INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER"

Transkript

1 INSTALLATIONS OG OPSÆTNINGS MANUAL SOL INVENTER Indholdsfortegnelse OVERSIGT... 3 INSTALLATION... 5 KONTROLPANELSFUNKTIONER INVERTER START-UP OG DRIFT KOMMUNIKATION VEDLIGEHOLDELSE FEJLFINDING SPECIFIKATIONER JFY-tech GARANTI GEM DISSE INSTRUKTIONER GENERELLE FORHOLDSREGLER For din egen sikkerhed og af enheden, skal du læse og forstå instruktioner, der er indeholdt i dette dokument, før du begynder at arbejde. Opbevar disse instruktioner på et tilgængeligt sted for alle de medarbejdere, der arbejder med enheden, således at denne kan benyttes. Kun professionel tekniker kan installere og drive vores enheder. ADVARSEL: For at undgå risiko for elektrisk stød fra oplagret energi i kondensator, bedes vente mindst 5 minutter for at få adgang til lederdelen af input-eller output terminaler for vekselretteren efter at den er afbrudt fra udgangen af PV panel og AC nettet. Der er en sikring i vores enheder. For fortsat beskyttelse mod risiko for brand, kun udskiftes med samme type og ratings af sikringen. Udskiftningen skal udføres af kvalificeret servicepersonale.

2 Installationen af frekvensomformeren skal udføres i fuld overensstemmelse med Stærkstrøms Regler for Standard AS / NZS 3000 og andre relative lokale standarder og forskrifter. Ingen reservedele i boksen. For at undgå risiko for elektrisk stød, må der ikke fjernes maskine dækslet. Heller ingen dele fra indeni. Overlad alt reparationsarbejde til kvalificeret servicepersonale. Kontakt din forhandler, hvis du har brug for at kende nærmeste autoriserede værksted eller faguddannet personale. Som faguddannet personale, bør du kende både AC og DC spænding kilder afsluttes inde i enheder. Hvert kredsløb skal være individuelt afbrudt før servicering. Læs og forstå alle instruktioner i denne manual og bliv bekendt med de sikkerhedsmæssige symboler i de relevante afsnit før du installere og idriftsætter udstyr. Forbindelsen til AC nettet må kun udføres efter at have modtaget godkendelse fra den administrerende myndighed i overensstemmelse med national og statslig sammenkobling regler, og kan kun gøres af kvalificeret personale. Hold hele overfladen af solcelle panelet dækket med uigennemtrængeligt materiale for solstråling, før du tilslutter panelet til udstyr, hvilket vil sikre, at ingen farlig høj spænding er til stede ved kabler. Denne enhed er designet til at give strøm til det offentlige el-net (nytte) kun. Tilslutte ikke denne enhed til en AC-kilde eller generator. Tilslutning af Inverter til eksterne enheder kan resultere i alvorlige skader på dit udstyr. Vi har særlige typer for disse applikationer. Hvis du er interesseret, bedes du kontakte din lokale forhandler. Selvom at det er designet til at imødekomme alle sikkerheds foranstantninger, så er der stadigvæk nogle dele og overflader som vil være varme under benyttelse. For at reducere risikoen for skade, bør der ikke røres på kølelegemet på bagsiden af sol inverteren eller nærliggende overflader, imens Inverter er i drift. Hold den ligeledes væk fra brændbare genstande. Denne version af JSI invertere skal anvendes med paneler forbundet i en "Flydende" måde, dvs positive og negative terminal ikke er forbundet til jorden. Udstyret er forsynet med flere etiketter, nogle af dem med en gul baggrund, som er relateret til sikkerhedsspørgsmål. Sørg for at læse etiketter og fuldt ud forstå dem, før du installerer udstyr. Symbolerne er:

3 Udstyr jordleder (Main jordforbindelse beskyttende jord, PE) Vekselstrøm (AC) værdi Jævnstrøm (DC) værdi Fase Jordforbindelse (Jorden) OVERSIGT Maskine oversigt

4 Efter åbning af pakken, bedes du kontrollere indholdet af kassen. Det bør indeholde følgende tilbehør:

5 Vare Navn Antal 1. Sol inventer 1 stk 2. Monteringsramme 1 stk 3. Monteringsskruer og blokke 6 stk/9 stk 4. Sikkerheds skruer og blok 2 stk/4 stk 5. Skrællenøgle 1 stk 6. DC stik samling 1 sæt 7. RS-485 stik, det ene med 120 ohm terminal Valgfrit - ekstraudstyr modstand 8. Specielt RS-232 kabel 1 stk 9. Brugsanvisning 1 stk 10. Monitor software (CD) 1 stk 11. Garantibevis 1 stk JSI-xxxxTL serien omfatter JSI-1500TL, JSI-1500TL-S, JSI-2000TL, JSI-2000TL-S, JSI-3000TL, JSI-3000TL-S, JSI-5000TL, JSI-5000TL-S JSI-6000TL og JSI-6000TL-S. Den-S suffikset angiver inverteren med en integreret DC tænder INSTALLATION ADVARSEL: Den elektriske installation på JSI inverter skal udføres i overensstemmelse med gældende lokale og nationale standarder og love. ADVARSEL: Tilslutning af JSI inverter til AC-nettet må kun udføres efter at have modtaget tilladelse fra en autoriseret som kan operere på nettet. Pakke kontrol Kunden opfordres til at udføre følgende kontroller: Undersøg pakke boksen for synlige skader, såsom huller, revner eller tegn på mulig skade på dets indhold. Beskriv eventuelle skader eller mangler på de modtagende dokumenter og få transportøren til at underskrive hans / hendes fulde navn. Åben pakken/kassen og inspicer indholdet for indvendige skader. Mens udpakning, vær forsigtig med ikke at smide noget udstyr, reservedele eller manualer. Eventuelle skader registreres. Gem alle shipping materiale til når transportøren sender en inspektør til at kontrollere skader! Hvis inspektionen afslører skader på inverteren, bedes du kontakte dit lokale leverandør eller den autoriserede forhandler. De vil afgøre, om udstyret skal returneres til reparation. De vil også give anvisninger på, hvordan udstyret repareres; Det er kundens ansvar at indgive en klage til transportøren. Manglende klage til transportøren kan ugyldiggøre alle garantiservice rettigheder for eventuelle skader;

6 Gem den originale emballage af JSI inverter, da det skal anvendes hvis det er nødvendigt at sende den til reparation. At vælge det rette sted til at installerer Stedet til installation bør vælges baseret på følgende overvejelser: JSI invertere fastsættes til en passende højde fra jorden til at gøre det nemt for aflæsning af displayet og lysdioderne. Vælg et godt ventileret sted, beskyttet mod direkte sol stråling. Vælg et sted, der tillader flydende luftstrøm rundt om enheden. Sørg for tilstrækkelig plads omkring enheden for at muliggøre nem installation og fjernelse af objektet fra dens monteringsoverflade. Nedenstående figur viser de anbefalede minimumsafstande rundt om inverter:

7 Fastgørelse på væggen Trin 1: Bor 6 eller 9 huller som vist i figur 3 Trin 2: Fastgør monteringsrammen som vist i fig.4 af skruerne, så hæng inverteren på monteringsrammen. Trin 3: Fix sikkerheds skruer på venstre og højre side som vist i figur 5 med den vedlagte skrællenøgle Trin 4: Kontroller installationsforhold.

8 Kunden opfordres til at udføre følgende kontroller: Installer ikke sol inverteren på en gradient overflade. Kontroller de øverste stropper af sol inverter og sikre, at det passer på beslaget. Sørg for sikkerheds skruer (M5 stik hoved cap skruer) til at indsætte i monteringsrammen gennem frekvensomformerens køleplade. Kontroller sikker montering af sol inverter ved at forsøge at hæve det fra jorden. Sol Inverteren skal forblive solidt fastgjort. Vælg en stærk monterings væg for at forhindre vibrationer under omformerens drift. System Diagram og forbindelses etiketten JSI-serien er en enkelt fase Sol Inverter. De er ansvarlige for konvertering af jævnstrøm genereres af solceller i enfasede 230Vac 50Hz vekselstrøm til levering i AC nettet. JSI-serien kan bruges i en ongrid PV-system til at producere elektricitet. Installationen af JSI serien og dennes tilslutning til AC-nettet skal ske i overensstemmelse med lokale regler, og kan kræve installation af tilstrækkelige elforbrug måleinstrumenter. JSI-serien fungerer kun, når den er tilsluttet til AC nettet og kan ikke fungere som en stand-alone enhed. Den forenklede koblingsdiagram for inverteren er som følger.

9 A. PV Paneler: Giv jævnstrøm til inverter. B. Sol inverter: Konverterer DC (Direkte strøm) strøm fra PV-panel (r) til AC (Vekselstrøm) magt. Fordi Inverter er net tilsluttede det styrer strømamplitude ifølge PV panelet strømforsyningen. Inverter forsøger altid at konvertere den maksimale effekt fra PV-panel (r). C. DC Switch og AC Switch: "DC switch" er imellem solceller og sol inverter imens "AC Switch" er imellem AC Grid (Utility) og sol Inverter. De forenkles i dette diagram. Faktisk kan de bestå af elektrisk en afbryder, sikring og tilslutningsklemmer. For at overholde lokale sikkerhedsstandarder og koder, skal forbindelses systemet udformes og gennemføres af en kvalificeret tekniker. JFY-tech giver også sol inverter med en integreret DC switch vist i stiplet grænse i Fig.6. -S suffiks angiver, at inverteren er integreret en DC-afbryder i PV inputsiden. D. AC Grid (Utility): Henvist til som "net" i denne manual, er den måde din el el-selskab leverer strøm til din plads. Bemærk venligst, at en Inverter kan kun oprette forbindelse til lavspændingssystemer (nemlig, 220/230Vac, 50Hz). Bemærk: JFY-tech giver en integreret switch boks, der indeholder DC switch, AC switch, DC sikring, AC sikring, DC SPD og AC SPD-enheder som en mulighed. Selvfølgelig kan man få lignende omskifterboks fra din lokale marked.

10 Fig.7 Connections available on inverter bottom and relevantmarking E. PV INPUT: Forbundet til PV paneler ved MC4 terminaler. F. RS232: Forbindelse til overvågnings computer ved særlig RS232-kabel af JFY-tech. G. RS485: Daisy-chain kommunikation til en eller flere invertere. H. AC Terminal (tre blokke i højre hånd): Tilsluttet til AC Grid. Tilslutning til AC net (Uti heden) A. Mål AC nettet (nytte), spænding og frekvens. Det bør være 230VAC (eller 220 VAC), 50Hz og enkelt fase. B. Åben AC Skift mellem sol inverter og AC Grid (Utility). C. Åbne AC terminaler dækkes og forbinder AC ledninger på AC terminaler som følger:. Fig. 8 AC terminals under AC terminals cover

11 Tilslutning til PV Panel (DC input) A. Under alle omstændigheder: Sørg for, at den maksimale tomgangsspænding (VOC) i hvert PV streng er mindre end 550VDC til JSI-6000TL og JSI-5000TL, mindre end 500Vdc for JSI-2000TL og JSI-3000TL, mindre end 450VDC for JSI-1500TL. Længden af input ledning skal være mindre end 30m. Ved den måde, generelt i den laveste omgivende temperatur på din installation område, VOC af PV streng er den højeste. B. Brug MC4 (Multi-kontakt) stik til PV array-terminaler. C. Åben DC Skift og Forbind de positive og negative terminaler fra PV panel til DC switch, derefter positive (+) terminaler og negative (-) terminaler på Sol inverteren. Hver DC terminal på inverter kan modstå 20Adc. D. Ved tilslutning af solceller til DCSwitch, da DC Skift til terminalerne af inverter, skal du sørge for at polariteten er korrekt. Forkert polaritet tilslutning kan beskadige enheden. Bekræft kortslutningsstrøm af PV strengen. Den samlede kortslutning strøm af PV strengen skal være mindre end inverterens maksimale DC-indgang strøm. E. Høje spændinger eksisterer, når PV-panelet er udsat for solen. For at reducere risikoen for elektrisk stød, undgå at røre spændingsførende dele og behandle forbindelse terminaler nøje. Bemærk: Sørg for, at solceller feltet spænding polaritet matcher "+" og "-" symboler. Før du tilslutter JSI invertere med solcelle felt, JFY-tech anbefaler at kontrollere, ved hjælp af en passende tykkelse, at polariteten værdi og spændingens tilladte værdi mellem positive og negative kontakter er korrekte.

12 KONTROLPANELSFUNKTIONER Der er en LCD-skærm, to LED'er og en funktionstast på forsiden af sol inverteren. LCD og LED giver dig oplysninger om status for din Inverter. Du kan også bruge denne funktionstast som en simpel kontrol. Control panel A. LCD Skærm: Visning af de operationelle data og situationer, advarsel / fejl koder og information. B. Model inverter (for eksempel JSI-3000TL) C. ALARM LED: Angiver skyld inverteren. D. POWER LED: Indikerer at frekvensomformeren kører normalt. E. Funktions nøgle: Bruges til at indstille forskellige parameter og displaysprog forinverter. F. Beskrivelse af inverter. Bemærk: For at spare strøm, LCD-skærmens baggrundslys automatisk slukker efter 10 sekunder. Fig.9 Betjen Funktion Key For at se de operationelle data i inverteren, kan du trykke på funktionstasten. Data vil også automatisk og regelmæssigt vise sig. For at indstille forskellige kontrast og displaysprog for inverteren, bedes du omhyggeligt referer til nedenstående skema.

13

14 TILSTANDSBESKEDER I LCD TILSTAND INDHOLD KOMMENTAR Vente tilstand Standby PV indgangsspænding lav Venter Venter Initial Tilslut i xxs Checker system Tilslut igen i xxs Checker system Inventers forbindelses tilstand Tilslut OK Tilslut net Fejl tilstand Exx System fejlkode Wxx Systems adversels kode Auto test tilstand Auto testning Beskytter auto test Program tilstand Programmer Updater software VIGTIGSTE BETJENINGSSYSTEMER I BESKEDER I LCD TILSTAND INDHOLD KOMMENTAR Normal betjening JFY-TECH Firmanavn JFY-TECH hjemmeside JSI-xxx TL Inventer model Ver Jxx FW-version SN: xxxxxxx Serienummer Etoday = xx.xkwh Energi idag Etotal = xxxxkwh Den samlede energi i levetid Pac = xxxx.xw Den udgangseffekt inverter IAC = xx.xa Udgangsstrømmen af inverter Vac = xxx.xv Nettet spænding Fgrid = xx.xhz netfrekvensen Vdc = xxx.xv PV indgangsspænding AS4777 Comply withmain standard Engelsk Nuværende valgte sprog Kontrast x LCD kontrast Fgrid=xx Hz Netfrekvensen

15 Bemærk: Etoday vil vise output energien i sidste dag inden inverteren uafbrudt arbejder indtil 30 minutter i de tidlige morgentimer. INVERTER START-UP OG DRIFT ADVARSEL: Anbring ikke nogen genstande på JSI inverter under drift. Når frekvensomformeren er i drift, må du ikke berøre køleplade da nogle dele kan blive meget varme. Trin 1: Sørg for at AC-kablet og DC-kablet er tilsluttet korrekt, ubrugt DC stik og AC stikdækslet er forseglet. Trin 2: Tilslut DC og AC switche. Frekvensomformeren starter automatisk når DC-strøm fra de PV strengene er tilstrækkelig. Når sol inverteren starter, går den i en af de følgende 3 tilstande igen: Standby: PV streng kan kun give lige nok spænding til minimum kravene til det indre styreenheden. Venter: Når PV strengen DC spænding er større end 100V, vil frekvensomformeren gå i "vente" tilstand og forsøger at oprette forbindelse til nettet. Normal: Når PV streng DC spænding er større end 150V, Inverter opererer i normal tilstand. Inverteren vil holde MPPT funktion og levere strøm til AC Grid, når det er i normal drift. Måske det vil stoppe i den pågældende situation for lavt input DC-strøm, Den genstarter automatisk igen, når DC-strøm fra PV strengen er tilstrækkelig. Fejl eller advarsel status Inverteren er designet til at være brugervenlig, derfor fejlen eller advarslen status inverteren kan let forstås ved at læse de oplysninger, der vises på frontpanelets display. Alle mulige meddelelser er vist i den følgende tabel.

16 Kommunikation Data kommunikation med RS232 Fig.10 RS232 serial portand special RS232 cable Åbn dækslet til RS232 seriel port, Tilslut sol Inverter og computer ved JFY-tech særlig RS232 kabel. Af den måde, bør kommunikationen afstanden være under 10m. BEMÆRK: Kun JFY-tech special RS232 kabel kan arbejde. Hvis længden ikke er nok, kan du kan købe "udvidet RS232 kabel" på dit lokale marked. KOMMUNIKATION Datakommunikation med RS485 (valgfrit) RS485 serie port

17 Det RS485 bruges til flere invertere. Ethernet-kabel anvendes til at forbinde hver omformer. Kun tre kabler i Ethernet-kabel, der anvendes: to signal og ét for jordforbindelse. Fig.11 The waterproof RJ45 socket and connectors for RS485 port For at hjælpe installation, inverteren er udstyret med to RJ45-stik til separat indgang Ethernet-kabel fra udgang Ethernet-kabel. RJ45-stik RS485 serie forbindelse, hvad enten enkelt enhed eller flere invertere som Daisy kæde, kan udføres ved hjælp af RJ45 stik (se figur 11). Det gør ingen forskel, hvis dens stik er nr.1 eller nr.2, da de er forbundet parallelt, og signaler er således de samme. Et stik er for input ethernet-kabel med RJ45-stik, et andet stik er output ethernet-kabel med RJ45- stik.udgangen Ethernet-kabel når følgende enhed. RS485 pin definition er som følger: Pin # Signal navn Beskrivelse 1 Ikke brugt 2 Ikke brugt 3 RTN Signal return Fælles reference for logiske signaler. 4 Ikke brugt 5 Ikke brugt 6 Ikke brugt 7 -TR -Data Line Kræves til RS485 kommunikation. 8 +TR + Data Line Kræves til RS485 kommunikation.

18 BEMÆRK: Du kan købe T-568B standard Straight Through Ethernet-kabel til at forbinde to tilstødende invertere på dit lokale marked. Du kan selvfølgelig også gøre det selv, bare du husker at etherntet kablet er Straight-Through. RS485 Daisy Kæde RJ45 stik kan bruges til at tilslutte en enkelt JSI inverter eller flere JSI invertere daisy lænket sammen. Op til 31 frekvensomformere kan blive Daisy koblet. Anbefalet er maximum Daisy kædelængde er 1000m. Med multi daisy-kæder lænket til invertere, vil hvert enkelt automatisk blive tildelt en RS485 adresse med JFY software. RJ45 stik med120ω terminal modstand skal installeres på den sidste inverter i kæden. JFY-tech giver en specialrj45 sokkel med terminal modstand og et ledigt RJ45 stik i den vedlagte tilbehør. Når frekvensomformeren ikke er den sidste i kæden, bedes drawout terminalen modstand og bruge det som en ledig RJ45 stik. For at sikre, at kommunikationen på RS485 linje er meget sikker, JFY-tech anbefaler tilslutning af en isolerende RS adapter mellem den første inverter i Daisy kædens system og computeren. Selvfølgelig kan ikke-isolerende RS adapter også arbejde. Følgende diagram viser hvordan man kobler flere invertere i en Daisy kæde konfiguration.

19 Fig.12 Multiple daisy-chain connection BEMÆRK: RS485 link understøtter op til 31 frekvensomformere. BEMÆRK: RJ45socket med120ω terminal modstand skal installeres på den sidste inverter i kæden. Selv om der kun er én inverter den 120Ω terminal modstand er også nødvendig. Kontroller Inverter Efter RS232 eller RS485-linket er tilsluttet korrekt, åben JFY kontrol software "JFY Communicator", der er installeret fra den medfølgende CD. Med den kan brugeren overvåge inverterne. Den højre side af den primære grænseflade, er detaljerede oplysninger om inverter. Med hensyn til mere detaljerede indstillinger metoder og andre funktioner, henvises til "JFY Communicator brugsanvisning" på CD. VEDLIGEHOLDELSE Inverteren er vedligeholdelsesfri. FEJLFINDING I de fleste situationer kræver inverteren meget lidt service. Hvis inverteren ikke er i stand til at fungere perfekt, henvises til de følgende instruktioner, før du ringer din lokale forhandler eller service personale. Hvis der opstår problemer, vil "Alarm" LED på frontpanelet være rød og LCD viser de relevante oplysninger. Der henvises til nedenstående tabel for en oversigt over potentielle problemer og deres løsning DISPLAY Ingen visning i LCD eller LED check PV-input tilslutninger W01 Intet net W02 Vin overspænding E01 Isolering fejl E02 Udslip fejl E03 Net fejl HVAD SKAL DER GØRES? Check PV input forbindelsen Check net forbindelses kabler Kontroller Voc af PV streng, se om det er større end eller for tæt på max. input jævnspænding på relative inverter type. Kontroller impedans er mellem PV (+) & PV (-) Og PV-Inverter er jordet. Impedans skal være større end 2MΩ Udslippet er for højt.unplug den input fra PV streng og kontroller perifere AC system. Tjek at net spænding og frekvens opfylder specifikationer

20 BEMÆRK: I perioder med lidt eller ingen sollys, sol inverter kan løbende starte op og lukke ned. Dette skyldes utilstrækkelig strøm genereret til at drive styringskredsløbene. Hvis du ikke kan løse problemer med ovennævnte procedurer, venligst kontakt din lokale forhandler eller service personale. Inden du kontakter den autoriserede forhandler eller service personale, kan du finde og holde ved hånden følgende oplysninger: Oplysninger om JSI inverter 1. Inverter Model 2. Serie Nummer 3. Uge fremstilling 4. Hvilken LED er rød? 5. Hvilken advarsel / fejl vises? 6. Har du mærke, om advarsel / fejl kan gentages? Oplysninger om PV række 1. Modellen og producent af solceller 2. Antallet af strenge i PV række og antallet af paneler pr streng.

21 SPECIFIKATIONER

22

23

24 JFY-tech GARANTI Garanti Politik: Garantiperiode: JSI Series PV net-bundet invertere leveres af Shenzhen JingFuYuan Tech. Co, LTD. (Forkortet JFY-tech) har 60-måneders reklamationsfrist. Systemtilbehøret fra JFY-Tech har 24-måneders reklamationsfrist. Garanti Tid Start: Fra den dato, du får varer fra vores distributører. Garanti Dokumentation: Fakturaen fra distributørerne og Produktets Series Nummer. Bemærk: JFY-tech vil tælle fra 2 måneder senere i henhold til ex -fabriks dato som Garantiens starttidspunkt, hvis kunden ikke kan give fakturaen og andre dokumenter. Anvendelsesområde: Eventuelle skader, der opstår under garanti perioden vil være evalueret af Distributør og JFY-tech til at definere dets anvendelsesområde og ansvar. Garanti principper: For at yde bedre service til JFY-techs slutbrugere, er alle JFY-tech autoriseret distributører bliver bedt om at reagere på brugers garanti krav, og autoriserede distributører vil erstatte eventuelle produkter eller dele af produktet i garantiperioden. Hvis der er vist sig at være defekt i design eller fremstilling. Følgende tilfælde vil blive udelukket fra garantien (distributørerne er ansvarlige for undersøgelse af det følgende): 1) "Garanti kort" ikke at blive sendt tilbage til forhandleren eller JFY-tech. 2) Produkt ændrede eller design ændret eller dele, der udskiftes ikke er godkendt af JFY-tech. 3) Forandringer, ændringer eller forsøg på reparationer og sletning af serie nummer eller sæler ved en ikke JFY-Techs tekniker. 4) Forkert installation eller indkøring 5) Manglende overholdelse af gældende sikkerhedsbestemmelser (AS4777 standarder osv.) 6) Produktet har været forkert opbevaret og beskadiget under oplagringen af slutbrugeren. 7) Transportskader, ødelæggelse af maling som er forårsaget af skibsfarten pumpning. Det bør erklærer, at forsikringsselskab, så snart containere losser med nok beviser. 8) Manglende overholdelse af brugermanualen, installation guide, og vedligeholdelse regler 9) Forkert brug eller uhensigtsmæssig drift 10) Utilstrækkelig ventilation af enheden 11) De vedligeholdelse procedurer i forbindelse med et sådant produkt ikke har været observeret eller udført til en acceptabel standard. 12) Force majeure (f.eks. lynnedslag, overspænding, storm, brand) Påstande, der går ud over de rettigheder, der er nævnt i de garantibestemmelser principper, navnlig krav om erstatning for direkte eller indirekte skader som følge af defekt apparat, om erstatning for omkostninger i forbindelse med demontering og installation, eller tab af fortjeneste, er ikke

25 omfattet af JFY-tech garanti, for så vidt JFY-tech er ikke underlagt lovpligtige ansvar. Garanti henvendelse Procedure: Vær venlig at rapportere defekte enheder med en kort fejlbeskrivelse til JFY-Tek distributører. Hvis vi er enige om at en udskiftning, vil vi normalt sende en tilsvarende udskiftning ifølge model og alder, resten af garantiperiodens ret vil blive overført til udskiftning indretningen. I dette tilfælde, modtager du ikke et nyt certifikat, da din ret er dokumenteret på JFYtech. Den udskiftningen vil blive pakket passende til transport og sendt ud inden for 2 arbejdsdage. Det defekte skal emballeres i denne transportemballage for returtransport til distributøren. Hvis on-site service af re-installation er nødvendigt, de endelige kunder skal til at forhandle med de distributører på forhånd. Alle garantiservice i garantiperioden er gratis.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. GSM Dørtelefon Installation manual Bruger manual Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. Tlf.: +45 86161617 Mobil: +45 40200001 Side 1 GSM Dørtelefon Version

Læs mere

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Phocos CML serie 5 20 A Laderegulator for 12/24 volt Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Side 1 Din nye CML laderegulator er en state-of-the-art regulator, som er udviklet

Læs mere

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W Vejledning 1. BESKRIVELSE 2. FORBINDELSER Den røde ledning forbindes fra batteriets plusklemme til omformerens plusklemme (rød forbindelse)

Læs mere

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual

Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual OM Solceller Intelligent Solar Charge Controller Solar30 User s Manual Læs venligst denne instruktion grundigt igennem, før du bruger den. 1 Produkt introduktion: Denne controller er en slags intelligent

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL

TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL www.visionaudiovisual.com/techconnect/tc2_usbtp 1 KONFORMITETSERKLÆRING Når relevant, er Vision-produkter certificerede og overholder alle kendte lokale regulativer

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 1.0. Artikel-nr. / Article No.: Sprog / Languages: Version / Version:

Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 1.0. Artikel-nr. / Article No.: Sprog / Languages: Version / Version: Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 Artikel-nr. / Article No.: 57806 Sprog / Languages: da Version / Version: 1.0 BERNER_71167.pdf 2012-12-13 Art-Nr.: 57806 Multimeter DK Digitalt

Læs mere

Vejledning til GSM alarm sender

Vejledning til GSM alarm sender 1 Vejledning til GSM alarm sender SSIHuset Svane Electronic 2 Sikkerheds tips Brug kun dette produkt som foreskrevet her i vejledningen. Installer ikke senderen tæt på vand, fugt eller direkte varme. Forbind

Læs mere

Advarsel før installation. Pakkeindhold DA - 136. Sluk for Netværkskameraet så snart røg eller unormale lugte opdages.

Advarsel før installation. Pakkeindhold DA - 136. Sluk for Netværkskameraet så snart røg eller unormale lugte opdages. Advarsel før installation Sluk for Netværkskameraet så snart røg eller unormale lugte opdages. Der henvises til brugermanualen for anvendelsestemperaturer. Placér ikke Netværkskameraet på ujævne overflader.

Læs mere

Ren sinus inverter YK-PSW 700w og 1000w

Ren sinus inverter YK-PSW 700w og 1000w Ren sinus inverter YK-PSW 700w og 1000w Installations og brugervejledning en oversættelse af den originale engelske version uden ansvar. 1. Funktioner Ren sinus spænding (THD mindre end 3 %) ved ren R

Læs mere

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5 Brugervejledning Fjernbetjening display MT-5 OVERSIGT Det digitale fjernbetjening display, der viser dig anlæggets driftsinformation, system fejl og selvdiagnostik udlæsning. Oplysningerne vises på et

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

I/O Extender - installations- og brugervejledning

I/O Extender - installations- og brugervejledning DK I/O Extender - installations- og brugervejledning Indholdsfortegnelse side 1. Applikation og funktion.....................................................3 1.1. LED lys diode........................................................3

Læs mere

VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER

VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER VENTILATOR PRO HT Ø100 HYGRO & TIMER INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300213 EAN nr 5709133300340 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W

ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ELEKTRISK KONVEKTOR RADIATOR 2000 W ART NR 330340 EAN NR 5709133330309 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt.

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. OB115N DA For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. ELEKTRISK HÅNDTØRRER INSTALLATIONSVEJLEDNING VIGTIGT!

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

Brugsvejledning For Frithængende emhætte

Brugsvejledning For Frithængende emhætte Brugsvejledning For Frithængende emhætte MODEL EN 6335-2-31 Kære kunde, Vi er overbeviste om I vil blive glade for Jeres nye emhætte og det bliver en fornøjelse at bruge denne. Dette produkt er produceret

Læs mere

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide IP8372 Bullet Network Camera Quick Installation Guide English 繁 中 簡 中 日 本 語 Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska Nederlands Dansk Indonesia Outdoor Day & Night

Læs mere

Brugsanvisning Olympia Babyalarm MBF 3333

Brugsanvisning Olympia Babyalarm MBF 3333 Brugsanvisning Olympia Babyalarm MBF 3333 1 Kære kunde Vi er meget glade for, at du valgt at købe Olympia babyalarm 3333 hos os. Skulle der imod alt forventning være en teknisk fejl, bedes du bemærke dig

Læs mere

Manual Simatek Filterstyring GFC 16

Manual Simatek Filterstyring GFC 16 Manual Original brugsanvisning 1400003_DK Ver. 2014.01.09 Indeks 1. Generelt 3 2. Tekniske data 3 3. Installationsvejledning 4 4. Før tilslutning 5 5. Elektrisk tilslutning 5 6. Indstillinger 5 7. Fjernbetjenings-funktion

Læs mere

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 BRUGERMANUAL 1 VIGTIG INFORMATION DENNE VEJLEDNING ER UDELUKKENDE RETTET MOD KVALIFICEREDE INSTALLATØRER. DISSE OPLYSNINGER MÅ IKKE UDLEVERES TIL SLUTBRUGERE. LÆS

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Landstrømsensor

Installationsmanual Trådløs Landstrømsensor Trådløs Landstrømsensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 TEST AF LANDSTRØMSENSOREN... 3 VEDLIGEHOLDELSE... 4 TEKNISKE SPECIFIKATIONER... 4 BORTSKAFFELSE... 4 AKTIVERING

Læs mere

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45)

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45) Pakkens indhold når du modtager dit trådløse modem, skal du kontrollere at udstyr og tilbehør er i pakken og at delene er ubeskadigede. Pakken skal indeholde følgende: 1. Trådløst modem 2. strømforsyning

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION

UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning VENTILATION DK UDEN STYRING Brugs- og monteringsvejledning DU KA VENTILATION ! WARNING! Tillykke med din nye DUKA SMART FAN. Det flade design med den lille indbygningsdybde er perfekt når der er trange installationsforhold.

Læs mere

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser.

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser. Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre

SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre 1 SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre Vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang mail: ssi@svane-el.dk http: svane-el.dk 2 System for

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 1 Montage- og betjeningsvejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Optisk Trådløs Dørsensor Optisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 5 RESET TIL FABRIKSINDSTILLINGER...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul GRIPO 4925 er let at tilslutte og anvende. Læs hvor simpelt det kan gøres i denne manual. Indhold 1 Introduktion... 1 Vedligeholdelse...1 Gripo hotline...1 Gripo hjemmeside...1

Læs mere

VÆGEMHÆTTE - INDBYGNING I SKAB SILENZIO

VÆGEMHÆTTE - INDBYGNING I SKAB SILENZIO VÆGEMHÆTTE - INDBYGNING I SKAB SILENZIO 175 432 385 40 225 598 400 2*M4X40 4*M4X20 Kære kunde, Tak for dit køb af vores emhætte. Læs venligst disse instruktioner omhyggeligt for optimal installation,

Læs mere

SSI GSM samtaleanlæg

SSI GSM samtaleanlæg SSI GSM samtaleanlæg GSM baseret samtaleanlæg og adgangskontrol Installation og bruger vejledning Bestillings nummer: 26008005 SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Kort vejledning SOLON SOLraise DK. SOLON SOLraise. Kort vejledning.

Kort vejledning SOLON SOLraise DK. SOLON SOLraise. Kort vejledning. Kort vejledning SOLON SOLraise DK SOLON SOLraise. Kort vejledning. 2 Kort vejledning SOLON SOLraise Bemærk De fuldstændige installations- og sikkerhedsoplysninger kan ses i SOLON SOLraise installationsvejledningen.

Læs mere

Betjeningsvejledning VÆG EMHÆTTE. Model EN 60335-2-31

Betjeningsvejledning VÆG EMHÆTTE. Model EN 60335-2-31 Betjeningsvejledning VÆG EMHÆTTE Model EN 60335-2-31 KEND DIN EMHÆTTE 4 1 2 3 1: Betjeningspanel 2: Fedtfilter 2: Lys 3: Emhætte kabinet A E B C D F FIGUR 2 FIGUR 1 VÆGEMHÆTTE Tillykke med Deres nye Silverline

Læs mere

61671 Manual MANUAL og foto og varenr

61671 Manual MANUAL og foto og varenr 61671 Manual MANUAL og foto og varenr Stavblender LACOR 700W H.W.Larsen A/S Slagterboderne 15-21, Kødbyen 1716 København V Telefon: 3324 1122 www.hwl.dk / salg@hwl.dk EN SIMPEL MANUAL MED VIGTIGE INFORMATIONER!

Læs mere

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret)

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret) Kære Kunde Vi takker for valget af vores system, og vi kan oplyse, at dette produkt er et teknisk avanceret alarmsystem, der lever op til de ydelsesmæssige standarder, som er fastsat af bilproducenterne,

Læs mere

Indsatser ved solcelleanlæg. Erfaringer

Indsatser ved solcelleanlæg. Erfaringer Indsatser ved solcelleanlæg Erfaringer Nordsjællands Brandvæsen 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund... 3 Solcelleanlæg generelt... 3 Definitioner... 4 Virkninger af spændinger ved direkte kontakt / berøring...

Læs mere

Brugermanual AC/DC 2 AC/DC 4 AC/DC 6 AC/DC 9 DC IP68 AC IP65

Brugermanual AC/DC 2 AC/DC 4 AC/DC 6 AC/DC 9 DC IP68 AC IP65 Brugermanual AC/DC 2 AC/DC 4 AC/DC 6 AC/DC 9 DC IP68 AC IP65 2 Hvad indeholder denne pakke? 1 1 2 2 3 Hvad har jeg ellers brug for? 9V 1-9 Fugtsensor (valgfri) DC IP68 AC IP65 Brugermanual M i r a c l

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

Digital positioner type RE 3446

Digital positioner type RE 3446 Installations- og driftsvejledning IN145 Digital positioner type Indholdsfortegnelse: Side 1 Generel information 2 2 Montering og tilslutning 2 3 Idriftsættelse 3 4 Drifts funktioner 6 5 Funktions beskrivelser

Læs mere

MiniPlex-41USB NMEA-0183 multiplexer Betjeningsvejledning

MiniPlex-41USB NMEA-0183 multiplexer Betjeningsvejledning MiniPlex-41USB NMEA-0183 multiplexer Betjeningsvejledning MiniPlex-41USB, V1.1 Firmware V1.20 SeaTech, 2002 Indledning: MiniPlex-41USB er en 4-kanals data multiplexer, som giver mulighed for tilslutning

Læs mere

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet I nst al l at i onsanvi sni ng DK I KB3550,I KB( P)3554 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 1 3. Opstilling af apparatet... 1 3.1. Bortskaffelse af emballage...

Læs mere

Tekniske bilag og montagevejledning

Tekniske bilag og montagevejledning Brandventilationscentral type 1 1 1 PSM Max. 12 tændsats / 24V DC 1 x Brandventilationsgruppe INSTALLATIONSVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning Indhold: Side 1 Før montering... 3 2 Funktionsprincip...

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Installationsvejledning Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack-monteret 1U

Installationsvejledning Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack-monteret 1U Installationsvejledning Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack-monteret 1U Vigtige sikkerhedsmeddelelser Læs insturktionerne omhyggeligt for at blive fortrolig med udstyret, før du prøver at installere,

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST

Læs mere

BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE

BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE BRUGSVEJLENDNING FOR UDTR ÆKSEMHÆTTE SILVERLINE VÆGEMHÆTTE Tillykke med Deres nye Silverline emhætte. For at De kan få størst mulig glæde af emhætten og sikre den længst mulige levetid, anbefaler vi, at

Læs mere

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brandventilation Komfortventilation 24VDC max. 24/32A 2 aktuatorudgange 1 brandventilationsgruppe, 2 komfortgrupper Tilslutning

Læs mere

Manual. Daray MS70C. - et godt sted at handle. Kirudan varenummer: 61-89-822

Manual. Daray MS70C. - et godt sted at handle. Kirudan varenummer: 61-89-822 Manual Daray MS70C Kirudan varenummer: 61-89-822 - et godt sted at handle Indholdsfortegnelse 1. Generel beskrivelse... 2 2. Teknisk specifikation... 2 3. Installation... 3 4. Betjening... 10 5. Vedligeholdelse...

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR BeoLab 1 Brugervejledning BeoLab 1 højttaleren leveres i to kasser: Den ene indeholder søjlen, og den anden indeholder bundpladen. Denne betjeningsvejledning beskriver, hvordan du samler BeoLab 1 højttalersøjlen

Læs mere

Kom godt i gang med Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1

Kom godt i gang med Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1 Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1 04-10-2012 10:25:12 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet,

Læs mere

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK

Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK Trip 1 & Trip 4W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

MVT380 Vejledning. Forord. Website: www.smartgps.dk Kontakt: salg@smartgps.dk. Tillykke med din nye GPS tracker MVT380.

MVT380 Vejledning. Forord. Website: www.smartgps.dk Kontakt: salg@smartgps.dk. Tillykke med din nye GPS tracker MVT380. MVT380 Vejledning Forord Tillykke med din nye GPS tracker MVT380. Denne manual viser hvordan du installerer enheden korrekt. Sørg for at læse denne manual grundigt, før du bruger dette produkt. Brugermanualen

Læs mere

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Vejledning Forholdsregler! Sørg for, at højttaleren placeres og tilsluttes i overensstemmelse med instruktionerne i denne vejledning. Forsøg aldrig at skille højttaleren ad. Alle

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Brugsanvisning VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Ved anvendelse af elektriske maskiner bør grundlæggende sikkerhedsregler altid overholder, herunder følgende: Læs samtlige instruktioner, før du tager symaskinen

Læs mere

GSM telefonsender tale/sms besked

GSM telefonsender tale/sms besked 1 GSM telefonsender tale/sms besked Installation manual til GSM sender med mobiltelefon FVK 41 EZS SSIHuset Svane Electronic 2 Indhold: 1. Grundlæggende oplysninger... 3 1.1 Beskrivelse af enheden... 3

Læs mere

Stofa SmartTv. Trin for trin vejledning

Stofa SmartTv. Trin for trin vejledning Stofa SmartTv Trin for trin vejledning INDHOLDSFORTEGNELSE DET INDEHOLDER PAKKEN SÅDAN TILSLUTTER DU ANTENNEKABEL HDMI-KABEL NETVÆRKS-KABEL 1. Sådan tilslutter du din Stofa boks 4 2. Slut din Stofa boks

Læs mere

BeoLab 11. Vejledning

BeoLab 11. Vejledning BeoLab 11 Vejledning ADVARSEL: For at reducere risikoen for brand og elektrisk stød må dette produkt ikke udsættes for regn eller fugt. Produktet må heller ikke udsættes for dryp eller stænk, og der må

Læs mere

Roth Touchline. Living full of energy. Brugermanual - kort og nem 1/8

Roth Touchline. Living full of energy. Brugermanual - kort og nem 1/8 Roth Touchline Brugermanual - kort og nem Living full of energy 1/8 230 V TB 230V 230V Touchline, hurtig vejledning Et Roth Touchline gulvvarmesystem består af 1-3 kontrolenheder og et antal rumtermostater.

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE

Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE Kosan Gas varenr. 24213 (Juni 2011) 1 Brugsvejledning Inden test sikres, at alle bordhaner er lukket. Denne laboratorietester er udviklet

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme - SANTANA - - SANTAFE - - GEVENDE - SANTANA SERIEN : SA-HL133 SA-HL164 SA-HL205 SANTAFE SERIEN : SF-HL133 SF-HL164 SF-HL205 GEVENDE SERIEN : GE-HL133

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro 1. Adgang til kablerne. A. Skruen i bunden løsnes og fjernes. B. Drej dækslet i bunden mod uret for at få adgang til kabler. 2. Montering af antenne. Fjern beskyttelseskappen

Læs mere

TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1

TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1 TRAKA21 MANUAL 10/2/2015 - VERSION 1.1 1 2 INDHOLD Afsnit Omhandler Side 1 Kontakt information Ruko 3 2 Hvad og hvem er denne guide for? 3 3 Hvad indeholder pakken, når Traka21 leveres? 3 4 Montering af

Læs mere

088U0240 / 088U0245. Vejledning til CF-MC-masterregulator

088U0240 / 088U0245. Vejledning til CF-MC-masterregulator 088U0240 / 088U0245 DK Vejledning til 2 Danfoss Heating Solutions VIUHK701 Danfoss 03/2011 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 4 2. CF2 + Systemoversigt (fig. 1)....................................................

Læs mere

DK Installationsvejledning. devireg 120

DK Installationsvejledning. devireg 120 DK Installationsvejledning devireg 120 Ž Anvendelsesområder: devireg 120 benyttes til regulering af gulvvarmeanlæg. Funktion: Termostaten er forsynet med en ledningsføler, således at det er muligt at kontrollere

Læs mere

Udskiftning af fuserenheden

Udskiftning af fuserenheden Printeren overvåger fuserenhedens levetid. Når fuserenheden er opbrugt, viser printeren 80 Fuser opbrugt. Denne meddelelse angiver, at det er på tide at udskifte fuserenheden. Hvis du vil opnå den bedste

Læs mere

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey 04/2014 Mod: MICRON-48/G Production code: UPD80 Grey Model: UPD60-UPD80 Brugsvejledning DK 280-120424 1 DK Vigtige informationer 1. For at få det fulde udbytte af skabet, bør De læse hele denne brugsvejledning

Læs mere

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK

Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK Trip 2, 2L, 3 og 5W Brugermanual. DANSK VELKOMMEN. Tak, fordi du har købt en Bontrager Trip - computer. Vi håber, at denne computer vil give dig mange kilometers fornøjelser. Din Trip-computer indeholder

Læs mere

Veria Control T45. Installation guide. Installationsanleitung. Installasjonsveiledning. Installationsguide. Asennusopas. Installationsvejledning

Veria Control T45. Installation guide. Installationsanleitung. Installasjonsveiledning. Installationsguide. Asennusopas. Installationsvejledning Veria Control T45 Installation guide Installationsanleitung Installasjonsveiledning Installationsguide Asennusopas Installationsvejledning EN DE NO SE FI DK Indholdsfortegnelse Introduktion Introduktion

Læs mere

S9 Wireless Module. User Guide. Dansk. Data Transfer Accessory

S9 Wireless Module. User Guide. Dansk. Data Transfer Accessory S9 Wireless Module Data Transfer Accessory User Guide A 3 1 4 2 B 1 2 3 4 Det glæder os, at du har valgt det trådløse S9-modul. Det anvendes sammen med ResMeds S9-apparater i hjemmemiljøet og sender patientbehandlingsdata

Læs mere

Din brugermanual NOKIA SU-5 http://da.yourpdfguides.com/dref/828749

Din brugermanual NOKIA SU-5 http://da.yourpdfguides.com/dref/828749 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

Brandindsats i solcelleanlæg

Brandindsats i solcelleanlæg Brandindsats i solcelleanlæg - Hvad man skal være opmærksom på. En vejledning til beredskabet. Maj 2012, 2 udgave Solcellepaneler Solceller er en teknologi, som kan konvertere solenergi til elektrisk energi.

Læs mere

ZTH-.. som MP-Bus tester

ZTH-.. som MP-Bus tester ZTH-VAV og ZTH-GEN juster- og diagnoseværktøj som MP-Bus tester. Tilslutning i tavle eller samledåse Tester Kort beskrivelse MP-Bus tester er ikke velegnet til kabel-test. Anvendelse Tilslutning og forsyningsspænding

Læs mere

Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol

Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol Model: MCI-3000V1 Funktioner: Metal tastatur. Robust anti-vandal enhed. Rustfrit stål dørstation. Nem installation kun fire ledninger. Anti-Vandal højttaler

Læs mere

Montage- og betjeningsvejledning

Montage- og betjeningsvejledning Montage- og betjeningsvejledning Betjeningsmodul BM-Solar Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048 Mainburg Tlf. +49 (0) 875 1740 Fax +49 (0) 875 174 1600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de 30 Vare-nr.: 62194_xx07

Læs mere

indream SmartCar GPS tracker

indream SmartCar GPS tracker indream SmartCar GPS tracker REV 2.4-27-05-2015 Specifikationer Type Lokationshastighed GPS / GSM antenne Forsyningsspænding indream SmartCar Hot start < 2 sekunder (Åben himmel) Kold start < 38 sekunder

Læs mere

VT serien Dansk brugervejledning

VT serien Dansk brugervejledning VISICO VT-serien Ÿ Letvægtsmodel, kompakt og nem at betjene Ÿ Tydeligt digitaldisplay viser flashniveauet Ÿ CMS chipteknologi Ÿ Bowens type fatning til ekstraudstyr Ÿ Flashstyrken kan reguleres fra 1/1

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR TIGRIS AHC STYRING. Gulvvarmesystemer. Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation

INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR TIGRIS AHC STYRING. Gulvvarmesystemer. Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560864 / 040208 TIGRIS AHC 8007/8014 TIGRIS AHC 8000 rumtermostat INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR TIGRIS AHC STYRING Klik dig ind på www.wavin.dk eller kontakt

Læs mere

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Brugervejledning Venligst læs brugervejledningen inden montering og brug. KP700/DK-1401-1.0 Indholdsfortegnelse Introduktion Forord Medfølgende dele Produktoversigt

Læs mere

OBD-Stik Tester manual (OST)

OBD-Stik Tester manual (OST) OBD-Stik Tester manual (OST) OBD-stik testeren har 7 hovedfunktioner 1. Udfører en sikkerhedskontrol på OBD stik, til lastbil (24V) eller personbil (12V), før diagnosetester tilsluttes. Der testes for

Læs mere

CP1000. Brugermanual

CP1000. Brugermanual secure open Kode & Proximity CP1000 Mykey - Art. Nr: 480015 (sort), 480016 (hvid) Classic - Art. Nr.: 482015 (sort), 482016 (hvid) Brugermanual CP1000_usermanual_DANjun15 Conlan ApS Speditørvej 2A DK-9000

Læs mere