UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23."

Transkript

1 UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet Fotografisk Center 24. januar 23. marts 2014 Isabelle Wenzel, Kiste #1, 2009

2 INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET FAGLIG RELEVANS OM UDSTILLINGEN UDSTILLINGENS TEMAER & ARBEJDSSPØRGSMÅL KONTAKT / OMVISNINGER

3 OM UNDERVISNINGSMATERIALET Dette undervisningsmateriale tager afsæt i Fotografisk Centers udstilling BEYOND REALISM og handler om den historiske surrealisme i 1920 erne og 1930 erne samt de spor den sætter i kunsten og dermed samfundet - i dag. FAGLIG RELEVANS De tematikker, udstillingen rejser, er relevante for flere forskellige fag, hvor der eksempelvis arbejdes med PSYKOLOGI, IDENTITET, LITTERATUR, FIKTION, KUNST, FILOSOFI OG BIOLOGI. Ud over den gængse kobling til de kreative fag som billedkunst og mediefag, kan udstillingen også benyttes som afsæt for forskellige diskussioner i dansk, filosofi, religion, psykologi, samfundsfag og historie. De forskellige spørgsmål og temaer kan bruges samlet eller separat alt efter niveau og sammenhæng. OM UDSTILLINGEN Kunstnere Rikke Benborg (DK), Asger Carlsen (DK), Sophia Kalkau (DK), Marie Sjøvold (NO), Isabelle Wenzel (DE), Ebbe Stub Wittrup (DK) Fotografi er traditionelt et medie, man forbinder med virkeligheden. Man har set det fotografiske billede som et direkte aftryk eller en sandfærdig repræsentation af virkeligheden. Der har igennem tiden været flere opgør med denne opfattelse af fotografiet som dokumentarisk realitet, senest i vores tid, kender vi det i forbindelse med det digitale fotografis evne til at manipulere (som blev udviklet i 1970 erne). Også surrealisterne gjorde op med denne forestilling. Alligevel er det let at komme til at tro på fotografiet som en ren gengivelse af den verden, der omgiver os. Udstillingen BEYOND REALISM på Fotografisk Center er en gruppeudstilling hvor seks, i øvrigt meget forskellige, kunstnere kan fortolkes som en opdateret version af surrealismen. BEYOND REALISM har forskellige tematiske nedslag i forhold til den overordnede forståelse af surrealisme, og indeholder både værker, der lægger sig tæt op af en egentlig surrealistisk tematik og værker, der mere konceptuelt henviser til den historiske surrealisme som fænomen. Inspireret af den historiske surrealisme* afspejler udstillingen BEYOND REALISM en genkommen tendens i fotografiet - en surreal eller post-real (det der kommer efter det realistiske) strømning, som undersøger mystiske, drømmeagtige, uvirkelige, imaginære og andre ikke-realistiske scenarier. Denne tendens findes også i billedkunsten generelt, men netop indenfor fotografiet, synes referencerne til den historiske surrealisme i 1920 og

4 30 erne særligt stærk. Netop derfor kan det være interessant at undersøge denne tendens med fokus på fotografi. Eksperimenter med fotografiet Fotografiet var et særligt medium for surrealisterne pga. sin nærhed til virkeligheden, eller vores tro på fotografi som sandhedsvidne. De udfordrede denne vedholdende forestilling/myte ved at manipulere de fotograferede kroppe og objekter, såvel som fotografiet selv, for at få os til at se og fornemme noget mere end ren og klar afbildning. Det er særligt dette aspekt ved surrealismen de udstillede værker i BEYOND REALISM er beslægtede med. De tidlige surrealistiske kunstnere, som arbejdede med fotografiet, eksperimenterede i høj grad med mediet og med billedskabelse generelt. De udførte tekniske eksperimenter som montage, collage, dobbelteksponering, solarisering og fotogrammer. Meget kendte er fx kunstfotografen Man Rays eksperimenter i mørkekammeret, hvor han placerede objekter direkte under forstørrelsesapparatet og belyste fotopapiret med objektet på i stedet for blot at projicere et negativ og fremkalde det som billede. UDSTILLINGENS TEMAER & ARBEJDSSPØRGSMÅL *Surrealisme For surrealisterne i 1920 erne og 30 erne var kunsten politisk. Kunsten var et middel til at revolutionere verden og den fremherskende, rationelle måde at se verden på. Revolutionen var grænseløs, så kunsten blev ligeledes grænseløs, dvs. surrealisterne opløste traditionelle skel mellem kunstgenrer som litteratur, skulptur og maleri for at nedbryde skellet mellem kunst og liv. Forskellige temaer er gennemgående i surrealisternes revolutionære praksis: Ændringen af vores indstilling til modsætningerne: godt/skidt, smukt/grimt, højkultur/lavkultur, moralsk/amoralsk, sandt/falsk, liv/kunst. Menneske, objekt og natur smelter sammen, og bliver underlagt det samme blik for at vise, at mennesket ikke er hævet over verden, men er i verden. Vi kan ikke længere tro vores øjne. Verden forvandles for vores blik en verden, der ikke kan overskues, men kun anes i fragmenter. Kroppens øvrige sanser bliver interessante, og der eksperimenteres med sanseassociationer i relation til forskellige materialer og genstande. Også det erotiske undersøges i et forsøg på at kappe båndene til tidens moralske spændetrøje. I nutidens surreale fotografi er der ikke som sådan nogle bestemte temaer, der går igen. Alligevel kan man tale om flere forskellige ny-surrealistiske spor i samtidskunsten, eksempelvis: transformation, drømmescenarier og politisk utopi (betydning: et uopnåeligt samfundsideal).

5 I udstillingen er der tale om: Noget irrealt, det vil sige, det som ikke eksisterer i virkeligheden. Det post-reale, det vil sige det som kommer bagefter realismen (betydning: en holdning der bygger på kendsgerninger). Billedkunsten og fotografiet kan, som i udstillingen, give os mulighed for både at få en fascination og en form for eftertænksomhed, der kan give anledning til kritisk refleksion og derved tilbyde os et andet blik på vores samfundsvirkelighed og hverdagsvirkelighed. Asger Carlsens forvredne kroppe i serien Hester er et eksempel på en virkelighed i dette tilfælde en menneskekrop der er forvandlet og transformeret, så den ikke længere er reel (virkelig som vi kender den). Kroppene i hans billeder er irreelle, og får derved en flertydighed, som vi kan opleve, sanse og fortolke. De er manipuleret, så de ikke længere forekommer realistiske, men som en efterbearbejdning af noget realistisk. Arbejdsspørgsmål: - Hvordan kan Marie Sjøvolds værker ses i relation til surrealisternes ønske om at nedbryde skellet mellem hverdag, virkelighed og drøm imellem fornuften og følelserne, og det underbevidste og bevidste? - I Rikke Benborgs video Oh, Sweet Darkness ser vi en kvinde stå op af sin seng. Hvordan relaterer søvn, drømme og det underbevidste sig til idéen om det surrealistiske? - I samme værk, bliver vores idé om virkeligheden udfordret gennem de scenarier kvinden gennemgår. Hvilken verden er mest virkelig drømmen eller den vågne verden? Og hvorfor? Hvad med når vi oplever deja vu eller ser syner? - Ebbe Stub Wittrup arbejder på grænsen mellem det stærkt konceptuelle fotografi og det surrealistiske fotografi, hvor der ligger en masse skjult bag de konkrete objekter, der fremstår som symboler og katalysatorer for historier, drømme og undersøgelser. Hvilke referencer trækker hans værker på? Hvordan iscenesætter han objekterne? Hvilken betydning har det for de referencer, historier og symbolikker (se udstillingskataloget) han trækker på, at hans værker er så enkle rent æstetisk? Psykologi og identitet Bevidsthed og ubevidsthed (drøm, fantasi og automatisme). Arbejdsspørgsmål: - Rikke Benborgs film Oh, Sweet Darkness skildrer et drømme-scenarie. Hvad tror du drømmen handler om?

6 - I Rikke Benborgs fotografier af potteplanter, ligger planterne ned, men vokser opad. Hun viser os et nyt blik på planterne. Hvad betyder det for vores opfattelse af ellers velkendte planter? - Marie Sjøvolds billeder er inspireret af både dokumentarfotografi og kunstfotografiet. Hvordan kan man se det? Hvilken æstetik benytter hun sig af? Fortæller billederne en historie hvordan og hvilken? - Marie Sjøvold iscenesætter situationer som kunne være hverdagssituationer i mellem mor og barn fx men situationerne opererer på grænsen mellem det normale og det mystiske, hverdagen og drømme hvordan? - - Hvordan er forholdet mellem bevidsthed og ubevidsthed i Sophia Kalkaus værker? Hvilken form for menneskelig identitet kan man sige, at Sophia Kalkau fremstiller i sine værker? Mennesket som individ? Mennesket som en del af omverdenen? Mennesket som et objekt i relation til andre objekter i verden? Eller? Biologi og kultur kroppen som sanseligt element og som symbol I den historiske surrealisme undersøgte mange af fotograferne kvindekroppen, som bærer af en frisættende sensualitet, som symbol på det underbevidste og ubevidste. Arbejdsspørgsmål: - I Asger Carlsens billeder ser vi nogle groteske, manipulerede kroppe hvordan tror I han har lavet billederne? Er de digitalt manipulerede? Hvilke associationer sætter billederne i gang hos jer? Hvilket kropsbillede fremstiller værkerne? Hvad tror I hensigten er med de groteske kroppe hvad vil kunstneren fortælle os? - Isabelle Wenzel bruger også kroppen sin egen krop i sine værker? Hvordan? Hvilken opfattelse tror I, at hun har af sin egen krop er den et legetøj, et redskab eller noget helt andet? - Sophia Kalkau bruger også sin egen krop i værkerne hvordan? Hvordan adskiller hendes billeder sig fra Carlsens og Wenzels i forhold til æstetik og kropsbillede? - Sophia Kalkau forener kroppen med objekter som øg, kugler, perler og hjul hvad tror I, at det handler om? Hun arbejder også med skulptur, hvor hun i objekterne henter inspiration fra kroppens former kan man se hendes fotografier som en forening af kroppen og skulpturen? KONTAKT/ OMVISNINGER Fotografisk Center tilbyder omvisninger og undervisningsforløb varetaget af uddannede kunsthistorikere. Det er muligt at bestille separate omvisninger eller aftale et undervisningsforløb med særlige fokusområder. Man kan også besøge udstillingen på egen hånd. Skoleklasser har gratis adgang. FOTOGRAFISK CENTER Pasteursvej 14, København V Danmark

7 Tel: mail: Flere billeder fra udstillingen kan downloades her:

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF Indre og ydre landskaber Fotografisk Center 16. august 21. september Udstillingen vises i Museumsbygningen Tonje Bøe Birkeland: Plate #4, Papa Westray,

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Fuck You Kiss Me, Ipad-kunst, spøgelseshistorier, parforholdsperformance, hovedløs kapitalisme, organiserede tilfældigheder, gonggonger

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI

UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET OM UDSTILLINGEN KUNSTNERNE - VÆRKERNE - PROCESSERNE TEMATIKKER & ARBEJDSSPØRGSMÅL PRAKTISK - KONTAKT - OMVISNINGER OM

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på

FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på Det Nationale Fotomuseum, Rotunden 01 Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K 22.

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

JOAKIM ESKILDSEN: EN VERDEN JEG KAN TRO PÅ. Udstillingsperiode 22.05.2015-30.01.2016

JOAKIM ESKILDSEN: EN VERDEN JEG KAN TRO PÅ. Udstillingsperiode 22.05.2015-30.01.2016 JOAKIM ESKILDSEN: EN VERDEN JEG KAN TRO PÅ Udstillingsperiode 22.05.2015-30.01.2016 Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant Søren Kierkegaards Plads 1, København K Alle dage undtagen søndag: 10-19

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi?

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi? DESIGN OG IDENTITET Udstillingen Fetishism - Obsessions in fashion & design tager fat i de tidlige, sanselige barndomsoplevelser, der ligger i underbevidstheden og påvirker den personlige forkærlighed

Læs mere

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog 08.06.18 12.09.18. Intro til læreren Om undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet!

Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet! Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet! Kære underviser Som supplement til vores undervisningsmateriale har vi her samlet supplerende information og forslag til ekstra opgaver og tematikker, der kan inkluderes

Læs mere

MOON SKIN LUCID WALK

MOON SKIN LUCID WALK EN LÆRERGUIDE MOON SKIN LUCID WALK 10. januar 2015-1. marts 2015 Evren Tekinoktay: Neon Relieffer - Egg, Bunny, Harlowe, Elektra, Crystal & Bambi, 2014. Introduktion Kære underviser I perioden 10. januar

Læs mere

Materielt Design 2. 6. klasse

Materielt Design 2. 6. klasse Materielt Design 2. 6. klasse Faget Materielt Design på Interskolen er en samtænkning af følgende af folkeskolens fag: håndarbejde, sløjd og billedkunst. Undervisningen vil derfor i praksis inddrage alle

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF

UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 15 Fotografisk Center, 22. august 25. oktober 2015. Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V. Tel: 33930996 Mail: info@photography.dk

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd En workshop for 4. og 5. klasse Indhold Introduktion til projekt Kladdehæftet Mobiltelefonen til optagelse af billede og lyd. Computer til

Læs mere

Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato. travel

Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato. travel Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato travel Sydhavn Station 12. oktober 10. november 2013 travel Udstillingsstedet Sydhavn Station præsenterer udstillingen Travel af Ditte Ejlerskov, Anne

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME LÆRERVEJLEDNING UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst.

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst. Undervisningsmateriale Erik Steffensen: BASIC 18. marts til 21. maj Om Undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Erik Steffensen - Basic

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART PROCESORIENTEREDE FORMIDLINGSEKSPERIMENTERR Gennem Kunsten er en række formidlingseksperimenter, som afprøver rammerne for,

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

KENT KLICH: En familiehistorie

KENT KLICH: En familiehistorie K u n s t h a l l e n N i k o l a j KENT KLICH: En familiehistorie 7. april 2006-4. juni 2006 8. klasse - gymnasiet, HF, VUC, seminarier m.fl. Skoletjenesten / Nikolaj Den svenske fotograf Kent Klich stiller

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk

FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse. Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk FRIDA KAHLO Kunst og iscenesættelse Ved underviser Mette Rold, adjunkt www. SKAPOS.dk KUNST OG SELVISCENESÆTTELSE Hvad er identitet og hvordan iscenesætter du dig selv? Frida Kahlos (1907-1954) værker

Læs mere

KON FRON TATION KONFRONTATION. En lærerguide. 25. maj 23. juni 2013 KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV

KON FRON TATION KONFRONTATION. En lærerguide. 25. maj 23. juni 2013 KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV En lærerguide KON FRON TATION KONFRONTATION KURATERET AF CLAUS EJNER & ZVEN BALSLEV 25. maj 23. juni 2013 Introduktion Fra d. 25. maj til d. 23. juni 2013 kan I opleve KONFRON- TATION, en udstilling med

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole

Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole Undervisningsplan for faget sløjd på Fredericia Friskole Kreativitet og herunder sløjd anses på Fredericia Friskole for et væsentligt kreativt fag. Der undervises i sløjd fra 4. - 9. klassetrin i et omfang

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Undervisningsideer. Indledning. Faglige mål: - kreativt arbejde med bogen Annas Himmel af Stian Hole. Alt har to sider Ondt til godt Symbol jagt

