Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen"

Transkript

1 Mission blandt børn og unge i Tanzania Efter tre dejlige måneder i Danmark er vi igen tilbage i arbejdet i Tanzania. Vi har besøgt menigheder, søndagsskoler, private grupper og skoler. Alt i alt besøgte vi 25 steder rundt i hele landet. Tak, kære venner, fordi I tog så godt imod os. Vi oplevede virkelig, at vi ikke er glemt. Vi fik nyt mod, da vi mærkede den store opbakning vi har, når det gælder arbejdet blandt børn og unge i Tanzania. Vi ønsker jer alle Guds fred. Tabitha og Torkild Jensen NYHEDSBREV AUGUST 2008

2 2 Mission blandt børn og unge i Tanzania Kære elskede venner! Efter tre dejlige måneder i Danmark er vi igen tilbage i arbejdet i Tanzania. Vi har virkelig nydt tiden i Danmark. Tænk, at vi skulle få lov til at opleve sådan en dejlig sommer. Næsten alle dage bød på solskin, mens vi var hjemme. Det har været meget berigende for os at være sammen med vores børn, svigerdatter og lille barnebarn Tobias. Han løber omkring og er en rigtig charmetrold, som vi kom til at elske højt. Vi var så privilegerede, at nogle af vore nære venner lånte os deres ferielejlighed nærved Løkken, hvor vi kunne holde en uges ferie sammen med vore børn. Denne uge blev afslutningen på vores ferie i Danmark. Det er det skønneste: at være sammen med ens kære. Al den tid vi var hjemme, boede vi hos Torkilds far, som snart fylder 93 år. Han er så åndsfrisk; det er en stor gave fra Herren. Vi nød godt af hans store gæstfrihed og samtidig stillede han sin bil til rådighed for os. Vi har besøgt menigheder, søndagsskoler, private grupper og skoler. Alt i alt besøgte vi 25 steder rundt i hele landet. Tak, kære venner, fordi I tog så godt imod os. Vi oplevede virkelig, at vi ikke er glemt. Og vi fik nyt mod, da vi mærkede den store opbakning vi har, når det gælder arbejdet blandt børn og unge i Tanzania. 17 piger på Secondary skole I Danmark fortalte vi om en efterskole i Arusha (Secondary skole), hvor flere af pigerne fortsætter, efter de afslutter 7. klasse på vores egen skole. Det er det skønneste: at være sammen med ens kære. Det hele startede med to af vore piger, Rohda og Lillian, som er tvillinger. Dem har vi hjulpet lige siden de var små. De var de første, der kom på denne efterskole og de to besluttede at have en andagtsstund hver morgen, inden de gik i skole. Tabitha & Torkild Jensen PO.Box 2398 Arusha Tanzania Tlf.: torkild@bol.co.tz Tryk: Brande Bladet Redaktion: Susanne Lundgaard Grafik: Stine Lee Nielsen Hjemmeside: Leif Nielsen Mission blandt børn og unge i Tanzania Betania Kirkecenters Ydre Mission Kasserer: Willy Højgård Søndermarksvej Billund Tlf.: Giro: Bank Reg.: 9712 Konto: Husk at mærke indbetalingen MBU.TZ Adresseændring meddeles til: Inge-Lise & Kaj Jensen Engvang Brande Tlf.: Henvendelse vedr. container: Enok Hansen Sportsvænget Brande Tlf.:

3 Nyhedsbrev august En morgen under lovsangen, hvor den lille flok var samlet, skete der det forunderlige, at Guds ånd faldt. En af dem begyndte at tale et helt nyt sprog. I januar 2008 kom der endnu en flok elever fra vores skole til efterskolen. Der var efterhånden en del, der samledes til bøn, og de startede en lovsangsgruppe, hvor de elever, som har lyst, kan være med. Pigerne fandt nemlig hurtigt ud af, at hvis de startede dagen med lovsang og bøn, så gik det hele meget nemmere i skolen. En morgen under lovsangen, hvor den lille flok var samlet som sædvanligt, skete der det forunderlige, at Guds ånd faldt. En af dem begyndte at tale et helt nyt sprog, som ingen forstod (kun Herren selv). Dette gav pigerne frimodighed. På sovesalen var der en pige, som var meget syg og ikke kunne følge undervisningen. En af pigerne i gruppen sagde til de andre, Kom, vi går ned og lægger hænderne på hende, så vil Jesus gøre hende rask. Pigerne gik i tro, lagde hænderne på hende, og pigen oplevede, at Gud rørte ved hende og hun stod op og gik i skole. Dette blev et stort vidnesbyrd for mange på skolen. Jeg, Tabitha, har netop besøgt disse piger. Tænk, medens vi har været i Danmark, har de bedt med 7 andre piger til frelse. Er Gud ikke god?! En af de piger, som er blevet frelst, kommer fra et muslimsk hjem. Hendes far døde for nogle år siden af hjertestop. Moderen er alene og kæmper hårdt for at klare dagligdagen med 3 børn. Denne pige har gået på vores skole og vi har støttet hende gennem alle årene. Derfor blev jeg virkelig glad for at høre om det, der var sket hende. Vi ser det som en lille vækkelse blandt disse børn. Derfor besluttede jeg at besøge dem og opmuntre dem til at stå sammen og forsætte deres lovsang hver morgen. Pigerne blev meget glade for at se mig og de kom løbende for at omfavne mig. En af pigerne var så begejstret, at hun nær havde klemt luften ud af mig, men det var så skønt at se dem. Det glæder os meget, at det er piger fra vores skole, som er initiativtagere til alt dette.

4 4 Mission blandt børn og unge i Tanzania Et lille barns tro En mor kom for at besøge os. Hun fortalte os om, hvor syg og svag hun havde været. Men som hun sagde: Takket være min lille drengs tro på Jesus er jeg igen rask! I Tanzania er det som alle andre steder blevet så moderne med mobiltelefon. Denne lille dreng havde åbenbart lagt mærke til, hvordan folk går og snakker i telefon. Dog har familien ikke selv en, men børn er tit meget enfoldige og impulsive. Denne lille dreng tog en dåse og satte den op til øret og så sagde han: Kære Jesus, jeg ved du kan høre mig og jeg vil gerne bede dig om at hjælpe min mor, som er så syg. Jesus, vil du ikke nok gøre hende rask, så hun kan stå op og lave mad til os igen. Farvel Jesus. Moderen græd, da hun fortalte om sin lille drengs tro, for hun følte sig rask nok til at stå op og lave mad og har ikke været syg siden. Ja, vi må blive som børn, som Bibelen fortæller os. For børnene tror på, at de får bønnesvar, ligesom denne dreng oplevede det. Gæstehus Mirjam og Per er til stor hjælp for os i missionsarbejdet, ikke mindst når der kommer teams på besøg fra Danmark. Mirjam sagde en dag: Mor og far, hvor ville jeg ønske, vi havde et gæstehus med toilet, bad og køkken, så vi kunne have de unge mennesker boende og dermed aflaste jer. Vi syntes, det var en rigtig god idé, da de stadig er unge og har stor erfaring med at tilrettelægge ture for teams, der kommer til Tanzania. Derfor vil vi gerne bakke dem op i deres initiativ og samtidig har vi lyst til at nævne, at hvis der er nogen, der vil være med til at støtte dette byggeri økonomisk, så kan pengene øremærkes Gæstehus. Det første team kommer på besøg i februar/ marts Det bliver omkring 24 unge fra PVE, der gerne vil opleve hverdagen på missionsmarken. De får mulighed for at være med på børnekampagne og skoleevangelisering, samt deltage i undervisningen på vores skole. Mirjam og Per Vi er bare så glade, fordi vi har Mirjam og Per og pigerne herude. De stortrives. Pigerne bliver store. En dag vi kom derud var Rebekka på knap 13 år helt sort af olie. Hvad har hun gang i? tænkte vi. Jo, hun havde besøg af en skolekammerat, som havde fået en brugt motorcykel, og den skulle fikses op og gøres klar til brug og det gik Rebekka meget op i at hjælpe med. Derefter skulle motorcyklen prøvekøres og jeg troede, det var Per, som kørte den, men nej, det var Rebekka. Man kan vist roligt sige, at hun er en pige med ben i næsen. Vi er bare så glade, fordi vi har Mirjam og Per og pigerne herude.

5 Nyhedsbrev august Familien var samlet i stuen med undtagelse af deres ældste datter, som går på kostskole. Flygtninge fra Congo får hjælp Denne Congo-familie har vi hjulpet igennem en årrække med penge til at sende deres 4 børn i skole. Alle børnene har gået på vores skole. Vi besøgte dem for at se og høre om deres liv og fremtid. De har købt en grund langt inde i en bananplantage, hvor de er ved at bygge et lille hus. Manden er præst og konen er en fantastisk syerske og underviser andre kvinder i at sy. Familien var samlet i stuen med undtagelse af deres ældste datter, som går på kostskole. Vi sad og nød deres velsmagende te, og mærkede en livsglæde og fred, som stod i kontrast til de grusomme ting, de har været igennem. De oplevede mange forfærdelige ting i deres hjemland, Congo, inden de flygtede til Tanzania. Konen fortæller under tårer om den forfærdelige dag, hun var på torvet i byen, hvor de boede i Congo: Pludselig kom der nogle flyvemaskiner og der blev smidt noget ned, der lignede store flasker. Ingen anede uråd, så vi kiggede alle begejstret for at se, hvad det var for et show. Begejstringen blev hurtigt vendt til frygt, skrig og rædselsscener. Det var bomber, der blev smidt, som ødelagde store områder og snart lignede hele torvet en krigsmark. Der døde mange mennesker i løbet af kort tid. De lå spredt omkring mig. Selv reddede jeg livet på mirakuløs vis. Asiza (som konen hedder) skyndte sig hjem til sin mand og små børn, som til alt held var uskadte. Regeringssoldaterne invaderede byen og skød bare løs på tilfældige folk. På grund af krigen besluttede familien sig hurtigt til at flygte til Tanzania. Asiza var på daværende tidspunkt højgravid med deres 3. barn, som blev født på skibet, medens de var undervejs til Tanzania. Vi har hjulpet dem med at bygge en lille kirke, så de har et sted at samles til gudstjeneste. Deres nystartede menighed vokser støt, hvilket vi alle takker Herren for.

6 6 Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi føler os så velsignet, når vi har midler til rådighed, så vi kan gå ind og hjælpe de mennesker, som har det så svært økonomisk. Denne familie mistede alt, hvad de ejede under deres flugt, og kom til Tanzania kun med det tøj, de havde på. Derfor føler vi en meget stor trang til at sige en speciel tak til alle jer, som så trofast støtter vores arbejde og derved gør det muligt for os at hjælpe mennesker i nød. Må Jesus rigt velsigne og lønne jer tilbage for jeres store offervilje. Vi ønsker bare at være lydhøre over for Herrens røst, så vi ved Hans hjælp kan række ud der, hvor nøden trænger sig hårdest på. Kirkeindvielse i Masailandet Vi har også den store glæde at kunne fortælle jer, at kirkebyggeriet i Masailandet er færdigt. Lige inden vi rejste til Danmark var vi til kirkeindvielse, hvilket blev en dejlig og velsignet dag. Der var mødt rigtig mange masaier op og kirken blev hurtigt stopfyldt. For at vi kunne være i kirken, måtte børnene desværre blive udenfor, hvor nogle søndagsskolelærere så underviste dem. Der var næsten lige så mange børn som voksne. Tak til alle jer, som har været med til at støtte dette kirkebyggeri, må Jesus rigt velsigne jer. Vores nye medarbejdere, Lucy og Wilson. Lucy og Wilson Vi har fået nye medarbejdere, som hedder Lucy og Wilson. De er åndeligt modne og er en rigtig god hjælp i arbejdet. Lucy og Wilson bor i udkanten af Dar Es Salaam, hvor der ikke er nogen pinsekirke. Dar Es Salaam er en storby med 5 millioner mennesker. Området er meget tæt befolket og størstedelen af befolkningen er muslimer. På en mirakuløs måde har Lucy og Wilson fået en stor grund i et område, hvor der også er mange uddannelsescentre med mange unge studerende. Vi har bedt meget over denne sag og vi føler, at tiden er inde til at gøre noget i denne forstad til Dar Es Salaam. Så vi har besluttet at hjælpe dem i gang med et kirkeprojekt. Der var mødt rigtig mange masaier op og kirken blev hurtigt stopfyldt. Det første spadestik er taget og vi beder om jeres forbøn, så byggeriet må lykkes. Lucy og Wilson har en husmenighed i området, hvor de samler omkring 40 personer i et privat hjem. Stedet er allerede alt for småt, så derfor ser de frem til en større bygning at samles i.

7 Nyhedsbrev august Containere Medens vi var i Danmark var vi ikke kun på møderejse, men havde også travlt med at pakke containere, som vi fik sponsoreret af Mellemfolkeligt Samvirke. Det blev til ikke mindre end to containere, der blev fyldt med computere, hospitalsudstyr, skoleborde, stole, symaskiner og meget andet. Vi er så taknemmelige til vores venner, Berrit og Enok, der troligt aften efter aften har stået ved vores side for at hjælpe os. Der blev også tid til hyggelige stunder, samtidig med at vi arbejdede. Kirken i slummen Børnehaveklassen i slummen vokser og vokser, siden de har fået den nye kirkebygning. De startede med at have 45 børn i den gamle trækirke. Nu har de 87 børn og nye kommer til hele tiden, så de bliver nødt til at sige nej til nye børn. Nogle har sendt penge til nye skoleuniformer, således at alle eleverne nu er klædt ens i fine uniformer. Ingen kan dermed se, hvilke børn der kommer fra meget fattige hjem, så det er en rigtig god idé med skoleuniformer. Børnene sang for os, og før de gik hjem, fik de en kop varm majsvælling. Vi er glade for at være tilbage i arbejdet igen og beder om, at Gud vil give os kræfter til at fortsætte. Børnekampagnerne rundt i de muslimske landsbyer ligger os meget på hjerte. Det er det vitale for os at forkynde evangeliet. Samtidig vil vi også så vidt muligt være med til at bygge kirker og yde økonomisk hjælp til de familier, der af en eller anden årsag er kørt fast. På trods af at kirken ligger i et muslimsk område, er medlemstallet vokset støt. I løbet af kort tid er medlemstallet steget fra knap 40 til omkring 80, der kommer trofast til gudstjenesterne. Ja, Gud er god og har stadfæstet for os, at det var Hans vilje, at de fik en ny kirke. Vi havde travlt med at pakke containere, sponsoreret af Mellemfolkeligt Samvirke. Børnehaveklassen i slummen vokser. De startede med 45 børn. Nu har de 87 børn.

8 Betania Kirkecenters Ydre Mission Blåhøj Stationsvej Brande Danmark Bladet videresendes ikke, men tilbagesendes med oplysning om adresseændring Lys og mørke kan ikke forenes På børnemøderne har vi for nylig oplevet noget, som vi aldrig før har oplevet. Mange afrikanere, både voksne og børn, går rundt med amuletter, fordi de tror, at disse amuletter vil beskytte dem mod de onde ånder. De tager amuletterne med hen til trolddoktoren for at han skal give sin velsignelse, så de kan sikre bæreren mod åndsmagter. Det er meget dyrt at aflægge trolddoktoren et besøg og ofte giver folk det sidste, de ejer og har, for at købe disse amuletter. På en af vore børnekampagner oplevede vi dette helt konkret. Efter børnemødet kom nogle voksne uopfordret frem med deres amuletter og smed dem op på platformen, for de ønskede at blive sat fri fra disse åndsmagter og følge Jesus. Det var en meget stor oplevelse for os at se, hvorledes Guds levende ord virker i menneskers hjerter, når ordet bliver forkyndt. Vi ved, at kun Jesus kan bryde disse åndsmagter og løse folk fra deres overtro. Derfor er noget af det første, der sker, når de møder Jesus, at de kaster disse amuletter væk, for mørke og lys kan ikke forenes. Efter børnemødet kom nogle voksne uopfordret frem. Hvis du har lyst til at læse mere, så besøg vores hjemmeside Nye regler for skattekvitteringer fra 2008 Fra januar 2008 kræver SKAT, at vi som beløbsmodtager skal indberette CPR-nr. på alle indbetalte beløb for 2008 for den enkelte giver. Dermed vil beløbet automatisk fremgå af selvangivelsen, som skal afleveres i foråret I bedes venligst opgive jeres CPR-nr. ved indbetalingen eller direkte til kassereren pr. mail, telefon eller brev, så jeres indbetaling kan blive registreret korrekt overfor SKAT. Fra 2008 er det nemlig en betingelse for at få skattefradrag. Hvis I giver som ægtefæller, er det vigtigt, at det fremgår, hvem der skal have fradraget eller hvordan det skal fordeles. Husk begge CPR-numre, hvis det skal fordeles mellem begge ægtefæller. Fra januar 2007 ændredes skattelovens 8a således, at beløbet for fradragsberettigede gaver (det, der i mange år var kr ) er steget til kr pr. person. I 2008 stiger beløbet til kr ,- pr. person. Hvis du har brug for yderligere oplysninger, kan du rette henvendelse til missionskasserer Willy Højgård - tlf

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania I Danmark havde vi den glæde at kunne fejre Torkilds runde fødselsdag. Hele familien var samlet - det er mange år siden, det sidst har kunnet lade sig gøre. Det var

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Og se, jeg er med jer/dig alle dage indtil verdens ende. Matt. 28:20 Dette vers fortæller os, at Herren aldrig vil lade os stå alene, selvom vi kommer ud for svære

Læs mere

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår. Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og velsignet nytår. Tusind tak for alt, hvad vi har delt sammen i året, som nu snart er slut. Ligeledes en

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Marts 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede og trofaste venner! Vi er allerede godt i gang

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen

Mission blandt børn. og unge i Tanzania. Tabitha og Torkild Jensen Mission blandt børn og unge i Tanzania Nej, en god og ægte måde at tjene Gud, vores Far, på er, at tage sig af forældreløse børn og fattige enker Jakob 1;27 Vi ønsker jer alle Guds fred. Tabitha og Torkild

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2014 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære, elskede venner! Vi er kommet godt tilbage til

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Som missionærer konfronteres vi jævnligt med meget vanskelige udfordringer, ikke mindst når vi står over for mennesker, der lider af en alvorlig sygdom eller hungersnød.

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Oktober 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede og trofaste venner! Forleden

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission JULI 2011 Kære elskede venner! Jeg har lyst til fortsat at informere

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi vil gerne ønske vore venner en rigtig glædelig jul samt et af Herren velsignet nytår. Vi har sol og sommer, da det er højsommer i Tanzania. Tusind tak for støtten

Læs mere

At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse)

At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse) Mission blandt børn og unge i Tanzania At hjælpe den hjælpeløse er som at give Gud et lån. Han betaler rigeligt tilbage. Ordsp 19:17 (ny oversættelse) Vi glæder os over alt det, Gud gør blandt børnene,

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi ved, at der er økonomisk krise over hele verden og at mange har mistet deres arbejde. Det betyder, at økonomien bliver strammere for mange. Det virker nogle gange

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission tog næsten 6 måneder at få sagen løst. Det var meget

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Juli 2013 OKTOBER 2012 Kære trofaste venner Visionen er blusset op

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Marts 2019 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Tag et glas og fyld det op med vand helt op til randen og

Læs mere

For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8

For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8 Alterna 08/09 Mission blandt børn og unge i Tanzania For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje. Salme 34,8 Kære elskede venner, tusind tak for al jeres forbøn og støtte til vores arbejde.

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Juni 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! For nylig var Torkild og teamet på vej

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission December 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Først og fremmest vil

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2016 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission I Bibelen står der: Lær mig at gøre din vilje, thi du

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2014 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen, udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! Vi har netop haft et fantastisk

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission OKTOBER 2011 Kære elskede venner! Det er med stor nød i mit hjerte,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Juni 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner Han vil tørre hver tåre af deres øjne,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede og trofaste venner! Vi taler ofte sammen

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission DECEMBER 2011 Masaipigen I oktober havde vi et fantastisk dejligt besøg

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission DECEMBER 2012 Kære Trofaste venner! Vi er netop kommet hjem fra hospitalet,

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission MARTS 2012 Kære elskede venner! Vi er godt i gang med nye gøremål,

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission OKTOBER 2012 Kære trofaste venner! Først af alt vil vi gerne sige vores

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania Vi kommer til Danmark den 15. april på møderejse, hvor vi besøger flere kirker rundt i landet for at fortælle om vores arbejde. På mødeprogrammet kan I se steder

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede venner! En af vores trofaste støtter skrev

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2018 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære trofaste venner! Vi er nu kommet godt tilbage til

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission APRIL 2013 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Der er et ord fra Bibelen,

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission MAJ 2012 Kære elskede venner! Den 6. august i år er det nøjagtigt 25

Læs mere

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission

Miss on blandt. børn og unge i Tanzania. Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Miss on blandt børn og unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission April 2014 OKTOBER 2012 Kære elskede venner! Vi er netop kommet tilbage

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2017 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Indvielse af Tumaini-skolen Fredag den 22. september

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Frivillige medarbejdere. Et hjertesuk. Kærlig hilsen fra Tabitha og Torkild

Frivillige medarbejdere. Et hjertesuk. Kærlig hilsen fra Tabitha og Torkild Betania Kirkecenters Ydre Mission Blåhøj Stationsvej 27 7330 Brande Danmark Bladet videresendes ikke, men tilbagesendes med oplysning om adresseændring Frivillige medarbejdere På skolen har vi den store

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt December 2018 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Winners familie I forrige nyhedsbrev skrev vi om en lille

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Studie. Kristen forvaltning

Studie. Kristen forvaltning Studie 17 Kristen forvaltning 92 Åbningshistorie Jeg har flere småpenge liggende i askebægeret ude i min bil. Må jeg gå ud og hente dem? spurgte Rebekka, da hun lagde et par tyvere i min hånd. Hun og de

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Studie. Døden & opstandelsen

Studie. Døden & opstandelsen Studie 13 Døden & opstandelsen 72 Åbningshistorie Jeg havde stadig fuglefrø i håret, og forruden var beklædt med barberskum, læbestift og farvede bånd. Men da jeg trykkede på den knap, der låste dørene

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012

Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 Mission Årgang 50 nr. 3 Sept./okt./nov. 2012 palma h j e m m e o g u d e For 50 år siden så vi sådan ud! Det var en stor glædesdag, da vi her var begyndt på Bibelskolen i Oslo for senere at rejse ud i

Læs mere

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Prædiken til påskesøndag 2015 Af Lise Rind 1 tekstrække FRA EN VIRKELIGHED, hvor livet er

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere