HVIDBOG. Oversigt over indkomne forslag og bemærkninger i idéfasen for vindmølleplanen d. 12. maj 10. juni Vurdering og konklusion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDBOG. Oversigt over indkomne forslag og bemærkninger i idéfasen for vindmølleplanen d. 12. maj 10. juni 2010. Vurdering og konklusion 28.09."

Transkript

1 HVIDBOG Oversigt over indkomne forslag og bemærkninger i idéfasen for vindmølleplanen d. 12. maj 10. juni 2010 Vurdering og konklusion

2 HVIDBOG Oversigt over indkomne forslag og bemærkninger i idéfasen 17 stk. I vurdering og konklusion refereres til miljøvurderede vindmølleområder. Den nærmere beskrivelse og vurdering af de enkelte områder samt visning på kort findes i miljørapporten, der er bilag til vindmølleplanen. Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion 15 Torben Knudsen Foreslår som lodsejer, at der gives mulighed for opstilling af 1-2 vindmøller på areal nordøst for Rolund. F. Rolund og er ikke udpeget i planforslaget, da det er beliggende tæt på en større bebyggelse. 16 Telia Gør opmærksom på, at der måske kan være problemer i forhold til forstyrrelse af net omkring Middelfart. 17 Skyline Gør opmærksom på, at der måske kan være problemer i forhold til forstyrrelse af net omkring Middelfart Kommunen er opmærksom på, at der kan være problemer. høres radiokædeoperatører på ny, ligesom de i de konkrete projekter høres. Det forventes, at evt. problemer kan løses. Kommunen er opmærksom på, at der kan være problemer. høres radiokædeoperatører på ny, ligesom de i de konkrete projekter høres. Det forventes, at evt. problemer kan løses.

3 Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion 21 IT- og telestyrelsen Gør opmærksom på evt. radiokæder i området. Bør placeres min. 200 m. fra en radiokædes sigtelinje. Liste over operatører findes på Kommunen er opmærksom på, at der kan være problemer. høres radiokædeoperatører på ny, ligesom de i de konkrete projekter høres. Det forventes, at evt. problemer kan løses. 24 Region Syddanmark Vurderer, at der ikke er dokumenteret mulighed for at finde råstoffer, der er interessante at udvinde i de områder, der er med i debatoplægget. Opfordrer til, at man tager råstofinteressen med i betragtning ved udlæg af yderligere områder. 25 Odense Bys Museer Henleder opmærksomheden på, at samtlige områder medtaget i debatoplægget, rummer jordfaste fortidsminder, der er omfattet af museumslovens bestemmelser. 26 Banedanmark Man søger at sikre, at vindmøller placeres min. 1,7 gange møllehøjden fra spor og at skyggevirkning ikke generer lokofører. Umiddelbart ingen konflikt. Der er i planforslaget medtaget et område (M. Tybrind), der ikke var vist i debatoplægget. Råstofinteresser vurderes ikke at være relevant i forhold til de 2 udpegede vindmølleområder. høres Region Syddanmark på ny. Såfremt der udlægges nye områder vil Region Syddanmark blive hørt om eventuelle råstofinteresser. Kommunen er opmærksom på museumslovens bestemmelser. I forbindelse med konkrete projekter og lokalplanlægning herfor vil der blive taget stilling til evt. jordfaste fortidsminder. høres Odense Bys Museer på ny. Der er ikke udpeget nye vindmølleområder tæt ved jernbanen.

4 Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion Der vurderes ikke at være konflikt. høres Banedanmark på ny. 27 Borgerforeningen mod vindmøller ved Ellesø v. Per Steen Pedersen Generelt: Kommunen bør tilgodese borgere bosat nær fremtidige vindmøller med skærpede kriterier for opstillingen: Afstand til nabobebyggelse; 6 (i stedet for 4) x totalhøjden Støjfølsom anvendelse: m. (i stedet for 750 m) til boligområder m.m. Henviser til Nordfyns Kommune og Staten, der opererer med afstand på 6 x totalhøjden. Område ved Ellesø: Henviser til massiv modstand og at lokaliteten ikke er egnet p.gr.a. gener for mange borgere. Generelt: I udpegningen af vindmølleområder er der taget hensyn til en lang række kriterier, der kan ses i miljørapporten vedlagt planforslaget, blandt andet: Afstand til støjfølsom anvendelse er ud fra et forsigtighedsprincip fastsat mht. støjgrænser til 750 meter. Afstand til enkeltbeliggende beboelse i det åbne land min. 4 gange totalhøjden. Der vurderes ikke at være begrundelse for at skærpe de i lovgivningen fastsatte afstandskrav yderligere. Det bemærkes, at såfremt de foreslåede ekstra afstande anvendes, vil det sandsynligvis ikke være muligt at opstille moderne vindmøller i Middelfart Kommune. Område ved Ellesø: Det konkret nævnte område Ellesø er beliggende i vindmølleområde G. Balslev, og er ikke udpeget i planforslaget, idet det tidligere har været i høring og blev fravalgt på grund af tæthed til Ejby by. Forslag om at anvende skærpede kriterier for udpegning af vindmølleområder er ikke imødekommet. Det konkrete område er ikke medtaget i planforslaget.

5 Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion 29 Niels Meyer Petersen Foreslår som lodsejer, at der gives mulighed for opstilling af yderligere 1 vindmølle på arealet syd for Bubbel. E. Bubbel, og er ikke udpeget i planforslaget, blandt andet grundet nærheden og konflikt i forhold til område C. Kærbyholm, der er udpeget Peder Nygaard Olesen, Bjarne Damsted og Keld V. Jensen Med bistand af Tue Nielsen, Danmarks Vindmølleforening Fremsender projekt for 3 stk. 3,0 MW vindmøller, totalhøjde 130 m. i vindmølleområde nordøst for Rolund. F. Rolund og er ikke udpeget i planforslaget, da det er beliggende tæt på en større bebyggelse. 33 Christoffer Hage, Kærsgaard Gods, Brenderup Med bistand af Søren Schmidt Thomsen, Patriotisk Selskab Fremsender projekt for 2 scenarier: A. 3 stk. 2,0 MW vindmøller, totalhøjde 118 m. i vindmølleområde syd for Brenderup B. 3 stk. 2,3 MW vindmøller, totalhøjde 126,3 m. (en mølle indenfor potentielt vådområde) i vindmølleområde syd for Brenderup 2 møller vil også være interessant. En del af området er blandt de 9 vindmølleområder, der var vist i debatoplægget og er D. Brenderup, og er ikke udpeget i planforslaget, blandt andet grundet nærheden og konflikt i forhold til område C. Kærbyholm, der er udpeget.

6 Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion 34 Bendt Wedell, Wedellsborg Med bistand af Wind1 Fremsender projekt for 3 stk. 3,0 MW vindmøller, totalhøjde ca. 140 m. ved Tybrind. Området var ikke blandt de 9 vindmølleområder, der var vist i debatoplægget. Området er M. Tybrind, der er udpeget i planforslaget. 35 Vejdirektoratet Gør opmærksom på, at der kan være konflikt for 2 af områderne mht. afstand til overordnet vej: Bogensevej/Motorvej v. Middelfart og Motorvej/Store Landevej, Bubbel. Gør opmærksom på, at afstandskrav til overordnede veje kan forventes ændret med den kommende statslige udmelding til kommuneplanlægningen. Ingen af de af Vejdirektoratet nævnte områder er udpeget i planforslaget. Der vurderes ikke at være konflikt. høres Vejdirektoratet på ny. 36 Thomas Abildgaard Rasmussen og Bo Sørensen Med bistand af DLBR EnergiInvest v. Steen Luk 37 Knud og Søren R. Sørensen, Jens Peder og Søren Peder Larsen og Viggo Hansen Med bistand af Wind1 Fremsender projekt for 3 5 stk. vindmøller, totalhøjde op til 150 m. ved Indslev/Kærbyholm Fremsender projekt for 3 stk. 2,3 MW vindmøller, totalhøjde 126,3 m. i vindmølleområde vest for Ellesø C. Kærbyholm, der er udpeget i planforslaget. G. Balslev, og er ikke udpeget i planforslaget, idet det tidligere har været i høring og blev fravalgt på grund af tæthed til Ejby by.

7 Nr. i Afsender Indhold Vurdering og konklusion 38 Finn Vestergaard Foreslår flere placeringer af vindmølleområder: syd for Husby syd for Røjle nord for Fønsvang Sø De 3 foreslåede placeringer var ikke blandt de 9 vindmølleområder, der var vist i debatoplægget. Områderne er Områderne er beliggende i vindmølleområder L. Røjle, K. Husby og J. Fønsvang. Ingen af områderne er udpeget i planforslaget, da de er i konflikt med en række andre interesser. 39 Danmarks Naturfredningsforening i Middelfart v. Herluf Bie Synspunkt om, at produktion af energi bør ske uden væsentlig belastning af natur. Desuden synspunkter om: Vindmøller bør placeres i trafikkorridor, erhvervsområder v. motorvej bør undersøges for lokalisering, differentierede krav til størrelser, vurdering af eks. møller mhp. udskiftning, grusgravområder syd for Fjelsted bør undersøges. Deltager gerne i rådgivende ad hoc udvalg. I udpegningen af vindmølleområder er det tilstræbt at udpege områder, hvor der er få konflikter med andre interesser, herunder natur. Hele Kommunen er screenet for at finde placeringsmuligheder, herunder den såkaldte trafikkorridor og erhvervsområder. Der er udpeget vindmølleområder, der kan rumme større møller. Der åbnes dog mulighed for ud fra en konkret vurdering at planlægge for enkelte møller, såfremt der er konkret interesse og projektet ikke strider mod beskyttelsesinteresser eller er i konflikt med de øvrige udlagte vindmølleområder. Vindmølleplanlægningen er undervejs i processen drøftet i Grønt Råd, hvor blandt andet Danmarks Naturfredningsforening er repræsenteret. De fremsatte synspunkter har indgået i planarbejdet. I forbindelse med høring af planforslaget høres DN på ny.

8 Oversigt over indkomne forslag og bemærkninger fra dem, der udenfor idéfasen har vist interesse for opstilling af vindmøller/udpegning af vindmølleområder 5 stk. Har vist interesse for opstilling af vindmøller/udpegning af vindmølleområder Andreas Von Rosen, European Energy Systems Projektudvikler Fiberline Lodsejer og virksomhed Område Peger på flere områder: vest for Ellesø, vest for Vejlby og vest for Indslev Tarup. Har desuden i samarbejde med involverede lodsejere indsendt konkret materiale om et vindmølleområde nordøst for Rolund. Vindmølleområde ved virksomheden i Middelfarts erhvervsområde Vurdering og konklusion De 4 nævnte områder var alle blandt de 9 vindmølleområder, der var vist i debatoplægget og er Et af områderne er udpeget i planforslaget: C. Kærbyholm (vest for Indslev Tarup), de øvrige er ikke. A. Fiberline, og er ikke udpeget i planforslaget, da der på grund af støjkrav ikke er plads til større møller. Der åbnes dog mulighed for ud fra en konkret vurdering at planlægge for enkelte møller, såfremt der er konkret interesse og projektet ikke strider mod beskyttelsesinteresser eller er i konflikt med de øvrige udlagte vindmølleområder.

9 Har vist interesse for opstilling af vindmøller/udpegning af vindmølleområder Middelfart Sparekasse Virksomhed Hans Peter Jørgensen, Wedellsborgvej 3, 5592 Ejby og Just Wind DK Lodsejer sm. m. projektudvikler Område Ønsker at opstille en vindmølle inden for Kommunen Vindmølleområde nordvest for Emtekær og sydvest for Tanderup Vurdering og konklusion Der er ikke angivet et konkret område. Et af målene i vindmølleplanen er, at lokal forankring og opbakning til vindmølleområder prioriteres. Interessen er noteret og Middelfart Sparekasse vil blive holdt orienteret om vindmølleplanlægningen og de udpegede områder. Området er på grund af konflikt med øvrige interesser og udpegningskriterier ikke fremkommet ved den indledende screening. Området er ikke medtaget i planforslaget. Tre-For Interesseret i at investere i vindmølle(r) Der er ikke angivet et konkret område. Et af målene i vindmølleplanen er, at lokal forankring og opbakning til vindmølleområder prioriteres. Interessen er noteret og Tre-For vil blive holdt orienteret om vindmølleplanlægningen og de udpegede områder.

10 Har vist interesse for opstilling af vindmøller/udpegning af vindmølleområder Område Vurdering og konklusion Ejby Fjernvarme Interesseret i at investere i vindmølle Der er ikke angivet et konkret område. Et af målene i vindmølleplanen er, at lokal forankring og opbakning til vindmølleområder prioriteres. Interessen er noteret og Ejby Fjernvarme vil blive holdt orienteret om vindmølleplanlægningen og de udpegede områder.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Forudgående offentlighed

Forudgående offentlighed Forudgående offentlighed Vindmølleplan for Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 2 FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED FOR VINDMØLLEPLAN Forudgående offentlighed For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Vinge

Borgermøde om vindmøller ved Vinge Borgermøde om vindmøller ved Vinge Torsdag den 27. juni 2019 Præsentation Fra vindmølleprojektet (bygherre og rådgiver): Andreas von Rosen, European Energy Mio Schrøder, PlanEnergi Morten Christensen,

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Randers Kommune. SIDE 1 MTU-møde Vindmølleplanlægning. Hørning. Tustrup. Årslev. Inden for det gældende rammeområde

Randers Kommune. SIDE 1 MTU-møde Vindmølleplanlægning. Hørning. Tustrup. Årslev. Inden for det gældende rammeområde SIDE 1 Hørning Ved en min. afstand på 7 x møllehøjden, vil det potentielle vindmølleområde blive mindre. Der kan dog fortsat opstilles 3 stk. Der er ikke plads til, at der kan opstilles 125 m høje møller

Læs mere

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD 1 HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD I FORBINDELSE MED BEHANDLING AF FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 49, OMFORDELING AF BYZONEAREAL OG NYT ERHVERVSOMRÅDE VED STIGE 2 Introduktion For

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning A-Z Proces, Potentialer & Barrierer Køge Bugt 5. september 2011 Cand.Scient Joachim Holten Palvig Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning - resort Havvindmøller

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende Projektbeskrivelse Vindmøller vest for Birkende Februar 2014 1 Projektansøger: Wind1 A/S Jesper Houe Projektleder Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Mobil: 22 52 30 11 E-mail: jh@wind1.dk På vegne af lodsejeren

Læs mere

/JHJ. Sanering af vindmøller

/JHJ. Sanering af vindmøller 02.11.07/JHJ Sanering af vindmøller 1. Fyns Amts Regionplan 2005- (offentliggjort december 2005) indeholder mulighed for opstilling af nye vindmøller i udpegede lokaliseringsområder for vindmøller, samt

Læs mere

Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet. Kåre Albrechtsen Sekretariatschef

Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet. Kåre Albrechtsen Sekretariatschef Mini- og husstandsmøller - Planlægning - Kommunale godkendelser - Støjkrav Kåre Albrechtsen Sekretariatschef Temadag - 27. nov. 2009 Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmøllesekretariatet Vindmøllesekretariatet

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato:

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato: Side 1/10 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: ØK 01.02.00-P20-7-14 Notat status for vindmølleplanlægningen Dato: 01-12-2014 Dette notat har til formål, at give indblik i status for planlægningen for nye vindmølleprojekter

Læs mere

Titel: Kommuneplan 2013 Emne:

Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Titel: Kommuneplan 2013 Emne: Tekniske anlæg Sted: Pakhuset i Nykøbing Dato: 12. august 2013 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen Dok. 306-2013-179030 Tekniske anlæg kommuneplanforslagets kapitel 5.3 Vindmøller

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Borgermøde om vindmøller 27. maj 2014

Borgermøde om vindmøller 27. maj 2014 v/ Thomas Boldsen, Teknik & Miljø Fra 42 til 8 områder Miljørapporten Næste skridt Tilsyn Modelfoto: Vindmøllerejseholdet Fra 42 til 8 områder Igangsætning Politisk beslutning om at udarbejde vindmølleplan.

Læs mere

Tillæg til analysen for. Placeringsmuligheder for store vindmøller i Ringsted Kommune 2008

Tillæg til analysen for. Placeringsmuligheder for store vindmøller i Ringsted Kommune 2008 Tillæg til analysen for Placeringsmuligheder for store vindmøller i Ringsted Kommune 2008 Tillægget er udarbejdet september 2012 Baggrund På baggrund af energiaftalen, der blev indgået den 22. marts 2012

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

AFGRÆNSNING AF VINDMØLLEOMRÅDER

AFGRÆNSNING AF VINDMØLLEOMRÅDER AFGRÆNSNING AF VINDMØLLEOMRÅDER MARTS 2013 FORMÅL, BAGGRUND OG METODE FORMÅL Lejre kommune har i et debatoplæg udpeget 24 potentielle vindmølleområder som har været sendt i offentlighed. Efterfølgende

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013. Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller.

Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013. Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller. Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013 Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller Eksempelsamling Kontorchef Niels Bjørkbom Naturstyrelsen Arbejdsgruppe

Læs mere

Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor

Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor Bilag nr. 3 til KMU den 12. august 2010. Områdebeskrivelser Indholdsfortegnelse Oversigtskort s. 3 Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor Område 1 Gørup. s. 4 Område 2 /Ansøgning

Læs mere

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune Vindmølleplanlægning Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed - 20.06.2016 Program 19.00 Velkomst - Hans Ejner Bertelsen 19.15 Proces og mål for planlægningen - Arne Kirk 19.30 Planlægning for

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Kan din virksomhed få egen vindmølle?

Kan din virksomhed få egen vindmølle? Kan din virksomhed få egen vindmølle? Peter Serup, landinspektør, Aalborg Kommune Overordnet om lovgivning Store vindmøller Husstandsmøller Mini- og micromøller Forskellige muligheder og begrænsninger

Læs mere

Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer

Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer Afsender Bemærkninger/Indsigelser Forvaltningens kommentarer DN Guldborgsund DN finder ikke, at det er en god ide at opstille to 125 meter vindmøller på Nordfalster. European Wind Systems Gundslev Kirkevej

Læs mere

VINDMØLLEOMRÅDE VED FLØ, BRANDE. Tillæg nr. 32 Ikast-Brande Kommuneplan

VINDMØLLEOMRÅDE VED FLØ, BRANDE. Tillæg nr. 32 Ikast-Brande Kommuneplan 0 100 200 300 400 500 Meters VINDMØLLEOMRÅDE VED FLØ, BRANDE Tillæg nr. 32 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt vedtaget den 19. marts 2012 Offentligt bekendtgjort den 28. marts 2012 Udarbejdet

Læs mere

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmølleplanlægning for Vejle Kommune Udgivet af Vejle Kommune, august 2010 Redigeret af: Marianne Bjerre, Teknisk Forvaltning,

Læs mere

Notat om ressourcebehov for at kunne planlægge detailleret for alternative energiformer

Notat om ressourcebehov for at kunne planlægge detailleret for alternative energiformer Teknik & Miljø Plan Dato: 9. september 2014 Notat om ressourcebehov for at kunne planlægge detailleret for alternative energiformer Sagsnr.: 12/134511 / Sagsbehandler: RAK Under Klima- og Miljøudvalgets

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 13. juni 2017 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 21:10 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A)

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13

Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13 Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13 Sanering og udskiftning af vindmøller ved Ebeltoft Færgehavn Redegørelse Baggrund På Ebeltoft Færgehavn står der i dag 18 vindmøller, 16 på havnens nordlige mole og 2 på

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær

Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Borgermøde 2. september 2015 Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aftenens program del 1 1900 Velkomst og program Rose Sloth Hansen, By- og Landskabsudvalget (BLU) 1905 Byrådets mål + status for planlægningen

Læs mere

Tema drøftelse med byrådet

Tema drøftelse med byrådet Tema drøftelse med byrådet ----------------------------- Nye veje i vindmølleplanlægningen i Kommuneplan 2016 Overskrifter: 1: Proces 2: Historik, status og erfaringer med vindmølleplanlægning 3: Nye veje

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 27. marts til 24. april 2013 Marts 2013 Vindmøller ved Notmarkskov Forord I Sønderborg Kommune har vi med ProjectZero

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller. Indkaldelse af idéer og forslag Debatperiode: xxxxxxxxx

Debatoplæg om vindmøller. Indkaldelse af idéer og forslag Debatperiode: xxxxxxxxx Debatoplæg om vindmøller Indkaldelse af idéer og forslag Debatperiode: xxxxxxxxx 1 2 Indholdsfortegnelse Indledning 5 Danmark satser på vindenergi 5 Krav til opstilling af store vindmøller 6 Vindmøller

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund Fornyet opstart af planlægningsforløbet. Dette

Læs mere

NOTAT. Vindmøller nord for stilleområde ved Randbøl Hede

NOTAT. Vindmøller nord for stilleområde ved Randbøl Hede NOTAT Projekt Vindmøller på Flyveplads Vandel Kunde Telos Energy ApS Notat nr. 1 Dato 18-04-2012 Til Vejle Kommune, Marianne Bjerre Fra Albert Ernest Coutant og Allan Jensen Kopi til Anders Dolmer Vindmøller

Læs mere

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014 DEBATOPLÆG VINDMØLLER PÅ THYHOLM DECEMBER 2014 Struer Kommune har modtaget tre projektforslag for opstilling af vindmøller på Thyholm. Vindmøllerne er 100 140 m høje og ønskes opstillet ved henholdsvis

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Avnbøløsten

Idéoplæg om Vindmøller ved Avnbøløsten Idéoplæg om - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 10. april til 8. maj 2013 April 2013 Forord I Sønderborg Kommune har vi med ProjectZero en målsætning om at blive CO2-neutral inden 2029. Opstillingen

Læs mere

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR NOTAT - Indkomne bemærkninger til Tillæg 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort i Sønderskovområdet til Kommuneplan 2013 2025 for

Læs mere

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard Notat om mulighederne for 26 + 19 vindmøller ved Overgaard Vedrørende: Anmeldelse af 13.12.2016 fra Wind Estate om etablering af 19 nye 149,99 m høje vindmøller ved Overgaard Sagsnavn: Etablering af 149,99

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund

Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund Orientering om nyt vindmølleområde ved Knaplund 6. Maj 2013 Aftenens tema: Hvordan gør vi i fællesskab et mølleprojekt ved Knaplund til en god sag for: Naboer Lokalområdet Klimaet Ringkjøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse)

Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse) Punkt 7. Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan 5-9-106 og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse) 2014-2822 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen!

Borgermøde om vindmøller ved Låstrup. Tirsdag den 16. august 2016 kl Velkommen! Borgermøde om vindmøller ved Låstrup Tirsdag den 16. august 2016 kl.17.00 Velkommen! Program Kl. 17.00 Kl. 17.15 Kl. 17.30 Velkommen v/ Mads Panny, formand for Klima- og Miljøudvalget Vindmøller, regler

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark

Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Idéoplæg om Vindmøller ved Tumbøl Søndermark - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 12. juni til 8. august 2013 Juni 2013 Vindmøller ved Tumbøl Søndermark Forord I Sønderborg Kommune har vi med

Læs mere

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen.

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen. ID/Kommune Antal møller ID-nr. 100, Ringkøbing Skjern 2-4 møller op til 200 m. Miljømæssige påvirkninger + Uproblematisk påvirkning på det foreliggende grundlag - Risiko for negativ påvirkning, (f.eks.

Læs mere

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag

Dato: 22. februar qweqwe. Lovgrundlag. Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Dato: 22. februar 2017 qweqwe Lovgrundlag Retningslinjerne for Tekniske anlæg er fastsat i medfør af Planlovens 11a, stk. 5. Udpegningsgrundlag Se kortet i stort format. Kort 6.2 Udpegningsgrundlaget er

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Det åbne land. Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning

Det åbne land. Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning Det åbne land Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning Oplæg ved kontorchef Elisabeth Gadegaard Wolstrup Naturstyrelsen, Det åbne Land og Friluftsliv Benyttelse i det åbne land

Læs mere

Ja, det er svært at danne sig et fuldstændigt billede over. På kommunens hjemmeside har jeg fundet materialet refereret herunder

Ja, det er svært at danne sig et fuldstændigt billede over. På kommunens hjemmeside har jeg fundet materialet refereret herunder Indsigelse - et hensyn til naboerne I forhold til det første udkast i kommuneplanen er møllerne flyttet her over mod Mosevej/Pindstrupvej, oprindeligt var de placeret på den sydvestlige del af Skaføgaards

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

I VVM-redegørelsen findes nedenstående oversigt, hvor høringssvarene er grupperet og det er angivet, om og hvor det enkelte emne behandles.

I VVM-redegørelsen findes nedenstående oversigt, hvor høringssvarene er grupperet og det er angivet, om og hvor det enkelte emne behandles. Bilag 1 VVM for opstilling af vindmøller ved Sandager I VVM-redegørelsen findes nedenstående oversigt, hvor høringssvarene er grupperet og det er angivet, om og hvor det enkelte emne behandles. Herunder

Læs mere

Vindmøller ved Blans. Indkaldelse af forslag og idéer. Sønderborg Kommune har med ProjectZero en målsætning om at blive CO 2

Vindmøller ved Blans. Indkaldelse af forslag og idéer. Sønderborg Kommune har med ProjectZero en målsætning om at blive CO 2 Indkaldelse af forslag og idéer Vindmøller ved Blans Sønderborg Kommune har med ProjectZero en målsætning om at blive CO 2 -neutral i 2029. Opstilling af vindmøller på land og til havs spiller en vigtig

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde Døstrup Vest Indholdsfortegnelse Sammenfattende redegørelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...7 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens betydning

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig 30. april 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig På lokaliteten Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig Indsendt til: Lemvig

Læs mere

Regler om støj fra vindmøller

Regler om støj fra vindmøller Jesper Mogensen, Miljøstyrelsen Regler om støj fra vindmøller REGLER OM STØJ FRA VINDMØLLER SIDE 1 Oversigt Vindmøllebekendtgørelsen Anmeldelse og tilsyn med vindmøller Støjgrænser Lavfrekvent støj Vejledning

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i perioden fra 15. februar 2011 til 13. april Kommuneplantillæg nr. 1B. til Mariagerfjord Kommuneplan

FORSLAG Fremlagt i perioden fra 15. februar 2011 til 13. april Kommuneplantillæg nr. 1B. til Mariagerfjord Kommuneplan FORSLAG Fremlagt i perioden fra 15. februar 2011 til 13. april 2011 Kommuneplantillæg nr. 1B til Mariagerfjord Kommuneplan 2009-2021 Vindmølleområde ved Hejring Redegørelse Kommuneplantillæg nr. 1 Kommunplantillæg

Læs mere

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2 23. januar 2013 Anmodning om igangsættelse af VVM-behandling for et nyt vindmølleområde i Ringkjøbing-Skjern Kommune indsendt af lodsejer Jørgen Thesbjerg Halkærvej 1, 6980 Tim VVM-anmeldelse for vindmøller

Læs mere

Et godt vindmølleprojekt

Et godt vindmølleprojekt Et godt vindmølleprojekt October 2014 Agenda Præsentation European Wind Farms A/S Aktiviteter i Danmark Faser i vindmølleplanlægningen Et godt vindmølleprojekt o Planlægningsprocessen o Byggefasen o Driftsfasen

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2 HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 8-890 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2 Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag til

Læs mere

NOTAT. Bilag 2 - kommentering af forslag til nye vindmølleområder

NOTAT. Bilag 2 - kommentering af forslag til nye vindmølleområder Side 1/13 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Byrådet og ØK 01.02.03-K04-1-12 Bilag 2 - kommentering af forslag til nye vindmølleområder Dato: 25-06-2014 Forslag til nye områder til vindmøller indkommet i forbindelse

Læs mere

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen

Borgermøde om vindmøller 24. juni Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr. Aftenens videre program v/sonja Miltersen Kl. 19:00 Kl. 19:05 Kl. 19:10 Kl. 19:30 Kl. 19:55 Kl. 21:00 Velkomst v/ borgmester Egon Fræhr Aftenens videre program v/sonja Miltersen Høringer og besvarelser v/thomas Boldsen Kaffe og café-borde Spørgsmål

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh.

Teknik- og Havneudvalget 19. maj KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: Dok.nr.: Sagsbeh. Teknik- og Havneudvalget 19. maj 2011 1 1. KOMMUNEPLAN - 2. HØRING Sagsnr.: 492-2010-4569 Dok.nr.: 492-2011-15159 Sagsbeh.: HVO Åbent Endelig vedtagelse af Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. Resume:

Læs mere