Femern Bælt-forbindelse ændrer logistikken i Nordeuropa

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Femern Bælt-forbindelse ændrer logistikken i Nordeuropa"

Transkript

1 En printervenlig PDF-version finder du HER. Februar 2011 Abonnement Deutsch Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer marts 2011 Seminarrække: Vand og energi blåt fokus i byggeriet i Aalborg og Horsens. Foto: Femern A/S Femern Bælt-forbindelse ændrer logistikken i Nordeuropa Den forbedrede forbindelse mellem Nordtyskland og Øresund fører til en centralisering af logistikken. Femern Bælt-regionen bliver logistikregion for Nordeuropa. Læs mere>> Tysk økonomi: 3 procent vækst i 2011 Det Tyske Industri- og Handelskammer (DIHK) forventer 3,0 procent BNP-vækst og en 10 procent stigning i samhandlen i De tyske virksomheder tror på opsvinget og investerer og ansætter på ny. I år regner DIHK med, at antallet af beskæftigede øges med og gennemsnitlig 2,9 mio. arbejdsløse. 9. marts 2011 Arrangement: Gør Tyskland til dit hjemmemarked nu! i København Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Medlemmer og partnere Premium Partners 2011 Netværk Følg os på Facebook, Twitter og Xing. Læs mere>> Tysk detailhandel ryster krisen af sig Positive forventninger for 2011 i den tyske detailhandel - igen. Prognosen lyder på en moderat omsætningsstigning på 1,5 pct., og dermed indhentes tabet fra kriseåret E-handel og luksusprodukter stormede frem. Læs mere>> Links Hjemmeside Kontaktpersoner Tyske erhvervsnyheder Det tyske emballageregister "VE" Det er vigtigt at indberette korrekt til 'Verpackungsregister' (VE) i Tyskland, og at samtlige revisorerklæringer indsendes til det officielle emballageregister.

2 Læs mere>>

3 Femern Bælt-forbindelse ændrer logistikken i Nordeuropa Kontakt Den forbedrede forbindelse mellem Nordtyskland og Øresund fører til en centralisering af logistikken. Femern Bælt-regionen bliver logistikregion for Nordeuropa. Den forbedrede forbindelse mellem Nordtyskland og Øresund fører til en centralisering af logistikken. Femern Bælt-regionen bliver logistikregion for Nordeuropa. Siden 1. februar er det officielt: Fra 2020 skal en tunnel forbinde Danmark og Tyskland. Udgifterne til denne form for forbindelse er lavere end først antaget. En kunstig ventilationsø som oprindelig var planlagt, er ikke længere nødvendig. Derudover er tunnelløsningen også bedre for miljøet. Reiner Perau Tlf.: rp@handelskammer.dk Den valgte løsning gør dog ingen forskel for erhvervslivets logistikkoncepter. Brancheeksperter fra virksomheder og organisationer samt forskere regner med, at disse vil ændre sig med færdiggørelsen af forbindelsen. For den samlede Femern Bælt-region forstået som korridoren mellem Hamborg og Sydsverige burde det være en fortsættelse af det, der allerede er sket siden 2000 med sammenvoksningen af Øresundsregionen. De faldende transporttider og -omkostninger som følge af den faste forbindelse kræver en centralisering af logistikken. Lokale transitpladser blev med Øresundsbroen overflødige og blev erstattet af centrale løsninger. I mange brancher er det sydsvenske og (øst-) danske marked siden 2000 blevet betjent fra et logistikcentrum i enten Danmark eller Sverige. Femern Bælt-forbindelsen vil nu forbinde Øresundsregionen med Nordtyskland, og dermed muliggøres en yderligere optimering af logistikkoncepterne. Når Femern Bælt-forbindelsen står færdig, bliver den samlede region et logistikcentrum med et stort potentiale. Alt afhængig af branche vil regionen for fremtiden kunne være logistikcentrum for hele Nordeuropa. Dermed vil der opstå konkurrence om etablering af logistikcentre i regionen. Øresundsregionen, dvs. København og Malmø, råder over en enestående kombination af havn, international lufthavn, motorvejsforbindelse og jernbaneknudepunkt. Den allerede eksisterende logistikklynge er ligeledes en vigtig regional fordel. Det, der taler for regionen mellem Hamborg og Lübeck er, at der er arealer til rådighed langs motorvejen, afstanden til Hamborg Havn og de væsentligt lavere lønomkostninger set i forhold til Øresundsregionen.

4 Tysk økonomi: 3 pct. vækst i 2011 Kontakt Det Tyske Industri- og Handelskammer (DIHK) forventer 3,0 pct. BNP-vækst og en 10 pct. stigning i samhandlen i De tyske virksomheder tror på opsvinget og investerer og ansætter på ny. Opsvinget skyldes både impulser fra den nationale økonomi, disse er stærkere end forventet, og fra udlandet. Knap halvdelen af de tyske industrivirksomheder regner med en eksportstigning, imens kun 5 pct. forudser en tilbagegang. DIHK prognosticerer derfor en 10 pct. eksport- og importstigning i Stigningen stimuleres bl.a. af en tiltagende efterspørgsel fra tærskellandende, men også fra Tysklands traditionelle eksportmarkeder forventes der en stigende samhandel. Den tyske vækst underbygges også af impulser fra den nationale økonomi, og optimismen hos forhandlere og serviceudbydere har ikke været så høj i årtier. Den indenlandske økonomi vil i år bidrage til væksten med godt 75 pct. Ved årets begyndelses nåede virksomhedernes bedømmelse af deres nuværende situation rekordværdier.optimismen er på samme niveau som i starten af Også forventninger til fremtiden er lyse. Godt en tredjedel af virksomhederne i Tyskland forventer, at deres forretningsmæssige situation forbedres i løbet af de kommende 12 måneder. Reiner Perau Tlf.: rp@handelskammer.dk Investeringsudsigterne rammer i starten af 2011 et rekordniveau. Dette understreger virksomhedernes tillid til Tysklands økonomiske styrke. En kapacitetsudvidelse er igen den hyppigste investeringsårsag. Det er specielt de eksportstærke industribrancher som maskinbyggeri, bilproduktion samt kemibranchen, der trækker investeringsudsigterne op. Fortsætter denne tendens vil virksomhedernes tilbageholdenhed med nye investeringer være et overstået kapitel. I 2011 regner DIHK med, at antallet af beskæftigede øges med og gennemsnitlig 2,9 mio. arbejdsløse. Virksomhedernes beskæftigelsesplaner er ligeledes positive. En fjerdedel af de tyske virksomheder vil øge deres medarbejderstab i år, 68 pct. vil bibeholde det nuværende niveau og kun 10 pct. planlægger afskedigelser. Industrien og detailhandlen er de brancher, hvor villigheden til nyansættelser er størst. Foruden konjunkturerne har den demografiske udvikling også en indvirkning på beskæftigelsesplanerne. DIHK mener dog, at virksomheder i højere grad skal udnytte deres nuværende kapacitet og øge deres produktivitet for at få mest mulig udbytte af de gode konjunkturer. Den gunstige situation på arbejdsmarkedet øger købekraften og styrker forbrugernes tillid. Resultaterne er baseret på en konjunkturrundspørge foretaget af DIHK, der har modtaget besvarelser fra virksomheder. Virksomhedernes forventninger i procentpoint Kilde: DIHK Vurdering af situationen i procent

5 Kilde: DIHK

6 Tysk detailhandel ryster krisen af sig Kontakt Positive forventninger for 2011 i den tyske detailhandel - igen. Prognosen lyder på en moderat omsætningsstigning på 1,5 pct., og dermed indhentes tabet fra kriseåret Tysklands Handelsforbund (HDE) er igen optimistisk og regner med, at tabet fra kriseåret 2009 definitivt er indhentet i slutningen af I 2009 ramte krisen tysk detailsalg, og omsætningen gik 2,4 pct. tilbage til 399,5 mia. euro. Sidste år indhentede detailhandlen allerede en del af det tabte, og omsætningen gik 1,8 pct. frem til 406,7 mia. euro. Dette var den største stigning siden HDE havde ellers forventet, at 2010 skulle være året, hvor detailhandlen kom ovenpå igen. Selvom detailhandlens prognose er positiv for 2011, er HDE overbevist om, at branchen ikke vil opleve et boomende opsving. Branchen vil givetvis profitere af den gode forbrugerstemning og den gunstige udvikling på det tyske arbejdsmarked, men samlet set vil de tyske forbrugere have færre penge til rådighed. Mette-Kathrine Kundby Tlf.: mk@handelskammer.dk Stigende priser Sidste år steg forbrugerpriserne i Tyskland 1,4 pct., priserne i detailhandlen steg med 1,3 pct. og priserne på fødevarer med 1,1 pct. Denne udvikling vil fortsætte i 2011, hvor forbrugerpriserne vil stige 1,5 pct. Konkurrencen i fødevarehandlen vil lægge en dæmper på prisstigningerne, og det vil komme forbrugerne til gavn. De tyske forbrugere må ligeledes indstille sig på større prisudsving også på fødevarer. E-handel og luksusprodukter stormer frem Internethandlen i Tyskland er den branche, der oplevede den største omsætningsstigning i Omsætningen på internettet er i perioden steget 848 pct. til 23,7 mia. euro. For 2011 forventes en 10 pct. omsætningsstigning. De tyske forbrugere køber primært bøger (34 pct.) og videos/dvd er (22 pct.) online, men også flybilletter (21 pct.) og tøj/sko/accessories (20 pct.). Til sammenligning forventes den danske e-handel at stige til 38,8 mia. kr. i 2011, svarende til en 16 pct.-stigning. Hertil skal nævnes, at de danske forbrugere indtager førstepladsen mht. køb på internettet. En anden tendens er, at forbrugernes interesse for luksusprodukter igen stiger. De tyske forbrugere brugte sidste år 12,6 pct. mere på ure/smykker, 7,5 pct. mere på kosmetik og kropspleje og hhv. 6,5 og 4,7 pct. mere på sko og beklædning. Kort om den tyske detailhandel: Detailhandlen er Tysklands tredjestørste branche med virksomheder, der sammenlagt beskæftiger 2,9 mio. Branchen omsætter årligt for 400 mia. euro, hvilket i 2010 udgjorde 16,6 pct. af det tyske BNP. Til sammenligning omsætter den tyske bilindustri årligt for 280 mia. euro.

7 Det tyske emballageregister "VE" Kontakt Det er vigtigt at indberette korrekt til 'Verpackungsregister' (VE) i Tyskland, og at samtlige revisorerklæringer indsendes til det officielle emballageregister. Den 5. tyske emballageforordning fra 2008 skærpede kravet til kontrol af de emballagemængder, som producenter og leverandører årligt indberetter og betaler afgift for. I mange år var det tilstrækkeligt at indsende en revisorerklæring, hvor den indberettede mængde emballage blev godkendt af firmaets egen revisor. Det er det ikke længere. Hvis en producent eller leverandør kommer over bestemte minimumsgrænser for emballageforbrug, skal der også indberettes til det officielle tyske emballageregister. Også denne indberetning skal godkendes af en revisor. Dette sker digitalt på Det Tyske Industri- og Handelskammers (DIHK) hjemmeside. Flemming Vestergaard Tlf.: fv@handelskammer.dk Grunden er, at der nu findes ni indsamlingsselskaber i Tyskland. Hvis et firma gør brug af flere indsamlingsselskaber, skal der indberettes for hvert enkelt. Kun således kan myndighederne kontrollere, at der indberettes korrekt. Indberetningen i det officielle tyske emballageregister er rent faktisk en indberetning til myndighederne om, hvor meget emballage, der er blevet forbrugt i et kalenderår. Dermed får myndighederne et samlet overblik over forbruget, fordelt på den enkelte producent eller leverandør. Der skal således som regel indsendes to revisorerklæringer: En revisorerklæring til det indsamlingsselskab, som man gør brug af, og en digital revisorerklæring til det officielle tyske emballageregister over det samlede forbrug af emballage.

8 Vand og energi blåt fokus i byggeriet marts 2011 PROGRAM 8:30 Registrering 9:00 Introduktion Reiner Perau, adm. direktør, Dansk-Tysk Handelskammer 9:05 Velkomst i København Karen Ellemann, miljøminister, Miljøministeriet 9:15 Optimering af vandforbrug i dag potentiale i Danmark Peter Møller, konsulent, WIO 9:20 Bæredygtigt byggeri - set med danske og europæiske øjne Finn Lauritzen, direktør, Erhvervs- og Byggestyrelsen 9:40 Miljørigtig hoteldrift - optimering af vand og energi Præsentation af case study ved hoteldirektør, Grundfos og Grohe 10:00 Et markeds-perspektiv - hvad betyder bæredygtighed i relation til vores kunder Peter Møller, konsulent, WIO 10:20 Kaffepause 10:35 Frontløbere: Henning Lien, Project- and Spécification Manager, Grohe Northern Europe Henrik Falck, Sales Manager, Grundfos DK A/S Jens Bredning, Director Sales Thermotechnology, Robert Bosch A/S 11:45 Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Hauke Thiessen, kategoridirekør klima, Brødrene Dahl 12:05 Diskussion Ordstyrer Reiner Perau, adm. direktør, Dansk-Tysk Handelskammer 12:25 Buffet og networking

9 Premium Partnere 2011 Vi byder følgende Premium Partnere velkommen i Dansk-Tysk Handelskammers netværk:

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011 En printervenlig PDF-version finder du HER. April 2011 Abonnement Deutsch Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer 17. juni Generalforsamling i Dansk-Tysk Handelskammer

Læs mere

Tysk økonomi vokser med en procent i 2012

Tysk økonomi vokser med en procent i 2012 En printervenlig PDF-version finder du HER Januar 2012 Deutsch Abonnement Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer 25. Januar 2012 Handelskammerets nytårsreception

Læs mere

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011 de 5 nominerede

Dansk-Tysk Erhvervspris 2011 de 5 nominerede En printervenlig PDF-version finder du HER. Maj 2011 Abonnement Deutsch Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer 1. Juni BeltTrade-Branch-Meeting: CleanTech

Læs mere

Dansk-Tysk Handelskammers

Dansk-Tysk Handelskammers Dansk-Tysk Handelskammers Konjunkturrundspørge 2018 2 Juni 2018 Om rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2018 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 14. maj til den 3. juni 2018 gennemført

Læs mere

Velkommen til medlem nr. 500!

Velkommen til medlem nr. 500! En printervenlig PDF-version finder du HER November 2011 Deutsch Abonnement Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Velkommen til medlem nr. 500! Handelskammeret byder Rådgivnings-

Læs mere

Rundspørge om konjunkturer og rammebetingelser

Rundspørge om konjunkturer og rammebetingelser Dansk-Tysk Handelskammers rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2017 Om rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2017 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 5.-25. april 2017

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien NØGLETAL UGE 23 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vareeksporten trodser dyk i salget til Storbritannien Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, chef for analyse og samfundsøkonomi og Kristian Skriver, økonom De forgangne

Læs mere

Tyskland: 1 % vækst i 2012

Tyskland: 1 % vækst i 2012 En printervenlig PDF-version finder du HER Oktober 2011 Deutsch Abonnement Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer Tyskland: 1 % vækst i 2012 Ifølge en aktuel

Læs mere

Dansk-Tysk Handelskammers

Dansk-Tysk Handelskammers Dansk-Tysk Handelskammers Resultatet af Eksportbarometret 2017 Danske eksportvirksomheder er i år mere optimistiske og forventer stigende eksport til Tyskland i 2018. Virksomhederne vinder fortsat markedsandele

Læs mere

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Export Steps Tyskland. 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Export Steps Tyskland 2. december 2014 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021 km 2 (Danmark 43.094 km 2 ) Regering:

Læs mere

Dansk-Tysk Handelskammers Eksportbarometer 2012 Oktober 2012

Dansk-Tysk Handelskammers Eksportbarometer 2012 Oktober 2012 Dansk-Tysk Handelskammers Eksportbarometer 2012 Oktober 2012 Side 1 af 8 Danske eksportører ser med optimisme mod 2013 Halvdelen af de adspurgte virksomheder forventer, at deres omsætning på det tyske

Læs mere

Større lyst til at investere hos fødevarevirksomhederne i 2018

Større lyst til at investere hos fødevarevirksomhederne i 2018 Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 2128 699 FEBRUAR 18 Større lyst til at investere hos ne i 18 Fødevarevirksomhederne vil skrue op for investeringerne i 18. Den stigende investeringslyst er blandt

Læs mere

Rundspørge om konjunkturer og rammebetingelser

Rundspørge om konjunkturer og rammebetingelser Dansk-Tysk Handelskammers rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2016 Om rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2016 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 14. april til den

Læs mere

Økonomisk analyse. Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien

Økonomisk analyse. Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien Økonomisk analyse 21. december 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien Virksomhedernes

Læs mere

EKSPORTBAROMETER 2013

EKSPORTBAROMETER 2013 DANSK-TYSK HANDELSKAMMERS EKSPORTBAROMETER 2013 Dansk-Tysk Handelskammer DANSKE EKSPORTØRER TROR PÅ FREMTIDEN De danske eksportører forventer, at deres eksport til Tyskland stiger i 2014. Det viser Dansk-Tysk

Læs mere

Store effekter af koordineret europæisk vækstpakke

Store effekter af koordineret europæisk vækstpakke Store effekter af koordineret europæisk vækstpakke Verdensøkonomien er i dyb recession, og udsigterne for næste år peger på vækstrater langt under de historiske gennemsnit. En fælles koordineret europæisk

Læs mere

Pejlemærker for dansk økonomi, juni 2017

Pejlemærker for dansk økonomi, juni 2017 Pejlemærker for dansk økonomi, juni 2017 - De gode tendenser fortsætter, opsvinget tager til Den 15. juni 2017 Sagsnr. S-2011-319 Dok.nr. D-2017-9705 bv/mab Det tegner til, at opsvinget i verdensøkonomien

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Eksport kan trække vækst i januar 2011

VÆKST BAROMETER. Eksport kan trække vækst i januar 2011 VÆKST BAROMETER 20. januar 2011 Eksport kan trække vækst i 2011 Eksporten har været i fremgang i Danmark som helhed, om end niveauet ikke er tilbage til før krisen. For Region Syddanmark ser 2011 også

Læs mere

Dansk-Tysk Handelskammers rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2013 Juni 2013

Dansk-Tysk Handelskammers rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2013 Juni 2013 Dansk-Tysk Handelskammers rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2013 Juni 2013 Side 1 af 8 Tyske datterselskaber trives på det danske marked De tyske datterselskaber forventer en 2014-omsætning,

Læs mere

Eksportbarometer 2016

Eksportbarometer 2016 Dansk-Tysk Handelskammers Eksportbarometer 2016 Om Eksportbarometeret 2016 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 26. september til den 7. oktober 2016 gennemført en rundspørge hos danske virksomheder.

Læs mere

Dansk økonomi på slingrekurs

Dansk økonomi på slingrekurs Dansk økonomi på slingrekurs Af Steen Bocian, cheføkonom, Danske Bank I løbet af det sidste halve år er der kommet mange forskellige udlægninger af, hvordan den danske økonomi rent faktisk har det. Vi

Læs mere

Konjunktur for 3. kvartal 2014: Syddanmark bobler af optimisme og forventninger til nye job

Konjunktur for 3. kvartal 2014: Syddanmark bobler af optimisme og forventninger til nye job VÆKST BAROMETER August 21 Konjunktur for 3. kvartal 21: Syddanmark bobler af optimisme og forventninger til nye job Vækstoptimismen i Region Syddanmark er vokset støt siden januar 213. Nu forventer mere

Læs mere

Revolution på det skandinaviske logistikmarked

Revolution på det skandinaviske logistikmarked Revolution på det skandinaviske logistikmarked DK Nordeuropas stærkeste og mest innovative logistikklynge i støbeskeen I de kommende år vil der blive investeret massivt i infrastrukturen i regionerne i

Læs mere

Pejlemærker for dansk økonomi, december 2017

Pejlemærker for dansk økonomi, december 2017 Pejlemærker for dansk økonomi, december 2017 - Fri af krisen - opsvinget tegner til at være robust Den 21. december 2017 Sagsnr. S-2011-319 Dok.nr. D-2017-20930 bv/mab Det tegner til, at opsvinget i verdensøkonomien

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord Økonomisk analyse 3. august 217 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

Udgivet af: Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Branchedirektør Henriette Sølftoft Telefon: Mail:

Udgivet af: Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Branchedirektør Henriette Sølftoft Telefon: Mail: Om DI Videnrådgiverne DI Videnrådgiverne repræsenterer ca. 700 virksomheder, der har videnrådgivning som deres primære forretningsområde. Videnrådgivere lever af at udvikle, skabe, formidle og omsætte

Læs mere

EKSPORTBAROMETER 2018

EKSPORTBAROMETER 2018 D a n s k -Ty s k H a n d e l s k a m m e r s EKSPORTBAROMETER 2018 Om Eksportbarometeret 2018 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 15. oktober til den 29. oktober 2018 gennemført en rundspørge

Læs mere

Region Syddanmarks Vækstbarometer

Region Syddanmarks Vækstbarometer Region Syddanmarks Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2. kvartal 201 Region Syddanmarks Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 900 direktører for små og mellemstore virksomheder i Region

Læs mere

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen NØGLETAL UGE 25 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge fik vi tal, der bekræftede, at udviklingen i den danske

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 3. kvartal 2017 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 3. kvartal 2017 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne har historisk høje forventninger

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne har historisk høje forventninger Økonomisk analyse 19. juni 217 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne har historisk høje forventninger til det kommende år Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER

STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER STOR INVESTE- RINGSLYST I DE SYDDANSKE VIRKSOMHEDER KONJUNKTURER FOR 4. KVARTAL Det ser lyst ud for de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, når de bliver spurgt om ne til årets sidste kvartal.

Læs mere

Pejlemærker december 2018

Pejlemærker december 2018 Udlandet Gunstig udvikling i verdensøkonomien. Usikkerheden tager til BNP-Vækst Udsigt til moderat vækst i BNP Beskæftigelse 60.000 nye jobs, og stor efterspørgsel på højt kvalificeret arbejdskraft Arbejdsløshed

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

Konkurser og jobtab 2013

Konkurser og jobtab 2013 14.814 tabte arbejdsplader ved konkurser i 2013 Efter et konstant konkursniveau i 2011 og 2012 faldt antallet af konkurser igen i 2013. Der kan samtidig konstateres et beskedent fald i antal tabte fuldtidsstillinger,

Læs mere

Handelsvirksomhederne er optimistiske

Handelsvirksomhederne er optimistiske Joachim Nørgaard Strikert jons@di.dk, 3377 4844 JUNI 20 Handelsvirksomhederne er optimistiske DI Handels medlemmer ser positivt på det kommende 3. kvartal 20, hvor forventningerne også generelt er højere

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011 VÆKST BAROMETER 20. januar 2011 Vækstoptimisme og udsigt til flere job i 2011 Når virksomhederne på tærsklen til 2011 kigger et år frem, er det for manges vedkommende med fornyet optimisme. Det gælder

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED

TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED DANISH DESK TYSKLAND SOM EKSPORTMARKED Tyskland er Danmarks største handelspartner. Ca. en femtedel af både den danske import og eksport sker inden for rammerne af den dansk-tyske samhandel. (kilde: Udenrigsministeriet

Læs mere

Jobskabelsen er dybt afhængig af eksporten

Jobskabelsen er dybt afhængig af eksporten Organisation for erhvervslivet 24. februar 2009 Jobskabelsen er dybt afhængig af eksporten AF ØKONOMISK KONSULENT ALLAN SØRENSEN, ALS@DI.DK Hele 730.000 danske job afhænger af vores eksport. Men eksportudsigterne

Læs mere

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV

EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Regional Udviklingsplan EKSPORT I TAL - REGIONEN OG KOMMUNERNE I PERSPEKTIV Virksomheder Beskæftigelse Omsætning Udvikling SYDDANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER VIDEN TIL VÆKST EKSPORTEN I TAL er et initiativ

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger. April 2012

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger. April 2012 VÆKST BAROMETER April 1 Økonomiske pejlemærker: Fremdrift med flere ordrer og færre afbestillinger Vækstoptimismen er på vej tilbage i regionens virksomheder. Den drives blandt andet af forventninger om

Læs mere

Økonomisk analyse. Optimismen hos fødevarevirksomhederne når nye højder

Økonomisk analyse. Optimismen hos fødevarevirksomhederne når nye højder Økonomisk analyse 21. december 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Optimismen hos fødevarevirksomhederne når nye højder Konjunkturbarometeret for

Læs mere

Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau

Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau DI ANALYSE oktober 14 Udsigt til fremgang i byggeriet men fra lavt niveau Forventninger om øget økonomisk aktivitet, fortsat bedring på boligmarkedet og store offentligt initierede anlægsprojekter betyder,

Læs mere

Økonomisk analyse. 17. marts 2017

Økonomisk analyse. 17. marts 2017 Økonomisk analyse 17. marts 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Største optimisme i agroindustrien i tre år - Agroindustriens konjunkturbarometer

Læs mere

Marked i fokus Tyskland

Marked i fokus Tyskland Next: Tyskland Væksthus Hovedstadsregionen Ballerup Onsdag d. 12. oktober 2016 Marked i fokus Tyskland v/ Helle Meinertz, generalkonsul i München Økonomien helt kort Tyskland er kommet godt igennem finanskrisen

Læs mere

Tøjbranchen i Danmark En verden af muligheder. Deloitte, Juni 2014

Tøjbranchen i Danmark En verden af muligheder. Deloitte, Juni 2014 Tøjbranchen i Danmark En verden af muligheder Deloitte, Juni 2014 Beklædningsbranchen Indledning Deloitte præsenterer hermed endnu en midtvejsanalyse af den økonomiske situation, trends og udvikling i

Læs mere

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser Januar 2013 Digitalt salg skaber flere arbejdspladser AF KONSULENT JES LERCHE RATZER, JELR@DI.DK Mindre og mellemstore virksomheder, der anvender digitale salgskanaler skaber flere job. Alligevel udnytter

Læs mere

Hvorfor går det godt i Tyskland? Mødelokale med board-room atmosfære. August 2011

Hvorfor går det godt i Tyskland? Mødelokale med board-room atmosfære. August 2011 En printervenlig PDF-version finder du HER. Økonomi- og erhvervsministeren åbner Oktoberfesten Oktoberfesten for erhvervslivet går ind i anden runde. Den 23. september 2011 hedder det igen O Zapf is fra

Læs mere

21. september 2010 Optimistiske virksomheder tøver med nye ansættelser

21. september 2010 Optimistiske virksomheder tøver med nye ansættelser 21. september 2010 Optimistiske virksomheder tøver med nye ansættelser Erhvervskonjunkturer. Den økonomiske vækstkrise er afblæst i Region Midtjylland. Virksomhedernes forventninger til økonomisk vækst

Læs mere

Konjunkturanalyse for Øresundsregionen, juni 2015

Konjunkturanalyse for Øresundsregionen, juni 2015 Konjunkturanalyse for Øresundsregionen, juni 2015 Erhvervslivet i Øresundsregionen har positive forventninger til den økonomiske udvikling de kommende 12 måneder, og en væsentlig overvægt af virksomheder

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016 Økonomisk analyse 26. september 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte Highlights: - Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen Kasper Hahn-Pedersen, økonomisk konsulent KHPE@di.dk, 3377 3432 JANUAR 2018 SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen SMV erne har i den grad lagt krisen bag sig. Beskæftigelsen i de små og

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 1. kvartal 2015: Optimismen er blevet lidt mindre. Januar 2015

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 1. kvartal 2015: Optimismen er blevet lidt mindre. Januar 2015 VÆKST BAROMETER Januar Konjunktur for 1. kvartal : Optimismen er blevet lidt mindre Efter halvandet år med spirende optimisme, er der sket et dyk i vækstforventningerne hos Region Syddanmarks Trods faldet

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Svag vækst- og joboptimisme. juni 2013

VÆKST BAROMETER. Svag vækst- og joboptimisme. juni 2013 VÆKST BAROMETER juni 20 Svag vækst- og joboptimisme Efter en periode med negativ tendens er der i 2. kvartal atter optimisme at spore til forventningerne til omsætning og job blandt Region Syddanmarks

Læs mere

Velfærdsteknologiske virksomheder ser lyst på fremtiden

Velfærdsteknologiske virksomheder ser lyst på fremtiden Januar 2012 Velfærdsteknologiske virksomheder ser lyst på fremtiden AF KONSULENT MILLE KELLER HOLST, MIKH@DI.DK Velfærdsteknologi er et område i vækst også i Danmark. Teknologien kan bidrage til at udvikle

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Dyk i forventningerne til 1. kvartal Februar 2012

VÆKST BAROMETER. Økonomiske pejlemærker: Dyk i forventningerne til 1. kvartal Februar 2012 VÆKST BAROMETER Februar 01 Økonomiske pejlemærker: Dyk i forventningerne til 1. kvartal 01 Sidste måling af de økonomiske pejlemærker fra september viste en stigning i antallet af krisetegn. Og med endnu

Læs mere

Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015

Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015 Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015 Erhvervslivet i Greater Copenhagen området har positive forventninger til den økonomiske udvikling de kommende 12 måneder, og en væsentlig overvægt

Læs mere

Økonomisk analyse. Opsvinget har for alvor bidt sig fast i agroindustriens forventninger

Økonomisk analyse. Opsvinget har for alvor bidt sig fast i agroindustriens forventninger Økonomisk analyse 28. august 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Opsvinget har for alvor bidt sig fast i agroindustriens forventninger Agroindustriens

Læs mere

Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne

Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Dansk Industri Aktuelle konjunkturtendenser Fra september til oktober viser opgørelsen af bruttoledigheden et fald på 1.1 fuldtidspersoner, eller,1 procentpoint.

Læs mere

Danske virksomheder profiterer af Tysklands farvel til atomenergien

Danske virksomheder profiterer af Tysklands farvel til atomenergien En printervenlig PDF-version finder du HER September 2011 Deutsch Abonnement Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Arrangementer Danske virksomheder profiterer af Tysklands

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste Forårsfornemmelser hos små og mellemstore virksomheder Efter et kvartal, hvor humøret hos de små og mellemstore virksomheder var i frit fald, begynder forårsoptimismen så småt at spire ude hos landets

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

Ti år efter krisen: job mangler fortsat

Ti år efter krisen: job mangler fortsat Ti år efter krisen: 24. job mangler fortsat De sidste par år har væksten i dansk økonomi kun været omkring 1 pct. Normalt ville en så lav vækst i bedste fald kunne holde beskæftigelsen uændret, men på

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011 VÆKST BAROMETER 3. KVARTAL 2011 Jobvækst synes sikker Vækstforventningerne hos de syddanske virksomheder har siden udgangen af 2009 peget opad. Men det har indtil videre ikke ført til mange nye job. De

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Et flertal af virksomhederne tror på vækst i Januar 2015

VÆKST BAROMETER. Et flertal af virksomhederne tror på vækst i Januar 2015 VÆKST BAROMETER Januar 2015 Et flertal af virksomhederne tror på vækst i 2015 Næsten 60 pct. af de små- og mellemstore virksomheder i Syddanmark tror på vækst i 2015. Men Vækstoptimismen bobler ikke helt

Læs mere

Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter.

Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter. 1 2 3 Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter. Indgår i analysen ved hjælp af kvantitative webinterview (og dermed

Læs mere

POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER

POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER KONJUNKTURER FOR 2. KVARTAL 46 pct. af de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark forventer vækst i omsætningen i 2. kvartal. Jobudsigten er også positiv

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 211 Offentligt Fra: Transportministeriet [mailto:abonnement@trm.dk] Sendt: 10. marts 2008 14:30 Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportminister

Læs mere

Arbejdsmarkedsanalyse. For. Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsanalyse. For. Aabenraa Kommune Arbejdsmarkedsanalyse For Kommune - 2019 Indledning: En gang årligt udarbejder jobcenteret en arbejdsmarkedsanalyse. Analysen har til formål at belyse udviklingen på arbejdsmarkedet, samt at beskrive forventningerne

Læs mere

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren

Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren Ud og hjem samme dag ny tilgængelighed i STRING-korridoren DK I 2021 vil mulighederne for forretningsrejser og arbejdspendling - både med bil og tog - være drastisk forandret i trafikkorridoren Øresund

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 2. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark. April 2015 VÆKST BAROMETER April Konjunktur for 2. kvartal : Stabil vækstoptimisme i Region Syddanmark Konjunktur. Vækstoptimismen er høj i Region Syddanmark. Virksomhederne forventer uændret eller stigende omsætning

Læs mere

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient. Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.er frem mod 2020 August 2011 2 Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Resume Ingeniørforeningen

Læs mere

Analyse udarbejdet af Region Syddanmark

Analyse udarbejdet af Region Syddanmark Konjunkturer Udsigt for 2. kvartal 2016 Analyse udarbejdet af Region Syddanmark Analysen baserer sig på data fra et repræsentativt panel af mere end 900 direktører for små og mellemstore virksomheder i

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Flad vækstoptimisme I Syddanmark. oktober 2012

VÆKST BAROMETER. Flad vækstoptimisme I Syddanmark. oktober 2012 VÆKST BAROMETER oktober 0 Flad vækstoptimisme I Syddanmark Vækstoptimismen er faldet svagt i forhold til sidste måling. Der er dog stadig en overvægt af optimistiske virksomheder, hvad angår omsætningen.

Læs mere

Detailbarometer, oktober 2013

Detailbarometer, oktober 2013 2005M01 2005M04 2005M07 2005M10 2006M01 2006M04 2006M07 2006M10 2007M01 2007M04 2007M07 2007M10 2008M01 2008M04 2008M07 2008M10 2009M01 2009M04 2009M07 2009M10 2010M01 2010M04 2010M07 2010M10 2011M01 2011M04

Læs mere

Tøjbranchen i Danmark

Tøjbranchen i Danmark Tøjbranchen i Danmark Vækst i eksporten af modetøj skaber bedre resultater hos producenter og engroshandler. Tøjbutikkerne har det stadig hårdt. Deloitte 2016 Tøjbranchen Indledning Deloitte præsenterer

Læs mere

Marts Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien

Marts Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Marts 2017 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms

Læs mere

Industriens udvikling

Industriens udvikling Industriens udvikling 2000-2012 Temapublikation oktober 2013 af Claus Andersen, Søren Kristensen og Ingeborg Vind Indhold Industriens udvikling ift. andre erhverv og i internationalt perspektiv Industriens

Læs mere

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015 Vækst Barometer August Konjunktur for 3. kvartal : Stabil vækstoptimisme med pil opad Optimismen blandt de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark fortsætter opturen. Virksomhederne forventer

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. November 2016

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. November 2016 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien November 20 Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms

Læs mere

Optimismen i Euro-området daler

Optimismen i Euro-området daler NØGLETAL UGE 13 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Optimismen i Euro-området daler Af: Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge fik vi et nyt og bedre bud på, hvordan væksten i dansk økonomi sluttede 2018 af.

Læs mere

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016 Pejlemærke for dansk økonomi, juni 16 Ligesom verdensøkonomien, er dansk økonomi aktuelt i bedring. I verdensøkonomien er det navnlig i USA og EU, der er tegn på fremgang. Derimod oplever BRIK landene

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Optimismen bider sig fast. November 2013. For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse

VÆKST BAROMETER. Optimismen bider sig fast. November 2013. For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse VÆKST BAROMETER November 3 Optimismen bider sig fast For anden gang siden lavpunktet ved årets begyndelse melder de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark nu om stigende optimisme. Virksomhederne

Læs mere

Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer

Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer Vækstkonference i Thisted 21. november 2016 Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer Nanna Skovrup, Kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland FremKom 3 FremKom-samarbejdet

Læs mere

Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark. Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018

Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark. Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018 Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018 Ingrediensbranchens betydning for Danmark 8.300 fuldtidsjobs Ingrediensbranchen står

Læs mere

Dansk Erhvervs Perspektiv

Dansk Erhvervs Perspektiv DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV Dansk Erhvervs Perspektiv Analyse, økonomi, baggrund Hver 10. job i Danmark er tilknyttet rådgiverbranchen Resumé Der er stor fremgang i rådgiverbranchen. 2017 var det sjette

Læs mere

Hvem er vi? Vi er mange! Over 10% af alle virksomheder i Danmark er bygge- & anlægsvirksomheder

Hvem er vi? Vi er mange! Over 10% af alle virksomheder i Danmark er bygge- & anlægsvirksomheder Bygge- og anlægsbranchens betydning for samfundet - en ny fortælling om byggeriet ved Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri Hvem er vi? Vi er mange! Over 1% af alle virksomheder i Danmark er

Læs mere

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 2012 ligner 2011, når man ser på antallet af konkurser. I modsætning til 2011 er der tabt 12 procent færre job i de konkursramte virksomheder og dermed

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

3. kvartal satte gang i væksten

3. kvartal satte gang i væksten NØGLETAL UGE 46 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt 3. kvartal satte gang i væksten Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge fik vi Danmarks Statistiks første og meget foreløbige bud

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne forventer fortsat et godt 2018

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne forventer fortsat et godt 2018 Økonomisk analyse 31. juli 218 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne forventer fortsat et godt 218 Forventningerne i fødevarevirksomhederne

Læs mere