The Merchants Vardes første (og bedste) pigtrådsorkester

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "The Merchants Vardes første (og bedste) pigtrådsorkester"

Transkript

1 Billeder - artikler fra gemmerne Danskbeat.com The Merchants Vardes første (og bedste) pigtrådsorkester Vi skrev 1964, jeg gik i 2. real A og min interesse for pigtrådsmusik var allerede stor, til mine klassekammeraters store forundring for det var jo bare noget larm. Jeg havde en meget hemmelig drøm om, at det en dag var mig, der stod på den projektøroplyste scene og blev tiljublet af skrigende pigefans.men sådanne drømme holdt selvfølgelig helt for mig selv. I år var det vores tur til at spille skolekomedie. Vi skulle opføre stykket med lidt støtte fra B-klassen. Vi anså så afgjort B-klassen for at være os langt underlegne, vi var skolens bedste klasse i vores egen selvforståelse. Vi var jo kommet direkte i realklassen, hvorimod B-klassen var noget af et opsamlingshold, for slet ikke at tale om C-klassen, hvor eleverne kom fra Vardes omegn - dem snakkede vi overhovedet ikke med. (Ja, tænk engang). Jeg havde om end ikke hovedrollen, så spillede jeg dog prinsens tro væbner i en rigtig flot uniform, som gjorde et vist indtryk på pigerne. Jeg solede mig i popularitetens lys. Det var os fra A-klassen, der havde hovedrollerne, B-klassen var statister og C-klassen var slet ikke med. (Det var altså ikke bare os, der havde det hieraki, men også lærerne!) 2. real A opfører Prinsessen og Grundloven i den gamle Arnbjerghal. De to statister i bagerste række er Tom og Bent, som var med til at danne The Merchants. Jeg står lige bag prinsen, og mit kys til kammerpigen ligner vist mere en brydekamp end en varm omfavnelse. Vi opførte Prinsessen og Grundloven til skolefesten i den gamle Arnbjerghal, og det gik rigtig godt, så hvad mere kunne jeg ønske mig. Men så skete der pludselig noget, som ingen af os havde forudset. To af statisterne fra B-klassen og to småunger fra var i grunden tydeligt nok de skulle til at spille de var et pigtrådsorkester. En misundelse begyndte at vokse i mig. Hvorfor var det ikke mig, der om lidt ville svinge guitaren om hoften og se de pigernes beundrende blikke? Efter af have fået det hele stillet op, var de klar til at begynde. Vores lidt tunghøre skoleinspektør Agerschou trådte hen til mikrofonen, og det var helt tydeligt, at han ikke var vant til at bruge sådan én. Han rømmede sig og sagde så: Vi har nogle unge mennesker, der gerne vil spille lidt for os, inden det store orkester spiller op til dans. De har lovet ikke at spille for højt (hvad Agershou nu ellers godt kunne have brug for),så må jeg så præsentere: THE MERCHANTS.

2 Tom, Bent, Ole og Leif skruede op forstærkerne, kiggede på hinanden. Bent talte for: En, to, tre fire. Så satte de alle fire i gang. Klap, klap klap,klap,klap Let s Go! Selv om forstærkerne var små, var det alligevel højt, syntes jeg dejligt højt. Mange, især pigerne, strømmede hen til scenen og kiggede beundrende op på The Merchants. Jeg ymtede vist noget om, at de spillede utroligt dårligt, og hvorfor skulle vi høre på sådan noget larm jeg var ikke spor misundelig!! Så gik der nogen tid uden at The Merchants og mine veje krydsedes. Jeg var godt klar over, at de var ved at blive rigtig populære i Varde og omegn. Og hvad så? Jeg var da bare ligeglad!! The Sharons med Johan Lind i forgrunden Yarrows Bagerst: Leif Kamadula, Bent Arildslund. Forrest: Ole Christensen, Tom Pedersen I et nummer af Beat så jeg pludselig et billede af The Merchants. Beat havde været på besøg i Africano i Esbjerg, og til den obligatoriske pigtrådskonkurrence havde The Merchants meldt sig. Jeg kunne læse, at det var Sharons og Yarrows, der var hovednavnene og med en blandelse af misundelse og fryd så jeg, at det ikke var The Merchants, der vandt. På det tidspunkt havde jeg selv fået en lille gruppe, The Attacks, stablet på benene. Min bror og jeg på guitarer og Jens på trommer ingen bas, men når Lollipops kunne undvære en bassist, kunne vi vel også! Jens var ikke nogen særlig god trommeslager, det kneb med at holde takten, men hvad vi havde energien, så det var bare en lille unødvendig detalje. Vi spillede mest hjemme hos os, men havde dog optrådte en enkelt gang på Ungdomsgården til en klassefest. Efteråret 1967 var det tiden, hvor der blev oprettet en masse små tøjbutikker (Boutique s), som udpræget henvendte til de ungdommelige købere - Swinging London var kommet til landet, og det skete også i Varde. Byens største manufakturhandler, Fenger, ville oprette en lille butik i kælderen med smart modetøj til de unge. Chefens søn var kommet hjem fra Schweitz med mange gode nye idéer, som skulle prøves. Butikken blev færdig og var mere oplagt, end at lade et pigtrådsorkester spille til åbningen. Og hvad var så mere heldigt? Jens far var førstemand hos Fenger, så han blev overtalt til, at lægge et godt ord ind for os så VI kunne få lov til spille når Boutiqien skulle indvies. Det lykkedes og vi var både stolte, spændte og noget nervøse, da vi fragtede vores instrumenter og eneste Selmerforstær- The Attacks i Fengers kælder - men der var ikke meget Boutique over den - på det tidspunkt. Det var der ugen efter!

3 ker ned i Fengers kælder.. Vi var lidt skuffede, da vi så kælderen, hvor vi skulle spille. Der var ikke megen Boutiqe over den kun nogle hylder med lidt tøj på. Det var ikke lige det, vi havde ventet, men vi tænkte, at sådan skulle det nok være. Vi fik sat instrumenterne op og var så parat til at begynde at spille. Vi ventede, at der ville kommen nogen fra forretningen, men det gjorde der ikke. Så vi begyndte Vi spillede en halv times tid og der kom da også nogle få og lyttede til os, men de gik hurtigt igen. Det var ikke den succes, vi havde håbet på, og vi var noget slukørede, da vi senere på aftenen trak forstærker og instrumenter hjem igen. Næste uge kunne jeg læse i avisen, at nu ville Fenger til at åbne en Botiuque for unge i forretningens kælder. Hvad, tænkte jeg, vi spillede da til åbningen i sidste uge. Men nej! Der stod helt klart og tydeligt, at åbningen ville blive fejret med musik af Vardes bedste pigtrådsorkester THE MERCHANTS kunne ydmygelse blive større? The Merchants på scenen ved Jyllandsmesterskaberne i Pigtråd 1965 Lidt historic The Merchants bliver dannet i Varde i 1964 med følgende besætning. Tom Pedersen - rytmeguitar Leif kamadula - single-guitar Bent Worm Arildsen - trommer Ole Christensen - bas Gruppen bliver hurtigt populær i Varde og omegn, og The Merchants deltager i diverse konkurrencer, så som Jyllandsmester i pigtrådsmusik, og en pigtrådskonkurrence i Urup Forsamlingshus den 13.august 1966 arrangeret af Satisfaction Club, Brørup, men de vinder aldrig noget. I 1967 forlader Tom Pedersen og Leif Kamadula gruppen, og bliver erstattet af Anthony Bjerregaard (sang) og Dan Martiny(single). The Merchants går i opløsning omkring Anthony Bjerregaard og Bent Arildslund fortsætter i Sound 70, der i 1972 har et dansktop hit med Hvem vil bo på Christianshavn. Omkring 1973 bryder Anthony og Marius Knudsen ud af gruppen og danner duoen To Jyder. De har et kæmpehit i1974 med Da farfar var ung.der fulgte yderligere et par indspilninger med gruppen stoppede i midten af 70 erne.

4 The Merchants på Ungdomsgården i Varde i 1967/68. Fra venstre: Dan Martiny, Anthony Bjerregaard, Bent Worm Arildsen og Ole Christensen. (Privatfoto) 1999 The Merchants samlet til 60`er Bal Vardes gamle pigtrådsband Merchants fandt efter 35 år sammen for en aften og spillede til 60`er Bal i Lerpøthallen Varde: Stemningen var høj da The Merchants gik på scenen og spillede seks numre fra deres gamle repertoire på Ungdomsgården i 60`erne. Og mellem de velkendte Beatles og Hollies numre fortalte forsanger Anthony Bjerregaard anekdoter fra tiden på Ungdomsgården. Til stor glæde for de mange fremmødte fans. - Anthony Bjerregaard var jo Vardes svar på Mick Jagger dengang, og det var rigtig godt at høre både ham og resten af bandet igen. Det blev en lidt mere ægte 60`er aften, fordi de kom og spillede. Det var en stor oplevelse for, fortæller Torben Storgaard, som udover selv at være gæst også er med i VIFs Venner, som stod for arrangementet. For Chris Graversen var det en drøm, som gik i opfyldelse, da bandet gik på scenen. - Jeg har flere gange uden held opfordret dem til at samles igen, så det var helt fantastisk at se dem spille. Det kunne være godt, hvis de gør alvor af det og kommer igen for at spille en lidt længere koncert en dag, siger han. The Merchants var på scenen i godt en halv time, og de gav alt, hvad de havde i sig. Og selvom det var 35 år siden de sidst havde spillet sammen, så forstod de stadig at skabe stemning. på, så havde de ikke svært ved at genkende hinanden, da de inden koncerten mødtes for at øve. - Vi faldt med det samme ind i rollerne, og jeg tror faktisk, at vi alle sammen følte, at vi kun havde været væk fra hinanden i et par dage. At der er gået 35 år har vi svært ved at forstå, og koncerten gik over al forventning, vi fik vist aftenens største bifald, fortæller Tom Petersen, som spiller singleguitar i The Merchants. For ham og de andre bandmedlemmer betød gensynet, at de blev mindet om, hvor meget de har til fælles, og derfor er bandets optræden til 60`er Bal ikke det sidste, som Varde kommer til at høre fra The Merchants. - Vi kan slet ikke forstå, hvorfor vi ikke for længe siden har fundet sammen. Faldt ind i rollerne For bandmedlemmerne var det også en helt speciel dag. Selvom de fleste var blevet lidt tyndere i toppen, og havde taget et par kilo

5 Vi levede i nuet Anthony Bjerregaard blev forsanger i Merchants. En tid han husker som sjov og fuld af oplevelser Varde: 1967 blev et spændende år for Anthony Bjerregaard, for der blev han forsanger i The Merchants, og i det som han selv kalder for byens første rigtige pigtrådsband. Bandet havde sine helt egne metoder til at lære nye sange. - Vi lyttede til Radio Luxembourg for at få fat på numrene, inden de blev populære herhjemme. Hvis en af os havde hørt en sang, så lyttede de andre dagen efter, og så optog vi sangen og forsøgte på bedste vis at skrive teksterne ned. Det var langt fra altid særlig korrekte oversættelser, men det var der ikke nogen, som lagde mærke til, vi spillede jo bare og folk dansede, fortæller han. Bandet var dog altid spændte på at se publikums reaktioner, når de spillede nye numre. Inden bandet gik på scenen, blev der trods mangel på udstyr alligevel foretaget lydprøve. Men om den egentlig havde nogen betydning for lyden til koncerten, kan man stille spørgsmålstegn ved. - Drengene stillede altid udstyret op, og når så vi var klar, så spillede vi. Så var der altid en, som gik ned i salen og med ordene det lyder godt nok, gav et go til aftenens koncert. Men det må ikke altid have lydt lige godt. Det ville vist ikke have gået i dag, siger 55-årige Anthony Bjerregaard, der ikke længere bor i Varde men er flyttet til Grenå. Brugte pengene hurtigt Før tiden med Merchants var han fra 1965 forsanger i det lokale band AN0027, hvis navn vist nok er titlen på en digtsamling, som et af bandmedlemmerne var ret begejstret for. Bandet spillede Rolling Stones numre og var en lokal konkurrent til The Merchants. Men selvom han var en lokal kendis, så var der ikke mange penge i musik. - Vi brugte pengene lige så hurtig, som vi tjente dem. Vi var vist alle i lære og gik også med aviser. Det var vi nødt til for at kunne få råd til både at betale husleje og have det lidt sjovt. Vi levede i nuet dengang og nød livet, fortæller han. Efter tiden med The Merchants havde Anthony Bjerregaard succes på Dansktoppen i De to Jyder, hvor han længe var nummer et med hittet Da farfar var ung. I dag arbejder han på Grenå Handelsskole, og kunne godt tænke sig at blive genforenet med The Merchants. - Det vil tage en time at øve, så er jeg sikker på, at vi var klar til at spille for et publikum. Hvordan det så ville lyde, det ved jeg ikke, men måske ville det lyde bedre i dag, nu hvor vi har lydudstyr til rådighed, siger han, og understreger, at han er frisk på at spille med The Merchants for en aften. Tekst: Heidi Korshøj Kristensen Foto: Privat fotos Verdenskendt i Varde Bent Worm Arildsen spillede trommer i Varde-bandet»The Merchants«i 1960 erne, som han blandt andet fortæller om i den nye udgave af»vestjyske Fortællere«. Bent Worm Arildsen blev født i 1949 og voksede op i Varde. Først i boligforeningen Kongsgården på Dr. Thorsensvej og senere i forældrenes lille nybyggede parcelhus på hjørnet af Højvangsalle og Lerpøtvej. Han fortæller i»vestjydske Fortællere«blandt andet om barndommen med fodbold i Varde Boldklub og Varde Gymnastikforening, skøjtning på en ildelugtende Jeppe Skovgårds Sø i søndre Varde og tiden på Sct. Jacobi Skole. Fede rytmer I 60 erne blev det musikken, som fik Bent Worm Arildsens interesse, og han sneg sig ind på»villys Bar«,»Hjørnet«og mælkepopbaren under det tidligere Hotel Varde: - Det var lukket land for mig ifølge mine forældres instruks, men der blev spillet jukebox musik, der rykkede: Cliff Richards, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry og Beatles, fortæller Bent Worm Arildsen. Fra pap til trommer Den medrivende musik motiverede Varde-drengen til at spille trommer på papkasser og grydelåg sammen med kammeraten Leif Kamedula, som forsøgte sig på akustisk guitar og Tom Petersen på bas og guitar. - Vi sugede til os af den erfaring, som et eksisterede Varde-band,»The G-Men«, havde. De spillede hver torsdag på Ungdomsgården, og de inviterede os til at spille i pauserne, husker trommeslageren. Købmændene Det blev starten på en tid med bandet»the Merchants«, som opnåede verdensberømmelse i Varde og omegn. Der blev spillet i små klubber i starten og til sidst stod den på opvarmning til større navne i Tyskland og senere til for eksempel Peter Belli i Arnbjerg Hallen. - Vi tjente penge, men de blev hurtigt brugt. Vi kom en del på Hestestalden (nuværende Havana), og sulten blev stillet ved en af de to pølsevogne på Torvet, fortæller Bent Worm Arildsen. Genkendt 30 år efter»the Merchants«fik mange lokale fans fra 1963 til 1973, hvor bandet splittede op, og det har Bent Worm Arildsen mærket til 30 år efter, selvom han har boet i Esbjerg i siden 1973: - Jeg arbejdede i Varde fra 2001 til 2005 som byggeleder, og jeg blev faktisk stoppet af en del mennesker, som kunne kende mig. Det var jo en banebrydende tid inden for musikken den gang, siger han. Ren nostalgi Trommeslageren fra hedengangne»the Merchants«svinger stadig trommestikkerne fra tid til anden. - I 2004 havde vi en jamsession med The Merchants i Lerpøthallen, og sidste år var vi samlet i»sound 70«, som jeg spillede i efter Varde-tiden, fortæller Bent Worm Arildsen. Nina Wolff Ugeavisen Varde 10. oktober 1912 Bent Worm Arildsen på trommer til nostalgiarrangement med»sound 70«i Grindsted sidste år. (Privatfoto

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo Tempo Ole Skou august 2012 Side 1 Tempo Indhold Først en lille anekdote fra vores praktik.... 1 Kronologisk tid/oplevet tid.... 2 To slags tempo.... 3 Æstetik og kronometrisk stabilt tempo. På den ene

Læs mere

Steens bandstory. Historien i tekst og billeder

Steens bandstory. Historien i tekst og billeder Steens bandstory Historien i tekst og billeder Ny opdateret udgave med notits fra ringsted folketidende 1971, småfejl rettet og opdatering. 21. juni 2014 Optimeretfor IE9 eller nyere + flere andre i perioden

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen Første gang jeg så Lars Lilholt var på Stalden i Silkeborg - måske var det i 1980. Jeg hoppede rundt på

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole!

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole! KONTAKTEN SKOLEBLAD FOR MUNKEVÆNGETS SKOLE 4/APRIL 2009 MUNKEVÆNGETS SKOLE, MUNKEVÆNGET 2, 6000 KOLDING. TLF: 76333500 WWW.MUNKEVAENGETS-SKOLE.KOLDING.DK Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets

Læs mere

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk PRØVESIDER Eventyrakademiets serie www.fortælling.dk Andre titler af samme forfatter: Drys fra himlen til mit jeg, en digtsamling, 2013 Fortæl med held, 2014 (Eventyrsamling) Eventyrakademiets serie Når

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster SKAMMENS TID Kammerspil i to akter Kaj Himmelstrup Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister VIVI, hans yngre søster En kvindelig statist uden replikker 1. AKT Stue i en større

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder?

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder? Bilagsmappe - Tilhørende specialet: Hvad siger patienterne? En undersøgelse af patienters forestillinger om hvad læger kan og skal i læge-patientkommunikationen Transskriberingsmappe Specialeafhandling

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

JDK 207 B26 Agnes Ruben

JDK 207 B26 Agnes Ruben Jeg vil gerne prøve at starte med at spørge dig noget omkring din egen og familiens baggrund. Hvornår kom familien til Danmark? Altså min fars familie, de har boet i Danmark siden syttenhundrede et eller

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Fortællinger om alkohol

Fortællinger om alkohol Fortællinger om alkohol erfaringer fra familieorienteret alkoholbehandling i Århus Kommune Alkoholbehandlingen Århus Kommune Forsorg og Misbrug Socialforvaltningen Familiefortællinger om alkohol - erfaringer

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

DANSK POST-ORKESTER FORBUND

DANSK POST-ORKESTER FORBUND DANSK POST-ORKESTER FORBUND Nr. 2 39. årgang Juni 2014 Fredericia Postorkester til DM ISSN 1902-2360 FORBUNDS NYT DANSK POST-ORKESTER FORBUND FORBUNDSFORMAND Martin Ørgård Hansen Spaniensgade 15A, 3.th

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød Når I har mistet Når I har mistet Rymarksvej 1 2900 Hellerup Telefon: 3961 2451 Kontonr.: 9884 104990 www.spaedbarnsdoed.dk forening@spaedbarnsdoed.dk Landsforeningen Spædbarnsdød er på Facebook Tekst:

Læs mere