V L E K L O K M O M M E M N

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "V L E K L O K M O M M E M N"

Transkript

1 VELKOMMEN

2 Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (K.A.S.) er mødestedet i Københavns centrum for sejlere, der aktivt vil deltage i en attraktiv del af den danske kulturarv at lære sejlerfaget fra bunden og nyde sølivets glæder eller få en god plads til deres båd. K.A.S. har landets ældste sejlerskole. Både den rutinerede bådejer og den nye elev vil her finde de bedste rammer for at dyrke det håndværk, der siden vikingetiden har været et særkende for denne del af den danske kulturarv. Klubbens protektor er Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen. Et godt klubhus i Svanemøllehavnen danner rammen om en vifte af forskellige klubaktiviteter. Det er samlingsstedet for alle slags sejlere, tilknyttet sejlerskolen, kapsejlere, tursejlergruppen eller klubbens virkelig gamle kerne Søulkene. Har du lyst til at prøve så kom og vær med! Sådan startede Amatørhistorien de ville selv Navnet Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub, var vigtigt for klubbens grundlæggere. Dengang i 1891 lod en bådejer sig betjene af en professionel besætning, der var hyret for sæsonen. Rimeligt kedeligt, set med vore øjne! Den 13. marts 1891 besluttede en skare af sejlere at lave om på dette en fremsynet beslutning blev truffet. På denne måde kom amatør -begrebet ind i dansk sejlsport. Sejleren skal selv kunne sejle, selv kunne planlægge taktikken ved en kapsejlads og selv lære at undervise i den nystiftede Amatørklub. Grundlaget for lystsejlads, som vi kender den i dag, var dermed skabt. K.A.S.s første år tilbragte klubben i den militære badeanstalt ved Langelinie. Allerede i 1901 fik vi et rigtigt klubskib fra Grønland, nemlig briggen Hvalfisken som blev fortøjet lige ved Langeliniehavnen. Det gamle skib fra 1802 blev i mange år rammen om klublivet i sejlklubben.

3 Sejlerskolen Starten på K.A.S. var sejlerundervisning og dette er stadig en væsentlig del af klubbens aktiviteter. Den grundlæggende undervisning foregår i klubbens gaffelriggere, der uden moderne udstyr giver mulighed for virkelig at lære faget fra grunden, uden moderne hjælpemidler, såsom spil og motor. Har man lært at sejle i en gaffelrigger, kan man klare mange vanskelige situationer også i en moderne båd, fx hvis motoren skulle svigte. Alle de grundlæggende manøvrer bliver trænet igen og igen: havnemanøvrer, at lægge til ved bolværk, at samle en overbordfalden op, at vende båden gennem vinden og bomme alt kræver sine helt specielle forholdsregler. At kunne give kommandoer og magte samarbejdets kunst er en forudsætning for at kunne sejle de relativ tunge sejlbåde, som ikke har motor. Der undervises også i kapsejlads i klubbens tre spækhuggere, der er mere moderne udstyret. Tilbuddene på sejlerskolen spænder fra en toårig grundundervisning for nybegyndere over rutineundervisning hvor man får finpudset sine færdigheder, til undervisning i kapsejlads hvor der er mulighed for at afprøve sine egenskaber gennem kapsejladser med andre både på Øresund. Skumsprøjt på skolebordet Sejlerskolen står også for den teoretiske undervisning, hvor der hver vinter undervises i bl.a. navigation og tovværk der sætter sejleren i stand til at sætte kursen sikkert over bølgen blå og selv at foretage reparationer. Efter gennemført uddannelse og bestået førerprøve, kan man blive fører på klubbens både på weekend-og sommertogter og selv leje bådene til private sejladser. Man får ligeledes det officielle Duelighedsbevis for lystsejlere. Sejlerskolen er også rammen om en del af de sociale aktiviteter i klubben. Der afholdes forårsfest, weekendture og kapsejladser hvor der er mulighed for at mødes med andre elever og klubmedlemmer. Mange venskaber er blevet knyttet her!

4 Eleverne er også med til vedligeholdelsen af klubbådene. Sejlernes ansvar stopper ikke ved rælingen og ophører heller ikke om vinteren. De fire gamle træbåde skal holdes i tip top stand. Dette pligtarbejde for skolens elever giver en god indsigt i traditionel træbådsbygning. Vinteren er også en travl periode på andre måder. Der undervises i navigation, søvejsregler, søret, motorpasning, førstehjælp, tovværksarbejde, sejlsyning og reparation af sejl. Sejlerskolen afholder kurser i navigation på niveauet Duelighedsprøve for Lystsejlere og Yachtskipper I og III. Klubhuset Et egentligt klubhus på land blev aktuelt i 1948 da klubben flyttede fra Langelinie til Svanemøllehavnen. I begyndelsen blev det et lille træhus med meget charme, men en morgen i 1970 lå alt i ruiner. Huset med indhold af trofæer og klubmateriale brændte ned til grunden. Opførelsen af vores nuværende klubhus gik hurtigt i gang og det stod færdigt i Svanemøllehavnen K.A.S. er medejer af Danmarks største lystbådehavn, Svanemøllehavnen A/S med over 1100 havnepladser. Pladserne bliver tildelt efter anciennitet som aktivt medlem af en af de tre klubber i havnen. Gode oplevelser ved Sundet Kursen kan afstikkes mod en perlerække af udsflugtsmål langs den danske og svenske kyst. Hveen nås på et par timer, Flakfortet er et yndet mål for søndagsfrokosten eller grillaftenen, og overalt er der en pragtfuld udsigt til Sjælland og Skånes smukke kyster. Vælger man at blive i havnen en dag, er der også masser af spændende oplevelser dér. Der er hyggeligt samvær med folk på broen, skipperen på nabobåden, mens børnene fisker efter hundestejler. Faciliteterne er i orden: der er el og vand på alle broer, bade-og toiletfaciliteter, kiosken har alt fra bådudstyr, sandwich og en is til børnene. Fra havnen er der ca. 1 km til indkøbsmuligheder på Østerbrogade og S-station. Om aftenen er havnen godt oplyst både for sejlere og gående. Kapsejlads Kapsejlads har været en vigtig del af K.A.S.s hverdag lige fra begyndelsen, og er fortsat en yndet aktivitet for en del af vore medlemmer. Gennem Dansk Sejlunion er klubben medlem af Dansk Idrætsforbund en idræt med olympiske perspektiver!

5 Forår med sandpapir og råhygge I takt med forårets komme, kan man på bådpladserne høre den første skraben og puslen med sandpapir. Det er de første løfter om den kommende sæson. Masser af vind, sol og lige netop det man kun oplever når man sejler. Klubben har drevet bådpladser siden 1921 og råder over ca m 2, nok til ca. 250 både, med tilhørende skure, masteskur, miljøstation, toiletter, værksted og lakérrum. Og så næsten det vigtigste vores frokoststue Oasen. Der ordnes verdenssituationen, og der gives gode råd over madpakken, en kop kaffe eller en øl. Hvert forår og efterår lægger bådpladsudvalget det svære puslespil om søsætning og optagning af medlemmernes både. Bådene bliver søsat med moderne udstyr og mastekranen betjener bådejerne selv, gerne med hjælp fra et par klubkammerater.

6 Oui Oui Et kæmpe klubprojekt var restaureringen af en 6-meter R-båd. K.A.S. ejede båden i 1920erne og fik så mulighed for at købe den tilbage i Medlemmer med sans for gamle smukke træbåde var 10 år om at restaurere Oui Oui, som nu kan nydes næsten på enhver kapsejlads i Øresund. Klubben er hverdagen Der er selvfølgelig også lagt vægt på sociale og festlige oplevelser i klubben. Der er et hav af forskellige tilbud til medlemmerne, det er bare at deltage! Sæsonen starter med standerhejsning den første søndag i maj, derefter ligger sommerens mange sejladser foran én mange afsluttes med fælles middag og dans. Information Klubbladet BARKASSEN udkommer regelmæssigt og udsendes til alle medlemmer, ligesom man kan holde sig orienteret om aktiviteter på klubbens hjemmeside kas.dk Klubben har over 950 medlemmer, og mere end 420 både fører K.A.S.s stander. KØS Sejlsport Alle optimist-og juniormedlemmer i Svanemøllehavnen er samlet i KØS Sejlsport se kos-sejlsport.dk

7 Sommertogt Hver sommer drager gaffelriggerne på en fælles sommertur i de danske eller svenske farvande. Med skiftende besætninger følges bådene ad i nogle uger. Turen kan fx gå til Det Sydfynske Øhav, Den Svenske Skærgård eller andre skønne steder som aftales efterhånden, vejr og vind taget i betragtning. De gaffelriggede spidsgattere er et kendt syn i hele Sundet. Kom og sejl med os virkeligheden overgår fantasien!

8 Et par praktiske tips Hvis du efter at have læst denne brochure har fået lyst til at prøve livet til søs, skal du være så hjertelig velkommen hos os i Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub. Vi kan garantere, at der venter dig mange gode oplevelser derude, og hvis du vil have nogle gode kammerater, er det også hér det foregår. Er du ude efter at lære at sejle, er det bedst du melder dig ind i klubben i de første måneder af året. Ofte er der overtegnet på begynderholdene i Sejlerskolen allerede i løbet af marts, selv om undervisningen først starter omkring den 1. maj. Du er altid velkommen til at komme og få en prøvetur på en undervisningsaften. Hvis du har duelighedsprøven og nu vil lære at sejle kapsejlads, skal du også være vaks. Kapsejladsskolen bliver nemlig også fyldt op de første måneder. Hvis du planlægger at anskaffe en båd eller måske allerede har én du gerne vil have liggende i Svanemøllehavnen, skal du melde dig ind i klubben snarest muligt. Din indmeldelsesdato er vigtig, for den giver dig din klubanciennitet. Først når du er meldt ind, kan du blive skrevet op til en havneplads på havnekontoret (telefon ). For at benytte klubbens bådpladser til vinteropbevaring af din båd, skal du udfylde en ansøgning som afleveres på klubbens kontor. Hvis du ikke har en båd, er det en god ide at vente med at anskaffe den, til du kan få en plads i havnen. Hvis du ikke er sømand endnu, er det også en rigtig god ide at bruge ventetiden til at få lært at sejle. Vi ser nemlig gerne, at en båd, der fører K.A.S.s stander er en, der manøvreres professionelt, selv om vi er Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub September 2012 Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub Svanemøllehavnen Strandvænget København Ø Tlf kas@kas.dk

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

En Sejlklub med puls titel på oplæg

En Sejlklub med puls titel på oplæg En Sejlklub med puls titel på oplæg Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører center kultur og

Læs mere

REGLEMENT. for K.A.S. sejlerskole

REGLEMENT. for K.A.S. sejlerskole REGLEMENT for K.A.S. sejlerskole 1. Sejlerskolens formål og opbygning Et af K.A.S.s formål er at tilrettelægge og give undervisning i praktisk og teoretisk sejlads. Tilrettelæggelsen af undervisningen

Læs mere

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Torskegilde I

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Torskegilde I 21 Torskegilde I 25 Gamle & nye arrangementer D 17 Gourmetarrangement P 12 S K O L E U D V A L G E T 50 års hæderstegn til Mads (Jørgen Hoffmann-Madsen) I 2002 indførte K.A.S. et nyt hæderstegn for 40

Læs mere

Elevhåndbog. Sejlerskolen Sejlklubben Snekken

Elevhåndbog. Sejlerskolen Sejlklubben Snekken Elevhåndbog Sejlerskolen Sejlklubben Snekken 1 Velkommen til Sejlerskolen - Sejlklubben Snekken Hvis du har lyst til at lære at sejle, så tilbyder Snekken Sejlerskole undervisning i praktisk sejlads. Sejlerskolens

Læs mere

Oui Oui. - klar igen efter 10 års restaurering

Oui Oui. - klar igen efter 10 års restaurering Oui Oui Indlæg i klubbladet BARKASSEN 3/2008 - klar igen efter 10 års restaurering K.A.S. har en speciel klubbåd, en 6mR fra 1922. Her fortælles bådens historie fra dengang og til nu i april 2008, hvor

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

Retningslinier for Frederiksværk Sejlklubs Seniorsejlerskole

Retningslinier for Frederiksværk Sejlklubs Seniorsejlerskole Frederiksværk Sejlklubs Sejlerskole gennemfører undervisning i 2015 efter nedenstående retningslinier. Ledelse Sejlerskolen ledes af et Sejlerskoleudvalg bestående af Instruktører og bådsmand. Sejlerudvalget

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan Juelsminde Sejlklub Strategiplan for perioden 2013-2018 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt klubliv. at

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Oversigt over aktiviteter til Havnens Dag (Vild med Vand) på Sønderborg Lystbådehavn lørdag 9. juni fra kl. 7 til 16.

Oversigt over aktiviteter til Havnens Dag (Vild med Vand) på Sønderborg Lystbådehavn lørdag 9. juni fra kl. 7 til 16. Oversigt over aktiviteter til Havnens Dag (Vild med Vand) på Sønderborg Lystbådehavn lørdag 9. juni fra kl. 7 til 16. Aktiviteterne ledes i samarbejde med de to sejl- og motorbådsklubber SSM og SYC. Kontaktperson

Læs mere

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014 KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014 Masser af nye muligheder til dig i sejlerskolen I den kommende sæson tilbyder sejlerskolen en række kurser og aktiviteter der alle

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Revision 1.0 5. august 2010 Indholdsfortegnelse Sejlerskolens målsætning... 2 Uddannelser... 2 Skoleudvalget... 3 Arbejds-/ansvarsområder... 4 Skoleudvalgs

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE Igen i år har Aktivitetsudvalget lagt sig i selen for at planlægge nogle aktiviteter, der kan have en bred interesse for os alle i klubben. Vi har lyttet til gode råd fra medlemmerne og derfor er antallet

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen. Drejebog

Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen. Drejebog Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen Drejebog Denne drejebog beskriver vision og målsætning samt organisationen for Vallensbæk Sejlklubs Sejlerskole. Desuden beskrives ansvarsområder for tilknyttede personer,

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Reglement for K.A.S.s bådpladser

Reglement for K.A.S.s bådpladser Bådpladserne er en væsentlig del af sejlklubbens liv. Den er derudover et godt og billigt tilbud til medlemmerne - endda med ekstra faciliteter som toilet, Oasen (frokostlokale), værksteder mv. Bådpladsudvalget

Læs mere

Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Kontakt Sejlerskoleudvalget: Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt

Læs mere

Guide til Skibslaget Åfjordsbådene

Guide til Skibslaget Åfjordsbådene Guide til Skibslaget Åfjordsbådene Velkommen i Skibslaget Åfjordsbådene. Vi er en forening, der ejer, sejler og vedligeholder vores to selvbyggede Åfjordbåde, Søblomsten og Blaaheia. Åfjordsbåde er en

Læs mere

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub Velkommen - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub 1 Velkommen til Sejlklubben København Det glæder os at byde dig velkommen til vores sejlklub. På de følgende sider kan

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Forslag til strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Forslag til strategiplan Juelsminde Sejlklub Forslag til strategiplan for perioden 2012-2017 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Struer Sejlklub Gang i voksensejlerne

Struer Sejlklub Gang i voksensejlerne Struer Sejlklub Gang i voksensejlerne Kommunal havn ejet af Holstebro og Struer kommuner Holstebro-Struer Havn Industri-, træskibs- og lystbådehavn 450 kølbåde den største i Limfjorden 413 fastliggere

Læs mere

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser" Kære Fremmer. Bådene er i vandet eller på vej og foråret og solen har vist sig frem, snart er der

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019

NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 NYHEDSBREV for HELSINGØR HAVNE Januar 2019 Havnechefens klumme Kære Nordhavn Så blev det 2019 og det nærmest uden at vi rigtig opdagede det. Men det er jo ikke fordi der ikke er sket noget i 2018, tværtimod.

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Mød HAVMÆNDENE. Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle

Mød HAVMÆNDENE. Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle Mød HAVMÆNDENE Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle Velkommen til Havmændene søspejderne i Skovshoved Havmændene er den eneste egentlige søspejdergruppe

Læs mere

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017

Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 1 Frederikshavn Golf Klub, 25 år 2. april 2017 Velkommen til 25 år jubilæum i Frederikshavn Golfklub. Velkommen til medlemmer, ansatte, sponsorer, samarbejdspartnere og andre venner af Golfklubben og selvfølgelig

Læs mere

1 5. MARTS 2009 NUMMER 2

1 5. MARTS 2009 NUMMER 2 1 5. MARTS 2009 NUMMER 2 2 F R A F O R R E T N I N G S F Ø R E R E N Husk at oplyse den rigtige Adresse Har du glemt at oplyse din nye adresse til K.A.S.? Opkrævninger, BARKASSER med mere, kommer retur

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Årsplan for Sejlerskolen 2017

Årsplan for Sejlerskolen 2017 Februar Fredag 10.02.2017 Medhjælperfest i sejlklubben kl. 18.00 Mandag 20.02.2017 instruktørmøde vedr. Certificering af sejlerskolen kl.19.00 Marts Tirsdag 07.03.2017 Introaften for nye sejler skoleelever

Læs mere

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Maj 2010 AFTALE OM BRUGSRET Mellem Marselisborg Sejlklub (kaldet MS) og Brugerne til sammen kaldet Parterne er der i dag indgået følgende aftale om Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Preambel

Læs mere

Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012.

Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012. Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012. I skal have et par ord med på vejen i anledning af at vi er samlet her i aften - - Og det ér jo fordi vi i morgen, d. 3. juni 2012 fylder 25 år. Se

Læs mere

Jeg har sidste gået i korte bukser, mens min telefon har været stokket af SMS er fra dækfirmaet, om at nu var det tid at få vinterdæk på.

Jeg har sidste gået i korte bukser, mens min telefon har været stokket af SMS er fra dækfirmaet, om at nu var det tid at få vinterdæk på. Standernedtagning 28. oktober 2018 Velkommen til standernedtagningen 2018. Så er sæsonen sluttet. Ved standerhejsning sidst i maj havde vi håbet om en god sommer, strålende vejr. Håbet er nu erstattet

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub Oplæg til VISION 2015 for være Slagelse Kommunes foretrukne havn og sejlklub udvikle havnefaciliteter så klubben sikres et solidt medlemsgrundlag fremover have plads til både motorbåds-, kølbåds- og småbådssejlere

Læs mere

K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B

K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B 5. APRIL 2009 NUMMER 3 Forårets ture Standerhejsning Forårsfest 2 ESKADRESEJLADS Ulla og Søren Werk kipper med flaget FEST-OG TURSEJLERUDVALGET 3 Standerhejsning

Læs mere

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar liste 2012 gyldig fra 1. januar Alle priser er inkl. moms Bådpladser Vinteropbevaring Ophaling Søsætning Bådpladser (Se bagsiden vedr. oversigt over bådpladserne) Pladsnr. Pladsstørrelse 1 års kontr. 2

Læs mere

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub Velkommen - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub 1 Velkommen til Sejlklubben København Det glæder os at byde dig velkommen til vores sejlklub. På de følgende sider kan

Læs mere

H K.A.S. 124 år H Navigationsprøve H Generalforsamling H

H K.A.S. 124 år H Navigationsprøve H Generalforsamling H K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B 5. MARTS 2015 NUMMER 2 H K.A.S. 124 år H Navigationsprøve H Generalforsamling H 2 NYT FRA K.A.S. Formandens klumme Om to måneder starter sejlsæsonen,

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Informations & Debatmøde

Informations & Debatmøde Informations & Debatmøde HØRUPHAV BROLAUG 15. november 2017 1 Agenda: kl. 18.30 Velkomst Vin og ost. kl. 19.00 Informationer fra Bestyrelsen. Vin & ost. kl. 19.30 Debat, indlæg fra Bestyrelsen. Vin & ost.

Læs mere

Frems sejlerskole. udarbejdet af skoleudvalget. 24. februar 2015

Frems sejlerskole. udarbejdet af skoleudvalget. 24. februar 2015 Frems sejlerskole udarbejdet af skoleudvalget 24. februar 2015 Indhold Velkommen 3 Formålet med Frems sejlerskole 3 Historien om Øresunds Sejlklub Frem 3 Frems sejlerskole 5 Skolens Opbygning............................

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Sommersejladser H Tillykke H Søulkejubilæum

Sommersejladser H Tillykke H Søulkejubilæum K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B 1. JUNI 2013 NUMMER 4 Sommersejladser H Tillykke H Søulkejubilæum 2 NYT FRA K.A.S. Formandens klumme Lad mig starte med at nævne, at forholdet til Restaurant

Læs mere

J/70 - flere detaljer

J/70 - flere detaljer 4 KAPSEJLADSUDVALGET J/70 - flere detaljer Som beskrevet i flere numre af BARKAS- SEN har K.A.S. investeret i en J/70 er. Nedenfor får du lidt flere detaljer om bookingmuligheder, priser mv. Den nye båd

Læs mere

Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag

Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne

Læs mere

Kapsejlads i BUGTEN 2015

Kapsejlads i BUGTEN 2015 Velkommen til temaaften: Kapsejlads i BUGTEN 2015 den 27. november 2014 Velkomst & indledning Formålet med denne temaaften er: At BUGTENs kapsejladsteam får mulighed for at præsentere sine foreløbige planer

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014.

Nyhedsbrev december 2014. Nyhedsbrev december 2014. Formandens klumme Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård. Aktiviteter. Formandens klumme. Sikke en Sommer 2014 har budt på. Fantastisk vejr, Ikke mindst under Tall ships, hvor

Læs mere

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS Sejlklubben som aktivitets center Fælleskabet og den frivillige kultur Attraktive sejladstilbud og bådtyper Aktiverende sejladser Uddannelse og træning Trænere og

Læs mere

Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015

Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015 Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015 A. REGLER... 2 A1. FORMÅL... 2 A2. ORGANISATION... 2 A3. ØKONOMI... 2 A4. SKOLELEDEREN... 2 A5. INSTRUKTØRER... 3 A6. BÅDSMÆND... 3 A7 SEJLERSKOLEMØDER... 4 A8.

Læs mere

33. årgang April Nr. 1

33. årgang April Nr. 1 33. årgang April Nr. 1 1 Indholdsfortegnelse Side 2 Standerhejsning og klubfest Side 6 Aktivitetskalender Side 7 Pinsetur Side 9...Kontaktadresser Side 13 Informationer/bemærkninger Standerhejsning og

Læs mere

Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn

Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn Ups-er jeg Klaus, det rigtige sted Min hustru og jeg talte med Kronprinsessen om mobning, og undskyld, jeg har bare en motorbåd, og

Læs mere

Indbydelse. Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunions. Danmarks Mesterskab for Knarr

Indbydelse. Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunions. Danmarks Mesterskab for Knarr Indbydelse Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben Inviterer til Dansk Sejlunions Danmarks Mesterskab for Knarr d. 27. 28. august 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dialogmøde målsætninger og ny struktur Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dagsorden for dialogmødet 1. Opsummering af arbejdet indtil nu 2. Gennemgang af oplæg til mål

Læs mere

FØRERPRØVE PRAKTISK. Prøve i praktisk sejlads. Strandvænget 43 H 2100 København Ø H kas@kas.dk

FØRERPRØVE PRAKTISK. Prøve i praktisk sejlads. Strandvænget 43 H 2100 København Ø H kas@kas.dk FØRERPRØVE PRAKTISK Prøve i praktisk sejlads Strandvænget 43 H 2100 København Ø H kas@kas.dk Indledning K.A.S. praktisk prøve i sejlads Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub afholder prøve i praktisk sejlads i den

Læs mere

DS Danmarksmesterskab for J/80 K.A.S, Svanemøllen August Indbydelse

DS Danmarksmesterskab for J/80 K.A.S, Svanemøllen August Indbydelse Indbydelse Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i samarbejde med J/80 Class Association Denmark Inviterer til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for J/80 den 26. - 27. August 2017 Præmiesponsorer: Vordingborggade

Læs mere

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014 KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014 Efteråret er i gang med over 100 aktive i sejlerskolen! Og flere er på vej, Sejlerskolen får næsten hver dag henvendelser fra kommende

Læs mere

Bestyrelsen. Forside: Forår på Marinaen. Uddannelses-udvalget (D 16) Henrik Helle Tlf. 60601510 henrikhelle@live.dk.

Bestyrelsen. Forside: Forår på Marinaen. Uddannelses-udvalget (D 16) Henrik Helle Tlf. 60601510 henrikhelle@live.dk. Bestyrelsen 2011 Formand ( G17) Hans Pedersen Tlf. 40426887 hlp@tommerupnet.dk Næstformand (E50) Ivan Frost Tlf. 64791547 ivan.frost@mail.dk Uddannelses-udvalget (D 16) Henrik Helle Tlf. 60601510 henrikhelle@live.dk

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Landpladsreglement. for. Sejlklubben Sundet København

Landpladsreglement. for. Sejlklubben Sundet København Landpladsreglement Version 2.00 for Sejlklubben Sundet København Stiftet 8. november 1901 Gældende pr 26 november 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Administration... 3 3. Sanktionsbestemmelser...

Læs mere

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Markedsføre sejlsporten som en attraktiv sport Vi har en unik idræt Vi har en fantastisk visuel sport Vi har en sport med masser af eventyr og historie

Læs mere

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben Vedtægter (forslag) Klubben 1 Klubbens navn er Vallensbæk Sejlklub, forkortet VSK, med hjemsted på Vallensbæk Havn, Vallensbæk Kommune. Klubbens stander er hvid med rødt V fra overkant til underkant. 2

Læs mere

Hou Matchrace Center

Hou Matchrace Center Hou Matchrace Center Det enestående koncept Hou Matchrace Center (HMC) er etableret i et samarbejde mellem Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI), Egmont Højskolen og Hou Bådelaug. Det enestående koncept

Læs mere

SYC. Sejlerskole. Kapsejlads. Sønderborg Yacht-Club. Junior. Tursejler. Handicapsejlads. Studenter

SYC. Sejlerskole. Kapsejlads. Sønderborg Yacht-Club. Junior. Tursejler. Handicapsejlads. Studenter SYC Sønderborg Yacht-Club Junior Sejlerskole Handicapsejlads Tursejler Studenter Kapsejlads FAKTA OM SYC SYC Sønderborg Yacht-Club er stiftet 1904 og har pt. ca. 530 medlemmer. SYC er medlem af Dansk Sejlunion.

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

NØRRESUNDBY SEJLKLUB Mellem Broerne 4, 9400 Nørresundby Tlf

NØRRESUNDBY SEJLKLUB Mellem Broerne 4, 9400 Nørresundby Tlf NØRRESUNDBY SEJLKLUB Mellem Broerne 4, 9400 Nørresundby Tlf. 98 17 60 17 nsshavn@gmail.com Deltager: Per Dan Steen Normann Ingolf Øjvin. 1/ EVT: Foretræde. Henrik var om en forespørgsels for en båd på

Læs mere

Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er

Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er vigtigt for os at du som nyt medlem får den bedst mulige start i sejlklubben. Dette vil vi gerne sikre med nedenstående

Læs mere

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017 SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D. 23. 26. JUNI 2017 VIL DU GÅ GLIP AF SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Vi glæder os til at se sejlere sammen med deres forældre og søskende til gode

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år.

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører

Læs mere

AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER

AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub Marts, 2018 AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER Her netop som vi har haft en spændende og informativ aften med Walter Massenberg fra

Læs mere

Ventræf 2018 J ubilæum SWS 50 år - i weekenden august Ekstra i år Tilmelding At tænke på Mødestedet

Ventræf 2018 J ubilæum SWS 50 år - i weekenden august Ekstra i år Tilmelding At tænke på Mødestedet Ventræf 2018 Jubilæum SWS 50 år - i weekenden 18. - 19. august Årets Ven-træf bliver som det kendes og alligevel specielt. Det er jubilæumstræf, idet SWS blev grundlagt på Ven 18. august i 1968. Entusiasmen

Læs mere

Fra referat af generalforsamlingen 14. december 1988

Fra referat af generalforsamlingen 14. december 1988 Fra referat af generalforsamlingen 14. december 1988 IJ L-K SEJI,ADS IVIED GAI-FEI,R.I GGER.E STAR.TSKTJDDE:P ER. GÅ.ET t onsdag den 8. marts 1989 blev 11 veltjente klubmedlemmer enige om at starte sejlads

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Fælles Nyhedsbrev november Amba

Fælles Nyhedsbrev november Amba Fælles Amba Optagning af både i fremtiden Vi er tæt på, at de både, der skal stå i standardstativerne er oppe for i år. Som beskrevet i sidste nyhedsbrev er der indhøstet erfaringer med kørsel af både

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den fjerde informationsskrivelse fra ungdomsafdelingenn i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Den næste store udgravning er startet op, og lige nu ligner

Læs mere

Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 Generalforsamling 2018 Så er der igen gået et år, og det er tid til at komme med bestyrelsens beretning for året der gik i Hou Lystbådehavn Jeg vil i år, lige som tidligere, først fortælle om hvad der

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

HAVNENYT FORÅRET 2013

HAVNENYT FORÅRET 2013 HAVNENYT FORÅRET 2013 Foråret er så småt på vej. Vedligehold på havnen: Ja sådan indledte vi også forårets udgave af Havnenyt i 2011. Men det er jo fortsat uhyre aktuelt, da vi jo heldigvis befinder os

Læs mere

Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn

Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn FtSF - Foreningen til Sprydstagens Forevigelse Af Mette Brask og Kaj Madsen Langs Danmarks lange kyst har fiskeri været en vigtig næringsvej

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.26.11.12 OS 1. Identifikation af redderen Olav Storm, Forstander Ranum Efterskole

Læs mere

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub

Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub Side 1 af 6 Sejl og Motorbådsklubben Grønsund og Bogø Sejlklub indbyder til åbent DS-DM 2013 for IF og L23 Onsdag den 14. august til lørdag den 17. august 2013 med søndag den 18. august som reservedag.

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER. Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen. DIF Analyse v. Michael Fester

HAVETS MOTIONISTER. Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen. DIF Analyse v. Michael Fester HAVETS MOTIONISTER Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen DIF Analyse v. Michael Fester DANMARKS IDRÆTSFORBUND HAVETS MOTIONISTER 25. NOVEMBER 2016 PROGRAM Den samlede analyse Delrapport 1 Status på Dansk Sejlunion

Læs mere

Hjemmeside. Spørgeskemaundersøgelse December 2008 I alt 61 svar.

Hjemmeside. Spørgeskemaundersøgelse December 2008 I alt 61 svar. 1 Hjemmeside 4 3 3 2 2 1 Hvor mange gange pr måned har du været inde på havnens hjemmeside? aldrig 2 Spørgeskemaundersøgelse December 28 I alt 61 svar. Mere end 8 % svarer, at de er

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

Fødselsdag H Generalforsamling H Navigationsprøve

Fødselsdag H Generalforsamling H Navigationsprøve K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B 5. MARTS 2013 NUMMER 2 Fødselsdag H Generalforsamling H Navigationsprøve 2 NYT FRA K.A.S. Formandens klumme Der er to måneder til sæsonstart 2013. Og

Læs mere

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 Nr. 94 december 2007 Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 De dejlige Mƒlarb de Tekst: Simon Hansen Det ser dejligt ud, her hvor Anna, en Mˆlar 25, ejet af Per Carstens

Læs mere