Generelt om Socialudvalget. Ældreområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om Socialudvalget. Ældreområdet"

Transkript

1 GENERELT Generelt om Socialudvalget Direktørområdet social og sundhed dækker områderne ældre, social, samt sundhed og forebyggelse. Nedenstående gives en kort beskrivelse af de enkelte områder. Ældreområdet Myndighedsafdelingen Myndighedsafdelingen træffer afgørelse om tildeling af offentlig hjælp f.eks. hjemmepleje, hjemmesygepleje og hjælpemidler i forhold til paragraffer i Serviceloven. Herudover følges der op på levering af personlig og praktisk hjælp og på enkeltsagers afgørelser. Desuden føres der tilsyn med, at borgerne tildeles ydelser i overensstemmelse med kommunens vedtagne kvalitetsstandarder, og at kvalitetsstandarderne er tilstrækkelige i forhold til borgernes behov. Hjemmepleje Hjemmepleje omfatter hjemmesygepleje og hjemmehjælp som ydes til borgere i eget hjem. Hjemmeplejen er organisatorisk opdelt i henholdsvis Hjemmepleje Øst og Hjemmepleje Vest. Plejecentre Plejecentrene dækker demens-, pleje-, gæste- og ældreboliger, som tilbydes borgere, der af fysiske eller psykiske årsager ikke længere kan bo i eget hjem. Området dækker ligeledes de ydelser og forhold, der er knyttet til opholdet på plejecentrene. Til området hører også dagcentrene, som skal tilrettelægge aktivitetstilbud til dagcenterbrugerne. Køkken og madservice Køkken og madservice dækker produktion samt levering af madservice til borgere, der er visiteret til dette. Borgeren kan vælge mellem kølemad eller varmholdt mad. Socialområdet Området dækker myndighedsopgaver for voksne primært inden for de sociale områder handicap, psykiatri, alkohol- og stofmisbrug samt forsorgsområdet. Der ydes økonomisk kompensation og forskellige personlige hjælpeordninger. Herudover etableres, formidles og koordineres beskæftigelsestilbud samt aflastnings- og døgnophold i døgninstitutioner. Handicap Området omfatter i Svendborg Kommune 10 støttecentre (midlertidig botilbud 107), 2 botilbud (længerevarende botilbud, SEL 108), et udgående hjemmevejlederteam (socialpædagogisk bistand SEL 85) og to tilbud om beskyttet beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbud (SEL 103 og 104). Psykiatri Området omfatter i Svendborg Kommune 3 støttecentre (midlertidigt botilbud 107), et bostøtteteam (SEL 85), støtte-/kontaktpersonordning ( 99), et psykiatrifagligt team, 2 beskæftigelses- og samværstilbud ( SEL 87 og 88) samt en selvejende institution, Strandlyst.

2 GENERELT Misbrug Området omfatter i Svendborg Kommune Behandlingscenter Svendborg (SEL 101, SL 142), Alkoholbehandlingscentret i Svendborg (SL 141), Forsorgscenter SydFyn (SEL 108 og 110), 2 væresteder (SEL 104) samt bostøttemedarbejdere (SEL 85 og 99). Sekretariat Sekretariatet skal betjene direktøren, de øvrige afdelinger under direktørområdet samt Social- og Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. Under sekretariatet ligger også opgaver med administration af kommunens boliger, der primært henvender sig til ældre og handicappede. Økonomisk oversigt for Socialudvalg Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr Drift: Ældreområdet 417,6 453,9 452,8 457,2 459,8 Socialområdet 163,4 186,5 191,6 196,1 196,6 Sekretariat 45, ,1 38,2 38,2 Drift i alt 626,3 678,4 682,5 691,5 694,6 Anlæg i alt 5,3 4,4 5,1 2,3 2,3 Socialudvalget i alt 631,6 682,8 687,6 693,8 696,9 + = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Generelt: Vedtaget budget 2007 var ikke lagt endeligt på plads ved budgetvedtagelsen, hvorfor der i løbet af 2007 foretages budgetjusteringer. Dette betyder justeringer mellem udvalgene i kommunen, samt mellem de enkelte budgetområder under socialudvalget. Ved budgetforliget har Socialudvalget fået 26,8 mio.kr. til at dække problemområderne på socialafdeling bl.a. vedr. handicapbiler og bo- og behandlingstilbud. På ældreområdet er der ligeledes afsat 6,6 mio.kr. til dækning af problemområderme vedr. dyre enkeltsager, hjælpemiddelområdet og betalinger fra fremmede kommuner. Derudover er der afsat en demografi pulje på 0,9 mio. kr. Yderligere er der bevilget 10,7 mio. kr. til udvidelser på ældreområdet. Heri er indeholdt midler til øget serviceniveau om natten i hjemmeplejen på plejecentrene, bad 2 gange pr. uge samt omsorg og nærvær. Stigning på 52,1 mio. kr. mellem 2007 og 2008 i ovenstående tabel er således udtryk for en justering mellem udvalg og for de ekstra midler der er afsat til Socialudvalget ved budgetforliget.

3 ÆLDREOMRÅDET Myndighedsafdelingen Generelt om området Ældreområdets myndighedsafdeling er som følge af lov om frit valg fysisk adskilt fra de kommunale leverandører. Myndighedsafdelingen træffer afgørelse om tildeling af ydelser/hjælp i forhold til Serviceloven. Myndighedsafdelingen er opdelt i: Visitation til praktisk og personlig hjælp, boligvisitation og anvisning, bevilling af plejevederlag m.m. Bevilling af hjælpemidler og boligændringer Stabsfunktion bestående af sekretariat, faglig konsulent, koordinatorer på uddannelsesområdet, demensområdet samt omsorgssystemet Care. Udover disse funktioner varetager myndighedsafdelingen tilsynsopgaverne i forhold til de kommunale og private leverandører Formålet med de visiterede ydelser er at hjælpe eller støtte borgerne i de funktioner, de midlertidigt eller varigt ikke kan udføre. Hjælpen skal medvirke til vedligeholdelse og/eller forbedring af borgerens funktionsniveau. Hjælpen skal kompensere for det borgeren ikke kan. Målsætning At borgerne tildeles ydelser i henhold til kommunens vedtagne kvalitetsstandarder. At borgerne tildeles ydelser/hjælp ud fra princippet om hjælp til selvhjælp, således at borgeren bliver i stand til at udvikle færdigheder, eller at borgeren får støtte/hjælp til at kompensere for sit funktionstab. At ydelsen/hjælpen medvirker til, at borgere kan fungere i det miljø og den bolig, de selv har valgt. At borgeren uanset boform har mulighed for at modtage hjælp hele døgnet. At borgeren oplever sammenhæng i den hjælp som ydes. At der udføres tilsyn årligt og udarbejdes tilsynsrapporter, som behandles i bruger- og pårørenderåd, ældreråd samt socialudvalget. At der ydes en kvalificeret og koordineret indsats på demensområdet, der retter sig mod: - borgere med demenssymptomer - borgere med konstateret demens - pårørende - uddannelse og kompetenceudvikling af personale. At prioritere forebyggelse, sundhedsfremme og tidlig indsats højt, for derigennem at fremme livskvalitet og mestring for den demente og dennes pårørende. At kommunen er et attraktivt uddannelsessted, der matcher samfundets uddannelsesbehov på området. Det udmønter sig i: - Et studie- og læringsmiljø, der sikrer rammerne for målopfyldelse på de enkelte uddannelser. - Kvalificerede, uddannede vejledere. - At nyuddannede vælger Svendborg Kommune som arbejdssted.

4 ÆLDREOMRÅDET Resultatkrav At vi lever op til de vedtagne kvalitetsstandarder, og borgerne er tilfredse med udførelsen af de tildelte ydelser. At borgerne og deres pårørende føler sig individuelt og personligt behandlet. At vi lever op til demenspolitikken, og borgerne og deres pårørende er tilfredse med udførelsen af politikken. At vi i kommunen lever op til samarbejdsmodellen på demensområdet. At vi uddanner de elever/studerende, vi har kapacitet til. At vi er kendt som et attraktivt uddannelsessted. Økonomisk oversigt for Myndighedsområdet Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget Mio. kr Drift: Myndighedsafdeling 132,5 181,8 180,6 184,9 187,6 Drift i alt 132,5 181,8 180,6 184,9 187,6 + = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Under Myndighedsafdelingen ligger budgettet til fritvalgsområdet vedr. hjemmepleje. Både private og kommunale leverandører afregnes efter, hvor mange timers hjælp der er leveret til borgerne. Fritvalgsbudgettet udgør i alt ca. 88,9 mio. kr. Heri er indeholdt midler til øget serviceniveau om natten i hjemmeplejen, bad 2 gange pr uge samt omsorg og nærvær, som er områder, der blev afsat ekstra midler til ved budgetforliget. Herudover er området tilført midler til demografi samt de kendte problemstillinger fra 2007 bl.a. hjælpemidler og dyre enkeltsager fritvalgs timetakst inkl. moms (kr.) Kommunal leverandør Privat leverandør Praktisk hjælp Personlig pleje, dag Personlig pleje, weekend Personlig pleje, aften Personlig pleje, nat Nye takster beregnes ved afslutning af regnskab 2007.

5 ÆLDREOMRÅDET Aktivitetsforudsætninger Forventet Forventet Forventet Forventet Antal borgere over 67 i kommunen Antal borgere med privat leverandør Antal godkendte private leverandør Visiterede timer pr.1000 indbyggere pr.uge* * øjebliksbillede opgjort i uge 16-17, 2007 Hjemmepleje Generelt om området I Svendborg Kommune er der i dag 746 borgere, der modtager sygepleje og borgere der modtager hjemmehjælp. Hjemmeplejen er organisatorisk inddelt i 2 afdelinger i Socialforvaltningen: Hjemmeplejen Øst Hjemmeplejen Vest Demografisk forventes udviklingen af + 67 årige i Svendborg Kommune i år 2010 at være steget med 4,9%, hvorimod det samlede indbyggertal kun forventes at stige med 1,2%. Det forventes således, at en øget del af befolkningen er + 67 årige. Målsætning Modtagere af hjemmepleje i Svendborg Kommune skal opleve, at hjælpen er professionel og tager udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, behov og ønsker. Med professionel menes: At medarbejderne er rustet fagligt og personligt til den konkrete opgave. At der udvises respekt og fleksibilitet. At der er fokus på det forebyggende, det bevarende og det udviklende. At ressourcerne anvendes optimalt. At hjælpen udføres så den lever op til kvalitetsstandarderne. Resultatkrav Hjemmeplejen skal altid fremstå tilgængelig, synlig og imødekommende. Dette sikres gennem løbende dialog med brugere og pårørende. I hver afdeling og i hver sektion skal der, med udgangspunkt i de overordnede værdier for Svendborg Kommune arbejdes med værdier. Der udarbejdes et værdigrundlag for arbejdet lokalt i relation til personale, borgere og pårørende.

6 ÆLDREOMRÅDET Den enkelte ansatte skal leve op til kvalitetsstanderne. Det skal tilstræbes, at der ikke forekommer klagesager, hvor det kan påvises, at hjemmeplejen ikke har levet op til kvalitetsstandarderne. Der følges op på eventuelle klager ved konstruktiv dialog, hvor hjemmeplejen fremstår synlig, imødekommende og åben. Økonomisk oversigt for Hjemmepleje Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget i 1000 kr Drift: Hjemmepleje Øst Hjemmepleje Vest Drift i alt Fælles udgifter og administration Hjemmepleje Øst Hjemmepleje Vest Hjemmepleje i alt = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Ovenstående budget dækker kun de faste udgifter som løn til sektionsledere, sygeplejersker, sygeadministrativt personale og drift. Hjemmeplejeområdet får løbende budget ud efter, hvor mange timer hjemmepleje der leveres. Budgettet udregnes efter leverede timer gange fritvalgstaksten. Budgettet står oprindelig under Myndighedsafdelingen og afregnes månedsvis både til private og til kommunale leverandør. Fritvalgsbudgettet udgør ca. 88,9 mio. kr. og indeholder de ekstra midler der er afsat til hjemmeplejen ved budgetforliget. Aktivitetsforudsætninger Forventet Forventet Forventet Forventet Antal borgere over Antal modtagere af hjemmehjelp Antalmodtagere af hjemmesygepleje Plejecentre

7 ÆLDREOMRÅDET Generelt om området I Svendborg Kommune er der 17 kommunale og 3 selvejende plejecentre. Der er 12 dagcentre, der organisatorisk er en del af de kommunale plejecentre. Plejecentrene er organisatorisk inddelt i 2 afdelinger: Plejecenter Øst Plejecenter Vest. Afdelingerne er opdelt i henholdsvis 9 og 8 sektioner. Dagcentre Der er i Svendborg kommune 12 dagcentre. Borgerne indvisiteres efter egen, pårørende eller andres henvendelse, eller gennem dialog med visitator og hjemmeplejen. Borgere visiteret til boliger er automatisk visiteret til dagcenter. Alle dagcentre har åbent 5 hverdage om ugen. Dagcenterkørsel og forplejning er med brugerbetaling. Målgruppe Plejecentre Dagcentre Borgere der af fysiske eller psykiske årsager ikke længere kan bo i eget hjem. Borgerne visiteres til plejecentre og ældreboliger af Myndighedsafdelingen. Primært svage ældre herunder pensionister der har et aktivitetsbehov, træningsbehov, brug for at styrke det sociale netværk samt aflastning af ægtefælle. Målsætning Plejecentre: Det skal være trygt og værdigt at være beboer på alle plejecentre i Svendborg Kommune. Personalet skal tage udgangspunkt i den enkelte borgers situation med respekt for borgeren og dennes livshistorie. Det skal sikres, at borgeren bevarer eller udvikler sit fysiske-, psykiske- og sociale funktionsniveau. Det er afgørende, at borgerne er trygge i et tillidsfuldt, nærværende og udviklende fællesskab, hvor de mærker at andre holder af dem, og hvor de føler sig respekteret og værdsat. Borgerne og deres pårørende skal i hverdagen på plejecentrene opleve: At blive set, hørt og imødekommet. At have indflydelse. At blive inddraget i videst muligt omfang. At plejecentrene er ressourcestærke og initiativtagende ud fra princippet hjælp-tilselvhjælp. At der er en høj faglighed.

8 ÆLDREOMRÅDET Et trygt miljø, hvor tillid og respekt danner grobund for trivsel og livskvalitet. At der skabes stjernestunder. Dagcentre: Dagcentrene skal tilrettelægge aktivitetstilbud, der tilgodeser dagcenterbrugernes behov, således at livskvaliteten fremmes. Resultatkrav På hvert plejecenter skal der udarbejdes værdier for borgere, pårørende og personale. Personalet skal arbejde ud fra det enkelte plejecenters værdier. Hvert plejecenter har kompetence til at bestemme hvordan værdierne efterleves. Bruger- og pårørenderåd og dagcenterråd inddrages og gives medindflydelse. Rådene skal bl.a. have mulighed for at være med til at definere hvad stjernestunder er. Det er væsentligt, at rådene inddrages i det omfang, de selv ønsker. Bruger- og pårørenderådene skal deltage i anmeldt tilsyn, hvor de har mulighed for at give udtryk for deres opfattelse af hverdagen på plejecentrene. Vi vil leve op til kvalitetsstanderne. Det skal tilstræbes, at der ikke forekommer klagesager hvor det kan påvises, at kommunen ikke har levet op til kvalitetsstandarderne. Der følges op på eventuelle klager ved konstruktivt dialog, hvor kommunen fremstår synlig, imødekommende og åben. Vi vil sikre, at der ikke er væsentlige fejl og mangler i forbindelse med embedslægens besøg og øvrige tilsyn. Vi vil sikre, at det enkelte plejecenter afspejler et miljø, hvori enhver medarbejder vil kunne se sig selv. Vi skal tænke her vil jeg gerne blive gammel. Økonomisk oversigt for Plejecentre Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget i kr Drift: Plejecenter Øst Plejecenter Vest Drift i alt Fællesudgifter og administration Plejecenter Øst Plejecenter Vest Plejecentre i alt = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Plejecentrene blev tilført midler i forbindelse med budgetforliget. Der blev givet ekstra midler til bad 2 gange pr uge, mere tid til omsorg og nærvær samt midler til

9 ÆLDREOMRÅDET opnormering af nattevagterne på Gudbjerg og Ådalen Plejecentre, så medarbejderne her er 2 på vagt om natten, som det er tilfældet på de øvrige plejecentre. Takster Takster inkl. moms (kr.) Plejecentre 2008 Kørsel til dagcenter tur/retur 29 Servicepakker Aktivitetsforudsætninger Forventet Forventet Forventet Forventet Antal borgere over 67 i kommunen Antal plejecentre Antal dagcentre Antal plejeboliger Antal ældreboliger Dagcentre - visiterede/tilknytted Dagcentre - daglige brugere

10 ÆLDREOMRÅDET Køkkener og Madservice Generelt om området Der er tilbud om madservice til pensionister i Svendborg Kommune. For at modtage madservice, skal man som borger visiteres til ydelsen af Myndighedsafdelingen. Kriteriet for visitation er, at borgeren er bosiddende i Svendborg kommune og er pensionist. Borgere der er visiteret til madservice kan vælge mellem varmholdt mad eller kølemad. Oversigt over køkkener i Svendborg Kommune Der er 7 køkkener i Svendborg Kommune, der producerer mad til pensionister. Centralkøkkenet producerer kølemad og de resterende 6 køkkener producerer varmholdt mad. Alle køkkener, der producerer varmholdt mad, er fysisk placeret på plejecentre. Der er 3 køkkener, der udover produktionen til beboere på eget plejecenter, leverer varmholdt mad til borgere i eget hjem. De sidste 3 køkkener producerer kun varmholdt mad til beboere på eget plejecenter. Køkken +/- Produktionsform udbringning Centralkøkkenet Leverer ud Kølemad Stenstrup Leverer ud Varmholdt Ollerup Leverer ud Varmholdt Strandlyst Leverer ud Varmholdt Ådalen Leverer Varmholdt ikke ud Hesselager Leverer Varmholdt ikke ud Gudbjerg Leverer ikke ud Varmholdt På alle resterende plejecentre i Svendborg Kommune, samt i decentralt placerede dagcentre er der modtagekøkkener med cafe. I alle dagcentre med modtagekøkkener sælges der mad fra Centralkøkkenet. Ledelse af Madservice i Svendborg Kommune Centralkøkkenet er organiseret under Hjemmepleje Øst. Strandlyst og Hesselager er selvejende institutioner, mens de øvrige varmholdte køkkener er organiseret henholdsvis under Plejecenter Øst og Vest. Målgruppe Alle borgere i Svendborg Kommune, der er visiteret til madservice.

11 ÆLDREOMRÅDET Opgaver Hovedopgave: Delopgave: Madservice Valgmuligheder Levering Kvalitetsstandard Ledelse af køkkenområdet Organisering Produktion Prisberegning og økonomisk styring Fælles retningslinier Målsætning Alle borgere i Svendborg Kommune, der er visiteret til madservice, skal opleve at få det samme tilbud. Alle borgere skal have tilbud om alm. hovedret, lille hovedret og biret. Madservice er ernæringsmæssigt korrekt tilberedt og leveret. Madservice er velsmagende og medvirker til at sikre den enkelte borgers livskvalitet. Alle borgere der er visiterede til madservice har 2 muligheder: Varmholdt mad, som leveres dagligt efter fast menuplan Kølemad, som leveres en gang om ugen efter borgerens valg mellem retter i menukatalog. For begge tilbud er gældende, at mindste levering er 1 hovedret (biretter leveres ikke alene). Resultatkrav Alle visiterede borgere skal modtage det samme tilbud uanset boform. Prisen for en given portion mad er den samme uanset om den serveres på produktionsstedet, eller leveres til borgerens hjem. Økonomisk oversigt for Køkkener & Madservice Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget i kr Drift: Madservicepuljen = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Madservicepuljen indeholder budget til løn, råvarer og levering.

12 ÆLDREOMRÅDET Takster inkl. moms kr Borgerens egenbetaling - Hovedret Lille hovedret Biret Aktivitetsforudsætninger Forventet Forventet Forventet Forventet Antal modtagere af madservice - i eget hjem Heraf: Kølemad Varmholdtmad

13 SOCIALOMRÅDET Socialområdet Generelt om området Socialafdelingen varetager primært opgaver for voksne inden for de sociale områder - handicap, psykiatri, alkohol- og stofmisbrug, forsorgsområdet samt øvrige socialt faglige opgaver. Afdelingen består af to sagsbehandlergrupper, henholdsvis Myndighedsgruppen og Socialfagligt Team, der varetager henvendelser fra borgerne. Herudover har Socialafdelingen en bred vifte af tilbud inden for områderne: Bostøtte- og botilbud Aktivitet og beskæftigelse Væresteder Opsøgende arbejde Alkohol- og misbrugsbehandling. Ved strukturreformens gennemførelse er driften af en række tidligere amtslige institutioner inden for handicap, psykiatri og misbrug overgået til afdelingen. Det gælder her, at alkohol- og misbrugsbehandling samt forsorgsområdet er nye kommunale opgavefelter. Der har generelt set i de seneste år været kraftig vækst i forhold til både sagsantal og sagstyper inden for området. Især i forhold til handicapområdet må der forventes en fortsat stigning. Det gælder således såvel i tilgangen af yngre handicappede som det forhold, at de handicappede udviklingshæmmede lever længere. Som den største by på Sydfyn er Svendborg magnet og derved oftere bosætningskommune for store dele af målgruppen. Dette kan blandt andet tilskrives Svendborgs status som uddannelses- og institutionsby. Generelt om Handicap - boformer, hjemmevejlederbistand og beskæftigelse Området omfatter i Svendborg Kommune 10 støttecentre (midlertidigt botilbud 107), botilbuddene Vestereng og Svendborghusene (længerevarende botilbud, SEL 108), et udgående hjemmevejlederteam (socialpædagogisk bistand SEL 85) og Grønnemoseværkstederne og På Hjørnet (beskyttet beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbud (SEL 103 og 104). Afdelingens myndighedsgruppe administrerer en række kompenserende ydelser, således at målgruppen i videst muligt omfang kan leve en så normal tilværelse som muligt. Det være sig økonomisk kompensation eller i form af forskellige støtte, bo- og beskæftigelsestilbud m.v. Myndighedsgruppen har det koordinerende ansvar i handicapsagsbehandlingen.

14 SOCIALOMRÅDET Målgruppen er personer over 18 år med betydeligt og/eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Hovedvægten ligger på handicappede med udviklingshæmning, dele af området omkring sent udviklede, senhjerneskadede og fysisk handicappede. Demografisk er området i vækst. Der er kendskab til en væsentlig forøgelse af antallet af børn og unge med handicap, som vil medføre et behov for udbygning af voksenområdet i årene fremover. Målsætning At varetage myndighedssagsbehandlingen omkring voksne handicappede borgeres interesser ud fra de i Serviceloven beskrevne love og cirkulærer, sammenholdt med Svendborg Kommunes værdier og udarbejdede politik på området At tilbyde borgerne en let tilgængelig adgang og højt specialiserede tilbud på handicapområdet At sikre samspil og koordination mellem de kommunale aktivitets- og beskæftigelsestilbud, botilbud m.v., således at borgerne oplever helhed i indsatsen At udvikle bruger- og pårørendeinddragelse ift. alle kommunale tilbud på området. Resultatkrav At udvikle tilsynsprocedure og iværksætte tilsyn på alle dag- og døgntilbud At udvikle og implementere brug af handleplaner, kvalitetsstandarder, servicedeklarationer ift. alle afdelingens botilbud til handicappede At implementere handicappolitikken, herunder udarbejdelse af handleplaner for direktørområdet At iværksætte et kvalitetssikringsprojekt for myndighedsgruppen for derved at sikre og øge en fortsat udvikling i kvaliteten af myndighedsudøvelsen Udarbejde og udvikle yderligere redskaber og afgrænsninger på myndighedsområdet for hurtigere, nemmere og ensartet sagsbehandling At sikre at der er etableret bruger/pårørenderåd i afdelingens botilbud til handicappede At forberede nedlæggelse af Svendborghusene og etableringen af nyt botilbud Ryttervej Generelt om Psykiatri - boformer, støtte-/kontaktpersoner, DPC, beskyttet beskæftigelse/aktivitets- og samværstilbud Området omfatter i Svendborg kommune 3 støttecentre Fruerlunden, Skovbrynet og Dagligstuen (midlertidige botilbud 107), et bostøtteteam (SEL 85), støtte- /kontaktpersonordning ( 99), et psykiatrifagligt team, beskæftigelses- og samværstilbuddene Holbølls Minde Centret, Café Aroma og Dagligstuen (SEL 87 og 88 samt Strandlyst (selvejende inst.)

15 SOCIALOMRÅDET Afdelingens myndighedsgruppe administrerer en række kompenserende ydelser, således at målgruppen i videst muligt omfang kan leve en så normal tilværelse som muligt. Det være sig økonomisk kompensation eller i form af forskellige støtte- og beskæftigelsestilbud m.v. Myndighedsgruppen har det koordinerende ansvar i psykiatrisagsbehandlingen. Målgruppe Målgruppen er personer over 18 år med varig og/eller betydelig nedsat funktionsevne. Hovedvægten ligger på diagnosticerede sindslidelser herunder skizofreni, affektive lidelser og svære personlighedsforstyrrelser. Målsætning At tilbyde en for borgerne let tilgængelig og højt specialiseret socialpsykiatri At sikre samspil og samordning mellem den behandlingsmæssige regionale indsats og den socialpsykiatriske kommunale indsats At samordne indsatsen mellem de forskellige aktivitets- og samværstilbud At sikre tilgængelighed til psykiatrisk specialviden for den kommunale organisation At etablere/udvikle samarbejdet med pårørende At udvikle brugerinddragelsen i alle tilbud dels i form af etablering af brugerråd dels i det daglige arbejde med den enkelte og i tilrettelæggelsen af tilbuddene At varetage myndighedssagsbehandlingen omkring voksne sindslidende borgeres interesser ud fra de i Serviceloven beskrevne love og cirkulærer, sammenholdt med Svendborg Kommunes værdier og udarbejdede politik på området Resultatkrav: At udvikle og implementere brug af handleplaner, kvalitetsstandarder og servicedeklarationer ifht. alle kommunale tilbud for sindslidende At indgå i arbejdet med udvikling af hensigtsmæssige procedurer omkring samarbejdet med regionen At sikre koordineret indsats ifht. brugere med dobbeltdiagnoser At beskrive behov for kommunal indsats og udvikle tilbud ifht. gruppen af yngre sindslidende At iværksætte et kvalitetssikringsprojekt for myndighedsgruppen for derved at sikre og øge en fortsat udvikling i kvaliteten af myndighedsudøvelsen At udarbejde og udvikle yderligere redskaber og afgrænsninger på myndighedsområdet for hurtigere, nemmere og ensartet sagsbehandling. Generelt om misbrugsområdet alkohol- og misbrugsbehandling, botilbud og bostøtte samt omsorgs- og værestedstilbud Området omfatter Behandlingscenter Svendborg, der består af tre afdelinger: voksen- og ungeafdelingen samt afdelingen i Fåborg (SEL 101, SL 142). Alkoholbehandlingscentret i Svendborg (SL 141) Forsorgscenteret Sydfyn (SEL 110), værestederne På Banen og Møllen (SEL 104) samt bostøttemedarbejdere (SEL 85 og 99).

16 SOCIALOMRÅDET Sammen med Odense Kommune står Svendborg Kommune som entreprenør for alkoholog misbrugsbehandlingen på Fyn. Afdelingens myndighedsgruppe er ansvarlig for visitationen til dag- og døgntilbuddene for stofbehandlingen samt for visitation til døgnbehandling vedr. alkohol. Målgruppe Områdets målgruppe er i vid udstrækning udsatte eller borgere med særlige sociale problemstillinger. Forsorgscenter Sydfyn er et tilbud til personer, der ikke har egen bolig, eller som ikke kan opholde sig der på grund af særlige social vanskeligheder. Behandlingstilbuddene er målrettet borgere fra 14 år og opefter, der har et eksperimenterende forbrug eller et misbrug af stoffer eller et storforbrug/misbrug af alkohol. Målsætning At tilbyde relevant og kvalificeret vidensbaseret alkohol- og stofmisbrugsbehandling At behandlingen for den enkelte stofmisbruger stiler mod at opnå stoffrihed, hvor det er muligt, forbedret livskvalitet og den højest opnåelige grad af rehabilitering At borgeren i behandling opnår en reduktion af alkoholforbruget og reduktion af tilbagefald At sikre relevante tilbud til pårørende At medvirke til en koordineret og helhedsorienteret indsats på tværs af afdelinger og sektorer At yde rådgivning og faglig sparring til professionelle, der er i berøring med brugerne af behandlingstilbuddene At tilgodese hjemløses umiddelbare behov for husly og omsorg og gennem hjælp til selvhjælp støtte den hjemløse til at opnå et mere stabilt liv og aktiv tilværelse At varetage myndighedssagsbehandlingen omkring voksne misbrugende borgeres interesser ud fra de i Serviceloven beskrevne love og cirkulærer, sammenholdt med Svendborg Kommunes værdier og udarbejdede politik på området.

17 SOCIALOMRÅDET Resultatkrav Ansøgning om projektmidler til etablering af team for udsatte, der skal kvalificere sagsbehandlingen for de mest udsatte borgere Medvirke til udarbejdelsen af en kommunal udsatte politik samt implementeringen heraf Etablering af et dokumentationsprojekt i forhold til virkningen af misbrugsbehandling af unge At forsorgscentret medvirker til at udvikle nye boformer, der imødeser ændringer i brugergruppens behov At medvirke til at udbygge den sundhedsmæssige indsats, som både forebygger følgeskaderne for misbrugere og omgivelserne At sikre dokumentation og evaluering gennem fortsat kvalitetsudvikling At udvikle tilbud, der fremmer forebyggelse og tidlig indsats, herunder undervisning af ansatte i kommunen At der i samarbejde med andre relevante kommunale aktører gennemføres en øget indsats ift. unge med anden etnisk baggrund At iværksætte et kvalitetssikringsprojekt for myndighedsgruppen for derved at sikre og øge en fortsat udvikling i kvaliteten af myndighedsudøvelsen At udarbejde og udvikle yderligere redskaber og afgrænsninger på myndighedsområdet for hurtigere, nemmere og ensartet sagsbehandling At sikre implementeringen af myndighedssagsbehandlingen på misbrugsområdet i kommunalt regi

18 SOCIALOMRÅDET Generelt om Socialfagligt team førtidspension, økonomisk hjælp til enkeltudgifter og merudgifter samt handicapbiler m.v. Området dækker socialfaglig rådgivning og vejledning for borgere i krisesituationer som fx dødsfald og vold, manglende bolig, skilsmisse m.v, samt myndighedsudøvelse vedr. bevilling af handicapbiler (SEL 114), bevilling af førtidspension og forhøjelse af førtidspension (pensionslovens 14 og 20), merudgifter ved funktionsnedsættelser (SEL 100), modtagelse og boligplacering af nye flygtninge samt administration af kommunens tolkebistand. Målgruppe Områdets målgruppe er bred. Der er tale om borgere, der har en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, borgere hvor behandlings- og erhvervsmulighederne er udtømte, borgere der ikke har mulighed for at betale enkeltudgifter og nytilkomne flygtninge. Målsætning At sikre borgerne sagsbehandling af en faglig høj karakter. At udnytte teamets organisatoriske placering i Socialafdelingen til at højne samarbejdet med handicap, psykiatri og misbrugstilbuddene i kommunen til gavn for borgerne, der henvender sig til teamet Fokus på samarbejdet på tværs af direktørområder med henblik på at opnå de mest hensigtsmæssige arbejdsgange At arbejde på at forkorte sagsbehandlingstider Resultatkrav Nuværende gennemsnitlig sagsbehandlingstid på handicapbiler forkortes fra 7 måneder til 6 måneder Ved bevilling og kontrol af førtidspension færdigbehandles sagen inden for 1 måned efter at sagen er oversendt fra Jobcentret. Ved forhøjelse af førtidspension afklares sagen inden for 3 måneder Ved merudgifter afklares sagen inden for 1 måned, når dokumentation foreligger Ved modtagelse og boligplacering af nye flygtninge overgives sagerne til det relevante direktørområde inden for 14 dage fra modtagelse i kommunen.

19 SOCIALOMRÅDET Økonomisk oversigt for Socialområdet Budgetoversigt Vedtaget Budget Budget Budget Budget Budget i kr Drift: Handicap Psykiatri Misbrug Drift i alt = Nettoudgift, - = Nettoindtægt Bemærkning: Vedtaget budget 2007 er i løbet af 2007 korrigeret ned med 10 mio. kr., idet budgetsummen vedrører ydelser under Børn og Unge Udvalget. Ved budgetforliget har Socialområdet fået i alt 27,6 mio. kr. Beløbet udgøres af 26,8 mio.kr., som er afsat til at dække problemområderne vedr. handicapbiler og bo- og behandlingstilbud, samt 0,8 mio.kr. i demografipuljen. Stigningen i nettoudgiften på handicapområdet skyldes, at statsrefusion i særligt dyre enkeltsager indfases i perioden , hvor refusionen falder i takt med en stigning i grænsebeløbene, som kommunen skal afholde. Aktivitetsforudsætninger Aktivitetsforudsætninger omfatter nuværende status på relevante områder af serviceloven. Nedenstående øjebliksbillede af antal borgere pr. oktober Antal borgere Misbrugsbehandling Hjælperordning 96 Aktivitets og dagtilbud Midlertidige botilbud Længerevarende botilbud

20 SOCIALOMRÅDET Prisforudsætninger Prisforudsætninger omfatter den forventede udgift pr. juni 2007 pr. foranstaltning/gennemsnit. Udgift pr. foranstaltning Total udgift Gennemsnit i kr. pr. bruger Misbrugsbehandling Hjælperordning 96 Aktivitets og dagtilbud Midlertidige botilbud Længerevarende botilbud

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010

Præsentation af ældre- og socialområdet. Den 8. februar 2010 Præsentation af ældre- og socialområdet Den 8. februar 2010 ÆLDREOMRÅDET Målgrupper på ældreområdet Hjemmeplejen Borgere, der på grund af funktionstab og/eller sygdom har brug for hjemmehjælp og/eller

Læs mere

Generelt om Socialudvalget

Generelt om Socialudvalget Generelt om Socialudvalget Socialudvalgets samlede regnskab udgjorde 652,4 mio. i 2007. Regnskabet dækker over følgende områder: Ældreområdet Ældreområdet omfatter tilbud om serviceydelser i form af hjemmepleje,

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Socialudvalget. Indsatsområder i 2010: Fortsat udmøntning af fastholdelses- og rekrutteringsstrategien. Budget 2010

Socialudvalget. Indsatsområder i 2010: Fortsat udmøntning af fastholdelses- og rekrutteringsstrategien. Budget 2010 2010 2010 Generelt Socialudvalget Socialudvalget kan deles i to store områder ældreområdet og socialområdet. Ældreområdet omfatter myndighedsafdelingen, hjemmeplejen, plejecentre, køkken og madservice.

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne

Kvalitetsstandard. Serviceloven 108. Længerevarende botilbud til voksne Kvalitetsstandard Serviceloven 108 Længerevarende botilbud til voksne Godkendt i Byrådet 26. maj 2009 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

107 - midlertidige botilbud

107 - midlertidige botilbud Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for 107 - midlertidige botilbud Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Det overordnede formål med et midlertidigt botilbud er at sikre støtte til borgere,

Læs mere

Socialudvalgets ansvarsområde

Socialudvalgets ansvarsområde 2011 Generelt s ansvarsområde kan deles i to store områder ældreområdet og socialområdet. Ældreområdet omfatter myndighedsafdelingen, hjemmeplejen, plejecentre, køkken og madservice. Socialområdet omfatter

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Ældreområdet. - udarbejdet en rekrutterings- og fastholdelsesstrategi for fortsat at kunne yde høj service i fremtiden

Ældreområdet. - udarbejdet en rekrutterings- og fastholdelsesstrategi for fortsat at kunne yde høj service i fremtiden Side 1 af 7 Socialudvalget Ældreområdet I har ældreområdet: - udarbejdet en rekrutterings- og fastholdelsesstrategi for fortsat at kunne yde høj service i fremtiden - hjemmeplejen leveret omkring 310.000

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Regnskab 2008. Vedtaget budget 2009

Regnskab 2008. Vedtaget budget 2009 Side 1 af 8 Økonomisk oversigt (Mio. kr.) Løbende priser Vedtaget Korrigeret regnskab 2009 Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Ældreområdet 483,4 497,9 522,7 524,8 2,1 Socialområdet 185,8 203,6

Læs mere

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Lovgrundlag Målgruppe Levering af ydelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til sindslidende Januar 2012 1 Socialpsykiatrisk støtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud Serviceloven 107 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske funktionsevne

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarder

Ændringer i kvalitetsstandarder Ændringer i kvalitetsstandarder NOTAT Myndighedsenheden I kvalitetsstandarderne for år 2014 er generelt fjernet dobbelt tekst i den enkelte kvalitetsstandard, og tekst er justeret efter lovgivning, herunder

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG...

Læs mere

Tilbudsdeklaration. Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter. Næstved Kommune

Tilbudsdeklaration. Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter. Næstved Kommune Tilbudsdeklaration Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter Næstved Kommune Indholdsfortegnelse: Tilbudsdeklaration... 1 Præstehaven... 1 Socialpsykiatrisk Støttecenter... 1 Næstved Kommune... 1 Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 12-11-2008 Kl. 15:00 Gæstekantinen, Svinget 14

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 12-11-2008 Kl. 15:00 Gæstekantinen, Svinget 14 Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 12-11-2008 Kl. 15:00 Gæstekantinen, Svinget 14 Deltagere: Ulla Larsen, Grete Schødts, Karen Strandhave, Masoum Moradi, Steen Gundertofte, Jeppe Ottosen, Medhat

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune

Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune Kvalitetsstandarder Botilbud Hjørring Kommune Forord Kvalitetsstandarder for botilbud omhandler Hjørring Kommunes tilbud til borgere over 18 år, der på grund af betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84. Du kan søge

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visiteret aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for visiteret aktivitets-

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området.

I Næstved Kommune ydes aflastning efter servicelovens 107. Der henvises til særskilt servicedeklaration på området. Lov om social service 107, midlertidigt botilbud Serviceloven 107: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Øst... 3 Hvem r indsatsen?... 3 Hvem kan modtage indsatsen?...

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD POLITIK POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson

Støtte- og kontaktpersonordningen. Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson Støtte- og kontaktpersonordningen Kvalitetsstandard for støtte- og kontaktperson INTRODUKTION Kommunalbestyrelsen har valgt at udarbejde kvalitetsstandard for støtte- og kontaktpersonordnin- gen. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Ét svar i hver linje

0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Ét svar i hver linje 0% 1% 100% 1 af 68. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service): Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt. afklarende

Læs mere

Kvalitetsstandard. Bostøtte. Handicap og Psykiatri

Kvalitetsstandard. Bostøtte. Handicap og Psykiatri Kvalitetsstandard Bostøtte Handicap og Psykiatri Forord Kvalitetsstandarden for bostøtte inden for handicap og psykiatri indeholder samlet information til borgere i kommunen omkring de tilbud og ydelser,

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015 Kvalitetsstandard for hjælp og støtte efter Servicelovens 85 2015 21. april 2015 Center for Handicap & Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Lovgrundlag... 3 2.1.

Læs mere

Værdigheds-politik

Værdigheds-politik Værdigheds-politik 2018-2021 for ældreområdet Forord Herlev Kommune kan her præsentere Værdighedspolitik 2018-2021. Med værdighedspolitikken fortsætter Herlev Kommune arbejdet med at udvikle og styrke

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold

Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold kesocial og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for botilbud til midlertidige ophold (SEL 107) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt af Socialudvalget den 7. maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG... 1

Læs mere

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem

Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for ophold på forsorgshjem Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard. Psykiatrisk bostøtte. Lov om social service 85

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard. Psykiatrisk bostøtte. Lov om social service 85 Socialafdelingen Kvalitetsstandard Psykiatrisk bostøtte Lov om social service 85 Oktober 2007 Indholdsfortegnelse Socialpsykiatrisk bostøtte...1 Ydelsens omfang...1 Hvordan træffes afgørelsen om hjælpen...2

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 8, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 12.02.2018 Sagsbeh.: Volkan Kösger Sagsnr.:

Læs mere

Handicap- og psykiatri

Handicap- og psykiatri Handicap- og psykiatri Generel beskrivelse Afdelingen er fysisk placeret på Søndersø Rådhus, og varetager følgende opgaver indenfor servicelovens bestemmelser. Sagsbehandling og bevilling vedrørende: Socialpædagogisk

Læs mere

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85

Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85 Handicap, Psykiatri og Misbrug Kvalitetsstandard 2 Indhold Forord... 4 Lovgrundlag... 5 Formålet med hjælpen... 5 Værdigrundlag og grundprincipper... 5 Hvem

Læs mere

Introduktion til kvalitetsstandarder

Introduktion til kvalitetsstandarder Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde for voksne Introduktion til kvalitetsstandarder Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Introduktion

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 108 Længerevarende botilbud Vedtaget af Byrådet, d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag for tilbud...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Botilbud. Handicap og Psykiatri

Kvalitetsstandard. Botilbud. Handicap og Psykiatri Kvalitetsstandard Botilbud Handicap og Psykiatri Kvalitetsstandarden for botilbud inden for handicap og psykiatri indeholder samlet information til borgere i kommunen omkring de tilbud og ydelser, som

Læs mere