INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER"

Transkript

1 INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER Indholdsfortegnelse OVERSIGT... 3 INSTALLATION... 5 KONTROLPANELSFUNKTIONER INVERTER START-UP OG DRIFT KOMMUNIKATION VEDLIGEHOLDELSE FEJLFINDING SPECIFIKATIONER JFY-tech GARANTI GEM DISSE INSTRUKTIONER GENERELLE FORHOLDSREGLER For din egen sikkerhed og af enheden, skal du læse og forstå instruktioner, der er indeholdt i dette dokument, før du begynder at arbejde. Opbevar disse instruktioner på et tilgængeligt sted for alle de medarbejdere, der arbejder med enheden, således at denne kan benyttes. Kun professionel tekniker kan installere og drive vores enheder. ADVARSEL: For at undgå risiko for elektrisk stød fra oplagret energi i kondensator, bedes vente mindst 5 minutter for at få adgang til lederdelen af input-eller output terminaler for vekselretteren efter at den er afbrudt fra udgangen af PV panel og AC nettet. Der er en sikring i vores enheder. For fortsat beskyttelse mod risiko for brand, kun udskiftes med samme type og ratings af sikringen. Udskiftningen skal udføres af kvalificeret servicepersonale.

2 Installationen af frekvensomformeren skal udføres i fuld overensstemmelse med Stærkstrøms Regler for Standard AS / NZS 3000 og andre relative lokale standarder og forskrifter. Ingen reservedele i boksen. For at undgå risiko for elektrisk stød, må der ikke fjernes maskine dækslet. Heller ingen dele fra indeni. Overlad alt reparationsarbejde til kvalificeret servicepersonale. Kontakt din forhandler, hvis du har brug for at kende nærmeste autoriserede værksted eller faguddannet personale. Som faguddannet personale, bør du kende både AC og DC spænding kilder afsluttes inde i enheder. Hvert kredsløb skal være individuelt afbrudt før servicering. Læs og forstå alle instruktioner i denne manual og bliv bekendt med de sikkerhedsmæssige symboler i de relevante afsnit før du installere og idriftsætter udstyr. Forbindelsen til AC nettet må kun udføres efter at have modtaget godkendelse fra den administrerende myndighed i overensstemmelse med national og statslig sammenkobling regler, og kan kun gøres af kvalificeret personale. Hold hele overfladen af solcelle panelet dækket med uigennemtrængeligt materiale for solstråling, før du tilslutter panelet til udstyr, hvilket vil sikre, at ingen farlig høj spænding er til stede ved kabler. Denne enhed er designet til at give strøm til det offentlige el-net (nytte) kun. Tilslutte ikke denne enhed til en AC-kilde eller generator. Tilslutning af Inverter til eksterne enheder kan resultere i alvorlige skader på dit udstyr. Vi har særlige typer for disse applikationer. Hvis du er interesseret, bedes du kontakte din lokale forhandler. Selvom at det er designet til at imødekomme alle sikkerheds foranstantninger, så er der stadigvæk nogle dele og overflader som vil være varme under benyttelse. For at reducere risikoen for skade, bør der ikke røres på kølelegemet på bagsiden af sol inverteren eller nærliggende overflader, imens Inverter er i drift. Hold den ligeledes væk fra brændbare genstande. Denne version af JSI invertere skal anvendes med paneler forbundet i en "Flydende" måde, dvs positive og negative terminal ikke er forbundet til jorden. Udstyret er forsynet med flere etiketter, nogle af dem med en gul baggrund, som er relateret til sikkerhedsspørgsmål. Sørg for at læse etiketter og fuldt ud forstå dem, før du installerer udstyr. Symbolerne er:

3 Udstyr jordleder (Main jordforbindelse beskyttende jord, PE) Vekselstrøm (AC) værdi Jævnstrøm (DC) værdi Fase Jordforbindelse (Jorden) OVERSIGT Maskine oversigt

4 Efter åbning af pakken, bedes du kontrollere indholdet af kassen. Det bør indeholde følgende tilbehør:

5 Vare Navn Antal 1. Sol inventer 1 stk 2. Monteringsramme 1 stk 3. Monteringsskruer og blokke 6 stk/9 stk 4. Sikkerheds skruer og blok 2 stk/4 stk 5. Skrællenøgle 1 stk 6. DC stik samling 1 sæt 7. RS-485 stik, det ene med 120 ohm terminal Valgfrit - ekstraudstyr modstand 8. Specielt RS-232 kabel 1 stk 9. Brugsanvisning 1 stk 10. Monitor software (CD) 1 stk 11. Garantibevis 1 stk JSI-xxxxTL serien omfatter JSI-1500TL, JSI-1500TL-S, JSI-2000TL, JSI-2000TL-S, JSI-3000TL, JSI-3000TL-S, JSI-5000TL, JSI-5000TL-S JSI-6000TL og JSI-6000TL-S. Den-S suffikset angiver inverteren med en integreret DC tænder INSTALLATION ADVARSEL: Den elektriske installation på JSI inverter skal udføres i overensstemmelse med gældende lokale og nationale standarder og love. ADVARSEL: Tilslutning af JSI inverter til AC-nettet må kun udføres efter at have modtaget tilladelse fra en autoriseret som kan operere på nettet. Pakke kontrol Kunden opfordres til at udføre følgende kontroller: Undersøg pakke boksen for synlige skader, såsom huller, revner eller tegn på mulig skade på dets indhold. Beskriv eventuelle skader eller mangler på de modtagende dokumenter og få transportøren til at underskrive hans / hendes fulde navn. Åben pakken/kassen og inspicer indholdet for indvendige skader. Mens udpakning, vær forsigtig med ikke at smide noget udstyr, reservedele eller manualer. Eventuelle skader registreres. Gem alle shipping materiale til når transportøren sender en inspektør til at kontrollere skader! Hvis inspektionen afslører skader på inverteren, bedes du kontakte dit lokale leverandør eller den autoriserede forhandler. De vil afgøre, om udstyret skal returneres til reparation. De vil også give anvisninger på, hvordan udstyret repareres; Det er kundens ansvar at indgive en klage til transportøren. Manglende klage til transportøren kan ugyldiggøre alle garantiservice rettigheder for eventuelle skader;

6 Gem den originale emballage af JSI inverter, da det skal anvendes hvis det er nødvendigt at sende den til reparation. At vælge det rette sted til at installerer Stedet til installation bør vælges baseret på følgende overvejelser: JSI invertere fastsættes til en passende højde fra jorden til at gøre det nemt for aflæsning af displayet og lysdioderne. Vælg et godt ventileret sted, beskyttet mod direkte sol stråling. Vælg et sted, der tillader flydende luftstrøm rundt om enheden. Sørg for tilstrækkelig plads omkring enheden for at muliggøre nem installation og fjernelse af objektet fra dens monteringsoverflade. Nedenstående figur viser de anbefalede minimumsafstande rundt om inverter:

7 Fastgørelse på væggen Trin 1: Bor 6 eller 9 huller som vist i figur 3 Trin 2: Fastgør monteringsrammen som vist i fig.4 af skruerne, så hæng inverteren på monteringsrammen. Trin 3: Fix sikkerheds skruer på venstre og højre side som vist i figur 5 med den vedlagte skrællenøgle Trin 4: Kontroller installationsforhold.

8 Kunden opfordres til at udføre følgende kontroller: Installer ikke sol inverteren på en gradient overflade. Kontroller de øverste stropper af sol inverter og sikre, at det passer på beslaget. Sørg for sikkerheds skruer (M5 stik hoved cap skruer) til at indsætte i monteringsrammen gennem frekvensomformerens køleplade. Kontroller sikker montering af sol inverter ved at forsøge at hæve det fra jorden. Sol Inverteren skal forblive solidt fastgjort. Vælg en stærk monterings væg for at forhindre vibrationer under omformerens drift. System Diagram og forbindelses etiketten JSI-serien er en enkelt fase Sol Inverter. De er ansvarlige for konvertering af jævnstrøm genereres af solceller i enfasede 230Vac 50Hz vekselstrøm til levering i AC nettet. JSI-serien kan bruges i en ongrid PV-system til at producere elektricitet. Installationen af JSI serien og dennes tilslutning til AC-nettet skal ske i overensstemmelse med lokale regler, og kan kræve installation af tilstrækkelige elforbrug måleinstrumenter. JSI-serien fungerer kun, når den er tilsluttet til AC nettet og kan ikke fungere som en stand-alone enhed. Den forenklede koblingsdiagram for inverteren er som følger.

