d. 09/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "d. 09/06-2007 09.00-01.00"

Transkript

1 DRAGECON Nr. 6 d. 09/ NIBE SKOLE LUNDEVEJ 13

2 Velkommen til den sjette Dragecon! Velkommen igen til Dragecon i Nibe. Vores seneste con var et form for jubilæum. Der har eksisteret mange conner i Danmark, der aldrig nåede til nummer fem, og nu står vi altså overfor den sjette udgave af vores lille con. Vi må tilstå, at vi er en smule stolte over, at vi har klaret os så godt, som vi har. Det hele startede med en simpel gameday-con primært for vores medlemmer, og vi skrabede lige nok deltagere sammen til at fylde 2X3 scenarier. Siden da er vi kun vokset, til det stadie vi er på nu, hvor vi hurtigt udfylder vores 13 scenarier. Ved den femte Dragecon tog det faktisk kun 18 dage at få connen fyldt op. Vi kan derfor kun indskærpe, at du skynder dig, hvis du vil være en del af Drageconnernes hyggelige og intense fællesskab. Vi er efterhånden blevet kendt for at stille med scenarier og masters af høj kvalitet, og denne con er ingen undtagelse. Vi har fået opbygget et rigtig godt beredskab af forfattere og masters, der er glade for at stille op på Dragecon. Ulempen er, at vi efterhånden må sige nej til forespørgsler om at kunne stille med scenarier på Dragecon. Det er et luksusproblem, idet vi gerne ville have alle med, men på den anden side vil vi ikke gøre vores con større, end den er nu. De forfattere, vi må sige nej til, skal dog nok få chancen senere. Som altid satser vi efter at give alle vores deltagere de bedst mulige oplevelser med hjem, og vi er sikre på at kunne give vores deltagere en fantastisk og unik conoplevelse. Dragecons ideologier Vi vil skabe en con med scenarier og gamemasters af høj kvalitet Connen skal være åben for alle rollespillere uanset alder og erfaring Connen skal være éndags for at give en mere intens og koncentreret oplevelse Vi satser på, at folk kommer igen, så deltagerne kommer til at kende hinanden godt hen ad vejen Det sociale element og hyggen med hinanden skal have høj prioritet Vi vil ikke prioritere størrelse på bekostning af kvalitet og det sociale element Al arbejdskraft i forbindelse med connen skal være frivilligt, ulønnet og uden frynsegoder, for at alle deltagere er ligestillet Holdfordeling baseres på deltagernes prioriteringer men derudover også med henblik på at give en optimal oplevelse for alle Vi tilstræber så retfærdigt et bedømmelsessystem til konkurrencerne som overhovedet muligt Den perfekte con er aldrig skabt. Vi skal altid forbedre os Alle skal have så fantastisk en dag som overhovedet muligt Vi ses vel d. 9/ klokken 9.00 på Nibe skole? Tina Kruse - Formand for Dragen - Nibe Rollespilsforening

3 Dagens program Dørene åbnes, indchekning og morgenmad starter Formanden byder velkommen, mastermøde efterfulgt af første spilbloks start Første spilblok slutter Auktion Aftensmad Mastermøde Anden spilblok starter Anden spilblok slutter Præmieuddeling og tak for denne gang Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man kommer til tiden. Det er desværre sket for mange gange, at vi alle har måttet vente på nogle få, og det kan skubbe programmet for hele dagen. Sørg derfor venligst for at ankomme til tiden! Om scenarierne På Dragecon har vi både almindelige scenarier og scenarier for de yngre deltagere. Ungdomsscenarierne er beregnet til unge og/ eller mindre erfarne spillere. Dette er fordi, mange unge spillere vil få en bedre oplevelse på disse hold. Ungdomsholdene er desuden lavet sådan, at børn og unge, der aldrig har prøvet rollespil før, kan være med. På Dragecon får bedste spiller på hvert hold et diplom. De tre bedste spillere på connen får et diplom og en præmie hver, og den bedste spiller under 18 år får desuden en præmie. Endeligt kårer vi connens bedte master, som også får et diplom og en præmie. Om auktionen På denne Dragecon afholder vi fra ca en auktion over indbragte rollespilseffekter. Denne auktion er til fordel for Dragen - Nibe Rollespilsforening, som i øjeblikket gennemlever en økonomisk vanskelig periode. Alle effekterne er doneret til klubben, og således går pengene fra auktionen ubeskåret til rollespilsforeningen. Vi modtager stadig med kyshånd effekter til auktionen, men husk at du får ikke penge for effekterne. De går rent til Dragen. Sørg for at medbringe lidt ekstra penge til auktionen. Der vil sikkert være noget, der kan friste dig.

4 Introerne På de følgende sider kan du læse introduktionerne til connens tolv scenarier. Scenarierne er inddelt efter spilblok med seks scenarier i hver blok. På tilmeldingsblanketten beder vi dig om at prioritere scenarierne, efter hvilke du helst vil spille. Læs derfor introduktionerne grundigt igennem, så du bedre kan vurdere hvilke scenarier, der passer dig bedst. Første spilbloks scenarier Det forsvundne troldspejl (ungdomshold) Vel mødt våbenbrødre og søster, sagde Sir Wilhelm Groken, det er i aften 10 år siden, at vi begravede vores venner, der faldt ved slaget om troldspejlet, hvor vi besejrede den onde kaosmagiker, Cheiro Bruxa de Mau. Lad os hæve vores krus og ære deres minde. Salen genlød af bægerklang og sørgmodig mumlen. Den triste stemning blev dog hurtig løftet, da tjenere begyndte at bære masser af mad og koldt øl ind i salen. Festen fortsatte til langt ud på natten, og da selskabet brød op, kunne kun elveren Chiffon de Bloc stå på sine ben. Den følgende morgen, længe efter at hanen er blevet hæs, mødes vennerne endnu en gang ved bordet. Sir Wilhelm er ikke dukket op, men morgenmaden er på bordet, og stemningen er atter høj. Plud- selig går døren op, og en forslået og blødende tjener kommer vaklende ind i salen, Sir Wilhelm er.rrrrhhhh. Tjeneren falder død om i en pøl af blod. Forskrækket løber vennerne op til Sir Wilhelms værelse. Dværgen Hacke banker på den låste dør, men da der ikke kommer noget svar, lægger Ogren Asno skulderen mod døren og ÅBNER den. Det syn, der møder dem, fylder dem med rædsel. De to brødre Bolsa og Burro stiller sig beskyttende foran deres søster Merda! Sir Wilhelms seng er knust og sengetøjet flået i laser, på gulvet er der blod og et enkelt rødt skæl, og der, hvor Sir Wilhelms største trofæ, det magiske troldspejl hang, er vægen brændt og flået af store kløer.. System: Warhammer Om forfatteren: Scenariet er skrevet af Rasmus Jensen. Rasmus har på Dragecon vist en fantastisk evne til at få de helt unge spillere med. Der er så meget liv og gang i Rasmus scenarier, at spillerne kommer helt op at flyve, og terningerne sprøjter rundt i lokalet. Måske er det Rasmus indre legebarn, der får frit spil. Sjovt er det i hvert fald. Min fortid, min fremtid Jeg tænker, derfor er jeg, er der en eller anden klog nød, der engang har sagt. Men hvad med spørgsmålene: Hvem er jeg? Hvad hedder jeg? Hvor er jeg? Hvorfor er her koldt? Og hvorfor fryser jeg ikke? Det er de spørgsmål, jeg har allermest brug for at få svar på... For jeg tænker, ergo er jeg! Disse er dine første tanker, da du vågner op, fra hvad der føles som en Tornerosesøvn.

5 System: All Together Now Om forfatteren: Martin Laursen er blevet gift og hedder nu Martin Lindof. Dette ændrer dog ikke på den høje høje kvalitet af hans scenarier. Martin er en af de mest aktive scenarieforfattere i Danmark nogensinde, og det fornægter sig ikke. Med over 20 con scenarier bag sig, er han en særdeles rutineret herre, og det er svært, hvis ikke umuligt, at finde større autoriteter på rollespilsscenen end Martin. Hekse og politik er som whiskey og kærnemælk. Det skal ikke blandes sammen... Ja, i ved jo hvorfor, i er kaldt herop. Vi har et par ting, der skal flyttes i Ank Morpork, og jeg regner med, at i som gode kolleger, vil hjælpe os, Granny Weatherwax så rundt på de andre. Nanny Ogg tog ordet: Det er vores Jimmy, der skal flytte, og hans husvært. Det er fordi... Grannys blik fik hendes talestrøm til at standse. Magrat fik nervøse trækninger i kinderne, noget der er virkelig upassende for en heks efter Granny Weatherwax mening: Jamen er din Jimmy ikke i fængsel?, spurgte hun. Nanny Ogg sendte hende et hårdt blik, : Jo, det er også derfor, at han skal flytte. Agnes havde efterhånden hørt nok, og forstod at det måske ikke var en helt almindelig flytning, de skulle hjælpe med. Hun så på Granny: Spyt så ud, hvad er det, du vil have os til og hvorfor? Granny kunne ikke fordrage, når en mindre erfaren heks tiltalte hende på den måde: Det er egentligt meget simpelt, sagde hun. Vi skal flytte Jimmy ud af fængslet, en mand, der hedder Hamsun, skal flytte ind et sted, og ham der bor der, skal flyttes. Det lyder jo ikke som noget særligt, indskød Magrat. Jeg vil da gerne hjælpe. Agnes tænkte 4 sekunder over det, og anede duer 1 i mosen: Hvad hedder ham, der skal flyttes, og hvor skal han flyttes hen? Han hedder vist Patrician, og han skal flyttes derhen, hvor folk ikke kommer tilbage fra, Nanny Ogg synes, de havde talt længe nok nu. Magrat og Agnes stirrede på Nanny Ogg i vantro skræk. Ville hun virkelig myrde The Patrician, og mest af alt: HVORDAN??? I spiller 4 hekse, som vil have The Patrician 2 fjernet og kongen genindsat i Ank Morpork. Der er bare det lille problem, at hekse ikke må blande sig i politik, men som Nanny Ogg siger: Det er (Footnotes) 1 Der lever ikke ugler i Lancre mere. De døde allesammen af lungebetændelse på grund af det kolde mosevand. Derfor er man i Lancre nødt til at bruge duer, men det er skam ikke mindre alvorligt af den grund. 2 The Patrician kan sammenlignes med... Ved nærmere eftertanke kan The Patrician ikke sammenlignes med nogen levende person. Der eksisterer ikke nogen, der er så ond, så intelligent, så organiseret, så velinformeret, så magtbegærlig, så skruppelløs, så nederdrægtig, så selvhøjtidelig og så farlig som The Patrician...måske med undtagelse af visse præsidenter.

6 ikke politik, når det er for at redde vores Jimmy fra at vansmægte i fangehullet. Granny Weatherwax er ikke enig i argumentet, men giver sig, fordi det er nemmere, end at høre på Nanny Ogg. Magrat er forfærdet over deres forehavende, det er jo imod reglementet, mens Agnes er ligeglad, hun kan bare ikke se, hvorfor hun skal blandes ind i det, hun er jo ikke heks, efter sin egen mening ihvertfald! Det er bare en skam, at Nanny Ogg mener noget andet. System: GURPS Discworld Om forfatteren: Tina Kruse har tidligere skrevet et scenarie om en flok unge magikere fra det Usete Universitet. Denne gang er det dog fire berømte hekse fra Lancre, der skal levere underholdningen, og underholdende bliver det, når Tina folder sig ud og leverer scenarier fyldt med humor og skæve vinkler. Tina bestemte sig nemlig for længe siden for aldrig at blive konventionel, og derfor kan de fleste af hendes scenarier roligt beskrives som anderledes på den fede måde. Prøven på Yavin IV Zirca Lux smilede bredt. Hendes leku er smøg sig ned af hendes ryg, og viste alle tegn på den forventning hun selv følte. Kal Ordo smilede til Zirca. De havde længe ventet på at se andre gennemgå Prøven. Mansu Pasha, Hamsar, Jasper d Vay, Xale Orden og Pil Quiss var en sørgelig samling blandede racer, der ikke havde nogen idé om, hvad der ventede dem Prøven på Yavin IV Prøven i de gamle ruiner De Kraft-følsommes første prøve, det første skridt på vejen til at blive Jedi, på Master Skywalkers akademi. Mandalorianen Kal og Twil leken Zirca satte sig i græsset på bakken over ruinerne, hvor udsigten var bedst. System: Star Wars d20 Om forfatterne: Scenariet er skrevet af Karsten Rasmussen og Benedikte Ziegler Rasmussen. Både Bene og Karsten leverede deres første con scenarier tilbage i 1990, og siden da har de tilsammen over 40 scenarier under bæltet. Begge forfattere er kendt for fantasirige og utroligt gennemførte, detaljerede scenarier. En alment anvendt beskrivelse af rollespil er, at det er som at være helten i en bog, mens den bliver skrevet. Bene og Karsten er de forfattere, der gør dette citat sandt. I Skattefars Klæ r Baron Herman von Griβenkopfs arbejdsværelse er ikke mere prangende en enhver anden Middenlænder adeligs. Gulvet er dækket af ægte tæpper fra Araby, og væggene er beklædt med Albionske gobeliner. Muren er gennembrudt af høje dobbelte vinduer med farvet Bretonnisk glas, der holder det brogede liv fra byen Griβen ude. Imellem vinduerne står rustninger fra de kejserlige smedjer i

7 Altdorf. Hermann Von Griβenkopf, en tynd bleg mand, sidder ved det store skrivebord af Ostlandisk egetræ, der er overdækket af dokumenter, da der bliver banket på døren i den modsatte ende af rummet. Kom ind. Baronens kammertjener træder ind i rummet. Fogeden er her min herre. Godt, send ham ind. Kammertjeneren forsvinder. men dukker op et øjeblik efter og viser en kraftig mand ind i lokalet. Tjeneren forsvinder herefter ud af rummet og lukker døren efter sig. Baronen kigger op på fogeden. Herr Swinhausen, jeg er ikke imponeret over Deres indsats! De er for blødsøden! Alle borgerne nyder min høje grad af beskyttelse, og det er ikke gratis. Fem shillings per hoved er ikke uoverkommeligt for nogen, og det er en meget billig pris for at undgå beastmen og andet kryb. Deres families lange og tro tjeneste til byen er dog ikke uden betydning, og derfor får de denne chance for at overkomme deres eftergivenhed for de mere nærige elementer i vort samfund. Vagtkorpset er engageret andetsteds i mit Baronni, derfor er der blevet tilskrevet dig to lejesvende. Derudover har kejseren bedt mig om at rapportere undersåtternes leveforhold, derfor skal du have to civile med i gruppen, men det burde ikke distrahere dig fra din opgave! Vel?? Træd af!! System: Warhammer (2nd edition) Om forfatteren: Jens Krogh Overgaard har skrevet dette scenarie. Dermed kan vi garantere for, at det ikke bliver helt almindeligt. Jens har fantasi og skøre indfald i en grad, så det overgår al logik, hvilket tidligere blandt andet har udmøntet sig i de legendariske Roadkills scenarier, hvor man spillede overkørte dyr. Dette er så vidt vides Jens første warhammer con-scenarie, men vi har en formodning om, at det bestemt ikke bliver mindre underholdende af den grund. Jagten på Ike (og frøen Clyde) Solen stiger langsomt op på himlen og bader Rocky Mountains i et rosa skær. Flammende nuancer glitrer i den evige sne på de højeste tinder. Skriget fra en enlig ørn blander sig med vindens sagte susen. Her under de majestætiske tinder, i ly for vind, vejr og den barske omverden har en fl ok mennesker valgt at bosætte sig. En klump huse samlet for foden af the Rockys, en oase, et fristed, et paradis på jord. Her står 5 søde små børn og venter på deres skolebus, mens de taler venligt med hinanden om aktuelle begivenheder: CARTMAN DIT FEDE LÆS NAZILORT, DU SKAL IKKE TALE OM MIN LILLEBROR PÅ DEN MÅDE!! Under den grønne pelshue var Kyles ansigt blevet højrødt. Hvad? Hvad? Vrængede Cartman så alle dobbelthagerne stod i en bue fra hans ansigt, At Ike er forsvundet kan da ikke på nogen fuckin måde bekymre mig mindre. Han er jøde-canadier, jordens afskum og den våde plet i menneskehedens underbuks. Demonstrativt hævede Cartman armen i en hilsen, der var særdeles populær i Tyskland i sin tid. Kyles øjne spærredes vidt op. Nu sker det hvislede han gennem sammenbidte tænder. Nu dræber jeg dig din søn af en overbelortet narkoluder. Stan skyndte sig dog at lægge sig imellem for at tale fornuft til den rasende Kyle. Seriøst dude, vi bliver nødt til

8 at finde din bror. Du ved, hvordan din mor bliver, når hun pisser helt af. Hvad tror du, der sker, hvis vi ikke finder ham hurtigt? Hun splitter først hele byen ad og derefter det meste af verdenen. Kyles raseri blev øjeblikkeligt erstattet af frygt. Dude, du har ret. Hun splitter alting ad, og hvem kommer først i klemme? Det gør jeg! Vi må rejse afsted med det samme. Kenny, du henter din Bronco; Stan, du sørger for nogle forsyninger; Butters, du henter din trækvogn; jeg arrangerer det øvrige udstyr og Cartman, rend mig i røven! Cartman glor olmt på Kyle. Med glæde din spand Giraf-diarre, rend mig gutter, jeg går hjem! Stans hjerne arbejdede med lynets hast, og for en gangs skyld opstod en klar tanke, Cartman var den eneste af dem, der havde penge som skidt. CARTMAN råbte han JEG TROR HELLERE DU MÅ KOMME MED OS, JEG TROR FAKTISK, DU GERNE VIL MED OS. Cartman stoppede overrasket op, vendte sig halvt om, og gav sig til at skrige af grin. Skulle jeg tage med jer bumser på bøsse-tur i Kennys Bronco for at finde en jøde-canadier? Du må da have stoppet en dyppekoger så langt op i røven, at du skider febervildelser! BWAHAHA Stan kiggede blot lumsk på Cartman. Vi stjal din lille bamse, Clyde Frø, den anden dag. Ike har den. Hvis vi ikke finder Ike, får du ikke Clyde Frø at se igen. Cartman blegnede øjeblikkeligt, hans fede kinder begyndte at blævre og en lille tåre pressede sig frem i hans øjenkrog. CLYYYYYYDE, JEG KOMMER. Mmpphh phffmm mmh mpfrrh griner Kenny, hvilket får Stan og Kyle til at knække af grin. Tilbage står Butters med et forvirret ansigtsudtryk, Hvad betyder zoofil? System: GURPS South Park Om forfatteren: Da Thomas Kruse varslede ideen om at lave et South Park scenarie, fik han at vide, at han måtte være gal. Dette fik dog kun Thomas til at grine og nikke entusiastisk med et sært glimt i øjnene. Thomas har beskæftiget sig med mange forskellige genrer og systemer igennem tiden, og selv om de fleste af hans scenarier har handlet om dybere temaer som erkendelse, afmagt og selvillusioner, for ikke at forglemme flere horrorscenarier, så har han tidligere lavet gale Peter Plys og Andeby scenarier. Denne gang skruer Thomas helt op for de skumle og gale knapper og bringer South Park til congængerne. Vi håber bare på at skolen holder til det... Ruinerne De 5 venner sad mageligt omkring bordet i Hereshells Arms. Maden var spist, og manglen på planer for tiden medførte en velfortjent slåen mave. Bartender Hermann kommer hen til deres bord. Undskyld mig de herrer men der er kommet et brev til dem i netop dette øjeblik Han giver brevet til til Marcos, gruppens uskrevne leder, og går tilbage til sin bardisk. Marcos kigger på de andre fire, Et brev... spændende men gider vi? Artef kigger på Marcos og derefter de andre. Tjaaaa, en lille opgave ville da ikke gøre noget, jeg syntes at Waterdeep bliver kedelig enormt hurtigt... Så jeg er frisk. Ineldra kigger dovent på

9 sin bror. Når du allerede har besluttet dig, hvorfor spørger du så? Hvorfor åbner du ikke bare brevet og får det overstået? Ineldra så på de andre. Hvad siger i? Greenleaf du siger ikke noget, har du ingen tanker om det her? Og hvad med dig Elaith? Du er helt stille også... Du plejer ellers nok at kunne åbne flaben og svare for dig selv? Elaith og Greenleaf så på hinanden og smilede og i samme åndedrag. Vi gider sgu da ikke sidde og slå rødder her... De griner begge højt af deres ens tanker. Ineldra rystede på hovedet. Åbn nu det brev Marcos og få det overstået. Marcos åbner brevet, læser i et par minutter og ser så op på sin søster. Ineldra, det er fra Onkel Talarith, han er død... Ineldra ser et øjeblik ud som om, hun er blevet slået i maven, og en lille tåre triller ned af hendes kind. Står der noget om hvordan? Marcos ryster på hovedet. Nej... Det er et brev, han har skrevet for en del år siden, det har ventet på hans død, hvis han blev dræbt, skulle det afsted til os hurtigst muligt. Vi skal til Cormanthor, han byggede engang et tårn der, og han frygtede allerede dengang, at Drows ville prøve at slippe ind, da de angreb byen, og nu er det vist næsten lykkedes. Vi skal redde hans magi fra at falde i deres hænder... System: D&D 3rd edition Forgotten Realms Om forfatteren: Morten Christensen har for længst etableret sig som en overordentligt dygtig forfatter og master. Tilmed må han regnes som noget af en autoritet i D&D. Siden Dragecons start har Morten leveret det ene spændende og fantasirige scenarie efter det andet, og især hans fantasy scenarier er meget populære. Dette er ikke uden grund. Morten er kreativ, idérig og en meget dygtig master med megen erfaring med især Forgotten Realms. Anden spilbloks scenarier Sorte Skyer (ungdomshold) Forbandede regn hvislede Rothan Thrillund bistert, mens han kæmpede sig igennem mudder og sumpvand. Svimmel af blodtab svingede han mere og mere dovent sit sværd foran sig for at bane sig vej igennem siv og buske. Hvad helvede skete der! råbte han hæst. Tankerne faldt endnu engang tilbage på slagmarken, hvor han som sergeant ledede sin gruppe mod fjenden. Sorte skyer var begyndt at trække sammen over dem, og han huskede tydeligt sine mænds krigsråb. Pludselig var han vågnet indsmurt i sit eget og muligvis andres blod. Våd og kold imellem et hav af lig. Slutter det sådan? mumlede han for sig selv. Han kunne næsten ikke se en hånd for sig på grund af regnen. Vinden kastede vandet i hans ansigt og fik det til at føles som nåle, der flænsede skindet på hans pande næse og kinder. Træt og udmattet faldt han pludselig til jorden, da hans ben sank i mudder til knæet. Vredt udstødte han eder og forbandelser, mens han fortvivlet kæmpede for at slide sit ben fri. Ligemeget hjalp det, og med sine sidste kræfter opbrugt sank han sammen med et suk og forsvandt ind i et uendeligt mørke.

10 System: AD&D Om forfatteren: Alex Borg stillede tidligere med scenariet Barndomsminder på Dragecon. Dette blev et af de mest populære scenarier på connen, og der blev talt meget om det efterfølgende. Alex har næse for gode historier og er en improvisationens mester. Ligegyldigt hvordan spillerne vælger at tackle eventyret, så er Alex et skridt foran. Dette, sammen med hans uendelige tålmodighed, gør ham utroligt god til at have med yngre og uprøvede spillere at gøre. Alex har valgt at bruge det gamle AD&D system, men selv om man kun har spillet D&D, er det intet problem. Alex bruger en simpel udgave af systemet, og det er let for en uprøvet at springe ind. Home by the Sea Hvor svært kan det være? spurgte manden bag skrivebordet. I er de bedste på jeres felt, det ved alle jo. I er i en klasse for sig. De fire kiggede lidt stolte på hinanden, men var samtidig lidt nervøse for opgaven. Det er let tjente penge for fanden, sagde manden, et lille hus, ude i det øde, lige ud til havet, ingen naboer, nærmest ingen alarm. Hvis det ikke var fordi, jeg ikke kunne komme ind af vinduet i kælderen, så ville jeg selv gøre det. De fire kiggede på manden bag skrivebordet og tænkte nærmest samstemmende, at hvis den mand skulle ind af bare et almindeligt vindue, så skulle han nok tabe en kg. Så er det en aftale, sagde manden, mens han tørrede sveden af panden. Og ud fra radioen i kontoret sang Genesis: Creeping up the blind side, shinning up the wall Stealing thru the dark of night Climbing thru a window, stepping to the floor Checking to the left and the right Picking up the pieces, putting them away Something doesn t feel quite right Help me someone, let me out of here Then out of the dark was suddenly heard Welcome to the home by the sea System: Call of Cthulhu Om forfatteren: Vi er ved at forvente, at aftenblokken på Dragecon SKAL indeholde gys og gru leveret af Martin Lindof. Denne Dragecon er ingen undtagelse. Martin stiller nemlig vanen tro med et scenarie, der garanteret vil få de små hår i nakken til at rejse sig. Sikkert endda også på spillere der ikke engang er med på hans hold. Martin evner nemlig som få at skabe en stemning, der er så tæt, at den nærmest kryber ud af spillelokalet og gennemsyrer skolens gange med den søde lugt af frygt. Gateway Invasion Flammer over Mispel II

11 Fem fremmede var på Mispel. Fem fremmede fandt, hvad skulle have været gemt for mennesker. Fem fremmede tog tilbage til Gateway, ved Jorden. Nu er Gateway under angreb fra det ukendte. Det er op til Col. Marine Corps at redde portalen til Jorden, før det ukendte invaderer. System: Aliens Om forfatteren: Benedikte Ziegler Rasmussen vil med dette scenarie komme op på en delt andenplads på listen over mest aktive scenarieforfattere i Danmark. Det er hendes conscenarie nummer 27 i løbet af 17 år!! En sådan præstation går ikke ubemærket forbi, og som resultat er Bene da også en af de mest kendte personer i dansk rollespil. Hendes scenarier er fyldt med spænding og intensitet. Vi vil vove den påstand, at uanset hvem man er, og hvor erfaren man er, så vil man altid kunne lære noget nyt ved at spille på Bennes hold. Bondemænd og Biavlere System: Systemløst (Billedet på næste side udgør scenariets intro) Om forfattern / masteren: Scenariet er skrevet af Frederik B. Olsen og masteres på Dragecon af Troels Rohde Hansen.

12 Frederik B. Olsen er anerkendt som en af de ypperste scenarieforfattere i landet. Han har vundet en række Otto er (prisen der regnes for dansk rollespils svar på Oscaren) og været nomineret til endnu flere, første gang allerede i Bondemænd og biavlere blev i 2002 nomineret til 2 Otto er, hvoraf det vandt den ene. Tilmed modtog scenariet Fastavals publikumspris for bedste scenarie ifølge publikum. Vi siger tak til Frederik for at lade Troels køre scenariet på Dragecon. Troels har gjort det til en specialitet at kræse for vores congængere, med nogle af de bedste scenarier dansk rollespil har fostret. Med sin særlige energi og minutiøse sans for detaljen er Troels fantastisk til at skabe de helt rigtige stemingen på de helt rigtige tidspunkter. General Napoleon Det er underligt.. De sidste 2 år har der været vinterlignende tilstande over hele kloden. Efter vinteren for 2 år siden var det som om at forår, sommer og efterår blev ladt i stikken for endnu en vinter. Lige nu kører vi på 3. vinter-vinter. Hvad der er mere underligt; I de sidste par uger har man oplevet, at intet lader til at dø!!! Det har betydet; - at slagtede dyr har rejst sig op bagefter (- dog uden at det afskårne kød er vokset ud igen), - at døende menneskers tilstand lader til at have stabiliseret sig, - at folk, der har været ofre for trafikuheld eller lignende, lever i bedste velgående (hvilket ikke nødvendigvis betyder, at de er kønne at se på!!), - samt at begrebet mord ligesom har mistet sin betydning. Nu er det blevet for meget!!!! Vampyrer er indkaldt til conclave, og varulve er indkaldt til grand-mood. På samme tid og sted!!! Hvordan det vil spænde af, kan kun tiden vise Og hvad er det, der er så vigtigt, at vampyrer og varulve er tvunget til at arbejde sammen?!? System: World of Darkness (vampire & werewolf) Om forfatteren: Anne-Kathrine Agger Madsen skrev dette scenarie for snart 10 år siden, men har nu fundet det frem på vores opfordring og børstet støvet af det. Det er simpelthen for godt et scenarie til at ligge hen i glemsel. A.K. (som Anne-Kathrine kaldes i folkemunde) er ikke en master, der lader fortællingen drukne i tunge regler og langsommelige bogopslag. Historien er i højsædet, og regler er kun vejledende. Dette er faktisk nok den primære grund til, at A.K. er så dygtig en master, hendes stil sørger for, at rollespil ikke bliver til ludo. Sceleris Diabolus Martin havde altid været så rolig. Så jordbunden. Det vidste de alle fem. Hvis nogen nævnte hans navn, var det første ord, man associerede med ham som reglen fornuftig eller afslappet. Han var som reglen også i godt humør. Han smilede ofte. Lo og lavede skæg og ballade. Der blev stadigt talt om hans practical jokes på Hasseris Gymnasium, og det var endda fem år siden, han var færdig derude. Fem år. Ingen andre end lærerne på stedet havde selv oplevet ham, men hans måde at få folk til at le på var næsten legendarisk. Han ville gerne have været komiker, sagde han, men komikere var ikke så sjove, når det kom til stykket... Så han var taget til Århus

13 for at læse Teologi. Præster kunne være ufrivilligt morsomme på en måde, som alle kunne le ad, som han sagde. Hvis man ikke troede, Gud kunne le, måtte man da leve et fattigt og utroligt trist liv. Og hvad der var godt nok til Vorherre, var godt nok til Martin. Han havde været troende på den gode måde. Uden at blive missionerende eller dum at høre på. Uden evigt og altid at skulle møve sin tro og sine holdninger ned i halsen på andre. De fleste af Martins venner fandt sådan set først ud af, at han var et troende menneske, da han fortalte, at han var blevet optaget på studiet i Århus. Han glædede sig. Inderligt. Nu skulle han gøre noget meningsfuldt med sit liv. Han ville hjælpe folk. Få dem til at smile. Elske livet. Martin ville gøre folk glade...hele livet. Helt til slut. Nu stod hans fem bedste venner fra gymnasietiden ved hans kiste i Budolfi Kirke i Aalborg. Ingen af dem anede rigtigt, hvad der var sket. Hver især havde de holdt kontakt med Martin...og ingen af dem havde bemærket noget usædvanligt ved ham. Det vil sige...lige indtil han valgte at tage livet af sig selv. Cyankalium...og en kugle gennem tindingen. På én gang. Det var helt surrealistisk. Han ville virkeligt være sikker på at dø. Men han havde så meget at leve for. Han var ung, flot, velbegavet, charmerende og vellidt. En bøn. De fem så på hinanden. Der var noget, der ganske enkelt ikke stemte. Noget var helt, helt galt...og de vidste det alle sammen. System: In Nomine (Dog baseret på WoD regler) Om forfatteren: Joan Jacobsen vandt masterkonkurrencen på seneste Dragecon overbevisende. Hendes styrker er at skabe store og dybe historier med overbevisende spilpersoner og NPC ere. Samtidigt giver hendes enorme rutine hende en kæmpe ballast at trække inspiration og erfaring fra. Således bliver hendes scenarier typisk til store fortællinger, der er rige på dybt karakter-rollespil. Det er ikke et scenarie for spillere, der blot vil ud og tæve, men et scenarie for folk der vil bruge hovedet og hinanden. Og død. Det eneste de fem vidste var, at han havde sendt dem alle et brev før han døde. Et der ikke gav ret meget mening. Et brev der var ens for alle fem venner. Et brev der endte med en tekst på latin...

14 Tilmelding Nu har du haft mulighed for at læse introerne, så er det vel på plads at sige lidt om tilmelding. Du kan tilmelde dig connen ved at hente tilmeldingsblanketten ned fra hjemmesiden, udfylde den og sende den til com Sidste frist for tilmelding er d. 5/6, men det kan ikke anbefales at vente. Når connen er fyldt, lukker vi for tilmeldinger. Når du har sendt din tilmelding, vil du modtage en bekræftigelse for tilmeldingen inden for et døgn. Kommer den ikke så prøv at sende igen. Pris / mad og drikke Det koster kun 30 kroner at deltage hele dagen. Ønsker man kun at deltage i en enkelt blok, så nøjes man med at udfylde prioriteringer for den blok, man vil deltage i. Prisen for at deltage i en enkelt blok er 15 kroner. Husk at afkrydse på tilmeldingssedlen hvis du ønsker morgenmad bestående af rundstykker,kaffe og juice. Morgenmaden koster 20 kroner. Aftensmaden bestilles fra et af de lokale pizzariaer. Bestillingssedler udfyldes under første spilblok, og maden ventes at ankomme senest Aftensmaden er ikke inkluderet i entreen. I vores kantine sælger vi sodavand, chips, slik, kaffe/the, mad, frugt og andet godt. Derfor er det ikke tilladt at medbringe sådanne ting. Hvis du har særlige behov (er diabetiker eller skal følge en bestemt kur), så kontakt os INDEN connen, så kan vi sikkert finde ud af en løsning. Alkohol sælges ikke, og er i det hele taget totalt forbudt på connen! Øvrige vigtige regler Våben og våbenattrapper er forbudt på connen og på skolens område. Skal du bruge en attrap (som f.eks. en effekt til et scenarie), så kontakt os inden connen, så kan vi tale om det. Tyveri medfører bortvisning og politianmeldelse. Hærværk medfører erstatningspligt og eventuelt bortvisning og politianmeldelse. Vi skal naturligvis tage hensyn til hinanden. Nibe Rollespilsforening har reserveret 2 gange på skolen til connen. Connens deltagere bedes holde sig ude af andre af skolens områder. Spørgsmål / Kontakt Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller andet du gerne vil vende med arrangørerne inden connen, kan du kontakte os på eller tlf: Arrangør Dragen - Nibe Rollespilsforening Hovvej 6 kld Nibe

15 Hvordan finder jeg Nibe skole? I bil fra Aalborg: Drej ind ad den første indkørsel til Nibe (Nørregade) og herefter ad anden vej til venstre (Hobrovej). Derefter fjerde vej til højre (Østervangen) og så anden vej til højre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind af hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bil fra Løgstør: Drej ind ad den første indkørsel til Nibe (Sygehusvej) og til højre ad den første vej (Vestervangen). Fortsæt ligeud ad Vestervangen og siden ad Rugvangen. I det hævede kryds drejer du til venstre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind ad hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bil fra Støvring: Efter Nibe skiltet tager du anden vej til venstre (Østervangen) og så anden vej til højre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind ad hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bus fra Aalborg: Stå af ved Skomagertorvet. Gå op ad den vej der ligger næsten over for busstoppet (Lundevej). Gå ind i skolegården ved cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bus fra Løgstør: Stå af på torvet. Gå op ad Hobrovej, følg første vej til højre (Hovvej) og så første vej til venstre (Lundevej). Gå ind i skolegården ved cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården.

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN 35-årige Amara Kamara er fra Liberia. Med sig i bagagen har han flugt fra 2 borgerkrige; en opvækst uden en

Læs mere

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til Fastelavnssøndag 15. februar kl. 10.00 i Engesvang 29 - Spænd over os 448 - Fyldt af glæde 674 - Sov sødt, barnelille 441 - Alle mine kilder skal være hos dig Nadver: 192 v. 3: Kærligheden,

Læs mere

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2 Den hemmelige remse Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-15-4 Kapitel 1 Nu

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

15. PLENARY PRÆSENTATION. SIDE OM SIDE: DEN GODE KLUBHUS DYNAMIK. Andy Wilson, Carriage house, Indiana.

15. PLENARY PRÆSENTATION. SIDE OM SIDE: DEN GODE KLUBHUS DYNAMIK. Andy Wilson, Carriage house, Indiana. Godmorgen! Jeg hedder Andy Wilson fra Carriage House i Fort Wayne, Indiana. Jeg er blevet spurgt, om jeg vil dele mit møde med konceptet at arbejde sammen side om side i Klubhuset. Jeg mener ikke, jeg

Læs mere

Kapitel 13. 6. december Planen

Kapitel 13. 6. december Planen Kapitel 13. 6. december Planen På et advokatkontor i København Vi gik alle sammen indenfor i advokatens kontor. Her var også de to advokater, som havde været med under afhøringerne af Sven og jeg. Elverkongen

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge

Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge En dag finder Gris en magisk kasse der kan kopiere alt der bliver lagt i den. Gris beskytter den så meget og bliver så mistænktsom af enhver der vil bruge den at han tyger til drastiske metoder. Han tvinger

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner

Ingvild Sandnes. Hjerterystelse. 24 refleksioner Ingvild Sandnes Hjerterystelse 24 refleksioner Indhold Hej og velkommen!... 7 Mellem steder... 11 Livet i limbo... 15 Uro... 19 But I still haven t found what I m looking for... 23 Du må bare satse...

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD

Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej. af Jim HD Dit Liv, Dine Rødder, Din Vej af Jim HD Indholdsfortegnelse Kære dagbog...3 22-03-2230...3 23-03-2230...3 29-03-2230...3 01-04-2230...3 02-04-2230...4 04-04-2230...4 2230/05/04...4 28-06-2230...4 07-10-2230...4

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

AT gøre et bo tilbud til en realitet Af Nancy Emory, Gateway House, South Carolina Præsenteret ved 14 th IS in Milwaukee, Wisconsin

AT gøre et bo tilbud til en realitet Af Nancy Emory, Gateway House, South Carolina Præsenteret ved 14 th IS in Milwaukee, Wisconsin I går havde vi muligheden for at høre Tilly Brasch, et bestyrelsesmedlem fra Stepping Stone Clubhouse i Australien, fortælle om hendes søn, Riley. Efter flere år med nyttesløs og ligegyldig behandling,

Læs mere

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale.

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale. TVM OPTAGELSESPRØVER 2011 Opgave 1: Skriv to historier Løs de følgende opgaver. 1/ Beskriv en konkret detalje fra dagen i dag på en måde, så læseren forstår, hvorfor du trækker lige præcis den frem. Giv

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Julefrokost I BØGESKOVEN

Julefrokost I BØGESKOVEN Julefrokost I BØGESKOVEN invitation julefrokost Det vil glæde os at se dig til Illux s julefrokost. I år holder vi festen i den gamle pavillon Capri i Bøgeskoven med SMUK stemning. SMUK event står for

Læs mere

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og hvad mon han så vil sige? Han skal nok finde på noget fjollet.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Det bliver regnvejr. Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns)

Det bliver regnvejr. Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns) Det bliver regnvejr Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns) Han svingede op over fortovet uden at stå af og pressede knallerten pludseligt hårdt det sidste stykke op ad fliserne i 5 indkørslen for at få en opbremsning,

Læs mere

Sagnet om Sorte Hans

Sagnet om Sorte Hans Sagnet om Sorte Hans Vidste I, at der engang her på dette sted lå et hus? Hvis vi i morgen, når der er lyst, går lidt ind i træerne der, så vil I kunne se nogle sten, som udgør ruinerne af, hvad der var

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere