d. 09/

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "d. 09/06-2007 09.00-01.00"

Transkript

1 DRAGECON Nr. 6 d. 09/ NIBE SKOLE LUNDEVEJ 13

2 Velkommen til den sjette Dragecon! Velkommen igen til Dragecon i Nibe. Vores seneste con var et form for jubilæum. Der har eksisteret mange conner i Danmark, der aldrig nåede til nummer fem, og nu står vi altså overfor den sjette udgave af vores lille con. Vi må tilstå, at vi er en smule stolte over, at vi har klaret os så godt, som vi har. Det hele startede med en simpel gameday-con primært for vores medlemmer, og vi skrabede lige nok deltagere sammen til at fylde 2X3 scenarier. Siden da er vi kun vokset, til det stadie vi er på nu, hvor vi hurtigt udfylder vores 13 scenarier. Ved den femte Dragecon tog det faktisk kun 18 dage at få connen fyldt op. Vi kan derfor kun indskærpe, at du skynder dig, hvis du vil være en del af Drageconnernes hyggelige og intense fællesskab. Vi er efterhånden blevet kendt for at stille med scenarier og masters af høj kvalitet, og denne con er ingen undtagelse. Vi har fået opbygget et rigtig godt beredskab af forfattere og masters, der er glade for at stille op på Dragecon. Ulempen er, at vi efterhånden må sige nej til forespørgsler om at kunne stille med scenarier på Dragecon. Det er et luksusproblem, idet vi gerne ville have alle med, men på den anden side vil vi ikke gøre vores con større, end den er nu. De forfattere, vi må sige nej til, skal dog nok få chancen senere. Som altid satser vi efter at give alle vores deltagere de bedst mulige oplevelser med hjem, og vi er sikre på at kunne give vores deltagere en fantastisk og unik conoplevelse. Dragecons ideologier Vi vil skabe en con med scenarier og gamemasters af høj kvalitet Connen skal være åben for alle rollespillere uanset alder og erfaring Connen skal være éndags for at give en mere intens og koncentreret oplevelse Vi satser på, at folk kommer igen, så deltagerne kommer til at kende hinanden godt hen ad vejen Det sociale element og hyggen med hinanden skal have høj prioritet Vi vil ikke prioritere størrelse på bekostning af kvalitet og det sociale element Al arbejdskraft i forbindelse med connen skal være frivilligt, ulønnet og uden frynsegoder, for at alle deltagere er ligestillet Holdfordeling baseres på deltagernes prioriteringer men derudover også med henblik på at give en optimal oplevelse for alle Vi tilstræber så retfærdigt et bedømmelsessystem til konkurrencerne som overhovedet muligt Den perfekte con er aldrig skabt. Vi skal altid forbedre os Alle skal have så fantastisk en dag som overhovedet muligt Vi ses vel d. 9/ klokken 9.00 på Nibe skole? Tina Kruse - Formand for Dragen - Nibe Rollespilsforening

3 Dagens program Dørene åbnes, indchekning og morgenmad starter Formanden byder velkommen, mastermøde efterfulgt af første spilbloks start Første spilblok slutter Auktion Aftensmad Mastermøde Anden spilblok starter Anden spilblok slutter Præmieuddeling og tak for denne gang Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man kommer til tiden. Det er desværre sket for mange gange, at vi alle har måttet vente på nogle få, og det kan skubbe programmet for hele dagen. Sørg derfor venligst for at ankomme til tiden! Om scenarierne På Dragecon har vi både almindelige scenarier og scenarier for de yngre deltagere. Ungdomsscenarierne er beregnet til unge og/ eller mindre erfarne spillere. Dette er fordi, mange unge spillere vil få en bedre oplevelse på disse hold. Ungdomsholdene er desuden lavet sådan, at børn og unge, der aldrig har prøvet rollespil før, kan være med. På Dragecon får bedste spiller på hvert hold et diplom. De tre bedste spillere på connen får et diplom og en præmie hver, og den bedste spiller under 18 år får desuden en præmie. Endeligt kårer vi connens bedte master, som også får et diplom og en præmie. Om auktionen På denne Dragecon afholder vi fra ca en auktion over indbragte rollespilseffekter. Denne auktion er til fordel for Dragen - Nibe Rollespilsforening, som i øjeblikket gennemlever en økonomisk vanskelig periode. Alle effekterne er doneret til klubben, og således går pengene fra auktionen ubeskåret til rollespilsforeningen. Vi modtager stadig med kyshånd effekter til auktionen, men husk at du får ikke penge for effekterne. De går rent til Dragen. Sørg for at medbringe lidt ekstra penge til auktionen. Der vil sikkert være noget, der kan friste dig.

4 Introerne På de følgende sider kan du læse introduktionerne til connens tolv scenarier. Scenarierne er inddelt efter spilblok med seks scenarier i hver blok. På tilmeldingsblanketten beder vi dig om at prioritere scenarierne, efter hvilke du helst vil spille. Læs derfor introduktionerne grundigt igennem, så du bedre kan vurdere hvilke scenarier, der passer dig bedst. Første spilbloks scenarier Det forsvundne troldspejl (ungdomshold) Vel mødt våbenbrødre og søster, sagde Sir Wilhelm Groken, det er i aften 10 år siden, at vi begravede vores venner, der faldt ved slaget om troldspejlet, hvor vi besejrede den onde kaosmagiker, Cheiro Bruxa de Mau. Lad os hæve vores krus og ære deres minde. Salen genlød af bægerklang og sørgmodig mumlen. Den triste stemning blev dog hurtig løftet, da tjenere begyndte at bære masser af mad og koldt øl ind i salen. Festen fortsatte til langt ud på natten, og da selskabet brød op, kunne kun elveren Chiffon de Bloc stå på sine ben. Den følgende morgen, længe efter at hanen er blevet hæs, mødes vennerne endnu en gang ved bordet. Sir Wilhelm er ikke dukket op, men morgenmaden er på bordet, og stemningen er atter høj. Plud- selig går døren op, og en forslået og blødende tjener kommer vaklende ind i salen, Sir Wilhelm er.rrrrhhhh. Tjeneren falder død om i en pøl af blod. Forskrækket løber vennerne op til Sir Wilhelms værelse. Dværgen Hacke banker på den låste dør, men da der ikke kommer noget svar, lægger Ogren Asno skulderen mod døren og ÅBNER den. Det syn, der møder dem, fylder dem med rædsel. De to brødre Bolsa og Burro stiller sig beskyttende foran deres søster Merda! Sir Wilhelms seng er knust og sengetøjet flået i laser, på gulvet er der blod og et enkelt rødt skæl, og der, hvor Sir Wilhelms største trofæ, det magiske troldspejl hang, er vægen brændt og flået af store kløer.. System: Warhammer Om forfatteren: Scenariet er skrevet af Rasmus Jensen. Rasmus har på Dragecon vist en fantastisk evne til at få de helt unge spillere med. Der er så meget liv og gang i Rasmus scenarier, at spillerne kommer helt op at flyve, og terningerne sprøjter rundt i lokalet. Måske er det Rasmus indre legebarn, der får frit spil. Sjovt er det i hvert fald. Min fortid, min fremtid Jeg tænker, derfor er jeg, er der en eller anden klog nød, der engang har sagt. Men hvad med spørgsmålene: Hvem er jeg? Hvad hedder jeg? Hvor er jeg? Hvorfor er her koldt? Og hvorfor fryser jeg ikke? Det er de spørgsmål, jeg har allermest brug for at få svar på... For jeg tænker, ergo er jeg! Disse er dine første tanker, da du vågner op, fra hvad der føles som en Tornerosesøvn.

5 System: All Together Now Om forfatteren: Martin Laursen er blevet gift og hedder nu Martin Lindof. Dette ændrer dog ikke på den høje høje kvalitet af hans scenarier. Martin er en af de mest aktive scenarieforfattere i Danmark nogensinde, og det fornægter sig ikke. Med over 20 con scenarier bag sig, er han en særdeles rutineret herre, og det er svært, hvis ikke umuligt, at finde større autoriteter på rollespilsscenen end Martin. Hekse og politik er som whiskey og kærnemælk. Det skal ikke blandes sammen... Ja, i ved jo hvorfor, i er kaldt herop. Vi har et par ting, der skal flyttes i Ank Morpork, og jeg regner med, at i som gode kolleger, vil hjælpe os, Granny Weatherwax så rundt på de andre. Nanny Ogg tog ordet: Det er vores Jimmy, der skal flytte, og hans husvært. Det er fordi... Grannys blik fik hendes talestrøm til at standse. Magrat fik nervøse trækninger i kinderne, noget der er virkelig upassende for en heks efter Granny Weatherwax mening: Jamen er din Jimmy ikke i fængsel?, spurgte hun. Nanny Ogg sendte hende et hårdt blik, : Jo, det er også derfor, at han skal flytte. Agnes havde efterhånden hørt nok, og forstod at det måske ikke var en helt almindelig flytning, de skulle hjælpe med. Hun så på Granny: Spyt så ud, hvad er det, du vil have os til og hvorfor? Granny kunne ikke fordrage, når en mindre erfaren heks tiltalte hende på den måde: Det er egentligt meget simpelt, sagde hun. Vi skal flytte Jimmy ud af fængslet, en mand, der hedder Hamsun, skal flytte ind et sted, og ham der bor der, skal flyttes. Det lyder jo ikke som noget særligt, indskød Magrat. Jeg vil da gerne hjælpe. Agnes tænkte 4 sekunder over det, og anede duer 1 i mosen: Hvad hedder ham, der skal flyttes, og hvor skal han flyttes hen? Han hedder vist Patrician, og han skal flyttes derhen, hvor folk ikke kommer tilbage fra, Nanny Ogg synes, de havde talt længe nok nu. Magrat og Agnes stirrede på Nanny Ogg i vantro skræk. Ville hun virkelig myrde The Patrician, og mest af alt: HVORDAN??? I spiller 4 hekse, som vil have The Patrician 2 fjernet og kongen genindsat i Ank Morpork. Der er bare det lille problem, at hekse ikke må blande sig i politik, men som Nanny Ogg siger: Det er (Footnotes) 1 Der lever ikke ugler i Lancre mere. De døde allesammen af lungebetændelse på grund af det kolde mosevand. Derfor er man i Lancre nødt til at bruge duer, men det er skam ikke mindre alvorligt af den grund. 2 The Patrician kan sammenlignes med... Ved nærmere eftertanke kan The Patrician ikke sammenlignes med nogen levende person. Der eksisterer ikke nogen, der er så ond, så intelligent, så organiseret, så velinformeret, så magtbegærlig, så skruppelløs, så nederdrægtig, så selvhøjtidelig og så farlig som The Patrician...måske med undtagelse af visse præsidenter.

6 ikke politik, når det er for at redde vores Jimmy fra at vansmægte i fangehullet. Granny Weatherwax er ikke enig i argumentet, men giver sig, fordi det er nemmere, end at høre på Nanny Ogg. Magrat er forfærdet over deres forehavende, det er jo imod reglementet, mens Agnes er ligeglad, hun kan bare ikke se, hvorfor hun skal blandes ind i det, hun er jo ikke heks, efter sin egen mening ihvertfald! Det er bare en skam, at Nanny Ogg mener noget andet. System: GURPS Discworld Om forfatteren: Tina Kruse har tidligere skrevet et scenarie om en flok unge magikere fra det Usete Universitet. Denne gang er det dog fire berømte hekse fra Lancre, der skal levere underholdningen, og underholdende bliver det, når Tina folder sig ud og leverer scenarier fyldt med humor og skæve vinkler. Tina bestemte sig nemlig for længe siden for aldrig at blive konventionel, og derfor kan de fleste af hendes scenarier roligt beskrives som anderledes på den fede måde. Prøven på Yavin IV Zirca Lux smilede bredt. Hendes leku er smøg sig ned af hendes ryg, og viste alle tegn på den forventning hun selv følte. Kal Ordo smilede til Zirca. De havde længe ventet på at se andre gennemgå Prøven. Mansu Pasha, Hamsar, Jasper d Vay, Xale Orden og Pil Quiss var en sørgelig samling blandede racer, der ikke havde nogen idé om, hvad der ventede dem Prøven på Yavin IV Prøven i de gamle ruiner De Kraft-følsommes første prøve, det første skridt på vejen til at blive Jedi, på Master Skywalkers akademi. Mandalorianen Kal og Twil leken Zirca satte sig i græsset på bakken over ruinerne, hvor udsigten var bedst. System: Star Wars d20 Om forfatterne: Scenariet er skrevet af Karsten Rasmussen og Benedikte Ziegler Rasmussen. Både Bene og Karsten leverede deres første con scenarier tilbage i 1990, og siden da har de tilsammen over 40 scenarier under bæltet. Begge forfattere er kendt for fantasirige og utroligt gennemførte, detaljerede scenarier. En alment anvendt beskrivelse af rollespil er, at det er som at være helten i en bog, mens den bliver skrevet. Bene og Karsten er de forfattere, der gør dette citat sandt. I Skattefars Klæ r Baron Herman von Griβenkopfs arbejdsværelse er ikke mere prangende en enhver anden Middenlænder adeligs. Gulvet er dækket af ægte tæpper fra Araby, og væggene er beklædt med Albionske gobeliner. Muren er gennembrudt af høje dobbelte vinduer med farvet Bretonnisk glas, der holder det brogede liv fra byen Griβen ude. Imellem vinduerne står rustninger fra de kejserlige smedjer i

7 Altdorf. Hermann Von Griβenkopf, en tynd bleg mand, sidder ved det store skrivebord af Ostlandisk egetræ, der er overdækket af dokumenter, da der bliver banket på døren i den modsatte ende af rummet. Kom ind. Baronens kammertjener træder ind i rummet. Fogeden er her min herre. Godt, send ham ind. Kammertjeneren forsvinder. men dukker op et øjeblik efter og viser en kraftig mand ind i lokalet. Tjeneren forsvinder herefter ud af rummet og lukker døren efter sig. Baronen kigger op på fogeden. Herr Swinhausen, jeg er ikke imponeret over Deres indsats! De er for blødsøden! Alle borgerne nyder min høje grad af beskyttelse, og det er ikke gratis. Fem shillings per hoved er ikke uoverkommeligt for nogen, og det er en meget billig pris for at undgå beastmen og andet kryb. Deres families lange og tro tjeneste til byen er dog ikke uden betydning, og derfor får de denne chance for at overkomme deres eftergivenhed for de mere nærige elementer i vort samfund. Vagtkorpset er engageret andetsteds i mit Baronni, derfor er der blevet tilskrevet dig to lejesvende. Derudover har kejseren bedt mig om at rapportere undersåtternes leveforhold, derfor skal du have to civile med i gruppen, men det burde ikke distrahere dig fra din opgave! Vel?? Træd af!! System: Warhammer (2nd edition) Om forfatteren: Jens Krogh Overgaard har skrevet dette scenarie. Dermed kan vi garantere for, at det ikke bliver helt almindeligt. Jens har fantasi og skøre indfald i en grad, så det overgår al logik, hvilket tidligere blandt andet har udmøntet sig i de legendariske Roadkills scenarier, hvor man spillede overkørte dyr. Dette er så vidt vides Jens første warhammer con-scenarie, men vi har en formodning om, at det bestemt ikke bliver mindre underholdende af den grund. Jagten på Ike (og frøen Clyde) Solen stiger langsomt op på himlen og bader Rocky Mountains i et rosa skær. Flammende nuancer glitrer i den evige sne på de højeste tinder. Skriget fra en enlig ørn blander sig med vindens sagte susen. Her under de majestætiske tinder, i ly for vind, vejr og den barske omverden har en fl ok mennesker valgt at bosætte sig. En klump huse samlet for foden af the Rockys, en oase, et fristed, et paradis på jord. Her står 5 søde små børn og venter på deres skolebus, mens de taler venligt med hinanden om aktuelle begivenheder: CARTMAN DIT FEDE LÆS NAZILORT, DU SKAL IKKE TALE OM MIN LILLEBROR PÅ DEN MÅDE!! Under den grønne pelshue var Kyles ansigt blevet højrødt. Hvad? Hvad? Vrængede Cartman så alle dobbelthagerne stod i en bue fra hans ansigt, At Ike er forsvundet kan da ikke på nogen fuckin måde bekymre mig mindre. Han er jøde-canadier, jordens afskum og den våde plet i menneskehedens underbuks. Demonstrativt hævede Cartman armen i en hilsen, der var særdeles populær i Tyskland i sin tid. Kyles øjne spærredes vidt op. Nu sker det hvislede han gennem sammenbidte tænder. Nu dræber jeg dig din søn af en overbelortet narkoluder. Stan skyndte sig dog at lægge sig imellem for at tale fornuft til den rasende Kyle. Seriøst dude, vi bliver nødt til

8 at finde din bror. Du ved, hvordan din mor bliver, når hun pisser helt af. Hvad tror du, der sker, hvis vi ikke finder ham hurtigt? Hun splitter først hele byen ad og derefter det meste af verdenen. Kyles raseri blev øjeblikkeligt erstattet af frygt. Dude, du har ret. Hun splitter alting ad, og hvem kommer først i klemme? Det gør jeg! Vi må rejse afsted med det samme. Kenny, du henter din Bronco; Stan, du sørger for nogle forsyninger; Butters, du henter din trækvogn; jeg arrangerer det øvrige udstyr og Cartman, rend mig i røven! Cartman glor olmt på Kyle. Med glæde din spand Giraf-diarre, rend mig gutter, jeg går hjem! Stans hjerne arbejdede med lynets hast, og for en gangs skyld opstod en klar tanke, Cartman var den eneste af dem, der havde penge som skidt. CARTMAN råbte han JEG TROR HELLERE DU MÅ KOMME MED OS, JEG TROR FAKTISK, DU GERNE VIL MED OS. Cartman stoppede overrasket op, vendte sig halvt om, og gav sig til at skrige af grin. Skulle jeg tage med jer bumser på bøsse-tur i Kennys Bronco for at finde en jøde-canadier? Du må da have stoppet en dyppekoger så langt op i røven, at du skider febervildelser! BWAHAHA Stan kiggede blot lumsk på Cartman. Vi stjal din lille bamse, Clyde Frø, den anden dag. Ike har den. Hvis vi ikke finder Ike, får du ikke Clyde Frø at se igen. Cartman blegnede øjeblikkeligt, hans fede kinder begyndte at blævre og en lille tåre pressede sig frem i hans øjenkrog. CLYYYYYYDE, JEG KOMMER. Mmpphh phffmm mmh mpfrrh griner Kenny, hvilket får Stan og Kyle til at knække af grin. Tilbage står Butters med et forvirret ansigtsudtryk, Hvad betyder zoofil? System: GURPS South Park Om forfatteren: Da Thomas Kruse varslede ideen om at lave et South Park scenarie, fik han at vide, at han måtte være gal. Dette fik dog kun Thomas til at grine og nikke entusiastisk med et sært glimt i øjnene. Thomas har beskæftiget sig med mange forskellige genrer og systemer igennem tiden, og selv om de fleste af hans scenarier har handlet om dybere temaer som erkendelse, afmagt og selvillusioner, for ikke at forglemme flere horrorscenarier, så har han tidligere lavet gale Peter Plys og Andeby scenarier. Denne gang skruer Thomas helt op for de skumle og gale knapper og bringer South Park til congængerne. Vi håber bare på at skolen holder til det... Ruinerne De 5 venner sad mageligt omkring bordet i Hereshells Arms. Maden var spist, og manglen på planer for tiden medførte en velfortjent slåen mave. Bartender Hermann kommer hen til deres bord. Undskyld mig de herrer men der er kommet et brev til dem i netop dette øjeblik Han giver brevet til til Marcos, gruppens uskrevne leder, og går tilbage til sin bardisk. Marcos kigger på de andre fire, Et brev... spændende men gider vi? Artef kigger på Marcos og derefter de andre. Tjaaaa, en lille opgave ville da ikke gøre noget, jeg syntes at Waterdeep bliver kedelig enormt hurtigt... Så jeg er frisk. Ineldra kigger dovent på

9 sin bror. Når du allerede har besluttet dig, hvorfor spørger du så? Hvorfor åbner du ikke bare brevet og får det overstået? Ineldra så på de andre. Hvad siger i? Greenleaf du siger ikke noget, har du ingen tanker om det her? Og hvad med dig Elaith? Du er helt stille også... Du plejer ellers nok at kunne åbne flaben og svare for dig selv? Elaith og Greenleaf så på hinanden og smilede og i samme åndedrag. Vi gider sgu da ikke sidde og slå rødder her... De griner begge højt af deres ens tanker. Ineldra rystede på hovedet. Åbn nu det brev Marcos og få det overstået. Marcos åbner brevet, læser i et par minutter og ser så op på sin søster. Ineldra, det er fra Onkel Talarith, han er død... Ineldra ser et øjeblik ud som om, hun er blevet slået i maven, og en lille tåre triller ned af hendes kind. Står der noget om hvordan? Marcos ryster på hovedet. Nej... Det er et brev, han har skrevet for en del år siden, det har ventet på hans død, hvis han blev dræbt, skulle det afsted til os hurtigst muligt. Vi skal til Cormanthor, han byggede engang et tårn der, og han frygtede allerede dengang, at Drows ville prøve at slippe ind, da de angreb byen, og nu er det vist næsten lykkedes. Vi skal redde hans magi fra at falde i deres hænder... System: D&D 3rd edition Forgotten Realms Om forfatteren: Morten Christensen har for længst etableret sig som en overordentligt dygtig forfatter og master. Tilmed må han regnes som noget af en autoritet i D&D. Siden Dragecons start har Morten leveret det ene spændende og fantasirige scenarie efter det andet, og især hans fantasy scenarier er meget populære. Dette er ikke uden grund. Morten er kreativ, idérig og en meget dygtig master med megen erfaring med især Forgotten Realms. Anden spilbloks scenarier Sorte Skyer (ungdomshold) Forbandede regn hvislede Rothan Thrillund bistert, mens han kæmpede sig igennem mudder og sumpvand. Svimmel af blodtab svingede han mere og mere dovent sit sværd foran sig for at bane sig vej igennem siv og buske. Hvad helvede skete der! råbte han hæst. Tankerne faldt endnu engang tilbage på slagmarken, hvor han som sergeant ledede sin gruppe mod fjenden. Sorte skyer var begyndt at trække sammen over dem, og han huskede tydeligt sine mænds krigsråb. Pludselig var han vågnet indsmurt i sit eget og muligvis andres blod. Våd og kold imellem et hav af lig. Slutter det sådan? mumlede han for sig selv. Han kunne næsten ikke se en hånd for sig på grund af regnen. Vinden kastede vandet i hans ansigt og fik det til at føles som nåle, der flænsede skindet på hans pande næse og kinder. Træt og udmattet faldt han pludselig til jorden, da hans ben sank i mudder til knæet. Vredt udstødte han eder og forbandelser, mens han fortvivlet kæmpede for at slide sit ben fri. Ligemeget hjalp det, og med sine sidste kræfter opbrugt sank han sammen med et suk og forsvandt ind i et uendeligt mørke.

10 System: AD&D Om forfatteren: Alex Borg stillede tidligere med scenariet Barndomsminder på Dragecon. Dette blev et af de mest populære scenarier på connen, og der blev talt meget om det efterfølgende. Alex har næse for gode historier og er en improvisationens mester. Ligegyldigt hvordan spillerne vælger at tackle eventyret, så er Alex et skridt foran. Dette, sammen med hans uendelige tålmodighed, gør ham utroligt god til at have med yngre og uprøvede spillere at gøre. Alex har valgt at bruge det gamle AD&D system, men selv om man kun har spillet D&D, er det intet problem. Alex bruger en simpel udgave af systemet, og det er let for en uprøvet at springe ind. Home by the Sea Hvor svært kan det være? spurgte manden bag skrivebordet. I er de bedste på jeres felt, det ved alle jo. I er i en klasse for sig. De fire kiggede lidt stolte på hinanden, men var samtidig lidt nervøse for opgaven. Det er let tjente penge for fanden, sagde manden, et lille hus, ude i det øde, lige ud til havet, ingen naboer, nærmest ingen alarm. Hvis det ikke var fordi, jeg ikke kunne komme ind af vinduet i kælderen, så ville jeg selv gøre det. De fire kiggede på manden bag skrivebordet og tænkte nærmest samstemmende, at hvis den mand skulle ind af bare et almindeligt vindue, så skulle han nok tabe en kg. Så er det en aftale, sagde manden, mens han tørrede sveden af panden. Og ud fra radioen i kontoret sang Genesis: Creeping up the blind side, shinning up the wall Stealing thru the dark of night Climbing thru a window, stepping to the floor Checking to the left and the right Picking up the pieces, putting them away Something doesn t feel quite right Help me someone, let me out of here Then out of the dark was suddenly heard Welcome to the home by the sea System: Call of Cthulhu Om forfatteren: Vi er ved at forvente, at aftenblokken på Dragecon SKAL indeholde gys og gru leveret af Martin Lindof. Denne Dragecon er ingen undtagelse. Martin stiller nemlig vanen tro med et scenarie, der garanteret vil få de små hår i nakken til at rejse sig. Sikkert endda også på spillere der ikke engang er med på hans hold. Martin evner nemlig som få at skabe en stemning, der er så tæt, at den nærmest kryber ud af spillelokalet og gennemsyrer skolens gange med den søde lugt af frygt. Gateway Invasion Flammer over Mispel II

11 Fem fremmede var på Mispel. Fem fremmede fandt, hvad skulle have været gemt for mennesker. Fem fremmede tog tilbage til Gateway, ved Jorden. Nu er Gateway under angreb fra det ukendte. Det er op til Col. Marine Corps at redde portalen til Jorden, før det ukendte invaderer. System: Aliens Om forfatteren: Benedikte Ziegler Rasmussen vil med dette scenarie komme op på en delt andenplads på listen over mest aktive scenarieforfattere i Danmark. Det er hendes conscenarie nummer 27 i løbet af 17 år!! En sådan præstation går ikke ubemærket forbi, og som resultat er Bene da også en af de mest kendte personer i dansk rollespil. Hendes scenarier er fyldt med spænding og intensitet. Vi vil vove den påstand, at uanset hvem man er, og hvor erfaren man er, så vil man altid kunne lære noget nyt ved at spille på Bennes hold. Bondemænd og Biavlere System: Systemløst (Billedet på næste side udgør scenariets intro) Om forfattern / masteren: Scenariet er skrevet af Frederik B. Olsen og masteres på Dragecon af Troels Rohde Hansen.

12 Frederik B. Olsen er anerkendt som en af de ypperste scenarieforfattere i landet. Han har vundet en række Otto er (prisen der regnes for dansk rollespils svar på Oscaren) og været nomineret til endnu flere, første gang allerede i Bondemænd og biavlere blev i 2002 nomineret til 2 Otto er, hvoraf det vandt den ene. Tilmed modtog scenariet Fastavals publikumspris for bedste scenarie ifølge publikum. Vi siger tak til Frederik for at lade Troels køre scenariet på Dragecon. Troels har gjort det til en specialitet at kræse for vores congængere, med nogle af de bedste scenarier dansk rollespil har fostret. Med sin særlige energi og minutiøse sans for detaljen er Troels fantastisk til at skabe de helt rigtige stemingen på de helt rigtige tidspunkter. General Napoleon Det er underligt.. De sidste 2 år har der været vinterlignende tilstande over hele kloden. Efter vinteren for 2 år siden var det som om at forår, sommer og efterår blev ladt i stikken for endnu en vinter. Lige nu kører vi på 3. vinter-vinter. Hvad der er mere underligt; I de sidste par uger har man oplevet, at intet lader til at dø!!! Det har betydet; - at slagtede dyr har rejst sig op bagefter (- dog uden at det afskårne kød er vokset ud igen), - at døende menneskers tilstand lader til at have stabiliseret sig, - at folk, der har været ofre for trafikuheld eller lignende, lever i bedste velgående (hvilket ikke nødvendigvis betyder, at de er kønne at se på!!), - samt at begrebet mord ligesom har mistet sin betydning. Nu er det blevet for meget!!!! Vampyrer er indkaldt til conclave, og varulve er indkaldt til grand-mood. På samme tid og sted!!! Hvordan det vil spænde af, kan kun tiden vise Og hvad er det, der er så vigtigt, at vampyrer og varulve er tvunget til at arbejde sammen?!? System: World of Darkness (vampire & werewolf) Om forfatteren: Anne-Kathrine Agger Madsen skrev dette scenarie for snart 10 år siden, men har nu fundet det frem på vores opfordring og børstet støvet af det. Det er simpelthen for godt et scenarie til at ligge hen i glemsel. A.K. (som Anne-Kathrine kaldes i folkemunde) er ikke en master, der lader fortællingen drukne i tunge regler og langsommelige bogopslag. Historien er i højsædet, og regler er kun vejledende. Dette er faktisk nok den primære grund til, at A.K. er så dygtig en master, hendes stil sørger for, at rollespil ikke bliver til ludo. Sceleris Diabolus Martin havde altid været så rolig. Så jordbunden. Det vidste de alle fem. Hvis nogen nævnte hans navn, var det første ord, man associerede med ham som reglen fornuftig eller afslappet. Han var som reglen også i godt humør. Han smilede ofte. Lo og lavede skæg og ballade. Der blev stadigt talt om hans practical jokes på Hasseris Gymnasium, og det var endda fem år siden, han var færdig derude. Fem år. Ingen andre end lærerne på stedet havde selv oplevet ham, men hans måde at få folk til at le på var næsten legendarisk. Han ville gerne have været komiker, sagde han, men komikere var ikke så sjove, når det kom til stykket... Så han var taget til Århus

13 for at læse Teologi. Præster kunne være ufrivilligt morsomme på en måde, som alle kunne le ad, som han sagde. Hvis man ikke troede, Gud kunne le, måtte man da leve et fattigt og utroligt trist liv. Og hvad der var godt nok til Vorherre, var godt nok til Martin. Han havde været troende på den gode måde. Uden at blive missionerende eller dum at høre på. Uden evigt og altid at skulle møve sin tro og sine holdninger ned i halsen på andre. De fleste af Martins venner fandt sådan set først ud af, at han var et troende menneske, da han fortalte, at han var blevet optaget på studiet i Århus. Han glædede sig. Inderligt. Nu skulle han gøre noget meningsfuldt med sit liv. Han ville hjælpe folk. Få dem til at smile. Elske livet. Martin ville gøre folk glade...hele livet. Helt til slut. Nu stod hans fem bedste venner fra gymnasietiden ved hans kiste i Budolfi Kirke i Aalborg. Ingen af dem anede rigtigt, hvad der var sket. Hver især havde de holdt kontakt med Martin...og ingen af dem havde bemærket noget usædvanligt ved ham. Det vil sige...lige indtil han valgte at tage livet af sig selv. Cyankalium...og en kugle gennem tindingen. På én gang. Det var helt surrealistisk. Han ville virkeligt være sikker på at dø. Men han havde så meget at leve for. Han var ung, flot, velbegavet, charmerende og vellidt. En bøn. De fem så på hinanden. Der var noget, der ganske enkelt ikke stemte. Noget var helt, helt galt...og de vidste det alle sammen. System: In Nomine (Dog baseret på WoD regler) Om forfatteren: Joan Jacobsen vandt masterkonkurrencen på seneste Dragecon overbevisende. Hendes styrker er at skabe store og dybe historier med overbevisende spilpersoner og NPC ere. Samtidigt giver hendes enorme rutine hende en kæmpe ballast at trække inspiration og erfaring fra. Således bliver hendes scenarier typisk til store fortællinger, der er rige på dybt karakter-rollespil. Det er ikke et scenarie for spillere, der blot vil ud og tæve, men et scenarie for folk der vil bruge hovedet og hinanden. Og død. Det eneste de fem vidste var, at han havde sendt dem alle et brev før han døde. Et der ikke gav ret meget mening. Et brev der var ens for alle fem venner. Et brev der endte med en tekst på latin...

14 Tilmelding Nu har du haft mulighed for at læse introerne, så er det vel på plads at sige lidt om tilmelding. Du kan tilmelde dig connen ved at hente tilmeldingsblanketten ned fra hjemmesiden, udfylde den og sende den til com Sidste frist for tilmelding er d. 5/6, men det kan ikke anbefales at vente. Når connen er fyldt, lukker vi for tilmeldinger. Når du har sendt din tilmelding, vil du modtage en bekræftigelse for tilmeldingen inden for et døgn. Kommer den ikke så prøv at sende igen. Pris / mad og drikke Det koster kun 30 kroner at deltage hele dagen. Ønsker man kun at deltage i en enkelt blok, så nøjes man med at udfylde prioriteringer for den blok, man vil deltage i. Prisen for at deltage i en enkelt blok er 15 kroner. Husk at afkrydse på tilmeldingssedlen hvis du ønsker morgenmad bestående af rundstykker,kaffe og juice. Morgenmaden koster 20 kroner. Aftensmaden bestilles fra et af de lokale pizzariaer. Bestillingssedler udfyldes under første spilblok, og maden ventes at ankomme senest Aftensmaden er ikke inkluderet i entreen. I vores kantine sælger vi sodavand, chips, slik, kaffe/the, mad, frugt og andet godt. Derfor er det ikke tilladt at medbringe sådanne ting. Hvis du har særlige behov (er diabetiker eller skal følge en bestemt kur), så kontakt os INDEN connen, så kan vi sikkert finde ud af en løsning. Alkohol sælges ikke, og er i det hele taget totalt forbudt på connen! Øvrige vigtige regler Våben og våbenattrapper er forbudt på connen og på skolens område. Skal du bruge en attrap (som f.eks. en effekt til et scenarie), så kontakt os inden connen, så kan vi tale om det. Tyveri medfører bortvisning og politianmeldelse. Hærværk medfører erstatningspligt og eventuelt bortvisning og politianmeldelse. Vi skal naturligvis tage hensyn til hinanden. Nibe Rollespilsforening har reserveret 2 gange på skolen til connen. Connens deltagere bedes holde sig ude af andre af skolens områder. Spørgsmål / Kontakt Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller andet du gerne vil vende med arrangørerne inden connen, kan du kontakte os på eller tlf: Arrangør Dragen - Nibe Rollespilsforening Hovvej 6 kld Nibe

15 Hvordan finder jeg Nibe skole? I bil fra Aalborg: Drej ind ad den første indkørsel til Nibe (Nørregade) og herefter ad anden vej til venstre (Hobrovej). Derefter fjerde vej til højre (Østervangen) og så anden vej til højre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind af hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bil fra Løgstør: Drej ind ad den første indkørsel til Nibe (Sygehusvej) og til højre ad den første vej (Vestervangen). Fortsæt ligeud ad Vestervangen og siden ad Rugvangen. I det hævede kryds drejer du til venstre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind ad hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bil fra Støvring: Efter Nibe skiltet tager du anden vej til venstre (Østervangen) og så anden vej til højre (Lundevej). Parker ved hovedindgangen og fortsæt til fods ned ad Lundevej (du skal ikke ind ad hovedindgangen). Gå ind i skolegården efter cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bus fra Aalborg: Stå af ved Skomagertorvet. Gå op ad den vej der ligger næsten over for busstoppet (Lundevej). Gå ind i skolegården ved cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården. I bus fra Løgstør: Stå af på torvet. Gå op ad Hobrovej, følg første vej til højre (Hovvej) og så første vej til venstre (Lundevej). Gå ind i skolegården ved cykelskurene. Indgangen er så til højre i bunden af skolegården.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Shakespeare: Macbeth. Handlingen. Spilleregler.

Shakespeare: Macbeth. Handlingen. Spilleregler. Shakespeare: Macbeth Handlingen Spilleregler. Alle sidder i en rundkreds omkring scenen. Mænd bliver spillet af piger, kvinder af drenge. Læreren er spilstyrer og bestemmer, hvem der skal ind på scenen.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Du er død! Du er død!

Du er død! Du er død! Du er død! Mandag morgen blev jeg vækket af en underlig lyd. Hvad var det? Sten mod glas! Lyden rev i mig. Rev mig ud af søvnen. Pludselig forstod jeg. Sten mod glas Der var nogen, som kastede sten på

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Mandag den 10. januar

Mandag den 10. januar 2011 6 Mandag den 10. januar Har du set de mennesker, der sidder ret op og ned med åben mund og sover i bussen? Det var mig i morges. Jeg ved ikke, hvad der sker med mig, for jeg bør jo være helt udhvilet

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Eva Egeskjold Kongens løgne

Eva Egeskjold Kongens løgne Eva Egeskjold Kongens løgne Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 4 Kongens løgne Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 4 Illustration

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Yahya Hassan digte! BARNDOM! FEM BØRN PÅ R ÆKKE OG EN FAR MED EN KØLLE! FLERGRÆDERI OG EN PØL AF PIS! VI STIKKER SKIFTEVIS EN HÅND FREM!

Yahya Hassan digte! BARNDOM! FEM BØRN PÅ R ÆKKE OG EN FAR MED EN KØLLE! FLERGRÆDERI OG EN PØL AF PIS! VI STIKKER SKIFTEVIS EN HÅND FREM! BARNDOM Yahya Hassan digte FEM BØRN PÅ R ÆKKE OG EN FAR MED EN KØLLE FLERGRÆDERI OG EN PØL AF PIS VI STIKKER SKIFTEVIS EN HÅND FREM FOR FORUDSIGELIGHEDENS SKYLD DEN DER LYD NÅR SLAGENE RAMMER SØSTER DER

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION *****

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Smilets land. Skrevet og udgivet af: Nicoline Steffens på Smashwords. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Kort besked fra forfatteren. Dette er den første bog eller Short story så jeg håber, at du vil bære

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Balletastronauten og huskelisten

Balletastronauten og huskelisten Af Gracie Beaver Oversat til dansk af Susan Søgaard Balletastronauten og huskelisten - En fortælling for børn om hjerneskade Killingen Keiko vidste allerede som 6-årig hvad hun skulle være når hun blev

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere