LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE"

Transkript

1 Dansk-Norsk udviklings- og træningsprogram for ledere LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE 15 dage fordelt på 5 moduler i tidsrummet maj maj 2008 Komplekse og dynamiske organisationer i opbrud - forandring - forvandling

2 Programmets målgruppe Programmet henvender sig til ledere fra både offentlige og private organisationer ledere, som er optaget af at udvikle og træne de sider af lederrollen, der handler om at kunne læse, forstå og påvirke organisatoriske processer og samtidig se sig selv som en del af disse. Programmet er arbejdspladsrelateret. Deltagelsen i forløbet forventes forankret i egen organisation og egne arbejdsopgaver. Baggrund for udviklings- og træningsprogrammet Både i Norge og Danmark sker der i disse år store omlægninger og forandringer i private og offentlige organisationer. Selve begrebet en organisation er ved at få et nyt indhold samtidig med at vores traditionelle opfattelse af organisationens roller og grænser må revurderes, bl.a. i takt med den hastige teknologiske og elektroniske udvikling. Det har konsekvenser for ledelse og for den enkelte leder i forvaltningen af rollen som leder. Som en del af denne udvikling vil ledelse ofte handle om at planlægge og gennemføre strukturelle forandringer i organisationen, forandringer som kan have betydelige menneskelige og som følge heraf også driftsøkonomiske konsekvenser. Samtidig skal en ledelse sikre, at organisationen fortsat løser og arbejder med den stillede hovedopgave. Sammenlægninger, matrixorganisering, omplaceringer, nedlæggelser af arbejdsfunktioner og team-organisering er dele af den hverdag lederen skal navigere i. Der sker hyppige bevægelser fra centralisering til decentralisering og vice versa samt specialisering og afspecialisering af organisationers primære opgaver. En stadig strøm af nye ledelsesteorier og -metoder forsøger at imødekomme det øgede pres for fornyelse og effektivitet. Ofte må en ledelse gennemføre nye og uprøvede arbejds-, ledelses- og organisationsformer. Dette stiller øgede krav og forventninger både til den enkelte leder og ledergruppen, ikke mindst til færdigheder i at undersøge, forstå og handle ud fra de komplekse og dynamiske organisatoriske processer som kendetegner organisationer. Der er imidlertid ofte stor afstand mellem teorierne og den praksis den enkelte leder oplever ikke mindst når vi tager den hektiske og sammensatte hverdag i betragtning. Dette trænings- og udviklingssprogram sigter mod at give den enkelte deltager sammen med ligestillede mulighed for at undersøge og reflektere over denne mangfoldighed og søge nye indfaldsvinkler eller kvalificere allerede udviklede færdigheder. Vores udgangspunkt er at udviklings og ændringsprocesserne i organisationer bliver mere komplicerede. En ledelse må inddrage og arbejde med stadig flere aspekter af disse processer ikke mindst de menneskelige og relationelle faktorer. Erfaringen viser, at mulighederne for succes med de forskellige udviklings- og omstillingsprocesser - planlagte som uplanlagte - øges ved at organisationen selv udvikler sin kompetence til at forstå og arbejde med disse komplekse sammenhænge.

3 Programmets primære opgave Den primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for at arbejde med og udvikle egen faglig og personlig autoritet i rollen som leder at øge sine kundskaber om og forståelse af komplicerede politiske, organisatoriske og følelsesmæssige kræfter som udgør organisationers indre liv i samspil med omverdensbetingelser og -vilkår at fokusere på og træne i færdigheder i at planlægge, implementere og lede større og mindre interne organisatoriske processer som sigter på udvikling og forandring Arbejdsformen - et procesorienteret udviklings- og træningsforløb For at skabe en ramme for denne hovedopgave er programmet som helhed opbygget som en midlertidig, tidsbegrænset organisation. Denne organisation gennemlever et livsforløb fra start til slut gennem programmets 5 moduler, som hver er af tre dages varighed ialt 15 dage. Hvert modul har sit eget fokus og tema. Modulerne varierer endvidere med hensyn til graden af oplevelsesorientering og konsulenternes formidling af viden og teori på området. For at den enkelte kan få indfriet egne indlæringsønsker og -mål, består programmet endvidere af delstrukturer, hvor organisationens medlemmer gennemlever en række organisatoriske processer, som vil have sit afsæt i ledelsesmæssige problemstillinger, organisationsudvikling, dokumentation m.m. En række af disse delstrukturer er gennemgående i to eller flere af de fem moduler (udviklingsteams, opgavegrupper, projektgrupper o.lign.) Programmet som helhed udgør, som omtalt, en samlet her-og-nu organisation (den midlertidige, tidsbegrænsede organisation), som den enkelte deltager bliver en del af. En række organisatoriske fænomener vil her gøres til genstand for undersøgelse og læring. Det drejer sig f.eks. om: gruppedannelsesprocesser udvikling af gruppeidentitet teamledelse set i forhold til en given primær opgave lederens og ledelsens primære opgave dynamikken mellem lederskab og følgeskab, medledelse og selvledelse ledelsesmæssige og organisatoriske dynamikker i og mellem grupper i forbindelse med, at en reorganiseret organisation løser en given opgave dynamiske kræfter i give og modtage hjælp-relationer den udviklingsstøttende relation i en opgave- og arbejdsmæssig sammenhæng organisatoriske dynamikker i forbindelse med nedlæggelse og afvikling af sociale systemer (grupper, teams, organisationer) transformationen af viden og kompetencer fra et socialt system til et andet.

4 De enkelte moduler vil endvidere have tilknyttet et rum til refleksion for at understøtte transformationen af deltagernes nye erfaringer og færdigheder til egen hjemmeorganisation. Gennemførelse af et afgrænset fokus-projekt i deltagerens hjemme-organisation skal endvidere understøtte en fortløbende implementering af erfaringer fra programmets forløb til egen daglig lederrolle. 1. modul (fælles dansk og norsk) Programmets 5 moduler MEKANISK OG DYNAMISK ORGANISATIONSFORSTÅELSE I ET SYSTEMORIENTERET PERSPEKTIV. Tid: 30. maj - 1. juni 2007 Sted: Refsnes Gods, Moss Modulets primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for at fokusere på og arbejde med - organisatoriske processer og rammebetingelser som befordrer tilhør og medlemskab, ansvar og forpligtethed - viden om og forståelse af organisatoriske paradokser og dilemmaer. Der vil blive formidlet teori om organisationen set i et systemteoretisk og dynamisk perspektiv. 2. modul (norske og danske deltagere hver for sig) INTERVENTIONSSTRATEGI OG -TRÆNING Tid: september 2007 Sted: N: Refsnes Gods DK: Københavnsområdet Modulets primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for - at træne i og arbejde med organisationsanalyse, interventionsdesigns og tilrettelæggelse af lærings- og udviklingsforløb - at påbegynde arbejdet med et eget selvvalgt fokus-project, som forventes gennemført/ startet op i egen hjemmeorganisation inden for det samlede programs tidsmæssige ramme og som afsluttes på modul 5.

5 3. modul (fælles dansk og norsk) LEDERSKAB - FØLGESKAB - DELEGERING Tid: november 2007 Sted: Tune Kursuscenter, Karlslunde, (tæt på København) Modulets primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for - at undersøge og arbejde med egen autoritet i forskellige organisatoriske roller som opstår og udvikles inden for molulets tidsmæssige ramme - at reflektere over organisatoriske roller i modulet sammenholdt med roller og funktioner i egen daglige virksomhed. Dette modul er tilrettelagt som et samlet eksperimentelt organisations-forum. Deltagere fra det forrige udviklings- og træningsprogram ( ) indbydes til at deltage i dette modul. 4. modul (norske og danske deltagere hver for sig) INTERVENTIONSSTRATEGI OG TRÆNING Tid: februar 2008 Sted: N: Refsnes Gods, Moss DK: Tune Kursuscenter, Karlslunde Modulets primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for - at træne i og arbejde med organisationsanalyse, interventionsdesigns og tilrettelæggelse af lærings- og udviklingsforløb - at arbejde med coaching, vejledning og konsultation i forbindelse med de enkelte deltageres valg, tilrettelæggelse og gennemførelse af focus-projekt i egen hjemmeorganisation. 5. modul (fælles norsk og dansk) AT SKABE OG AT BRUGE VIDEN I EN ORGANISATORISK SAMMENHÆNG Tid: maj 2008 Sted: Refsnes Gods, Moss Modulets primære opgave er at give den enkelte deltager mulighed for at fremlægge og modtage feed-back på eget focus-projekt at reflektere over læringsprocesser i den midlertidige organisation og i egen hjemmeorganisation samt at reflektere over transformationen af viden og kundskabsproduktion i og for fællesskabet i sociale og organisatoriske systemer.

6 Programmets faste konsulent- og underviserstab Programleder, konsulent Jørgen Steen Christensen, PROCES ApS, psykolog aut., organisationskonsulent Associeret programleder, konsulent Kjell Dahl, Dahl & Johnsen ans, organisationskonsulent Leder af modul 3, eksperimentelle organisationsforum, konsulent Zanne Lorenzen, PROCES ApS, psykolog aut., organisationskonsulent Konsulent, underviser og forsker Erik Larsen, SIR- gruppen a/s, specialist i klinisk psykologi, organisationskonsulent Arrangører og ledelse af programmet PROCES ApS (DK) Etableret i Danmark 1990 som en selvstændig konsulentvirksomhed med focus på psykologiske, sociale og kulturelle processer rationelle og irrationelle som disse fremtræder i og mellem grupper, organisationer og sociale systemer. SIR-gruppen A/S Skandinavisk Institutt for Ressursutvikling (N) Etablert som selvstændigt konsulentfirma i Norge 1997 med base i Oslo. SIR-gruppens primære oppgave er å muliggjøre utviklings- og utdanningsmuligheder for organisasjoner for så vel ledelse og medarbeidere i deres bestrebelser på å utnytte og utvikle de menneskelige ressurser i forhold til deres primære oppgave. Dahl & Johnsen, ans, Ledelses- og organisasjonsutvikling (N) Firma med base i Askim, Norge ble etablert i 1993 med Kjell Dahl som daglig leder. Leg- og organisasjonskonsulent Alf Johnsen er partner i firmaet. Firma arbeider med prosessledede fag, ledelses-, endrings-, utviklingsprosesser og konflikt og arbeidsmiljøtemaer innen privat og offentlig sektor. Nævnte firmaer har dels hver for sig dels sammen arbejdet med uddannelses-, udviklings- og ændringsopgaver for organisationer i Skandinavien siden 1990-tallet

7 Praktiske oplysninger Deltagerafgift for det samlede program: DKK: moms + opholdsudgift Tilmeldingsfrist/påmeldingsfrist: Onsdag den 11. april 2007 Deltagerafgift for deltagere fra forrige programforløb til modul 3: DKK: moms + opholdsudgift Momsregler: Danske deltagere: moms 25% af deltagerafgiften Norske deltagere: dansk moms 25% af den 1/5 som afvikles i Danmark (DKK ). Øvrige momstilsvar efter norske regler Deltagere fra ikke-momsregisterede/-pligtige organisationer i Norge kan søge om at få momsbeløbet refunderet i Danmark efter afslutningen af programmet/modulet. Programledelsen har den adresse, hvor man skal henvende sig for at få refusion. Reduseret deltagerafgift: Der gives 10 % rabat til deltager nr. 2 fra samme organisation, 15 % rabat til efterfølgende deltagere fra samme organisation Opholdsudgifter: Refsnes Gods NOK 3.995,- pr. modul (excl. drikkevarer) Tune Kursuscenter DKK: pr. modul (excl. drikkevarer) Kursussteder til fælles danske-norske Fællessamlingerne i Norge (modul 1 og 5) afholdes på hotel Refsnes Godt, Moss. For deltagere, der kommer med fly til Gardemoen, Oslo Lufthavn, går der direkte bus til Moss hver time. Fællessamlingen i Danmark vil blive afholdt på Tune Kursuscenter i Karlslunde. Deltagere, der ankommer til Københavns Lufthavn skal via Københavns Hovedbanegård og med S-toget til Karlslunde Strand (ca. 40 minutter). Antal deltagere: Minimum 20

8 Yderligere information PROCES ApS v/ kursusadministrator Inge Hagen Amagerfælledvej 25, 1. DK 2300 København S Tel / Fax e-post: Inge Hagen:ingha@post3.tele.dk Zanne Lorenzen: proceszl@post7.tele.dk Jørgen Steen Christensen: proces@post10.tele.dk eller direkte gennem de norske medarrangøre: Dahl & Johnsen Ans SIR-gruppen A/S Postboks 1088 Skandinavisk Institutt for N-1803 Askim Ressursutvikling Tel: Jacob Aallsgate 13 Mobil: N-0368 Oslo e-post Kdahl@c2i.net Tel Fax Programmets hjemmeside: Deltagende organisationer/institutioner : Askim Kommune - Bregnehøj, Helsingør - Bærum Kommune - Børnenes Hus, Randers - Elvergården, Næstved - Erik Børresens barnevernssenter - FamilieHjælpsCentret, Kbh. Fransiskushjelpen - Frogn Kommune - Gullhela barnevernssenter - Hedebakken, Roskilde - Hitra Kommune - Kommunernes Sentralforbund - Kongsberg Kommune Lillestrømklinikken - Malögården, Uddevalla - Mini Institutionerne, Aarhus - Mølla Kompetencecenter - Norges Røde Kors - Oslo Røde Kors - Proff as., Sandefjord - Rotary Klubb i Askim - Rusmiddeletaten i Oslo kommune - RME, OKT, Oslo - Skovvænget, Kbh. Amt - Sosialtjenesten i Sandefjord Kommune - Spydeberg Ungdomsskole - Tjernlia barnevernssenter - Ungdomsfamiliene i Akershud - Ungplan A/S - Universitetsforlaget, Oslo - Veslelien behandlingssenter for rusmiddelbrukere. Siden slutningen af 90érne har Hotell Refsnes Gods, Moss i Norge været rammen om træningsforløb for ledere og konsulenter arrangeret af Dahl & Johnsen, SIR-gruppen og Proces ApS. I 2005 udvidede vi med en dansk deltagergruppe. Programmets deltagere - norske som danske - starter og slutter fortsat programmets 5 moduler på Refsnes Gods. Forsideillustration; Jan Callesen, Gul Stue, København

opbrud forandring forvandling

opbrud forandring forvandling Norsk-dansk trænings- og uddannelsesprogram for ledere, projektledere og konsulenter 15 dage fordelt på 5 moduler i tidsrummet september 2005 september 2006 opbrud forandring forvandling Norge Danmark

Læs mere

LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE

LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE Et udviklings- og træningsprogram for ledere LEDELSE AF PROCESSER PROCESSER I LEDELSE 10 dage fordelt på 5 moduler i tidsrummet september 2010 maj 2011 i komplekse og dynamiske organisationer i opbrud

Læs mere

Miljøterapi for børn og unge

Miljøterapi for børn og unge Miljøterapi for børn og unge Den miljøterapeutiske behandlingsinstitution i opbrud forandring forvandling Et seminar med fokus på forskning, praksis, idealer og realiteter i en verden hvor miljøterapiens

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

Udviklingsprogrammer for ledere

Udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer for ledere Organisationsudvikling gennem ledelsesudvikling Fleksible og dynamiske udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer, hvor organisationen udvikler sig gennem udvikling

Læs mere

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager?

Forandringsledelse. På kurset arbejder du med: Succesfuld ledelse af forandringsprocesser. Hvem deltager? Forandringsledelse Forandringsledelse Skab resultater gennem succesfulde forandringer Succesfuld ledelse af ser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

Effektiv eksekvering og implementering af strategi

Effektiv eksekvering og implementering af strategi Strategisk Ledelse Effektiv eksekvering og implementering af strategi Store tanker bliver ikke til virkelighed af sig selv det kræver strategisk ledelse. Din succes som leder afhænger af, at du kan skabe

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces.

Du får mest ud af kurset i forandringsledelse, hvis du står overfor eller er midt i en forandringsproces. Forandringsledelse Succesfuld ledelse af forandringsprocesser Reorganisering, besparelser og nye krav om optimering er hverdag for mange. Forandringer sker hele tiden, og de sker hurtigere end nogensinde

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet

Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet Ledelse og medarbejdere -et uddannelsestilbud med fokus på ledelse i mødet mellem frivillighed og fagprofessionalitet At lede samspillet mellem fagprofessionelle og frivillige i velfærdsinstitutionerne

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference tirsdag d. 17. til torsdag d. 19. august 2010 Lederudviklingsforløb

Læs mere

Ledelsesbaseret lærende coaching

Ledelsesbaseret lærende coaching Ledelsesbaseret lærende coaching Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsesbaseret coaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller instrumentaliseret tilgang til samtale.

Læs mere

Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet

Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet Syddansk Universitet Samfundsvidenskabelig Fakultet Master of Public Management Årgang 2015, 2. semester 10. december 2015 Læseplan Ledelse den store handleforpligtigelse i dynamik og kompleksitet Underviser:

Læs mere

Du arbejder med din personlige udvikling gennem indsigt og kontakt

Du arbejder med din personlige udvikling gennem indsigt og kontakt Du arbejder med din personlige udvikling gennem indsigt og kontakt Psykoterapeut Organisationskonsulent Personlig udvikling Intensive kurser Krisehjælp Parkurser Terapi GIS International Gestalt-psykoterapi

Læs mere

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation et er at skærpe deltagernes opmærksomhed omkring og forståelse af lederskabets forskellige kommunikative kompetencer i relation til deres egne ledelsesmæssige

Læs mere

UDVIKLING OG VÆKST. Lederudviklingsforløb for praktiske ledere START: 23. FEBRUAR 2016. Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse

UDVIKLING OG VÆKST. Lederudviklingsforløb for praktiske ledere START: 23. FEBRUAR 2016. Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse UDVIKLING OG VÆKST Lederudviklingsforløb for praktiske ledere Påvirk virksomhedens succes og resultater via din ledelse START: 23. FEBRUAR 2016 Konsulentvirksomheden Genesi har eksisteret siden 2001, og

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse med netværk

Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Handlingsbaseret ledelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer This player requires a modern web browser

Læs mere

MUSKELSVINDFONDEN. Lederuddannelse. - med plads til forskelle

MUSKELSVINDFONDEN. Lederuddannelse. - med plads til forskelle MUSKELSVINDFONDEN Lederuddannelse - med plads til forskelle Lederuddannelse - med plads til forskelle Udviklingen af det eksemplariske lederskab er helt afgørende for at skabe trivsel, vækst og resultater

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse 5 gode råd til porteføljestyring af projekter: 1. Giv et 360-graders billede af porteføljen for alle interessenter 2. Forudsig og vurdér ledelsens behov for information 3. Lav projektopfølgning

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 STYRK DIG

Læs mere

Udviklingsprogrammer for ledere

Udviklingsprogrammer for ledere Udviklingsprogrammer for ledere 1 Organisationsudvikling gennem ledelsesudvikling i de nye kommuner og regioner Fleksible og dynamiske udviklingsprogrammer for ledere i de nye kommuner og regioner Udviklingsprogrammer,

Læs mere

LEDER KONFE- RENCE 2018

LEDER KONFE- RENCE 2018 LEDER KONFE- RENCE 2018 I CAMILLA RAYMOND cand.psych.aut. organisationskonsulent partner i Organisation ApS DEN LÆRENDE LEDER DER LEDER LEG & LÆRING z cr@organisation.cc T +45 5134 3339 ÆNDRINGSFORSLAG

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Reflection in action. Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling

Reflection in action. Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling Reflection in action Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling Væksthus for ledelse inviterer 28 direktører fra kommuner og regioner til et unikt udviklingsprogram. I forløbet sætter

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab PERSONLIGT LEDERSKAB 0G UDVIKLING GENNEM FØLELSESMÆSSIG INTELLIGENS & SOCIAL KOMPETENCE Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab Personligt lederskab

Læs mere

DI's videregående lederuddannelse. Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di.

DI's videregående lederuddannelse. Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di. DI's videregående lederuddannelse 2008 Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di.dk Præsentation Med DI s videregående lederuddannelse får

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Projektlederuddannelsen

Projektlederuddannelsen Projektlederuddannelsen Intensiveret fokus på egen praksis Projektlederen skal kunne skabe og facilitere resultater og udvikling af organisation og mennesker. De traditionelle metoder og værktøjer skal

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis

Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Det tværfaglige kulturprojekt i praksis 02 Det tværfaglige kulturprojekt i praksis Målgruppe: Faglige medarbejdere i kulturforvaltninger og -institutioner Kultur inviteres i en kommunal sammenhæng stadig

Læs mere

Supervisoruddannelse på DFTI

Supervisoruddannelse på DFTI af Peter Mortensen Aut. cand.psych. og familieterapeut, MPF Direktør og partner, DFTI Supervisoruddannelse på DFTI Supervision er et fagområde, som gennem mere end 100 år har vist sig nyttigt til varetagelse

Læs mere

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD

Årsmøde PU 2018: V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS SKRIVER JENSEN, HENRIETTE JÆGER, MIKKEL BOJE SCHMIDT, STEN VESTERGAARD OG METTE LYKKE GRAVGAARD Årsmøde PU 2018: Workshop 2: Faglig ledelse og organisering af pædagogiske læringsmiljøer (med fokus på at sikre, lede og udvikle pædagogisk praksis i dagtilbuddet) V/ SEKTORPROJEKTGRUPPEN I UCC ANDERS

Læs mere

PARADOKSLEDELSE VOL. 2

PARADOKSLEDELSE VOL. 2 NY UDDANNELSE PARADOKSLEDELSE VOL. 2 HVORDAN DU KAN BRUGE PARADOKSLEDELSE I DET STRATEGISKE OG PERSONLIGE LEDERSKAB Clavis ApS Klostergade 60 8000 Århus C Tlf.: 2426 1611 Kontakt@clavis.dk 2 www.clavis.dk

Læs mere

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation Formål Indhold:

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation Formål Indhold: Beskrivelse af de 6 grundmoduler på Diplom i Ledelse Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation et er at skærpe de studerendes opmærksomhed omkring og forståelse af lederskabets forskellige

Læs mere

UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE PÅ AU FORSKNINGSLEDERE OG LEDERE AF ADMINISTRATIVE ENHEDER

UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE PÅ AU FORSKNINGSLEDERE OG LEDERE AF ADMINISTRATIVE ENHEDER UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE PÅ AU FORSKNINGSLEDERE OG LEDERE AF AU HR Udvikling og Arbejdsmiljø November 2016 AARHUS UNIVERSITET 2 Baggrund Som led i AU s strategiske fokus på ledelse tilbyder AU HR udviklingsforløb,

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber 2013 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer og værktøjer

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

UDVIKLING LÆRING COACHING

UDVIKLING LÆRING COACHING BJ UDVIKLING LÆRING COACHING Eksempler på kurser Kursus nr. 0100 Kursus nr. 0200 Kursus nr. 0300 Kursus nr. 0400 Kursus nr. 0500 Kursus nr. 0600 Kursus nr. 0700 Kursus nr. 0800 Kursus nr. 0900 Kursus nr.

Læs mere

Ledelsesbaseret coaching

Ledelsesbaseret coaching Ledelsesbaseret coaching Styrk dine ledelsessamtaler, og opnå bedre resultater. Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsescoaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller

Læs mere

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point)

Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Modul 3 - Ledelse og medarbejdere 1: Ledelse i dynamiske relationer (5 ECTS point) Studievejledning for holdstart uge 35-2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Udvikling af ledelsessystemet i en organisation

Udvikling af ledelsessystemet i en organisation mindbiz Udvikling af ledelsessystemet i en organisation Poul Mouritsen Fra lederudvikling til ledelsesudvikling Tiderne ændrer sig og ledere bliver mere veluddannede inden for ledelsesfeltet. Den udvikling

Læs mere

Mannaz Executive Leadership Program - VL90

Mannaz Executive Leadership Program - VL90 Mannaz Executive Leadership Program - VL90 Verden er i forandring. Er du? Som en del af virksomhedens øverste ledelse oplever du i højere grad end nogensinde før, hvordan de ændrede spilleregler medfører

Læs mere

Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed

Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed Bæredygtig ledelse Lær at lede og facilitere organisationer mod større bæredygtighed 1 2 Din indre tilstand er afgørende for, om du lykkes med strategier og beslutninger. Derfor har vi stærkt fokus på

Læs mere

Temadag Onsdag d Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi

Temadag Onsdag d Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi Temadag Onsdag d. 10.11.2010 Modul 12 Teoretisk og Klinisk undervisning Ledelse & dokumentation & kvalitetsudvikling af ergoterapi Lektor Grethe E. Nielsen. Ergoterapeutuddannelsen. University College

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

Forløbsbeskrivelse Erfarne ledere i staten

Forløbsbeskrivelse Erfarne ledere i staten Forløbsbeskrivelse Erfarne ledere i staten Indledning en del af PLUS Erfarne ledere i staten er en del af det samlede Program for Ledelsesudvikling i Staten (PLUS), der har som mål at øge ledelseskvaliteten

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Fra Februar 2014 til februar 2015 Uddannelsens målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer med en grunduddannelse indenfor det

Læs mere

Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse

Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse Fælles obligatoriske moduler 15 ECTS-point Praksis videnskabsteori og metode Undersøgelse af sundhedsfaglig

Læs mere

Diplomuddannelse i rådgivningslære. Modul 1-8 Start: 12. 14. november 2003 Slut: 22. 23. november 2004

Diplomuddannelse i rådgivningslære. Modul 1-8 Start: 12. 14. november 2003 Slut: 22. 23. november 2004 Diplomuddannelse i rådgivningslære Modul 1-8 Start: 12. 14. november 2003 Slut: 22. 23. november 2004 Diplomuddannelse i rådgivningslære Baggrund Spark døren op til rådgivningsrummet og bliv bevidst og

Læs mere

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen.

LEDELSE Læseplan. Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef for Personelstrategisektionen, Forsvarskommandoen. Syddansk Universitet Samfundsvidenskabelig Fakultet Master of Public Management Årgang 2013, 2. semester, foråret 2014 LEDELSE Læseplan 25. november 2014 Underviser: Kristian Malver, ekstern lektor, Chef

Læs mere

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession

Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Tema for 3. praktikperiode: Den pædagogiske profession Vejledning til praktikdokumentet for 3. praktik Du er ligesom i de første praktikperioder ansvarlig for at udarbejde et praktikdokument og dine læringsmål

Læs mere

Aftale Reform med Højere Puls - øverste præmis i forløbet: aktionslæring.

Aftale Reform med Højere Puls - øverste præmis i forløbet: aktionslæring. Version 6.1. 28.2.2014 Aftale Reform med Højere Puls - øverste præmis i forløbet: aktionslæring. Reform med Højere Puls er et ledelsesprojekt i forbindelse med den nye skolereform og det har derfor høj

Læs mere

Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne.

Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne. Den 12. august 2013 Til Kim Christophersen Udviklingskonsulent Haderslev Kommune Tilbud i forhold til; Inklusionsledelse i dagplejen, daginstitutionerne og skolerne. Med udgangspunkt i Visionen i Haderslevreformen:

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

NGO-Konsulent Formidling Ledelse af frivillige Konfliktløsning Håndtering af partnerskaber Mødeledelse

NGO-Konsulent Formidling Ledelse af frivillige Konfliktløsning Håndtering af partnerskaber Mødeledelse NGO-Konsulent Formidling Ledelse af frivillige Konfliktløsning Håndtering af partnerskaber Mødeledelse Facilitering Flow og fremdrift af arbejdsprocesser NGO ere er medlems- og frivillighedsbaserede vidensorganisationer,

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 2, København, oktober 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

HR AFDELINGENS BIDRAG TIL ARBEJDSMILJØARBEJDET OG VISA VERSA

HR AFDELINGENS BIDRAG TIL ARBEJDSMILJØARBEJDET OG VISA VERSA HR AFDELINGENS BIDRAG TIL ARBEJDSMILJØARBEJDET OG VISA VERSA 1 Indhold En klassisk workshop Mit baggrund for oplægget Mit oplæg Efterfølgende debat mellem deltagerne Opsamling i pointer i plenum 2 Hvad

Læs mere

Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere

Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere Træningsforløb for HR konsulenter Coaching af ledere Coaching i en organisatorisk sammenhæng Coaching af ledere et træningsforløb Formål Det overordnede formål er at styrke konsulenternes evne til at gennemføre

Læs mere

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske AUTENTISK Et intensivt udviklingsforløb for ledere, der ønsker at fordybe og forstærke deres autentiske lederskab. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

Læs mere

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Pakke nr. 2 Indsats med fokus på lokale aktiviteter Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af:

Læs mere

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510

KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 KLINISK UNDERVISNING ERGOTERAPI OG ERGOTERAPEUTISK PRAKSIS PÅ MODUL 1 -ERG510 FAG PÅ MODUL 1 ERGOTERAPITEORI PSYKOLOGI PÆDAGOGIK ANATOMI SOCIOLOGI ERGOTERAPITEORI Ansvars- og ansættelsesområder Centrale

Læs mere

UDVIKLINGSFORLØB FOR FORSKNINGSLEDERE PÅ AU

UDVIKLINGSFORLØB FOR FORSKNINGSLEDERE PÅ AU AU HR Udvikling og Arbejdsmiljø 2019 AARHUS UNIVERSITET 2 Baggrund Som led i AU s strategiske fokus på ledelse tilbyder AU HR udviklingsforløb, målrettet forskningsledere på AU. Der oprettes løbende hold,

Læs mere

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011 I Mariagerfjord Kommune 1 Tilbud om idrætslederakademi Vi har hermed fornøjelsen at fremsende forslag til samarbejdsaftale omkring gennemførelse

Læs mere

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab

Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab Essens Instituttet Bevidsthed, nærvær, lederskab LEDERSKABETS ESSENS LEDERSKAB MED BEVIDSTHED, EMPATI OG KANT. PERSONLIGT LEDERSKAB 0G UDVIKLING GENNEM FØLELSESMÆSSIG INTELLIGENS & SOCIAL KOMPETENCE For

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Master i. offentlig ledelse

Master i. offentlig ledelse Master i offentlig ledelse 2 En ny vej til professionel ledelse i det offentlige Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske udfordringer. Reformer som fx strukturreformen,

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point)

Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Modul 5: Ledelse og Organisation 1: Organisation og processer (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 3-2012 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

Ledelseskompetencer. en integreret del af professionsfagligheden på Metropol. En pixi-udgave om hvad, hvorfor og hvordan

Ledelseskompetencer. en integreret del af professionsfagligheden på Metropol. En pixi-udgave om hvad, hvorfor og hvordan Ledelseskompetencer en integreret del af professionsfagligheden på Metropol En pixi-udgave om hvad, hvorfor og hvordan 2 Pagineringstekst Indledning Institut for Ledelse og Forvaltning har siden 2009 arbejdet

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration i dit lederskab og til at få videndepoterne fyldt op? Vil du gerne udfordres på dit lederskab, styrke

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne

Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne Tillidsbaseret Ledelse i klyngerne 5 workshops målrettet klyngedannelsen LivingValue har udarbejdet 5 workshops, der er målrettet klyngeledere og pædagogiske ledere i forbindelse med klyngedannelsen, samt

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Har I allerede søgt midler til kompetenceudvikling af jeres skoleledere?

Har I allerede søgt midler til kompetenceudvikling af jeres skoleledere? SKOLEREFORM OG UDVIKLING Skolereformen skaber mange nye og forskelligartede kommunikationsog samarbejdsudfordringer for både ledelse og medarbejdere Ledelse og udvikling af en omfattende forandringsproces

Læs mere

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederudviklingsproces i samarbejde med Kirsten Meldgaard & Gunvor Hallas Side 1 Om Lederakademiet! Gentofte Kommune har over tre år gennemført et individuelt tilpasset

Læs mere

Intensivt lederudviklingsforløb Det personlige lederskab

Intensivt lederudviklingsforløb Det personlige lederskab Intensivt lederudviklingsforløb Det personlige lederskab Tre måneders udviklingsforløb fra august til november 2019 med tid til fordybelse og intensiv træning i Sydfrankrig Ledelse er en disciplin, der

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE # VI OPLEVER, AT MANGE OFFENTLIGE ORGANISATIONER ER UNDER VOLDSOMT PRES. LAD OS HJÆLPE JER! 2 KOORDINERING AF KOMPLEKSE OG TVÆRGÅENDE ARBEJDSPROCESSER

Læs mere

Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi. Modul 12 - Teori

Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi. Modul 12 - Teori Modulbeskrivelse Kvalitet i radiografi Modul 12 - Teori Januar 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid 4 Fordeling af fag og ECTS - point

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere