Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009"

Transkript

1 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre.

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Orientering FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening FOU - Ansøgning om lokaletilskud - Islandshesteforeningen Geysir FOU - Twostep Linedancers - Ansøgning om lokaletilskud FOU - Lokaletilskud - DGI Roskilde FOU - Meddelelser til pressen FOU - Eventuelt... 14

3 Side 3 1. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 08/28292 Beslutning den Godkendt. Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

4 Side 4 2. FOU - Orientering Sagsnr.: 08/28257 Resumé: A. Dialogmøde med Lejre Rideklub. B. Administrationen har modtaget meddelelse om, at Skov Hastrup Rideklub ophører pr. 1. januar Begrundelsen er, at ejerne af stedet hvor rideklubben har sin aktivitet, ønsker at lukke rideskoledelen. Ved nedlæggelse af rideskoledelen er Skov Hastrup Rideklubs grundlag væk, da mange af klubbens medlemmer kommer fra rideskolen. På ekstraordinær generalforsamling blev det enstemmigt vedtaget, at nedlægge klubben. Rideklubben havde i medlemmer under 25 år og de modtog kr. i aktivitetstilskud og kr. i lokaletilskud. C. Administrationen har modtaget meddelelse om, at Hvalsø Svømmeklub er ophørt pr. 15. februar Begrundelsen er, at klubben får mindre lokaletilskud efter ændring af tilskudsreglerne som følge af kommunesammenlægningen. Endvidere er landbrugsskolen med svømmehallen, som Hvalsø Svømmeklub har benyttet, blevet solgt, og den nye ejer ønsker ikke at fortsætte udlejningen. Ovennævnte er godkendt på klubbens generalforsamling. Svømmeklubben havde i 2008 i alt 151 medlemmer, hvoraf 91 var under 25 år og de modtog kr. i aktivitetstilskud og ca kr. i lokaletilskud. Beslutning den Til efterretning. Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

5 Side 5 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening Sagsnr.: 09/4339 Resumé: Langbuelauget fremsender ansøgning af den 5. februar 2009 om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i henhold til Folkeoplysningsloven. Sagsfremstilling: Af Langbuelaugets vedtægter fremgår, at dens formål er at fremme viden og kendskab til bue- og pilemageri samt bueskydning. Foreningen bygger og skyder med buer. Foreningen låner Hvalsø Skoles sløjdlokale til at bygge buer i og de låner private marker, hvor de kan skyde med buer. Langbuelauget har ca. 20 medlemmer over 25 år. Følgende forudsætninger skal opfyldes for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal som hovedregel være åben for alle og være hjemmehørende i Lejre Kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget. Foreningen skal have vedtægter, hvoraf det fremgår: formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure ved vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, hvad der sker med foreningens overskud ved ophøre af foreningen samt beskrivelse af regnskab og formueforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til, om betingelserne er opfyldte og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere med henblik på eventuel tilskud efter principperne i retningslinjerne for aktivitetstilskud. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at Langbuelauget opfylder betingelserne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening samt at foreningen kategoriseres som "skytte og jagt" med faktor 0,93. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:.

6 Side 6 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at Langbuelauget godkendes som frivillig folkeoplysende forening og kategoriseres som faktor 0,93. Bilag: Ansøgning Vedtægter Beslutning den Godkendt. Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

7 Side 7 4. FOU - Ansøgning om lokaletilskud - Islandshesteforeningen Geysir Sagsnr.: 08/18920 Resumé: Administrationen har modtaget ansøgning fra Islandshesteforeningen Geysir af den 10. februar 2009, om lokaletilskud til leje af hytter i forbindelse med en ridelejr. Sagsfremstilling: Islandshesteforeningen Geysir er godkendt som frivillig folkeoplysende forening i henhold til Folkeoplysningsloven. Foreningen har i alt 324 medlemmer hvoraf 71 er under 25 år. 239 af medlemmerne er fra Lejre Kommune, hvoraf 50 medlemmer er under 25 år. Selve lejrturen vedrører i alt 18 medlemmer hvoraf 15 er under 25 år. I henhold til retningslinjer for lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde, kan ansøgninger om lokaletilskud til nye haller/lokaler samt driftsudgifter, der ikke tidligere har været ydet tilskud til, afvises. Ansøgninger herom skal, i henhold til retningslinjer for lokaletilskud, behandles en gang årligt, i overensstemmelse med tidsplan for budgetbehandlingerne. Ved vurdering af ansøgninger herom, kan der lægges vægt på følgende kriterier: Er der stigning i aktiviteten. Omfatter aktiviteten medlemmer under 25 år jfr. Folkeoplysningslovens 25. Er der stigning i medlemstallet. Er der tale om nye tiltag. Klubben gør opmærksom på, at de har fået flere junioraktiviteter og flere juniorer det sidste år. Generelt set er medlemstallet faldet. De fleste af junioraktiviteterne afholdes på klubbens egne baner. Klubben har været på lejre før, men har ikke tidligere søgt om tilskud. Klubben vil fremover en gang om året tage på lejrtur, men det er ikke hvert år der søges om hytteleje. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler, at der bevilges lokaletilskud med den begrænsning, at tilskudstilsagnet omfatter én årlig lejrtur. Økonomi og finansiering: Udgiften er kr. for leje af hytter i forbindelse med lejrtur. I henhold til retningslinjer for lokaletilskud, ydes der 73 % (2008)af dokumenteret udgift, dog med fradrag for medlemmer over 25 år. Det vil sige 73% af kr. = 4.854,50 minus fradrag for medlemmer over 25 år 77,77 % = 1.079,16 kr. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen.

8 Side 8 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den Indstilles til godkendelse med bemærkning, at det kun er for én lejrtur årligt. Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

9 Side 9 5. FOU - Twostep Linedancers - Ansøgning om lokaletilskud Sagsnr.: 09/4342 Resumé: Twostep Linedancers sender ansøgning af den 20. februar 2009 om lokaletilskud til leje af private lokaler i Lille Karleby samt depositum på kr. til det nye lejemål. Sagsfremstilling: Twostep Linedancers er godkendt som frivillig folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven. Foreningen har derfor mulighed for at få stillet ledige egnede lokaler til rådighed og mulighed for at søge om lokaletilskud. Foreningen benytter på nuværende tidspunkt Karleby forsamlingshus 2 aftener om ugen, og de betaler selv udgiften. Foreningen ønsker nye lokaler, da de har brug for lokaler i mere end 2 aftener, og det vil blive dyrt at leje forsamlingshuset flere aftner. Endvidere er foreningen bekymret for, om de kan blive i forsamlingshuset, da forsamlingshuset har skiftet forpagter mange gange. I 2006 søgte Twostep Linedancers om lokaletilskud til leje af Karleby forsamlingshus. Udvalget afslog ansøgningen med den begrundelse, at der var mulighed for at stille kommunale lokaler til rådighed. I 2007 søgte foreningen igen om lokaletilskud til leje af Karleby Forsamlingshus. Da der ikke var noget nyt i sagen i forhold til den tidligere ansøgning, afslog administrationen ansøgningen med henvisning til s afgørelse fra For at leje, af de lokaler, som foreningen har fået tilbudt, kan blive en realitet, skal foreningen i gang med fundraising, da lokalerne skal istandsættes før de kan bruges til dans. Foreningen har sendt ansøgning til forskellige fonde, og venter på svar. I henhold til Folkeoplysningslovens 25, stk. 2 kan Kommunalbestyrelsen undlade at imødekomme nye ansøgninger om lokaletilskud, hvis kan anvise et egnet offentligt lokale. I henhold til Folkeoplysningslovens 25, stk. 5, kan Kommunalbestyrelsen afvise ansøger om lokaletilskud til nye haller/lokaler samt driftsudgifter, der ikke tidligere har været ydet tilskud til. Ansøgninger herom skal, i henhold til retningslinjer for lokaletilskud, behandles en gang årligt, i overensstemmelse med tidsplan for budgetbehandlingerne. Ved vurdering af ansøgninger herom, kan der lægges vægt på følgende kriterier: Er der stigning i aktiviteten. Omfatter aktiviteten medlemmer under 25 år jfr. Folkeoplysningslovens 25. Er der stigning i medlemstallet. Er der tale om nye tiltag. Foreningen oplyser, at de udover de nuværende 2 øveaftener, ønsker en aften mere. En øveaften varer ca. 6 timer. Endvidere mangler foreningen tider til deres showhold. Foreningen har også nye aktiviteter i støbeskeen, så som søndagsdans, børnehold, repetitionshold og inspirationsdage.

10 Side 10 Foreningen havde i medlemmer, hvoraf 10 er under 25 år og 4 af disse er fra Lejre Kommune. I 2009 har foreningen 191 medlemmer, hvoraf 10 er under 25 år. Administrationens vurdering: Administrationen gør opmærksom på, at lokalefordelingen for 2009/10 ikke er på plads endnu, men det vil være svært at få plads til 3 aftener i hallerne i 6 timer pr. gang. For så vidt angår økonomien kan depositum eventuelt komme ind under reglerne for tilskud fra pulje til særlige formål. Økonomi og finansiering: Nuværende leje af Karleby forsamlingshus i 2 aftener, kr. Drift af de nye lokaler vil være kr. årligt, hvortil der i henhold til retningslinjer for lokaletilskud ydes 73% af dokumenteret udgift, dog med fradrag for medlemmer over 25 år. Det vil sige: 65% (2009) af kr. og fradrag på 90,53% for medlemmer over 25 år, herefter 5.170,62 kr. i tilskud pr. år, såfremt ansøgningen godkendes. Endvidere søges der om depositum til det nye lejemål, kr. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Ansøgning Beslutning den bevilger kr. af puljen til særlige formål. Lokaletilskud indstilles til godkendelse med et beløb svarende til de kr., der ansøges om (2009 pris). Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

11 Side FOU - Lokaletilskud - DGI Roskilde Sagsnr.: 09/3570 Resumé: Fra DGI Roskilde er modtaget ansøgning om lokaletilskud for årene 2006, 2007 og I forbindelse med kommunalreformen overtog kommunerne forpligtelserne for så vidt angår lokaleanvisning og lokaletilskud til distriktsforeningerne fra amterne. En distriktsforening er en forening, som har medlemmer af lokalforeninger i flere kommuner. Det skal fremgår af distriktsforeningens vedtægt, hvilken kommune foreningen er hjemmehørende i, og hvilke kommuner distriktsforeningens lokalforeninger kommer fra (distriktsforeningens dækningsområde ). Distriktsforeningen bestemmer selv, hvilken kommune den ønsker at være hjemmehørende i. De kommuner, der er omfattet af en distriktsforenings dækningsområde har tilsammen pligt til at anvise lokaler og udendørsanlæg samt yde lokaletilskud til distriktsforeningens virksomhed i henhold til Folkeoplysningsloven. Kommunalbestyrelserne i distriktsforeningens dækningsområde træffer aftale om, hvordan forpligtelserne vedrørende lokaleanvisning og lokaletilskud skal finansieres og administreres. DGI Roskilde er hjemmehørende i Roskilde Kommune. Sagsfremstilling: Kommunernes Kontaktråd i Region Sjælland (KKR) har på baggrund af en henvendelse fra DGI s 3 distriktsforeninger, der dækker Region Sjælland besluttet at anbefale kommunerne i regionen at følge en model, hvorefter DGI Roskilde på lige fod med kommunens øvrige foreninger kan ansøge om lokaler og modtage lokaletilskud efter de regler, der gælder for de respektive kommuners øvrige idrætsforeninger. DGI Roskilde begrunder sin henvendelse med, at modellen er let at administrere og man undgår mellemkommunale regninger. Endvidere angiver DGI Roskilde, at de vil søge at sprede aktiviteterne i hele det geografiske område den enkelte distriktsforening dækker, således at "sol og vind fordeles lige". Lignende aftaler er etableret i andre dele af landet og kommunerne i DGI Roskildes dækningsområde for så vidt angår gl. Roskilde Amt følger alle principperne i modellen. KKR har endvidere besluttet, at modellen, herunder konsekvenserne, tages op til vurdering efter 2 års prøveperiode. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at modellen er enkel at administrere. Fremadrettet vil udgifterne til lokaletilskud være begrænsede, da DGI Roskilde vil få stillet lokaler og haller vederlagsfrit til rådighed på lige fod med Lejre Kommunes øvrige idrætsforeninger. Til gengæld vil nogle haller miste lejeindtægter. Eksempelvis har DGI Roskilde fremsendt ansøgning til lokaletilskud for 2008 til en lejeudgift på kr. i Hvalsøhallerne.

12 Side 12 Økonomi og finansiering: Primo 2007 fremsendte DGI Roskilde ansøgning om lokaletilskud for 2006, som blev afvist, da administrationen var af den opfattelse, at DGI Roskilde burde have ansøgt Roskilde Amt inden udgangen af Imidlertid fremgår det af procedureloven, der omhandler spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen, at de myndigheder, der som følge af kommunalreformen overtager opgaver fra 1. januar 2007, overtager aktiver og passiver samt rettigheder og pligter, der er knyttet til varetagelsen af opgave. Velfærdsministeriet har således i et brev til KFUM- og KFUM Distrikt Syd meddelt, at det er Velfærdsministeriets opfattelse, at betaling af eventuelt manglende amtskommunalt tilskud fra 2006 er en pligt, der er knyttet til varetagelsen af en amtskommunal opgave, som overtages af kommunerne. DGI Roskildes tilskud for 2006 udgør kr., for 2007 udgør tilskuddet kr. og for 2008 udgør lokaletilskuddet kr. Årsagen til de faldende lokaletilskudsgrundlag skyldes bl.a. lukning af Borrevejlecentret. Tilskuddet vil kunne finansieres af et mindreforbrug på lokaletilskudsbudgettet for 2008, som søges overført til Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at DGI Roskilde anvises lokaler på lige fod med øvrige idrætsforeninger i Lejre Kommune. 2. at DGI Roskilde kan ansøge om lokaletilskud efter Lejre Kommunes retningslinjer herom. 3. at DGI Roskilde bevilges lokaletilskud for 2006 som søges finansieret af mindreforbrug på lokaletilskudsbudgettet for Bilag: Ansøgning med bilag fra DGI Roskilde 2006 og 2007 Ansøgning med bilag fra DGI Roskilde for 2008 Vedtægter for DGI Roskilde Beslutning den Indstilles til godkendelse. Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

13 Side FOU - Meddelelser til pressen Sagsnr.: 08/28292 Beslutning den Ingen.

14 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: 08/28290 Beslutning den Keld Nielsen informerede om, at tidspunktet for dialogmødet med Udvalget for Kultur & Fritid den 1. april 2009 er rykket til kl Afbud fra Gert R. Fuglsang, Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Torben Olsen, Gitte Ketelsen, Peter Walsøe.

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer

Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Folkeoplysningsloven for frivillige sociale organisationer Indhold Indledning Baggrunden for den nye lov Kommunalbestyrelsens og folkeoplysningsudvalgets rolle Kommunalbestyrelsen Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 016. Orientering - ophør af forening 31 017. Løgstør Fitness - Reviderede vedtægter 32

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. april Mødested: Mødelokale 620 I Elbohallen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. april Mødested: Mødelokale 620 I Elbohallen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. april 2019 Mødested: Mødelokale 620 I Elbohallen Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. Tilskud til befordring af børn til træning

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Velkommen som forening i Gentofte Kommune

Velkommen som forening i Gentofte Kommune Velkommen som forening i Gentofte Kommune Hermed en vejledning af at starte en forening i Gentofte Kommune Start af forening For at kunne få tilskud til sine foreningsaktiviteter eller få stillet kommunale

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune Regler for lokaletilskud til foreninger i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 2. Lokaletilskud 2 3. Andre lokaler 3 4. Fælles bestemmelser

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. februar 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid torsdag den 6. juni Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge

Referat Udvalget for Kultur & Fritid torsdag den 6. juni Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge Referat torsdag den 6. juni 2013 Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering juni 2013...2 3. KF - Temadrøftelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar 2019 Mødested: Det Bruunske Pakhus Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan

Læs mere

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Kommunal støtte til rideklubber

Kommunal støtte til rideklubber Kommunal støtte til rideklubber 1 Kommunal støtte til Rideklubber Dansk Ride Forbund Telefon: 43 26 28 28 www.rideforbund.dk Eftertryk tilladt med kildeangivelse 2 Dansk Ride Forbund har i samarbejde med

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Side: 1.1 Dato: 1.10.2007 Bekendtgørelse nr. 1700 af 19. december 2006 Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde (folkeoplysningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende:

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende: Sagsb. mahaf Sagsnr. 11/62211 Dir. Tlf. 7236 9954 Dato: 13. februar 2014 E-mail mahaf@holb.dk Notat nedlæggelse af rideskoleaktiviteter i Holbæk Rideklub Fastholdelse af rideskoleaktiviteter er ikke et

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 28. august 2019 Mødetidspunkt: Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: 17:00 Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Niels-Peter Rønmos, Geert Jakobsen, Claus Palm,

Læs mere

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2 Møde i Folkeoplysningsudvalget den 23.10.2007, kl. 17:00 i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Mødedatoer i 2008. 2 3... Godkendelse af frivillig folkeoplysende forening - ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 17. juni 2009 Kl. 18.30 i Mødelokale F 2 v/ hovedindgangen Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Jens Brogaard Jensen (V) Alice Linning Annelise Hansen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Aalestrup Skytteforening - beregning af medlemstilskud. 3 002. Hvalpsund Boldklub - udvidelse

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Foreningsvejledning for Ikast-Brande Kommune Foreningsvejledning Ifølge folkeoplysningsloven stilles der en række krav til en

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 18. september 2019 Mødetidspunkt: Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: 17:00 Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Jerrik Walløe, Kurt Hansen, Allan Holst,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00 Sønderborg Kommune Folkeoplysningsudvalget Referat Onsdag den 5. december 2007 kl. 16.30-18.00 Lokale: Mødelokale i Kultur og Fritid, Rådhustorvet 5, 2. sal Kl. 18.00 inviteres til julefrokost på Brøggeriet,

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1.

Møde i Folkeoplysningsudvalget. tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Møde i tirsdag den 19. august 2003, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Godkendelse af Ballerup Wildhorse Lindedancers * 3. Udvalgets konference den 5. - 6. september

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014 Referat onsdag den 23. april 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Valg af formand og næstformand til... 2 3. FOU - Orientering... 4 4.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 011. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 012. Lokaletilskud til foreningernes

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Folkeoplysningsudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Folkeoplysningsudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 5. september 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Leif Meyer Olsen (V) (medlem),

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:00-18:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.06.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 177. Meddelelser og orientering... 3 178. Ansøgning om godkendelse

Læs mere