Kom i gang med DANBRO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom i gang med DANBRO"

Transkript

1 1 Indhold... 1 Generelt...2 DANBRO...2 Forkundskaber for at anvende DANBRO...2 Krav til pc...2 Starte DANBRO...2 Installation...3 DANBRO-Manualer...4 Manualer...4 DANBROs Brugergrænseflade...5 Valg af Modul...5 Valg af Program...6 Brugergrænseflade...6 Indlæsning af data...6 Vis-felter...7 DANBRO On-line hjælp...8 On-line hjælp...8 Udskrift af hjælpesider...10 Broteknisk hjælp...10 Udskrifter...12 Printerkonfiguration...12 Databaseadministration...13 Stikordsregister...14

2 2 Generelt Generelt Dette kapitel indeholder en generel beskrivelse af anvendelsen af DANBRO 2.0 for Windows 95 og Windows NT. DANBRO 2.0 består af et program med en grafisk brugergrænseflade, et on-line hjælpesystem samt et sæt manualer. Dette kapitel beskriver sammenhængen mellem de tre dele, samt hvordan hver enkelt del virker i sammenhæng med de øvrige dele. DANBRO DANBRO programmer, data og manualer er Vejdirektoratets ejendom. Det udleverede materiale eller dele herfra må ikke videregives eller sælges, dog er sikkerhedskopiering af programmer tilladt. DANBRO programmerne må kun anvendes på opgaver i overensstemmelse med en skriftlig aftale med Vejdirektoratet. Forkundskaber for at anvende DANBRO Krav til pc For at kunne anvende DANBRO for Windows 95 og Windows NT (i denne manual blot kaldt DANBRO) kræves, at brugeren har en grundlæggende viden om hvordan man arbejder med personlige computere (pc er). Det forventes at brugeren har kendskab til generelle Windows 95 funktioner og generel Windows 95 terminologi såsom brug af menuer, åbne og lukke programmer, udskrifter, filer, diskettedrev, etc. DANBRO kan køre på en pc, som kan afvikle Windows 95 eller Windows NT, og som kan anvendes til almindelige Windowsprogrammer som eksempelvis Word, Excel, CorelDraw eller WordPerfect. Det kræves, at pc'en mindst er en 486, 66 MHz med 16 Mb RAM. Dette system er at betragte som et absolut minimum for brug af DANBRO. Optimalt system til afvikling af DANBRO er en Pentium, 133 MHz med 32 Mb RAM (Windows 95) eller 64 Mb (Windows NT) eller bedre. Starte DANBRO DANBRO startes ved at dobbeltklikke på ikonen "DANBRO" eller startes fra knappen "Start" i Windows 95 proceslinje. DANBRO er normalt installeret under Programmer, DANBRO 2.0. Når DAN- BRO startes, skal man vælge, hvilken database man vil arbejde med og anføre tilsvarende brugernavn og kodeord (når DANBRO installeres første gang, er der ikke defineret brugere, og der skal derfor ikke anføres brugernavn og koseord). Når man således har fået adgang, åbnes hovedmenuen automatisk, og programmet er klar til brug.

3 3 Generelt Installation En generel installationsvejledning for DANBRO-programmer er vedlagt installations-cd en.

4 4 DANBRO-Manualer DANBRO-Manualer Manualer Til DANBRO er der udarbejdet en række manualer. Manualerne ligger som pdf-filer på installationscd en hvorfra de kan udskrives hvis man ønsker det. DANBROs on-line hjælp indeholder praktisk talt alle de oplysninger der findes i manualerne og kan i langt de fleste tilfælde erstatte dem. De manualer som hører til DANBRO, er 1. Broforvaltning generelt 2. Registrering af bygværker 3. Generaleftersyn 4. Vedligehold og løbende eftersyn 5. Særeftersyn 6. Prioritering 7. Langtidsbudgettering 8. Prisbog 9. Entrepriseadministration 10. Erfaringstilbageføring 11. Specielle Transporter 12. Budgetstyring Manualer ovenfor som er skrevet med kursiv er ikke med i denne version af DANBRO (februar 2002).

5 5 DANBROs Brugergrænseflade DANBROs Brugergrænseflade DANBRO er et Windows-program, som med hensyn til afvikling, indlæsning og udskrifter virker som andre Windows-baserede programmer. DANBROs startbillede er vist i Figur 1. Ved start af programmet vises System - Menu, hvorfra de enkelte moduler i DANBRO vælges. Det antal moduler, man kan se, afhænger dels af, hvilke moduler der er aktive i den enkelte installation, dels af den enkelte brugers rettigheder. Figur 1 DANBROs brugergrænseflade. I titelbjælken (øverst i DANBRO-vinduet) kan man se, hvilken database der arbejdes på, og hvilken bruger der er logget på (i tilfælde af at brugerstyring anvendes). Valg af Modul De enkelte moduler i DANBRO startes fra et menusystem, som vises på skærmen, når programmet startes. Menusystemet i DAN- BRO giver adgang til de enkelte moduler: "Registrering", "Generaleftersyn", "Vedligehold" og "System", som vist på figuren nedenfor. Alt efter den aktuelle DANBRO-installation og den enkelte brugers rettigheder kan der være flere eller færre moduler end de her viste.

6 6 DANBROs Brugergrænseflade Først vælges mellem modulerne ved at klikke på den korrekte fane (herover er vist "Registrering" som aktiv fane). Derefter vælges enten "Inddatering/Opslag" eller "Rapporter" (herover vist "Inddatering/Opslag"). Valg af Program Et program startes ved at dobbeltklikke på det ønskede programnavn eller ved at markere programmet (klikke på punktet) og derefter klikke på knappen Vælg program. Herunder er vist valg af "Bygværker" i Registreringsmodulet. Brugergrænseflade Navigering i DANBRO er som i andre Windows 95 programmer: en række menuer og værktøjslinjer, som enten giver hurtig adgang til menuer eller mulighed for ekstra funktionalitet, som ikke findes i de forskellige menuer. Under menuen i DANBRO er der en værktøjslinje, som indeholder en række knapper og en række navigationspile. Knapperne har samme funktion som andre Windows95 programmer, og pilene benyttes til at navigere i DANBROs databaser (frem eller tilbage). For nærmere beskrivelse af menu og værktøjslinje henvises til hjælpesystemet (Tast F1 og vælg Brugervejledning i hjælpebilledet) Indlæsning af data Når man har valgt et modul og et bestemt skærmbillede, vil markøren normalt være i det først datafelt på skærmbilledet. Man kan benytte musen til at flytte markøren til andre felter eller bruge <Tab>

7 7 DANBROs Brugergrænseflade nytte musen til at flytte markøren til andre felter eller bruge <Tab> og <Alt-Tab> til at flytte fremad og tilbage mellem de enkelte datafelter. Vis-felter Disse felter er vist med en turkis baggrund. Markøren kan placeres i et Vis-felt, men man kan ikke rette i feltet. Disse felter bliver automatisk opdateret, enten på baggrund af data indlæst andre steder (i andre moduler eller i andre skærmbilleder) eller fordi værdien af feltet afhænger direkte af indholdet af andre feltet på skærmbilledet (eks. et felt, som viser et areal, som er beregnet udfra felterne Længde og Bredde ). Eks. på et "Vis"-felt er:

8 8 DANBRO On-line hjælp DANBRO On-line hjælp On-line hjælp DANBROs on-line hjælpesystem indeholder en generel brugervejledning til programmet, samt bro-specifik hjælp til alle DANBROs skærmbilleder. Vælger man Hjælp fra menuen, fremkommer nedenstående hovedside i hjælpesystemet. Figur 2 Hovedside i on-line hjælpesystemet. Denne side giver adgang til on-line hjælp i DANBRO. Til venstre er link til generel hjælp om DANBRO, og til højre er der link til specifik hjælp for de enkelte moduler i DANBRO. Hovedideen med hjælpesystemet er, at man på et vilkårligt skærmbillede kan trykke på F1 for at få hjælp til udfyldelse af alle felter på det skærmbillede, man betragter. Ved at trykke på funktionstast F1 et vilkårligt sted i programmet åbnes hjælpesystemet. Et eksempel på dette er vist på Figur 3.

9 9 DANBRO On-line hjælp Figur 3 Eksempel på hjælpetekst til skærmbillede i DANBRO. Den side, der åbnes i hjælpesystemet, indeholder en beskrivelse af alle felter på det aktuelle skærmbillede (dvs. det skærmbillede som vises på skærmen når man trykker på F1). Alle hjælpesider er opbygget på samme måde. Øverst til venstre ses, hvilket skærmbillede der vises hjælp til. "Modul" viser modul (Registrering, Generaleftersyn, Vedligehold og System) og hvilken hovedfane (Inddatering / Opslag eller Rapporter) der er valgt. "Program" viser det valgte program (afhængigt af modul) og "Fane" viser hvilken fane, der er valgt. På enkelte hjælpesider er der også et felt "Underfane" i det tilfælde, at "Fane" har flere sider, man kan skifte imellem. Øverst til højre vises altid de samme 4 links til andre sider i on-line hjælpesystemet. "DANBRO, Hovedside" henviser til hjælpesystemets hovedside, "Registrering, Hovedside" henviser til hovedside

10 10 DANBRO On-line hjælp om Registrering, "Brugervejledning" henviser til den generelle brugervejledning til programmet, og "Brugervejledning, Registrering" henviser til en kort vejledning om brug af Registreringsmodulet. I de andre moduler er "Registrering" erstattet med det aktuelle modul. I en ramme er forklaret, hvad det aktuelle skærmbillede indeholder, og under rammen er links til den brotekniske forklaring til de enkelte datafelter. Disse links henviser til beskrivelserne i den relevante manuals kapitel 3. På Figur 4 og Figur 5 er vist sammenhørende skærmbillede og hjælpetekst. Alle links til andre steder i on-line hjælpesystemet er vist som understreget og med grøn farve. Man bruger linket ved at klikke på den grønne, understregede tekst. Udskrift af hjælpesider Broteknisk hjælp Alle hjælpesider i on-line hjælp kan udskrives via "Udskrift" i hjælpesystemets menu. On-line hjælpesystemet indeholder en kopi af kapitel 3 "Teknisk beskrivelse" fra de respektive manualer. Dette betyder, at der i hjælpesystemet er henvisninger til sidetal. Disse sidetal henviser til de trykte manualer. Idet der forekommer en løbende revision af de trykte manualer, kan der enkelte steder være uoverensstemmelse mellem henvisninger i on-line hjælp og de trykte manualer. Man kan ved valg af en ny fane (et nyt skærmbillede) og tryk på funktionstast F1 opleve, at man ikke får vist den korrekte hjælpeside. Hvis dette sker kan man trykke med mus på et af felterne på skærmbilledet og trykke funktionstast F1 igen - derefter vises den korrekte hjælpeside. Alternativt kan man bruge hjælp-knappen, der altid giver hjælp til det åbne skærmbillede.

11 11 DANBRO On-line hjælp Figur 4 Skærmbillede: Registrering - Bygværker, Passagedata. Ved tryk på F1 åbnes hjælpesystem som vist på Figur 5. Figur 5 Hjælpeside til skærmbillede vist på Figur 4. Fremkommer ved at trykke på funktionstast F1.

12 12 Udskrifter Udskrifter DANBRO Udskrifter Udskrifter af rapporter fra DANBRO sker fra fane "Rapporter" under hvert enkelt modul. For alle rapporter vises det samme skærmbillede, når en rapport vælges. Først vælges, om man ønsker udskrift til printer eller til skærm. Vælges udskrift til skærm vises den valgte rapport på skærm. Vælges udskrift til printer bliver man præsenteret for nedenstående menu: Som standard er valgt udskrift til Printer. Den aktuelle printer som er valgt til udskrift er vist øverst under "Selected Printer". Vælg "Setup" hvis der ønskes en anden printer. Tryk "OK" for at starte udskrift eller "Cancel" for at fortryde udskrift og returnere til DANBROs System - Menu. Printerkonfiguration Den printer der er valgt som standard i Windows95 er ligeledes standardprinter i DANBRO. Valg af printer kan foretages ved at vælge knappen "Start" i Windows95 proceslinje og menuen "Indstillinger" og derefter vælge "Printere". Der åbnes et vindue med titel "Printere". Højre-klik med mus på den ønskede printer og vælg menupunkt "Vælg som standard".

13 13 Databaseadministration Databaseadministration I DANBRO 2.0 kan man arbejde på 7 forskellige databaser. Alle programmer fungerer ens, uanset hvilken database man arbejder på. (Der er enkelte undtagelser fra dette, idet nogle udskrifter kan samle data fra flere databaser i én udskrift. Dette er beskrevet under de enkelte rapporter) De syv databaser er: Bygværker i drift Bygværker under planlægning/opførelse Udgåede bygværker (Bygværker, der er nedrevet eller overgået til anden administration) Andre anlæg (Skilteportaler, støjskærme og lignende) Øvrige bygværker (Bruges i VD til at samle data fra andre bygværksbestyrere) Disponibel database Testdatabase (Database, der kan bruges frit til øvelser) Når man er logget på, kan man læse i DANBROs titelbjælke (Den kraftige bjælke øverst i DANBRO-vinduet), hvilken database man arbejder på, og hvilken bruger der er logget ind. Den enkelte database er helt komplet med egne kataloger, bygværksdata, brugerrettigheder osv. Det betyder blandt andet, at brugeren selv skal sørge for at opdatere data i alle databaser (i det omfang man bruger dem), f.eks. når der kommer reviderede kataloger, priser og lignende. Når man har valgt databasen Bygværker i drift, er baggrunden i DANBRO-vinduet lysegrå. Hvis man vælger en af de andre databaser, er DANBRO-baggrunden samme farve som Windows Skrivebord (grøn i standardopsætningen). Man har således en advarsel om, at man ikke er i den sædvanlige database. Når man åbner DANBRO, bestemmer man samtidig hvilken database man vil arbejde på. Man kan skifte til en anden database ved at vælge LogOn under menupunktet Filer i DANBROs menulinje øverst i skærmbilledet. Herved kommer man ud i åbningsdialogen, hvor man kan vælge en anden database og anføre tilsvarende gyldigt brugernavn og kodeord (evt. blanke, hvis der ikke er knyttet brugerstyring til den database man vil arbejde med).

14 14 Stikordsregister Stikordsregister Broteknisk hjælp Brugergrænseflade... 6 Databaseadministration Hjælp... 8 Broteknisk hjælp Indlæsning af data... 6 Installation... 3 Krav til pc... 2 Manualer...4 Modul...5 On-line hjælp...8 Printerkonfiguration...12 Udskrift af hjælpesider...10 Udskrifter...12 Valg af Program...6 Vis-felter...7

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 13. februar 2017 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold It-vejledning Oprettet af LOPE Oprettelsesdato 02-02-2018 Dokumentnavn Installation af UCL VPN-klient på en ikke-ucl pc eller Mac Indhold 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer...1 2.

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning.

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning. Brugervejledningen. For at kunne arbejde effektivt med programmet, er det vigtigt, at du forstår princippet i programmets brugerflade. I det følgende kan du læse om hovedprincipperne i betjening af Næsgaard

Læs mere

dpix til Word Indholdsfortegnelse

dpix til Word Indholdsfortegnelse dpix til Word Indholdsfortegnelse dpix til Word...1 Installation af Java...1 Klargøring af Word...1 Installation (opdatering) af dpix...2 Første start af Word med dpix...2 Udarbejdelse af et opgavesæt...4

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

EG-Bolig Web For beboervalgte

EG-Bolig Web For beboervalgte EG-Bolig Web For beboervalgte Rev. 1. juni 2015 Indhold Forord: EG Bolig Web for beboervalgte... 3 1. Installation... 3 2. At logge på EG Bolig Web... 4 1. Menupunktet Standard... 5 2. Menupunktet Økonomi...

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Installations- og brugervejledning. for. HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200

Installations- og brugervejledning. for. HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200 Installations- og brugervejledning for HDM trafikanalyseprogram til anvendelse sammen med HiStar enhederne NC90, NC90A, NC97 og NC200 2008 Tokheim Scandinavia A/S All Rights Reserved INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual Windows 7, Windows Vista og Windows XP Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Adgangskode udløbet... 3 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere...

Læs mere

Print selv på biblioteket

Print selv på biblioteket Print selv på biblioteket Installationsvejledning til at kunne printe fra din egen computer på bibliotekets printere Brug af denne vejledning forudsætter, at du har købt et kopi- og print kort på biblioteket.

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400

It-@fdelingen UC Syddanmark 7266 2400 UNI-Login Installation af SkoleKom og ændring af kodeord SkoleKom er et udbredt mail- og konferencesystem i skoleverdenen i Danmark. For at komme på SkoleKom, skal du oprettes som bruger, hvor du får 3

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning 1 Indholdsfortegnelse 1 At logge på EG Bolig Web 3 2 Menupunktet Standard 4 3 Menupunktet økonomi 4 o 3.1 Finansudskrifter 5 4 Menupunktet Lejer 8 o 4.1 Lejerkartotek

Læs mere

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning.

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning. Brugervejledningen. For at kunne arbejde effektivt med programmet, er det vigtigt, at du forstår princippet i programmets brugerflade. I det følgende kan du læse om hovedprincipperne i betjening af Næsgaard

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter...

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter... Løn til Windows Indholdsfortegnelse 1. Installation af LØN... 1 2. Introduktion til LØN... 2 2.1. Første start af LØN...2 2.1.1. Ét eller flere distrikter...2 2.1.2. Lønperioder...3 2.1.3. Kartoteker...4

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host

Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host Betjeningsvejledning til Håndterminal og AnyQuest Host INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Indledning... 2 2 Generelt for Håndterminalen... 3 2.1 Justering af Dato og Tid.... 3 3 Aflæsning... 6 3.1 Opstart... 6 3.1.1

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Køge Handelsskole Vejledning til FollowYou Version 1.2 marts 2014

Køge Handelsskole Vejledning til FollowYou Version 1.2 marts 2014 Køge Handelsskole Vejledning til FollowYou Version 1.2 marts 2014 Indhold Grundlæggende om systemet... 1 Opstart-login med kort og uden kort... 1 Glemt kortet?... 3 Kopi... 4 Udskrivning... 5 Scan... 7

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7 Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Manual til Statistik. ShopStatistics. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik. Consulo ApS 20-03-2009

Manual til Statistik. ShopStatistics. Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik. Consulo ApS 20-03-2009 2012 Manual til Statistik ShopStatistics Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer statistik Consulo ApS 20-03-2009 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer... 4

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet kommer følgende login billede til Bagersystemet: Indtast dit brugernavn og adgangskode og tryk Enter eller klik på knappen Logon.

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Mægler Cloud. Startguide. Mægler Cloud Startguide version

Mægler Cloud. Startguide. Mægler Cloud Startguide version Mægler Cloud Startguide Mægler Cloud Startguide version 2.7 2013-10-23 Indhold Generelt... 3 Hvad ligger i Mægler Cloud... 3 Programmer... 3 Data... 3 Adgang til Mægler Cloud når du ikke er på forretningens

Læs mere

Vejledning til budget for 2011 i provstisystemet 2010.

Vejledning til budget for 2011 i provstisystemet 2010. Vejledning til budget for 2011 i provstisystemet 2010. Indhold Indhold... 1 Køreplan for indberetning af budgetter til provstiet.... 2 Vejledninger.... 2 Nye vigtige menupunkter i systemet... 2 Sådan indlæses

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Afvikling af Bridge turnering. BridgeCentral og BridgeMate. Komponenter, opsætning, afvikling og afslutning af turnering.

Afvikling af Bridge turnering. BridgeCentral og BridgeMate. Komponenter, opsætning, afvikling og afslutning af turnering. Afvikling af Bridge turnering BridgeCentral og BridgeMate Komponenter, opsætning, afvikling og afslutning af turnering. Leif Thusholt 28-08-2010 INDEX A Angiv startscore 17 B BridgeCentral Formål 3 BridgeMate

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING Bemærk! At under installeringen, vil der, hvis du benytter Norton Antivirus, komme en meddelelse om en script-virus. Hertil skal du blot accepterer denne meddelelse, for at kunne

Læs mere

Foreløbig udgave

Foreløbig udgave 1. GENERELT Foreløbig udgave 2011-05-09 Indhold 1. Indledning 1 1.1. Indhold og formål 1 1.1.1.1. Emne 1 1.1.1.2. Formål 1 2. Beskrivelse af broforvaltningssystemet 2 2.1. Generelt 2 2.1.1.1. Faser 2 2.1.1.2.

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside og generel support info... - 2 - Kontrolpanel... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 4 - Menupunkter...

Læs mere

Brugermanual ProcessManager ApS. Fruebjergvej København Ø T Mail:

Brugermanual ProcessManager ApS. Fruebjergvej København Ø T Mail: Brugermanual 2019-08-24 ProcessManager ApS Fruebjergvej 3 2100 København Ø T +45 32 20 36 20 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk CVR 28 69 77 67 Side 2 af 16 Introduktion sådan er

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning OIOXMLfakturaprint version 1.1 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...3 Krav til systemet...3 Installation...3 Konfiguration...6 Folderindstillinger...8

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

TID registrering generelt

TID registrering generelt TID registrering generelt Generelt Inden registrering I denne vejledning gennemgås skærmbilledet til tidsregistrering, samt principper der er knyttet til registrering i TID. For at der kan registreres

Læs mere

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde

Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde. Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Optælling med PDA, beregn lageropgørelseskladde Inden man påbegynder en optælling, skal man tage stilling til hvilke varer, man ønsker at tælle op. Men ikke mindst skal man, når man foretager selve optællingen

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual - Mac

EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual - Mac EasyIQ ConnectAnywhere Brugermanual - Mac Indhold Log på EasyIQ ConnectAnywhere... 2 Log af EasyIQ ConnectAnywhere... 4 Mulighederne i EasyIQ ConnectAnywhere... 5 Print via EasyIQ ConnectAnywhere... 8

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0 Godt i gang med.. TDC Webtekst www.tdcwebtekst.dk www.tdcwebtekst.dk/ny Indholdsfortegnelse Hvad er TDC Webtekst... 4 Før du går i gang... 4 Krav til PC en... 4 Java... 4 ADSL... 5 Internet browser...

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Installationsvejledning Alphacam 2018 R1

Installationsvejledning Alphacam 2018 R1 Installationsvejledning Alphacam 2018 R1 Indholds Fortegnelse Indledning - Generelt...3 Understøttede Windows Versioner...3 Understøttede låstyper i fremtidige versioner...3 Netværks Drivere skal opdateres

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere