virksomhedsbesøg Officielle lukning Professionelle europæiske og kinesiske erhvervsorganisationer vil være til stede hver dag for at hjælpe med oplysninger om vedrørende de europæiske og kinesiske markeder. Prisen for at deltage er kr. 3,500,- (max 2 personer). Prisen inkl. mad og drikke i løbet af dagen, minimum 5 virksomhedsmøder, din profil kommer i det officielle katalog og på den officielle hjemmeside og en festmiddag den 7. med mulighed for at networking i en mere social kontekst. En ekstra fordel er den høje synlighed omkring ECP2010, hvilket vil sikre, at et stort antal af virksomhederne vil blive gjort opmærksom på dine produkter og tjenester. Bemærk venligst: rejse- og opholdsudgifter er ikke inkluderet i prisen. Det officielle sprog til eventet er engelsk. For tilmelding og yderligere information, se hjemmesiden: Hovedarrangører:

10 Side 10 Uge 21 // Maj // 2010 Værter for ECP2010: Partnere:

11 Side 11 Uge 21 // Maj // 2010 Kontakt til EU-kontorerne NordDanmarks EU-kontorer i Bruxelles og Aalborg kan kontaktes for yderligere information eller spørgsmål. Kontaktpersoner Camilla Jul Gregersen Tlf.: mailto:norddanmark3@aalborg.be Alina Hansen Tlf.: mailto:norddanmark2@aalborg.be Bruxelles-kontoret Avenue de Tervuren Bruxelles Belgien Tlf.: aalborgeu@aalborg.be Hjemmeside: Aalborg-kontoret Boulevarden Aalborg Tlf.: eu-kontor@aalborg.dk Hjemmeside:

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Uge 2 // Januar // 2010 Side 2 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor om partnersøgninger, indkaldelser, EUprogrammer, invitationer og nyheder

Læs mere

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 OPEN DAYS 2010 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Central Danmark NordDanmark Syddansk Danmark Region Sjælland DANMARK 1 INDEX Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 2 Central

Læs mere

M u l i g h e d e r i E u r o p a

M u l i g h e d e r i E u r o p a Muligheder i Europa Ydelser NordDanmark en aktiv del af EU NordDanmarks EU-kontors vigtigste opgaver er at skabe kontakter og finansieringsmuligheder for norddanske virksomheder og offentlige institutioner

Læs mere

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012

Bov, d. 16. august 2012. Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Bov, d. 16. august 2012 Invitation til EU-studietur OPEN DAYS 2012 Vækstcentret Succes for den Dansk-Tyske Region vil i samarbejde med det Syddanske EU-kontor og Hanse-Office gerne invitere dig til studietur

Læs mere

Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT

Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Uge 27 // juli // 2010 Side 2 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor med Bruxelles Talk, partnersøgninger, indkaldelser, EU-programmer og

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Planlægning i europæisk perspektiv. ESPON med en dansk vinkel

Planlægning i europæisk perspektiv. ESPON med en dansk vinkel Planlægning i europæisk perspektiv ESPON med en dansk vinkel Danmark i international sammenhæng Globaliseringen har stor betydning for Danmark, ikke mindst i form af en kraftig urbanisering. Når nogle

Læs mere

EU s rammeprogram FP7

EU s rammeprogram FP7 EU s rammeprogram FP7 EU-tilskud til transportforskning Anders Bjerrum EU-konsulent EU-tilskud til transportforskning anders.bjerrum@fp7consult.dk 1 Disposition Oversigt over programmerne i EU s rammeprogram

Læs mere

Shakespeare, As you like it.

Shakespeare, As you like it. All the world s a stage, And all the men and women merely players; They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts, His acts being seven ages. Shakespeare, As you like

Læs mere

Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser

Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser Et netværk til hjælp for arbejdstagere, der krydser grænser Beskæftigelse & Den Europæiske Socialfond Beskæftigelse sociale anliggender Europa-Kommissionen 1 Eures et netværk til hjælp for arbejdstagere,

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019 Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019 vedrørende

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer. Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer 2013 Vi ønsker at værne om den forskningsmæssige metodefrihed i strategisk forskning Hvad er strategisk forskning? styrke offentligt/privat

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder

EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder Miljøstyrelsens projektservice 2010 Hanne Eriksen Civilingeniør Konsulent for Miljøstyrelsen Yderligere information på www.ecoinnovation.dk Hvorfor benytte

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

KL s EU-temadag 7. december 2015

KL s EU-temadag 7. december 2015 KL s EU-temadag 7. december 2015 De danske kommuner Aktuelle kommunalrelevante EU-dagsordener og muligheder Kl. 9.00-16.00 i KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S KL s EU-temadag mandag den 7.

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018 Udveksling og mobilitet inden for sport Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre den forbedrende foranstaltning "Udveksling og mobilitet inden for

Læs mere

Overordnede formål med innovationsnetværk:

Overordnede formål med innovationsnetværk: De danske innovationsnetværk og partnerskaber hjælper virksomheder med at gøre en unik idé til et konkurrencedygtigt produkt eller serviceydelse. Overordnede formål med innovationsnetværk: 1. At styrke

Læs mere

Muligheder for internationale støtte til projekter

Muligheder for internationale støtte til projekter Muligheder for internationale støtte til projekter bl.a. eksemplificeret ved projekt LL4S med støtte fra Cirius Anne Kathrine Skibelund anneks@roskilde.dk Roskilde Bibliotekerne Souschefmøde d. 6. marts

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN NÆSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Sundhedsinnovation med europæiske perspektiver

Sundhedsinnovation med europæiske perspektiver Sundhedsinnovation med europæiske perspektiver Information om EU-projekter til virksomheder, der arbejder med sundhedsrelaterede produkter og services, inkl. IKT inden for disse. I det følgende finder

Læs mere

Hub North. Den 30. November 2010

Hub North. Den 30. November 2010 Hub North Den 30. November 2010 AAU s Fundraising og Projektledelseskontor Jane Tymm-Andersen Jet@adm.aau.dk Fundraising & Projektledelseskontor Giver assistance i forbindelse med udarbejdelse af projektansøgninger,

Læs mere

Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation

Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation Hvem er EuroCenter? Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelsers

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige Teknisk bistand til sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 2871 - Konkurrenceevne Bilag 3 Offentligt Notat Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Samlenotatet sendes efterfølgende til Videnskabsudvalget Rådsmøde (konkurrenceevne) (det indre

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018. Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018. Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018 Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre den forbedrende foranstaltning "Fremme

Læs mere

EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni Henriette Hansen, SDEO

EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni Henriette Hansen, SDEO EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni 2012 Henriette Hansen, SDEO Disposition Hvem er SDEO og hvordan arbejder vi med kommunerne i Region Syddanmark Hvordan

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag:

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag: ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Et kulturdelprogram Indkaldelse af forslag: Indkaldelse af forslag EACEA 34/2018: Støtte til europæiske samarbejdsprojekter 2019 FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er

Læs mere

Små Samarbejdende Partnerskaber

Små Samarbejdende Partnerskaber Små Samarbejdende Partnerskaber Hvad er formålet med små Samarbejdende Partnerskaber? Små samarbejdende partnerskaber sætter organisationer i stand til at udvikle og styrke netværk, øge deres kapacitet

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion.

Sted: Aarhus Rådhus. Tyrkiet muligheder for eksport af sundhedsteknologi, dansk sundhedsdesign/konstruktion og evt. etablering af Tyrkisk produktion. Informationsmøde 29 April kl. 13-15. Mødet er gratis og helt uforpligtigende. Formålet er at afklare omfanget af branche interesse i Tyrkiet og diskutere hvorledes en markeds sondering kan gribes an. -

Læs mere

IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007. Vi glæder os til at se dig!

IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007. Vi glæder os til at se dig! IKT firmaer fra 12 lande mødes i Aalborg den 22. og 23. november 2007 Vi glæder os til at se dig! Du og din virksomhed inviteres hermed til at deltage i Brokerage Event 2; et to-dags interaktivt seminarforløb

Læs mere

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)?

BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? PÅ INITIATIV AF BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE HOVEDSTAD FOR SMART-TURISME)? FAKTABLAD 1. BLIVER DIN BY DEN FØRSTE EUROPEAN CAPITAL OF SMART TOURISM (EUROPÆISKE

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017. Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017. Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2017

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

LSH : - STREP.

LSH : - STREP. Ændringer til forskningstema 1: "Biovidenskab, genomforskning og bioteknologi i sundhedens tjeneste" del af Kommissionens afgørelse C(2003)1952 af 27. juni 2003 Ændring nr. 1 På side 24 under "c) Bekæmpelse

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12-16 Juni 2017 TILMELDING: Senest den 7. april via dette link https://podio.com/webforms/17417852/1171322 STED: SydKorea (Seoul & Daegu) PRIS: Programmet er gratis, undtagen

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

International strategi

International strategi Region Midtjyllands internationale arbejde Kontorchef Niels Erik Andersen Internationale Relationer International strategi Hvad kan vi gøre for virksomheder, kommuner og organisationer som region? Hvad

Læs mere

Hjælp til tilskudsjunglen

Hjælp til tilskudsjunglen Hjælp til tilskudsjunglen Væksthus Hovedstadens Cleantechdag 10. December 2008 Civilingeniør Hanne Eriksen Konsulent for Miljøstyrelsen Disposition Har vi en jungle? Danske puljer et overblik De internationale

Læs mere

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. april 2017 (OR. en) 8461/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 7875/17

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

BILAG. til. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af programmet Et Kreativt Europa (2021-2027)

Læs mere

Workindenmarks. jobmesser i udlandet, efterår 2013

Workindenmarks. jobmesser i udlandet, efterår 2013 Workindenmarks jobmesser i udlandet, efterår 2013 Messeoversigt Efterår 2013 Workindenmarks jobmesser i udlandet, efterår 2013 Som arbejdsgiver har du mulighed for at deltage på jobmesser i udlandet. Her

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG

INDKALDELSE AF FORSLAG INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA 14/2018 Initiativet EU-bistandsfrivillige: Teknisk bistand for sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med henblik på humanitær bistand i værtsorganisationerne Ved Europa-Parlamentets

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund)

RICHES Renewal, innovation & Change: Heritage and European Society (Fornyelse, Innovation og Forandring: Arv og europæisk samfund) Dette projekt har modtaget midler fra den Europæiske Unions syvende Ramme-program, for forskning, teknologisk udvikling og demonsration, under tilskudsaftale nr 612789 RICHES Renewal, innovation & Change:

Læs mere

Committee / Commission IMCO. Meeting of / Réunion du 06/09/2012. BUDGETARY AMENDMENTS (2013 Procedure) AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES (Procédure 2013)

Committee / Commission IMCO. Meeting of / Réunion du 06/09/2012. BUDGETARY AMENDMENTS (2013 Procedure) AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES (Procédure 2013) Committee / Commission IMCO Meeting of / Réunion du 06/09/2012 BUDGETARY AMENDMENTS (2013 Procedure) AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES (Procédure 2013) Rapporteur: Cornelis de JONG DA DA Forslag til ændring 6900

Læs mere

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER South Denmark European Office Vi sætter Syddanske kommuner på EU-kurs Det Syddanske EU-Kontor (SDEO) planlægger og leverer målrettede samarbejdsforløb der opkvalificerer

Læs mere

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr.

Danmark yder knap 16 mia. kr. i udviklingsbistand. EU's budget 2014-2020, for udviklingsbistand udgør 382,5 mia. kr. Bruxelles den 12-14. november 2013 Årtiers udviklingspolitisk samarbejde har skabt et stærkt dansk brand internationalt indenfor bistands- og udviklingsarbejde. Danske virksomheder kan bidrage med konkrete

Læs mere

Den internationale handlingsplan (forside)

Den internationale handlingsplan (forside) Den internationale handlingsplan 2012-2013 (forside) 1 Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Temaer 1. Kompetence og uddannelse - Slip internationaliseringen løs s. 4 2. Grøn satsning s. 4 3. Sundhed s.

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. april 2017 (OR. en) 7875/17 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: 15792/2016 Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud Støttemuligheder for havne i EU Kort om Norddanmarks EU-Kontor Eksisteret siden 1990 med kontorer i Aalborg og Bruxelles En del af Business

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

Generalforsamling for foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office

Generalforsamling for foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office Generalforsamling 2007 Den 9. september 2007 Generalforsamling for foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office Bestyrelsen har i enighed besluttet, at generalformsaling for foreningen Midtjyllands

Læs mere

Kom godt i gang med dit EUprojekt

Kom godt i gang med dit EUprojekt Kom godt i gang med dit EUprojekt Har dit projekt EU-potentiale? Stil dig selv følgende spørgsmål: Hvad giver det projektet, at det foregår på internationalt niveau? Hvad får de internationale partnere

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

TILGÆNGELIG INFORMATION I EN LIVSLANG LÆRINGSPROCES

TILGÆNGELIG INFORMATION I EN LIVSLANG LÆRINGSPROCES TILGÆNGELIG INFORMATION I EN LIVSLANG LÆRINGSPROCES Alle elever og studerende har en fundamental ret til at få adgang til information, uanset om de har handicaps, særlige behov mv. eller ej. Informations-

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Har i forsknings ideen?

Har i forsknings ideen? Det strategiske forskningsråd Har i forsknings ideen? Det Strategiske Forskningsråd investerer over 1 milliard kr. i forskning i 2010 Bioressourcer, fødevarer og andre biologiske produkter EU netværksmidler

Læs mere

Bilag om dansk deltagelse i internationalt forsknings- og udviklingssamarbejde 1

Bilag om dansk deltagelse i internationalt forsknings- og udviklingssamarbejde 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 30. november 2005 Bilag om dansk deltagelse i internationalt

Læs mere

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA

STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA San Li Tun, 1 Dong Wu Jie 100600, Beijing STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR VANDTAB I BYER I KINA Naturstyrelsen og Den Danske Ambassade i Kina Eksportrådet 2013 Din virksomhed inviteres hermed til at deltage

Læs mere

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler.

Sekretariatets indstilling Det indstilles, at Vækstforum bevilger 3,8 mio. kr. til projektet, finansieret af de regionale udviklingsmidler. 1. Støtteordninger RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2012-146314 Væksthus Nordjylland Kompetenceudvikling Strategi og marked Historik Vækstforum reserverede på sit møde

Læs mere

127. MØDE I REGIONSUDVALGETS PRÆSIDIUM JANUAR PUNKT 6 ETABLERING AF PLATFORMEN FOR EUROPÆISKE GRUPPER FOR TERRITORIALT SAMARBEJDE (EGTS)

127. MØDE I REGIONSUDVALGETS PRÆSIDIUM JANUAR PUNKT 6 ETABLERING AF PLATFORMEN FOR EUROPÆISKE GRUPPER FOR TERRITORIALT SAMARBEJDE (EGTS) Bruxelles, den 10. januar 2011 127. MØDE I REGIONSUDVALGETS PRÆSIDIUM - 26. JANUAR 2011 - PUNKT 6 ETABLERING AF PLATFORMEN FOR EUROPÆISKE GRUPPER FOR TERRITORIALT SAMARBEJDE (EGTS) Fremlagt af generalsekretæren

Læs mere

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Central Danmark NordDanmark Sjælland DANMARK

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Central Danmark NordDanmark Sjælland DANMARK OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Central Danmark NordDanmark Sjælland DANMARK INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2011 Midtjylland... 3 Nordjylland... 4 Sjælland...

Læs mere

12. november 2015. Copenhagen EU Office. Accelerer din produkt- og forretningsudvikling med EU-støtte

12. november 2015. Copenhagen EU Office. Accelerer din produkt- og forretningsudvikling med EU-støtte 12. november 2015 Copenhagen EU Office Accelerer din produkt- og forretningsudvikling med EU-støtte COPENHAGEN EU OFFICE Copenhagen EU Office er et erhvervspolitisk EU-kontor i Bruxelles, som repræsenterer

Læs mere

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research"

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - Danish ICT competences in European research Strategi for EU-projekt 07 jan. 10 Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research" Strategiplan Dagsorden

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.7.2013 SWD(2013) 252 final ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN Ledsagedokument til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Mariagerfjord Kommune Satsninger indenfor energi brint, brændselsceller og grønne gasser set i sammenhæng med en balanceret samlet energiforsyning

Læs mere

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 INDKALDELSE AF FORSLAG VEDRØRENDE STØTTE TIL TVÆRNATIONALE FORANSTALTNINGER TIL BEKÆMPELSE AF FORSKELSBEHANDLING AF

Læs mere

Informationsmøde om europæiske og nordiske støttemuligheder 3. juni 2010 Program 13.00-13.10 Velkommen og intro 13.10-13.45 EU s Kulturprogram v.

Informationsmøde om europæiske og nordiske støttemuligheder 3. juni 2010 Program 13.00-13.10 Velkommen og intro 13.10-13.45 EU s Kulturprogram v. Informationsmøde om europæiske og nordiske støttemuligheder 3. juni 2010 Program 13.00-13.10 Velkommen og intro 13.10-13.45 EU s Kulturprogram v. Lisbet Tegllund, CCP Danmark 13.45-14.30 Nordisk Kulturfond

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark Formål Region Syddanmark skal fremme den internationale dimension i regionale politikker og i den regionale udviklingsstrategi. For at kunne

Læs mere

#Deldinviden. - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler

#Deldinviden. - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler #Deldinviden - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler Ansøger / organisation Aarhus Kommune og Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Hjælp til at søge medarbejdere i Europa

Hjælp til at søge medarbejdere i Europa Hjælp til at søge medarbejdere i Europa Beskæftigelse & Den Europæiske Socialfond Beskæftigelse sociale anliggender Europa-Kommissionen 1 Eures: hjælp til at søge medarbejdere i Europa Søger du at opbygge

Læs mere

Informationsmøde FP7 energi Teknologisk Institut Århus den 20. juni 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, Styrelsen for Forskning og Innovation

Informationsmøde FP7 energi Teknologisk Institut Århus den 20. juni 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, Styrelsen for Forskning og Innovation I ntroduktion til EU s 7. ram m eprogram for forskning Informationsmøde FP7 energi Teknologisk Institut Århus den 20. juni 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, Styrelsen for Forskning og Innovation Hvem er EuroCenter?

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Retningslinjer for Innovation Camps

Retningslinjer for Innovation Camps Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 innovationcamp@um.dk icdk.um.dk Sagsnummer Kontor Dato 65.J.11 / 2017-18934 SPK/INDK 1. juni 2017 Retningslinjer for Innovation Camps Innovation

Læs mere

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner.

De Faste Repræsentanters Komité noterede sig på mødet den 2. maj 2018, at der nu er enstemmig tilslutning til ovennævnte konklusioner. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. maj 2018 (OR. en) 8301/18 NOTE fra: til: JEUN 48 MIGR 51 SOC 213 EDUC 134 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 7831/1/18

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland.

Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra 14 kommuner og Region Sjælland. Sag til K-17 19.april og KKR 11.juni 2013; Strategisk Energiplanlægning på tværs af kommunegrænser. Baggrund Energiklyngecenteret blev besluttet videreført frem til sommeren 2014 med økonomisk støtte fra

Læs mere

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor

31. august, 2012. A window of opportunity. Den kinesiske plejehjemssektor 31. august, 2012 A window of opportunity Den kinesiske plejehjemssektor Delegationsrejse til Vestkina d. 25.-29. november I forlængelse af informationsmøderne i Danmark arrangerer Eksportrådet en besøgstur

Læs mere

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del EU-note 64 Offentligt Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Grønbog om øget mobilitet

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

De tre workshop skal bl.a. tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra NDEU s kommunerunde.

De tre workshop skal bl.a. tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra NDEU s kommunerunde. SUPPLERENDE NOTAT FUNDRAISINGKONFERENCE Notatet Fundraisingkonference Mere finansiering til Nordjylland har været behandlet i tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde. Med udgangspunkt i tovholdergruppens

Læs mere

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling

Region Midtjyllands internationale arbejde. Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Region Midtjyllands internationale arbejde Kontorchef Niels Erik Andersen, Regional Udvikling Internationalisering/Globalisering Internationalisering: mellem nationer primært bilaterale og multilaterale

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er betinget af tilgængeligheden af midler

Læs mere

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe

EPALE. Electronic Platform for Adult Learning in Europe Electronic Platform for Adult Learning in Europe Et unikt og gratis værktøj for dig, som arbejder med voksenuddannelse og læringsaktiviteter for voksne. www. en begivenhed Sådan et blogindlæg Har du kendskab

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tirsdag d. 20 januar 2015 Boulevarden 13 9000 Aalborg 25.02.15 1 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Jane Lindberg Rebild Kommune Michael

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere