NYHEDER OG ÆNDRINGER I SYGESIKRINGSSYSTEMET. Sommeren står for døren og dermed også junireleasen 2008.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDER OG ÆNDRINGER I SYGESIKRINGSSYSTEMET. Sommeren står for døren og dermed også junireleasen 2008."

Transkript

1 Juni 2008 NYHEDER OG ÆNDRINGER I SYGESIKRINGSSYSTEMET I dette nyhedsbrev Generelt om releasen Nyheder fra CSC siden sidste release Nyheder til Behandlerregistret (AAY) Nyheder til Afregningen (YHA) Nyheder til den kommunale sygesikring Grøn it CSC Scandihealth A/S er med releasen juni 2008 klar med nedenstående nyheder til sygesikringsløsningerne. Kontakt venligst en af vores konsulenter, hvis du ønsker flere oplysninger. Generelt om releasen Sommeren står for døren og dermed også junireleasen Mandag den 16. juni leveres en række ændringer til såvel den regionale arbejdsplads som den kommunale arbejdsplads, ligesom der også i denne release er nyheder til begge vores portalløsninger. Vi er blevet klar med en version 0.1 af vores kommende modul til praksisplanlægning. Regionerne modtager derfor et tilbud på en pilotdrift af denne tidlige version, da vi har funktionalitet klar, som jeg tror, I allerede nu kan få gavn af. Der er nedenfor en lidt mere uddybende beskrivelse af denne version. Inden for ganske kort tid fremsendes der tilbud på ændringer til håndtering af lægevalgsbreve samt på implementering af ændringerne omkring det særlige sundhedskort. Senere på sommeren vil der blive udsendt tilbud på det endelig modul til praksisplanlægning. I øjeblikket arbejder vi også på nogle andre løsninger til jer nemlig: håndtering af den ændrede opgavefordeling i relation til den vederlagsfri fysioterapi/ridefysioterapi, ændring af afregningssnitfladen, opgaver med sundhed.dk, implementering af den nye digitale signatur i portalløsningerne, samt en række andre mindre sager i gang, som jeg forventer at kunne sende tilbud på umiddelbart efter sommerferien.

2 SIDE 2 AF 7 Vi har endvidere endelig fundet og fået godkendt et nyt navn til vores produkter inden for det der tidligere hed Sygesikring. Det nye navn vil blive released med novemberreleasen 2008 så der er noget spændende at se frem til! Nyheder fra CSC siden sidste release Siden martsreleasen har CSC Scandihealth været part i en række interessante implementeringer i sundhedssektoren generelt. Specielt skal følgende fremhæves: Den Danske Kvalitetsmodel er det nationale program for kvalitetsudvikling med det formål at synliggøre og fremme kvaliteten af patientforløb i sundhedsvæsenet, bl.a. gennem måling, vurdering og akkreditering af sundhedsydelserne. Modellen måler på en lang række indikatorer såsom ventetid, diagnosticering, kommunikation med patienten, medicinering, hygiejne, ledelse m.m. Indledningsvist skal alle offentlige og halvtreds private sygehuse deltage i Den Danske Kvalitetsmodel, som efterhånden vil blive udvidet til at omfatte alle offentligt finansierede sundhedsydelser. CSC kvalificerede sig til opgaven på grundlag af mangeårig erfaring med opbygning og levering af kvalitetsdatabaser. CSC har i samarbejde med IKAS afklaret og fastlagt principperne bag fordelingen af indikatorer til de enkelte afdelinger på sygehusene, og vi har efterfølgende stillet en it-løsning til rådighed, der understøtter fordelingen af standarder og indikatorer. It-løsningen indeholder desuden et hjælpeværktøj, som de enkelte afdelinger kan benytte til selvevaluering og journalaudit i overensstemmelse med Den Danske Kvalitetsmodel. LABKA II er nu i produktion på alle sygehuse i det gamle Århus Amt. LABKA II er et meget avanceret system med mulighed for integration til mange forskellige instrumenter. Al rekvirering og svarafgivelse er en integreret del i Århus' EPJ-system. Alle laboratorier er sat op i det samme system, og dermed er der kun drift et sted. Ringkøbing kører i dag på egen maskine, de flyttes inden for de næste par måneder. Vi er ved at indgå aftale om, at Horsens også kommer på, og vi forventer ligeledes at indgå aftale om, at Viborg også kobles på alle på samme maskine. Sygehussystemerne i Region Hovedstadens stort anlagte konsolideringsprojekt er kommet rigtigt godt fra land. I løbet af de sidste par måneder er først Bornholms Hospital og Psykiatrisk Center på Bornholm konverteret til GS!åben og OPUS Arbejdsplads, og senest er Rigshospitalet ligeledes konverteret til GS!åben og OPUS Arbejdsplads. Disse implementeringer vil i den kommende tid blive fulgt af tilsvarende konsolideringer for de øvrige hospitaler i Regionen, således at alle sygehusene i løbet af det næste lille års tid vil være konverteret til GS!åben og OPUS Arbejdsplads. Med OPUS Arbejdsplads får sygehusene en kontekststyret single sign-on løsning til ikke blot patientadministration, booking, strukturerede notat skrivning, men også integration til laboratoriesystemer, røntgensystemer og patientindex.

3 SIDE 3 AF 7 Med løsningen har Region Hovedstaden taget et langt skridt i bestræbelserne på etablering af en klinisk it-arbejdsplads på sygehusene. Sygehus-systemerne i Region Sjælland er der indgået aftale om konsolidering af. Aftalen betyder, at sygehusene konsolideres på sygehus-systemerne i OPUS Suiten. Således vil sygehusene i løbet af det næste lille års tid have den nok mest sammenhængende løsning på sygehusene i Danmark. Regionens sygehuse vil således have en kontekststyret single sign-on løsning, der indeholder blandt andet OPUS Arbejdsplads med ikke blot patientadministration og booking, struktureret notatskrivning, men også integration til laboratoriesystemer, røntgensystemer og ikke mindst deres medicinsystem. CSC Omsorg, også tidligere kendt som VITAE Journal 8.0, er blevet released og kommet i drift. CSC Omsorg er en total nyudvikling af den DocuLivebaserede VITAE Journal. Systemet bygger på en relationel database i Microsoft SQL 2005 server.net Windowsservice til afvikling af snitfladetasks, en række webservices og en klient, som afvikles som moduler i husets OCW klientramme. Endvidere indeholder det nye omsorgssystem en hel ny snitflade til PEM (Personlige Elektroniske Medicinprofil), som er udviklet i fællesskab med LMS og Acure. Fra CSC i Norden skal især følgende nyheder hvoraf flere har været en tur i pressen fremhæves: TDC har indgået en ny aftale om outsourcing af it-applikationer. I henhold til den nye aftale, der vil medføre en markant udvidelse af de applikations-services, CSC leverer, vil CSC administrere TDC s legacy-applikationsporteføjle og levere applikationsudviklings- og vedligeholdelsesservice for mere end 500 applikationer samt support til omkring TDC-brugere. Som led i den nye aftale vil ca. 208 TDC-ansatte i juni blive overført til CSC. Indenrigsministeriet har indgået en aftale om CPR-systemet. Aftalen, der følger et EU-udbud, betyder at CSC fortsat skal yde drift og vedligeholdelse samt videreudvikling af det danske CPR-system. Litauen er det seneste land, hvor CSC har åbnet et nyt kontor. Kontoret, der allerede nu har 50 medarbejdere, har som målsætning inden for de næste 5 år at være ekspanderet til flere hundrede medarbejdere. Centret skal ude over at levere ydelser til de nordiske og baltiske markeder, også bidrage til CSC s globale outsourcing strategi. Nyheder til klienten i den regionale arbejdsplads Nyt udseende i klienten Klienten er blevet opgraderet til en ny version af.net, hvilket bl.a. giver mulighed for bedre performance. I samme forbindelse har skærmbillederne bl.a. fået justeret på farver. Funktioner på oversigter er blevet flyttet, så de nu ligger i en værktøjslinje. Den nye version kræver, at der er installeret Microsoft.NET framework 3.5.

4 SIDE 4 AF 7 Farveforskelle på linjer i oversigter Der er nu større farveforskel på linjer i oversigter og tabeller, så linjerne er lettere at skelne fra hinanden. Standardopsætninger Der er oprettet standardopsætninger til alle oversigter. Opsætningen kan tilrettes, og kan dermed gøres specifik for den enkelte region. Nyheder til Behandlerregistret (AAY) Eget layout på Find ydere Der er nu mulighed for at gemme en egen opsætning af oversigten over ydere, på samme måde som ved andre oversigter. Vis ydere på kort Det er nu muligt efter nærmere aftale at se en eller flere yderes geografiske placering på et kort. Visningen sker fra Oversigten ydere. Ved brug af Google Maps-funktionalitet sker der en placering af nålen gennem en oversættelse af yderens adresse i AAY fra felterne: Adresse og Postnummer/Postdistrikt. Adresserne, der ønskes vist på kort, skal være angivet med fuldt vejnavn og husnummer, postnummer og postdistrikt. Navigation Det viste kortudsnit vil automatisk tilpasses de valgte ydere. Man kan herefter frit zoome ud og ind på kortet, ligesom man kan ændre kortudsnittets centrum ved at trække i kortet med musen. Detailvindue Ved at klikke på den enkelte nål fremkommer et lille detailvindue på kortet med yderens ydernummer, praksisbetegnelse og adresse. Dækningsområde Man kan i vinduet vælge at markere den enkelte yders dækningsområde med cirkler med enten 5 eller 15 km radius. Disse kan give en god indikation af yderdækningen inden for et geografisk område.

5 SIDE 5 AF 7 Kolonnen Åbn-/lukkestatus i historik Kolonnen Åbn-/lukkestatus i historik på en yder, vises nu kun for ydere med speciale 80. Nyheder til Afregningen (YHA) Cursorplacering Ved bl.a. Opret regning og Opret henvisning placerer cursoren sig i CPR-nr. Flere ydelser Der kan nu ses flere ydelser på en regning uden at skulle blade. Markering i oversigter Ved arbejde i workflow, vil oversigten nu markere den linje man er kommet til, når man afslutter sit workflow. Sagsbehandler-ID på manuelle reguleringer Detailbilledet på en manuel regulering viser nu også sagsbehandler-id. Flere linjer til manuelle reguleringer Der er nu flere linjer til brug i forbindelse med Opret manuel regulering til yder. Kun en knækgrænse Der er nu kun en knækgrænse i forbindelse med afregning af ydere. Psykologoverenskomst

6 SIDE 6 AF 7 Der er oprettet en ny henvisningsårsag A let til moderat depression for speciale 63 psykologhjælp. Denne henvisningsårsag anvendes for sikrede i aldersgruppen år. Den sikredes alder beregnes i forhold til henvisningsdatoen. E- og P-bidrag for rideterapeuter Ridefysioterapeuter skal have samme erhversudygtighedsforsikring (e-ordningen) samt pensionsordning (p-ordningen) som almindelige fysioterapeuter. Ordningen er gældende fra og får første gang effekt for maj-afregningen. Nyheder til den Kommunale Sygesikring EU-sygesikringskortet får længere gyldighedsperiode Det er nu muligt at udstede kort med en længere gyldighedsperiode end 1 år. Maksimalt 5 års gyldighed Personer, der bor og forventes at have vedvarende arbejde og dermed ifølge EF-reglerne være socialt sikret i Danmark, samt pensionister og andre ikke-erhvervsaktive med bopæl her i landet. Maksimalt 1 års gyldighed Personer, der er dansk socialt sikrede efter EF-reglerne, men som ikke bor i Danmark, f.eks. grænsearbejdere, eller arbejdstagere/selvstændige erhvervsdrivende, tjenestemænd m.fl. Unge, der i indtil 1 år rejser til en anden EU-/EØS-stat eller Schweiz for at studere, være au-pair eller lignende. Navneændring EU-sygesikringsbevis skifter navn til EU-sygesikringskort. Midlertidig attest Det er nu muligt at angive gyldighedsperiode på indberetningsbilledet. Den midlertidige attest benyttes, hvis en borger skal rejse, inden borgeren kan nå at modtage EU-sygesikringskortet. Status på udbredelsen af version 2 af de kommunale løsninger 6 kommuner er siden releasen i marts måned blevet opgraderet til Version 2 af den kommunale arbejdsplads, så denne version nu anvendes af 90 kommuner. I samme periode er der i 18 kommuner blevet implementeret version 2 af borgerportalen, så nu mere end 70 af landets kommuner anvender denne version af portalen. Grøn it Nye undersøgelser fra blandt andet Hewlett Packard, viser at danske it-chefer i private virksomheder og offentlige institutioner ikke mener, at det er vigtigt at kigge på energiforbruget, når de indkøber it. I CSC har vi erkendt vores ansvar for at minimere den indvirkning på miljøet, som it har, ved blandt andet at reducere affald og minimere bortskaffelse af udstyr. Ifølge beregning udgør it-udstyr alene 2% af den samlede globale udledning af CO2. Det er mere end den samlede udledning af flybrændstof står for.

7 SIDE 7 AF 7 Vi har blandt andet derfor erkendt, at især vi i it-branchen har et ansvar for besparelse af energi, ikke udelukkende på datacentrene, men i virksomheden generelt. I CSC har vi derfor blandt andet investeret betydelige beløb i etableringen af såvel nationale som internationale telekommunikationsteknologier, der muliggør direkte kontakt internt i CSC såvel som eksternt med diverse kunder, alt samme for at reducere transportbehovet. En af de helt store energisyndere hvis da ikke den største er dog strømforbruget i vores store datacentre. Der er derfor i særdeleshed i centret i København og i England taget en række initiativer med henblik på at reducere omkostningerne på miljøet. Blandt nogle af de vigtigste initiativer kan nævnes: Anskaffelse og udnyttelse af state-of-the-art -teknologier med henblik på reduktion af strømforbruget. Innovative design af computer rum med henblik på energibesparelse ved køling. Anvendelse af energieffektive cube-teknologier (genanvendelse af varme). Anvendelse af passiv infrarød belysning i dark rooms. Genanvendelse af skrottet it-udstyr. Alt it-udstyr sendes til særlige sikrede virksomheder, der sletter og videresælger komponenter fra udstyret, med genbrug for øje. CSC er senest af IDG blevet kategoriseret som en Top Grøn it-leverandør, hvilket understøttes af CSC s placering i Brown-Wilson Groups 2007 Black Book Green 50, hvor CSC blev placeret som nr. 2 blandt en lang række leverandører.

Indberetning af regninger på sundhed.dk. Vejledning EXPERIENCE. RESULTS. SCANDIHEALTH.COM CONSULTING SYSTEMS INTEGRATION OUTSOURCING

Indberetning af regninger på sundhed.dk. Vejledning EXPERIENCE. RESULTS. SCANDIHEALTH.COM CONSULTING SYSTEMS INTEGRATION OUTSOURCING Indberetning af regninger på sundhed.dk Vejledning SCANDIHEALTH.COM CONSULTING SYSTEMS INTEGRATION OUTSOURCING EXPERIENCE. RESULTS. regningsindberetning på sundhed.dk Du får adgang til sundhed.dk ved at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Jnr.: 4003-V0672-08/AEN EU-sygesikringskort Brugervejledning Side 2 af 12 Copyright 2009 CSC Scandihealth A/S

Indholdsfortegnelse. Jnr.: 4003-V0672-08/AEN EU-sygesikringskort Brugervejledning Side 2 af 12 Copyright 2009 CSC Scandihealth A/S November 2009 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om systemet... 3 1.1 Gyldighedsperiode... 3 2. Start af system... 4 2.1 Log på med Brugernavn/Adgangskode... 4 3. Startbillede...5 3.1 Bestil kort... 5 4.

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

XMO Det handler om IT, der skaber værdi helt enkelt

XMO Det handler om IT, der skaber værdi helt enkelt XMO Det handler om IT, der skaber værdi helt enkelt OPLEV XMO Har du set videoen? På xmo.dk kan du se en kort video om XMO. Hvis du vil se mere, kommer vi gerne og viser systemet i din klinik. Se den på

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Niels Reichstein Larsen Chef for projektafdelingen og Enhed for Klinisk Kvalitet Koncern IT Region Hovedstaden en af Danmarks største koncerner

Læs mere

Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning

Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning Akkreditering af almen praksis i Danmark - resultater efter eksternt survey og efter opfølgning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS) Telefon: +45 8745 0050 Email: info@ikas.dk

Læs mere

Generelt om november 2008-releasen. Novemberreleasen 2008 bringer flere spændende nyheder med sig. Nyt navn - NOTUS

Generelt om november 2008-releasen. Novemberreleasen 2008 bringer flere spændende nyheder med sig. Nyt navn - NOTUS NOTUS SUITE NOVEMBER 2008 INDHOLD Generelt om november 2008-releasen Generelt om November 2008 releasen Nyt fra CSC siden sidst Nyheder fra NOTUS Regional Nyheder fra NOTUS Kommunal Nyheder fra NOTUS eborger

Læs mere

Kom i gang med Course Tool 1.2

Kom i gang med Course Tool 1.2 Kom i gang med Course Tool 1.2 Indhold Indledning...2 Pris beregning...2 Anvendelse...2 Open Source...2 Anbefalinger...2 Installation...3 USB-Pen...3 Download Libre Office (Draw)...3 Indstil makrosikkerhed...4

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

1. Indledning nyt i Sentinel s Hvis du ønsker historiske data slettet s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s.

1. Indledning nyt i Sentinel s Hvis du ønsker historiske data slettet s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s. VEJLEDNING til praktiserende øjenlæger Ny Sentinel Marts 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning nyt i Sentinel s. 1 2. Hvis du ønsker historiske data slettet s. 2 3. Tag stilling til din opsætning af Sentinel

Læs mere

kommunalt e-arkiv vejledning

kommunalt e-arkiv vejledning kommunalt e-arkiv Vejledning Indhold Indledning 3 Brugeradgang til e-arkiv via Kommunal Sygesikring 4 Oprettelse af ny bruger til e-arkiv 5 Lister i e-arkiv 7 Indledning Den 1. august 2008 flyttes myndigheds-

Læs mere

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik 1. Grænsegængere Dette er en beskrivelse af et forslag til et nyt og sammenhængende system omkring grænsegængere. Definitioner i denne sammenhæng: Dansker: en person, der altid har haft et CPR-nr. Udlænding:

Læs mere

IT status Region Sjælland

IT status Region Sjælland IT status Region Sjælland E-sundhedsobservatoriets årskonference 2010 Lars Henrik Søfren, Funktionschef, IT Kunderelationer Status for IT Infrastruktur NU Ultimo 2010 Ultimo 2011 Ultimo 2012 Netværk Regionalt

Læs mere

1. Indledning - nyt i Sentinel s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s Rapporter til NMSC-databasen - tilmeld dig Pop-up s.

1. Indledning - nyt i Sentinel s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s Rapporter til NMSC-databasen - tilmeld dig Pop-up s. VEJLEDNING til praktiserende dermatologer Ny Sentinel NOVEMBER 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning - nyt i Sentinel s. 1 2. Tag stilling til din opsætning af Sentinel s. 2 3. Rapporter til NMSC-databasen

Læs mere

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010 3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus Mandag d. 20. december 2010 Dagsorden 1. Velkomst, dagsorden og meddelelser 2. xml VANSEnvelope 3. XML hjemmeplejesygehusstandarderne - rundt om standarderne

Læs mere

Der er følgende bilag: - Skematisk oversigt over de centrale ydelser, dækket under det gule og det blå kort.

Der er følgende bilag: - Skematisk oversigt over de centrale ydelser, dækket under det gule og det blå kort. Nr. 1, maj 2007 TEMA-NUMMER OM DEN OFFENTLIGE REJSESY- GESIKRING VS. EU-SYGESIKRINGSKORTET Foranlediget af de sidste dages presseomtale udsendes dette Nyhedsbrev om international social sikring som et

Læs mere

Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international

Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international 1 Nr. 1, april 2008 Nyhedsbrevet indeholder informationer om forskellige emner inden for international social sikring. I dette nummer er informationer om Sygehjælp: - EU-sygesikringskortet får længere

Læs mere

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Jens Andersen Adm. direktør Region Sjælland Formand for RSI s styregruppe Sundheds-it: Mere i fokus end nogen sinde Myter om hvad der er godt, skidt og galt

Læs mere

3.83.104-3.83.105. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N

3.83.104-3.83.105. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N MedWin programopdatering: 3.83.104-3.83.105 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 006-09 Det særlige sundhedskort er blevet moderniseret. Ændringerne

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Interoperabilitet - hvor dybt

Interoperabilitet - hvor dybt Interoperabilitet - hvor dybt stikker det? Hvilken arkitektur er nødvendig for at skabe interoperabititet på nationalt plan? Esben Dalsgaard Chef IT-arkitekt, Digital Sundhed Indledende betragtninger Den

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger - Fra primærsektoren til

Læs mere

EPJ-Observatoriet. 10 års erfaringer med EPJ i daglig drift

EPJ-Observatoriet. 10 års erfaringer med EPJ i daglig drift 12.10.2007 EPJ-Observatoriet 10 års erfaringer med EPJ g i daglig drift Min baggrund Klinisk biokemiker Laboratorie-IT-systemer Thrombo-Base Ringkjøbing Amt EPJ-anskaffelse/udvikling ACURE - EPJ-udvikling

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ. EPJ-Observatoriets Årskonference Nyborg Strand 29.

Den Danske Kvalitetsmodel. Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ. EPJ-Observatoriets Årskonference Nyborg Strand 29. Den Danske Kvalitetsmodel Principper, funktioner og forventet samspil med EPJ EPJ-Observatoriets Årskonference 2003 Nyborg Strand 29. oktober 2003 Projektsekretariatet Sundhedsstyrelsen Hvad er Kvalitetsmodellen?

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler

Læs mere

ClinicCare læge - skærmbilleder

ClinicCare læge - skærmbilleder ClinicCare læge - skærmbilleder Udgave 15. dec 2015 Dataene er lagret på en central sikret SQL-database, hvilket betyder, at det eneste man skal installere på PC en er en klient (tager 2 minutter), hvorefter

Læs mere

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018

WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 WebReq - MobilLab Teknisk manual 2018 Indhold 1. Klinikkens adgang til MobilLab i WebReq... 2 1.1 Rekvirering af MobilLab... 2 2. Adgang til MobilLab... 4 2.1 Oprettelse af brugere til MobilLab... 4 2.2

Læs mere

Hvorfor bekymrer læger sig om it?

Hvorfor bekymrer læger sig om it? Hvorfor bekymrer læger sig om it? DI-ITEK, 18. november 2010 Agenda Hvad mener om Sundheds-it? Hvad mener vi om de eksisterende løsninger? Hvad mener vi om det fremadrettede arbejde? Hvad kan lægerne bidrage

Læs mere

Opstart af e-sygesikring

Opstart af e-sygesikring A/S Opstart af e-sygesikring Sygesikring Versionsnr. 2.0 Jnr.: 4003-V0367-08/AEN CSC Scandihealth A/S, P. O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, Fax +45 3614 7324, www.scandihealth.com,

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

N O T A T. EPJ-historien...

N O T A T. EPJ-historien... N O T A T EPJ-historien... Med Handlingsplan for Elektronisk Patientjournal (HEP) i 1996 støttede Sundhedsministeriet med en pulje pilotprojekter på enkeltafdelinger/sygehuse i de daværende amter. Pilotprojekterne

Læs mere

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA.

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA. - GS!ÅBEN INDHOLD OPUS Arbejdsplads Afhængighed mellem korrespondancebrevet og kuverten Modul til nyfødte Omvisitere henvisning med bilag til eksterne sygehuse Validering af oprettelse af A-kontakt Indberetning

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

EPJ-OBSERVATORIET. GOP på tværs. Hotel Nyborg Strand

EPJ-OBSERVATORIET. GOP på tværs. Hotel Nyborg Strand EPJ-OBSERVATORIET GOP på tværs Årskonference d. 11. og 12. oktober 2007 Hotel Nyborg Strand Agenda 1. Hvem er MedCom 2. Baggrund for kommunikations-standard for genoptræningsplan (DGOP) 3. Dynamisk blanket

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

FÆLLESINDHOLD 2010 SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB FÆLLESINDHOLD 2010

FÆLLESINDHOLD 2010 SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB FÆLLESINDHOLD 2010 SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER FÆLLESINDHOLD 2010 SYSTEMMÆSSIGE ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB FÆLLESINDHOLD 2010 Den 13. november 2009 J.nr.: 4000-V1074-09 CSC Scandihealth A/S P.O.

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS 2014 INDHOLD OPUS Arbejdsplads Beskyttede patienter Sende henvisninger /behandlingsanmodning er til sygehuse Registrer eksterne ydelser for ECPR-nr. Ekstern rekvirering på ECPR-nr.

Læs mere

FAME Forberedelsesgruppe

FAME Forberedelsesgruppe 20. august 2007 / HBJ Bilag 3-2 Notat til MedComs styregruppe FAME Forberedelsesgruppe MedCom forventes i perioden 2008 09 at gennemføre projektet FAME - Fælles Medicindata. Projektet har til formål at

Læs mere

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Opslag af område via oversigtskort... 6 Zoom funktioner.. 7 Panorere på skærmen. 8 Information

Læs mere

IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv

IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv IDA 4. oktober 2011 Sundheds- og velfærdsteknologi det regionale perspektiv Dorte Stigaard, direktør Sundheds- og velfærdsteknologi.. hvad handler det om? at reformere sundhedssektoren at gøre det bedre

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Juni Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender kvartalsvis

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle.

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle. ASPECT4 Client En af de største og mest markante ændringer i den nye klient ASPECT4 version 3 er en kraftigt forbedret grafisk klient med en helt nydesignet arbejdsplads mod ASPECT4 funktionerne. LOGON

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Januar 2009 Hillerød Hospital Kommunikationsenheden Kommunikationspolitik Kommunikationsenheden Hillerød Hospital Kommunikationspolitik for Hillerød Hospital Indhold 1. Formål...

Læs mere

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 MAPINFO PROFESSIONAL V11.5 Pinpointing potential has never been so easy! Insights Danmark 2012 13. september 2012 Peter Horsbøll Møller, Senior Systems Engineer LAD OS SE PÅ MAPINFO PROFESSIONAL V11.5

Læs mere

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation:

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr

Akkreditering af almen praksis - status pr Akkreditering af almen praksis - status pr. 10.08.2018 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 2016 til 10. august 2018 har Akkrediteringsnævnet behandlet 1257 surveyrapporter efter eksternt survey

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

It-delstrategi for administrativ it-anvendelse

It-delstrategi for administrativ it-anvendelse Administrativ DELSTRATEGI 2011-2015 NOTAT It-delstrategi for administrativ it-anvendelse 9. september 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål...2 2. Baggrund...2 3. Vision...3 4. Strategisk retning...3 4.1.

Læs mere

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet Vejen til bedre og billigere energirapporter ENERGIOPTIMERING Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL En strøm af kvalitet R&M-EL Energioptimering Nyt koncept sikrer bedre og billigere energirapporter

Læs mere

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Andreas Johannsen Communications Manager & Co-founder andreas@synkron.dk www.synkron.dk Om Synkron Synkron har lavet CMS siden '97 Markedsledende

Læs mere

DET BORGERNÆRE HOSPITAL

DET BORGERNÆRE HOSPITAL DET BORGERNÆRE HOSPITAL SUNDHED.DK Nå Hr. Jensen nu skal du høre. Du behøver ikke at være bekymret. Du fejler ingenting alvorligt, men jeg kunne godt tænke mig at fortsætte behandlingen og eventuelt tage

Læs mere

Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Installation og afvikling

Installation og afvikling 22. maj 2017 Installation og afvikling Indhold 1 Forskellige kendte fejlbeskeder... 2 2 Kan ikke se/finde ønsket netværksdrev ved installation... 3 2.1 Problem... 3 2.2 Løsning... 4 3 Installation/aktivering

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger. 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1

RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger. 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1 RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1 RCS hvem er vi? Autogenbrugsbranchen Kundefordeling Hvorfor et nyt program? Programmodel Skalérbar

Læs mere

Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014.

Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014. Nyheder Untis 2018 Untis 2018 er tilpasset til den nyeste Windows-standard. Hermed er det ikke længere muligt at skifte tilbage til det gamle layout fra 2014. Nyheder i Untis 2018 Afsnit 1: MultiUser er

Læs mere

Temamøde for kiropraktorer. den 9. maj 2011. Datakonsulent Finn Roth Hansen Telefon 48 20 54 65, mobil 24 89 02 16 Mail finn.roth.hansen@regionh.

Temamøde for kiropraktorer. den 9. maj 2011. Datakonsulent Finn Roth Hansen Telefon 48 20 54 65, mobil 24 89 02 16 Mail finn.roth.hansen@regionh. Temamøde for kiropraktorer den 9. maj 2011 Datakonsulent Finn Roth Hansen Telefon 48 20 54 65, mobil 24 89 02 16 Mail finn.roth.hansen@regionh.dk Datakonsulent Datakonsulenterne i Region Hovedstaden Finn

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 2 Indledning I denne udgave af nyhedsbrevet har vi valgt at sætte fokus på interessante faciliteter som allerede benyttes af nogle af vores kunder og som kunne være interessante

Læs mere

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Lars Hulbæk/10. November 2006 1. Teknisk sammenhæng mellem sundhed.dk og MedCom Arbejdsdelingen mellem

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Der er vedlagt et skema med de krav, de private sygehuse og klinikker stilles over for.

Der er vedlagt et skema med de krav, de private sygehuse og klinikker stilles over for. N O T A T Bilag 1 til henvendelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Danske Regioners initiativer vedrørende kvalitetskrav i aftalerne med private sygehuse og klinikker Kvalitets- og dokumentationskrav

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed STOP Janteloven Udlandet siger: Denmark is world leading in E-health Mange i DK siger: Ja, MEN der er jo et PROBLEM..

Læs mere

E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen

E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen 12-10-2010 2 Fælles pejlemærker Konsolideret EPJ/PAS landskab IT-understøttelse af præhospital indsats Den

Læs mere

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse)

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) 1 Indhold Ordforklaringsliste... 4 Afgrænsninger... 6 Særlige opmærksomhedspunkter...

Læs mere

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk 1 Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk Fremtidens sundheds-it Lægeforeningens forslag Lægeforeningen 3 Det danske sundhedsvæsen har brug for it-systemer,

Læs mere

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontaktperson: Peter Kystol Sørensen, lokal 6207 I Sundhedsstyrelsen findes data fra Det fælleskommunale Sygesikringsregister for perioden 1990-1998.

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort. Tid og sted: Torsdag den 21. juni 2007 kl. 10.00, vær. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 625 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Sundhedsudvalg Åbent samråd om det blå EU-sygesikringskort

Læs mere

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi v. Budgetchef Jette Sylow Rasmussen FU 12. juni 2018 1 Indledning It- og afbureaukratiseringsudvalget, FU og RR i august 2017: Redegørelse for økonomien vedr.

Læs mere

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Til: Fra Danske Regioner Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Kopi til: 14. august 2009 Direkte tlf: 33959698 Notat vedrørende håndtering af bivirkninger på hospitaler 1. Indledning Ministeriet

Læs mere

Akkreditering almen praksis

Akkreditering almen praksis Akkreditering almen praksis PILOTTEST I 26 PRAKSIS I DANMARK FORÅR 2012 1 Supplerende til uddannelsesdagen maj 2014 Lene Unnerup Hvad er kvalitet? Hvordan ved I, om I har udført jeres arbejde godt, dvs.

Læs mere

Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde

Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde Referat fra 2. pakkehenvisningsmøde Dato: 17.12.10 Vor ref.: IJO Dato: Torsdag den 16. december 2010 Sted: Deltagere: MedCom Helle Frederiksen, Region Nordjylland Hans Henrik Bøttger, Region Midtjylland

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr

Akkreditering af almen praksis - status pr Akkreditering af almen praksis - status pr. 12.03.2018 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 2016 til 12. marts 2018 har Akkrediteringsnævnet behandlet 980 surveyrapporter efter eksternt survey

Læs mere

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Indhold Hvorledes laves et start/slut (epikrise) brev?... 1 Hvorledes rettes skabelonen?... 1 Ændring af andre skabeloner (breve)... 3 Hvordan kan man finde

Læs mere

Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland

Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland en vej til et mindre komplekst sundhedsvæsen Maria Hammer Olsen, MI EPJ-Chef, Departementet for sundhed og infrastruktur, Grønland Henrik Lindholm, MI

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 17. august 2007 / Ib Johansen Bilag 9-5-1 Konsolidering og udbredelse Projektlinie 5 Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

NOTUS eflyt INTRODUKTION VEJLEDNING

NOTUS eflyt INTRODUKTION VEJLEDNING NOTUS eflyt INTRODUKTION VEJLEDNING KOMMUNAL INTEGRATION OG FAGLIGT INDBLIK Integration og aktører GENERELT OM SYSTEMET NOTUS eflyt er en moderne og yderst fleksibel flytteløsning, baseret på en kombination

Læs mere

Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. Status for WebReq / Influenzavaccinationer. Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler

Nyt for PRAKSIS. InDholdsfortegnelse. Status for WebReq / Influenzavaccinationer. Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler Nyhedsbrev Nr. 2 juni 2010 Nyt for PRAKSIS InDholdsfortegnelse 2 Status for WebReq / Influenzavaccinationer 3 Fysioterapi: Kvalitetsudviklingsmidler 4 Blandede nyheder og information 5 Tilgang/afgang af

Læs mere

Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1

Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1 Bilag 2: Kravspecifikation - Side 1 Use-Cases Syddjurs Kommune betragter den tværgående sundhedsplatform som en del af en større infrastruktur, hvor data flyder mellem forskellige elementer. Dette dokument

Læs mere

Ansøgning om tilskud til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet

Ansøgning om tilskud til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet Region Hovedstaden Center for Sundhed Enhed for Sundhedsjura Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Ansøgning om tilskud til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet

Læs mere

Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer

Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer 6. april 2010 IT-Chef Lise Wormstrup Dagsorden Organisering af it i Region Nordjylland Beslutningsmodel og -struktur

Læs mere

Patienter kan booke døgnet rundt. Aflaster administrationen i klinikken.

Patienter kan booke døgnet rundt. Aflaster administrationen i klinikken. ClinicCare Produktblad August 2013 Online Booking Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. o God service for patienter o Brug

Læs mere

Vi er glade for at kunne informere om en række nye funktioner samt ændringer i RejsUd2 systemet, der vil blive frigivet i løbet at uge 6

Vi er glade for at kunne informere om en række nye funktioner samt ændringer i RejsUd2 systemet, der vil blive frigivet i løbet at uge 6 Kære RejsUd2 institution Vi er glade for at kunne informere om en række nye funktioner samt ændringer i RejsUd2 systemet, der vil blive frigivet i løbet at uge 6 Bemærk i øvrigt at vi har opdateret vores

Læs mere