9 A. PV Paneler: Giv jævnstrøm til inverter. B. Sol inverter: Konverterer DC (Direkte strøm) strøm fra PV-panel (r) til AC (Vekselstrøm) magt. Fordi Inverter er net tilsluttede det styrer strømamplitude ifølge PV panelet strømforsyningen. Inverter forsøger altid at konvertere den maksimale effekt fra PV-panel (r). C. DC Switch og AC Switch: "DC switch" er imellem solceller og sol inverter imens "AC Switch" er imellem AC Grid (Utility) og sol Inverter. De forenkles i dette diagram. Faktisk kan de bestå af elektrisk en afbryder, sikring og tilslutningsklemmer. For at overholde lokale sikkerhedsstandarder og koder, skal forbindelses systemet udformes og gennemføres af en kvalificeret tekniker. JFY-tech giver også sol inverter med en integreret DC switch vist i stiplet grænse i Fig.6. -S suffiks angiver, at inverteren er integreret en DC-afbryder i PV inputsiden. D. AC Grid (Utility): Henvist til som "net" i denne manual, er den måde din el el-selskab leverer strøm til din plads. Bemærk venligst, at en Inverter kan kun oprette forbindelse til lavspændingssystemer (nemlig, 220/230Vac, 50Hz). Bemærk: JFY-tech giver en integreret switch boks, der indeholder DC switch, AC switch, DC sikring, AC sikring, DC SPD og AC SPD-enheder som en mulighed. Selvfølgelig kan man få lignende omskifterboks fra din lokale marked.

10 Fig.7 Connections available on inverter bottom and relevantmarking E. PV INPUT: Forbundet til PV paneler ved MC4 terminaler. F. RS232: Forbindelse til overvågnings computer ved særlig RS232-kabel af JFY-tech. G. RS485: Daisy-chain kommunikation til en eller flere invertere. H. AC Terminal (tre blokke i højre hånd): Tilsluttet til AC Grid. Tilslutning til AC net (Uti heden) A. Mål AC nettet (nytte), spænding og frekvens. Det bør være 230VAC (eller 220 VAC), 50Hz og enkelt fase. B. Åben AC Skift mellem sol inverter og AC Grid (Utility). C. Åbne AC terminaler dækkes og forbinder AC ledninger på AC terminaler som følger:. Fig. 8 AC terminals under AC terminals cover

11 Tilslutning til PV Panel (DC input) A. Under alle omstændigheder: Sørg for, at den maksimale tomgangsspænding (VOC) i hvert PV streng er mindre end 550VDC til JSI-6000TL og JSI-5000TL, mindre end 500Vdc for JSI-2000TL og JSI-3000TL, mindre end 450VDC for JSI-1500TL. Længden af input ledning skal være mindre end 30m. Ved den måde, generelt i den laveste omgivende temperatur på din installation område, VOC af PV streng er den højeste. B. Brug MC4 (Multi-kontakt) stik til PV array-terminaler. C. Åben DC Skift og Forbind de positive og negative terminaler fra PV panel til DC switch, derefter positive (+) terminaler og negative (-) terminaler på Sol inverteren. Hver DC terminal på inverter kan modstå 20Adc. D. Ved tilslutning af solceller til DCSwitch, da DC Skift til terminalerne af inverter, skal du sørge for at polariteten er korrekt. Forkert polaritet tilslutning kan beskadige enheden. Bekræft kortslutningsstrøm af PV strengen. Den samlede kortslutning strøm af PV strengen skal være mindre end inverterens maksimale DC-indgang strøm. E. Høje spændinger eksisterer, når PV-panelet er udsat for solen. For at reducere risikoen for elektrisk stød, undgå at røre spændingsførende dele og behandle forbindelse terminaler nøje. Bemærk: Sørg for, at solceller feltet spænding polaritet matcher "+" og "-" symboler. Før du tilslutter JSI invertere med solcelle felt, JFY-tech anbefaler at kontrollere, ved hjælp af en passende tykkelse, at polariteten værdi og spændingens tilladte værdi mellem positive og negative kontakter er korrekte.

12 KONTROLPANELSFUNKTIONER Der er en LCD-skærm, to LED'er og en funktionstast på forsiden af sol inverteren. LCD og LED giver dig oplysninger om status for din Inverter. Du kan også bruge denne funktionstast som en simpel kontrol. Control panel A. LCD Skærm: Visning af de operationelle data og situationer, advarsel / fejl koder og information. B. Model inverter (for eksempel JSI-3000TL) C. ALARM LED: Angiver skyld inverteren. D. POWER LED: Indikerer at frekvensomformeren kører normalt. E. Funktions nøgle: Bruges til at indstille forskellige parameter og displaysprog forinverter. F. Beskrivelse af inverter. Bemærk: For at spare strøm, LCD-skærmens baggrundslys automatisk slukker efter 10 sekunder. Fig.9 Betjen Funktion Key For at se de operationelle data i inverteren, kan du trykke på funktionstasten. Data vil også automatisk og regelmæssigt vise sig. For at indstille forskellige kontrast og displaysprog for inverteren, bedes du omhyggeligt referer til nedenstående skema.

13

14 TILSTANDSBESKEDER I LCD TILSTAND INDHOLD KOMMENTAR Vente tilstand Standby PV indgangsspænding lav Venter Venter Initial Tilslut i xxs Checker system Tilslut igen i xxs Checker system Inventers forbindelses tilstand Tilslut OK Tilslut net Fejl tilstand Exx System fejlkode Wxx Systems adversels kode Auto test tilstand Auto testning Beskytter auto test Program tilstand Programmer Updater software VIGTIGSTE BETJENINGSSYSTEMER I BESKEDER I LCD TILSTAND INDHOLD KOMMENTAR Normal betjening JFY-TECH Firmanavn JFY-TECH hjemmeside JSI-xxx TL Inventer model Ver Jxx FW-version SN: xxxxxxx Serienummer Etoday = xx.xkwh Energi idag Etotal = xxxxkwh Den samlede energi i levetid Pac = xxxx.xw Den udgangseffekt inverter IAC = xx.xa Udgangsstrømmen af inverter Vac = xxx.xv Nettet spænding Fgrid = xx.xhz netfrekvensen Vdc = xxx.xv PV indgangsspænding AS4777 Comply withmain standard Engelsk Nuværende valgte sprog Kontrast x LCD kontrast Fgrid=xx Hz Netfrekvensen

15 Bemærk: Etoday vil vise output energien i sidste dag inden inverteren uafbrudt arbejder indtil 30 minutter i de tidlige morgentimer. INVERTER START-UP OG DRIFT ADVARSEL: Anbring ikke nogen genstande på JSI inverter under drift. Når frekvensomformeren er i drift, må du ikke berøre køleplade da nogle dele kan blive meget varme. Trin 1: Sørg for at AC-kablet og DC-kablet er tilsluttet korrekt, ubrugt DC stik og AC stikdækslet er forseglet. Trin 2: Tilslut DC og AC switche. Frekvensomformeren starter automatisk når DC-strøm fra de PV strengene er tilstrækkelig. Når sol inverteren starter, går den i en af de følgende 3 tilstande igen: Standby: PV streng kan kun give lige nok spænding til minimum kravene til det indre styreenheden. Venter: Når PV strengen DC spænding er større end 100V, vil frekvensomformeren gå i "vente" tilstand og forsøger at oprette forbindelse til nettet. Normal: Når PV streng DC spænding er større end 150V, Inverter opererer i normal tilstand. Inverteren vil holde MPPT funktion og levere strøm til AC Grid, når det er i normal drift. Måske det vil stoppe i den pågældende situation for lavt input DC-strøm, Den genstarter automatisk igen, når DC-strøm fra PV strengen er tilstrækkelig. Fejl eller advarsel status Inverteren er designet til at være brugervenlig, derfor fejlen eller advarslen status inverteren kan let forstås ved at læse de oplysninger, der vises på frontpanelets display. Alle mulige meddelelser er vist i den følgende tabel.

16 Kommunikation Data kommunikation med RS232 Fig.10 RS232 serial portand special RS232 cable Åbn dækslet til RS232 seriel port, Tilslut sol Inverter og computer ved JFY-tech særlig RS232 kabel. Af den måde, bør kommunikationen afstanden være under 10m. BEMÆRK: Kun JFY-tech special RS232 kabel kan arbejde. Hvis længden ikke er nok, kan du kan købe "udvidet RS232 kabel" på dit lokale marked. KOMMUNIKATION Datakommunikation med RS485 (valgfrit) RS485 serie port

17 Det RS485 bruges til flere invertere. Ethernet-kabel anvendes til at forbinde hver omformer. Kun tre kabler i Ethernet-kabel, der anvendes: to signal og ét for jordforbindelse. Fig.11 The waterproof RJ45 socket and connectors for RS485 port For at hjælpe installation, inverteren er udstyret med to RJ45-stik til separat indgang Ethernet-kabel fra udgang Ethernet-kabel. RJ45-stik RS485 serie forbindelse, hvad enten enkelt enhed eller flere invertere som Daisy kæde, kan udføres ved hjælp af RJ45 stik (se figur 11). Det gør ingen forskel, hvis dens stik er nr.1 eller nr.2, da de er forbundet parallelt, og signaler er således de samme. Et stik er for input ethernet-kabel med RJ45-stik, et andet stik er output ethernet-kabel med RJ45- stik.udgangen Ethernet-kabel når følgende enhed. RS485 pin definition er som følger: Pin # Signal navn Beskrivelse 1 Ikke brugt 2 Ikke brugt 3 RTN Signal return Fælles reference for logiske signaler. 4 Ikke brugt 5 Ikke brugt 6 Ikke brugt 7 -TR -Data Line Kræves til RS485 kommunikation. 8 +TR + Data Line Kræves til RS485 kommunikation.

18 BEMÆRK: Du kan købe T-568B standard Straight Through Ethernet-kabel til at forbinde to tilstødende invertere på dit lokale marked. Du kan selvfølgelig også gøre det selv, bare du husker at etherntet kablet er Straight-Through. RS485 Daisy Kæde RJ45 stik kan bruges til at tilslutte en enkelt JSI inverter eller flere JSI invertere daisy lænket sammen. Op til 31 frekvensomformere kan blive Daisy koblet. Anbefalet er maximum Daisy kædelængde er 1000m. Med multi daisy-kæder lænket til invertere, vil hvert enkelt automatisk blive tildelt en RS485 adresse med JFY software. RJ45 stik med120ω terminal modstand skal installeres på den sidste inverter i kæden. JFY-tech giver en specialrj45 sokkel med terminal modstand og et ledigt RJ45 stik i den vedlagte tilbehør. Når frekvensomformeren ikke er den sidste i kæden, bedes drawout terminalen modstand og bruge det som en ledig RJ45 stik. For at sikre, at kommunikationen på RS485 linje er meget sikker, JFY-tech anbefaler tilslutning af en isolerende RS adapter mellem den første inverter i Daisy kædens system og computeren. Selvfølgelig kan ikke-isolerende RS adapter også arbejde. Følgende diagram viser hvordan man kobler flere invertere i en Daisy kæde konfiguration.

19 Fig.12 Multiple daisy-chain connection BEMÆRK: RS485 link understøtter op til 31 frekvensomformere. BEMÆRK: RJ45socket med120ω terminal modstand skal installeres på den sidste inverter i kæden. Selv om der kun er én inverter den 120Ω terminal modstand er også nødvendig. Kontroller Inverter Efter RS232 eller RS485-linket er tilsluttet korrekt, åben JFY kontrol software "JFY Communicator", der er installeret fra den medfølgende CD. Med den kan brugeren overvåge inverterne. Den højre side af den primære grænseflade, er detaljerede oplysninger om inverter. Med hensyn til mere detaljerede indstillinger metoder og andre funktioner, henvises til "JFY Communicator brugsanvisning" på CD. VEDLIGEHOLDELSE Inverteren er vedligeholdelsesfri. FEJLFINDING I de fleste situationer kræver inverteren meget lidt service. Hvis inverteren ikke er i stand til at fungere perfekt, henvises til de følgende instruktioner, før du ringer din lokale forhandler eller service personale. Hvis der opstår problemer, vil "Alarm" LED på frontpanelet være rød og LCD viser de relevante oplysninger. Der henvises til nedenstående tabel for en oversigt over potentielle problemer og deres løsning DISPLAY Ingen visning i LCD eller LED check PV-input tilslutninger W01 Intet net W02 Vin overspænding E01 Isolering fejl E02 Udslip fejl E03 Net fejl HVAD SKAL DER GØRES? Check PV input forbindelsen Check net forbindelses kabler Kontroller Voc af PV streng, se om det er større end eller for tæt på max. input jævnspænding på relative inverter type. Kontroller impedans er mellem PV (+) & PV (-) Og PV-Inverter er jordet. Impedans skal være større end 2MΩ Udslippet er for højt.unplug den input fra PV streng og kontroller perifere AC system. Tjek at net spænding og frekvens opfylder specifikationer

20 BEMÆRK: I perioder med lidt eller ingen sollys, sol inverter kan løbende starte op og lukke ned. Dette skyldes utilstrækkelig strøm genereret til at drive styringskredsløbene. Hvis du ikke kan løse problemer med ovennævnte procedurer, venligst kontakt din lokale forhandler eller service personale. Inden du kontakter den autoriserede forhandler eller service personale, kan du finde og holde ved hånden følgende oplysninger: Oplysninger om JSI inverter 1. Inverter Model 2. Serie Nummer 3. Uge fremstilling 4. Hvilken LED er rød? 5. Hvilken advarsel / fejl vises? 6. Har du mærke, om advarsel / fejl kan gentages? Oplysninger om PV række 1. Modellen og producent af solceller 2. Antallet af strenge i PV række og antallet af paneler pr streng.

21 SPECIFIKATIONER

22

23

24 JFY-tech GARANTI Garanti Politik: Garantiperiode: JSI Series PV net-bundet invertere leveres af Shenzhen JingFuYuan Tech. Co, LTD. (Forkortet JFY-tech) har 60-måneders reklamationsfrist. Systemtilbehøret fra JFY-Tech har 24-måneders reklamationsfrist. Garanti Tid Start: Fra den dato, du får varer fra vores distributører. Garanti Dokumentation: Fakturaen fra distributørerne og Produktets Series Nummer. Bemærk: JFY-tech vil tælle fra 2 måneder senere i henhold til ex -fabriks dato som Garantiens starttidspunkt, hvis kunden ikke kan give fakturaen og andre dokumenter. Anvendelsesområde: Eventuelle skader, der opstår under garanti perioden vil være evalueret af Distributør og JFY-tech til at definere dets anvendelsesområde og ansvar. Garanti principper: For at yde bedre service til JFY-techs slutbrugere, er alle JFY-tech autoriseret distributører bliver bedt om at reagere på brugers garanti krav, og autoriserede distributører vil erstatte eventuelle produkter eller dele af produktet i garantiperioden. Hvis der er vist sig at være defekt i design eller fremstilling. Følgende tilfælde vil blive udelukket fra garantien (distributørerne er ansvarlige for undersøgelse af det følgende): 1) "Garanti kort" ikke at blive sendt tilbage til forhandleren eller JFY-tech. 2) Produkt ændrede eller design ændret eller dele, der udskiftes ikke er godkendt af JFY-tech. 3) Forandringer, ændringer eller forsøg på reparationer og sletning af serie nummer eller sæler ved en ikke JFY-Techs tekniker. 4) Forkert installation eller indkøring 5) Manglende overholdelse af gældende sikkerhedsbestemmelser (AS4777 standarder osv.) 6) Produktet har været forkert opbevaret og beskadiget under oplagringen af slutbrugeren. 7) Transportskader, ødelæggelse af maling som er forårsaget af skibsfarten pumpning. Det bør erklærer, at forsikringsselskab, så snart containere losser med nok beviser. 8) Manglende overholdelse af brugermanualen, installation guide, og vedligeholdelse regler 9) Forkert brug eller uhensigtsmæssig drift 10) Utilstrækkelig ventilation af enheden 11) De vedligeholdelse procedurer i forbindelse med et sådant produkt ikke har været observeret eller udført til en acceptabel standard. 12) Force majeure (f.eks. lynnedslag, overspænding, storm, brand) Påstande, der går ud over de rettigheder, der er nævnt i de garantibestemmelser principper, navnlig krav om erstatning for direkte eller indirekte skader som følge af defekt apparat, om erstatning for omkostninger i forbindelse med demontering og installation, eller tab af fortjeneste, er ikke

25 omfattet af JFY-tech garanti, for så vidt JFY-tech er ikke underlagt lovpligtige ansvar. Garanti henvendelse Procedure: Vær venlig at rapportere defekte enheder med en kort fejlbeskrivelse til JFY-Tek distributører. Hvis vi er enige om at en udskiftning, vil vi normalt sende en tilsvarende udskiftning ifølge model og alder, resten af garantiperiodens ret vil blive overført til udskiftning indretningen. I dette tilfælde, modtager du ikke et nyt certifikat, da din ret er dokumenteret på JFYtech. Den udskiftningen vil blive pakket passende til transport og sendt ud inden for 2 arbejdsdage. Det defekte skal emballeres i denne transportemballage for returtransport til distributøren. Hvis on-site service af re-installation er nødvendigt, de endelige kunder skal til at forhandle med de distributører på forhånd. Alle garantiservice i garantiperioden er gratis.

SmokeCloak Privat. installation og instruktion

SmokeCloak Privat. installation og instruktion SmokeCloak Privat installation og instruktion Der er truffet alle tænkelige forholdsregler for at sikre rigtigheden af denne manual. Producenten MSS Professional A/S står ikke til ansvar for tab eller

Læs mere

Installationsmanual PowerMaster-10

Installationsmanual PowerMaster-10 get m t løst m get m t løst m get m t løst m get m t løst m get m t løst m get m t løst m get m t løst m get m t Installationsmanual PowerMaster-10 Fuldt overvåget trådløst alarm system PowerMaster-10

Læs mere

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning 9209908 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret HF-22 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante

Læs mere

COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes

COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes Indholdsfortegnelse Indsæt til dansk sprog 4 Mange tak 5 Pakkens indhold 5 Funktioner 6 Lær Coby

Læs mere

2.5. Drifts- og installationsmanual SOLIVIA 2.5 EU G3

2.5. Drifts- og installationsmanual SOLIVIA 2.5 EU G3 2.5 Drifts- og installationsmanual SOLIVIA 2.5 EU G3 EU DANSK Denne manual kan ændres. På vores webside www.solar-inverter.com kan du finde manualens nyeste version. Copyright Delta Energy Systems (Tyskland)

Læs mere

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Betjeningsvejledning. Oversættelse af tysk originalversion

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Betjeningsvejledning. Oversættelse af tysk originalversion Powador. TL - INT 4. TL - INT 8. TL - INT. TL - INT Betjeningsvejledning Oversættelse af tysk originalversion Betjeningsvejledning til installatører og operatører Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger...

Læs mere

Thermo Scientific Excelsior AS Brugervejledning A82310100 6. Udgave

Thermo Scientific Excelsior AS Brugervejledning A82310100 6. Udgave Thermo Scientific Excelsior AS Brugervejledning A82310100 6. Udgave Information om virksomheden Copyright 2013. Thermo Fisher Scientific. Alle rettigheder forbeholdt. Thermo Fisher Scientific Inc. (Thermo

Læs mere

Varenummer: 08090695 Version: 02.01. www.devi.com

Varenummer: 08090695 Version: 02.01. www.devi.com Varenummer: 08090695 Version: 02.01 www.devi.com Før du går i gang Tilslutning og grundopsætning af Devireg 550 termostater skal udføres af en autoriseret el-installatør. Ukorrekt installation og grundopsætning

Læs mere

3. Transport, emballage og opbevaring... 118 3.1 Kontrol ved levering... 118 3.2 Emballage... 118 3.3 Opbevaring... 118

3. Transport, emballage og opbevaring... 118 3.1 Kontrol ved levering... 118 3.2 Emballage... 118 3.3 Opbevaring... 118 200.269 V1/1112 DK Oversættelse fra den originale betjeningsvejledning Brugsanvisning skal altid være lige ved hånden! 1. Generelle oplysninger... 114 1.1 Generelt om denne vejledning... 114 1.2 Symbolerklæring...

Læs mere

KX-PRX150NE. Brugsanvisning. Førsteklasses designtelefon med touchscreen. Model nr. Tak fordi du har anskaffet dig et Panasonic-produkt.

KX-PRX150NE. Brugsanvisning. Førsteklasses designtelefon med touchscreen. Model nr. Tak fordi du har anskaffet dig et Panasonic-produkt. Brugsanvisning Førsteklasses designtelefon med touchscreen Model nr. KX-PRX150NE Tak fordi du har anskaffet dig et Panasonic-produkt. Læs dette dokument, og gem det til fremtidig brug. Indholdsfortegnelse

Læs mere

NBE TRÆPILLE SYSTEM V10.032

NBE TRÆPILLE SYSTEM V10.032 NBE TRÆPILLE SYSTEM V10.032 EN303-5 2012 Klasse 5 godkendt ved DTI. Godkendt til trykekspansion. Energi mærket AA. Producent: NBE Production A/S Brinken 6-10 Øster Vrå Denmark www.nbe.dk INDHOLDS FORTEGNELSE:

Læs mere

INNHOLDSFORTEGNESLE. Dansk - 3

INNHOLDSFORTEGNESLE. Dansk - 3 husqvarna AUTOMOWER 260 ACX BRUGSANVISNING INNHOLDSFORTEGNESLE 1. Introduktion og sikkerhed... 5 1.1 Introduktion... 5 1.2 Symboler på Automower... 6 1.3 Symboler i brugsanvisningen... 7 1.4 Sikkerhedsforskrifter...

Læs mere

FGC 313/323. Installationsmanual

FGC 313/323. Installationsmanual FGC 313/323 Installationsmanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Læs dette kapitel inden installation... 3... 3 Produktdokumentation...3 Sikkerhedsregler for ejeren/operatøren... 3 Garanti... 3

Læs mere

H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG

H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG 1 Indledning og sikkerhed 3 1.1 Indledning 3 1.2 Symboler på produktet 4 1.3 Symboler i brugsanvisningen 5 1.4 Sikkerhedsanvisninger 6 2 Præsentation

Læs mere

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch...31

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch...31 Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. Indhold Indhold...2 Kapitel 1 Introduktion...4 Om

Læs mere

Ingen tilgængelig internetforbindelse/dlnatilstand FollowMe TV to DMR... 13 Menufunktioner... 14

Ingen tilgængelig internetforbindelse/dlnatilstand FollowMe TV to DMR... 13 Menufunktioner... 14 Indhold TV ets funktioner... 2 Tilslutning til din mobiltelefon via WiFi... 19 Kære SHARP-kunde... 3 Brug af MIRACAST... 20 Vigtige sikkerhedsforskrifter... 3 Brug af DLNA-netværkstjeneste... 20 Miljøinformation...

Læs mere

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80 NBE PILLEFYR NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.80 INDHOLDS FORTEGNELSE: Side 2-4 Fyrrums indretning, kondensering af røg gas. Side 5-7: Monterings vejledning. Side 8: Justering efter vægt.

Læs mere

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 09-9-2013 SSI400 GSM ALARM Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 2013 model - GSM alarm SSI400 433/868MHz Version December 2012 Brug vores app til Android og iphone til betjening

Læs mere

PV-omformer SUNNY BOY 3000TL / 3600TL / 4000TL / 5000TL

PV-omformer SUNNY BOY 3000TL / 3600TL / 4000TL / 5000TL PV-omformer SUNNY BOY 3000TL / 3600TL / 4000TL / 5000TL Installationsvejledning SB30-50TL-21-IA-da-20 IMDA-SBXTL-21 Version 2.0 DK SMA Solar Technology AG Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Henvisninger

Læs mere

NETVÆRKSKAMERA. Brugervejledning SNP-3302/3302H/ 3371/3371H/3371TH

NETVÆRKSKAMERA. Brugervejledning SNP-3302/3302H/ 3371/3371H/3371TH NETVÆRKSKAMERA Brugervejledning SNP-3302/3302H/ 3371/3371H/3371TH Netværkskamera Brugervejledning Copyright 2011 Samsung Techwin Co., Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Varemærke er det registrerede logo

Læs mere

Divar MR digital videooptager

Divar MR digital videooptager Divar MR digital videooptager Typenummer DVR-8K, DVR-16K, DVR-8L, DVR-16L da Brugervejledning_da Digital videooptager Indholdsfortegnelse da 1 Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhed 3 1.1 Vigtige sikkerhedsinstruktioner

Læs mere

Brugervejledning til ATS Alarm

Brugervejledning til ATS Alarm GE Security Brugervejledning til ATS Alarm P/N 1068796 REV 1.0 ISS 06OCT09 Copyright 2009 GE Security, Inc. Dette dokument må ikke kopieres, hverken helt eller delvist, eller på anden måde gengives uden

Læs mere

PowerMax. For sikre, integrerede og interaktive hjem - Alarmgruppen har det hele. Plug and Protect - problemfri installation

PowerMax. For sikre, integrerede og interaktive hjem - Alarmgruppen har det hele. Plug and Protect - problemfri installation PowerMax,, For sikre, integrerede og interaktive hjem - Alarmgruppen har det hele. Plug and Protect - problemfri installation Kameraforbindelse giver her og nu indsigt Tilgængelig hvor som helst gennem

Læs mere

Kapitel 1: Introduktion

Kapitel 1: Introduktion infinite prime Installationsmanual - Version 4.00 Katalognummer: ZI0644A (11/2008) Alle oplysninger kan ændres uden forudgående varsel. Electronics Line 3000 Ltd. erklærer herved, at dette kontrolsystem

Læs mere

Brugervejledning til AlphaEasy

Brugervejledning til AlphaEasy Brugervejledning til AlphaEasy INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL MED DENNE MANUAL...4 INTRODUKTION... 5 ZONER OG OMRÅDER PÅ ALPHAEASY ALARMANLÆG... 5 VIGTIG INFORMATION TIL BRUGEREN... 5 BETJENING...6 ALPHAVISION

Læs mere

Før De tager Deres nye køleskab i brug

Før De tager Deres nye køleskab i brug Køleskabet DA Kære kunde! Tillykke med Deres valg af et Gorenje køleskab. Det er et meget fornuftigt valg, da et køleskab fra Gorenje forener både økonomi og kvalitet i et moderne og gennemtænkt design.

Læs mere

Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL. Alarm- og Sikkerhedssystem. Page 2. Indholdsfortegnelse

Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL. Alarm- og Sikkerhedssystem. Page 2. Indholdsfortegnelse Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL Alarm- og Sikkerhedssystem Page 2 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION 1.1 Indholdet i pakken 1.2 Features 1.3 Anbefalinger 1.4 Advarsler 2. OVERSIGT

Læs mere

Varemærker Alle mærke- og produktnavne er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Bemærkning Alle oplysninger i

Varemærker Alle mærke- og produktnavne er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Bemærkning Alle oplysninger i Varemærker Alle mærke- og produktnavne er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Bemærkning Alle oplysninger i denne brugervejledning kan ændres uden forbehold. Indholdsfortegnelse

Læs mere

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.70

NBE PILLEFYR. NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.70 NBE PILLEFYR NBE Pillefyr med Black Star kedler Fra version 6.70 INDHOLDS FORTEGNELSE: Side 2: Monterings vejledning. Side 3: Justering efter vægt. Side 4 : Betjenings vejledning basis. Side 5-11 Stage

Læs mere

SMART Board 600i6. Interaktivt whiteboardsystem. Konfigurations- og brugervejledning

SMART Board 600i6. Interaktivt whiteboardsystem. Konfigurations- og brugervejledning SMART Board 600i6 Interaktivt whiteboardsystem Konfigurations- og brugervejledning FCC-advarsel Dette udstyr er blevet testet og overholder grænserne for digitale enheder i klasse A i overensstemmelse

Læs mere