Undervisningsideer. Indledning. Faglige mål: - kreativt arbejde med bogen Annas Himmel af Stian Hole. Alt har to sider Ondt til godt Symbol jagt Alt har to sider Ondt til godt Symbol jagt Indledning Bogen Annas Himmel tager fat på et meget stort emne for både børn og voksne, nemlig døden. Anna har mistet sin mor og gennem bogen bliver Annas sorg

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Bent Rej og Solkær Face to face fotografi fra Stones til Winehouse

Bent Rej og Solkær Face to face fotografi fra Stones til Winehouse Bent Rej og Solkær Face to face fotografi fra Stones til Winehouse Dette materiale består af følgende afsnit Om udstillingen... 1 Om undervisningstilbuddet på Trapholt... 2 Hvem er Bent Rej og Søren Solkær?...

Læs mere

Undervisningsmateriale Space Grammar

Undervisningsmateriale Space Grammar Undervisningsmateriale Space Grammar Om undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Space Grammar med Marte Aas. Målgruppe Grundskolens 8.-10.

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

SNIT 90 ERNES LITTERATUR

SNIT 90 ERNES LITTERATUR 1 Tekst 5 SNIT 90 ERNES LITTERATUR Helle Christiansen TENDENSER I TIDENS LITTERATUR Disse typiske træk, som vi kan finde i meget af 90 ernes prosa, kan ses som vigtige tendenser i periodens litteratur.

Læs mere

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 NUDES Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 Til årets første gruppeudstilling Nudes inviterer Charlotte

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011

Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011 Cath Alexandrine Danneskiold- Samsøe Gallery præsenterer Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011 Kunstværker af Ole Tersløse (DK) og Maleonn (Kina) Cath Alexandrine Danneskiold- Samsøe Gallery præsenterer

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF 1 UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF Victor, A, Judge William, Johannes (de silentio), Constantin, Vigilius, Nicolaus, Hilarius, Johannes (Climacus), H.H., AntiClimacus et. al. Fotografisk

Læs mere

Introduktion. Kære underviser

Introduktion. Kære underviser En lærerguide Introduktion Kære underviser I perioden 16. august til 28. september 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en stor retrospektiv udstilling med unikke værker og installationer skabt

Læs mere

Årsplan for billedkunst 1. kl. 2012-2013. Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse

Årsplan for billedkunst 1. kl. 2012-2013. Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse Årsplan for faget billedkunst i 1. klasse Formål for faget billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage,

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Design workshop på Trapholt 2015 2016

Design workshop på Trapholt 2015 2016 Design workshop på Trapholt 2015 2016 Der er masser af gode tilbud på Trapholt næste skoleår. Alle workshops kan bookes til Tirsdage 8 11.30 Onsdage 8 16 Torsdage 8 16 De kan bookes hos Karen Bech; kbj@trapholt.dk

Læs mere

KULTURBUS tilbud forår 2016

KULTURBUS tilbud forår 2016 KULTURBUS tilbud forår 2016 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Fællesaktiviteter på

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af:

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af: PICASSO KERAMIK Pablo Picasso: Tête de chèvre. 1956. Private Collection Succession Picasso/ VISDA 2018. Photo: Maurice Aeschimann Kontakt Kontakt Louisianas booking for at bestille 1 eller 2-timers forløb

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen.

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen. 2 Kirsten Justesen er en af de største og mest originale kunstneriske begavelser i dansk kunst. Hendes værker strækker sig fra konceptuelle undersøgelser af kvindens status i de postmoderne 1960 ere til

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Billedkunst og design

Billedkunst og design Skitser og skulptur af mennesker Uge 33-37 14 Jubilæumsfest Scenografisk værksted samt syværksted der kulminerer d.8.september Skitser og skulptur af mennesker Eleven kan planlægge en kommunikativ billedproces

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold STX Billedkunst C Jeanette

Læs mere

Billedkunst og design

Billedkunst og design Skitser og skulptur af mennesker Uge 33-37 14 Jubilæumsfest Scenografisk værksted samt syværksted der kulminerer d.8.september Skitser og skulptur af mennesker Eleven kan planlægge en kommunikativ billedproces

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

Uv-materiale til I bølgen blå klasse

Uv-materiale til I bølgen blå klasse Uv-materiale til I bølgen blå 7.-10. klasse Sol og ungdom en konstruktion En flok børn løber mod havet. Det er sommer, og solen skinner, så man næsten bliver blændet. Børnenes kroppe er stærke, og lyset

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Floating Art 17. FLOATING ART Inspirationsark til skolerne. Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017

Floating Art 17. FLOATING ART Inspirationsark til skolerne. Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017 FLOATING ART Inspirationsark til skolerne Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017 Floating Art 17 Den 23. juni 2017 søsættes 12 kunstværker i Vejle Fjord. De udgør udstillingen

Læs mere

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at:

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: Årsplan for 1 klasse: Billedkunst (Inspiration fra andre lærers årsplan) Billedkunst: 1 lektioner ugentligt. TRINMÅL FOR BILLEDKUNST EFTER 2. KLASSE: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har

Læs mere

Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016

Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016 Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016 Oversigt - permanente tilbud Romantik og guldalder Et undervisningstilbud om romantikken og guldalderens kunst, kultur og samfund med udgangspunkt i P.C. Skovgaards

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

velkommen til udstillingen

velkommen til udstillingen velkommen til udstillingen cuban boxers & fictional portraits 26/5-20/7-2011 vinhusgade 12e, næstved U g p k S Cuban Boxers & Fictional Portraits Fotograf og billedkunstner Billedkunstner Per Valentin

Læs mere

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Om undervisningsmateriale Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Ung dansk fotografi 17, en gruppeudstilling

Læs mere

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D Det Jyske Kunstakademi i djk.nu ? Søger du et kunstakademi med : et internationalt netværk af kunstnere, undervisere og institutioner? en åben studiestruktur med individuel specialisering? de studerende

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Kreativitet og herunder håndarbejde anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag. Der undervises i håndarbejde i modulforløb fra 3. - 8.

Læs mere

Brug Gerda Wegener-udstillingen på ARKEN i din undervisning i forløb om køn og identitet

Brug Gerda Wegener-udstillingen på ARKEN i din undervisning i forløb om køn og identitet Brug Gerda Wegener-udstillingen på ARKEN i din undervisning i forløb om køn og identitet Idékatalog for lærere i udskoling og ungdomsuddannelse Et besøg i ARKENs Gerda Wegener-udstilling kan fungere som

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

Det handler bl.a. om:

Det handler bl.a. om: Når du arbejder med Læseraketten og Hele Verden i skole-projektet får du og dine elever en oplagt mulighed for at opfylde flere af formålene i folkeskoleloven landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002.

Læs mere

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet.

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet. 1 Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab Vejledningen giver mulighed for, at læreren/underviseren sammen med klassen kan få en introduktion til de trin og de elementer, som det praktiske forløb

Læs mere

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013

Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Undervisning J. F. Willumsens Museum 8. september - 30.december 2013 Om undervisning på J. F. Willumsens Museum Undervisningen på J. F. Willumsens Museum er dialogbaseret og procesorienteret, og lægger

Læs mere

Emil Salto. Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013

Emil Salto. Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013 Emil Salto Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013 1 Emil Salto Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013: Min udsmykning til Niels Bohr Bygningen The Argument afsøger paralleler mellem

Læs mere

Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO

Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO KULTURMØDET MORS Kulturmødet blev ved sin begyndelse i 2013 kaldt for den nødvendige diskussion af daværende kulturminister Marianne Jelved. Kulturmødets ambition er fortsat,

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Transfer og undervisning i forskellige omgivelser

Transfer og undervisning i forskellige omgivelser Transfer og undervisning i forskellige omgivelser Niels Ejbye-Ernst, VIAUC & Peter Bentsen, Steno Diabetes Center (2016) Udarbejdet i forbindelse med projekt Udvikling af Udeskole Transfer af færdigheder

Læs mere