Oplevelser: Foreningernes muligheder for indtægter er under forandring. Salg af oplevelser inden for sporten er vejen frem, mener idrætsforsker.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplevelser: Foreningernes muligheder for indtægter er under forandring. Salg af oplevelser inden for sporten er vejen frem, mener idrætsforsker."

Transkript

1 Artikler i Idrætsliv om fundraising: Fra byfester til salg af oplevelser Oplevelser: Foreningernes muligheder for indtægter er under forandring. Salg af oplevelser inden for sporten er vejen frem, mener idrætsforsker. Der var engang, hvor rigtig mange idrætsforeninger landet over kunne se frem til en god solid indtægtskilde hvert år. Det var, når det omrejsende tivoli trillede ind i byen, fordi der skulle være fest i byen. Overskuddet fra byfesten gik som regel direkte ned i klubkassen hos den lokale idrætsforening, som ofte stod som arrangør af byfesten. Men verden ændrer sig, og de lokale byfester står i dag svagere end nogensinde set i lyset af den enorme konkurrence fra den stærkt voksende underholdningsindustri. Nytænkning er ofte nødvendig, når der skal kroner i klubkassen.»der er en klar tendens til, at foreningerne prøver at være mere kreative, når der skal tjenes penge. Mange foreninger er begyndt at tilbyde forskellige variationer af deres sportsgren inden for eksempelvis polterabender og teambuilding-kurser, og det synes jeg er en rigtig god ting,«siger Anders Halling, som er studielektor i idræt på Syddansk Universitet. Atletik er topscorer På de kommende sider sætter Idrætsliv fokus på foreningernes indtægtskilder. Artikelserien viser, at det nogle steder stadig kan betale sig at satse på klassikere som halballer, bankospil og loppemarkeder, men generelt er dette marked faldende. Tal fra DIF s og DGI s store foreningsundersøgelse viser, at bankospil, halballer og lignende generelt udgør en mindre procentdel af foreningernes indtægter end i Til gengæld står det klart, at mange idrætsforeninger i stigende grad tjener deres penge ved sportsrelaterede arrangementer og andre ting, der har direkte forbindelse til deres egen sportsgren. Atletikklubberne er gennemsnitlig landets absolutte topscorere, hvad angår indtægter fra diverse arrangementer. Hele 41 procent af klubbernes samlede indtægter kommer fra at arrangere motionsløb og lignende. Derudover viser kategorien andre indtægter i foreningsundersøgelsen, at dette område er i stærk vækst. Andre indtægter dækker blandt andet salg af sportsrelaterede oplevelser. Idrætsforsker Anders Halling finder udviklingen positiv.»det er udmærket, at foreningerne i stigende grad er begyndt at tjene penge på det, de er gode til, nemlig sporten, og jeg tror helt klart, at det her område vil komme i yderligere vækst i fremtiden i hvert fald inden for de sportsgrene, der egner sig til det,«vurderer Anders Halling.

2 En ny verden på nettet I bestræbelserne på at gå nye veje i forhold til at skaffe økonomi til foreningerne kan internettet blive en vigtig medspiller. Hvor det førhen var normalt at sælge annoncer til klubbladene, bliver det mere og mere udbredt, at den lokale forening også tilbyder eventuelle sponsorer bannerplads på foreningens hjemmeside. Derudover møder et nyt netinitiativ stigende popularitet for tiden. Det handler om betaling af forskellige produkter på nettet. Flere firmaer har specialiseret sig i at udarbejde et koncept, som bevirker, at man kan støtte sin egen lokale idrætsforening ved køb af forskellige produkter på nettet. Et af disse firmaer hedder Supercard. Her er flere danske idrætsforeninger kunder. Blandet andet har Supercard lavet en aftale med fodboldklubben Århus Fremad, der betyder, at Århus Fremad får økonomiske indtægter, hvis en kunde køber et udvalgt produkt på nettet via Supercard.»Der er næppe nogen tvivl om, at nettet indeholder yderligere økonomiske muligheder for foreningerne. Det er vist bare et spørgsmål om fantasi,«siger idrætsforsker Anders Halling. Sponsorater fra købmænd boomer Glade købmænd: Det kan betale sig for idrætsforeninger at banke på døren til den lokale købmand, der i stigende grad sponserer det lokale idrætsmiljø. Danske købmænd er glade for at sponsere det lokale idrætsmiljø. Det viser en stor undersøgelse som De Samvirkende Købmænd har foretaget blandt organisationens medlemmer. Undersøgelsen understreger, at idrætssponsorater bliver mere og mere udbredte landet over, og at de lokale købmænd generelt ser sponsering af de lokale foreninger som en vigtig måde at brande sig på lokalt.»det er vores fornemmelse, at købmænds sponsering af idrætsforeninger aldrig har været på et højere niveau, end det vi ser nu. Det skyldes blandt andet, at vi har oplevet en del fusioner i branchen i de seneste år, som bevirker, at kæder som Spar og SuperBest er blevet mere slagkraftige,«siger udviklingskonsulent i De Samvirkende Købmænd Claus Bøgelund Nielsen. Han peger på, at lokale købmænd og supermarkeder i stigende grad har brug for at brande sig i lokalmiljøet. Ikke kun stjerner»selvom man har en SuperBest-butik et eller andet sted i landet, vil man stadig gerne identificeres som den lokale købmand, der er aktiv i lokalsamfundet. Og her er sportssponsorering en oplagt mulighed,«siger Claus Bøgelund Nielsen, som understreger, at

3 undersøgelsen fra De Samvirkende Købmænd gør op med den normale forestilling om, at erhvervslivets sponsorkroner oftest tilfalder eliteklubberne og stjernerne.»faktisk viser undersøgelsen den interessante ting, at de lokale købmænd ikke går så meget op i, hvilken idrætsgren man sponsorerer. Det handler i langt højere grad om, at man gerne vil støtte noget, der er lokalt. Og så gør det ikke så meget, om der er tale om bueskydning eller fodbold.«en påstand, som købmand Niels Fog, der ejer en række SuperBest-butikker på Sydsjælland, bekræfter. Niels Fog har med et stort sponsorat i hundredtusinde kroners-klassen valgt at støtte Næstveds bedste basketballherrer.»egentlig interesser jeg mig overhovedet ikke for basket eller sport i det hele taget. Men jeg støtter gerne et projekt som det her, hvor der virkelig bliver arbejdet seriøst med tingene. I princippet kunne det lige så godt være en svømmeklub med ambitioner, jeg sponserede, men nu blev det altså basketdrengene. Og jeg har bestemt ikke fortrudt. Reklameværdien har virkelig været god,«siger Niels Fog. Svømmeklub crawler penge hjem Svøm efter pengene: Aalborg Svømmeklub har hvert år et sponsorstævne, hvor klubbens medlemmer svømmer penge ind til både dem selv og klubben. Af Brian Martin Rasmussen 211 kilometer. Så langt svømmede 58 af Aalborg Svømmeklubs godt medlemmer tidligere i år til det årlige sponsorstævne. I alt blev der svømmet kroner ind fra de 240 sponsorer, der var klar med kroner til de arbejdende svømmere. Halvdelen af den sum, svømmeren har svømmet ind, får klubben, og den anden halvdel går til svømmerelaterede udgifter fx kontingent, svømmestævner og køb af udstyr.»svømmeren kontakter forskellige sponsorer, som kan være den lokale købmand, en tømrer eller ens bank, og så aftaler man et beløb, som enten er mindst 300 kroner eller fx en øre per svømmet meter. Hvis en svømmer får svømmet kroner ind, så går halvdelen til klubben og halvdelen til svømmeren selv, der får pengene ind på en personlig svømmekonto, så pengene kan bruges til svømmerelaterede udgifter,«forklarer John Larsen, der sidder i svømmeudvalget i Aalborg Svømmeklub. Stævnet vigtig indtjeningskilde Aalborg Svømmeklub har afholdt sponsorstævnet hvert år i februar eller marts de sidste 25 år. De mindste svømmer en time og de ældste halvanden time. Og indtægten er vigtig for klubben:»stævnet betyder meget for os, når vi satser på at blive blandt de bedste svømmeklubber i landet. Det kræver noget økonomi at sende svømmere på træningslejre, og alle vores hold kommer på en eller anden form for træningslejr. Det er vigtigt for klubben at have en fornuftig egenbetaling, og de penge, vi får ind fra sponsorstævnet, sukker enhver klub efter,«siger John Larsen.

4 Succes til søs Indtægter: Oplevelser på vandet giver penge i kassen. Danske sejlklubber udbyder med stor succes firmadage og teambuildingkurser til erhvervslivet. Da matchrace-stilen i begyndelsen af 90 erne fik sit gennembrud, blev nyskabelsen inden for sejlsporten ikke bare en stor dansk sportslig succes med Jesper Bank og besætnings OL-guld i Barcelona 1992 som højdepunktet. Efterfølgende har matchrace også vist sig at være en mindre guldgrube for flere danske sejlklubber. Matchracesejlads, eller med andre ord kapsejlads mellem ligeværdige både, egner sig nemlig perfekt til at blive udbudt som oplevelseskurser til erhvervslivet. En række danske sejlklubber tilbyder i dag specielt designede kapsejladser som et redskab inden for teambuilding, ledelse og samarbejde. Succesen er markant. Blandt andet har sejlklubberne i Middelfart, Vejle og Fredericia sammen dannet det professionelt drevne matchracecenter TMC. I denne sæson (april til oktober) har TMC arrangeret teambuildingkurser på vandet for omkring kunder. Flere medlemmer»der er tale om en professionelt drevet forretning, som lever i symbiose med de frivillige i de tre sejlklubber, der hver har en andel i centeret,«siger direktøren for TMC, Jens Henrik Lund.»Vi har super tilfredse kunder, og vi har igennem de sidste to år oparbejdet en millionomsætning. Alt, hvad vi tjener, går tilbage til sejlsporten, og det betyder blandt andet, at mulighederne for at investere i eksempelvis sejlklubbernes ungdomsarbejde øges,«lyder det fra Jens Henrik Lund, der ligeledes mener, at det professionelt drevne matchracecenter har en selvforstærkende positiv effekt på sejlsportsmiljøet i Middelfart og trekantsområdet.»middelfart Sejlklub har i de seneste år oplevet en stor medlemsfremgang. Jeg vil anslå, at 80 af de nye medlemmer er kommet til, fordi de har prøvet sejlsporten gennem et teambuildingkursus eller lignende i TMC.«Attraktiv forretning Også Kaløvig Bådelaug tjener gode penge på arrangementer på vandet og kurser til erhvervslivet. Århus-klubbens direktør, William Møller Christensen, siger:»det er en særdeles attraktiv forretning. Vi har været i gang i godt et år nu, og det ser meget fornuftigt ud. Pengene, vi tjener, går direkte til vores eliteafdeling, og det betyder, at det ikke får økonomisk betydning for klubbens mange amatørsejlere, når vi sender nogle af vores elitesejlere på udlandsrejser og den slags. Men det er også elitesejlerne, der med deres arbejdskraft er med til at få det til at løbe rundt,«siger William Møller Christensen med adresse til klubbens topsejlere som Signe Livbjerg og Rachel Kiel, der er instruktører på flere af firmaarrangementerne. William Møller Christensen ser fine fremtidsperspektiver i at sælge oplevelser til de danske arbejdspladser.»jeg tror, det her er kommet for at blive. Fremtiden tegner lys. Firmadage og teambuildingkurser er jo ikke noget nyt fænomen, men det har virket som om, at folk havde brug for at opleve noget nyt. Her har matchrace ramt noget i tiden. Ikke alene er det en

5 fantastisk måde at lære at samarbejde på, når man skal have en båd til at sejle stærkt. Det er også skide skægt,«siger William Møller Christensen. Matchrace som firmaredskab Teambuilding på vandet handler om at få en båd til at sejle hurtigt ved hjælp af fælles arbejdskraft. Deltagerne bliver delt op i hold og får hver en båd. Når de har lært at sejle båden, dyster holdene i en kapsejlads mod hinanden. På de fleste kurser stiller arrangørerne topsejlere til rådighed som instruktører. I gennemsnit koster et teambuilding-arrangement godt kroner per deltager, men beløbet varierer alt efter varigheden af arrangementet. Fredagsbanko støtter cricket i Glostrup Af Brian Martin Rasmussen For 35 år siden havde Glostrup Cricket Club en aktiv bestyrelse, der ville udvikle cricketklubben i Glostrup. Uden ret mange penge at gøre godt med tog bestyrelsen chancen og købte stege, kaffe og vin, og indkaldte til bankospil. Bankospillet udviklede sig hurtigt, og der blev stiftet en fredagsbankostøtteforening, hvis formål er at tilgodese Glostrup Cricket Club med midler til at drive cricketaktiviteter, fx til bus, overnatning og forplejning til udekampe og til en træner fra Australien i sommerhalvåret. Støtteforeningens fredagsbanko, hvor der kommer mellem 200 og 250 spillere, hvoraf mange er stamgæster, er cricketklubbens primære indtægtskilde. Udvikling gennem årene»det har udviklet sig meget. Før i tiden blev banko afviklet, hvis der var penge til at købe gevinster, og overskuddet var måske kun på 50 kroner. I dag er det et bankospil på lige fod med alle andre bankospil, som idrætsforeninger afholder. Vi har 12 til 14 frivillige til hver bankoaften, der er medvirkende til, at det kan lade sig gøre,«fortæller Ole Roland, der er formand for GCC Fredagsbanko Støtteforening. Klubben er økonomisk og driftsmæssigt afhængig af at have støtteforeningen.»uden bankospillet skulle cricketklubben skære ned på aktivitetsniveauet eller generere indtægter fx sponsorer eller andre medlemsindtægter,«siger Ole Roland. GCC Fredagsbanko Støtteforening vil af forretningsmæssige årsager ikke oplyse, hvor stort overskuddet på bankospil er.

6 Polterabender skæpper i klubkassen På ham: Der kan være fine penge i at tilbyde sin idrætsgren i forbindelse med polterabender. I øjeblikket nyder især klubber inden for amerikansk fodbold godt af sportens popularitet. 26. september 2006»Velkommen til moppecirklen. Nu skal I bare gå til ham.«en flok ungersvende til polterabend i Herlev Rebels. Det er gommen til venstre. (Foto: Idrætsliv) Den unge kommende brudgom, Janus Munthe, ser umiddelbart noget bekymret ud. Og det er tilsyneladende ikke det, der venter ham i kirken næste lørdag, som får hovedbunden til at klø, men derimod synet af 12 venner, der iført tandbeskyttere, hjelm og amerikanske fodbolddragter står klar til kamp. Vennerne ser alt andet end venlige ud. Det er polterabendtid, og så er det tilladt at tackle den kommende brudgom på vej mod ægtestanden, så han kan mærke det.»sådan gutter. På ham,«råber en af instruktørerne fra Herlev Rebels, hvorefter der tackles og brydes løs. Idrætsliv er taget til polterabend, og selvom ovenstående scene måske lyder lidt drabelig, er der fuldstændig styr på tingene, forsikrer Martin Jørgensen. Han er polterabendarrangør i Herlev Rebels, som tilbyder festlige selskaber et par timer med fysisk aktivitet og amerikansk fodbold. Prisen er 200 kroner per mand inklusiv træning og udstyr. God skilling»vi begyndte at få rigtig mange forespørgsler på sådanne arrangementer. Og vi kunne se, at der var gode muligheder for at tjene en god skilling hjem til klubkassen. Derfor valgte vi at sætte arrangementerne i system,«lyder det fra Martin Jørgensen, mens boldene flyver om hovedet på ham fra dagens polterabendselskab. Herlev Rebels er langt fra den eneste idrætsforening på landsplan, der kan se gode penge i at bruge sin pågældende sportsgren i forbindelse med polterabendarrangementer. Lerdueskydning, kajakpolo, fægtning, faldskærm, vandski, curling og dans er topscorerne, mens amerikansk fodbold er det nyeste hit.»det her er jo en oplagt aktivitet, når unge gutter skal ud og hygge sig lidt,«lyder det fra Martin Jørgensen. I baggrunden skåles der højlydt. Polterabendgutterne nærmer sig topstemningen.»det er fint nok, at folk drikker øl. Men selvfølgelig skruer jeg bissen på, hvis det bliver for voldsomt. Personligt synes jeg bare, det er sjovt at arrangere. Det skal man også synes, for ellers får deltagerne ikke noget ud af det. Selvfølgelig er det vigtigt, at klubben tjener nogle penge på det, men alle skal også have en god oplevelse. Og hvis gutterne har ondt i kroppen tre dage efter, så er arrangementet gået efter bogen.«

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening'

Når børn og unge fravælger svømning. Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Når børn og unge fravælger svømning Forundersøgelse til SVØM s projekt 'Vi bevæger de unge i forening' Forord Det går godt for dansk svømning både når det gælder resultater i bassinet, og når man ser på

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Forord 00 01 Forord Baggrunden for idemappen Børn og unge bruger meget tid uden for hjemmet. Mange bruger meget fritid

Læs mere

JYSK. Klubudvikling er vejen frem FODBOLD

JYSK. Klubudvikling er vejen frem FODBOLD JYSK FODBOLD Juni 2009 Klubudvikling er vejen frem Aggersund IF og Saltum IF har taget springet ind ifremtiden, mens Vejgaard står lige foran ændringer, der også vil omfatte et formandsskifte. Jysk Fodbold

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 13. april 2012 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2011... 3 AFDELINGERNE... 4 BADMINTONAFDELINGEN...

Læs mere

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København

Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Hvordan vender vi den nedadgående kurve? Forundersøgelse til projektet Håndbolden tilbage til København Forord Håndbolden er i krise og måske særligt i Københavnsområdet, hvor håndbolden er i skarp konkurrence

Læs mere

- en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte. af Henning Hansen. November, 1998 DBU-Træner

- en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte. af Henning Hansen. November, 1998 DBU-Træner - en undersøgelse af hvorfor unge holder op med at dyrke idræt og hvad der kan få dem til at fortsætte af Henning Hansen November, 1998 DBU-Træner Indholdsfortegnelse Beskrivelse af projektet...3 Projektets

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Referat Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Pkt. 1 Pkt. 2 Mandaternes/gæsternes prøvelse Der var fremmødt 41 mandater, fra 18 klubber, svarende til 59 %. 3 gæster. Per Henriksen DBwF Jan Donde DBwF Kurt

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem!

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Børnecancerfonden har brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Bliv personlig donor, det koster 200 kr. årligt. Bliv virksomhedsdonor, det koster 5.000 kr. årligt.

Læs mere

Sundere mad i idrætslivet - bevægelser mod en sundere madkultur

Sundere mad i idrætslivet - bevægelser mod en sundere madkultur Sundere mad i idrætslivet - bevægelser mod en sundere madkultur Sundere mad i idrætslivet - bevægelser mod en sundere madkultur Januar 2013 Tekst og layout: Tobias Egmose, projektleder, cand.it 3525 7588

Læs mere

PENGENYT BRUG NETTET X FACTOR: 45 Storebæltsbroer 1001 TEHUSE. og få mere ferie for pengene! Når knægten har. Vi har talt med MARTINs far

PENGENYT BRUG NETTET X FACTOR: 45 Storebæltsbroer 1001 TEHUSE. og få mere ferie for pengene! Når knægten har. Vi har talt med MARTINs far 2 PENGENYT 2008 Når knægten har X FACTOR: Vi har talt med MARTINs far 1001 TEHUSE Bliv hjemme, det er det sikreste. Ellers: HUSK REJSE- FORSIKRINGEN 45 Storebæltsbroer styrtet i havet INDLÅN så godt som

Læs mere

JYSK FODBOLD. Succes med ungtrænere i FC Skanderborg. Side 46. Fra 20 til 60 minispillere i Moltrup IF. Side 14

JYSK FODBOLD. Succes med ungtrænere i FC Skanderborg. Side 46. Fra 20 til 60 minispillere i Moltrup IF. Side 14 JYSK FODBOLD Oktober 2010 Succes med ungtrænere i FC Skanderborg. Side 46 Fra 20 til 60 minispillere i Moltrup IF. Side 14 Samarbejde og utraditionelle seniorhold på Læsø. Side 52 Jysk Fodbold er Jydsk

Læs mere

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Hvad er Network Marketing? 06 Hvorfor er Forever det bedste alternativ? 08 Sådan tjener du penge med Forever 12 Incentives og belønningssystem

Læs mere

Bliv klogere på de unge

Bliv klogere på de unge Bliv klogere på de unge og bliv en endnu bedre træner En håndbog til dig der træner 13-18-årige i foreningsidrætten Forord Når kampen eller konkurrencen er i gang, er der ingen tvivl om, hvad der er det

Læs mere

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Tekst og foto: Bo Bernes Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Medarbejdere på landets maskinstationer og større landbrug skal kunne andet end at køre traktor. Derfor

Læs mere

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk

Byforum en milepæl i udviklingen af Holbæk Nr. 30 - juni 2015 HR-netværk på tværs af virksomheder i Holbæk Cykelcenter vokser ud af lokaler på grund af vækst i webshoppen Uden webshoppen havde vi måske ikke været her i dag Bosætning på Orø: Interessen

Læs mere

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover.

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover. Nr. 3 september 200 Gode bud på at øge salget... Et skridt tættere på udviklingspark... Et helt arbejdsliv i den samme stol... Mikkel er ekspert i at stave forkert... Læhegn og vindmøller Erhvervsklimaet

Læs mere

Nr. 28 - december 2014

Nr. 28 - december 2014 Nr. 28 - december 2014 Erhvervsliv og kommune er rykket tættere på hinanden Virksomheder gør plads til borgere uden joberfaring Gazellerne flokkes i Holbæk Videnspilot har været med til at holde gang i

Læs mere

pengenyt Prøv vores pensions-quiz Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op?

pengenyt Prøv vores pensions-quiz Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op? 3 pengenyt 2013 Obligationer når ikke aktier til sokkeholderne... eller er det for firkantet sat op? Bliver det i lystyacht, du sejler dit livs solnedgang i møde? Prøv vores pensions-quiz Hvorfor dømmer

Læs mere

KØBENHAVNS BOLDSPIL-UNION

KØBENHAVNS BOLDSPIL-UNION københavnsk august 2008 4. årgang fodbold KØBENHAVNS BOLDSPIL-UNION www.kbu.dbu.dk B & U FODBOLD - NYE U-BETEGNELSER MOR GÅR TIL FODBOLD - DRENGESPILLER TRÆNER OLD-GIRLS DOMMERUDVEKSLING - TO KFD TALENTER

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning:

Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning: Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning: Også i år må jeg indlede med at sige, at det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at aflægge beretning for Halsnæs Bryghus A/S. Året

Læs mere

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre.

Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. 1 Samarbejdende Frimærke Klubber Korsør den 13-04-2014 Referat fra SFK Generalforsamling og møde lørdag den 22. marts 2014 kl.10.00 Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre. Rødovre Frimærkeklub afholder

Læs mere

Pkt. Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde 2015 Lørdag d. 20. juni 2015 kl. 10:00 17:00 Bygningen, Ved Anlægget i Vejle Dagsorden

Pkt. Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde 2015 Lørdag d. 20. juni 2015 kl. 10:00 17:00 Bygningen, Ved Anlægget i Vejle Dagsorden Pkt. Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde 2015 Lørdag d. 20. juni 2015 kl. 10:00 17:00 Bygningen, Ved Anlægget i Vejle Dagsorden 1 Valg af dirigent a) Valg af referent b) Vedtagelse af Forretningsorden

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Erhvervsjord sælges. nr. 2 december 2004 udvidet nummer

Erhvervsjord sælges. nr. 2 december 2004 udvidet nummer Erhvervsjord sælges Middelfart-området har landets mest attraktive erhvervsjord - Middelfart-området har noget af Danmarks mest attraktive erhvervsjord. Eksempelvis det nye, 250.000 kvm. store erhvervsområde

Læs mere

BRANCHEANALYSE HÅNDVÆRKERE

BRANCHEANALYSE HÅNDVÆRKERE BRANCHEANALYSE HÅNDVÆRKERE I Brancheanalysen Håndværkere tegner vi et detaljeret billede af de danske håndværkeres aktuelle udfordringer. Brancheanalysen er udarbejdet på baggrund af kvantitative data

Læs mere