Ombygning af 2 x BR260 ( Märklin 3141 ) til digital.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ombygning af 2 x BR260 ( Märklin 3141 ) til digital."

Transkript

1 Ombygning af 2 x BR260 ( Märklin 3141 ) til digital. 1. I forbindelse med ombygning af 2 stk Märklin (3141) BR 260 fra analog til digital og ind bygning af ny 5 polet motor - har jeg lavet dette dokument. Det fortæller lidt om processen og jeg har prøvet og skildre det i billeder Ikke så meget for at lave en how to men mere fordi det skal være et opslagsværk for mig selv. Jeg har aldrig før prøvet sådan en ombygning så vi har kørt sidemandsoplæring under denne ombygning med hver vores lokomotiv dvs. min gode ven har gjort en ting og derefter har jeg kopieret det han har gjort Sådan er ombygningen lavet step by step - billede for billede. Skåret ud i pap og bøjet i neon men det var det jeg havde brug for så derfor Til sådan en ombygning af to lokomotiver har jeg købt følgende: 2 stk Motorombygningssæt, Märklin stk ESU dekoder, stk Kabeltræer, ESU, 51950, (kabeltræ bruges så man ikke behøver og lodde ledninger på med dekoderen monteret) Derudover har jeg købt 2 LED pærer (18V, Ø5,5 mm) som forsøgsvis skal sættes i den ene BR 269 og hvis lyset ser bedre ud end med glødepærer så bliver LED pærer standard i alle lokomotiver der bliver bygget om til digital. Pærene er købt hos Version 2.0. Opdateret:

2 2. Lokomotivet skilles ad. Toppen af lokomotivet tages af og her efter begynder jeg at skille lokomotivet ad. Alle ledninger lodes af også de to ledninger der går til hver deres fatning & pære. 3. Lokomotivet spændes op i et stativ så jeg har helt styr over det. Efter at ledningerne er loddet af - skrues motorskjoldet af og kul og børster afmonteres. Kul og børster kan i nogen tilfælde genbruges men i dette tilfælde kan de ikke bruges igen da den nye motor der kommer på er en helt anden end den eksisterende. Magnet og anker afmonteres disse kan gemmes og rengøres til senere brug men i dette tilfælde skal de ikke bruges igen da ombygnings sættet ( Märklin ) indeholder nye motordele.

3 4. Perfektomskifter (længst til venstre) og slæbesko (til højre) afmonteres. 5. Forbindelsesledningen fra motor til slæbesko loddes af og fjernes. ( Det er den lille plade der sidder lidt skævt - der hvor slæbeskoen normalt ville være )

4 6. Efter at have fjernet alt fra lokomotivet undtagen hjul, tandhjul, pærer og ledninger til samme så ender jeg op med at mit lokomotiv ser sådan her ud. Som i kan se på tandhjulene er der meget skidt og snavs i sådan et gammel lokomotiv. Men det er der råd for.. En kraftig gennemgribende efterårs rengøring der kommer ind i alle kanter og kroge, hjørner og sprækker.det kan gøres på to måder der findes en let måde og en sværere måde..den svære består af rensebenzin og vatpinde og så er det ellers bare og komme i gang. 7. Til rengøring af lokomotiverne valgte vi den lette måde. Hele lokomotivet sænkes ned i en ultralydsrenser der indeholder rensevæske, (bestående af rensebenzin og lugtfri petroleum i forholdet 1:1) og så får lokomotivet 2 x 3 minutter 3 minutter på hver side. Hvis det ikke er nok giver man den bare 3 minutter mere indtil man er tilfreds. Da vi var færdige med begge lokomotiver var væsken hel sort og så beskidt at vi ikke kunne se bunden i ultralydsrenseren. Så det er helt klart noget der er godt for ens gamle lokomotiver

5 8. Efter turen i ultralydsrenseren er ALT skidt nu helt væk fra lokomotivet. Det er måske ikke så tydeligt på billedet men tro mig den er FULDSTÆNDIG ren.efter badet tørres lokomotivet med mild trykluft dvs. trykluft uden alt for meget tryk. Lokomotivet stilles derefter til tørre et stykke tid så man er sikker på at alle dampe efter rensebenzinen er helt væk. 9. Efter lokomotivet er blevet tørret og fri for skidt benyttes lejligheden til at smøre aksler og tandhjul som man ikke ellers kan komme til når anker og permanent magneten er monteret.

6 10. Næste skridt er at udskifte den skumgummi som sidder nede i olie lommen på billedet. Et lille nyt stykkes skumgummi presses ned i lommen og derefter får det en dråbe olie eller to. Vær opmærksom på at skumgummiet godt kan lukke af for akselleje-hullet og dermed besværliggøre montering af anker Permanent magneten fra motorombygnings sættet prøvemonteres.

7 12. Vi måtte dog tage permanent magneten af igen og montere motorskjold, det 5 polede anker og permanent magnet til en enhed som ses på billedet her. Derefter monteres disse og her var det vigtigt og sørge for at det lille tandhjul på ankeret gik i indgreb med de andre tandhjul ved monteringen. Herefter var det blot at sætte to skruer i hullerne på motorskjoldet og så var den nye 5 polet motor monteret. 13. Efter at motorskjoldet var skuret på og et STEL loddepunkt var skruet på den skrue (se ved pincetten) så var det tid til at sætte kul og børster i.

8 14. Stel loddepunktet gøres klar med en lille klat loddetin. 15. Kul og børster puttes i som på billedet med pincet både til højre og venstre for motorakslen og holdes på plads af to små fjedre som på billedet. Husk at kærven (slidsen) på kullet skal vende lodret. Der er en risiko for at vende dem forkert da de ikke er rektangulære men aflange og så presses de i holderne og vil efter kort tid ophøre med at virke, fordi fjederen ikke er stærk nok til at presse kullet mod rotoren.

9 16. Motoren er færdigmonteret. Nu går vi til monteringen af dekodereren. Første skridt er at klippe ledningerne af på kabeltræet så de får en rimelig længde som på billedet. Der er ingen grund til at have ledningerne længere end absolut nødvendigt. Kabeltræet bruger man dels så man er fri for at lodde ledninger direkte på dekoderen da den ellers kan blive varm og i værste fald brænde af. Og dels fordi man så senere har mulighed for at skifte dekoder med et snuptag da man bare skal trække dekoderens (han)stik ud af (hun)stikket på kabeltræet. Sidst men ikke mindst bruger man kabeltræ for at undgå at dekoderen utilsigtet udsættes for statisk elektricitet. 17. Så skal drosselspolerne monteres disse monteres på motorskjoldet. Der er delte meninger for og imod montering af drosselspolerne. Drosselspoler har til opgave at "skrue lidt ned for tempoet i strømmen" Radiostøjdæmpning foregår via den lille-bitte brune klat (støjkondensatoren) som er monteret ab Werk på motorskjoldet. den danner "bro" mellem motorterminalerne.. Men vi har dog valgt og montere dem alene for træningens skyld.

10 18. Første drosselspole er loddet på motorskjoldet på højre side og den grå ledning til kabetræet er loddet på i den anden ende. Den grå ledning skal fæstnes så den ikke kommer i forbindelse med hjulene under kørsel. 19. Den anden drosselspole er loddet på venstre side af motorskjoldet og i den anden ende er den loddet sammen med den orange ledning og der er på sat krympeflex på samlingen. Derudover er den sorte ledning fra kabeltræet ( STEL ) forbundet til stelforbindelsen ved skruen midt i billedet.

11 20. Den røde ledning fra kabeltræet loddes på den lille plade der forbinder slæbeskoen med motor og dekoder. 21. Den lille plade der forbinder motor & dekoder med strøm (rød ledning) fra slæbeskoen er nu sat på plads.

12 22. Slæbeskoen der egentlig burde skiftes ud med en ny er nu klar til at blive monteret. En ny bliver monteret næste gang jeg har været forbi den lokale modeltogs pusher ;-) 23. Hvid ledning fra kabeltræet loddes på forreste lys ( pære ) i køreretningen.

13 24. Og gul ledning fra kabeltræet loddes på bagerste lys (pære) i køreretningen. 25. Alle ledninger til kabeltræet er nu loddet på. De resterende ledninger - lilla og grøn skal ikke bruges til denne ombygning så de blændes af med lidt krympeflex. Men man klipper dem ikke af dekoderen. Man kunne f.eks. bruge dem til 1. Lys i førerummet, 2. Telex i forenden, 3. Telex, 4. røggenerator Men da disse loks kun har lys så bliver de ikke brugt her. Den blå ledning er da en fælles retur med plusspænding, da alle funktioner bliver aktiveret med et minussignal.

14 26. Så skal vi have ESU dekoderen fundet frem og den sættes i en Tester hvor man kan teste alle funktioner i dekoderen og ikke mindst om de virker. Havde nævnte dekoder været en lyddekoder så kunne man også teste den for lyd. I denne ombygning tester vi den kun for frem og tilbagekørsel og lys til og fra i hver ende af lokomotivet. 27. Dekoderen testes igen og programeres via PC software. I min dekoder fik jeg programeret følgende: - Langsom acceleration og de-acceleration. - Tophastighed på max. 60 km/t ( kørsel som en rangermaskine skal og bør ) - Lysene på lokomotivet fader langsom op og ned når de slukkes / tændes. - Lokomotiverne fik adresse 45 og 46 - Lokomotivet bremser langsomt. Fra fuld gas til fuld stop går der 10 sek. (lang bremselængde).

15 28. Så skal dekoderen monteres i lokomotivet. I fronten monteres en klæbepude der klistrer på begge sider og her monteres dekoderen. Det samme gælder for kabeltræet som monteres på klæbepude ved siden af dekoderen. 29. Dekoderen monteres på klæbepuden. Ledningerne samles pænt så ledningssalat undgås.

16 30. Ledningerne lægges pænt og fastholdes så toppen kan gå ned over uden at klemme eller knække ledninger til dekoderen. 31. Toppen monteres og skrues fast. Her skal man passe på at ingen ledninger kommer i klemme ved montering da det vil få katastrofale følger hvis en ledning knækker. Det skulle jo gerne være sådan at toppen kan afmonteres i fremtiden i forbindelse med almindelig service og vedligeholdelse.

17 32. Første testkørsel på åben bane. Med den 5 polet moter kører de to lokomotiver PERFEKT og de kan således køre ekstrem langsom - så den er perfekt til rangering. KONKLUSION: Lad det være sagt som det er. Det er første gang jeg har bygget et lokomotiv om fra analog til digital det er også første gang jeg har skiftet motor i et lokomotiv. Jeg troede det var sværere end det viste sig at være. Jeg har ofte kigget på og haft lyst til at ombygge en del af mine analoge lokomotiver. Men jeg har ikke haft modet til at springe ud i det. Det har jeg nu og eftersom vi gjorde det på denne måde med to ens lokomotiver og sidemandsoplæring så lykkedes mit projekt. At jeg valgte to ens lokomotiver var udelukkende fordi det skulle være en læringsproces for mig at jeg så derudover fik to fine (næsten) nye lokomotiver ud af det er så bare en KÆMPE bonus. Når jeg kigger tilbage på processen så var valget af to BR 260 måske ikke det smarteste. Det er i hvert fald ikke de letteste lokomotiver jeg havde valgt - Havde det været to fire akslede diesellokomotiver f.eks. MY der skulle bygges om så havde det hele været noget lettere idet der er meget mere plads i disse lokomotiver både til ledninger og dekodere m.m. Jeg synes afgjort det sværeste var at placere dekoder, ledninger og kabeltræ i lokomotivet UDEN at de blev beskadiget f.eks. når man tager toppen af og på. Hvad har det så kostet.? Her vil jeg se bort fra at jeg allerede i forvejen havde en dekoder liggende samt kabeltræer. Så alt i alt har det ca. kostet 520 kr pr. lokomotiv med motorsæt, dekoder, kabeltræ og pærer + de to slæbesko som jeg skal have skiftet og købt næste gang jeg kommer forbi en modeljernbane forretning. ( Priserne er standard priser som delene koster hos de forskellige forhandlere). Fremtiden..? Jeg skal helt klart bygge flere analoge lokomotiver digitale og de skal ALLE have 5 polet motor i. Jeg har fået blod på tanden og det næste projekt bliver disse to og Håber dette har givet nogen inspiration til at gå i gang

Så blev det tid til at min gamle Märklin V100 (3072) skulle ombygges til digital. Til dette formål har jeg indkøbt følgende reservedele.

Så blev det tid til at min gamle Märklin V100 (3072) skulle ombygges til digital. Til dette formål har jeg indkøbt følgende reservedele. : Så blev det tid til at min gamle Märklin V100 (3072) skulle ombygges til digital. Til dette formål har jeg indkøbt følgende reservedele. 1 x ESU 54610 ESU LokPilot V.4.0 - Multifunktionsdekoder 1 x Märklin

Læs mere

Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift

Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000 til digital drift Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby 2 Peter Engelsted Jonasen Ombygning af en ældre Märklin katalog nummer 3000

Læs mere

Peter Engelsted Jonasen

Peter Engelsted Jonasen Märklin digital: Indbygning af dekoder i Märklin 3021 DB Baureihe V 200 DB Class V 200 DB type V 200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Märklin

Læs mere

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc

Märklin 3021 DB V200 Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Uhlenbrock AnDi LokPilot NEM 652 LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Peter Topp Engelsted Jonasen til digital drift ISBN 978-87-92379-15-3 2015/2016 Nordbanen Hobby og Peter Topp Engelsted Jonasen Tekst: Peter Topp

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3095, DB Baureihe 74 Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Primex 3017 Berliner S-Bahn Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Primex 3017 Berliner S-Bahn Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Primex

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3080

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3080 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3080 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin nr. 3080 ombygning

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Peter Topp Engelsted Jonasen : Digital modeljernbane - indbygning af dekoder i, Uhlenbrock AnDi, LokPilot NEM 652, LokPilot V4.0 M4 / 21mtc Dette materiale er lagret i henhold

Læs mere

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital (

Märklin 3067, DSB MY ombygning til digital ( Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning af dekodere med stik efter NEM normen. Man fjerner ganske enkelt den elektroniske omskifter ved at trække stikket ud og så

Læs mere

Digital Converting a locomotive to digital operation

Digital Converting a locomotive to digital operation Digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3039 DB E 110 234-2 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin 3039,

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3060 m.fl. EMD F7 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin GN800, 3027, 3045, 3046, 3047 DB BR 44 Digital med Märklin mfx Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin GN800,

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin 3084 DB BR 50 ombygget til digital drift Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin 3084

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 29765 DB ICE 402 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 29765 DB ICE 402 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin

Læs mere

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det!

Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Märklin Digital indbygning af dekodere (1) Märklin digital: Indbygning af dekodere i lokomotiver, som ikke er forberedt til det! Det er enkelt at ombygge lokomotiver og togsæt, der er forberedt til indbygning

Læs mere

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne

Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv til digital drift samt ombygning til 3-skinne Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby Peter Engelsted Jonasen Ombygning af Mehano GG-1 El-lokomotiv

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124.

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Märklin 3124. Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Märklin 3124 Micheline Peter Engelsted Jonasen www.digital-train.com Märklin Micheline, katalog

Læs mere

Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd. af Prami Larsen

Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd. af Prami Larsen Ombygning af Märklin 3029 til digital DSB F-maskine med lys - og lyd af Prami Larsen 1 Jeg kunne ikke få mig selv til at skrotte mit første analoge lokomotiv, som jeg købte, da jeg var 10-11 år gammel.

Læs mere

Märklin digital. Peter Engelsted Jonasen for

Märklin digital. Peter Engelsted Jonasen for Märklin digital Roco VT 11.5 / BR 601 med Uhlenbrock 76 320 IntelliDrive og 73 900 Funktionsdekoder Eller med Uhlenbrock 77 500 IntelliDrive og 73 900 Funktionsdekoder Peter Engelsted Jonasen for www.digitaltog.dk

Læs mere

Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital

Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital 1 Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk Nordbanen Hobby 2 Peter Engelsted Jonasen Ombygning af Märklin 3016 VT-95 skinnebus til digital ISBN 978-87-92379-05-4

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin dekodere og motorombygningssæt Oversigt Motorola og mfx Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin dekodere

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Electrotren 2051 DSB MZ 1405 Electrotren DSB MZ 1404 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format

Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Uhlenbrock 75 900 funktionsdekoder (1) Funktionsdekoder 75 900 i Märklin-Motorola format Tænder og slukker for ekstrafunktioner som horn, fløjte, lys og røg. Egenskaber 75 900 Funktionsdekoderen kan anvendes

Læs mere

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf

Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original 101677/0906/SmEf Indbygnings- og brugervejledning Märklin 60760 Digital ombygningssæt til lokomotiver med tromlekummulator motor Dansk oversættelse version 1.0 Oktober 2007 Peter E. Jonasen baseret på den tyske original

Læs mere

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com ESU 51967 21mtc adapter dansk vejledning (2) 1. WEEE Erklæring Læs venligst

Læs mere

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man installerer og afprøver Zootscooteralarmen med fjernstart. Monteringen er foregået på en PGO Black Magic. Du kan

Læs mere

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin digital Montage af kørelys i Heljan ADNs Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Montage af kørelys i Heljan DSB ADNs (2) Montering af kørelys i Heljan ADNs styrevogn via dekoder

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Interiørbelysning i Märklin 4045 og andre ældre 24 cm blikvogne Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening Monteringsvejledning for AP900 til Suzuki Swift 1,3 benzin 2007> med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 Bremsekontakt Lod brun ledning fra AP900 til pink fra original bremsekontakt. Lod den brun/hvid

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 75 400 (1) Lokdekoder 75 400 Digitaldekoder i Märklin Motorola format. IKKE Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til jævnstrømsmotorer

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening Monteringsvejledning for AP900 til Nissan Qashqai 1.6 benzin 2008 med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 VIGTIGT!!!! Afmonter batteriets stelforbindelse inden monteringen starter - ellers begynder

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Uhlenbrock 75 530 (1) Lokdekoder 75 530 Digitaldekoder i Märklin Motorola format med belastningsafhængighed til klokankermotorer. Til lokomotiver med klokankermotorer fra Faulhaber eller Escap. Egenskaber

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5 PCarrier1 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj... 4 3. Vedligeholdelse... 5 3.1 Motor 50275... 5 3.2

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Samlevejledning til byg-selv drone Dette er samlevejledningen. Hvert skridt indledes med en beskrivelse af de nødvendige komponenter, efterfulgt af en generel beskrivelse og et billede. Indhold SDU s byg-selv-drone

Læs mere

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen

Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Gode råd til rensning og vedligeholdelse af haglgeværet efter sæsonen Thorkild Ellerbæk/positivskydning.dk Hvis du står med sådan en samling dele skal du være ret sikker på din tekniske kunnen. Så mange

Læs mere

BBC micro:bit Buggy som følger en linje

BBC micro:bit Buggy som følger en linje BBC micro:bit Buggy som følger en linje Denne vejledning er skrevet af Rasmus Kragh Wendelbo, som har undervist i gymnasiet i kemi, biologi og bioteknologi i over 10 år. Han har fokus på elevernes digitale

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus

Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus. Montering af. Fjernprojektører. EpokeModellers skinnebus Montering af Fjernprojektører på EpokeModellers skinnebus Side 1 af 16 EpokeModellers dejlige skinnebus er forsynet med fjernprojektører plast, men desværre uden lys. Den ombyggede udgave af skinnebussen

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2 REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8 5 LED System carrier 2 - 2 - version 2 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 4 2. Nødvendigt specialværktøj... 5 2.1 Specialværktøj... 5 3. Vedligeholdelse... 6 3.1

Læs mere

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1

TG 800. Betjeningsvejledning. Power Line Motor 2003 / 1 2003 / 1 Betjeningsvejledning Power Line Motor TG 800 Texas Andreas Petersen A/S Knullen 2 DK-5260 Odensse S Tlf. 6395 5555 Fax 6395 5558 post@texas.dk - www.texas.dk ADVARSEL - Læs altid betjeningsvejledningen

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

Loddevejledning til samling af CanSat-shields

Loddevejledning til samling af CanSat-shields Loddevejledning til samling af CanSat-shields Vejledning til lodning af komponenter på CanSat-shield til Arduino Nedenstående vejledning illustrerer, hvordan komponenterne skal loddes på CanSat-shield'et

Læs mere

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed.

Ved analog drift virker dekoderen som en elektronisk retningsomskifter. På et digitalt afsnit kører lokomotivet med maksimal hastighed. Uhlenbrock 73 500 (1) Multiprotokoldekoder 73 500 i miniformat Til lokomotiver fra Arnold, Bemo, Brawa, Fleischmann, Roco, Trix m.fl. Egenskaber 73 500 Styret multiprotokoldekoder til DCC, Motorola og

Læs mere

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort

Uhlenbrock 76 320 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Uhlenbrock 76 32 lokomotivdekoder IntelliDrive Comfort Dansk oversættelse version 1. maj 26 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 3.6 Be Alle rettigheder

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 5001C

Til lykke med din nye LapTimer 5001C 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 5001C Til lykke med din nye LapTimer 5001C For at sikre dig

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Uhlenbrock 75 100 (1) Lokdekoder 75 100 Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til vekselstrømsmotorer forstår

Læs mere

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230 AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-20 AS Marketing CC00000100-MA / Version 5 ABE 90864 Maj 2006 e1 024151 2 Advarsel! Forkert kabel tilslutning kan resultere i kortslutninger,

Læs mere

Vejledning FORBEREDELSE AF KABEL. Design and development by. Varenummer: BL14-0100. Model: Renault Twingo 2014. Permanent Positionslys

Vejledning FORBEREDELSE AF KABEL. Design and development by. Varenummer: BL14-0100. Model: Renault Twingo 2014. Permanent Positionslys Vejledning Permanent Positionslys Design and development by Monteringsvejledning af Permanent Positionslysrelæ Denne monteringsvejledning, er ment som hjælp, til montering af permanent positionslysrelæ,

Læs mere

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ)

Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Monteringsvejledning til JSL Solid-State-Relay (kontaktrelæ) Vejledningen er opstillet punktvis og er ret grundig. Hvert punkt er så vidt muligt efterfulgt af et illustrerende billede. I dette monteringseksempel

Læs mere

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper.

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper. Sidder her den lørdag 13.7.13 kl ca. 5 og venter på at køre til Sjælland for at få monteret mine nye forfjedre og bagdæmper. Glæder mig for vildt til at køre hjemad igen, for at prøve om det bliver bedre

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING TeeJet 4000 Autodoseringssæt til Hardi EC sprøjter Vejl. nr. 010-164-DK Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com TEEJET4000 MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Elproducerende cykel

Elproducerende cykel Elproducerende cykel Byggevejledning Indhold: Introduktion 3 Vejledning: Klargøring af cykel 4 Montering af elmotor/generator i stel 6 Montering af cykel i træningsstativ 8 Montering af ensretter og spændingsregulering

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1. PRO-MOVEC 200W og 250W System REPARATIONS- VEJLEDNING NR 1 PRO-MOVEC 200W og 250W System 2008/2010 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj 250W system... 4 2.2 Specialværktøj

Læs mere

Samling af C-Dax Sprayrider sprøjter

Samling af C-Dax Sprayrider sprøjter Trin 1: Start med at holde sprøjten lodret og tømme den for løse dele. Du skal have en lanse, en fastgøringsrem, et ledningssæt samt en manual som vist på billedet. Ryst sprøjten, så du er sikker på at

Læs mere

Samling og indstilling af af C-Dax Slugmaster

Samling og indstilling af af C-Dax Slugmaster Samling og indstilling af af C-Dax Slugmaster 1/8 Trin 1: Pak Slugmaster ud og læg den på et plant (vigtigt!) underlag. Skal du bruge Slugmaster sammen med en Quicksmart adapter så du kan klikke den på,

Læs mere

Samling af ATV Wagon UT 1600 Trailer

Samling af ATV Wagon UT 1600 Trailer Rødkilde ATV Rødkildevej 15 5762 V. Skerninge www.atvsalg.com 1/8 Trin 1: Pak traileren ud og læg den forsigtigt på pap på hovedet på gulvet (Du skal være 2 mand til dette trin). Læg akslerne på bundrammen.

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900C til Suzuki Swift 1, > med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900C til Suzuki Swift 1, > med Original betjening til med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 KL 15 Orange fra AP900C loddes til blå på stik ved tændingskontakt. Lilla lednig fra AP900C loddes til til den originale koblingskontakts stelledning.

Læs mere

Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm

Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm Instruction Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Comfort Cruise Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm Dette sæt anvender den

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Hyundai i30 2007> med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900 til Hyundai i30 2007> med Original betjening Monteringsvejledning for AP900 til Hyundai i30 2007> med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 4 -polet stik på bremsepedal Bremsekontakt Lod brun til hvid ledning tættest på kontakten. Lod brun/hvid

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900 til Fuso Canter TF 2012 > med CM35 betjeningsmodul

Monteringsvejledning for AP900 til Fuso Canter TF 2012 > med CM35 betjeningsmodul Monteringsvejledning for AP900 til Fuso Canter TF 2012 > med CM35 betjeningsmodul www.asmarketing.dk Side 1 Tilslut de brune ledninger til stoplyskontakt. Brun lednings tilsluttes den mintgrønne ledning

Læs mere

Advarsler og sikkerhed.

Advarsler og sikkerhed. SM 4229-2 EXT SM 4229-2 INT Advarsler og sikkerhed. Denne emhætte er designet til normal brug ved madlavning i privat husholdning og må kun bruges som sådan. Emhætten er beregnet til netspænding 220 240

Læs mere

Samling af Kunz Rough Cut Brakpudser MR 55B

Samling af Kunz Rough Cut Brakpudser MR 55B Trin 1: Brakpudseren må kun transporteres opretstående. Trin 2: Læg Brakpudseren forsigtigt ned på 2 paller. Bemærk at brakpudseren er meget tung. Du skal være 2 eller 3 mand til dette atv@roedkilde.com

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Til lykke med din nye LapTimer 4001A LapTimer 4001A 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 4001A Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Læs mere

fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker at benytte.

fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker at benytte. KØR MED FARTPILOT Den behageligste måde at komme fra et sted til et andet Selv om fartpiloten er en kompliceret og højteknologisk hastighedsregulator er den ikke kompliceret at montere. Og den er sikker

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... 4 OPSÆTNING AF GLAS... 4 MONTERING AF FASTE GLAS... 5 MONTERING AF STYREARM... 7 INDJUSTERING

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A OZ6HR bygge projekt Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A I sin oprindelige form består strømforsyningen af et bundprint, hvor 230V fra nettet bliver ensrettet og oplader 6 store elektrolyt kondensatorer

Læs mere

Installationsmanual Alarm Tilslutningsboks

Installationsmanual Alarm Tilslutningsboks Installationsmanual Alarm Tilslutningsboks Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 TILSLUTNING TIL ALARMSYSTEM... 3 TILSLUTNING TIL SENSORER OG EKSTERNE ENHEDER... 4 12V TILSLUTNING...

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt.

Uhlenbrock, Lokdekoder 76 500 (Jævnstrømsmotorer) Oversættelse: Peter E. Jonasen, kopiering af dokumentet i sin helhed incl. denne tekst er tilladt. Uhlenbrock, Lokdekoder 76 5 (Jævnstrømsmotorer) Multiprotokoldekoder 76 5 Til lokomotiver med jævnstrømsmotorer på digitalanlæg i DCC- og Motorolaformat. Egenskaber 76 5 Styret multiprotokoldekoder til

Læs mere

Byg selv en solcellemobiloplader

Byg selv en solcellemobiloplader Byg selv en solcellemobiloplader Byggevejledning til solcelle-mobilopladeren Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at vise spejderne, hvordan de selv kan lave nyttige

Læs mere

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj Modelnr. 119-9534 Form No. 3366-101 Rev B Monteringsvejledning Bemærk: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition. Bemærk: Hvis

Læs mere

Monteringsvejledning for AP900C til Hyundai i30 Diesel 2007> med Original betjening

Monteringsvejledning for AP900C til Hyundai i30 Diesel 2007> med Original betjening Monteringsvej for AP900C til Hyundai i30 Diesel 2007> med Original betjening www.asmarketing.dk Side 1 Orange Orange KL 15 Orange fra AP900C loddes til hvid/blå på stik ved tændingskontakt. AP900C /hvid

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING TeeJet No. 010-219-DK Version 1.01 Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde).

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde). Følgende er en supplerende dansk oversættelse af de informationer der medfølger et VAPE tændingssystem til MZ 250 m. fl.. Systemet forhandles af MZ-B i Berlin m. fl.. Hvis du ikke har gjort dette, inden

Læs mere

Tillykke med din nye TMS Z2 50cc

Tillykke med din nye TMS Z2 50cc Tillykke med din nye TMS Z2 50cc Udpaknings- og klargøringsanvisning. ver. 1.01 Vi tager forbehold for trykfejl og ændringer i anvisningen. 1. Start med at fjerne pap emballagen. 2. Fjern de 2 stålwire,

Læs mere

Montagevejledning til H-AIR

Montagevejledning til H-AIR Montagevejledning til H-AIR Montagevejledning til H-Air Mekanisk samling af ovn, frontramme mm. beskrives her... Elektrisk montage af ventilatorkasse: Ventilatoren må kun tilsluttes af en autoriseret elinstallatør.

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Kom godt i gang med Mini Bots fra

Kom godt i gang med Mini Bots fra Kom godt i gang med Mini Bots fra Indholdsfortegnelse Generel Information... 3 Elektricitet... 3 Robotter, kunstige mennesker?...3 Forklaring af komponenter... 4 Robot-byggesættet inderholder følgende:...4

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

V 50/60Hz 700W

V 50/60Hz 700W STØVSUGER MODEL: VCS35B17 Best.nr. 5749 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 700W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I

Læs mere

Restaurering af et Lygteur

Restaurering af et Lygteur Restaurering af et Lygteur Marts 2011 Dette smukke Lygteur er ganske specielt... (Engelsk: " Bracket clock " ) Man bemærker straks den smukt dekorerede urkasse, med små blomster i en opal lignende stenart.

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere