Sundhedsudvalg REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsudvalg REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Bent K. Andersen og Anna Grethe Smith deltog ikke i pkt. 96

2 Sundhedsudvalg, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 76. Godkendelse af dagsorden Besøg i Sundhedsudvalget af Senior- og Handicapråd. Kl Sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune - procesplan Sundhedsprofilen - procesplan Ansøgning: Trafiksikkerhed og gule refleksveste Ansøgning: Mad og måltidsdannelse for unge på kanten Ansøgning: Vi vinder OL-guld Ansøgning: Kom i gang Ansøgning: Sats sundt i Haderslev Kommune Ansøgning: Tur til Dyrehaven i Bevægelse Ansøgning: ØIF-Løberne-et aktivt tilbud for den individuelle borger Orientering om Sundhedsfabrikken og Chris Mac Donald - inspirationsdag for alle unge på Ungdomsuddannelserne, den 5. september Orientering om forbrug i akutpulje for Sundhedsservice Orientering om: Get moving Forslag om differentieret behandling af ansøgninger til Sundhedsudvalgets puljer Oversigt om puljestøtte under Haderslev i Bevægelse Budget Sundhedsudvalgets rammer Sundhedsudvalgets puljer Budgetopfølgning Gensidig orientering Eventuelt... 91

3 Sundhedsudvalg, Side Godkendelse af dagsorden DIASBR / 06/2273 Godkendt idet tillægsdagsorden og "Gang i Arbejdspladsen" blev optaget på dagsorden. 77. Besøg i Sundhedsudvalget af Senior- og Handicapråd. Kl DIASBR / 07/ repræsentanter fra henholdsvis Senior- og Handicaprådet er inviteret til møde med Sundhedsudvalget. Formålet er at drøfte samarbejdet fremadrettet. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Sundhedsudvalget drøfter samarbejdet med Senior- og Handicaprådet Mødt var fra seniorrådet Ove Christiansen og Ingeborg Martinsson, fra handicaprådet Teis Melcher. 78. Sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune - procesplan DIMOJH / 08/6547 Af Sundhedspolitikken fremgår det at: Alle politiske sager skal vurderes med henblik på et behov for sundhedskonsekvensvurdering.. Sundhedsservice fremlægger på denne baggrund et forslag til procesplan for implementeringen af sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune.

4 Sundhedsudvalg, Side 77 En sundhedsmæssig konsekvensvurdering er en vurdering af et forslags virkning på sundhed i bred forstand i overensstemmelse med det brede sundhedsbegreb, der benyttes i Haderslev Kommune (se vedlagte bilag Projektbeskrivelse og budget - Sundhedskonsekvensvurderinger - maj 2008). Af den overordnede vision for Haderslev Kommune fremgår det at: Haderslev Kommune vil fremstå som en sammenhængende enhed. [og]. Vi prioriterer det sunde liv. Dette kan bl.a. opnås ved at bruge sundhedskonsekvensvurderingerne til at skabe en tværsektoriel sammenhæng i den politiske sagsbehandling på sundhedsområdet, forstået således at den tværsektorielle sammenhæng udgør en ensartet behandling af de sundhedsmæssige konsekvenser i kommunens sager. Ligeledes beskrives det i visionen, at Haderslev Kommune vil kendetegnes ved borgerinvolvering, serviceorientering og professionalisme. Der er her mulighed for at understøtte visionen i forbindelse med implementeringen af sundhedskonsekvensvurderingerne, da det åbner op for at spørge borgerne og andre involverede parter om deres syn på sundheden i et givent større projekt, samt at der sikres en opkvalificering af organisationen på sundhedsområdet. Endvidere fremgår det af visionen, at: Sundhed skal være et bærende element på alle områder i Haderslev Kommune. Vi vil have et koordineret sundhedstilbud til alle i kommunen. Inden for den primære forebyggelse vil vi være helt i front og fungere som rollemodel på området. Det bærende element, sammenhængen og vores position som rollemodel kan underbygges ved en konsekvent brug af sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune. For at kunne udarbejde meningsfyldte Sundhedskonsekvensvurderinger er det nødvendigt med et kompetenceløft af sagsbehandlerne i Haderslev Kommune inden for brugen af sundhedskonsekvensvurderinger. Sundhedsservice foreslår, at man uddanner 3-4 personer i Sundhedsservice, der efterfølgende kan forestå den løbende uddannelse af organisationens sagsbehandlere. Kurset forventes at tage 1 arbejdsdag. Der forventes udgifter svarende til kr. for undervisning af såvel Sundhedsservice som den resterende organisation. Disse udgifter foreslås dækket af Sundhedsudvalgets almene pulje til sundhedsfremme og forebyggelse. For serviceområderne vil der være tale om et ressourceforbrug til at deltage i undervisningen og de efterfølgende sundhedskonsekvensvurderinger. Dette forbrug afholdes inden for serviceområdernes rammer.

5 Sundhedsudvalg, Side 78 Procedure Sagen blev forelagt Direktionen d. 3. juni Referatet vedlægges i printet udgave til dagsorden, og Sundhedsdirektøren vil derfor fremlægge beslutningen på udvalgsmødet. Sundheds- og Borgerservicedirektør Niels Koustrup / Sundhedsøkonom Morten Jessen-Hansen Projektbeskrivelse og budget - Sundhedskonsekvensvurderinger - Maj 2008 (496255) Sundhedsudvalget godkender procesplanen for sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune. Sundhedsudvalget bevilliger ,- kr. fra den almene pulje til sundhedsfremme og forebyggelse, til implementeringen af sundhedskonsekvensvurderinger i Haderslev Kommune Godkendes. 79. Sundhedsprofilen - procesplan DIMOJH / 07/21384 Af styrelsesvedtægtens 18. stk. 2 fremgår det, at en af "[ ] Udvalgets væsentligste opgaver er: At udforme en sundhedspolitik og sundhedsprofil". Sundhedspolitikken blev vedtaget på Byrådsmødet d. 29. maj 2008, hvori der står skrevet at Sundhedsudvalget vil have gennemført en sundhedsprofil i Det medfølgende bilag er en opfølgning på punktet sundhedsprofilen i Sundhedspolitikken, hvor den nuværende status og efterfølgende tidsplan for arbejdet med sundhedsprofilen præsenteres. Sundhedsservice foreslå, at man udvider den oprindelige idé bag sundhedsprofilen til at inkludere et borgermøde om resultaterne i sundhedsprofilen.

6 Sundhedsudvalg, Side 79 Sundhedsservice har estimeret udgifterne til et borgermøde samt annoncering, til at beløbe sig til ca ,- kr. Beløbet foreslås dækket af den almene pulje til sundhedsfremme og forebyggelse. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen / Sundhedsøkonom Morten Jessen-Hansen Procesplan for arbejdet med sundhedsprofilen 2008 (478388) Sundhedsudvalget godkender den fremlagte procesplan. Sundhedsudvalget bevilliger ,- kr. fra den almene pulje til sundhedsfremme og forebyggelse til et borgermøde om resultaterne i sundhedsprofilen. Godkendes. 81. Ansøgning: Trafiksikkerhed og gule refleksveste DIDOEV / 07/26482 Efterhånden er cykelhjelmen heldigvis blevet en fast del af udrustningen, når skolebørn skal af sted på cykel. Men den har kun sin virkning, hvis uheldet er ude, og så er det måske allerede for sent. Allerbedst er det at undgå ulykker, og det kan blandt andet gøres ved at være så synlig som muligt. Derfor vil det være en god ide at udstyre skolebørn med gule refleksveste. Det ansøgte beløb skal dække udlevering af en refleksvest til alle nye skolebørn, samt et klassesæt til alle 0. klasser i Haderslev Kommune. Klassesættene skal anvendes, når klassen skal på fælles udflugt på cykel. Vestene vil være gule med refleksbånd med logo fra Haderslev i Bevægelse og trafiksikkerhedsgruppens logo. Udgiften til vestene deles ligeligt imellem Haderslev i Bevægelse og Trafiksikkerhedsgruppen.

7 Sundhedsudvalg, Side 80 Sundhedsfokusgruppen er orienteret om ansøgningen. Vestene koster 20 kr. pr. stk. ved køb af 2000 veste. Udgiften for Sundhedsservice vil være kr. Projektkoordinator Dorte Evald. Sundhedsudvalget imødekommer bevilling af refleksveste til i alt kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse Godkendes, idet tilbuddet gælder alle 0. klasser. 81. Ansøgning: Mad og måltidsdannelse for unge på kanten. DIASBR / 08/129 Ungdomsskolen/EGU ansøger om støtte til et projekt: Mad og måltidsdannelse for unge på kanten (se bilag). Sundhedsfokusgruppen er orienteret om ansøgningen. Der ansøges om kr. fra Sundhedsudvalgets almene pulje. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen SV: Ansøgning sundhedsfremmeprojekt i EGU B EGU Projektansøgning Sundhedsfremme. pdf (504161) Sundhedsservice indstiller at Sundhedsudvalget imødekommer ansøgningen med kr. fra den almene pulje i 2008.

8 Sundhedsudvalg, Side 81 Godkendes. 82. Ansøgning: Vi vinder OL-guld DIDOEV / 07/26482 Sundhedsservice har modtaget vedlagte ansøgning: Vi vinder OL-guld Der ansøges om støtte til at oprette et motionsprojekt for ansatte på Øsby skole. Beløbet skal bruges til betaling af kontingent til lokalt motionscenter, hvor der udarbejdes et personligt træningsprogram for de ansatte. Hovedtanken er at bruge bevægelse som en fælles aktivitet for skolens personale og herigennem styrke såvel krop og fællesskab. Sundhedsfokusgruppen har ikke anbefalet at give støtte til projektet. Der ansøges om kr. som dækkes af puljen Haderslev i Bevægelse Projektkoordinator Dorte Evald. ansøgning.doc vi vinder guld (497347) budget.doc vi vinder guld (497348) Sundhedsudvalget følger Sundhedsfokusgruppens anbefaling, og ikke støtter projektansøgningen. Godkendes ikke.

9 Sundhedsudvalg, Side Ansøgning: Kom i gang. DIDOEV / 07/26482 Projekt er rettet imod borgere som ikke motionerer, og som gerne vil i gang med at motionere. Deltagerne tilbydes en personlig samtale for at klarlægge den enkeltes målsætning, og der etableres herefter en plan for træning. Beløbet skal anvendes til annoncering, deltagergebyr til Høttemotion samt flasker med vand. Sundhedsfokusgruppen anbefaler, at projektet støttes med det fulde beløb. Der søges om kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Projektkoordinator Dorte Evald. VS: Ansøgningsskema kom i gang (497351) Sundhedsudvalget imødekommer ansøgningen med kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Godkendes. 84. Ansøgning: Sats sundt i Haderslev Kommune DIDOEV / 07/26482 DGI og Sundhedsservice søger i fællesskab om støtte til at oprette et kursusforløb for foreningsfolk og privatpersoner. Formålet er at give viden og kompetencer i forhold til projektetablering, styring af projekter og herigennem hjælpe gode idéer videre til at blive projekter med fokus på bevægelse. Kurset er udviklet for at imødekomme et udtrykt behov for viden hos frivillige i udvalg og foreninger og skal give konkrete værktøjer i projektledelse, kommunikation og igangsættelse af motionsaktiviteter.

10 Sundhedsudvalg, Side 83 Sundhedsfokusgruppen anbefaler projektet støttet med det fulde beløb. Der ansøges om kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Projektkoordinator Dorte Evald. Sats sundt i Haderslev Kommune - Ansøgningsskema SATS SUNDT i Haderslev Kommune.doc (497583) Sundhedsudvalget imødekommer ansøgningen med kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Godkendes. 85. Ansøgning: Tur til Dyrehaven i Bevægelse DIDOEV / 07/26482 Der søges til at Ældre Sagen i Haderslev kan arrangere en tur til Dyrehaven for Ældre Sagens medlemmer i Haderslev Kommune og i den forbindelse deltage i projektet "Dyrehaven i Bevægelse". Der er fokus på motion, naturoplevelser og socialt samvær. Ansøgningen har ikke været fremlagt i Sundhedsfokusgruppen. Der søges om kr. Projektkoordinator Dorte Evald. ansøgning Haderslev i Bevægelse - Ansøgningsskema Dyrehave i bevægelse.doc (504163)

11 Sundhedsudvalg, Side 84 Sundhedsudvalget diskutere ansøgningen og på den baggrund bevilliger beløbet kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Godkendes. 86. Ansøgning: ØIF-Løberne-et aktivt tilbud for den individuelle borger DIDOEV / 07/26482 Projektet indeholder et motionstilbud for den brede befolkning i et landdistrikt. Der skal etableres individuelle træningsprogrammer for deltagerne og fælles løbeture i lokalområdet. Der søges om penge til uddannelse af instruktører, materialer, transport samt afmærkning af ruter. Der ansøges om kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Sundhedsfokusgruppen anbefaler, at der bevilliges halvdelen af udgiften til uddannelse af instruktører kr. samt til afmærkning af ruter kr. Projektkoordinator Dorte Evald. - Budget oplæg ØIF Løberne.doc (503690) - Ansøgningsskema Haderslev i Bevægelse - ØIF Løberne.doc (503689) Sundhedsudvalget følger Sundhedsfokusgruppens anbefaling, hvorefter der bevilges ialt kr. til projektet fra puljen Haderslev i Bevægelse. Godkendes som indstillet med kr.

12 Sundhedsudvalg, Side Orientering om Sundhedsfabrikken og Chris Mac Donald - inspirationsdag for alle unge på Ungdomsuddannelserne, den 5. september 2008 DIANBR / 08/366 Projektet Sundhedstiltag i Ungdomsuddannelserne orienterer om de første initiativer: 1. Branding: Projektet har valgt at brande sig som Sundhedsfabrikken. Forslaget blev valgt, fordi det i såvel sit navn som i sit lay out og kommunikations linje kommunikerer sundhedsbudskabet til unge. Forslaget præsenteres for sundhedsudvalget. 2. Sundhedsfabrikken - startskud, den 5. september 2008 for alle unge på ungdomsuddannelserne: Alle unge på Ungdomsuddannelserne og 10. klasse inviteres den 5. september til inspirationsdag om usundhed på Idrætscentret i Haderslev fra kl Forud for inspirationsdagen har alle skoler udpeget lokale sundhedsnetværk, der efter inspirationsdagen indgår i et netværk med alle 10. klasser og ungdomsuddannelserne for at iværksætte konkrete sundhedsfremme målrettet unge. Programmet er: kl : Walk around - stande målrettet unge i forhallen, grovbolle og frugt. kl. 9.45: Danseshow ved Camilla Sjøberg mfl. og velkomst ved Asta Freund kl : Chris Mac Donald - Strong Body Strong Mind kl "Skrot din dårlige vane" ved Sundhedsudvalget Walk- out - stande. Sundhedskoordinator Annette Brandi Sundhedsservice indstiller at udvalget tager orienteringen og invitationen til efterretning Til efterretning.

13 Sundhedsudvalg, Side Orientering om forbrug i akutpulje for Sundhedsservice DIASBR / 06/185 På udvalgsmøde d. 6. december 2007 besluttede Sundhedsudvalget at oprette en såkaldt akutpulje til Sundhedsservice på i alt kr. Der skal afrapporteres for forbruget 1 x pr. år. Da det er første år, ordningen fungerer, vælger Sundhedsservice en afrapportering til orientering også inden sommerferien. Akutpuljen er fordelt på to konti, og der vedlægges forbrugsoversigt for begge konti (se bilag). Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Autorapport-Akut pulje-2 konti (502878) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning Til efterretning. 89. Orientering om: Get moving DIDOEV / 07/26482 I uge 41 gennemfører Sundhedsstyrelsen en landsdækkende kampagne Get Moving med det formål at gøre opmærksom på: At alle børn og unge under 18 år er fysisk aktive i mindst 60 minutter om dagen. Aktiviteterne skal være af moderat intensitet. De 60 minutter kan opdeles i mindre perioder, fx 15 minutter om morgenen, 15 minutter senere og 30 minutter efter skole, eller 6 gange 10 minutter i løbet af dagen. At alle børn og unge under 18 år mindst to gange om ugen fremmer og vedligeholder deres kondition, muskelstyrke, bevægelighed og knoglesundhed. Træningen skal være af høj intensitet af minutters varighed.

14 Sundhedsudvalg, Side 87 I Haderslev Kommune er det besluttet, at der yderligere vil blive en lokal indsats med fokus på 6-12 årige og deres familier med særlig opmærksomhed på betydningen af aktiv transport blandt børn og unge. Kampagnen i Haderslev hedder: Get moving kroppen er verdens bedste transportmiddel. Den lokale kampagne i Haderslev vil indeholde forskellige aktivitetstilbud, der skal fokusere på kroppen som aktivt transportmiddel i det fri for børn og familier. Sundhedsservice har rettet henvendelse til alle foreninger i Haderslev Kommune og forespurgt til foreningernes mulighed for at tilbyde aktiviteter inden for ovennævnte tema. De indkommende tilbud annonceres på en løbeseddel til skoler og skolebestyrelser. Skolerne eller forældrebestyrelser kan derefter selv rette henvendelse til den pågældende aktivitet for tilmelding og deltagelse. Projektkoordinator Dorte Evald. Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning Til orientering. 90. Forslag om differentieret behandling af ansøgninger til Sundhedsudvalgets puljer DIASBR / 06/185 Sundhedsudvalget har 2 puljer, dels puljen Haderslev i Bevægelse og dels Den Almene Pulje. Alle ansøgninger til puljerne er hidtil behandlet i Sundhedsudvalget. Derudover har Sundhedsfokusgruppen behandlet alle ansøgninger til Haderslev i Bevægelse med henblik på at anbefale/ikke anbefale dem for Sundhedsudvalget, og ansøgninger til Den Almene Pulje er som regel forelagt Sundhedsfokusgruppen til orientering. Det har været lærerigt og givende med den grundige sagsbehandling i den første periode, Sundhedsudvalget har virket. Sagsbehandlingen er dog temmelig omfattende og tidskrævende.

15 Sundhedsudvalg, Side 88 Der foreslås derfor, at der sættes en beløbsgrænse for, hvornår en ansøgning skal forelægges Sundhedsudvalget. Sundhedsservice foreslår kr., idet der som hovedregel ses en forskel på omfanget, tidshorisonten og dermed rækkevidden af projekter på over og under kr. Sundhedsservice orienterer en gang pr. kvartal om den administrative behandling af sager i begge puljer. Sagen har været drøftet i Sundhedsfokusgruppen d. 28. maj 2008, og Sundhedsfokusgruppen anbefaler forslaget til Sundhedsudvalget. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Sundhedsudvalget godkender en administrativ behandling i Sundhedsservice af ansøgninger til Sundhedsudvalget to puljer, såfremt ansøgningen drejer sig om et samlet beløb under kr. Sundhedsudvalget orienteres kvartalsvis af Sundhedsservice om den administrative behandling af sager til de to puljer. Godkendes frem til udvalgets møde i oktober Udvalget orienteres løbende pr Oversigt om puljestøtte under Haderslev i Bevægelse DIDOEV / 07/26482 Der er udarbejdet en oversigt over projekter der har søgt midler i puljen Haderslev i Bevægelse. Oversigten er udarbejdet i henholdsvis et skema og et tekstdokument (se bilag). Oversigten har været fremlagt og gennemgået i Sundhedsfokusgruppen. Projektkoordinator Dorte Evald.

16 Sundhedsudvalg, Side 89 opgørelser og tendenser (497301) opgørelse og tendenser (skema) (497321) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Til efterretning. 92. Budget Sundhedsudvalgets rammer DIMOJH / 08/17232 Økonomiudvalget udmeldte d. 21. maj 2008 de overordnede rammer for Sundhedsudvalgets budget i Sundhedsservice har efterfølgende udarbejdet et forslag til fordelingen af rammerne i 2009 på Sundhedsudvalgets område. Sundhedsudvalgets samlede ramme i 2009 er 119,229 mio. kr. Sundheds- og Borgerservicedirektør Niels Koustrup / Sundhedsøkonom Morten Jessen-Hansen Budget Sundhedsudvalget (503834) Sundhedsudvalget godkender fordelingen af den samlede budgetramme i Socialdemokraterne (3), ønsker at afvente stillingtagen til rammerne indtil forhandlingerne mellem KL og Regeringen er afsluttet. Et flertal på 4 anbefaler forvaltningens fordeling.

17 Sundhedsudvalg, Side Sundhedsudvalgets puljer Budgetopfølgning DIMOJH / 08/1534 Sundhedsudvalget bliver forelagt oversigten over de prioriterede puljemidler i 2008 pr. 30. maj 2008 til orientering. Oversigten indeholder såvel det samlede budget for Haderslev i Bevægelse og den Almene pulje, som de politisk prioriterede midler samt beslutningsdatoen og medfølgende dagsordensnummer. Formålet med oversigten er at give Sundhedsudvalget et overblik over det resterende budget i indeværende år og overslagsårene. De økonomiske forhold beskrives i det medfølgende bilag. Sundheds- og Borgerservicedirektør Niels Koustrup / Sundhedsøkonom Morten Jessen-Hansen Sundhedsudvalgets puljer maj 2008 (502988) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Til efterretning. 94. Gensidig orientering DIASBR / 06/185 Der afholdes Folkesundhedsdage d. 24. og 25. september 2008, og tilmeldingsperioden er startet. Der er afholdt ansættelsessamtaler til projektet Unge i Vækst. Sundhedschefen orienterer nærmere.

18 Sundhedsudvalg, Side 91 Orientering givet bl.a. om behandlingstilbud til ansatte i Haderslev Kommune, åbning af motionsbussen og cyklismens dag. 95. Eventuelt DIASBR / 06/566 Studieturen til Sverige drøftet.

19 Sundhedsudvalg, Side 92 Underskriftsside Asta Freund Ella Skjellerup Rita Juhl Anna Grethe Smith Søren Rishøj Jakobsen Bent K. Andersen Knud Erik Hansen Niels Koustrup

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 15-01-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:25 Afbud: Bent K. Andersen, Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 06-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Rita Juhl. Ella Skjellerup deltog fra pkt. 59 Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-05-2008 Mødested: Sundhedsservice, Bygning C, 2. sal Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Bent K. Andersen. Knud Erik Hansen deltog

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Alle til stede Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-10-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.35 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Bent Iversen var indbudt til en drøftelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-12-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 10-12-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16.50 Afbud: Fraværende: Knud Erik Hansen mødte kl. 15.30 Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 03-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Alle mødt. Rita Juhl og Knud Erik Hansen deltog under punkterne 47-55. Ella

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 11-03-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 16.50 (pkt. 41) Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 14-08-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 15.25 fra pkt. 104 Rita Juhl

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 13-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Asta Freund Fraværende: Bemærkninger: Søren Rishøj og Anna Grethe Smith deltog

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 11-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Anne Grethe Smith og Ella Skjellerup Bemærkninger: Under pkt. 2 deltog overlæge

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 30-09-2009 Mødested: Sommersted Frivillige Brandværn, Storegade 75, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 01-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 01-02-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 10. Godkendelse

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Rita Juhl deltog til og med pkt. 141

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-02-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Dagsorden til ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Torsdag 27.02.2014 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering SU om Center for Børn og Voksne 3 Sundhedsudvalgets

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde D238 Torsdag 23.04.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Puljemidler 2015: Ansøgning Tour de Hørsholm 3 Fælles Sundhedshus i Helsingør

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 25-08-2010 Mødested: 219 1. sal, Rådhuset, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 25-08-2010

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Onsdag den 29-07-2009 Mødested: Mødelokale nr. 6 (kælder) Administrationsbygningen, Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 28. november 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl, Marianne Jensen og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 03-09-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16.30 Afbud: Søren Rishøj, Knud Erik Hansen deltog til og med pkt. 107 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt Mødetidspunkt 16-09-2019 17:00 Mødeafholdelse Restaurant Sejlklubberne, Skovshoved Havn 9, 2920 Charlottenlund Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Seniorrådet DAGSORDEN. Mødedato: Mandag den

Seniorrådet DAGSORDEN. Mødedato: Mandag den DAGSORDEN Seniorrådet Mødedato: Mandag den 26-10-2009 Mødested: Sommersted Plejehjem Kirkevej 6, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Lorens Frederiksen Fraværende:

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 12.12.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret, mødelokale 1 d, 4300 Holbæk Det bemærkes, at mødet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 10-04-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 10-04-2019 17:00 1 (Åben) Forslag

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 20-08-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet.

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet. Referat Sundhed og Forebyggelse Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale Valbyvej 69 G Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse Sundhed og Forebyggelse den 22. august

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 04.10.2007 kl. 16:00 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 39. Orientering fra SSP-området... 3 40. Initiativer på alkoholområdet...

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 20-02-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet 2008, 20-02-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 05. april Rangstrup Rådhus. Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 05. april Rangstrup Rådhus. Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 05. april 2006 Mødelokale: Starttidspunkt for møde 12,30 Sluttidspunkt for møde Den lille kantine, Nørre- Rangstrup Rådhus Fraværende: Laurids Rudebeck fraværende efter afbud. 05. april 2006

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 11. februar 2016 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT

Integrationsrådet REFERAT REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Mandag den 21. marts 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Princess May Gildhoff Fraværende: Mohammad Hadid, Wyssam Nouf

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-05-2007 Mødested: Børneinstitutionen Favrdal Christen Kolds Vej 4, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Afbud: Knud

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: Mødelok. 6 Rådhuscentret 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:20 Afbud: Lillian Riber-Hansen, Aksel Hansen Fraværende:

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Social- og Seniorudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 15:15 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om Omsorgscentret Breelteparkens

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 26. august 2015 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Onsdag 15.06.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ændret samarbejde om forløbsprogrammer med Fredensborg Kommune 3 Budget

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 19-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:03 Tilstede: Marie-Louise Andreassen, Anne Hjorth,

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 19. juni 2018 Mødested: NOVA, Jupitervej 30, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A)

Læs mere

Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken

Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken Punkt 7. Godkendelse af Sundheds- og Kulturforvaltningens handleplan til Sundhedspolitikken 2019-22 2018-011957 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forvaltningens

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag kl. 16:00. Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 25.02.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Puljemidler 2016 3 Evaluering af tværkommunal alkoholkampagne

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere